Meniuri si retete culinare de Craciun

Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate,
ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de
vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei
sare Mod de preparare: Taie pulpa in bucati lungi si subtiri. Bate bucatile
de…
Read more
»

Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha
din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si
unt. Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa
Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha
2 linguri de sos teriyaki…
Read
more »

Aperitiv cu branza din: sunca de praga, ficat de pui,
unt, ceapa, telemea, branza de burduf, alune de padure, ceapa verde, branza
topita, sare, piper, cimbru, rozmarin si gelatina. Ingrediente: 8 felii sunca de
Praga 500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasa 200 g branza de
burduf 100…
Read
more »

Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din:
lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si
fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar
vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic
taiat marunt Mod de preparare:…
Read
more »

Pui la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare,
piper, ceapa, usturoi, cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde
si sos de rosii cu branza. Ingrediente: 2 pulpe de pui sare piper 1 ceapa 2
catei de usturoi 400 g cartofi 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de masline 200…
Read
more »

Garnituri: Fasole verde cu usturoi din: fasole verde,
usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 300 g fasole verde, decongelata 2 catei
de usturoi 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Firbe fasolea in apa
clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o putin
deoparte. Intre timp, tumeneste usor usturoiul…
Read
more »

Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa,
rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua bucati de pastrav 100
grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei
de masline sare piper Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati
branhiile de la nivelul capului…
Read
more »

Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă din: file din
piept de pui, ciuperci, salvie, ceapa, ulei, crema de branza, ou, pesmet, sare,
piper, sunca afumata, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucati file din piept de
pui (a 160 g) 500 g ciuperci champignon 5 fire salvie 2 cepe 2 linguri ulei 2
linguri…
Read
more »

Friptura de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de
mustar, seminte de fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe,
ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si
vin rosu. Ingrediente: 2 linguri boabe mixte de piper 2 linguri boabe de mustar
2 lingurite seminte…
Read
more »

Cocktail Tiebreaker din: banana, bautura din fructe
tropicale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 banana 1 sticla de bautura din
fructe tropicale 1 lingura zeama de lamaie Mod de preparare: Facem piure din
banana si mixam bine cu bautura din fructe tropicale si cu zeama de lamaie.
Read
more »

Salata de hering si cartofi din: hering marinat,
cartofi, ceapa, oua, grepfrut, maioneza, nucsoara, sare si piper. Ingrediente:
250 g hering marinat 3 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 2 oua fierte tari 1/2
grepfrut 2 linguri maioneza 1 praf de nucsoara macinata sare piper Mod de
preparare: Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi…
Read
more »

Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete,
sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1
castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti
de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat Mod de preparare: Se
înmoaie feliile de castravete in votca timp de…
Read
more »

Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere din:
capere, ceapa, rosie, smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi,
friptura, unt, piper cayenne si sos pesto. Ingrediente: 2 linguri capere 1 ceapa
1 rosie 100 g smantana dulce 150 g iaurt slab 1-2 linguri suc de lamaie sare
piper 800 g cartofi 4…
Read
more »

Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de
varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de
porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura
cu mustar 1 ou cimbru ulei piper Mod de preparare: Fierbe cotletul în zeamă…
Read
more »

Roşii umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar,
cas, oua, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 roşii mari cărnoase 400 g
spanac proaspăt 1 lingură de muştar fin 150 g caş proaspăt 2 ouă sare şi piper
un pic de nucşoară rasă Mod de preparare: Spălaţi spanacul şi gătiţi-l 10 min.
la aburi. Pt.…
Read
more »

Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor din:
cartofi, lamai, pui, sare, piper, usturoi, scortisoara, salvie, unt, rozmarin si
vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi 2 lamai 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 10
catei de usturoi 1/2 baton de scortisoara 1/2 legatura salvie 3 linguri unt 2
fire de rozmarin 150 ml…
Read
more »

Salata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline,
otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata,
rucola si seminte de rodie. Ingrediente: 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de
la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita otet de vin rosu…
Read
more »

Pulpe picante cu orez si legume din: pulpe de pui,
cimbru, usturoi, miere, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez,
curcuma, rosii cherry, spanac, masline si stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui
(circa 180 g) 4 fire de cimbru 1 catel de usturoi 1 lingura miere 2 linguri suc
de lamaie 3 linguri…
Read
more »

Piept de curcan cu sos de portocală din: piept de
curcan, sare, piper, prune, ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar,
carne de pasare, marmelada de portocale si unt. Ingrediente: 800 g piept de
curcan sare piper 150 g prune fara samburi 3 linguri ulei 3 portocale 1 lingura
piper verde marinat 4 cepe frantuzesti…
Read
more »
Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din:
piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac,
bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2
linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de

Cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, ulei de
masline, usturoi, cimbru, rozmarin, frunze de dafin, coaja de lamaie si supa de
pui. Ingrediente: 1,5 cartofi fainosi, curatati 4 linguri ulei de masline 3
catei de usturoi, zdrobiti 3 fire de cimbru 2 crengute de rozmarin 3 frunze de
dafin coaja de la 1 lamaie, taiata…
Read
more »

Pizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii,
ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua,
cimbru si oregano. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei
gras rosu, verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2
catei de usturoi 100 g…
Read
more »

Chifteluţe în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt,
paine, coaja de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa,
smantana, galbenus, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 2 cepe 4 ansoa
marinate 4 linguri unt 60 g paine alba coaja razuita de la 1/2 lamaie 1 ou sare
piper nucsoara rasa 500 g…
Read
more »

Rulouri de hering marinat din: hering marinat, varza,
morcovi, ardei, ceapa rosie, sare, piper, chimen, ulei de masline, otet
balsamic, foi de dafin si salata verde. Ingrediente: o cutie hering marinat o
varza mica alba 1-2 morcovi un ardei verde o ceapa rosie sare piper negru
macinat 30 g chimen 3-4 lingurite ulei de masline…
Read
more »

Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov,
telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei,
sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un
morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o
legatura de…
Read
more »

Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune din:
oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de
vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca.
Ingrediente: blat: 3 oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3
linguri cacao umplutura: 3…
Read
more »

Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata
de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta
dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de
vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita
nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata
Scortisoara Ingrediente sirop…
Read
more »

Chec din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa,
unt, oua, maghiran, amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si
sunca. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 lingura unt 2 oua 1
lingurita maghiran 800 g amestec carne tocata circa 2 linguri pesmet chimen
macinat sare piper 6…
Read
more »

Filet mignon din: muchi de vita sau de vitel, ulei,
cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita
sau vitel 30 ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper
Mod de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi…
Read
more »

Cozonac nemtesc din: faina, praf de copt, sare, lamaie,
oua, esenta de vanilie, unt, lapte, fructe uscate, migdale, martipan, rom,
zahar, drojdie si zahar pudra. Ingrediente: 580 g faina 2 lingurite cu praf de
copt 1/4 lingurita cu sare 1 lamaie 2 oua mari 1 lingurita cu esenta de vanilie
100 g unt topit 225…
Read
more »

Racitura de curcan din: sunca de curcan, gelatina,
ceapa, morcovi, pastarnac, mazare, usturoi, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 300 g sunca de curcan 10 g gelatina 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de
pastarnac 2 linguri mazare din conserva 1 catel de usturoi patrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Speli, cureti legumele,…
Read
more »

Piept de pui dulce picant cu ananas din: piept de pui,
rondele de ananas, pastai de mazare, ceapa rosie, porumb, ulei de susan, sos
sweet chilli si sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rondele de ananas 4-5
pastai de mazare 1 ceapa rosie 2-3 bucati porumb tanar 2 linguri ulei de susan…
Read
more »

Caracatita cu legume din: caracatita, ceapa verde,
usturoi, ardei capia, rosii cherry, patrunel verde, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: doua caracatite de jumatate de kilogram fiecare doua
fire de ceapa verde un catel de usturoi doi ardei capia patru rosii cherry o
legatura de patrunjel verde ulei de masline extravirgin sare si…
Read more
»

Deliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar,
arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina,
frisca si rom. Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g
migdale macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata
menaj neagra 175 g crema de…
Read
more »
Retete de Craciun: Ciorba de vita cu perisoare Ciorba de vita cu perisoare
din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel,
ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept
de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2…
Read
more »

Budinca de branza cu mere si merisoare din: mere,
merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de
lamaie, sare, gris si praf de copt. Ingrediente: 4 mere (circa 500 g) 4 linguri
merisoare uscate 75 ml suc de portocale 4 oua 100 g nectar de pere 500 g branza
dulce…
Read
more »

Cocktail Black Star din: rum, sambuca black, caribbean
rum si strong cold espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30
ml carribbean rum 25 ml strong cold espresso Mod de preparare: Se amesteca
toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara continutul in snifter plin
trei sferturi cu gheata cuburi.
Read
more »

Rata in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale,
coniac, sos de soia, unt si sare. Ingrediente: 1 rata 6 cepe mici 3 portocale 50
ml coniac 3 linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt sare Mod de preparare:
Taie pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea…
Read
more »
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie din: budinca de vanilie, lapte, zahar
pudra, scortisoara, mere, pateuri si menta. Ingrediente: 1 pachet budinca de
vanilie 750 ml lapte 4 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata 2
mere dulci acrisoare 6

Budinca de ciocolata cu lichior si frisca din:
ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de
ciocolata lichior kahlua si frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70%
cacao, plus inca putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3
oua, separate 25 g zahar tos 500 g rulada…
Read
more »

Rulada de peste cu crema de branza din: somon, branza,
marar, suc si zeama de lamaie, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 200 g
somon sau macrou afumat 150 g branza tartinabila 1 legatura marar proaspat,
tocat sucul si coaja de la 1⁄2 lamaie o bagheta, taiata rondele subtiri 2
linguri ulei de masline …
Read
more »

Tartă cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina,
zahar pudra, galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de
portocale. Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina,
plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru umplutura: 250
g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…
Read
more »

Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata din: varza
alba, sare, usturoi, chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt.
Ingrediente: 8 frunze de varza alba sare 2 catei de usturoi 1 chifla veche de 1
zi 750 g amestec de carne tocata 1 ou piper Cayenne 4 linguri unt lichid Mod…
Read
more »

Cocktail Matchball din: mango, bautura din fructe
tropicale, tonic si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g mango din conserva 0,2 l
bautura din fructe tropicale 0,1 l tonic 2 linguri de zeama de lamaie Mod de
preparare: Mixam mango-ul si amestecam cu bautura din fructe tropicale. Turnam
in pahare inalte si completam cu tonic,…
Read more
»

Pateu de macrou cu paine prajita din: macrou afumat,
branza, coaja si suc de lamaie, patrunjel si paine. Ingrediente: 300 g macrou
afumat, fara oase si piele 300 g branza tartinabila coaja si sucul de la 1
lamaie mica, plus cateva sferturi de lamaie pentru servit 1 legatura de
patrunjel, tocat 4 felii de paine…
Read
more »

Budincă de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon,
patrunjel, leustean, cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia
dulce si sare. Ingrediente: 750 g varza alba 1 ceapa 1 legatura ceapa 100 g
bacon 1 legatura patrunjel 1/4 legatura leustean 500 g cartofi 200 ml lapte 100
ml smantana 100 ml ulei 1 ou…
Read
more »

Andive cu creveti din: creveti, mango, ardei iute,
zeama de lamaie si andive. Ingrediente: 400 g creveti in conserva 1⁄2 mango,
taiat cuburi mici 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 legatura
patrunjel, tocat zeama de la 1 lamaie 3 andive Mod de preparare: Amesteca
crevetii cu mango, ardeiul iute, patrunjelul…
Read
more »

Spaghetti bolognese din: morcov, telina, ceapa,
usturoi, sunca afumata, ulei de masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu,
supa, sare, piper, rosii, spaghetti si patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 100 g
telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de
masline 500 g carne tocata 1 lingura pasta…
Read
more »

Tort de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de
copt, bicarbonat, oua, lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana.
Ingrediente: 225 g faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt
1 1/2 lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu
vanilie 250 ml…
Read
more »

Curcan umplut cu varza calita din: curcan, unt, varza,
kaizer, ulei, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, ceapa, suc de rosii, marar,
vin alb, sare, piper si ienibahar. Ingrediente: 1 curcan (3 kg) 200 g unt 800 g
varza 100 g kaizer 100 ml uei 2 foi de dafin 10 boabe de piper 1…
Read
more »

Friptura de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si
ceapa. Ingrediente: 1 gasca tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa Mod de
preparare: Se taie aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în
interior şi în exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi,
precum şi cu…
Read
more »

Pateuri Vol-au-vents din: aluat, unt, ulei de masline,
ciuperci, usturoi, sos pesto, urda, parmezan si seminte de floarea soarelui.
Ingrediente: 300 g aluat fraged, gata preparat 25 g unt 1 lingurita ulei de
masline 250 g ciuperci feliate 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri sos
pesto, gata preparat 250 g urda 25 g Parmezan,…
Read more
»

Felii de pepene galben cu sunca din: pepene galben si
prosciutto. Ingrediente: pepenele galben felii sunca prosciutto Mod de
preparare: Doar taie pepenele felii si infasoara-le in felii foarte subtiri de
sunca prosciutto (ai nevoie de 10 felii).
Read
more »

Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de
artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare.
Ingrediente: 1/4 ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun
1,5 pulpa de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…
Read
more »

Gazpacho din: rosii, sare cu aroma de telina, ardei
iute, patrunjel, piper, vodca si sucul de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 1⁄2
lingurita sare cu aroma de telina 1⁄2 ardei rosu iute, maruntit patrunjel tocat
piper macinat 50 ml vodca sucul de la 1⁄2 lamaie Mod de preparare: Amesteca
intr-un robot 500 g rosii…
Read
more »

Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne
de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la
4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri
ceapa verde tocata Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron
pe prosoape de hartie pentru a fi…
Read
more »

Cod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras,
ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc,
cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia.
Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei galben, taiat
bucati 3 cepe rosii, taiate sferturi 3 dovlecei, taiati felii 1…
Read
more »

Pui cu orez in stil indian din: ulei de floarea
soarelui, capane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru,
chimen, fenicul, smanana, supa de pui, nuci cajun, orez basmati, scortisoara,
chilli, seminte de chilli, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3
linguri ulei de floarea soarelui 1,2 copane de pui, dezosate si fara pielita,…
Read
more »
Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de
lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui,
dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2
linguri zahar tos zeama si

Muschi la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de
artar, mustar, zahar brun, pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare.
Ingrediente: 1/4 ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun
1,5 pulpa de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…
Read
more »

Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar
tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei
de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3
linguri condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2
kg spata de porc dezosata pentru…
Read
more »

Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov,
telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei,
sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un
morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o
legatura de…
Read
more »

Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de
varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de
porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura
cu mustar 1 ou cimbru ulei piper Mod de preparare: Fierbe cotletul în zeamă…
Read
more »

Friptura de porc aromata din: piept de porc, cartofi,
bere neagra, cuisoare, foaie de dafin, unt, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 kg
piept de porc 1 kg cartofi 1,5 l bere neagra 1 lingurita de cuicoare 1 portocala
1 foaie de dafin 2 linguri cu unt 1 fir de rozmarin sare Mod de preparare:…
Read
more »

Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste
de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen,
cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de
porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul
murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…
Read
more »

Ruladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc,
slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare,
cimbru, piper si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de
pâine 50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură
verdeață 1…
Read
more »

Mazare cu fleica de porc din: mazare, fleica de porc,
morcov, ceapa, boia de ardei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare
congelata 700 g fleica de porc 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 lingura boia de
ardei dulce 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi fleica în
bucăţi potrivite…
Read
more »

O reteta savuroasa de Rulou de porc cu spanac din: file
de porc, oua, faina, spanac, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
kg file de porc 5 ouă 1 lingură făină 300 g spanac conservat 4 morcovi 4 cepe
mijlocii 4 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Speli bucata de file…
Read more
»

Ciorbă de porc ardelenească din: carne de porc,
carnati, varza acra, zeama de varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei,
piper, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cârnați 1 varză acră
mică 2 l apă 3-4 căni zeamă de varză 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică
boia…
Read
more »
12 December 2012

Friptura de porc cu sos de cimbru din: pulpa de porc,
ceapa, ulei, cartofi, pasta de rosii, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g
pulpa de porc 5 cepe mari 4 linguri ulei 6 cartofi poriviti 2 linguri pasta de
rosii 1 lingurita cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Tăiati pulpa în
felii…
Read
more »

Şorici la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei,
smantana, sare grunjoasa, piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de
porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper
boia Mod de preparare: Curăţaţi şoriciui şi spălaţi-l bine. Tăiaţi-I apoi în
fâşii pe care ştergeţi-le de apă şi…
Read
more »

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci din: piept de
porc, cartofi, cimbru uscat, maghiran, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 12 felii piept de porc fara os 4 cartofi dulci 1
lingurita cimbru uscat 1 lingurita rasa maghiran uscat 1 lingurita coriandru
macinat 50 ml ulei 1 lingurita pudra de…
Read
more »

Costite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de
porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru,
vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept
de porc cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in
bulion 2 linguri…
Read
more »

Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi,
patrunjel, piper negru, enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere
neagra, zahar brun, cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata.
Ingrediente: 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de
enibahar 2 foi de dafin 3 kg cotlete…
Read
more »

Rulada de porc cu ciuperci din: muschi file de porc,
ciuperci, ceapa, usturoi, vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si
piper. Ingrediente: 800 g muschi file de porc, bucata intreaga 300 g ciuperci 1
ceapa 2 catei de usturoi 10 ml vin alb 20 g cascaval 40 g sunca de porc 20…
Read
more »

Retete de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere
din: muschi de porc, ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de
mere, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc
(de pe
spate, cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…
Read
more »

Rulada de porc din: pulpa de porc, carne tocata de
vita, morcov, oua, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc
(bucata intreaga) 400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1
lingurita cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Curatati, spalati…
Read more
»

Retete de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos
de usturoi din: muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de
ardei, cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de
usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia de ardei
50 ml cognac sare…
Read
more »
Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de
porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin si
miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi,
zdrobit 3 frunze de dafin,

Friptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet
de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare
si piper. Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20
cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri
150 ml vin…
Read
more »

Rulada savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca
de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin
rosu si gem de coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de
Parma (aprox. 16 felii) Pentru umplutura: 225 g umplutura pentru carnati 3 cepe
mici, tocate marunt 1 lingura salvie tocata…
Read
more »

Sendvis din carne de porc din: sare, paprika, pudra de
chilli, chimen, ardei chilli, pulpa de porc, ceapa, zahar brun, ketchup, cidru
de mere, pasta de rosii, apa, sos worcestershire si sos de ardei iute.
Ingrediente: 1 lingurita de sare 1 lingurita de paprika 1 lingurita de pudra de
chilli 1/2 lingurita de chimen 1/8…
Read
more »

Tocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc,
ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de
lamaie, rosii, vin alb, masline si orez. Ingrediente: 800 g carne de porc sau
de vitel 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura
patrunjel…
Read
more »

Cotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano,
zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g
cotlet de porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie
2-3 catei usturoi 100 ml vin rosu…
Read
more »

Porc cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia,
fasole verde, broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4
linguri ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un
morcov o ceapa…
Read
more »

Lasagna cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne
de porc, telemea, cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi
de dafin, saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g
carne de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…
Read
more »

Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare,
piper, unt, ulei de masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci,
cimbru si usturoi. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc sare piper negru
macinat 100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara
zeama de la o portocala 300 g…
Read
more »
O reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare,
morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800
g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4
linguri pesmet…
Read
more »
O reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei
de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie,
sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5
linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac
2…
Read
more »
O reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc,
telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei,
usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin
3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1
lingura…
Read more
»
O reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei
de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare.
Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline
4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6 morcovi 6…
Read more
»
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa
rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez
basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2
linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare, taiata felii 150…
Read
more »
Cotlet de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata,
branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8 cotlete de
porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de dafin 1 lingurita
rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente Mod de preparare: Bateţi
cotletele, presăraţi-le cucondimente…
Read
more »
O reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun,
boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de ardei
afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura praf…
Read
more »
Sarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet,
patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1
capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3
linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa
verde…
Read
more »
O reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete,
ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si
patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei
rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa
piper negru macinat…
Read
more »
Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar,
nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline,
cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100
g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o lingurita faina 100 g nuca
macinata…
Read
more »
Gulas unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de
rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper, patrunjel,
cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe rosii 4 gogosari 2-3
morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20 ml ulei de floarea soarelui
sare grunjoasa…
Read
more »
Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de
porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui,
patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
1 kg spata de porc, taiata
Pofta buna!