joi, 24 noiembrie 2011

Retete pentru masa de Craciun

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Craciun.

Ruladă din burtă fiartă

O reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare, cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se…
Citeste tot »

Tochitură cu branza de oaie

O reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie. Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare piper usturoi brânză de oaie Mod de preparare: Carnea, macră,…
Citeste tot »

Tochitură dragosloveană

Retete pentru masa de Craciun O reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare, boabe de piper, verdeata, oua si malai. Ingrediente: 200 g carne de porc (pulpă sau ceafă) doi-trei cârnăciori o ceapă doi ardei roşu untdelemn pastă de tomate sare…
Citeste tot »

Tobă ca la Bran

Retete pentru masa de Craciun O reteta de toba ca la Bran din: capatana de porc, sorici, carne, dafin, sare, piper si burta de porc. Ingrediente: o căpăţână de porc 300 g şorici două picioare de porc un kg de carne dafin piper sare o burtă de porc Mod de preparare: Se pun…
Citeste tot »

Guşă de porc în zeamă de varză

O reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc, zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Se ia guşa de porc,…
Citeste tot »

Tochitură bucovineană

Retete pentru masa de Craciun O reteta delicioasa de tochitura bucovineana din: pulpa de porc, costita, carnati afumati de porc, ou, branza de burduf si malai. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 200 g costiţă patru cârnaţi afumaţi de porc un ou brânză de burduf pentru mămăligă: mălai apă sare Mod de preparare:…
Citeste tot »

Guşă fiartă

O reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba, usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa…
Citeste tot »

Tobă

O reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat, picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe spinare slănină de la…
Citeste tot »

Lebăr cu busuioc

O reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului, inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin, cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran facultativ: 2-3 ouă Mod de preparare:…
Citeste tot »

Sângerete

O reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc, slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte ingrediente, dar dacă…
Citeste tot »

Caltaboşi cu orez

Retete pentru masa de Craciun O reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc. Ingrediente: un kg carne de porc 3 linguri de orez două cepe sare piper cimbru maţe de porc groase Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă…
Citeste tot »

Maioş

O reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez, mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez maţe creţe de porc (după necesitate)…
Citeste tot »

Sângerete ca-n Ardeal

O reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât…
Citeste tot »

Caltaboşi mănăstireşti

O reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin. Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două…
Citeste tot »

Porc cu sos de praz

Retete pentru masa de Craciun O reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru. Ingrediente: 600 gr file de porc 400 gr praz 50 gr unt 70 gr faină 20 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper alb…
Citeste tot »

Fluture cu sos

Retete pentru masa de Craciun O reteta delicioasa de fluture cu sos din: file de porc, cas, smantana, unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr caş proaspăt 100 gr smântână 50 gr unt 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de ridichi 4 fire de…
Citeste tot »

Porc cu carnati si mozzarella

Retete pentru masa de Craciun O reteta delicioasa de porc cu carnati si mozzarella din: ceafa de porc, carnaciori picanti, mozzarella, rosii, dovlecei, ardei iute, usturoi, vin alb, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 gr ceafă de porc 200 gr cârnăciori picanţi 200 gr mozzarella 100 gr roşii 100 gr dovlecei 1 ardei…
Citeste tot »

Lasagna cu carne tocata

Retete pentru masa de Craciun O reteta absolut delicioasa de Lasagna cu carne tocata din: foi lasagna, carne tocata, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval si 1 ou. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 kg carne tocata (amestec carne de porc cu carne de vaca) 1…
Citeste tot »

Cotlet gratinat

Retete pentru masa de Craciun O reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc, paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr cotlet de porc 4 felii de pâine 300 gr roşii 300 gr ardei kapia 1 ardei…
Citeste tot »

Muşchi file cu bacon

Retete pentru masa de Craciun O reteta absolut delicioasa de muschi file cu bacon din: file de porc, bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr bacon 100 gr roşii 1 legătură de ceapă verde 30 ml ulei 50 ml coniac 20 gr sare 2…
Citeste tot »

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Retete pentru masa de Craciun O reteta delicioasa de pachete de primavara cu carne tocata si legume din: pachet aluat foietaj, varza, ardei galben, ardei rosu, telina, ceapa verde, amestec de carne tocata, usturoi, morcovi, vegeta, boia dulce, sos de soia, sare, piper si oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei…
Citeste tot »

Muschi de porc cu hribi (video)

Retete pentru masa de Craciun O reteta video delicioasa de muschi de porc cu hribi din: muschi de porc, hribi, ulei de masline, vin, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc hribi faina ulei de masline vin unt patrunjel usturoi sare piper Mod de preparare: Se incinge putin ulei de…
Citeste tot »

Carne tocată cu roşii la cuptor

Retete pentru masa de Craciun O reteta simpla si delicioasa de carne tocata cu rosii la cuptor din: rosii, carne tocata, paine, ceapa, ulei, oua, usturoi, faina, frunze de telina, busuioc, oregano, unt, piper, sare, grasime si pesmet pentru uns tava. Ingrediente: 6 roşii 800 g carne tocată 2 felii de pâine 2 ce­pe…
Citeste tot »

Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola

Retete pentru masa de Craciun O reteta simpla si foarte gustoasa de spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola din: sos bolognese, ulei, ceapa, vinete, carne tocata, paste, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 1 borcan de sos bolognese cu ceapă si usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă mare tocată 250 g…
Citeste tot »

Cum se prepara Medalion de porc umplut cu mar si salvie (video)

Retete pentru masa de Craciun O reteta video simpla si gustoasa de cum se prepara medalion de porc umplut cu mar si salvie din: muschi de porc, mere, miere, salvie, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc mere miere salvie vin alb ulei de masline sare piper Mod…
Citeste tot »

Ciorbă de porc a la grec

Retete pentru masa de Craciun O reteta de ciorba de porc a la grec din: carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, smantana, ou, sare, sare de lamaie, marar si patrunjel verde. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g orez 75 g…
Citeste tot »

File de porc haiducesc

O reteta absolut delicioasa de file de porc haiducesc din: file de porc, miez de seminte, ardei iute, unt, pesmet, boia dulce, sare, piper si ceapa murata in vin rosu. Ingrediente: 220 g file de porc 70 g miezuri de seminţe o jumătate de ardei iute 70 g unt…
Citeste tot »

Reteta zilei: Chiftelute

Retete pentru masa de Craciun O retete foarte gustoasa de chiftelute din: carne de porc tocata, cartofi, oua, sare, piper, ulei si usturoi Ingrediente: 2 kg carne de porc tocata 3-4 cartofi 3 oua sare piper ulei 1 capatana usturoi Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu cartofii tocati, sarea, piperul, usturoiul pisat…
Citeste tot »

Tocană de porc cu shirataki

Retete pentru masa de Craciun O reteta absolut delicioasa de tocana de porc cu shirataki din: ulei de canole, usturoi, ghimbir tocat, sare, piper negru, sos de soia, suc de lamaie, zahar brun, praz, salata chinezeasca, carne tocata de porc si shirtaki. Tăieţeii shirataki creează pentru tocana de porc o bază bogată în fibre….
Citeste tot »

Cannelloni cu carne tocata

Retete pentru masa de Craciun O reteta foarte simpla si absolut delicioasa de cannelloni cu carne tocata din: tuburi cannelloni, carne de porc tocata, cascaval, unt, oua, usturoi, ceapa, bulion, busuioc, ulei de masline, rozmarin, vin alb, rosii, sare si piper. Ingrediente: 30 tuburi cannelloni (panzani-1 cutie contine 23 tuburi) 600 g carne de…
Citeste tot »

Muschi de porc cu cu sos si portocale

Retete pentru masa de Craciun O reteta de muschi de porc cu portocale din: carne de porc impanata, usturoi, portocale, zahar brun, ulei sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc putin impanata 4 catei de usturoi 350 g portocale 1 lingura cu zahar brun ulei sare piper Mod de preparare: Taie…
Citeste tot »

Sărmăluţe moldovenesti

Retete pentru masa de Craciun O reteta de sarmalute moldovenesti din: pulpa de porc, ceapa, orez, sare, piper, foi de dafin, rosii in bulion, marar, leustean, zeama de varza, varza, costita afumata, ou si ulei. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2-3 cepe 2 linguri orez sare piper foi de dafin rosii in bulion…
Citeste tot »

Cotlet de porc cu ananas si cartofi umpluti

Retete pentru masa de Craciun O reteta de cotlet de porc cu ananas ci cartofi umpluti din: cotlet de porc, compot de ananas rondele sau un ananas, rozmarin, cimbru, miere, zeama de lamaie, sare, piper, vin alb, cartofi, urda, telemea de vaca, marar, ou, migdale si ulei de masline. Ingrediente: 600 g cotlet de…
Citeste tot »

Ciorbă de ciocănele cu leustean

O ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean Ingrediente: picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură…
Citeste tot »

Varza murata cu afumatura si foi de dafin

Retete pentru masa de Craciun O reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata, morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc 1 costita de porc afumata mai slaba 1 morcov 1 legatura de marar 2 cepe untura 2 foi…
Citeste tot »

Pulpa de porc la cuptor

Retete pentru masa de Craciun O reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de pulpa de porc la cuptor cu sare, piper, oregano, cimbru, vin, bulion si usturoi. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare piper oregano cimbru 2 pahare de vin 4 linguri bulion 1 capatana usturoi Mod de preparare: Se spala carnea,…
Citeste tot »

Ciorba de porc cu legume si agurida

Retete pentru masa de Craciun O reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină…
Citeste tot »

Bors de legume delicios

Retete pentru masa de Craciun O reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g fasole…
Citeste tot »

Friptura de porc cu anans

Retete pentru masa de Craciun O reteta de friptura de porc cu ananas din pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare, piper, usturoi, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 2 cani de apa 3 catei de usturoi 2 cepe 100 g unt cateva…
Citeste tot »

Tocanita de fasole cu carne de porc

Retete pentru masa de Craciun O reteta de tocanita de fasole cu ceafa de porc, kaizer, ceapa, fasole cu bobul mare, vin rosu, busuioc uscat, patrunjel, ulei si zahar. Ingrediente: 500 g ceafă porc 5 felii kaizer 1 ceapă 2 roşii 1 kg fasole cu bobul mare 200 ml vin roşu busuioc uscat pătrunjel…
Citeste tot »

Biftec californian

Retete pentru masa de Craciun O reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper Mod de preparare: Cu­reţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el….
Citeste tot »

Ficat de porc dat prin ou

Retete pentru masa de Craciun O reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet ulei sare Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un şervet de bucătărie şi îl tai…
Citeste tot »

Cotlet de porc cu visine

Retete pentru masa de Craciun O reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4 linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă…
Citeste tot »

Tocanita unguresca

Retete pentru masa de Craciun O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă…
Citeste tot »

Cotlet de porc secuiesc

Retete pentru masa de Craciun O reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 200 g ceapă 150 ml ulei 3 kg varză murată 25 g făină 200 g smântână 10 g boia dulce piper boabe sare…
Citeste tot »

Varza a la Bihor

Retete pentru masa de Craciun O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condi­mente (cimbru, boia dulce, mărar) Mod de…
Citeste tot »

File de porc fiert in lapte

Retete pentru masa de Craciun O reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc, lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru Mod de preparare: Presezi fileul cu sare,…
Citeste tot »

Cotlet de porc la cuptor cu rosii

Retete pentru masa de Craciun O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline…
Citeste tot »

Piept de porc pane

Retete pentru masa de Craciun O reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe, cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc 50 ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250…
Citeste tot »

Ciorbă de dovlecei cu carne

Retete pentru masa de Craciun O reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac…
Citeste tot »

File de porc gratinat

Retete pentru masa de Craciun O reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6 roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g…
Citeste tot »

Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit

Retete pentru masa de Craciun O reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce, champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie. Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x 125 g cutii…
Citeste tot »

Budinca cu carne tocata de porc

Retete pentru masa de Craciun O reteta foarte simpla de budinca cu carne tocata de porc, paste integrale de porc, ceapa, oua, cascaval, sare, piper si smantana. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 1, 1.5 kg carne tocata porc 1-2 cepe 5 oua cascaval sare piper alte condimente smantana Mod de preparare: Se spala…
Citeste tot »

Tarte cu dovlecel şi carne tocată

Retete pentru masa de Craciun O reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 220 g faina 10 g drojdie 70 ml lapte 1 ou 1 varf de sare 1 galbenus de ou 1 varf de…
Citeste tot »

Supă cu perişoare si sos de peste

Retete pentru masa de Craciun O reteta de supa de perisoare cu orez, usturoi, ulei, ceapa verde, sos de rosii, carne de porc tocata, sare, piper, supa de pui, sos de peste si patrunjel tocat. Ingrediente: 100 g orez fiert 1 căţel de us­turoi 4 linguri de ulei 2 cepe verzi 100 g sos…
Citeste tot »

Platou cald

Retete pentru masa de Craciun O reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire…
Citeste tot »

Cannelloni cu legume şi carne

Retete pentru masa de Craciun O reteta de cannelloni cu amestec de carne tocata, ardeo rosii, rosii, porumb, suc de rosii, piper alb si negru, ulei de masline, cascaval, unt, cimbru si pesmet Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita si porc) 4 ardei rosii 3 rosii o cutie de porumb 200 ml suc…
Citeste tot »

Frigarui din carne de vita si carne macra de porc

O reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat, rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei piper Mod de preparare: Se cu­răţă…
Citeste tot »

Perişoare cu smântână şi mărar

Retete pentru masa de Craciun O reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate. Ingrediente: 500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt…
Citeste tot »

Muşchi de porc la grătar

Ingrediente: un kg de muşchi de porc o felie de slănină o lingură de sare o lingură de cimbrişor amestecat cu chimion (măcinate împreună) Mod de preparare: Se curăţă muşchiul de porc şi se taie în felii mai groase (aproximativ cât un deget). Se pregăteşte jarul…
Citeste tot »

Purcel umplut

Retete pentru masa de Craciun O reteta de purcel umplu cu maruntaie de purcel, miez de nuca, oua, condimente, ciuperci, unt, untura, vin si boia. Ingrediente: un purcel de 10-12 kg măruntaiele de la purcel miez de nucă ceapă două ouă condimentele ciuperci unt untură vin boia Mod de preparare: Purcelul se pârleşte,…
Citeste tot »

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Retete pentru masa de Craciun O reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert…
Citeste tot »

Cotlet de porc cu ficatei

O reteta de cotlet de porc cu ficatei si salam uscat, cas, pastai, carofi, ciuperci, morcovi, gogosari, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet fără os 100 g salam uscat, feliat subţire 100 g caş 400 g ficăţei 300 g păstăi 4 cartofi 300 g ciuperci 400 g…
Citeste tot »

Mancare cu ardei capia

Retete pentru masa de Craciun O reteta de mancare cu ardei capia, pulpa de porc, ulei, ceapa rosie, rosii in bulion, paprika, busuioc, cimbru, zahar, patrunjel verde si 2-4 catei de usturoi. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 2-3 linguri ulei 3-4 ardei capia 2-3 cepe rosii un borcan rosii in bulion 4 lingurite…
Citeste tot »

Mancare ardeleneasca

Retete pentru masa de Craciun O reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei, ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari congelati. Ingrediente: 800 g pulpa de porc boia dulce de ardei paprika 2-3 cepe 5-6 cartofi 2 lingurite zahar 3-4 linguri ulei sare piper rosii…
Citeste tot »

Paste cu carne de porc si salvie

Retete pentru masa de Craciun O reteta de paste cu carne de porc, rosii, ceapa, usturoi, vin alb, apa, sare, piper, ulei de floarea soarelui si frunze de salvie. Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 500 g macaroane 6 roşii o ceapă 5 căţei de usturoi 5 frunze de salvie 300 ml vin alb…
Citeste tot »

Ceafa de porc cu legume si cimbru

Retete pentru masa de Craciun O retete de ceafa ce porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline, ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie. Ingrediente: 400 g ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite vin o lingurita ulei cu masline 4-5…
Citeste tot »

Ciorbă de porc ţărănească

Retete pentru masa de Craciun O reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi…
Citeste tot »

Muşchi de porc cu portocale

Retete pentru masa de Craciun O reteta de muschi de porc cu portocale si unt, lichior de portocale, seminte de mustar, ceapa, usturoi, smantana, miez de nuca, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un kg muşchi de porc 100 g unt 5 portocale 180 ml lichior de portocale 500 ml apă seminţe de muştar două…
Citeste tot »

Rulou a la Sighisoara

Retete pentru masa de Craciun O reteta de rulou cu piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, ciuperci, gogosari murati, sare, pier servita cu cartofi taranesti. Ingrediente: 100 g piept de pui 100 g muschi de vita si porc 50 g ciuperci 30 g gogosari murati sare piper Mod de preparare:…
Citeste tot »

Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata

Retete pentru masa de Craciun O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei 700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4 roşii o lingură de făină sare piper pătrunjel ulei…
Citeste tot »

Carne de porc cu linte

Retete pentru masa de Craciun O reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe un fir de praz un sfert de ţelină o căpăţînă…
Citeste tot »

Mîncare cu rinichi de porc

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă de tomate 4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză roşie Mod de preparare: Fasolea se…
Citeste tot »

Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)

Retete pentru masa de Craciun
Citeste tot »

Tocăniţă de porc cu praz


Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez Mod de preparare: Carnea de porc se taie în bucăţele şi se…
Citeste tot »

Orez cu legume şi carne

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată Mod de preparare:…
Citeste tot »

Mititei sirbeşti – Cevapcici

Retete pentru masa de Craciun preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după…
Citeste tot »

Mămăligă din mei – Escudilla de mijo

preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust Mod de preparare: Se spală…
Citeste tot »

Porc Chile Verde

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 8 bucati de chiles o lin­gură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4 căni de apă Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de…
Citeste tot »

Mazăre cu rinichi de porc

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere pătrunjel sare piper o jumătate de lămîie 200 ml vin alb sec 100 ml ulei de floarea-soarelui vin roşu…
Citeste tot »

Arancini cu mazăre şi carne

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 400 g orez 100 g unt 4 ouă 3 roşii 150 g carne de porc tocată 100 g mazăre 50 g alune tocate pesmet ulei de floarea-soarelui busuioc verde sare piper roşii cherry Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, avînd grijă să…
Citeste tot »

Muşchi de porc cu sfeclă

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare piper cimbru pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri cu…
Citeste tot »

Mici de casa

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 1/2 kg carne vită 1/2 kg carne porc cu grăsime 1/2 linguriţă de bicarbonat delikat 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Treci carnea de două ori prin maşină împreună cu usturoiul şi apoi o amesteci cu bicarbonatul şi Delikat. Adaugi o lin­gură de apă şi…
Citeste tot »

Clătite picante umplute cu ficat

14 January 2011

Ingrediente: 200 g friptură de porc 200 g ficat de pasăre două linguri de pătrunjel tocat un ou sare piper mă­cinat 6-8 clătite pregătite din: un ou, o cană de făină, o cană de lapte, sare, ulei (unt) Mod de preparare: Se taie mărunt carnea cu un…
Citeste tot »

Bărcuţe de vinete cu chiftele

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt….
Citeste tot »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor Mod de preparare: Se spala ciolanul…
Citeste tot »

Sărmăluţă din varză acră

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se…
Citeste tot »

Tobă de porc cu ienibahar

Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu…
Citeste tot »

Carnati proaspeti de porc

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă….
Citeste tot »

Dovlecei cu carne de porc

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar pătrunjel legume de sezon Mod de preparare: Cartofii…
Citeste tot »

Cotlet de porc cu cartofi si smantană

Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc…
Citeste tot »

Papricaş de porc

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi 300 g smântână piper sare Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe, se sărează, se prăjeşte şi…
Citeste tot »

Orez cu portocale si cotlet de porc

Retete pentru masa de Craciun O reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50…
Citeste tot »

File de porc cu risotto si fenicul

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1 lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2…
Citeste tot »

Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata telina 3 oua fierte tari sare piper condimente usturoi cateva felii kaizer cateva felii slanina 2 cepe rosii 2 cartofi 2 pahare de vin rosu 2 pahare de…
Citeste tot »

Ruladă de porc cu legume

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe sare 50 g de unt 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. Cât timp…
Citeste tot »

Paste cu carne de porc şi parmezan

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar sare piper mărar parmezan Mod de preparare: Carnea…
Citeste tot »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână Mod de preparare: Ciolanul de porc se…
Citeste tot »

Ruladă Na Zaru

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare. Poftă bună!
Citeste tot »

Coaste de porc inabusite

Retete pentru masa de Craciun Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la fiert. Separat, căleşti ceapa ş morcovul tocate şi scăricica….
Citeste tot »