marți, 29 octombrie 2013

Retete de toamna #9

Retete de toamna:

Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac

29 October 2013
Biscuiti_in_forma_de_dovleac_09Pentru ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de Halloween, dovleacul nu trebuie sa lipseasca, biscuitii nostri au aroma si forma de dovleac si sunt acoperiti cu o glazura de zahar de culoare portocalie.   Ingrediente: 300g faina 100g…
Read more »





Berea belgiana Hoegaarden

29 October 2013
Berea_belgiana_Hoegaarden_2Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către…
Read more »





Dieta cu supe reci

29 October 2013
Supa si ciorbeCum vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe canicula decat sa gatesti…
Read more »





Arta degustarii whisky-ului

29 October 2013
Whisky9Nu este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume. Cunoasterea tipului de batura ales si o degustare corecta sunt în mod sigur garantiile unei experiente placute. Momentul degustarii necesita o abordare…
Read more »





Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

29 October 2013
ardei_la_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi,…
Read more »





Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

29 October 2013
Castraveti_in_otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet…
Read more »





Dieta frantuzeasca

29 October 2013
Dieta4Bucataria frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos. Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul…
Read more »





Het Kapittel- marca belgiana de bere

29 October 2013
Het_Kapittel_marca_belgiana_de_bereTermenul belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE…
Read more »





Beneficiile whisky-ului ca medicament

29 October 2013
Whisky13In perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei care au descoperit prodigioasele proprietati ale unui pahar bun de whisky. Printre retetele cele mai…
Read more »





Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita

29 October 2013
Vinete3Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati  de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete cu pui Vinete cu…
Read more »





Metode simple de a prepara galustele cu prune

29 October 2013
Galuste_cu_prunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Găluste cu prune si migdale   Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină…
Read more »





Berea belgiana Grimbergen

29 October 2013
Berea_belgiana_Grimbergen_1Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege…
Read more »





Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american

29 October 2013
Whisky11Cel mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight („neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin 51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este Bourbonul, fabricat în Kentucky, care are drept cereala de baza porumbul. Dupa ce au fost…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata

29 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_lamaie_si_ciocolata_08Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt, ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare.   Ingrediente: 100 g de unt 200 de g de faina 50 de g…
Read more »





Pulpa de caprioara in sos de verdeata

29 October 2013
Pulpa_de_caprioara_in_sos_de_verdeataPulpa de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta. Ingrediente: 60 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi…
Read more »





Fleica de porc umpluta

29 October 2013
Fleica_de_porc_umplutaFleica de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine, amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in diagonala 3 linguri ceapa tocata marunt 2 linguri ulei…
Read more »





Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan

29 October 2013
Placinta_cu_varza_cascaval_si_seminte_de_susanPlacinta cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1 ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2…
Read more »





Stiuca rasol, cu sos de usturoi

29 October 2013
Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoiStiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca proaspata 1 morcov 1 cartof 1 ceapa 1 ardei gras verdeata 1 foaie de dafin…
Read more »





Tartă cu cremă şi mere

29 October 2013
Tarta_cu_crema_si_mereTartă cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o lingura stafide o lingura fistic pentru crema: 2 galbenusuri 40 g zahar pudra 30 g amidon 250 ml lapte   Mod de…
Read more »





Chutney de mere si dovleac cu ardei iute

29 October 2013
Chutney_de_mere_si_dovleac_cu_ardei_iuteChutney de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru. Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin 100…
Read more »





Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

29 October 2013
Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptorDovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin. Ingrediente: 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati 3 linguri ulei de masline 2 rosii tocate 1 catel…
Read more »





File de păstrăv, cu sos de vin alb

29 October 2013
File_de_pastrav_cu_sos_de_vin_alb_03File de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana, ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de pastrav sau 3 pastravi intregi 500 g ciuperci champignon 300 ml vin alb 100 ml smantana pentru gatit 2 cepe…
Read more »





Biscuiti cu crema de cafea

29 October 2013
Biscuiti_cu_crema_de_cafeaBiscuiti cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 120 g zahar 2 linguri cafea macinata un ou o lingura esenta vanilie 175…
Read more »





Fasole verde cu vinegreta de lamaie

29 October 2013
Fasole_verde_cu_vinegreta_de_lamaieFasole verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g masline negre, taiate zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 linguri patrunjel proaspat, tocat    …
Read more »





Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan

29 October 2013
Fettuccini cu smantana si parmezanFettuccini cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan, fettuccini, piper.   Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana parmezan proaspat tocat 1 pachet fettuccini, fierte 1 cana lichid de la paste parmezan și…
Read more »





Risotto cu iaurt

29 October 2013
Risotto_cu_iaurtRisotto cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper, iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o ceapa 25 g unt 50 ml vermut sec 2 cuburi concentrat de pui sare piper pentru servit: 250 g…
Read more »





Supa de dovleac cu miez de nuca

29 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_miez_de_nucaSupa de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare, piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt un praf nucsoara sare piper miez de nuca   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu…
Read more »





Pui rumenit cu sos pesto

29 October 2013
Pui_rumenit_cu_sos_pestoPui rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri pesto 1 codita de telina, taiata bucati 1 bulb de fenicul, taiat  sferturi 250 ml vin alb sec coaja rasa…
Read more »





Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan

29 October 2013
Terina_cu_carne_de_vita_porc_si_piept_de_curcanTerina cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g carne de vita un piept de curcan o ceapa…
Read more »





Placinta cu mere, prune si smochine

29 October 2013
Placinta_cu_mere_prune_si_smochinePlacinta cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure, smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt, zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri…
Read more »





Pui la cuptor, cu sos mediteranean

29 October 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPui la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg sare piper boia ierburi de Provence 3-4 catei de…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza

29 October 2013
Budinca_de_broccoli_cu_sunca_si_branza_05Budinca de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan, sare, ulei.   Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza, maruntita 50g parmezan, ras sare ulei     Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele si opariti 2-3 minute, scurgeti si…
Read more »





Africane cu frisca si ness

29 October 2013
Africane_cu_frisca_si_ness_03O reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 l smântână dulce 2 ouă 50 g ness 200 g cacao 300 g zahăr pudră 300 g nuci pisate 150 g pesmet…
Read more »

Ciocolata calda preparata in casa

16 October 2013
Ciocolata_caldaIntr-o zi racoroasa, o ciocolata calda este binevenita in canile noastre. Iata cum o puteti prepara acasa la dumneavoastra! Ingrediente: 700ml lapte 100g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 2 linguri zahar un varf de cutit scortisoara 1 lingura amidon   Mod de preparare: Se amesteca bine cele 2 linguri de cacao cu zaharul, scortisoara si…
Read more »





Retete sanatoase cu miez de nuca

16 October 2013
Nuca1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Dulceata de mere cu miez de nuca Dulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac. Ingrediente: 2 kg…
Read more »





Cum se prepara cele mai apetisante placinte cu branza

16 October 2013
placinta_cu_branzaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu cartofi si branza telemea O reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire…
Read more »





Gutuia, deliciul toamnei in retete culinare

16 October 2013
Gutui2Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Placinta cu morcov si gutui Placinta cu morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei…
Read more »





Gatiti cu noi retete usoare pentru cea mai buna tocanita!

16 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de…
Read more »





Caracteristicile si soiurile vitei-de-vie

16 October 2013
Vita_de_vieVITA-DE-VIE Vita-de-vie este în realitate o liana din familia Vitaceae a carei durata de viata (ca producatoare de struguri) este de circa saptezeci si cinci de ani. Se vorbeste în mod curent despre vii batrâne daca butucii au peste douazeci de ani, dar exista vii foarte vechi (între 60 si 80 de ani) care înca…
Read more »





Sucuri de legume pentru sanatate

16 October 2013
Sucuri_1Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si…
Read more »





Retete de placinte fragede cu mere

16 October 2013
placinta cu mereAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi.   Placinta delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt, mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua 200 g…
Read more »





Tocanita cu legume, un rasfat pe care ni-l ofera toamna

16 October 2013
Tocanita_de_legumeCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de ardei cu ceapa Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei iute, sare. Ingrediente: 8 cepe…
Read more »





3 retete simple de compoturi pe care le poate face oricine

16 October 2013
CompotPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot de zmeura cu menta Compot de zmeura cu menta…
Read more »





Sfaturi pentru un somn odihnitor

16 October 2013
Sfaturi_pentru_un_somn_odihnitorMulte persoane sufera de tulburari ale somnului care se manifesta fie prin imposibilitatea de a adormi, fie printr-un somn agitat. Un somn bun inseamna insa sanatate curata! Iata ce trebuie sa faci ca sa ai un somn linistit si ce trebuie sa eviti inainte de culcare: 1. Asigura-te ca dormitorul tau este un loc linistit…
Read more »





3 retete de tarte cu dovleac va asteapta sa le incercati

16 October 2013
Tarta_cu_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac…
Read more »





Consumul de vin in timpul sarcinii si al alaptarii

16 October 2013
Vin_6jpgAlcoolizarea excesiva a barbatului sau a femeii sporeste riscul de sterilitate prin leziuni ale gonadelor. Daca nu se întâmpla asa, problema alcoolizârii se pune din momentul fecundarii; ea nu priveste doar femeia, ci si genitorul. Daca mama nu bea, dar tatal este un bautor excesiv, nu exista anomalii morfologice, dar exista un risc de anomalii…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana

16 October 2013
Placinta_cu_branza_si_smantana_10Placinta cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare, miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel.   Ingrediente pentru aluat : 400 de grame de faina 200 ml de apa calda 50 ml ulei de floarea soarelui 15 de grame de drojdie proaspata 1 lingurita de sare 1 lingurita de miere Ingrediente pentru…
Read more »





Cocktail cu vodca si suc de pere

16 October 2013
Cocktail_cu_vodca_si_suc_de_pereAcest cocktail cu vodca si suc de pere poate fi servit ca aperitiv sau il puteti consuma dupa ce ati savurat o masa copioasa. Ingrediente: 5 cl de vodca 1 litru suc natural de pere 1 albus de ou 2 cl suc de lamaie 2 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Se bate…
Read more »





Gogoşari umpluţi cu ghebe

16 October 2013
muraturi_4Gogoşari umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi, otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari 5 kg ghebe 2 kg ceapa 400 g telina 100 g hrean ras 100 g morcovi 1 l otet 3 l apa 250 g zahar 200 ml ulei 70 g…
Read more »





Desert in forma de trandafir

16 October 2013
Desert_in_forma_de_trandafirDesert in forma de trandafir din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt, lapte, apa de flori de portocal, galbenus, lapte, susan. Ingrediente: 260 g faina un plic drojdie uscata o lingurita mica sare 50 g zahar 2 oua 75 g unt moale 50 ml lapte 2 linguri apa de floari de portocal pentru copt: un…
Read more »





Tarta cu praz, cascaval si smantana

16 October 2013
Tarta_cu_praz_cascaval_si_smantanaTarta cu praz, cascaval si smantana din: faina, unt, galbenus, sare, praz, cascaval, oua, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt un galbenus un praf sare putina apa pentru umplutura: 4 bucati praz 100 g cascaval ras 30 g unt 3 oua 200 ml lapte 200 ml smantana sare piper   Mod…
Read more »





Snitele din ardei capia cu branza

16 October 2013
Snitele_din_ardei_capia_cu_branzaSnitele din ardei capia cu branza din: branza, oua, piper, ardei capia, costita, cascaval, ulei, pesmet. Ingrediente: 300 g branza 2 oua piper 10 ardei capia 10 felii subtiri de costita 10 felii de cascaval 100 ml ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci bine brânza cu ouăle şi piperul, apoi umpli ardeii cu această…
Read more »





Supa crema de rosii cu galuste

16 October 2013
Supa_crema_de_rosii_cu_galusteSupa crema de rosii cu galuste din: rosii, telina, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, busuioc, oua, ulei, gris. Ingrediente: 2 kg rosii moi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1  ardei gras 2 cartofi 1-2 linguri de ulei sare piper 1 legatura patrunjel smantana busuioc pentru galuste: 2 oua 1…
Read more »





Rulouri cu carne tocata si orez

16 October 2013
Rulouri_cu_carne_tocata_si_orezRulouri cu carne tocata si orez din: varza proaspata, carne tocata, orez, usturoi, ciuperci, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: kg varza proaspata 500 g carne tocata 100 g orez 2 catei de usturoi 4 ciuperci 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare, apoi o clăteşti cu apă…
Read more »





Gogoşari umpluţi cu vinete

16 October 2013
muraturiGogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2 kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe   Mod de preparare: Alegeţi vinete cu…
Read more »





Prajitura din fidea cu fistic

16 October 2013
Prajitura_din_fidea_cu_fisticPrajitura din fidea cu fistic din: fidea, fistic, unt, zahar, lamaie, apa de flori de portocal, apa. Ingrediente: 400 g fidea 120 g fistic 150 g unt 200 g zahar 1/2 lamaie 2 linguri apa de flori de portocal 200 ml apa   Mod de preparare: Intr-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu…
Read more »





Supa de mazare verde cu verdeata

16 October 2013
Supa_de_mazare_verde_cu_verdeataSupa de mazare verde cu verdeata din: boabe de mazare, ceapa, morcovi, unt, paste fainoase, verdeata, sare, piper, condiment. Ingrediente: 500 g boabe de mazare proaspete, congelate sau din conserva 1 ceapa 2-3 morcovi 50 g unt sau 50 ml ulei 50 g paste fainoase 1 legatura verdeata sare piper negru macinat condiment din legume…
Read more »





Bautura racoritoare cu menta

16 October 2013
Bautura_racorioare_cu_mentaPentru a prepara aceasta bautura super fresh este suficient sa puneti cateva frunze de menta intr-o sticla cu apa si sa le lasati acolo cateva ore. Veti obtine o bautura mai mult sau mai putin aromata in functie de cantitatea de menta pe care o veti pune in sticla si cel mai important este faptul…
Read more »





Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita

16 October 2013
Bors_de_sfecla_rosie_cu_carne_de_vita_21Cand nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara toamna cand sunt tot felul de legume proaspete.   Ingrediente: 400ml bors 500g carne de vita o telina 2 morcovi o radacina de patrunjel 1 fir de praz o jumatate…
Read more »





Rulada cu morcov si telina

16 October 2013
Rulada_cu_morcov_si_telinaRulada cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, boia de ardei dulce, apa. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 telina 400 g morcovi lungi si subtiri sare piper cimbru oregano ulei boia de ardei dulce 1 cana cu apa   Mod de preparare: Cureţi pieptul de…
Read more »





Prajitura cu seminte de susan si menta

16 October 2013
Prajitura_cu_seminte_de_susan_si_mentaPrajitura cu seminte de susan si menta din: iaurt, ulei, gris, faina, ou, otet, praf de copt, zahar vanilinat, sare, zahar pudra, suc de lamaie, seminte de susan, frunzulite de menta. Ingrediente: o masura iaurt o masura si jumatate ulei 2 masuri gris 5 masuri faina un ou o lingurita otet un plic praf de…
Read more »





Jambon cu salata

16 October 2013
Jambon_cu_salataJambon cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere, mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g bulgur 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub) 1 lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit 2 felii groase de jambon 2 linguri de miere…
Read more »





Vinete cu pui

16 October 2013
Vinete_cu_puiVinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri ulei sare patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Tai vinetele pe lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi bucăţile şi le laşi să stea astfel…
Read more »





Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana

16 October 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_patrunjel_si_smantanaSupa crema de dovleac cu patrunjel si smantana din: dovleac, supa de pasare, lapte dulce pasteurizat, ceapa, ulei de masline, frunza de dafin, nucsoara, ghimbir, sare, piper alb, paine toast, usturoi, seminte crude de dovleac, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 700 g dovleac 800 ml supa de pasare 100 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa…
Read more »





Ghiveci din ceapa cu rozmarin

16 October 2013
Ghiveci_din_ceapa_cu_rozmarinCoaceţi în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi amestecaţi-l bine…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vitel cu legume la cuptor

16 October 2013
Friptura_de_vitel_cu_legume_la_cuptor_06Friptura de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci, unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare.   Ingrediente: 800 grame carne de vitel 400 de grame de vin rosu 100 de grame de ciuperci 20…
Read more »

Tiramisu cu cremă de cacao

16 October 2013
Tiramisu_cu_crema_de_cacaoTiramisu cu cremă de cacao din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone, frisca, piscoturi de sampanie, cacao, cafea, lichior de cafea. Ingrediente: 4 galbenusuri 100 g zahar 120 ml vin dulce si parfumat 450 g branza mascarpone 230 g frisca nebatuta 300 g piscoturi de sampanie cacao neagra 300 ml cafea rece tare neindulcita 3 linguri…
Read more »





Vin fiert cu mirodenii

16 October 2013
Vin_fiert_cu_mirodenii_02Vin fiert cu mirodenii din: vin rosu, apa, zahar, anason, scortisoara, nucsoara, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de portocala, suc de lamaie. Ingrediente: (Pentru 4 pana la 6 persoane) O sticla de vin rosu o jumatate de litru apa 50g zahar o steluta de anason 1 baton de scortisoara 1 vârf de cutit…
Read more »





Praz cu carne si cascaval

16 October 2013
Praz_cu_carne_si_cascavalPraz cu carne si cascaval din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte, cascaval, ulei, sare, piper, curry, condimente. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval uscat 50 ml ulei sare piper curry condimente pentru carne   Mod de preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »





Ciorba iute cu afumatura

16 October 2013
Ciorba_iute_cu_afumaturaCiorba iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie, costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute, sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana. Ingrediente: 100 g slanina afumata 1 ceapa mare 1 arde gras 1 rosie sau 1 lingura bulion 400 g ceafa, costita sau sunca 500 g…
Read more »





Pui cu legume la cuptor

16 October 2013
Pui_cu_legume_la_cuptorPui cu legume la cuptor din: pulpe de pui, ulei de masline, morcovi, sfecla rosie, ceapa, seminte de mac, boia de ardei dulce, supa de pui, coaja de lamaie, smantana, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline, plus 1 lingurita pentru sos 6 morcovi, taiati in bucati groase si lungi 2…
Read more »





Prajitura cu ciocolata, frisca si alune

16 October 2013
Prajitura_cu_ciocolata_frisca_si_alunePrajitura cu ciocolata, frisca si alune din: faina, migdale, anason, scortisoara, unt, zahar, miere, susan, sare, ciocolata neagra, frisca, alune. Ingrediente: un kg faina 500 g migdale o lingura anason macinat 2 linguri scortisoara 500 g unt 300 g zahar 500 g miere 500 g susan prajit un praf sare pentru servit: 200 g ciocolata…
Read more »





Salata de castraveti cu ceapa rosie si iaurt

16 October 2013
Salata_de_castraveti_cu_ceapa_rosie_si_iaurtSalata de castarveti cu ceapa rosie si iaurt din: castravete de sera, ceapa rosie, iaurt, marar, sare. Ingrediente: un castravete de sera o ceapa rosie un pahar mare de iaurt sau kefir o legatura marar sare   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele care se desfac şi se freacă bine cu sare. Se lasă…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la cuptor

16 October 2013
Cotlete_delicioase_de_porc_la_cuptor_06Cotlete delicioase de porc la cuptor din: apa, sare, usturoi, piper, foi dafin, cotlete de porc, ulei de masline.   Ingrediente pentru marinata: 3 cani de apa rece 3 linguri de sare 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita piper negru 1 frunza de dafin Ingrediente pentru cotletele de porc: 2- 4 cotlete de porc…
Read more »





Prajitura delicioasa cu miere

16 October 2013
Prajitura_delicioasa_cu_mierePrajitura delicioasa cu miere din: miere, unt, zahar brun, oua, faina, unt. Ingrediente: 250 g miere 225 g unt 100 g zahar brun 3 oua 300 g faina 10 g unt pentru tava: 100 g unt   Mod de preparare: Intr-un vas, se pun untul tăiat bucăţi, zahărul jşi mierea. Se pune vasul la foc…
Read more »





Pleurotus cu vin si smântână

16 October 2013
Pleurotus_cu_vin_si_smântânaPleurotus cu vin si smântână din: ciuperci pleurotus, vin, ulei, ceapa verde, rosii, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 rosii 2-3 linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli…
Read more »





Muschi de vita cu ardei iute si orez

16 October 2013
Muschi_de_vita_cu_ardei_iute_si_orezMuschi de vita cu ardei iute si orez din: pasta de curry verde, muschi de vita, lapte de cocos, zahar brun, ardei iute, coaja de lime, fasole verde, orez, coriandru, ceapa crocanta. Ingrediente: 2 linguri pasta thailandeza de curry verde 250 g muschi de vita 2 lingurite de ulei 16- ml lapte de cocos, din…
Read more »





Supa de pui cu galuste

16 October 2013
Supa_de_pui_cu_galusteSupa de pui cu galuste din: carne de pasare, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ardei capia, patrunjel, leustean, sare, piper, oua, gris, ulei. Ingrediente: 700 g carne de pasare 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1/2 telina mai mica 4 cartofi de dimensiune medie 1 ardei capia sau gras 1…
Read more »





Plachie de vinete cu usturoi si ardei gras

16 October 2013
Plachie_de_vinete_cu_usturoi_si_ardei_grasPlachie de vinete cu usturoi si ardei gras din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde, faina, aredi grasi, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete lunguite 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1 legatura patrunjel verde 60 g faina 2 ardei rgasi sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le…
Read more »





Unt de usturoi

15 October 2013
Unt_de_usturoiUnt de usturoi din: unt, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente: 250 g unt o capatana mare de usturoi o ceapa mica 1/2 lingurita ulei o legatura patrunjel piper   Mod de preparare: Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curăţă, se taie pe din două şi se scoate germenele…
Read more »





Smoothie cu kiwi si castravete

15 October 2013
Smoothie_cu_kiwi_si_castravete_03Smoothie cu kiwi si castravete din: castravete, kiwi, gheata. Ingrediente: 1 castravete 3 kiwi cuburi de gheata     Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se curata si fructele de kiwi de coaja. Se pun intr-un blender fructele de kiwi si castravetele si se maruntesc pana rezulta un piure.…
Read more »





Cele mai aromate placinte in retete pentru toti

15 October 2013
Retete_de_placinta_1Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi.   Placinta delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt, mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua 200 g…
Read more »





Vinul in religia islamica

15 October 2013
Vinul_in_religia_islamica_03Unii ar putea crede ca interdictia de a bea vin este inerenta religiei islamice. Nu este asa, caci Coranul, chiar daca face aluzii la pericolul unui consum excesiv de vin, care duce la betie, nu a interzis niciodata vinul. Intr-o sura din Coran, se spune: „Mâncati si beti, însa nu întreceti masura (…). Puteti bea,…
Read more »





Tocanita cu ciuperci, alegerea perfecta intr-o zi de post

15 October 2013
Tocanita_cu_ciuperciCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, rosii in bulion,…
Read more »





Top retete de placinta pentru cele mai pretentioase gusturi

15 October 2013
Retete_de_placinta_3.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente: 380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »





Retete de ghiveci cu orez ce trebuie incercate in aceasta saptamana

15 October 2013
SONY DSCPoate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Ghiveci cu orez si carne de vită O reteta de ghiveci cu orez si…
Read more »





La placinte inainte!

15 October 2013
Retete_de_placintaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu portocala si lamaie Placinta cu portocala si lamaie din: ulei, zahar,  foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, portocala, esenta de rom, sirop de zahar ars, coaja de portocala.…
Read more »





5 retete culinare cu dovleac

15 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Supa de rosii si dovleac cu ceapa…
Read more »





Retete de placinta cu branza pentru prietenii nostri

15 October 2013
Placinta_cu_branza_Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu spanac şi feta Plăcintă cu spanac şi feta din: foi de placinta, spanac, ceapa, branza feta, masline, oua, seminte de chimen, menta, oregano, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pachet…
Read more »





Descopera 3 retete pentru pranz de tocanita din carne de porc!

15 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de porc, cu bere Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere neagra, ketchup, morcovi,…
Read more »





Dovleacul, vedeta toamnei in retetele culinare

15 October 2013
Dovleac4Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si ricotta din:…
Read more »





Vinul in religia si traditia crestina

15 October 2013
Vinul_in_religia_si_traditia_crestina_04O întrebare staruie privind natura fructului sacru al paradisului terestru. Unii pretind ca celebrul mar nu ar fi altceva decât un strugure, pentru ca numai sucul lui fermentat poate permite accesul la spiritul barbatului. Sarpele nu-i spune, oare, Evei: „Nu, nu veti muri!… Dumnezeu stie câ în ziua în care veti mânca din el vi…
Read more »





Reteta zilei: Dulceata de gutui cu nuci

15 October 2013
Dulceata_de_gutui_cu_nuci_21Gutuile, pe care le-am astept atata timp sa-si faca aparitia, in sfarsit s-au copt, iar primul lucru la care ne gandim este sa pregatim o dulceata delicioasa. Gustul dulce-acrisor si parfumul gutuilor in combinatie cu miezul crocant al nucilor dau o dulceata aromata pe care s-o savuram din plin in sezonul rece.   Ingrediente: 1,5…
Read more »





Vin de portocale cu vanilie si scortisoara

15 October 2013
Vin_de_portocale_cu_vanilie_si_scortisoaraVin de portocale cu vanilie si scortisoara din: vin rose, alcool din fructe, portocale, zahar, baton de vanilie, scortisoara. Ingrediente: 2,5 litri vin rose 0,750 litri alcool de fructe 3 portocale 500g zahar 1  baton de vanilie 1 baton de scortisoara   Mod de preparare: Intr-un recipient de sticla puneti vin, alcool si zahar. Adaugati…
Read more »





Dovlecei cu ceapa la borcan

15 October 2013
Dovlecei_cu_ceapa_la_borcanDovlecei cu ceapa la borcan din: dovlecei, ceapa, seminte de mustar, marar, otet, foi de dafin, radacina de hrean, apa, sare grunjoasa, boabe de piper negru, seminte de coriandru. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ceapa 1 legatura marar 1 lingurita seminte de mustar 500 ml otet 5 foi de dafin 2 radacini de hrean…
Read more »





Prajitura cu miere si muguri de pin

15 October 2013
Prajitura_cu_miere_si_muguri_de_pinPrajitura cu miere si muguri de pin din: oua, zahar, ulei, lapte, gris, praf de copt, faina, unt, coaja de lamaie, miere, muguri de pin. Ingrediente: 4 oua un pahar zahar un pahar ulei un pahar lapte 2 pahare gris 2 plicuri praf de copt 2 linguri faina 25 g unt coaja rasa a unei…
Read more »





Chiftelute de peste cu garnitura

15 October 2013
Chiftelute_de_peste_cu_garnituraChiftelute de peste cu garnitura din: carne alba de peste, ceapa, ceapa verde, ardei iute, oua, cartof, marar, patrunjel, sare, piper, arde gras, faina, ulei, castravete, usturoi, marar, iaurt, ridiche de luna, frunze de salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne alba de peste 2 cepe 1…
Read more »





Dulceata de mere cu miez de nuca

15 October 2013
Dulceata_de_mere_cu_miez_de_nucaDulceata de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara, coniac. Ingrediente: 2 kg mere 250 g stafide 150 g miez de nuca 2 kg zahar pudra 1 lingura scortisoara 3 linguri coniac   Mod de preparare: Se pun stafidele în coniac la rehidratat cu 10-12 ore înainte de folosire. Se…
Read more »





Muschi de vita cu spanac

15 October 2013
Muschi_de_vita_cu_spanacMuschi de vita cu spanac din: muschi de vita, ulei, ou, unt, sare, zeama de lamaie, spanac, patrunjel. Ingrediente: 200 g muschi de vita 1 lingurita ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura zeama de lamaie 400 g spanac 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Fierbi muşchiul în apa în care ai…
Read more »


Placinta cu varza si morcov

15 October 2013
Placinta_cu_varza_si_morcovPlacinta cu varza si morcov din: oua, faina, drojdie, untura, zahar, sare, varza, morcov, bulion, ceapa, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 500 g faina 1 cana cu lapte drojdie cat o nuca 200 g untura 1 praf de zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 1 varza 1 morcov 3 linguri bulion 1…
Read more »





Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte

15 October 2013
Ciorba_cu_sfecla_rosie_si_pesteCiorbă cu sfeclă roşie şi peşte din: peste, morcov, radacina de pastarnac, ceapa, telina, ardie gras, cartofi, fasole verde, sfecla rosie, rosii, verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 800 g peste proaspat 1 morcov 1 radacina de pastarnac 1 ceapa 1/2 telina mijlocie 2 ardei grasi 5 cartofi 200 g fasole verde 1 sfecla rosie mijlocie…
Read more »





Desert cu fistic

15 October 2013
Desert_cu_fisticDesert cu fistic din: lapte praf, fistic, lapte, unt, zahar pudra. Ingrediente: 250 ml lapte praf 300 g fistic 4 linguri lapte 2 linguri unt clarificat 120 g zahar pudra   Mod de preparare: Boabele de fistic se cufundă în apă clocotită pentru 30 de minute si apoi se curăţă de pielite. Se pune fisticul…
Read more »





Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata

15 October 2013
Rosii_coapte_cu_iaurt_si_ceapa_caramelizataRosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata din: rosii, harissa, ulei de masline, ceapa, iaurt, tahini, usturoi, cuscus, menta, patrunjel, fulgi de migdale, naut. Ingrediente: 12 rosii pruna mari, taiate in jumatati 1 lingura harissa 3 linguri ulei de masline 3 cepe, feliate foarte subtire 4 linguri de iaurt grecesc 1 lingura de tahini 1…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu carnati si sos de smantana

15 October 2013
Paste_cu_carnati_si_sos_de_smantana_06Paste cu carnati si sos de smantana din: ardei gras, smantana, limeta, carnati, paste, mozzarella, sare, piper.   Ingrediente: 3 ardei grasi verzi, unul taiat cuburi 1 ceasca smantana 1 limeta 4 carnati, taiati felii 1 pachet paste 1 1/2 cana branza mozzarella maruntita Sare si piper proaspat macinat   Mod de preparare: Coaceti cei…
Read more »





Prajitura cu fulgi de migdale

15 October 2013
Prajitura_cu_fulgi_de_migdalePrajitura cu fulgi de migdale din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, migdale, fulgi de migdale. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 120 g unt 120 g zahar 2 oua 1/4 lingurita praf de copt pentru umplutura: 180 g migdale 3 oua 180 g zahar pentru decor: 200 g fulgi de migdale pentru tava:…
Read more »





Musaca de vinete cu sos

15 October 2013
Musaca_de_vinete_cu_sosMusaca de vinete cu sos din: vinete, carne de porc, ceapa, grasime, oua, patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia, sare, piper, usturoi, ou, smantana, faina, rosii. Ingrediente: 2-3 vinete mai lungi 500 g carne de porc 4 cepe 3 linguri grasime 2 oua 2 legaturi patrunjel 500 g rosii 300 g cascaval 6-8 ardei capia sare…
Read more »





Varza calita cu cotlete de porc

15 October 2013
Varza_calita_cu_cotlete_de_porcVarza calita cu cotlete de porc din: varza, cotlete de porc, untura, marar tocat, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 varza 6 cotlete de porc cu os 4 linguri de untura marar tocat 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Speli cotletele, le usuci, le dai cu sare si piper, le pui intr-o tava,…
Read more »





Vin din frunze de piersic

15 October 2013
Vin_din_frunze_de_piersic_02Vin din frunze de piersic din: frunze de piersic, zahar, vin rose, vin rosu, alcool din fructe, alcool etilic. Ingrediente: 600g de frunze de piersic (un castron mare) 2 kg de zahar 5 litri de vin rose 2 litri de vin rosu 2 litri de alcool din fructe 1/2 litru de alcool etilic absolut  …
Read more »





Vinete umplute cu cascaval, carne tocata si orez

15 October 2013
Vinete_umplute.pngO reteta delicioasa de vinete umplute cu:cascaval, orez, carne tocata, oua, faina, pesmet alb, ulei, sare, ceapa, concentrat de legume. Ingrediente: 800 g vinete 150 g caşcaval 150 g orez 300 g carne tocată 3 ouă 2 linguriţe concentrat de legume 100 g făină 100 g pesmet alb 200 ml ulei 2 g piper sare…
Read more »





Tarta delicioasa cu caise

15 October 2013
Tarta_cu_caise.pngO reteta delicioasa de tarta cu:caise, faina, zahar, oua, zahar vanilat, unt, praf de copt, lamie, scortisoara, lapte. Ingrediente: 500 g caise 300 g făină 300 g + 3 linguri zahăr 3 ouă 1 plic zahăr vanilat 100 g unt 1 plic praf de copt 1 lămâie scorţişoară 1 pahar lapte   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui prajite cu ierburi aromatice si usturoi

15 October 2013
Pulpe_de_pui_prajite_cu_ierburi_aromatice_si_usturoi_06Pulpe de pui prajite cu ierburi aromatice si usturoi din: pulpe de pui, patrunjel, oregano, coriandru, usturoi, ulei de masline, sare, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 8 pulpe de pui fara piele ½ ceasca patrunjel ¼ cana oregano ¼ ceasca coriandru 2-3 catei de usturoi 1,5 linguri de ulei de masline ½ lingurita sare…
Read more »





Ouă umplute cu pateu si masline

15 October 2013
Oua_umplute.pngO reteta delicioasa de oua umplute cu: oua, pateu, mustar, sare, piper, patrunjel, masline, ardei gras rosu. Ingrediente: 10 ouă300 g pateu 200 g muştar 1/2 linguriţă sare un vârf cuţit piper 1/2 linguriţă concentrat de legume patrunjel masline ardei  gras rosu   Mod de preparare: Fierbi ouăle bine, apoi le cureţi, le tai în…
Read more »





Tartă cu branză si cireşe

15 October 2013
Deserturi_delicioaseO reteta delicioasa de tarta cu:biscuiti, cirese, sirop de cirese, branza, lamaie, unt, esenta de vanilie, oua, sare. Ingrediente: 200 g biscuiţi 200 g cireşe proaspete 5 linguri sirop de cireşe 500 g brânză slabă 1 cană cu zahăr 1 lingu­ră cu coajă de lămâie rasă 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu esenţă de…
Read more »





Salată cu carne de pui şi muguri de brad

15 October 2013
Salate_5O reteta delicioasa de salata cu: salata verde, carne de pui, ardei gras, patrunjel verde, lamie, ulei de masline, muguri de brad, cascaval, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ardei gras 1 salată verde 1 legătuţă pătrunjel verde zeama de la 1 lămâie 50 ml ulei de măsline 100 g muguri de brad caşcaval…
Read more »





Gem de zmeura cu zeama de lamaie

15 October 2013
Dulceata_3O reteta delicioasa de gem cu: zmeura, zahar, lamaie.   Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare       Mod de preparare: Alegi zmeură bine coaptă, proaspătă, neter­ciuită, o cureţi de frunzuliţele scăpate, apoi o pui în strecurătoare şi o speli sub jet de apă, de praf şi…
Read more »





Bors din legume cu leustean

15 October 2013
Bors_din_legume_cu_leusteanBors din legume cu leustean din: ceapa, cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, dovlecel, rosii, bors, ulei de floarea soarelui, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 3 cartofi de marime mijlocie 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina mica de patrunjel 1 radacina de pastarnac cate 1 ardei gras…
Read more »





Cornulete cu nuca si scortisoara

15 October 2013
Cornulete_cu_nuca_si_scortisoaraCornulete cu nuca si scortisoara din: faina, praf de copt, unt, branza de vaci, smantana, suc de lamaie, sare, zahar brun, nuci, scortisoara, galbenus, lapte. Ingrediente: 350 g faina o lingurita praf de copt 220 g unt 200 g branza de vaci 5 linguri smantana 2-3 picaturi suc de lamaie un praf sare pentru umplutura:…
Read more »





Punch din rom cu portocale si ananas

15 October 2013
Punch_din_rom_cu_portocale_si_ananas_02Punch din rom cu portocale si ananas din: rom alb, suc de ananas, suc de portocale, sirop de ananas, scortisoara, zahar vanilat, cacao, sirop din trestie de zahar, portocale. Ingrediente: 1,5 litri de rom alb 1 litru de suc de ananas 2 litri de suc de portocale 1 litru de sirop de ananas 1 lingurita…
Read more »





Tartă cu fasole verde

15 October 2013
Fasole-verde1.jpgO reteta delicioasa de tarta cu:fasole verde, morcov, carne de pasare, iaurt, smantana, lapte, oua, faina, concentrat de legume. Ingrediente: 400 g fasole verde 2-3 morcovi 1/2 piept de pasăre (se poate şi fără) 2 linguri de iaurt 150 g smântână 1 pahar cu lapte 4 ouă 2 linguri de făină 1 cub concentrat de…
Read more »





Reteta zilei: Bulion pentru iarna

15 October 2013
Bulion_pentru_iarna_07Bulion pentru iarna   Ingrediente: 4-5 kg rosii     Mod de preparare: Spalati bine rosiile. Puneti la foc mediu o oala mare cu apa, cand da in clocot adaugati rosiile si lasati cateva minute. Scoateti din apa clocotita, transferati in apa rece, apoi decojiti bine. Lasati sa se raceasca jumatate de ora, apoi adaugati…
Read more »





Supa de pui cu mazare

15 October 2013
Ciorbe_si_borsuriO reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, orez, lamie, mazare, patrunjel, sare, piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceaşcă orez 1/2 lămâie 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare.Apa trebuie să acopere carnea cu…
Read more »





Dulceata de prune verzi cu sare de lamaie

15 October 2013
Dulceata_1O reteta delicioasa de dulceata din: prune verzi, zahar, apa, sare de lamaie, zahar vanilat, piatra  vanata. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf de prune verzi 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1/2 plic sare de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat piatra vanata   Mod de preparare: Alegi fructele încă neformate şi le…
Read more »





Prajitura pufoasa din gris

15 October 2013
Prajitura_pufoasa_din_grisPrajitura pufoasa din gris din: gris, lapte, zahar, zahar vanilinat, ou, unt, nuca de cocos. Ingrediente: 150 g gris un litru lapte 125 g zahar un plic zahar vanilinat 3 oua 25 g unt pentru servit: nuca de cocos   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul si, când dă în clocot,…
Read more »





Ciorbă cu fenicul şi perişoare

15 October 2013
Ciorba_cu_fenicul_si_perisoareCiorbă cu fenicul şi perişoare din: bulb fenicul, ceapa, ceapa verde, morcovi, radacina de telina, mazare, ulei, apa, smantana, galbenusuri, frunze de patrunjel, frunze de fenicul, sare, piper, condiment din legume uscate, carne tocata, orez, ou. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 ceapa mica 2 fire de ceapa verde 2 morcovi 1/2 radacina de telina 100…
Read more »





Ceafa de porc la tava

15 October 2013
Ceafa_de_porc_la_tava.pngO reteta delicioasa de ceafa de porc cu: carne tocata, orez, legume, ulei, cimbru, boia dulce, piper, sare, ceapa, concentrat de legume. Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 500 g carne tocată 1 lingură orez 100 g ames­tec legume congelate 50 ml ulei 1 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă…
Read more »





Reteta zilei: Guacamole cu chips-uri

14 October 2013
Guacamole_cu_chipsuri _07Guacamole cu chips-uri din: avocado, limeta, ceapa, usturoi, rosie, coriandru, ardei iute, sare, ulei, chipsuri.   Ingrediente: 1 avocado 1/2 limeta 1/2 ceapa 1 catel de usturoi 1 rosie coriandru proaspat ardei iute sare ulei chips-uri pentru servire   Mod de preparare: Taiati avocado pe jumatate si scobiti miezul. Stoarceti niste suc ​​de limeta peste…
Read more »





Simbolul vinului in mitologia lumii

14 October 2013
Simbolul_vinului_in_mitologia_lumii_05Vinul îsi are originile în Transcaucazia (regiune situata în sudul lantului muntos al Marelui Caucaz) si se dezvolta apoi în India. Din tinuturile indiene, vinul (de la cuvântul vena, care înseamna „iubit” în sanscrita) se extinde în jurul bazinului mediteraneean, unde va face obiectul unei trilogii divine: Osiris-Dionysos-Bachus. In Egipt, vinul este adus pe pamânt…
Read more »





Vin din coacaze rosii

14 October 2013
Vin_din_coacaze_rosii_02Vin din coacaze rosii din: coacaze rosii, vin rose, alcool din fructe, zahar.   Ingrediente: 4,5 litri suc de coacaze rosii 5 litri de vin rose 2 litri de alcool din fructe 2 kg de zahar         Mod de preparare: Aranjati coacaze spalate într-o oala mare si turnati un pahar mic de…
Read more »





Retete delicioase de tocanita cu pui

14 October 2013
Tocana_2Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa,…
Read more »





5 retete cu prune de incercat in weekend

14 October 2013
retete_cu_prune_1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose, frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt,…
Read more »





Colectii de retete cu placinte usor de preparat

14 October 2013
Retete_de_placinta_4.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei: Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »





Slabeste pana la 6 kg in 2 saptamani (Dieta Omni)

14 October 2013
Dieta4Dieta Omni a fost conceputa de Tana Amen dupa ce a reusit sa-si rezolve problemele de sanatate doar cu ajutorul unei alimentatii potrivite. Dupa ce a scapat de afectiunile digestive, de infectiile recurente si chiar de cancerul de tiroida, Tana a descoperit ca mancarea sanatoasa este solutia. Afland cum influenteaza organismul anumite alimente, a ajuns…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro