Retete culinare cu poze
4 Retete dulci pentru Valentine’s Day
Retete dulci pentru Valentine’s Day: Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si smantana Desert rece cu capsuni si smantana din: capsuni, smantana, zahar, bagheta. Ingrediente: 200-300gr capsuni ¼ ceasca smantana 1- 2 linguri de zahar 1 bagheta (optional) Mod… Read more » Reteta zilei: Desert rece cu crema de ciocolata Desert […]
Conopida gratinata cu nuca
Conopida gratinata cu nuca din: conopida, lapte, unt, dafin, amidon, branza cheddar, paine, nuca. Ingrediente: 1 conopidă 500ml de lapte 50g de unt 3 frunze proaspete de dafin, împăturite în două pentru a le rupe nervura centrală 3 linguri de amidon 140g de brânză cheddar, rasă 25g de pâine albă, ruptă în bucăţi mici 50g […]
Prajitura cu budinca si zeama de lamaie
Prajitura cu budinca si zeama de lamaie din: oua, faina, zahar, budincă de vanilie, unt, lapte, zeama de lămâie, praf de budincă de ciocolată. Ingrediente: 7 ouă 7 linguri făină 7 linguri zahăr Pentru cremă : 1 pachet budincă de vanilie 200 g unt 1/2 l lapte 5 linguri zahăr zeama de la jumătate de lămâie […]
Varza cu marar si cimbru
Varza cu marar si cimbru din: verza, borcan de 5 I, sare, mărar, cimbru, apă. Ingrediente: 4 verze potrivite 1 borcan de 5 l 1 lingură plină cu vârf de sare 1 legări tură mică de mărar 1 legătură mică de cimbru 5 l apă Mod de preparare: Speli varza şi o tai în […]
Cum se prepara Sandwich din file de salau si creveti (video)
Sandwich din file de salau si creveti: Cum se prepara Sandwich din file de salau si creveti:
Sos alb cu pui, ciuperci si smantana
Sos alb cu pui, ciuperci si smantana din: piept de pui dezosat, ciuperci, smântână, supă sau lapte, amidon, ceapa, unt, nucşoară, piper, gălbenuşuri, cuburi concentrat de găină. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 300 g ciuperci 200 g smântână 1 litru supă sau lapte 6 linguri amidon 2 cepe 50 g unt 1 vârf linguriţă nucşoară […]
3 Retete dulci pentru Valentine’s Day
Retete dulci pentru Valentine’s Day: Reteta zilei: Desert cu nuci si crema de banane Desert cu nuci si crema de banane din: nuci, nuci pecan, nuca de cocos, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, banane, curmale, sare, condimente, scortisoara, vanilie. Ingrediente: 2 cani… Read more » Reteta zilei: Desert cu crema de branza si […]
Aluat pentru beignets
Aluat pentru beignets din: făină albă de grâu, gălbenuşuri, apă din congelator. Ingrediente: 150 g făină albă de grâu 12 gălbenuşuri 300 ml apă din congelator Mod de preparare: Se amestecă bine într-un shaker apa şi gălbenuşurile. Se toarnă într-un castron şi se omogenizează uşor făina, folosindu-se o furculiţă, rămânând puţin grăunţoasă.
Reteta zilei: Rulouri de dovlecel
Rulouri de dovlecel din: dovlecei, sos barbeque, ardei copt, branza de capra, sare, piper, praf de usturoi, condimente italiene. Poate te intereseaza si Cotlete la gratar cu ceapa rosie, dovlecel si gogosari Ingrediente: 2 dovlecei sos barbeque ardei roșu copt din borcan, cuburi brânză de capră sare piper negru praf de usturoi condimente italiene Mod […]
Rulouri de ou cu pui si coriandru
Rulouri de ou cu pui si coriandru din: orez, lapte de cocos, sare, ouă, piept de pui, frunză de portocal, ulei, ceapa roşie, seminţe de chimen, coriandru, zahăr tos, boabe de piper. Ingrediente: 500 g orez 500 ml lapte de cocos 1/2 linguriţă sare 8 ouă 4 linguri apă Ingrediente pentru umplutura: 1 piept de pui, fiert […]
Supe simple (2015)
Supe simple: Supa de orez cu ciuperci si cimbru Supa de orez cu ciuperci si cimbru din: morcov, telina, ceapa, usturoi, unt, supă de pui, foi de dafin, boabe de ienupăr, vin alb, sare, piper macinat, condimente de supă, cimbru, ciuperci din conservă, orez sălbatic, ciuperci proaspete, patrunjel. Ingrediente:… Read more » Supa de castraveti cu menta Supa de castraveti cu menta din: lamaie, menta […]
Prajitura cu faina de sago si lapte de cocos
Prajitura cu faina de sago si lapte de cocos din: orez, făină de sago (măduvă de arbore de pâine), lapte de cocos, frunze de sitji, 5 frunze de pandan, pastă de chitră, zahăr nerafinat, zahăr tos, sare. Ingrediente pentru amestecul verde: 500 g orez 100 g făină de sago (măduvă de arbore de pâine) 1,4 l lapte […]
Cornulete cu nuca si iaurt
Cornulete cu nuca si iaurt din: untura, iaurt, oua, zahar, bicarbonat, extract de vanilie, coajă rasă de lămâie, faina, sare, nuca, lapte, esenţă de rom, cacao, zahăr pudră. Ingrediente pentru aluat: 200 g untură 200 g iaurt 1 ou 5 linguri zahăr 1 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe extract de vanilie coajă rasă de lămâie 500-550 g făină un praf de sare Ingrediente pentru […]
2 Retete dulci pentru Valentine’s Day
Retete dulci pentru Valentine’s Day: Reteta zilei: Desert cu crema de branza si afine Desert cu crema de branza si afine din: unt, oua, lapte, esenta de vanilie, nucsoara, zahar, scortisoara, paine, crema de branza, afine. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 oua, batute… Read more » Reteta zilei: Desert cu fulgi de ciocolata Desert […]
Pui cu prune si mere
Pui cu prune si mere din: pui, făină, unt, ceapă, apă, prune, mere, roşii, sos chilii, sare şi piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 3 linguri făină 3 linguri unt 1 ceapă 1 pahar apă 7 prune 4 mere 250 g roşii 1 linguriţă de sos chilii sare piper Mod de preparare: Speli puiul şi […]
Retete dulci pentru Valentine’s Day
Retete dulci pentru Valentine’s Day: Reteta zilei: Desert cu piure de dovleac si crema de branza Desert cu piure de dovleac si crema de branza din: lapte, piure de dovleac, oua, condimente, esenta de vanilie, paine, faina, zahar brun, scortisoara, unt, nuci pecan, zahar, crema de… Read more » Reteta zilei: Desert cu afine Desert […]
Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz si nuci pecan
Prajiturele cu ovaz si nuci pecan din: oua, stafide, vanilie, unt, zahar brun, zahar, faina, sare, scortisoara, praf de copt, ovaz, nuci pecan. Poate te intereseaza si Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide Ingrediente: 3 oua 1 cană de stafide 1 lingurita vanilie 1 cană unt nesărat 1 cană de zahăr brun 1 cană de […]
Tocana de porc cu ardei iute si ananas
Tocana de porc cu ardei iute si ananas din: ulei, porc, ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, anason, zahar brun, pasta de rsoii, sos de peste, supa de pui, ananas. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1,5kg spată de porc, tăiată în 4 fâşii groase 3 cepe, tocate grosier 4 căţei de usturoi, feliaţi subţire 1 legătură […]
Legume gratinate cu sos de smantana
Legume gratinate cu sos de smantana din: unt, ceapa, zahar, lapte, nucsoara, usturoi, cimbru, smantana, telina, cartofi, parmezan. Ingrediente: 50g de unt, plus extra pentru uns 2 cepe, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire 1 linguriţă de zahăr 500ml de lapte 1 vârf de nucşoară măcinată 2 căţei de usturoi, tocaţi 5 fire de cimbru, […]
Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt
Pesmeti dobrogeni cu branza si iaurt din: făină, apă, drojdie, brânză de oi, ouă, margarină, iaurt. Ingrediente: 500-600 g făină 1 cană de apă drojdie cât o nucă 400-500 g brânză de oi 4-5 ouă puţină margarină un borcan mic de iaurt Mod de preparare: Prepari o cocă obişnuită de pâine din făină, apă, sare şi […]
Carne la cuptor cu maghiran si bacon
Carne la cuptor cu maghiran si bacon din: chifle, lapte, carne tocată amestec, ouă, ceapă, sare, piper, măghiran, usturoi, frunze de pătrunjel, ulei, bacon. Ingrediente: 2 chifle 100 ml lapte 800 g carne tocată amestec, 2 ouă 1 ceapa sare piper măghiran 2 căţei de usturoi 1 legătură de frunze de pătrunjel 1 lingură ulei 100 […]
Snitele din vinete cu piper
Snitele din vinete cu piper din: vinete, sare, piper, ouă, făină, ulei pentru prăjit. Ingrediente: 4 vinete mari sare piper 2 ouă făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă şi le laşi în apă rece circa jumătate de oră. Tai vinetele felii de 1-2 cm pe lung, le presari cu sare şi […]
Tort cu nuca de cocos, stafide si ciocolata
Tort cu nuca de cocos, stafide si ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, stafide sau smochine, nucă măcinată, zeama de lamaie, nucă de cocos, zahăr pudră, lapte, budincă de vanilie, margarină, ciocolată. Ingrediente: pentru blatul I: 4 albuşuri 4 linguri zahăr 4 gălbenuşuri 4 linguri făină 1 lingură cacao Ingrediente pentru blatul II: 4 albuşuri 130 g zahăr 2 gălbenuşuri 1/2 pungă stafide sau smochine 2 linguri […]
Salata de boeuf cu mazare si pastarnac
Salata de boeuf cu mazare si pastarnac din: cartofi, morcovi, carne de vita, telina, pastarnac, mustar, mazare, maioneza, castraveţi acri. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg morcovi 1/4 kg carne de vită 1 ţelină mică 2-3 bucăţi păstârnac 1 lingură muştar 250 g mazăre fină maioneză castraveţi acri Mod de preparare: Fierbi toate legumele: cartofii, morcovii, […]
Pastarnac copt cu aroma de rozmarin
Pastarnac copt cu aroma de rozmarin din: pastarnac, faina, ulei de masline, sirop de artar, rozmarin, sare de mare grunjoasa. Ingrediente: 1 kg de păstârnac (de circa 15cm în lungime), decojit 4 linguriţe de făină 4 linguriţe ulei de măsline sau rapiţă 4 linguriţe sirop de arţar 2 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi […]
Prajitura cu taitei si lapte de cocos
Prajitura cu taitei si lapte de cocos din: făină de orez, apă fiartă, coloranţi (roşu şi verde), frunze proaspete de banan, zahăr nerafinat, zahăr tos, lapte de cocos, sare, frunze de pandan. Ingrediente: 300 g făină de orez 600 ml apă fiartă coloranţi (roşu şi verde) frunze proaspete de banan Pentru sosul de cocos: 250 […]
Cocktail cu ou si aroma de scortisoara
Cocktail cu ou si aroma de scortisoara din: ou, votca, zahar, nucsoara, gheata, scortisoara. Ingrediente: 1 ou 2 păhărele vodcă 2 linguriţe zahăr praf de nucşoară cuburi de gheaţă 2 batoane de scorţişoară pentru decor Mod de preparare: Pui toate ingredientele într-un recipient închis etanş, amesteci energic, până la omogenizare. Torni în pahar peste 2 […]
Reteta zilei: Supa de vita cu orez
Supa de vita cu orez din: unt, ceapa, sare, piper, morcovi, telina, orez, carne de vita, rosii, supa de pui, apa, cartofi, paste. Poate te intereseaza si Supa de vita cu legume Ingrediente: 1 lingura de unt 2 cepe, tocate sare și piper, dupa gust 3 morcovi, felii 3 tulpini de telina, tocata 1/3 ceasca […]
Cotlet de porc cu condimente si mustar
Cotlet de porc cu condimente si mustar din: cotlet de porc, condimente pentru carne de porc sau sare, piper, muştar, zahăr. Ingrediente: 1 cotlet de porc condimente pentru carne de porc sau sare piper 3 linguri muştar 3 linguri zahăr Mod de preparare: Speli cotletul de-porc şi îl tamponezi cu hârtie absorbantă, apoi îl condimentezi bine pe […]
Piftie de porc si vitel cu usturoi
Piftie de porc si vitel cu usturoi din: picioare de porc şi viţel, sare, apa, usturoi. Ingrediente: 1 kg picioare de porc şi viţel sare 3 l apă 1 căpăţână de usturoi Mod de preparare: Piftia o poţi face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel, mai gustoase, însă, sunt amestecate. […]
Piure de morcovi cu unt
Piure de morcovi cu unt din: morcovi, un, tarhon. Ingrediente: 1 kg morcovi 50g unt 1 lingura frunze tarhon Mod de preparare: Fierbe morcovii în apă sărată timp de 20-25 de minute, până când devin moi. Scurge-i într-o strecurătoare mare şi lasă-i să se usuce 1-2 minute. Pune-i la loc în oală împreună cu […]
Supe (2015)
Supe: Reteta zilei: Supa de legume cu sos pesto Supa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, usturoi, ceapa, telina, morcovi, varza, ierburi de provence, rosii, supa de legume, fasole, seminte, rucola. Poate te intereseaza si Supa… Read more » Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan Supa de […]
Prajitura cu prune, lamaie si budinca
Prajitura cu prune, lamaie si budinca din: oua, zahar, branza de vaci, budinca de vanilie, zahăr vanilat, zeamă de lămâie, coajă rasă de lămâie, prune. Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 500 g brânză de vaci 1 plic praf de budincă de vanilie 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zeamă de lămâie coajă rasă de lămâie 500 g prune […]
Reteta zilei: Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu miere
Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu miere din: maioneza, mustar dijon, miere, praf de usturoi, boia de ardei afumat, sare, piper, ulei, cotlete de porc. Poate te intereseaza si Cotlete de porc la tigaie cu garnitura de spaghete Ingrediente: ⅓ ceașcă maioneza 2 linguri mustar de Dijon 2 linguri […]
Cea mai simpla prajitura cu caise
Cea mai simpla prajitura cu caise din: ouă, zahăr, ulei, făină, apă rece, caise fără sâmburi. Ingrediente: 8 ouă 13 linguri zahăr 8 linguri ulei 13 linguri făină 1 ceşcuţă apă rece 1 farfurie de caise fără sâmburi Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Pui treptat zahărul şi baţi până ce […]
Prajitura cu nuci si coaja de portocala
Prajitura cu nuci si coaja de portocala din: faina, oua, zahar, lapte, unt, sare, praf de copt, vanilie, coaja de portocala, nuci, zahar pudra. Ingrediente: 5 căni făină 6 ouă 2 căni zahăr 1 cană lapte căldut 200g unt 1 praf de sare 1 praf de copt 2 pliculeţe vanilie coaja rasă de la 1 […]
Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata
Cocktail cu sirop de ghimbir si votca aromatizata din: votca aromatizata, amaretto, sirop de ghimbir, lichior de portocale, zeama de lamaie, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, vanilie. Ingredinte pentru cocktail: 50 ml vodcă aromatizată 12,5 ml amaretto 2,5 ml sirop de ghimbir 1 ml lichior de portocale zeama de la 1 lămâie Ingrediente pentru vodca […]
Carnati cu ardei iute si boia
Carnati cu ardei iute si boia din: carne de porc, carne de oaie, intestine subţiri de oaie, boia dulce, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 1 kg carne de oaie intestine subţiri de oaie boia dulce ardei iute pisat sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţele şi o dai prin […]
Sote de mazare cu praz
Sote de mazare cu praz din: praz, mazare, ulei de masline, otet, miere, mustar dijon, patrunjel, menta. Ingrediente: 6 fire de praz, de mărime egală (circa 1kg) 350g de mazăre congelată 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet din vin alb 1 linguriţă de miere 1 linguriţă de muştar Dijon 2 linguri de […]
Ministrudele cu dovleac si scortisoara
Ministrudele cu dovleac si scortisoara din: ou, ulei, otet, sare, faina, apa, unt minimum 60% grăsime, dovleac de plăcintă, zahar, scorţişoară, griş sau pesmet. Ingrediente pentru aluat: 1 ou 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1/2 linguriţă sare 500 g făină apă 200 g unt minimum 60% grăsime Ingrediente pentru umplutură: 400-500 g dovleac de plăcintă 2-3 linguri zahăr 1 […]
Sos de merisoare cu aroma de portocala
Sos de merisoare cu aroma de portocala din: merisoare, portocala, zahar brun, marmelada de portocale. Ingrediente: 300gr merisoare zeama de la 1 portocala 50g zahar brun 100gr marmelada de portocala Mod de preparare: Pune merişoarele într-o oală medie, la foc mic, împreună cu zeama de portocală, zahărul şi marmelada şi amestecă ingredientele până când […]
Prajitura cu lapte de cocos si vanilie
Prajitura cu lapte de cocos si vanilie din: lapte de cocos, făină de orez, zahăr tos, sare, vanilie, coloranţi (verde şi roşu). Ingrediente: 1,1 l lapte de cocos 500 g făină de orez 225 g zahăr tos 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă vanilie coloranţi (verde şi roşu) Mod de preparare: Se fierbe laptele de […]
Reteta zilei: Crochete picante de peste
Crochete picante de peste din: peste alb, condimente, sare, piper, sos iute, ulei, apa minerala, ou, faina, ceapa verde, praf de curry. Poate te intereseaza si Crochete aromate de peste in crusta de pesmet Ingrediente: 1 kg peste alb 1 lingurita condimente, dupa preferinta 1/4 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru 1/8 lingurita sos iute […]
Bacon umplut cu carnaciori
Bacon umplut cu carnaciori din: prune uscate, caise uscate, vin, bacon, mustar, carnaciori, ulei de masline. Ingrediente: 12 prune uscate, fără sâmburi 12 caise uscate 100ml de vin alb sec sau suc de portocale 12 felii lungi de bacon, tăiate în jumătăţi 1-2 linguri de muştar 24 cârnaciori de porc ulei de măsline, pentru uns […]
Crabi cu salata de ciuperci si rosii
Crabi cu salata de ciuperci si rosii din: crabi (raci), zeamă de lămâie, vin, usturoi, ardei iute, ghimbir, ardei gras, roşii, ciuperci, curry, piper, ulei de hagina. Ingrediente: 500 g crabi (raci) zeamă de lămâie puţin vin usturoi ardei iute ghimbir ardei gras, verde şi roşu roşii câteva ciuperci curry piper ulei de hagina (eventual […]
Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie
Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie din: prosciutto, varza de bruxelles, unt, lamaie. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 750g varză de bruxelles, capetele tăiate, iar frunzele exterioare îndepărtate 50g de unt coaja rasă fin de la 1/4 lămâie Mod de preparare: Incinge o tigaie mare şi prăjeşte feliile de prosciutto […]
Rulada cu napolitana si cocos
Rulada cu napolitana si cocos din: biscuiţi, margarină, lapte praf, nucă de cocos, zahar, zahăr vanilat, apa, foaie de napolitană. Ingrediente: 200 g biscuiţi 200 g margarină 150 g lapte praf 50 g nucă de cocos 1 cană zahăr 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri apă 1 foaie de napolitană 2-3 linguri apă Mod de preparare: 1/2 cană de […]
Ciorba de dovlecel cu pui si gulie
Ciorba de dovlecel cu pui si gulie din: ceapa, morcov, rădăcină pătrunjel, dovlecel, gulie, smântână, gălbenuşuri, mărar, pătrunjel verde, piept de pui. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 gulie 2 linguri smântână 2 gălbenuşuri mărar şi pătrunjel verde 200 g piept de pui Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele, le […]
Reteta zilei: Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata
Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, vanilie, faina, gem de zmeura, frisca, ciocolata amaruie, zmeura. Poate te intereseaza si Negresa cu sos de ciocolata si migdale Ingrediente: 120 gr ciocolata, tocata 3/4 ceasca unt nesărat 2 cani de zahar 3 oua 1 lingurita vanilie 1 cană faina […]
Muschi de vita invelit in bacon cu aroma de cimbru
Muschi de vita invelit in bacon cu aroma de cimbru din: unt, muschi de vita, ceapa, sos de hrean, vin rosu, supa de vita, amidon, jeleu de coacaze, prosciutto, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 50g de unt 900g muşchi de vită, tăiat din mijlocul bucăţii de carne, pentru a avea o qrosime uniformă 400g de ceapă, tăiată […]
Rulada de spanac cu sos de praz
Rulada de spanac cu sos de praz din: unt, praz, usturoi, spanac, piure de castane, oua, nucsoara, castane, pesmet, branza cu mucegai, aluat de foitaj, supa de legume, amidon, smantana. Ingrediente: 50g de unt 500g de praz, feliat subţire 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 240g de spanac tânăr 400g piure de castane 3 ouă […]
Limba de porc cu mustar
Limba de porc cu mustar din: limbă de porc, castraveciori acri, muştar clasic (sau cu hrean), oua, sare, ulei, piper boabe, foi de dafin, un strop de ulei de măsline, condimente, câteva fire de mărar sau de pătrunjel verde. Ingrediente: 700 g limbă de porc 3-4 castraveciori acri 3 linguri muştar clasic (sau cu hrean) […]
Orez sarbesc cu ardei capia si boia
Orez sarbesc cu ardei capia si boia din: orez, ceapa, ardei capia mari, sare, boia, pătrunjel verde. Ingrediente: 200 g orez 2 cepe mari 3 ardei capia mari sare boia pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa mare şi ardeii capia. încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ardeii şi ceapa până ce se […]
Supa cu varza, orez si limba de porc
Supa cu varza, orez si limba de porc din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, gulie, limba de porc, otet, foi de dafin, ceapa, varza, kaizer afumat, chimen, sare, piper, boia, ulei, smantana, marar, orez. Ingrediente: 2 morcovi cate 1 radacina de patrunjel si pastarnac 1 telina mica 1/2 gulie 200 g limba de porc 500 […]
Corn cu nuca, scortisoara si rom
Corn cu nuca, scortisoara si rom din: făină, oua, drojdie de bere, margarina, lapte, zahar, nuci, scortisoara, rom, sare, esenta de vanilie, coajă de lămâie sau portocală. Ingrediente: 3/4 kg făină 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns pe deasupra 70 g drojdie de bere 200 g margarina 1 pahar lapte 200 g zahăr 250 g nuci 1 linguriţă scorţişoară […]
Chiftelute din dovlecel cu branza si marar
Chiftelute din dovlecel cu branza si marar din: dovlecei, ouă, de sare, piper, usturoi, brânză de oi, mărar, bicarbonat, făină. Ingrediente: 5-6 dovlecei potriviţi ca mărime 2 ouă 1 linguririţă de sare 1 linguriţă piper 1 căpăţână de usturoi 200 g brânză de oi 1 legătură mărar 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 2-3 linguri […]
Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie
Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie din: făină, zahăr, unt, smântână, ou, praf de copt, unt (nesărat, cu minim 50% grăsime), zahăr pudră, lapte, coaja şi zeama de lămâie. Ingrediente: 800 g făină 100 g zahăr 150 g unt 100 g smântână 1 ou 1 plic praf de copt Pentru cremă: 5 linguri făină 200 g unt […]
Raci cu paste, busioc si oregano
Raci cu paste, busioc si oregano din: raci, ulei de măsline, usturoi, roşii, sare, piper, ardei iute, busuioc, oregano, vin alb, paste scurte. Ingrediente: 500 g raci 3 linguri ulei if de măsline 2 căţei de usturoi 2 roşii sare piper 1 ardei iute busuioc şi oregano proaspete 1 pahar mic cu vin alb 1 […]
Prajitura cu cocos si faina de orez
Prajitura cu cocos si faina de orez din: făină de gluten, făină de orez, nucă de cocos, ulei, apă caldă, sare zahăr maro (nerafinat), zahăr tos, apă. Ingrediente: 250 g făină de gluten 75 g făină de orez 1 nucă de cocos, rasă fin 750 ml ulei 200 ml apă caldă 1 linguriţă sare şi Ingrediente pentru […]
Reteta zilei: Salata de quinoa cu spanac si branza feta
Salata de quinoa cu spanac si branza feta din: ulei de masline, usturoi, spanac, supa de legume, quinoa, lamaie, nuci, branza feta. Poate te intereseaza si Salata de quinoa cu rosii cherry si mozzarella Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi ½ legatura spanac 1½ căni supa de legume 1 cană quinoa […]
Prajitura cu susan
Prajitura cu susan din: boabe de mung, zahăr, apă, frunze de pandan legate, făină de gluten, făină de orez, sare, soluţie de pastă de chitră (varietate de lămâie), seminţe de susan, ulei. Ingrediente pentru umplutură: 125 g boabe de mung, decojite, înmuiate timp de 2 ore şi apoi scurse de apă 125 g zahăr 175 ml […]
Ciorbe (2015)
Ciorbe: Reteta zilei: Ciorba de dovlecei cu cartofi In aceasta perioada a anului nu trebuie sa ratati ocazia sa gatiti o ciorba de dovlecei cu cartofi pentru ca este foarte sanatoasa si gustoasa. Daca uneori simtiti nevoia de… Read more » Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc Ciorba de perisoare […]
File de porc umplut cu cabanos si legume
File de porc umplut cu cabanos si legume din: file de porc, cabanos, oua, carne tocată amestec, ulei, ardei gras, mazare, ceapa, patrunjel, sare. Ingrediente: 600 g file de porc 150 g cabanos 3 ouă 150 g carne tocată amestec 50 ml ulei 1 ardei gras 50 g mazăre 1 ceapă 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: […]
Tort cu jeleu de portocale si coniac
Tort cu jeleu de portocale si coniac din: ouă, zahăr, miere, apă fierbinte, făină, migdale, esenţă de migdale, portocale, amidon, zahăr, mascarpone, brânză de vaci, coniac, gelatină, zahăr pudră, smântână pentru frişcă, fulgi de migdale. Ingrediente pentru blat: 5 ouă 150 g zahăr 1 lingură miere 5 linguri apă fierbinte 100 g făină 100 g migdale măcinate esenţă de migdale Pentru jeleul de portocale: 4 portocale mari 50 g amidon 100 ml […]
Rulada moldoveneasca cu amestec de carne si hrean
Rulada moldoveneasca cu amestec de carne si hrean din: carne de vită si porc(în cantităţi egale), ouă, zarzavat pentru supă, hrean, unt. Ingrediente: 1 kg carne de vită + porc (în cantităţi egale) 8 ouă fierte tari zarzavat pentru supă 5 bucăţi hrean 1 1/2 pachet unt Mod de preparare: Carnea o fierbi împreună cu zarzavaturi ca pentru supă. Treci […]
Reteta zilei: Sote de ciuperci cu verdeata
Sote de ciuperci cu verdeata din: ciuperci uscate, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci proaspete, faina, vin, cimbru, oregano, sare, fulgi de ardei rosu, piper, patrunjel. Poate te intereseaza si Sote de ciuperci cu rozmarin Ingrediente: 1 ceasca ciuperci uscate 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa tocata marunt 4 catei de usturoi, decojit și […]
Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata
Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata din: biscuiti, unt, lapte, oua, ciocolata neagra, fulgi de cocos, ciocolata alba. Ingrediente pentru blatul maro: 400 g biscuiţi 100 g unt 20 ml lapte 2 ouă 300 g ciocolată neagră 100 g fulgi de cocos Ingrediente pentru blatul alb: 400 g biscuiţi 100 g unt […]
Sos aromat cu ceapa, paine si nucsoara
Sos aromat cu ceapa, paine si nucsoara din: unt, ceapa, dafin, cuisoare, lapte, paine, smantana, nucsoara. Ingrediente: 50g de unt 1 ceapă mare, tocată 2 frunze de dafin proaspete, împăturite în două pentru a rupe nervura centrală 8 cuişoare întregi 450ml de lapte semidegresat 100-140g de pâine albă fără coajă, tocată 100ml de smântână 1 […]
Cod cu porumb copt si coriandru
Cod cu porumb copt si coriandru din: cod, suc de lămâie, usturoi, porumb copt, ardei gras, sare, piper ardei iute, coriandru verde, ulei de măsline. Ingrediente: cod suc de lămâie 1 căţel de usturoi 1 porumb copt 2 ardei graşi diferit coloraţi sare piper proaspăt măcinat 1 ardei iute, mai mic coriandru verde tocat foarte fin ulei […]
Tort cu mere, nuci si stafide
Tort cu mere, nuci si stafide din: faina, unt, apa, ou, praf de copt, zahar pudra, mere, stafide, zahar, budinca de vanilie, scortisoara, suc de mere, albusuri, sare, nuca. Ingrediente pentru blat: 200 g făină 100 g unt 100 ml apă 1 ou 1 praf de copt 1 lingură zahăr pudră Ingrediente pentru umplutură: 500 […]
Carnati traditionali de porc cu boia si usturoi
Carnati traditionali de porc cu boia si usturoi din: carne de pe burta porcului, pilpa de porc, slănină, maţe de porc, sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, usturoi. Ingrediente: carne de pe burta porcului pulpă 1 de porc puţină slăninuţă (împreună trebuie să cântărească 5 kg) cca 10 m de maţe 2-3 linguri […]
Cozonac cu nuca, rahat si coaja de lamaie
Cozonac cu nuca, rahat si coaja de lamaie din: faina, lapte, oua, zahar pudra, unt, ulei, drojdie, nuca, rahat, zahăr vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente pentru aluat: 1 kg făină bună 1 1/2 ceaşcă lapte 6 gălbenuşuri 4 albuşuri 250 g zahăr pudră 150 g unt 1/2 pahar ulei 50 g drojdie Ingrediente pentru umplutură: 250 g nucă măcinată 200 […]
Crevete inabusit cu castane si ghimbir
Crevete inabusit cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, ouă, sare, bicarbonat, făină de grâu, vin, rădăcină ghimbir, piper. Ingrediente: 500 g crevete 100 g came grasă de porc 200 g castane comestibile 9 linguri ulei de arahide 2 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă rasă bicarbonat […]
Turte cu nuca, lamaie si scortisoara
Turte cu nuca, lamaie si scortisoara din: făină (de preferat făină de cozonaci), sare, apa calda, zahar, lamaie, coajă de lămâie, nucă, zahăr tos (sau miere), scorţişoară. Ingrediente pentru aluat: 500 g făină (de preferat făină de cozonaci) un praf de sare apă călduţă Ingrediente pentru sirop: 300 g zahăr 1 cană cu apă lămâie Ingrediente pentru dressing: coajă de lămâie nucă măcinată […]
Reteta zilei: Creveti la tigaie pe pat de varza de bruxelles
Creveti la tigaie pe pat de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, ulei de masline, sare, piper, creveti, ulei de susan, condimente, fulgi chili, sos sriracha. Poate te intereseaza si Creveti la cuptor in sos aromat Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles, tocata ½ ceapa, tăiata felii subțiri 1 ½ linguri ulei de […]
Tort cu ciocolata alba si neagra
Tort cu ciocolata alba si neagra din: ouă, apa, faina, zahar, frişcă lichidă, gelatină, ciocolată albă, ciocolată cu lapte, ciocolată amăruie. Ingrediente pentru blat: 5 ouă 5 linguri apă 10 linguri cu vârf de făină 10 linguri cu vârf zahăr Pentru crema albă: 200 g ciocolată albă 500 ml frişcă lichidă 10 g gelatină 5 linguri apă Pentru crema din ciocolată […]
Prajitura cu crema de branza si budinca de vanilie
Prajitura cu crema de branza si budinca de vanilie din: oua, apa, zahar, faina, cacao, praf de copt, hârtie de copt, brânză dulce de vacă, unt sau margarină pentru creme, zahăr pudră, zahăr vanilat, coajă de lămâie, răcoritoare carbogazoasă de culoare galbenă (portocale/piersici), budincă cu gust de vanilie Ingrediente pentru blat: 16 ouă 6 linguri apă 12 linguri zahăr 10 linguri făină 3 […]
Crochete de cartofi cu carne de vita si smantana
Crochete de cartofi cu carne de vita si smantana din: cartofi, ceapă, carne vită, frunză de dafin, ulei, sare, piper, smântână, făină, pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 ceapă 200 g carne vită 1 frunză dafin ulei sare piper 1 linguriţă smântână făină pesmet Mod de preparare: Se pun trei cartofi mari, necurăţaţi, în apă rece, daţi […]
Prajitura cu crema de vanilie si lamaie
Prajitura cu crema de vanilie si lamaie din: oua, zahar, ulei, faina, esenta de rom, coaja de lamaie, amoniac, zahăr vanilat, lapte, unt, esenţă de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 1 cană zahăr 1 cană ulei făină esenţă de rom coajă de lămâie amoniu pentru prăjituri (plic de 7 g) 2 plicuri zahăr vanilat Ingredinete pentru cremă: 2 ouă […]
Cuburi de carne cu mazare verde si morcovi
Cuburi de carne cu mazare verde si morcovi din: carne de porc cu slănină, mazăre păstăi, untură de porc, morcovi, sare, vegeta, piper, praz, oua, ghimbir, mălai, vin, ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 25 g morcovi 1 linguriţă rasă sare […]
Reteta zilei: Inghetata de banane cu cacao si fulgi de ciocolata
Inghetata de banane cu cacao si fulgi de ciocolata din: banane, pudra de cacao, fulgi de ciocolata, lapte de migdale. Poate te intereseaza si Inghetata de busuioc cu piersici Ingrediente: 3 banane congelate, felii 1/4 ceasca pudra de cacao fulgi de ciocolata 1/2 cana de lapte de migdale Mod de preparare: Adaugati bananele congelate, […]
Ardei umpluti cu ciuperci si vinete
Ardei umpluti cu ciuperci si vinete din: ardei, ceapa, ulei, ciuperci, cartofi, morcovi, vânătă, orez, pastă de roşii, verdeaţă, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 12-13 ardei 4-5 cepe 200 ml ulei 4-5 ciuperci 2 cartofi 2 morcovi 1 vânătă coaptă 2 căni de orez 2 linguri pastă de roşii verdeaţă 1 linguriţă piper 1 linguriţă concentrat […]
Papanasi cu urda si gris facuti la cuptor
Papanasi cu urda si gris facuti la cuptor din: urdă proaspătă, oua, zahăr vanilat, zahăr pudră, gris, ulei, smantana, dulceata de visine. Ingrediente: 400 g urdă proaspătă 2 ouă 5 pacheţele de zahăr vanilat 1-2 linguri zahăr pudră 2 linguri griş ulei pentru tavă smântână dulceaţă de vişine Mod de preparare: Amesteci urda cu ouăle, zahărul vanilat, zahărul pudră, […]
Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita
Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr, lapte, usturoi, vinete (coapte, curăţate şi tocate), sare de mare, mentă tocată, telemea de bivoliţă. Ingrediente pentru blat: 500 g făină 2 linguriţe sare 10 g drojdie proaspătă 1 linguriţă zahăr 300 ml lapte călduţ Ingrediente pentru umplutură: 1 căpăţână de usturoi 400 […]
Muschiulet cu legume si mustar
Muschiulet cu legume si mustar din: carne de porc macră, ardei gras roşu sau gogoşar, ardei gras verde, ceapa, telina, morcovi, unt, muştar, vin, zahar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 1 ardei gras roşu sau 1 gogoşar 1 ardei gras verde 2 cepe 1/2 ţelină mică 2 morcovi 1 lingură unt 2 linguriţe muştar 1 cană vin […]
Tarta de mere cu sos dulce-acrisor de coacaze si smantana
Tarta de mere cu sos dulce-acrisor de coacaze si smantana din: mere, gelatină, amidon, coacăze, scorţişoară, vanilie, rom, iaurt/smântână, zahăr, coaja rasă de lămâie, zahăr pudră, făină, unt (margarină), ou, zahăr vanilat, praf de copt, oţet, sare. Ingrediente: 3 – 4 mere 2 plicuri de gelatină 2 linguri de amidon 100 g coacăze scorţişoară vanilie rom […]
Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov
Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov din: aripi de curcan, corici de porc, oua de prepelita, morcov, ceapa, usturoi, sare, pătrunjel verde. Ingrediente: 1 kg aripi de curcan (2-3 bucăţi) 200 g şorici de porc 5-6 ouă de prepeliţă 1 morcov 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi sare câteva frunze de pătrunjel verde Mod […]
Cozonac imbracat in ciocolata cu rom
Cozonac imbracat in ciocolata cu rom din: făină, iaurt sau lapte bătut, oua, praf de copt, sare, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, unt, smantana dulce, ciocolată menaj, rom, zahăr pudră, zeamă de lămâie. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt sau lapte bătut 2 ouă 1 praf de copt 1 praf de sare 6 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja […]
Preparate culinare simple si gustoase
Preparate culinare simple si gustoase: Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui, usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon, smantana, branza. Ingrediente pentru carnea… Read more » Reteta zilei: Galusti cu carne de […]
Sarmale cu carne de rata si oregano
Sarmale cu carne de rata si oregano din: piept de raţă, arpacaş, ceapa, bulion, varza murata, sare, piper, oregano, foi de dafin, cimbru, untura. Ingrediente: 1 piept de raţă (500 g) 2 linguri arpacaş 1 ceapă 2 linguri bulion 1 varză murată sare piper oregano foi de dafin cimbru 2 linguri untură Mod de preparare: Ceapa şi […]
Briose cu lapte si ciocolata
Briose cu lapte si ciocolata din: faina, zahar, unt, oua, lapte, praf de copt, cacao, fulgi de ciocolata, bomboane pentru decor. Ingrediente: 300 g făină 120 g zahăr 125 g unt 12 ouă 200 ml lapte 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă cacao 100 g fulgi de ciocolată bomboane pentru decor Mod de preparare: Topeşti […]
Reteta zilei: Tocanita de porc cu fasole
Tocanita de porc cu fasole din: muschiulet de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, ardei gras, chimen, piper cayenne, oregano, fasole, supa de pui, bere, sos iute, otet de mere, branza cheddar, iaurt, ceapa rosie, bacon, coriandru, lamaie verde. Poate te intereseaza si Tocanita de porc pe pat de orez fiert Ingrediente: 1 […]
Prajitura cu nuca, cacao si visine
Prajitura cu nuca, cacao si visine din: biscuiţi sau pandişpan, nuci, cacao, coajă de portocală, unt, zahăr vanilat, esenta de rom, lapte cald, zahar, vişine din vişinată. Ingrediente: 500 g biscuiţi daţi prin maşina de tocat sau bucăţi de pandişpan fărâmiţate 150 g nuci măcinate 3 linguri cacao o linguriţă de coajă de portocală 50 g unt 3 […]
Tarta cu sunca, smantana si susan
Tarta cu sunca, smantana si susan din: faina, drojdie proaspata, iaurt, oua, sare, zahar, apa calduta, smântână, mărar verde, suncă, cascaval, piper, seminţe de susan şi in. Ingrediente pentru aluat: 300 g faina 15 g drojdie proaspătă 100 ml iaurt 1 ou un praf de sare 1 linguriţă zahăr 100 ml apă călduţă Ingrediente pentru umplutură: 200 g smântână 3-4 fire mărar […]
Chiftele cu morcov, ardei gras si vanata
Chiftele cu morcov, ardei gras si vanata din: ceapă, morcov, vânată, ardei gras,ouă, cartof , ulei, făină, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 vânată 1 ardei gras 2 ouă 1 cartof (nu prea mare) ulei pentru prăjit făină albă de grâu sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se […]
Prajitura cu marmelada de piersici si crema de vanilie
Prajitura cu marmelada de piersici si crema de vanilie din: faina, unt, oua, vin sau rom, sare, frisca, cremă de vanilie, marmeladă de piersici, glazură albă. Ingrediente pentru aluatul franţuzesc: 500 g făină 500 g unt 3 gălbenuşuri 3 linguri viu sau 2 linguri rom sare frişcă proaspătă rece (circa 1/4 litru) Ingrediente pentru umplutură: 3-4 linguri cremă […]
Slanina cu boia si mujdei ca in Ardeal
Slanina cu boia si mujdei ca in Ardeal din: slănină afumată, ceapa, usturoi, sare, ulei, boia de arei iute sau dulce. Ingrediente: 1 kg slănină afumată 1 ceapă usturoi sare ulei boia de ardei dulce sau iute Mod de preparare: Slănina afumată o speli în 2-3 rânduri cu apă caldă, după care o pui la fiert împreună […]
Rulada cu trei tipuri de ciocolata
Rulada cu trei tipuri de ciocolata din: ouă, zahăr pudră, făină, praf de copt, cacao, margarina, ciocolată neagră, frişcă lichidă, ciocolată cu lapte, ciocolată albă, gelatină, zeamă de compot, fructe, nucă de cocos. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 150 g zahăr pudră 120 g făină 1/2 plic praf de copt 2 linguri cacao 50 g margarina Pentru spuma de ciocolată: (indicat ar fi să foloseşti doar 1/2 din compoziţie) 4 […]
Preparate culinare simple (2015)
Preparate culinare simple: Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare Paste cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare. Ingrediente: 2 felii de bacon 1 lingura de… Read more » Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan Salata de noodles […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si mozzarella
Paste cu sos de rosii si mozzarella din: sos de rosii, paste, oua, parmezan, sare, praf de usturoi, poiper, mozzarella, condimente. Poate te intereseaza si Paste cu sos de ciuperci si verdeata Ingrediente: 3 cesti sos de rosii 1 pachet de paste 2 oua 1/2 cană parmezan ras 1 linguriță de sare 1/2 lingurita praf […]
Cocktailuri (2015)
Cocktailuri: Reteta zilei: Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara Cocktail Margarita cu aroma de scortisoara din: cidru de mere, suc de lamaie, grand marnier, tequila, zahar, scortisoara, mere. Poate te intereseaza si Cocktail cu sampanie, capsuni si menta Ingrediente:… Read more » Reteta zilei: Cocktail Mojito cu aroma de afine Cocktail Mojito cu aroma de […]
Prajituri cu ciocolata, miere si cacao
Prajituri cu ciocolata, miere si cacao din: ciocolată amăruie, oua, faina, zahar pudra, nes, zahar vanilat, praf de copt, miere, cacao, ulei. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2 ouă 200 g făină 150 g zahăr pudră 2 pliculeţe nes 1 pliculeţ zahăr vanilat 1/2 pliculeţ praf de copt 4 linguri miere 1 lingură cacao 1 […]
Cum se prepara Piure de pere cu mango (video)
Piure de pere cu mango: Cum se prepara Piure de pere cu mango:
Gogosi vanilate cu coaja de lamaie
Gogosi vanilate cu coaja de lamaie din: faina, apa caduta, drojdie, zahăr vanilat, coajă de lămâie, sare, ulei, zahăr pudră vanilat. Ingrediente: 500 g făină 1 cană apă călduţă 20 g drojdie 3 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 1 praf de sare ulei pentru prăjit zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Intr-un bol amesteci drojdia cu zahărul, […]
Lichior de alune prajite
Lichior de alune prajite din: alune de pădure, zahar, zahăr vanilat alcool dublu rafinat de 80% sau vodcă fină de 40%, apă plată sau de izvor. Ingrediente: 1/2 kg miez de alune de pădure 1 kg zahar 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 l alcool dublu rafinat de 80% sau 2 I vodcă fină de 40% 1,5 l apă plată […]
Prajitura cu zahar ars si unt
Prajitura cu zahar ars si unt din: apa, zahar, bicarbonat, ou, ulei, faina, lapte, unt, zahăr vanilat. Ingrediente: 150 ml apă şi 100 g zahăr pentru sirop 150 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 1 ou 100 ml ulei făină cât cuprinde Pentru cremă: 500 ml lapte 6 linguri făină 200 g zahăr 1 pachet unt 4 […]
Tort cu portocale, rom si ciocolata
Tort cu portocale, rom si ciocolata din: zahar, unt, oua, lapte batut, coaja de lamaie, esenţă de vanilie, bicarbonat de sodiu, făină, sare, portocale, ciocolată menaj, frisca lichida, esenta de rom. Ingrediente pentru blat: 150 g zahăr 6 linguri unt 2 ouă 1 albuş 70 g lapte bătut coajă rasă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu […]
Reteta zilei: Supa de legume cu nuci pecan si arpagic
Supa de legume cu nuci pecan si arpagic din: dovleac, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, boia, fulgi de ardei rosu, piper, supa de legume, nuci pecan, arpagic. Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto Ingrediente: 1 dovleac, decojit si maruntit 3 ardei grasi, cuburi 1 ceapa, tocata 4 catei […]
Retete culinare cu gust (2015)
Retete culinare cu gust: Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan Supa de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei gras rosu, ardei gras verde, sare,… Read more » Reteta zilei: Cartofi cu ciuperci si maioneza la cuptor […]
Tort cu budinca, ananas si banane
Tort cu budinca, ananas si banane din: oua, zahar, faina, mac, praf de copt, bicarbonat de sodiu alimentar, sirop de ananas, esenţă de rom, budincă de vanilie sau ciocolată, frişcă, ananas, nuci, banane, ombonele de ciocolată sau ornamentale. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 10 linguri făină seminţe de mac 1 plic praf de copt bicarbonat de sodiu alimentar Ingrediente pentru sirop: […]
Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare
Turta dulce cu nuca, scortisoara si cuisoare din: faina, zahar, apa, miere, oua, ulei, lapte, nuca, praf de copt, scorţişoară, cuisoare, sare, stafide(opţional), zahăr pudră. Ingrediente: 300 g făină 150 g zahăr 50 ml apă 4 linguri miere 2 ouă 60 ml ulei 150 ml lapte 100 g miez de nucă 1/2 plic praf de copt […]
Ficatei cu piure de broccoli si usturoi
Ficatei cu piure de broccoli si usturoi din: broccoli, unt ficatei de pui, ceapa, usturoi, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg broccoli 4 linguri unt 1 kg ficăţei de pui 2 cepe mari usturoi piper cimbru sare Mod de preparare: Intr-o oală mai mare pui la fiert în apă cu sare broccoli, pentru 10-12 minute. […]
Prajitura cu nuci, cacao si gem
Prajitura cu nuci, cacao si gem din: margarina, faina, zahar pudra, oua, bicarbonat, lapte, sare, nuci, cacao, esenţă de rom, gem la alegere. Ingrediente pentru aluat: 250 g margarina 500 g făină 180 g zahăr pudră 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat lapte 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g nuci 200 g zahăr pudră 40 […]
Supe
Supe: Reteta zilei: Supa de pui cu ardei copti Supa de pui cu ardei copti din: ardei iute, ulei de masline, sare, piper, telina, ceapa, usturoi, piept de pui, supa de pui, oregano, chimen, piper, tortilla, avocado, limeta, smantana.… Read more » Reteta zilei: Supa-crema de dovleac cu linte rosie Supa-crema de dovleac cu linte […]
Ciorbe
Ciorbe: Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat,… Read more » Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume Ciorba de perisoare cu legume ocupa […]
Reteta zilei: Smoothie de cirese cu banane
Smoothie de cirese cu banane din: cirese, pudra de cacao, banana, lapte de migdale, gheata, frisca. Poate te intereseaza si Smoothie de pepene galben cu nectarine Ingrediente: 1 cană cireșe fara samburi, congelate 2 linguri pudra de cacao 1 banana, feliata 1 cana de lapte de migdale 4 cuburi de gheata frisca si cirese, pentru […]
Ciuperci cu cascaval si unt la cuptor
Ciuperci cu cascaval si unt la cuptor din: ciuperci, caşcaval, sare, piper, margarină sau unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 200-250 g caşcaval sare piper 50 g margarină sau unt Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşele şi le umpli pe fiecare cu caşcaval ras pe răzătoarea mică. Aşezi ciupercile în tava unsă cu margarină sau cu ulei, […]
Rulada cu branza, boia si marar
Rulada cu branza, boia si marar din: caş de oi îndulcit, margarina, marar, oua, lapte, faina, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 200 g caş de oi îndulcit 1 pachet margarină 1 legătură mărar 4 ouă 400 ml lapte 200 g făină 3 linguriţe boia dulce sare, piper Mod de preparare: Topeşti într-o crăticioară, pe foc, 150 g […]
Piept de pui cu cabanos si vin
Piept de pui cu cabanos si vin din: piept de pui, cabanos, scobitori, ulei, vin alb. Ingrediente: 1 piept de pui 10 cabanoşi scobitori ulei 1 pahar vin alb Mod de preparare: Iei un piept de pui, îl speli, îl ştergi cu un prosop de bucătărie şi îl dai puţin la congelator pentru a putea să […]
Toba cu ienibahar si cuisoare
Toba cu ienibahar si cuisoare din: carne de porc (pulpă), carne de porc de la gât sau de la cap, ureche de porc, rinichi de porc, inima de porc, limbă de porc, ficat de porc, sorici, slănină afumată, boabe de piper, usturoi, foi de dafin, boabe de ienibahar, cuisoare, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc (pulpă) 500 g carne de porc de la gât sau […]
Cum se prepara Crema de banane cu ghimbir si biscuiti (video)
Crema de banane cu ghimbir si biscuiti: Cum se prepara Crema de banane cu ghimbir si biscuiti:
Chec cu migdale si aroma de portocala
Chec cu migdale si aroma de portocala din: faina, zahar, lapte, oua, praf de copt, unt, suc de portocale, migdale, coaja de portocale, zahar pudra, suc de lamaie, portocala. Ingrediente: 400 g făină 300 g zahăr 150 ml lapte 3 ouă 1 linguriţă praf de copt 170 g unt 100 g suc de portocale 150 […]
Carnati de peste cu cimbru si usturoi
Carnati de peste cu cimbru si usturoi din: carne de peşte (cod, merluciu, şalău), usturoi, piper, cimbru, sare, mirodenii pentru carnati, mate de porc sau de oaie. Ingrediente: 2 kg carne de peşte (cod, merluciu, şalău) 3-4 căpăţâni de usturoi piper cimbru sare mirodenii pentru cârnaţi maţe de porc sau de oaie Mod de preparare: […]
Pomana porcului cu cimbru, boia si vin
Pomana porcului cu cimbru, boia si vin din: carne de porc, cârnaţi afumaţi, costiţă afumată, cimbru, boia, sare, piper, usturoi, vin alb, malai. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g cârnaţi afumaţi 50 g costiţă afumată cimbru boia sare piper 4 căţei de usturof vin alb 300 g mălai Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea de […]
Prajitura cu alune, stafide si cacao
Prajitura cu alune, stafide si cacao din: oua, zahar, apa, faina, nuca, stafide, nes (cappuccino), lapte, margarină, esenţă de vanilie, cacao (nes), unt. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 1 lingură apă 6 linguri făină 150 g nucă prăjită şi tăiată 150 g stafide 2 linguri nes (cappuccino) Ingrediente pentru cremă: 3 ouă 200 g zahăr 1 lingură făină 100 […]
Baghete de peste cu lapte si pesmet
Baghete de peste cu lapte si pesmet din: peşte, sare, făină, lapte, pesmet, parmezan, ouă, pătrunjel proaspăt, ulei de măsline, oţet, salată verde, piper. Ingrediente: 1 peşte potrivit ca mărime sare făină lapte pesmet parmezan ras ouă pătrunjel proaspăt ulei de măsline oţet ouă fierte puţină salată verde piper Mod de preparare: Peştele se curăţă […]
Reteta zilei: Pulpe de pui cu pasta de curry
Pulpe de pui cu pasta de curry din: pulpe de pui, pasta de curry, sare, piper, ulei, limeta, coriandru. Poate te intereseaza si Pulpe de pui in sos de soia cu ceapa Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 4-6 lingurițe pastă de curry roșu sare și piper 1 lingura ulei limeta și coriandru, pentru ornat […]
Cartofi copti in untura de gasca
Cartofi copti in untura de gasca din: cartofi, untura de gasca, ulei, sare grunjoasa. Ingrediente: 3kg de cartofi, tăiaţi cuburi mari 175g untură de gâscă 4 linguri ulei sare grunjoasă Mod de preparare: Fierbe cartofii 5 minute în apă sărată, până încep să se înmoaie. Scurge-i bine, pune-i la loc în oală şi […]
Lebar cu oua si lapte
Lebar cu oua si lapte din: ficaţi, fleica de porc, slanina, ceapa, sare, piper, ienibahar, lapte, oua, intestine groase de porc. Ingrediente: 500 g ficaţi 400 g fleică de porc 200 g slănină 3 cepe sare piper 1 linguriţă ienibahar pisat 200 ml lapte 2 ouă intestine groase de porc Mod de preparare: Speli ficatul în […]
Curcan umplut cu carnati
Curcan umplut cu carnati din: curcan, umplutura de carnati, ceapa, lamaie, dafin, unt, bacon, vin, ulei de masline,morcov, faina, supa de pui. Ingrediente pentru curcan: 1 curcan de 5-5,5kq 1/4 cantitate umplutură de cârnaţi 1 ceapă mare, tăiată în sferturi 1 lămâie, tăiată în două câteva frunze de dafin 85g de unt moale 10 felii […]
Ceafa de porc caramelizata
Ceafa de porc caramelizata din: ceafa de porc, bere neagra, usturoi, ciuperci, zahar brun, ulei de masline, sare, piper, boia dulce, apa, busuioc, ceapa. Ingrediente: 2 bucăţi ceafă de porc 1 bere neagră 1 căţel usturoi 3-4 linguri ciuperci din conservă 2 linguri zahăr brun ulei de măsline sare si piper boia dulce apă busuioc […]
Turta dulce de casa
Turta dulce de casa din: zahar, apa, lapte, ou, ulei, amoniu, lamaie, scortisoara, faina. Ingrediente: 2 căni zahăr 1/2 l apă sau lapte 1 ou 1 pahar ulei (200 ml) 1 lingură amoniu pentru prăjituri zeama de la 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 300 g făină Mod de preparare: Topeşti o cană de zahăr, adaugi […]
Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry
Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry din: piept de pui, rucola, rosii cherry, boabe de mustar, otet balsamic, mustar, smantana, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de pui 30 g rucola 50 g roşii cherry 100 g boabe de muştar 20 g oţet balsamic 1 linguriţă muştar […]
Reteta zilei: Tocanita de legume cu fasole boabe
Tocanita de legume cu fasole boabe din: ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei gras, morcovi, telina, ardei iute, supa de legume, sos de rosii, rosii, sare, oregano, chimen, praf de chili, fasole, zucchini, faina de porumb, branza, coriandru, salata de cruditati. Poate te intereseaza si Tocanita de pui cu naut Ingrediente: 2 linguri ulei de […]
Retete cu gust (2015)
Retete cu gust: Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper,… Read more » Reteta zilei: Prajitura cu mere si […]
Carne inabusita cu cartofi si ghimbir
Carne inbusita cu cartofi si ghimbir din: ceapă, carne de porc, morcov, cartofi, ghimbir, ulei vegetal, zahăr, sos de soia, sake (sau vin alb), apă sau supă (preferabil de peşte), mazăre. Ingrediente: 1 ceapă 150 g carne de porc (tăiată în bucăţi subţiri) 1 morcov (tăiat în jumătăţi de rondele, de aproximativ un centimetru grosime) […]
Friptura cu sos brun si ciuperci
Friptura cu sos brun si ciuperci din: cotlete de porc, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion, sare. Ingrediente: 10 cotlete de porc 2 linguri unt 1 ceapă 200 g ciuperci 3 linguri vin roşu 2 linguri sos de soia 1 linguriţă bulion sare Mod de preparare: Speli cotletele, le tamponezi cu un […]
Castraveti umpluti cu carne si sos de soia
Castraveti umpluti cu carne si sos de soia din: castraveţi, carne de porc tocată, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir, bicarbonat. Ingrediente: 400 g castraveţi fragezi 200 g carne de porc tocată 3 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă sare 1 ou 3 linguri ulei de arahide 1 linguriţă ghimbir un praf […]
Pastrav cu portocala si usturoi
Pastrav cu portocala si usturoi din: pastravi, ulei, faina, usturoi, lamaie, portocale, patrunjel verde. Ingrediente: 5-6 pastravi 250 ml de ulei 2-3 linguri făină 6 căţei de usturoi 1 lămâie 4-5 portocale pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi şi speli peştii cu apă rece, îi laşi puţin la scurs, apoi îi sărezi, treci fiecare păstrăv […]
Tort cu ciocolata si gem
Tort cu ciocolata si gem din: faina, unt, zahar pudra, biscuiti, ciocolata, oua, gem. Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 160 g zahăr pudră 140 g ciocolată 100 g biscuiţi 8 ouă 1 borcan cu gem Mod de preparare: Freci bine gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu ciocolata rasă. Adaugi biscuiţii zdrobiţi bine şi […]
Supa cu tortellini umplute cu branza
Supa cu tortellini umplute cu branza din: supa de legume, tortellini cu branza, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 200 ml supă de legume 50g paste tortellini umplute cu brânză, fierte 20 g parmezan ras câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Pui supa de legume pe foc şi adaugi tortellini. Laşi la fiert 4-5 minute şi […]
Friptura de porc crocanta cu sos de soia
Friptura de porc crocanta cu sos de soia din: carne de porc, untură de porc, ceapă, bureţi uscaţi, ulei de arahide, sos de soia, vin, oţet de vin, făină de grâu, rădăcină uscată de ghimbir, usturoi, bureţi, bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc 125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi […]
Reteta zilei: Paste cu sos de ciuperci si verdeata
Paste cu sos de ciuperci si verdeata din: paste, ulei de masline, ciuperci, ceapa, sare, piper, vin, unt, faina, supa, parmezan, mozzarella, patrunjel. Poate te intereseaza si Paste cu sos de carne si legume Ingrediente: 225gr paste 1 lingura ulei de măsline 340gr ciuperci proaspete, tăiate 1 ceapă, felii subtiri sare și piper negru proaspat […]
Tochitura cu boia de ardei
Tochitura cu boia de ardei din: carne de porc, ciuperci, carnati, kaizer, ulei, pasta de rosii, vin alb, cascaval, sare, piper, cimbru, boia de ardei, usturoi. Ingrediente: 300 g carne de porc (fleică şi muşchi) 100 g ciuperci feliate 100 g cârnaţi olteneşti tăiaţi 50 g kaizer afumat 4 linguri ulei 1 lingură pastă de […]
Gat de gasca umplut cu fasole si morcov
Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon. Ingrediente: gât de gâscă pipote de gâscă 100 g carne de porc slabă 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură orez sare piper pătrunjel 250 g fasole boabe 1 morcov 1 […]
Retete din bucatarie (2015)
Retete din bucatarie: Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana Placinta cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare, miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel. Ingrediente pentru aluat : 400 de grame de faina 200 ml… Read more » Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita Cand nu […]
Fructe de mare cu wasabi
Fructe de mare cu wasabi din: fructe de mare, sos de soia, wasabi. Ingrediente: fructe de mare sos de soia wasabi Mod de preparare: Fructele de mare (proaspete) se mănâncă crude. Se servesc după ce au fost scufundate în sos de soia, aromat cu wasabi. Pofta buna!
Chec imbracat in ciocolata
Chec imbracat in ciocolata din: oua, faina, indulcitor, ulei, lapte, praf de copt, cacao, esenta de vanilie, ciocolata neagra, unt. Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 350g făină 50g îndulcitor 150 ml ulei 100 ml lapte 1 praf de copt 2 linguri cacao 2 linguri esenta de vanilie Ingrediente pentru glazura: 100gr ciocolata neagra 2 linguri […]
Umplutura de carnati pentru curcan
Umplutura de carnati pentru curcan din: ulei de masline, telina, ceapa, carnati de porc, mar, pesmet, salvie, patrunjel, ou, bacon. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 tulpină de ţelină apio, tocată 1 ceapă, tocată 800g de cârnaţi de porc 1 măr verde, decojit şi tocat 85g de pesmet 2 linguri de salvie proaspătă, tocată […]
Reteta zilei: Prajituri cu topping de scortisoara
Prajituri cu topping de scortisoara din: unt, zahar, ou, vanilie, faina, sare, praf de copt, scortisoara. Poate te intereseaza si Prajituri cu migdale si afine Ingrediente prajituri: 3 linguri unt 3 linguri de zahăr 1 gălbenuș de ou ¼ linguriță esenta de vanilie ⅓ ceașcă făină ¼ linguriță de sare ½ lingurita praf de copt […]
Curcan umplut cu varza, bacon si masline
Curcan umplut cu vaza, bacon si masline din: curcan, varza alba, carne tocată de vită, carne de porc tocată, bacon tocat, măsline verzi umplute, pâine, lapte, oua, piper, sare, ulei, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg 500 g varză albă 400 g carne tocată de vită 300 g carne de porc tocată 200 g bacon tocat 150 g […]
Cornulete umplute cu magiun de prune
Cornulete umplute cu magiun de prune din: faina, smantana, untura de porc, zahar, bicarbonat, otet, sare, zahar pudra, magiun de prune, nuci. Ingrediente: 500g făină 200 g smântână 200g untură de porc 100g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură oţet 1 praf de sare 100 g zahăr pudră pentru ornat Ingrediente pentru umplutură: 400 g […]
Porc cu sos de vin si mere
Porc cu sos de vin si mere din: carne de porc, mere golden, unt, rozmarin, vin rosu sec, vin alb sec, apa, ceapa, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 3 mere golden unt 4 crenguţe de rozmarin 250 ml vin roşu sec 100 ml vin alb sec 100 […]
Tort cu nuca, ciocolata si miere
Tort cu nuca, ciocolata si miere din: ouă, zahar, miere topita, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, cacao, unt, cremă de ciocolată la borcan, miez de nucă. Ingrediente pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri miere topită 12 linguri rase făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 2 linguri cacao Ingrediente pentru cremă: 4 ouă 400 g zahăr 300 g […]
Pastel de carne cu morcov si ardei
Pastel de carne cu morcov si ardei din: oua, carne tocată de vită, carne tocată de porc, morcovi, ardei capia rosii, ceapa, sare, piper, sos de rosii. Ingrediente: 3 ouă 1/2 kg carne tocată de vită 1/2 kg carne tocată de porc 4 morcovi 2 ardei capia roşii 1 ceapă sare şi piper sos de roşii Mod […]
Hot dog de casa cu mozzarella
Hot dog de casa cu mozzarella din: chiflă, crenvurşti de pui sau cu curcan, mozzarella, maioneză, ketchup, mustar. Ingrediente: 1 chiflă 2 crenvurşti de pui sau cu curcan 2 felii de mozzarella maioneză ketchup muştar Mod de preparare: Chifla o crestezi şi o pui câteva minute în cuptor să se încălzească. Crenvurştii îi pui la fiert, după care îi scoţi […]
Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata
Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata din: oua, zahar pudra, apa, cacao, faina, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, unt sau margarină, oua, nucă de cocos, ciocolată, ulei. Ingrediente pentru blat: 8 ouă 350 g zahăr pudră 8 linguri apă 2 linguri cacao 250 g făină 1 plic praf de copt Ingrediente pentru cremă: 2 plicuri praf de budincă de […]
Piftie de pui cu usturoi
Piftie de pui cu usturoi din: cocoş bătrân, ceapa, usturoi, picior de viţel, oua. Ingrediente: 1 cocoş bătrân 2 cepe întregi 1 picior de viţel 2 căpăţâni de usturoi 2 oua Mod de preparare: Odată toaleta preliminară făcută (îi smulgi penele şi-l opăreşti), pui cocoşul la fiert. Apa trebuie să depăşească cu două laturi de mână carnea […]
Plachie bucovineana cu rosii si ciuperci
Plachie bucovineana cu rosii si ciuperci din: crapi (nu mai mari de o palmă), rosii, rosii in bulion, ciuperci, ceapa, ardei gras rosu, vin alb dulce, patrunjel, unt, ulei, smantana, usturoi, faina, cimbru, boia iute, sare. Ingrediente: 6 crapi (nu mai mari de o palmă) 5 roşii 450 g roşii în bulion 500 g ciuperci 5 […]
Tochitura cu mamaliguta si busuioc
Tochitura cu mamaliguta si busuioc din: ficat, carne de porc, piept de pui, cârnăciori afumaţi, ceapa, ardei gras, rosii in bulion, usturoi, sare, piper, busuioc, foi de dafin. Ingrediente: 400 g ficat 400 g carne de porc 1 piept de pui 3 cârnăciori afumaţi 2-3 cepe 1 ardei gras 1 cutie cu roşii în bulion 1 căpăţână […]
Colaci umpluti cu branza
Colaci umpluti cu branza din: faina, oua, zahar, smantana, lapte cald, drojdie, ulei, coaja de portocală sau lămâie, sare, nuca, zahar, oua, brânză rasă (mai uscată), zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar smântână 1 pahar lapte cald 30 g drojdie 50 ml ulei cald coaja de la 1 portocală sau 1 […]
Turta dulce cu smantana si scortisoara
Turta dulce cu smantana si scortisoara din: oua, ulei, miere, smantana, zahar, scortisoara, coajă şi zeamă de lămâie, faina, zahar pudra. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri ulei 1 pahar miere 1 pahar smântână 1 pahar zahăr 1 linguriţă scorţişoară coajă şi zeamă de lămâie făină (cca. 3 pahare) zahăr pudră Mod de preparare: Freci ouăle cu […]
Reteta zilei: Lasagna de dovlecei cu ricotta
Lasagna de dovlecei cu ricotta din: dovlecei, sos de rosii, branza ricotta, patrunjel, usturoi, sare, piper, ou, mozzarella, parmezan. Poate te intereseaza si Lasagna cu spaghete si sos de vita Ingrediente: 2 dovlecei, felii subțiri pe lungime 4 căni sos de rosii 480gr brânză ricotta 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 catei de usturoi, tocat […]
Aperitiv cu castravete, cascaval si unt
Aperitiv cu castravete, cascaval si unt din: unt, brânză, caşcaval, ardei roşu, castravete, ou, roşie. Ingrediente: 60 g unt 50 g brânză 50 g caşcaval 1 ardei roşu 1 castravete 1 ou fiert 1 roşie Mod de preparare: Amesteci brânza cu caşcavalul şi cu untul şi faci biluţe pe care le laşi puţin la rece. […]
Salata de ton cu rosii, praz si cartofi
Salata de ton cu rosii, praz si cartofi din: cutii de ton în ulei (sau orice alt tip de peşte), cartofi fierţi, roşii, ouă, praz sau ceapa, sare, maioneză, măsline fără sâmburi, verdeaţă. Ingrediente: 2 cutii de ton în ulei sau orice alt tip de peşte doriţi 400 g cartofi fierţi 350 g roşii 2 ouă […]
Tort cu piersici, banane si fondant
Tort cu piersici, banane si fondant din: biscuiţi, unt, suc din compotul de piersici, cacao, nucă, zahăr vanilat, zahăr pudră, foi de gelatină, iaurt, smântână, zeama de lămâie, compot piersici, banane, frişcă, lapte, nucă de cocos verde, fondant, coloranţi alimentari. Ingrediente pentru blat: 700 g biscuiţi 200 g unt 200 ml suc din compotul de piersici 3 linguri cacao […]
Tochitura de pui cu cimbru, boia si mamaliga
Tochitura de pui cu cimbru, boia si mamaliga din: inimi şi pipote de pui, ficat de pui, pulpe de pui, ardei, ceapa, cimbru, bulion, boia, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g inimi şi pipote de pui 150 g ficat de pui 200 g pulpe de pui 150 g ardei 100 g ceapă 3 căţei de […]
Tarta cu prune si alcool
Tarta cu prune si alcool din: faina, margarina, ulei, oua, zahăr, lapte, alcool, prune. Ingrediente: 700 g făină 300 g margarină 2 linguri ulei 2 ouă Ingrediente pentru umplutura: 40 g făină 2 gălbenuşuri 50 g zahăr 1/4 l lapte 1/2 kg prune 1 lingură de alcool 1 ou pentru uns Mod de preaprare: Amesteci într- un castron […]
Bors de vita cu loboda si leustean
Bors de vita cu loboda si leustean din: carne de vacă, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ţelină, lobodă (roşie), ceapa, borş făcut în casă, leuştean, pătrunjel, ulei, orez, sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină de mărime potrivită 2 legături lobodă (roşie) 2 cepe 1,5 l borş făcut […]
Cum se prepara Melcisori cu nuca si mango (video)
Melcisori cu nuca si mango: Cum se prepara Melcisori cu nuca si mango:
Retete de mancaruri (2015)
Retete de mancaruri: Reteta zilei: Sandwich cu omleta, branza si legume Sandwich cu omleta, branza si legume din: oua, lapte, unt, sare, piper, chifle, praf de usturoi, branza, branza cheddar, rosii cherry, arpagic. Ingrediente pentru omleta: 4 oua 2 linguri… Read more » Reteta zilei: Salata de morcovi cu mere si stafide Salata de […]
Suc de rubarba cu lamaie
Suc de rubarba cu lamaie din: codiţe (tulpini) de rubarbă, lămâie, portocală, apă, zahăr. Ingrediente: 2-3 codiţe (tulpini) de rubarbă, 1 lămâie 1 portocală 2 l apă 100 g zahăr (sau după gust) Mod de preparare: Toate acestea le fierbi împreună timp de 10-20 de minute, le strecori şi le pui în sticle (de sticlă). […]
Supa rapida cu dovlecel si mazare
Supa rapida cu dovlecel si mazare din: apă, ceapă, dovlecel, mazăre, păstăi, roşii, sare, ţelină, frunze varză, ou, iaurt sau smântână, verdeaţă. Ingrediente: 2 l apă 1 ceapă 1 dovlecel 1 mână mazăre 1 mână păstăi 3-4 roşii sare 1/2 ţelină 2 frunze varză 1 ou 150 g iaurt sau smântână verdeaţă Mod de preparare: […]
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos din: ouă, zahăr, făină, praf de copt, frişcă, nucă de cocos, unt, ciocolată de menaj sau orice altă ciocolată topită. Ingrediente pentru foile de pandişpan: 12 ouă 12 linguri zahăr 12 linguri făină praf de copt Ingrediente pentru cremă: 250 g frişcă 250 g nucă de cocos 250 g unt 150 […]
Sangerete de porc cu cimbru
Sangerete de porc cu cimbru din: cap de porc, slanina, ceapa, sange de porc, cimbru, sare, piper, intestine de porc. Ingrediente: un cap de porc 500 g slănină un kg ceapă un litru sânge de porc cimbru sare piper intestine de porc Mod de preparare: Capul de porc curăţat, pârlit şi bine spălat se pune la […]
Cupe cu portocale, zmeura si rom
Cupe cu portocale, zmeura si rom din: portocale, zmeură, zahăr pudră, rom, vin demisec. Ingrediente: 3 portocale mici 250 g zmeură 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de rom 1 pahar de vin demisec Mod de preparare: Speli zmeura şi o pui într-o sită de plastic. Storci o portocală, iar pe celelalte […]
Cum se prepara Cornulete cu foietaj (video)
Cornulete cu foietaj: Cum se prepara Cornulete cu foietaj:
Rata cu struguri si lichior
Rata cu struguri si lichior din: carne de raţă, unt, coniac, lichior, orez, struguri albi, sare. Ingrediente: câteva bucăţi carne de raţă 150 g unt 50 ml coniac 50 ml lichior 200 g orez 1 kg struguri albi sare Mod de preparare: Căleşti carnea în 75 g unt şi laşi să fiarbă înăbuşit, apoi adaugi […]
Deserturi (2015)
Deserturi: Reteta zilei: Budinca de oua cu lapte Budinca de oua cu lapte din: zahar brun, amidon, sare, lapte, galbenusuri, unt, frisca. Poate te intereseaza si Cum se prepara Budinca de gutui (video) Ingrediente: 1 1/2 cana zahar… Read more » Reteta zilei: Prajituri cu migdale si afine Prajituri cu migdale si afine din: unt […]
Prajitura cu gem si coaja de lamaie
Prajitura cu gem si coaja de lamaie din: oua, zahar, ulei, coaja de lamaie, faina, esenta de vanilie, praf de copt, gem. Ingrediente: 5 ouă un pahar zahăr un pahar ulei coaja unei lămâi 300-400 g făină esenţă vanilie 2 pliculeţe praf de copt gem, după gust Mod de preparare: Se măsoară zahărul cu un […]
Rosii prajite cu ou si ceapa
Rosii prajite cu ou si ceapa din: roşii, ardei, ceapă, ouă. Ingrediente: 6-7 roşii coapte bine 1 ardei 1 ceapă 2-3 ouă Mod de preparare: Speli roşiile şi le razi pe râzătoare. Separat, tai ardeiul şi ceapa şi le pui la prăjit în ulei. După ce s-au prăjit puţin ardeiul şi ceapa, adaugi roşiile şi le […]
Limoncello
Limoncello din: lamaie, zahar, apa, alcool. Ingrediente: 6 lămâi 350g zahăr 1/2 l apă 1/2 l alcool de 90° Mod de preparare: Descojeşti lămâile fin, fără partea albă, care este amară. Laşi coaja la macerat în alcool, o săptămână într-un recipient bine închis, într-un loc răcoros şi ferit de lumină (în cămară, spre exemplu sau […]
Reteta zilei: Placinte de afine si glazura de zahar
Placinte de afine si glazura de zahar din: gem de afine, aluat de placinta, zahar pudra, lapte. Poate te intereseaza si Placinte cu carne de vita Ingrediente: 3/4 ceasca de gem de afine 300gr aluat de placinta 4 linguri de zahăr pudră 1 lingura lapte Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 150C si […]
Slanina cu boia si zeama de varza
Slanina cu boia si zeama de varza din: slănină de pe burtă, zeamă de varză, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: o bucată slănină de pe burtă 2 litri zeamă de varză un plic boia dulce sare boabe de piper Mod de preaprare: Slănina se taie pentru a obţine o bucată sau două cât mai drepte. Se pune slănina […]
Gogosi cu gem si coaja de portocala
Gogosi cu gem si coaja de portocala din: drojdie, lapte, unt, oua, zahar, faina, sare, coaja de lamaie sau portocala, gem. Ingrediente: un cubuleţ drojdie sau un plic drojdie uscată 240 ml lapte 120 g unt 2 ouă 80 g zahăr 500 g făină o linguriţă sare coaja rasă a unei lămâi sau a unei portocale gem, […]
Spuma de capsuni cu frisca
Spuma de capsuni cu frisca din: albuşuri, zahăr, căpşune, frişcă. Ingrediente: 3 albuşuri 5 linguri de zahăr 1 pahar de căpşune 50 g frişcă Mod de preparare: Mai întâi baţi spumă albuşurile (eu tot timpul bat albuşul cu un praf de sare). Când a crescut frumos spuma de albuş, adaugi treptat şi zahărul şi mixezi foarte […]
Strudele cu gem de caise si mac
Strudele cu gem de caise si mac din: aluat foitaj congelat, ou, gem de caise, seminte de mac. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat un ou un borcan gem caise o lingură seminţe mac Mod de preparare: Aluatul se scoate din ambalaj se lasă pe masă la decongelat. Se taie apoi fâşii late de o […]
Cartofi la cuptor cu sunca si smantana
Cartofi la cuptor cu sunca si smantana din: cartofi, caşcaval, smântână, şuncă presată sau kaizer, ouă, sare, condimente cu gust de legume, pătrunjel. Ingrediente: 6 cartofi 200 g caşcaval 250 g smântână 150 g şuncă presată sau kaizer 4 ouă sare condimente cu gust de legume pătrunjel Mod de preparare: Pui cartofii în coajă la fiert […]
Prajitura cu iaurt si zmeura
Prajitura cu iaurt si zmeura din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, frisca, iaurt, gelatina, zeama de lamaie, zmeură. Ingrediente pentru blat: 8 ouă 8 linguri apă 16 linguri zahăr 16 linguri făină 1 praf de copt Ingrediente pentru cremă: 200 ml frişcă 200 ml iaurt 1 plic de gelatină zeama de la 1/2 lămâie 2 linguri […]
Crap in crusta de pesmet si nuca
Crap in crusta de pesmet si nuca din: crap, nuca, usturoi, pesmet, ulei de masline, mustar, sare, piper, ulei, rosii cherry, lamaie. Ingrediente: 1 crap de 1 kg, curăţat 1 cană nucă măcinată 3 căţei de usturoi pisaţi 2 linguri pesmet 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe muştar sare si piper ulei, pentru uns […]
Desert cu prune si sos cu aroma de vanilie
Desert cu prune si sos cu aroma de vanilie din: unt, oua, faina, pesmet, zahar brun, nucsoara, migdale, scortisoara, mar, prune uscate, scochine uscate, stafide, coacaze, coaja de lamaie, coaja de portocala, zeama de lamaie, zeama de portocala, fructe confiate, rom, galbenusuri, lapte, frisca lichida, esenta de vanilie. Ingrediente: 110 g unt 2 ouă 50 […]
Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete
Sursa:www.restaurantedelux.ro
Rulouri crocante cu carne picanta
Rulouri crocante cu carne picanta din: foi de plăcintă, ceapă, carne tocată de vită, pătrunjel, sare, piper, boia iute, chimen, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 1 ceapă mare 250 g carne tocată de vită 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute chimen 250 ml ulei Mod de preparare: Iei câte 2 foi de […]