marți, 13 decembrie 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion

Retete pentru masa de Craciun si Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete pentru masa de Craciun si Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete pentru masa de Craciun si Revelion.

Retete pentru masa de Craciun si Revelion

Rulada cu branza si ardei

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de rulada de branza, ardei, oua, smantana, faina, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei, salata. Ingrediente aluat: 6 oua 3 linguri smantana 2 linguri faina 100 g cascaval Ingrediente umplutura: 300 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri smantana 1 leg. ceapa verde 1 ardei roşu 1 leg….

Read more »

Muschi de vitel cu mozzarella

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin, cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8 felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g) 3 linguri ulei de măsline sare piper 4 felii…

Read more »

Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g fleică de porc 500 g sfeclă roşie coaptă 50g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 2 linguriţe miere 1 lămâie sare piper…

Read more »

Cum se prepara banane picante – Gordon Ramsay (video)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta video despre cum se prepara banane picante, un desert delicios si usor de preparat. Ingrediente: Sugar – 1 cup Bananas Butter – 2 TBS Chili finely sliced – (1-2) Brown Rum – nice sized glug Coconut Milk – 1/4 cup Vanilla Ice Cream – several scoops Cum se prepara banane picante –…

Read more »

Minitarte cu sunca

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de minitarte cu sunca, oua, paine, ciuperci, maioneza, piper, sare, castravete, masline, gogosar murat. Ingrediente: 100 g şuncă 4 ouă 8-10 bucăţi pâine feliată 100 g ciuperci din conservă 200 g maioneză piper sare 1 castravete pentru decor 50 g măsline fără sâmburi pentru decor 1 gogosar murat Mod de preparare:…

Read more »

Mere in budinca de orez

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta gustoasa de mere in budinca de orez cu: unt, gem de coacaze, oua, zahar, esenta vanilie, sare. Ingrediente: 200 g orez 4 mere 2 linguri unt 100 g gem de coacăze 4 ouă 50 g zahăr 1 esenţă vanilie 1 praf sare Mod de preparare: Se spală orezul bine şi se fierbe…

Read more »

Chec cu ciocolata

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de chec cu ciocolata, oua, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, sare. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 125 g făină 3 linguri cacao 50 ml ulei 100 g ciocolată menaj 1 plic praf de copt 1 praf sare Ingrediente decor: 150 g ciocolată 2 linguri ulei Mod de preparare:…

Read more »

Rulouri savuroase de peste

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de rulouri de peste din: macrou, morcov, orez, ciuperci, marar, patrunjel, branza, ulei, unt, usturoi, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peste alb (cod, macrou, merlucius) 1 morcov fiert 250 g orez cu bobul lung 150 g ciuperci champignon 5-6 ciuperci gălbiori 1lingură mărar verde tocat 1 lingură…

Read more »

Rulade de vinete umplute cu carne

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de rulade de vinete umplute cu carne din: vinete, sare, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, mustar, ou, patrunjel, sare, piper, chimen, cimbru, ardei capia si suc de lamaie. Ingrediente: 3 vinete sare 4 roşii uscate conservate în ulei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei…

Read more »

Orez cu legume

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de orez cu legume din: orez, frunze de salata verde, ardei gras, morcovi, ceapa verde, ciuperci, foaie de dafin, rosii, ulei de masline, frunze de telina, patrunjel verde, sare, piper si smantana, frunze de salvie si tarhon. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lunguiet 4-5 frunze salata verde 1…

Read more »

Papiote de pui cu ţelină si scortisoară

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de papiote de pui cu telina si scortisoara din: piept de pui, telina, morcov, bacon, ulei, scortisoara, miere, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 500 g telina 1 morcov mare 200 g bacon taiat in felii subtiri 1 lingura scortisoara 150 ml ulei 3 linguri miere sare piper…

Read more »

Cocktail Normandy

10 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla de Cocktail Normandy din: calvados, creme de cacao, frisca lichida, galbenus si zahar pudra. Ingrediente: 2 cl Calvados 2 cl Creme de Cacao 1 lingura de frisca lichida proaspata 1 galbenus 1 lingurita de zahar pudra Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam bautura in paharul de…

Read more »

Scoici Bon Appetit

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de scoici bon appetit din: scoici, sparanghel, lamaie, marar, smantana, ciuperci, unt, usturoi, unt, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pungă scoici 1 conservă sparanghel 1 lămâie mărar 4 linguri smântână 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 căţei usturoi 2 linguri coniac sare piper Mod de preparare: Iei o…

Read more »

Smoothie de banană cu caramel

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se cojeşte o banană mare, coaptă şi se pune într-un blender, împreună cu un pahar de 125 ml de budincă cu aromă de caramel şi 200 ml de lapte. Se mixează ingredientele până se omogenizează. Se împarte amestecul la două pahare şi se stropeşte cu 1/2 linguriţă de miere înainte de a servi. Smoothie…

Read more »

Sufleu de carne cu banane (Bobotie)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de sufleu de carne cu banane din: chifla, ceapa, usturoi, carne tocata, oua, stafide, chutney, sare, piper, praf de curry, suc de lamaie, foi de dafin, lapte, nucsoara, banane si fulgi de migdale. Ingrediente: chiflă veche de-o zi 2 cepe 5 căţei de usturoi 500 g carne tocată (de vită sau…

Read more »

Peste cu legume gratinate

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de peste cu legume gratinate din: fileuri de peste alb, vanata, ardei gras, ciuperci, dovleac, capere, ou, faina, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 1 vanata mica 1 ardei gras 150 g ciuperci 1 dovleac mic 2 linguri capere 1 ou 2 linguri faina sare…

Read more »

Tarte cu afine

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se frământă un aluat din 300 g făi­nă, 200 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 1 praf de sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea 8 forme mici (0 10 cm),…

Read more »

Burek cu carne

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de burek cu carne din: foi de placinta, carne tocata de vita, ceapa, ardei gras, ulei, morcov, ierburi aromate, sare, piper, boia, ou, smantana si apa minerala. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 600-700 g carne tocată de vită 3 cepe 1 ardei gras 2 linguri ulei 1 morcov ras ierburi…

Read more »

Conserva de rosii

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de conserva de rosii (pentru iarna) din: ulei de floarea soarelui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, foi de dafin, boia iute, boia dulce, mere acrisoare, rosii deshidratate, zahar tos si otet de vin al sau vin rosu. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 3 cepe mari, tocate 4 codite de…

Read more »

Briose cu ou, spanac si somon afumat

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de briose cu ou, spanac si somon afumat din: otet de vin alb, oua, spanac, unt, chifle, somon afumat, galbenusuri de ou, zeama de lamaie si piper cayenne. Ingrediente: o lingura de otet de vin alb 4 oua proaspete 300 g spanac 25 g unt, pentru prajit si uns 2 chifle,…

Read more »

Cocktail Acapulco

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla de Cocktail Acapulco din: tequila, escorial, suc de grepfrut, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl tequila 2 cl Escorial verde 2 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker,…

Read more »

Batoane cu scorţişoară şi stafide

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se încinge cuptorul la 160° C/ gaz 4. Se pun într-o crăticioară, la foc mic, 140 g de unt, 140 g de zahăr fin, 2 linguri de miere şi 1 linguriţă de scorţişoară măcinată. După ce s-au topit, se răstoarnă 175 g de ovăz şi 75 g de stafide şi se amestecă până se…

Read more »

Năut picant

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pun într-un bol 400g năut din conservă, scurs şi uscat, 1 linguriţă de ulei vegetal şi 1 lingură pudră de ardei iute. Se amestecă până ce năutul este acoperit în totalitate de pudra de ardei iute. Se pune năutul pe o tavă, apoi se coace…

Read more »

Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie din: cotlete de porc, banza camembert, cascaval, ou, ulei, seminte de coriandru macinate, cimbru, mere, pesmet, frunze de salvie, sare si piper. Branza Camembert este cel mai cunoscut sortiment dintre brânzeturile franceze. Este preparată mai ales în Normandia, din lapte de…

Read more »

Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de inghetata cu ghimbir si sos de ciocolata din: ghimbir, sirop de ghimbir, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, lapte integral, fulgi de ardei iute si zahar fin. Ingrediente: 75 g ghimbir confiat, tocat fin 3 linguri sirop de ghimbir (obtinut prin fierberea ghimbirului confiat intr-un pic de apa cu zahar) 1…

Read more »

Ficatei cu ciuperci

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de ficatei cu ciuperci din: ficat de pui, kaizer, ciuperci, ceapa verde, patrunjel verde, mustar, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 300 g kaizer feliat 300 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri muştar 2 linguri ulei sare piper…

Read more »

Lemon Custard

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se aşază într-un castron mare 2 ouă şi 2 gălbenuşuri. Se adaugă 100 g zahăr şi 1 linguriţă amidon: se ames­tecă. Se crestează pe lung 1 baton de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Se adaugă la compoziţia de ouă. Păstaia de vanilie şi coaja rasă de la 1 limettă se dau…

Read more »

Cum se prepara Cocktail Gimlet (video)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta video despre Cum se prepara Cocktail Gimlet, un cocktail usor de preparat din gin, lime, multa gheata si un pahar de Cocktail. Cum se prepara Cocktail Gimlet

Read more »

Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 1 kg praz 2 oua 50 ml ulei 50 unt 2 linguri…

Read more »

Conopida cu legume aromate

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de conopida cu legume aromata din: conopida, ardei capia, gogosari, ardei galbeni, morcovi, usturoi, chimen, boabe de coriandru, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 3 ardei capia 3 gogosari 3 ardei galbeni 3 morcovi 3 catei de usturoi 1 lingurita chimen cateva boabe de coriandru ulei de masline…

Read more »

Tocanita de curcan cu ciuperci

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tocanita de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, bulion, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper alb. Ingrediente: 800 g piept de curcan 800 g ciuperci 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline sare piper…

Read more »

Conserva picanta cu mango

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de conserva picanta cu mango din: fructe de mango, zahar brun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, otet de vin alb, seminte de cardamom, boabe de coriandru, ghimbir, chilli sau boia iute, usturoi si mac. Ingrediente: 6 fructe de mango, curatate de coaja si taiate cuburi 300 g zahar brun…

Read more »

Chiftele grecesti (Soutzoukakia)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de chiftele grecesti din: carne tocata, paine uscata, vin, usturoi, ulei, sare, piper, chimen, faina, rosii, ceapa, frunze de dafin, ardei iute, sare, piper si ulei. Inrgediente: 750 g carne tocata (vita, porc, oaie) 3 felii de paine uscata 1 cana cu vin 3 catei de usturoi ulei sare piper chimen…

Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă rădăuteană

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de ciorba radauteana din: pui, telina, morcovi, patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare de casă 1 ţelină 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 1 kg smântână 3 gălbenuşuri 1 căpăţână de usturoi oţet după gust sare piper Mod de preparare: Cureţi legumele şi puiul…

Read more »

Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa din: fasole boabe, paine, chili, coriandru, ou, salsa, iaurt degresat, faina integrala, avocado, ceapa rosie si frunze de salata. Ingrediente: 2 conserve a câte 400g de fasole boabe, spălată şi scursă de apă 100g de pâine fărâmiţată 2 linguriţe chili…

Read more »

Mancare bielorusa

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta de mancare bielorusa din: vinete, carne de vita, ceapa, pasta de tomate, supa de carne, cascaval, rosii, usturoi, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 500 g carne de vita 2 cepe 3 linguri pasta de tomate 400 ml supa de carne strecurata cascaval 2 rosii bine coapte 2-3 catei…

Read more »

Salată crocantă de ridichi şi roşii

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de salata corcanta de ridichi cu rosii din: rosii, ceapa rosie, castravete, ridichi, ulei vegetal, seminte de mustar, mustar dijon, zeama de lime, zahar fin, ardei iute si frunze de menta. Ingrediente: 350g de roşii, tocate 3 cepe roşii, tocate fin 1 castravete, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe 200g de…

Read more »

Tort de cafea

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tort de cafea din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, cafea instant, lichior de cafea, oua, alune, faina, praf dde copt, glazura de ciocolata alba, boabe de cafea si fulgi de migdale. Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 2 prize sare 2 linguri cu varf…

Read more »

Cum se prepara Cocktail de fasole coapta (video)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta video despre cum se prepara cocktail de fasole coapta, o bautura neobisnuita, dar foarte interesanta si deosebita. Cum se prepara Cocktail de fasole coapta

Read more »

Retete de salate

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Salata de castane cu verdeata Topeste 25 g unt intr-o tigaie, adauga 800 g varza (salata sau spanac), tocata marunt si 200 g castane fierte, taiate grosier. Adauga 5 linguri cidru si asezoneaza, apoi mareste flacara pana cand cidru se evapora. Salata de castane cu verdeata Pofta buna! Citeste tot » Reteta zilei: Salata…

Read more »

Retete traditionale: Rulada cu ciuperci

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de rulada cu ciuperci, faina, sare, unt, ou, apa, praf de copt, telemea, sunca, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, ou, sare, piper. Ingnediente aluat: 200g făină 1 linguriţă sare 100 g unt rece 1 ou mare 1 lingură apă 1 vârf cutit praf de copt Ingrediente umputura: 200 g ciuperci 200 g…

Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă de pui â la grec

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de ciorba de pui a la grec din: ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, ardei, galbenusuri, piept de pui, smantana, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 ardei 2 gălbenuşuri 200 g smântână 300 g piept de pui zeama de la o lămâie…

Read more »

Prajitura

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de prajitura din: oua, zahar, faina, napolitana, nuca, albusuri, unt, galbenusuri, cacao si zahar. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina pentru umplutura: 2 foi napolitana 240 g zahar 150 g nuca 4 albusuri pentru crema: 300 g unt 6 linguri zahar 4 galbenusuri 2 linguri cacao pentru sirop:…

Read more »

Muschiulet la cuptor

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de muschi de vita la cuptor cu: mustar, ulei, supa de legume, bere, ciuperci, busuioc, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5-6 linguri muştar 2-3 linguri ulei 100 ml supă de legume sau de carne 200ml bere 4 ciuperci mari 4 căţei usturoi cimbru…

Read more »

Muşchi de vită cu legume

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de muschi de vita cu legume din: muschid e vita, ardei grasi, ceapa, rosii, cartofi albi, unt, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 muşchi de vită 3 ardei graşi (roşu, verde, galben) 2 cepe 1/2 kg roşii 1 kg cartofi albi 50 g unt 50 ml ulei…

Read more »

Dulceaţă de struguri albi cu lămâie

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de dulceata de struguri albi cu lamaie din: boabe de struguri albi, lamai, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg boabe de struguri albi 2 lamai 1 kg zahar 500 ml apa Mod de preparare: Fierbi un sirop din 1 kg zahăr şi 500 ml apă, la foc mic, până când…

Read more »

Ou la cuptor

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de ou la cuptor din: ou, branza de vaca sau capra, rosie, ceapa verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 ou 50 g brânză de vacă sau capră 1 roşie mare 1 fir de ceapă verde sare şi piper 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Ungi un…

Read more »

Conopida picanta

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de conopida picanta din: ghimbir, ulei vegetal, fulgi de ardie iute, seminte de chimion, curcuma, conopida si coriandru. Ingrediente: 6 linguri de ulei vegetal 1 bucata mare de ghimbir, tocata fin 2 linguri fulgi de ardei iute 2 linguri seminte de chimion 2 lingurite de curcuma 1,25 kg de…

Read more »

Retete delicioase: Pui Tandoori

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de pui Tandoori din: zeama de lamaie, boia dulce, ceapa rosie, copane de pui, ulei vegetal, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de chili si curcuma. Ingrediente: zeama de la 2 lamai 4 lingurite de boia dulce 2 cepe rosii, tocate fin 16 copane de pui fara piele ulei vegetal…

Read more »

Cum se prepara Orecchiete cu Broccoli – Jamie Oliver (video)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Jamie Oliver:

Read more »

Barcute cu pui si rosii

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de barcute cu pui si rosii din: vinete, piept de pui, rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume sau de pui, oregano, patrunjel verde, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete lunguiete 500 g piept de pui 8-10 rosii cherry 1 ceapa alba mare 3 catei…

