luni, 7 mai 2012

Retete delicioase si savuroase

Retete delicioase si savuroase

Pateuri cu fructe

 

Pateuri_cu_fructe

O reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g biscuiti mici...

Read more »

Ciorbă scoţiană

 

Ciorba_scotiana_4

Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să...

Read more »

Punch Costa Rica

 

Punch_Costa_Rica

O reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu, sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de sampanie 500 g inghetata de vanilie   Mod de preparare: Punem mandarina in bol si turnam deasupra...

Read more »

Supa crema de morcovi si fasole boabe

 

Supa_crema_de_morcovi_si_fasole_boabe

O reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry...

Read more »

Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară

 

Pere_în_aluat_cu_fulgi_de_scortisoara

O reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1 lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt   Mod de preparare: Se incinge cuptorul...

Read more »

Kugel cu mere

 

Kugel_cu_mere

O reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare   Mod de preparare: Puneţi la fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele...

Read more »

Traistute cu gem

 

Traistute_cu_gem

O reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g zahar 50 g faina   Mod de...

Read more »

Ruladă cu legume şi feta

 

Rulada_cu_legume_si_feta.png

O reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce, laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde, sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli 400 g brânză feta un...

Read more »

Tarte cu caise

 

Tarte_cu_caise.png

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de...

Read more »

Pui cu legume si sos

 

Pui_cu_legume.png

O reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de măsline 100 g făină 200 ml...

Read more »

Plăcintă cu ciocolată

 

Placinta_cu_ciocolata.png

O reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două pliculeţe...

Read more »

Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar

 

Somon_marinat_n_cetina_de_brad_cu_sos_de_mustar.png

O reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200...

Read more »

Reteta zilei: Orez cu sofran

 

Orez_cu_sofran_8

O reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă...

Read more »

Prajitura cu branza de vaci si piersici

 

Prajitura_cu_branza_de_vaci_si_piersici

O reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2 linguri cacao 250 g...

Read more »

Lekah

 

Lekah

O reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet   Mod de preparare: Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi...

Read more »

Punch cu vin rosu si rachiu

 

Punch

O reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu, rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2 sticle de sampanie rose   Mod de preparare: Punem intr-un...

Read more »

Midii in stil italian

 

Midii_in_stil_italian

O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin...

Read more »

Tort spaniol cu portocale

 

Tort_spaniol_cu_portocale

O reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3 oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri lichior de...

Read more »

Supă de somon fume

 

Supa_de_somon_fume.png

O reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare...

Read more »

Briosa cu crema de cafea

 

Briosa_cu_crema_de_cafea.png

O reteta delicioasa de briosa  cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un cubuleţ de unt 500 g făină...

Read more »