duminică, 18 martie 2012

Retete

Retete

Clatite de cacao cu smantana si mango

O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa 1/2...

Read more »

Salata cu peste

Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare piper Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se...

Read more »

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2 linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai...

Read more »

Pui delicios

Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10 boabe piper sare Mod de preparare: E o reteta inventata de mine. Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se...

Read more »

Retete de post: Caramele raw

Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte mult deoarece...

Read more »

Ecler cu cafea

Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1 vârf de cutit sare Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert, 200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, adauga...

Read more »

Plăcintă de dovlecei cu cârnati

Plăcintă de dovlecei cu cârnati

Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2 linguri făină sare piper 150 g telemea Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi brânza rasă, dovleceii răzuiţi şi presaţi bine,...

Read more »

Energizant

Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2 linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de bere 1 lingura susan Mod de preparare: Prima data mixam stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2...

Read more »

Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu

Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu

Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi încorporezi făina şi...

Read more »

Cereale cu kiwi si caju

Ingrediente: 1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune caju crude 1 kiwi Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat. Mustul...

Read more »

Tort de inghetata cu caise

Ingrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati...

Read more »

Vinete murate in foi de vita

Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi...

Read more »

Pui Kiev

Pui Kiev

O reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon, usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 piepti de pui 100g unt 1 leg. tarhon 3 catei de usturoi 2 oua 100g pesmet 100g faina 1 lamâie 200ml ulei 50g miez de nuca...

Read more »

Bomboane spiralate

Ingrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si semintele se...

Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe

Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1 ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Intinzi două treimi din compoziţie...

Read more »

Marmeladă delicioasă de portocale

Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît cîn­tăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie Mod de preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare...

Read more »

Inghetata de portocale

Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi ameste­căm cu o lingură de metal pînă se...

Read more »

Babă

Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4 linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom. Mod de preparare: Se...

Read more »

Spuma de cafea

Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr 500 g frişcă. Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahă­rul şi le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lin­gură de zahăr şi...

Read more »

Prăjitură de Strasburg

Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 lingu­riţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită Mod de preparare: Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun...

Read more »

Inghetata de banane

Ingrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate pune o...

Read more »

Curcan cu gutui

Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne...

Read more »

Curcan cu masline

Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1 lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati...

Read more »

Pastrav in sos de vin rosu

Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1 lingurita rasa cimbru pisat 1 leg. patrunjel 4 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa si...

Read more »

Supa de conopida

Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1 cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde sare piper Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la...

Read more »

Crema de ciocolata

Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora) 1 bucata avocado (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin intens) sare un praf Vanilie Mod de preparare: Curmalele curatate de samburi si muiate cel...

Read more »

Mini tarte cu pere si mere

Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere acre taiate marunt 1/4 cana sirop de artar 1 l-ta ghimbir maruntit 2 l-te zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate in blender pana capata o...

Read more »

Bomboane din curmale

Bomboane din curmale

Ingrediente: 10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri migdale crude maruntite Mod de preparare: Curmalele se baga in blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale maruntite si se taie bucati de...

Read more »

Supa crema de ceapa

Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2 foi de dafin sare Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici, apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina sare. Fierbeti pana...

Read more »

Parfeu de portocale

Parfeu de portocale

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă cîteva picături esenţă de portocale Mod de preparare: Spargem ouăle într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine. Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm com­poziţia. Punem în compoziţie bucăţi...

Read more »

Minciuni delicioase

Ingrediente: 3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2 linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în care se...

Read more »

Pachete din piept de pui

Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi 200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1 foaie de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Fiecare bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa...

Read more »

Briose cu fructe în sos de caise sau piersici

Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze...

Read more »

Briose cu fructe în sos de caise sau piersici

Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze...

Read more »

Ciorba din Banat

Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna l00g iaurt 2 galbenusuri 3 linguri otet 2 catei de usturoi 1 leg. tarhon 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Carnea de porc se...

Read more »

Escalop la cuptor

Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper Mod de preparare: Bate feliile de muschi cu ciocanul de snitele pâna când se subtiaza uniform, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Treci fiecare felie prin...

Read more »

Salata de spanac cu usturoi

Salata de spanac cu usturoi

Ingrediente: 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde Mod de preparare: Se toaca ceapa si usturoiul.Salata va iesi mult mai gustoasa daca, pe langa foile de spanac, se mai adauga si loboda,...

Read more »

Musaca

Ingrediente: 1kg carne tocata de vita 200g slanina afumata 10 cartofi mari 100g unt 100ml lapte 1 ou 2 cepe potrivite 2 linguri pasta de tomate l 2 catei de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Curata cartofii de coaja, spala-i, taie-i in cubulete si...

Read more »

Ruladă cu frişcă

Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao 350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ca o cremă, se adaugă făina şi cacaua, iar după ce s-a amestecat bine, spuma de albuşuri. Se toarnă compoziţia...

Read more »

Inghetata de lamaie

Inghetata de lamaie

Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5 linguri (pline) zahăr tos 1/2 pa­har apă Mod de preparare: Punem laptele la fiert şi cînd începe să fiarbă, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămîie amestecăm pînă se topeşte tot zahărul. Punem laptele să se răcorească în...

Read more »

Dulceaţă de prune verzi

Ingrediente: 1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa, se curăţă de spumăşi se lasă să se lege. În acest timp se înţeapă prunele cu acul în...

Read more »

Tort de kiwi si capsuni

Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau stafide miere dupa gust 1 lg vanilie Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7 capsuni 2 mere miere rom Ingrediente frisca:2 cani de caju crud,3 lg miere sau dupa gust,1/2 cana apa ,4 picaturi esenta vanilie zeama de la jumatate de lamaie ,apa...

Read more »

Inghetata napolitana

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de cio­colată Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi za­hărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Tur­năm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin,...

Read more »

Crema de banane cu lapte de canepa

Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si punem desupra cremei, presaram si putina scortioara...

Read more »

Fursecuri cu seminte si ciocolata

Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2 pumni de curmale 1 ceasca apa...

Read more »

Ciorba de ciuperci si orez

Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1 lingura faina 1 leg. leustean verde sare Mod de preparare: Se curata morcovii, telina, ardeii si ceapa. Morcovii si telina se dau pe...

Read more »

Medalion de vitel cu sos de hrean

Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare piper Mod de preparare: Se topesc 200g unt intr-o tigaie, se rumeneste in acesta 100g faina si se stinge cu laptele, amestecånd incontinuu, pentru...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)

Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1 lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 bar spoon or stirrer 2 straws Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire

Read more »

Piept de porc cu ceapa pane

Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt 2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru sare piper Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie...

Read more »

Placinta cu ceapa

Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul,...

Read more »

Ciorba de vita cu dovlecei umpluti

Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper Mod de preparare: Se pune la...

Read more »

Piure de conopida

Piure de conopida

Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3 firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei proaspeti. Pofta buna!

Read more »

Pasta Tahini

Ingrediente: 3 dovlecei medii 6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale) Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la 1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele...

Read more »

Figaro

Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicar­bonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri...

Read more »

Pătrate cu cremă

Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare. Mod de preparare: Se face un aluat din cele...

Read more »

Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g scortisoara 100ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata si se spala, se...

Read more »

Bors taranesc

Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare:...

Read more »

Salata de fasole cu sos de vin

Ingrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana ciorba de legume...

Read more »

Clatite de banane

Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor) Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. Se...

Read more »

Pasta Pappardelle Marinara

Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie Mod de preparare: Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate...

Read more »

Pui acrisor cu susan

Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana seminte de susan Mod de preparare: Curata pielea si taie carnea feliute groase de un deget...

Read more »

Supa de fructe de mare

Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml ulei 150g orez 1 lamâie sare Mod de preparare: Fructele de mare se decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute in ulei. Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate marunt,...

Read more »

Muschi de vita la gratar

Ingrediente: 1kg muschi de vita 1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar picant 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în 8 felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se unge apoi cu mustar pe ambele parti si se frige pe gratarul încins. Se...

Read more »

Paste din dovlecel crud cu sos de rosii

Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare piper oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de preparare: Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe razatoarea mare. Rosile le puneti...

Read more »

Marinata de stavrid

Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curata, i se inlatura...

Read more »

Budinca de cafea cu orez

Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1 lingura zahar vanilat 12 oua Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se...

Read more »

Pîine de Savoia

Ingrediente: 100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă făina de grîu şi cea de cartofi, praful de sare...

Read more »

Piept de pui a limone

Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin faina si se trage la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage in ulei...

Read more »

Retete de post:Bomboane de ciocolata

Ingrediente: 250g nuci 4-5 linguri unt (ulei) de cocos 5-6 linguri cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide) Mod de preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de...

Read more »

Retete de post: Sarmale crude II

Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A...

Read more »

Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor

Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor

Ingrediente piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana ulei de masline extravirgin,5 curmale fara samburi Mod de preparare: Se proceseaza toate la blender pana rezulta un sos...

Read more »

Retete de post:Bomboane din caise uscate

Retete de post:Bomboane din caise uscate

Ingrediente: 6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor din nuca de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele de...

Read more »

Muschi de vita cu piper verde

Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml smantana 40ml coniac sare Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in...

Read more »

Mazare cu sos alb

Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului de mai sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper Mod de preparare: Am pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma amestecarii celor de mai sus, vreo 3 linguri...

Read more »

Şodou cu vin

Ingrediente: 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în...

Read more »

Prăjitură cu mere sferturi

Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă smîn­tîna şi apoi treptat, în...

Read more »

Prăjiturăcu mere rase

Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte puţin făina,...

Read more »

Budincă de nuci

Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de ciocolată zahăr pudră pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se...

Read more »

Prăjitură cu amoniac

Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compo­ziţia se albeşte. Se pune...

Read more »

Prăjitură cu zmeură

Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură gră­sime pentru formă Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3...

Read more »

Reteta zilei: Paine Montignac

PaineMontignac.jpg

O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna cu...

Read more »

Conopidă cu şuncă afumată si branză

Conopidă cu şuncă afumată si branză

Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afu­mată 100 g brânză sărată 1/4 pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar sare piper ulei Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bu­cheţele şi o fierbi în apă cu sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le înăbuşi apoi...

Read more »

Prăjitură delicioasă cu nuci

Ingrediente: 500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă cînd se face spumă. Se adaugă coaja...

Read more »

Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)

Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)

Ingrediente: 3 parts The Margarita King 1 part peach liqueur 2 – 3 slices fresh peach ice cocktail shaker martini glass The Margarita King peach liqueur slices of fresh peach ice Cum se prepara Cocktail The Flirt

Read more »

Roşii prăjite

Roşii prăjite

Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de un deget grosime, le presari cu sare şi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama. Le treci apoi prin făină şi le...

Read more »

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Ingrediente: 250 g cuşcuş 5 aripioare de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 ţelină mică 3 roşii 2 linguri smântână 8 linguri ulei 1 lingură unt sare piper 2-3 fire mărar Mod de preparare: Speli aripioarele, le aşezi într-o tavă de aragaz, presari sare şi piper, pui 2...

Read more »

Tocaniţă de oaie

Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne de oaie) câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de viţel) Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când...

Read more »

Dovlecei umpluţi cu ficat de pui

Dovlecei umpluţi cu ficat de pui

Ingrediente: 4 dovlecei 400 g ficat de pui 1 ceapă 3 linguri orez 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură de mărar Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate şi le scoţi miezul. Speli ficăţeii, îi fierbi câteva minute, apoi îi scurgi şi îi...

Read more »

Chifteluţe de mălai cu branză

Chifteluţe de mălai cu branză

Ingrediente: 100 g mălai 1 roşie 3 linguri brânză sărată de vacă sau de oaie pătrunjel 1 ou 3/2 lămâie sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi 350 ml apă, când dă în clocot pui mălaiul şi laşi să clocotească 15 minute la foc mic, apoi dai deoparte mămăli­ga şi laşi să...

Read more »

Bigus

Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat Mod de preparare: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau prea sărată, se spală...

Read more »

Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin

Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin

Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1 ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2 legatura cimbru 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare piper Mod preparare marinată: Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi cimbrul, le amesteci cu uleiul...

Read more »

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Ingrediente: 3 vinete 3 roşii 400 ml lapte 200 g smântână 100 g caşcaval 1/2 pachet de unt 2 căţei de usturoi 3 linguri făină sare Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de un centimetru grosime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Le treci apoi prin...

Read more »

Budincă de clătite cu legume

Budincă de clătite cu legume

Ingrediente clătite: 3 ouă 600 ml lapte 300 g făină sare ulei Ingrediente umplutură: 100 g mazăre verde 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 1 dovle­cel 2 cartofi 2 morcovi 50 g unt 1 ceaşcă lapte 1 lingură făină 3 ouă 100 g caşcaval 1 lingură smân­tână sare Mod de preparare:...

Read more »

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2 plicuri gelatină roşie 200 g friscă bătută 4 piersici 2 pere Mod de preparare: Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu stins...

Read more »

Dovlecei in straturi cu branză si cimbru

Dovlecei in straturi cu branză si cimbru

Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi piper după gust, apoi baţi...

Read more »

Friptură de viţel cu sos de branza

Friptura_de_vitel_cu_sos_de_branza

O reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g carne de viţel 125 ml lapte 125 g brânză topită 1 lingură făină zahăr 2 linguri ulei sare piper 1 salată verde Mod de preparare:...

Read more »

Salată de roşii cu morcovi si mere

Salată de roşii cu morcovi si mere

Ingrediente: 3 roşii 3 morcovi mari 2 mere 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare 2 ouă Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi speli şi îi dai pe răză­toarea mică, apoi dai şi merele pe răzătoarea mare. Fierbi ouăle şi după ce au fiert le tai felii, apoi cureţi...

Read more »

Varză roşie cu ciuperci

Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg ciuperci 2 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură marga­rină zeamă de lămâie 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Speli varza, o tai subţire şi o căleşti într-o cratiţă cu margarină. Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 20 de minute în apă cu...

Read more »

Inghetata de zahar ars

Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri Mod de preparare: Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o tigăiţă 100 g zahăr cu pu­ţină apă şi îl lăsăm...

Read more »

Tocăniţă de ardei capia copţi

Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi 2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi, un mor­cov ras pe răzătoarea mică, ardeii copţi întregi curăţaţi doar de cotoare şi seminţe şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi şi...

Read more »

Ardei umpluţi cu cartofi si orez

Ardei umpluţi cu cartofi si orez

Ingrediente: 1 kg ardei gras 7-8 cartofi 2-3 cepe 1 ceaşcă orez 1 legătură pătrunjel şi mărar 1 lingură bulion ulei sare piper Mod de preparare: Fierţi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat sau îi zdrobeşti cu furculiţa. Separat, fieni orezul, iar ceapa o toci...

Read more »

Ficaţei de pui cu legume

Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3 roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Tai ceapa rondele subţiri, o căleşti în ulei şi când este aurie adaugi ficăţeii. După câteva minute pui cartofii tăi­aţi rondele şi mor­covul ras...

Read more »

Mancare de conopida cu lămaie

Mancare de conopida cu lămaie

Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă 1 lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 frunze de ţelină sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le dai pe râzătoare, apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă...

Read more »

Prăjitură cu nuci şi marmeladă

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr marmeladă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi patru gălbenuşuri, se adaugă...

Read more »

Pulpe la tavă cu muştar si miere

Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ) condimente piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în parte cu muştarul,...

Read more »

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă Mod de preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2 1 apă într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul, adăugăm, tot pe masă, piu­reul de căpşuni, zeama de lămîie, ames­tecăm bine şi...

Read more »

Cartofi umpluţi cu creier de vită

Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi deop­arte până pregăteşti umplutura. Tai mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare,...

Read more »

Ingheţată cu zmeură

Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3 gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai...

Read more »

Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă

Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă. Poftă...

Read more »

Tort cu zmeură si ciocolată

Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g ciocolată simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor Pentru sirop: 400 ml apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Mod preparare blat:...

Read more »

Sos de zmeura sau de fragi

16 November 2010

Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2 linguriţe făină de cartofi apă Mod de preparare: Strivim zmeura sau fragii cu o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm su­cul cu vinul, turnăm apă ca să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adău­găm zahărul şi făina...

Read more »

Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână de mălai şi laşi să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin,...

Read more »

Ciorbă ardelenească de viţel

Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul, ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea,...

Read more »

Tocană de legume văratice cu pui

16 November 2010

Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bu­căţele sau fâşii...

Read more »

Piept de vitel cu mazare

Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg. marar sare piper Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie in bucati potrivite si se rumeneste in ulei circa 10 minute, impreuna cu...

Read more »

Mancarică de legume de vară cu măsline

Mancarică de legume de vară cu măsline

Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e bun şi capia) 1 legă­tură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii sare ulei Mod de preparare: Intâi pui măslinele în apă să se desăreze. Apoi cureţi şi speli toate legumele, tai mărunt ceapa şi ardeiul, rondele...

Read more »

Şodou cu ciocolată

15 November 2010

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri cioco­lată rasă sau cacao vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia . Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd mereu, şi se pune...

Read more »

Inghetata de nuci

Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm...

Read more »

Prăjitură cu ciocolată

Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să...

Read more »

Cafe glace cu cicoare

Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică va­nilie Mod de preparare: Cafeaua măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua este gata,...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete