18 October 2013

Gem
de morcovi din: morcovi, ghimbir, zahar, lamaie. Ingrediente: 1,200 kg
morcovi 100 g ghimbir un kg zahar o lamaie Mod de preparare: Se curăţă
morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin râzătoare si se
cântăresc. Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va
folosi aceeaşi cantitate de…
Read more »
18 October 2013

Peste
inabusit cu praz si fenel din: dorada, fenel, praz, lamaie, unt, vin,
curry, sare grunjoasa, piper alb, anason. Ingrediente: 2 dorada regala
medie 1 bulb fenel mare 2 fire praz 1 lamaie 100 g unt 100 ml vin 2
lingurite curry sare grunjoasa piper alb anason (optional) Mod de
preparare: Taie lamâia în…
Read more »
18 October 2013

Supa
de rosii cu galuste de faina din: rosii, sare, piper alb, condiment din
legume uscate, ou, faina, apa, ulei, leustean, nucsoara. Ingrediente: 2
kg rosii sare piper alb macinat condiment din legume uscate 1 ou 4-5
linguri faina 1 lingura apa 1 lingura ulei 1 legatura leustean 1 praf
nucsoara Mod de preparare:…
Read more »
18 October 2013

Fileu
de vita cu garnitura de orez din: fileu de vaca, faina, boia, ulei,
unt, ceapa, ciuperci albe, concentrat de tomate, bulion de carne de
vita, smantana, coniac, sare, piper. Ingrediente: 500 g fileu de vaca 2
linguri faina 1 lingura boia 3 linguri ulei 80 g unt 4 cepe taiate
solzisori 500 g ciuperci…
Read more »
18 October 2013

Prăjitură
de pere cu ciocolată din: ciocolata neagra, pere, oua, zahar, faina,
praf de copt, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 3
pere 4 oua 80 g zahar 70 g faina un plic praf de copt un plic zahar
vanilat 60 g unt pentru tava: 20 g unt Mod de preparare: Se…
Read more »
18 October 2013

Tocăniţă
din pipote şi inimioare de pui din: pipote si inimioare de pui, ceapa,
rosii in bulion, ulei, unt, boia dulce, faina, marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 caserola (500 g) pipote si inimioare 1 kg ceapa 350 g
rosii in bulion 100 ml ulei 50 g unt 1 lingurita boia dulce 1 lingura
fiana 1…
Read more »
18 October 2013

Pere
cu scortisoara in aluat din: pere, vin rosu, zahar, scortisoara,
lamaie, aluat. Ingrediente: 6 pere 1/2 l vin rosu 300 g zahar 1/2
lingurita scortisoara o lamaie pentru copt: 100 g aluat foitaj Mod de
preparare: Se pun la fiert vinul, zaharul, sucul de lamaie si
scortisoara. Dupa ce s-a topit zaharul se…
Read more »
18 October 2013

Chiftelute
marinate cu sos de tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartofi,
ou, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, ulei, rosii, faina, otet,
zahar, boabe de piper, tarhon in otet. Ingrediente: pentru chiftelute:
500 g carne 1 ceapa 1 felie paine 1 morcov 1 cartof 1 ou sare piper cate
1 legatura marar si patrunjel 1…
Read more »
18 October 2013

Musaca
de cartofi cu carne tocata de porc din: cartofi fierti, carne de porc,
ceapa, branza, smantana, morcov. Ingrediente: 1 – 1,5 kg de cartofi
fierti 500 gr de carne toccata de porc 3 cepe 2 oua 200 gr de branza 200
gr smantana 1 morcov Mod de preparare: Se prajește ceapa cateva…
Read more »
18 October 2013

Ştrudel
cu pere din: aluat foitaj, pere, zahar, piscoturi, stafide aurii, zahar
pudra, coaja unei lamai, scortisoara. Ingrediente: 200 g aluat foitaj
1/2 kg pere 70 g zahar 60 g piscoturi 30 g stafide aurii 20 g zahar
pudra coaja unei lamai scortisoara Mod de preparare: Aluatul de foitaj
decongelat se întinde cu sucitorul…
Read more »
18 October 2013

Cod
cu fasole din: fileuri de cod sarate, fasole alba, ardei gras, ceapa,
usturoi, cuisoare, ierburi aromate, pesmet, unt, ulei de arahide, ulei
de masline. Ingrediente: 750 g fileuri de cod sarate 400 g fasole alba 1
ardei gras 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 cuisoare 1 buchetele ieburi
aromate 1 lingura pesmet 20…
Read more »
18 October 2013

Tarta
sarata cu rosii, masline si branza din: aluat foitaj, rosioare, branza,
masline, ou, frunze de busuioc, muguri de pin, usturoi, ulei, parmezan,
sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 6 rosioare 200 g
branza 10 masline un ou cateva frunze busuioc pentru sos: 120 g frunze
busuioc 60 g muguri de pin 5 catei…
Read more »
18 October 2013

Chiftele
de cod din: cod, cartofi, oua, ulei, ceapa, patrunjel, sare, piper,
ulei. Ingrediente: 300 g cod decongelat 300 g cartofi albi 4 oua 100 ml
ulei o ceapa o legatura patrunjel sare piper ulei pentru prajit Mod de
preparare: Cartofii bine spălaţi se pun la fiert în coajă. Se lasă 35
de minute.…
Read more »
18 October 2013

Prajitura
cu sirop din: faina, oua, apa, margarina, ulei de masline, zahar pudra,
suc de lamaie, sare. Ingrediente: 90 g faina 4 oua 170 ml apa plus 3
linguri 2 linguri margarina topita 120 ml ulei de maslineeu nu inteleg
nic 240 g zahar pudra o lingurita suc de lamaie un praf de sare …
Read more »
18 October 2013

Ciorba
de pui cu castraveti din: piept de pui, cartofi, morcov, radacina de
patrunjel, ceapa, suc de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel
verde, leustean, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cartofi 1
morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 300 ml suc de rosii 500 ml
bors sau zeama de varza…
Read more »
18 October 2013

Sufleu
de conopida cu ciuperci si rosii din: conopida, oua, morcovi, branza,
rosii, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 2 oua 2 morcovi
200 gr branza 250 gr roșii 250 gr ciuperci proaspete sare piper Mod de
preparare: Se rupe conopida buchetele si se fierbe. Ungeți o tava de
cuptor cu unt. Se…
Read more »
18 October 2013

Dulceaţă
de ardei iuti din: ardei iute, zahar, apa. Ingrediente: un kg ardei
iuti 600 g zahar 100 ml apa Mod de preparare: Se spală si se taie
ardeii iuti, aruncând cotoarele. Apoi, ardeii se pun într-o cratiţă cu
zahărul şi apa. Se lasă la fiert 20 de minute. Fiertura se trece apoi…
Read more »
18 October 2013

Plăcintă
de dovleac din: oua, zahar, ulei, faina, lapte, zahar vanilat, praf de
copt, sare, dovleac, scortisoara, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru
aluat: 2 oua 6 linguri zahar 14 linguri ulei 24-25 linguri faina 1
ceasca lapte 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt sare pentru
umplutura: 1 dovleac 3 linguri zahar 1…
Read more »
18 October 2013

Pacheţele
cu pui şi legume din: foi placinta, unt, ulei, piept de pui, ardei
gras, morcov, ceapa, broccoli, patrunjel, scortisoara, chimen, sare,
piper. Ingrediente: 10 foi placinta 25 g unt topit 50 ml ulei un piept
intreg de pui un ardei gras rosu un morcov o ceapa 200 g broccoli 2
linguri patrunjel 1/2 lingurita…
Read more »
18 October 2013

Ciorba
de fasole in bol de paine din: fasole boabe, costita afumata, ceapa,
morcovi, ulei de masline, suc de rosii, foaie de dafin, sare, piper,
cimbru, patrunjel verde, ardei, telina, busuioc, faina, apa calduta,
drojdie, sare, ulei de masline. Ingrediente: 500 g fasole boabe 400 g
costita afumata sau kaizer 2 cepe 2 morcovi 2-3…
Read more »
18 October 2013

Gogosi
din spuma de lapte din: branza, faina, ardamom, ulei, zahar, sofran.
Ingrediente: pentru aluat: 500 g branza din 5 l lapte integral 100 g
faina 1/4 lingurita cardamom macinat ulei pentru prajit pentru sirop:
600 g zahar 200 ml apa putin sofran 1/2 lingurita cardamom macinat Mod
de preparare: Cu o zi înainte…
Read more »
18 October 2013

Pachetele
cu spanac si branza din: spanac, aluat foitaj, feta, unt, smantana,
seminte de susan, sare, ulei. Ingrediente: 500 g spanac 1/2 pachet aluat
foitaj 300 g feta 30 g unt 250 ml smantana o lingura seminte de susan
sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Se topeste untul, iar
spanacul, curăţat se opăreşte…
Read more »
18 October 2013

Ciocanele
marinate din: ciocanele, iaurt, oua, stafide, patrunjel, pesmet, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 8 ciocanele 150 g iaurt 2 oua 3 linguri
stafide aurii o lingura patrunjel 150 g pesmet auriu sare piper ulei
pentru prajit Mod de preparare: Carnea bine curatata si spalata se
pune in iaurt si se acoperă uniform cu acesta.…
Read more »
18 October 2013

Rulada
de spanac cu somon si crema de branza din: spanac, oua, smantana,
faina, unt, sare, piper, somon, crema de branza. Ingrediente: 1/2 kg
spanac 4 oua 200 ml smantana o lingura faina 25 g unt sare piper pentru
umplutura: 400 g somon 300 g crema de branza Mod de preparare: Intr-o
tigaie se…
Read more »
18 October 2013

Carne
de porc cu ciuperci si sos de smantana din: carne de porc, ceapa,
ciuperci, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 de
grame de carne de porc, taiata bucatele 3 cepe 500 de grame de ciuperci
250 de grame de smantana ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Se toaca…
Read more »
18 October 2013

Mere
coapte, cu nucă din: mere, unt, zahar, dulceata de visine, fulgi de
migdale. Ingrediente: 4 mere potriit de mari 20-30 g unt 1 lingura zahar
2 lingurite dulceata de visine sau de cirese 3-4 linguri fulgi de
migdale sau nuca tocata Mod de preparare: Incingi cuptorul. Speli
merele şi le cureţi de coajă,…
Read more »
18 October 2013

Salata
cu branza si pere din: miez de nuca, pere, andive, branza uc mucegai,
ulei de masline extravirgin, vin rosu, otet balsamic, zahar brun.
Ingrediente: 100 g jumatati de miez de nuca 2 pere tari 2 bucati de
andive rosii sau radicchio, frunzele desprinse una de cealalta 100 g
bresaola 140 g branza cu mucegai…
Read more »
18 October 2013

Rulouri
de pui cu mozzarella si spanac din: piept de pui, spanac, mozzarella,
alune, sare, ulei. Ingrediente: 4 felii piept de pui 300 g spanac 100 g
mozzarella 100 g alune sare ulei pentru prajit Mod de preparare:
Spanacul se opăreşte maximum 5 minute în apă clocotită, se scoate şi se
scurge. Carnea se…
Read more »
18 October 2013

Gogosi
din faina de naut din: faina de naut, zahar, unt, seminte de cardamom,
fistic. Ingrediente: 150 g faina de naut 65 g zahar 65 g unt clarifiat 2
seminte de cardamom 4 samburi fistic pentru servit: fistic Mod de
preparare: Se cerne făina de năut si se pune într-o tigaie fără grăsime.
Se…
Read more »
18 October 2013

Supă
de pui cu gutui din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi,
orez, ulei, iaurt, ou, cimbru, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 600 g
carne de pui (aripioare sau pulpe) 2 gutui mari, bine coapte 2 cepe 2
morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei 2 linguri iaurt sau
lapte batut 1 ou…
Read more »
17 October 2013

Piure
de cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, margarina, faina, lapte,
lapte de cocos, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi,
curatati si taiati bucati 1 varf de cutit de sofran 2 linguri margarina 1
1/2 linguri de faina 1 cana de lapte 3/4 cana lapte de cocos 1
lingurita usturoi pisat Sare și…
Read more »
17 October 2013

Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Retete culinare: Ghiveci de legume O reteta de
ghiveci de legume din: broccoli, conopida,…
Read more »
17 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »
17 October 2013

Evitaţi
sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile. Oţetul balsamic nu este
indicat pentru murături, ci doar cel de 9°. După ce ai deschis un
borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu
face mucegai după ce a luat aer. Alege cu grijă castraveţii pentru
murat, să fie proaspeţi…
Read more »
17 October 2013

Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan
pentru iarna Sumtem in plin…
Read more »
17 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa de rosii si dovleac cu ceapa si…
Read more »
17 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita haiduceasca cu carne
de vita Tocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc
de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi,…
Read more »
17 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Reteta zilei: Tarte cu nuca de cocos si
migdale Tarte cu nuca de cocos si migdale din: budinca de nuca de
cocos, lapte, aluat…
Read more »
17 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pere in vin Pere in vin din: vin rosu,
scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, boabe de piper, zahar tos,
coaja de portocala, coaja de lamaie, pere. Ingrediente:…
Read more »
17 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pui cu prune si gutui O reteta delicioasa
de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei.
Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg…
Read more »
17 October 2013

Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Ghiveci aromat Ghiveci aromat din: tulpini de
telina, ceapa, dovlecei, morcovi, cartofi, pasta de…
Read more »
17 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Reteta zilei: Supa de dovleac cu smantana Supa de…
Read more »
17 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu carne
tocata si patrunjel Placinta cu carne tocata si patrunjel din: oua,
ceapa, unt, iaurt, faina, carne tocata, patrunjel proaspat, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 3 oua 2 cepe 100 g unt 100 ml…
Read more »
17 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Reteta zilei: Tocanita de
pui cu cartofi Tocanita de pui cu cartofi din: pulpe de pui, ulei de
masline, cartofi, cartof…
Read more »
17 October 2013

Vinul
este rodul muncii podgoreanului si a oenologului. Primul face
viticultura, al doilea vinicultura. Acesti doi lucratori ai vitei-de-vie
sunt de multe ori una si aceeasi persoana. Podgoreanul Calendarul lui
este plin de-a lungul întregului an. Fiecarei perioade îi corespunde o
activitate anume. Din octombrie pâna în martie este pauza vegetativa.
Podgoreanul taie via pentru…
Read more »
17 October 2013

Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Retete de post: Ghiveci picant Ghiveci picant
din: cartofi, telina, morcovi, ardei grasi,…
Read more »
17 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa de rosii si dovleac cu ceapa si naut…
Read more »
17 October 2013

Tarte
cu nuca de cocos si migdale din: budinca de nuca de cocos, lapte, aluat
de tarte, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet budinca de nuca
de cocos 2 cesti de lapte rece 1 cutie aluat de tarte 3 linguri migdale
Zahar pudra Mod de preparare: Intr-un castron mare, amestecati
impreuna lapte…
Read more »
17 October 2013

Cocktail
Cointreau Fizz cu menta din: cointreau, lime, apa minerala, gheata,
frunze de menta, ghimbir. Ingrediente: 5cl Cointreau 2 sferturi de lime
10cl apa minerala 5 cuburi de gheata 4 frunze de menta 3 felii de
ghimbir proaspat Mod de preparare: Reteta origina de Cointreau Fizz
contine doar Cointreau, lime si apa minereala, noi…
Read more »
17 October 2013

Pui
cu ciuperci si cimbru din: pui, supa de pui, unt, ciuperci, usturoi,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 300 ml supa de pui 50 g unt 500
g ciuperci proaspete o capatana de usturoi cimbru uscat sau proaspat
sare piper Mod de preparare: Carnea se curăţă foarte bine, se pârleşte
şi se unge…
Read more »
17 October 2013

Piept
de pui umplut cu fructe si ciuperci din: piept de pui, caise uscate,
goji, ciuperci, unt, supa de pui, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: un
piept mare de pui o lingura caise uscate o lingura prune uscate o
lingura goji 100 g unt 2-3 linguri ciuperci din conserva 200 ml supa de
pui o lingurita…
Read more »
17 October 2013

Dovleac
cu carne de vita si piersici din: pulpa de vaca, orez, rosii, cartofi,
porumb, bulion de vaca, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, cimbru,
ulei, sare, piper, dovleac. Ingrediente: 800 g pulpa de vaca taiata
cubulete 200 g orez fiert 4 rosii 4 piersici mai verzi, taiate sferturi 4
cartofi taiati cuburi 3 cartofi dulci…
Read more »
17 October 2013

Curăţaţi
1 kg prune de sâmburi şi în locul acestora puneţi câte un miez de nucă
presărat cu zahăr praf şi cu scorţisoară. Fierbeţi un sirop din 1kg
zahăr şi 500 ml apă. Când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi zeama
de la 1 lămâie şi prunele umplute cu nuci. Fierbeţi dulceaţa până când
siropul…
Read more »
17 October 2013

Spaghete
cu pesto, seminte de pin si parmezan din: spaghete, oua, lapte, pesto,
parmezan, anghinare, seminte de pin. Ingrediente: 350 g de spaghete 2
oua 2 linguri de lapte 4 linguri de pesto 50 g parmezan, ras, plus extra
pentru servit (optional) 390 g anghinare, din conserva, scurse, taiate
in sferturi si zvantate 50 g…
Read more »
17 October 2013

Supa
de praz cu cascaval din: praz, cartofi, ulei, ceapa, supa din
concentrat, lapte, sare, piper, cascaval, rondele de praz. Ingrediente: 4
bucati praz un cartof mare 2 linguri ulei o ceapa medie 1/2 l supa din
concentrat 500 ml lapte sare piper pentru servit: cascaval cateva
rondele praz Mod de preparare: Se taie…
Read more »
17 October 2013

Carnati
cu usturoi, orez si masline verzi din: carnati chorizo, ceapa, usturoi,
paprika dulce, orez basmati, ardei copti, rosii cherry, masline verzi.
Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati in jumatate pe lungime 1
ceapa, taiata in jumatate si feliata 2 catei de usturoi, tocati 1
lingurita de paprika dulce afumata 250 g de orez basmati…
Read more »
17 October 2013

O
reteta delicioasa de rulada cu:faina, lapte, oua, praf de copt,
margarina, lamaie, cacao. Ingrediente: 500 g făină albă 125 g lapte 2
ouă 1 pachet praf de copt 125 g margarină coaja rasă de la 1 lămâie sau
de la 1 portocală 3 linguri cacao foarte bună Mod de preparare: Cerni
făina, pui…
Read more »
17 October 2013

Cocktail
Negroni cu portocala din: gheata, vin spumant, martini, campari,
portocala. Ingrediente gheata 25 ml vin spumant 25ml Martini Rosso 25
ml Campari 1 portocala Mod de preparare: Intr-un pahar se pun 5
cuburi de gheta, se toarna vin spumant, Martini si Campari in proportie
egala si se amesteca bine. Portocala…
Read more »
17 October 2013

Musaca
de vinete cu carne tocata de porc din: carne tocata de porc, suc de
rosii, smantana, ulei de masline, vinete, oua, ceapa, sare, piper, boia
de ardei, busuioc. Ingrediente: 750 de grame de carne toccata de porc
250 de grame de suc de rosii 100 de grame de smantana 50 ml ulei de…
Read more »
17 October 2013

Oua
cu spanac la cuptor din: spanac, cascaval, oua, unt, faina, lapte.
Ingrediente: un kg spanac proaspat 100 g cascaval ras 8 oua pentru sos:
50 g unt 50 g faina 200 ml lapte Mod de preparare: Spanacul se spală
si se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Apoi, se scoate cu o spumieră…
Read more »
17 October 2013

La
1 kg pere curăţate şi tăiate în cubuleţe aveţi nevoie de 500g fructe de
soc bine coapte. Fierbeţi mai întâi un sirop legat din 1 kg zahăr şi
400 ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi 2-3 linguri de zeamă de
lămâie şi reduceţi focul la minimum. Adăugaţi în sirop perele şi
fructele de…
Read more »
17 October 2013

Supa
de usturoi cu crutoane aromate din: usturoi, apa, supa de legume,
amidon, ulei, boai de ardei dulce, sare, piper, pasta de ardei, marar,
paine, ulei de masline, oregano, smantana, cascaval. Ingrediente: 6
catei mari de usturoi 1 1/2 l apa 3 cuburi concentrat pentru supa de
legume 1 lingura amidon 4 linguri ulei optional,…
Read more »
17 October 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar, sare, unt, ou, capsuni,
ciocolata alba, frisca lichida, eaenta de rom, zahar pudra. Ingrediente:
250 g făină albă 2 linguri zahăr tos alb praf de sare 150 g unt 1 ou
500 g căpşuni 150 g ciocolată albă (menaj) 250 ml frişcă lichidă puţină
esenţă de rom…
Read more »
17 October 2013

Varza
calita cu mamaliguta din: varza, bulion, cimbru, foaie de dafin, sare,
ulei, piper boabe. Ingrediente: 1 varza mare 1 lingura bulion sau 3
rosii decojite 1 crenguta cimbru 1 foaie de dafin sare ulei piper boabe
Mod de preparare: Cureti varza de foile exterioare vestede, o tai
marunt si o freci cu sare. …
Read more »
17 October 2013

O
reteta delicioasa de salata de fructe cu:portocale, kiwi, lamaie,
banane, mere, pere, struguri, zahar, lamaie, cacao, frisca, scortisoara.
Ingrediente: 4 portocale 2 kiwi 1 lămâie 2 banane 2 mere 2 pere 200 g
struguri 200 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă cacao 250 g frişcă 2 g
scorţişoară Mod de preparare: Cureţi merele…
Read more »
17 October 2013

Mancarica
de varza cu carne de porc si legume din: varza, carne de porc, ardei
gras, rosii, slanina, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, morcovi,
sare, piper, frunze dafin, cimbru. Ingrediente: 2 kg de varza 700 de
grame de carne de porc 2 ardei grasi 500 de grame de rosii 100 de grame…
Read more »
17 October 2013

O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu:capa verde, oua, marar, piper,
ulei, suc de rosii, faina, sare, concentrat de legume, carne tocata de
porc. Ingrediente: 1 kg ardei graşi 1 kg carne tocata de porc 1 legătură
ceapă verde 3 ouă 2 legături mărar 1/2 linguriţă piper 300 ml ulei 1 I
suc de roşii…
Read more »
17 October 2013

O
reteta delicioasa de prajitura cu:biscuiti, gem, nuci, stafide, sirop,
rom, frisca. Ingrediente: 300 g biscuiţi 400 g gem acrişor 200 g nuci
măcinate 100 g stafide 200 ml sirop preparat din 100 ml apă şi 100 g
zahăr 1 esenţă de rom 300 g frişcă Mod de preparare: Prepari întâi
siropul din zahăr…
Read more »
17 October 2013

Milkshake
cu fructe de padure si banane este o bautura delicioasa si sanatoasa
care se prepara in cateva minute. Ingrediente: 250g fructe de padure 1
banana 150ml lapte de soia 1 lingura de miere Mod de preparare:
Fructele de padure foarte bine spalate le punem intr-un blender impreuna
cu banana rupta in bucati. Se…
Read more »
17 October 2013

Ciorba
de linte cu ardei iute din: linte verde, tulpini de telina, ardei
galben, ceapa, dovlecel, morcovi, carnati uscati, foaie de dafin, ulei
de masline, sos tomat, cimbrisor, zahar, sare, piper, ardei iute.
Ingrediente: 250 g linte verde 2 tulpini de telina 1/2 ardei galben 1
ceapa mare 1 dovlecel 2 morcovi 2 carnati uscati…
Read more »
17 October 2013

O
reteta delicioasa de placintele cu: zahar, zahar vanilat, oua, drojdie,
lapte, lamaie, sare, stafide, branza de vaci, zahar tos, vanilie.
Ingrediente: 60 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 2 gălbenuşuri + 1 ou
pentru uns aluatul 3 linguri unt topit 1 cub drojdie (25 g) 250 ml lapte
coaja de la o lămâie un…
Read more »
17 October 2013

Tocană
din carne de vită cu paste din: carne de vita, ceapa, rosie, ardei
gras, piper, sare, paste, concentrat de legume, ulei, patrunjel verde.
Ingrediente: 500 g carne slaba de vita 2 cepe mijlocii 1 morcov 1 rosie 1
ardei gras (sau 1 lingura zarzavat de ciorba) piper sare 1 punga cu
paste (spirale) 1…
Read more »
17 October 2013

Praz
gratinat din: praz, cascaval afumat, cimbru, unt, oua, patrunjel, sare.
Ingrediente: 2 bucati praz 6 felii cascaval afumat o lingurita cimbru
20 g unt 2 oua cateva fire patrunjel sare Mod de preparare: Se curăţă
prşzul de partea verde închis si setaie în bucăţi de 4-5 cm lungime are
se pun la fiert…
Read more »
17 October 2013

Gogosi
delicioase insiropate din: faina, ou, zahar pudra, drojdie, ulei, apa,
zahar, lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina un ou 10 g zahar
pudra 10 g drojdie proaspata ulei pentru prajit pentru sirop: 1/2 l apa
500 g zahar o lamaie Mod de preparare: Intr-un vas se pun făina, oul,
zahărul şi drojdia.…
Read more »
17 October 2013

Zacusca
delicioasa pentru iarna din: vinete, ardei gras, ceapa, rosii, suc de
rosii, morcovi, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 3-4 vinete
coapte 2 ardei grasi 3 cepe 3 roșii 200 de grame de suc de rosii 1-2
morcovi sare piper boia de ardei Mod de preparare: Se taie ceapa si se
lasa…
Read more »
17 October 2013

Milkshake
nu este doar o bautura, ci si un aliment dulce si hranitor, care
furnizeaza organismului toate vitaminele valoroase din fructe.
Ingrediente pentru 4 persoane: 2 banane 2 mere Golden un pahar cu lapte 8
cuburi gheata un varf de cutit de scortisoara sucul de la o jumatate de
lamaie Mod de rpeparare:…
Read more »
17 October 2013

Ceapa
murata din: ceapa alba, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, otet,
cimbru, rozmarin, cuisoare, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ceapa alba
mai mica 4 ardei iuti 6 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 1 l otet 1
ramura cimbru 1 ramura rozmarin 3 cuisoare sare grunjoasa Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa…
Read more »
17 October 2013

Desert
cu pasta de curmale si seminte de susan din: faina, margarina, zahar
pudra, pasta de curmale, seminte de susan, apa de portocal. Pasta de
curmale se poate face uşor prin curăţarea curmalelor de sâmburi şl
trecerea lor prin maşina de tocat. Ingrediente: 250 g faina 125 g
margarina 30 g zahar pudra 250 g…
Read more »
17 October 2013

Piept
de pui cu broccoli si smantana din: piept de pui, tarhon verde, ceapa
verde, usturoi verde, smantana, ulei, broccoli. Ingrediente: 600 g piept
de pui 6 fire tarhon verde 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 500 ml smantana pentru gatit 100 ml ulei 1 broccoli, taiat in
buchetele Mod de preparare:…
Read more »
17 October 2013

Tocanita
de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 5-6 vinete (depinde de marime) 300 g ceapa 500
g rosii 100 ml ulei 1 capatana de usturoi piper sare Mod de
preparare: Tai vinetele în bucăţi, cu un cuţit inoxidabil şi le opăreşti
în apă cu sare,…
Read more »
16 October 2013

Cei
care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se
informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala
avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales
proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc
de aparitie al bolilor cardiovasculare. Suplimentele din ulei de peste…
Read more »
16 October 2013

Vinul
este prin excelenta un produs regional. Ca sa-1 întelegem, trebuie sa
definim notiunea de terroir ca fiind „specificitatea geologica si
climatica a unui sol bine determinat, de natura sa induca plantelor
cultivate aici unele caracteristici particulare”. Solul Stratul
superficial al solului are prea putina importanta pentru vita-de-vie.
Determinanta este natura subsolului, fiindca radacinile butucilor…
Read more »
16 October 2013

Cocktail
cu piersici si ceai din: apa, ceai, zahar, piersici, lamaie.
Ingrediente: 1 litru de apa 3 pliculete de ceai 8 linguri de zahar 2
piersici felii de lamaie 1 lamaie Mod de preparare: Se fierbe apa
pentru ceai, atunci cand apa clocoteste se pun pliculetele de ceai
pentru cateva minute si se adauga…
Read more »
16 October 2013

Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Ghiveci din ceapa cu rozmarin Coaceţi în coajă 1
kg de ceapă albă…
Read more »
16 October 2013

Intr-o
zi racoroasa, o ciocolata calda este binevenita in canile noastre. Iata
cum o puteti prepara acasa la dumneavoastra! Ingrediente: 700ml lapte
100g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 2 linguri zahar un varf de cutit
scortisoara 1 lingura amidon Mod de preparare: Se amesteca bine cele 2
linguri de cacao cu zaharul, scortisoara si…
Read more »
16 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Dulceata de mere cu miez de nuca Dulceata
de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara,
coniac. Ingrediente: 2 kg…
Read more »
16 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu cartofi
si branza telemea O reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea,
cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi
de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire…
Read more »
16 October 2013

Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Placinta cu morcov si gutui Placinta cu
morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de
copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei…
Read more »
16 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Reteta zilei: Tocanita de
porc cu legume Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa,
sare, supa de…
Read more »
16 October 2013

VITA-DE-VIE
Vita-de-vie este în realitate o liana din familia Vitaceae a carei
durata de viata (ca producatoare de struguri) este de circa saptezeci si
cinci de ani. Se vorbeste în mod curent despre vii batrâne daca butucii
au peste douazeci de ani, dar exista vii foarte vechi (între 60 si 80
de ani) care înca…
Read more »
16 October 2013

Legumele
sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor.
Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase
din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece
acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate
elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca
organismul poate obtine aceste substante benefice si…
Read more »
16 October 2013

Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si
scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt,
mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua
200 g…
Read more »
16 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de ardei cu ceapa
Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei
iute, sare. Ingrediente: 8 cepe…
Read more »
16 October 2013

Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
de zmeura cu menta Compot de zmeura cu menta…
Read more »
16 October 2013

Multe
persoane sufera de tulburari ale somnului care se manifesta fie prin
imposibilitatea de a adormi, fie printr-un somn agitat. Un somn bun
inseamna insa sanatate curata! Iata ce trebuie sa faci ca sa ai un somn
linistit si ce trebuie sa eviti inainte de culcare: 1. Asigura-te ca
dormitorul tau este un loc linistit…
Read more »
16 October 2013

Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac…
Read more »
16 October 2013

Alcoolizarea
excesiva a barbatului sau a femeii sporeste riscul de sterilitate prin
leziuni ale gonadelor. Daca nu se întâmpla asa, problema alcoolizârii se
pune din momentul fecundarii; ea nu priveste doar femeia, ci si
genitorul. Daca mama nu bea, dar tatal este un bautor excesiv, nu exista
anomalii morfologice, dar exista un risc de anomalii…
Read more »
16 October 2013

Placinta
cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare,
miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel. Ingrediente pentru
aluat : 400 de grame de faina 200 ml de apa calda 50 ml ulei de floarea
soarelui 15 de grame de drojdie proaspata 1 lingurita de sare 1
lingurita de miere Ingrediente pentru…
Read more »
16 October 2013

Acest
cocktail cu vodca si suc de pere poate fi servit ca aperitiv sau il
puteti consuma dupa ce ati savurat o masa copioasa. Ingrediente: 5 cl de
vodca 1 litru suc natural de pere 1 albus de ou 2 cl suc de lamaie 2 cl
sirop de zahar Mod de preparare: Se bate…
Read more »
16 October 2013

Gogoşari
umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi,
otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin. Ingrediente:
5 kg gogosari 5 kg ghebe 2 kg ceapa 400 g telina 100 g hrean ras 100 g
morcovi 1 l otet 3 l apa 250 g zahar 200 ml ulei 70 g…
Read more »
16 October 2013

Desert
in forma de trandafir din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt,
lapte, apa de flori de portocal, galbenus, lapte, susan. Ingrediente:
260 g faina un plic drojdie uscata o lingurita mica sare 50 g zahar 2
oua 75 g unt moale 50 ml lapte 2 linguri apa de floari de portocal
pentru copt: un…
Read more »
16 October 2013

Tarta
cu praz, cascaval si smantana din: faina, unt, galbenus, sare, praz,
cascaval, oua, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 250 g faina 125 g
unt un galbenus un praf sare putina apa pentru umplutura: 4 bucati praz
100 g cascaval ras 30 g unt 3 oua 200 ml lapte 200 ml smantana sare
piper Mod…
Read more »
16 October 2013

Snitele
din ardei capia cu branza din: branza, oua, piper, ardei capia,
costita, cascaval, ulei, pesmet. Ingrediente: 300 g branza 2 oua piper
10 ardei capia 10 felii subtiri de costita 10 felii de cascaval 100 ml
ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci bine brânza cu ouăle şi
piperul, apoi umpli ardeii cu această…
Read more »
16 October 2013

Supa
crema de rosii cu galuste din: rosii, telina, ceapa, morcovi, ardei
gras, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, busuioc, oua,
ulei, gris. Ingrediente: 2 kg rosii moi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1
ardei gras 2 cartofi 1-2 linguri de ulei sare piper 1 legatura patrunjel
smantana busuioc pentru galuste: 2 oua 1…
Read more »
16 October 2013

Rulouri
cu carne tocata si orez din: varza proaspata, carne tocata, orez,
usturoi, ciuperci, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: kg varza
proaspata 500 g carne tocata 100 g orez 2 catei de usturoi 4 ciuperci 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăreşti varza în apă
clocotită cu sare, apoi o clăteşti cu apă…
Read more »
16 October 2013

Gogoşari
umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de
telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2
kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de
telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe Mod de preparare:
Alegeţi vinete cu…
Read more »
16 October 2013

Prajitura
din fidea cu fistic din: fidea, fistic, unt, zahar, lamaie, apa de
flori de portocal, apa. Ingrediente: 400 g fidea 120 g fistic 150 g unt
200 g zahar 1/2 lamaie 2 linguri apa de flori de portocal 200 ml apa
Mod de preparare: Intr-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu…
Read more »
16 October 2013

Supa
de mazare verde cu verdeata din: boabe de mazare, ceapa, morcovi, unt,
paste fainoase, verdeata, sare, piper, condiment. Ingrediente: 500 g
boabe de mazare proaspete, congelate sau din conserva 1 ceapa 2-3
morcovi 50 g unt sau 50 ml ulei 50 g paste fainoase 1 legatura verdeata
sare piper negru macinat condiment din legume…
Read more »
16 October 2013

Pentru
a prepara aceasta bautura super fresh este suficient sa puneti cateva
frunze de menta intr-o sticla cu apa si sa le lasati acolo cateva ore.
Veti obtine o bautura mai mult sau mai putin aromata in functie de
cantitatea de menta pe care o veti pune in sticla si cel mai important
este faptul…
Read more »
16 October 2013

Cand
nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie
este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara toamna cand
sunt tot felul de legume proaspete. Ingrediente: 400ml bors 500g carne
de vita o telina 2 morcovi o radacina de patrunjel 1 fir de praz o
jumatate…
Read more »
16 October 2013

Rulada
cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper,
cimbru, oregano, ulei, boia de ardei dulce, apa. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui 1 telina 400 g morcovi lungi si subtiri sare piper cimbru
oregano ulei boia de ardei dulce 1 cana cu apa Mod de preparare:
Cureţi pieptul de…
Read more »
16 October 2013

Prajitura
cu seminte de susan si menta din: iaurt, ulei, gris, faina, ou, otet,
praf de copt, zahar vanilinat, sare, zahar pudra, suc de lamaie, seminte
de susan, frunzulite de menta. Ingrediente: o masura iaurt o masura si
jumatate ulei 2 masuri gris 5 masuri faina un ou o lingurita otet un
plic praf de…
Read more »
16 October 2013

Jambon
cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere,
mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g
bulgur 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub) 1
lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit 2 felii groase de
jambon 2 linguri de miere…
Read more »
16 October 2013

Vinete
cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.
Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri
ulei sare patrunjel verde tocat Mod de preparare: Tai vinetele pe
lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi
bucăţile şi le laşi să stea astfel…
Read more »
16 October 2013

Supa
crema de dovleac cu patrunjel si smantana din: dovleac, supa de pasare,
lapte dulce pasteurizat, ceapa, ulei de masline, frunza de dafin,
nucsoara, ghimbir, sare, piper alb, paine toast, usturoi, seminte crude
de dovleac, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 700 g dovleac
800 ml supa de pasare 100 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa…
Read more »
16 October 2013

Coaceţi
în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi
curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi
dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de
rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi
amestecaţi-l bine…
Read more »
16 October 2013

Friptura
de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci,
unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei
gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare. Ingrediente:
800 grame carne de vitel 400 de grame de vin rosu 100 de grame de
ciuperci 20…
Read more »
16 October 2013

Tiramisu
cu cremă de cacao din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone,
frisca, piscoturi de sampanie, cacao, cafea, lichior de cafea.
Ingrediente: 4 galbenusuri 100 g zahar 120 ml vin dulce si parfumat 450 g
branza mascarpone 230 g frisca nebatuta 300 g piscoturi de sampanie
cacao neagra 300 ml cafea rece tare neindulcita 3 linguri…
Read more »
16 October 2013

Vin
fiert cu mirodenii din: vin rosu, apa, zahar, anason, scortisoara,
nucsoara, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de portocala, suc de
lamaie. Ingrediente: (Pentru 4 pana la 6 persoane) O sticla de vin rosu o
jumatate de litru apa 50g zahar o steluta de anason 1 baton de
scortisoara 1 vârf de cutit…
Read more »
16 October 2013

Praz
cu carne si cascaval din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte,
cascaval, ulei, sare, piper, curry, condimente. Ingrediente: 500 g carne
tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval
uscat 50 ml ulei sare piper curry condimente pentru carne Mod de
preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »
16 October 2013

Ciorba
iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie,
costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute,
sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana.
Ingrediente: 100 g slanina afumata 1 ceapa mare 1 arde gras 1 rosie sau 1
lingura bulion 400 g ceafa, costita sau sunca 500 g…
Read more »
16 October 2013

Pui
cu legume la cuptor din: pulpe de pui, ulei de masline, morcovi, sfecla
rosie, ceapa, seminte de mac, boia de ardei dulce, supa de pui, coaja
de lamaie, smantana, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 lingura
ulei de masline, plus 1 lingurita pentru sos 6 morcovi, taiati in bucati
groase si lungi 2…
Read more »
16 October 2013

Prajitura
cu ciocolata, frisca si alune din: faina, migdale, anason, scortisoara,
unt, zahar, miere, susan, sare, ciocolata neagra, frisca, alune.
Ingrediente: un kg faina 500 g migdale o lingura anason macinat 2
linguri scortisoara 500 g unt 300 g zahar 500 g miere 500 g susan prajit
un praf sare pentru servit: 200 g ciocolata…
Read more »
16 October 2013

Salata
de castarveti cu ceapa rosie si iaurt din: castravete de sera, ceapa
rosie, iaurt, marar, sare. Ingrediente: un castravete de sera o ceapa
rosie un pahar mare de iaurt sau kefir o legatura marar sare Mod de
preparare: Ceapa se taie rondele care se desfac şi se freacă bine cu
sare. Se lasă…
Read more »
16 October 2013

Cotlete
delicioase de porc la cuptor din: apa, sare, usturoi, piper, foi dafin,
cotlete de porc, ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 3 cani
de apa rece 3 linguri de sare 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita
piper negru 1 frunza de dafin Ingrediente pentru cotletele de porc: 2- 4
cotlete de porc…
Read more »
16 October 2013

Prajitura
delicioasa cu miere din: miere, unt, zahar brun, oua, faina, unt.
Ingrediente: 250 g miere 225 g unt 100 g zahar brun 3 oua 300 g faina 10
g unt pentru tava: 100 g unt Mod de preparare: Intr-un vas, se pun
untul tăiat bucăţi, zahărul jşi mierea. Se pune vasul la foc…
Read more »
16 October 2013

Pleurotus
cu vin si smântână din: ciuperci pleurotus, vin, ulei, ceapa verde,
rosii, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci
pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 rosii 2-3
linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli…
Read more »
16 October 2013

Muschi
de vita cu ardei iute si orez din: pasta de curry verde, muschi de
vita, lapte de cocos, zahar brun, ardei iute, coaja de lime, fasole
verde, orez, coriandru, ceapa crocanta. Ingrediente: 2 linguri pasta
thailandeza de curry verde 250 g muschi de vita 2 lingurite de ulei 16-
ml lapte de cocos, din…
Read more »
16 October 2013

Supa
de pui cu galuste din: carne de pasare, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, cartofi, ardei capia, patrunjel, leustean, sare,
piper, oua, gris, ulei. Ingrediente: 700 g carne de pasare 1 ceapa 2
morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1/2 telina mai mica 4 cartofi de
dimensiune medie 1 ardei capia sau gras 1…
Read more »
16 October 2013

Plachie
de vinete cu usturoi si ardei gras din: vinete, ulei, ceapa, usturoi,
rosii, patrunjel verde, faina, aredi grasi, sare, piper. Ingrediente: 4
vinete lunguite 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1
legatura patrunjel verde 60 g faina 2 ardei rgasi sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le…
Read more »
15 October 2013

Unt
de usturoi din: unt, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, piper.
Ingrediente: 250 g unt o capatana mare de usturoi o ceapa mica 1/2
lingurita ulei o legatura patrunjel piper Mod de preparare: Se lasă
untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curăţă, se
taie pe din două şi se scoate germenele…
Read more »
15 October 2013

Smoothie
cu kiwi si castravete din: castravete, kiwi, gheata. Ingrediente: 1
castravete 3 kiwi cuburi de gheata Mod de preparare: Castravetele se
curata de coaja si se inlatura semintele. Se curata si fructele de kiwi
de coaja. Se pun intr-un blender fructele de kiwi si castravetele si se
maruntesc pana rezulta un piure.…
Read more »