Read more »

Pilaf cu mazăre

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de pilaf cu mazare din: orez basmati, ulei vegetal, seminte de chimion, usturoi, ceapa, ardei iute, frunze de dafin, supa de legume si mazare. Ingrediente: 500g de orez basmati 6 linguri de ulei vegetal 2 linguriţe seminţe de chimion 8 căţei de usturoi 3 cepe, tocate 3 ardei iuţi verzi, secţionaţi…

Read more »

Frigărui de porc cu dovlecei

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se înmoaie în apă rece 8 ţepuşe de lemn. 600 g muşchi de porc se taie cuburi de cca 4 cm. Se curăţă 1 dovlecel italian verde şi 1 dovlecel italian galben: se taie felii groase de cca 1,5 cm. Se spală 250 g roşii cherry. Se curăţă de cotoare şi seminţe 1 ardei…

Read more »

Cum se prepara Frigarui de pui Satay – Jamie Oliver (video)

Retete pentru masa de Craciun si Revelion In mai putin de 30 de minute, Jamie pregateste un meniu complet: frigarui de pui cu sos satay, salata de taitei cu alune caju caramelizate si seminte de susan si un platou cu fructe cu zahar mentolat facut in casa si iaurt de cocos.

Read more »

Buchetele pane

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de buchetele pane din: conopida, oua, faina, apa minerala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida alba si deasa 3 oua 200 g faina 1 pahar apa minerala ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare: Desfaci conopida bucheţe­le, le speli sub jet de apă rece şi le laşi în…

Read more »

Tarta de gutui

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tarta de gutui din: gutui, zahar fin, coaja de lamaie, zeama de lamaie, scortisoara, amidon, unt, faina, migdale, oua, galbenus, fulgi de ovaz si unt. Ingrediente: 1 kg gutui, curatate de samburi si tocate grosier 175 g de zahar fin coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita…

Read more »

Cocktail Crazy Wonder

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla de Cocktail Crazy Wonder din: lichior de kiwi, suc de ananas, lichior de nuca de cocos si kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl suc de ananas 1 cl lichior de nuca de cocos o felie de kiwi Mod de preparare: Mixam bine lichiorurile si sucul de fructe…

Read more »

Brioşe cu cremă espresso

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de briose cu crema espresso din: oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, faina, lichior de oua, ciocolata rasa, lapte, cafea, budinca de ciocolata si unt. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt 180 g făină 100 ml lichior…

Read more »

Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2 pui (a cca 1,2 kg). Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se amestecă 4 linguri ulei cu sare, piper şi boia; se unge puiul cu acest amestec. Se spală 500…

Read more »

Tocanita de miel cu usturoi

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tocanita de miel cu usturoi din: cotlete de miel, oregano, ardei gras, cartofi, usturoi, ceapa, otet alb, ulei de masline, vin alb sau rosu, jeleu de coacaze rosii. Ingrediente: 4×150 cotlete de miel sau 800 g carne de miel taiata bucati 1 lingurita oregano 2 bucati ardei gras 1 kg…

Read more »

Deserturi delicioase: Tort Tiramisu

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tort tiramisu din: oua, zahar, praf de copt, foi de gelatina, oua, zahar pudra, mascarpone, cafea, amaretto si cacao. Ingrediente: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita praf de copt crema: 3 foi de gelatina 3 oua 80 g zahar pudra 250 g mascarpone 1 plic zahar vanilat 100 ml…

Read more »

Mancare cu linte si crenvursti

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta de mancare de linte cu crenvursti din: linte, telina, morcovi, cartofi rosii, ceapa, foi de dafin, unt, faina, sare, piper, otet de vin alb si crenvursti. Ingrediente: 250 g linte cu bob mare 1 radacina de telina 2 morcovi 3 cartofi rosii 1 ceapa 2 foi de dafin 2 linguri unt 2…

Read more »

Cheesecake cu citrice

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de Cheesecake cu citrice din: unt, biscuiti, foi de gelatina, coaja de portocala, suc de portocale, coaja de lamaie, mascarpone, branza ricotta, zahar tos, portocale si lichior de portocale Ingrediente: 50 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 4 foi de gelatina coaja rasa de la 1 portocala si…

Read more »

Reteta zilei: Oua umplute cu smantana

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un aperitiv delicios de oua umplute cu smantana din: oua, pateu, smantana, masline, ardei morcov, mustar, marar, sare si piper. Ingrediente: 8-10 oua o cutie pateu o cana smantana masline 1 ardei 1 morcov mustar o legatura de marar sare piper Mod de preparare: Ouale se…

Read more »

Icre din gris

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de icre din gris din: gris, galbenus, ceapa, zeama de lamaie, masline, ulei, pasta de tomate si sare. Ingrediente: 100 g gris 1 galbenus 1 ceapa mare 2 lingurite zeama de lamaie 10 masline fara samburi 2 linguri ulei 1 varf de cutit pasta tomate sare Mod de…

Read more »

Salata de castane cu verdeata

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Topeste 25 g unt intr-o tigaie, adauga 800 g varza (salata sau spanac), tocata marunt si 200 g castane fierte, taiate grosier. Adauga 5 linguri cidru si asezoneaza, apoi mareste flacara pana cand cidru se evapora. Salata de castane cu verdeata Pofta buna!

Read more »

Dovleac umplut cu amestec de chili picant

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de dovleac umplut cu amestec de chili picant din: dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, chimion, carne de vita, bulion, fasole boabe, coriandru si spanac. Ingrediente: 2 dovleci plăcintari mici, înjumătăţiţi pe lungime şi curăţaţi de seminţe o lingură ulei de măsline o ceapă roşie, tăiată 2 ardei iuţi…

Read more »

Muşchi de miel cu măsline

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de muschi de miel cu masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, menta si masline negre. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 lamaie 5 linguri ulei de masline 800 g muschi de miel sare piper 2 fire menta 100 g masline negre fara samburi Mod…

Read more »

Retete gustoase: Conopida gratinata

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta gustoasa de conopida gratinata din: conopida, ceapa, usturoi, cartofi, bacon, ulei de masline, cascaval, unt, supa de legume, patrunjel verde si sare. Ingediente: 1 conopida potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3 cartofi mari 200 g bacon 2 linguri ulei de masline 150 g cascaval ras 50 g unt 200…

Read more »

Pate de peste afumat, cu marar

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de pate de peste afumat cu marar din: pastrav afumat sau somon afumat, creveti, marar, seminte de fenicul, zeama de lamaie, capere, crema de branza si paine prajita. Ingrediente: 150 g pastrav afumat sau somon afumat 200 g creveti fierti curatati, decongelati daca sunt congelati 1/2 legatura de marar, tocat 1/2…

Read more »

Placinta cu ciuperci si castane

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci si castane din: ulei vegetal, morcovi, ceapa, usturoi, rozmarin, pasta de tomate, marmite, rosii, vin alb, supa de legume, hribi, castane, cartofi, pastarnac, morcovi, telina, unt si lapte. Ingrediente: 2 linguri ulei vegetal 2 morcovi, tocati 1/2 nap, tocat 12 cepe foarte mici, curatate sau 3 mai…

Read more »

Supe si ciorbe: Supă-cremă de legume

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume din: rosii, morcovi, ardei capia, ardei gralbeni, patrunjel, telina, ceapa, frunze de telina, busuioc verde, cimbru verde, ulei de masline, unt si sare. Ingrediente: 5 roşii 5 morcovi 5 ardei capia 5 ardei galbeni 5 gogoşari 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 1…

Read more »

Tartă cu brânză şi struguri

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tarta cu branza si struguri din: pesmet de biscuiti, zahar, unt, branza de vaci, zahar, coaja rasa de lamaie, oua, faina, smantana, foi gelatina si piersici. Ingrediente: 200 g pesmet de biscuiti 100 g zahar 100 g unt pentru umplutura: 450 g branza de vaci 100 g zahar 1 lingura…

Read more »

Cotlete de miel cu glazura de miere

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de cotlete de miel cu glazura de miere din: cotlete de miel, sare, piper, ulei, cimbru si miere. Ingrediente: 4 cotlete de miel sau berbecuţ (a cca 250 g, cu oase şi piele) sare piper 2 linguri ulei 4 fire cimbru 5 linguri miere Mod de preparare: Se decupează coastele, astfel…

Read more »

Cocktail Exotic Blue

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de Cocktail Exotic Blue din: curacao albastru, frisca, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 2 cl frisca lichida 8 cl suc de ananas bucata de ananas cirese Mod de preparare: Mixam bine cu gheata Curacao-ul cu frisca lichida si cu sucul de fructe in shaker,…

Read more »

Reteta zilei: Tocanita de pui cu ciuperci si rosii

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tocanita de pui cu ciuperci si rosii din: pulpe superioare de pui, ciuperci, ceapa, ardei rgas rosu, ardei gras galben, usturoi, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 pulpe superioare de pui 3 borcane ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 capatana usturoi…

Read more »

Chiftelute de linte

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de chiftelute de linte din: ceapa, ardei iute, linte galbena, bulgur, bulion de tomate, pasta de ardei, ienibahar, ardei rosu, patrunjel si menta. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 2 ardei iuti 30 g unt 160 linte galbena 240 g bulgur fin 1 lingura bulion de tomate 1 lingura pasta de ardei 1…

Read more »

Tocanite delicioase

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion Tocăniţă de iepure O reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate, coniac, zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi, ceapa, telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui, patrunjel si orez salbatic. Ingrediente: 140g de prune uscate 50ml de coniac 50g de zahăr brun 2 iepuri, tăiaţi în…

Read more »

Piept de pui cu sos de muştar şi tarhon

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mustar si tarhon din: ulei de floarea soarelui, piept de pui, creme fraiche, mustar dijon, mustar boabe si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 piepturi de pui de pui dezosate si fara pielita 200 ml creme fraiche semidegresata mustar Dijon si…

Read more »

Cum se prepara Pui Frankies (video)

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta video despre cum se prepara pui frankies, un preparat indian delicios si indragit de multa lume. Servit fierbinte este deosebit de gustos. Ingrediente: For the Filling: Chicken – 1.5 lb (approx 700gms), boneless, skinless thighs Oil – 1 tbsp Onions – 1/2 cup, finely chopped Ginger – 1 tsp Garlic – 1…

Read more »

Sufleu de roşii cu macaroane

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de sufleu de rosii cu macaroane din: macaroane, sare, usturoi, sardele in ulei, busuioc, mascarpone, parmezan, coaja rasa de lamaie, ceapa, mozzarella, rosii, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macaroane sare 2 căţei de usturoi 3 filleuri de sardele în ulei (conservă) 1 legătură busuioc 80 g mascarpone…

Read more »

Prajitura cu mere

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, oua, zahar, unt, faina, lamaie, sare si praf de copt. Ingrediente: 5-6 mere pentru aluat: 7 oua 300 g zahar 100 g unt 350 g faina 1 lamaie 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt Mod de preparare: Merele se curăţă de…

Read more »

Mâncare de fasole cu salam picant

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de mancare de fasole cu salam picant din: fasole verde, fasole galbena, cartofi rosii, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, salam chorizo si cimbru. Ingrediente: 500 g fasole verde fideluta 500 g fasole fideluta galbena 400 g cartofi rosii 1 ardei gras rosu 5…

Read more »

Mere in aluat

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de mere in aluat din: mere, faina, zahar, apa, oua, scortisoara, nucsoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 3-4 mere 5-6 linguri faina 150 g zahar 200 ml apa 3 oua 1 lingurita scortisoara 1 praf de nucsoara ulei pentru prajit zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Se…

Read more »

Placinta cu legume

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de placinta cu legume din: aluat, cartof, ceapa rosie, praz, ulei de masline, frunze de salvie, sos bechamel, cascaval si ardei iute. Ingrediente: 350 aluat fraged 1 cartof, taiat cuburi 1 ceapa rosie, taiata segmente 1 fir de praz, taiat segmente de 5 cm fiecare 2 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Muschi aromat

5 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de muschi de porc, sare, piper, miere, rozmarin, cimbru, usturoi, vin alb demisec. Ingrediente: un kg muşchi de porc sare piper boabe şi măcinat 2 linguriţe miere 2-3 crenguţe rozmarin 1-2 crenguţe cimbru ulei de măsline 3-4 căţei usturoi 200 ml vin alb demidulce Mod de preparare: Se pun într-un bol…

Read more »

Cum se prepara Gogosi cu unt de alune (video)

4 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta video delicioasa despre cum se prepara gogosi cu unt de alune: Cum se prepara Gogosi cu unt de alune

Read more »

Tonic de macese

4 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla de tonic de macese din: macese salbatice si zahar fin. Ingrediente: 1 kg de măceşe sălbatice, spălate şi tocate grosier 350 g de zahăr fin Mod de preparare: Se pun măceşele într-o oală şi se toarnă peste ele 2 litri de apă clocotită. Se aduce apa la punctul de fierbere, apoi…

Read more »

Minigulguf cu sos de prune

4 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de minigulguf cu sos de prune din: oua, zahar, unt, ciocolata alba, lichior de portocale, migdale, faina, praf de copt, pesmet, prune, vin rosu si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 oua 50 g zahar 30 g unt 80 g ciocolata alba 30 ml lichior de portocale 70 g migdale 30 g…

Read more »

Supa de mazăre cu kaizer

4 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de supa de mazare cu kaizer din: mazare, kaizer, supa concentrata de legume, zarzavat, ulei de masline, cartofi rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g mazare congelata 800 g kaizer 250 ml supa concentrata de legume 2 legaturi zarzavat de supa 40 ml ulei de masline 400 g cartofi rosii sare…

Read more »

Cocktail Southern Wheeler

4 November 2011

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla de Cocktail Southern Wheeler din: southern comfort, whisky, lichior de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, menta, cirese, portocala si carambola. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 2 cl whisky 1 cl lichior de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie menta cirese portocala carambola Mod…

Read more »

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de file de peste crocant cu alamie si rozmarin din: fileuri de peste, rozmarin, paine, coaja de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peşte (de preferat merluciu) frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat 50g de pâine (aprox. 2 felii) făcută…

Read more »

Peşte cu struguri

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de peste cu struguri din: salau, struguri, lamai, apa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g şalău file 500 g struguri 2 lămâi 1 ceaşcă de apă sare ulei Mod de preparare: Speli peştele şi îl sărezi. Aşezi peştele în tava unsă cu ulei. Pui boabele de struguri (spălate) de jur-împrejurul peştelui,…

Read more »

Supa de legume cu galuste de cascaval

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta simpla si delicioasa de supa de legume cu galuste de cascaval din: unt, cascaval, ou, faina, sare, piper, ardei grasi, vanata, ceapa, ulei, curry, supa, sare si piper. Ingrediente: galuste: 60 g unt rece 100 g cascaval ras 1 ou circa 75 g faina sare piper supa: 2 ardei grasi rosii 2…

Read more »

Tocăniţă de iepure

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate, coniac, zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi, ceapa, telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui, patrunjel si orez salbatic. Ingrediente: 140g de prune uscate 50ml de coniac 50g de zahăr brun 2 iepuri, tăiaţi în bucăţi la încheieturi…

Read more »

Placinta cu peste

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, file de peste alb, peste afumat, lapte, sos de branza, oua, piure de cartofi si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiate rondele 500 g file de peste alb (cod, salau) 300 g peste afumat 300…

Read more »

Ciulama de pui

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta de ciulama de pui din: copane de pui, ceapa, morcov, telina, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 copane pui (găină) 1 ceapă mică 1 morcov 1/2 ţelină mică 2 linguri unt 2 linguri făină sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece. lei…

Read more »

Gratin cu roşii si vinete

Retete pentru masa de Craciun si Revelion O reteta delicioasa de gratin cu rosii si vinete din: vinete, sare, rosii, smantana, oua, piper, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 4 vinete sare 4 roşii cărnoase 500 g smântână 6 ouă piper nucşoară 200 g caşcaval Mod de preparare: Se spală vinetele, se curăţă şi se taie pe lung, în felii groase de cca…

Read more »