duminică, 10 iulie 2016

Retete usoare si rapide # 12

Retete usoare si rapide 

Gogosi de post cu miere

Gogosi de post cu miere

Gogosi de post cu miere din: faina, zahar, miere, scortisoara, drojdie, ulei. Ingrediente: 400 g făină zahăr miere scorţişoară 20 g drojdie ulei Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-o linguriţă de zahăr şi o ceaşcă de apă, se adaugă 2-3 linguri de făină, se amestecă bine şi se lasă la crescut. Când a crescut, […]
Gutui la cuptor

Gutui la cuptor

Gutui la cuptor din: gutui, zahar, miere, margarina. Ingrediente: 5 gutui zahăr miere de albine margarină Mod de preparare: Gutuile se spală, se taie jumătăţi, se scot sâm­burii şi cotoarele, se presară cu zahăr şi puţinămargarină. Se aşază într-o tavă unsă cu margar­ină şi se dau la cuptor până se înmoaie. Când se scot, se […]
 
Salata de telina cu mar si morcov

Salata de telina cu mar si morcov

Salata de telina cu mar si morcov din: telina, morcovi, mere, zeama de lamaie, mustar, ulei. Ingrediente: 3 ţeline 2 mere mari 3 morcovi zeama de la o lămâie 1 linguriţă de muştar 1 linguriţă ulei   Mod de preparare: Ţelina, crudă, proaspătă, bine spălată şi curăţată, se taie sub formă de tăieţei sau se […]
Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe (2016)

Deserturi cu fructe: Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure   Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure din: căpşune, afine, zmeură, coacăze roşii, zeamă de portocale, fructoză, smântână lichidă pentru frişcă, zahăr, lapte, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru blatul de îngheţată de la bază: 500 g căpşune şi afine 4 linguri zeamă de portocale proaspăt stoarse 130 g fructoză […]
 
Sos de usturoi cu ulei de masline

Sos de usturoi cu ulei de masline

Sos de usturoi cu ulei de masline din: usturoi, ulei de masline, mustar, sare. Poate te intereseaza si: Sos dulce-acrisor picant Sos italian cu miere sos napoletan   Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă muştar sare     Mod de preparare: Se pisează usturoiul cu un praf de sare. […]
Curcan cu sos alb

Curcan cu sos alb (varianta)

Curcan cu sos alb din: aripa de curcan, vin, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 aripă de curcan fiartă 1 pahar cu vin alb 1 cană cu zeamă de curcan 1 lingură cu unt 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină sare piper măcinat   Mod de preparare: Scurge carnea […]
 
Briose cu porumb

Briose cu porumb

Briose cu porumb din: nuca de cocos, malai, faina, apa, sare. Ingrediente: 1/4 cană nucă de cocos 1 1/2 cană mălai 1/4 cană făină 1 1/3 cană apă 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi să stea 20-30 minute înainte de a forma brioşele. Coaceţi 45 minute. Rezultă 6 brioşe mici. Pot fi […]
Fasole facaluita

Fasole facaluita

Fasole facaluita din: fasole, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, ulei, bulion. Ingrediente: 500 g fasole sare  pătrunjel verde 5 cepe potrivite 1 căpăţână de usturoi ulei pentru călit ceapa 200 g suc  de roşii/bulion   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert într-o oală de 4 litri, având gri­jă să înlocuim apa cel puţin o […]
 
Salata de varza alba cu ardei

Salata de varza alba cu ardei

Salata de varza alba cu ardei din: varza, telina, ardei, ceapa, mustar, ulei, zeama de lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 varză mică 1 telină mică rasă 1 ardei tăiat cuburi 1 ceapă tăiată solzişori 1 linguriţă muştar 5 linguri ulei zeama de la o lămâie 1 legătură mărar, tocat fin sare piper   Mod […]
Sos dulce-acrisor picant

Sos dulce-acrisor picant

Sos dulce-acrisor picant din: usturoi, ulei de masline, pasta de tomate, boia, apa minerala, sare, piper, menta. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 5 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă boia iute 100 ml apă minerală piper sare mentă uscată zeama de lămâie   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi […]
 
Budinca de orez cu fructe

Budinca de orez cu fructe

Budinca de orez cu fructe din: orez, stafide, ananas, vanilie, esenta de migdale, apa, nuci, suc de portocale, banana. Ingrediente: 2 ceşti cu orez fiert 1/2 ceaşcă cu stafide 1 ceaşcă ananas tăiat mărunt 1 linguriţă vanilie 1 linguriţă esenţă de migdale 1 ceaşcă cu apă fierbinte 1/2 ceaşcă nuci 3 linguri suc proaspăt de […]
Bombe

Bombe

Bombe din: biscuiti, margarina, cacao, apa, zahar, nuci, esenta de rom. Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1 pachet de margarină 2 linguri cacao 1 pahar de apă 1 pahar ăe zahăr 1 pahar de nuci măcinate esenţă de rom Mod de preparare: Biscuiţii se dau prin maşina de tocat, ca să se zdrobească, se amestecă cu […]
 
Raita_cu_spanac

Raita cu spanac

Raita cu spanac din: spanac, salote, usturoi, ghimbir, rosii, ulei, coriandru, boia, iaurt, sare. Ingrediente: 800 g frunze de spanac 4 şalote 3 căţei de usturoi 1 ghimbir proaspăt tocat 4 roşii cherry 3 linguri de ulei câte 1 lingură de praf de coriandru şi de boia 1 legătură de coriandru 200 g iaurt natural […]
Chiftele de vinete la cuptor

Chiftele de vinete la cuptor

Chiftele de vinete la cuptor din: vinete, morcov, sticksuri, ceapa, usturoi, orez, gris, sare, piper, pesmet, faina. Ingrediente: 1 kg vinete coapte 150 g morcov (spălat şi curăţat) 100 g sticksuri cu susan 2 cepe mari (350 g curăţate) 5 căţei de usturoi 150 g orez fiert 50 g gris sare piper 4 linguri pesmet […]
 
Crema pufoasa de lamaie

Crema pufoasa de lamaie

Crema pufoasa de lamaie din: lamaie, zahar, gelatina, sofran. Ingrediente: 3 lămâi 250 g zahăr 8 foi de gelatină şofran   Mod de preparare: Se fierbe zahărul în două pahare de apă, apoi se topeşte gelatina în acest sirop. Se adaugă coa­ja rasă şi sucul de la cele trei lămâi. Se lasă să se limpezească, […]
Chiftelute de ciuperci cu sos

Chiftelute de ciuperci cu sos

Chiftelute de ciuperci cu sos din: ghebe, morcov, ceapa, cartofi, paine, faina, usturoi, marar, ulei, suc de rosii, zahar, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 400 g ghebe fierte şi tocate 1 morcov 3 cartofi medii 4 felii de franzelă 5 linguri făină 2 cepe mici 5 căţei de usturoi sare piper mărar tocat ulei pentru […]
 
Tocana cu orez

Tocana cu orez

Tocana cu orez din: ardei, orez, ulei, patrunjel, marar, ceapa, rosii, sare. Ingrediente: 15-20 ardei kăpia sau ardei gras 1 ceaşcă de orez 200-250 ml ulei 2 legături de pătrunjel verde 1 legătură de mărar 500 g ceapă 1,5 kg roşii sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie. Se […]
Salata calda cu alune

Salata calda cu alune

Salata calda cu alune din: portocala, morcovi, ceapa, ulei, varza, miere, alune, sare, piper. Ingrediente: 1 portocală roşie 1 kg de morcovi feliaţi 3 cepe mici, tăiate în bucăţi 4 linguri ulei de măsline 1 varză roşie medie, tocată 1 lingură de miere 50 g de alune de pădure mărunţite şi prăjite sare piper   […]
 
Retete de post: tocanita

Retete de post: tocanita

Retete de post: tocanita din: cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g ciuperci 1 ceapă 1 ardei roşii în bulion sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi-i tăiem în bucăţi mai mărişoare. Ii punem la fiert într-o oală. Intre timp, curăţăm […]
Salata de varza mozaic si morcovi

Salata de varza mozaic si morcovi

Salata de varza mozaic si morcovi din: varza, morcovi, zeama de lamaie, marar, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 1 varză albă mică 1 varză roşie mică 2-3 morcovi zeamă de la o lămâie mărar 2-3 linguri cu ulei de măsline 2 cepe mari 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă cu un […]
 
Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe: Desert cu fructe   Desert cu fructe din: oua, zahar, ulei, faina, vanilie, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 18 linguri zahăr 18 linguri ulei 20 linguri făină  coaja rasă de la o lămâie 2 esenţe de vanilie 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni (sau alte fructe)   Mod […]
Quinoa_cu_legume_si_sos_barbeque_05

Reteta zilei: Quinoa cu legume si sos barbeque

Quinoa cu legume si sos barbeque din: quinoa, supa de pui, ulei de masline, porumb, ceapa rosie, sare, piper, usturoi rosii cherry, piept de pui, sos barbeque, branza pesmet, coriandru, ceapa verde, avocado. Ingrediente:  1 cană quinoa 1 ½ cani supa de pui 1 lingura ulei de masline ¾ cană de porumb ½ ceapa rosie, […]
 
Sos italian cu miere

Sos italian cu miere

Sos italian cu miere din: usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, ulei, busuioc, miere, sare. Ingrediente: 1/2 cană apă 1 căpăţână de usturoi 3 cepe mijlocii 1 ardei gras tăiat mărunt 1/2 litru suc de roşii 2 linguri ulei 1 foaie de dafin 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de miere sare   Mod de […]
Salata cu mere si portocale

Salata cu mere si portocale

Salata cu mere si portocale din: mere, portocale, nuci sau migdale, miere. Ingrediente: 100 g mere 100 g portocale 25 g nuci sau migdale 10 g miere Mod de preparare: Se curăţă merele şi portocalele, se taie în bucăţele, se amestecă cu mierea. Se adaugă suc de mere şi se presară nuci sau migdale tăiate […]
 
Reteta cu nuci

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci din: cartofi, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 4 cartofi 250 g nuci măcinate 1 pahar zahăr (200 g) 1 vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Se pun cartofii la copt, după care se curăţă de coajă, fierbinţi, şi se pasează bine amestecându-se cu zahărul şi cu foarte puţină sare. Se […]
Salata crema de banane cu afine

Salata de mere si banane

Salata de mere si banane din: mere, banane, lamaie, miere. Ingrediente: 100 g mere 100 g banane sucul de la o lămâie 10 g miere Mod de preparare: Se curăţă banana, mărul se taie în felii subţiri şi se aşază într-un castron de sticlă. Sucul de lămâie se amestecă cu mierea şi se toarnă deasupra. […]
 
Chec cu mere si stafide

Chec cu mere si stafide

Chec cu mere si stafide din: mere, zahar, ulei, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, nuca, stafide. Ingrediente: 6 mere curătate si tăiate felii subţiri 1 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă sare 1 linguriţă scorţisoară 1/2 ceaşcă nucă pisată 1/2 […]
 
 
How to make Delicious Chocolate Chip Cookies

How to make Delicious Chocolate Chip Cookies (VIDEO)

Delicious Chocolate Chip Cookies                   How to make Delicious Chocolate Chip Cookies   Pofta buna!
 
 
 
 
 
Salate de fructe

Salate de fructe (2016)

Salate de fructe: Salata de fructe cu frisca si stafide Salata de fructe cu frisca si stafide din: mere, portocale, grep, banane, stafide, migdale, nuca, fructe din dulceata, frisca vegetala. Ingrediente: 2-3 mere 2 portocale 1 grep 2 banane 50 g stafide 50 g migdale sau miez de nucă 2 linguri fructe din dulceaţă 250 […]
 
 
 
 
Budinca_de_chia_cu_lapte_de_cocos_03

Reteta zilei: Budinca de chia cu lapte de cocos

Budinca de chia cu lapte de cocos din: banane, pudra de cacao, miere, esenta de vanilie, sare de mare, lapte de cocos, seminte de chia, nuca de cocos, ciocolata neagra. Poate te intereseaza si: Budinca de clatite cu mere Budinca de lamaie Cum se prepara Budinca cu Smochine (VIDEO)   Ingrediente:  2 banane coapte 3 […]
Mancare de conopida cu patrunjel

Mancare de conopida cu patrunjel

Mancare de conopida cu patrunjel din: conopida, cartofi, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, boia, cimbru, bulion, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă potrivită (700 g) 2-3 cartofi medii 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 lingură de ulei sare piper măcinat boia iute 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lingură bulion pătrunjel verde   […]
 
Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci pleurotus

Tocanita de ciuperci pleurotus din: ciuperci, ceapa, ulei, boia, cimbru, piper, mix de legume, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 150 ml ulei 2 linguriţe boia puţin cimbru 1 linguriţă piper 1 linguriţă mix de legume uscate 2 căţei usturoi sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o cratiţă se […]
Porumb cu salata verde

Porumb cu salata verde

Porumb cu salata verde din: porumb, salata verde, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, mustar. Ingrediente: 200 g porumb 1 salată verde 2 cepe medii 1 lingură zeamă de lămâie 3 linguri ulei sare 2 linguri muştar   Mod de preparare: Se amestecă boabele de porumb cu frunzele de sa­lată rupte bucăţi mici, mărarul şi […]
 
Salata de varza rosie cu marar

Salata de varza rosie cu marar

Salata de varza rosie cu marar din: varza, morcovi, telina, usturoi, ulei, zeama de lamaie, marar, sare. Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 morcovi 1 ţelină mică 6 căţei de usturoi pisaţi 5 linguri de ulei zeama de la o lămâie 1 legătură mărar, tocat fin sare   Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă […]
Reteta sos de legume

Reteta sos de legume

Reteta sos de legume din: apa, cartofi, telina, cimbru, salvie, praf de usturoi, sos de soia, ciuperci. Ingrediente: 4 ceşti apă 1 cartof 1 ceapă 1 ţelină 1/4 linguriţă cimbru 1/4 linguriţă salvie 1/4 linguriţă praf de usturoi 2 linguri sos de soia 100 g ciuperci   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele, în […]
 
Reteta suc de fructe

Reteta suc de fructe

Reteta suc de fructe din: fructe, apa sau compot, cereale, sare. Ingrediente: fructe apa sau compot sare cereale       Mod de preparare: Puneţi în blender orice fruct aveţi sau orice combi­naţie de fructe, salată de fructe rămasă, în proporţii mai mici sau mai mari, cu puţină apă, sau compot de fructe pentru a […]
Coltunasi cu magiun

Coltunasi cu magiun

Coltunasi cu magiun din: faina, magiun, zahar, margarina, sare. Ingrediente: 300 g făină 200 g magiun 100 g zahăr 50 g margarină 10 g sare   Mod de preparare: Se face un aluat din făină, sare şi apă caldă, se fră­mântă bine şi se bate de masă pentru a deveni elastic. Se întinde o foaie […]
 
Cartofi copti cu carne de pasare

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar ulei piper sare   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează cu sare şi se freacă cu ulei până devine o pastă. Se adaugă piperul, muştarul şi se amestecă până se omogenizează. Se […]
Deserturi cu ciocolata

Deserturi cu ciocolata (2016)

Deserturi cu ciocolata: Desert cu banane, portocale si ciocolata   Desert cu banane, portocale si ciocolata din: zahar pudra, apa, banane, smantana, portocale,  lămâie, fulgi de ciocolata, mentă verde, zahar. Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 ml apa 4 banane 300 g smantana zeama de la 2 portocale zeama de la 1 lămâie 50 g fulgi de ciocolată Pentru […]
 
Cornulete

Cornulete

Cornulete din: faina, lamaie, ulei, bors, drojdie, esente, zahar pudra, gem. Ingrediente: 600 g făină coajă de lămâie 1 pahar de ulei 1/2 pahar de borş 40 g drojdie esenţe zahăr pudră gem   Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă, se frământă bine, apoi se lasă la frigider 5-10 minute. Se în­tinde o foaie […]
Creveti cu paste si sos de soia la tigaie

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie din: creveti, telina, ardei, morcovi, porumb, paste, sos de soia, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi congelaţi 2 tije de ţelinâ 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conservă de porumb dulce ştiuleţi 200 g paste scoici 3-4 linguri cu sos de soia 1 lingură […]
 
Dovleac la cuptor

Dovleac la cuptor

Dovleac la cuptor din: dovleac, zahar, margarina. Ingrediente: dovleac zahăr margarină Mod de preparare: Dovleacul se spală, se şterge şi se taie bucăţi egale. Se dau la cuptor şi se coc la foc mediu. Când sunt aproape gata, se scot, se ung cu mar­garină şi se mai dau la cuptor 15 minute. Se serveşte presărat […]
Invartita cu nuci

Invartita cu nuci

Invartita cu nuci din: foi de palcinta, nuci, zahar, ulei, vanilie, rom. Ingrediente: foi de plăcintă 2 căni de nuci zahăr ulei vanilie rom Mod de preparare: Se întind foile de plăcintă peste care se pre­sară nucile măcinate amestecate cu zahăr şi cu arome, se stropeşte cu puţin ulei şi se rulează. Se aşază în […]
Chiftelute de ghebe

Chiftelute de ghebe

Chiftelute de ghebe din: ghebe, cartofi, sare, piper, patrunjel, usturoi, marar, faina, ulei. Ingrediente: 500 g  ghebe 8 cartofi medii sare piper 4-5 fire de pătrunjel 4-5 căţei de usturoi mărar uscat 4-5 linguri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Ghebele decongelate se storc bine de zeamă şi se toacă în robotul […]
Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1-2 cepe 1 legătură de mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de ulei • 1 lingură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se […]
 
Reteta mancare de ardei gras

Reteta mancare de ardei gras

Reteta mancare de ardei gras din: ardei, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare. Ingrediente: ardei ceapă ulei apă 4 căţei de usturoi 1-2 linguriţe pastă de tomate sare 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele şi seminţele şi se taie în bucăţi mici. Se curăţă ceapa, […]
Salata de fasole cu usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole păstăi 1 ceapă albă 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper busuioc pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. […]
 
Ciuperci_cu_sos_si_morcovi

Ciuperci cu sos si morcovi

Ciuperci cu sos si morcovi din: morcovi, patrunjel, ceapa, otet, sare, piper, zahar, unt, faina, lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe sare piper oţet 3 bucăţi de zahăr cubic 2 linguri de unt clarificat 2 linguri de făină zeama de la 1/2 de lămâie 200 g smântână 500 g ciuperci asortate […]
Retete de post: salata de andive

Retete de post: salata de andive

Retete de post: salata de andive din: andive, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g  andive 2 linguri ulei 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper sau muştar   Mod de preparare: Se spală andivele în mai multe ape, se curăţă de frun­zele veştede şi îngălbenite, se desprind frunzele unele de altele […]
 
Tocanita de linte cu cartofi

Tocanita de linte cu cartofi

Tocanita de linte cu cartofi din: linte, cartofi, morcovi, suc de rosii, maghiran, usturoi, ceapa, boia, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg linte 3 cartofi tăiaţi cuburi 3 morcovi tăiaţi mărunt 2 căni suc de roşii 1 linguriţă măghiran 1/4 linguriţă cimbru 3 căţei de usturoi 2 cepe tăiate mărunt 1 linguriţă boia sare 1 foaie […]
Reteta salata de telina cu smantana

Salata de telina cu castraveti

Salata de telina cu castraveti din: telina, ulei, suc de lamaie, patrunjel, castraveciori. Ingrediente: 2-3 ţeline ulei suc de lămâie sau oţet 1 legătură pătrunjel verde 2-3 castraveciori   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală şi se dă prin răzătoarea mare, se pune apoi într-un castron, se sărează şi se adaugă ulei şi […]
 
Maioneza cu faina

Maioneza cu faina

Maioneza cu faina din: faina, mustar, apa, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri făină 1-2 linguri muştar 150 ml de apă suc de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecă făina cu câteva linguri de apă, având grijă să nu rămână formate cocoloaşe. Pune restul de apă la fiert, apoi […]
Salata de varza cu rosii

Salata de varza cu rosii

Salata de varza cu rosii din: varza, rosii, marar, sare, ulei, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 varză 2-3 roşii 1 legătură de mărar proaspăt sare 2 linguri de ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie varza pe jumătate şi fiecare jumătate o tăiem fideluţă. Peste varza tăiată se pune sare şi se […]
 
Pasta de masline cu ansoa

Pasta de masline cu busuioc

Pasta de masline cu busuioc din: masline, usturoi, ceapa, margarina, bagheta, busuioc, sare. Ingrediente: 200 g măsline kalamata 100 g măsline verzi cu migdale 50 g măsline negre fără sâmburi şi fără sare  2-3 fire usturoi 2 fire ceapă 75 g margarină sare coaja de la o lămâie verde 1 baghetă albă busuioc verde   […]
Reteta sos napoletan

Reteta sos napoletan

Reteta sos napoletan din: suc de rosii, faina, ulei, piper, busuioc, tarhon. Ingrediente:  1 l suc de roşii 50 g făină 1 lingură ulei 5-6 boabe de piper 1 lingură busuioc 1 lingură tarhon   Mod de preparare: Se pune la fiert sucul de roşii şi, când dă în clocot, se încorporează făina, în ploaie. Se […]
 
Deserturi cu ciocolata

Deserturi cu ciocolata

Deserturi cu ciocolata: Desert la pahar cu ciocolata si fragi   Desert la pahar cu ciocolata si fragi din: mascarpone, ciocolata alba, zahar, piscoturi, oua, zmeura, apa. Ingrediente: 250 g mascarpone 150 g ciocolată albă 30 g zahăr 3 ouă 4 pişcoturi 150 g zmeură Pentru sirop: 50 g zahăr 20 ml apă   Mod […]
Sote_de_dovlecei_cu_sos_de_rosii_si_ciuperci_05

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei. Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, tocat […]
 
Bautura racoritoare din flori de soc

Bautura racoritoare din flori de soc

Bautura racoritoare din flori de soc din: apa, zahar, flori de soc, lamai. Ingrediente: 8 I apă 1,5 kg zahăr 9 flori de soc 2 lămâi   Mod de preparare: Se ia un borcan de 8 l, se umple cu apă, după care se adaugă zahărul şi florile de soc. Se amestecă bine, cu o lingură […]
Salata de fructe din compot

Salata de fructe din compot

Salata de fructe din compot din: mere, portocale, banane, grapefruit, cirese, compot de caise, suc de mere sau suc de struguri. Ingrediente: 4-5 mere 2 portocale 2 banane 1 grapefruit 1/2 cană cireşe roşii sau din compot 1 borcan mic de compot de caise 1 cană suc de mere sau suc de struguri Mod de […]
 
Cornulete savuroase cu rahat

Cornulete savuroase cu rahat

Cornulete savuroase cu rahat din: ulei, apa minerala, rahat, drojdie, sare, zahar, faina. Ingrediente: 1/2 pahar ulei 1 pahar apă minerală 300 g rahat 1/2 cub drojdie proaspătă 1 praf de sare 100 g zahăr tos 200 g zahăr pudră 500 g făină albă   Mod de preparare: Se zdrobeşte drojdia între degete, se pune […]
Cornulete cu dulceata de visine

Cornulete cu dulceata de visine

Cornulete cu dulceata de visine din: apa minerala, ulei, faina, drojdie, sare, esenta de vanilie, dulceata, zahar. Ingrediente: 250 ml apă minerală 250 ml ulei făină cât cuprinde (aproximativ 800 g) 1 cub de drojdie un praf de sare 1 plic zahăr vanilat 1/2 sticlută esenţă de vanilie 1 borcan dulceaţă de vişine 150 g […]
 
Crema de cherimoya

Salata de fructe cu frisca si stafide

Salata de fructe cu frisca si stafide din: mere, portocale, grep, banane, stafide, migdale, nuca, fructe din dulceata, frisca vegetala. Ingrediente: 2-3 mere 2 portocale 1 grep 2 banane 50 g stafide 50 g migdale sau miez de nucă 2 linguri fructe din dulceaţă 250 g frişcă vegetală Mod de preparare: Se pregăteşte la fel […]
 
 
 
 
 
 
How_To_Make_Jam

How To Make Jam (VIDEO)

Jam                             How To Make Jam     Pofta buna!
How_To_Cook_Salmon

How To Cook Salmon (VIDEO)

Salmon                   How To Cook Salmon     Pofta buna!  
 
 
 
 
 
 
 
Branza-crema din seminte de floarea soarelui

Reteta zilei: Glazura cu crema de branza

Glazura cu crema de branza din: crema de branza cu smantana, unt, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente:  250gr crema de branza cu smantana 1 baton de unt nesărat 2 lingurite esenta de vanilie 4 cani zahăr pudra Mod de preparare: Adaugati crema de branza in castronul de la mixer si se bate bine. Incorporati […]
Retete de post: varza calita

Retete de post: varza calita

Retete de post: varza calita din: varza, dovlecel, morcov, mix de legume, patrunjel, sare, piper, pasta de tomate. Ingrediente: 1 varză medie 1 dovlecel 1 morcov mix de legume uscate  sare piper pătrunjel 4 linguri pastă de tomate   Mod de preparare: Clătim bine varza, o tăiem în două şi o tocăm mărunt. Pregătim o […]
 
Tocanita de fasole cu masline

Tocanita de fasole cu masline

Tocanita de fasole cu masline din: fasole, ceapa, usturoi, malsine, cimbru, foi de dafin, boia, bulion, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 3 căţei de usturoi zdrobiţi 250 g măsline negre 1 linguriţă de cimbru 4 foi de dafin 1 linguriţă boia dulce sau iute 2 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa […]
Salata de cartofi cu tarhon si marar

Salata de cartofi cu tarhon si marar

Salata de cartofi cu tarhon si marar din: cartofi, mustar, zahar, ulei, zeama de lamaie, sare, tarhon, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zahăr 100 ml ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare 1 lingură  pătrunjel verde şi mărar tocat 2-3 fire de tarhon   Mod de preparare: Se spală […]
 
Varza cu masline

Varza cu masline

Varza cu masline din: varza, ulei, masline, ceapa, boia. Ingrediente: 1 varză mare murată 100 g ulei 200 g măsline 1 ceapă de mărime mijlocie 1 linguriţă boia de ardei   Mod de preparare: Se spală varza şi, dafă este prea acră, se lasă 30 mi­nute în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi […]
Retete_Sosuri_26

Sos alb delicios

Sos alb delicios din: margarina, faina, apa, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri de margarină 3 linguri de făină 2 ceşti de apă (zeamă de la zarzavat fiert) 1 linguriţă de zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: In trei linguri de margarină topită se pun trei linguri de făină, amestecând […]
 
Retete de post: salata de castraveti

Retete de post: salata de castraveti

Retete de post: salata de castraveti din: castraveti, ceapa, zeama de lamaie, marar, sare. Ingrediente: 3-4 castraveţi 1 ceapă tăiată mărunt zeama de la o lămâie mărar sare   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie în felii subţiri. Se ames­tecă într-un bol toate ingredientele. Se pune bolul la rece pentru o oră, […]
Crema de mere la pahar

Unt de mere

Unt de mere din: mere, curmale, apa, orez. Ingrediente: mere curmale apă 1 căniţă de orez fiert Mod de preparare: Se taie şi se curăţă de sâmburi, se spală şi se taie în bucăţi 2 mere mici; se fierb cu 1/2 ceaşcă curmale fără sâmburi şi 1/2 ceaşcă apă, până ce merele devin moi. Apoi […]
 
Sos portughez

Sos portughez

Sos portughez din: maioneza, rosii, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 400 g maioneză de pufuleţi 400 g roşii mari 50 g ulei 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile bine coapte se opăresc în apă clocotită şi, după ce s-au răcit cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se […]
Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide (2016)

Deserturi Simple si Rapid: Tarta cu prune uscate si caramel   Tarta cu prune uscate si caramel din: faina, unt, oua, zahar, lapte, prune, lamaie. Ingrediente: Pentru blat:  75 g făină (până la 100 g, pentru a putea lucra aluatul)  60 g unt  1 gălbenuş  30 g zahăr pudră  1 lingură lapte Pentru umplutură:  250 […]
 
Rulouri de banane

Banane coapte cu scortisoara

Banane coapte cu scortisoara din: banane, miere, suc de lamaie, ulei, faina, scortisoara. Ingrediente: 1-2 banane 1 linguriţă miere suc de lămâie sau portocală 1  lingură ulei 1  lingură făină 1  vârf de linguriţă de scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă 1-2 banane de persoană şi se pun într-un vas de copt bine tapetat […]
Trigoane cu nuci

Trigoane cu nuci

Trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara. Ingrediente: foi de plăcintă 1 lingură mare miere 1/2 ceaşcă zahăr 1 1/2 ceaşcă nucă măcinată 1 1/2 ceaşcă pesmet 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se pun la fiert 1/2 ceaşcă apă, mierea şi zahărul pentru 5 minute. In acest sirop se pun […]
 
Sprit de chitra si lamaie

Cvas de lamaie

Cvas de lamaie din: apa, zahar, lamai, miere, drojdie, stafide. Ingrediente: 5 litri apă 250 g zahăr 6 lămâi 2 linguri miere de albine drojdie de bere cât o boabă mică de fasole stafide   Mod de preparare: Se pune apa împreună cu zahărul într-un vas, se aşază pe foc şi se lasă să fiarbă […]
Retete desert: crema de capsuni

Retete desert: crema de capsuni

Retete desert: crema de capsuni din: suc de ananas, amidon, curmale. Ingrediente: 1 ceasca suc de ananas 1 lingură amidon  de porumb 8 curmale  fără  sâmburi,  taiate bucati     Mod de preparare: Se mixează şi apoi se pun la fiert amestecând din când în când. Când compoziţia clocoteşte, se opreşte focul, iar după ce […]
 
Tarta cu ciuperci champignon

Tarta cu ciuperci champignon

Tarta cu ciuperci champignon din: aluat, ceapa, ciuperci, ulei de masline. Ingrediente: 1 foaie de aluat de plăcintă congelat 2 fire de ceapă verde 200 g ciuperci champignon 3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se lasă aluatul să se dezgheţe bine. Se curăţă şi se spală ceapă şi ciupercile, după care se […]
Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci

Orez cu porumb si ciuperci din: orez, ceapa, morcov, porumb, ciuperci, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 1/2 cană orez 2 cepe 1 morcov 1 cutie mică de porumb 1 cutie ciuperci sare piper 3 linguri suc de roşii   Mod de preparare: Orezul se spală şi se lasă la umflat. Intre timp, pregă­tim […]
 
Tocanita orientala

Tocanita orientala

Tocanita orientala din: telina, fasole, morcovi, conopida, broccoli, ceapa, usturoi, sare, amidon. Ingrediente: 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă morcovi 1 conopidă 1 ceaşcă broccoli 1 ceapă 1 căţel de usturoi sfărâmat 1 linguriţă sare 1 lingură amidon de porumb amestecat cu 1/4 ceaşcă de apă   Mod de preparare: Se taie oblic […]
Retete de post: salata a la russe

Retete de post: salata a la russe

Retete de post: salata a la russe din: cartofi, morcovi, mazare, fasole, maioneza, mustar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 100 g fasole verde 300 g maioneză de pufuleţi 50 g muştar (facultativ) pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii se fierb, se curăţă de coajă […]
Vinete cu usturoi si patrunjel

Vinete cu usturoi si patrunjel

Vinete cu usturoi si patrunjel din: vinete, patrunjel, usturoi, sare, ulei de masline, otet de mere. Ingrediente: 4-5 vinete pătrunjel 6 căţei usturoi sare ulei de măsline otet de mere   Mod de preparare: După ce se spală vinetele, se taie în felii şi se aşază în tigaie, se acoperă şi se lasă aproximativ 20 […]
Salata mixta cu verdeata

Salata mixta cu verdeata

Salata mixta cu verdeata din: castravete, rosie, ardei, ceapa, cartofi, salata verde, pastai, ulei, usturoi, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 castravete 1 roşie 1 ardei gras (1 gogoşăr) 1 ceapă 2 cartofi 1 salată verde 10 păstăi de fasole verde 1 linguriţă ulei usturoi mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Castravetele, roşia, ardeiul gras (gogoşarul), […]
 
Pasta de fasole cu naut si ardei copt

Pasta de fasole cu naut si ardei copt

Pasta de fasole cu naut si ardei copt din: fasole, naut, ardei, usturoi, sare, piper, ulei, ceapa, rosii. Ingrediente: 3 căni de fasole 1 conservă de năut 2 ardei copţi 3 căţei de usturoi sare piper ulei Pentru sos: 3 cepe ulei o conservă de roşii sare piper   Mod de preparare: Fasolea o punem […]
Plachie de crap cu vin

Plachie de crap cu vin

Plachie de crap cu vin din: crap, lei, ceapa, vin rosu, b ulion, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 6 felii de lămâie 2 foi de dafin 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Peştele curăţat şi […]
 
Reteta sos a la grec

Reteta sos a la grec

Reteta sos a la grec din: ulei de masline, apa, zeama de lamaie, marar. Ingrediente: 1-2 linguri ulei de măsline 1 lingură de apă 1 linguriţă zeamă de lămâie mărar verde tocat fin   Mod de preparare: Amestecul acestor ingrediente se foloseşte cu succes la prepararea diverselor salate de crudităţi.
Desert de post: Turta dulce

Desert de post: Turta dulce

Turta dulce din: zahar, faina, ulei, miere, bicarbonat, nuci, rahat, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g făină 50 ml ulei 3 linguri miere 1 linguriţă bicarbonat 100 g nuci 100 g rahat 1 1/2 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă cuişoare Mod de preparare: Se caramelizează 100 g zahăr, se sting cu 400 ml apă şi […]
 
Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide: Prajiturica cu crema de lamaie   Prajiturica cu crema de lamaie din: oua, zahar, faina, amoniac, margarina, zahar, cacao, praf de copt, unt, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 12 linguri de zahăr 12 linguri făină amoniac Pentru foi: 400 g făină 150 g margarină 150 g zahăr 1 ou 1 […]
Oua_umplute_cu_galbenus_si_branza_de_capra_05

Reteta zilei: Oua umplute cu galbenus si branza de capra

Oua umplute cu galbenus si branza de capra din: oua fierte, branza de capra, maioneza, mustar dijon, suc de lamaie, sare, piper, ceapa verde, patrunjel, tarhon, boia de ardei, arpagic. Ingrediente:  10 oua fierte tare, răcite 60 gr branza de capra 4 linguri maioneza 1 linguriță muștar Dijon 1/2 lingurita suc de lămâie 1/4 lingurita […]
 
Suc proaspat de mere

Suc proaspat de mere

Suc proaspat de mere din: mere, portocala. Poate te intereseaza si: Suc de sfecla rosie, morcov si mar Suc tropical Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si mar   Ingrediente: 6 mere 1 portocală       Mod de preparare: Tăiaţi fiecare măr în câteva bucăţi pentru blender. Curăţaţi portocala, tăiaţi-o şi înlăturaţi seminţele. […]
Cozonac cu rahat si fructe confiate

Cozonac marmorat

Cozonac marmorat din: faina, apa minerala, drojdie, ulei, sare, zahar, dulceata, rahat, cacao. Ingrediente: 500 g  faina 1 pahar apă minerală 1/2 cub drojdie proaspătă 212 pahar ulei un vârf de cutit sare 100 g zahăr tos 3 linguri dulceaţă sau peltea câteva bucăţele rahat 2 linguri cacao   Mod de preparare: Amestecăm drojdia într-un vas […]
 
Crema de cocos si susan

Crema de cocos si susan

Crema de cocos si susan din: apa, sare, seminte de susan, miere, nuca de cocos. Ingrediente: 2 căni apă fiartă 1 vârf de linguriţă de sare 1/2 cană seminţe de susan 1 linguriţă miere 1/2 cană nucă de cocos răzuită   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se poate servi. Dacă se doreşte […]
Salam de biscuiti simpli

Salam de biscuiti simpli

Salam de biscuiti simpli din: biscuiti simpli, rahat, margarina, nuci, cacao, apa, lamaie, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi simpli 250 g rahat 150 g margarină 250 g nuci uscate în cuptor şi râşnite 3 linguri cacao 4 linguri apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură coajă de lămâie 1 lingură rom 4-5 mere 2 […]
 
Prajitura "Zi si noapte"

Prajitura “Zi si noapte”

Prajitura “Zi si noapte” din: ulei, zahar, apa, faina, praf de copt, zahar vanilat, cacao, nuca. Ingrediente: 12 linguri ulei 14 linguri zahăr 14 linguri apă 18 linguri făină 2 linguriţe praf de copt 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri cacao 1 cană nucă măcinată Mod de preparare: Se amestecă ingredientele cu mixerul, se adaugă […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
How to make Chicken Parmigiana

How to make Chicken Parmigiana (VIDEO)

Chicken Parmigiana                   How to make Chicken Parmigiana   Pofta buna!
Friptura de porc in crusta

Friptura de porc in crusta

Friptura de porc in crusta din: pulpa de porc, mustar, vin, tarhon, leustean, rozmarin, oregano, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 3 linguri cu muştar clasic 1 pahar cu vin alb 1/2 linguriţă cu tarhon uscat mărunţit 1/2 linguriţă cu leuştean uscat mărunţit 1/2 linguriţă cu rozmarin 1/2 linguriţă cu oregano 1/2 linguriţă cu […]
 
Anghinare_cu_ciuperci

Anghinare cu ciuperci

Anghinare cu ciuperci din: cartofi, anghinare, ceapa, ciuperci, ciuperci, morcovi, fasole, sare, piper, ulei, anason, usturoi, ulei, cimbru. Ingrediente: 4 cartofi mari 4 anghinare 200 g cepe mici (cipollini) 400 g ciuperci shiitake 12 morcovi tineri cu verdeaţă 200 g fasole verde sare piper 2-4 linguri de ulei 1- 2 floricele de ânason stelat 1 […]
Banane_caramelizate_cu_inghetata_de_vanilie_04

Reteta zilei: Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie din: banane, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, zahar brun, unt, sare, inghetata de vanilie. Ingrediente:  2 banane mari sau 6 banane mici 2 linguri esenta de rom ¾ linguriță de esenta de vanilie ¼ linguriță scorțișoară ¼ ceasca zahăr brun 1 lingura unt nesărat 1 vârf de […]
 
Salata de varza alba cu zeama de lamaie

Salata de varza cu susan

Salata de varza cu susan din: varza, seminte de susan, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri seminţe de susan 2-3 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie varza mărunt. Se pun seminţele de susan în­tr-o tavă la cuptor la foc încet, pentru a […]
Crap in marinada din: crap, otet, apa, ulei, faina, ceapa, dafin, ienibahar, piper, sare

Crap rasol cu zarzavat

Crap rasol cu zarzavat din: crap, ceapa, zarzavat, cartof, otet, apa, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (1,5 kg) ceapă zarzavat de supă morcov, rădăcină de pătrunjel, ceapă cartof 1 păhărel de oţet 2 I apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul […]
 
Reteta sos vinegreta cu tarhon

Reteta sos vinegreta cu tarhon

Reteta sos vinegreta cu tarhon din: ulei, lamaie, patrunjel, marar, tarhon, sare. Ingrediente: 100 g ulei zeama de la o lămâie 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură tarhon sare   Mod de preparare: Se amestecă zeamă de lămâie cu uleiul, se adaugă sa­rea şi verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă şi se serveşte la […]
Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Suc de sfecla rosie, morcov si mar

Suc de sfecla rosie, morcov si mar din: sfecla, morcovi, mere, suc de lamaie. Ingrediente: 1 sfeclă roşie mai mare 3-4 morcovi 2-3 mere potrivit de mari sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Se taie toate ingredientele şi se pun în storcătorul de fructe şi se mixează.
 
Saratele de post

Saratele de post

Saratele de post din: foietaj de post, ketchup, mix de seminte, sare, ulei de masline. Ingrediente: foietaj de post ketchup mix de seminţe (dovleac, floarea soarelui, in, susan, mac) sare iodată ulei de măsline Mod de preparare: Foietajul, dezgheţat, se taie fâşii, se unge cu puţin ulei de măsline, ketchupul se distribuie pe foaia de […]
Prajitura tavalita

Prajitura tavalita

Prajitura tavalita din: zahar, miere, apa, amoniac, ulei, faina, margarina, cacao, esenta de rom, nuca de cocos sau nuca macinata. Ingrediente: Blat: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care se dizolvă 1 linguriţă amoniac o 100 ml ulei 500 g făină Sirop-cremă: 300 ml apă 300 g zahăr 1 pachet margarină […]
 
Reteta orez cu caise

Reteta orez cu caise

Reteta orez cu caise din: caise, orez, apa, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g caise confiate 200 g orez 800 ml apă 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie   Mod de preparare: Se spală orezul şi se pune la fiert în apă clocotită cu zahăr. Când orezul este aproape fiert, se […]
Spanac cu ciuperci si tofu

Spanac cu ciuperci si tofu

Spanac cu ciuperci si tofu din: spanac, ciuperci, margarina, branza tofu, sare. Ingrediente: 1,5 kg spanac 250 g ciuperci 60 g margarină 150 g brânză tofu sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se pune la fiert spanacul într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se lasă 10 minute, după care se […]
 
Deserturi Simple si Gustoase

Deserturi Simple si Gustoase (2016)

Deserturi Simple si Gustoase: Tortulet pentru copii   Tortulet pentru copii din: foi de pandispan, crema tiramisu, lapte, cacao, esenta de rom, frisca, betisoare cu ciocolata, bomboane argintii. Ingrediente: 2 foi de pandişpan cu cacao 1 cre­mă tiramisu 200 ml lapte 2 linguri cacao 1 esenţă rom 200 ml frişcă 1 cutie beţişoare cu ciocolată […]
Sfecla cu nuci

Sfecla cu nuci

Sfecla cu nuci din: sfecla, bors, ulei, nuci, sare, ceapa, piper. Ingrediente: 5 sfecle roşii mici si rotunde bors 1 ceapă 2 linguri ulei 300 g nuci măcinate sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Spălăm bine sfeclele şi le curăţăm. Punem sfeclele cu apă cât să le acopere la fiert. Când sfeclele sunt […]
 
Tocana de linte

Tocana de linte

Tocana de linte din: linte, apa, usturoi, sare, cartofi, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 ceaşcă de linte 3 ceşti apă 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă sare 1 frunză de dafin 9 cartofi noi, tăiaţi 2 cepe tăiate 6 morcovi tăiaţi felii sare   Mod de preparare: Se pun într-o oală lintea, apa, usturoiul, sarea si […]
Salata de taietei cu alune

Taietei cu rosii

Taietei cu rosii din: suc de rosii, rosie, ardei, taietei, fasole, ciuperci, cimbru, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 ceşti suc de roşii 1 roşie decojită 1/2 ardei verde 250 g tăieţei fără ou 1 ceaşcă fasole boabe crude 200 g ciuperci tăiate rondele 1/2 linguriţă cimbru 1 căţel de usturoi pisat pătrunjel proaspăt sare   […]
 
Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci champignon

Tocanita de ciuperci champignon din: ciuperci, ceapa, ardei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 3 cepe galbene 3 ardei graşi 4 roşii sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie fîdeluţă, se călesc uşor în ulei, într-o cratiţă, sau o tigaie mai înal­tă. După ce […]
Varza cu cartofi natur

Varza cu cartofi natur

Varza cu cartofi natur din: varza, cartofi, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g varză murată 50 g ulei sare piper 1 foaie dafin 4 cartofi mai măricei 1 căţel usturoi mărar pentru decor   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, se spală şi se stoarce bine. Cartofii se curăţă, se spală, se […]
 
Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari

Retete de post: zacusca de ciuperci

Retete de post: zacusca de ciuperci din: ciuperci, arpagic, masline, ceapa, ulei, bulion, verdeata, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 g măsline 200 g ceapă 150 g ulei 100 g bulion 1 legătură verdeaţă 50 g zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile […]
Vinete marinate, cu branza feta si verdeata

Vinete impanate cu usturoi

Vinete impanate cu usturoi din: vinete, usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 4 vinete 1 căpăţână de usturoi 2 cepe 3 ardei suc de roşii sau roşii proaspete sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se taie în lung în 4 bucăţi, se presară cu sare şi se […]
 
Salata italiana cu legume

Salata italiana cu legume

Salata italiana cu legume din: morcovi, fasole, sfecla, rosii, mazare, maioneza, marar, ceapa, sare. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g fasole verde 200 g sfeclă 200 g roşii 200 g mazăre mărar maioneză de pufuleţi sare ceapă sau usturoi   Mod de preparare: Se fierb separat morcovii, fasolea verde şi sfecla, care se taie în […]
Sos de maioneza

Maioneza de mustar

Maioneza de mustar din: amidon, apa, mustar, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de amidon 100 ml apă 2 linguri de muştar suc de lămâie ulei piper sare   Mod de preparare:   Se amestecă amidonul cu puţină apă, iar restul se pune la fiert şi, când dă în clocot, se adaugă […]
 
Pasta de nuci cu usturoi

Pasta de nuci cu usturoi

Pasta de nuci cu usturoi din: nuci, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, paine. Ingrediente: 250 g nuci 1 felie de pâine 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 lingură zeamă de lămaie sare   Mod de preparare: Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine prin masina de măcinat nucă. Se adaugă o […]
Pachetele norvegiene cu somon

Pachetele norvegiene cu somon

Pachetele norvegiene cu somon din: foi de placinta de post, spanac, somon afumat, usturoi, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă de post 500 g spanac 300 g somon afumat 2-3 căţei de usturoi 2 cepe ulei Mod de preparare: Se taie usturoiul şi ceapa mărunt, după care se călesc. Se adaugă spanacul tăiat […]
 
Ghiveci de crap cu mazare

Ghiveci de crap cu mazare

Ghiveci de crap cu mazare din: rap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion, mazare, fasole verde, piper, sare. Ingrediente: 1 kg crap 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină linguri bulion sau 4 roşii 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se […]
Sos de zarzavat

Sos de zarzavat

Sos de zarzavat din: cartofi, morcovi, pasta de rosii, ulei, verdeata. Ingrediente: 50 g cartofi 40 g morcovi 1 linguriţă pastă de roşii 10 g ulei verdeaţă   Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt se fierbe înăbuşit, după care se pasează. Se subţiază apoi cu pastă de roşii diluată cu apă şi se […]
 
Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste si zeama de varza din: zeama de varza, zarzavat, peste, verdeata. Ingrediente: 3 I zeamă de varză zarzavat de supă – morcov, pătrunjel, ceapă 600 g peşte verdeaţă Mod de preparare: Se potriveşte de acreală zeama de varză, adăugând apă dacă trebuie. Se fierb cu morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate mărunt. Când […]
Deserturi simple si gustoase

Deserturi simple si gustoase

Deserturi simple si gustoase: Tort cremsnit vanilat   Tort cremsnit vanilat din: zahr, lapte, faina, coaja de lamaie, unt, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 1 pachet aluat de foitaj  zahăr pudră Pentru cremă: 1 l lapte  8 linguri făină  8 linguri zahar  3 plicuri zahar vanilat  coajă de lămâie  pachet de unt 1 vârf cuţit de […]
 
Quiche_cu_carne_de_crab_07

Reteta zilei: Quiche cu carne de crab

Quiche cu carne de crab din: aluat de patiserie, ulei de masline, ceapa, oua, smantana lichida, sare, piper, piper cayenne, carne de crab, branza, parmezan, patrunjel. Ingrediente:  400gr aluat de patiserie 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 4 oua 1/2 cana smantana lichida 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță de piper negru 1/4-1/2 lingurita […]
Salata de taietei cu alune

Taietei cu mere la cuptor

Taietei cu mere la cuptor din: taietei, mere, zahar, ulei, lamaie. Ingrediente: 400 g tăieţei fără ou 1 kg de mere 100 g zahăr 2 linguri de ulei coajă rasă de lămâie după gust Mod de preparare: Se pun tăieţeii la fiert în apă cu un pic de sare. După ce au fiert, se opreşte […]
 
Suc tropical

Suc tropical

Suc tropical din: suc de ananas, banana. Poate te intereseaza si: Suc natural de legume Suc natural cu kiwi si mere Suc rece din pepene rosu si capsuni   Ingrediente: 1 cană suc de ananas 1 banană           Mod de preparare: Se mixează ingredientele în blender. Sucul este gata.   Poate iti […]
Cornulete savuroase cu nuca

Cornulete savuroase cu nuca

Cornulete savuroase cu nuca din: faina, zahar, nuca, ulei, apa. Ingrediente: 6 căni de făină 1/2 cană zahăr 7 linguri nucă măcinată 100 ml ulei + 100 ml apă (se dau un clocot şi se răcesc) 1 linguriţă esenţă vanilie sau migdale   Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul şi apa, zahărul, nucile şi […]
Foi de placinta si strudel

Foi de placinta si strudel

Foi de placinta si strudel din: faina, apa, sare, ulei. Ingrediente: 300 g făină circa 150 g apă sare ulei   Mod de preparare: Se cerne pe o planşetă făina. Se face o gropiţă la mij­loc in care se toarnă apa şi puţină sare, atât cât să se ob­ţină o cocă potrivit de tare. Se […]
Prajitura rapida de post

Prajitura rapida de post

Prajitura rapida de post din: mere, faina, gris, zahar, margarina. Ingrediente: 1 kg mere 200 g făină 200 g griş 200 g zahăr 50 g margarină Mod de preparare: Se unge o tavă cu margarina. Se ajmestecă făina, gri­sul şi zahărul (fără apă) şi se toarnă în tavă. Deasupra se întind în strat uniform merele […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spaghete_cu_carne_tocata_si_branza_cheddar_04

Reteta zilei: Spaghete cu carne tocata si branza cheddar

Spaghete cu carne tocata si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata, condimente, rosii, sos de rosii, spaghete, supa de pui, branza cheddar. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline ½ ceasca ceapa rosie cubulete 2 catei de usturoi tocat 500gr carne tocata 2 linguri de condimente 1 cutie rosii cubulete 1 […]
Retete Spanac

Spanac tras la tigaie

Spanac tras la tigaie din: spanac, rosii, marar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt 2 linguri de ulei sare piper usturoi granulat câteva roşii cherry mărar verde sau uscat   Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îndepărtăm codiţele şi spălăm frunzele în mai multe ape sau sub jet continuu de apă în chiuvetă. […]
 
Retete de post: cartofi taranesti

Retete de post: cartofi taranesti

Retete de post: cartofi taranesti din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, marar, patrunjel, boia, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 2 legături ceapă verde 2 cepe roşii 2 ardei verzi 2 ardei roşii 50 ml ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă boia dulce vegeta sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, […]
Budinca de clatite cu mere

Budinca de clatite cu mere

Budinca de clatite cu mere din: mere, apa minerala, faina, ulei, sare, bicarbonat, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1/2 kg mere 500 ml apă minerală făină ulei sare bicarbonat zahăr scorţişoară Mod de preparare: Aluatul de clătite se completează cu o linguri­ţă de zahăr şi un praf de bicarbonat. Merele se curăţă, se dau pe râzătoare, se […]
 
Chiftele de cartofi in crusta de seminte

Chiftele de cartofi in crusta de seminte

Chiftele de cartofi in crusta de seminte din: cartofi, soia, vegeta, ceapa, sare, piper, ienibahar, turmeric, ulei, patrunjel, seminte. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 100 g granule de soia 1 linguriţă vegeta 1 ceapă albă mare sare piper puţin ienibahar măcinat un praf de turmeric 50 ml ulei 3-4 linguri făină albă pătrunjel proaspăt tocat […]
Compot din fructe

Compot din fructe

Compot din fructe din: fructe, zahar, esente. Ingrediente: 1 kg fructe (mere, pere, vişine, caise, piersici, pru­ne, struguri, gutui, cireşe) zahăr esenţe Mod de preparare: Fructele se spală bine, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în 2 litri de apă. Când s-au înmuiat se adaugă zahăr după gust şi se mai lasă la […]
 
Retete de post: chiftele din ciuperci

Retete de post: chiftele din ciuperci

Retete de post: chiftele din ciuperci din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne sau se taie […]
Cornulete cu aluat fraged

Cornulete cu aluat fraged

Cornulete cu aluat fraged din: margarina, praf de copt, apa, lamaie, sare, faina, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de margarină 1 praf de copt 6 linguri de apă zeamă de lămâie sare făină zahăr pudră Mod de preparare: Se amestecă margarina, apa, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, un praf de sare şi […]
 
Chiftele de zucchini

Chiftele de zucchini

Chiftele de zucchini din: zucchini, cartofi, ceapa, gogosar, pasta de ardei, cimbrisor, patrunjel, malai, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 zucchini (300 g) 2 cartofi 1 ceapă roşie mică 1/2 gogoşar 1/2 linguriţă pastă ardei iute 1/2 linguriţă cimbrişor uscat 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri mălai 1-2 linguri făină ulei pentru prăjit sare   […]
Deserturi rapide

Deserturi rapide (2016)

Deserturi rapide: Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza   Un desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra 50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 […]
Gutui la cuptor

Gutui coapte cu nuci si stafide

Gutui coapte cu nuci si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, miere, margarina. Ingrediente: 3 gutui mari 100 g stafide 100 g miez de nucă 2 linguri miere 2 linguri margarină   Mod de preparare: Alegem trei gutui mari, le spălăm, le tăiem un capac şi eliminăm sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă […]
Reteta telina a la grec

Reteta telina a la grec

Reteta telina a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, ulei, faina, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg ţelină 250 g ceapă 400 g arpagic 200 g mazăre 2 legături verdeaţă 100 ml ulei 1 lingură făină 150 g măsline zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie […]
 
Retete de post: vinete

Retete de post: vinete

Retete de post: vinete din: vinete, ceapa, patrunjel, morcov, telina, ardei, varza, usturoi, ulei, sare, cimbru, rosii. Ingrediente: 5-6 vinete mai mici 2 cepe de mărime mijlocie 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 1/4 varză 4-5 căţei de usturoi ulei sare 2 foi de dafin câteva fire de cimbru […]
Salata orientala cu andive

Salata orientala cu andive

Salata orientala cu andive din: cartofi, ceapa, castravete, ardei, rosie, ulei, zeama de lamaie, andive. Ingrediente: 100 g cartofi fierţi 1 ceapă mică 1 castravete 1 ardei gras sau 1 gogoşar 1 roşie 1 linguriţă  ulei zeamă de lămâie andive   Mod de preparare: Cartofii, fierţi şi curăţaţi, se taie în felii şubţiri, se adau­gă, […]
 
Reteta maioneza de pufuleti

Reteta maioneza de pufuleti

Reteta maioneza de pufuleti din: pufuleti, ulei, lamaie, ceapa. Ingrediente: 1 pachet de pufuleţi de porumb (100-150 g) 1 cană ulei zeama de la o lămâie 1 ceapă mică rasă   Mod de preparare: Se pun pufuleţii în vasul în care urmează să se facă maioneza şi se udă bine cu câteva linguri de apă […]
Salsa - sos de rosii

Salsa – sos de rosii

Salsa – sos de rosii din: boia iute, boia de ardei dulce, pasta de rosii, apa, faina. Ingrediente: 1 linguriţă boia iute 2 linguri boia de ardei dulce 1 ceaşcă pastă de roşii 5 ceşti apă făină cât să îngroaşe compoziţia   Mod de preparare: Se fierb ingredientele împreună. Acest sos se poate folosi pentru orice […]
 
Peste alb in sos picant

Peste alb in sos picant

Peste alb in sos picant din: file de peste alb, boabe de mustar, mustar, masline, alune, apa, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri peşte alb (cod, merluciu, pangasius), 50 g boabe de muştar 2 linguri muştar cu hrean 10 măsline verzi, fără sâmburi 50 g alune de pădure 1 ceaşcă de apă 5 […]
Ciorba de naut cu fasole verde

Mancare de naut cu ton si rosii cherry

Mancare de naut cu ton si rosii cherry din: naut, ton, ceapa, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de năut 1 cutie de ton 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 50 ml vin rose 2-3 linguri pastă de tomate 5-6 roşii cherry pătrunjel proaspăt ulei de […]
 
Sos de rosii si ciuperci

Sos de rosii si ciuperci

Sos de rosii si ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, rosii, usturoi, boia, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau din conservă 50 ml ulei 1 ceapă 1 cutie de roşii tăiate cubuleţe 5 căţei de usturoi 2 linguriţe boia de ardei dulce sare piper puţin busuioc   Mod de preparare: Intr-o tigaie puneţi […]
Reteta de post: Bors de crap

Reteta de post: Bors de crap

Bors de crap din: apa, bors, crap, zarzavat, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 2 l apă 1 I borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat – morcov, pătrunjel, ceapă 3 linguri de orez verdeaţă sare   Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel şi o ceapă. Se pun să fiarbă în […]
 
Sos tartar cu tarhon

Sos tartar cu tarhon

Sos tartar cu tarhon din: maioneza, ceapa, capere, tarhon, sare, usturoi. Ingrediente: 300 g maioneză de pufuleţi 50 g ceapă 50 g capere sau 1 legătură tarhon 1 linguriţă sare 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: La maioneză se adaugă ceapa tocată foarte mărunt, după ce mai înainte a fost spălată şi stoarsă […]
Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie

Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si mar

Datorită beneficiilor extraordinare pe care le adu­ce organismului, această combinaţie poate fi considerată a avea proprietăţi de-a dreptul miraculoase. Sucul proaspăt de sfeclă, morcovi şi mere a fost prima oară folosit de către medicii chinezi pentru tratamentul cancerului de plămâni cu mii de arii în urmă. Este eficient în păstrarea sănătăţii tuturor orga­nelor, în special […]
 
Mimoze cu menta proaspata si portocale

Menta – savoarea mancarurilor

De secole, menta se bucură de o imensă popularitate, fiind folosită atât în bucătărie, pentru a da savoare mâncărurilor, cât şi pe post de plantă medicinală. Plină de vitamina A, C, B12, tiamină şi acid folie şi bogată în minerale, printre care magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc şi seleniu, menta se numără printre cele mai […]
Curcuma_(turmericul)

Condimente: Curcuma (turmeric)

Condimente: Curcuma (turmeric) Curcuma sau turmericul se foloseşte ca plantă ornamentală, ca unul dintre constituentele principale ale pudrei de curry, ca aditiv alimentar sau pentru tratarea unor afecţiuni digestive, dermatologice, oftalmologice, împotriva răcelilor sau în cosmetică. Originară din sudul Asiei, curcuma (turmeric) este o plantă erbacee, înrudită cu ghimbirul. Rizomul ei este uscat şi făcut pudră, fiind […]
 
Spuma de gris in sirop de visine

Spuma de gris in sirop de visine

Spuma de gris in sirop de visine din: sirop de visine sau de zmeura, apa, gris, zahar vanilat. Ingrediente: 400 ml sirop de vişine sau zmeură 600 ml apă 100 g griş 1 pachet zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă siropul cu apa şi se pune la fiert; când clocoteşte, se toarnă grisul sub […]
Sarailie

Retata de post: Sarailie

Sarailie din: foi de placinte, nuca, scortisoara, cuisoare, ulei sau margarina, zahar, apa, miere, lamaie. Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei sau margarină Sirop: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de […]
 
Deserturi simple

15 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Desert de casa cu sirop de caramel si nuci   Desert de casa cu sirop de caramel si nuci din: oua, smantana, esenta de vanilie, sirop de caramel, zahar brun, scortisoara, paine, unt, nuci pecan. Poate te intereseaza si: Prajitura cu umplutura de nuci Desert cu gelatina si branza dulce de […]
Vita_marinata_picanta_ la_tigaie_05

Reteta zilei: Vita marinata picanta, la tigaie

Vita marinata picanta, la tigaie din: vita, arahide, usturoi, ceapa verde, ceapa, ardei iute, sare, piper alb, vin, ulei de susan, sos de soia, amidon, bicarbonat apa, zahar, sos de stridii, otet, ulei. Ingrediente:  200 g carne de vită feliata 100 g arahide prăjite 2 căței de usturoi tocat 2 fire ceapa tocata ½ ceapa […]
 
Cornulete gustoase cu bors

Cornulete gustoase cu bors

Cornulete gustoase cu bors din: ulei, bors, zahar, sare, drojdie, faina, gem, nuca. Ingrediente: 1 cană ulei 1/3 cană borş zahăr vanilat puţină sare drojdie (cât o nucă) făină cât cuprinde gem şi nucă   Mod de preparare: Se face un aluat nu prea tare. Se întinde aluatul în strat subţire şi se taie pătrate. […]
Salata de fructe mic-dejun

Salata de fructe mic-dejun

Salata de fructe mic-dejun din: mere, pere, piersici, nuci, stafide, banane, miere. Ingrediente: 4 mere 4 pere 8 piersici 8 nuci mărunţite 50 g stafide 2 banane 2 linguriţe miere Mod de preparare: Merele, perele şi piersicile se curăţă de cotor şi se taie cubuleţe mici sau se dau pe răzătoarea mare. Bananele se curăţă […]
 
Retete de post: friganele

Retete de post: friganele

Retete de post: friganele din: apa, nuci, curmale, suc de portocale, faina, paine. Ingrediente: 1 ceaşcă apă 2 linguri nuci rumenite în cuptor 5 curmale fără sâmburi 1/2 ceaşcă suc proaspăt de portocale 1 lingură făină 8 felii de pâine   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, în afară de feliile de pâine, în blender, […]
Rulouri din chipotle incoltit

Prajitura cu nuca si coniac

Prajitura cu nuca si coniac din: biscuiti simpli, margarina, nuci, esenta de rom sau coniac, cacao, apa, stafide, zahar pudra. Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 1 1/2 pachet margarină 200 g nuci măcinate 1 lingură esenţă de rom sau coniac 6 linguri cacao 4 linguri apă 200 g stafide 1 ceaşcă zahăr pudră Mod de preparare: […]
 
Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata din: banane, ciocolata, faina, apa minerala, ulei, praf de copt, gem de prune, zahar, otet sau zeama de lamaie. Ingrediente: Blat: 5 banane (550 g fără coajă) 300 g ciocolată amăruie 280 g făină 75 ml apă minerală 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă praf de copt (opţional)a Umplutură (opţional): […]
 
 
 
 
How_to_make_Vegetable_pasta_(VIDEO)

How to make Vegetable pasta (VIDEO)

Vegetable pasta How to make Vegetable pasta:     Pofta buna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inghetata_cu_vanilie_si_caramel_05

Reteta zilei: Inghetata cu vanilie si caramel

Inghetata cu vanilie si caramel din: zahar, oua, amidon, smantana lichida, smantana, vanilie, covrigei sarati, sos de caramel. Poate te intereseaza si: Inghetata cu cirese si fulgi de ciocolata Inghetata de banane cu nuci Inghetata cu susan   Ingrediente:  3/4 cană zahar 2 oua 1 lingura amidon 2 cani smantana lichida 1 cană smântână vanilie […]
Fasole batuta cu ardei capia

Fasole batuta cu ardei capia

Fasole batuta cu ardei capia din: fasole, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscată 1-2 căpăţâni usturoi 1 kg ceapă 2-3 ardei kapia copţi sare piper ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege de eventualele impurităţi, se spală în câteva ape şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se pun […]
 
Gulas de ciuperci

Gulas de ciuperci

Gulas de ciuperci din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei, boia, coriandru, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 4 cartofi 2  cepe 100 ml ulei 1 lingură boia dulce 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă făină sare piper   Mod de preparare: Incepem prin a tăia ciupercile în patru, după care le punem la călit în ulei […]
Mancare de fasole verde cu leurda

Mancare de fasole verde cu leurda

Mancare de fasole verde cu leurda din: fasole, rosii, ceapa, leurda, ulei, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 6 roşii ceapă 2 legături leurdă 3 linguri ulei vegeta sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe bucăţi potrivite. […]
 
Retete de post: orez cu prune

Retete de post: orez cu prune

Retete de post: orez cu prune din: orez, prune, apa, zahar, ulei. Ingrediente: 300 g orez 400 g prune uscate 1200 ml apă 100 g zahăr 40 ml ulei   Mod de preparare: Se spală bine prunele şi se pun la înăbuşit cu ulei şi puţină apă. Când încep să se umfle, se adaugă orezul […]
Reteta chiftelute de varza

Reteta chiftelute de varza

Reteta chiftelute de varza din: varza, cartofi, morcov, pesmet, ceapa, marar, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g varză 500 g cartofi 150 g morcov 2 linguri pesmet 1 ceapă mare 1 legătura de mărar proaspăt sare piper proaspăt măcinat 2-3 linguri făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă şi […]
 
Ciulama de ciuperci cu oregano

Ciulama de ciuperci cu oregano

Ciulama de ciuperci cu oregano din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, amidon, apa, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 1 ceapă 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură amidon 150 ml apă sare piper puţin oregano uscat   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se scurg şi se taie fâşii. […]
Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Ciuperci umplute cu legume la cuptor din: ciuperci, dovlecel, ardei, rosie, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălăria mare 1/2 dovlecel mic 1/2 ardei gras 1 roşie tare 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se taie picioruşele şi se spală […
Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin   Mod de […]
Deserturi simple

13 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata   O reteta delicioasa de prajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa. Ingrediente: 15 piscoturi vanilie 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi capsune, cirese, visine etc.) 300 g frisca 1 plic gelatina 3 albusuri […]
 
Mancare de vinete la cuptor

Mancare de vinete la cuptor

Mancare de vinete la cuptor din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg vinete 2 cepe de mărime mijlocie 1 căpăţână de usturoi 500 g roşii sau 1 lingură de bulion  1 legătură de pătrunjel verde  ulei sare apa   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, […]
Pilaf cu spanac

Pilaf calugaresc

Pilaf calugaresc din: orez, apa, ceapa, morcovi, rosii, telina, ciuperci, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, dovlecel. Ingrediente: 1 ţelină 2 roşii 2 morcovi 2 cepe 2 căni apă 1 cană orez 100 g ciuperci 2 ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 dovlecel feliat sare şi piper după gust   Mod […]
 
Placinta cu verdeturi si arpacas

Placinta cu verdeturi si arpacas

Placinta cu verdeturi si arpacas din: faina, otet, apa, ulei, sare, aluat, spanac, andive, stir, marar, patrunjel, ceapa, praz, arpacas, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 1 lingură oţet 1 ceaşcă apă rece 2 linguri ulei 1 lingură de sare 500 g aluat pentru foi 1 kg spanac andive ştir 1 ceaşcă mărar şi […]
Retete de post: paste delicioase cu legume

Retete de post: paste delicioase cu legume

Retete de post: paste delicioase cu legume din: paste, conopida, broccoli, ardei, morcov, telina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g paste  fără ou 1 conopidă 1 broccoli 1 ardei gras 1 morcov 1 telină rădăcină sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare circa 8 minute. Legumele […]
 
Mere umplute la cuptor

Mere umplute la cuptor

Mere umplute la cuptor din: mere, zahar, gem, margarina, zahar. Ingrediente: 5 mere zahăr gem (dulceaţă) de vişine margari­nă zahăr Mod de preparare: Merele se spală, se scobesc de cotoare. în sco­bitură se pune puţină margarină, puţin zahăr şi o linguriţă de gem. Se aşază în tava unsă cu margarină şi se dau la cuptor […]
Chiftelute din legume

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 legătură mărar ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Cartofii se spală de pământ şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece. Dovlecelul […]
 
Ciorba de naut cu fasole verde

Chiftelute din naut

Chiftelute din naut din: naut, paine, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, boia, chilli, sare, piper, ulei, bicarbonat, seminte de susan. Ingrediente: 200 g năut 3 felii franzelă (fără coajă) 11/2 lingură făină 1 ceapă mare 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 11/2 linguriţă rasă coriandru boabe măcinat 1/4 linguriţă chimion măcinat 1 vârf de […]
Retete de post: ciuperci sote

Retete de post: ciuperci sote

Retete de post: ciuperci sote din: ciuperci, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci champignon 4 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie în bucăţi potri­vite. Intr-o tigaie se pune uleiul, apoi se adaugă ciuper­cile şi se lasă să se călească […]
 
Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar din: conopida, cartofi, bulion, pesmet, marar, tofu, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 5 cartofi 3 linguri bulion ardei 3 linguri pesmet 2 legături mărar 100 g tofu sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare […]
Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, pstarnac, telina, ardei, rosii, usturoi, ulei, marar, piper, sare, cimbru, mix de legume. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde, proaspătă sau congelată 2 cepe potrivite ca mărime 4 morcovi mai măricei 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 1 ţelină mică 1 ardei mare galben 1 cutie (450 […]
 
Iahnie de dovlecei cu verdeata

Iahnie de dovlecei cu verdeata

Iahnie de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, marar, patrunjel, cimbru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 dovlecei 3 cepe 100 ml ulei 50 g bulion 1 legătură de mărar verde 1 legătură de pătrunjel verde 1 foaie de dafin 1 linguriţă cimbru 5 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Dovleceii […]
Retete de post: mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei cu ardei

Mancare de dovlecei cu ardei din: dovlecei, ardei, ceapa, marar, pasta de ardei, pasta de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe 5 ardei copţi 5 cepe roşii 1 legătură mărar verde 1 lingură pastă de ardei 1 lingură pastă de roşii 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă […]
 
Cat de periculoasă este sarea

Zaharul si hiperactivitatea

Starea de hiperactivitate reprezinta o tulburare ce apare caracteristic in copilarie, chiar inainte de varsta de 7 ani, si include in tabloul clinic o stare permanenta de neliniste psiho-motorie, incapacitate de concentrare, impulsivitate sau combinarea acestora. Manifestarile trebuie sa fie prezente timp de minim 6 luni pentru a ridica suspiciunea de hiperactivitate, sa aiba o […]
Sparanghelul - furnizor de sanatate

Sparanghelul – furnizor de sanatate

Cercetări recente au stabilit o legătură între consumul sparanghelului, echilibrul psihic şi sănătatea inimii. Sparanghelul conţine şi rutină, un compus chimic cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. De asemenea, această substanţă întăreşte capilarele, micile vase de sânge pe care pot apărea umflături hemoroidale sau varice. Ca toate fructele şi legumele, sparanghelul furnizează o doză sănătoasă de fibre. Această […]
 
Retete de post: mancare de gulii

Retete de post: mancare de gulii

Retete de post: mancare de gulii din: gulii, eapa, bulion, ulei, sare, zahar. Ingrediente: 6 gulii de mărime mijlocie 1 ceapă de mărime mijlocie 1 lingură bulion sau 3-4 roşii de mărime medie 1 ceaşcă de apă sau zeamă de legume ulei sare 1-2 linguriţe de zahăr   Mod de preparare: Se aleg gulii tinere, […]
Prajitura cu nuca si miere

Prajitura cu nuca si miere

Prajitura cu nuca si miere din: miere, faina, ulei, drojdie, marmelada, nuci, zahar, bicarbonat. Ingrediente: 2 linguri de miere 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 3 linguri de marmeladă 3 linguri de nuci 1 lingură de zahăr bicarbonat Mod de preparare: Mierea se amestecă cu bicarbonatul, se pune într-o cratiţă şi […]
 
Deserturi simple

10 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine   Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de […]
Supa_crema_de_rosii_cu_ardei_copti_04

Reteta zilei: Supa crema de rosii cu ardei copti

Supa crema de rosii cu ardei copti din: unt, ceapa, usturoi, faina, rosii, ardei copti, supa de legume, busuioc, cimbru, piper, lapte. Poate te intereseaza si: Supa crema de rosii cu crutoane Supa crema de rosii cu ficat de pasare Supa crema de rosii cu orz   Ingrediente:  2 linguri de unt 1 ceapa 4 […]
 
Musaca cu orez

Musaca cu orez

Musaca cu orez din: ulei, orez, morcovi, ceapa, gris, mazare, cartofi, sare. Ingrediente: 1/2 pahar ulei 2 cană de orez 2 morcovi 1 cutie de mazăre 1 ceapă 4 linguri de ulei 2 linguri de griş 6 cartofi fierţi sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, se taie ceapa mărunt şi se pune […]
Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi si verdeata din: pastai, usturoi, boia, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g păstăi 5 căţei mari de usturoi 1 linguriţă boia dulce pătrunjel mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Păstăile se spală, se curăţă de capete şi se rup în 2-3 bucăţi. Se taie 3 căţei de […]
 
Parjoale din cartofi cu pesmet

Parjoale din cartofi cu pesmet

Parjoale din cartofi cu pesmet din: cartofi, ceapa, usturoi, margarina, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 3 căţei de usturoi pătrunjel mărar 200 g pesmet 70 g margarină sare piper   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă. După ce au fiert, […]
Reteta pilaf cu ciuperci

Reteta pilaf cu ciuperci

Reteta pilaf cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400-500 g ciuperci 150 g orez 600 ml apă 1 ceapă de mărime mijlocie 10 boabe piper ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-o oală apă, sare şi puţină zeamă […]
 
Zacusca de cod cu usturoi

Zacusca de cod cu usturoi

Zacusca de cod cu usturoi din: cod, morcovi, telina, albitura, usturoi verde, praz, masline, rosii in bulion, ulei, sare, piper, apa, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telină 1 albitură 1 legătură usturoi verde 1 fir de praz 100 g măsline 250 g roşii în bulion 3 linguri ulei sare piper 100 ml […]