vineri, 17 februarie 2012

Retete pentru weekend #4

Retete pentru weekend

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #4

Supa crema de morcovi cu portocale

Retete pentru weekend #4

O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa de legume, sare, piper si patrunje verde. Ingrediente: 2 cepe 600 g morcovi 1-1/2 cm ghimbir 2 portocale 2 linguri ulei 850 ml supa de legume sare piper patrunjel verde Mod de preparare: Se toaca ceapa. Se…

Read more »

Prajitura cu mac si curmale

Retete pentru weekend #4

O reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g curmale uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 160 g mac 100 g unt 50 g miere Mod de preparare: Treceţi prin maşina…

Read more »

Crap cu sos caju

Retete pentru weekend #4

O reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare. Ingrediente: 1 crap 1 ceasca de rosii decojite 3 catei de usturoi 100 g caju 1 ardei gras 1 fir de praz 100 ml vin alb coariandru…

Read more »

Cocktail Pierrot

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, completam cu suc de…

Read more »

Cum se prepara sos pentru friptura (video)

Retete pentru weekend #4

O reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos pentru friptura

Read more »

Peste cu spanac, gratinat

Retete pentru weekend #4

O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon…

Read more »

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Retete pentru weekend #4

O reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt sau 50 ml ulei pentru…

Read more »

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Retete pentru weekend #4

O reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: 1 lingura de sare 2 linguri boabe de piper negru strivite 3 catei de usturoi, pisati 1 legatura mica…

Read more »

Matoke

Retete pentru weekend #4

O reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pre­gătit cu sau fară…

Read more »

Bulgarasi de migdale

Retete pentru weekend #4

O reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă Mod de preparare: Rumeniţi uşor migdalele în…

Read more »

Îngheţată de piersici cu iaurt

Retete pentru weekend #4

O reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahăr 1/4 l iaurt 1 lămâie 100 ml frişcă dulceaţă Mod de preparare: Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până obţineţi un sirop gros….

Read more »

Zamă de razalăi

Retete pentru weekend #4

O reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa, unt si patrunjel. Ingrediente: pentru razalăi: 2 ouă 300 g făină 1 cană apă pentru zamă: 2 linguriţe boia dulce 1 morcov 1 ceapă 2 linguri unt pătrunjel Mod de preparare: Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă…

Read more »

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Retete pentru weekend #4

O reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub de drojdie 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 6-7 linguri ulei piper usturoi 4 lingurite ulei sare piper 1 lingurita boia ulei pentru…

Read more »

Lasagna cu fructe de mare

Retete pentru weekend #4

O reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, fructe de mare, rosii, vin alb, busuioc, lapte, unt, faina, parmezan, sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g amestec de fructe de mare 3 catei de usturoi 200 g rosii decojite 100 ml vin alb busuioc…

Read more »

Carote glasate

Retete pentru weekend #4

O reteta de carote glasate din: carote, supa de legume, unt, miere, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 800 g carote (morcovi tineri) 200 g supa de legume 2 linguri unt 3 lingurite miere sare piper 1 lingura frunze de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă caratele, lăsând puţin din codiţele verzi….

Read more »

Clatite cu ceapa verde

Retete pentru weekend #4

Pentru prepararea acestor clatite simple se foloseste un aluat destul de subtire, facut din faina si apa, in care se pune ceapa verde taiata marunt. Acest fel de mancare provine din China, unde se consuma de obicei cu sos dulce de chilli sau cu sos de soia cu otet de orez. Secretul este ca,…

Read more »

Somon in foi

Retete pentru weekend #4

O reteta de sarmale in foi din: busuioc, coriandru, ghimbir, ulei, fileuri de somon, sare, boabe de piper roz, ridichi, castravete, ardei iute, suc de limette, sos de peste si zahar. Ingrediente: 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru verde sau patrunjel 30 g ghimbir 8 foi de placinta (200 g) 2 linguri ulei 4…

Read more »

Parfait de portocale cu fructe confiate

Retete pentru weekend #4

O reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale, colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce, frisca si oua. Ingediente: 300 g portocale confiate 10 ml colorant alimentar 120 g zahăr pudră 100 g lichior de fructe 130 g portocale proaspete tăiate bucăţele 330 g smântână dulce 700 g frişca…

Read more »

Salată cu piept de raţă

Retete pentru weekend #4

O reteta de salata de piept de rata din: piept de rata, frunze de salata verde, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi, sare, piper, portocale, zahar si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 4 portii frunze de salata verde asortate 5 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2 linguri verdeturi…

Read more »

Cotlete de miel cu legume asortate

Retete pentru weekend #4

O reteta de cotlete de miel cu legume asortata din: cotlete de miel, ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare, piper, unt, suc de merisoare si zahar. Ingrediente: 800 g cotlete de miel 2 linguri ulei 600 g pulpa de dovleac 200 g merisoare proaspete 1 portocala 1 lamaie 1 ceapa sare…

Read more »

Cocktail Guadeloupe

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Cocktail Guadeloupe din: grand marnier, rom alb, sirop de cocos, suc de ananas, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 5 cl rom alb 1 cl sirop de cocos 6 cl suc de ananas 6 cl suc de maracuja fructe Mod de preparare: Se mixeaza bine…

Read more »

Retete delicioase: Paella Marinera

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de paella marinera din: langustine, calamar, supa de peste, sofran, orez, carne din scoici, vin alb demisec, scoizi verzi, creveti, peperoncino, ulei de masline, usturoi si sare. Ingrediente: 800 g langustine 700 g calamar proaspăt 200 ml supă de peşte 1 g şofran 1,5 kg orez prefiert 200 g carne din…

Read more »

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

Retete pentru weekend #4

O reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare, zaharul si…

Read more »

Somon tartar cu brânză

Retete pentru weekend #4

O reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata, creson si sos de merisoare. Ingrediente: 200 g file de somon 1 ceapa coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta 2 linguri ulei sare piper 4 felii…

Read more »

Cartofi copţi cu varză acră

Retete pentru weekend #4

O reteta de cartofi copti cu varza acra din: cartofi, ulei de masline, varza acra, ceapa rosie, unt, zeama de varza acra, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mari 4 linguri ulei de masline 1 varza acra 2 cepe rosii 2 linguri unt 800 ml zeama de varza acra, moare sare piper Mod…

Read more »

Cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza (video)

Retete pentru weekend #4

O reteta video despre cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, fara conservanti. Ingrediente: 1/4 cup melted butter 3 tbsp plus 1 tsp all-purpose flour 3 cups cold milk salt and pepper to taste 1/4 tsp chipotle pepper 1/4 tsp ancho chili…

Read more »

Midii cu cartofi prajiti

Retete pentru weekend #4

O reteta de midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti. Ingrediente: 2 salote sau cepe mici, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati 50 g unt 2 kg de midii proaspete 1 legatura de patrunjel, tocata cateva boabe de piper negru…

Read more »

Jeleu de citrice

Retete pentru weekend #4

O reteta de jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 2 portocale 4 lamai 5 foi gelatina 150 g zahar 150 ml vin alb 3 linguri lichior de portocale 1/2 pastaie de vanilie 1…

Read more »

Cocktail Havard

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Cocktail Havard din: vermut rosu, brandy si angostura. Ingrediente: 2,5 cl vermut rosu 2,5 brandy 2 picaturi de Angostura Mod de preparare: Mixam ingredientele intr-un pahar de mixare cu cuburi de gehata, apoi turnam bautura intr-un pahar de vermut.

Read more »

Chiftelute in ciuperci

Retete pentru weekend #4

O reteta de chiftelute in ciuperci din: ciuperci, piept de pui, oua, usturoi, marar verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura 500 g piept de pui 2 oua 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 felie de paine sare piper Mod de preparare: Treceţi carnea prin…

Read more »

Wali wa nazi

Retete pentru weekend #4

O reteta de Wali wa nazi din: orez, lapte de cocos, apa, curry si sare. Ingrediente: 300 g orez 750 ml lapte de cocos integral 250 ml apă 1 vârf de cuţit curry 1 linguriţă rasă sare Mod de preparare: Amestecă 250 ml lapte de cocos cu apa şi pune-le la fiert într-o…

Read more »

Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină

Retete pentru weekend #4

O reteta de Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină din: fasole verde, varza alba, ceapa, morcovi, ulei de masline, otet de cidru, zahar, seminte de telina si mustar boabe. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in doua 1 capatana mica de varza alba, taiata fasii 1 ceapa mica alba, taiata…

Read more »

Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

Retete pentru weekend #4

O reteta de Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati din: faina, cartofi, apa, drojdie, ulei de masline, sare, carnati, cascaval, rozmarin si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 150 g cartofi 180 ml apa calduta 25 g drojdie 1 lingura ulei de masline sare pentru topping: 250 g carnati proaspeti 150 g cascaval…

Read more »

Cartofi rosii cu hrean si smantana

Retete pentru weekend #4

O reteta de cartofi rosii cu hrean si smantana din: cartofi rosii, otet din vin alb, ceapa verde, pasta de hrean, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 1,8 kg cartofi rosii mici 4 linguri otet din vin alb 1 legatura cu ceapa verde, taiata in felii fine 5 linguri pasta de hrean 500…

Read more »

Cupcakes

Retete pentru weekend #4

O reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza. Ingrediente: 50 g cacao 1 lingurita extract de vanilie 175 g faina 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 225 g de zahar fin 175 g unt fara sare, moale pentru…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute…

Read more »

Smorgasbord

Retete pentru weekend #4

In multe tari exista un termen care denumeste o gama larga de diferite gustari, care pot fi consumate ca aperitive, precum thali in India, dim sum in sudul Chinei sau smorgasbord in Suedia. Smorgasbord se face din diverse aperitive, care odinioara se serveau probabil pe un singur platou. In zilele noastre, smorgasbord denumeste un…

Read more »

Supa de sfecla rosie

Retete pentru weekend #4

O reteta de supa de sfecla rosie din: ceapa rosie, sfecla rosie, cartofi, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, hrean si chimen. Ingrediente: 2 cepe rosii 500 g sfecla rosie fiarta (ambalata la vid) 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume sare piper 50 g smantana 2 lingurite hrean…

Read more »

Jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun şi muştar

Retete pentru weekend #4

O reteta de jambon la cuptor cu glazura de zahar brun si mustar din: jambon, zahar brun, mustar cu boabe, frunze de dafin, paine de secara si muraturi. Ingrediente: 4-5 k de jambon cu os, crud 90 g de zahar brun 6 linguri de mustar cu boabe pentru servit: frunze de dafin paine de…

Read more »

Tartă cu orez si dovlecei

Retete pentru weekend #4

O reteta de tarta cu orez si dovlecei din: faina, orez, dovlecei, ceapa, usturoi, busuioc, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g orez 250 g dovlecei 4 cepe 2 catei de usturoi 1 crenguta de busuioc 2 oua 50 g cascaval ulei de masline sare piper …

Read more »

Tort cu fructe şi alune

Retete pentru weekend #4

O reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune, cacao, margarina, faina si sare. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 200 g alune măcinate 1 linguriţă praf de copt 10 g scorţişoară 2 pliculeţe gelatină 3 linguri gem acrişor…

Read more »

Piept de curcan cu sos acrisor

Retete pentru weekend #4

O reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri capere sare piper Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei şi…

Read more »

Paste cu praz şi sos de lămâie

Retete pentru weekend #4

O reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline, praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 linguri ulei de masline 6 fire de praz 50 g cascaval ras 4 lamai 4 catei de usturoi 100 g masline 1 ardei iute sare…

Read more »

Friptură de porc cu sos de portocale

Retete pentru weekend #4

O reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350 ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1…

Read more »

Samosas kenyene

Retete pentru weekend #4

O reteta de Samosas kenyene din: aluat, carne de miel, ghimbir, usturoi, ceapa, garam masala, praf de curry, curcuma, ou, faina alba, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 1 kg aluat pentru pâine 1 kg carne slabă de miel (sau de vită) 2,5 cm rădăcină de ghimbir 4 căţei de usturoi 3 cepe…

Read more »

Supă de conopida cu smântână

Retete pentru weekend #4

O reteta de supa de conopida cu smantana din: conopida, ceapa, patrunjel, telina, marar, usturoi, smantana, telemea, ulei, sare si piper. Conopida = este bogată în vitaminele A, C, B, E, în calciu, magneziu, fier şi fosfor, în fibre, substanţe antioxidante şi anticancerigene. Recomandată în afecţiuni.digestive, constipaţie, obezitate. Are puţine calorii. Ingrediente: 1 conopida…

Read more »

Campari Colada

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Campari Colada din: campari, suc de ananas si sirop de cocos. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl suc de ananas o picatura de sirop de cocos Mod de preparare: Mixam bine Campari-ul, sucul de ananas si siropul de cocos cu gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail.

Read more »

Tort cu vişine şi coacăze

Retete pentru weekend #4

O reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei, mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de menta. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei pentru tavă 500 g mascarpone 250 g frişcă 200 g zahăr pudră 20 g gelatină 100 g vişine…

Read more »

Salata verde cu andive, mar si dressing de mac

Retete pentru weekend #4

O reteta de Salata verde cu andive, mar si dressing de mac din: amestec de frunze de salata, andive, mere, nuci, rosii cherry, ulei vegetal, miere, zeama de lamaie, salota, mustar dijon si seminte de mac. Ingrediente: 200 g amestec de frunze de salata 2 andive, rosii sau albe, curatate si desfacute in frunze…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume

Retete pentru weekend #4

O reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare Mod de preparare: Legumele se curata si…

Read more »

Salsa

Retete pentru weekend #4

Salsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care…

Read more »

Aripioare picante la cuptor

Retete pentru weekend #4

O reteta de aripioare picante la cuptor din: usturoi, ulei de masline, otet de cidru, boia, sos worcestershire, sare, sos iute, miere si aripi de pui. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de cidru 1 lingură de boia 1 lingură de sos worcestershire 2 linguriţe de…

Read more »

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din: portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si baileys. Ingrediente: 3 portocale mari 200 g de zahar 200 g apa pentru cheesecake: 5 biscuiti, faramitati 25 g unt nesarat, topit 250 g crema de branza 4 linguri smantana dulce 4…

Read more »

Cum se prepara tort cu banane (video)

Retete pentru weekend #4

O reteta video despre cum se prepara tort cu banane, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara tort cu banane

Read more »

Turtite de porumb

Retete pentru weekend #4

O reteta de turtite de porumb din: boabe de porumb, oua, faina de grau, malai, cascaval, ulei, sare si piper. Porumbul fiert păstrează până la 65% din vitamine şi minerale în urma gătirii. Unii derivaţi foliei şi xantinici îşi sporesc efectul benefic tocmai datorită fierberii. Porumbul fiert, copt sau sub formă de pop corn…

Read more »

Tort cu cremă de zahăr ars

Retete pentru weekend #4

O reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si margarine. Ingrediente: 10–12 linguri zahăr 1/2 l lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală pentru blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină…

Read more »

Cocktail Blue Bay

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Cocktail Blue Bay din: curacao albastru, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru Bitter Lemon o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam Curacao-ul albastru in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gehata. Completam cu Bitter Lemon si mixam cu o lingura de bat. Decoram marginea…

Read more »

Fazan cu dovleac şi piper

Retete pentru weekend #4

O reteta de fazan cu dovleac si piper din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, frunzulite de cimbru, vin alb, nucsoara si boabe de piper verde. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 500 ml fond de vanat sare…

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mandarine

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine, se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana…

Read more »

Spanakopita

Retete pentru weekend #4

Spanacul (numit in limba greaca spanaki) este un ingredient important in bucataria greceasca. Aici el se foloseste foarte des ca parte a umpluturilor pentru diferite aluaturi. Spanakopita este o placinta delicata, care contine o multime de legume cu frunze verzi, precum si branza feta, ceapa tocata si patrunjel. Este mai putin consistenta decat alte…

Read more »

Retete delicioase: Curcan umplut

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de curcan umplut cu: slanina, salvie, lamaie, mere, usturoi, miere, bere, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g slănină, două linguri de untură o lin­guriţă de salvie uscata o lămâie 6 mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere sare piper Mod…

Read more »

Clătite cu cremă de brânză şi somon afumat

Retete pentru weekend #4

O reteta de clatite cu crema de branza si somon afumat din: crema de branza, marar, suc de lamaie, somon afumat si clatite. Ingrediente: 100 g cremă de brânză 1 legătură mică de mărar, tocată 1 lingură suc de lămâie 200g de somon afumat 4 clătite Mod de preparare: Se amestecă într-un castron…

Read more »

Cartofi copti cu sos de castraveti acri

Retete pentru weekend #4

O reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt, ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi de marime mijlocie 4 linguri unt 2 linguri ulei 4 castraveti acri 2 linguri faina 200 ml lapte 1 lingurita chimen 1 lamaie sare piper Mod de…

Read more »

Cocktail Grand Marinha

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Cocktail Grand Marinha din: grand marnier, campari si limeta. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 0,5 cl de Campari 1 limeta Mod de preparare: Stoarcem lamaia in paharul de whisky, apoi umplem paharul cu gheata zdrobita. Adaugam Grand Marnier-ul si Campari-ul si mixam cu o lingura de bar.

Read more »

Somon in sos alla diavola

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de somon cu: suc de tomate, usturoi, ardei iute, mustar iute, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon de câte 150 g 200 ml suc de tomate 2 căţei usturoi (tăiat rondele fine) 1 ardei iute, curăţat de seminţe, tăiat pătrăţele mici 2 linguri muştar iute 100 ml…

Read more »

Budinca de ciocolata cu fructe rosii

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar vanilat. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 200 g unt 150 g zahăr brun 2 lin­guri făină 4 ouă 2 linguri de coniac un praf de sare Ingrediente…

Read more »

Tiramisu cu fructe de pădure

Retete pentru weekend #4

O reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat pentru cremă: 1 lămâie 1 lingură lichior de lămâie…

Read more »

Orez prăjit cu ou şi ghimbir

Retete pentru weekend #4

O reteta de orez prajit cu ou si ghimbir din: ulei de floarea soarelui, ghimbir, usturoi, creveti, ceapa verde, oua, orez fiert, vin de orez si sos de soia. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 100 g de ghimbir, tăiat în felii subţiri 50g de usturoi, tăiat în felii subţiri 100 g de creveţi…

Read more »

Sorbet de ananas cu mango proaspat

Retete pentru weekend #4

O reteta de sorbet de ananas cu mango proaspat din: ananas, zeama de lamaie verde, mango, zahar fin, zeama de lamaie, pastaie de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 1 ananas, curatat de coaja si cotor si taiat in bucati 100 ml zeama de lamaie verde (cam 3 lamai) 1 mango copt, curatat de coaja si…

Read more »

Budincă de orez cu stafide şi caise

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de budinca cu: caise uscate, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte, zahar tos, gem de caise, menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fără sâmburi 50 g stafide 1 lămâie 75 g fulgi de orez 750 ml lapte 50 g zahăr tos 8 linguri gem de caise crenguţe de mentă proaspătă, pen­tru…

Read more »

Salata cu pere şi nuci

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de salata cu: salata verde, pere, otet de mere, ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran sare piper Mod de…

Read more »

Varză cu sos de stridii şi ardei iute

Retete pentru weekend #4

O reteta de varza cu sos de stridii si ardei iute din: ulei vegetal, usturoi, varza chinezeasca, sos de stridii, sos de soia si ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 6 căpăţâni de varză chinezească (bok choi), tăiate în jumătăţi pe lungime 3 linguri sos de stridii…

Read more »

Tartă cu smochine

Retete pentru weekend #4

O reteta de tarta cu smochine din: faina, zahar de trestie, oua, unt, praf de copt, scortisoara, smochine, rom, unt si sare. Ingrediente: 50 g făină albă 50 g făină integrală 170 g zahăr de trestie (sau brun) 3 ouă 30 g unt 1 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 600 g smochine…

Read more »

Serbet de lamaie

Retete pentru weekend #4

O reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar tos. Ingrediente: 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie 1 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors 3/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguri zahăr Mod de preparare: Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un vas, pe foc…

Read more »

Rata chinezeasca

Retete pentru weekend #4

O reteta de rata chinezeasca din: rate, zahar fin, anason, ghimbir, ceapa verde, sirop de malt si otet de vin rosu. Ingrediente: 2 raţe 140g de zahăr fin 6 steluţe de anason 1 bucată mare de ghimbir, tăiată felii 1 legătură mică de ceapă verde, tocată grosier 2 linguri sirop de malţ sau maltoză…

Read more »

Varza acra cu morcovi si hrean

Retete pentru weekend #4

O reteta de varza acra u morcovi si hrean din: varza acra, morcovi, hrean, ulei de masline, marar sau cimbru, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 2 morcovi 1 lingura hrean ras 3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sau cimbru verde 20 g nuci pisate sare piper Mod de…

Read more »

Cosulete cu praz

Retete pentru weekend #4

O reteta de cosulete cu praz din: praz, smantana, cascaval, oua, patrunjel, ulei, sare, faina, unt, iaurt si galbenus. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g smantana 100 g cascaval 2 oua 1 legatura de patrunjel ulei sare pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gros 2 linguri cu…

Read more »

Stridii cu dressing oriental

Retete pentru weekend #4

O reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir, mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives. Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1 linguri de mirin (vin dulce japonez) sau…

Read more »

Salată de pepene cu mentă

Retete pentru weekend #4

O reteta de salata de pepene cu menta din: pepene rosu, pepene galben, ceai verde, frunze de menta si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2–3 ceşti de ceai verde 10–15 frunze de mentă 2–3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Curăţaţi pepenii de coajă, îi…

Read more »

Mancare de varza (Sukuma wiki)

Retete pentru weekend #4

O reteta de mancare de varza din: varza, rosii, ceapa, carne de vita, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză proaspătă 3 roşii 2 cepe 500 g carne fiartă de vită (rece), tăiată bucăţi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Tiramisu cu vişine

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de tiramisu cu visine din: faina, amidon, praf de copt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, mascarpone, branza dulce de vaca, zahar, zeama de lamaie, visine, lapte, piscoturi de sampanie si cacao. Ingrediente: 70 g făină 3 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt 3 ouă sare 90 g zahăr pudră…

Read more »

Porumbei umpluţi cu mere şi mure

Retete pentru weekend #4

O reteta de porumbei umpluti cu mere si mure din: porumbei, sare, piper, mure, mere acrisoare, ulei si vin rosu. Ingrediente: 4 porumbei (a circa 350 g) sare piper 500 g mure (proaspete sau congelate) 3 mere acrisoare 1 lingura ulei 100 ml vin rosu Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180…

Read more »

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

Retete pentru weekend #4

O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare…

Read more »

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Retete pentru weekend #4

O reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica, sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru, spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 bibilica curatata (circa 1,2 kg) sare piper 150 g fructe uscate 200 g carne tocata 2 linguri migdale tocate 2 galbenusuri 3 fire cimbru 500…

Read more »

Chiftele cu sos de usturoi

Retete pentru weekend #4

O reteta de chiftele cu sos de usturoi din: carne de vita tocata, cartof, ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, smantana si ulei. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 1 cartof 1 ceapa 2 oua 3 catei de usturoi 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu rozmarin sare sos de usturoi: 1 capatana…

Read more »

Palmieri cu ardei copt, nuci si branza de capra

Retete pentru weekend #4

Se incinge cuptorul la 200C gaz6. Se intinde o bucata de aluat foitaj de 500 g. Se intinde 100 g branza de capra tartinabila peste aluat. Se toaca grosier 200 g de ardei copti, de la borcan, si 50 g miez de nuca; se pune peste branza. Se ruleaza o margine a aluatului spre…

Read more »

Snitel rusesc

Retete pentru weekend #4

O reteta de snitel rusesc din: carne, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare. Ingrediente: 750 g carne 1 lingura ulei 1 lingura faina 3 linguri untura (sau ulei) pentru sos: 500 g rosii unt faina zahar usturoi sau cimbru sare Mod de preparare: Tai carnea în felii groase de un…

Read more »

Biriani

Retete pentru weekend #4

O reteta de biriani din: carne, orez, ceapa, cartofi, iaurt, lime, usturoi, cardamom, cuisoare, scortisoara, seminte de chimen, pasta de tomate, boabe de piper, ulei de floarea soarelui si ghimbir. Ingrediente: 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui) 300 g orez 4 cepe 5 cartofi…

Read more »

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Retete pentru weekend #4

O reteta de prepelite crocante cu sfecla rosie si mere din: prepelite, ulei, sare, piper, ceapa, sfecla rosie, mar, unt, supa de legume, suc de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 prepelite 4 linguri ulei sare piper 1 ceapa 4 sfecle rosii fierte (ambalate la vid) 1 mar 1 lingura unt 100 ml supa de…

Read more »

Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc (video)

Retete pentru weekend #4

O reteta video despre cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc

Read more »

Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de salata picanta cu: portocala, miere, mustar, carne de curcan, ulei, ceapa, frunze de nasturel, rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o por­tocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de muştar de Dijon, cu boabe întregi 500 g fâşii de carne macră de curcan 2 linguriţe ulei…

Read more »

Saganaki

Retete pentru weekend #4

Sagani este un fel de tigaie greceasca, cu doua toarte. Saganaki, diminutivul acestui cuvant, denumeste un fel de mancare, facut din branza prajita. Se poate folosi orice branza greceasca sarata, cu o aroma mai puternica. Cel mai des se utilizeaza kefalograviera, o branza topita galbena, cu gauri. O alta variante foarte apreciata de saganaki…

Read more »

Cocktail Grand Tonic

Retete pentru weekend #4

O reteta simpla de Cocktail Grand Tonic din: grand marnier, tonic si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 12 cl tonic coaja de limeta Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul peste gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu tonic si adaugam coaja de limeta.

Read more »

Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de salata cu:cartofi, fasole verde, rosii, ceapa verde, spanac, pesto, sare, piper negru, lamaie, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 200 g fasole căţărătoare 450 g cartofi mici 675 g roşii mixte (roşii-prună, roşii- cireaşă etc.) 4 cepe verzi, tăiate mărunt 200 g frunze tinere de spanac 2 roşii bine coapte, curăţate de coajă…

Read more »

Prăjitură cu zmeură

Retete pentru weekend #4

O reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura. Ingrediente: 10 ouă 8 linguri zahăr tos 10 linguri făină 3 linguri apă un praf de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie pentru cremă: 400 g unt 200 g…

Read more »

Reteta zilei: Picioare de porc marinate

Retete pentru weekend #4

O reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper. Ingrediente: 500g picioare de porc apa sare frunze telina ceapa patrunjel amestec provensal ulei otet piper Mod de preparare: Se spala foarte bine cu apa picioarele de porc. Se taie…

Read more »

Trufe de ciocolată

Retete pentru weekend #4

O reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra, lapte, lichior, cacao. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj de bună calitate 150 g unt 200 g zahăr pudră 70 ml de lapte 2 linguriţe de lichior, după gust 3 linguri cacao pudră Mod de preparare: Laptele şi zahărul se pun pe foc…

Read more »

Potarniche cu rozmarin

Retete pentru weekend #4

O reteta de potarniche cu rozmarin din: miere, crema de aceto balsamico, vin alb, potarnichi, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, boia si salam italian. Ingrediente: 3 linguri miere 4 lingurite crema de aceto balsamico 250 ml vin alb 4 potarnichi (a circa 400 g) 4 cepe 2 catei…

Read more »

Rulouri cu frişcă şi fructe

Retete pentru weekend #4

O reteta de rulouri cu frisca si fructe din: aluat, frisca vegetala, intaritor pentru frisca, zmeura sau fructe de padure si zahar. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 ml frişcă vegetală lichidă 1 plic întăritor pentru frişcă 200 g zmeură sau fructe de pădure zahăr Mod de preparare: Decongelaţi lent aluatul, în…

Read more »