Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete
Va prezentam o serie de retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete!
Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza
O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de…
Stridiile
Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn….
Prajitura mille feuille
O reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana, margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie. Ingrediente: 350 g faina 3 galbenusuri 2 linguri cu smantnaa grasa 150 g margarina sare pentru crema de vanilie: 1 l lapte 4 linguri cu varf de faina 6 oua 250 g zahar tos 1…
Friptura de vita in sos de bere
O reteta de firptura de vita in sos de bere din: ceapa, usturoi, morcovi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, boabe de mustar, bere, supa, foi de dafin si ciuperci champignon. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g morcovi 800 g pulpa de vita sare piper 3 linguri ulei 1 lingurita…
Cum se prepara friptura din muschi de vita (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura din muschi de vita, un preparat nemaipomenit de delicios si foarte gustos, rapid, sanatos, perfect pentru a-i impresiona pe cei dragi. Cum se prepara friptura din muschi de vita
Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice
O reteta de cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel, morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si ierburi aromatice. Ingrediente: 150 g cuscus 1 dovlecel 1 morcov 1 tija de telina 1/2 vanata 1 ceapa mica 4 linguri ulei de…
Pipote cu smantana
O reteta de pipote cu smantana din: pipote, faina, lapte, ceapa, iaurt, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2-3 linguri faina 1 ceasca lapte dulce 1 ceapa 500 g iaurt 500 g smantana sare ulei Mod de preparare: Splei pipotele, le prăjeşti puţin în ulei, apoi pui peste ele ceapa tăiată…
Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete
O reteta de Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete din: ulei de masline, telina, salote, usturoi, vin alb, supa de pui, nucsoara, smantana, sangerete, scoici saint jaques si unt. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 telina (cam 1kg), curatata si taiata cuburi 5 salote, curatate si taiate felii 3 catei de…
Cocktail Green Poison
O reteta simpla de Cocktail Green Poison din: tequilla, curacao albastru, sirop de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 2 cl sirop de cocos 10 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie cirese Mod de…
Tort fructat
O reteta de tort fructat din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina, piscoturi, nectarine, nuci si boabe de strugure. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (4 linguri) 25 g gelatina pentru decor: 24 de piscoturi 3 nectarine 75 g nuci cateva boabe de strugure (alb si negru) 10…
File de peşte cu legume
O reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 250 g cartofi 250 g morcovi 2 dovlecei 1 ceapa 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei…
Tocană cu jumări
O reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia. Ingrediente: 1 kg faina 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi 200 g branza de burduf…
Vanat cu garnitura de gutui coapte
O reteta de vanat cu garnitura de gutui coapte din: carne din pulpa de vanat, rozmarin, ulei extravirgin de masline, ulei, unt, gutuie, zahar, sare, piper, vin rosu si supa de pasare. Ingrediente: 2 bucati de carne din pulpa de vanat, taiate 2 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei extravirgin de masline ulei…
Prăjitură cu banane si curmale
O reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf. Ingrediente: 1 banana 225 g unt 150 g curmale uscate fara samburi 5 oua 300 g faina 100 g nuci 4 lamai glazura: 200 g zahar praf Mod de preparare: Curăţaţi banana şi sfărâmaţi…
Piept de pui in crusta de verdeata
O reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde, usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane, biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui. Ingrediente: 6 fire cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat) 2 catei de usturoi 800 g pulpa de dovleac sare piper…
Desert cu smochine
O reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci. Ingrediente: 1 galbenus susan pentru aluat: 175 g faina 50 g zahar 120 g unt rece 30-60 ml apa rece sare pentru crema: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahar Mod…
Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior
O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana…
O reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat, nuci, rahat si faina. Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 10 linguri ulei 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 200 g nuci maruntite 200 g rahat cubulete (date prin faina) 7 linguri faina Mod de preparare: Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până…
Chifle din făină de porumb cu trei arome
O reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba, faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul, seminte de mac, seminte de susan si sare. Ingrediente: 125 g faina alba 100 g faina de porumb 4 lingurite drojdie uscata 2 linguri zahar 1 ou 30 g…
Frangio na pucara
O reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de Madera, coniac si garnitura de cartofi. preparat specific portughez Ingrediente: 100 g prosciutto 4 roşii 500 g carne de pui 12 bucăţi de arpagic 4 linguri de unt o jumătate de cană de vin de Madera două linguri de…
Cartofi gratinaţi cu anşoa
O reteta de cartofi gratinati cu ansoa, parmezan, cascaval, oua, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi 50 g parmezan 250 g caşcaval două ouă 150 ml smîntînă un borcănel anşoa în ulei două legături de ceapă verde sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămîie unt şi pesmet pentru formă Mod de…
Ardei umpluti cu soia granule
O reteta de ardei umpluti cu soia granule, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, rosii. Se servesc presarati cu patrunjel si smantana. Ingrediente: 12 ardei graşi mai mici un pachet de soia granule 120 g orez două cepe doi morcovi 4 linguri de pastă de tomate 5 roşii două linguri de făină sare piper…
Gogoşi cu sos de căpşune
O reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie. Ingrediente: 550 g făină o linguriţă de praf de copt 375 ml apă un sfert de linguriţă de sare 60 g zahăr tos coaja de la o jumătate…
Cozonac cu nucă, mac, coaja de lamaie sau portocala
O retete de chec cu nuca, mac, faina, drojdie, unt, lapte, zahar vanilinat si coaja de lamaie sau portocala. Ingrediente: 600 g făină 30 g drojdie 125 ml ulei de floarea-soarelui 50 g unt 300 ml lapte dulce 410 g zahăr tos 4 ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un sfert de linguriţă de…
Minitarte cu cafea şi căpşune
O reteta de minitarte cu cafea, faina, unt, lapte, crema de ciocolata, zahar pudra servite cu salata de capsune si frisca. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr tos 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de ciocolată din comerţ o lingură de cafea măcinată două ouă două pliculeţe cu…
Musaca de dovlecei şi carne de porc tocata
O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei 700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4 roşii o lingură de făină sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui carne de vită…
Ciorbă de ciuperci şi kaizer
O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un morcov un ardei gras 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui o lămîie sare piper pătrunjel Mod…
Bigilla
O reteta cu fasole fava, ulei de masline, lamaie, un ardei iute rosu, putin patrunjel si putina menta servita pe felii de paine prajita. preparat specific maltez Ingrediente: 500 g fasole fava uscată o jumătate de cană de ulei de măsline o lămîie un ardei iute roşu 8 căţei de usturoi o legătură de…
Orez cu ou şi şuncă
O reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia, condimente si un strop de patrunjel. Ingrediente: 250 g orez 3 ouă un morcov un sfert de ţelină 200 g fasole albă o lingură de sos de soia sare piper pătrunjel 300 g şuncă ulei de floarea-soarelui Mod…
Melcişori cu nucă
O reteta de melcisiori cu nuca, sare, lapte, zahar, drojdie, margarina si sirop pregatit dintr-o cana de lapte si doua plicuri de zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 3 gălbenuşuri puţină sare 200 g lapte căldut 3 linguri de zahăr o felie cît degetul mic de drojdie o cană de smîntînă…
Rozete cu gem
O reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: două kg făină albă un kilogram zahăr 10 ouă un kilogram margarină vanilie coajă de lămîie 30 g bicarbonat 500 g arahide 300 g gem ulei Mod de preparare: Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de…
Sardine cu piure şi sos roşu
O reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine 4 cartofi albi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel două conserve de roşii 100 g unt 200 ml lapte dulce o linguriţă de zahăr tos…
Ciorbă de fasole cu fidea
O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert de ţelină 100 ml ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g fidea…
Sos Bechamel
O reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte un vârf de cuţit de nucşoară măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă…
Pizza della casa
O reteta de mini pizza facuta in casa cu ulei de masline extravirgin, drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc, carnaciori si putin busuioc uscat. Ingrediente: 0.750 gr faina,eu am folosit faina de tip 000 0.250 ml apa o lingura si jumate de ulei de masline extra virgin drojdie uscata 10 gr o…
Parjoale din peşte cu sos
O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un kilogram crap 500 g cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g ceapă ulei zahăr pudră cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin Mod de…
Picioare de crab cu orez picant
O reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat cu patrunjel tocat. Ingrediente: 275 g orez basmati 450 g picioare de crab congelate o ceapă doi căţei de usturoi două cuişoare doi ardei capia pastă de tomate ghimbir ras o lămîie o lingură de amidon o cană de apa…
Fasole verde cu mazăre
O reteta cu fasole verde, broccoli, mazare, porumb cu sos de smantana cu cascaval Ingrediente: 450 g fasole verde 500 g broccoli 400 g mazăre 100 g boabe de porumb din conservă doi ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 200 ml smîntînă 200 g caşcaval sare piper ulei de floarea-soarelui, pătrunjel ciuperci…
Carne de porc cu linte
O reteţă de porc la cratiţă, cu linte, morcovi şi usturoi, un sfert de telina, condimente si un strop de patrunjel tocat. Ingrediente: un kilogram carne de porc 400 g linte 300 g paste orzo un morcov două cepe un fir de praz un sfert de ţelină o căpăţînă de usturoi doi ardei graşi…
Medalion de peşte cu legume
Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o cutie de bere blondă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o lingură de pesto de rucola o lămîie ulei de măsline sare piper salată rucola oţet balsamic pătrunjel Mod de preparare: Fileurile de peşte se…
Mîncare cu rinichi de porc
Ingrediente: 250 g fasole boabe 500 g rinichi de porc 4 felii de bacon un morcov doi ardei capia două cepe un ardei iute mic o lingură de pastă de tomate 4 roşii ulei sare piper pătrunjel murături salată de varză roşie Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o…
Chifteluţe de legume cu şofran
Ingrediente: doi morcovi 100 g fasole verde un ardei iute mic 3 căţei de usturoi o ceapă un ardei gras un cartof două ouă un vîrf de linguriţă de şofran mărar un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu sare piper ulei făină sos de ardei iute Mod de preparare: Morcovii se…
Dulciuri cu zmeură
Ingrediente: 300 g unt 170 g zahăr tos 450 g făină 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat ghimbir ras pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ praf de copt sare esenţă de lămîie 300 g zmeură mentă verde zahăr pudră frişcă pepene roşu Mod de preparare: Zahărul tos, zahărul vanilinat şi un…
Plăcintă cu sfeclă albă
O reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare servita calda cu zahar pudra deasupra. Ingrediente: 700 g sfeclă albă 150 ml ulei 250 g foi de plăcintă 200 g zahăr pudră scorţişoară zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se rade, se căleşte îrn…
Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)
Ştiucă cu legume
Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două cepe o căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200 ml vin alb sec ulei de floarea soarelui sare piper pătrunjel varză albă Mod de preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează….
Pui Saag
preparat specific indian Ingrediente: 1.400 g carne de pui fără piele 5 căţei de usturoi zdrobiţi două cepe mari tocate două roşii zdrobite o rădăcină de ghimbir de 2,5 cm rasă 4 linguri de lapte 4 legături de spanac spălate şi tocate două linguri de unt o jumătate de linguriţă de piper o…
Tartă cu dovlecei, roşii si ricotta
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 roşii 4 dovlecei 100 g ricotta 100 g parmezan un fir de praz doi căţei de usturoi 3 linguri de pesmet sare piper ulei de măsline busuioc ouă făină Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă…
Reţete de post:Prăjitură de post cu gem
O retete de prajitura de post cu gem, cacao, coaja de lamaie si coaja de portocala Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de ulei o linguriţă de amoniac o jumatate de lingurita de bicarbonat 400 g faina…
Crap pe carton
O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia dulce ulei Mod de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se taie şi se desface…
Prăjitură cu ciocolată albă
Ingrediente: un pachet foitaj un borcan gem de corcoduşe 400 g brînză de vaci 500 ml frişcă 150 g zahăr tos o lămîie 10 g gelatină 200 g ciocolată albă 100 g fulgi de porumb lapte dulce Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde cu un sucitor şi…
Paste cu fructe de mare
Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă 500 g macaroane doi ardei capia 200 g mazăre 100 ml vin alb sec 50 ml rom o jumătate de lămîie 4 căţei de usturoi oregano uscat pastă de ardei iute oţet ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă,…
Ciuperci cu mazăre
Ingrediente: 500 g ciuperci 450 g mazăre două legăituri ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei iute mic 50 g unt 100 g parmezan nucşoară o legătură de mărar sare piper smîntîină ulei de măsline Mod de preparare: Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile…
Dulciuri fantezie
Ingrediente: 500 g făină 350 ml iaurt două ouă două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g zahăr două linguri de miere 20 g drojdie 50 g unt un vîrf de linguriţă de sare 100 g fructe confiate 100 g rahat esenţă de rom scorţişoară cuişoare cardamon Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în…
Mîncare de legume cu pui
Ingrediente: două piepturi de pui o vînătă doi ardei graşi un dovlecel un ardei capia două cepe 4 roşii 4 căţei de usturoi ulei die floarea-soarelui sare piper pătrunjel sfeclă roşie Mod de preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc…
Brioşe cu mărar şi cuşcuş
Ingrediente: 200 g cuşcuş 250 g brînză de vaci 150 g parmezan 250 ml smiîntînă 3 ouă o legătură de mărar praf de copt 500 g roşii cherry ulei de măisline oţet balsamic busuioc verde sare piper unt pentru forme smînttînă usturoi Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pun smîntînă,…
Legume cu muguri de pin
Ingrediente: 500 g ciuperci doi morcovi 100 g muguri de pin 150 g porumb fiert doi ardei graşi o ceapă doi căţei de usturoi 250 g orez pudră de curry 200 iml vin alb demisec o lămîie sare piper ulei de măsline mărar Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de…
Supă rusească de peşte, cu lămîie şi mărar – Uha
Ingrediente: doi liitri supă de peşte (strecurată după fierbere, adică limpede) 500 g file de peşte alb (tranşat în 6 bucăţi) 6 felii subţiri de lămîie o lingură de mărar tocat fin sare şi piper Mod de preparare: Intr-o cratiţă mâre se da supa de peşte în clocot. Se potriveşte de sare şi…
Tarantina
Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde Mod de preparare: Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cratiţă cu capac, pentru ca să se deschidă. Separat, frige căţeii de usturoi împreună cu ardeiul roşu (tăiat fîşii) şi adaugă…
Plăcintă pe lespede
Ingrediente: pentru aluat un kg făină două ouă 30 g sare 50 g zahăr 100 ml lapte o jumătate de cubuleţ de drojdie pentru umplutură: 150 g mere zahăr vanilie Mod de preparare: După ce se frămîntă aluatul, se lasă la crescut într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se…
Peste cu orez si soia
Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare piper pătrunjel ardei capia varză roşie Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se…
Bărcuţe cu cremă de brînză
Ingrediente: două vinete mai mari o lingură de capere 50 g parmezan 200 g brînză de vaci 100 g caşcaval afumat o ceapă doi ardei graşi verzi un ardei iute două ouă pesmet sare piper busuioc verde ulei de măsline sos de roşii usturoi Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie…
Pancakes cu sos de zmeură
Ingrediente: 250 g făină două linguriţe cu praf de copt sare 100 g zahăr tos 3 ouă 750 ml lapte bătut 50 g nucă de cocos un vîrf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat unt sos de zmeură mentă zmeură proaspătă miere Mod de preparare: Intr-un bol înalt se pun…
Tocăniţă de porc cu praz
Ingrediente: 600 g carne de porc două cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de boia dulce un morcov un fir de praz doi ardei capia 5 roşii sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel orez Mod de preparare: Carnea de porc se taie în bucăţele şi se ţine la rece. Prazul şi…
Carne de vită cu sos de bere
Ingrediente: un kg carne de vită 5 căţei de usturoi doi ardei capia 3 roşii 100 g morcovi baby 100 g fasole verde 100 g mazăre 100 g porumb cîteva frunze de salvie cimbru o cutie de bere (500 ml), două linguri de ulei, sare, piper. Mod de preparare: Carnea de vită…
Salam de biscuiti cu rahat
Ingrediente: biscuiti rahat unt apa cacao zahar arome facultativ: curmale, coaja rasa de lamaie, portocala, nuca de cocos, nuca) Mod de preparare: Se sfarama biscuitii intr-un vas. Se prepara un sirop dintr-o cana de apa, 2 linguri de cacao, 2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt biscuitii) si un…
File de pangasius cu sos
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de usturoi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cimbru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei graşi cartofi albi Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală,…
Nuga cu alune şi migdale
Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe Mod de preparare: Alunele şi migdalele se curăţă de coajă pe cît posibil şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la…
Pui cu ciuperci şi praz
Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei de usturoi sare piper pătrunjel ulei de măsline orez jasmine orez sălbatic Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie…
Plinici cu ton şi pătrunjel
Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o legătură de pătrunjel ulei de măsline piper suc de lămîie Mod de preparare: Făina se ceme şi…
Fidea cu cremă şi portocale
Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă de cocos două portocale două cuişoare un vlrf de linguriţă de sare ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Intr-un castron se dizolvă făina…
Orez cu legume şi carne
Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4 roşii 250 g orez pudră de curry sare piper ulei pătrunjel ardei copţi varză murată Mod de preparare: Carnea de porc şi cea…
Somon la cuptor cu praz
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste mici Mod de preparare: Fileurile de somon se…
Vinete cu fenicul şi cuşcuş
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana Ingrediente: două vinete o bucată de fenicul 500 g ciuperci 200 g cuşcuş 8 ardei capia doi ardei graşi două linguri de sos de…
Prăjitură cu cremă de cafea
Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată sare două pliculeţe zahăr vanilinat jumătate de linguriţă de praf de copt Mod de preparare: Intr-un bol se pun gălbenuşurile şi se mixează…
Frigărui de pui cu fasole
Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei de floarea-soarelui sare piper mărar varză roşie castraveţi verzi usturoi Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se…
Legume cu pui si pudra de scortisoara
Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie sare piper pătrunjel varză albă varză roşie oţet de mere Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…
Bhappa Doi
preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o conservă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă Mod de preparare: Se amestecă într-un blender iaurtul şi laptele condensat. Se adaugă migdalele, fisticul şi stafidele. Se mixează din nou. Compoziţia se pune într-o…
Prăjitură cu smochine şi nuci
Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g amidon alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4 pliculeţe zahăr vanilinat sare mentă proaspătă topping de căpşune Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu un praf de sare şi zahărul…
Macrou cu mazăre
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline piper pătrunjel paste orez basmati Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă….
Orez cu legume si sos de soia
Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g porumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată de sfeclă pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu…
Prajitura cu branza dulce si mere
Ingrediente: 4 ouă 12 linguri de apă 12 linguri de zahăr 12 linguri de ulei 18 linguri de făină un vîrf de cuţit de sare praf de copt coajă rasă de lămîie pentru umplutură: 700 g brînză proaspătă de vaci un ou două linguri de smîntînă 7 linguri de zahăr o lingură de…
Paste cu parmezan şi sos
Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă de busuioc uscat 100 g parmezan sare piper ulei de măsline busuioc verde Mod de preparare: Vinăta, dovlecelul şi ardeii graşi se spală,…
Pui cu salvie şi legume
Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un baton de scorţişoară 300 ml vin alb demisec cimbru usturoi smlntînă Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe, se taie…
Mititei sirbeşti – Cevapcici
preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel tocată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate şi rase 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi pisaţi 3 linguri de boia de ardei dulce sau iute (după gust) două linguri de piper…
Mămăligă din mei – Escudilla de mijo
preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată, rasă 3 ouă zahăr după gust piper şofran şi scorţişoară după gust Mod de preparare: Se spală meiul ca arpacaşul, pentru a…
Compot de struguri
Ingrediente: un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert apa în care s-au adăugat zahărul tos şi cel vanilinat. Cînd s-a dizolvat zahărul se adaugă şi cuişoarele. Boabele de struguri se pun în…
Legume mexicane
Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciuperci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile, coriandru, ghimbir, piper roşu sau negru) Mod de preparare: Se taie legumele în cubuleţe şi se înăbuşă timp de câteva minute într-o tigaie…
Prajitura scotiana
Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g ciocolată 200 g praline 200 g unt decorul: glazură de ciocolată Mod de preparare: Prăjeşte alunele şi migdalele şi curăţă-le de coajă. Pune-le apoi într-un…
Orez cu carne tocata de pui
Ingrediente: orez carne tocata de pui ceapa curry sare piper frunze de salvie patrunjel esenta de rom Mod de preparare: Orezul se fierbe in putina apa cu sare. Separat, carnea tocata de pui se fierbe in putina apa cu sare. Se caleste un minut putina ceapa taiata julien, apoi se pune orezul…
Ton la cuptor – Tonno infornato
Ingrediente: o bucată de ton de aproximativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant, tai-o în felii mai groase. Unge cu ulei de măsline o formă de copt. Trece…
Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)
Punci de portocale
Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie Mod de preparare: Fierbeţi în clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi fierbeţi…
Calamar umplut cu legume
Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde 300 g mazăre o lămîie capere un ardei iute sare piper oregano ulei smîntînă mărar Mod de preparare: Intr-un vas se înmoaie cru-…
Sos Huancaina
preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte condensat 70 g brânză de oaie 70 g cremă de brânză o jumătate de cană de migdale mărunţite Mod de preparare: Uleiul se încinge într-o…
Salată de calamar cu sos alb
Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline salată rucola o linguriţă de oregano sare piper Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă…
Tortellini cu sfeclă roşie
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă roşie 30 g seminţe de susan 100 g boabe de porumb ulei boia dulce parmezan Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă,…
Fileuri de hering cu legume
Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…