duminică, 12 iunie 2016

Retete usoare si rapide # 5

Retete usoare si rapide 

Apple_pie

Apple pie

Apple pie din: faina, sare, mere, zeama de lamaie, sirop de artar, zahar, amidon, scortisoara, nucsoara, cuisoare. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă de sare 190 g grăsime de cocos 1 albuş 6-8 mere 2 linguri de zeamă de lămâie 2 linguri de şirop de arţar 100-150 g zahăr brun 1 lingură de amidon 1 linguriţă […]
Salata_de_valeriana_cu_pui

Salata de valeriana cu pui

Salata de valeriana cu pui din: piept de pui, sare, piper, boia, ulei, pepene, valeriana, rosii, ceapa, miere, ulei, otet. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui sare piper boia dulce 2 linguri de ulei vegetal 1/2 de cantalup mic 1 pepene galben mic 4 fire de ceapă verde 2 roşii 400 g valeriană 1 […]
 
Cartofi_cu_caviar_negru

Cartofi cu caviar negru

Cartofi cu caviar negru din: cartofi, sare, ulei, castravete, caviar, marar, lamaie. Ingrediente: 4 cartofi mari sare ulei 1/2 de castravete 2 linguri de creme fraîche 50 g caviar negru mărar pentru ornat 1 lămâie   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se taie cu tot cu coajă felii de circa 2 cm […]
Salata_cu_stafide

Salata cu stafide

Salata cu stafide din: salata, sherry, otet de sherry, ulei, mustar, stafide, branza, masline, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de sherry 2 linguri de oţet de sherry 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă de muştar sare piper 100 g stafide 150 g brânză de oaie 200 g măsline negre fără sâmburi 500 […]
 
Tarte_de_cartofi_cu_caviar_rosu

Tarte de cartofi cu caviar rosu

Tarte de cartofi cu caviar rosu din: cartofi, sare, ou, piper, peste afumat, lamaie, castravete, ridichi, caviar. Ingrediente: 5-6 cartofi mari sare 1 ou 2 fileuri de peşte afumat 2 linguri de zeama de lămâie 400 g creme fraîche piper negru 1 bucată de castravete 6 ridichi sare de mare grunjoasă puţin mărar puţin caviar roşu […]
Salata_de_andiva_si_ridichi

Salata de andiva si ridichi

Salata de andiva si ridichi din: andive, ridichi, germeni de fasole, chives, patrunjel, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g andivă creaţă 1 legătură de ridichi 200 g germeni de fasole mungo 4 linguri de seminţe de floarea-soarelui 1/2 de legătură de chives 1/2 de legătură de pătrunjel 4 linguri de oţet cu ierburi aromatice […]
 
Păstrăv in sos de smantană

10 Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

Retete cu Peste pentru Meniul de Florii: Chiftele de ton Chiftele de ton din: ton din conserva, usturoi, pesmet, parmeza, busuioc, ulei, lamaie, ou, sos de rosii, paine, paste. Mod de preparare: Intr-un bol, se pun 400g de ton din conservă, scurs, cu 1 căţel de usturoi pisat, mână de pesmet, 1/2 legătură mică de busuioc […]
Omleta_cu_cartofi_si_masline

Omleta cu cartofi si masline

Omleta cu cartofi si masline din: cartofi, masline, ardei, capere, ulei, harissa, oua, lapte, smantana, sare, piper, roinita. Ingrediente: 450 g cartofi 100 g măsline negre fără sâmburi 3 ardei iuţi verzi câte 1 ardei gras roşu şi verde 1 lingură de capere (la borcan) 4 linguri de ulei de arahide 1 lingură de ulei […]
 
Prajitura cu struguri albi

Prajitura cu struguri albi

Prajitura cu struguri albi din: struguri albi, smantana, lapte, oua, zahar pudra, vanilie, margarina. Ingrediente: 500 g struguri albi, fără sâmburi 200 g smântână 150 ml lapte dulce 2 ouă 100 g zahăr pudră 1 1/2 lingură făină esenţă de vanilie margarină pentru uns forma zahăr pudră   Mod de preparare: Speli strugurii şi îi […]
Salata_colorata

Salata colorata

Salata colorata din: salata, dovlecei, toast, unt, cascaval, struguri, rosii, mustar, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 250 g salată frisee 250 g salată frunze de stejar 200 g dovlecei 100 g toast integral 2 linguri de unt 200 g caşcaval 100 g struguri negri 250 g roşii cherry 1 lingură de muştar sare piper 3 […]
 
Chiftele_de_dovlecei_cu_nucsoara

Chiftele de dovlecei cu nucsoara

Chiftele de dovlecei cu nucsoara din: cartofi, dovlecei, nucsoara, sare, piper, ulei. Ingrediente: 750 g cartofi sare piper 250 g dovlecei 1 priză de nucşoară măcinată 1/2 de linguriţă de oregano uscat 4 linguri de ulei   Mod de preparare: Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, […]
Supa_rece_de_castraveti_cu_ridichi

Supa rece de castraveti cu ridichi

Supa rece de castraveti cu ridichi din: castraveti, avocado, ceapa, usturoi, iaurt, zara, sare, piper, chimion, ridichi. Ingrediente: 2 castraveţi de salată (Fabio) 2 avocado 3 cepe 2 căţei de usturoi 1 l supă de legume 1 lingură de zeamă de lămâie 250 g iaurt 250 ml zară  sare piper Cayenne praf de chimion 3 […]
 
Salata_de_conopida_si_broccoli

Salata de conopida si broccoli

Salata de conopida si broccoli din: broccoli, conopida, otet, sare, piper, nucsoara, zahar, ulei de nuci. Ingrediente: 750 g broccoli 250 g conopidă sare 6 linguri de oţet de vin alb piper 1 vârf de cuţit de nucşoară 1/2 linguriţă de zahăr 6 linguri de ulei de nuci   Mod de preparare: Se spală conopida […]
Raita_cu_legume

Raita cu legume

Raita cu legume din: iaurt, ceapa, rosii, castravete, boia, mix condimente, sare, coriandru. Ingrediente: 400 g iaurt integral 2 cepe 3 roşii 1/2 de castravete de salată (Fabio) 1 linguriţă de boia iute 1 linguriţă de mix de condimente garam maşala sare 1 lingură de frunze tocate de coriandru Mod de preparare: Iaurtul se amestecă […]
 
Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

7 Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

Retete cu Peste pentru Meniul de Florii: Mancare de ceapa cu peste Mancare de ceapa cu peste din: file de salau, ceapa, rosii, gogosari, vin, ulei, faina, sare, piper, oregano. Ingrediente: 400 g file de şalău 5 cepe 3 roşii 2 gogoşari 50 ml vin alb 50 ml ulei 50 g făină sare piper oregano […]
Valeriana_in_sos

Valeriana in sos

Valeriana in sos din: valeriana, salote, cartof, verdeata, mustar, otet, ulei de rapita, sare, piper. Ingrediente: 500 g valeriană 2 şalote mici 1 cartof mare proaspăt fiert 1/2 de legătură de verdeaţă pentru salată (de exemplu pătrunjel, chives, roiniţă) 1-2 linguriţe de muştar picant 2 linguri de oţet 4-6 linguri de ulei de rapiţă presat la […]
 
Mancare_de_porc_cu_cartofi

Mancare de porc cu cartofi

Mancare de porc cu cartofi din: carne de porc, cartofi, mazare, ceapa, usturoi, supa, ulei, cimbru, rozmarin, patrunjel, sare, piper, bulion. Ingrediente: 500 g carne de porc 4 cartofi mari 100 g mazăre verde 1 ceapă mare 5-6 cepe mici 2 căţei de usturoi 150 ml supă limpede de legume 2 linguri ulei cimbru rozmarin […]
Salata_cu_paste_si_legume

Salata cu paste si legume

Salata cu paste si legume din: paste, castravete, salata, morcovi, ardei, iaurt, patrunjel, maioneza, zahar, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste (de exemplu penne sau farfaile) 300 g castravete de salată (Fabio) 1 salată verde 4 morcovi 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 legătură de pătrunjel 250 g iaurt natural 3 […]
 
Retete_peste_Paste

Retete simple pentru Pasti (2016)

Retete simple pentru Pasti: Frigarui marinate cu carne de miel Frigarui marinate cu carne de miel din: miel, ceapa, usturoi, lamaie, ulei, cimbru, boia, ardei iute, chimion, patrunjel, menta, ardei gras. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpă) 1 ceapă 4 căţei de usturoi 3 linguri de zeamă de lămâie 75 ml ulei de măsline […]
Retete simple pentru Meniul de Florii

Retete simple pentru Meniul de Florii

Retete simple pentru Meniul de Florii: Macrou la cuptor cu vin Macrou la cuptor cu vin din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun […]
 
Cannelloni umpluti cu carne

Cannelloni umpluti cu carne

Cannelloni umpluti cu carne din: cannelloni, carne tocata de manzat, cascaval, unt, ou, usturoi, ceapa, ulei, busuioc, busuioc, rozmarin, vin, rosii decojite, sare, piper. Ingrediente: 12 tuburi de cannelloni 300 g carne tocată de mânzat 150 g caşcaval 40 g unt 1 ou 1 căţel de usturoi 1 ceapă 2 linguri cu bulion busuioc verde […]
Paste la cuptor cu masline, spanac si branza

Paste la cuptor cu masline, spanac si branza

Paste la cuptor cu masline, spanac si branza din: spanac, ulei, ciuperci, mascarpone, camembert, masline, paste in forma de scoici, parmezan. Ingrediente: 300 g baby spanac 15 ml ulei de măsline 400 g ciuperci 250 g mascarpone 1 camembert, tăiat în cuburi 100 g măsline negre fără sâmburi 400 g paste în formă de scoici, […]
 
Peste alb cu sos

Peste alb cu sos

Peste alb cu sos din: peste alb, morcovi, atrunjel, dafin, unt, faina, oua, smantana, vin, lamaie, mustar, merisoare, sare, coriandru. Ingrediente: 2 bucăţi de peşte alb 1-2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 frunze de dafin  2-3 linguri cu unt  1 lingură cu făină  2 gălbenuşuri  100 ml smântână de gătit 200 ml vin alb […]
Retete delicioase pentru Meniul de Florii

Retete delicioase pentru Meniul de Florii

Retete delicioase pentru Meniul de Florii: Reteta zilei: Somon cu sparanghel la cuptor Somon cu sparanghel la cuptor din: miere, mustar dijon, sos de soia, usturoi, somon, sparanghel, lamaie. Poate te intereseaza si: Sparanghel cu somon fume Paste cu somon si sparanghel Medalion de somon cu sparanghel si muguri de mazare   Ingrediente :  2 […]
 
Reteta_supa_crema_de_cartofi_dulci

Reteta supa crema de cartofi dulci

Reteta supa crema de cartofi dulci din: cartofi, ardei, salote, usturoi, unt, zahar, ardei iute, sparanghel, otet, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi-dulci 2 ardei graşi roşii 2 şalote 1 căţel de usturoi 4 linguri de unt 1 lingură de zahăr brun 600 ml supă de legume 1 ardei iute roşu 1 foaie de dafin […]
Cateva Retete pentru Masa de Paste

Pentru Masa de Paste (2016)

Pentru Masa de Paste: Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut Vinete umplute cu legume si carne tocata de berbecut din: vinete,  usturoi, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata de berbecut sau mixta, cumin, boia, orez fiert, ardei gras rosu, ardei gras galben, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper, supa. Ingrediente: 4 vinete mici 1 catel de usturoi 2 cepe verzi […]
 
Friptura cu legume de primavara

Friptura cu legume de primavara

Friptura cu legume de primavara din: otet, zahar pudra, piper roz, dafin, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, muschi de porc. Ingrediente: 200 ml oţet de vin alb 150 g zahăr pudră 1 linguriţă cu boabe de piper roz 1 frunză de dafin 8 morcovi mici 8-12 cepe verzi ulei de măsline sare piper 4 felii […]
Supica abecedar

Supa simpla de legume

Supa simpla de legume din: ceapa, morcovi, telina, dovlecei, cartofi, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 3 morcovi 1 tijă de ţelină verde (apio) 2 dovlecei 2 cartofi 4 linguri de unt 1/2 de litru de supă de legume sâre piper 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se […]
 
Retete gustoase pentru Meniul de Florii

Retete gustoase pentru Meniul de Florii

Retete gustoase pentru Meniul de Florii: Reteta zilei: Saramura de peste Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust […]
Pastrav aromat

Pastrav aromat

Pastrav aromat din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, sare, piper, boia, ciuperci, porumb, telina, ardei, marar, unt, nucsoara. Ingrediente: 4 păstrăvi 1-2 căţei de usturoi 1 pahar cu vin alb 1 lămâie nucşoară rozmarin verde pătrunjel verde ulei de măsline sare piper boia Pentru umplutura: 3-4 ciuperci proaspete 1 conservă mică de […]
 
Fritatta_cu_rosii_si_branza_de_capra_08

Reteta zilei: Fritatta cu rosii si branza de capra

Fritatta cu rosii si branza de capra din: oua, lapte, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, dovlecei, rosii cherry, ciuperci, spanac, branza de capra, busuioc. Ingrediente:  8 oua 1/2 cana lapte 1 vârf de cuțit de sare 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat 2 linguri ulei de masline 1/2 cana ceapa cubulete 1/2 […]
Supa_de_spanac_cu_spelta

Supa de spanac cu spelta

Supa de spanac cu spelta din: spelta, ceapa, ulei, lapte, spanac, amidon, sare, nucsoara. Ingrediente: 50 g speltă 1 ceapă 1 lingură de ulei 500 ml supă instant de carne 125 ml lapte 300 g spanac congelat 175 ml lapte bătut 1 linguriţă de amidon alimentar sare nucşoară proaspăt rasă   Mod de preparare: Spelta […]
Ciorba de porc cu tarhon si smantana

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

Ciorba de porc cu tarhon si smantana din: ou, carne de porc, cartofi, smantana, morcov, pastarnac, ceapa, tarhon. Ingrediente: 1 ou 300 g carne proaspătă de porc 300 g carne afumată de porc 4 cartofi 200 g smântână 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 legătură tarhon  sare   Mod de preparare: Tai carnea în […]
Iahnie de fasole cu carnati afumati

Iahnie de fasole cu carnati afumati

Iahnie de fasole cu carnati afumati din: ulei, carnati afumati, morcov, telilna, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 ml ulei 5-6 cprnaţi afumaţi 1 morcov 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapă 2 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper 3 crenguţe cimbru   Mod de preparare: Speli bine fasolea, o pui la fiert […]
 
Retete pentru Meniul de Florii

Retete pentru Meniul de Florii

Retete pentru Meniul de Florii: Crochete de peste cu sos de lime si mango Crochete de peste cu sos de lime si mango din: file de cod, faina, oua, pesmet, pudra de curry, sare, ulei, crema de branza, maioneza, mango, lime, coriandru. Ingrediente: 4 fileuri de cod de aproximativ 85 g, fără piele 50 g […]
Mancare de vita cu paste

Mancare de vita cu paste

Mancare de vita cu paste din: usturoi, supa de legume, morcovi, telina, nap, fusili, maghiran, sare, piper, ulei, carne de vita, ceapa, rosii, pasta de tomate. Ingrediente: 2 căţei de usturoi pisaţi 1 litru supă de legume 3 morcovi mari, tăiaţi rondele 4 tije de ţelină, feliate 1 nap mic, de circa 400 g, tocat […]
 
Cornuri cu dovleac

Cornuri cu dovleac

Cornuri cu dovleac din: faina, lapte, smantana, ou, zaha, unt, drojdie, zahar vanilat, sare, oua, zahar granule, dovleac, scortisoara. Ingrediente: 500-550 g făină 150 ml lapte 125-150 ml smântână lichidă pentru frişcă 1 ou mediu 80 g zahăr tos fin 100 g unt moale 20 g drojdie proaspătă/5 g drojdie deshidratată 1 plic zahăr vanilat […]
Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

5 Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

Retete cu Peste pentru Meniul de Florii: Salata calda cu peste si legume Salata calda cu peste si legume din: file de peste, cartofi, morcov, broccoli, mazare, porumb, fasole, unt, spanac, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 300 g file de peşte alb 2 cartofi potriviţi 1 morcov 150 g broccoli 2 linguri de mazăre 2 […]
 
Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

4 Retete cu Peste pentru Meniul de Florii

Retete cu Peste pentru Meniul de Florii: Biban de mare la tava Biban de mare la tava din: fenel, sos pesto, unt, bibani de mare, ulei, rosii, masline, busuioc. Ingrediente: 2 bulbi de fenel, feliaţi 1 -2 linguriţe cu sos pesto verde 75 g unt, moale 4 bibani de mare, evisceraţi ulei de măsline 150-200 […]
Retete pentru Florii

Retete pentru Florii

Retete pentru Florii: Reteta zilei: Pasta de peste afumat Pasta de peste afumat din: condimente pentru peste, macrou, maioneza, coriandru, lamaie, ardei iute, sare, piper alb, ceapa murata. Ingrediente:  condimente pentru peste 12 fileuri macrou 1 cană maioneza 3 linguri de coriandru tocat 1 lamaie 2 ardei iuti, cubulete 1/2 linguriță sare 1/2 lingurita piper […]
 
Preparate culinare pentru masa de Florii

Preparate culinare pentru masa de Florii

Preparate culinare pentru masa de Florii: Peste alb cu legume Peste alb cu legume din: peste, ceapa, rosie, ardei, vin, lamai, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte alb 2 cepe roşii 1 roşie 1 ardei gras roşu 1 pahar cu vin alb 2 lămâi 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline sare piper […]
Meniu pentru Duminica Floriilor

Meniu pentru Duminica Floriilor

Meniu pentru Duminica Floriilor: Aperitive cu icre de cod Aperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare. Ingrediente: 200 g icre de cod 1 lămâie 1 limetă 300 ml ulei de floarea-soarelui 250 g făină 300 ml lapte 3 ouă 12 g drojdie 20 g […]
 
Retete pentru masa de Florii

Retete pentru masa de Florii

Retete pentru masa de Florii: Reteta zilei: Peste alb cu fetuccini si sos de arahide Peste alb cu fetuccini si sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, […]
Suc de banane cu fructe de padure

Reteta zilei: Smoothie de banane cu mango si portocale rosii

Smoothie de banane cu mango si portocale rosii din: banana, mango, ananas, portocala rosie, kiwi, apa rece. Ingrediente:  1 banana, congelata 1/2 ceașcă mango, cuburi 1/2 cana ananas, cuburi 1 portocala rosie, feliata 1 kiwi, fara coaja si taiat cuburi 1/2 cana apa rece Mod de preparare: Se combină fructele într-un blender. Se adaugă 1/2 […]
 
Supa-crema de ceapa cu verdeata

Supa-crema de ceapa cu verdeata

Supa-crema de ceapa cu verdeata din: ceapa, ulei, supa, faina, smantana, verdeata, sare. Ingrediente: 500 g ceapă 4 linguri ulei 500 g supă de legume sau de oase 2 linguri făină 1/2 pahar smântână verdeaţă sare   Mod de preparare: Ceapa curăţată şi spălată o tai peştişori şi o rumeneşti în ulei. Stingi ceapa cu […]
Salata rapida de cruditati

Salata rapida de cruditati

Salata rapida de cruditati din: morcovi, mar, ridiche neagra, sfecla rosie, sare, ulei, otet. Ingrediente: 2 morcovi 1 măr 1 ridiche neagră 1 sfeclă roşie sare 2-3 linguriţe ulei 1 linguriţă oţet de mere   Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli bine, apoi le dai prin răzătoarea cu găuri mari. Amesteci legumele într-un castron, […]
 
Sos intens aromat

Sos intens aromat

Sos intens aromat din: ulei, usturoi, rozmarin, masline, rosii, cinzano, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 lingură cu rozmarin proaspăt tocat 75 g măsline negre 400 g roşii cherry 75 ml cinzano sare piper pătrunjel proaspăt tocat   Mod de preparare: Incingi uleiul, adaugi rozmarinul şi usturoiul şi laşi […]
Mancare simpla

Mancare simpla

Mancare simpla din: cartofi, morcov, varza, ulei, condiment vegetal, cas. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sau roşii (după preferinţă) 1 morcov mare 1 varză mică, verde ulei de floarea-soarelui 1 lingură cu vârf condiment vegetal 1 felie de caş   Mod de preparare: Pregăteşti aşa: Speli şi fierbi cartofii în coajă, împreună cu morcovul. După […]
 
Pizza economica

Pizza economica

Pizza economica din: faina, apa, drojdie, ulei, zahar, sare, ardei, ciuperci, cas, sunca, rosii. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 250 ml apă 7 g drojdie uscată 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 3 ardei capia 1 conservă ciuperci 4 felii şuncă presată (mezeluri) 200 g caş sos […]
Oua umplute cu vinete

Oua umplute cu pate

Oua umplute cu pate din: oua, mustar, ulei, pate de ficat, sare, piper, ardei capia, marar. Ingrediente: 10 ouă 1 ou crud, pentru maioneză 1 linguriţă muştar ulei pentru maioneză 1 pate de ficat de porc sau de pasăre de 200 g (de bună calitate) sare şi piper, după gust ardei capia mărar   Mod […]
 
Tort cu miere

Tort economic si sanatos

Tort economic si sanatos din: oua, zahar, unt, lapte, faina, marmelada, nuci, esenta de rom, vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă 1 pahar zahăr (5 linguri) 1 lingură unt proaspăt (50 g) 1 pahar cu lapte (100 ml) 1 pahar cu făină (5 linguri) 3 linguri marmeladă Pentru crema de nuci: 200 g nuci 50g […]
Legume cu muschiulet de porc la cuptor

Legume cu muschiulet de porc la cuptor

Legume cu muschiulet de porc la cuptor din: muschiulet de porc, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, rosii, broccoli, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (solomillo) 4-5 cartofi potriviţi 250 g ciuperci proaspete 1 ceapă roşie 2 cepe albe 1 ardei roşu 1 ardei verde 100 groşii cherry 300 g broccoli sare piper majoran […]
 
Mucenici de casa, cu zeama

Mucenici de casa, cu zeama

Mucenici de casa, cu zeama din: faina, apa, sare, zahar, nuca, miere, zahar vanilat, esenta de rom, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină de grâu 150 ml apă 1/2 linguriţă sare Pentru adaos: 300 g zahăr tos 200 g nucă zdrobită 50 g miere sare 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă […]
Negresa_cu_ciocolata_amaruie

Negresa cu ciocolata amaruie

Negresa cu ciocolata amaruie din: ciocolata, faina, zahar, praf de copt, margarina, sare, nuca, apa. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie de post 125 g făină 150 g zahăr pudră o linguriţă praf de copt un praf sare 50 g margarina 50 g nucă 100 ml apă sau lapte de soia   Mod de preparare: Se […]
 
Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole

Ciorba de vitel cu fasole din: carne cu os, apa, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole pastai, cartofi, rosii, marar, patrunjel, leustean, ardei, sare. Ingrediente: 1 kg carne cu os 4 I apă 1 I borş 2 cepe 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână de fasole păstăi 3 cartofi 2 roşii proaspete […]
Retete de Florii

Retete de Florii

Retete de Florii: Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie Peste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb. Poate te intereseaza si: Peste la gratar cu sos iute Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian Peste […]
 
Curry_cu_tofu

Curry cu tofu

Curry cu tofu din: tofu, usturoi, ulei, cartofi, rosii, ceapa, mazare, ardei, broccoli, ciuperci, curry, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 500 g cartofi 400 g roşii în bulion o ceapă 100 ml supă de legume 150 g mazăre congelată un ardei 150 g broccoli 4-5 ciuperci proaspete […]
Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea din: oua, zahar, faina, nuci, cafea, unt, rom, visine. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 200 g zahăr 7 linguri făină 300 g nuci tăiate mărunt Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri cafea solubilă 200 g unt esenţă de rom vişine   Mod de preparare: Se bat albuşurile […]
 
Reteta_chiftele_de_naut

Reteta chiftele de naut

Reteta chiftele de naut din: naut, ceapa, usturoi, patrungel, chimen, ulei, sare, piper, lipie, salata. Ingrediente: 400 g năut conservat, gata fiert o ceapă mare 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel o linguriţă chimen măcinat ulei pentru prăjit sare piper Pentru servit: lipie maioneză de post salată verde   Mod de preparare: In bolul robotului […]
Reteta_prajitura_cu_firimituri

Reteta prajitura cu firimituri

Reteta prajitura cu firimituri din: gem, faina, praf de copt, margarina, zahar, banana, iaurt, sare, nuci. Ingrediente: 200 g gem de merişoare 200 g făină o linguriţă praf de copt 60 g margarină moale 200 g zahăr un pliculeţ zahăr vanilinat 1/2 banană 150 ml iaurt de soia plus o lingură lapte de soia sare […]
 
Retete cu Peste pentru masa de Florii

Retete cu Peste pentru masa de Florii

Retete cu Peste pentru masa de Florii: Reteta zilei: Peste pe pat de spanac sote cu napi copti Peste pe pat de spanac sote cu napi copti din: napi, cimbru, unt, ulei de masline, cod, usturoi, spanac, lamaie, sare, piper. Ingrediente:  5 napi, cuburi 1 lingurita de frunze de cimbru 1 lingură unt 2 linguri […]
Sfecla coapta cu gem de portocale

Sfecla coapta cu gem de portocale

Sfecla coapta cu gem de portocale din: sfecle, gem de portocale, ulei, usturoi, otet, piper. Ingrediente: 4 sfecle proaspete (cu tot cu frunze) 3 linguri gem de portocale 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 lingură oţet de vin alb piper negru măcinat proaspăt   Mod de preparare: Speli bine sfecla […]
 
Reteta_cornulete_vanilate

Reteta cornulete vanilate

Reteta cornulete vanilate din: margarina, faina, zahar, gem, nuca. Ingrediente: 100 g margarină 140 g făină 50 g făină de migdale 40 g zahăr zahăr pudră pentru servit Pentru umplutură: gem 50 g nucă   Mod de preparare: Făina se amestecă bine cu făina de migdale şi zahărul. Se adaugă margarina moale, tăiată cuburi, şi se […]
Prajitura_gustoasa_cu_gris

Prajitura gustoasa cu gris

Prajitura gustoasa cu gris din: scortisoara, zahar, placinta, unt, lapte, faina, gris, oua, vanilie. Ingrediente: 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri zahăr 8 foi de plăcintă 1/3 cană unt topit Pentru umplutură: 6 căni lapte 1/3 cană făină 1/2 cană gris 1 1/2 cană zahăr 5 ouă bătute 1/3 cană unt topit 2 linguriţe vanilie Pentru glazură: […]
Paste_vegetariene_cu_soia

Paste vegetariene cu soia

Paste vegetariene cu soia din: snitele, rosii, maioneza, paste, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 bucăţi şniţele de soia 4 roşii un cub concentrat legume 4 linguri maioneză de post o pungă paste fără ou verdeaţă o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Şniţelele de soia se pun la fiert în apă cu […]
Retete delicioase de Paste

Retete de Pasti (2016)

Retete de Pasti: Frigarui din carne de miel marinata Frigarui din carne de miel marinata din: carne de miel, ulei, cimbru, oregano, rozmarin, dafin, vin, lamaie, usturoi, rosii, ardei iute, vanata, dafin, piper, oregano, frigarui din lemn. Ingrediente: 500 g carne de miel (de la umăr) 50 ml ulei de măsline 1 vârf de cuţit […]
 
Vinete_umplute_cu_tofu

Vinete umplute cu tofu

Vinete umplute cu tofu din: branza tofu, vinete, dovlecei, ardei, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu afumată 2 vinete mari un dovlecei un ardei gras 2 linguri ulei 2-3 crenguţe cimbru sare piper   Mod de preparare: Vinetele se taie în două pe lung şi cu o linguriţă se golesc de miez. Dovlecelul […]
Gogosele_insiropate

Gogosele insiropate

Gogosele insiropate din: faina, zahar, lapte, unt, praf de copt, cardamom, ulei. Ingrediente: 3 linguri de făină cu vârf 200 g zahăr 125 g lapte praf 5 linguri unt topit un vârf de cuţit praf de copt 1/2 linguriţă cardamom ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se pune laptele într-un bol, se adaugă untul topit […]
 
Tocana_cu_soia

Tocana cu soia

Tocana cu soia din: soia, ceapa, ardei, rosii, cartofi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă granule de soia 2 cepe 2 arde graşi 5 roşii în bulio 4 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Granulele de soia se pun la hidratat o oră, în apă clocotită. In […]
Savarina_cu_capsuni

Savarina cu capsuni

Savarina cu capsuni din: drojdie, zahar, faina, apa, oua, smantana, unt, sare, vanilie, vin, lichior. Ingrediente: Pentru aluat: 10 g drojdie uscata 50 g zahar 185 g faina 80 ml apa 2 oua 2 linguri smantana 115 g unt coaja rasa de la o portocala un praf de sare Pentru sirop: o pastaie vanilie 170 […]
 
Aperitive pentru masa de Paşti

Pentru Masa de Pasti

Pentru Masa de Pasti: Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara Ciorba de berbec cu ienibahar si nucsoara din: cap de berbec, ceafă de berbec, boabe de ienibahar, boabe de piper, nucşoară, ceapa, morcov, cartofi, sare, frunze de pătrunjel, leustean. Ingrediente: 1 cap de berbec 1/2 kg ceafă de berbec 10 boabe de ienibahar 5 boabe de piper 1 vârf de […]
Reteta_cataif_cu_fistic

Reteta cataif cu fistic

Reteta cataif cu fistic din: fidea, unt, nuci, fistic, migdale, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300 g fidea 150 g unt topit Pentru umplutura: 100 g nuci 100 g fistic 125 g migdale 50 g zahar o lingura scortisoara Pentru sirop: 300 g zahar 200 ml apa apa de flori de portocal   Mod de preparare: Se […]
 
Carnati cu piure de pastarnac si telina

Carnati cu piure de pastarnac si telina

Carnati cu piure de pastarnac si telina din: telina, pastarnac, carnati de porc, ulei, ceapa, varza, otet, supa de vita sau de legume, broccoli, smantana. Ingrediente: 500 g ţelină, curăţată şi tăiată în cuburi 2 păstârnaci (175 g) 8 cârnaţi de porc 2 linguri cu ulei de măsline 2 cepe roşii, feliate 1/2 varză roşie, […]
Paste cu carne de iepure

Paste cu carne de iepure

Paste cu carne de iepure din: pulpe si piept de iepure, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion, apa, sare, concentrat de legume, spaghete. Ingrediente: 2 pulpe şi 1 piept de iepure 2 cepe 2 morcovi 200 ml ulei 3 căţei de usturoi 5 linguri pastă de bulion 500 ml apă sare concentrat de legume 500 g […]
 
Paste_de_orez_cu_pasta_picanta_06

Reteta zilei: Paste de orez cu pasta picanta

Paste de orez cu pasta picanta din: paste de orez, muguri de fasole, arpagic, ulei, ceapa, usturoi, boabe de soia, ardei iute, creveti, supa de pui, condimente pentru pui, pasta de tamarind, zahar, sare, piper alb, sos de peste, lamaie verde, ceapa prajita. Ingrediente:  170 g paste de orez, inmuiate în apă fierbinte timp de […]
Crochete delicioase de curcan

Crochete delicioase de curcan

Crochete delicioase de curcan din: carne de curcan, morcov, cartofi, telina, patrunjel, ciuperci, franzela, lapte, oua, sare, piper, malar, ulei. Ingrediente: 500 g carne de curcan, de pe aripi 1 morcov 2 cartofi potriviţi 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel 100 g ciuperci 3 felii franzelă 1 ceaşcă lapte 2 ouă sare piper mărar […]
 
Supa_de_morcovi_si_ghimbir

Supa de morcovi si ghimbir

Supa de morcovi si ghimbir din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, ghimbir, ulei, coriandru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 morcovi 1 tijă de ţelină verde (apio) 1,5 cm rădăcină de ghimbir 2 linguri de ulei de măsline 1 l supă de legume 1/2 de legătură de coriandru sare piper 2 […]
Tagliatelle_cu_creveti_si_ardei

Tagliatelle cu creveti si ardei

Tagliatelle cu creveti si ardei din: ardei, ceapa, usturoi, unt, vin, sare, piper, boia, creveti, ulei, tagliatelle, oregano. Ingrediente: 200 g ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură de unt 75 ml vin alb 200 ml fond de homar sare piper boia 2 linguri de creme fraîche 200 g creveţi decorticaţi […]
 
Supa_de_verdeturi

Supa de verdeturi

Supa de verdeturi din: salota, macris, frunze de spanac si de telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castravete, unt, piper. Ingrediente: 1 şalotă 150 g măcriş 100 g frunze de spanac 1 legătură de frunze de ţelină 1 legătură de năsturel 1 legătură de hasmaţuchi 1 legătură de pătrunjel 1 kg cartofi făinoşi 1 1/2 castravete […]
Peste_in_stil_japonez

Peste in stil japonez

Peste in stil japonez din: spanac, dashi, sake, zahar, mirin, shoyu, peste. Ingrediente: 100 g komatsuna (spanac japonez) 200 ml dashi 2 linguri de sake 3 1/2 linguri de zahăr 3 1/2 linguri de mirin 4 linguri de shoyu 4 fileuri de peşte (a 100 g) Mod de preparare: Spanacul japonez se opăreşte în apă […]
 
Urzici

Urzica – aliment şi medicament

Primăvara este sezonul verdețurilor, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Una dintre acestea este urzica, tonifiantul general, considerat atât aliment cât şi plantă medicinală, de ale cărei proprietăţi diuretice şi antialergice ar trebui să profiţi cât mai mult. Frunzele conţin substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, […]
 
 
 
 
 
 
 
How_to_make_Fried_Potato_Rounds

How to make Fried Potato Rounds (VIDEO)

Fried Potato Rounds                     How to make Fried Potato Rounds     Pofta buna!
 
 
 
Smoothie_de_portocale_cu_afine_03

Reteta zilei: Smoothie de portocale cu afine

Smoothie de portocale cu afine din: portocale, afine, suc de afine, esenta de vanilie. Poate iti place si: Smoothie cu fructe de cactus Smoothie cu spanac Smoothie cu banane, miere si capsuni Ingrediente:  4 portocale, decojite 1 cană de afine 300ml suc de afine 1 lingurita esenta de vanilie         Mod de […]
Pui_cu_rosii_si_rozmarin

Pui cu rosii si rozmarin

Pui cu rosii si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, rosii, vin, ceapa, bulion, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe întregi de pui 4 căţei usturoi 6 roşii 200 ml vin alb 2 cepe o linguriţă bulion 1/2 linguriţă rozmarin uscat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: In ulei încins se […]
 
Desert_tiramisu_la_pahar

Desert: tiramisu la pahar

Desert: tiramisu la pahar din: cafea, zahar, piscoturi, oua, mascarpone, cacao. Ingrediente: 500 ml cafea tare 100 g zahăr pudră un pachet pişcoturi 3 ouă 250 g mascarpone 50 g zahăr, pentru cafea 3 linguri cacao   Mod de preparare: Cafeaua călduţă se pune într-un vas şi i se adaugă cele 50 g zahăr. Se trec […]
Placinta cu legume si branza

Placinta cu legume si branza

Placinta cu legume si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, piper, masline, branza, bacon, ceapa, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g margarina un ou 4 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 5 linguri ciuperci feliate 200 g brânză 200 g bacon 100 g măsline fără sâmburi o ceapă roşie un gălbenuş […]
 
Macrou_la_cuptor_cu_vin

Macrou la cuptor cu vin

Macrou la cuptor cu vin din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert 10 minute în apă clocotită. Intre timp, pestele se […]
Reteta bors de fasole

Reteta bors de fasole

Reteta bors de fasole din: fasole, ceapa, morcov, urzici, bors, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 1 conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină ţelină 4 grămăjoare urzici 500 ml borş 2 litri supă de legume 5 roşii în bulion cu tot cu suc o linguriţă ulei sare   Mod de preparare: In […]
 
Reteta de risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci proaspete

Risotto cu ciuperci proaspete din: ciuperci, orez, unt, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 275 g orez cu bob rotund, special pentru risotto 75 g unt un litru supă de legume sucul de la 1/2 de lămâie 2 linguri ulei o ceapă mică sare piper   Mod de preparare: Se taie ciupercile […]
Cartofi_la_cuptor_cu_cimbru

Cartofi la cuptor cu cimbru

Cartofi la cuptor cu cimbru din: cartofi, faina, cimbru, ulei, smantana, usturoi, rosii, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi o lingură făină o linguriţă cimbru 2 linguri ulei fulgi de ardei iute sare piper 200 ml smintână 2-3 căţei usturoi 2-3 roşii   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mari se pun la fiert […]
 
Friptura_de_porc_cu_linte

Friptura de porc cu linte

Friptura de porc cu linte din: spata de porc, morcovi, ceapa, pastarnac, linte, ceapa, cimbru, usturoi, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 800 g spată de porc 5 morcovi 3 rădăcini păstârnac 2 cepe 150 g linte o crenguţă cimbru 4 căţei usturoi 2 linguri ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Carnea se presară […]
Tort Duethe chocolate

Tort cu bulgarasi

Tort cu bulgarasi din: ricotta, zahar, fulgi de cocos, amidon, vanilie, oua, unt, smantana, praf de copt, cacao, faina, ciocolata, frisca. Ingrediente: Pentru bulgarasi: 250 g brânză ricotta 50 g zahăr pudră 150 g fulgi de cocos un gălbenuş 20 g amidon esenţă de vanilie Pentru blat: 100 g zahăr pudră 3 ouă 100 g […]
 
Tomate crocante

Tomate crocante

Tomate crocante din: rosii, unt, slanina, ceapa, paine, parmezan, fulgi de unt, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii unt 150 g slănină 1 ceapă 4 felii pâine 2 linguri parmezan fulgi de unt oregano sare piper   Mod de preparare: Tai capacul de la roşii, le scoţi miezul cu o lingură şi le pui într-un […]
Tochitura moldoveneasca cu vin

Tochitura moldoveneasca cu vin

Tochitura moldoveneasca cu vin din: pulpa de porc, carnati afumati, kaizer, slanina, untura, vin, usturoi, bulion, sare, piper, boia, apa, mamaliga, branza, ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g cârnaţi afumaţi 400 g kaizer sau slănină afumată 5 linguri untură 2 pahare vin alb sec 10 căţei usturoi 2 linguri bulion sare piper […]
 
Gogosi traditionale

Gogosi traditionale

Gogosi traditionale din: faina, drojdie, sare, oua, zahar, ulei, zahar pudra vanilat, lapte. Ingrediente: 1/2 kg făină 1 cub de drojdie proaspătă (50 g) un vârf de cuţit de sare 3 ouă proaspete 3 linguri zahăr 2 linguri ulei zahăr pudră vanilat (1 pliculeţ) 100 ml lapte   Mod de preparare: Intr-un vas pui făina, […]
Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu sos Tabasco

Supa de rosii cu sos Tabasco din: rosii, ceapa, telina, ulei, sos, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 2 tije de ţelină verde (apio) 3 linguri de ulei 1 foaie de dafin 150 ml supă de legume sare piper sos Tabasco 2 linguri de busuioc proaspăt tocat   Mod de preparare: Roşiile […]
 
Budinca de legume cu paste

Budinca de legume cu paste (varianta)

Budinca de legume cu paste din: paste, sare, carne tocata, ceapa, ulei, usturoi, oua, oregano, piper, ardei, rosii, porumb, cascaval, unt. Ingrediente: 250 g paste melcişori sare 500 g carne tocată, de curcan 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 2 ouă 1 linguriţă oregano uscat piper măcinat piper Cayenne 1 […]
Supa de praz cu verdeata si iaurt

Supa rece cu praz

Supa rece cu praz din: cartofi, unt, praz, smantana, lapte, sare, piper, nucsoara, chives. Ingrediente: 500 g cartofi 40 g unt 500 g praz (numai partea albă) 1 l fond de pasăre 200 ml smântână 150 g creme fraîche 250 ml lapte sare piper nucşoară proaspăt rasă 1 legătură de chives (tăiat rondele)   Mod […]
 
Pateuri cu pui

Pateuri cu pui

Pateuri cu pui din: aluat foitaj, carne de pui, cascaval, patrunjel, ardei gras, masline, lapte, oua. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 300 g carne de pui fiartă 100 g caşcaval pătrunjel 1 ardei gras roşu 10 măsline fără sâmburi 2 linguri lapte 2 ouă   Mod de preparare: Din aluat tai pătrate de 10 cm. […]
Burgeri de casa

Burgeri de casa

Burgeri de casa din: carne amestec, oua, sare, piper, cimbru, oregano, ceapa, ardei, usturoi, drojdie, sare, zahar, apa, iaurt, ulei, seminte, iaurt, bulion, gogosar. Ingrediente: 1 kg carne amestec (porc şi vită) tocată 2 ouă sare piper cimbru oregano 2 cepe 1 ardei roşu 3 căţei de usturoi Pentru chifle: 1 cub drojdie 1 linguriţă […]
 
Vita_marocana_cu_linte

Vita marocana cu linte

Vita marocana cu linte din: carne de vita, linte, rosii, ceapa, usturoi, ghimbir, boia, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500-600 g carne de vită 300 g linte verde  3 roşii 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă de ghimbir ras 1 lingură de boia dulce 2 foi de dafin 1 legătură […]
Creveti_cu_busuioc

Creveti cu busuioc

Creveti cu busuioc din: creveti, otet, usturoi, salote, ardei, ulei, pasta, boia, rosii, fond de homar, busuioc. Ingrediente: 1,5 kg creveţi uriaşi nedecorticaţi 3 linguri de oţet 6 căţei de usturoi 8 şalote câte 2 ardei iuţi roşii şi verzi 4 linguri de ghee sau de ulei de unt 3 linguri de pastă Vindaloo (gata preparată) 1 […]
 
Retete delicioase de Paste

Retete de Pasti – Ce gatim de Paste?

Retete de Pasti – Ce gatim de Paste? Frigarui picante de miel Frigarui picante de miel din: file de miel, usturoi, limeta, ceapa, mango, sare, unt. Ingrediente: 500 g file de miel 2 căţei de usturoi coaja rasă şi zeama de la o limetă 2 linguri de pastă 8 cepe verzi 1/2 mango sare 2 linguri […]
Chiftelute cu sos de cascaval

Chiftelute cu sos de cascaval

Chiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ou 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 lingură pătrunjel verde tocat sare piper Pentru sos: 1 cană lapte 100 g caşcaval 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină 1/2 […]
 
Teriyaki de dorada

Teriyaki de dorada

Teriyaki de dorada din: sake, mirin, shoyu, zahar, dorada, daikon, ghimbir, lamaie. Ingrediente: 50 ml sake 100 ml mirin 100 ml shoyu 1 lingură de zahăr 4 fileuri de doradă cu cap auriu (a 120 g) mirin pentru glasat 150 g daikon proaspăt ras 3 linguri de ghimbir proaspăt ras 1/2 de lămâie Mod de […]
Cotlete picante de porc

Cotlete picante de porc

Cotlete picante de porc din: cotlete de porc, condimente tandoori, ulei, unt, usturoi, ghimbir, ardei iute, pasta de tomate, coriandru, smantana, zahar brun. Ingrediente: 4×250 g cotlete de porc fără os 10 g condimente tandoori câte 15 ml ulei şi unt 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 bucăţică de ghimbir proaspăt, curăţat de coajă şi […]
 
Pui libanez cu miere de albine

Pui libanez cu miere de albine

Pui libanez cu miere de albine din: pulpe de pui, miere, boia, usturoi, ceapa, lamaie, ulei de susan, portocala, scortisoara, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe dezosate de pui 4 linguri cu miere de albine 2 linguriţe cu boia iute 2 căţei de usturoi ceapă 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei […]
Sugestii pentru masa de Paste

Pentru Masa de Paste

Pentru Masa de Paste: Mancarica de berbec cu cartofi si telina Mancarica de berbec cu cartofi si telina din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne, sare, piper. Ingrediente: 750 g carne de berbec 2 ţeline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeamă de carne sare piper         Mod de preparare: Alegi carne […]
Andive cu salata de peste

Andive cu salata de peste

Andive cu salata de peste din: oua, castravete, rosii, masline, ton, surimi, ciuperci, somon, iaurt, ulei de masline, patrunjel, lamaie, sare, andive. Ingrediente: 2 ouă 1 castravete 2 roşii 6-8 măsline 1 conservă de ton 4 surimi 6 ciuperci proaspete 2 fileuri de somon afumat 200 ml iaurt gras 2 linguri cu ulei de măsline […]
Perfect evening

Perfect evening

Perfect evening din: tequila, lichior de mere, sirop de violete. Poate iti place si: Cocktail Banana Cow Banana Daiquiri Banana Kahlua cocktail   Ingrediente: 40 ml tequila silver 20 ml lichior de mere 10 ml sirop de violete       Mod de preparare: Toană toate ingredientele (inclusiv gheaţa)într-un pahar de amestec şi amestecă cu […]
 
Bauturi Racoritoare de Vara

Bauturi Racoritoare de Vara (2016)

Bauturi Racoritoare de Vara: Reteta zilei: Sirop de pepene Sirop de pepene din: suc de lamaie, suc de portocale, pepene verde, zahar. Ingrediente:  sucul de la 2 lamai sucul de la 2 portocale 750 g pepene verde 300 g de zahăr Mod de preparare: Se taie pepenele în bucăți și se amestecă cu sucurile de […]
Somon_cu_sparanghel_la_cuptor_04

Reteta zilei: Somon cu sparanghel la cuptor

Somon cu sparanghel la cuptor din: miere, mustar dijon, sos de soia, usturoi, somon, sparanghel, lamaie. Poate te intereseaza si: Sparanghel cu somon fume Paste cu somon si sparanghel Medalion de somon cu sparanghel si muguri de mazare   Ingrediente :  2 linguri de miere 2 linguri de muștar Dijon 1 lingura sos de soia […]
 
Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci

Briose cu mere si nuci din: mere, ulei, zahar, apa, faina, gem de mere, nuci, praf de copt, rom, bicarbonat, cacao. Ingrediente: 2 mere 1/2 cană cu ulei 1/2 cană cu zahăr 2 căni cu apă 3 căni cu făină 3 linguri cu gem de mere 1/2 cană cu nuci pisate 1 praf de copt […]
Rulade_de_porc_in_praz

Rulade de porc in praz

Rulade de porc in praz din: felii de porc, usturoi, sare, piper, crema de branza, mustar, praz, unt, smantana, curry. Ingrediente: 4 felii subţiri filă de porc (cca. 500 g) sare piper alb 1 căţel de usturoi 4 linguri cremă de brânză cu verdeaţă 2 linguriţe muştar 2 fire praz 50 g unt 6 linguri […]
 
Rulouri cu praz si branza feta

Rulouri cu praz si branza feta

Rulouri cu praz si branza feta din: foi de placinta, praz, oua, lapte, unt, branza feta, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg praz 4 ouă 1 cană cu lapte 1 pachet cu unt 200 g brânză feta 1 lingură cu pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi […]
Tort fin

Desert: tort cu ciocolata

Desert: tort cu ciocolata din: ciocolata, gelatina, oua, zahar, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolată cu lapte 100 g ciocolată amăruie Pentru cremă: 5 foi gelatină 4 ouă 80 g zahăr sucul şi coaja rasă de la 4 lămâi 200 ml frişcă   Mod de preparare: Se rup bucăţi cele două feluri de ciocolată şi se […]
 
Ghiveci clasic cu legume

Ghiveci de iarna cu carne de porc

Ghiveci de iarna cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, bacon, ceapa, morcovi, ardei, dafin, usturoi, ciuperci, boia, sare, piper, ulei, verdeata. Ingrediente: 500 g carne de porc 2-3 cartofi mari 200 g bacon (slăninuţă) 3 cepe 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 1-2 frunze de dafin 3-4 căţei […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Desert_rece_cu_fructe_uscate_06

Reteta zilei: Desert rece cu fructe uscate

Desert rece cu fructe uscate din: curmale, fulgi de ovaz, nuca de cocos, seminte de chia, coaja de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie, ghimbir, sare de mare. Poate te intereseaza si: Desert grecesc Desert cu capsuni si zmeura Desert cu capsuni si inghetata Desert cu fructe si scortisoara   Ingrediente:  2 cani curmale […]
 
Tocanita de pui cu broccoli

Tocanita de pui cu broccoli (varianta)

Tocanita de pui cu broccoli din: piept de pui, orez, ceapa, ardei gras, broccoli, praz, piper, ulei, curry, supa, sos de soia, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri piept de pui 150 g orez 1 ceapă 1 ardei gras roşu 150 g broccoli 1 fir de praz piper 1 linguri ulei de măsline 1 lingură praf de […]
Smoothie cu fructe de cactus

Smoothie cu fructe de cactus

Smoothie cu fructe de cactus din: fructe de cactus, apa plata, miere. Ingrediente: 5 fructe de cactus apă plată miere sau alt îndulcitor   Mod de preparare: Fructele de cactus spălate le cureţi şi le tai bucăţi potrivite. Le trans­feri în bleder, adaugi apa plată, îndulcitorul şi amesteci. Laşi smoothie-ul câteva minute la rece, apoi îl […]
Tortellini_cu_creveti

Tortellini cu creveti

Tortellini cu creveti din: faina, oua, ulei, sare, ceapa, ghimbir, usturoi, creveti, sos de soia, ardei, ulei de susan. Ingrediente: 300 g făină 4 ouă 1 lingură de ulei sare 1 legătură de ceapă verde 1 bucată de ghimbir (de cca 3 cm) 2 căţei de usturoi 350 g creveţi decorticaţi fierţi 1 lingură de […]
Tort fin

Tort fin

Tort fin din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, iaurt, frisca, branza topita, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 liriguri zahăr 7 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Pentru cremă: 3 iaurturi cremoase 500 ml frişcă lichidă 1 baton brânză topită cu smântână 250 g zahăr pudră […]
 
Sparanghel cu limba de mare

Sparanghel cu limba de mare

Sparanghel cu limba de mare din: sparanghel, sare, zahar, unt, limba de mare, zeama de lamaie, piper, vin, mustar, marar. Ingrediente: 1,25 kg sparanghel sare zahăr 150 g unt 8 fileuri de limbă de mare 4 linguriţe de zeamă de lămâie piper 4 gălbenuşuri 3 linguri de vin alb 2 linguriţe de muştar de iuţeală […]
Peste_cu_salsa

Peste cu salsa

Peste cu salsa din: peste, salsa, branza cheddar, chipsuri de tortilla, avocado, smantana. Ingrediente: 800 g file de peşte 250 ml salsa după gust (picantă sau dulce) 125 g brânză Cheddar proaspăt rasă 50 g chipsuri de tortilla de porumb (natur) 1 avocado 100 g smântână grăsime pentru uns forma Mod de preparare: Se preîncinge […]
 
Eglefin_cu_fenicul

Eglefin cu fenicul

Eglefin cu fenicul din: fenicul, ceapa, ulei, unt, sare, piper, masline, coriandru, eglefin. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul cu frunze 1 ceapă 4 linguri de ulei de măsline 2 linguri de unt sare piper 60 g măsline negre fără sâmburi 1/2 legătură de coriandru 4 fileuri de eglefin (a cate 200 g) Mod de preparare: […]
Salata_de_boeuf_cu_vita

Salata de boeuf cu vita

Salata de boeuf cu vita din: rasol de vita, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, mazare, castraveti, gogosari, maioneza, ceapa, mustar, curry. Ingrediente: 600 g rasol de vită 4-5 cartofi mari roşii 5 morcovi medii 1 ţelină medie 2 rădăcini păstârnac 250 g mazăre din conservă 150 g castraveţi muraţi 125 g gogoşari muraţi 200 g maioneză […]
 
Sarmale cu legume

Sarmale cu legume

Sarmale cu legume din: varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei, sare. Ingrediente:   frunzele de la o varză murată 3 cepe 4 morcovi fir de praz 1 tijă de ţelină olandeză 1 ceaşcă de ulei 1 ardei gras roşu 1 linguriţă cu bulion 4 linguri cu orez 1 […]
Supa de curcan

Supa de curcan cu ciuperci

Supa de curcan din: carcase de curcan, supa de pui, ceapa, verdeata, sare, piper, ciuperci, lapte. Ingrediente: carcase de curcan 300 ml supă de pui 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 2 linguri cu mix de verdeaţă, tăiată mărunt sare şi piper negru măcinat 250 g ciuperci, feliate 300 ml lapte   Mod de preparare: […]
 
Buchetiera indiana

Buchetiera indiana

Buchetiera indiana din: conopida, morcovi, ceapa, usturoi, sfecla, ulei, patrunjel, cimbru, dafin, masline verzi, migdale, curry, sare, piper, lapte. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 sfeclă roşie 3 linguri ulei pătrunjel cimbru 1 foaie de dafin 12 măsline verzi, fără sâmburi 1/2 lingură migdale feliate 1 linguriţă pudră de […]
Reteta de gulas de vita

Reteta de gulas de vita

Reteta de gulas de vita din: gulas de vita, ardei iute, morcov, cartofi, ceapa, usturoi, telina, suc de rosii, frunze de telina, sare, piper, boia, ulei. Ingrediente: 500 g gulaş de vită (carne de vită pentru gătit) 2 ardei iuţi 2 morcovi 4-5 cartofi 2 cepe roşii 4 căţei de usturoi 1 ţelină 500 ml […]
 
Ciorba_de_potroace_de_curcan

Ciorba de potroace de curcan

Ciorba de potroace de curcan din: maruntaie curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, telina, rosii, bulion, orez, patrunjel, leustean, zeama de varza, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg potroace curcan (măruntaie) 2 cepe 1 morcov  1 păstârnac 1 ţelină mică sau tulpini verzi de ţelină  1 ardei gras 2-3 roşii  200 ml bulion 3 linguri de […]
Supa de peste cu vin

Supa de peste cu vin

Supa de peste cu vin din: crap, peste mic, ardei, apa, rosii, ceapa, vin, paprika, sare, ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peşte mic 1 ardei gras verde 1 00 ml vin roşu sec 2 l apă 2 roşii 2 cepe mari 2 linguriţe cu paprika sare (după gust) ulei   Mod de preparare: […]
 
Tratamentul de ultimă generaţie pentru artroză, ablația cu radiofrecvență

10 alimente pentru oase puternice

O dietă bogată în calciu şi vitamina D este secretul pentru a avea oase sănătose şi puternice, potrivit health.com. Calciul fortifică oasele şi dantura, în timp ce vitamina D îmbunătăţeşte absorbţia calciului şi creşterea oaselor. Aceşti nutrienţi sunt importanţi atât în copilărie, cât şi la bătrâneţe. O cantitate mare de calciu şi vitamina D în […]
Tort_cu_frisca_si_fructe_confiate

Tort cu frisca si fructe confiate

Tort cu frisca si fructe confiate din: unt, zahar, oua, sare, faina, amidon, praf de copt, gelatina, ricotta, lichior, fructe, ciocolata, lapte, migdale, frisca. Ingrediente: 30 g unt 50 g zahăr 2 ouă 1 plic zahăr vanilinat 1 praf sare 50 g făină 30 g amidon 1/2 plic praf de copt 1 foaie gelatină 250 […]
 
Friptura_de_porc_cu_usturoi

Friptura de porc cu usturoi

Friptura de porc cu usturoi din: carne de porc, patrunjel, sunca, ulei, usturoi, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc fără os sare piper 2 legături pătrunjel 150 g şuncă 3 linguri ulei 3 căpăţâni de usturoi 300 g smântână 125 ml lapte   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 200 […]
Supa de curcan cu nuci pecan

Supa de curcan cu nuci pecan

Supa de curcan cu nuci pecan din: ulei de masline, ceapa, telina, faina, salvie, piper, sare, curcan, supa de pui, friptura de curcan, morcov, fasole, cartofi, patrunjel, nuci pecan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă curăţată şi tocată 1 tijă de ţelină, curăţată şi tăiată felii 2 linguri rase făină 1/2 linguriţă rasă […]
 
Cordon_bleu_cu_peste

Cordon bleu cu peste

Cordon bleu cu peste din: hasmatuchi, ceapa, unt, somon, suc de lamaie, faina, calcan, oua, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 legătură hasmaţuchi 2 cepe 2 linguri unt 100 g somon afumat sare piper sucul de la 1/2 lămâie 2 calcani 4 linguri făină 2 ouă 4 linguri pesmet 1 lingură ulei   Mod de […]
Retete_de_Paste

Meniu de Paste. Ce gatim de Pasti?

Meniu de Paste. Ce gatim de Pasti? Miel cu vin Miel cu vin din: pulpe de miel, ulei de masline, pasta de rosii, rosii, vin, supa, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe inferioare de miel ulei de măsline 1 cutie de 500 g de pasta de rosii 1 conservă de 400 g roşii decojite 400 ml […]
 
Canapele_de_paste_cu_salam

Canapele de paste cu salam

Canapele de paste cu salam din: fidea, ou, smantana, unt, rosii, busuioc, mozzarella, salam, sare, piper. Ingrediente: 200 g fidea sare  1 ou 2 linguri smântână piper 4 linguri unt 3 roşii 1/2 legătură busuioc 300 g mozzarella 200 g salam feliat   Mod de preparare: Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu […]
Reteta_chiftelute_cu_sos

Reteta chiftelute cu sos

Reteta chiftelute cu sos din: ceapa, ansoa, ulei, patrunjel, carne de vita, pesmet, coniac, unt, sos, sare, piper, maioneza, smantana, capere. Ingrediente: Pentru chiftelute: 1 ceapă 3 fileuri ansoa 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel tocat 600 g carne de vită tocată 3 linguri pesmet 2 linguri coniac 1 lingură unt sare piper 1 linguriţă […]
 
Tort delicios cu banane

Tort delicios cu banane

Tort delicios cu banane din: oua, zahar, faina, praf de copt, banane, lamaie, ciocolata, gelatina, frisca, iaurt. Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă praf de copt Pentru umplutura 1: 5 banane 1 lămâie 3 iaurturi cu aromă de banană 200 g ciocolată cu lapte 10 g gelatină 100 […]
Reteta_ciorba_ardeleneasca_de_porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, smantana, oua, morcov, ceapa, ardei, orez, tarhon, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 150 g smântână 2 ouă 1 morcov 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri orez tarhon sare piper 1 l borş 2 linguri ulei de măsline   Mod de […]
 
Sugestii pentru masa de Pasti

10 Retete pentru Pasti

Retete pentru Pasti: Reteta zilei: Creveti in sos de patrunjel Creveti in sos de patrunjel din: creveti, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Creveti cu harissa Creveti in sos de ardei Creveti in sos Romesco Reteta zilei: Salata Fattoush Salata Fattoush din: lipii, ulei de masline, salata […]
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Spaghete cu carne din: spaghete, ceapa, usturoi, carne tocata, pasta de rosii, morcov, ardei gras, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 pachet cu spaghete 2 cepe 5 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită sau porc 2-3 linguri cu pastă de roşii 1 morcov 2 ardei graşi 1 legătură de pătrunjel ulei   Mod de […]
 
Biban de mare la tava

Biban de mare la tava

Biban de mare la tava din: fenel, sos pesto, unt, bibani de mare, ulei, rosii, masline, busuioc. Ingrediente: 2 bulbi de fenel, feliaţi 1 -2 linguriţe cu sos pesto verde 75 g unt, moale 4 bibani de mare, evisceraţi ulei de măsline 150-200 g roşii cherry, cu codiţe 75-100 g măsline negre fără sâmburi frunze […]
Frigarui de pui cu sos de arahide

Frigarui de pui cu sos de arahide

Frigarui de pui cu sos de arahide din: ulei, pasta de curry, pasta de chilli, pulpe de pui dezosate, sos de arahide, lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu pastă de curry 1 linguriţă cu pastă de chilii 6 pulpe de pui dezosate Pentru sos: 4 linguri cu sos de […]
 
Paine_cu_ardei_iute_06

Reteta zilei: Paine cu ardei iute

Paine cu ardei iute din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ou lapte, ulei, ardei iute, nuci. Ingrediente:  3 căni de făină 1 cană zahar 1 lingură + 1 linguriță praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 1 ou 1 1/2 cani lapte 2 linguri de ulei 2 […]
Chec din biscuiti, cu lichior si ciocolata

Chec din biscuiti, cu lichior si ciocolata

Chec din biscuiti, cu lichior si ciocolata din: frisca lichida, ciocolata de menaj, unt, lichior crema de whisky, biscuiti cu migdale, zmeura, frunza de menta. Ingrediente: 280 ml frişca lichidă 200 g ciocolată de menaj 60 g unt 4 linguri cu lichior cremă de whisky 150 g biscuiţi cu migdale sau amaretti, zdrobiţi zmeură şi […]
 
Rotite de ciocolata si portocale

Rotite de ciocolata si portocale

Rotite de ciocolata si portocale din: faina, unt, zahar pudra, portocala,cacao, zahar pudra, ou. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt nesărat, rece 4 linguri cu zahăr pudră coaja rasă fin de la 1 portocală plus 2 linguri cu suc de portocale Pentru aluatul de ciocolata: 150 g făină 100 g unt nesărat, rece 20 […]
Sarmalute_de_gasca

Sarmalute de gasca

Sarmalute de gasca din: carne de porc, carne de gasca, orez, boia, cimbru, suc de rosii, morcov, untura, slanina, ceapa, varza, piept de porc, vin. Ingrediente: 400 g carne de porc 800 g carne le gâscă (pulpă şi piept)  1 ceaşcă orez  1 lingură boia dulce 1 lingură cimbru uscat 1 ceaşcă suc de roşii […]
 
Melci_dulci

Melci dulci

Melci dulci din: miere, unt, bicarbonat, faina, cuisoare, scortisoara, nuci, zahar, apa de trandafiri, migdale, suc de portocale. Ingrediente: Pentru aluat: 150 g miere  100 g unt 1 linguriţă bicarbonat 275 g făină 1 lingurifă coajă de portocală rasă 1/2 cuişoare măcinate 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată Pentru umplutură: 200 g nuci măcinate 175 g […]
Ciorba_de_varza_murata_cu_mere

Ciorba de varza murata cu mere

Ciorba de varza murata cu mere din: varza, ceapa, slaninuta, ulei, apa, sare, piper, chimen, zahar, mar, patrunjel. Ingrediente: 500 g varză murată 2 cepe 50 g slăninuţă împănată 1 lingură ulei 2 cuburi concentrat cu gust de came de pasăre (instant) 1 l apă clocotită sare piper 1/2 linguriţă chimen 1 praf de zahăr 1 […]