Retete de Sarbatoare:
Rulouri cu sunca si susan
31 January 2014
Rulouri
cu sunca si susan din: bacon, cascaval, sunca de praga, faina, seminte
de susan, ou, sare, untdelemn. Ingrediente: 4 felii de bacon 150 g
cascaval 150 g felii de sunca de praga 2 linguri faina 50 g seminte de
susan 1 ou sare 100 ml untdelemn pentru prajit Mod de preparare: Tai
caşcavalul…Read more »
Ciorbita de perisoare cu tarhon
31 January 2014
Ciorbita
de perisoare cu tarhon din: ceapa, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras,
telina, smantana, oua, verdeata, tarhon, cimbru, foaie de dafin, ulei,
ardei iute, carne de pasare, orez, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2
cartofi 2 morcovi 2 rosii 1 ardie rgas 1 telina mica 1 pahar smantana 2
oua verdeata 1 legatura tarhon cimrbu si…Read more »
Galuste cu slaninuta si salata verde
31 January 2014
Galuste
cu slaninuta si salata verde din: paine, ceapa, unt, faina, sunca,
lapte, oua, ceapa verde, ceapa rosie, otet de vin, ulei de masline,
salata verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paine alba veche de-o zi 2
cepe tocate marunt 40 g unt 80 g faina 150 g sunca crud uscata 200 ml
lapte 4…Read more »
Tagliatelle cu sunca uscata
31 January 2014
Tagliatelle
cu sunca uscata din: ceapa, ulei de masline, sunca crus uscata, rosii
decojite, foaie de dafin, sare, piper, ardei iute, usturoi, tagliatelle,
busuioc, rosii uscate. Ingrediente: 100 g ceapa 50 ml ulei de masline
100 g sunca crud uscata 250 g rosii decojite foaie de dafin sare piper 1
ardei iute 1 catel de…Read more »
Ruladă de vitel cu gorgonzola
31 January 2014
Ruladă
de vitel cu gorgonzola din: muschi de vitel, piept de pui file,
gorgonzola, ciuperci, spanac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:
500 g muschi de vitel sau vita 2 piepti de pui file 250 g branza de tip
gorgonzola 8-10 ciuperci mari 300 g spanac ulei de masline sare piper
Mod de preparare:…Read more »
Supa de praz cu verdeata
31 January 2014
Supa
de praz cu verdeata din: praz, morcov, radacina de patrunjel, telina,
ulei, supa de legume, sare, piper, fidea, patrunjel. Ingrediente: 1 fir
praz 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 radacina telina 1 lingura ulei 1,2 l
supa de legume sare piper 80 g fidea 1 lingura patrunjel sau ceapa
verde tocata Mod de…Read more »
Retete delicioase: Gulaş din muşchi de bou
31 January 2014
O
reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa
rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei
extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din
zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2
linguriţă boia…Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de mere si ceapa
31 January 2014
Cotlete
de porc cu sos de mere si ceapa din: cotlete de porc, sare, piper, ulei
de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon,
cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os 1 lingurita sare 1/2
lingurita piper negru, proaspat macinat 2 linguri ulei de masline 2
mere, taiate felii 1…Read more »
Suc picant de rosii
31 January 2014
Suc
picant de rosii din: rosii, ardei gras, mar, telina, sos
worcestershire, piper. Ingrediente: 3 rosii 1/2 ardei gras verde 1 mar
1/2 telina 1 lingurita sos worcestershire 1 varf de cutit de piper
Mod de preparare: Procesati la blender toate ingredientele si turnati
intr-un pahar. Antioxidantii din acest suc vor impiedica degradarea…Read more »
Scoici cu sos de roşii şi portocale
31 January 2014
O
reteta usoara de scoici cu sos de rosii si portocale din: scoici
scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin
alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc.
Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g
roşii 50 ml bulion…Read more »
Crema cu citrice
31 January 2014
Crema
cu citrice din: lapte, pastaie de vanilie, fulgi de orez, suc de
limeta, suc de portocala, miere, zahar, mandarine, alune. Ingrediente:
600 ml lapte 1 pastaie de vanilie 160 g fulgi de orez instant sucul de
la 1 limeta sucul de la 1 portocala 2,5 linguri miere fluida 1 lingura
zahar 2 mandarine 2…Read more »
Chiftelute in sos de branza
31 January 2014
Chiftelute
in sos de branza din: carne de porc, ou, sare, piper, usturoi, oregano,
faina, ulei, ceapa, unt, branza de vaci, parmezan, supa de carne, suc
de lamaie, tagliatelle, piper rosu, macinat. Ingrediente: 400 g carne de
porc tocata 1 ou sare piper 1 catel de usturoi 2 lingurite oregano
uscat 2 lingui faina ulei…Read more »
Suc de afine cu mar verde
31 January 2014
Suc
de afine cu mar verde din: afine, mere verzi. Ingrediente: 300 gr afine
1-2 mere verzi Mod de preparare: Indepartati cotoarele de la mere,
adaugati in blender impreuna cu afinele si procesati pana se
omogenizeaza. Afinele se numara printre fructele de padure foarte bogate
in substante naturale care stimuleaza elasticitatea pielii.Read more »
Crochete de peşte şi ciuperci
31 January 2014
Crochete
de peşte şi ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, patrunjel,
franzela, lapte, oua, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500
g file de peste 250 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 legatura patrunjel
100 g franzela 200 ml apa sau lapte 3 oua pesmet 2-3 linguri faina 200
ml ulei sare piper …Read more »
Reteta zilei: Broccoli cu usturoi
31 January 2014
Broccoli
cu usturoi din: broccoli, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de masline 6-8
catei de usturoi sare si piper Mod de preparare: Incalziti cuptorul
la 230C. Feliati usturoiul. Intr-o tava, puneti broccoli si stropiti cu
ulei de masline. Adaugati usturoiul in tava si…Read more »
Retete delicioase: Midii inăbuşite
31 January 2014
O
reteta simpla si delicioasa de midii inabusite din: midii, fenicul,
unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2
kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1
căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt,
tocat piper negru Mod…Read more »
Ciorba taraneasca de miel
31 January 2014
Ciorba
taraneasca de miel din: carne de miel, otet, morcovi, patrunjel,
pastarnac, telina, ceapa, cartofi, ardei grasi, varza, ulei, rosii,
pasta de tomate, condimet din legume uscate, bors, leustean verde, sare.
Ingrediente: 1 kg carne de berbec/miel cu os 1 lingrua otet 3 morcovi 1
radacina de patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina mica 2 cepe…Read more »
Ravioli cu spanac si unt
31 January 2014
Ravioli
cu spanac si unt din: oua, ulei de masline, apa, faina, sare, ricotta,
patrunjel, nuci, sare, piper, ardei iute, spanac. Ingrediente: aluat: 2
oua 50 ml ulei de masline 120 ml apa 350 g faina 1/2 lingurita sare
umplutura: 250 g ricotta 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri nuci tocate
sare piper sos: 100…Read more »
Rulada din pulpa de vitel
31 January 2014
Rulada
din pulpa de vitel din: ficat de pasare, pulpa de vitel, bacon, unt,
patrunjel verde, cartofi, piper, boia, sare, ulei. Ingrediente: 5 bucati
ficat de pasare 600 g pulpa de vitel 6 felii de bacon 100 g unt 1
legatura patrunjel verde 3 cartofi piper boia sare 150 ml ulei Mod de
preparare:…Read more »
Retete delicioase: Piept de curcan in manta
31 January 2014
O
reteta de piept de curcan in manta din: rosii, ceapa, boia, piept de
curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare,
piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare.
Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2
linguri miere 2 linguriţe ulei…Read more »
Ciorbă ardelenească din picioare de porc
31 January 2014
Ciorbă
ardelenească din picioare de porc din: picioare de porc, ceapa, morcov,
patrunjel, telina, orez, patrunjel, tarhon, galbenus, sare, otet,
smantana, faina. Ingrediente: 700 g picioare de porc 1 ceapa 1 morcov 1
patrunjel 1 telina mica 2 linguri orez 1 legatura patrunjel 1 legatura
tarhon 1 galbenus sare otet 2 linguri smantana 1 lingura…Read more »
Roşii umplute cu jumări de ouă
31 January 2014
Roşii
umplute cu jumări de ouă din: rosii, oua, lapte, ulei, sare, piper,
smantana, unt. Ingrediente: 1 kg rosii de dimensiune mijlocie 4 oua 2
linguri lapte sau smantana 2 linguri ulei sau 1 lingura unt sare piper
negru macinat 1 lingurita smantana 1 lingura unt sau ulei pentru forma
Mod de preparare: Spargi…Read more »
Friptura de porc cu unt aromat
31 January 2014
Friptura
de porc cu unt aromat din: unt, mustar, piper, ceapa verde, muschi file
de porc, mar, mrocov, telina, suc de lamaie, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: pentru untul aromat: 120 g unt moale 1 lingura
mustar 1 lingurita piper macinat 1 lingura rondele de ceapa verde pentru
friptura si garnitura: 700 g muschi…Read more »
Reteta zilei: Sos cu carne de curcan in frunze de varza
31 January 2014
Sos
cu carne de curcan in frunze de varza din: ulei de masline, carne
tocata de curcan, ceapa, ardei gras verde, supa de pui, rosii, chimen,
coriandru, sare, piper, sos tabasco, masline, salata verde, varza.
Ingrediente: 4 lingurite ulei de masline 500gr carne tocata de curcan 1
ceapa, tocata 1 ardei gras verde, tocat…Read more »
Retete delicioase: Creveţi la grătar
31 January 2014
O
reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu,
ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie,
suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva
fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1
lingură ulei de măsline sare şi…Read more »
Ciorbita de pui cu bors si sfecla rosie
31 January 2014
Ciorbita
de pui cu bors si sfecla rosie din: pui, sfecla rosie, telina, praz,
morcovi, radacina de patrunjel, varza, ceapa, untura, faina, rosii,
foaie de dafin, oregano, bors, sare, piper, condiment vegetal, smantana.
Ingrediente: 1 pui 500 g sfecla rosie 1 telina 2 fire praz 3 morcovi 1
radacina patrunjel 1/2 varza 2 cepe potrivite…Read more »
Pastă din sardele si oua
31 January 2014
Pastă
din sardele si oua din: sardele in ulei, oua, ceapa, ulei, lamaie, unt,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 cutii sardele in ulei 4 oua 1
ceapa 1 lingura ulei 1 lamaie 200 g unt sare piper negru macinat cateva
frunze de patrunjel Mod de preparare: Pasezi sardelele printr-o sită
sau în blender, fără…Read more »
Saratele cu cascaval
31 January 2014
Saratele
cu cascaval din: unt, parmezan, cascaval, sare, boia, galbenusuri,
smantana, faina, praf de copt, mac, susan, fistic, chimen, sare.
Ingrediente: 150 g unt 60 g parmezan 120 g cascaval moale ras 1/2
lingurita sare 1 lingurita boia 2 galbenusuri 100 ml smantana 250 g
faina 1/2 lingurita praf de copt mac susan fistic chimen…Read more »
Retete delicioase: Pulpă de ied cu cartofi
31 January 2014
O
reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare,
piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi,
cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg)
sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3
linguri ulei de măsline 600…Read more »
Retete de cocktailuri: Cocktail Alexander
30 January 2014
Cocktail
Alexander din: frisca, crema de cacao, cognac. Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – cognac Pahar – cupă mică dublă Categorie – Brown drinks.
cremă de cacao Decoratiune – la suprafaţă, un praf de nucşoară Se
serveste seara şi noaptea Ingrediente 1/3 frişca 1/3 cremă de cacao de
culoare închisă 1/3 cognac Mod de preparare:…Read more »
Greseli des intalnite in prepararea carnii
30 January 2014
De
la reguli ce ţin de igiena culinară până la cele care ajută la
obţinerea unor preparate delicioase, specialişti în nutriţie şi bucătari
cu experienţă au pus la punct un mic îndrumar pentru amatorii într-ale
gastronomiei. Folosiţi acelaşi tocător pentru carne şi legume Carnea
crudă împrăştie bacterii pe toate suprafeţele cu care vine în contact,…Read more »
Suc de castravete
30 January 2014
Suc
de castravete din: castravete, morcovi, telina, mere. Ingrediente: 1
castravete 2 morcovi 1/2 telina 2 mere Mod de preparare: Procesati
la blender toate ingredientele si turnati intr-un pahar. Castravetele
are efecte benefice pentru piele.Read more »
Reteta zilei: Smoothie de afine si curmale
30 January 2014
Smoothie
de afine si curmale din: afine, scortisoara, lapte de cocos, suc de
mere, mar, curmale. Ingrediente: 2 cesti de afine congelate 1
lingurita de scortisoara 1 ceasca lapte de cocos 1 ceasca de suc de mere
1 mar, bucati 2 curmale, fara samburi Mod de preparare: Puneti in
blender toate ingredientele si…Read more »
Retete delicioase: Roastbeef cu busuioc
30 January 2014
O
reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc din: roastbeef, busuioc,
rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de
masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4
fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1
căţel de usturoi 1 lingură ulei de…Read more »
Supa de gulii cu verdeata
30 January 2014
Supa
de gulii cu verdeata din: gulii, faina, lapte, smantana, ceapa, unt,
oua, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 600 g gulii 40 g faina 200 ml
lapte 200 g smantana 150 g ceapa 80 g unt 2 oua piper sare patrunjel
Mod de preparare: Cureţi guliile şi ceapa, le speli şi le pui la fiert…Read more »
Salata de pepene cu feta
30 January 2014
Salata
de pepene cu feta din: pepene verde, masline negre, piper, branza feta,
frunze de menta, ulei de masline. Ingrediente: 4 felii de pepene verde
125 g masline negre piper pisat 100 g branza feta zdrobita frunzele de
la 2 fire de menta 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se taie
cuburi…Read more »
Retete delicioase: Pacheţele cu crabi şi creveţi
30 January 2014
O
reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi din: creveti fierti, chives,
carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas,
zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de
nasturel si fire de chives. Ingrediente: 150 g creveţi fierţi,
decorticaţi, decongelaţi dacă au fost congelaţi 2 linguri…Read more »
Chec cu lamaie si iaurt
30 January 2014
Chec
cu lamaie si iaurt din: lamai, iaurt, ulei, faina, oua, apa, zahar,
stafide, praf de copt, zahar vnailat. Ingrediente: 2 lamai 2 pahare mici
(150 ml) iaurt 2 pahare ulei (pahar de 150 ml) 6 pahare faina (pahar de
150 ml) 5 oua 1 pahar apa 4 pahare zahar 150 g stafide 1 plic…Read more »
Creveti in unt cu usturoi
30 January 2014
Creveti
in unt cu usturoi din: ardei iute, creveti, unt, ulei de masline, pudra
de chili, coniac, bulion, verdeata, sare, piper, unt cu verdeata,
bagheta. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 450 g creveti mari decorticati
25 g unt 5 linguri ulei de masline 1/4 lingurita pudra de chili 2 cl
coniac 1 lingurita bulion 3…Read more »
Varză acră călită cu carnăciori
30 January 2014
O
reteta delicioasa de varza acra cu:bacon, ceapa, ulei, foi de dafin,
ienupar boabe, vin alb, supa, carnati picanti, sare, piper, zahar.
Ingrediente: 100 g bacon 2 cepe 2 linguri de ulei 1 kg varză murată 2
foi de dafin 2 boabe de ienupăr 125 ml vin alb 125 ml supă 800 g cârnaţi
picanţi…Read more »
Retete delicioase: File de porc cu verdeaţă
30 January 2014
O
reteta delicioasa de file de porc cu verdeata din: cimbru, patrunjel,
ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon,
vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 legătură cimbru 1/2
legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar 5 linguri pesmet
500 g file de porc 1 borcan compot de vişine…Read more »
Prajiturele cehesti
30 January 2014
O
reteta delicioasa de prajitura ceheasca cu: faina, drojdie, unt, zahar,
zahar vanilat, oua, lapte, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, mac,
branza de vaci, magiun, fructe. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie
I00 g unt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 250 ml lapte 1
linguriţă coajă rasă de lămâie un…Read more »
Galuste cu morcov
30 January 2014
O
reteta delicioasa de galuste cu: faina, lapte, ou, praf de copt,
chifle, sare, morcov, ceapa, unt, supa de pui, smantana, ciuperci.
Ingrediente găluşte: 500 g făină 250 ml lapte 1 ou un vârf de praf de
copt 200 g chifle sare 1 morcov Ingrediente sos: 1 ceapă 2 linguri unt 2
linguri făină 200…Read more »
Reteta zilei: Supa de rosii cu paine prajita cu branza
30 January 2014
Supa
de rosii cu paine prajita cu branza din: ulei de masline, fulgi de
ardei rosu, ceapa, rosii, apa, sare, piper, busuioc, iaurt, branza,
branza cheddar, maioneza, mustar. Ingrediente supa de rosii: 2 linguri
ulei de masline 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1 ceasca ceapa tocata 2
cutii rosii 1 ½ cani de apa…Read more »
Castraveti umpluti cu carne de vita
30 January 2014
Castraveti
umpluti cu carne de vita din: castraveti, carne de vita, oua,
margarina, musta, piper, sare, ceapa, marar. Ingrediente: 8 castraveti
proaspeti 1 conserva mica (250 g) de carne de vita 2 oua 100 g unt sau
margarina tartinabila 2 lingurite mustar piper sare 1 ceapa mica sau 2
fire de ceapa verde 1/2 legatura…Read more »
Retete delicioase: Salată vietnameză de peşte
30 January 2014
O
reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de
orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta
proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet
de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2
linguri alune crude, curăţate 2…Read more »
Grisine picante
30 January 2014
O
reteta delicioasa de grisine cu:drajdie, apa, faina, sare, ulei de
masline, ou, verdeata, boia de ardei. Ingrediente: 20 g drojdie 100 ml
apă călduţă 200 g făină din grâu integral un vârf de sare 2 linguri ulei
de măsline 1 ou verdeţuri sare boia de ardei Mod de preparare: Se
amestecă drojdia în…Read more »
Salata de creveti cu hrean
30 January 2014
Salata
de creveti cu hrean din: creveti marinati, ananas, salata eisberg,
smantana, maioneza, zahar, wasabi, patrunjel, suc de lamaie.
Ingrediente: 300 g creveti marinati 1/2 ananas 1/4 salata eisberg 150 ml
smantana 2 linguri maioneza 2 linguri zahar 2 lingurite wasabi 2
linguri patrunjel tocat 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se…Read more »
Aperitive cu branza de burduf
30 January 2014
Aperitive
cu branza de burduf din: foi de placinta, branza de burduf, oua,
ciuperci, ceapa, smantana, margarina, ulei, sare. Ingrediente: 1 pachet
(400 g ) foi de placinta 500 g banza de burduf 2 oua 400 g ciuperci 1
ceapa 4 linguri smantana 150 g margarina 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: Laşi…Read more »
Supă minestrone cu sos pesto
30 January 2014
O
reteta delicioasa de supa: ulei de masline, ceapa, moarcovi, dovlecei,
ciuperci, rosii, fasole boabe, supa de legume, pastpatrunjel, busuioc,
usturoi, sare, miez de nuca, parmezan Ingrediente: 3 linguri ulei de
măsline 1 ceapă 2 morcovi 1 dovlecel mic 100 g ciuperci 1-2 roşii 2
linguri de fasole boabe 800 ml supă de legume 150…Read more »
Reteta zilei: Pizza cu aluat de mei, branza si rucola
30 January 2014
Pizza
cu aluat de mei, branza si rucola din: mei uscat, supa de legume, oua,
branza cheddar, cimbru, iaurt, cimbru, patrunjel, tarhon, ceapa, suc de
lamaie, sare, piper, ulei de masline, ciuperci, usturoi,rucola, sare,
piper. Ingrediente aluat: 1 cana mei uscat 2 cesti supa de legume 2
oua 1/3 cana branza cheddar, rasa 1…Read more »
Retete delicioase: Muşchi de vită cu verdeaţă
30 January 2014
O
reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si
roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de
carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2
linguri ulei de măsline…Read more »
Supa cu cartofi
30 January 2014
O
reteta delicioasa de supa cu: cartofi, apa, lapte, unt, branza telemea,
branza de vaci, sare, chimen, patrunjel. Ingrediente: 500 ml apă 500 ml
lapte 1 lingură de unt 3 bucăţele de brânză telemea 120 g brânzică de
vaci 4 cartofi sare chimen pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor
Mod de preparare: Se curăţă…Read more »
Perisoare cu sos de castraveti murati
30 January 2014
Perisoare
cu sos de castraveti murati din: piept de pui, orez, ceapa, ulei, apa
rece, ou, faina, piper, marar, patrunjel, castraveti murati, suc de
rosii, faina, ulei, ceapa, smantana, marar, boia, usturoi. Ingrediente:
250 g piept de pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri ulei 2 linguri apa
rece 1 ou 25 g…Read more »
Retete delicioase: Frigărui de oaie
30 January 2014
O
reteta de frigarui de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei
gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de
dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1 vânătă 1 ardei gras
ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură de
cimbrişor 3 foi de dafin Mod…Read more »
Salata de spanac cu nuci si capsuni
30 January 2014
Salata
de spanac cu nuci si capsuni din: ulei de mac, zahar, otet balsamic,
susan, mac, ceapa, boia de ardei iute, sos worcester, frunze de spanac,
capsuni, nuci. Ingrediente: 4 linguri ulei de mac 1 lingurita zahar 3
linguri otet balsamic 2 linguri susan 1 lingura mac 1 lingura ceapa
tocata 1/4 lingurita boia de…Read more »
Caltabos de casa
30 January 2014
Se
taie cuburi 1 kg pulpă de porc şi se îndepărtează părţile grase. Se
sărează carnea slabă şi se lasă să stea o zi la frigider. Se
condimentează cu nucşoară şi piper alb măcinat şi se dă prin maşina de
tocat. Se adaugă 2 chifle tăiate cuburi şi 150 ml smântână şi se lasă
să…Read more »
Pancakes cu porumb dulce si sos pesto
30 January 2014
Pancakes
cu porumb dulce si sos pesto din: porumb dulce, ou, ceapa rosie,
patrunjel verde, faina, lapte, praf de copt, bicarbonat, sare, piper,
Ingrediente: pentru pancakes: 1 cutie porumb dulce 1 ou 1 ceapa rosie 1
legatura mica de patrunjel verde 70 g faina 200 ml lapte 1 lingurita
praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat…Read more »
Supa cu omleta si chimen
30 January 2014
Supa
cu omleta si chimen din: oua, ceapa, supa de pasare, ulei, seminte de
chimen, otet, faina, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 10 oua 3 cepe
de dimensiune mijlocie 2 1/2 l supa de pasare sau de vita 10 ml ulei 10 g
seminte de chimen 10 ml otet 40 g faina 1 legatura patrunjel piper…Read more »
Reteta zilei: Salata de taitei cu legume si dressing cu pasta de chili
30 January 2014
Salata
de taitei cu legume si dressing cu pasta de chili din: taitei, salata
creata, ridichi, morcovi, ceapa verde, alge marine uscate, seminte de
susan, pasta de chili, sos de soia, ulei de susan, zahar, otet de orez,
ulei. Ingrediente: 250gr taitei 1 1/2 salata creata 2 legaturi de
ridichi 2 morcovi 2 legaturi…Read more »
Desert cu griş şi pere flambate
30 January 2014
Desert
cu griş şi pere flambate din: lapte, gris, zahar, pere, lamaie, apa,
sirop de pere, suc de lamaie, rom. Ingrediente: pentru gris cu lapte: un
litru lapte 125 g gris fin 75 g zahar pentru garnitura de pere: 4-6
pere o lamaie un litru apa 250 g zahar pentru flambat: 120 g zahar 125…Read more »
Bulete picante cu branza
30 January 2014
Bulete
picante cu branza din: cascaval, telemea, de oaie, branza de burduf,
oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, faina, piper, boia iute,
malai, ulei. Ingrediente: 150 g cascaval 150 g telemea de oaie 150 g
branza de burduf 4 oua 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita
zeama de lamaie 60 g faina piper…Read more »
Chifle cu busuioc
30 January 2014
Chifle
cu busuioc din: faina, lapte, tarate, ou, ulei, miere, seminte de
floarea soarelui, busuioc, praf de copt, apa minerala, sare, ulei.
Ingrediente: cate 1 cana faina si lapte 1 ceasca tarate 1 ou 3 linguri
ulei 1 lingura miere 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingurita
busuioc uscat 1 plic praf de copt…Read more »
Tarta cu spanac si carnat
30 January 2014
Tarta
cu spanac si carnat din: aluat de foi, faina, unt, ceapa, spanac, sare,
piper alb, oua, usturoi, cascaval, smantana, carnati. Ingrediente: 400 g
aluat de foi 1 lingura faina 1 lingura unt 1 ceapa 300 g spanac
congelat sare piper alb 3 oua 2 catei de usturoi 40 g cascaval ras 4
linguri smantana…Read more »
Retete delicioase: Frigărui de vită cu sos
30 January 2014
O
reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc
de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline,
patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru.
Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă
sucul de la 1 lămâie 2 roşii…Read more »
Reteta zilei: Desert cu crema de branza si fructe uscate
29 January 2014
Desert
cu crema de branza si fructe uscate din: crema de branza, miere, branza
cheddar, fructe uscate, nuci pecan. Ingrediente: 250gr crema de
branza 2 linguri de miere 250 gr branza cheddar, maruntita 200gr mix de
fructe uscate 1 cana nuci pecan, tocate Mod de preparare: Combinati
crema de branza si mierea,…Read more »
Rulada de porc cu varza murata
29 January 2014
Rulada
de porc cu varza murata din: varza murata, sare, zahar, pulpa de porc,
piper alb, caltabos, ceapa, usturoi, bulion, bere neagra, foi de dafin,
supa de carne, patrunjel. Ingrediente: 250 g varza alba murata sare 1-2
lingurite zahar 500 g pulpa de porc piper alb macinat circa 250 g
caltabos 1 ceapa 3 catei…Read more »
Carne cu cartofi
29 January 2014
Carne
cu cartofi din: carne, ceapa, sare, untura, faina, cartofi, patrunjel
verde, bulion, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 cepe sare 1 lingura
untura, daca nu e destul de grasa carnea 1 varf de lingura de faina 1
kg cartofi 1/2 legatura patrunjel verde 1-2 linguri bulion putin cimbru
(optional) Mod de preparare: Tai…Read more »
Prăjitură aromată cu pere si mascarpone
29 January 2014
Prăjitură
aromată cu pere si mascarpone din: faina, unt, zahar, sare, ou, coaja
de lamaie, pere, zeama de lamaie, zahar vanilat, mascarpone, smantana,
zahar, galbenus. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 200 g unt 100 g
zahar un praf de sare 1 ou coaja de la o lamaie pentru umplutura: 1 kg
pere 2 linguri…Read more »
Ciorba cu carnati si creier de porc
29 January 2014
Ciorba
cu carnati si creier de porc din: creier de porc, carnati, ceapa,
morcovi, radacina de hrean, orez, galbenus, smantana, faina, sare,
piper, zeama de varza acra, ulei, leustean. Ingrediente: 500 g creier de
porc 500 g carnati 1 ceapa 2 morcovi 1 adacina de hrean 1 lingura orez 1
galbenus 100 g smantana 1…Read more »
Retete delicioase: Rulade de pui cu creveti
29 January 2014
O
reteta simpal de Rulade de pui cu creveti din: creveti black tiger,
piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana,
peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice,
busuioc, aceto balsamico si vin alb. Ingrediente: 50 g creveţi Black
Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100 g broccoli 30 g
prosciutto…Read more »
Doboş cu tarhon
29 January 2014
Doboş
cu tarhon din: branza cu smantana, sunca, cascaval afumat, tarhon,
piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 3 cutii de branza cu
smantana 250 g sunca 250 g cascaval afumat tarhon piper sare 1/2
legatura marar 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: Tai şunca şi
caşcavalul în felii, iar tarhonul mărunt. Amesteci brânza cu smântână,
verdeţurile…Read more »
Retete delicioase: Peşte cu salsa caldă
29 January 2014
O
reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi
granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper
alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet
de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă
praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură…Read more »
Ciorba de fasole cu usturoi si chili
29 January 2014
Ciorba
de fasole cu usturoi si chili din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, ardei
grasi, ciuperci, oregano, chili, bulion, supa de pui, fasole rosie,
sare, piper. Ingediente: 2 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei de
usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi rosii 250 g ciuperci champignon 1
lingurita oregano uscat 1/2 lingurita chili macinat 2…Read more »
Oua umplute cu pasta
29 January 2014
Oua
umplute cu pasta din: oua, maioneza dietetica, ardei capia, piper,
sare, foi de salata. Ingrediente: 5 oua 100 g maioneza dietetica 4-5
ardei capia piper negru macinat sare cateva foi de salata pentru decor
Mod de preparare: Coci ardeii în cuptor sau pe flacără, întorcându-i pe
toate părţile. Ii presari cu sare şi…Read more »
Retete delicioase: Aripioare de pui picante
29 January 2014
O
reteta delicioasa de aripioare de pui picante din: aripioare de pui,
usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de
lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si
parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei
iute 2 linguri bulion 1 lingură miere sare…Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci si mazare
29 January 2014
Salata
de pui cu ciuperci si mazare din: piept de pui, mazare, ciuperci,
marar, maioneza, ulei, sare. Ingrediente: 2 buc piept de pui 250gr
mazare 18 ciuperci 1/4 cesti marar 3/4 cesti maioneza 1 lingura ulei
Sare, dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa cu
sare. Spalati, curatati si…Read more »
Pateuri cu carne de pui si masline
29 January 2014
Pateuri
cu carne de pui si masline din: aluat, piept de pui file, usturoi,
boia, chimen, ceapa verde, rosie, masline, zeama de lamaie, faina, ulei,
sare. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 1 piept de pui file 1 catel de
usturoi cate 1 lingura boia si chimen pisat 2 fire de ceapa verde 1
rosie 100…Read more »
Supa gulas de vita
29 January 2014
Supa
gulas de vita din: ulei, ceapa, carne de vita, boia dulce, supa de
vita, chimen, chili, maghiran, faina, usturoi, cartofi, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa tocata 200 g carne slaba de vita 2
lingurite boia dulce 1 l supa de vita 1 praf chimen macinat 1 praf chili
1 praf maghiran…Read more »
Budincă fină cu miere
29 January 2014
Budincă
fină cu miere din: unt, zahar brun, miere, oua, faina, praf de copt.
Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar brun 150 ml miere 3 oua 150 g faina
1/2 plic praf de copt Mod de preparare: Se pregăteşte o formă care se
unge şi se tapetează cu hârtie de copt ce se…Read more »
Retete delicioase: Ton prăjit cu salsa
29 January 2014
O
reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din:
fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru,
usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper
negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare
pentru salsa: 100 g boabe de…Read more »
Pasta de masline cu usturoi
29 January 2014
Pasta
de masline cu usturoi din: hrisca, masline, ceapa, usturoi, ardei
grasi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 g hrisca 150 g masline
negre 2 cepe 1 catel de usturoi 2 ardei grasi 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Speli bine hrişcă, o pui întrun vas înalt şi o
opăreşti cu o cantitate…Read more »
Prajitura marmorata cu miere
29 January 2014
Prajitura
marmorata cu miere din: ulei de floarea soarelui, zahar pudra, lapte,
faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, unt, miere. Ingrediente:
250 ml ulei de floarea soarelui 200 g zahar pudra 100 ml lapte
semidegresat 300 g faina 25 g cacao 3 oua o lingurita praf de copt
cateva picaturi esenta de vanilie…Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu ardei iute si quinoa
29 January 2014
Mancare
de fasole cu ardei iute si quinoa din: ulei de masline, ceapa rosie,
ardei iute, usturoi, fasole neagra, rosii, ardei iute verde, quinoa,
condimente pentru taco, coriandru, supa de legume, smantana, lamaie
verde, avocado. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa rosie,
cuburi 1 ardei iute, cuburi (fara seminte) 3 catei de usturoi,…Read more »
Supa crema de conopida cu crutoane
29 January 2014
Supa
crema de conopida cu crutoane din: unt, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
cimbru, conopida, cartofi, supa de legume, lapte, smantana, sare,
piper, parmezan. Ingrediente: 40 g unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
foaie de dafin 4 fire de cimbru 1 kg conopida 400 g cartofi 800 ml supa
de legume 500 ml…Read more »
Retete delicioase: Frigarui cu ravioli
29 January 2014
O
reteta simpla de frigarui cu ravioli din: ravioli umplute cu ricotta,
ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt si supa de
legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta 1 ardei gras
galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată mixtă (sau
amestec pentru mititei) sare 1 lingură…Read more »
Tocanita aromata cu carne de porc
29 January 2014
Tocanita
aromata cu carne de porc din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi, supa
de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin,
pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, smantana. Ingrediente: 500 g
carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500
ml supa…Read more »
Chec aperitiv cu sunca si ciuperci
29 January 2014
Chec
aperitiv cu sunca si ciuperci din: ciuperci, sunca, cascaval,
castraveti murati, gogosari in otet, praf de copt, faina, oua, cimbru,
oregano, maghiran, piper, boia, sare, patrunjel, ulei. Ingrediente: 2
borcane ciuperci (800 g) 300 g sunca 300 g cascaval ori telemea mai
nesarata 300 g castarveti murati 300 g gogosari in otet 1 plic…Read more »
Prăjitură cu griş însiropată
29 January 2014
Prăjitură
cu griş însiropată din: oua, zahar pudra, suc de portocale, gris,
migdale, faina de migdale, sare, scortisoara, miere, esente.
Ingrediente: 4 oua 50 g zahar pudra 80 ml suc de portocale 80 g gris fin
40 g migdale intregi 40 g faina de migdale sare un praf scortisoara
pentru sirop: 100 g zahar pudra…Read more »
Spaghete cu sos de carne si cimbru
29 January 2014
Spaghete
cu sos de carne si cimbru din: spaghete, carne tocata, usturoi, ceapa,
ulei, cascaval, bulion, vin alb, cimbru, sare, piper. Ingrediente: o
punga spaghete 350 g carne tocata, dupa gust 2 catei de usturoi o ceapa 2
linguri ulei 100 g cascaval 2-3 linguri bulion 200 ml vin alb sec o
lingurita cimbru sare…Read more »
Retete delicioase: Chifteluţe de somon cu sos
29 January 2014
O
reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din:
cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare,
piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi,
curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2
linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa, opţional…Read more »
Supa de linte cu ciuperci si maghiran
29 January 2014
Supa
de linte cu ciuperci si maghiran din: ciuperci uscate, ceapa, usturoi,
morcovi, telina verde, ulei de masline, linte rosie, supa de legume,
maghiran. Ingrediente: 100 g ciuperci uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
morcovi 2 fire telina verde 1 lingura ulei de masline 300 g linte rosie
1 l supa de legume…Read more »
Reteta zilei: Supa cu peste si creveti
29 January 2014
Supa
cu peste si creveti din: apa, supa de legume, sare, cartofi, morcovi,
file de peste, creveti, ulei de masline, ceapa, telina, dafin,
condimente, piper, patrunjel. Ingrediente: 10 cani de apa 2 cani de
supa de legume 1 lingura sare 3 cartofi 2 morcovi, felii subtiri 350gr
file de peste, bucati ½ kg de creveti,…Read more »
Prăjitură cu griş si fructe
29 January 2014
Prăjitură
cu griş si fructe din: faina, zahar, oua, cacao, praf de copt, lapte,
gris, zahar vanilinat, fructe. Ingrediente: pentru blatul cu cacao: 150 g
faina 150 g zahar 5 oua 20 g cacao 1/2 plic praf de copt pentru grisul
cu lapte: 400 ml lapte 6-7 linguri gris un plic zahar vanilinat pentru
servit:…Read more »
Aperitiv cu ficat şi ciuperci
29 January 2014
Aperitiv
cu ficat şi ciuperci din: smantana, oua, praf de copt, faina, ficat de
porc, cascaval, ciuperci, sare, piper, unt, marar, gogosar. Ingrediente:
3-4 linguri smantana 4 oua 1 varf cutit praf de copt faina cate 300 g
ficat de porc, cascaval si ciuperci 75 g unt sare piper 1 legatura marar
1 gogosar rosu,…Read more »
Retete delicioase: Tarta de legume
29 January 2014
O
reteta delicioasa de tarta de legume din: aluat de foi, ardei grasi,
praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare
si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei graşi roşii 2 ardei
graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2 căţei de usturoi 200 g
brânză…Read more »
Rosii pane cu cascaval
29 January 2014
Rosii
pane cu cascaval din: rosii, cascaval, oua, faina, ulei, sare, piper,
condiment. Ingrediente: 4-5 rosii 100 g cascaval 3 oua 2 linguri faina
100 ml ulei sare piper 1/2 lingurita condiment din legume uscate Mod
de preparare: Alegi roşii tari, cărnoase. Le speli şi le tai în rondele
groase, apoi le presari cu…Read more »
Supa de pui cu taitei de orez
29 January 2014
Supa
de pui cu taitei de orez din: pulpe de pui afumate, praz, ceapa verde,
ardei iute, ghimbir, ulei, coriandru verde, sos de soia, sherry, zahar,
supa de pasare, taitei de orez. Ingediente: 2 pulpe de pui afumate 1 fir
praz 2 cepe verzi 1 ardei iute o bucatica de 5 cm de ghimbir proaspat…Read more »
Retete de cocktailuri: Cocktail Affinity
28 January 2014
O
reteta simpla de Cocktail Affinity din: angostura bitter, scotch
whisky, vermouth dry si vermouth roso. Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie –
Vermouth drinks Se serveste inainte de mese Ingrediente: 2 picături de
Angostura Bitter 4/10 scotch whisky 3/10 vermouth dry 3/10 vermouth
rosso …Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci si mazare
Salata
de pui cu ciuperci si mazare din: piept de pui, mazare, ciuperci,
marar, maioneza, ulei, sare. Ingrediente: 2 buc piept de pui 250gr
mazare 18 ciuperci 1/4 cesti marar 3/4 cesti maioneza 1 lingura ulei
Sare, dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa cu
sare. Spalati, curatati si…Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole cu ardei iute si quinoa
Mancare
de fasole cu ardei iute si quinoa din: ulei de masline, ceapa rosie,
ardei iute, usturoi, fasole neagra, rosii, ardei iute verde, quinoa,
condimente pentru taco, coriandru, supa de legume, smantana, lamaie
verde, avocado. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa rosie,
cuburi 1 ardei iute, cuburi (fara seminte) 3 catei de usturoi,…Read more »
Reteta zilei: Supa cu peste si creveti
Supa
cu peste si creveti din: apa, supa de legume, sare, cartofi, morcovi,
file de peste, creveti, ulei de masline, ceapa, telina, dafin,
condimente, piper, patrunjel. Ingrediente: 10 cani de apa 2 cani de
supa de legume 1 lingura sare 3 cartofi 2 morcovi, felii subtiri 350gr
file de peste, bucati ½ kg de creveti,…Read more »
Reteta zilei: Placintele cu cirese
Placintele
cu cirese din: aluat de placinta, gem de cirese, ou, zahar.
Ingrediente: 1 aluat placinta 4 linguri gem cirese 1 ou Zahar Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de
copt si pastrati deoparte. Taiati aluatul in dreptunghiuri, apoi puneti
pe hartia de copt in tava. Puneti…Read more »
Reteta zilei: Hotdog in aluat de paine
Hotdog
in aluat de paine din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, lapte, apa,
unt, ou, carnati, ceapa, ardei verde, ulei de masline, sare, piper,
maioneza, ketchup, mustar. Ingrediente: 2 1/2 cana faina 1 plic drojdie
uscata 2 linguri de zahar 1/4 lingurita de sare 1/2 cana de lapte caldut
1/4 cana de apa calda 2…Read more »
Reteta zilei: Tofu aromat
Tofu
aromat din: pasta de ghimbir cu usturoi, sos de soia, sos de ardei
iute, sos de ardei iute rosu, suc de lamaie, pasta de tomate, praf de
chimen, tofu. Ingrediente: 1 lingurita pasta de ghimbir cu usturoi 2-3
lingurite sos de soia 1 1/2 lingurita sos de ardei iute 1/2 lingurita
sos de…Read more »
Reteta zilei: Supa picanta de vita cu rosii si ardei
Supa
picanta de vita cu rosii si ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras,
ardei iute, chimen, supa de vita, rosii, varza, carne de vita, ardei
copt, smantana. Ingrediente: 2 cepe, feliate 2 lingurite usturoi,
tocat 1 lingura ulei de masline 2 linguri ardei gras, tocat 1 lingura
ardei iute 1/2 lingurita seminte de chimen,…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra si fructe uscate
Prajiturele
cu ciocolata neagra si fructe uscate din: chips-uri de ciocolata
neagra, rodie, curmale, smochine uscate. Ingrediente: 3 cesti
chips-uri de ciocolata neagra 2/3 cana rodie 2/3 cana de curmale, taiate
bucati mici 2/3 cana smochine uscate, taiate bucati mici Mod de
preparare: Topiti ciocolata la bain marie. Intr-o tava de briose
asezati…Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci copti umpluti cu carne de curcan
Cartofi
dulci copti umpluti cu carne de curcan din: cartofi dulci, ulei de
masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de curcan, fasole in sos de
chili, sare, piper, boia, chili, piper cayenne, chimen, fulgi de ardei
rosu. Ingrediente: 8 cartofi dulci 3 linguri de ulei de masline ½
ceapa rosie, cuburi 3 catei de…Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc umplut cu mere caramelizate
Muschi
de porc umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara,
mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale.
Ingrediente: 1 baton de unt ¼ cana de zahar brun plus 1 lingura
scortisoara 2 mere, cuburi 1 bucata muschi de porc sare si piper dupa
gust 2 linguri de ulei vegetal…Read more »
Reteta zilei: Salata de couscous
Salata
de couscous din: couscous, morcov, telina, ceapa verde, patrunjel,
fasole, stafide, otet de mere, ulei de masline, miere, curry, turmeric,
piper. Ingrediente: 2 cani couscous ¾ cana morcov, tocat ¾ cana de
telina, tocata 3 cepe verzi , feliate ½ ceasca patrunjel, tocat 1 ceasca
fasole ½ ceasca de stafide Ingrediente pentru sos:…Read more »
Reteta zilei: Supa minestrone cu dovleac si salata creata
Supa
minestrone cu dovleac si salata creata din: ulei de masline, ceapa,
dovleac, usturoi, rozmarin, salata creata, supa de pui, paste, fasole
alba, parmezan, sare, piper. Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1
ceapa, tocata ½ dovleac, cuburi 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita
de rozmarin 1 salata creata 4 cesti supa de…Read more »
Reteta zilei: Briose cu pere si alune
Briose
cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de
vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt,
nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra. Ingrediente: 2 pere 6 linguri
unt, topit 2/3 ceasca de zahar 1 cana lapte batut 2 oua, usor batute 1
1/2 lingurite esenta…Read more »
Reteta zilei: Supa de vita cu hrisca si legume
Supa
de vita cu hrisca si legume din: apa, hrisca, carne de vita, morcov,
ceapa, cartofi, patrunjel, marar, dafin, sare, piper. Ingrediente: 4
litri apa 1/2 cani hrisca 500gr carne de vita cu os 1 morcov 1 ceapa 2
cartofi 1/4 cesti patrunjel sau marar 3 frunze de dafin Sare si piper,
dupa gust…Read more »
Reteta zilei: Somon in sos teriyaki cu sos de piersici
Somon
in sos teriyaki cu sos de piersici din: sos teriyaki, suc de lamaie,
miere, somon, ulei, piersici, porumb, rosie, ardei iute, ceapa rosie,
coriandru, sare, piper. Ingrediente pentru somon teriyaki : 1 lingura
sos teriyaki 1 lingura suc de lamaie 1 ½ lingura de miere 4 fileuri de
somon 2 linguri de ulei…Read more »
Reteta zilei: Penne cu sos picant de branza
Penne
cu sos picant de branza din: crema de branza, sos iute, supa de pui,
condimente, smantana, piept de pui, penne. Ingrediente: 250 gr crema
de branza ¼ ceasca sos iute ½ cana supa de pui 1 lingura condimente,
dupa gust ¾ ceasca smantana 2 cesti piept de pui, tocat 250gr penne
Mod…Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi cu linte
Salata
de cartofi cu linte din: ceapa, cimbru, dafin, linte, sare, piper,
cartofi, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, ulei de masline,
capere, castravete acru, praz, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe, tocate 4
crengute de cimbru 1 frunza de dafin 1 cana linte verde Sare si piper 1
kg de cartofi 2 linguri otet…Read more »
Reteta zilei: Rosii marinate
Rosii
marinate din: rosii, marar, usturoi, apa, zahar, sare, ketchup.
Ingrediente: 10 rosii 1 cana marar 4 catei de usturoi 2 cesti apa fiarta
2 cesti apa fiarta si racita 1 lingura zahar 1 lingura sare 1 cana
ketchup Mod de preparare: Crestai rosiile. Turnati apa fierbinte peste
ele, lasati 3 minute, apoi…Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu nuci, curmale si fulgi de ciocolata
Prajiturele
cu nuci, curmale si fulgi de ciocolata din: nuci, cacao, curmale, sare,
esenta de vanilie, apa, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 3 cesti de
nuci 5 linguri de cacao 10 curmale un varf de cutit de sare 1 lingura
esenta de vanilie 2-3 linguri de apa ¼ ceasca fulgi de ciocolata Mod
de…Read more »
Reteta zilei: Piept de pui la gratar marinat in sos picant
Piept
de pui la gratar marinat in sos picant din: ulei de masline, usturoi,
miere, chimen, ardei iute, sare, piper, piept de pui. Ingrediente: 3
linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingura de
miere 1/4 lingurita chimen 2 ardei iuti in sos adobo, tocat un varf de
cutit sare…Read more »