joi, 25 octombrie 2012

Retete de Craciun #11


Retete de Craciun:

Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii

Prajitura_cu_brânza_ananas_si_fructul_pasiunii
O reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6 biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g branza...
Read more »

Salata verde cu dressing de lapte batut

Salata_verde_cu_dressing_de_lapte_batut
O reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de...
Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09
O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de...
Read more »

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

File_de_porc_umplut_cu_salvie_caise_si_samburi de pin
O reteta de file de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc. Ingrediente: 1 cub de unt 2 tulpini de telina, taiata cubulete, o ceapa, taiata marunt 3 linguri de salvie, taiata marunt 2 linguri de cimbru,...
Read more »

Cocktail Kir Blackberry

Cocktail_Kir_Blackberry
O reteta simpla de Cocktail Kir Blackberry din: lichior de mure, sampanie si mure. Ingrediente: 2 cl lichior de mure champagne sau sampanie mure   Mod de preparare: Turnam lichiorul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si adaugam cateva mure.  
Read more »

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi_cu_carnati_la_cuptor
O reteta delicioasa de cartofi cu carnati la cuptor din: carnati, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel verde, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati proaspeti 1 kg cartofi 1 morcov 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde boia (dulce sau picanta) sare piper...
Read more »

Prăjitură cu griş şi sirop

Prajitura_cu_gris_si_sirop
O reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: pentru blat: 500 g iaurt 350 g griş 200 g unt sau margarină 200 g zahăr pudră 4 ouă mari un plic praf de copt un plic zahăr...
Read more »

Carne în foietaj

Carne_în_foietaj
O reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă subţiri 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie 100 g boabe porumb sare piper...
Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

Legume_cu_carne_în_coaja_de_pâine
O reteta de legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, chimion, sare, ardei iute, sofran, apa minerala, piept de pui, conopida, rosii, vinete, ceapa, praz, ardei, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 50 g chimion măcinat sare ardei iute şofran 200 ml apă minerală...
Read more »

Omleta cu branza feta si rosii

Omleta_cu_branza_feta_si_rosii
O reteta de omleta cu branza feta si rosii din: ulei de masline, oua, rosii semideshidratate, branza feta si mix de salata. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 oua, batute usor 4 rosii semideshidratate, tocate mare 25 g branza feta, sfaramata mix de salata, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge uleiul...
Read more »

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Rulade_de_curcan_umplute_cu_verdeata
O reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri ulei 1 foaie de dafin 3-4 boabe de ienupăr 500 g varză...
Read more »

Salata de portocale cu nuci si branza cu mucegai

Salata_de_portocale_cu_nuci_si_branza_cu_mucegai
O reteta de salata de portocala cu nuci si branza cu mucegai din: amestec de salata, portocale, ulei de nuca, miez de nuca si branza cu mucegai. Ingrediente: 200 g amestec de salata (rucola, nasturel, spanac) 2 portocale 1 lingura ulei de nuca 85 g miez de nuca, tocat mare 140 g de branza...
Read more »

Cremă cu frişca

Crema_cu_frisca
O reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 100 g zahar 500 ml frisca lichida 1 pastaie de vanilie fructe de padure pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina...
Read more »

Chifteluţe pufoase

Chiftelute_pufoase
O reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 3 felii de pâine de o zi 50 ml lapte 1 ceapă mare 1 ou 2 linguri de amestec de mentă...
Read more »

Biban de mare copt cu sos Romesco

Biban_de_mare_copt_cu_sos_Romesco
O reteta de biban de mare copt cu sos Romanesco din: ardei rosii, ardei galbeni, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, biban de mare, lamaie, rozmarin, otet balsamic si alune. Romesco este un sos originar din Catalonia, Spania, obţinut din roşii, ardei roşu, usturoi şi migdale sau alune. Ingrediente: 4 ardei rosii, fara...
Read more »

Pui cu chorizo la tavă

Pui_cu_chorizo_la_tava
O reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu...
Read more »

French 75 Cocktail

French_75_Cocktail
O reteta simpla de frech 75 cocktail din: gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si champagne Ingrediente: 3 cl gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de zahar champagne   Mod de preparare: Mixam bine ginul, zeama de lamaie si siropul cu gheata, turnam bautura in paharul de sampanie si...
Read more »

Mini crevete cu cartofi

Mini_crevete_cu_cartofi
Taie 500 g cartofi in segmente pentru prajit si tavaleste-i impreuna cu 16 crevete printr-un amestec de pesmet asezonat pentru peste si stropestei cu 1 lingura ulei. Preincalzeste cuptorul la temperatura medie si da la cuptor 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Intre timp, topeste un cub de unt si adauga 125 g...
Read more »

Retetele saptamanii #3

restaurantedelux.ro_22.jpg [auto]
Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume O reteta de clatite galbene cu pui si legume...
Read more »

Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar

Salată_caldă_de_quinoa_cu_brânză_pe_grătar
O reteta de salata calda de quinoa cu branza de gratar din: ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei, quinoa, supa de legume, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, zahar si branza halloumi. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica rosie, taiata felii 1 ardei mare copt, taiat in felii groase...
Read more »

Cum se prepara file de somon (video)

Cum_se_prepara_file_de_somon.jpg
O reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum se prepara file de somon
Read more »

Garnituri: Cartofi gratinaţi

Cartofi_gratinati
O reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 catel de usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie...
Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

Creveti_cu_orez_10
O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2...
Read more »

Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice

Dovleac_cu_ardei_iute_si_amestec_de_legume_asiatice
O reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati...
Read more »

Sufleu de paste cu sunca de Praga

Sufleu_de_paste_cu_sunca_de_Praga
O reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar. Ingrediente:  350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga 100 g branza Emmentaler 3 linguri unt...
Read more »

Cocktail Paradiso

Cocktail_Paradiso
O reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin, piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball sau collins garnitura: pepene galben si phisalis   Ingrediente: 50 ml vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de scortisoara 20 ml fresh lemon juice...
Read more »

Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume

Sufleu_de_paste_cu_brânza_de_vaci_si_legume
O reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare, rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry 100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100...
Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

Piersici_cu_crema_chantilly_10
O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul...
Read more »

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miere
O reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de...
Read more »

Limoncello cu pricomigdale

Limoncello_cu_pricomigdale
O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale   Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână...
Read more »

Fursecuri parfumate

Fursecuri_parfumate
O reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra, faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2 albusuri   Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri de zahar, migdale macinate, faina...
Read more »

Peşte cu ghimbir

Peste_cu_ghimbir
O reteta de peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez basmati si sare. Ingrediente: 500 g file de cod zeama de la o lămâie 4 linguri sos de soia 2 ardei iuţi roşii mici o legătură ceapă verde...
Read more »

Frigarui cu orez

Frigarui_cu_orez
O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si...
Read more »

Penne Bolognese

Penne_Bolognese
O reteta de penne bolognese din: morocv, telina, ceapa, usturoi, busuioc, sunca afumata, ulei, carne tocata de vita, supa, pasta de tomate, penne si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc 50 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe 2 linguri de ulei 400...
Read more »

Chiftele cu legume proaspete

Chiftele_cu_legume_proaspete
O reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare, dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 500 g de morcovi sare 2 dovlecei 1/2 de legătură de cimbru 1 ceapă 1 căţel de usturoi...
Read more »

Tocanita de pui cu mamaliga

Tocanita_de_pui_cu_mamaliga
O reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de...
Read more »

Salata de cruditati cu cartofi

Salata_de_cruditati_cu_cartofi
O reteta de salata de cruditati cu cartofi din: cartofi, oua, frunze de salata verde, fasole verde, ceapa rosie, ardei rgas galben, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente:  cartofi 3 oua 5-6 frunze de salata verde 1/2 fasole verde 1 ceapa rosie 1 ardei gras galben 3 rosii 4-5 ciuperci 200 g...
Read more »

Ciorbă cu legume de vară

Ciorba_cu_legume_de_vara
O reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1...
Read more »

Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată

Sufleu_de_macaroane_cu_dovlecei_si_carne_tocata
O reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din: macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte, galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si branza telemea. Ingrediente: 300 g macaroane sare 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei 1 lingura faina 1 lingura...
Read more »

Cum se prepara paine prajita fara ou (video)

Cum_se_prepara_paine_prajita_fara_ou.jpg
O retea video despre cum se prepara paine prajita fara ou; un preparat sanatos si foarte gustos, rapid si deosebit de delicios! Ingrediente: For the Batter: Besan/ Chickpea flour – 1/2 cup Rice Flour – 1 tbsp Baking Soda – 1/8 tsp Fine Sooji/ Semolina – 2 tbsp Yogurt – 2 tbsp Water –...
Read more »

Placinta mozaic cu carne de porc

Placinta_mozaic_cu_carne_de_porc
O reteta de palcinta mozaic cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, galbenusuri, ardei gras, unt, pesmet, ulei, unt, faina si smantana. Ingrediente:  400 g carne de porc 700 g cartofi 2 galbenusuri 1/2 ardei gras 75 g unt 2 linguri cu pesmet ulei pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura...
Read more »

Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

Tarta_cu_praz_ciuperci_si_cartofi
O reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina, drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina 10 g drojdie 1/2 lingurita cu sare 150 ml apa pentru umplutura: 200 g cartofi 1 fir de praz 400 g ciuperci...
Read more »

Orez mexican si salata de fasole

Orez_mexican_si_salata_de_fasole
O reteta de orez mexican si salata de fasole din: orez, mix de fasole, ceapa verde, ardei gras, avocado, zeama de lime, amestec de condimente si coriandru. Ingrediente: 175 g de orez basmati si salbatic 400 g mix de fasole la conserva, scurs si clatit 1 legatura de ceapa verde, tocata 1 ardei gras...
Read more »

Tarta cu mere, scortisoara si frisca

Tarta_cu_mere_scortisoara_si_frisca
O reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere...
Read more »

Fassolada

Fassolada_2
Fassolada este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ţărăneşti. Ea se face numai din fasole, legume, plante aromatice şi ulei de măsline. Pentru a pregăti fassolada, se foloseşte fasole albă, de obicei cannellini. Aceasta se lasă peste noapte în apă, ca să se înmoaie, după care se pune la fiert într-o oală, cu ceapă,...
Read more »

Ruladă umplută

Rulada_umpluta
O reteta de rulada umpluta din: spanac, chifla, cartofi, usturoi, branza feta, samburi de pin, sare, piper, amestec de carne tocata, oua, mustar, oregano, ardei grasi, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente:  300 g spanac congelat 1 chifla veche de o zi 750 g cartofi mici 1 catel de usturoi 100 g branza feta...
Read more »

Retete traditionale: Chili con carne

Chili_con_carne
O reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, ardei iute, tulpini de telina, ardie grasi, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, fasole rosie, rosii, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 chili (ardei iuţi) roşii 2 tulpini de ţelină 2 ardei graşi verzi 750 g de...
Read more »

Găluşte din cartofi cu varză si kaizer

Galuste_din_cartofi_cu_varza_si_kaizer
O reteta de galuste din cartofi cu varza si kaizer din: varza, kaizer, ceapa, ulei, supa, galuste din cartofi, smantana, mustar, leustean, sare, piper, chimen, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: 1 varza mica (1 kg) 400 g kaizer fara oase 4 cepe 2 linguri ulei 200 ml supa 500 g galuste din cartofi congelate...
Read more »

Pahare cu mere şi fulgi de porumb

Pahare_cu_mere_si_fulgi_de_porumb
O reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi de porumb 200 ml de smantana grasa   Mod de preparare:...
Read more »

Fricassee de bibilică

Fricassee_de_bibilica
O reteta de Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa, patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg 35 g morcovi, taiati felii 60 g ceapa, taiata in sferturi 1 fir bogat...
Read more »

Sufleu cu morcovi si carne tocată

Sufleu_cu_morcovi_si_carne_tocata
O reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper. Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de carne tocată...
Read more »

Cocktail Citrus Red

Cocktail_Citrus_Red
O reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se continutul cu lingurita de bar.
Read more »

Retete de post: Cartofi mozaic

Cartofi_mozaic
O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel 1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1...
Read more »

Cannelloni umpluţi

Cannelloni_umpluti
O reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii, amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa, smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1 catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml) 200 g amestec de carne tocata sare piper...
Read more »

Supa Faki

Supa_Faki_7
Lintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de...
Read more »

Perişoare cu sos de capere

Perisoare_cu_sos_de_capere
O reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie. Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2 lingurita de coaja rasa...
Read more »

Cartof umplut

Cartof_umplut
O reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180 de...
Read more »

Crevete cu crusta crocanta

Crevete_cu_crusta_crocanta
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna!  
Read more »

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Chiftele_de_somon_si_broccoli_cu_salata_de_rosii_avocado_si_nasturel
O reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli, desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte...
Read more »

Prepeliţă pe pat de rozmarin

Prepelita_pe_pat_de_rozmarin
O reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze, ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1 lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura...
Read more »

Fattoush

Fattoush
In timp ce tabbouleh se gaseşte în aproape toate restaurantele în care se consumă falafel, ruda ei apropiată, fattoush, este aproape necunoscută. Interesant este faptul că cele două salate sunt uşor de confundat: dacă înlocuiţi grâul bulgur (grâu prăjit, uscat, apoi măcinat mare) din tabbouleh cu câteva bucăţele de lipie prăjită, veţi obţine fattoush....
Read more »

Tort cu vişine

Tort_cu_visine
O reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine (720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr...
Read more »

Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin

Snitele_de_porc_cu_lamaie_parmezan_si_seminte_de_pin
O reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte bucati coaja de la 1...
Read more »

Retete de post: Mâncare de cartofi

Mâncare_de_cartofi
O reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov, dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru, busuioc, piper si o frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe albe si una rosie 1 cutie mare cu rosii in bulion 2 ardei grasi/capia 1 morcov 1 dovlecel 1 vanata mica (sau...
Read more »

Frigărui în stil grecesc

Frigarui_în_stil_grecesc
O reteta de frigarui in stil grecesc din: rosii, ardei gas rosu, ceapa, usturoi, supa, pasta de rosii, sare, piper, zahar, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, carne tocata de vita, ou, coriandru, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: pentru dressingul de roşii:  600 g roşii 1 ardei gras roşu 2 cepe 2...
Read more »

Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

Costite_de_porc_marinate_in_sos_dulce_acrisor
O reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup 100 g miere 60...
Read more »

Potarniche rumenita

Potarniche_rumenita
O reteta de potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de mure. Ingrediente: 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare 2 linguri ulei de masline sare si piper negru un praf de nucsoara macinata 300 ml bulion de pui...
Read more »

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

Tort_Napoleon_15
O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt...
Read more »

Cum se prepara Aloo gobi masala (video)

Cum_se_prepara_Aloo_gobi_masala.jpg
O reteta video despre cum se prepara Aloo gobi masala, un preparat Indian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Aloo gobi masala Pofta buna!
Read more »

Tocanita in paine

Tocanita_in_paine
O reteta de tocanita in paine din: cartofi, carnati, piept de porc, ceapa, morcov, bulion, cimbru, piper negru, chifle, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 carnati 500 g piept de porc 3 cepe mari 1 morcov 3 linguri bulion 1 lingurita de cimbru uscat 10 boabe de piper negru 6-8 chifle mari...
Read more »

Lasagna light

Lasagna_light
O reteta de lasagna light din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara, supa deshidratata, rosii, dovlecei, mozzarella, muschi de vitel, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 2 linguri unt 1 lingura cu varf de faina 500 ml lapte sare piper nucsoara rasa 1 lingurita supa deshidratata 4 rosii 2 dovlecei 125 g mozzarella 4...
Read more »

Turte de cartofi

Turte_de_cartofi
O reteta de turte de cartofi din: cartofi, praz, bacon, ulei, masline, patrunjel, oua, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir praz taiat marunt 8 felii bacon 8 linguri cu ulei 30 g masline taiate marunt 2 linguri cu patrunjel tocat 4 oua 100 g pemset sare piper   Mod de...
Read more »

Retete de post: Ciorba de cartofi

Ciorba_de_cartofi
O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, leustean, bors, suc de rosii, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 5 cartofi medii 2 cepe 3 morcovi mari 1 telina 2 pastarnaci 1 legatura de patrunjel 1/2 legatura de leustean 1 litru bors 100 ml suc de rosii 1...
Read more »

Friptură de viţel cu fasole

Friptura_de_vitel_cu_fasole
O retetqa de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin, sare, piper, muschi de vitel si cimbru. Ingrediente: 250 g boabe de fasole alba uscata 100 g slaninuta impanata afumata 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 500 g...
Read more »

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

Briose_cu_mere_si_crusta_de_nuci
O reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1 lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de...
Read more »

Cannelloni al forno umplute cu sos de spanac

Cannelloni_al_forno_umplute_cu_sos_de_spanac
O reteta de Cannelloni al forno umplute cu sos de spanac din: spanac, unt, faina, smantana, sare, piper, nucsoara, parmezan, pesmet, cannelloni, sunca de praga si cascaval. Ingrediente: 400 g spanac congelat 1 lingura unt 1 lingurita faina 250 g smantana sare piper nucsoara rasa 100 g parmezan ras 2-3 linguri pesmet 16 paste...
Read more »

Retete de post: Supă-cremă de cartofi cu tarhon

Supa_crema_de_cartofi_cu_tarhon
O reteta de supa crema de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, telina pastarnac, suc de rosii, ulei, tarhon, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de telina 1 pastarnac 1 ceasca de suc de rosii ulei tarhon busuioc oregano sare...
Read more »

Somon picant

Somon_picant
O reteta de somon picant din: fileuri de somon, zeama de lime, praf de chilli, chimion, boia afumata, coriandru, zahar brun, ulei de floarea soarelui, orez, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de somon, cam 140 g fiecare zeama de la 1 lime 1 varf de cutit...
Read more »

Cuburi cu alune

Cuburi_cu_alune
O reteta de cuburi cu alune din: oua, zahar, unt de arahide, iaurt, faina, praf de copt, mere, suc de lamaie, arahide nesarate, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 4 oua 350 g zahar 100 g unt de arahide cremos 300 g iaurt 400 g faina 2 lingurite praf de copt 1,5 kg mere 2...
Read more »

Cartofi gratinaţi cu aromă de pere

Cartofi_gratinati_cu_aroma_de_pere
O reteta de cartofi gratinati cu aroma de pere din: ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, vin alb sec, supa, branza raclette, sare, piper, boia dulce, cartofi albi, pere, suc de lamaie si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei de masline 200 g smantana 150 ml vin alb...
Read more »

Caprioara cu sos rubiniu

Caprioara_cu_sos_rubiniu
O reteta delicioasa de caprioara cu sos rubiniu din: fileuri de caprioara, frunza de dafin, ceapa rosie, vin rosu, merisoare, piure de rosii, sos de merisoare, sare si piper negru. Ingrediente: 4 fileuri de caprioara,  de aproximativ 125 g fiecare 1 frunza de dafin 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 250 ml vin rosu...
Read more »

Cartofi cu sos de branza

Cartofi_cu_sos_de_branza
O reteta de clatite cu sos de branza din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, oua, turmeric, lapte, branza de oaie, crema de branza, migdale, sre, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg cartofi pentru sos: 3 lingurite cu ulei 1 ceapa alba tocata 3 catei de usturoi tocati 3 oua fierte (1 pentru decor) 1...
Read more »

Calamari cu cuşcuş

Calamari_cu_cuscus
O reteta delicioasa de calamari cu cuscus din: cuscus, ardei gras, usturoi, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, sare, piper si calamari. Ingrediente: 300 g cuşcuş 1/2 ardei gras roşu 1 că­ţel de usturoi 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri ulei de măsli­ne 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă coriandru măcinat...
Read more »

Sos cu marar si ceapa rosie

Sos_cu_marar_si_ceapa_rosie
Amesteca o ceapa rosie mica, tocata marunt, cu zeama de la 1/2 lamaie si 1/2 lingurita sare. Lasa deoparte 10 minute. Clateste si apoi adauga cateva fire de marar tocat marunt si 200 g iaurt integral. Serveste sau pastreaza la rece maxim 2 zile. Sos cu marar si ceapa rosie Pofta buna!
Read more »

Rulouri de vinete cu cartofi

Rulouri_de_vinete_cu_cartofi
O reteta de rulouri de vinete cu cartofi din: cartofi, vanata, suc de lamaie, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mici (circa 400 g) 1 vanata 2 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru pisat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi fierbeţi-i...
Read more »

Retete de post: Cartofi cu prune uscate

Cartofi_cu_prune_uscate
O reteta de cartofi cu prune uscate din: cartofi, ceapa, prune uscate, zahar, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 500 g prune uscate 1 lingura cu zahar ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Pune cartofii taiati cuburi la fiert si lasa-i 20 de minute. Separat caleste ceapa...
Read more »

Retetele lunii februarie (reteta zilei)

restaurantedelux.ro_.jpg
Va prezentam retetele lunii februarie, o retrospectiva a retetelor lunii februarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii februarie! Reteta zilei: Rulada cu carne de vita O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti,...
Read more »

Fasole fava şi prosciutto

Fasole_fava_şi_prosciutto_2
In Italia, fasolea fava este considerată un adevărat vestitor al primăverii. Ea este preţuită datorită texturii ei bogate şi aromei de nuci. Se potriveşte perfect cu un prosciutto de Parma. Această fasole se cultivă de secole bune. Inainte de toate, boabele trebuie scoase din păstaile lor verzi, groase. Modul de preparare depinde de perioada...
Read more »

Ton cu migdale

Ton_cu_migdale
O reteta de ton cu migdale din: migdale, sos de soia, nasturasi, ceapa verde, usturoi, sare, piper, ton si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri migdale tocate 1 lingurita sos de soia 50 g nasturasi 3 cepe verzi 1 catel de usturoi sare piper 4 bcuati ton (a circa 180 g) 1 lingura suc...
Read more »

Frigăruie cu somon

Frigaruie_cu_somon
O reteta de frigarui cu somon din: cartofi, file de somon, patrunjel, suc si coaja de portocala, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi mici 300 g file de somon 1/2 legătură pătrunjel sucul şi coaja rasă de la o portocală 3 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de...
Read more »

Supă de fasole neagră

Supă_de_fasole_neagră_7
Fasolea neagră este preţuită în toată America de Sud datorită texturii ei cărnoase, a aromei puternice şi a culorii vii. Nu este de mirare că din ea se fac zeci de feluri de supă. Datorită gustului inegalabil, supele din fasole neagră se pot prepara pe bază de apă, lichidul în care fierbe această fasole...
Read more »

Linte cu paste şi crenvurşti

Linte_cu_paste_si_crenvursti
O reteta de linte cu paste si crenvursti din: cartofi, legume, linte maronie, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, paste, sare, crenvursti, piper, otet, zahar si patrunjel tocat. Ingrediente: 150 g cartofi legume pentru supa (morcovi, telina, ceapa, etc) 1 cutie de linte maronie (850 ml) 1 ceapa mare 50 g sunca afumata 2 linguri...
Read more »

Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie

Tarta_cu_praz_brânza_de_capra_nuci_si_lamâie
O reteta de tarta cu praz, branza de capra, nuci si lamaie din: ulei de masline, unt, praz, cimbru, coaja de lamaie, zeama de lamaie, aluat, branza de capra, miez de nuca si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 25 g unt 2 fire de praz medii, taiati felii...
Read more »

Burger cu gorgonzola

Burger_cu_gorgonzola
O reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe verzi 4 crenguţe de pătrunjel 10 frunzuliţe de mentă 1 lingură ulei de măsline 3 linguri muştar clasic 1...
Read more »

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

Rulada_cu_carne_de_vita_13
O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2...
Read more »

Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodenii

Cartofi_taranesti_cu_sos_si_mirodenii
O reteta de cartofi taranesti cu sos rosu si mirodenii din: cartofi, ceapa, suc de rosii, usturoi, condimente, piper, cimbru, busuioc, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 50 ml suc de rosii 2 catei de usturoi 1 lingura cu condimente piper cimbru busuioc rozmarin ulei   Mod de preparare: Spala cartofii...
Read more »

Supă de linte cu şuncă

Supa_de_linte_cu_sunca
O reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper si otet din vin alb. Ingrediente: 250 g de linte uscată, brună 1 sticlă de bere (0,331) 1 ceapă 75 g de şuncă afumată 1 lingură de ulei 1 l...
Read more »

Cornuleţe cu ciocolată

Cornulete_cu_ciocolata
O reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra   Mod...
Read more »

Cocktail Absinthe Presidente

Cocktail_Absinthe_Presidente
O reteta simpla de Cocktail Absinthe Presidente din: white rum, triple sec, dry vermouth, lime juice, piper si spalsh grenadine. pahar: martini garnitura: lime si pahar racit cu absinthe Ingrediente: 50 ml white rum 20 ml triple sec 15 ml dry vermouth 15 ml fresh lime juice 1 praf de piper spalsh grenadine  ...
Read more »

Iepure cu usturoi

Iepure_cu_usturoi
O reteta de iepure cu usturoi din: ulei de masline, morcovi, usturoi, ceapa, rozmarin, salvie, cimbru, coaja de lamaie, cuisoare, bulion de pui, vin alb sec, pulpe de iepure, sare, piper si crengute de cimbru. Usturoiul, verdeţurile aromate, pulpele de iepure  şi condimentele vor transforma acesta mancare într-o tocăniţă gustoasă. Ingrediente: 2 linguri ulei...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro