Retete de Paste:
Cocktail Strawberry
31 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Strawberry din: rachiu, sirop de capsuni, suc
de portocale cu pulpa, suc de grepfrut, carambola si cirese.
Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl sirop de capsuni 6 cl suc de
portocale cu pulpa 6 cl suc de grepfrut o felie de carambola 2 cirese
Mod de preparare: Mixam…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Peste cu seminte de mustar (video)
31 October 2011
O
retea video despre cum se prepara peste cu mustar, un preparat indian,
foarte aromat, rapid care poate fi servit cu garnitura de orez sau
Chapati. Ingrediente: Fish (firm variety) – 1/2 lb (approx 500 g) –
cleaned Turmeric Powder – 1/4 tsp Salt – 1/4 tsp Mustard Oil – 3 Tbsp
Onion –…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti
31 October 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: pulpa de porc, ceapa, sare,
piper, dovlecei, bulion si smantana. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc
fara grasime 1 ceapa sare piper 5 dovlecei bulion smantana Mod de
preparare: Se toaca carnea de porc. Se amesteca cu ceapa toccata,sare si
piper. Dovlecei se curate de coaja,se…
Read more »
Read more »
Desert cu ananas
30 October 2011
O
reteta delicioasa de desert cu ananas din: zahar, amidon de porumb,
faina, oua, drojdie, lapte, unt, ananas si prune uscate. Ingrediente:
350 g zahăr 300 g amidon de porumb 300 g faină albă 4 ouă 1 plic drojdie
uscată 250 ml lapte 50 g unt 1 ananas prune uscate, fără sâmburi Mod
de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Paella
30 October 2011
O
reteta delicioasa de paella din: orez, midii, scoici, creveti,
langustine, calamari, ceapa, usturoi, mazare, ardei gras rosu,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, sofran, sare si piper.
Ingrediente: 250 g orez cu bobul scurt (pentru risotto) 300 g midii 300 g
scoici 12 creveţi 4 langustine 4 calamari mici 1 ceapă 1 căţel de
usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara creveti cu menta (video)
30 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara creveti cu menta. Un preparat
indian, usor de preparat si delicios cu care puteti impresiona usor
familia sau prietenii. Ingrediente: Shrimp (Prawns) – approx 10 ounces
(about 15 20/25 grade shrimp) Mint Leaves – handful Garlic – 5 large
cloves Ginger – 2 inch piece Green Chilies –…
Read more »
Read more »
Indicatii terapeutice ale mustarului
30 October 2011
Constipatie
cronica - se iau zilnic 1-2 linguri de seminte intregi de mustar alb,
pe stomacul gol, inghitindu-se cu apa. Este un tratament eficient, dar
contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil. Intoxicatii –
se amesteca 1 lingura de faina de mustar negru intr-un pahar de apa si
se ia pe stomacul gol. Provoaca aproape…
Read more »
Read more »
Indicatii terapeutice ale hreanului
30 October 2011
Guturaiul,
tusea de diverse etiologii - se iau 5-6 lingurite pe zi de sirop de
hrean, care se inghite incet, lasandu-l sa actioneze la nivelul gatului.
Suplimentar se face gargara cu tinctura de hrean: trei lingurite de
tinctura la un sfert de pahar de apa. Bronsita cronica si acuta, astmul -
se consuma zilnic 3-4…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu conopida verde
29 October 2011
O
reteta delicioasa de pipet de curcan cu conopida verde din: file de
piept de curcan, curcan, sare, piper, prune uscate, ulei, portocale,
boabe de piper verde, ceapa, zahar, supa de pasare, marmelada de
portocale, conopida verde, nuci si unt. Ingrediente: 800 g file de piept
de curcan fasonat pentru umplut sare piper 150 g…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu farofa
29 October 2011
O
reteta simpla de friptura de porc cu farofa din: muschi de porc,
usturoi, otet, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, salam
picant si manioc. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 catei de usturoi 3
linguri otet 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar cu apa 1
foaie de dafin piper negru…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli
29 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de broccoli din: broccoli, cartofi,
ceapa, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, cascaval si fulgi de
ardei. Ingrediente: 600 g broccoli 400 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri
unt 1 l supă de legume sare piper 2 linguri smântână 40 g caşcaval ras
fulgi de ardei…
Read more »
Read more »
Curry cu linte si conopida
29 October 2011
O
reteta delicioasa de curry cu linte si conopida din: praz, ardei iute,
telina verde, conopida, ulei, curry, linte rosie, supa, sare, piper,
curcuma si otet balsamic alb. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei iute 4
fire telina verde 300 g buchetele de conopida 4 linguri ulei 3 linguri
de curry 200 g linte rosie…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne si legume
29 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu carne, legume si inimi din: ou, apa,
margarina, faina, piept de pui, porumb, linte, rosii, inima, rosii,
ceapa, amidon de porumb Ingrediente: 1 ou 1 pahar de apă 80 g margarina
350 g faină albă pentru umplutură: 2 jumătăţi de piept de pui 1 50 g
porumb boabe 100…
Read more »
Read more »
Crochete marine
29 October 2011
O
reteta de crochete marine din: calamari, usturoi, ulei de masline
extravirgin, cartofi, oua, pesmet, ardei iute, ulei de floarea soarelui,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g calamari curăţaţi 2 căţei
de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi albi 2 ouă
150 g pesmet 1/2 ardei iute ulei de floarea-soarelui (pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui cu condimente intregi/ Pui Sabut Masala (video)
29 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui sabut masala. Un preparat indian
foarte sanatos si usor de preparat, cu un aspect deosebit si atragator
datorita condimentelor pe care le folosim intregi. Ingrediente:
Boneless Chicken Thighs – 2 1/2 lbs (1 kg) Oil – 3 Tbsp Mustard Seeds – 1
tsp Sauf (Fennel Seeds)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu gris
29 October 2011
O
reteta delicioasa de tort cu gris din: lapte, oua, bicarbonat, nuca,
smantana, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 cană lapte fierbinte 2
ouă 1 linguriţă bicarbonat cremă: 1 cană nucă măcinată 1 cană smântână
2-3 linguri zahăr pudră frişcă Mod de preparare: Pui într-un castron
ingredientele: zahăr, griş, nucă, lapte; le amesteci şi…
Read more »
Read more »
Otetul de hrean
29 October 2011
Se
rade o radacina de hrean si se introduce intr-o sticla. Se toarna
deasupra otet de mere cu miere, pana ce lichidul acopera hreanul. Se
lasa sa se macereze intr-un loc cald, timp de zece zile, dupa care se
scoate din sticla cate putin lichid, care se utilizeaza pentru aplicatii
externe. Este folosit cu succes…
Read more »
Read more »
Faina de hrean
29 October 2011
Radacinile
de hrean se taie cubulete si se pun pe calorifer sau in apropierea unei
surse de caldura ca sa se usuce. Atunci cand se elimina complet apa si
devin uscate ca iasca, aceste cubulete se macina cu rasnita electrica de
cafea, obtinandu-se un praf alb, cu efecte puternic iritative: faina de
hrean, care se…
Read more »
Read more »
Faina de mustar
29 October 2011
Se
obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea sau prin zdrobire
in piua. Se pastreaza in recipiente inchise la culoare si in locuri
racoroase. De regula, este de preferat ca faina de mustar sa fie
folosita in primele 2-3 saptamani de la preparare, dupa aceea
proprietatile sale curative diminuandu-se progresiv. Se administreaza
intern in…
Read more »
Read more »
Kefta libaneză
28 October 2011
O
reteta delicioasa de kefta libaneza din: carne de miel, oua, ceapa,
usturoi, patrunjel, menta, oregano, paine, scortisoara, piper, cuscus,
supa de pui sau legime, ulei de masline, castravete iaurt, sare si
usturoi. Ingrediente: 1/2 carne de miel tocată, 2 ouă 1 ceapă mică 2-3
căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel 2 linguriţe mentă proaspătă…
Read more »
Read more »
Gazpacho clasic
28 October 2011
O
reteta de gazpacho clasic din: rosii, ardei gras, ceapa, telina,
castravete, ulei de masline, frunze de busuioc, sos tabasco, sos
worcester, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 3 roşii bine coapte 1/2
ardei gras roşu 1/2 ceapă albă 1 tijă de ţelină 1/2 castravete 50 g
pâine mai veche 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal
28 October 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Royal din: lichior de banane, curacao
albastru, distilat de grau, zeama de lamaie, lamaie si cirese.
Ingrediente: 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl Curacao
albastru 2 cl distilat de grau 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie
cirese Mod de preparare: Mixam bine…
Read more »
Read more »
Tocană de peşte
28 October 2011
O
reteta delicioasa de tocana de peste din: peste, lamaie, ceapa,
usturoi, rosii, ulei de masline, faina de manioc, coriandru, patrunjel,
sare, piper negru boabe si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 bucăţi de
peşte 1 lămâie (zeama) 2 cepe mari 2 căţei de usturoi 2 roşii 6
linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură faină…
Read more »
Read more »
Madlene cu lămâie
28 October 2011
O
reteta delicioasa de madlene cu lamaie din: unt, oua, zahar, faina,
drojdie si lamaie. Ingrediente: 225 g unt 4 ouă 230 g zahăr 275 g faină
albă 1 pliculeţ cu drojdie 1 lămâie Mod de preparare: Taie untul
bucăţi şi topeşte-1 în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi
răceşte-l complet. Intre timp,…
Read more »
Read more »
Cartofi cu miere
28 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu miere din: cartofi, miere si
zahar vanilat. Ingrediente: 500 g cartofi noi, mici cât o alună sau
cartofi mai măricei, dar tăiaţi sferturi 400 g miere 1 zahăr vanilat
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi, cât sunt uzi, îi freci cu o cârpă
sau torni peste…
Read more »
Read more »
Piure de ghimbir şi rubarbă
28 October 2011
Se
pune 1 kg de rubarbă tăiată în felii fine într-o tigaie, se toarnă 200g
de zahăr fin şi se încinge uşor tigaia, până s-a dizolvat tot zahărul.
Se fierbe înăbuşit până ce rubarba se înmoaie. Se toarnă într-un
blender, apoi se adaugă 2 linguri de sirop de ghimbir (obţinut prin
fierberea în apă cu…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu sos de busuioc
28 October 2011
O
reteta delicioasa de fasole verde cu sos de busuioc din: fasole verde,
ceapa rosie, busuioc, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspătă 1 ceapă roşie de mărime
medie câteva frunze de busuioc 4 roşii potrivite 1 lingură pastă de
tomate sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Creme brulee
28 October 2011
O
reteta delicioasa de creme brulee din: galbenusuri, baton de vanilie,
smantana dulce, lapte integral, zahar brun si sare. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 1 baton de vanilie 60 g zahăr 250 ml smântână dulce 200 ml
lapte integral 2 linguri zahăr brun sare Mod de preparare: Pune
batonul de vanilie despicat pe lung în lapte…
Read more »
Read more »
Minifocacce din cartofi şi trei tipuri de făină
28 October 2011
O
reteta delicioasa de minifoccace din cartofi si trei tipuri de faina
din: faina alba, faina de porumb, faina de naut, cartofi, apa, drojdie,
untura, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 70 g faină de
porumb 50 g făină de năut 2 cartofi albi, fainoşi 160 ml apă 1/2 plic de
drojdie uscată…
Read more »
Read more »
Cocktail Apri Top
28 October 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Apri Top din: Apricot brandy, whisky,
ginger ale si limeta. Ingrediente: 2 cl Apricot Brandy 2 cl whisky
Ginger Ale o felie de limeta Mod de preparare: Amestecam intr-un pahar
pentru bauturi lungi lichiorul si whisky-ul cu cuburi de gheata si
completam cu Ginger Ale. Decoram cu o felie…
Read more »
Read more »
Tartă cu conopidă
28 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta de conopida din: aluat de tarta,
conopida, sare, oua, smantana, chimen, coriandru, piper si ceara.
Ingrediente: 375 g aluat de tartă (congelat) 1 conopidă sare 3 ouă 150
ml smântână 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă coriandru măcinat
piper 2 cepe franţuzeşti 2 linguri unt 3 linguri gem…
Read more »
Read more »
Specialitate cu salau
28 October 2011
O
reteta gustoasa de salau, coaja de lamaie, cartofi, ciuperci, morcovi,
praz, cimbru, sare, piper, maioneza, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g
file de şalău coaja rasă de la o lămâie verde 500 g cartofi 200 g
ciuperci 2-3 morcovi un fir de praz cimbru sare piper maioneză zeama de
la 2-3 lămâi Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu mere
28 October 2011
O
reteta delicioasa de chec cu mere din: mere, faina, zahar, praf de
copt, bicarbonat, oua, ulei, iaurt, suc si coaja de portocala, esenta de
vanilie si scortisoara. Ingrediente: 4 mere mari 3 cani faina 1 cana
zahar 2 lingurite praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 oua 1/2 cana
ulei 1/2 cana iaurt sucul…
Vinete dietetice la cuptor
28 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete dietetice la cuptor din: vinete, ceapa,
ardei, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4
vinete medii 2 cepe mari 2 ardei usturoi sare piper 4 roşii mari ulei de
măsline Mod de preparare: Speli vinetele şi le cureţi, după care le
tai felii, groase şi le…
Read more »
Read more »
Boboc de raţă pe varză
28 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de boboc de rata pe varza din: boboc de
rata, varza, ulei, boia sau bulion, boabe piper si sare. Ingrediente: 1
boboc mare de raţă 1 varză ulei 1 linguriţă boia sau 1 lingură bulion 10
boabe de piper sare Mod de preparare: Cureţi bobocul de raţă, îl
speli,…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu fragi sau mure
28 October 2011
O
reteta delicioasa de clafoutis cu fragi sau mure din: lapte, smantana
dulce, faina, zahar, oua, unt, zahar brun, fragi sau mure si sare.
Ingrediente: 300 ml lapte 100 ml smântână dulce 120 g faină albă 150 g
zahăr 6 ouă 100 g unt 4 linguri zahăr brun 250 g fragi sau mure sare …
Read more »
Read more »
Conopida umpluta cu carne
28 October 2011
O
reteta de conopida umpluta cu carne din: conopida, otet de vin alb,
sare, zahar, mar, telina verde, carne tocata, piper, boia, scortisoara
si cascaval. Ingrediente: 1 conopida 150 ml otet de vin alb sare 2
linguri zahar 1 mar 2 fire telina verde 500 g carne tocata piper boia
scortisoara 3 felii de cascaval…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Okra (video)
28 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara Okra. Un preparat indian,
aromat,gustos si usor de preparat. Se serveste cu dressing din
iaurt,ardei verde si coriandru. Ingrediente: Bhindi /Okra – 1 lb Oil – 1
tbsp Mustard Seeds – 1/2 tsp Asafoetida – 1/8 tsp Chaat Masala – 1 tsp
or to taste Salt – to…
Read more »
Read more »
Bulete de homar
28 October 2011
O
reteta delicioasa de bulete de homar din: cartofi, carne de homar, ulei
de masline, usturoi, ceapa, pemset, ulei de floarea soarelui,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi 500 g carne de
homar 6 linguri ulei de măsline extravirgin 3 căţei de usturoi 1 ceapă
albă 2 ouă pesmet ulei de floarea-soarelui (pentru…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu caramel
28 October 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri cu caramel din: faina, amidon de porumb,
ou, unt, zahar pudra si lapte. Ingrediente: 400 g faină albă 200 g
amidon de porumb 1 ou 100 g unt sărat 100 g zahăr pudră pentru caramel: 1
cutie mare cu lapte condensat Mod de preparare: Lasă-l să se
odihnească 15…
Read more »
Read more »
Snitel bavarez
28 October 2011
O
reteta delicioasa de snitel bavarez cu:carne de curcan, oua, mustar,
piper alb, usturoi, pesmet alb, ulei, porumb, salata verde, maioneza,
rosii. Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 ouă o lingură muştar cu
hrean sare piper alb măcinat un căţel usturoi 200 g pesmet alb ulei
pentru prăjit Ingrediente garnitură: 200 g porumb dulce…
Read more »
Read more »
Dovleac aromat
28 October 2011
Se
taie cuburi pulpa de la 1 dovleac mic. Se aşază într-o cratiţă mare şi
se adauga 500 ml suc de lămâie, 1 linguriţă chimen, 400 g zahăr, 5
frunze de salvie şi 1 l apă. Se lasă să fiarbă în clocot, apoi se
reduce focul. Când capătă consistenţă de dulceaţă, se toarnă în
borcane…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca
28 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa, morcov,
porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei, suc de
rosii, smantana, patrunjel, bors. Ingrediente: 2 ardei 2 cepe 2 morcovi
100 g porumb 50 g ţelină 3-4 cartofi 50 g mazăre fiartă un dovlecel sare
piper o lingură ulei 300 ml suc de roşii…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Borş de sfeclă
28 October 2011
O
reteta gustoasa de bors de sfecla, ceapa rosie, morcov, telina, rosii,
ardei gras, ceapa verde, leustean, sare, piper, smantana, bors, ulei de
masline. Ingrediente: 400 g sfeclă 2 cepe roşii 1-2 morcovi o ţelină 6
roşii 1 ardei gras 2 fire ceapă verde o legătură leuştean sare piper 100
g smântână 1 l bors…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu smantana
28 October 2011
O
reteta gustoasa de ciorba de cartofi, smantana, ceapa, ardei, morcovi,
patrunjel, leustean, piper, bors, oua, sare, ulei, boia dulce.
Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 ardei 2 morcovi o legătură pătrunjel o
legătură leuştean piper boabe şi măcinat 1 l bors 200 g smântână 2 ouă
sare o linguriţă ulei boia dulce Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de curcan
28 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada din carne de curcan, ceapa, oua, piper,
ulei de masline, cartofi, morcovi, boia dulce, usturoi, rosii, cimbru
uscat, patrunjel. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 cepe mari 2 ouă
sare piper boabe şi măcinat 2 linguri ulei de măsline Ingrediente
garnitură: 6 cartofi 3-4 morcovi boia dulce şi iute…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Curry verde thailandez – Jamie Oliver (video)
27 October 2011
Jamie
Oliver pregateste in mai putin de 30 de minute un sos curry verde si
aromat cu pulpe de pui picante si presarate cu susan si o salata cu de
toate.
Read more »
Read more »
Quinoa cu roşii şi castraveţi
27 October 2011
O
reteta delicioasa de Quinoa cu roşii şi castraveţi din: quinoa, apa,
castravete, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei jalapeno,
patrunjel, menta, sare si piper alb. Ingrediente: 200 g quinoa 600 ml
apă 1 castravete 2 roşii 2 cepe mici 60 ml zeamă de lime 180 ml ulei
de măsline extravirgin 1 ardei jalapeno…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si mazare
27 October 2011
O
reteta delicioasa de pui cu orez si mazare din: orez, piept de pui,
usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, usturoi, supa de pui,
mazare, ardei jalapeno, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 380 g
orez 8 jumătăţi de piept de pui 2 căţei de usturoi 1 ceapă 6 linguri
ulei de măsline extravirgin 1 l…
Read more »
Read more »
Cocktail Apricot Cooler
27 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Apricot brandy din: apricot brandy, zeama de
lamaie, siropd e grenadine si ginger ale. Ingrediente: 4 cl Apricot
Brandy 2 cl zeama de lamaie 3 stropi de sirop de grenadine Ginger Ale
sau sifon Mod de preparare: Mixam lichiorul, zeama de lamaie si
siropul de grenadine cu gheata intr-un…
Read more »
Read more »
Ciuperci murate
27 October 2011
Se
curăţă 3 kg ciuperci Champignon albe şi mici; se spală, se taie
codiţele, iar cele mai mici ciuperci se lasă întregi. Se pun la fiert în
apă clocotită, cu sare de bucătărie şi sare de lămâie. Se fierb sub
supraveghere până îşi pierd gustul de crud, apoi se scot din zeamă, se
scurg şi…
Read more »
Read more »
Crepes Suzette
27 October 2011
O
reteta delicioasa de crepes suzette (clatite) din: lapte, faina, unt,
oua, zahar, sare, portocale, lamaie, lichior grand marnier si zahar
brun. Ingrediente: 500 ml lapte 200 g faină albă 30 g unt 2 ouă 1
lingură zahăr sare pentru sos: 2 portocale 1/2lămâie 30 g unt 4
linguri lichior Grand Marnier 2 linguri rase…
Read more »
Read more »
Creveţi cu porumb
27 October 2011
O
reteta de creveti cu porumb din: creveti, dovleac, varza, cartofi,
porumb, apa, ceapa, smantana, boia dulce, chimen, tabasco, boia si sare.
Ingrediente: 450 g creveţi cu carapace 675 g dovleac 450 g varză 450 g
cartofi 4 ştiuleţi de porumb 1 l apă 1 ceapă 240 ml smântână foarte
grasă (60% grăsime) 3 linguri…
Read more »
Read more »
Desert vanilat cu soc şi agrişe
27 October 2011
Se
pun 300g de agrişe curăţate de vârfuri şi codiţe într-o tigaie cu 2
linguri de zahăr fin şi 2 linguri de apă. Se fierb uşor, până ce
agrişele se înmoaie. Se adaugă 3 linguri sirop de soc şi se lasă la
răcit. Se bat 300ml de smântână pentru frişcă cu 1/2 linguriţă extract
de…
Read more »
Read more »
Fasole cu cârnati
27 October 2011
O
reteta simpla si gustoasa de fasole cu carnati din: fasole boabe,
carnati, ulei, morcovi, patrunjel, ceapa, busuioc, rosii, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 350 g fasole boabe 200 g cârnaţi 2 linguri
ulei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 1 crenguţă busuioc 3 roşii 2
foi dafin sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supă cremă de zer
27 October 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de zer din: zer, unt, faina, ceapa,
bulion, galbenusuri, marar si branza telemea. Ingrediente: 2-1/2 l zer
50 g unt 50 g făină 1 legătură ceapă 1 lingură bulion 2 gălbenuşuri 1
legătură mărar 100 g brânză telemea Mod de preparare: Presari în unt
făina, adaugi ceapa tocată…
Read more »
Read more »
Confit de gâscă
27 October 2011
O
reteta delicioasa de confit de gasca din: gasca, untura de gasca,
usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 căni untură de
gâscă 6 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă
sare 1 linguriţă piper negru râşnit Mod de preparare: Decupează
pieptul şi pulpele gâştei şi păstrează carcasa cu…
Read more »
Read more »
Cheviche
27 October 2011
O
reteta delicioasa de cheviche din: file de peste alb, ceapa rosie,
ardei iute, lime, sare, frunze de salata verde si coriandru.
Ingrediente: 500 g file de peşte alb 1 ceapă roşie mare 1 ardei iute 2
lime sare pentru decor: frunze de salată verde 2 linguri coriandru
proaspăt Mod de preparare: Spală peştele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu Mango (video)
27 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara Salata cu mango. Desi nu este un
preparat specific indian este foarte aromat, foarte gustos si usor de
preparat. Ingrediente: Ripe Mango – 1 cup, cubed Red Bell Pepper – 1/2
cup, diced Onion – 1/4 cup, finely chopped Jalapenos – to taste, chopped
fine Cilantro – to…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de tomate
27 October 2011
Se
opăresc în apă clocotită 2 kg roşii mici. Se trec prin jet de apă rece
şi se decojesc. Se crestează pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate
miezul cu vârful cuţitului. Intr-o cratiţă mare se amestecă 1 kg zahăr
cu 300 ml apă rece şi se fierbe siropul; când zahărul s-a dizolvat…
Read more »
Read more »
Cocktail Cherry Brandy Flip
27 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cherry Brandy Flip din: cherry brandy,
frisca, galbenus, vanilie macinata si cirese. Ingrediente: 4 cl Cherry
Brandy 2 cl frisca lichida 1 galbenus vanilie macinata cirese Mod de
preparare: Mixam lichiorul cu frisca lichida si galbenus in shaker, apoi
turnam bautura intr-un pahar de cocktail. In final presaram putina…
Read more »
Read more »
Pâine împletită în trei
27 October 2011
O
reteta simpla de paine impletita in trei din: faina, margarina,
drojdie, oua, zahar, ulei, apa si sare. Ingrediente: 1 kg făină 100 g
margarină 25 g drojdie 4 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 500 ml apă sare
Mod de preparare: într-un vas, pui drojdia, zahărul, ouăle, sarea,
uleiul pe jumătate şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Clatite cu dulceata de prune si gutui
27 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de clatite cu dulceata de prune si gutui
din: faina, lapte, apa minerala, oua, sare, dulceata de prune, dulceata
de gutui si ulei. Ingrediente: ½ kg faina 1 kg lapte 1 pahar apa
minerala 2 oua sare dulceata de prune dulceata de gutui ulei Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Risotto de legume cu pui picant
27 October 2011
O
reteta delicioasa de risotto de legume cu pui picant din: pui pane,
sare, piper, roez, rosii uscate, legume, ulei de masline, supa de
legume, parmezan si rosii cherry. Ingrediente: 2 cutii pui pane
(semipreparat congelat) sare piper 250 g orez cu bob rotund 50 g roşii
uscate conservate în ulei 1 pachet legume asortate…
Read more »
Read more »
Focaccia cu vinete şi brânză de capră
27 October 2011
O
reteta delicioasa de focaccia cu vinete si branza de capra din: faina,
faina de porumb, faina de quina, apa, ulei de porumb, drojdie uscata,
zahar, sare, vinete, branza de capra, coriandru, nucsoara, ulei de
masline extravirgin, ceapa, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 200 g
faină albă 100 g faină de porumb fină 100…
Read more »
Read more »
Tort cu blat din pâine graham
27 October 2011
O
reteta de tort cu blat din paine graham din: paine graham, coaja rasa
de lamaie, unt, sare, branza dulce, zahar vanilat, miere de albine, ou
si fructe. Ingrediente: 1 pâine graham coaja rasă de la 1 lămâie 1
pachet unt sare pentru umplutură: 1 kg brânză dulce 2 plicuri zahăr
vanilat 1 lingură miere…
Sarmale din carne de gaina
27 October 2011
O
reteta delicioasa de sarmale din carne de gaina din: varza murata sau
foi de vita, piept si pulpe de la o gaine, orez, ceapa, ulei, boia de
ardei, piper, sare, chimen si nucsoara. Ingrediente: 1 varza murata sau
dulce sau foi de vita piept si pulpe de la o gaina orez 1 ceapa ulei…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu ruccola si spaghete
27 October 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute cu ruccola si spaghete din: rucola,
sare, piper, carne tocata, oua, pesto de ruccola, mustar, ceapa,
usutroi, ulei de masline, rosii si spaghete. Ingrediente: 1/2 legatura
ruccola sare piper 600 g carne tocata 2 oua pesto de rucolla mustar 1
ceapa 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tartă elveţiană
27 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta elvetiana din: faina, unt, sare, emmentaler,
rosii, ceapa, paine, arpagic, smantana dulce, oua, seminte de susan si
piper negru. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g unt sare pentru
umplutură: 200 g Emmentaler 400 g roşii 1 ceapă 7 felii de pâine 1
legătură de cozi de arpagic (sau câteva…
Read more »
Read more »
Ceşti cu ciocolată
27 October 2011
Se
topesc 150g de ciocolată cu lapte, apoi se adaugă 2 batoane (a câte
40g) de ciocolată cu umplutură crocantă, tocate. Se amestecă uşor 300g
de smântână pentru frişcă cu 250ml de mascarpone, apoi se încorporează
în compoziţia de ciocolată, dar nu se omogenizează complet. Se pun cu
lingura în pahare mici sau ceşcuţe şi…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi, gâscă afumată şi portocale
27 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de cartofi, gasca afumata si portocale din:
cartofi, piept de gasca afumata, zahar, portocale, boabe de ienupar,
foaie de dafin, amidon, unt, ulei de masline extravirgin, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi albi 1 piept de gâscă afumat 3
portocale 1 lingură zahăr 3-4 boabe de ienupăr 1 foaie…
Read more »
Read more »
Blinele din cremă de Emmentaler
27 October 2011
O
reteta delicioasa de blinele din crema de emmentaler din: lapte,
emmentaler, faina de grau, faina de orez, unt, oua, galbenusuri, pesmet,
nucsoara, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 750 ml
lapte 200 g Emmentaler 150 g faină de grâu 50 g faină de orez 30 g unt 4
ouă 4 gălbenuşuri pesmet…
Read more »
Read more »
Romanoff cu căpşuni
27 October 2011
Se
pun 250g de căpşuni tăiate jumătăţi într-un castron, împreună cu zeama
de la 1/2 portocală şi un pic de Cointreau. Se macerează 15 minute. Se
bat 150 g de smântână pentru frişca cu 1 lingură de zahăr pudră. Se pune
amestecul cu lingura în boluri, se presară coaja rasă de la 1 portocală
şi…
Read more »
Read more »
Desert crocant cu nectarine şi fistic
27 October 2011
Se
încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se amestecă 50g de pesmet din pâine
integrală, 25g de fulgi de ovăz, 50g de zahăr Demerara şi 25g de fistic
tocat fin şi se întinde amestecul într-un strat egal pe o tavă tapetată
cu hârtie de copt. Se coace 8 minute, amestecând la jumătatea timpului
de…
Read more »
Read more »
Cornuri columbiene cu brânză (Pandeyuca)
27 October 2011
O
reteta delicioasa de cornuri columbiene cu branza din: faina de manioc,
branza de vaci, drojdie, ulei de masline extravirgin si sare.
Ingrediente: 200 g faină de manioc 250 g brânză de vaci sau cremă de
brânză 1 linguriţă drojdie (pulbere) ulei de măsline extravirgin sare
Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 200° C.…
Read more »
Read more »
Mantecada
27 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura mantecada din: unt, zahar, faina de
porumb, faina de grau dur, oua, drojdie si lichior de anason.
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 200 g faină de porumb 50 g faină de
grâu dur 5 ouă 2 linguriţe rase de drojdie (pulbere) 50 ml lichior de
anason Mod…
Read more »
Read more »
Pate din carne de gâscă si de porc
27 October 2011
O
reteta delicioasa de pate din carne de gasca si de porc din: carne
tocata de porc, carne de gasca, ceapa, morcovi, telina, unt, foi de
dafin, vin rosu, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g
carne tocată de porc 300 g carne de gâscă (pulpă) 1 ceapă 2 morcovi 1
tijă de…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă gratinată
27 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, faina,
supa concentrata, paine toast, emmentaler, roquefort, sare si piper.
Ingrediente: 350 g ceapă 80 g unt 35 g faină albă 1 l supă concentrată
de legume sau de pui 8 felii de pâine toast 250 g Emmentaler 100 g
Roquefort sare piper …
Read more »
Read more »
File de somon cu pesto
26 October 2011
O
reteta delicioasa de file de somon cu pesto din: bulbi de fenicul,
sare, piper, rosii, file de somon, fulgi de ovaz, pesto, ceapa, unt,
supa de legume, rozmarin, suc de lamaie si parmezan. Ingrediente: 2
bulbi de fenicul sare piper 200 g roşii cherry 600 g file de somon 70 g
fulgi de ovăz…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine cu banane
26 October 2011
Se
prăjesc 4 felii groase de pâine albă, se ung cu unt, apoi se taie
fiecare felie în 6 bucăţi egale. Se aşază, cu partea unsă în sus,
într-un vas rezistent la microunde (cu diametrul de aproximativ 23 cm şi
adânc de 5cm), împreună cu 1 banană tăiată felii. Se bat într-o cană
mare 2…
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu marar
26 October 2011
O
reteta delicioasa de mancare de pui cu marar din: pui, ulei, ceapa,
marar, patrunjel verde, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 50 ml ulei 3
cepe 500 g marar (circa 12-14 legaturi) 2-3 legaturi de patrunjel verde 1
lingurita rasa faina sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli,
îl tai în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Quiche Lorraine
26 October 2011
O
reteta delicioasa de quiche lorraine din: faina, unt, ou, sare, bacon,
unt, smantana, rosii, oua, nucsoara, sare si piper. Este o tartă umplută
cu bacon, smântână şi ouă. Reţeta a apărut pentru prima dată în
regiunea Lorena şi a devenit cu timpul foarte apreciată. Acest aperitiv
se serveşte întotdeauna cald. Ingrediente: 250g de făină…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu cartofi
26 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de ton cu cartofi din: cartofi, sare,
piper, rosii, ton, busuioc, fasole verde, ceapa, ruccola, ulei de
masline, pesto, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g cartofi
roşiii sare piper 4 roşii 1 conservă ton în suc propriu (bucată
întreagă) 5 fire busuioc 500 g fasole verde 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc
26 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cotlete de porc din: cotlete de porc,
ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg cotlete de porc 2 cepe 4 roşii 1 căţel de usturoi 3
linguri ulei de măsline extravirgin sare piper Mod de preparare:
Curăţă carnea de surplusul de grăsime…
Read more »
Read more »
Bezea cu fructe
26 October 2011
O
reteta delicioasa de bezea cu fructe din: smantana, zahar, albusuri,
zahar vanilat, amidon de porumb, unt, fructe proaspete si zahar pudra.
Ingrediente: 150 ml smântână dulce 200 g zahăr pudră 2 albuşuri 1 plic
zahăr vanilat 1 linguriţă amidon de porumb 30 g unt pentru decor: fructe
proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 1 lingură zahăr…
Read more »
Read more »
Paste la tigaie cu broccoli si carnaciori
26 October 2011
O
reteta delicioasa de paste la tigaie cu broccoli si carnaciori din:
broccoli, sare, rosii, paste, busuioc, carnati, ceapa, usturoi, ulei de
masline, seminte de pin si piper. Ingrediente: 400 g broccoli sare 4
roşii 500 g paste scurte (de ex. penne rigate) 5 fire busuioc 250 g
cârnaţi 1 ceapă franţuzească 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Supă columbiană de pui şi cartofi (Ajiaco)
26 October 2011
O
reteta delicioasa de supa columbiana de pui si cartofi din: piept de
pui, supa concentrata de pui, cartofi, stiuleti de porumb, ceapa,
coriandru, smantana, dulce, capere, usturoi, ceapa, avocado, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1,5 1 supă concentrată de pui 12
cartofi albi mici 2 ştiuleţi de porumb 8 cartofi medii…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Roşii umplute cu salată grecească
26 October 2011
Se
taie partea de sus de la roşii, ca un căpăcel. Se scoate conţinutul cu o
lingură, apoi se amestecă cu castravete şi măsline negre Kalamata
tocate, feta fărâmiţată, frunze rupte de mentă şi ceapă verde. Se adaugă
ulei de măsline din belşug şi câteva picături de oţet din vin alb, se
asezonează şi se…
Read more »
Read more »
Ardei copţi umpluţi cu pui şi legume
26 October 2011
O
reteta delicioasa de ardei copti umpluti cu pui si legume din: ardei
grasi, carne de pui, morcov, patrunjel, telina, rosie, zeama de lamaie,
ulei de masline, marar, sare si iaurt. Ingrediente: 2 ardei graşi 200 g
carne de pui (pulpe sau piept) 1 morcov 1/2 pătrunjel rădăcină 1/4
ţelină 1 roşie zeama de la…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu sos de hrean
26 October 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vita cu sos de hrean din: hrean, faina,
zahar, untura, otet, smantana, supa concentrata de legume sau vita si
sare. Ingrediente: 70 g hrean 80 g făină albă 20 g zahăr 50 g untură 200
ml oţet 200 ml smântână fermentată 300 ml supă concentrată de legume
sau de…
Read more »
Read more »
Cocktail Margarita
26 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Margarita din: cointreau, tequilla, lime,
gheata si sare. Pentru a păstra cocktailul rece un timp mai îndelungat,
ţine paharele în congelator circa 20 de minute înainte de a prepara
băutura. Ingrediente: 400 ml Cointreau 200 ml tequila 3 lime 10 linguri
de gheaţă sfărâmată sare Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Cartofi gratinati
26 October 2011
O
reteta gustoasa de cartofi gratinati cu unt, sare, piper, cimbru,
patrunjel verde, barnza mascarpone, iaurt, usturoi. Ingrediente: 6
cartofi mari 70 g unt sare piper cimbru o legătură pătrunjel verde 250 g
brânză mascarpone 50 ml iaurt 5-6 căţei usturoi Mod de preparare: Se
spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în…
Read more »
Read more »
Rulade cu ananas si piure de cartofi
26 October 2011
O
reteta delicioasa de rulade cu ananas si piure de cartofi din: cartofi,
sare, ananas, patrunjel, sunca de praga, bacon, muschi de porc, piper,
cascaval, ulei, supa de legume, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 800
g cartofi sare 1 conservă rondele de ananas 5 fire pătrunjel 4 felii
şuncă de Praga 50 g bacon feliat…
Read more »
Read more »
Melcisori cu afine si mascarpone
26 October 2011
O
reteta de melcisori cu afine si mascarpone din: faina, lapte, miere,
unt, drojdie, apa, zahar, sare, mascarpone, zahar pudra, migdale, afine,
ou, smantana, afine. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte caldut 6
linguri pline cu miere 25 g unt 50 g drojdie proaspata 2 linguri apa
calduta pentru drojdie 1 lingurita zahar 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata Mung Bhel (video)
26 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata mung bhel, un preparat indian
bogat in protein, usor de preparat si foarte gustos. Ingrediente: Whole
Green Mung – 1 cup, washed, soaked and sprouted Onions – 1/4 medium,
chopped fine Tomatoes – 1 medium, chopped fine Cilantro – 10 sprigs,
chopped fine Green Chillies – to…
Read more »
Read more »
Tocana picanta cu carne
26 October 2011
O
reteta delicioasa de tocana picanta cu carne de porc, carnati, ardei
gras, ardei iute, ceapa, carofi, rosii, morcovi, ciuperci, castraveti
murati, sare, piper, boia dulce, chili, usturoi. Ingrediente: 500 g
fleică de porc 3 cârnaţi de casă 2 ardei gras 2 ardei iuţi 2-3 cepe 4
cartofi 400 g pulpă de roşii 2-3 morcovi…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa crema de morcovi
26 October 2011
O
reteta gustoasa de supa-crema de morcovi, dovlecel, radacina de
patrunjel, radacina de pastarnac, telina, ceapa, cartofi, patrunjel,
oregano, sare, unt, piper alb, crutoane. Ingrediente: 1 kg morcovi 1
dovlecel 1-2 rădăcini pătrunjel 2 rădăcini păstârnac o ţelină 2 cepe 1-2
cartofi o legătură pătrunjel 2-3 fire oregano sare 50 g unt un praf
piper…
Read more »
Read more »
Bere cu aditivi şi arome chimice
26 October 2011
Berile
nesănătoase au în compoziţie E-uri care îmbolnăvesc sau ceea ce medicii
numesc “cărăuşi ascunşi” de zahăr sau sare. Îndulcitorii sunt
suspectaţi că pot cauza inclusiv cancer. Piaţa românească a început să
fie asaltată de beri care în mod normal nu ar avea voie să poarte acest
nume. Este vorba de berile aromate cu portocale…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salata italieneasca
26 October 2011
O
reteta delicioasa de salata italieneasca din: paste, rosii cherry,
masline, ansoa, cascaval, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie,
sare, piper macinat. Ingrediente: 400 g paste casareccia 6 roşii cherry
100 g măsline o cutie anşoa 100 g caşcaval o legătură busuioc verde 2
linguri ulei de măsline zeama de la o lămâie sare…
Pere cu branza Rocquefort
26 October 2011
O
reteta delicioasa de Pere cu branza Rocquefort din: cartofi, branza
rocquefort, zahar, unt, rozmarin, pere, suc de lamaie, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi 250 g brânză Rocquefort 50 g
zahăr 70 g unt 4 rămurele rozmarin 4 pere două linguri suc de lămâie 100
ml ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficat de porc cu fasole galbena si telina
26 October 2011
O
reteta delicioasa de ficat de porc cu fasole galbena si telina din:
ficat de porc, fasole galbena, telina, ardei, ceapa, vin rosu, marar,
sare si piper. Ingrediente: 700 g ficat de porc 500 g fasole galbena 2
teline mici 2 ardei 2 cepe 1 pahar vin rosu marar sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Bulete de ciuperci
26 October 2011
O
reteta gustoasa de bulete de ciuperci, cascaval, ceapa, marar,
patrunjel, sare, piper, pesmet, ou, ulei. Ingrediente: 500 g ciuperci
150 g caşcaval 2 cepe o legătură mărar o legătură pătrunjel sare piper
100 g pesmet 1ou ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se curăţă
ciupercile, se spală în câteva ape, apoi se lasă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Gulas
26 October 2011
O
reteta de gulas din: taitei cu oua, carne de vita, cartof, ceapa, piept
de porc, ardei iute, boia iute, boia dulce, chimen, supa concentrata de
legume, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 300 g tăieţei
cu ouă 600 g carne de vită 1 cartof 1 ceapă 50 g piept de porc afumat
1/2…
Read more »
Read more »
Tarta proaspata cu pepene
26 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta proaspata cu pepene din:
piscoturi, unt, gelatina, pulpa de pepene, zahar, frisca, zahar vanilat,
biscuiti si menta. Ingrediente: 150 g pişcoturi 125 g unt 6 foi
gelatină + 1 plic 600 g pulpă de pepene 100 g zahăr 250 ml frişcă 1 plic
zahăr vanilat biscuiţi şi mentă…
Read more »
Read more »
Supa crema de patrunjel cu galuste de peste
26 October 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de patrunjel cu galuste de peste din:
zeama de peste, sare, smantana, ceapa, patrunjel, unt, file de peste,
albus, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 ml zeamă de peşte sare
250 ml smântână 2 cepe 1 legătură frunze de pătrunjel 2 linguri unt
pentru găluşte: 100 g file de…
Read more »
Read more »
Gulii cu crema de branza albastra
26 October 2011
O
reteta simpla de gulii cu crema de branza albastra din: gulii, supa de
legume, branza cu mucegai albastra, smantana, nucsoara, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 3 gulii un cubulet supa de legume 60 g branza cu
mucegai albastra 60 g smantana un praf de nucsoara sare piper patrunjel
tocat Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan
26 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada de curcan din: carne de curcan, ulei, sare,
piper macinat, cimbru, boia dulce, boia iute, oua, marar, ceapa,
cascaval, bacon, pesmet, parmezan. Ingrediente: 600 g piept de curcan
2-3 linguri ulei sare piper măcinat cimbru boia dulce şi iute
Ingrediente umplutură: 4 ouă o legătură mărar o legătură ceapă 100…
Read more »
Read more »
Turnulete umplute cu mozzarella
26 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de turnulete umplute cu mozzarella din:
dovlecel, mozzarella, rosii, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic
si busuioc. Ingrediente: un dovlecel mare 2 bucati mozzarella 4 rosii
sare piper ulei de masline putin otet balsamic busuioc proaspat Mod de
preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Curăţă dovlecelul de
coajă…
Read more »
Read more »
Rulouri de primăvară
26 October 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de primavara din: ciuperci, taitei de
orez, morcovi, crabi, ceapa verde, patrunjel, coriandru, jambon,
creveti, ou, zahar, sos de soia, piper, orez expandat si ulei.
Ingrediente: 30 g ciuperci negre uscate 75 g tâiţei de orez 2 morcovi 1
conservă de crabi 3 cepe verzi 6 fire de pătrunjel 6…
Read more »
Read more »
Supa de orz
25 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de orz din: morcovi, ceapa, telina,
orz, pancetta, castelmagno, supa vegetala si valeriana. Ingrediente: 50
g morcovi 40 g ceapa 40 g telina 100 g orz 160 g pancetta un tub
castelmagno supa vegetala valeriana Mod de preparare: Se laie legumele
eubulete şi se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Spaghete â la grec
25 October 2011
O
reteta delicioasa de spaghete a la grec din: ardei grasi, usturoi,
castraveti, vanata, sare, ulei de masline, spaghete, branza feta, frunze
de salata verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2
căţei de usturoi 3 castraveţi 1 vânătă sare 5 linguri ulei de măsline
600 g spaghete 250 g brânză feta câteva…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Mancare de grau şi legume
25 October 2011
Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Se fierbe uşor 1/2
legătură de ceapă verde tăiată în felii groase, câteva minute. Se adaugă
2 tije de celery tocate fin, 150g de morcovi mici tăiaţi jumătăţi şi
100 g de grâu spelta, apoi se toarnă 700ml de supă de legume. Se aduce
la fierbere…
Read more »
Read more »
Tort de îngheţată cu fructe
25 October 2011
O
reteta delicioasa de tort de ingheatata cu fructe din: capsuni, foi de
gelatina, branza de vaci, zahar pudra, sarlota de vanilie, suc de
fructe, zmeura si frisca. Ingrediente: 300 g căpşuni 8 foi de gelatină
600 g brânzică de vaci 150 g zahăr pudră 1 pachet de şarlotă de vanilie
350 ml suc de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Tartine
25 October 2011
O
reteta delicioasa de tartine din: unt, capere, ceapa, chimen, mustar,
castravecior murat, bia dulce, ricotta, arpagic sau ceapa verde, paine
de secare, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt 1 lingură capere 1
ceapă mică 1/2linguriţă chimen 1/2 linguriţă muştar 1 castravecior murat
(în oţet) 1/2 linguriţă boia dulce 200 g ricotta câteva fire…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre cu langustine
25 October 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de mazare cu langustine din: mazare,
langustine, salata verde, smantana, ceapa, unt, ulei, menta, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg de mazăre congelată 12 langustine 1 salată
verde 300 ml smântână 1 ceapă 30 g unt 1 lingură ulei mentă sare piper
Mod de preparare: Se spală şi…
Read more »
Read more »
Mozzarella cu spaghete si sos de rosii
25 October 2011
O
reteta simpla de mozzarella cu spaghete si sos de rosii din: ceapa,
usturoi, busuioc, telina verde, ulei de masline, rosii, spaghete, sare,
mozzarella, oua, parmezan, faina, unt si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1
catel de usturoi 1 legatura busuioc 2 fire telina verde 8 linguri ulei
de masline 800 g rosii decojite 500 g…
Read more »
Read more »
Pina Colada
25 October 2011
O
reteta simpla de cocktail Pina Colada din: ananas, lapte de cocos, rom,
gheata, frisca si cirese. Ingrediente: 1/2 ananas 100 ml lapte de cocos
400 ml rom 16 cuburi de gheaţă pentru decor: frişcă cireşe conservate
în alcool Mod de preparare: Curăţă ananasul de coajă, păstrându-i
frunzuliţele din vârf pentru decor, îndepărtează-i miezul…
Read more »
Read more »
Supa-Crema de dovleac cu ardei iute
25 October 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema de dovleac din dovleac, ceapa, telina,
usturoi, ardei iute, ardei gras, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 800 g dovleac turcesc 2 cepe albe 1 ţelină 2-3 căţei
usturoi 1 ardei iute 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline sare piper
Mod de preparare: Se curăţă dovleacul, se taie…
Read more »
Read more »
Chiftelute in sos de ceapa
25 October 2011
O
reteta gustoasa de chiftelute cu sos de ceapa, carne tocata, patrunjel,
sare, piper negru, piper rosu, unt, ou, ceapa, ardei rosu, suc de
rosii, ulei de masline, fasole verde. Ingrediente: 600 g carne tocată 2
legături pătrunjel sare piper negru roşu boabe şi măcinat 50 g unt 1 ou 6
cepe 1ardei roşu 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ouă în sos de rosii
25 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un mic dejun gustos de oua
in sos de rosii din: ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, apa, boia dulce,
piper, sare, oua si ulei. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ardei gras mare 4
catei de usturoi 2 conserve rosii sau 600 rosii proaspete 1/2 cana apa 1
lingura…
Read more »
Read more »
File de somon in saramura
25 October 2011
O
reteta gustoasa de file de somon in saramura cu unt, piper verde, piper
rosu, praz, usturoi, hrean, sare, boia dulce, ulei de masline, salvie,
foi de dafin, zeama de lamaie. Ingrediente: un kg file somon 100 g unt
piper verde boabe si macinat piper roşu,boabe şi măcinat 1 fir de praz 4
căţei uţsturoi…
Read more »
Read more »
Coşuleţe de parizer cu ouă
25 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cosulete de parize cu oua din: parizer,
oua, ulei de masline, sare, piper si unt. Ingrediente: 4 felii de
parizer 4 oua ulei de masline sare piper 40 g unt Mod de preparare: In
grăsime puţin încinsă, pui feliile de parizer (fără să le scoţi pielita
de pe…
Read more »
Read more »
Mozzarella la grătar
25 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mozzarella la gratar din: mozzarella,
ulei de masline, cimbru, ardei iute, sare, piper si vita de vie.
Ingrediente: 400 g mozzarella (sau caş proaspăt) 2 linguri ulei de
măsline 1 lingură cimbru uscat sau proaspăt 1 arde iute roşu uscat sare
piper 12 foi de viţă de vie …
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Tortilla spaniolă cu ardei gras
25 October 2011
Se
fierb 200 g de cartofi tăiaţi felii până devin fragezi, cam 4-5 minute.
Se călesc într-o tigaie adâncă 1 ceapă roşie, tăiată în felii groase şi
1/2 ardei gras tăiat felii într-o lingură de ulei de măsline, până se
înmoaie. Se adaugă cartofii şi se călesc 1 minut. Se condimentează bine
cu sare şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu carne tocata si legume
25 October 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu carne tocata si legume din: paine toast,
ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, carne tocata, oua, sare, piper,
boia, ceapa, ardeii grasi, rosii, ciuperci, ulei, sos, ketchup picant,
smantana si cascaval. Ingrediente: 3 felii de paine toast 2 cepe 3 catei
de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc 1,5 kg…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata rece de fasole (video)
25 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata rece de fasole, un preparat
Indian,aromat,delicios si usor de preparat. Ingrediente: Kidney Beans
(Rajma): 1 can (approx 1.5 cups) Black Beans – 1 can (approx 1.5 cups)
Garbanzo Beans (Channas) – 1 can (approx 1.5 cups) Bell Pepper- 1/2 cup,
chopped Radish – 1/2 cup, chopped…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu nucă de cocos şi ciocolată
25 October 2011
O
reteta de prajiturele cu nuca de cocos si ciocolata din: zahar, faina,
amidon de porumb, oua, unt, zahar pudra vanilat, cacao neagra, lapte si
fulgi de cocos. Ingrediente: 125 g zahăr 125 g faină 60 g amidon de
porumb 3 ouă 15 g unt 3 linguri apă pentru stratul exterior: 500 g zahăr
pudră…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Rulouri aperitiv
25 October 2011
O
reteta delicioasa de rulouri aperitiv din sunca de Praga, morcovi,
rucola, zeama de lamaie, susan, sare, piper alb macinat, branza
mascarpone. Ingrediente: 12 felii şuncă de Praga 4 morcovi 5-6 frunze
rucola zeama de la o lămâie 50 g susan prăjit sare piper alb măcinat 200
g brânză mascarpone Mod de preparare: Morcovii se…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu fenicul
25 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de peste cu fenicul din: supa de legume, file
de peste, lamaie, bulbi de fenicul dulce, morcov, usturoi, ulei de
masline, orez cu bob lung, frunze de dafin, rosii, sare si piper verde.
Ingrediente: 1 litru de supă de legume (sau de peşte) 500 g file de
peşte 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Cocktail Mary Stuart
25 October 2011
O
reteta de Cocktail Mary Stuart din: coniac, drambuie si lamaie.
Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl Drambuie o felie de lamaie Mod de
preparare: Amestecam intr-un pahar de mixare cu gheata zdrobita coniacul
cu Drambuie, apoi turnam intr-o cupa mai mica. Decoram cu o felie de
lamaie.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de mazare cu carne de porc si praz
25 October 2011
O
reteta delicioasa de mancare de mazare cu carne de porc si praz din:
carne de porc, mazare, ardei, morcov, praz, suc de rosii, vin alb, apa,
sare si piper. Inrgediente: 700g carne de porc 500g mazare 3 ardei 1
morcov 2 fire praz 1 pahar suc de rosii 1 pahar vin alb 1-2 pahare…
Read more »
Read more »
Penne cu sos carbonara
25 October 2011
O
reteta delicioasa de penne cu sos carbonara, branza, smantana, unt,
sunca presata, sare, piper, nucsoara, parmezan, rozmarin. Ingrediente:
500 g penne 150 g brânză 500 g smântână 70 g unt 200 g şuncă presată
sare piper nucşoară 100 g parmezan 1-2 crenguţe rozmarin Mod de
preparare: Intr-o oală de 3-41, se pune apă,…
Penne cu sos carbonara
25 October 2011
O
reteta delicioasa de penne cu sos carbonara, branza, smantana, unt,
sunca presata, sare, piper, nucsoara, parmezan, rozmarin. Ingrediente:
500 g penne 150 g brânză 500 g smântână 70 g unt 200 g şuncă presată
sare piper nucşoară 100 g parmezan 1-2 crenguţe rozmarin Mod de
preparare: Intr-o oală de 3-41, se pune apă,…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu alune de padure
25 October 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune de padure sare, piper
boabe, piper macinat, coacaze negre, vin alb demidulce, ulei.
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc sare piper boabe şi măcinat 3-4 foi de
dafin 400 g alune de pădure 100 g coacăze negre din dulceaţă 200 ml vin
alb demidulce ulei pentru…
Read more »
Read more »
Chec festiv
25 October 2011
O
reteta delicioasa de chec din oua, zahar, faina, unt, coaja de lamaie,
zahar vanilat, stafide, rom, rahat, caise confiate, migdale, arahide,
nuca, cirese confiate. Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr farin 250g unt
coaja de la 2 lămâi un praf de sare 250 g făină 2 plicuri zahăr vanilat
150 g stafide 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Orient Express
25 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orient Express din: whisky, drambuie, vermut
sec si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl
Drambuie 2 cl vermut sec coaja de portocla Mod de preparare: Amestecam
whisky-ul cu lichiorul, vermutu si cuburi de gehata intr-un pahar de
mixare, apoi turnam bautura in paharul de cocktail,…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu tofu si orez
25 October 2011
O
reteta delicioasa de bors de legume cu tofu si orez din: tofu, orez,
morcov, patrunjel, telina, ardei gras, bors, sare, piper si verdeata.
Ingrediente: 100 g tofu (branza de soia) bucati 1 cana de orez 1 morcov 1
radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei gras rosu bors sare piper
verdeata Mod de…
Read more »
Read more »
Retete delicoase: Pui la cuptor
25 October 2011
O
reteta delicioasa de pui la cuptor cu sare, piper, boia iute, unt,
varza de Bruxelles, dovleac, struguri negri, coacaze rosii, patrunjel,
salata verde, vin rosu, usturoi. Ingrediente: 1pui mare sare piper boia
iute 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 300 g dovleac turcesc 300 g
struguri negri 100 g coacăze roşii pătrunjel…
Read more »
Read more »
Energizant cu hrean
25 October 2011
Se
spala foarte bine 12 oua, apoi se pun intr-un vas, cu coaja cu tot, si
se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere).
Se scot ouale din sucul de lamaie, se sparg si se bat bine, dupa care se
pun din nou in vasul cu suc de…
Read more »
Read more »
Beneficiile ciocolatei
25 October 2011
Chiar
daca urmati o dieta puteti consuma ciocolata Dietele pot pastra
ciocolata pe lista lor avind grija sa ia in calcul numarul total de
calorii. O bucata de ciocolata contine in medie 250 de calorii. Proasta
reputatie a ciocolatei se datoreaza de fapt continutului mare de grasimi
saturate si cafeina pe care aceasta le contine.…
Read more »
Read more »
Legume de primăvară
25 October 2011
O
reteta delicioasa de legume de primavara din: sparanghel verde,
morcovi, fenicul, mazare, ulei de masline, smantana, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 2 fire de sparanghel verde 2 morcovi noi 2 feniculi
mici 100 g de mazăre verde o lingură de ulei de măsline 80 ml smântână
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Swizzle
24 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Swizzle din: drambuie, lichior de
lamaie, bitter lemon, lamaie si menta. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl
lichior de lamaie sau limeta 1 strop de Bitter Lemon o felie de lamaie
sau limeta menta proaspata Mod de preparare: Turnam lichiorurile si
Bitter Lemon-ul intr-un pahar, umplut pana la…
Read more »
Read more »
Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan
24 October 2011
O
reteta simpla de ciorba de mazare cu seminte de susan din: salata
verde, mazare, ceapa, ulei, sare, piper, supa de legume, bors, seminte
de susan, marar si patrunjel. Ingrediente: 8 foi de salată verde 300 g
mazăre congelată 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper 400 ml supă de legume
bors 2 linguri seminţe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Shirly Temple (video)
24 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Shirly Temple, un cocktail
non-alcoolic din ghimbir,suc, grenadine, multa gheata si bineinteles un
pahar inalt. Cum se prepara Cocktail Shirly Temple
Read more »
Read more »
Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis
24 October 2011
O
reteta delicioasa de Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis din:
orez, lapte, baton vanilie, oua, nuca de cocos, lamaie, unt, zahar si
fructe physalis. Ingrediente: 250 g orez sau un pahar 1 litru lapte 1
baton vanilie 4 ouă 50 g nucă de cocos rasă 1 lămâie 100 g unt 200…
Read more »
Read more »
Sangrita
24 October 2011
O
reteta de sangrita din: suc de rosii, zeama de lamaie, portocale, ceapa
verde, tabasco si cuburi de gheata. Ingrediente: 200 ml suc de roşii 2
lămâi (zeama) 6 portocale (zeama) 4 fire de ceapă verde 8 picături de
tabasco cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pune într-o carafa zeama de
la citrice, sucul…
Read more »
Read more »
Strudel cu ciuperci
24 October 2011
O
reteta delicioasa de strudel cu ciuperci, aluat foietaj, cascaval,
marar, patrunjel, pesmet, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente:
500 g aluat foietaj 500 g ciuperci proaspete 100 g caşcaval 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri pesmet 1 ou pentru compoziţie 1-2
cepe sare piper 3-4 linguri ulei pentru călit 1 ou pentru…
Read more »
Read more »
Crap la tava in sos de vin
24 October 2011
O
reteta delicioasa de crap la tava in sos de vin, usturoi, cartofi,
patrunjel, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg
crap sare piper măcinat şi boabe 1-2 foi dafin 50 ml ulei de măsline
400 ml vin alb demidulce 4 căţei usturoi 2 lămâi cartofi natur pentru
garnitură pătrunjel …
Read more »
Read more »
Piept pane cu bulete de cascaval
24 October 2011
O reteta gustoasa de piept de pui pane cu bulete de cascaval, cartofi,
oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, legume, parmezan, mustar, susan,
salata verde. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g caşcaval 3-4 cartofi
5 ouă 3 linguri făină 150 g pesmet ulei de floarea soarelui pentru
prăjit sare piper 300 g…
Read more »
Read more »
Mere pane
24 October 2011
O
reteta delicioasa de mere pane din: faina, oua, lapte, bere, mere, unt,
zahar, scortisoara si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 160 g
faină albă 4 ouă 100 ml lapte 80 ml bere 3 mere 50 g unt 100 g zahăr 1/2
linguriţă praf de scorţişoară ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Risotto cu nuci şi andive
24 October 2011
Se
topeşte 1 cub de unt într-o tigaie adâncă, se adaugă 1 ceapă tocată fin
şi 1 căţel de usturoi strivit şi se prăjesc la foc iute. Se adaugă 400g
de orez arborio, apoi se toarnă 1,5 litri supă de legume. Se amestecă
bine şi apoi se aduce la fierbere. Se dă focul mic şi…
Read more »
Read more »
Cozonac coroană (Gugelhupf)
24 October 2011
O
reteta delicioasa de cozonac coroana din: faina, drojdie, lapte, zahar,
unt, oua, esenta de vanilie, lamaie, stafide, migdale, sare si zahar
pudra. Ingrediente: 600 g faină albă 1 plic drojdie uscată 200 ml lapte
200 g zahăr 300 g unt 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 lămâie 100 g
stafide 120 g…
Read more »
Read more »
Salată de mango cu tequila şi scorţişoară
24 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de mango cu tequila si scortisoara din:
mango, miere, tequila, lime, scortisoara si menta. Ingrediente: 2 mango 2
linguri miere 200 ml tequila 1 lime 3 batoane de scorţişoară 1 crenguţă
de mentă proaspătă pentru decor: frunze de mentă 1 baton de scortisoară
Mod de preparare: Curăţă fructele de…
Read more »
Read more »
Medalion de vită cu legume
24 October 2011
O
reteta gustoasa de medalion de vita cu: telina, morcov, pastarnac,
cartofi, broccoli, ciuperci, piper macinat, piper boabe, vin rosu, ulei
de masline, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 1 ţelină mare 2
bucăţi păstârnac 3 cartofi 4 morcovi broccoli 200 g ciuperci sare piper
măcinat şi boabe 200 ml vin roşu 50 ml…
Read more »
Read more »
Orez marocan cu sultanas
24 October 2011
O
reteta delicioasa de orez marocan cu sultanas din: orez basmati, unt,
curcuma, cuisoare, cardamom, scortisoara, stafide sultanas, sare, piper
si patrunjel verde. Ingrediente: 250 g orez basmati 3 lingurite de unt
1/2 lingurita de curcuma 3 cuisoare 3 pastai de cardamom 1 caton
scortisoara 100 g stafide sultanas sare piper patrunjel verde Mod…
Read more »
Read more »
Vin tonic cu hrean
24 October 2011
Intr-un
litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin
razatoarea fina. Se astupa sticla si se lasa sa se macereze continutul
vreme de 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se administreaza 3-4 linguri
din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, pentru stimularea si
reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru…
Read more »
Read more »
Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom
24 October 2011
O
reteta delicioasa de prajiturele picante de cocos, ciocolata si rom
din: ricotta, ciocolata menaj, boia iute, zahar, fulgi de cocos, zahar
vanilat si rom. Ingrediente: 250 g ricotta 100 g ciocolată menaj 1 vârf
de cuţit boia iute 40 g zahăr 50 g fulgi de cocos 1 plic zahăr vanilat 1
lingură rom pentru…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan
24 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan din:
orez, ulei de masline, sunca, ciuperci, unt, morcovi, ceapa, telina,
faina, supa de carne, rozmarin, parmezan, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline
80 g sunca 400 g ciuperci proaspete 60 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza si ceapa verde
24 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu branza si ceapa verde din: oua, ulei,
apa minerala, lapte, branza de vaci, branza de oaie, sare, piper, ceapa,
unt, marar si patrunjel. Ingrediente: 3 oua mari o ceasca de ulei o
caita de apa minerala o cana lapte 200 g faina 300 g branza de vaci 150
g…
Read more »
Read more »
Sirop de hrean
24 October 2011
Se
da prin razatoare o radacina de hrean, se adauga 4 linguri de miere, se
amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara,
presand continutul cu un tifon. Se obtine siropul crud. Resturile care
raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere). Dupa
fierbere, se strecoara…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole
24 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata,
ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel.
Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez
de dovlecel bulion patrunjel Mod de preparare: Se spala fasolea si se
pune la fiert. Se curate si…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu bacon
24 October 2011
O reteta delicioasa de salata cu fasole, bacon, otet balsamic, sfecla
rosie, ului de masline, praz, gogosari, sare, piper macinat, miere,
patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole cu bobul mare 2-3 linguriţe oţet
balsamic 200 g bacon 1 sfeclă roşie 2 linguriţe ulei de măsline 1 praz 2
gogoşari sare piper măcinat 1 linguriţă miere…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza
24 October 2011
O
reteta delicioasa de rulouri cu branza din: oua, telemea de vaca,
marar, ceapa, pesmet, sare, smantana sau iaurt, castraveti, marar si
usturoi. Ingrediente: 4 oua 350 g telemea de vaca o legatura de marar o
legatura de ceapa 6-8 linguri pesmet sare (daca este nevoie) o cutie
smantana sau iaurt gras 2 castraveti o…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie
24 October 2011
O
reteta delicioasa de crema de vanilie din: zahar, lapte, zahar vanilat,
galbenusuri, amidon de porumb, pastaie de vanilie, scortisoara si
portocala. Ingrediente: 200 g zahăr 500 ml lapte 1 pliculeţ de zahăr
vanilat 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 portocală amidon de porumb 1/2
păstaie de vanilie pentru decor: 4 păstăi de vanilie 4 batoane…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)
24 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara sos de rosii cu busuioc, un preparat
authentic Italian usor si gustos. Cum se prepara sos de rosii cu
busuioc