sâmbătă, 21 aprilie 2012

Retete

Retete

Caracatita coapta cu usturoi

Caracatita_coapta_cu_usturoi

O reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel, usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei...

Read more »

Calcan pe salată

Calcan_pe_salata

O reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson, ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700 g cartofi noi sare 1 lin­guriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de creson 3 cepe 10 linguri ulei 250...

Read more »

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Somon_la_cuptor_pe_pat_de_fenicul

O reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul, grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar, patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul 1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g frisca sare iodata piper...

Read more »

Supă de cartofi cu ridichi

Supa_de_cartofi_cu_ridichi

O reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui, smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2 legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor   Mod de preparare:...

Read more »

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

Ceafa_de_porc_cu_branza_si_orez_cu_legume

O reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc, branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare, piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100 ml...

Read more »

Sufleu de paste cu somon

Sufleu_de_paste_cu_somon

O reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml lapte...

Read more »

Salată cu şuncă si dressing de muştar

Salata_cu_sunca_si_dressing_de_mustar

O reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui, ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente: 50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lin­gură muştar de Dijon cu miere...

Read more »

Punci cu banane si fructe de padure

Punci_cu_banane_si_fructe_de_padure

O reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure, zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita   Mod de preparare: Spalam si stergem fructele de padure. Curatam...

Read more »

Terina de ficat de rata cu piure de nuci

Terina_de_ficat_de_rata_cu_piure_de_nuci

O reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata, coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar, vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa...

Read more »

Plăcintă haiducească

Placinta_haiduceasca

O reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou. Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300 ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3 linguri pesmet...

Read more »

Sandvis de inghetata

Sandvis_de_inghetata

O reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt, cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura: 500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata   Mod de preparare: Se bat albuşurile...

Read more »

Supa Osumashi

Supa_Osumashi_7

Un bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de...

Read more »

Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

Salata_de_creveti_cu_mango_ceapa_si_rosii

O reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii, ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi...

Read more »

Bizarre Foods – Korea 2 (video)

Bizarre_Foods

Bizarre Foods  

Read more »

Supă de paste cu cocos

Supa_de_paste_cu_cocos

O reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini de pătrunjel...

Read more »

Salată de pui cu sos de portocale

Salata_de_pui_cu_sos_de_portocale

O reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi, fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata...

Read more »

Punci Fisher House

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior de piersici...

Read more »

Paste cu ricotta

Paste_cu_ricotta

O reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana, parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt   Mod de preparare: Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi selasălascurs....

Read more »

Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin

Blat_de_pizza_cu_ardei_iute_sau_rozmarin

O reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2 lingurita sare 200 ml lapte...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete