marți, 23 octombrie 2012

Retete de Craciun #10


Retete de Craciun:

Supă de fasole verde

Supă_de_fasole_verde
O reteta de supa de fasole verde din: fasole verde, carne de porc afumata, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fasole verde 400 g carne de porc afumată 400 g cartofi 80 g bacon 2 linguri făină 1 ceapă 1 căţel usturoi smântână pătrunjel verde sare...
Read more »

Orez cu lapte în cupe de grepfrut

Orez_cu_lapte_n_cupe_de_grepfrut.png
O reteta delicioasa de orez cu lapte, grepfrut, zahar, apa, vanilie, lamaie, sare, scortisoara. Ingrediente: 4 fructe de grepfrut 350 g orez 200 g zahăr 1 l apă 1 l lapte un baton vanilie coaja de la 2 lămâi un praf de sare scorţişoară măcinată Mod de preparare: Se spală orezul în câteva ape...
Read more »

Chec la rece

Chec_la_rece
O reteta delicioasa de chec la rece din: piscoturi, mixt de fructe deshidratate, ciocolata, mascarpone, frisca, crema de branza, zahar pudra si gelatina. Ingrediente: 10 piscoturi 150 g mixt de fructe deshidratate 1 ciocolata neagra 250 g mascarpone 250 g frisca 100 g crema de branza 10 linguri cu zahar pudra 1 pliculet cu...
Read more »

Retete: Ardei umpluţi

Ardei_umpluti.png
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:orez, curcan, ceapa, marar, dovlecel, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 8 ardei mari (4 roşii + 4 verzi) 300 g orez 400 g pulpă de curcan 2 legături ceapă 2 legături mărar un dovlecel sare piper 30 ml ulei de floarea-soarelui o crenguţă cimbru Mod de preparare: Se...
Read more »

Salată de orez la cupe

Salata_de_orez_la_cupe.png
O reteta delicioasa de salata de orez, porumb, ardei capia, patrunjel, sare, lamaie, soia, ulei, miere, usturoi, otet balsamic. Ingrediente: 350 g orez 200 g porumb fiert 3 ardei capia 2-3 legături pătrunjel sare zeama de la o lămâie 2-3 linguriţe soia 3 linguri ulei de măsline o linguriţă miere 3-4 căţei usturoi 2-3...
Read more »

Prăjiturele cu apă de flori de portocal

Prajiturele_cu_apa_de_flori_de_portocal
O reteta de prajiturele cu apa de flori de portocal din: faina, ou, unt, lamaie, albus, zahar pudra, migdale, zahar, unt si apa de flori de portocala. Ingrediente: 300 g faină albă 1 ou 30 g unt 1 lămâie 1 albuş 3 linguri zahăr pudră pentru umplutură: 300 g migdale curăţate 180 g zahăr...
Read more »

Piept de curcan in sos de masline

Piept_de_curcan_in_sos_de_masline
O reteta delicioasa de Piept de curcan in sos de masline din: praz, ciuperci, file de piept de curcan, sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de curcan (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2...
Read more »

Pui cu ciuperci

Pui_cu_ciuperci
O reteta de pui cu ciuperci din: praz, ciuperci, fileuri de piept de pui, sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2 linguri de pătrunjel tocat  ...
Read more »

Supă de conopidă

Supă_de_conopidă
O reteta de supa de conopida din: conopida, ulei, faina, galbenusuri, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 conopide mari 1 ceşcuţă cu ulei 2 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 2 linguri cu smântână 1 lingură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi conopida şi o spălaţi în mai multe ape. O rupeţi în...
Read more »

Clătite marocane (Beghrir)

Clatite_marocane
O reteta delicioasa e clatite marocane din: faina, gris, unt, drojdie, zahar, oua, lapte, apa, ulei de floarea soarelui, sare si miere. Ingrediente: 350 g faina alba 150 g gris 50 g unt 40 g drojdie 1 lingura zahar 3 oua 250 ml lapte 250 ml apa ulei de floarea soarelui sare miere  ...
Read more »

Cranţ cu gem

Crant_cu_gem
O reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt. Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de zmeura 100 g fulgi de ovaz 100 g fulgi de orz 1 ou 120 g margarina 200 g zahar 150 g faina 1 pliculet...
Read more »

Crochete Hush Puppies

Crochete_Hush_Puppies_08
Aceste delicioase crochete americane pot avea forma rotunda sau lunguiata. Sunt facute dintr-un aluat ca de clatite, preparat din faina de porumb si ceapa prajita, cu lapte si apa si se prajesc in uleiul ramas dupa ce s-a gatit peste. Crochetele se pun la prajit pe rand in ulei incins, astfel incat sa aiba...
Read more »

Prajitura cu blat de ovaz

Prajitura_cu_blat_de_ovaz
O reteta de prajitura cu blat de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, galbenusuri, unt, zahar brun, zahar, amidon, suc de portocale si unt. Ingrediente: 1 cana de fulgi de ovaz 1 cana cu faina 2 galbenusuri 200 g unt 125 g zahar brun pentru crema: 200 g zahar 25 g amidon 400 ml...
Read more »

Cocktail Green Love

Cocktail_Green_Love
O reteta simpla de Cocktail Green Love din: lichior de kiwi, lichior de mandarina, coniac, zeama de lamaie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi 2 cl lichior de mandarina 1 cl coniac 2 cl zeama de lamaie zahar limeta   Mod de preparare: Lichiorurile, coniacul si zeama de lamaie se mixeaza...
Read more »

File de peşte in crusta de cartofi cu mustar

File_de_peste_in_crusta_de_cartofi_cu_mustar
O retetea de file de peste in crusta de cartofi cu mustar din: cartofi, ceapa verde, unt, sare, piper, hrean, mustar, fileuri de peste, supa sau vin alb. Ingrediente: 4 cartofi 4 cepe verzi 4 lingurite unt sare piper 2 lingurite cu hrean ras (de la borcan) 4 lingurite mustar 4 fileuri de peste...
Read more »

Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie (video)

Cum_se_prepara_prajitura_cu_branza_si_aroma_de_lamaie.jpg
O reteta video despre cum se prepara  prajitura cu branza si aroma de lamaie, un preparat vegetarian, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos.   Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie
Read more »

Reteta zilei: Rulada de pui

Rulada_de_pui_11
O reteta delicioasa de rulada de pui din: piept de pui, sare, apa si boia. Ingrediente: 2 piept de pui 2 linguri cu varf de sare 100 ml apa 3 linguri boia   Mod de preparare: Piepturile de pui se taie pe jumatate, se freaca bine cu sare,  se pun intr-un castron si se...
Read more »

Placinta cu nuci

Placinta_cu_nuci
O reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana, faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra. Ingredinete: 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 150 g unt 1 lingură smântână 300 g făină 1 lingură rom 1 plic praf de copt...
Read more »
Paste_cu_dovleac_si_ruccola
O reteta de paste cu dovleac si ruccola din: pulpa de dovleac, zahar pudra, ulei, paste, ruccola, piper, masline, mozzarella, ulei din seminte de dovleac si sare. Ingrediente: 450 g pulpă de dovleac 2 linguri de zahăr pudră 2 linguri de ulei 400 g paste (de ex. linguine) 100 g ruccola piper 60 g...
Read more »

Pui cu măsline şi curcuma

Pui_cu_masline_si_curcuma
O reteta de pui cu masline si curcuma din: pui, masline, lime, curcuma, supa concentrata de legume, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 20 măsline cu sâmburi 2 lime 1 linguriţă rasă curcuma 200 ml supă concentrată de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de...
Read more »

Mic dejun englezesc

Mic_dejun_englezesc
O reteta delicioasa de mic dejun englezesc din: oua, iahnie de fasole, ciuperci, ceapa, bacon, ulei, rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 300 g iahnie de fasole 200 g ciuperci 1 ceapa 150 g bacon 50 ml ulei 2 rosii sare piper   Mod de preparare: Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei, adăugaţi...
Read more »

Pui in sos de lamaie

Pui_in_sos_de_lamaie
O reteta de pui in sos de lamaie din: piept de pui, smantana, lapte, mozzarella, ceapa, vin alb sec, suc de lamaie, unt, faina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 150 ml smantana 200 ml lapte 200 g branza mozzarella 1 ceapa 50 ml vin alb sec 50 ml suc de...
Read more »

Fursecuri cu migdale

Fursecuri_cu_migdale
O reteta de fursecuri cu migdale din: migdale, zahar, unt, apa de flori de portocal, lamai, ou, galbenusuri si drojdie. Ingrediente: 400 g migdale curăţate 300 g zahăr 30 g unt 10 picături apă de flori de portocal 2 lămâi 1 ou 3 gălbenuşuri 1/2 plic drojdie uscată   Mod de preparare: Bate oul...
Read more »

Moare pargalita

Moare_pargalita
O reteta de moare pargalita din: zeama de varza acra, orez, carnati afumati, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Daca moarea (zeama ae varza); este prea acră sau prea sărată, puteţi s-o diluaţi cu apă, dar în acest caz va trebui să aromaţi supa cu mai multe ierburi: mărar, cimbru, pătrunjel. Ingredinete: 2 l...
Read more »

Rulada de vita cu cartofi

Rulada_de_vita_cu_cartofi.png
O reteta delicioasa de rulada de vita cu: sare, piper, salvie, vin rosu, usturoi, unt, ardei capia, ardei verde, cartofi, boia, cimbru uscat. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită sare piper salvie 100 ml vin rosu 3-4 catei usturoi 100g unt Ingrediente umplutura: 500 ardei capia un ardei verde gras 1 kg cartofi o...
Read more »

Penne cu mozzarella

Penne_cu_mozzarella
O retete de penne cu mozzarella din: usturoi, ulei de masline, rosii decojite, vin rosu, supa de legume, fulgi de ardei, pasta de ardei, paste scurte, sare, piper, parmezan, mozzarella si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 conserva de rosii decojite (400 g) 750 ml vin...
Read more »

Ciorba de vita cu rosii

Ciorba_de_vita_cu_rosii
O reteta gustoasa de ciorba de vita cu:rasol de vita, telina, ceapa, ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper negru, ulei, patrunjel. Ingrediente: un rasol alb de vită o ţelină rădăcină şi frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazăre proaspătă suc de roşii sare 100 g fasole verde păstăi...
Read more »

Pulpa de miel cu ceapa

Pulpa_de_miel_cu_ceapa.png
O reteta gustoasa de pulpa de miel cu: ceapa verde, usturoi verde, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel, ulei. Ingrediente: o pulpă de miel de 1-2 kg 3 legături ceapă verde o legătură usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml vin alb 300 g sparanghel ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Se condimentează pulpa...
Read more »

Cocktail Corcovado

Cocktail_Corcovado
O reteta simpla de Cocktail Corcovado din: tequilla, curacao albastru, drambuie, limonada, lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 1 cl Drambuie limonada o felie de lamaie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam lichiorurile si...
Read more »

Cum se prepara placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel (video)

Cum_se_prepara_placinta_cu_alge_marine_uscate_tofu_piure_de_cartofi_si_sos_de_patrunjel.jpg
O reteta video despre cum se prepara   placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel
Read more »

Budinca de peste

Budinca_de_peste
O reteta de budinca de peste din: cartofi, fileuri de peste afumat, lapte, branza de vaci, lamaie, unt, pesmet, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 5-6 cartofi 5-6 fileuri de peste afumat 200 ml lapte 100 g branza de vaci 1 lamaie 75 g unt 2 linguri cu pesmet patrunjel verde sare piper  ...
Read more »

Pandişpan cu ananas

Pandispan_cu_ananas
O reteta de pandispan cu ananas din: ananas, stafide, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 ananas 100 g stafide 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-un...
Read more »

Maslinele

Masline_16
Unii considera ca maslinul (Olea europae) este cel mai important pom fructifer cultivat in lume, istoria sa fiind foarte veche. Ca sursa a unuia dintre uleiurile cel mai des utilizate in tot Orientul Mijlociu si in bazinul Marii Mediterane, maslinul a fost foarte pretuit inca din perioada antica preegipteana. Potrivit Vechiului Testament, atunci cand...
Read more »

Priconuci

Priconuci
O reteta de priconuci din: albusuri, zahar, nuci, unt, lapte, galbenusuri si cacao. Ingrediente: 4 albusuri 350 g zahar 400 g nuci macinata pentru crema: 200 g unt 100 ml lapte 4 galbenusuri 5 linguri cacao   Mod de preparare: Pregăteşti priconucile: Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi...
Read more »

Muschi cu sos bechamel

Muschi_cu_sos_bechamel.png
O reteta gustoasa de muschi de porc cu:sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi, batoane de susan, sos bechamel. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de măsline 5-6 căţei usturoi Ingrediente sos bechamel: 75 g unt 2...
Read more »

Tocăniţă cu cartofi

Tocanita_cu_cartofi
O reteta de tocanita cu cartofi din: cartofi, ulei de masline, carne tocata, sos, ardei gras, ardei iute, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: 600 g cartofi 2 linguri de ulei de măsline 250 g carne tocată 1 plic de praf de sos pentru spaghete milaneze 1 ardei gras roşu 1/2 ardei iute 3 cepe...
Read more »

Corn de gazelă

Corn_de_gazela
O reteta de corn de gazela din: faina, ou, unt, apa de flori de portocal, zahar, migdale, scortisoata si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 1 ou 20 g unt 1 lingură apă de flori de portocal pentru pasta de migdale: 175 g zahăr 250 g migdale curăţate 50 g unt 1 vârf...
Read more »

Cocktail Cynar Russia

Cocktail_Cynar_Russia
O reteta simpal de Cocktail Cynar Russia din: cynar, votca si limeta. Ingrediente: 2 cl Cynar 2 cl votca o felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si servim bautura in paharul pentru bauturi lungi. Decoram cu o jumatate de felie de limeta.
Read more »

Piept de pui cu sos de portocale

Piept_de_pui_cu_sos_de_portocale
O reteta de Piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ceapa, portocala, sos de soia, otet, ulei de masline, ghimbir, unt, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 portocala 2 linguri cu sos de soia 1 lingurita cu otet 1 lingurita cu ulei de masline...
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu mere

Placinta_cu_mere_20
O reteta de placinta cu mere din: faina, unt, oua, iaurt, drojdie, ulei, zahar pudra, sare, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, zahar vanilat si smantana. Ingrediente: pentru foi:  600 g faina 200 g unt (la temperatura camerei) 2 oua 6 linguri iaurt ½ plic drojdie uscata 5 linguri ulei 7 linguri zahar pudra...
Read more »

Chec cu fructe uscate

Chec_cu_fructe_uscate
O reteta de chec cu fructe uscate din: nuci, amestec de fructe uscate, faina, unt, zahar, galbenus, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 100 g nuci 150 g amestec de fructe uscate 1 albus pentru aluat: 100 g faina 60 g unt 50 g zahar 1 galbenus esenta de vanilie sare   Mod de...
Read more »

Garnitură cu miere pentru carne

Garnitura_cu_miere_pentru_carne
O reteta de garnitura cu miere pentru care din: ceapa, lamaie, miere, stafide, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, coriandru, scortisoara, ghimbir, ienibahar, sofran, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 cepe albe 1 lămâie 2 linguri miere 50 g stafide 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1...
Read more »

Cocktail Wild Ocean

Cocktail_Wild_Ocean
O reteta simpla de Cocktail Wild Ocean din: bols maracuja, grune banane, sirop de cocos, suc de ananas, frisca, ananas si capsuni. Ingrediente: 4 l Bols Maracuja 2 cl bols Grune Banane 2 cl sirop de cocos 10 cl suc de ananas 3 cl frisca lichida bucati de ananas caspuni   Mod de preparare:...
Read more »

Aperitive calde cu branza

Aperitive_calde_cu_branza.png
O reteta gustoasa de aperitive cu: branza, bagheta, mozzarella, salam, mascarpone, sare, rosii cherry, ardei capia, smantana, usturoi, busuioc. Ingrediente: o baghetă albă 200 g mozzarella 100 g salam foarte uscat 100 g brânză mascarpone sare grunjoasă 300 g roşii cherry 2 ardei capia 2 linguri smântână 3-4 căţei usturoi busuioc proaspăt pentru ornat...
Read more »

Pui umplut cu gutui

Pui_umplut_cu_gutui.png
O reteta delicioasa de pui umplut cu:gutui, mere, zeama de lamie, cimbru, sare, foi de dafin, piper negru, unt, vin alb dulce, usturoi. Ingrediente: un pui 4 gutui 4 mere verzi zeama de la două lămâi cimbru 2-3 foi dafin sare grunjoasă piper negru măcinat 200 g unt 100 ml vin alb dulce 5-6...
Read more »

Tocană cu carne de berbec

Tocana_cu_carne_de_berbec
O reteta de tocana cu carne de berbec din: carne de berbec, ulei, ceapa, morcovi, sfecla rosie, sare, piper, cartofi, praz, varza, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de berbec 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 sfecla rosie sare piper 4 cartofi 2 fire de praz 1 varza mica 1...
Read more »

Mancare cu gutui si rozmarin

Mancare_cu_gutui_si_rozmarin.png
O reteta gustoasa de mancare cu: carne de vitel, gutui, zahar, gogosari, ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin rosu, rozmarin. Ingrediente: 800 g muşchi de viţel 4 gutui mijlocii o lingură zahăr 3 gogoşari o ceapă roşie 200 g fasole verde păstăi sare ulei de măsline 4-5 linguri vin roşu dulce...
Read more »

Specialitate de cartofi în pâine

Specialitate_de_cartofi_n_pine.png
O reteta delicioasa de specialitate cu: cartofi, gogosari, ceapa, rosii, foi de dafin, cimbru, ulei, pulpa de porc, ceapa, paine, marar. Ingrediente: 10 cartofi 2 gogoşari 2-3 cepe 5-6 roşii o foaie dafin cimbru uscat şi măcinat 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui 400 g pulpă de porc 4 fire ceapă sau praz 4 pâini...
Read more »

Vengaya bhaji

Vengaya_bhaji_12
Unul dintre felurile de mancare ce se regaseste in meniul tuturor restaurantelor sud-asiatice este ceapa bhaji, care pare a fi aperitivul preferat al tuturor. Se prepara din ceapa taiata, cu usturoi, ou si faina de gram (naut). Datorita faptului ca se prajeste in baie de ulei, ceapa este putin crocanta la suprafata. In Occident,...
Read more »

Reteta zilei: Tiramisu

Tiramisu_11
O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma....
Read more »

Chiftele din cartofi cu brânză

Chiftele_din_cartofi_cu_brnza.png
O reteta delicioasa de chiftele din: cartofi, branza gorgonzola, marar, oua, pesmet alb, unt, sare, ulei, faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g brânză gorgonzola o legătură mărar 2 ouă 100 g pesmet alb 100 g unt sare ulei pentru prăjit 1-2 linguriţe făină Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală si...
Read more »

Tarte delicioase: Tartă cu gutui

Tarta_cu_gutui.png
O reteta gustoasa de tarta cu: oua, gutui, zahar, nuca, faina, sare, unt, scortisoara, lapte, zahar vanilat. Ingrediente: 6 ouă 4 gutui medii 12 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 6 linguri făină un praf sare un pachet unt un praf scorţişoară 300 ml lapte un plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se curăţă...
Read more »

Ardei umpluti cu fasole verde

Ardei_umpluti_cu_fasole_verde.png
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:pasta de fasole, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei, sare, piper macinat, ulei. Ingrediente: 4 ardei roşii pentru umplut 500 g păstăi de fasole 2 cepe 6 căţei usturoi cimbru uscat şi măcinat 6 roşii mari 2 ardei sare piper negru măcinat ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Se...
Read more »

Vita cu sos si broccoli

Vita_cu_sos_si_broccoli.png
O reteta delicioasa de vita cu: ulei de masline, sos de soia, vin rosu, sare, ceapa, otet, salvie, broccoli, unt, usturoi. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 4 linguri ulei de măsline sos de soia 150 ml vin roşu dulce o lingură sare o ceapă o lingură otet aromatic 2-3 frunze salvie Ingrediente garnitură:...
Read more »

Supă de lapte

Supă_de_lapte
O reteta de supa de lapte din: lapte, unt, cartofi, patrunjel, marar si sare. Ingrediente: 1/2 l apă 1 l lapte 2 linguri unt 3–4 cartofi mari pătrunjel şi mărar tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi îi fierbeţi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adăugaţi şi laptele şi...
Read more »

Aperitive pufoase

Aperitive_pufoase.png
O reteta gustoasa de aperitive cu: aluat, rosii, branza mozzarella, busuioc, seminte de susan, ou, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 4 roşii brânză mozzarella 2-3 crenguţe busuioc proas­păt 50 g seminţe de susan un ou pentru uns sare 2-3 căţei usturoi Mod de preparare: Se scoate aluatul de la rece şi se...
Read more »

Fursecuri cu susan şi scorţişoară

Fursecuri_cu_susan_si_scortisoara
O reteta de fursecuri cu susan si scortisoara din: migdale, faina alba, zahar, seminte de susan, unt, ou si scortisoara. Ingrediente: 500 g migdale 500 g faină albă 350 g zahăr 200 g seminţe de susan 100 g unt 1 ou 1/2 lingură praf de scorţişoară   Mod de preparare: Amestecă migdalele râşnite şi...
Read more »

Reteta zilei: Pui cu sos de mustar

Pui_cu_sos_de_mustar_08
O reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar 4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper   Mod de preparare: Puiul...
Read more »

Roti prata

Roti_Prata_12
Roti prata nu este doar un fel de mancare, ci un adevarat pasaport cu ajutorul caruia gastronomia din Singapore patrunde in clubul international al clatitelor. Roti prata este in esenta o clatita simpla, facuta din unt, ou, faina si apa, dar la cererea consumatorilor ea poate fi individualizata – ca si okonomiyaki japoneze -fiind...
Read more »

Pane de salau cu garnitura

Pane_de_salau_cu_garnitura.png
O reteta delicioasa de pane de salau cu: sare, piper, pesmet, boia, usturoi, ulei, oua, cartofi, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g file de şalău sare piper pesmet picant cu boia şi usturoi ulei pentru prăjit 3-4 ouă Ingrediente garnitură: 800 g cartofi o căpăţână usturoi salată verde o legătură pătrunjel Mod de preparare:...
Read more »

Papanasi deliciosi

Papanasi_deliciosi
O reteta de papansi brasoveni din: branza de vaci, faina, zahar vanilat, zahar tos, coaja de lamaie, stafide, bicarbonat de sodiu, ulei, dulceata de visine si smantana. Ingrediente: 250 g branza de vaci grasa 150 g faina, plus extra pentru intins aluatul 1 plic de zahar vanilat 2 linguri de zahar tos coaja de...
Read more »

Creme Caramel clasică

Creme_Caramel_clasica
O reteta de creme caramel clasica din: ou, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si extract de vanilie. Ingrediente: 1 ou 2 galbenusuri 130 g zahar 200 ml lapte 150 g frisca 1-1/2 lingurita extract de vanilie   Mod de preparare: Se bate oul cu gălbenuşuri şi 50 g zahăr. Se dă în clocot lapte­le cu...
Read more »

Pilaf cu prune uscate

Pilaf_cu_prune_uscate
O reteta de pilaf cu prune uscate din: ulei de floarea soarelui, ceapa, orez cu bobul lung, zahar brun, sare si prune uscate. Ingrediente: 33 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1 cana de orez cu bobul rotund 2 lingurite de zahar brun 1 praf de sare 1 pumn de prune uscate,...
Read more »

Sarmale în foi de praz cu piept de pui

Sarmale_în_foi_de_praz_cu_piept_de_pui
O reteta de sarmale in foi de praz cu piept de pui din: praz, piept de pui, franzela, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz mai groase 500 g piept de pui 1 felie de franzelă 2 ouă 2 cepe 500 ml suc de...
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de perisoare

Ciorba_de_perisoare_15
O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita...
Read more »

Pissaladiere

Pissaladiere_12
Pissaladiere este o specialitate provensala originara din zona portului Nisa. Ea consta dintr-o foaie de aluat dospit sau o foaie de aluat frantuzesc, presarata cu ansoa, ceapa si masline negre. Inainte de a fi dat la cuptor, aluatul se unge cu o pasta de ansoa, care se numeste pissalat. Peste ea se pune o...
Read more »

Cocktail Quarter Deck

Cocktail_Quarter_Deck
O reteta simpla de Cocktail Quarter Deck din: creme sherry, cointreau, rom alb, suc de portocale si zeama de limeta. Ingrediente: 2 cl Creme Sherry 1 cl Cointreau 2 cl rom alb 10 cl suc de portocale 2 picaturi de zeama de limeta   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker....
Read more »

Briose cu cap de bezea

Briose_cu_cap_de_bezea
O reteta de briose cu cap de bezea din: alune de padure, faina, praf de copt, galbenusuri, zahar pudra, ciocolata, albus, otet, zahar, cacao, unt si nuga. Ingrediente: aluat: 175 g alune de padure macinate 75 g faina 1 lingurita praf de copt 5 galbenusuri 175 g zahar pudra 50 g ciocolata rasa capace...
Read more »

Mămăligă cu ochiuri în cuiburi

Mamaliga_cu_ochiuri_în_cuiburi
O reteta de mamaliga cu ochiuri in cuiburi din: malai, apa, sare, ulei si oua. Ingrediente: 250 g de malai 1 litru de apa 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei 3 oua   Mod de preparare: Se pune apa la fiert, în care se adaugă sarea şi uleiul. Când începe să clocotească,...
Read more »

Brownie – sandwich

Brownie_sandwich
O reteta de brownie sandwich din: praf de aluat pentru brownies, arahide, crema de caramel si ciocolata amaruie. Ingrediente: 1 pachet praf de aluat pentru brownies 150 g arahide nesarate 190 g crema de caramel (din plic) 100 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se prepară aluatul de brow­nies conform indicaţiilor de pe...
Read more »

Saramură de crap cu ardei iute

Saramura_de_crap_cu_ardei_iute
O reteta de saramura de crap cu ardei iute din: crap, rosii, ardei capia, ardei iuti, gogosari, apa, sare si ulei. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1 kg 2 roşii 2 ardei capia 2 ardei iuţi 2 gogoşari 2 ardei graşi galbeni 500ml de apă 1 lingură de sare 1 lingură de ulei pentru...
Read more »

Inghetata de nuga pe pat de frisca

Inghetata_de_nuga_pe_pat_de_frisca
O reteta delicioasa de inghetata de nuga pe pat de frisca din: alune de padure, ciocolata amaruie, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si fulgi de alune de padure. Ingrediente 100 g alune de padure 100 g ciocolata amaruie 4 galbenusuri 200 g zahar 600 ml lapte 200 g frisca 4 linguri fulgi de alune de...
Read more »

Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei

Placinta_cu_ciuperci_si_ficatei
O reteta de placinta cu ciuperci si ficatei din: faina, apa, ulei de floarea soarelui, sare, ou, ceapa, ulei de floarea soarelui, ciuperci, ficatei de pui, marar, sare si piper. Ingrediente: 325 g de făină, plus extra pentru întins aluatul 180ml de apă călduţă 50ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 1 praf...
Read more »

Budinca de curmale cu sos caramel

Budinca_de_curmale_cu_sos_caramel
O reteta de budinca de curmale si sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vanilie, scortisoara, iaurt, frisca, zahar brun si unt. Ingrediente: 150 g curmale uscate fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 50 g unt moale 50 g zahar 2 oua 125 g...
Read more »

Ciorba de burta

Ciorba_de_burta
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vita, oase de vita, telina, morcovi, ceapa, pastarnac, smantana, ou si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 l de apă 500g burtă de vită prefiartă 2-3 oase de vită 1  ţelină cu frunze 2   morcovi 1 ceapă mare 1 păstârnac mic 300 ml de...
Read more »

Portocale umplute cu orez

Portocale_umplute_cu_orez
O reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe. Ingrediente: 4 portocale 1 cana cu orez (bob rotund) 1 l lapte 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie dulceata de fructe   Mod de preparare: Pune la...
Read more »

Cum se prepara gratar de porc cu sos chinezesc (video)

Cum_se_prepara_gratar_de_porc_cu_sos_chinezesc.jpg
O reteta video despre cum se prepara gratar de porc cu sos chinezesc, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara gratar de porc cu sos chinezesc
Read more »

Jeleu de fructe

Jeleu_de_fructe
O reteta de jeleu de fructe din: compot de ananas, kiwi, afine, rodie si gelatina. Ingrediente: 1 compot de ananas 2 kiwi cateva afine 1 rodie 1 pliculet cu gelatina pentru jeleu   Mod de preparare: Intr-o crăticioară, pune gelatina. Toarnă trep­tat 250 ml de suc de ananas din compot. Lasă pe foc, la...
Read more »

Cotlet cu sos de piper

Cotlet_cu_sos_de_piper.png
O reteta delicioasa de cotlet de porc cu: sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei, ulei de masline, cartofi, mazare, ciuperci, sos de piper. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahăr nucşoară o linguriţă făină 100g nucă măcinată cimbru uscat...
Read more »

Supă de mazăre galbenă cu broccoli

Supă_de_mazăre_galbenă_cu_broccoli
O reteta delicioasa de supa de mazare galbena cu broccoli din: mazare galbena, frunza de dafin, morcov, ceapa, cartofi, broccoli, ulei de masline, oua si sare. Ingrediente: 200 g mazăre galbenă deshidratată 1 frunză de dafin 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 300 g broccoli proaspăt sau congelat 4 linguri ulei de măsline 2...
Read more »

Supă de prune

Supă_de_prune
O reteta de supa de prune din: prune, apa, smantana, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 500 g prune 1 – 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură făină 40 g unt zahăr sare   Mod de preparare: Spălaţi bine prunele şi le puneţi cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecuraţi...
Read more »

Ruladă cu magiun de prune

Rulada_cu_magiun_de_prune
O reteta de rulada cu magiun de prune din: unt, zahar, faina, labusuri, galbenusuri, zahar, baton de vanilie, magiun de prune si nuci. Ingrediente: pentru blat: 35 g unt, topit 75 g zahar, plus 1 lingura 75 g faina 3 albusuri 4 galbenusuri pentru siropul de vanilie: 50 g de zahar 70 ml apa...
Read more »

Placinta cu creier

Placinta_cu_creier
O reteta de placinta cu creier din: foi de placinta, creier de vitel, ceapa, cimbru, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 creier de vitel (400-500 g), spalat si caratat de membrane 1 ceapa alba mare cimbru sare piper 75 g unt topit   Mod de preparare: Ceapa se taie...
Read more »

Mere coapte cu pesmet

Mere_coapte_cu_pesmet
O reteta de mere coapte cu pesmet din: faina, unt, zahar, zahar brun, mere si amestec de fructe. Ingrediente: 350 g faina 300 g faina 200 g unt 150 g zahar 2 lingura zahar brun 4 mere 200 g amestec de fructe uscate (nuci, migdale, alune, caise, curmale, stafide, smochine etc)   Mod de...
Read more »

Rulade de vita cu branza si rosii

Rulade_de_vita_cu_branza_si_rosii
O reteta de rulade de vita cu branza si rosii din: rosii uscate, camembert, cimbru, ceapa, usturoi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, otet balsamic si supa de carne. Ingrediente: 12 rosii uscate conservate in ulei 150 camembert 1/2 legatura cimbru 2 cepe 1 catel de usturoi 4 felii pulpa de vita fasonate pentru...
Read more »

Cum se prepara Fresh Salsa (video)

Cum_se_prepara_Fresh_Salsa.jpg
O reteta video despre cum se prepara fresh salsa, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente cum ar fi rosiile, ceapa si ustturoiul. Cum se prepara Fresh Salsa
Read more »

Cocktail Fruit Romance

Cocktail_Fruit_Romance
O reteta simpla de Cocktail Fruit Romance din: xuxu, bol maracua, nectar de maracuja, ananas si agrise. Ingrediente: 6 cl Xuxu 10 4 cl Bols Maracuja 6 cl nectar de maracuja bucata de ananas agrise   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker. bautura se toarna prin strecurtoarea...
Read more »

Placinta Pastorului (Shepherd’s pie)

Placinta_Pastorului
Placinta Pastorului din: carne de oaie sau miel, unt, ceapa, cartofi, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de oaie sau miel 6 linguri unt 1 ceapa 1 kg cartofi 200 ml lapte 1 lingurita cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Treceţi carnea prin maşina de tocat. Căliţi ceapa tocată...
Read more »

Zemeetah (condiment libian)

Zemeetah
O reteta de zemmetah din: arpacas, chimen, seminte de coriandru si anason. Ingrediente: 500 g arpacaş 250 g chimen 250 g seminţe de coriandru 200 g anason   Mod de preparare: Pune arpacaşul spălat în mai multe ape reci în apă cloco­tită şi fierbe-l, apoi scurge-l şi lasă-l să se usuce. Prăjeşte arpacaşul într-o...
Read more »

Tocăniţă muntenească

Tocăniţă_muntenească
O reteta de tocanita munteneasca din: pulpa de vitel, ulei, morcovi, cartofi, patrunjel, ardei grasi, rosii in bulion, bulion, foid e dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete...
Read more »

Reteta zilei: Prajitura Metrou

Prajitura_Metrou_26
O reteta de prajitura Metrou din: oua, zahar, faina, ulei, apa, zahar vanilat, praf de copt, cacao, zahar vanilat, lapte, margarina, esenta de vanilie si ciocolata de menaj. Ingrediente: pentru aluatul galben: 4 oua 260g zahar 260g faina 7 linguri ulei 10 linguri apa calda 1 plic zahar vanilat 1 pliculet praf de copt...
Read more »

Supă de mere

Supă_de_mere
O reteta de supa de mere din: telina, patrunjel, mere, ou, sare si zahar. Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4–5 mere 1 ou sare zahăr   Mod de preparare: Puneţi apă la fiert, presăraţi sare şi zahăr după gust, iar când fierbe, adăugaţi o legătură de ţelină şi una de pătrunjel, spălate....
Read more »

Cocktail Star Clipper

Cocktail_Star_Clipper
O reteta de Cocktail Star Clipper din: apricot brandy, creme de bananes, rom alb, suc de ananas, caise si cirese. Ingrediente: 2 cl Apricot Brandy 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl rom alb 12 cl suc de ananas caise cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi...
Read more »

Varză călită săsească

Varză_călită_săsească
O reteta de varza calita saseasca din: varza, mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă măghiran sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi varza,...
Read more »

Retete pentru weekend #3

V%C4%83cu%C5%A3%C4%83_cu_conopid%C4%83-100x100.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Văcuţă cu conopidă   O reteta de vacuta cu conopida din: carne macra de vita, ulei, ceapa, conopida, otet, rosii in bulion,...
Read more »

Văcuţă cu conopidă

Văcuţă_cu_conopidă
O reteta de vacuta cu conopida din: carne macra de vita, ulei, ceapa, conopida, otet, rosii in bulion, faina, patrunjel, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de vită 100 ml ulei 2 cepe 1 conopidă mare 2 linguri oţet 200 g roşii în bulion 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 50...
Read more »

Limbă cu măsline

Limba_cu_masline
O reteta de limba cu masline din: limba de vita, masline, suc de rosii, sare, piper, ulei, ceapa si frunze de dafin. Ingrediente: 500 g limbă de vită 100 g de măsline 300 ml suc de roşii sare piper 2 linguri de ulei 1/ ceapă medie 2 frunze de dafin   Mod de preparare:...
Read more »

Pierogi

Pierogi
Pierogi sau pirozhki, cum se mai numesc In alte zone, sunt un fel de coltunasi, provenind din Rusia sau Polonia. Pot fi umpluti cu o varietate de amestecuri dulci sau sarate (denumirea lor provine din cuvantul rusesc pirog, care inseamna placinta). In general aceste gustari se servesc calde, ca prim fel de mancare sau...
Read more »

Praz cu masline

Praz_cu_masline
O reteta de praz cu masline din: praz, ceapa, sos de tomate, foid ed afin, ulei, masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3-4 fire de praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tiha alba cat mai lunga), taiate in bucati de 2-3 cm 1 ceapa medie, taiata solzisori 250 g sos de...
Read more »

Tocăniţă cu făină de porumb

Tocăniţă_cu_făină_de_porumb
O reteta delicioasa de tocanita cu faina de porumb din: carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare si piper. Inrgediente: 500 g carne de porc mai grasă 100 g brânză de oi sărată 2 căciuli de usturoi 1 kg făină de porumb 100 ml ulei sare şi piper  ...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro