duminică, 19 februarie 2012

Retetele saptamanii #2

Retetele saptamanii

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi.

Retetele saptamanii #2

Mousse cu capsune

O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar.

Ingrediente:

  • 1 pandispan
  • 500 g capsune
  • 250 g smantana
  • 7 g gelatina

pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 200g zahar
  • 4 linguri apa

Mod de preparare:

Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se amesteca bine cu apa si se pun la foc. Intre timp, albusurile se bat spuma. Cand siropul incepe sa fiarba in clocot se adauga treptat peste albusuri care vor fi batute in continuare pana se formeaza o bezea consistenta.

Se incorporeaza gelatina. Smantana se bate spuma si se adauga peste bezeaua amestecata bine cu capsunele. Decupam pandispanul cu diverse forme pe care apoi le umplem cu mousse.

Decoram mousse-ul cu capsune si menta proaspata si va fi servit dupa ce a stat cel putin 2 ore la frigider.

Retetele saptamanii #2

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

Retetele saptamanii #2

O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

Retetele saptamanii #2

O reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare, zaharul si…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

Retetele saptamanii #2

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume

Retetele saptamanii #2

O reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare Mod de preparare: Legumele se curata si…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mandarine

Retetele saptamanii #2

O reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine, se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

Retetele saptamanii #2

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare…

Read more »

Reteta zilei: Picioare de porc marinate

Retetele saptamanii #2

O reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper. Ingrediente: 500g picioare de porc apa sare frunze telina ceapa patrunjel amestec provensal ulei otet piper Mod de preparare: Se spala foarte bine cu apa picioarele de porc. Se taie…

Read more »

Reteta zilei: Musaca de pui

Retetele saptamanii #2

O reteta de musaca de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa rosie, morcovi, ardei, smantana, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800g piept de pui 7-8 cartofi 3 cepe rosii 2 morcovi 2 ardei 200g smantana 3 oua patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert….

Read more »

Reteta zilei: Tarte cu ananas

Retetele saptamanii #2

O reteta de tarte cu ananas din: unt, apa rece, oua, sare, zahar pudra, unt, faina, nuca de cocos, lichior si ananas. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura 100g zahar pudra 100g unt 60g faina 1 ou 50g nuca de cocos 2 linguri lichior 6…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura Inimioara

Retetele saptamanii #2

O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume

Retetele saptamanii #2

O reteta de supa de pui cu legume din: carne de pui, telina, pastarnac, patrunjel, dovlecei, fasole verde, rosii si sare. Ingrediente: carne de pui ¼ telina 1 radacina pastarnac 2 radacini patrunjel 2 dovlecei 1 mana fasole verde rosii sare Mod de preparare: Se spala bine carne de pui si se da…

Read more »

Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

Retetele saptamanii #2

O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

Retetele saptamanii #2

O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana…

Read more »