joi, 26 ianuarie 2012

Retete delicioase si savuroase

Cocktail Pitu Cola

Cocktail_Pitu_Cola

O reteta simpla de Cocktail Pitu Cola din: pitu cachaca, cola si limeta. Ingrediente: 4 cl Pitu Cachaca cola o felie de limeta Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Pitu Cachaca si completam cu cola rece. Adaugam o jumatate de felie de limeta.

Read more »

Plăcintă cu carne (Kulebiak)

Placinta_cu_carne

O reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 100 ml lapte 20 g drojdie proaspata 1 lingurita rasa zahar 3 oua 100 g unt 500 g carne tocata 1 ceapa sare piper Mod de preparare: Faceţi un...

Read more »

Vitel Orloff

Vitel_Orloff

O reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov, tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui, vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 600 g ciuperci proaspete 3 linguri faina...

Read more »

Paste cu piept de pui şi legume

Paste_cu_piept_de_pui_şi_legume

O reteta de paste cu piept de pui si legume din: piept de pui, paste, ardei rosii, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano si sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 pungă paste 2 ardei roşii 2 cepe verzi 4 roşii bine coapte puţin usturoi oregano sare Mod de preparare: Spălaţi bine pieptul...

Read more »

Pane de aripioare

Pane_de_aripioare

O reteta delicioasa de pane de aripioare din: aripioare, malai, oua, cascaval, ulei, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, kaizer, ansoa, ciuperci, masline si legume. Ingrediente: 10 aripioare mai măricele 1 cană cu mălai 2-3 ouă 50 g caşcaval 2-3 linguri cu ulei sare piper boia, cimbru, rozmarin pentru umplutură: bucăţi de kaiser anşoa ciupercuţe...

Read more »

Salată de cartofi şi sfeclă roşie cu peşte (Shuba)

Salata_de_cartofi_si_sfecla_rosie_cu_peste

O reteta de salata de cartofi si sfecla rosie cu peste din: file de peste marinat, cartofi, morcovi, oua, sfecla rosie, ceapa rosie, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de peste marinat 4 cartofi mari fierti in coaja 2 morcovi fierti 2 oua fierte tari 400 g sfecla rosie coapte 1 ceapa...

Read more »

Ruladă cu legume in foi de varza

Rulada_cu_legume_in_foi_de_varza

O reteta delicioasa de rulada cu legume in foi de varza din: varza, cartofi, unt, parmezan, ou, spanac, nucsoara, morcov, sare, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de varza si morcovi. Ingrediente: 1 varză mică creaţă 4 cartofi mari 50 g unt 8 linguri parmezan 1 ou 250 g spanac congelat 1 morcov nucşoară...

Read more »

Paste cu nuci şi soia

Paste_cu_nuci_şi_soia

O reteta delicioasa de paste cu nuci si soia din: paste, soia, miez de nuca, ceapa, gogosari, ciuperci, suc de rosii, ulei de masline, piper, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g paste 100 g soia granule 100 g miez de nucă 2–3 cepe mari 2–3 gogoşari 2–3 ciuperci mari 500 ml suc de roşii...

Read more »

Quiche cu brocoli

Quiche_cu_brocoli

O reteta delicioasa de Quiche cu brocoli din: faina, branza dulce de vaci, ou, ulei, drojdie de bere, sare, broccoli, rosii cherry, ciuperci, branza emmentaler, smantana, ou, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 125 g branza dulce de vaci 1 ou 5 linguri ulei 10 g drojdie de bere...

Read more »

Papricaş de vită

Papricaş_de_vită

O reteta delicioasa de papricas de vita din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită fără os 2 ardei graşi roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă 3 roşii 1–2 foi de dafin...

Read more »

Gris pargalit cu prune uscate

Gris_pargalit_cu_prune_uscate

O reteta delicioasa de gris pargalit cu prune uscate din: lapte, zahar, gris, oua, unt, branza de vaci, scortisoara, prune uscate si sare. Ingrediente: 250 ml lapte 100 g zahar 100 g gris 3 oua 1 lingura unt/margarina 200 g branza de vaci 1 lingura scortisoara 200 g prune uscate un varf de cutit...

Read more »

Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)

Chiftelute_de_vita_cu_ceapa_si_smântâna

O reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din: muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g unt 3 cepe 150 ml smantana 2 oua 2 linguri faina 30 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea...

Read more »

Ochiuri în pârjoale

Ochiuri_în_pârjoale

O reteta de ochiuri in parjoale din: carne tocata, paine, galbenus, usturoi, maghiran, ulei, unt, oua, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă...

Read more »

Budincă de legume în crustă de cartofi

Budinca_de_legume_în_crusta_de_cartofi

O reteta delicioasa de budinca de legume in crusta de cartofi din: fasole verde, mazare, conopida, dovlecei, ceapa, cartofi, mozzarella, kaizer afumat, ulei de masline extravirgin, unt, lapte, faina, parmezan, ou si sare. Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g mazăre 200 g conopidă 3 dovlecei mici 1 ceapă 5-6 cartofi 100 g mozzarella...

