luni, 3 februarie 2014

Retete de Sarbatoare #39

Retete de Sarbatoare:

Rulouri cu sunca si susan

31 January 2014
Rulouri_cu_sunca_si_susanRulouri cu sunca si susan din: bacon, cascaval, sunca de praga, faina, seminte de susan, ou, sare, untdelemn. Ingrediente: 4 felii de bacon 150 g cascaval 150 g felii de sunca de praga 2 linguri faina 50 g seminte de susan 1 ou sare 100 ml untdelemn pentru prajit   Mod de preparare: Tai caşcavalul…Read more »

Ciorbita de perisoare cu tarhon

31 January 2014
Ciorbita_de_perisoare_cu_tarhonCiorbita de perisoare cu tarhon din: ceapa, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, telina, smantana, oua, verdeata, tarhon, cimbru, foaie de dafin, ulei, ardei iute, carne de pasare, orez, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 cartofi 2 morcovi 2 rosii 1 ardie rgas 1 telina mica 1 pahar smantana 2 oua verdeata 1 legatura tarhon cimrbu si…Read more »

Galuste cu slaninuta si salata verde

31 January 2014
Galuste_cu_slaninuta_si_salata_verdeGaluste cu slaninuta si salata verde din: paine, ceapa, unt, faina, sunca, lapte, oua, ceapa verde, ceapa rosie, otet de vin, ulei de masline, salata verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paine alba veche de-o zi 2 cepe tocate marunt 40 g unt 80 g faina 150 g sunca crud uscata 200 ml lapte 4…Read more »

Tagliatelle cu sunca uscata

31 January 2014
Tagliatelle_cu_sunca_uscataTagliatelle cu sunca uscata din: ceapa, ulei de masline, sunca crus uscata, rosii decojite, foaie de dafin, sare, piper, ardei iute, usturoi, tagliatelle, busuioc, rosii uscate. Ingrediente: 100 g ceapa 50 ml ulei de masline 100 g sunca crud uscata 250 g rosii decojite  foaie de dafin sare piper 1 ardei iute 1 catel de…Read more »

Ruladă de vitel cu gorgonzola

31 January 2014
Rulada_de_vitel_cu_gorgonzolaRuladă de vitel cu gorgonzola din: muschi de vitel, piept de pui file, gorgonzola, ciuperci, spanac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g muschi de vitel sau vita 2 piepti de pui file 250 g branza de tip gorgonzola 8-10 ciuperci mari 300 g spanac ulei de masline sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Supa de praz cu verdeata

31 January 2014
Supa_de_praz_cu_verdeataSupa de praz cu verdeata din: praz, morcov, radacina de patrunjel, telina, ulei, supa de legume, sare, piper, fidea, patrunjel. Ingrediente: 1 fir praz 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 radacina telina 1 lingura ulei 1,2 l supa de legume sare piper 80 g fidea 1 lingura patrunjel sau ceapa verde tocata   Mod de…Read more »

Retete delicioase: Gulaş din muşchi de bou

31 January 2014
Retete_Delicioase_Gulas_din_muschi_de_bouO reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2 linguriţă boia…Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de mere si ceapa

31 January 2014
Cotlete_de_porc_cu_sos_de_mere_si_ceapa_06Cotlete de porc cu sos de mere si ceapa din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, mere, ceapa, supa de pui, smantana, mustar dijon, bourbon, cimbru.   Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 2 linguri ulei de masline 2 mere, taiate felii 1…Read more »

Suc picant de rosii

31 January 2014
Suc_de_rosiiSuc picant de rosii din: rosii, ardei gras, mar, telina, sos worcestershire, piper. Ingrediente: 3 rosii 1/2 ardei gras verde 1 mar 1/2 telina 1 lingurita sos worcestershire 1 varf de cutit de piper     Mod de preparare: Procesati la blender toate ingredientele si turnati intr-un pahar. Antioxidantii din acest suc vor impiedica degradarea…Read more »

Scoici cu sos de roşii şi portocale

31 January 2014
Scoici_cu_sos_de_rosii_si_portocaleO reteta usoara de scoici cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50 ml bulion…Read more »

Crema cu citrice

31 January 2014
Crema_cu_citriceCrema cu citrice din: lapte, pastaie de vanilie, fulgi de orez, suc de limeta, suc de portocala, miere, zahar, mandarine, alune. Ingrediente: 600 ml lapte 1 pastaie de vanilie 160 g fulgi de orez instant sucul de la 1 limeta sucul de la 1 portocala 2,5 linguri miere fluida 1 lingura zahar 2 mandarine 2…Read more »

Chiftelute in sos de branza

31 January 2014
Chiftelute_in_sos_de_branzaChiftelute in sos de branza din: carne de porc, ou, sare, piper, usturoi, oregano, faina, ulei, ceapa, unt, branza de vaci, parmezan, supa de carne, suc de lamaie, tagliatelle, piper rosu, macinat. Ingrediente: 400 g carne de porc tocata 1 ou sare piper 1 catel de usturoi 2 lingurite oregano uscat 2 lingui faina ulei…Read more »

Suc de afine cu mar verde

31 January 2014
Cocktailuri_19Suc de afine cu mar verde din: afine, mere verzi. Ingrediente: 300 gr afine 1-2 mere verzi     Mod de preparare: Indepartati cotoarele de la mere, adaugati in blender impreuna cu afinele si procesati pana se omogenizeaza. Afinele se numara printre fructele de padure foarte bogate in substante naturale care stimuleaza elasticitatea pielii.Read more »

Crochete de peşte şi ciuperci

31 January 2014
Crochete_de_peste_si_ciuperciCrochete de peşte şi ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, patrunjel, franzela, lapte, oua, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de peste 250 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 legatura patrunjel 100 g franzela 200 ml apa sau lapte 3 oua pesmet 2-3 linguri faina 200 ml ulei sare piper  …Read more »

Reteta zilei: Broccoli cu usturoi

31 January 2014
Broccoli_cu_usturoi_05Broccoli cu usturoi din: broccoli, ulei de masline, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de masline 6-8 catei de usturoi sare si piper     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 230C. Feliati usturoiul. Intr-o tava, puneti broccoli si stropiti cu ulei de masline. Adaugati usturoiul in tava si…Read more »

Retete delicioase: Midii inăbuşite

31 January 2014
Retete_delicioase_Midii_inabusiteO reteta simpla si delicioasa de midii inabusite din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat piper negru   Mod…Read more »

Ciorba taraneasca de miel

31 January 2014
Ciorba_taraneasca_de_mielCiorba taraneasca de miel din: carne de miel, otet, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, cartofi, ardei grasi, varza, ulei, rosii, pasta de tomate, condimet din legume uscate, bors, leustean verde, sare. Ingrediente: 1 kg carne de berbec/miel cu os 1 lingrua otet 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina mica 2 cepe…Read more »

Ravioli cu spanac si unt

31 January 2014
Ravioli_cu_spanac_si_untRavioli cu spanac si unt din: oua, ulei de masline, apa, faina, sare, ricotta, patrunjel, nuci, sare, piper, ardei iute, spanac. Ingrediente: aluat: 2 oua 50 ml ulei de masline 120 ml apa 350 g faina 1/2 lingurita sare umplutura: 250 g ricotta 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri nuci tocate sare piper sos: 100…Read more »

Rulada din pulpa de vitel

31 January 2014
Rulada_din_pulpa_de_vitelRulada din pulpa de vitel din: ficat de pasare, pulpa de vitel, bacon, unt, patrunjel verde, cartofi, piper, boia, sare, ulei. Ingrediente: 5 bucati ficat de pasare 600 g pulpa de vitel 6 felii de bacon 100 g unt 1 legatura patrunjel verde 3 cartofi piper boia sare 150 ml ulei   Mod de preparare:…Read more »

Retete delicioase: Piept de curcan in manta

31 January 2014
Retete_delicioase_Piept_de_curcan_in_mantaO reteta de piept de curcan in manta din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare.  Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2 linguri miere 2 linguriţe ulei…Read more »

Ciorbă ardelenească din picioare de porc

31 January 2014
Ciorba_ardeleneasca_din_picioare_de_porcCiorbă ardelenească din picioare de porc din: picioare de porc, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, patrunjel, tarhon, galbenus, sare, otet, smantana, faina. Ingrediente: 700 g picioare de porc 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1 telina mica 2 linguri orez 1 legatura patrunjel 1 legatura tarhon 1 galbenus sare otet 2 linguri smantana 1 lingura…Read more »

Roşii umplute cu jumări de ouă

31 January 2014
Rosii_umplute_cu_jumsri_de_ouaRoşii umplute cu jumări de ouă din: rosii, oua, lapte, ulei, sare, piper, smantana, unt. Ingrediente: 1 kg rosii de dimensiune mijlocie 4 oua 2 linguri lapte sau smantana 2 linguri ulei sau 1 lingura unt sare piper negru macinat 1 lingurita smantana 1 lingura unt sau ulei pentru forma   Mod de preparare: Spargi…Read more »

Friptura de porc cu unt aromat

31 January 2014
Friptura_de_porc_cu_unt_aromatFriptura de porc cu unt aromat din: unt, mustar, piper, ceapa verde, muschi file de porc, mar, mrocov, telina, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: pentru untul aromat: 120 g unt moale 1 lingura mustar 1 lingurita piper macinat 1 lingura rondele de ceapa verde pentru friptura si garnitura: 700 g muschi…Read more »

Reteta zilei: Sos cu carne de curcan in frunze de varza

31 January 2014
Sos_cu_carne_de_curcan_in_frunze_de_varza_05Sos cu carne de curcan in frunze de varza din: ulei de masline, carne tocata de curcan, ceapa, ardei gras verde, supa de pui, rosii, chimen, coriandru, sare, piper, sos tabasco, masline, salata verde, varza.   Ingrediente: 4 lingurite ulei de masline 500gr carne tocata de curcan 1 ceapa, tocata 1 ardei gras verde, tocat…Read more »

Retete delicioase: Creveţi la grătar

31 January 2014
Retete_delicioase_Creveti_la_gratarO reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva  fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1 lingură ulei de măsline sare şi…Read more »

Ciorbita de pui cu bors si sfecla rosie

31 January 2014
Ciorbita_de_pui_cu_bors_si_sfecla_rosieCiorbita de pui cu bors si sfecla rosie din: pui, sfecla rosie, telina, praz, morcovi, radacina de patrunjel, varza, ceapa, untura, faina, rosii, foaie de dafin, oregano, bors, sare, piper, condiment vegetal, smantana. Ingrediente: 1 pui 500 g sfecla rosie 1 telina 2 fire praz 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1/2 varza 2 cepe potrivite…Read more »

Pastă din sardele si oua

31 January 2014
Pasta_din_sardele_si_ouaPastă din sardele si oua din: sardele in ulei, oua, ceapa, ulei, lamaie, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 cutii sardele in ulei 4 oua 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lamaie 200 g unt sare piper negru macinat cateva frunze de patrunjel   Mod de preparare: Pasezi sardelele printr-o sită sau în blender, fără…Read more »

Saratele cu cascaval

31 January 2014
Saratele_cu_cascavalSaratele cu cascaval din: unt, parmezan, cascaval, sare, boia, galbenusuri, smantana, faina, praf de copt, mac, susan, fistic, chimen, sare. Ingrediente: 150 g unt 60 g parmezan 120 g cascaval moale ras 1/2 lingurita sare 1 lingurita boia 2 galbenusuri 100 ml smantana 250 g faina 1/2 lingurita praf de copt mac susan fistic chimen…Read more »

Retete delicioase: Pulpă de ied cu cartofi

31 January 2014
Retete_delicioase_Pulpa_de_ied_cu_cartofiO reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare, piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi, cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg) sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3 linguri ulei de măsline 600…Read more »

Retete de cocktailuri: Cocktail Alexander

30 January 2014
Cocktail_AlexanderCocktail Alexander din: frisca, crema de cacao, cognac. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – cupă mică dublă Categorie – Brown drinks. cremă de cacao Decoratiune – la suprafaţă, un praf de nucşoară Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 1/3 frişca 1/3 cremă de cacao de culoare închisă 1/3 cognac Mod de preparare:…Read more »

Greseli des intalnite in prepararea carnii

30 January 2014
GratarDe la reguli ce ţin de igiena culinară până la cele care ajută la obţinerea unor preparate delicioase, specialişti în nutriţie şi bucătari cu experienţă au pus la punct un mic îndrumar pentru amatorii într-ale gastronomiei. Folosiţi acelaşi tocător pentru carne şi legume Carnea crudă împrăştie bacterii pe toate suprafeţele cu care vine în contact,…Read more »

Suc de castravete

30 January 2014
SucSuc de castravete din: castravete, morcovi, telina, mere. Ingrediente: 1 castravete 2 morcovi 1/2 telina 2 mere     Mod de preparare: Procesati la blender toate ingredientele si turnati intr-un pahar. Castravetele are efecte benefice pentru piele.Read more »

Reteta zilei: Smoothie de afine si curmale

30 January 2014
Smoothie_de_afine_si_curmale_05Smoothie de afine si curmale din: afine, scortisoara, lapte de cocos, suc de mere, mar, curmale.   Ingrediente: 2 cesti de afine congelate 1 lingurita de scortisoara 1 ceasca lapte de cocos 1 ceasca de suc de mere 1 mar, bucati 2 curmale, fara samburi   Mod de preparare: Puneti in blender toate ingredientele si…Read more »

Retete delicioase: Roastbeef cu busuioc

30 January 2014
Retete_delicioase_Roastbeef_cu_busuiocO reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g roastbeef 4  fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de…Read more »

Supa de gulii cu verdeata

30 January 2014
Supa_de_gulii_cu_verdeataSupa de gulii cu verdeata din: gulii, faina, lapte, smantana, ceapa, unt, oua, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 600 g gulii 40 g faina 200 ml lapte 200 g smantana 150 g ceapa 80 g unt 2 oua piper sare patrunjel   Mod de preparare: Cureţi guliile şi ceapa, le speli şi le pui la fiert…Read more »

Salata de pepene cu feta

30 January 2014
Salata_de_pepene_cu_fetaSalata de pepene cu feta din: pepene verde, masline negre, piper, branza feta, frunze de menta, ulei de masline. Ingrediente: 4 felii de pepene verde 125 g masline negre piper pisat 100 g branza feta zdrobita frunzele de la 2 fire de menta 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se taie cuburi…Read more »

Retete delicioase: Pacheţele cu crabi şi creveţi

30 January 2014
Retete_delicioase_Pachetele_cu_crabi_si_crevetiO reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi din: creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez, amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Ingrediente: 150 g creveţi fierţi, decorticaţi, decongelaţi dacă au fost congelaţi 2 linguri…Read more »

Chec cu lamaie si iaurt

30 January 2014
Chec_cu_lamaie_si_iaurtChec cu lamaie si iaurt din: lamai, iaurt, ulei, faina, oua, apa, zahar, stafide, praf de copt, zahar vnailat. Ingrediente: 2 lamai 2 pahare mici (150 ml) iaurt 2 pahare ulei (pahar de 150 ml) 6 pahare faina (pahar de 150 ml) 5 oua 1 pahar apa 4 pahare zahar 150 g stafide 1 plic…Read more »

Creveti in unt cu usturoi

30 January 2014
Creveti_in_unt_cu_usturoiCreveti in unt cu usturoi din: ardei iute, creveti, unt, ulei de masline, pudra de chili, coniac, bulion, verdeata, sare, piper, unt cu verdeata, bagheta. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 450 g creveti mari decorticati 25 g unt 5 linguri ulei de masline 1/4 lingurita pudra de chili 2 cl coniac 1 lingurita bulion 3…Read more »

Varză acră călită cu carnăciori

30 January 2014
Varza_acra_calita_cu_carnatiO reteta delicioasa de varza acra cu:bacon, ceapa, ulei, foi de dafin, ienupar boabe, vin alb, supa, carnati picanti, sare, piper, zahar. Ingrediente: 100 g bacon 2 cepe 2 linguri de ulei 1 kg varză murată 2 foi de dafin 2 boabe de ienupăr 125 ml vin alb 125 ml supă 800 g cârnaţi picanţi…Read more »

Retete delicioase: File de porc cu verdeaţă

30 January 2014
Retete_delicioase_File_de_porc_cu_verdeataO reteta delicioasa de file de porc cu verdeata din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2 legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar 5 linguri pesmet 500 g file de porc 1 borcan compot de vişine…Read more »

Prajiturele cehesti

30 January 2014
Prajiturele_cehestiO reteta delicioasa de prajitura ceheasca cu: faina, drojdie, unt, zahar, zahar vanilat, oua, lapte, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, mac, branza de vaci, magiun, fructe. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie I00 g unt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 250 ml lapte 1 linguriţă coajă rasă de lămâie un…Read more »

Galuste cu morcov

30 January 2014
Galuste_cu_morcovO reteta delicioasa de galuste cu: faina, lapte, ou, praf de copt, chifle, sare, morcov, ceapa, unt, supa de pui, smantana, ciuperci. Ingrediente găluşte: 500 g făină 250 ml lapte 1 ou un vârf de praf de copt 200 g chifle sare 1 morcov Ingrediente sos: 1 ceapă 2 linguri unt 2 linguri făină 200…Read more »

Reteta zilei: Supa de rosii cu paine prajita cu branza

30 January 2014
Supa_de_rosii_cu_paine_prajita_cu_branza_08Supa de rosii cu paine prajita cu branza din: ulei de masline, fulgi de ardei rosu, ceapa, rosii, apa, sare, piper, busuioc, iaurt, branza, branza cheddar, maioneza, mustar.   Ingrediente supa de rosii: 2 linguri ulei de masline 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1 ceasca ceapa tocata 2 cutii rosii 1 ½ cani de apa…Read more »

Castraveti umpluti cu carne de vita

30 January 2014
Castraveti_umpluti_cu_carne_de_vitaCastraveti umpluti cu carne de vita din: castraveti, carne de vita, oua, margarina, musta, piper, sare, ceapa, marar. Ingrediente: 8 castraveti proaspeti 1 conserva mica (250 g) de carne de vita 2 oua 100 g unt sau margarina tartinabila 2 lingurite mustar piper sare 1 ceapa mica sau 2 fire de ceapa verde 1/2 legatura…Read more »

Retete delicioase: Salată vietnameză de peşte

30 January 2014
Retete_delicioase_Salata_vietnameza_de_pesteO reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri alune crude, curăţate 2…Read more »

Grisine picante

30 January 2014
Grisine_picanteO reteta delicioasa de grisine cu:drajdie, apa, faina, sare, ulei de masline, ou, verdeata, boia de ardei. Ingrediente: 20 g drojdie 100 ml apă călduţă 200 g făină din grâu integral un vârf de sare 2 linguri ulei de măsline 1 ou verdeţuri sare boia de ardei   Mod de preparare: Se amestecă drojdia în…Read more »

Salata de creveti cu hrean

30 January 2014
Salata_de_creveti_cu_hreanSalata de creveti cu hrean din: creveti marinati, ananas, salata eisberg, smantana, maioneza, zahar, wasabi, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g creveti marinati 1/2 ananas 1/4 salata eisberg 150 ml smantana 2 linguri maioneza 2 linguri zahar 2 lingurite wasabi 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se…Read more »

Aperitive cu branza de burduf

30 January 2014
Aperitive_cu_branza_de_burdufAperitive cu branza de burduf din: foi de placinta, branza de burduf, oua, ciuperci, ceapa, smantana, margarina, ulei, sare. Ingrediente: 1 pachet (400 g ) foi de placinta 500 g banza de burduf 2 oua 400 g ciuperci 1 ceapa 4 linguri smantana 150 g margarina 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Laşi…Read more »

Supă minestrone cu sos pesto

30 January 2014
Supa_minestrone_cu_sos_pestoO reteta delicioasa de supa: ulei de masline, ceapa, moarcovi, dovlecei, ciuperci, rosii, fasole boabe, supa de legume, pastpatrunjel, busuioc, usturoi, sare, miez de nuca, parmezan Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 morcovi 1 dovlecel mic 100 g ciuperci 1-2 roşii 2 lin­guri de fasole boabe 800 ml supă de legume 150…Read more »

Reteta zilei: Pizza cu aluat de mei, branza si rucola

30 January 2014
Pizza_cu_aluat_de_mei_branza_si_rucola_10Pizza cu aluat de mei, branza si rucola din: mei uscat, supa de legume, oua, branza cheddar, cimbru, iaurt, cimbru, patrunjel, tarhon, ceapa, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, ciuperci, usturoi,rucola, sare, piper.   Ingrediente aluat: 1 cana mei uscat 2 cesti supa de legume 2 oua 1/3 cana branza cheddar, rasa 1…Read more »

Retete delicioase: Muşchi de vită cu verdeaţă

30 January 2014
Retete_delicioase_Muschi_de_vita_cu_verdeataO reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2 linguri ulei de măsline…Read more »

Supa cu cartofi

30 January 2014
Supa_cu_cartofiO reteta delicioasa de supa cu: cartofi, apa, lapte, unt, branza telemea, branza de vaci, sare, chimen, patrunjel. Ingrediente: 500 ml apă 500 ml lapte 1 lingură de unt 3 bucăţele de brânză telemea 120 g brânzică de vaci 4 cartofi sare chimen pătrunjel tocat sau arpagic pentru decor   Mod de preparare: Se curăţă…Read more »

Perisoare cu sos de castraveti murati

30 January 2014
Perisoare_cu_sos_de_castraveti_muratiPerisoare cu sos de castraveti murati din: piept de pui, orez, ceapa, ulei, apa rece, ou, faina, piper, marar, patrunjel, castraveti murati, suc de rosii, faina, ulei, ceapa, smantana, marar, boia, usturoi. Ingrediente: 250 g piept de pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri ulei 2 linguri apa rece 1 ou 25 g…Read more »

Retete delicioase: Frigărui de oaie

30 January 2014
Retete_delicioase_Frigarui_de_oaieO reteta de frigarui de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1 vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel 1 lingură de cimbrişor 3 foi de dafin   Mod…Read more »

Salata de spanac cu nuci si capsuni

30 January 2014
Salata_de_spanac_cu_nuci_si_capsuniSalata de spanac cu nuci si capsuni din: ulei de mac, zahar, otet balsamic, susan, mac, ceapa, boia de ardei iute, sos worcester, frunze de spanac, capsuni, nuci. Ingrediente: 4 linguri ulei de mac 1 lingurita zahar 3 linguri otet balsamic 2 linguri susan 1 lingura mac 1 lingura ceapa tocata 1/4 lingurita boia de…Read more »

Caltabos de casa

30 January 2014
Caltabos_de_casaSe taie cuburi 1 kg pulpă de porc şi se îndepărtează părţile grase. Se sărează carnea slabă şi se lasă să stea o zi la frigider. Se condimentează cu nucşoară şi piper alb măcinat şi se dă prin maşina de tocat. Se adaugă 2 chifle tăiate cuburi şi 150 ml smântână şi se lasă să…Read more »

Pancakes cu porumb dulce si sos pesto

30 January 2014
Pancakes_cu_porumb_dulce_si_sos_pestoPancakes cu porumb dulce si sos pesto din: porumb dulce, ou, ceapa rosie, patrunjel verde, faina, lapte, praf de copt, bicarbonat, sare, piper, Ingrediente: pentru pancakes: 1 cutie porumb dulce 1 ou 1 ceapa rosie 1 legatura mica de patrunjel verde 70 g faina 200 ml lapte 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat…Read more »

Supa cu omleta si chimen

30 January 2014
Supa_cu_omleta_si_chimenSupa cu omleta si chimen din: oua, ceapa, supa de pasare, ulei, seminte de chimen, otet, faina, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 10 oua 3 cepe de dimensiune mijlocie 2 1/2 l supa de pasare sau de vita 10 ml ulei 10 g seminte de chimen 10 ml otet 40 g faina 1 legatura patrunjel piper…Read more »

Reteta zilei: Salata de taitei cu legume si dressing cu pasta de chili

30 January 2014
Salata_de_taitei_cu_legume_si_dressing_cu_pasta_de_chili_13Salata de taitei cu legume si dressing cu pasta de chili din: taitei, salata creata, ridichi, morcovi, ceapa verde, alge marine uscate, seminte de susan, pasta de chili, sos de soia, ulei de susan, zahar, otet de orez, ulei.   Ingrediente: 250gr taitei 1 1/2 salata creata 2 legaturi de ridichi 2 morcovi 2 legaturi…Read more »

Desert cu griş şi pere flambate

30 January 2014
Desert_cu_gris_si_pere_flambateDesert cu griş şi pere flambate din: lapte, gris, zahar, pere, lamaie, apa, sirop de pere, suc de lamaie, rom. Ingrediente: pentru gris cu lapte: un litru lapte 125 g gris fin 75 g zahar pentru garnitura de pere: 4-6 pere o lamaie un litru apa 250 g zahar pentru flambat: 120 g zahar 125…Read more »

Bulete picante cu branza

30 January 2014
Bulete_picante_cu_branzaBulete picante cu branza din: cascaval, telemea, de oaie, branza de burduf, oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, faina, piper, boia iute, malai, ulei. Ingrediente: 150 g cascaval 150 g telemea de oaie 150 g branza de burduf 4 oua 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita zeama de lamaie 60 g faina piper…Read more »

Chifle cu busuioc

30 January 2014
Chifle_cu_busuiocChifle cu busuioc din: faina, lapte, tarate, ou, ulei, miere, seminte de floarea soarelui, busuioc, praf de copt, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: cate 1 cana faina si lapte 1 ceasca tarate 1 ou 3 linguri  ulei 1 lingura miere 1 lingura seminte de floarea soarelui 1 lingurita busuioc uscat 1 plic praf de copt…Read more »

Tarta cu spanac si carnat

30 January 2014
Tarta_cu_spanac_si_carnatTarta cu spanac si carnat din: aluat de foi, faina, unt, ceapa, spanac, sare, piper alb, oua, usturoi, cascaval, smantana, carnati. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 lingura faina 1 lingura unt 1 ceapa 300 g spanac congelat sare piper alb 3 oua 2 catei de usturoi 40 g cascaval ras 4 linguri smantana…Read more »

Retete delicioase: Frigărui de vită cu sos

30 January 2014
Retete_delicioase_Frigarui_de_vita_cu_sosO reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline, patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă sucul de la 1 lămâie 2 roşii…Read more »

Reteta zilei: Desert cu crema de branza si fructe uscate

29 January 2014
Desert_cu_crema_de_branza_si_fructe_uscate_06Desert cu crema de branza si fructe uscate din: crema de branza, miere, branza cheddar, fructe uscate, nuci pecan.   Ingrediente: 250gr crema de branza 2 linguri de miere 250 gr branza cheddar, maruntita 200gr mix de fructe uscate 1 cana nuci pecan, tocate     Mod de preparare: Combinati crema de branza si mierea,…Read more »

Rulada de porc cu varza murata

29 January 2014
Rulada_de_porc_cu_varza_murataRulada de porc cu varza murata din: varza murata, sare, zahar, pulpa de porc, piper alb, caltabos, ceapa, usturoi, bulion, bere neagra, foi de dafin, supa de carne, patrunjel. Ingrediente: 250 g varza alba murata sare 1-2 lingurite zahar 500 g pulpa de porc piper alb macinat circa 250 g caltabos 1 ceapa 3 catei…Read more »

Carne cu cartofi

29 January 2014
Carne_cu_cartofiCarne cu cartofi din: carne, ceapa, sare, untura, faina, cartofi, patrunjel verde, bulion, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 cepe sare 1 lingura untura, daca nu e destul de grasa carnea 1 varf de lingura de faina 1 kg cartofi 1/2 legatura patrunjel verde 1-2 linguri bulion putin cimbru (optional)   Mod de preparare: Tai…Read more »

Prăjitură aromată cu pere si mascarpone

29 January 2014
Prajitura_aromata_cu_pere_si_mascarponePrăjitură aromată cu pere si mascarpone din: faina, unt, zahar, sare, ou, coaja de lamaie, pere, zeama de lamaie, zahar vanilat, mascarpone, smantana, zahar, galbenus. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar un praf de sare 1 ou coaja de la o lamaie pentru umplutura: 1 kg pere 2 linguri…Read more »

Ciorba cu carnati si creier de porc

29 January 2014
Ciorba_cu_carnati_si_creier_de_porcCiorba cu carnati si creier de porc din: creier de porc, carnati, ceapa, morcovi, radacina de hrean, orez, galbenus, smantana, faina, sare, piper, zeama de varza acra, ulei, leustean. Ingrediente: 500 g creier de porc 500 g carnati 1 ceapa 2 morcovi 1 adacina de hrean 1 lingura orez 1 galbenus 100 g smantana 1…Read more »

Retete delicioase: Rulade de pui cu creveti

29 January 2014
Retete_delicioase_Rulade_de_pui_cu_crevetiO reteta simpal de Rulade de pui cu creveti din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb. Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100 g broccoli 30 g prosciutto…Read more »

Doboş cu tarhon

29 January 2014
Dobos_cu_tarhonDoboş cu tarhon din: branza cu smantana, sunca, cascaval afumat, tarhon, piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 3 cutii de branza cu smantana 250 g sunca 250 g cascaval afumat tarhon piper sare 1/2 legatura marar 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare: Tai şunca şi caşcavalul în felii, iar tarhonul mărunt. Amesteci brânza cu smântână, verdeţurile…Read more »

Retete delicioase: Peşte cu salsa caldă

29 January 2014
Retete_delicioase_Peste_cu_salsa_caldaO reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură…Read more »

Ciorba de fasole cu usturoi si chili

29 January 2014
Ciorba_de_fasole_cu_usturoi_si_chiliCiorba de fasole cu usturoi si chili din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, ciuperci, oregano, chili, bulion, supa de pui, fasole rosie, sare, piper. Ingediente: 2 linguri ulei 1 ceapa tocata 4 catei de  usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi rosii 250 g ciuperci champignon 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita chili macinat 2…Read more »

Oua umplute cu pasta

29 January 2014
Oua_umplute_cu_pastaOua umplute cu pasta din: oua, maioneza dietetica, ardei capia, piper, sare, foi de salata. Ingrediente: 5 oua 100 g maioneza dietetica 4-5 ardei capia piper negru macinat sare cateva foi de salata pentru decor   Mod de preparare: Coci ardeii în cuptor sau pe flacără, întorcându-i pe toate părţile. Ii presari cu sare şi…Read more »

Retete delicioase: Aripioare de pui picante

29 January 2014
Retete_delicioase_Aripioare_de_pui_picanteO reteta delicioasa de aripioare de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion 1 lingură miere sare…Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci si mazare

29 January 2014
Salata_de_pui_cu_ciuperci_si_mazare_06Salata de pui cu ciuperci si mazare din: piept de pui, mazare, ciuperci, marar, maioneza, ulei, sare.   Ingrediente: 2 buc piept de pui 250gr mazare 18 ciuperci 1/4 cesti marar 3/4 cesti maioneza 1 lingura ulei Sare, dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa cu sare. Spalati, curatati si…Read more »

Pateuri cu carne de pui si masline

29 January 2014
Pateuri_cu_carne_de_pui_si_maslinePateuri cu carne de pui si masline din: aluat, piept de pui file, usturoi, boia, chimen, ceapa verde, rosie, masline, zeama de lamaie, faina, ulei, sare. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 1 piept de pui file 1 catel de usturoi cate 1 lingura boia si chimen pisat 2 fire de ceapa verde 1 rosie 100…Read more »

Supa gulas de vita

29 January 2014
Supa_gulas_de_vitaSupa gulas de vita din: ulei, ceapa, carne de vita, boia dulce, supa de vita, chimen, chili, maghiran, faina, usturoi, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa tocata 200 g carne slaba de vita 2 lingurite boia dulce 1 l supa de vita 1 praf chimen macinat 1 praf chili 1 praf maghiran…Read more »

Budincă fină cu miere

29 January 2014
Budinca_fina_cu_miereBudincă fină cu miere din: unt, zahar brun, miere, oua, faina, praf de copt. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar brun 150 ml miere 3 oua 150 g faina 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Se pregăteşte o formă care se unge şi se tapetează cu hârtie de copt ce se…Read more »

Retete delicioase: Ton prăjit cu salsa

29 January 2014
Retete_delicioase_Ton_prajit_cu_salsaO reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din: fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru, usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare pentru salsa: 100 g boabe de…Read more »

Pasta de masline cu usturoi

29 January 2014
Pasta_de_masline_cu_usturoiPasta de masline cu usturoi din: hrisca, masline, ceapa, usturoi, ardei grasi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 g hrisca 150 g masline negre 2 cepe 1 catel de usturoi 2 ardei grasi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli bine hrişcă, o pui întrun vas înalt şi o opăreşti cu o cantitate…Read more »

Prajitura marmorata cu miere

29 January 2014
Prajitura_marmorata_cu_mierePrajitura marmorata cu miere din: ulei de floarea soarelui, zahar pudra, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, unt, miere. Ingrediente: 250 ml ulei de floarea soarelui 200 g zahar pudra 100 ml lapte semidegresat 300 g faina 25 g cacao 3 oua o lingurita praf de copt cateva picaturi esenta de vanilie…Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole cu ardei iute si quinoa

29 January 2014
Mancare_de_fasole_cu_ardei_iute_si_quinoa_05Mancare de fasole cu ardei iute si quinoa din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, fasole neagra, rosii, ardei iute verde, quinoa, condimente pentru taco, coriandru, supa de legume, smantana, lamaie verde, avocado.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa rosie, cuburi 1 ardei iute, cuburi (fara seminte) 3 catei de usturoi,…Read more »

Supa crema de conopida cu crutoane

29 January 2014
Supa_crema_de_conopida_cu_crutoaneSupa crema de conopida cu crutoane din: unt, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, conopida, cartofi, supa de legume, lapte, smantana, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 40 g unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 foaie de dafin 4 fire de cimbru 1 kg conopida 400 g cartofi 800 ml supa de legume 500 ml…Read more »

Retete delicioase: Frigarui cu ravioli

29 January 2014
Retete_delicioase_Frigarui_cu_ravioliO reteta simpla de frigarui cu ravioli din: ravioli umplute cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată mixtă (sau amestec pentru mititei) sare 1 lingură…Read more »

Tocanita aromata cu carne de porc

29 January 2014
Tocanita_aromata_cu_carne_de_porcTocanita aromata cu carne de porc din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi, supa de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, smantana. Ingrediente: 500 g carne macra de porc 2 cepe rosii 2 linguri ulei 3 catei de usturoi 500 ml supa…Read more »

Chec aperitiv cu sunca si ciuperci

29 January 2014
Chec_aperitiv_cu_sunca_si_ciuperciChec aperitiv cu sunca si ciuperci din: ciuperci, sunca, cascaval, castraveti murati, gogosari in otet, praf de copt, faina, oua, cimbru, oregano, maghiran, piper, boia, sare, patrunjel, ulei. Ingrediente: 2 borcane ciuperci (800 g) 300 g sunca 300 g cascaval ori telemea mai nesarata 300 g castarveti murati 300 g gogosari in otet 1 plic…Read more »

Prăjitură cu griş însiropată

29 January 2014
Prajitura_cu_gris_însiropataPrăjitură cu griş însiropată din: oua, zahar pudra, suc de portocale, gris, migdale, faina de migdale, sare, scortisoara, miere, esente. Ingrediente: 4 oua 50 g zahar pudra 80 ml suc de portocale 80 g gris fin 40 g migdale intregi 40 g faina de migdale sare un praf scortisoara pentru sirop: 100 g zahar pudra…Read more »

Spaghete cu sos de carne si cimbru

29 January 2014
Spaghete_cu_sos_de_carne_si_cimbruSpaghete cu sos de carne si cimbru din: spaghete, carne tocata, usturoi, ceapa, ulei, cascaval, bulion, vin alb, cimbru, sare, piper. Ingrediente: o punga spaghete 350 g carne tocata, dupa gust 2 catei de usturoi o ceapa 2 linguri ulei 100 g cascaval 2-3 linguri bulion 200 ml vin alb sec o lingurita cimbru sare…Read more »

Retete delicioase: Chifteluţe de somon cu sos

29 January 2014
Retete_delicioase_Chiftelute_de_somon_cu_sosO reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din: cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare, piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2 linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa, opţional…Read more »

Supa de linte cu ciuperci si maghiran

29 January 2014
Supa_de_linte_cu_ciuperci_si_maghiranSupa de linte cu ciuperci si maghiran din: ciuperci uscate, ceapa, usturoi, morcovi, telina verde, ulei de masline, linte rosie, supa de legume, maghiran. Ingrediente: 100 g ciuperci uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 fire telina verde 1 lingura ulei de masline 300 g linte rosie 1 l supa de legume…Read more »

Reteta zilei: Supa cu peste si creveti

29 January 2014
Supa_cu_peste_si_creveti_08Supa cu peste si creveti din: apa, supa de legume, sare, cartofi, morcovi, file de peste, creveti, ulei de masline, ceapa, telina, dafin, condimente, piper, patrunjel.   Ingrediente: 10 cani de apa 2 cani de  supa de legume 1 lingura sare 3 cartofi 2 morcovi, felii subtiri 350gr file de peste, bucati ½ kg de creveti,…Read more »

Prăjitură cu griş si fructe

29 January 2014
Prajitura_cu_gris_si_fructePrăjitură cu griş si fructe din: faina, zahar, oua, cacao, praf de copt, lapte, gris, zahar vanilinat, fructe. Ingrediente: pentru blatul cu cacao: 150 g faina 150 g zahar 5 oua 20 g cacao 1/2 plic praf de copt pentru grisul cu lapte: 400 ml lapte 6-7 linguri gris un plic zahar vanilinat pentru servit:…Read more »

Aperitiv cu ficat şi ciuperci

29 January 2014
Aperitiv_cu_ficat_si_ciuperciAperitiv cu ficat şi ciuperci din: smantana, oua, praf de copt, faina, ficat de porc, cascaval, ciuperci, sare, piper, unt, marar, gogosar. Ingrediente: 3-4 linguri smantana 4 oua 1 varf cutit praf de copt faina cate 300 g ficat de porc, cascaval si ciuperci 75 g unt sare piper 1 legatura marar 1 gogosar rosu,…Read more »

Retete delicioase: Tarta de legume

29 January 2014
Retete_delicioase_Tarta_de_legumeO reteta delicioasa de tarta de legume din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2 căţei de usturoi 200 g brânză…Read more »

Rosii pane cu cascaval

29 January 2014
Rosii_pane_cu_cascavalRosii pane cu cascaval din: rosii, cascaval, oua, faina, ulei, sare, piper, condiment. Ingrediente: 4-5 rosii 100 g cascaval 3 oua 2 linguri faina 100 ml ulei sare piper 1/2 lingurita condiment din legume uscate   Mod de preparare: Alegi roşii tari, cărnoase. Le speli şi le tai în rondele groase, apoi le presari cu…Read more »

Supa de pui cu taitei de orez

29 January 2014
Supa_de_pui_cu_taitei_de_orezSupa de pui cu taitei de orez din: pulpe de pui afumate, praz, ceapa verde, ardei iute, ghimbir, ulei, coriandru verde, sos de soia, sherry, zahar, supa de pasare, taitei de orez. Ingediente: 2 pulpe de pui afumate 1 fir praz 2 cepe verzi 1 ardei iute o bucatica de 5 cm de ghimbir proaspat…Read more »

Retete de cocktailuri: Cocktail Affinity

28 January 2014
Retete_de_Cocktailuri_Cocktail_AffinityO reteta simpla de Cocktail Affinity din: angostura bitter, scotch whisky, vermouth dry si vermouth roso. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Se serveste inainte de mese Ingrediente: 2 picături de Angostura Bitter 4/10 scotch whisky 3/10 vermouth dry 3/10 vermouth rosso  …Read more »

Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci si mazare

Salata_de_pui_cu_ciuperci_si_mazare_06Salata de pui cu ciuperci si mazare din: piept de pui, mazare, ciuperci, marar, maioneza, ulei, sare.   Ingrediente: 2 buc piept de pui 250gr mazare 18 ciuperci 1/4 cesti marar 3/4 cesti maioneza 1 lingura ulei Sare, dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pieptul de pui in apa cu sare. Spalati, curatati si…Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole cu ardei iute si quinoa

Mancare_de_fasole_cu_ardei_iute_si_quinoa_05Mancare de fasole cu ardei iute si quinoa din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, fasole neagra, rosii, ardei iute verde, quinoa, condimente pentru taco, coriandru, supa de legume, smantana, lamaie verde, avocado.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa rosie, cuburi 1 ardei iute, cuburi (fara seminte) 3 catei de usturoi,…Read more »

Reteta zilei: Supa cu peste si creveti

Supa_cu_peste_si_creveti_08Supa cu peste si creveti din: apa, supa de legume, sare, cartofi, morcovi, file de peste, creveti, ulei de masline, ceapa, telina, dafin, condimente, piper, patrunjel.   Ingrediente: 10 cani de apa 2 cani de  supa de legume 1 lingura sare 3 cartofi 2 morcovi, felii subtiri 350gr file de peste, bucati ½ kg de creveti,…Read more »

Reteta zilei: Placintele cu cirese

Placintele_cu_cirese_08Placintele cu cirese din: aluat de placinta, gem de cirese, ou, zahar.   Ingrediente: 1 aluat placinta 4 linguri gem cirese 1 ou Zahar     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava puneti hartie de copt si pastrati deoparte. Taiati aluatul in dreptunghiuri, apoi puneti pe hartia de copt in tava. Puneti…Read more »

Reteta zilei: Hotdog in aluat de paine

Hotdog_in_aluat_de_paine_15Hotdog in aluat de paine din: faina, drojdie uscata, zahar, sare, lapte, apa, unt, ou, carnati, ceapa, ardei verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, ketchup, mustar. Ingrediente: 2 1/2 cana faina 1 plic drojdie uscata 2 linguri de zahar 1/4 lingurita de sare 1/2 cana de lapte caldut 1/4 cana de apa calda 2…Read more »

Reteta zilei: Tofu aromat

Tofu_aromat_09Tofu aromat din: pasta de ghimbir cu usturoi, sos de soia, sos de ardei iute, sos de ardei iute rosu, suc de lamaie, pasta de tomate, praf de chimen, tofu.   Ingrediente: 1 lingurita pasta de ghimbir cu usturoi 2-3 lingurite sos de soia 1 1/2 lingurita sos de ardei iute 1/2 lingurita sos de…Read more »

Reteta zilei: Supa picanta de vita cu rosii si ardei

Supa_picanta_de_vita_cu_rosii_si_ardei_09Supa picanta de vita cu rosii si ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, chimen, supa de vita, rosii, varza, carne de vita, ardei copt, smantana.   Ingrediente: 2 cepe, feliate 2 lingurite usturoi, tocat 1 lingura ulei de masline 2 linguri ardei gras, tocat 1 lingura ardei iute 1/2 lingurita seminte de chimen,…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra si fructe uscate

Prajiturele_cu_ciocolata_neagra_si_fructe_uscate_07Prajiturele cu ciocolata neagra si fructe uscate din: chips-uri de ciocolata neagra, rodie, curmale, smochine uscate.   Ingrediente: 3 cesti chips-uri de ciocolata neagra 2/3 cana rodie 2/3 cana de curmale, taiate bucati mici 2/3 cana smochine uscate, taiate bucati mici   Mod de preparare: Topiti ciocolata la bain marie. Intr-o tava de briose asezati…Read more »

Reteta zilei: Cartofi dulci copti umpluti cu carne de curcan

Cartofi_dulci_copti_umpluti_cu_carne_de_curcan_08Cartofi dulci copti umpluti cu carne de curcan din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de curcan, fasole in sos de chili, sare, piper, boia, chili, piper cayenne, chimen, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 8 cartofi dulci 3 linguri de ulei de masline ½ ceapa rosie, cuburi 3 catei de…Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc umplut cu mere caramelizate

Muschi_de_porc_umplut_cu_mere_caramelizate_10Muschi de porc umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara, mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale.   Ingrediente: 1 baton de unt ¼ cana de zahar brun plus 1 lingura scortisoara 2 mere, cuburi 1 bucata muschi de porc sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal…Read more »

Reteta zilei: Salata de couscous

Salata_de_couscous_09Salata de couscous din: couscous, morcov, telina, ceapa verde, patrunjel, fasole, stafide, otet de mere, ulei de masline, miere, curry, turmeric, piper.   Ingrediente: 2 cani couscous ¾ cana morcov, tocat ¾ cana de telina, tocata 3 cepe verzi , feliate ½ ceasca patrunjel, tocat 1 ceasca fasole ½ ceasca de stafide Ingrediente pentru sos:…Read more »

Reteta zilei: Supa minestrone cu dovleac si salata creata

Supa_minestrone_cu_dovleac_si_salata_creata_07Supa minestrone cu dovleac si salata creata din: ulei de masline, ceapa, dovleac, usturoi, rozmarin, salata creata, supa de pui, paste, fasole alba, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: ¼ ceasca ulei de masline 1 ceapa, tocata ½ dovleac, cuburi 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita de rozmarin 1 salata creata 4 cesti supa de…Read more »

Reteta zilei: Briose cu pere si alune

Briose_cu_pere_si_alune_07Briose cu pere si alune din: pere, unt, zahar, lapte batut, oua, esenta de vanilie, fulgi de ovaz, faina, faina de grau, bicabonat, praf de copt, nucsoara, sare, alune, ciocolata neagra.   Ingrediente: 2 pere 6 linguri unt, topit 2/3 ceasca de zahar 1 cana lapte batut 2 oua, usor batute 1 1/2 lingurite esenta…Read more »

Reteta zilei: Supa de vita cu hrisca si legume

Supa_de_vita_cu_hrisca_si_legume_08Supa de vita cu hrisca si legume din: apa, hrisca, carne de vita, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, dafin, sare, piper.   Ingrediente: 4 litri apa 1/2 cani hrisca 500gr carne de vita cu os 1 morcov 1 ceapa 2 cartofi 1/4 cesti patrunjel sau marar 3 frunze de dafin Sare si piper, dupa gust…Read more »

Reteta zilei: Somon in sos teriyaki cu sos de piersici

Somon_in_sos_teriyaki_cu_sos_de_piersici_09Somon in sos teriyaki cu sos de piersici din: sos teriyaki, suc de lamaie, miere, somon, ulei, piersici, porumb, rosie, ardei iute, ceapa rosie, coriandru, sare, piper.   Ingrediente pentru somon teriyaki : 1 lingura sos teriyaki 1 lingura suc de lamaie 1 ½ lingura de miere 4 fileuri de somon 2 linguri de ulei…Read more »

Reteta zilei: Penne cu sos picant de branza

Penne_cu_sos_picant_de_branza_05Penne cu sos picant de branza din: crema de branza, sos iute, supa de pui, condimente, smantana, piept de pui, penne.   Ingrediente: 250 gr crema de branza ¼ ceasca sos iute ½ cana supa de pui 1 lingura condimente, dupa gust ¾ ceasca smantana 2 cesti piept de pui, tocat 250gr penne   Mod…Read more »

Reteta zilei: Salata de cartofi cu linte

Salata_de_cartofi_cu_linte_07Salata de cartofi cu linte din: ceapa, cimbru, dafin, linte, sare, piper, cartofi, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, capere, castravete acru, praz, patrunjel.   Ingrediente: 2 cepe, tocate 4 crengute de cimbru 1 frunza de dafin 1 cana linte verde Sare si piper 1 kg de cartofi 2 linguri otet…Read more »

Reteta zilei: Rosii marinate

Rosii_marinate_10Rosii marinate din: rosii, marar, usturoi, apa, zahar, sare, ketchup.   Ingrediente: 10 rosii 1 cana marar 4 catei de usturoi 2 cesti apa fiarta 2 cesti apa fiarta si racita 1 lingura zahar 1 lingura sare 1 cana ketchup   Mod de preparare: Crestai rosiile. Turnati apa fierbinte peste ele, lasati 3 minute, apoi…Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu nuci, curmale si fulgi de ciocolata

Prajiturele_cu_nuci_curmale_si_fulgi_de_ciocolata_04Prajiturele cu nuci, curmale si fulgi de ciocolata din: nuci, cacao, curmale, sare, esenta de vanilie, apa, fulgi de ciocolata.   Ingrediente: 3 cesti de nuci 5 linguri de cacao 10 curmale un varf de cutit de sare 1 lingura esenta de vanilie 2-3 linguri de apa ¼ ceasca fulgi de ciocolata   Mod de…Read more »

Reteta zilei: Piept de pui la gratar marinat in sos picant

Piept_de_pui_la_gratar_marinat_in_sos_picant_10Piept de pui la gratar marinat in sos picant din: ulei de masline, usturoi, miere, chimen, ardei iute, sare, piper, piept de pui.   Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingura de miere 1/4 lingurita chimen 2 ardei iuti in sos adobo, tocat un varf de cutit sare…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro