sâmbătă, 12 martie 2016

Retete De Mancare gustoase # 57 (2016)

Retete De Mancare

Pajitura_rece_cu_fructe_uscate

Prajitura rece cu fructe uscate

Prajitura rece cu fructe uscate din: prune uscate, mere uscate, caise uscate, suc de mere, suc de caise, cuscus, nuci, cardamom, scortisoara, sirop de artar, miere. Ingrediente:  100 g prune uscate 1 mână de mere uscate 100 g caise uscate 400 ml suc de mere sau caise 185 g cuşcuş 1 mână nuci româneşti 1 […]

Chiftele de dovlecel cu mozzarella si marar

Chiftele de dovlecel cu mozzarella si marar din: dovlecei, faina, oua, mozza­rella, brânză de vaci, mărar, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 4 linguri de faina 2 oua 100 g mozza­rella 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi dai prin râzătoare, apoi îi storci bine. Adaugi ouăle bătute cu un praf de […]
 
Tocana_de_vita_cu_legume_si_salvie

Tocana de vita cu legume si salvie

Tocana de vita cu legume si salvie din: pulpa de vita, ulei, ceapa, morcov, telina, usturoi, portocala, otet balsamic, scortisoara, dafin, rozmarin, cimbru, salvie. Ingrediente:  900 g pulpă de vită 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de ţelină 2 căţei de usturoi sucul şi coaja rasă de la 1 portocală 100 ml […]
rp_Pandispan_cu_fructe1.jpg

Pandispan cu crema de iaurt si fructe

Pandispan cu crema de iaurt si fructe din: oua, zahar, faina, cacao, iaurt, gelatina, fructe de sezon. Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 2 linguri cacao Pentru cremă: 1 kg iaurt 100 g zahăr 2 plicuri gelatină Pentru decor: fructe de sezon Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până […]
 
Paine_dospita_la_rece_cu_seminte

Paine dospita la rece cu seminte

Paine dospita la rece cu seminte din: făină 650, făină integrală, drojdie uscată, seminţe de in, susan, mac sau dovleac, apă călduţă, ulei de măsline, sare de mare. Ingrediente: 360 g făină 650 150 g făină integrală 7 g drojdie uscată seminţe de in, susan, mac sau dovleac 350 ml apă călduţă ulei de măsline 1 linguriţă sare de […]

Salau cu ceapa rosie, ardei gras si rosii

Salau cu ceapa rosie, ardei gras si rosii din: şalău proaspăt, ceapa rosie, ardei grasi, rosii, vin alb sec, faina, ulei, otet, ardei iute, foi de dafin, lamaie, boabe de piper, pătrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 şalău proaspăt (2 kg) 5 cepe roşii mari 2 ardei graşi 600 g roşii 100 ml vin alb sec 2 […]
 
 

Salate usoare (2015)

Salate usoare: Reteta zilei: Salata de varza de bruxelles Salata de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, otet de mere, ulei de masline, mustar dijon, sare, piper, portocale, branza de capra. Poate te intereseaza si Salata calda… Read more » Salata de ton cu varza rosie si masline Salata de ton cu varza […]
 
Supa_de_legume_cu_carne_tocata_07

Reteta zilei: Supa de legume cu carne tocata

Supa de legume cu carne tocata din: ulei de masline, carnati, usturoi, ciuperci, rosii, supa de pui, paste, spanac baby, lamaie, patrunjel, parmezan. Poate te intereseaza si Supa de legume cu patrunjel si busuioc Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 3 carnati, coaja indepartata 3 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci, feliate 1 cutie rosii […]
Sirop_de_soc_preparat_la_rece

Sirop de soc preparat la rece

Sirop de soc preparat la rece din: flori de soc, zahar, lamaie, portocale, sare de lămâie. Ingrediente: 40 bucăţi flori de soc 4 kg zahăr 1/2 kg lămâi 1/2 kg portocale 100 g sare de lămâie Mod de preparare: Intr-un vas mai mare pui florile de soc bine spălate şi scurse de apă. Peste ele pui cele 4 […]
 

Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise

Tarta cu mere, crema de vanilie si gem de caise din: faina, unt, zahar, zahar vanilat, oua, boabe de fasole (linte sau orez), lapte, amidon de porumb, mere, gem de caise. Ingrediente: 175 g făină 75 g unt 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri câteva boabe de fasole (linte sau orez) pentru a coace […]
Mancare_de_legume_cu_burta_si_bacon

Mancare de legume cu burta si bacon

Mancare de legume cu burta si bacon din: bacon, burta, morcov, telina, ceapa, cuisoare, dafin, cimbru, vin alb, sare de mare, piper, ardei iute, aluat, ou. Ingrediente:  100 g bacon feliat 500 g burtă fiartă tăiată fâşii 1 morcov tăiat fâşii 1 fir de ţelină verde tăiat 1 ceapă tăiată felii 2 cuişoare 2 foi […]
 

Rulada cu crema de vanilie, fulgi de ciocolata si lamaie

Rulada cu crema de vanilie, fulgi de ciocolata si lamaie din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, cacao, cremă de vanilie, lapte, smântână, esenţă de vanilie, suc de lămâie, zahăr pudră, ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, bomboane, glazură din comerţ. Ingrediente penthu blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de […]
 

Lipii umplute cu legume, piept de pui si marar

Lipii umplute cu legume, piept de pui si marar din: lipii, piept de pui, cremă de brânză, roşii, castravete, marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pui potrivit de mare 1 cutie cremă de brânză roşii castravete ardei mărar verde sare ulei de măsline 1 lămâie câteva măsline Mod de preparare: […]
Bruschete_cu_usturoi_07

Reteta zilei: Bruschete cu usturoi

Bruschete cu usturoi din: unt, ulei de masline, usturoi, sare, patrunjel, bagheta. Poate te intereseaza si Bruschete cu branza brie si rosii uscate Ingrediente: 8 linguri unt sărat 2 linguri de ulei de măsline 4 căței de usturoi ¼ linguriță de sare 1 lingura patrunjel uscat 1 bagheta   Mod de preparare: Se lasă untul […]
 

Dulceata de cocaze cu lamaie

Dulceata de cocaze cu lamaie din: coacăze alese bob cu bob, zahăr, lămâie. Ingrediente: 1 kg coacăze alese bob cu bob 1 kg zahăr 1 lămâie   Mod de preparare: Dizolvi zahărul în 3/4 l apă şi fierbi siropul până ce se leagă obişnuit, ca la orice dulceaţă. Adaugi apoi coacăzele alese, spălate şi zvântate şi zeama […]
Crema_de_legume_cu_creveti

Crema de legume cu creveti

Crema de legume cu creveti din: telina, cartofi, ceapa, ulei, supa, creveti, sare, piper, smantana, suc de lamaie. Ingrediente:   250 g rădăcină de ţelină 2 cartofi albi 4 fire ţelină verde 2 cepe 2 linguri ulei 600 ml supă 400 g creveţi mari sare, piper 100 ml smântână suc de lămâie   Mod de […]
 
rp_Mici_românesti1.jpg

Mici cu cimbru si ienibahar

Mici cu cimbru si ienibahar din: carne de porc (ceafă), carne de vită (pulpă), seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, boabe ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare piper 4 boabe ienibahar 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: […]

Mancare de legume la cuptor cu cascaval

Mancare de legume la cuptor cu cascaval din: dovlecel, ardei verde, ceapa, rosie, ou, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 ardei verde 1 ceapa 1 rosie 1 ou putin cascaval sare piper Mod de preparare: Asezi intr-o tava un rand de dovlecei, unul de ardei, unul de ceapa. Pre­sari deasupra caşcavalul ras (cantitatea în funcţie […]
 

Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata

Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata din: visine, zahar, gris, zahar vanilat, scortisoara, apa, biscuiti, frisca, ciocolată. Ingrediente: 700 g vişine 180 g zahăr 180 g griş 4 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1 l apă biscuiţi simpli 200 ml frişcă 100 g ciocolată pentru glazură Mod de preparare: Pui vişinele curăţate la […]
Salata_rece_cu_paste_ton_si_busuioc

Salata rece cu paste, ton si busuioc

Salata rece cu paste, ton si busuioc din: paste farfalle, roşii Piccadilly, mozzarella, frunze de busuioc proaspăt, ton în ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste farfalle 12 roşii Piccadilly 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspăt 1 conservă ton în ulei piper sare Mod de preparare: Fierbi pastele în apă sărată, al dente. Fierbinţi, le scurgi de apă şi le […]
 

Paine cu spanac, boia si bulion

Paine cu spanac, boia si bulion din: făină 000, făină Manitoba (dacă nu găseşti, o înlocuieşti cu făină 000), lapte, drojdie, unt moale, oua, sare, zahar, bulion, spanac, boia dulce. Ingrediente: 700 g făină 000 300 g făină Manitoba (dacă nu găseşti, o înlocuieşti cu făină 000) 400 ml lapte 50 g drojdie 180 g unt moale 2 […]
Pasta_de_ardei_iute_de_casa_06

Reteta zilei: Pasta de ardei iute, de casa

Pasta de ardei iute, de casa din: ardei iute, usturoi, coriandru, sare de mare, otet, limeta. Poate te intereseaza si Sos Salsa verde Ingrediente: 4-6 cesti ardei iute tocat 6 catei de usturoi 1/2 cana coriandru tocat 1 lingurita sare de mare 1 cană oțet alb 1 limeta   Mod de preparare: Se spală ardeii […]
 
Dulceata_de_pere_si_soc

Dulceata din fructe de soc cu lamaie

Dulceata din fructe de soc cu lamaie din: fructe de soc, zahar, sare de lămâie sau zeama de lămâie, zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 1 linguriţă sare de lămâie sau zeama de la o lămâie 3 linguriţe rase zahăr vanilat       Mod de preparare: Rupi fructele de soc de […]
 

Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel

Sufleu de fasole verde cu branza si patrunjel din: fasole verde, ouă, lapte, făină, ulei sau unt,  brânză rasă, pătrunjel verde sau mărar. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 ouă crude 300 ml lapte 2 linguri făină ulei sau unt 4 linguri brânză rasă pătrunjel verde sau mărar Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea verde, o tai […]
Budinca_de_smantana_cu_lamaie

Budinca de smantana cu lamaie

Budinca de smantana cu lamaie din: oua, zahar, zahăr vanilat, faina, smantana, sare, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 4 linguri făină 2 ceşti smântână un praf de sare coajă de lămâie unt pentru uns forma Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vcfriilat, […]
 

Cel mai simplu gem de caise

Cel mai simplu gem de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 3 kg caise 1 kg zahăr         Mod de preparare: Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui ca­isele în cratiţă, apoi zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva […]
 

How to make Roasted carrots (video)

Roasted carrots How to make Roasted carrots
 
 
Tort_cu_struguri_capsuni_si_cirese

Tort cu struguri, capsuni si cirese

Tort cu struguri, capsuni si cirese din: oua, zahar, apa rece, faina, parf de copt, coaja de lamaie, lamaie, frişcă lichidă, căpşuni, struguri, cireşe, frunze de mentă, zahăr vanilat. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 200 g zahăr 30 ml apă rece 8 linguri făină 1 plic praf de copt coaja de la o lămâie. Ingrediente pentru sirop: 200 ml apă 150 […]
 
Gogosi_15

Reteta zilei: Gogosi

Gogosi din: smantana, zahar, oua, galbenusuri de ou, sare, vanilie, faina, zahar pudra. Poate te intereseaza si Gogosi cu aroma de scortisoara Ingrediente: 1 lingura smantana 1 lingura de zahar alb 3 ouă întregi mari 3 galbenusuri de ou ½ linguriță de sare 1 linguriță de vanilie 2 cani faina zahăr pudra, pentru servire   […]
Orez_basmati_cu_piept_de_pui

Orez basmati cu piept de pui

Orez basmati cu piept de pui din: ulei, ceapa, piept de pui, cardamom, cuisoare, orez basmati, stafide, caise uscate, verdeata, iaurt, ulei de masline. Ingrediente:  4 linguri ulei 2 cepe 4 piepţi de pui 10 capsule de cardamom 4 cuişoare 1/2 ceaşcă orez basmati 1 lingură stafide 50 g caise uscate 1 mână verdeţuri asortate […]
 
Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_patrunjel

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel din: carne de viţel tocată, cartof, ceapă, pătrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucşoară, ulei,  frunze de ţelină, scorţişoară, sos de roşii (sau pastă de roşii), pătrunjel. Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel tocată 1 cartof 1 ceapă 1/4 legătură pătrunjel 1 linguriţă curcuma 1 linguriţă piper alb 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă nucşoară 2 linguri ulei Pentru sos: 1/4 pahar […]
Supa de morcovi si patrunjel

Supa de morcovi cu aroma de anason

Supa de morcovi cu aroma de anason din: unt, ceapa, cimbru, anason, stelat, dafin, usturoi, morcovi, supa de legume, sare, piper. Ingrediente:  3 linguri unt 2 cepe 6 fire cimbru 5 bucăţi anason stelat 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 1 kg morcovi curăţaţi 1 l supă de legume sare, piper Mod de […]
 
Prajitura_cu_nuci_si_coaja_de_lamaie

Prajitura cu nuci si coaja de lamaie

Prajitura cu nuci si coaja de lamaie din: nuci, zahar pudra, unt, faina, oua, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie. Ingrediente:  cca 70 g nuci măcinate 140 g zahăr pudră 140 g unt la temperatura camerei 210 g făină 2 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată un vârf de cuţit cuişoare măcinate coaja rasă de la 1/2 […]

Budinca de fasole verde cu ardei gras si rosii

Budinca de fasole verde cu ardei gras si rosii din: ouă, fasole verde fideluţă, v brânză rasă amestec (caş de oi şi de vaci), ardei roşu, făină integrală sau pesmet, smântână, ceapa, bicarbonat, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, cimbru, mărar verde (opţional). Ingrediente: 4-5 ouă 600 g fasole verde fideluţă 1 bol mic cu brânză rasă amestec (caş de oi şi […]
 
Punci de fructe

Punci cu aroma de scortisoara

Punci cu aroma de scortisoara din: lamai, portocale, suc de struguri, zahar candel, cuisor, scortisoara. Ingrediente: 2 lămâi 3 portocale 800 ml suc de struguri albi 50 g zahăr candel 1 cuişor 2 batoane de scorţişoară       Mod de preparare: Se stoarce sucul de lămâie şi de la 2 portocale. Portocala rămasă se […]
 

Dulceata de caise cu vanilie si lamaie

Dulceata de caise cu vanilie si lamaie din: caise coapte, apă, apă de var limpede, zahăr, baton vanilie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg caise coapte 3 pahare cu apă 1 l apă de var limpede 1 kg zahăr 1 baton vanilie zeama de la 1/2 lămâie   Mod de prearare: Alegi caise nu prea coapte, potrivit de mari. După ce […]

Budinca cu zmeura si pesmet

Budinca cu zmeura si pesmet din: zmeură, ouă, pesmet alb, zahăr, unt, praf de copt, zahăr vanilat. Ingrediente: 750 g zmeură 10 ouă 200 g pesmet alb 250 g zahăr 100 g unt 1/2 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi praful de copt. Adaugi untul, apoi albuşurile bătute spumă. Incorporezi […]
 
 

Retete gustoase de post

Retete gustoase de post: Supa de praz cu morcovi si verdeata Supa de praz cu morcovi si verdeata din: morcovi, pastarnac, telina, cartofi, praz, pasta de rosii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 400 g cartofi 600 g praz 1 lingura pastă… Read more » Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras Mancarica de […]
Budinca_de_orez_cu_broccoli_si_branza_cheddar_16

Reteta zilei: Budinca de orez cu broccoli si branza cheddar

Budinca de orez cu broccoli si branza cheddar din: broccoli, branza cheddar, orez, ceapa, usturoi, unt, faina, lapte, sare, boia de ardei afumat, piper rosu, piper. Poate te intereseaza si Budinca de orez cu legume Ingrediente: 500gr broccoli congelat 240gr branza cheddar rasa 4 căni de orez fiert 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 […]
 

Vin rosu fiert aromat

Vin rosu fiert aromat din: portocale, cuisoare, suc de portocale, vin rosu, rom, anason, scortisoara, zahar. Ingrediente: 2 portocale cca 50 cuişoare sucul de la 2 portocale 1 l vin roşu dulce 100 ml rom 2 bucăţi anason stelat 1 baton scorţişoară 100 g zahăr Mod de preparare: Se spală o portocală şi se înfig […]

Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie

Prajitura cu coacaze rosii, gris si lamaie din: oua, zahar pudra, faina, lapte, margarina, zahar vanilat, coacaze rosii, zeama de lamaie, gris. Ingrediente pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr pudră  4 linguri făină Ingrediente pentru cremă: 200 ml lapte 200 g margarină 200 g zahăr pudră 20 g griş 1 plic zahăr vanilat 500 g […]
 
Supa rece de legume cu ceapa verde

Supa de legume cu ciuperci si busuioc

Supa de legume cu ciuperci si busuioc din: ciuperci, ardei gras, morcovi, busuioc, cartofi, pastarnac, ghimbir. Ingrediente:  400 g ciuperci champignon 1 ardei gras roşu 2 morcovi frunze de busuioc, pentru ornat 2 cartofi roşii 1 rădăcină de păstârnac 1 bucăţică de ghimbir (2 cm) Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se taie felii […]

Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde

Paste la cutor cu cas de oaie si usturoi verde din: paste, caş, caşcaval ras,  bacon, ceapă verde, usturoi verde, ou, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g paste 250 g caş 200 g caşcaval ras 150 g bacon 2 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ou 500 ml smântână sare piper ulei Mod de preparare: Pui […]
 
Tarta_cu_kaizer_si_telina

Tarta cu kaizer si telina

Tarta cu kaizer si telina din: faina, drojdie, zahar, unt, vin alb, ceapa, ulei, telina, kaizer afumat, smantana, cascaval, oua, piper, chimen, patrunjel. Ingrediente:  300 g făină 1/2 cub drojdie 1/2 linguriţă zahăr 50 g unt moale 120 ml vin alb 1 ceapă 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 rădăcini medii de ţelină 100 […]

Prajitura cu mere, bezea si scortisoara

Prajitura cu mere, bezea si scortisoara din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, coajă rasă de portocală, mere, scorţişoară, ulei. Ingrediente pentru blat: 5 gălbenuşuri 10 linguri lapte 10 linguri ulei 8 linguri zahăr 12 linguri făină 1 plic praf de copt coajă rasă de portocală Ingrediente pentru umplutură: 1,3 kg mere 3-4 linguri zahăr 1 […]
 

Rulada cu carne, cascaval si rozmarin

Rulada cu carne, cascaval si rozmarin din: cotlet fără os, ardei rosu si verde, ceapa rosie, usturoi, mustar, şuncă sau bacon, caşcaval, sare, rozmarin, oregano sau altă verdeaţă, roşie, ulei de măsline, supă, vin alb, smântână pentru frişcă. Ingrediente pentru ruladă: 1 cotlet fără os 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 2 linguri muştar 3 felii subţiri de […]

Mancare scazuta de ardei copti cu rosii si busuioc

Mancare scazuta de ardei copti cu rosii si busuioc din: ardei graşi (capia), ceapă, usturoi, roşii bine coapte, ulei de floarea-soarelui, busuioc, sare. Ingrediente: 5-6 ardei graşi (capia) 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 4-6 roşii bine coapte 1 lingură ulei de floarea-soarelui 2-3 fire de busuioc 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Căleşti ceapa, torni câteva linguri […]
 
Tort_de_ciocolata_cu_zmeura_si_iaurt

Tort de ciocolata cu zmeura si iaurt

Tort de ciocolata cu zmeura si iaurt din: unt, cacao neagră, zahăr praf, esenţă de vanilie, oua, faina, bicarbonat, sare, iaurt gras, ciocolată neagră, frişcă, esenţă de rom, zmeură. Ingrediente pentru blat: 340 g unt 85 g cacao neagră 500 g zahăr praf 1 linguriţă esenţă de vanilie 4 ouă 280 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare 250 g iaurt gras […]
Salata speciala de icre

Salata de ton cu castravete si marar

Salata de ton cu castravete si marar din: castravete, conservă de ton, maioneză, ceapă verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 castravete mare 1 conservă de ton 200 ml maioneză 1 legătură ceapă verde 1/2 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Castravetele îl cureţi, apoi îl tai bucăţi de 4-5 cm. Acestora le scobeşti miezul din interior. Tonul […]
 

Desert cu paste, caise si lapte

Desert cu paste, caise si lapte din: fidea, zahar, oua, zahar vanilat, caise, lapte, sare. Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 5 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 500 g caise 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Fierbi fideaua în apă cu sare pentru 5-7 minute. O scurgi apoi de apă şi o laşi […]

Limonada cu ghimbir si miere

Limonada cu ghimbir si miere din: lămâi, apa minerala, ghimbir, menta, zahar sau miere. Ingrediente: 3 lămâi 1 l apă minerală 1 bucată de ghimbir de cca 2 cm mentă zahăr sau miere după gust   Mod de preparare: Speli bine lămâile şi le tai în jumătate. Le storci bine în aparat. Tai coaja rămasă în […]
 
Tort_cu_crema_de_ciocolata_capsuni_si_macarons

Tort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons

Tort cu crema de ciocolata, capsuni si macarons din: ouă, faina, cacao neagra, zahar, extract de vanilie, căpşuni, zahăr, ciocolată albă, smântână grasă, unt, gelatină, macarons cu cremă de ciocolata.   Ingrediente pentru blat: 10 ouă 9 linguri făină 1 lingură cacao neagră 10 linguri zahăr 1 linguriţă extract de vanilie Ingrediente pentru cremă: 200 g căpşuni 100 g zahăr 100 g ciocolată albă […]
Cum se prepara Somn cu ştevie

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecel

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecel din: ardei grasi, dovlecel, ciuperci, ghimbir, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi, taiati in jumatati 1 dovlecel mic, curatat 200 g ciuperci proaspete, sau din conserva 3-4 feliute de ghimbir proaspat sau uscat 3 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat […]

Prajitura cu rubarba, afine si vanilie

Prajitura cu rubarba, afine si vanilie din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt cu şofran, zahar vanilat, unt sau ulei, esenţă de vanilie, sare, rubarba, afine congelate. Ingrediente: 5 ouă + 1 albuş 170 g zahăr + 5 lin­guri 100 ml ulei 8 linguri lapte 300 g făină 1 plic praf de copt cu şofran 1 […]
Paste_cu_carne_de_curcan_06

Reteta zilei: Paste cu carne de curcan

Paste cu carne de curcan din: ulei de masline, morcovi, telina, ceapa, usturoi, carne de curcan, condimente italiene, boia de ardei afumat, scortisoara, sos de rosii, supa de pui, dafin, paste, sare grunjoasa, piper, parmezan. Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si mozzarella Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 morcovi, tocati […]
 

Prajitura cu mere, scortisoara si nuci

Prajitura cu mere, scortisoara si nuci din: unt sau margarină, zahar, oua, faina, scortisoara, bicarbonat, mere, nuci. Ingrediente: 200 g unt sau margarină 250 g zahăr 4 ouă 250 g făină 2 linguriţe scorţişoară puţin bicarbonat 700 g mere curăţate şi rase 150 g nuci tocate Mod de preparare: Freci bine untul cu zahărul, apoi adaugi câte […]
Retete de post

Retete de post (2015)

Retete de post: Poate iti place si: Chiftele de soia cu verdeata Mazare in sos de rosii Tofu cu broccoli in sos Cartofi dulci cu chili Chiftelute din fasole   Reteta de post: Chiftele de legume Chiftele de legume din: cartofi, spanac, ceapa verde, ceapa alba, miez de paine, supa de legume, faina, ulei, sare, […]
 

Varza cu cotlet de porc si boia

Varza cu cotlet de porc si boia din: varza, cotlet de porc, cimbru, oregano, boia iute, sare, boia dulce, pasta de ardei, piper macinat, ulei, ceapa, usturoi, vin alb, marar. Ingrediente: 1 varză 500 g cotlet de porc cimbru oregano 1 linguriţă boia iute sare boia dulce 2-3 linguri pastă de ardei piper măcinat 30 ml […]
 

Dovlecei pane cu sos de usturoi si piper

Dovlecei pane cu sos de usturoi si piper din: dovlecei, oua, faina, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 ouă 100 g făină 1 căpăţână de usturoi 200 ml ulei sare piper măcinat Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi îi tai felii nu foarte groa­se, apoi dai feliile prin făină. Baţi ouăle cu […]
 
 
 
 
 
Chiftelute_delicioase_de_peste

Chiftelute delicioase de peste

Chiftelute delicioase de peste din: ceapa verde, praz, telina, morcovi, dafin, coaja de lamaie, boabe de piper, supa de peste, ulei, ceapa, ton, ou, paine, patrunjel, sare, piper, faina de porumb, lamaie. Ingrediente pentru supa: 4 cepe verzi sau praz, tocate mărunt 3 tulpini de ţelină, tocata 2 morcovi, tăiaţi în bucăţi 4 frunze de […]
Paste_cu_inimi_de_anghinare

Paste cu inimi de anghinare

Paste cu inimi de anghinare din: paste, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, inimi de anghinare, lamaie, ton, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  400 g paste 30 ml ulei de măsline 1 ceapă tăiată mărunt 1 căţel de usturoi tocat fin 250 g ciuperci înjumătăţite 1 inimă de anghinare, scursă şi înjumătăţită suc şi coajă […]
 

Prajitura cu malai si branza

Prajitura cu malai si branza din: brânză de vacă, oua, malai, faina, smantana, zahar. Ingrediente: 400 g brânză de vacă 4 ouă 8 linguri pline cu mălai 2 linguri făină 4 linguri smântână 4 linguri zahăr   Mod de preparare: Freci brânza, scursă înainte de zer, până devine ca o pastă, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, […]

Piept de pui cu dovlecel si vinete

Piept de pui cu dovlecel si vinete din: piept de pui, dovlecel, vanata sau o pungă cu legume cogelate, sare, piper. Ingrediente: 2-4 fâşii de piept de pui 1 dovlecel 1 vânătă sau o pungă cu legume cogelate sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl speli, apoi îl usuci cu un prosop de […]
 

Suc natural de legume

Suc natural de legume din: morcovi, spanac, castravete, ceapa rosie, rosii, ardei roşu, ardei verde, varza. Ingrediente: 2 morcovi cu coajă 100 g spanac 1/2 roşie 1 castravete cu coajă şi seminţe 1/2 ceapă roşie 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1/4 varză mică   Mod de preparare: Speli foarte bine toate ingredientele, le tai mărunt, fără să elimini coaja şi seminţele. Pentru a […]
Prajitura_cu_unt_si_martipan

Prajitura cu unt si martipan

Prajitura cu unt si martipan din: unt, zahar pudra, oua, faina, praf de copt, lapte, colorant alimentar, gem de caise, martipan alb, zahar pudra. Ingrediente:  175 g unt moale 175 g zahăr pudră 3 ouă medii 175 g făină 5 g praf de copt 2 linguri cu lapte câteva picături de colorant alimentar lichid de […]
 

Peste la cuptor cu legume, oregano si busuioc

Peste la cuptor cu legume, oregano si busuioc din: peşte (macrou, merluciu), morcovi, ceapa, ardei capia, telina, mazăre congelată sau verde, sare, oregano, busuioc, ulei de masline. Ingrediente: 5-6 bucăţi peşte (macrou, merluciu) 6 morcovi 4 cepe 2 ardei capia 1 bucată ţelină 1/2 pungă de mazăre congelată sau verde sare pipera boia oregano busuioc ulei de măsline.   […]
 

Fursecuri cu unt si cicolata

Fursecuri cu unt si cicolata din: făină, praf de copt, unt, margarina, oua, zahar tos, zahar vanilat, coaja de lamaie, ciocolată menaj. Ingrediente: 500 g făină 1 plic de praf de copt 100 g unt 150 g margarină 2 gălbenuşuri 200 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 100 g ciocolată […]
Budinca_de_paste_cu_ton

Budinca de paste cu ton

Budinca de paste cu ton din: spaghete, ulei, unt, ceapa, usturoi, ton, legume, sare, piper, lamaie, oua, smantana, maioneza. Ingrediente:  1 pachet de spaghete 10 ml ulei 10 g unt 2 cepe tăiate fin 2 căţei de usturoi zdrobit 2 cutii (170 g fiecare) cu ton, scurs bine 250-500 g legume mixte sare şi piper […]
 

Prajitura cu branza si vanilie

Prajitura cu branza si vanilie din: zahar, lapte, ulei, oua, faina, praf de copt, sare, vanilie, branza de vaci. Ingrediente: 11 linguri zahar 11 linguri lapte 9 linguri ulei 4 ouă 13 linguri făină 1 plic praf de copt un praf de sare vanilie 400 g brânză de vaci Mod de preparare: Baţi 2 ouă […]
Sandwichuri_cu_carne_de_porc_sunca_si_branza_06

Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de porc, sunca si branza

Sandwich-uri cu carne de porc, sunca si branza din: friptura de porc, chimion, oregano, sare, ulei de masline, usturoi, ceapa, limeta, suc de portocale, sunca, branza, mustar dijon, muraturi, chifle ciabatta. Poate te intereseaza si Sandwich de pui cu salata si branza albastra Ingrediente: 1 bucata friptura de porc 1 lingurita chimion 1 lingurita oregano […]
 
Tort_cu_rubarba_branza_trandafiri_si_piper_verde

Tort cu rubarba, branza, trandafiri si piper verde

Tort cu rubarba, branza, trandafiri si piper verde din: oua, zahăr tos, lapte fierbinte, praf de copt, făină, păstaie de vanilie, rubarbă, cremă de brânză, ghimbir, foi de gelatină, piper verde boabe, esenţă de trandafir, unt, zahăr pudră. Ingrediente pentru blat: 4 oua 400 g zahăr tos 200 ml lapte fierbinte 1 linguriţă praf de copt 300 g făină 1 păstaie de vanilie Ingrediente pentru cremă: 400 g rubarbă 150 […]
 
rp_Chiftele_marinate_cu_sos_aromat_09-200x185.jpg

Chiftele din piept de pui cu marar si susan

Chiftele din piept de pui cu marar si susan din: piept de pui, franzela, ceapa, usturoi, pătrunjel,  mărar, seminţe de susan, sare, ulei, piper, boia. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 g franzelă 50 g ceapă 3 căţei de usturoi 1/2 legătură de pătrunjel 1/2 legătură de mărar 100 g seminţe de susan 200 ml ulei […]
Ciorba_de_pui_cu_zarzavat_si_bors

Ciorba de pui cu zarzavat si bors

Ciorba de pui cu zarzavat si bors din:  carne pui,  zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel), orez, bors, ou, smântână grasă, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g carne pui 400 g zarzavat (morcov, ţelină, ceapă, pătrunjel) 2 linguri orez borş pentru acrit un gălbenuş 200 g smântână grasă 4-5 căţei de usturoi  sare Mod de preparare: Pur la fiert […]

Iaurt natual de casa

Iaurt natual de casa din: iaurt, lapte. Ingrediente: 1 pahar iaurt natural de 175 g 1 l lapte     Mod de preparare: Fierbi laptele şi îl laşi să se răcească. Pui câte o linguriţă cu iaurt în fiecare borcănel şi completezi cu lapte până în gâtul fiecăruia. Pui capacul iaurtierei deasupra şi o conectezi […]
Sufleu_de_peste_cu_nucsoara

Sufleu de peste cu nucsoara

Sufleu de peste cu nucsoara din: cod afumat, lapte, ceapa, faina, unt, galbenusuri, albusuri, branza rasa, nucsoara. Ingrediente:  400 g cod afumat 400 ml lapte 1 ceapă tăiată mărunt 20 g făină 40 g unt 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 200 g brânză rasă nucşoară Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul 1a 180°C. Fierbe codul afumat în […]
 

Pulpe de pui la cuptor cu ciuperci si boia

Pulpe de pui la cuptor cu ciuperci si boia din: pulpe de pui, ciuperci, sare, piper, boia de ardei, unt sau ulei. Ingrediente: 3-4 pulpe de pui 4-5 ciuperci sare piper boia de ardei unt sau ulei Mod de preparare: Speli pulpele de pui, le treci prin pară de foc, le clăteşti, apoi le înlături umezeala […]
Briose_cu_smantana_si_lapte

Briose cu smantana si lapte

Briose cu smantana si lapte din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, zahar vanilat, smantana, lapte, ciocolata. Ingrediente: 2 ouă 200 g zahăr 230 g făină 120 ml ulei 1 linguriţă praf de copt sare 1 plic zahăr vanilat 2 linguri smântână 50 ml lapte ciocolată Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele cu […]
 

Sufleu de spanac cu lapte

Sufleu de spanac cu lapte din: spanac, unt, oua, lapte, faina, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 150 g unt 4 ouă 250 ml lapte 100 g făină sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli spanacul în multe ape. îl fierbi în apă cu sare 5-6 minute, după care îl strecori şi-l freci printr-o sită, să […]
 

Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra

Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra din: dovlecei, oua, ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, busuioc uscat sau proaspăt, marar, unt, smântână, pesmet, brânză de capră. Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 ouă mari 300 g ciuperci 3 cepe mari 100 g orez sare piper busuioc uscat sau proaspăt mărar 100 g unt 3 linguri smântână 100 g […]
Prajitura_cu_branza_si_glazura_de_vanilie_cu_portocala

Prajitura cu branza si glazura de vanilie cu portocala

Prajitura cu branza si glazura de vanilie cu portocala din: ouă, zahar, cacao, ulei, faina, coaja de lamaie, praf de copt, unt 80% grăsime, brânză de vaci, căpşuni, budincă de vanilie, suc acidulat de portocale. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 2 linguri cacao 2 linguri ulei 6 linguri făină coajă rasă de la o lămâie o linguriţă cu praf de […]
 

Mustar de casa cu miere si hrean

Mustar de casa cu miere si hrean din: seminţe de muştar, oţet de mere cu miere, apă minerală, miere de salcâm, pudră de turmeric, sare, piper, hrean. Ingrediente: 100 g seminţe de muştar 50 ml oţet de mere cu miere 50 ml apă minerală 1 lingură miere de salcâm 1 linguriţă pudră de turmeric sare piper 3 linguriţe hrean […]

Pain francais – specialitate frantuzeasca

Pain francais – specialitate frantuzeasca din: oua, zahar pudra, unt fara sare, lapte, pâine toast, căpduni şi kiwi, sirop de artar, smantana. Ingrediente: 3 ouă 60 g zahăr pudră 50 g unt fără sare 145 ml lapte felii de pâine toast căpduni şi kiwi 50ml sirop de arţar smântână   Mod de preparare: Intr-un bol de […]
 
Supa_de_legume_cu_patrunjel_si_busuioc_07

Reteta zilei: Supa de legume cu patrunjel si busuioc

Supa de legume cu patrunjel si busuioc din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, dovlecel, morcovi, telina, praz, supa de legume, rosii, pasta de tomate, boia, fasole rosie, fasole alba,fasole verde, otet balsamic, busuioc, patrunjel,sare de mare, piper. Poate te intereseaza si Supa de legume cu bacon Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapa […]

Rulouri cu crema de vanilie si lapte

Rulouri cu crema de vanilie si lapte din: făină, oua, zahar, lapte, ulei, drojdie, margarină topită, amidon, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 100 g zahăr 1 ceaşcă lapte 50 ml ulei 25 g droj­die 1 lingură margarină topită Pentru cremă: 1 l lapte 120 g amidon 3 gălbenuşuri 300 g […]
 
Salata_de_rosii_cherry_cu_telemea_de_capra_si_busuioc

Salata de rosii cherry cu telemea de capra si busuioc

Salata de rosii cherry cu telemea de capra si busuioc din: roşii cherry, telemea de capră, frunze de busuioc, ulei de măsline. Ingrediente: 250 g roşii cherry 250 g telemea de capră frunze de busuioc ulei de măsline   Mod de preparare: Tai roşiile în jumătăţi, telemeaua în cuburi mici, le pui într-un bol şi asezonezi cu ulei […]
 

Chec cu fasole verde, branza si masline

Chec cu fasole verde, branza si masline din: fasole verde, branza feta, faina, parf de copt, oua, lapte, ulei, caşcaval, măsline feliate, sare. Ingrediente: 250 g fasole verde 200 g brânză feta 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei 100 g caşcaval ras 50 g măsline feliate sare Mod de preparare: […]

Somon cu dovlecei, rosii si usturoi

Somon cu dovlecei, rosii si usturoi din: file de somon, suc de lamaie, sare, piper, ulei,  dovlecei, usturoi, rosii. Ingrediente: 4 fileuri somon (600 g) sucul unei jumătăţi de lămâie sare piper măci­nat ulei pentru prăjit Pentru garnitură: 2 linguri ulei 350 g dovlecei mici usturoi 300 g roşii sare piper Mod de preaprare: Fileurile […]
 
Marmelada_de_ananas_si_papaya_08

Reteta zilei: Marmelada de ananas si papaya

Marmelada de ananas si papaya din: ananas, papaya, zahar, coaja de lamaie, suc de lamaie, ghimbir, sare, miere. Poate te intereseaza si Marmelada de ceapa rosie Ingrediente: 2 cesti ananas, cuburi 2 cani papaya, cuburi 3-4 căni de zahăr 1 lingura coaja de lamaie 1/3 ceasca suc de lamaie 1 lingura ghimbir ras sare 1 […]
Tortillia_cu_pui_legume_si_cascaval

Tortillia cu pui, legume si cascaval

Tortillia cu pui, legume si cascaval din: foi de tortilla, pulpe de pui dezosate, ceapă albă, ardei capia sau ardei gras roşu, vin alb, caşcaval Ingrediente: 1 pachet foi de tortilla 400 g pulpe de pui dezosate 1 ceapă albă 1 ardei capia sau ardei gras roşu 100 ml vin alb 100 g caşcaval   Mod de preparare: Speli pulpele […]
 
Oua_copte_cu_bacon_si_boia

Oua copte cu bacon si boia

Oua copte cu bacon si boia din: oua, ulei sau unt, bacon, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: ouă ulei sau unt bacon sare piper boia dulce Mod de preparare: Ungi vasul cu unt sau ulei, presari baconul mărunţit în fiecare ochi al vasului, pui deasupra ouăle şi con­dimentezi după gust. Dai la cuptor între 3-5 […]
 

Tort cu portocala, ananas si kiwi

Tort cu portocala, ananas si kiwi din: oua, gelatină, frişcă lichidă, zahar, pişcoturi, ananas, kiwi, portocale, lapte, întăritor frişcă, zahăr vanilat. Ingrediente: 8 ouă 6 pliculeţe gelatină 2 căni zahăr 1 1/2 l frişcă lichidă 2 cutii ananas 2 pachete pişcoturi 3 kiwi 4 porto­cale 1/2 l lapte 2 pacheţele întăritor frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pui gelatina […]
Friptura_de_porc_cu_ierburi_aromate_si_cartofi_cu_ou_si_usturoi

Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi

Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi din: cotlet de porc, slănină, usturoi, busuioc, cimbru, maghiran, vin roşu muştar cu boabe, cartofi, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc câteva feliuţe de slănină 3-4 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de busuioc cimbru maghiran sare piper 100 ml vin roşu 2 linguri muştar cu […]
 

Pilaf cu legume, peste afumat si tarhon

Pilaf cu legume, peste afumat si tarhon din: ceapa albe, morcovi, ardei de diferite culori, unt, orez, supă de carne, sare, piper, tarhon, file de peşte afumat (somon). Ingrediente: 2 cepe albe 2 morcovi 3 ardei de diferite culori 100 g unt 400 g orez 3 ceşti supă de carne sare piper tarhon file de peşte afumat (somon) Mod de […]

Placinta cu coacaze, branza si ciocolata alba

Placinta cu coacaze, branza si ciocolata alba din: brânză dulce de vacă, fidea de casă, ouă, coajă rasă de lămâie, ciocolată albă, stafide, zahăr vanilat, coa­căze congelate sau ce fructe doreşti, foi de plăcintă. Ingrediente: 500 g brânză dulce de vacă 120 g fidea de casă 6 ouă 100 g zahăr coajă rasă de lămâie 100 g ciocolată albă 100 g stafide […]
 

Salata de topinambur cu ridichi, mere si sos de soia

Salata de topinambur cu ridichi, mere si sos de soia din: topinambur, morcovi, telina, mere, pastarnac, ridichi, ulei, mustar, lamaie, cartofi, patrunjel, sos de soia, sare. Ingrediente: 1 topinambur 2 morcovi 1 ţelină mică 2 mere 1 păstârnac 5 ridichi 50 ml ulei 2 lingtiri muştar 1 lămâie 1 cartof fiert 1 legătură pătrunjel 2 […]
 
Melc_cu_pancetta_zucchini_si_branza_de_capra

Melc cu pancetta, zucchini si branza de capra

Melc cu pancetta, zucchini si branza de capra din: făină, drojdie usca­tă, lapte, zahar, ou, zucchini (dovlecei cu coaja verde închis), pancetta afumată, ceapa, bacon, brânză de capră, ulei de masline, sare. Ingrediente: 500 g făină 1 pliculeţ drojdie usca­tă 250 ml lapte sau mai mult, pentru a frământa un aluat de pâine 1 linguriţa zahăr 1 ou 2 zucchini (dovlecei […]

Paste fettuccine cu piept de curcan si cimbru

Paste fettuccine cu piept de curcan si cimbru din: paste fettuccine, ulei de măsline, piept de curcan, sare, cimbru, ulei, vin alb dulce, piper negru măcinat, unt, lapte, faina, nucşoară. Ingrediente: 1 pachet paste fettuccine 2 linguriţe ulei de măsline 500 g piept de curcan sare cimbru 50 ml ulei 150 ml vin alb dulce piper negru măcinat Pentru […]
 
Coaste_de_porc_la_gratar_cu_sos_iute_10

Reteta zilei: Coaste de porc la gratar cu sos iute

Coaste de porc la gratar cu sos iute din: sare, praf de chili, zahar brun, boia de ardei, praf de usturoi, praf de mustar, piper, coaste de porc, ketchup, apa, melasa, otet, sos worcestershire. Poate te intereseaza si Coaste de porc la gratar cu sos barbeque Ingrediente pentru coastele de porc: 1 lingura sare 2 […]
Pastrama_de_oaie_cu_tocanita_de_legume

Pastrama de oaie cu tocanita de legume

Pastrama de oaie cu tocanita de legume din: pastrama de oaie, ulei, sare, piper, supa de carne, telina, lapte, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, tarhonrosii. Ingrediente pastramă:  4 felii de pastramă de oaie 2 linguri ulei sare, piper 200 ml supă de carne Ingrediente tocăniţă: 1 kg rădăcină de ţelină sare 250 ml lapte 2 morcovi […]
 

Tofu cu legume, busuioc si menta

Tofu cu legume, busuioc si menta din: tofu, ardei rosu, rosii, morcovi, mazare, spanac, ulei de masline, sos de soia, piper, cimbru, busuioc, menta. Ingrediente: 500 g tofu 1 ardei roşu 3 roşii 2 morcovi 200 g mazăre 500 g spanac 3 linguri ulei de măsline 3 linguri sos de soia piper cimbru busuioc mentă […]
Prajitura_cu_caramel_si_topping_de_ciocolata

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: unt, zahar pudra, faina, miere, lapte condensat, ciocolata. Ingrediente pentru aluat:  125 g unt moale 60 g zahăr pudră 175 g făină Ingrediente pentru umplutura: 250 g unt 125 g zahăr pudră 4 linguri cu miere 397-405 g conservă cu lapte condensat Ingrediente pentru topping: 250 g […]
Prajitura_cu_caramel_si_topping_de_ciocolata

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: unt, zahar pudra, faina, miere, lapte condensat, ciocolata. Ingrediente pentru aluat:  125 g unt moale 60 g zahăr pudră 175 g făină Ingrediente pentru umplutura: 250 g unt 125 g zahăr pudră 4 linguri cu miere 397-405 g conservă cu lapte condensat Ingrediente pentru topping: 250 g […]

Pui mexican cu ardei, dovlecel si ananas

Pui mexican cu ardei, dovlecel si ananas din: beţe de frigărui, piept de pui, sare, piper, praf de chili, ardei capia, dovlecel, unt, rosii, ananas proaspat, rosii, usturoi, ulei de măsline, cimbru verde. Ingrediente pentru frigărui: 4-8 beţe de frigărui 600 g piept de pui sare piper praf de chili 2 ardei capia 1 dovlecel 50 g unt 3-4 roşii […]
 

Pizza cu vinete, ardei si rosii

Pizza cu vinete, ardei si rosii din: pachet aluat foitaj, dovlecei, ardei rosu, ardei verde, vanata, rosii, ou, ulei de măsline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 2 dovlecei 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 vanata 2 rosii 1 ou 6 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi ardeii […]
Jeleu_de_rodii_cu_suc_de_struguri

Jeleu de rodii cu suc de struguri

Jeleu de rodii cu suc de struguri din: rodii, zahar, gelfix, suc de struguri, anason stelat, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, piper roz. Ingrediente:  3 rodii 50 g zahăr 1 plic gelfix 750 ml suc de struguri 2 bucaţi anason stelat 50 ml suc de lămâie 2 batoane de scorţişoară 5 cuişoare 2 linguriţe piper […]
 

Ardei umpluti cu cartofi si ceapa

Ardei umpluti cu cartofi si ceapa din: cartofi, ardei, sare, piper, patrunjel, ulei, vegeta, rosii, pesmet, ceapa. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 18 ardei sare piper frunze de patrunjel ulei vegeta 3-4 rosii 2 linguri pesmet ceapa   Mod de preparare: Se spală ardeii şi se curăţă, apoi se curăţă cartofii, se spală şi se dau […]
Tort_de_clatite_cu_topping_de_ciocolata

Tort de clatite cu topping de ciocolata

Tort de clatite cu topping de ciocolata din: faina, oua, lapte dulce, apa minerala, unt, cacao, zahar vanilat, sare, ulei, gem, zahar, amidon alimentar, baton de vanilie, margarina, rom, zeama de la o lamaie. Ingrediente: 150 g faina 3 oua 150 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 30 g unt topit 2 linguri cacao 1 pliculet zahar vanilat 1 praf de sare ulei […]
 

Retete rapide de post (2015)

Retete rapide de post: Ciorba de legume cu leustean Ciorba de legume cu leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei gras, dovlecei, cartofi, sare, piper, bulion, ulei, leustean. Ingrediente: 3 l apă 4 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 1… Read more » Ghiveci de legume cu verdeata si usturoi Ghiveci de legume cu verdeata si […]
 
Ciorbe simple si rapide

Ciorba de dovlcel cu rosii si zer

Ciorba de dovlcel cu rosii si zer din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana. Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 2 cepe mici leuştean 2 roşii mari 1 lingura ulei 1 l zer proaspat sare 1 ceaşcă mica smantana   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece […]

Retete de post: Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ardei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ulei, ceapa, orez, ardei, ciuperci, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6-8 ardei grasi 100 ml ulei 2-3 cepe 150 g orez 1 ardei gras rosu 200 g ciuperci 50 g pasta de rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod […]
 

Ghiveci cu carne si legume la cuptor

Ghiveci cu carne si legume la cuptor din: carne, varza, morcov, ţelină, mazăre, fasole verde, vânătă, conopidă, rosii, ardei grasi, cartofi, untură sau ulei, sare, unt proaspat. Ingrediente: 600 g carne 1/2 varză 1 morcov 1 pătrunjel 1/4 ţelină 1 mână mazăre 1 mână fasole verde 1 vânătă câteva bucheţele conopidă 2-3 roşii 2 ardei graşi 2-3 cartofi 2 linguri untură sau ulei sare […]
 
Tofu_cu_legume_si_ou_07

Reteta zilei: Tofu cu legume si ou

Tofu cu legume si ou din: tofu, ulei, ceapa, dovlecel, rosie, oua, supa de pui, ceapa verde, seminte de susan, sare, piper, orez. Poate te intereseaza si Tofu in crusta de seminte de susan Ingrediente: 1 pachet tofu, maruntita 1 lingura ulei din semințe de struguri ½ ceapa tocata ½ dovlecel tocat 1 rosie, tocata […]
 

Retete rapide de post

Retete rapide de post: Ciuperci pane cu tofu si marar Ciuperci pane cu tofu si marar din: champignon, brânză tofu cu chimen, ardei gras roşu, ulei de floareş-soarelui, sare de mare, făină integrală, mărar, pătrunjel. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon proaspe­te 150 g brânză tofu cu chimen… Read more » Sarmale cu soia si mere Sarmale cu soia si mere din: varză dulce, soia […]
 

Sufleu de rubarba cu sos alb

Sufleu de rubarba cu sos alb din: frunze de rubarbă, unt, lapte, cascaval, oua, sare, piper, faina. Ingrediente: 500 g frunze de rubarbă 100 g unt 1/2 l lapte 100 g caşcaval ras 1 lingură făină 4 ouă sare piper Pentru sosul alb: 300 ml lapte 50 g unt 1 lingură plină făină sare piper […]
 

Lichior de oua cu piure de smochine

Lichior de oua cu piure de smochine din: smochine uscate, suc de mere, galbenusuri, zahar pudra, scortisoara, frisca lichida, vinars. Ingrediente:  70 g smochine uscate 3 linguri suc de mere 10 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră 1 praf scorţişoară 250 ml frişcă lichidă 500 ml vinars Mod de preparare: Se taie marunt smochinele si se […]
 
Tort_cu_cafea_si_crema_de_unt

Tort cu cafea si crema de unt

Tort cu cafea si crema de unt din: faina, zahar alb, zahar brun, cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut, vanilie, ulei, cafea,, zahar pudra. Ingrediente: 420 g făină pentru prăjituri 300 g zahăr alb 200 g zahăr brun 65 g cacao 7 g bicarbonat de sodiu 5 g praf de copt 4,5 […]

Despre telina

Despre telina  Ţelina este îndrăgită atât pentru rădăcina aromată, bogată în vitamine şi minerale, cât şi pentru frunzele delicioase care dau un gust specific salatelor, ciorbelor şi preparatelor din legume şi carne. Ţelina se cultivă din cele mai vechi timpuri. De altfel, arheologii au descoperit flori şi frunze de ţelină în ghirlandele găsite în mormântul […]
 
Prajitura_cu_cacao_si_aroma_de_vanilie_10

Reteta zilei: Prajitura cu cacao si aroma de vanilie

Prajitura cu cacao si aroma de vanilie din: unt, zahar, vanilie, ou, faina, cacao, praf de copt, sare. Poate te intereseaza si Prajitura cu cacao si lapte Ingrediente: 4 linguri unt ½ ceasca de zahar ¼ linguriță vanilie 1 ou ⅓ ceașcă făină ⅓ ceasca de cacao ¼ linguriță praf de copt ⅛ linguriță de […]
Banitsa_placinta_bulgareasca

Banitsa – placinta bulgareasca

Banitsa – placinta bulgareasca din: făină, oua, drojdie, lapte, unt, branza feta, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg făină 2 ouă 25 g drojdie 300 ml lapte 250 g unt 300 g brânză feta 1 linguriţă cu zahăr  sare Pentru uns: 1 gălbenuş lapte Mod de preparare: Dizolvă drojdia, puţin lapte călduţ, zahăr şi sare. Lasă la […]
 
Supa de legume cu perisoare de pui

Supa cu perisoare de peste si tarhon

Supa cu perisoare de peste si tarhon din: peste, usturoi, condimente, dafin, ceapa, telina, morcovi, unt, vin, sare, piper, lapte, amidon, ou,faina, patrunjel Ingrediente:  1 peşte mare, de aproximativ 700 g 2 căţei de usturoi condiment din legume uscate 1-2 foi de dafin 1 ceapă albă 1 ţelină 2 morcovi 30 g unt 1/2 l […]

Creier de porc cu dovlecei si cascaval

Creier de porc cu dovlcei si cascaval din: creier de porc, ceapa, unt, cascaval, smantana, dovlecel, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 300 g creier de porc 1 ceapă mică 50 g unt 150 g caşcaval 100 ml smântână 1 dovlecel sare piper concentrat de legume Mod de preparare: Pui creierul de porc la foc, în […]
 
Gem_de_prune_cu_vanilie_si_nuca

Gem de prune cu vanilie si nuca

Gem de prune cu vanilie si nuca din: prune bruniarii, zahar, baton de vanilie, miez de nuca. Ingrediente: 3 kg prune bruniarii bine coapte 1 kg zahar 1 baton de vanilie 200 g miez de nuca   Mod de preparare: Speli prunele, le scurgi de apa, scoti samburii si le aseli in vasul pentru preparat. Torni zaharul peste fructe […]

Supa de legume cu frecatei si verdeata

Supa de legume cu frecatei si verdeata din: ceapă, morcovi, cartofi, telina, gulie, sfecla, radacina patrunjel, verdeata, pâine neagră, făină, ou, sare, drojdie uscată, ulei. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 1/2 gulie 1 sfeclă mică 1 rădăcină pă­trunjel 1 legătură de verdeaţă 2 felii de pâine neagră 100 g făină 1 ou sare 1 linguriţă drojdie uscată […]
 
Prajitura_cu_mango_capsuni_si_glazura_de_ciocolata

Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata din: ouă, zahăr, esenţă de vanilie, făină, amidon, praf de copt, suc de lămâie, lapte, gelatină, căpşuni proaspe­te sau congelate, mango proaspăt sau congelat, ciocolată neagră, smântână pentru frişcă, glucoză. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 100 g zahăr 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 50 g făină 2 linguri amidon 1/2 linguriţă praf de copt puţin suc de lămâie Ingrediente pentru […]

Shake de dude cu lamaie si lapte de capra

Shake de dude cu lamaie si lapte de capra din: dude albe si negre, lapte de capră, zea­mă de lămâie, gheaţă. Ingrediente: 200 g dude albe 300 g dude negre 500 ml lapte de capră 1 linguriţă zea­mă de lămâie gheaţă sfărâmată Mod de preparare: Pui dudele intr-un bol peste care adaugi laptele si amesteci bine, până când fructe­le încep […]
 

Inghetata dietetica cu capsuni, banane si miere

Inghetata dietetica cu capsuni, banane si miere din: iaurt fără grăsimi, căpşuni, banane, miere, vanilie, arahide. Ingrediente: 500 g iaurt fără grăsimi 250 g căpşuni 2 banane coapte 2-3 linguri miere vanilie arahide       Mod de preparare: Tai căpşunile mărunt şi le congelezi, iar arahidele le mărunţeşti. Pui într-un blendar iaurtul, căpşunile congelate, bananele, mierea şi vanilia. […]
 
Somon_pe_pat_de_legume_cu_sos_wasabi_10

Reteta zilei: Somon pe pat de legume cu sos wasabi

Somon pe pat de legume cu sos wasabi din: maioneza, pasta wasabi, ghimbir, usturoi, file de somon, sare de mare, piper, bok choy, varza, ciuperci, ulei de masline, ceapa. Poate te intereseaza si File de somon la cuptor pe pat de cartofi Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 1 linguriță pastă wasabi 1 bucata ghimbir, decojita și […]

Ciorba de fasole cu bors si cimbru

Ciorba de fasole cu bors si cimbru din: fasole pestriţă, ceapa, morcovi, rădăcină de ţelină şi păstârnac, bors, bulion, suc de rosii, crenguţe de cimbru, patrunjel, leustean, ulei. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 1 ceapă 2 mor­covi rădăcină de ţelină şi păstârnac 1 l borş bulion suc de roşii 2 crenguţe de cimbru pătrunjel leuştean 3 linguri ulei […]
 
Pulpe_de_pui_cu_pasta_de_curry

Pulpe de pui cu pasta de curry

Pulpe de pui cu pasta de curry din: pulpe de pui, pasta de curry, lemongrass, unt de arahide, nuca de cocos, lychee, apa, ceapa rosie, coriandru. Ingrediente:  8 pulpe de pui 20 ml pastă roşie de curry 2 beţe de lemongrass 80 g unt de arahide 375 g nucă de cocos deshidratată 1 conservă cu […]

Prajiturele cu faina integrala si piure de mere

Prajiturele cu faina integrala si piure de mere din: făină integrală de grâu, tărâţe de grâu, făină de secară, seminţe fenicul (anason), sare, bicarbonat de sodiu, oţet din vin alb, ulei de palmier, scorţişoară pudră, miez de nucă, zahăr brun, mere, apa,  zeamă de lămâie. Ingrediente: 450 g făină integrală de grâu 30 g tărâţe de grâu 30 g făină de secară 1 linguriţă […]
Cartofi_cu_broccoli_ardei_si_iaurt

Cartofi cu broccoli, ardei si iaurt

Cartofi cu broccoli, ardei si iaurt din: cartofi, broccoli, ardei roşii, iaurt degresat, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 bucată broccoli 2 ardei roşii 100 ml iaurt degresat 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei sare, piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în bucăţi mai mari, […]

Salata de ton cu fasole rosie si lamaie

Salata de ton cu fasole rosie si lamaie din: fasole roşie, ton în ulei, ceapa verde, ulei de la ton, zeama de lamaie, pătrunjel verde, boia dulce, piper. Ingrediente: 1 cutie fasole roşie (400 g) 1 cutie ton în ulei 2 cepe verzi 3 linguri ulei de la ton zeama de la 1/2 lămâie 1/2 legătură pătrunjel verde boia dulce […]
 
Gem_de_rubarba_si_flori_de_hibiscus

Gem de rubarba si flori de hibiscus

Gem de rubarba si flori de hibiscus din: rubarbă, zahar, flori de hibiscus, apa. Ingrediente: 400 g rubarbă 400 g zahăr 6-8 flori de hibiscus 1 pahar apa   Mod de preparare: Cureţi tijele de coajă şi le tai bucăţi mici. Pui bucăţile de rubarbă în apă de var, timp de 2-3 ore, după care le clăteşti […]

Rulada de legume cu iaurt

Rulada de legume cu iaurt din: sfeclă roşie, varză roşie, morcovi, ţelină, ciuperci champignon, ardei gras, ulei, sare, piper, ou, iaurt, faina. Ingrediente: 100 g sfeclă roşie 100 g varză roşie 100 g morcovi 1 kg ciuperci champignon 100 g ţelină 1 ardei gras mare 2 linguriţe ulei sare piper Pentru aluat: 1 ou 1 borcan iaurt făină Mod de preparare: […]
 
Placinta_cu_branza_de_burduf_si_ceapa

Placinta cu branza de burduf si ceapa

Placinta cu branza de burduf si ceapa din: făină, sare, brânză un pic sărată, telemea ori de burduf, apă, drojdie, ceapa sau ceapa verde. Ingrediente: 2 blide de făină 3 prafuri de sare 1 blid de brânză un pic sărată, telemea ori de burduf apă, câtă primeşte un aluat potrivit, drojdie) 3-4 cepe (primăvara zece legături […]

Sirop de muguri de brad cu lamaie

Sirop de muguri de brad cu lamaie din: muguri de brad, apa, zahăr, zeama de lămâie. Ingrediente: 1 kg muguri de brad 2 l apă 1,5 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Mugurii de brad îi cureţi de codiţe şi îi speli foarte bine în mai multe ape. Ii pui la fiert în […]
 

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel

Ciorba de varza cu morcov si patrunjel din: varză, morcov, patrunjel,  suc de corcoduşe verzi sau borş, ulei, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume. Ingrediente: 1 varză micuţă 1 morcov 1 legătură pătrunjel 50 ml suc de corcoduşe verzi sau borş 2 linguri ulei 1 ţelină micuţă 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 1 […]
 

Cheesecake cu rubarba, branza si capsuni

Cheesecake cu rubarba, branza si capsuni din: biscuiţi simpli, unt, cremă de brânză cu 20% grăsime, smântână, zahar, frisca lichida, gelatină pudră, zahăr vanilat, rubarbă, amidon de porumb, căpşuni proaspete, frunze de mentă. Ingrediente  pentru blat: 275 g biscuiţi simpli 140 g unt Ingrediente pentru cremă: 500 g cremă de brânză cu 20% grăsime 140 g smântână 6 linguri zahăr 250 ml frişcă […]
Ardei umpluti cu dovlecel si ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci, dovlecel si gogosar

Ardei umpluti cu ciuperci, dovlecel si gogosar din: ardei graşi, ciuperci, dovlecei, gogoşar roşu, sare, ceapă, cuşcuş, sos de roşii, ulei. Ingrediente: 4 ardei graşi 120 g ciuperci 200 g dovlecei 1 gogoşar roşu sare după gust 1 ceapă 30 g cuşcuş 60 ml sos de roşii 1 lingură ulei Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi de cotoare şi de seminţe. Ceapa […]
 

Prajitura cu budinca de capsuni si lapte

Prajitura cu budinca de capsuni si lapte din: oua, faina, ulei, zahar, lapte, praf de popt stins în oţet, cacao, amoniac stins în oţet, budincă de căpşune. Ingrediente pentru blat: 3 ouă 14 linguri făină 12 linguri ulei 12 linguri zahăr 12 linguri lapte 1 plic praf de popt stins în oţet 3 linguri cacao Ingrediente pentru foi: […]
Prescura

Prescura

Prescura din: făină, apă, drojdie (sau fără), sare. Ingrediente: 300 g făină apă 1 alună de drojdie (sau fără) sare   Mod de preparare: Dacă e cu drojdie, se desface intr-un strop de apă caldă. Se frământă făina cu apă, sare şi drojdie (sau numai cu apă) până iese un aluat vârtos. Se face turta de […]
 
Burgeri_de_miel_cu_salata_14

Reteta zilei: Burgeri de miel cu salata

Burgeri de miel cu salata din: branza feta, crema de branza, patrunjel, coaja de lamaie, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, menta, suc de lamaie, sare, piper, carne de miel, praf de usturoi, praf de sumac, marar uscat, chifle, salata verde. Poate te intereseaza si Burgeri de miel cu branza feta Ingrediente pentru crema de branza: […]

Sirop de tei cu lamaie si vanilie

Sirop de tei cu lamaie si vanilie din: flori de tei, zahar, apa, sare de lămâie, păstaie de vanilie, lămâie. Ingrediente: 1,5 kg flori de tei 1,8 kg zahăr 4 l apă 20 g sare de lămâie 1 păstaie de vanilie 1 lămâie mare     Mod de preparare: Cureţi florile de tei păstrând doar floarea propriu-zisă şi […]
 

Tarta cu caise si vanilie

Tarta cu caise si vanilie din: unt, zahar, faina, oua, sare, zahăr vanilat, ulei, esenţă de vanilie, caise. Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr 250 g făină 4 ouă sare 2 plicuri zahăr vanilat 50 ml ulei 2 linguri esenţă de vanilie 2 kg caise   Mod de preparare: Mixezi ouăle cu 200 g zahăr şi […]

Andive cu pesmet

Andive cu pesmet din: andive, pesmet, ulei, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 6 andive pesmet ulei suc de lamaie sare   Mod de preparare: Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă cu puţină apă, cu suc de lămâie şi sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie. Separat, se pune […]
 
Desert_vanilat_cu_inghetata_de_lamaie

Desert vanilat cu inghetata de lamaie

Desert vanilat cu inghetata de lamaie din: apa, unt, zahara, faina, oua, sare, lamai. Ingrediente: 1 1/2 pahare cu apă 100 g unt 1 linguriţă cu zahăr 125 g făină 4 ouă sare Pentru îngheţată de lămâie: 11 apă 5 lămâi potrivite 2 albuşuri 300 g zahăr Mod de preparare: Dizolvă zahărul în apă caldă. […]

Bors de fasole verde cu verdeata

Bors de fasole verde cu verdeata din: apa, fasole verde, ardei gras, ceapa, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 l apa 500 g fasole verde congelata 1 ardei gras 1 ceapa uscata 1 legatura de ceapa verde 3 rosii 2 cani de bors leustean   Mod de preparare: Păstăile de fasole se fierb împreună cu ardeiul […]
 
Vafe_cu_ciocolata_si_sirop_de_cirese_10

Reteta zilei: Vafe cu ciocolata si sirop de cirese

Vafe cu ciocolata si sirop de cirese din: apa, vin alb, vanilie, zahar, cirese, faina de grau integral, faina, pudra de cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, iaurt, oua, lapte, ulei. Poate te intereseaza si Vafe Ingrediente pentru sirop de cireșe: 1/2 cană apa 1/2 cana vin alb sec 1 pastaie vanilie, tăiata […]
 
Budinca_rapida_cu_rosii_ardei_gras_si_dovlecel

Budinca rapida cu rosii, ardei gras si dovlecel

Budinca rapida cu rosii, ardei gras si dovlecel din: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, dovlcel, cascaval, smantana, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g rosii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 caşcaval ras 1 lingură cu smântână 1 lingură cu unt sare pătrunjel Mod de preparare: Taie dovlecelul în […]
Ardei_umplut_cu_carne_de_vita_in_sos_de_iaurt

Ardei umplut cu carne de vita in sos de iaurt

Ardei umplut cu carne de vita in sos de iaurt din: ardei, carne tocata de vita, ore, ceapa, iaurt, lapte batut, bulion, ulei, sare, piper. Ingrdiente: 1 kg ardei 500 g carne tocată de vită 1 ceşcuţă cu orez 1 ceapă 200 g iaurt 2 linguri cu lapte bătut 1 linguriţă cu bulion ulei sare […]
 
Baclava_cu_nuca_scortisoara_si_pesmet

Baclava cu nuca, scortisoara si pesmet

Baclava cu nuca, scortisoara si pesmet din: foi de plăcintă, nuca, pesmet, zahar, apa, scorţişoară, ulei. Ingrediente: 1 pachet de foi de plăcintă 800 g nucă tocată 3 linguri cu pesmet 700 g zahăr 1 l apă 1 linguriţă cu scorţişoară 5 linguri cu ulei Mod de preparare: Amestecă nuca cu o cană cu zahăr, pesmet şi scorţişoară. […]
Pasca_bucovineana_cu_lapte_si_coaja_de_lamaie

Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie

Pasca bucovineana cu lapte si coaja de lamaie din: ouă, zahăr, drojdie, sare, coajă de lămâie, făină, lapte, unt. Ingrediente: 10 ouă 1 pahar de zahăr 1 lingură de drojdie sare coajă de lămâie făină cât să iasă un aluat de împletit 1 pahar de lapte unt de uns Mod de preparare: Făina se ţine […]
 
Tarta_din_macaroane_cu_vinete_rosii_si_carne

Tarta din macaroane cu vinete, rosii si carne

Tarta din macaroane cu vinete, rosii si carne din: paste (macaroane), vinete, ulei, ceapa, usturoi, carne tocata (pore, vita sau pui), rosii, sos de rosii, mazare congelata, mozzarella, branza Cheddar, parmezan, ou, sare, piper. Ingrediente: 115 g paste (macaroane) 2 vinete ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g carne tocata (pore, vita sau pui) 430 g […]
Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_glazura_de_ciocolata

Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema si glazura de ciocolata din: oua, zahar, nuca de cocos, faina, cacao, praf de copt, esenţă de rom, lapte, margarină pentru creme, esenţă de vanilie, ciocolată cu lapte, unt. Ingrediente pentru blatul alb: 6 albuşuri 6-7 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 2 linguri făină Ingrediente pentru blatul de cacao: 5 ouă 5 linguri zahăr 3 linguri cu […]
 

Tort din fructe cu budinca si ciocolata

Tort din fructe cu budinca si ciocolata din: portocale, bana­ne, mere, kiwi, ananas, căpşuni, cireşe, budincă, ciocolata, frisca.   Ingrediente: câte două fructe (portocale, bana­ne, mere, kiwi, ananas, căpşuni şi cireşe mai multe) 2 plicuri budincă (după preferinţă) 1 ciocolată frişcă   Mod de preparare: Tai felii potrivite (fructele cu coajă le cureţi înainte de coajă) şi […]
Gogosi_cu_miere_si_iaurt

Gogosi cu miere si iaurt

Gogosi cu miere si iaurt din: faina, iaurt gras, oua, drojdie de bere, praf de copt, zahar, sare, miere, scortisoara, ulei. Ingrediente: 250 g făină 300 g iaurt gras 2 ouă 1 cub drojdie de bere (25 g) 1 linguriţă cu vârf cu praf de copt 1 linguriţă cu zahăr sare miere scorţişoară ulei Mod de […]
 
Supa_toscana_de_ceapa_cu_bacon

Supa toscana de ceapa cu bacon

Supa toscana de ceapa cu bacon din: morcovi, ţelină, ceapa, antricot, bacon, cârnaţi cu usturoi, ulei, condimente de supă, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi 1 legătură ţelină 3 cepe mari 500 g antricot 50 g bacon 50 g cârnaţi cu usturoi 4 linguri ulei condimente de supă sare piper pătrunjel proaspăt pentru decor Mod de preparare: Se spală morcovii […]
rp_Eclere_cu_caramel1.jpg

Eclere delicioase de casa

Eclere delicioase de casa din: drojdie, zahăr, oua, untură sau margari­nă, lapte dulce, faina. Ingrediente: 1 lingură drojdie 1 lingură zahăr 2 ouă 1 lingură untură sau margari­nă 1 pahar lapte dulce făină cât cuprinde Pentru cremă: 2 gălbenuşuri 1 l lapte dulce 2 linguri făină 1 cană zahăr 1/2 pachet margarină Mod de preparare: Freci drojdia cu […]
 
Salata_de_legume_la_gratar_cu_branza_feta_08

Reteta zilei: Salata de legume la gratar cu branza feta

Salata de legume la gratar cu branza feta din: dovlecei, vanata, rosii cherry, sare, piper, ulei, saata verde, branza feta, ulei de masline, otet balsamic, otet sherry, mustar dijon. Poate te intereseaza si Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan Ingrediente: 2-3 dovlecei 1 vanata rosii cherry sare si piper […]
Prajitura_cu_migdale_struguri_si_bezea

Prajitura cu migdale, struguri si bezea

Prajitura cu migdale, struguri si bezea din: oua, unt, zahar, faina, migdale, sare, coaja de lămâie verde, boabe de struguri, zahăr pudră. Ingrediente: 5 ouă 200 g unt 250 g zahăr 250 g făină 50 migdale măcinate un praf sare coaja de la o lămâie verde 1-2 linguriţe zeamă de lămâie 300 g boabe de struguri Pentru glazură: […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

Sursa:www.restaurantedelux.ro