joi, 1 noiembrie 2012

Ciorbe de Craciun #6


Ciorbe de Craciun:

Borş de fasole grasă

Borş de fasole grasă
O reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat, bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde. Ingrediente: 300 g fasole grasă, galbenă 5 linguri zarzavat tăiat cu­buleţe 1,5 l borş 4 linguri bulion de roşii o ceapă un ardei iute sare leuştean verde   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorba de legume cu suc de rosii si paste

Ciorba de legume cu suc de rosii si paste
O reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi, dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel, telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2 ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3 morcovi patrunjel telina frunze un...
Read more »

Ciorbă cu carne de porc si prune uscate

Ciorbă cu carne de porc si prune uscate
  O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăci­nă pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smân­tână 40 g unt...
Read more »

Ciorbă de porc cu tarhon

Ciorbă de porc cu tarhon
  O reteta de ciorba din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 75 g orez 2 linguri bulion 2 linguri tarhon uscat sau 1 legă­tură tarhon verde 1 lămâie...
Read more »

Ciorbita de legume cu porumb

Ciorbita de legume cu porumb
O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorbita de legume cu porumb din: morcovi, ceapa, cartofi, piper, telina, frunze de telina, paturnjel, boabe de porumb, boabe de mazare, smantana, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 morcovi o ceapa cartofi piper o telina mica frunze de telina patrunjel boabe de porumb...
Read more »

Ciorbă de roşii cu bame

Ciorbă de roşii cu bame
O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii, ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat. Ingrediente: o jumătate de kg de roşii două legături de ceapă verde sau o ceapă mare 3 linguri de orez 300 g bame o lingură de sare două linguri de...
Read more »

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana
O reteta de ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana din: ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, dovlecei, praz, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors sau zeama de varza, ou, smantana, sare si leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g...
Read more »

Ciorbă de ciocănele cu leustean

O ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean Ingrediente: picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 60 ml...
Read more »

Bors cu sfeclă si carne de vită

O reteta de bors de sfecla si carne de vita din: ceapa carne de vita, morcov, telina si albitura, ulei, ardei gras, varza alba, sfecla rosie, cartofi, rosii, bors, smantana, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei...
Read more »

Ciorbă cu gogosar murat

Ciorbă cu gogosar murat
  O reteta de ciorba de gogosar murat, ceapa, usturoi, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 mor­covi 2 rădăcini pătrunjel + frunzele 2 linguri suc de roşii 2-3 foi de dafin 5-6 cartofi 1 gogoşar murat 1 cană borş sau 3...
Read more »

Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat

Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat
O reteta de ciorba de peste din: patrunjel, peste, morcov, telina, ceapa, praz, usturoi, rosii, ardei gras, fasole rosie, boabe de porumb, pasta de tomate, marar, rozmarin si ulei. Ingrediente: un kilogram de peşte pătrunjel un morcov un sfert de ţelină o ceapă un fir de praz usturoi 4 roşii un ardei gras 100...
Read more »

Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr...
Read more »

Borş Moldovenesc

Borş Moldovenesc
O reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi knorr după gust pătrunjel verde...
Read more »

Ciorba de porc cu legume si agurida

Ciorba de porc cu legume si agurida
O reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g praz...
Read more »

Bors de legume delicios

Bors de legume delicios
O reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g fasole congelata 100 g fasole boabe...
Read more »

Ciorbă de batal cu legume

O reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare, bors si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de berbec 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g car­tofi 150 g varză albă...
Read more »

Bors de cartofi si carnati de casa

Bors de cartofi si carnati de casa
O reteta de bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri...
Read more »

Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume
O reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei...
Read more »

Ciorbă de coadă de vacă

O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 lin­guri oţet piper...
Read more »

Ciorba de peste Clarias

Ciorba de peste Clarias
O reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coa­jă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui...
Read more »

Bors de urzici cu telina si albitura

Bors de urzici cu telina si albitura
O reteta simpla de bors de urzici cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez, urzici, bors, knorr, sare, ceapa verde si leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcovi 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 75 ml orez 50 g urzici 6-800 g borş 700 ml knorr şi sare după...
Read more »

Ciorba de zarzavat cu telina si albitura

Ciorba de zarzavat cu telina si albitura
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de zarzavat cu telina si albitura din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez sau cartofi, ardei gras, rosii sau bulion, smantana, sare, sare de lamaie si patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 50 ml orez 50 g...
Read more »

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Ciorba de dovlecei cu iaurt
O reteta absolut delicioasa de ciorba de dovlecei cu iaurt din: morcov, ceapa, telina, albitura, orez, dovlecei, iaurt, knorr, sare, sare de lamaie si marar sau patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g orez 75 g dovlecei 500 g iaurt 300 g knorr  sare şi sare de lămâie...
Read more »

Ciorbă de Teci (Fasole Verde)

Ciorbă de Teci (Fasole Verde)
O reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina, albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g roşii proaspete sau în bulion 250 g usturoi 20...
Read more »

Ciorbă de fasole acrită cu gutui

Ciorbă de fasole acrită cu gutui
  O reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean. Ingrediente: 172 kg fasole albă 4-5 cepe 1 morcov 1 păstârnac 2 gogoşari 5 roşii 2 gutui 1 linguriţă cimbru 2 linguriţe zahăr sare câteva fire de leuştean verde   Mod de preparare: Alegi şi...
Read more »

Ciorbă de Linte cu Mărar

Ciorbă de Linte cu Mărar
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura, cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar. Ingrediente: linte 400 g ceapă 60 g ulei 50 ml o linguriţă de boia de ardei dulce o lingură de făină...
Read more »

Ciorba de pasare cu legume si taitei de casa

O reteta delicioasa de ciorba de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, telina, albitura, ceapa, praz, ardei gras, dovlecei, taitei de casa, rosii, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g praz...
Read more »

Ciorbă din măruntaie de miel

O reteta gustoasa de ciorba din maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, morcov, telina, albitura, orez, ceapa verde, iaurt, sare de lamaie sau zeama de varza, sare si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: măruntaie de miel (organe, măţişoare, etc.) 500 g ceapă 60 g morcov 100 ţelină şi albitură 150 g...
Read more »

Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza

O reteta gustoasa de ciorba de stevie cu orez si zeama de varza din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, stevie, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g orez 75 g ştevie 500 g zeamă de varză 5-600 ml sau puţină...
Read more »

Ciorba de loboda cu orez si leustean

Ciorba de loboda cu orez si leustean
O reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 50 g ţelină 50 g albitură 50 g ulei 30 ml orez 75 g lobodă 600 g borş 5-600 ml sare şi o...
Read more »

Ciorbă Ţărănească de Văcuţă

Ciorbă Ţărănească de Văcuţă
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca de vacuta din: carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, dovlecei, mazare sau fasole verde, sare, knorr si leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g...
Read more »

Bors de vita

Bors de vita
O reteta de bors de vita din: carne de vita, bors, ceapa, morcov, telina, patrunjel sau pastarnac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: apa carne de vita- cam 500 g jumatate de litru de bors o ceapa un morcov o telina mica o radacina de patrunjel sau de pastarnac verdeata: patrunjel sare piper   Mod...
Read more »

Ciorba de macrou cu rozmarin

Ciorba de macrou cu rozmarin
O reteta gustoasa de ciorba de macrou cu rozmarin din: macrou, dovlecel, ciuperci, ardei gras, rosii, orez, praz, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, ardei iute, rozmarin, sare, piper si bors. Ingrediente: un kilogram de macrou un dovlecel 500 g ciuperci un morcov un ardei gras 4 roşii două linguri cu orez un fir...
Read more »

Ciorbă de porc a la grec

Ciorbă de porc a la grec
O reteta de ciorba de porc a la grec din: carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, smantana, ou, sare, sare de lamaie, marar si patrunjel verde. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g orez 75 g smântână 150 g un ou...
Read more »

Ciorbă de pui ţărănească cu albitură

O reteta delicioasa de ciorba de pui taraneasca cu albistura din: carne de pasare, morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, ardei gras, varza alba, cartofi, fidea, fasole verde, bors, sare si leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g ulei 50 ml ardei gras...
Read more »

Ciorbă de legume ilfoveană

Ciorbă de legume ilfoveană
O reteta de ciorba de legume ilfoveana din: morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, ulei, cartofi, rosii, ou, faina, bors, corcoduse, knorr si leustean. Ingrediente: morcov 100 g; ceapă 100 g; ţelină şi albitură 150 g; ardei gras 100 g; ulei 50 ml; cartofi 200 g; roşii proaspete sau în bulion 200 g;...
Read more »

Ciorba de perisoare cu albitura

Ciorba de perisoare cu albitura
O reteta foarte gustoasa de ciorba de perisoare din: carne de vita, ou, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, orez, rosii, pasta de tomate, bors, sare, piper si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de vită (sau amestec) 300 g un ou ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei...
Read more »

Ciorbă de porc cu hrean

Ciorbă de porc cu hrean
  O ciorba din carne de porc, hrean, morcovi, ceapa, zeama de varza, untura, boia, faina, sare si piper. Ingrediente :  1/2 kg carne de porc 5 morcovi 5 bucăţi hrean 1 ceapă 1 l zeamă de varză 2 linguri untură 1 linguriţă boia 2 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Tai...
Read more »

Ciorba de pui cu rosii si fidea

O reteta absolut delicioasa de ciorba de pui cu rosii si fidea din: carne de pui, ceapa, morcov, telina, orez, ardei gras, rosii, knorr, fidea si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne de pui 500 g ceapa 60 g morcov 60 g telina 60 g orez 50 g ardei gras 100 g rosii proaspete...
Read more »

Ciorbă de linte

Ciorbă de linte
  O reteta de ciorba de linte galbena, costita afumata, ceapa, usturoi, cimbru, otet si sare. Ingrediente:  350 g linte galbenă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru oţet sare   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă, de...
Read more »

Ciorba de creier

Ciorba de creier
  O reteta de ciorba de creier, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, telina, rosii uscate, bors, sare si piper. Ingrediente : 300 g creier de porc 4 morcovi 4 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ţelină mică 100 g roşii uscate 500 ml borş sare piper   Mod de preparare : Pui creierul în...
Read more »

Bors moldovenesc cu gaina

Bors moldovenesc cu gaina
  O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare. Ingrediente: 1 găină de curte 1/2 l borş 1 ceapă 2 mor­covi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă sare Ingrediente tăieţei : 2 ouă 300 g...
Read more »

Ciorbă de varză nouă si carne

Ciorbă de varză nouă si carne
  O reteta gustoasa de ciorba de varza, carne, suc de rosii, smantana, piper boabe, sare si cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 verze noi 300 ml suc de roşii 1 cutie mare de smântână 2 gălbenuşuri boabe de piper cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi...
Read more »

Ciorbă de şalău cu corcoduse verzi

Ciorbă de şalău cu corcoduse verzi
O reteta absolut delicioasa de ciorba de salau cu corcoduse verzi din: salau, ceapa, apa, telina, ardei, pasta de tomate, corcoduse verzi, leustean, sare si piper. Ingrediente: un şalău de aproximativ un kg 4 litri de apă două cepe doi morcovi o ţelină doi ardei două linguri de pastă de tomate corcoduşe verzi (sau,...
Read more »

Retete de post:Borş mănăstiresc

O reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras, morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3 roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml untdelemn 150 g urdă...
Read more »

Ciorbă de perisoare si carne bucati

Ciorbă de perisoare si carne bucati
  O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, galbenuisuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 250 g carne tocată 250 g carne de porc 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 gulie 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 500...
Read more »

Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat

Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat
  O reteta de ciorba de laboda, kaizer, ceapa verde, usturoi, marar, lapte acru, faina, otet si sare. Ingrediente: 4-5 legături de lobodă roşie 600 g kaizer afumat 5 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 ceaşcă lapte acru (sau iaurt) 2 linguri făină 2 linguri lapte 3 l apă...
Read more »

Ciorba de carne

Ciorba de carne
  O reteta deliciasa de ciorba de carne de porc, ceapa, pastarnac, radacina de telina, bulion si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de porc 1 ceapă 1 păstârnac mic 1 morcov potrivit 1/2 rădăcină de ţelină 2-3 linguri bulion verdeaţă   Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă  rece cu sare şi...
Read more »

Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura

Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura
  O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente :  1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrun­jel 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate) 1...
Read more »

Borş ardelenesc de peşte (crap)

O reteta gustoasa de bors ardelenesc de peste din: capete si cozi de crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, untdelemn, sare, piper, bors de putina si smantana. Ingrediente: capete şi cozi de crap două cepe doi morcovi două rădăcini de pătrunjel un păstârnac doi ardei graşi 4 roşii o legătură de...
Read more »

Ciorba de fasole boabe cu legume

Ciorba de fasole boabe cu legume
O reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole, morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors. Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/ patrunjel o ceapa bors   Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se...
Read more »

Ciorba de papadie

Ciorba de papadie
  O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2 linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4 fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet   Mod de preparare: Tai costiţa cât...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de zarzavat

O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină fa­cultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină   Mod de preparare: Ceapa...
Read more »

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci
O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet...
Read more »

Ciorbă americană de fasole şi arahide

Ciorbă americană de fasole şi arahide
O reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper alb...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă

Fasoleboabe1.jpg
O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de...
Read more »

Retete de post: Borş de iarnă

Retete de post: Borş de iarnă
O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrun­jel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare...
Read more »

Retete de post: Borş de cartofi

Retete de post: Borş de cartofi
O reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper un litru borş facultativ: 3...
Read more »

Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii

Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare si 2 oua. Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2...
Read more »

Ciorba de praz cu zeama de varza si orez

Ciorba de praz cu zeama de varza si orez
O reteta gustoasa de ciorba de praz cu zeama de varza din: morcov, ceapa, telina, albitura, praz, ulei, orez, sare, knorr, zeama de varza si leustean sau patrunjel Ingrediente: morcov 100 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g praz 500 g ulei 100 ml orez 50 g sare şi o linguriţă de...
Read more »

Ciorbă de miel delicioasă

Ciorbă de miel delicioasă
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică...
Read more »

Ciorba de burtă (ranga ranga)

Ciorba de burtă (ranga ranga)
O retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3 căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după gust sarza   Mod...
Read more »

Ciorbă rece de sfeclă roşie

Ciorbă rece de sfeclă roşie
O reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti, patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete, tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână   Mod de preparare: Sfecla se spală foarte...
Read more »

Ciorbă rece de măcriş cu jambon afumat

O reteta delicioasa de ciorba rece de macris cu jambon afumat din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală...
Read more »

Ciorba ca la lipoveni

Ciorba ca la lipoveni
  O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, otet. Ingrediente: 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap) 6-7 cepe 6-7 roşii 2-3 ardei 2-3 legături leuştean 8 cartofi sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt...
Read more »

Ciorbă de pui si legume de toamnă

Ciorbă de pui si legume de toamnă
  O reteta delicioasa de ciorba de pui, morcovi, telina, ardei verde, gogosar, ceapa, conopida, dovleac, rosii, bors, verdeata. Ingrediente: 4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan) 1 morcov 1/2 căpăţână de ţelină 1 ardei verde 1/2 gogoşar 1 ceapă câteva bucheţele de conopidă 1/2 felie de dovleac 3 roşii 1/2 l borş...
Read more »

Ciorba de legume cu busuioc

Ciorba de legume cu busuioc
  O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2 căni fasole verde 6-8 căni apă caldă...
Read more »

