Retete de Paste:
Supa de pui cu taietei de casa
24 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de pui cu taietei de casa, morcovi, telina,
radacina de patrunjel, patrunjel, usturoi, ceapa, pastarnac, sare, piper
boabe, piper macinat, mazare. Ingrediente: 1kg carne de pui 2 morcovi o
ţelină mică o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 2 căţei usturoi 4
fire ceapă 1 păstârnac sare piper boabe şi măcinat…
Read more »
Read more »
Rulada fantezie
24 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada fantezie cu: carne tocata, sare, piper,
ceapa, paine, lapte, oua, sunca presata, ardei capia, cimbru uscat,
cartofi, ulei, otet, masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocată
sare piper 2 legături ceapă 2 felii pâine 50 ml lapte 1 ou crud
Ingrediente umplutură: 3-4 ouă fierte 8 felii şuncă presată 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si branza de capra (video)
24 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si
branza de capra, o pizza vegetariana diferita care se coace intr-o
tigaie adanca, deosebit de gustoasa, delicioasa si usor de preparat.
Ingrediente: for the crust: 200 g flour 120 ml lukewarm water 1 tsp
active dry yeast 25 g corn meal ½ tsp…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci
24 November 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci, boia dulce, cimbru
verde, patrunjel, sare, ulei, piper boabe, piper macinat, unt, lapte,
faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci cimbru
verde 1-2 legături ceapă verde o legătură pătrunjel sare 50 ml ulei
piper boabe şi măcinat Ingrediente sos bechamel: 75…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac
24 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu spanac, ceapa rosie, sare, piper, boia
dulce, boia iute, zahar, migdale, ulei de masline, cuscus, branza feta,
otet aromatic. Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt, cu frunze mici 3 cepe
roşii sare piper boia dulce şi iute 2 linguriţe zahăr 300 g migdale 20
ml ulei de măsline 200 g…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Craciun
24 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete pentru masa de Craciun. Ruladă din burtă fiartă O reteta
de rulada…
Read more »
Read more »
Supa-crema de spanac si salata verde
24 November 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema din: spanac, salata verde, ceapa,
usturoi, marar, leustean, ulei de masline, piper, sare, faina, iaurt,
smantana. Ingrediente: 2 kg spanac o salată verde mică o legătură de
ceapă 2-3 fire usturoi o legătură mărar o legătură leuştean ulei de
măsline piper măcinat sare o linguriţă făină 200 ml iaurt 100…
Read more »
Read more »
Tocanita cu vita
24 November 2011
O
reteta gustoasa de tocanita cu carne de manzat, morcovi, ceapa verde,
usturoi, sare, piper boabe, piper macinat, ulei, patrunjel. Ingrediente:
800 g carne de mânzat 8 morcovi 2-3 legături ceapă verde 1-2 legături
usturoi sare piper boabe şi măcinat 50 ml ulei de floarea soarelui 2-3
legături pătrunjel Mod de preparare: Se trece…
Read more »
Read more »
Mazăre cu unt şi praz
23 November 2011
O
reteta delicioasa de mazare cu unt si praz din: praz, unt, ulei de
masline, supa de legume, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 4 fire de
praz, taiat in felii subtiri 25 g unt 2 linguri ulei de masline 400 ml
supa de legume sau de pui 500 g de mazare congelata 4 cepe verzi,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale si ghimbir
23 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu migdale si ghimbir din: faina, zahar,
unt, ou, lapte, lamaie, migdale, ghimbir si praf de copt. Ingrediente:
1-1/2 pahare faina 1/2 pahar cu zahar 50 g unt 1 ou 1/2 pahar cu lapte 1
lamaie migdale 1-2 lingurite cu ghimbir ras 1 pliculet cu praf de copt
Mod…
Read more »
Read more »
Conopidă cu brânză şi praz
23 November 2011
O
reteta delicioasa de conopida cu branza si praz din: conopida, ulei de
masline, praz, faina, pudra de mustar, lapte si parmezan. Ingrediente: 2
conopide mici, taiate in doua 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz,
taiat in felii subtiri 1 lingura de faina normala 1 lingurita pudra de
mustar 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Tort de visine si crema de branza
23 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de visine si crema de branza din: piscoturi,
unt, cacao, sivinata, compot de visine, glazura de gelatina rosie,
zahar, branza de vaci, zahar pudra, iaurt, sare, foi de gelatina si
ciocolata alba. Ingrediente: 150 g piscoturi 125 g unt 4 linguri cacao 3
linguri visinata 2 borcane compot de visine…
Read more »
Read more »
Sote de pui, praz şi muştar
23 November 2011
O
reteta delicioasa de sote de pui, praz si mustar din: ulei de masline,
pulpe de pui, praz, mustar de dijon, smantana dulce, zeama de lamaie si
pesmet. Ingrediente: ulei de masline 8 pulpe de pui 2 fire de praz,
tocat 1 lingura de mustar de Dijon 60 ml de smantana dulce coaja rasa
si…
Read more »
Read more »
Salată de portocale cu mentă
23 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de portocale cu menta din: portocale,
curmale, menta si sirop de trandafiri. Ingrediente: 4 portocale 12
curmale moi, curatate de samburi, taiate felii pe lungime frunzele de la
1 legatura mica de menta, tocate fin, plus cateva pastrate intregu 1
lingura sirop de trandafiri sau apa de trandafiri Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu lămâie
23 November 2011
Se
călesc coaja rasă de la 1 lămâie, 1/2 linguriţă seminţe de muştar şi 3
păstăi de cardamom zdrobite într-un pic de ulei, până îşi eliberează
aromele. Se adaugă 1 cană mare de orez basmati şi se amestecă, apoi 2
căni mari de apă şi 1 linguriţă de sare. Se fierbe până ce apa este…
Read more »
Read more »
Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci
23 November 2011
Se
încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă
tăiată felii până devine aurie. Se adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1
lingură de cimbru. Se toarnă 200ml de vin roşu, I50ml de apă şi 400g de
roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi de concentrat de
legume…
Read more »
Read more »
Deliciu cu pere
23 November 2011
O
reteta delicioasa de deliciu cu pere din: faina, zahar pudra, ou, unt,
faina, migdale, pere, lamaie, zahar pudra si gem de coacaze.
Ingrediente: 200 g faina 80 g zahar pudra 1 ou 120 g unt pentru
umplutura: 3 oua 75 g faina 20 g migdale rase 50 g stafide 2 linguri rom
5 pere…
Read more »
Read more »
Cocktail de mere
23 November 2011
O
reteta delicioasa de cocktail de mere din: calvados, zeama de lamaie,
mar si sifon. Ingrediente: 3 cl Calvados 1 lingura de zeama de lamaie
jumatate de felie de mar (cu coaja) sifon sau apa minerala Mod de
preparare: Stropim felia de mar cu zeama de lamaie si o punem impreuna
cu Calvados-ul intr-un…
Read more »
Read more »
Sarmale din legume
23 November 2011
O
reteta delicioasa de sarmale din legume din: frunze de varza murata,
ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei
si sare. Ingrediente: frunzele de la o varza murata 3 cepe 4 morcovi 1
fir de praz 1 tija de telina 1 ceasca de ulei 1 ardei gras rosu 1
lingurita cu…
Read more »
Read more »
Macaroane cu brânză
23 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se stropesc 50g de baghetă tocată cu
unt topit, sare şi piper. Se coace până devine crocantă. Se fierb 350g
de paste scurte cu 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Se
topesc 2 linguri de unt într-o tigaie. Se adaugă 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii (video)
23 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si
rosii, un preparat usor de pregatit, delicios si gustos. Ingrediente:
500 g dried penne pasta 500 g medium sized fresh prawns 500 g ripe
tomatoes 1 bunch of fresh mint 100 ml olive oil , to dress salt and
pepper ,…
Read more »
Read more »
Deserturi de Craciun
23 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Deserturi de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de
savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate
Deserturi de Craciun. Prajitura cu sofran O reteta delicioasa de
prajitura cu sofran din: gem,…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de linte
23 November 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de linte din: linte, ceapa, morcov,
ardei gras, usturoi, suc de rosii, zeama de lamaie, sare, piper, chimen,
coriandru, menta, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 450 g
linte (sau linte rosie)/ 1 conserva 1 ceapa mica 1 morcov 1 ardei gras
4-5 catei de usturoi 200 ml…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu tarhon
23 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de peste cu tarhon din: paine, file de cod,
ceapa verde, spanac, marar, tarhon, sare, foi de dafin, galbenus, ulei
si mustar. Ingrediente: 1 paine rotunda 500 g file de cod 1 legatura de
ceapa verde 200 g spanac fiert 1 legatura marar tarhon sare 2 foi de
dafin pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de naut
23 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca de naut din: naut, cartofi, vinete, ceapa,
pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 cutei de naut 3
cartofi 1-2 vinete 2 cepe 1 lingura cu pesmet ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii mai groase şi
rumeneşte-i în ulei. Separat,…
Read more »
Read more »
Musaca de ciuperci
23 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca de ciuperci din: ciuperci, soia granule,
ceapa, bulion, ulei de masline, faina, cascaval de post, cimbru si sare.
Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri cu soia granule 1 ceapa mare 1
lingurita cu bulion 4 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu faina 100 g
cascaval de post cimbru…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Plăcintă cu spanac
23 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, ulei, apa calda,
sare, spanac, ceapa, usturoi, ulei, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 250 g faina 80 ml ulei 80 ml apa calda sare pentru
umplutura: 500 g spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi ulei 2
linguri cu zeama de lamaie sare …
Read more »
Read more »
Ratatouille de legume
23 November 2011
O
reteta delicioasa de ratatoiulle de legume din: ceapa, vanata,
dovlecel, ardei capia, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru
si sare. Ingrediente: 1 ceapa 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei capia 1 cana
pulpa de rosii 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline cimbru uscat
sare Mod de preparare: Spala…
Read more »
Read more »
Retete de post: Linte cu orez
23 November 2011
O
reteta delicioasa de linte cu orez din: orez, linte, ulei de masline,
rosii, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca orez 250 g
linte 1 ceasca ulei masline 3 rosii 1 ceapa chimen sare piper Mod de
preparare: Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand se inmoaie,
se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de castraveti murati
23 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de castraveti murati din: castraveti
murati, ulei, rosii, usturoi, ceapa, faina, foi de dafin, patrunjel
verde, marar si piper. Ingrediente: 1 kg de castraveti murati 100 ml
ulei 1 cutie rosii in suc cativa catei de usturoi 3 cepe 1 lingura faina
2 foi de dafin o legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sofran
23 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu sofran din: gem, nuci, scrotisoara,
anason, faina, margarina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, sofran si
sare. Ingrediente: 1 borcan cu gem acriosr 100 g nuci scortisoara anason
pentru aluat: 400 g faina 2 cartofi fierti 250 g margarina 250 g zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 1 pliculet…
Read more »
Read more »
Totul despre varza
23 November 2011
Varza
este foarte hrănitoare şi se poate consuma în stare crudă, murată sau
gătită (fiartă, călită, la aburi). în stare gătită, varza pierde o parte
din calităţile ei vindecătoare, pentru că se pierd unele substanţe
minerale sau vitamine. Din acest motiv, ca remediu tradiţional se
recomandă mai ales folosirea verzei în stare crudă sau murată.…
Read more »
Read more »
Vinete cu usturoi si ghimbir
22 November 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu usturoi si ghimbir din: vinete, usturoi,
ulei de masline, ghimbir, sos de soia, ardei iute si sare. Ingrediente:
2 vinete 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cu
ghimbir macinat 2 linguri sos de soia 1 ardei iute sare Mod de
preparare: Spală vinetele…
Tochitura cu chiftelute de cartofi
22 November 2011
O
reteta delicioasa de Tochitura cu chiftelute de cartofi din: cartofi,
lapte, faina, patrunjel, ou, sare, piper, nucsoara, ulei, carne de porc,
ciuperci, ceala, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: chiftelute de
cartofi: 800 g cartofi 3 linguri lapte 100 g faina 2 linguri patrunjel
tocat 1 ou sare piper nucsoara 30 linguri ulei tochitura: 400…
Read more »
Read more »
Cocktail Calvados Sour
22 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Calvados Sour din: calvados, zeama de
lamaie, sirop de zahar, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Calvados 2
cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar o felie de portocala cirese
Mod de preparare: Mixam cu gheata Calvados-ul, zeama de lamaie si
siropul in shaker, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânză
22 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de ciocolata alba, cu para aromate si crema
de branza din: unt, biscuiti, cacao, ciocolata alba, intaritor pentru
frisca, branza de vaci, lapte, zahar, para si vin rosu. Ingrediente:
blat: 175 g unt 200 g biscuiti 2 linguri cacao crema si ornat: 250 g
ciocolata alba 200 ml frisca 3…
Read more »
Read more »
Pasta de curry cu roşii şi vinete
22 November 2011
Se
prăjeşte în ulei 1 ceapă tocată până se înmoaie. Se scoate ceapa din
tigaie, se mai adaugă ulei şi se căleşte 1 vânătă tocată până se
înmoaie. Se scoate. Se mai adaugă ulei şi se prăjesc 1 linguriţă de
curcuma, 1/2 de chimion măcinat, 1 linguriţă de coriandru măcinat şi 1
linguriţă seminţe de…
Read more »
Read more »
Salată de dovleac cu carne de miel
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de dovleac cu carne de miel din: cuscus,
sare, piper, pulpa de dovleac, caise uscate, ceapa, usturoi, muschi de
miel, ulei de masline, seminte de fenicul, seminte de coriandru, chimen,
ardie iute, mazare si otet de vin alb. Ingrediente: 300 g cuscus sare
piper 400 g pulpa de dovleac 50…
Read more »
Read more »
Barcute
22 November 2011
O
reteta delicioasa de barcute din: ardei grasi, telina, morcovi,
maioneza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei grasi – rosu,
verde, galben si portocaliu 2 teline 2 morcovi 2 gulioare 100 g maioneza
sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Curăţaţi ardeii de cotoare
şi tăiaţi-i în sferturi, spălaţi-i şi lăsaţi-i la scurs.…
Read more »
Read more »
Gogosi aromate
22 November 2011
O
reteta delicioasa de gogosi aromate din: faina, lapte acru, drojdie
uscata, esenta de vanilie, zahar, oua, sare si ulei. Ingrediente: 600 g
faina 250 ml lapte acru sau iaurt 5 linguri unt 2 pachetele drojdie
uscata 1 esenta de vanilie 4 linguri zahar 2 oua 1 praf de sare ulei
pentru prajit Mod…
Read more »
Read more »
Piure de linte cu gogonele
22 November 2011
O
reteta delicioasa de piure de linte cu gogonele din: linte rosie,
gogonele, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.
Ingrediente: 500 g linte rosie 4 gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita
cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare
piper Mod de preparare: Alegeţi lintea,…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu roşii, spanac şi mascarpone
22 November 2011
Se
fierb 500g de gnocchi gata preparaţi conform instrucţiunilor de pe
pachet, apoi se scurg. între timp, se încing într-un vas termorezistent
350g sos de roşii de la borcan şi se adaugă 100g de spanac. Se amestecă
până ce se înmoaie. Se adaugă gnocchi, sare şi piper şi se pun cu
lingura pe deasupra 250g…
Read more »
Read more »
Cocktail White Dream
22 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail White Dream din: licor 43, rachiu mirabella
si frisca. Ingrediente: 3 cl Licor 43 2 cl rachiu Mirabella 2 cl frisca
lichida Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu cuburi de
gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de paste cu praz si nuci caramelizate din:
nuci, zahar, praz, pere, paste de orez, sare, piper, unt si otet de
orez. Ingrediente: 150 g nuci 75 g zahar 2 fire praz 4 pere 400 g paste
de orez sare piper 2 linguri unt 3 linguri otet de orez …
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Pasta de masline
22 November 2011
O
reteta delicioasa de pasta de masline din: masline, ceapa, paine, ulei,
margarina, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari
negre 100 g ceapa 2 felii de paine 2 linguri ulei 2 linguri margarina –
unt suc de lamaie condimente dupa gust Mod de preparare: Inţepaţi
măslinele în 3 – 4…
Read more »
Read more »
Tort de struguri cu crema de vin
22 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de struguri cu crema de vin din: ciocolata
amaruie, unt, oua, zahar, zahar vanilinat, migdale, faina, praf de copt,
sare, struguri negri, oua, foi de gelatina, zahar, vin rosu, frisca,
jeleu de coacaze si zahar. Ingrediente: blat de pandispan: 100 g
ciocolata amaruie 20 g unt 4 oua 150 g…
Read more »
Read more »
Cartofi cu chimen
22 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu chimen din: cartofi, seminte
de chimen, ulei de masline, boia de ardei dulce, ceapa, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 800 g cartofi 2 linguri seminte de chimen 4 linguri
ulei de masline 1 lingura boia de ardei dulce 4 cepe 1 lingura zahar
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Omletă cu brânză cheddar şi ciuperci
22 November 2011
Se
încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie mică de teflon. Se
aruncă 1 mână de ciuperci champignon tăiate felii şi se prăjesc la foc
intens, până devin aurii. Se răstoarnă conţinutul tigăii într-un bol şi
se amestecă cu 25g de brânza cheddar şi 1 mână de pătrunjel tocat
grosier. Se pune din…
Read more »
Read more »
Cocktail Jack Rose
22 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jack Rose din: calvados, sirop de grenadine
si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de grenadine 2
cl zeama de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu
gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Turnulete picante
22 November 2011
O
reteta delicioasa de turnulete picante din: minipateuri cu susan,
cartofi, telina, branza de burduf, smantana, patrunjel, dovlecel,
morcov, chimion, ulei, sare si piper. Ingrediente: minipateuri cu susan
50 g cartofi 1 telina 1 galbenus 200 g branza de burduf 150 g smantana 1
legatura de patrunjel 1 dovlecel 1 morcov chimion ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Gogosi aromate bavareze
22 November 2011
O
reteta simpla de gogosi aromate bavareze din: faina, drojdie, lapte,
coaja de lamaie, margarina, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 500 g
faina 25 g drojdie 250 ml lapte coaja de la o lamaie 2 linguri margarina
100 g zahar 100 g zahar pudra praf de sare ulei pentru prajit Mod de
preparare: Desfaci…
Read more »
Read more »
Peste cu praz si orez
22 November 2011
O
reteta delicioasa de peste cu praz si orez din: fileuri de pangasius,
orez integral, praz, ou, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius, cod, calcan, salau etc. 300 g orez
integral 2 fire de praz 1 ou 1 lamaie 2 linguri ulei de masline sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pizza Pepperoni (video)
22 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza pepperoni, un preparat clasic
delicios, cu blat picant pe margini si usor de pregatit. Ingrediente: 1
Videojug pizza dough Half a recipe of Videojug’s tomato sauce Half an
onion, thinly sliced 150 g thinly sliced pepperoni 2 balls of
mozzarella, sliced or 1 packet, grated flour for…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de paste
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de paste cu:tagliatele, sare, piper, ulei
de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, coaja de lamaie verde,
castraveti, patrunjel, ardei rosu, sparanghel, alune, usturoi.
Ingrediente: 500 g paste tagliatele sare piper 3-4 linguri ulei de
măsline 2-3 linguriţe oţet balsamic zeama de la 2-3 lămâi coaja de la o
lămâie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu rosii si busuioc
22 November 2011
O
reteta delicioasa de orez cu margarina, sofran, piper alb macinat,
sare, ulei de masline, patrunjel verde, busuioc verde, mazare, rosii
cherry. Ingrediente: 300 g orez 50 g margarină un praf şofran sare piper
alb măcinat 2-3 linguri ulei de măsline o legătură pătrunjel 2-3 fire
busuioc verde 200 g mazăre 300 g roşii cherry…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si
smantana din: piept de pui, ciuperci,c astraveti murati, smantana,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati pipet de pui 2 borcane
ciuperci intregi 7 castraveti murati 500 g smantana 20% grasime 2
legaturi patrunjel sare piper Mod de preparare: Se fierbe pieptul…
Read more »
Read more »
Salata de linte cu dovleac si branza
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de linte cu dovleac si branza din: linte
bruna, sare, piper, dovleac, usturoi, ulei de masline, ruccola, otet de
mere, otet balsamic si feta de vaca sau capra. Ingrediente: 40 g linte
bruna sare piper 800 g dovleac 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de
masline 1 legatura ruccola…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu sos
22 November 2011
O
reteta delicioasa de rulouru din carne de curcan, sare, cascaval,
pesmet, ardei capia, ulei, salata verde, piper, mustar, oua, pasta de
rosii, cimbru, busuioc, boia iute, miere. Ingrediente rulouri: 500 g
piept de curcan sare 150 g caşcaval 150 g pesmet 2 ardei capia ulei
pentru prăjit o salată verde piper 1-2 linguriţe muştar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de vinete cu busuioc
22 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca de vinete, cartofi, dovlecei, ardei, rosii,
sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina.
Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi medii 2-3 dovlecei 4 ardei 6 roşii sare
piper boabe şi măcinat o căpăţână usturoi 4-5 linguri ulei de floarea
soarelui o legătură pătrunjel 2-3 frunze busuioc 1-2 linguri pesmet 30…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu roşii şi crostini
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu rosii si crostini din: seminte de
pin, piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, rosii
cherry, otet balsamic, mozzarella, paine de secara si piper cayenne.
Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fileuri de piept de pui (a circa
150 g) 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varza murata cu orez
22 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de post de varza murata cu orez din: varza
murata, orez, ulei, morcov, ceapa, ardei gras, piper si cimbru.
Ingrediente: 1 varza murata 150g orez ulei 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras
piper cimbru Mod de preparare: Dupa ce varza a fost curatata de
cotoare si au fost…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu sos de mustar
22 November 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu sos de mustar din: muschi de
porc, ceapa verde, usturoi, boabe de mustar, vin alb, miere, ulei de
masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 legatura
de ceapa verde 6 catei de usturoi 3 lingurite cu boabe de mustar 1
cescuta cu vin…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun
22 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de
savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate
Retete de Craciun. Muşchi de porc în crustă de paine O reteta de muschi
de…
Read more »
Read more »
Salată de radicchio cu pere şi alune
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de radicchio cu pere si alune din:
radicchio, nasturel, pere, ulei de nuci, suc de lamaie, sare, piper si
alune. Ingrediente: 2 capatani mici de radicchio 1 mana nasturel 2 pere 4
linguri ulei de nuci 2 linguri suc de lamaie sare piper 150 g alune
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de grau bulgur picant cu năut şi dovleac de plăcintă
21 November 2011
Incinge
cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se amestecă 1 dovleac curăţat de coajă şi
tocat grosier şi 2 ardei graşi roşii cu 2 linguri pastă de ardei iute
harissa şi un pic de ulei de măsline. Se întind legumele pe o tavă şi se
coc 20 de minute până se înmoaie. Intre timp, se…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolata
21 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata din: cacao, unt, ciocolata
amaruie, oua, zahar tos, faina si frisca. Ingrediente: cacao, pentru
tapetat 75 g unt, taiat cuburi 100 g ciocolata amaruie 3 oua 85 g zahar
tos 60 g faina frisca batuta, pentru servit Mod de preparare:
Preincâlzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge…
Cocktail Tipsy Apple
21 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tipsy Apple din: calvados, suc de mere, mar
si menta. Ingrediente: 5 cl Calvados suc de mere o felie de mar menta
proaspata Mod de preparare: Punem gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi si turnam deasupra Calvados, apoi completam cu suc de mere.
Decoram cu o felie de mar…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza, stafide si nuci
21 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de macaroane cu branza, stafide si nuci
din: macaroane, branza dulce de vaci, stafide, nuci, zahar sau miere,
unt si sare. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g branza dulce de vaci 100
g stafide 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau miere 2 linguri unt
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Coasta de porc cu ghimbir
21 November 2011
O
reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc,
bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei.
Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (coaste) 600 ml bors 1 capatana de
usturoi 2 linguri cu otet 1 lingura cu ghimbir proaspat ras 200 ml vin
rosu 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Negrese cu nuci şi ciocolată
21 November 2011
O
reteta delicioasa de negrese cu nuci si ciocolata din: unt, ciocolata,
nuci, zahar, oua, zahar tos, faina, cacao, bicarbonat, prune
deshidratate si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 200 ml unt, taiat
cuburi 200 g ciocolata maruie, rupta bucati 75 g nuci, taiate bucati 1
lingura zahar 3 oua 200 g zahar tos 75 g faina…
Read more »
Read more »
Cartofi si legume la cuptor
21 November 2011
O
reteta delicioasa de cartofi si legume la cuptor din: cartofi, morcovi,
patrunjel, telina, ulei de masline, cas sau mozzarella, marar verde si
sare.Sucul de cartofi cruzi calmează durerile de stomac şi cicatrizează
rănile stomacului şi ale intestinelor. Se bea în perioade de crize de
ulcer suc de cartofi amestecat cu apă, dimineaţa, pe stomacul…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată
21 November 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu ciocolata si inghetata din: ciocolata
amaurie, miere, unt, zahar tos, esenta de vanilie, ou, faina,
bicarbonat, ciocolata cu lapte, inghetata si sirop de ciocolata.
Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, rupta bucati 1 lingura miere 100 g
unt inmuiat la temperatura camerei 100 g zahar tos 1/2 lingurita esenta
de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sos de pătrunjel şi alune de pădure
21 November 2011
Se
fierb 350g do tagliatelle conform instrucţiunilor de pe pachet. Se pun
într-un robot de bucătărie 80g de pătrunjel, 100g alune de pădure
prăjite, 50g de parmezan dat prin râzătoare şi coaja rasă şi zeama de la
1 lămâie; se mixează până se obţine o pastă. Se toarnă treptat, în timp
ce robotul funcţionează, 100g…
Read more »
Read more »
Curcan cu sfecla
21 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de curcan cu sfecla din: carne de curcan,
ulei de masline, sfecle, seminte de chimen, otet de mere, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de curcan – piept fara pielita 2 linguri ulei
de masline 8 sfecle mici 1 lingura seminte de chimen 1 lingura otet de
mere sare…
Read more »
Read more »
Gaina cu aroma de scortisoara
21 November 2011
O
reteta delicioasa de gaina cu aroma scortisoara din: gaina, ceapa,
morcov, foi de dafin, praz, scortisoara, usturoi, cimbrisor, rozmarin,
ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 1 fir
de praz (2-3 fire de ceapa verde scortisoara 5 capatani de usturoi
cimbrisor rozmarin ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Danish Mary
21 November 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Danish Mary din: suc de rosii, zeama de
lamaie, sare te telina, anquavit si limeta. Ingrediente: 9 cl suc de
rosii zeama unei jumatati de lamaie putina sare de telina 4 cl Anquavit
felie de limeta Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata
in shaker, apoi strecuram bautura…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carne de vita
21 November 2011
O
reteta gustoasa de mancare de linte cu carne de vita, suc de rosii,
morcovi, cartofi, ceapa, sare, piper, foi de dafin, ulei. Ingrediente:
500 g linte 500 g muşchi de vită 300 ml suc de roşii 3-4 morcovi 3-4
cartofi 2-3 cepe sare piper 2-3 foi de dafin 100 ml ulei de floarea
soarelui…
Read more »
Read more »
Amandine
21 November 2011
O
reteta delicioasa de amandine din: oua, zahar tos, apa, ulei, cacao,
faina, galbenusuri, zahar, margarina, cacao, unt, esenta de cappucino.
Ingrediente blat: 6 ouă 200 g zahăr tos 30 ml apă 30 ml ulei 20 g cacao 8
linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri 150 g zahăr un pachet de
margarină 3 linguri cacao…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pizza Calzone (video)
21 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza calzone sau “pizza umpluta”,
un preparat delicios si gustos, foarte usor de preparat. Ingrediente:
For the dough: 210 g flour 2 tbsp cornmeal 120 ml lukewarm water 1 tbsp
olive oil 1 tsp instant dry yeast 6 g salt 1 tbsp honey some flour for
dusting For…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftelute de dovlecei cu sos
21 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute din dovlecei, ceapa verde, usturoi,
marar, patrunjel, sare, piper, cascaval de post, ulei, pesmet, iaurt de
soia, castraveti, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 legături
ceapă verde o legătură usturoi o legătură mărar o legătură pătrunjel
verde sare piper 100 g caşcaval de post ulei pentru prăjit 100…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tarta cu legume
21 November 2011
O
reteta de post delicioasa din: margarina, faina, apa minerala, sare,
rosii, ardei, ceapa, mustar, pasta de masline verzi, masline, ciuperci,
cimbru verde. Ingrediente aluat: 100 g margarină 400 g făină 100 ml apă
minerală un praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g roşii 3-4 ardei
2-3 cepe 100 g muştar 100 g pastă de…
Read more »
Read more »
6 cocktailuri delicioase
21 November 2011
Cocktail
Whiskey Sling Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey
Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o
felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră
Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de
la o lămâie sifon După Singapore… Citeste tot…
Read more »
Read more »
Cruditati cu salau
21 November 2011
O
reteta gustoasa de salau cu: salata verde, ridichii, ceapa verde,
castraveti, rosii, piper alb, ulei de masline, otet balsamic, zeama de
lamaie. Ingrediente: 400 g file de şalău o salată verde 2 legături
ridichi 3 fire ceapă verde 1-2 castraveţi 2 -3 roşii sare piper alb ulei
de măsline oţet balsamic zeama de la…
Read more »
Read more »
Leipziger Allerlei
21 November 2011
O
reteta delicioasa de Leipziger Allerlei din: ciuperci, sparangehl,
morcovi, conopida, supa de carne, unt, sare, zahar, smantana, mazare,
faina, unt de raci, piper alb, nucsoara si cozi de raci. Ingrediente: 30
g ciuperci uscate 250 g sparanghel 250 g morcovi baby o jumătate de
conopidă mică 500 ml supă de carne 50 g unt…
Read more »
Read more »
Musaca cu mozzarella
21 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca cu cartofi, dovlecei, rosii, vinete, unt,
mozzarella, sare, piper alb, pesmet, busuioc, cimbrisor. Ingrediente: 1
kg de cartofi 2-3 dovlecei 500 g roşii 2 vinete 100 g unt 500 g
mozzarella sare piper alb 100 g pesmet busuioc verde cimbrişor proaspăt
Mod de preparare: Pentru început, se spală cartofii şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu fructe
21 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu fructe din: aluat, unt, sare, faina, oua,
amidon, praf de copt, zahar, baton de vanilie, suc de mere, coaja de
lamaie, prune, praf de budinca de vanilie, lapte, gelatina, lichior de
alune si frisca. Ingrediente: blat şi gogoşele: 1 pachet aluat de foi
(congelat) 25 g unt sare 75…
Read more »
Read more »
Lasagna cu sos de rosii
21 November 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita,
carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt,
lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de
masline, parmezan. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 300 g carne
tocată de porc un pachet foi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa-crema de broccoli
21 November 2011
O
reteta gustoasa de supa-crema de .broccoli, dovlecei, telina, ardei,
pastarnac, ceapa verde, morcovi, patrunjel, ulei de masline, crutoane
Ingrediente: 1 kg broccoli 2 dovlecei 1 ţelină 2 ardei 1 păstârnac 1
legătură ceapă verde 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei de
măsline crutoane cu sos de ceapă Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Pane la cuptor
21 November 2011
O
reteta gustoasa de pane la cuptor din: carne de vita, mustar cu hrean,
pesmet, sare, piper, oua, castraveciori acri, arpagic, morcovi, vinete,
ulei, unt. Ingrediente: 500 g vrăbioară de vită 50 g muştar cu hrean 200
g pesmet sare piper 4ouă 300 g castraveciori acri 100 g arpagic 3-4
morcovi 2 vinete ulei pentru…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu rulouri de pui
21 November 2011
O
reteta delicioasa de tagliatele cu unt, faina, lapte, ciuperci, piept
de pui, nuci, patrunjel, cascaval, sare, piper, ulei, ceapa verde, piper
boabe, ulei. Ingrediente: 400 g paste tagliatele 50 g unt 2 linguriţe
făină 300 ml lapte 100 g ciuperci Ingrediente umplutură: 4 piepţi de pui
500 g ciuperci 200 g nuci coapte şi…
Read more »
Read more »
Rondele de rechin cu legume la cuptor
21 November 2011
O
reteta delicioasa de rondele de rechin cu legume la cuptor din: rondele
de rechin, morcovi, telina, rosii, ardei gras, ceapa, ulei, cimbru
uscat, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de rechin 2 morcovi 1
telina mica 4 rosii 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingurita
rasa cimbru uscat sare…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastai cu portocala
21 November 2011
O
reteta delicioasa de pastai cu portocala din: pastai, portocala, ceapa,
usturoi, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr pastai o
portocala o ceapa un catel usturoi sare ulei de masline Mod de
preparare: Pastaile se curata de codite si se spala. Ceapa taiata marunt
si usturoiul se calesc intr-o cratita in ulei…
Read more »
Read more »
Leipziger Lerchen
21 November 2011
O
reteta delicioasa de Leipziger Lerchen din: faina, unt, zahar pudra,
ou, sare, brandy, unt, galbenus, migdale, esenta de migdale, faina,
amidon si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 125 g unt mai
moale 85 g zahăr pudră un ou un vârf de cuţit de sare o lingură de
brandy (coniac) pentru umplutură: 125…
Read more »
Read more »
Prune in sirop de rozmarin
21 November 2011
Se
crestează pe lung şi se golesc de sâmburi 12 prune. Se dau în clocot
200 ml vin roşu dulce, 200 ml vin roşu sec, 2 batoane de scorţişoară, 2
cuişoare, 1 linguriţă ace de rozmarin şi 2 linguri zahăr. Se lasă să
fiarbă la foc moale 20 min. Se adaugă prunele şi se lasă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fursecuri de post
21 November 2011
O
reteta de post delicioasa de fursecuri de post din: fulgi ovaz, faina,
ulei de masline, zahar, suc de lamaie, migdale, miere, suc de portocale
si scortisoara. Ingrediente: 100 g fulgi ovaz 50 g faina 40 ml ulei
masline 80 g zahar 2 linguri suc lamaie 90 g migdale 40 g miere 50 ml
suc…
Read more »
Read more »
Tăieţei Yakisoba cu legume
21 November 2011
Se
fierb al dente 200g de tăieţei japonezi soba în apă sărată. Se scurg şi
se clătesc sub jet de apă rece. Se amestecă 2 linguri de sos de ardei
iute, 2 linguri de vin dulce japonez şi 2 linguri de sos de soia cu 1
lingură de apă. Se încinge 1 linguriţă ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post
20 November 2011
Retete
de post: Spaghete cu ciuperci O reteta simpla si delicioasa de post de
spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, ulei de masline, busuioc,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 3
linguri ulei masline 8 frunze busuioc 3 catei usturoi sare piper Mod
de preparare: Spaghetele se fierb in… Citeste…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu ciuperci
20 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de post de spaghete cu ciuperci din:
spaghete, ciuperci, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 3 linguri ulei masline 8
frunze busuioc 3 catei usturoi sare piper Mod de preparare: Spaghetele
se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu…
Read more »
Read more »
Peşte picant cu mămăligă
20 November 2011
O
reteta delicioasa de peste picant cu mamaliga din: cotlete de peste,
iaurt, malai, apa, boia iute, boia dulce, pasta de tomate, usturoi,
pudra de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de peşte
175 g iaurt 400 g mălai 1.500 ml apă boia iute o linguriţă de boia dulce
o lingură de pastă…
Salate delicioase: Salată de cartofi cu ridichi
20 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de cartofi cu ridichi din: cartofi,
ridichi, amestec de salata, morcov, masline feliate, cascaval, otet de
mere, mustar cu boabe, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 4 cartofi două legături de ridichi un pachet amestec de
salată un morcov 100 g măsline feliate 200 g caşcaval 4 linguri…
Read more »
Read more »
Legume cu brânză camembert şi cimbru
20 November 2011
Se
călesc 3 fire de praz tăiat felii într-un pic de ulei într-un vas
întins, în cuptorul cu microunde, la treapta cea mai înaltă, 5 minute,
până încep să se înmoaie. Se adaugă 1/2 varză mică, ruptă bucăţi, 8
ciuperci champignon, 4 linguri de smântână şi se amestecă. Se aşază 3
cartofi tăiaţi în felii…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi si prune
20 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu cartofi si prune din: pulpe de
pui, bacon, cartofi, mere, ciuperci, prune uscate, ceapa, sare, piper,
cimbru si ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 g bacon 4-5 cartofi 2
mere 200 g ciuperci 200 g prune uscate 3 cepe mici sare piper cimbru
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu legume
20 November 2011
O
reteta delicioasa de biban de mare cu legume din: biban de mare, rosii,
vanata, dovlecel, morcov, ceapa rosie, ulei, patrunjel, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 bucati biban de mare 2 rosii 1 vanata 1 dovlecel 1
morcov mare 1 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lamaie sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Biryani aromat cu legume
20 November 2011
Se
încălzeşte cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se încing 2 linguri de ulei
vegetal într-un vas termorezistent în cuptor. Se adaugă 1 conopidă
tocată, 2 cartofi dulci curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe şi 1 ceapă
tăiată felii, amestecând pentru a se unge pe toate părţile cu ulei
încins. Se condimentează cu sare şi…
Read more »
Read more »
Tort pricomigdală cu ciocolată
20 November 2011
O
reteta delicioasa de tort pricomigdale cu ciocolata din: ciocolata
amaruie, albusuri, zahar tos, esenta de migdale, zahar pudra, migdale,
alune, ciocolata alba, lichior de migdale, sirop de ciocolata si alune.
Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati 3 albusuri 40 g zahar
tos cateva picaturi esenta de migdale 75 g zahar pudra, cernut 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Mexican’s
20 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mexican’s din: tequilla, curacao, sirop de
migdale, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao 1
cl sirop de migdale 2 cl Angostura cirese Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi
se toarna amestecul intr-un pahar de cocktail si se…
Read more »
Read more »
Chec cu broccoli
20 November 2011
O
reteta delicioasa de chec cu broccoli din: morcovi, broccoli, ardei
capia, oua, smantana, telemea, faina, praf de copt, sare si piper.
Ingrediente: 3 morcovi 300 g broccoli 2 ardei capia 5 ouă 300 g smântână
200 g telemea 300 g făină 1 praf de copt sare piper Mod de preparare:
Cureţi morcovii de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pere şi şofran
20 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu pere si sofran din: unt, zahar tos,
oua, lapte dulce, praf de copt, sofran, gem de pere, scortisoara, sare,
esenta de migdale si glazura. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr tos
două ouă 250 ml lapte dulce 500 g făină un pliculeţ praf de copt câteva
fire de…
Read more »
Read more »
Mâncare picantă de rădăcinoase şi linte
20 November 2011
Se
încing 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare şi se călesc 1
ceapă tocată şi 1 căţei de usturoi până se înmoaie. Se aruncă în tigaie
700g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi grosier, 4 morcovi tăiaţi
în felii groase şi 2 rădăcini de păstârnac tăiate în felii groase, se
măreşte focul…
Read more »
Read more »
Plum trifle
20 November 2011
O
reteta delicioasa de plum trifle din: prune, zahar, scortisoara,
cuisoare, suc de coacaze rosii, praf de budinca de ciocolata, branza de
vaci, zahar vanilat, frisca si pandispan cu cacao. Ingrediente: 500 g
prune 150 g zahar 1 baton de scortisoara 2 cuisoare 250 ml suc de
coacaze rosii 1 lingura praf de budinca de…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu ananas şi şuncă
20 November 2011
O
reteta delicioasa de pachetele cu ananas si sunca din: foi de placinta,
dovlecel, rosii cherry, fenicul, ananas, sunca de porc, morcov, ou,
ulei de masline, seminte de mac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
un pachet foi de plăcintă doi dovlecei 200 g roşii cherry jumătate de
fenicul o conservă ananas, 400 g şuncă de…
Read more »
Read more »
File de peşte cu dovlecei
20 November 2011
O
reteta delicioasa de file de peste cu dovlecei din: fileuri de cod,
dovlecei, praz, vanata, ulei de floarea soarelui, unt, ou, seminte de
mac, lamaie, sare, piper si marar. Ingrediente: 4 fileuri de cod
congelate doi dovlecei un fir de praz o vânătă 300 g făină 100 ml apă
100 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Papanasi cu prune
20 November 2011
O
reteta delicioasa de papanasi cu prune din: branza de vaci, unt, oua,
pesmet, faina, miere, amidon, zahar, frisca, zahar vanilinat si unt.
Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g unt moale 4 oua 180 g pesmet 200
g faina 2-3 linguri miere 1 lingurita amidon 12 cuburi de zahar 100 ml
frisca 1…
Read more »
Read more »
Clatite cu carne tocata
20 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu carne tocata din: oua, lapte, sare,
faina, ceapa, carne tocata, ulei, sare, piper, rosii, ardei gras, faina,
oua, pesmet si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 400 ml lapte 1
vârf de cuţit sare 210 g făină pentru umplutura: 1 ceapă mare 300 g
carne tocată amestec 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi
20 November 2011
Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune
carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se
rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1
minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 1
vârf de linguriţă fulgi de…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si stafide
20 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac si stafide din: dovleac,
pesmet, ulei, apa, faina, stafide, coaja de lamaie, scortisoara, zahar
si sare. Ingrediente: 1 kg dovleac bine copt 2 linguri pesmet 100 ml
ulei 200 ml apa 400-500 g faina 200 g stafide 1 lingura coaja rasa de
lamaie 1 lingura scortisoara 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Mâncare de roşii şi năut
20 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Intr-o tigaie mare, se prăjesc în
ulei de măsline 1 vânătă tăiată cubuleţe şi 1 ceapă tocată, până ce s-au
pătruns. Se adaugă 1 căţel de usturoi strivit, 1 conservă de 400g de
roşii ţocate,1/? conservă cu apă şi 1 linguriţă de oregano. Se fierbe
încet 10…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Stiuca umpluta
20 November 2011
O
reteta delicioasa de stiuca umpluta din: stiuca, oua, ceapa, miez de
rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi,
marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii
si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca de vreo 2 kile 3 oua 1 ceapa 150
g miez de rosii sare, piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel (video)
20 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu friptura din pulpa de miel,
un preparat delicios si usor de pregatit din friptura de pulpa de
miel,mozzarella, sunca si rozmarin. Ingrediente: 4 medium boned lamb leg
steaks 100 g mozzarella cheese, diced 50 g ham, chopped 6 black olives
rosemary sprigs 25 g sun-dried tomatoes…
Read more »
Read more »
Flori din mere
20 November 2011
O
reteta delicioasa de flori din mere din: aluat de foitaj, stafide,
mere, zahar, unt, suc de lamaie, scortisoara, zahar si ou. Ingrediente:
500 g aluat de foitaj 50 g stafide 40 g mere 200 g zahar 100 g unt 2
linguri suc de lamaie 1 lingura scortisoara ornare: zahar 1 ou Mod de…
Read more »
Read more »
Somon in crusta
20 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se pun 150g de brânză mascarpone
într-un robot de bucătărie împreună cu 1 pungă de salată (năsturel,
spanac şi rucola). Se mixează până se obţine un piure cremos şi verde.
Se condimentează bine cu sare şi piper. Se întind 500g aluat de tartă şi
se aşază pe…
Read more »
Read more »
Cocktail Normandie Crust
20 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Normandie Crust din: calvados, sirop de
zahar, suc de portocale, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de zahar 2 cl suc de portocale 2
cl zeama de lamaie spirala din coaja de lamaie pentru crusta de zahar:
zeama de lamaie zahar …
Read more »
Read more »
Salată cu spanac, portocale si mere
20 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu spanac, portocale si mere din: spanac,
portocale, mere, morcovi, miez de nuca, ceapa rosie, ulei de masline,
otet balsamic, lamaie, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 200 g
spanac proaspăt două portocale două mere doi morcovi 100 g miezuri de
nucă o ceapă roşie 125 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac, nuci si mere
20 November 2011
O
reteta delicioasa de strudel de dovleac, nuci si mere din: foi de
plainte, ulei, scortisoara, miez de dovleac, nuci, zahar si zahar praf.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinte 200 ml ulei 1 lingura scortisoara
macinata fin 2 mere 500 g miez de dovleac 100 g nuci zdrobite 150 g
zahar 4 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Millefeuille cu banane
20 November 2011
O
reteta delicioasa de Millefeuille cu banane din: banane, unt, ciocolata
neagra, foi de placinta, lamaie, lapte, crema de vanilie, amestec de
seminte, mere si zahar pudra. Ingrediente: 8 banane 100 g unt 100 g
ciocolată neagră 8 foi de plăcintă o lămâie 500 ml lapte dulce un pachet
cremă de vanilie instant 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu legume
20 November 2011
O
reteta delicioasa de orez cu legume, ulei de masline, sare, piper alb,
broccoli, conopida, fasole rosie uscata, morcov, dovlecei, ardei galben,
ardei rosu, sos de soia, otet balsamic, zeama de lamaie. Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung 50 ml ulei de măsline sare piper alb 300 g
broccoli 200 g conopidă 200 g…
Read more »
Read more »
Paste scoică cu carne şi sos
20 November 2011
O
reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste
scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei
capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei
de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 500 g paste scoică 500 g
muşchi de porc afumat 200 g costiţă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, nuci şi struguri
20 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza, nuci si struguri din:
biscuiti din ovaz, unt, lamaie, zahar vanilat, branza mascarpone, branza
de vaci, foi de gelatina, zahar tos, struguri, miere, rom si nuci
macinate. Ingrediente: 500 g biscuiti din ovaz sau amaretto 300 g unt 1
lamaie 2 linguri zahar vanilat 800 g branza mascarpone…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salată cu surimi
20 November 2011
O
reteta gustoasa de salata cu surimi, oua, praz, iaurt, mustar, ulei,
suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 pacheţel cu surimi 2-3 ouă fierte 1
praz 2 linguri cu iaurt Ingrediente maioneză: 1 gălbenuş fiert 1
gălbenuş crud 1 lingură cu muştar 100 ml ulei 1 lingură cu suc de lămâie
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Baghete cu pizza
20 November 2011
O
reteta gustoasa de baghete cu pizza din:carnaciori picanti, ceapa, ou,
rosii, cascavl, ardei gras, smantana, oregano, cimbru, piper.
Ingrediente: 2 baghete 3 cârnăciori picanţi 2 fire de ceapă 1 ou 2 roşii
200 g caşcaval 1 ardei gras 100 g smântână oregano cimbru piper Mod
de preparare: Frige feliuţe de cârnăciori într-o tigaie,…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu peste
19 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute cu peste din: fileuri de peste, morcov,
cartof, patrunjel, ardei iute, ceapa, usturoi, capere, fileuri de
ansoa, oua, bicarbonat de sodiu, marar, sare, piper, faina, ulei si
salata verde. Ingrediente: 500 g fileuri de peste un morcov un cartof o
raddacina de patrunjel un ardei iute mic o ceapa usturoi…
Read more »
Read more »
Terina dulce
19 November 2011
O
reteta delicioasa de terina dulce din: smochine, gutui, zahar, stafide,
miez de nuca si gelatina granule. Ingrediente: 1 kg smochine proaspete
sau usacte 3 gutui 250 g zahar 200 g stafide 150 g miez de nuca 40 g
gelatina granule Mod de preparare: Puneţi 750ml apă într-un vas şi
adăugaţi zahărul şi gutuile…
Mazăre cu dovlecei
19 November 2011
O
reteta simpla de mazare cu dovlecei din: mazare, dovlecei, morcov,
patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei capia, pasta de
tomate, sare, piper, ulei de floarea soarelui si marar. Ingrediente: 500
g mazăre doi dovlecei un morcov o rădăcină de pătrunjel două cepe doi
căţei de usturoi 4 roşii un ardei gras un ardei…
Read more »
Read more »
Cremşnit cu kiwi
19 November 2011
O
reteta delicioasa de cremsnit cu kiwi din: foitaj, lapte, zahar, faina,
oua, frisca, sare, kiwi, miere si pudra de scortisoara. Ingrediente: un
pachet foitaj cu două foi un litru lapte dulce 400 g zahăr tos 200 g
făina 4 ouă 250 ml frişcă un vârf de linguriţă de sare 6 kiwi 4 linguri
de…
Read more »
Read more »
Cocktail Elisa
19 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Elisa din:licor 43, votca si tonic.
Ingrediente: 2 cl Licor 43 2 cl votca tonic Mod de preparare: Turnam
lichiorul si vodca intr-un pahar de whisky si se completeaza cu tonic.
Read more »
Read more »
Brânză tofu dulce cu ghimbir şi varză chinezească
19 November 2011
Cu
o scobitoare, se fac câteva găuri într-o bucată de 500g de tofu, apoi
se taie în cubuleţe cât o înghiţitură. Se amestecă 2 linguri de ghimbir
ras, 4 linguriţe sos de soia şi 2 linguri de zahăr brun într-un bol; se
toarnă peste cubuleţele de tofu şi se amestecă. Se încinge 1 lingură
ulei…
Read more »
Read more »
Tarta de toamna
19 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de toamna din: faina, zahar tos, praf de
copt, unt, galbenus, frisca, sare, prune, foi de gelatina, miez de nuci,
zahar si lamai. Ingrediente: 200 g faina 1 lingura zahar tos 1
lingurita praf de copt 100 g unt 1 galbenus 4 linguri de frisca un varf
cutit sare 800…
Read more »
Read more »
Retete simple: Ciuperci umplute
19 November 2011
O
reteta gustoasa de ciuperci umplute cu: telemea de oaie, telemea de
vaca, unt, ou, lapte. Ingrediente: 1 kg ciuperci 100 g telemea de oaie
200 g telemea de vacă 50 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte Mod de
preparare: Curăţă ciupercile. Taie-le picioruşele mărunt şi căleşte-le
uşor în 25 g unt…
Read more »
Read more »
Crema rapida de branza
19 November 2011
O
reteta gustoasa de crema rapida de branza din: chifle, branza de vaci,
barnza telemea, smantana, unt, ceapa verde, sare. Ingrediente: 4 chifle
400 g brânză de vaci 150 g brânză telemea 150 g smântână 50 g unt 1
legătură de ceapa verde sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă
untul spumă. Adaugă smântână, brânza…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Budinca de legume
19 November 2011
O
reteta gustoasa de budinca de legume din: ardei gras, ciuperci, masline
verzi, sunca, faina, unt, lapte, oua, branza rasa, smnatana, sare,
pesmet. Ingrediente: 2 ardei grasi 500 g ciuperci 100 g masline verzi
fara samburi 200 g sunca 1 lingura faina 1 lingură cu unt 1 ceşcuţă cu
lapte 2 ouă 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Spirale cu sos de branza
19 November 2011
O
reteta delicioasa de spirale colorate cu sos de branza, paste, sos de
branza, ardei rosu, masline negre, branza telemea, smantana, unt, sare,
piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet de spirale colorate 1 ardei gras
roşu 50 g măsline negre 200 g brânză telemea 100 g smântână 1 lingură cu
unt sare piper nucşoara Mod de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Lasagna cu legume
19 November 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu legume, foi lasagna, morcovi, ceapa,
telina, ardei gras, dovlecei, rosii in sos tomat, vin rosu, ulei, sare,
boia, parmezan. Ingrediente: foi lasagna 2-3 morcovi 2-3 cepe 1 ţelină
potrivită 1-2 ardei graşi 1-2 dovlecei 250 g roşii în sos tomat 1
păhărel cu vin roşu ulei sare boia 50…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu salam (video)
19 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu salam, un preparat perfect
pentru pranz, usor de preparat, delicios si gustos. Ingrediente: for the
dough: 1 tsp instant dry yeast 120 ml lukewarm water 210 g flour ½ tsp
salt 1 tbsp olive oil 1 tbsp honey for the filling: 6 tbsp tomato sauce
150…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salata multicolora
19 November 2011
O
reteta gustoasa de salata multicolora din: piept de pui, ardei gras,
salata verde, porumb boabe, porumb intreg, stafide, rom, sare, smantana,
mustar, usturoi, ulei de masline, otet balsamic alb. Ingrediente: 1
piept de pui 1 ardei gras câteva frunze de salată verde 2 linguri cu
porumb boabe 1 conservă cu porumb întreg 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cremă caramel în cupe crocante
19 November 2011
O
reteta delicioasa de crema caramel in cuper crocante din: zahar, lapte,
pulbere de migdale, galbenusuri, piersici, faina, zahar vanilat si
cognac. Ingrediente: 450 g zahar 700 ml lapte 200 g pulbere de migdale
macinate fin 4 galbenusuri 6 piersici din compot 1 lingura faina 1
lingura zahar vanilat 1 paharel cognac Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste si conopida cu branza
19 November 2011
O
reteta delicioasa si gustoasa de Paste si conopida cu branza din
conopida, branza cheddar, parmezan, paste diferite, iaurt degresat,
lapte degresat, praf de usturoi, cimbru uscat, sare si piper negru.
Ingrediente: 1/2 conopida branza cheddar parmezan diferite paste 1 cana
iaurt degresat 2 linguri lapte degresat 1/2 lingurita praf de usturoi
1/2 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Retete simple: Salata calda
19 November 2011
O
reteta delicioasa de salata calda din:muschi de vitel, ceapa, ardei
gras, ulei, sos de soia, apa, lamaie, usturoi, chili, zahar, ghimbir.
Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de viţel 1 ceapă 3 ardei graşi de diferite
culori ulei Ingrediente marinată: 50 ml sos de soia 50 ml apă 2 lămâi 5
căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Golfer’s No. 1
19 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golfer’s No. 1 din: rom brun, licor 43, suc
de portocale, zeama de lamaie, ingheata si frunze de menta. Ingrediente:
1 cl rom brun 2 cl Licor 43 2 cl suc de portocale 3 cl zeama de lamaie
ingheatata de vanilie si lamaie frunze de menta Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tartă cu sfeclă, ceapă şi brânză Gruyere
19 November 2011
Se
încinge cuptorul la 190° 0/ gaz 5. Se întinde o bucată de 500g de aluat
pentru tartă într-o formă cu diametrul de 23cm şi fundul detaşabil,
tapetată cu hârtie de copt. Se umple tava cu bile de copt. Se coace 10
minute, apoi se scot bilele şi hârtia şi se mai coace 10 minute,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Paste cu piept de curcan
19 November 2011
O
reteta delicioasa de paste cu piept de curcan, rucola, dovlecei, rosii,
unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 150 g
paste tip fundiţe 100 g rucola 2 dovlecei 2 roşii 1 lingură cu unt ulei
de măsline sare Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în felii,
condimentează-l şi rumeneşte-l într-o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere, pere şi ghimbir
19 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu mere, pere si ghimbir din: faina,
mere, pere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf
de copt, lamaie, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g faina 400 g
mere 300 g pere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte 200 g zahar 100 g
ghimbir proaspat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Chiftele condimentate
19 November 2011
O
reteta gustoasa de chiftele condimentate cu:carne de porc, usturoi, ou,
ceapa, paine, chimen, faina, pesmet, patrunjel, ulei, piper, sare.
Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 4 căţei de usturoi 1 ou 1 ceapă 2
felii de pâine 1 linguriţă cu seminţe de chimen măcinate 2 linguri cu
făină 1 lingură cu pesmet pătrunjel…
Read more »
Read more »
Tartă tatin cu ceapă, ciuperci şi nuci
19 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se taie 4 cepe în 6 felii fiecare.
Se încinge nişte ulei într-o tigaie mare, se adaugă cepele, apoi se
călesc uşor 20 de minute până se înmoaie. Se adaugă 200g de ciuperci
champignon, 2 linguriţe de zahăr muscovado, sare şi piper, apoi se
amestecă. Se căleşte…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu porc şi carnaţi
18 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de porc cu carnati din: carne de porc,
carnati afumati, fasole alba, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de
tomate, ulei de floarea soarelui, zeama de varza, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 500 g carne de porc 3 carnaţi afumaţi 200 g costiţă
afumată 200 g fasole boabe albă un morcov…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe de mare
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu fructe de mare din: faina, unt, fructe de
mare, morcov, mazare, boabe de porumb, smantana, branza de vaci, sare,
piper, patrunjel, ulei de masline si sos de rosii. Ingrediente: 200 g
făină 100 g unt 100 ml apă 500g amestec fructe de mare un morcov 100 g
mazăre un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
18 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu fructe de padure din: oua, zahar
pudra, faina, admion, ciocolata alba, praf de copt, zahar vanilinat,
sare, fructe de padure, ciocolata neagra si unt. Ingrediente: 7 ouă 30 g
zahăr pudră 100 g făină 100 g amidon 100 g ciocolată albă un pliculeţ
praf de copt două pliculeţe zahăr…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac şi ricotta
18 November 2011
Se
încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie şi se prăjesc 2 cepe
tocate mărunt şi 4 căţei de usturoi striviţi, până se înmoaie. Se adaugă
200g de spanac şi se amestecă până se înmoaie. Se adaugă 300g de
ricotta, se amestecă şi se condimentează bine cu sare şi piper. Se
păstrează caldă.…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata cu zmeura
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de ciocolata cu zmeura din: tarta, gem de
zmeura, ciocolata amaruie, unt, zahar tos, migdale, cacao, galbenusuri,
esenta de vanilie, zmeura si lichior de zmeura. Ingrediente: 1 pachet de
tarta 3 linguri gem de zmeura 100 g ciocolata amaruie 75 g unt, inmuiat
la temperatura camerei 100 g zahar tos…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu falafel
18 November 2011
Se
scurge năutul din 2 conserve a 400g şi apoi se răstoarnă într-un robot
de bucătărie, împreună cu 2 cepe roşii tocate, 2 căţei de usturoi, 1
mână mare de pătrunjel, 2 linguriţe de chimion şi 2 de coriandru
măcinat, 1 linguriţă pastă de ardei iute (harissa), 4 linguri de făină
şi 1 vârf mare…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovleac si măsline
18 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu dovleac si masline din: faina, unt, apa,
dovlecei, branza de vaci, oua, usturoi, ceapa, smantana, ulei de
masline, masline, praf de copt, sare, piper, marar si patrunjel.
Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 125 ml apă doi dovlecei 250 g brânză
de vaci două ouă doi căţei de…
Read more »
Read more »
Sufleu de prune
18 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de prune din: prune, unt, zahar, vin rosu,
scortisoara, sare, oua, faina, praf de copt, lapte si fulgi de migdale.
Ingrediente: 600 g prune 180 g unt 180 g zahar 150 ml vin rosu 1 baton
de scortisoara sare 3 oua 150 g faina 1 lingurita praf de copt 50…
Read more »
Read more »
Scăriţă de porc cu cartofi
18 November 2011
O
reteta delicioasa de scarita de porc cu cartofi din: scarita de porc,
ceapa, usturoi, boia iute, zahar tos, pasta de tomate, mustar dulce, vin
rosu sec, cartofi, ulei de masline, sare, piper si salata de sfecla
rosie. Ingrediente: 4 bucăţi scăriţă de porc crude două cepe 8 căţei de
usturoi boia iute două linguriţe…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă roşie, brânză feta şi măsline
18 November 2011
Se
incinge cuptorul la 220 C/gaz7. Se adauga cateva linguri de ulei de
masline intr-o tigaie, apoi se prajesc 2 cepe rosii taiate pe jumatate
si se inmoaie. Se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de otet
balsamic, apoi se fierbe pana ce zeama scade si prinde o consistenta de
sirop. Se lasa…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac
18 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, apa,
sare, dovleac, zahar vanilinat, zahar tos, pesmet si scortisoara.
Ingrediente: 500 g făină un cubuleţ de drojdie 250 ml apă un vârf de
cuţit de sare câteva felii de dovleac (în total un kilogram) două
pliculeţe cu zahăr vanilinat 200 g zahăr tos pesmet…
Read more »
Read more »
Rulouri la cuptor
18 November 2011
O
reteta de rulouri de cuptor din: oua, lapte, faina, sare, ulei, varza
alba, seminte de dovleac, sunca afumata, gorgonzola, piper, smantana si
boia dulce de ardei. Ingrediente: 2 ouă 400 ml de lapte 175 g de făină
sare 2 linguri de ulei 400 g de varză albă 20 g de seminţe de dovleac
100…