Read more »

Reteta zilei: Bulgarasi minune

Bulgarasi_minune_08

O reteta delicioasa de bulgarasi minune din: carne tocata, branza, ou, orez, ardei, ceapa, oregano, sare si boia. Ingrediente: 250g carne tocata 50g branza rasa 1 ou 1 cana orez fiert 1/2 ardei 1/2 ceapa oregano sare boia iute/dulce pentru umplutura: crema de branza sau un ou Mod de preparare: Intr-un castron se...

Read more »

Sparanghel cu ouă moi

Sparanghel_cu_oua_moi.png

O reteta delicioasa de sparanghel cu: ulei de masline, pesmet, chilli, oua, paprika. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 50g de pesmet fin un vârf de cuţit din chilli si paprika, 16-20 tulpini de sparanghel 4 ouă Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă pesmetul şi se prăjeşte până devine auriu....

Read more »

Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan

Cosulete_cu_legume_si_sos_de_parmezan

O reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou, galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea soarelui, fasole si mazare. Ingrediente: 200 g parmezan ras pentru sosul de parmezan: 1 ou 2 gălbenuşuri 4 linguri parmezan ras 50 ml smântână...

Read more »

Supă cu figurine de ou

Supă_cu_figurine_de_ou

O reteta delicioasa de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, supa de vita, paine, piper si frunze de salata. Ingrediente: 250 ml lapte 4 ouă sare 150 g ficat de pui 1 ceapă 1 lingură unt 4 linguri caşcaval ras 750 ml supă de vită...

Read more »

Djuveci

Djuveci

O reteta de djuveci din: rosii in bulion, ardei, ceapa rosie, orez, sunca afumata de porc, untura, smantana, sare si piper. Ingrediente: 750 g rosii in bulion 500 g ardei 1 ceapa rosie 200 g orez 4 felii sunca afumata de porc 1 lingura untura 400 g smantana sare piper Mod de preparare:...

Read more »

Salată de andive cu portocale

Salată_de_andive_cu_portocale

O reteta delicioasa de salata de andive cu portocale din: andive, portocale, ulei de masline, lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g andive 2 portocale 50 ml ulei de măsline 1 lămâie 100 g iaurt degresat sare piper Mod de preparare: Desfaceţi andivele în foi, pe care le spălaţi şi le...

Read more »

Cocktail Acapulco Toddy

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Acapulco Toddy din: creme de cassis, tequila, zahar si pepene verde. Ingrediente: 2 cl Creme de Cassis 4 cl tequila 2 cl zahar 1/4 pepene verde Mod de preparare: Pepenele verde maruntit, impreuna cu celelalte ingrediente si cu 3 linguri de gheata zdrobita, se amesteca in mixerul electric....

Read more »

Mamaliga cu afumatura

Mamaliga_cu_afumatura

O reteta de mamaliga cu afumatura din: malai, branza, slanina, apa, smantana si sare. Ingrediente: 250 g malai 300 g branza de burduf sau dulce de vaci 200 g slaninuta afumata, sunca sau carnati 1 l apa 200 ml smantana sare Mod de preparare: Puneţi la fiert apa cu sare şi când în­cepe...

Read more »

Pudding de ciocolata

Pudding_de_ciocolata

O reteta delicioasa de pudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie. Ingrediente: cacao pentru tapetat 50 g nuci, rumenite 125 prune deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde 100 g unt la temperatura camerei 140 g zahar tos 2 oua...

Read more »

Medalioane de porc cu salata de linte

Medalioane_de_porc_cu_salata_de_linte

O reteta delicioasa de medalioane de porc cu salata de linte din: linte, mere, telina verde, otet de vin, sare, piper si medlioane de porc. Ingrediente: 250 g linte 3 mere 3 fire telina verde 6 linguri otet de vin sare piper 800 g medelioane de porc Mod de preparare: Se spală lintea...

Read more »

Mancare de cartofi, afumatura si aluat

Mancare_de_cartofi_afumatura_si_aluat

O reteta delicioasa de mancare de cartofi, afumatura si aluat din: oua, faina, apa, carne afumata de porc, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 2 oua faina 2 linguri apa 800 g carne afumata de porc sau carnati, conservate in untura 1 kg cartofi sare piper Mod de preparare: Din făină, ouă bătute şi...

Read more »

Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie

Tarta_de_ricotta_si_cartofi_cu_sos_de_cicoare_rosie

O reteta de Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie din: cartofi, ricotta, oua, albusuri, nucsoara, sare, piper, ciocoare rosie, ulei de masline extravirgin, faina si supa de legume. Ingrediente: pentru tarte: 200 g cartofi 300 g ricotta 2 ouă 2 albuşuri 30 g unt pesmet nucşoară sare şi piper pentru...

Read more »

Cum se prepara Bhindi Masala (video)

Cum_se_prepara_Bhindi_Masala.jpg

O reteta video despre cum se prepara Bhindi Masala; un preparat specific indian, deosebit de sanatos si gustos, rapid si foarte delicios. Cum se prepara Bhindi Masala Pofta buna!

Read more »

Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

Supa_de_linte_cu_slanina_si_carnati_in_painisoare

O reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei, zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si otet de mere. Ingrediente: 200 g linte maro 200 g carnaciori afumati 100 g bacon, slaninuta 200 g zarzavat...

Read more »

Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

Paste_cu_sparanghel_la_cuptor_pancetta_si_rosii-cherry.png

O reteta delicioasa de paste cu: penne, sparanghel, ulei de masline, pancetta, rosii cherry, busuioc, parmezan. Ingrediente: 400g de paste penne 500g tulpini de sparanghel, curăţateţi tăiate în diagonală 2 linguri ulei de măsline 6 felii de pancetta, tăiate bucăţele 200g de rosii cherry, înjumătăţite 1 mână bună frunze de busuioc parmezan ras, pentru...

Read more »

Cuscus cu tocanita de porc

Cuscus_cu_tocanita_de_porc

O reteta delicioasa de cuscus cu tocanita de porc din: praz, ardei gras, ceapa, ulei sa masline, sare, piper, zahar, cuscus, muschi de porc si parmezan. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras portocaliu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper zahar 300 g cuscus (instant) 5-6 felii...

Read more »

Cockteil Brandy Daisy

Cockteil_Brandy_Daisy

O reteta simpla de Cocktail Brandy Daisy din: brandy, capsune, lamaie, zahar, nectar, apa tonica, cuburi de gheata, menta si fricte proaspete. Ingrediente: 40 ml brandy sau coniac 3 căpşune ½ lămâie 1 lingurită zahăr 1 lingurită nectar sau zeamă de rodii 100 ml apă tonică câteva cuburi de gheată câteva frunzulite de mentă...

Read more »

Budincă de fasole cu vafe din parmezan

Budinca_de_fasole_cu_vafe_din_parmezan

O reteta de Budincă de fasole cu vafe din parmezan din: fasole alba, ou, ceapa, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de legume, ceapa verde, sare, morcovi, cartofi, sare, praz si parmezan. Ingrediente: 120 g fasole albă cu bobul mic 1 ou 1 ceapă mică 2 foi de dafin 1 lingură ulei...

Read more »

Puding de orez

Puding_de_orez

O reteta delicioasa de puding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de lamaie, zahar brun si rom. Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2×400 ml conserve lapte de cocos 600 ml lapte dulce 50 g nuca de cocos 100-123...

Read more »

Pâine cu sparanghel şi roşii uscate

Pine_cu_sparanghel_si_rosii_uscate.png

O reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt, sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza. Ingrediente: 100ml ulei de măsline 250g tulpini de sparanghel, fiecare tăiată 200g de făină 2 linguriţă (11,2g) praf de copt 1 linguriţă sare 1 linguriţă de frunze de cimbru ouă mari, bătute uşor...

Read more »

Vinete îmbrăcate în aluat de clătite

Vinete_îmbrăcate_în_aluat_de_clătite

O reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 ouă 1 ceaşcă de lapte 1 ceaşcă de apă minerală făină sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Spălaţi vinetele şi le tăiaţi în rondele...

Read more »

Tagliatelle cu broccoli

Tagliatelle_cu_broccoli

O reteta delicioasa de tagliatelle cu broccoli din: broccoli, rosii cherry, ciuperci, paste, margarina, smantana, parmezan, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 broccoli 12 rosii cherry 100 g ciuperci champignon 500 g paste tagliatelle 2 linguri margarina 125 ml smantana degresata 4 linguri parmezan ras nucsoara sare piper Mod de preparare: Se despart...

Read more »

Retete clasice: Consome

Consome

O reteta clasica de condome din: oase de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, carne de vita, telina, boabe de piper si albusuri de ou. Ingrediente: 2,5 – 3 kg oase de vita cu maduva 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2 cepe mari sare...

Read more »

Omletă cu sparanghel şi şuncă

Omleta_cu_sparanghel_si_sunca

O reteta delicioasa de omleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan, sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri parmezan ras 120 g şuncă presată 1/2 linguriţă nucşoară rasă 50 g Emmentaler 10 fire civetă (sau ceapă verde) 300 g sparanghel 30 g unt sare şi...

Read more »

Osso bucco milanesse

Osso_bucco_milanesse_3

O reteta delicioasa de osso bucco milanesse din: rasol de vitel, morcovi, telina, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, lamaie, patrunjel, usturoi, supa de legume, pasta de tomate, unt, sare si piper.OSSO BUCCO este un fel de mâncare principal, cald, de origine italiană (specific regiunii Lombardia, Milano). Acesta constă într-o felie mai mare de carne...

Read more »

Tort vegetarian de conopidă

Tort_vegetarian_de_conopidă

O reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă 75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3 linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli...

Read more »

Cotlet de porc file cu vinete si chorizo

Cotlet_de_porc_file_cu_vinete_si_chorizo

O reteta delicioasa de cotlet de porc file cu vinete si chorizo din: cotlet de porc, chorizo, vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: cotlet întreg de porc 1100 g chorizo 120 g vinete 700 g ceapa 100 g usturoi 10 g rosii 120 g patrunjel verde...

Read more »

Spaghete cu masline

Spaghete_cu_masline.png

O reteta delicioasa de spaghete cu : rosii, ardei capia, capere, masline, busuioc verde, cimbru verde, sare, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 6 roşii 2-3 ardei capia 100g capere 300 g măsline busuioc verde cimbru verde şi uscat sare piper negru măcinat 2-3 căţei usturoi ulei de măsline Mod de preparare:...

Read more »

Tort cu portocale şi ciocolată

Tort_cu_portocale_si_ciocolata.png

O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala, zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte. Ingrediente blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri unt 6 linguri făină 4 linguri nucă măcinată coajă de portocală un plic zahăr vanilat un praf sare Ingrediente crema: 300 g ciocolată cu lapte sau...

Read more »

Cotlet de porc pane cu roquefort

Cotlet_de_porc_pane_cu_roquefort

O reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana, patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g brânza Roquefort 200...

Read more »

Pastravi cu bere

Pastravi_cu_bere

O reteta delicioasa de pastravi cu bere din: pastravi, lamaie, ceapa, faina, foi de dafin, bere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1 lamaie intreaga 2 cepe mijlocii (alba si rosie) faina 2 foi de dafin 1/2 l bere 2 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli în...

Read more »

Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar

Cotlet_de_porc_la_tigaie_cu_sos_de_mustar

O reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din: cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60 ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust...

Read more »

Stelute de Craciun

Stelute_de_Craciun

O reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra, ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g faina 200 g unt 150 g zahar pudra 1 ou 100 g nuca 1 lingura cu nucsoara pentru glazura: 170 g zahar pudra 2 linguri cu...

Read more »

Vinete imbracate in aluat de clatite

Vinete_imbracate_in_aluat_de_clatite

O reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete, oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete mai mari 2 oua 1 ceasca de lapte 1 ceasca de apa minerala faina sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai în rondele...

Read more »

Spirale cu scortisoară

Spirale_cu_scortisoara

O reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar, oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 300 ml lapte caldut 25 g drojdie 100 g zahar 2 oua 200 ml ulei 1 lingurita praf de copt faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de tare (600-900g) siropul:...

Read more »

Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata (video)

Cum_se_prepara_Smochine_Brulle_cu_branza_Burrata.jpg

O reteta video despre cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata. Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos din foarte putine ingrediente. Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata

Read more »

Cotlet de porc cu pere si otet

Cotlet_de_porc_cu_pere_si_otet

O reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru, sare...

Read more »

Prajitura cu banane si frisca

Prajitura_cu_banane_si_frisca

O reteta delicioasa de prajitura cu banane din: oua, zahar, faina, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, mascarpone, frisca, banane si cacao. Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita zahar vanilat sare garnitura: 350 mascarpone 350 ml frisca 6 banane 3 linguri cacao Mod...

Read more »

Muşchi de porc cu portocale

Muschi_de_porc_cu_portocale.png

O reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru...

Read more »

Coaste de porc in stil hawaian

Coaste_de_porc_in_stil_hawaian

O reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon, sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup 125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g...

Read more »

Banuti aromati

Banuti_aromati

O reteta delicioasa de banuti aromati din: faina, miere, zahar pudra, oua, scortisoara, bicarbonat, suc de lamaie si cuisoare. Ingrediente: 500 g faina 9 linguri cu miere 200 g zahar pudra 2 oua 1 lingurita cu scortisoara 1 lingurita cu bicarbonat 1 lingurita cu suc de lamaie 1-2 cuisoare Mod de preparare: Intr-un...

Read more »

Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

Ceafa_la_cuptor_cu_prune_uscate_si_mere

O reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc 800 g prune afumate 200 g vin alb 200 ml ulei de masline 30ml unt 20 g mere 240 g sare si...

Read more »

Cocktail Orange Tropic

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Orange Tropic din: suc de portocale, zeama de lamaie, rom brun, sirop de grenadine, marachino, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl suc de portocale proaspat procesat 1 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl rom brun 1 lingurita de siropd e grenadine 1 lingurita de Maraschino jumatate de felie...

Read more »

Prăjitură vanilată

Prajitura_vanilata.png

O reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar, lapte, amidon, unt, ciocolata alba. Ingrediente: 6 ouă 3 linguri cu cacao 230 g făina 230 g zahăr Ingrediente crema: 500 ml lapte 50 g amidon 125 g unt 2 linguri cu zahăr 75 g zahăr pudră 100 g ciocolată albă Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati

Cotlete_de_porc_cu_carnati

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina, scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1...

Read more »

Caponata de legume cu cimbru

Caponata de legume cu cimbru

O reteta simpla de caponata de legume cu cimbru din: vanata, ardei gras, dovlecel, tija de telina, ceapa alba, morcov, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Poţi diversifica acest fel de mâncare înlocuind legumele după propriul gust. Astfel, poţi prepara o caponata, folosind anghinare, diverse tipuri de ciuperci, puţin dovleac si câţiva...

Read more »

Pappardelle cu somon şi lime

Pappardelle cu somon şi lime

O reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru paste: 300 g pappardelle cu ou proaspete pentru asezonare: 300 g somon proaspăt 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 1 lime (lămâie verde) 1 legătură de...

Read more »

Portofele umplute cu pui

Portofele umplute cu pui

O reteta simpla si delicioasa de portofele umplute cu pui din: piept de pui, malai, praf de ceapa, boia, seminte de cumin, piper, ulei de masline, faina, frunze de salata, castravete, iaurt degresat, usturoi, sos de menta si menta verde. Aceste lipii sunt umplute cu pui, frunze apetisante de salată si un sos de...

Read more »

Rulouri de vinete cu parmezan

Rulouri de vinete cu parmezan

O reteta de rulouri de vinete cu parmezan din: vinete, rosii, mozzarella, busuioc, parmezan, ulei de masline extravirgin si pesmet. Ingrediente: 2 vinete lungi 3 roşii 200 g mozzarella 10 frunze de busuioc 2 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri pesmet Mod de preparare: Indepărtează capetele vinetelor (vârful şi...

Read more »

Cocktail Scotch Fix

Cocktail Scotch Fix

O reteta simpla de Cocktail Scotch Fix din: whisky scotian, zeama de lamaie, zahar pudra, lime juice si lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de zahar pudra 1 lingurita de Lime Juice o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam zaharul cu zeama de lamaie pana...

Read more »

Friptura de miel cu legume si sos de smantana

Friptura de miel cu legume si sos de smantana

O reteta de friptura de miel cu legume si sos de smantana din: pulpa de miel, cartofi, fasole verde, carote, ceapa, usturoi, smantana, supa de legume, cimbru, menta si amidon de porumb. Ingrediente: 400 g pulpa de miel fara os (taiata felii) 500 g cartofi, taiati pe jumatate 100 g fasole verde 100 g...

Read more »

Supă Garbure cu ceapă

Supă Garbure cu ceapă

O reteta de supa garbure cu ceapa din: ceapa, unt, supa, emmenthal, paine, faina, sare si piper. Garbure e o supă de legume cu numeroase variante, de multe ori şi cu carne. Este vorba despre o specialitate din Beam, în Franţa de Sud-Vest. Caracteristic în toate variantele este faptul că se folosesc trufandale de...

Read more »

Peşte înăbuşit în sos de legume şi verdeţuri

Am plecat de la reteta asta. Se înlocuieşte puiul cu 450 g file de cambulă. Se pune în sos la pasul 1 şi se fierbe 5-6 minute la foc mic sau până când este pătruns, apoi se scoate din tigaie şi se termină de pregătit sosul conform reţetei. Se iau alte verdeţuri, înlocuind tarhonul...

Read more »

Cremă şi spumă de ciocolată

Cremă şi spumă de ciocolată

o reteta de crema si spuma de ciocolata din: ciocolata amara, unt, zahar pudra, oua, lapte, zahar tos, faina, coaja de lamaie, vanilie, praf de cacao amara, coaja de portocala si vafe. Ingrediente: 200 g ciocolată amară 25 g unt 1 linguriţă de zahăr pudră 4 ouă 3 dl lapte 2 linguri de zahăr...

Read more »

Pecorino la grătar cu trufe

Pecorino la grătar cu trufe

O reteta de pecorino la gratar cu trufe din: pecorino, trufa neagra, ulei cu aroma de trufe, salata verde, rosii cherry si sare. Ingrediente: 300 g pecorino (caşcaval matu­rat de oaie) 1 trufa neagră 2 linguri ulei cu aromă de trufe salată verde 4 roşii cherry sare Mod de preparare: Spală bine şi...

Read more »

Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc

Plăcintă cu pătrunjel şi piept de porc

O reteta simpla de placinta cu patrunjel si piept de porc din: faina alba, drojdie de bere, apa, patrunjel, piept de porc afumat, cascaval afumat, fileuri de ansoa, ceapa, ulei de masline extravirgin si piper negru. Ingrediente: 250 g faină albă 25 g drojdie de bere 110 ml apă pentru umplutură: 3 legături pătrunjel...

Read more »

Orecchiette cu cremă de ciuperci

Orecchiette cu cremă de ciuperci

O reteta de Orecchiette cu cremă de ciuperci din: orecchiette, ciuperci, ulei de masline extrvirgin, vin alb, apa, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 320 g orecchiette proaspete pentru asezonare: 200 g ciuperci (gălbiori, champignon, hribi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar apă 1 căţel de usturoi...

Read more »

Roşii la grătar cu ulei si cimbru

Roşii la grătar cu ulei si cimbru

O reteta simpla de rosii la gratar cu ulei si cimbru din: rosii, cimbru, ulei de masline extravirgin, usturoi si sare grunjoasa. Ingrediente: 8 roşii 2 crenguţe cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 căţei de usturoi sare grunjoasă Mod de preparare: Incălzeşte uleiul într-o tigaie împreună cu usturoiul în treg, fără...

Read more »

Cupe cu cremă de lămaie

Cupe cu cremă de lămaie

O reteta de cupe cu crema de lamaie din oua, zahar, lamai, faina, lapte, unt si zahar de trestie. Ingrediente: 5 ouă 220 g zahăr 5 lămâi netratate 1 linguriţă de făină 1/2 pahar de lapte 20 g unt 4 bastonaşe de zahăr de trestie, cristalizat Mod de preparare: Incălziţi laptele într-o oliţă;...

Read more »

Miel la tigaie

Miel la tigaie

O reteta delicioasa de miel la tigaie din: uleid e masline, ceapa verde, usturoi, ardei grasi, file de miel, rosii, sare, ghimbir, spanac, iaurt si faina. Ingrediente 2 lingurite ulei de masline 6 cepe verzi, taiate fin 3 catei de usturoi, taiati felii subtiri 2 ardei grasi galbeni, taiati betisoare 450 g file de...

Read more »

Cocktail Derby Fizz

Cocktail Derby Fizz

O reteta simpla de Cocktail Derby Fizz din: whsiky scotian, curacao, zahar, ou si sifon. Ingrediente: 2-3 cl whisky scotian 3 stropi de Curacao 2 lingurite de zahar 1 ou sifon Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna in paharul de cocktail si se...

Read more »

Pulpa de miel cu gutui

Pulpa de miel cu gutui

O reteta de pulpa de miel cu gutui din: pulpa de miel, gutui, usturoi, vin alb, sare, piper, cimbru uscat, ulei si ardei gras. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 2-3 gutui 4 catei de usturoi 2 pahare vin alb sare piper cimbru uscat ulei 2 ardei gras (rosii) Mod de preparare: Se prepara...

Read more »

Rasol de piept de pui în sos de legume

Rasol de piept de pui în sos de legume

O reteta de rasol de piept de pui in sos de legume din: vin alb sec sau suc de mere si apa, cozi de telina, morcov, supa de pui, patrunjel, piept de pui, faina, unt si piper. Un piept de pui moale care absoarbe esenţa sosului în care fierbe şi cu ajutorul căruia se...

Read more »

Pappardelle aromate cu ciuperci

Pappardelle aromate cu ciuperci

O reteta de pappardelle aromate cu ciuperci din: pappardelle cu oua, ciuperci, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuic, usturoi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300 g pappardelle cu ouă proaspete pentru asezonare: 250 g ciuperci champignon 50 g roşii cherry 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 frunze de busuioc 1 căţel de...

Read more »

Cremă de fasole neagră şi şofran

Cremă de fasole neagră şi şofran

O reteta de crema de fasole neagra si sofran din: fasole neagra, orez, parmezan, smantana, supa de carne, hasma, sofran, morcov, tulpina de telina, gulie, rosii, vin alb, vin rosu, usturoi, rozmarin, cerneala de sepie, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 150 g fasole neagră 40 g orez 25 g parmezan ras...

Read more »

Tocană ardelenească

Tocană ardelenească

O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc, untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 g untură 500 g ceapă 200 g ar­dei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate...

Read more »

Risotto cu piept de pui

Risotto cu piept de pui

O reteta delicioasa de risotto cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, risotto, mazare, cascaval, ardei gras rosu, supa de pui, ulei de masline, usturoi, sare, piper si pasta de rosii. Ingrediente: 2 piepti de pui potriviti 2 cepe 500 g risotto 100 g mazare cascaval ras 1 ardei gras rosu 1...

Read more »

Biscuiti cu vanilie

Biscuiti cu vanilie

O reteta simpla si gustoasa de biscuiti cu vanilie, faina, unt, alune, esenta de vanilie, zahar vanilat. Ingrediente: 300 g făină 200 g + 50 g unt 100 g alune 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie. Adaugi...

Read more »

Cocktail Annabella

Cocktail Annabella

O reteta simpla de Cocktail Annabella din: gin, vermut sec, curacao triple sec, sirop de grenadine si masline. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de sirop d e grenadine masline Mod de preparare: Ingedientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se serveste in...

Read more »

Friptura lioneza

Friptura lioneza

O reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina, faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi carne de porc 40 g margarină 20 g făină 2 linguri bulion 250 g ceapă 4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai felii subţiri, iar pătrun­jelul...

Read more »

Salsa de peste

Salsa de peste

O reteta simpla si gustoasa de salsa de peste din:cod, ceapa, faina, marar, cimbru, foi de dafin, suc de lamaie, oua, sare, piper, ulei, vin alb Ingrediente: 2 bucăţi cod fără cap 3 cepe 1 lingură făină 3 linguri verdeaţă tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran 1 linguriţă cimbru 3 foi dafin sucul...

Read more »

Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)

Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)

O reteta video despre cum se prepara file de salau cu sos de mustar din: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: file de salau lamaie mustar boia dulce coaja de portocala usturoi oparit cartofi pesmet patrunjel sare piper Mod de preparare:...

Read more »

Cocktail Cosmo

Cocktail Cosmo

O reteta simpla de Cocktail Cosmo din: gin, grand marnier, suc de afine si lime juice. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de afine 1 cl Lime Juice Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna bautura in paharul de cocktail.

Read more »

Friptura de porc marinata

Friptura de porc marinata

O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina, sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin, telina si boabe de piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc smântână făină sare Ingrediente marinată : 1/4 l vin alb 1/4 l oţet 2 cepe 1 morcov pătrunjel 1 căţel de...

Read more »

Supa de ciuperci cu galuste de paine

Supa de ciuperci cu galuste de paine

O reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie, unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă roşie 2 linguri unt 1 lingură făină 200 ml frişcă 1 lingură zeamă lămâie 1/2 legătură pătrunjel Ingrediente găluşte: 2 chifle 100 ml...

Read more »

Legume picante cu suc de lamaie

Legume picante cu suc de lamaie

O reteta delicioasa de legume picante din: ulei, ceapa, usturoi, chimen, sofran, boia dulce, rosii in bulion, cartofi, conopida, bame si suc de lamaie. Ingrediente: linguri ulei 2 cepe 1 căţel usturoi 2 linguriţe chimen 1/2 linguriţă şofran 1 linguriţă boia dulce 1 conservă roşii în bulion 1 cartof mare 1/2 conopidă 1...

Read more »

File de curcan cu mere

File de curcan cu mere

O reteta gustoasa de file de curcan cu mere din: file de curcan, mere acre, prune uscate, praf de ardei iute, unt, zahar, faina, lapte, oua si sare. Ingrediente: 600 g fileuri de curcan, tăiate subţire 2 mere acre 150 g prune uscate 1 linguriţă de praf de ardei iute 20 g unt 1...

Read more »

Cocktail Monte Carlo Imperial

Cocktail Monte Carlo Imperial

O reteta simple de Coktail Monte Carlo Imperial din: gin, creme de menthe, zeama de lamaie, champagne si fructe. Ingrediente: 2 cl gin 1 cl Creme de Menthe (lichior de menta) 2 cl zeama de lamaie champagne fructe Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, lichiorul si zeama de lamaie in shaker,...

Read more »

Salata italiana

Salata italiana

O reteta delicioasa de salata italina din: ardei gras rosu, ardei verde, ceapa, ciuperci, ardei iute rosu, dovlecel, otet, foi de dafin, usturoi,busuioc, sare marina, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1 ceapă tăiată cubuleţe 50 g ciuperci de cultură 1/2 ardei iute roşu 1/2...

Read more »

Creveţi prăjiţi

Creveţi prăjiţi

O reteta simpla de creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1 cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală bine. Intr-o...

Read more »

Tort diplomat cu coaja de lamaie

Tort diplomat cu coaja de lamaie

O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca, galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie Ingrediente: 3 pacheţetele de gelatină albă 200 g pişcoturi 1 şi 1/2 kg frişcă 4 pacheţele întăritor de friscă 8 gălbenuşuri 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2 linguri făină +...

Read more »

Viţel cu ton

Viţel cu ton

O reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei...

Read more »

Regina de ciocolata

Regina de ciocolata

O reteta gustoasa de regina de ciocolata din: albusuri, zahar, unt, galbenusuri si cacao. Ingrediente blat: 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g nuci tăiate 2 linguri rase cacao Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 250 g zahăr 2 linguri cacao 100 g unt Mod de preparare: Amesteci in­gredientele pentru blat şi coci la...

Read more »

Chifteluţe aromate

Chifteluţe aromate

O reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne de porc, tocată mărunt 1 ou 1/2 linguriţă de praf de ghimbir praf de scorţişoară...

Read more »

Cum se prepara salau cu alune si banane (video)

Cum se prepara salau cu alune si banane (video)

O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara salau cu alune si banane.

Read more »

Gustare rece de ciuperci

Gustare rece de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare şi foile...

Read more »

Cârnaţi de porc în sos de vin

Cârnaţi de porc în sos de vin

Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt, adaugi bulionul,...

Read more »

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

Ingrediente foi: 1 lingură bulion 9 lin­guri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1 ceaşcă...

Read more »

Salată de sfeclă roşie cu peşte

Salată de sfeclă roşie cu peşte

Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu...

Read more »

Biscuiţi crocanţi cu anason

Biscuiţi crocanţi cu anason

Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lin­gură seminţe de anason 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbo­nat de sodiu 6 ouă un vârf lin­guriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu...

Read more »

Salată de ciuperci marinate

Salată de ciuperci marinate

Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4 linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână...

Read more »

Cocktail Skywasser

Cocktail Skywasser

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de...

Read more »

Hering cu spaghete şi ciuperci

Hering cu spaghete şi ciuperci

Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui sare după gust şi...

Read more »

Prăjitură cu smochine şi miere

Prăjitură cu smochine şi miere

Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe foc. După...

Read more »

Prăjitură cu fulgi de porumb

Prăjitură cu fulgi de porumb

Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic şi când...

Read more »

Stavrid cu sos marinat

Stavrid cu sos marinat

Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o cratiţă sau...

Read more »

Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe

Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe

Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust. Intr-un vas...

Read more »

Cartofi umpluţi cu orez

Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc...

Read more »

Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata telina 3 oua fierte tari sare piper condimente usturoi cateva felii kaizer cateva felii slanina 2 cepe rosii 2 cartofi 2 pahare de vin rosu 2 pahare de apa Mod de preparare: Se...

Read more »

Lămâi umplute cu sardele

Lămâi umplute cu sardele

Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi...

Read more »

Supă de ceapă cu seminţe

Supă de ceapă cu seminţe

Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare, piper, chi­men şi nucşoară după gust şi laşi su­pa să fiarbă...

Read more »

Rulada cu nuca de cocos

Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe foc să dea câ­teva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul. Fră­mânţi totul...

Read more »

Tarte cu ciuperci si cascaval

Tarte cu ciuperci si cascaval

Ingrediente aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval 2 ouă piper sare Mod de preparare: Ames­teci făina cu margarina, apa, zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale...

Read more »

Crochete din morcovi cu tarate de grau

Ingrediente: 1 kg mor­cov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de preparare: Cureţi mor­covii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci...

Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

Tocanita de fasole boabe cu masline

Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de...

Read more »

Retete de post: Snitel de cartofi si legume

Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca,...

Read more »

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert...

Read more »

Cozonac moldovenesc cu nuca

Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3 linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare:...

Read more »

Salata de pasare

Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300 gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu sos englezesc ridichii rosii pentru decor Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici, se adauga morcovul, telina, merele, ardeiul gras,...

Read more »

Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi

Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi

Ingrediente: 10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de usturoi oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa aproimatix 15 min se scot cartofii si se pun in tava impreuna cu pulpele de pui...

Read more »

Escalop din snitel de vitel

Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca...

Read more »

Ficat de porc impanat

Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce...

Read more »

Perisoare cu smantana

Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare. Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa...

Read more »

Pulpe de pui gratinate

Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20 minute. Din pesmet...

Read more »

Pui umplut

Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2 felii costita slaba 150 ml vin alb Mod de preparare: Puiul se dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira...

Read more »

Ficat de vitel venetian

Ficat de vitel venetian

Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie Mod de preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii...

Read more »

Pui la cuptor cu legume

Ingrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor incalzit in...

Read more »

Crap cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata...

Read more »

Cocktail Rum Fix

Cocktail Rum Fix

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la lămâie verde o jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva picături...

Read more »

Pui cu lamaie si cartofi rosi

Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de...

Read more »

Creier cu sos de rosii

Creier cu sos de rosii

Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de...

Read more »

Clopoţel de Craciun

Clopoţel de Craciun

Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura cu ulei Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile...

Read more »

File de merlucius cu spanac

File de merlucius cu spanac

Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor...

Read more »

Legume cu smantana si oua fierte

Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de...

Read more »

Cocktail Royal Dab

Cocktail Royal Dab

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de iaurt...

Read more »

Supa de urzici crude

Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura ulei presat la rece 1 lingura suc de lamaie sare Mod de preparare: Urzicile le-am cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza greutatea. Le clatiti intr-un castron mare in mai multe ape. Ca sa nu puneti mana pe ele puteti folosi...

Read more »

Supa de rosii cu avocado

Supa de rosii cu avocado

O reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1 avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 dovlecel marar pentru ornament sare Mod de preparare: Toate...

Read more »

Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval

Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval

Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Tai câmaţii bucăţele,...

Read more »

Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană

Ingrediente: 300 g mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2 linguriţă zahăr pudră sare Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli şi o fierbi în apă fierbinte cu sare. Separat fierbi un ou, îl treci sub un jet de apă rece şi îl cureţi. Faci apoi o maioneză...

Read more »

Bors rece de varza

Ingrediente: 2 frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu borsul, apa si sarea. Se lasa sa stea jumatate de ora la frigider...

Read more »

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci sub un jet de apa rece. Pasezi branza...

Read more »

Uscăţele

Ingrediente: 100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de bucăţi egale şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face...

Read more »

Prăjitură din brînză de vacă şi nuci

Ingrediente: 400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu untul, adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia...

Read more »

Salata de sfecla rosie si mar

Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere Mod de preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e buna si plina de vitamine. Pofta buna!

Read more »

Crema de cafea

Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă Mod de preparare: Prăjim cafea crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte, clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd smîntînă...

Read more »

Sos tahini

Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se macina in rasnita de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si sareaza dupa gust. Apa puneti in functie de cat de diluat il vreti....

Read more »

Uscăţele-sahele

Ingrediente: 3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu, apoi...

Read more »

Supa-crema de spanac si avocado

Supa-crema de spanac si avocado

Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate cubulete 1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama lamaie 1 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita de orez sare dupa gust apa cat cuprinde, pt...

Read more »

Sos de usturoi din dovlecei si caju

O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3 linguri de caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc lamaie sare (sau sos de soia)...

Read more »

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră 5 ouă 300 g bis­cuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, bis­cuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până...

Read more »

Sufleu de albus cu dulceata de visine

Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10 nuci miere de albine sau sirop Mod de preparare: Batem albuşurile spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu lopăţică sau cu lingura de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş bătută, înfigem lingura...

Read more »

Biscuiti cu iaurt

Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde Mod de preparare: Punem totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este gata .aluatul, îl presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o foaie groasă pe care o...

Read more »

Saleuri Raw

Saleuri Raw

Ingrediente: 250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene 3 linguri fulgi de drojdie chimen macinat 1 lingura sare Mod de preparare: Pui toate ingredientele in blender cu apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un aluat cremos. Intinzi aluatul...

Read more »

Sos de usturoi din caju

Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos de soia sare apa Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine si se pune in blender Usturoiul se arunca in blender peste caju (puteti pastra coaja, e plina de proprietati benefice)....

Read more »