Retete simple si gustoase:

O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui,
ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet,
sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două
piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi mai mari o lingură
cu pastă de tomate…
Read
more »

O reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei
chili, ansoa, vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie,
capere, menta, chimen. Ingrediente: 700 g ardei graşi 3 ardei chili 25 g anşoa
marinate 450 g vinete doi căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline sare piper suc
de lămâie o…
Read more
»

O reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de
masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml
lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa Mod de preparare:
Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte laptele, pune
usturoiul şi fierbe-le împreună circa 10 minute. Scoate…
Read
more »

O reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de
grenadine, zeama de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse
1-2 linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb sec 1
sticla de sampanie Mod de preparare: Spalam corcodusele, le scoatem samburii
si le taiem…
Read
more »

O reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu
branza din: ulei de masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina,
vin alb, supa de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt,
faina, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15
pulpe de pui,…
Read
more »

O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa,
morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei,
sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un
morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş 100 ml
ulei de floarea-soarelui…
Read
more »

Regiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită
pentru supele ei reci: ajo blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională,
supa gazpacho. Acestea sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea
se răceşte, andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de
picadillo înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi…
Read
more »

O reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de
padure, miere, frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de
padure macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune Mod de
preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi acoperiţi
castronul cu folie de plastic…
Read
more »

O reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt,
sare, ciuperci, grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte,
mozzarella, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina
2-3 linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4
linguri grasime de gasca 1…
Read more
»

O reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete,
oua, usturoi, rosii, branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză
grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde sare şi…
Read
more »

O reteta de somon cu salata de telina din: telina,
maioneza, mustar, somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină
mare 200 grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper
boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei Mod de…
Read
more »

O reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie
din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de
masline, piept de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate
300 grame ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana
30 grame salvie…
Read
more »

O reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta
din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta,
sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de
usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat 500 grame
creveti 150 grame…
Read
more »

O reteta de salata cu sparanghel si cartofi din:
cartofi, sparanghel, maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe
jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2
linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate…
Read
more »

O reteta de supa crema de cartofi cu sunca din:
cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper.
Ingrediente: 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată
1 linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g şuncă
tăiată în cubuleţe…
Read
more »

O reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos,
faina, cacao, praf de copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci.
Ingrediente: blat: 6 oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1
lingurita praf de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3…
Read
more »

O reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie,
portocale, lichior de portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1
portocala 8 cl lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz Mod de preparare:
Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja lor in bol
si adaugam zeama fructelor si…
Read
more »

O reteta de calcan prajit cu capere si crevete din:
unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper
alb, lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2
linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2 linguri
faina un praf piper rosu 50 g…
Read
more »

O reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar,
faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar
vanilinat, migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g
zahar 400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de lamaie
rasa 1 praf sare…
Read
more »

O reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei
iute, grasime de gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1
kg rosii 300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita
chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper Mod de preparare:
Tocaţi ceapa…
Read more
»

O reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina,
ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra.
Ingrediente: 450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150
g mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g
biscuiti mici…
Read
more »

Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene
tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi
ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în
întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de
miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să…
Read
more »

O reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine,
cafea, zahar, rachiu, sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de
mandarine curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla
de sampanie 500 g inghetata de vanilie Mod de preparare: Punem mandarina in
bol si turnam deasupra…
Read
more »

O reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din:
ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi,
fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir
pudra 1 lingura pudra de curry…
Read
more »

O reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din:
aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1
foaie intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1 lingurita
scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt Mod de preparare: Se incinge
cuptorul…
Read
more »

O reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua,
zahar, stafide si mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5
oua 150 g zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare Mod de preparare: Puneţi la
fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele…
Read more
»

O reteta de traistute cu gem din: branza de vaci,
faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza
de vaci 100 g faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g
unt 50 g zahar 50 g faina Mod de…
Read
more »

O reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt,
drojdie, lapte dulce, laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute,
ceapa verde, sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g
drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli 400 g
brânză feta un…
Read
more »

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua,
faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de
caise, compot de caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g
făină un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu
esenţă de…
Read
more »

O reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia,
dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec,
sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi
ardei capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de
măsline 100 g făină 200 ml…
Read
more »

O reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie,
zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra,
nuca, branza dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos
400 ml lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două
pliculeţe…
Read
more »

O reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare,
piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente:
1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de
brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200…
Read
more »

O reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline
extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de
sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata
(aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1
linguriţă…
Read
more »

O reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici
din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie,
albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si
piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2 linguri
cacao 250 g…
Read
more »

O reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina,
bicarbonat si otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua
3-4 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet Mod de preparare:
Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi
mierea, iaurtul, bicarbonatul şi…
Read more »

O reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar,
lamai, vin rosu, rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai
3 sticle de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare
2 sticle de sampanie rose Mod de preparare: Punem intr-un…
Read
more »

O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline,
fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine
crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de
masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de
dafin…
Read
more »

O reteta de tort spaniol de portocale din: portocala,
oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata
neagra, unt, coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1
portocala 3 oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2
linguri lichior de…
Read
more »

O reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap,
morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper
rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe
un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare…
Read
more »

O reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar,
crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar
pudra, suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de
cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un cubuleţ
de unt 500 g făină…
Read
more »

O reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina
patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei,
sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de
pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200
ml suc de roşii 200 g…
Read more
»

O reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine,
fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne
400 g sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g
miez de nucă 500 g roşii…
Read
more »

O reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din:
migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si
frunze de lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de
la 1 lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca 100 g
ciocolata alba…
Read
more »

O reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea,
masline feliate, rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de
rosii, marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4
roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf de
linguriţă cu sare piper…
Read
more »

O reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet
balsamic, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel
(aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet
balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de
preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă…
Read
more »

O reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina,
drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de
mere, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g
zahăr tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei
capia copţi…
Read
more »

O reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt,
patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere.
Ingrediente: 500 g cartofi 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4
fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură
oţet de vin alb 3 linguri…
Read
more »

O reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi
bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de
vin alb si menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite
ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara piele, de
aprooximativ…
Read
more »

O reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt,
zahar pudra, galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni,
gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca si
capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g faina 1
lingura coaja de…
Read
more »

O reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa,
ulei de masline, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si
broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2 cani
de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina 750 ml lapte 1
lingura smantana 200 g parmezan…
Read
more »

O reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala,
lamai, ananas, cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala
2 lamai 1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala carbogazoasa
sau plata Mod de preparare: Curatam portocala in forma de spirala. Curatam si
stratul alb si…
Read more
»

O reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda,
unt, smantana, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac,
macris, stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g
urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper Mod de
preparare: Fierbeti…
Read
more »

O reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant
din: nuci, nuga de nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si
coaja de lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite
si tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400…
Read
more »

O reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de
vaci, telemea, cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g
branza de vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i în
rondele subţiri sau…
Read
more »

O reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu
praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt,
lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina
amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1 lingurita
de scortisoara…
Read
more »

O reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de
paste marinara, busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza
ricotta, ou, branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste
marinara sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac
proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel…
Read
more »

O reteta de tocanita din muschi de porc in sos de
smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei,
unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g
muschi file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci
Champignon 4 linguri ulei 1…
Read
more »

O reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare,
spanac, ulei, smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon
congelat 500 g taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g
smantana piper 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se lasă să se
decongeleze…
Read
more »

Aripioarele de rechin se numără printre cele mai
costisitoare ingrediente din bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de
pasăre, din ele se prepară o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele
dorsale, cât şi cele pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate
în magazine. Inainte de a se transforma într-o…
Read
more »

O reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda,
morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper.
Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de
vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi
lămâia în această vitamină. Pentru…
Read
more »

Mâncărurile care au dus faima bucătăriei indiene în
lume sunt carnea făcută la cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu
se numără printre specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de
linte foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol
foarte important in bucătăria indiană, in special…
Read more
»

O reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de
cartofi din: ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de
cartofi. Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2
linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri ulei 500 g
galuste de cartofi congelate …
Read
more »

Salate gustoase si savuroase Salată de avocado cu
creveţi O reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra,
porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de
masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră
porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de
măsline…
Read
more »

O reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din:
cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie,
ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici,
eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari, taiate
julien zeama si coaja…
Read
more »

O reteta friptura de porc condimentata din: cimbru,
usturoi, fulgi uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline
si spata de porc. Ingrediente: 5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate
2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1 lingurita de
boia afumata coaja rasa si zeama…
Read
more »

O reteta de medalioane de porc in sos picant de
smantana cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei,
sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci
Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare
piper 100 ml vin alb…
Read
more »

După cum arată şi numele, salata este originară din
oraşul francez Nisa, aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez
de anghinare, ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos
vinegretă aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai
consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă fierte…
Read
more »

O reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze
rosii, mure, limeta, zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose,
sampanie si lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1
lingura de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de
vin…
Read
more »

O reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac,
branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina,
ulei, unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat 200
g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara sare 1
bucatica unt…
Read
more »

O reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare,
ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara,
ulei de masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi
roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g parmezan
ras piper nucşoară…
Read
more »

O reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina,
ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper.
Ingrediente: 1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2
linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai tare
sare…
Read
more »

O reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti,
creveti, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc,
peperoncino, sare si piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger
60 g creveţi decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g usturoi 15 ml ulei de măsline
15 g pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare…
Read
more »

O reteta de biban crocant din: file de biban, malai,
ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde,
usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g
file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura
ulei de susan 30 g ghimbir,…
Read
more »

Ramen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit
culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele
mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă
despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare
micul restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de…
Read more
»

Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate,
ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie.
Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de
stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de
stridii Pofta buna!
Read
more »

O reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare,
zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare
1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă
ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează;…
Read
more »

O reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux,
rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin
Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa
minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie
intr-o cana,…
Read
more »

O reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si
verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa
verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de
clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2…
Read
more »

O reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou,
unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare
125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată…
Read
more »