Ciorbă de mazăre cu orez

Ciorbă de mazăre cu orez
  O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi, bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1 rădăci­nă pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2 linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, pătrunjelul, morcovul şi usturo­iul...
Read more »

Ciorba de linte cu otet si usturoi

Ciorba de linte cu otet si usturoi
  O reteta gustoasa de ciorba de linte din: ulei, ceapa, usturoi, sare, piper, otet si cimbru. Ingrediente: 1 cană linte înmuiată cu o zi înainte 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 2 linguri oţet 2 l apă cimbru   Mod de preparare: Pui apa la fiert şi, când clocoteşte,...
Read more »

Ciorbă de lobodă delicioasă

Ciorbă de lobodă delicioasă
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7 legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă ţărănească, de peşte sărat

Ciorbă ţărănească, de peşte sărat
Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper...
Read more »

Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole

Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole
Fierbem, în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2 rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel verde mărunt tocat şi sarea...
Read more »

Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana

Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana
O reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură,...
Read more »

Ciorba de potroace cu orez

Ciorba de potroace cu orez
  O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente :  2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli...
Read more »

Ciorba cu sorici

Ciorba cu sorici
  O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli bine şi pui...
Read more »

Retete de porst: Borş cu fasole

Retete de porst: Borş cu fasole
Se ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece. Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert...
Read more »

Borş călugăresc

Se potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cim­bru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron,...
Read more »

Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană

Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
O reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de...
Read more »

Ciorba de legume cu crenvusti

Ciorba de legume cu crenvusti
  O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel, radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de lamaie si ulei. Ingrediente :  2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1 cartof 3 linguri orez suc...
Read more »

Zama sibiana de pastai

Zama sibiana de pastai
  O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1...
Read more »

Borş

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin...
Read more »

Cum se prepara Supa crema de legume (video)

Cum se prepara Supa crema de legume (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din: dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel, ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline smantana sare piper   Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala,...
Read more »

Ciorbă de dovlecei, cartofi si parmezan

O reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste făinoase 8 dovlecei mici 6 cartofi medii ulei de măsline parmezan ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pune pe foc o oală cu 1,5 l...
Read more »

Borş delicios de dovlecei

Borş delicios de dovlecei
O reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov, patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă orez 1 l borş 1 ou 2 linguri smântână leuştean verde 1 kg dovlecei în floare Mod de preparare: Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne de vită

O reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne, patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlccei 500 g carne de vită 250 g morcovi şi ţelină 150 g ceapă 50 g orez 2 lămâi mari 1,5 ...
Read more »

Ciorba Saint Germain

O reteta simpla de ciorba saint germain din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 1 apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră....
Read more »

Borş cu coriandru şi chimen

Borş cu coriandru şi chimen
O reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina, ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat si frunze de chives. Ingrediente: 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi 1 tijă de ţelină, tocată 50 g ciuperci champignon, tăiate...
Read more »

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie
  O reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 ml borş 1 ţelină cu frunze 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 3 l apă ulei sare 2 frunze dafin 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu borş

Ciorbă de perişoare cu borş
  O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac, telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie înmuiată în lapte Mod de...
Read more »

Ciorba cu galuste de ficat

Ciorba cu galuste de ficat
  O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1 păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare piper câteva frunze...
Read more »

Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta
  O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi, pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente: 1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1 morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi le tai mărunt....
Read more »

Ciorba cu galuste

Ciorba cu galuste
  O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură...
Read more »

Ciorba de pepene

Ciorba de pepene
  O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la...
Read more »

Ciorbă de miel cu verdeţuri

Ciorbă de miel cu verdeţuri
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de  tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă...
Read more »

Ciorbă clasică de miel

Ciorbă clasică de miel
O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura...
Read more »

Bors cu carne de oaie

O reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3 linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei...
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel

Ciorba_dreasa_de_vitel.jpg
O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1...
Read more »

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet
O reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1...
Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşti

Va prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta...
Read more »

Ciorba mexicana

Ciorba mexicana
O reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colo­rată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro