Retete
Cranţ cu gem
O reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt. Ingrediente: 1 borcan cu dulceata de zmeura 100 g fulgi de ovaz 100 g fulgi de orz 1 ou 120 g margarina 200 g zahar 150 g faina 1 pliculet...
Crochete Hush Puppies
Aceste delicioase crochete americane pot avea forma rotunda sau lunguiata. Sunt facute dintr-un aluat ca de clatite, preparat din faina de porumb si ceapa prajita, cu lapte si apa si se prajesc in uleiul ramas dupa ce s-a gatit peste. Crochetele se pun la prajit pe rand in ulei incins, astfel incat sa aiba...
Prajitura cu blat de ovaz
O reteta de prajitura cu blat de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, galbenusuri, unt, zahar brun, zahar, amidon, suc de portocale si unt. Ingrediente: 1 cana de fulgi de ovaz 1 cana cu faina 2 galbenusuri 200 g unt 125 g zahar brun pentru crema: 200 g zahar 25 g amidon 400 ml...
Cocktail Green Love
O reteta simpla de Cocktail Green Love din: lichior de kiwi, lichior de mandarina, coniac, zeama de lamaie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi 2 cl lichior de mandarina 1 cl coniac 2 cl zeama de lamaie zahar limeta Mod de preparare: Lichiorurile, coniacul si zeama de lamaie se mixeaza...
File de peşte in crusta de cartofi cu mustar
O retetea de file de peste in crusta de cartofi cu mustar din: cartofi, ceapa verde, unt, sare, piper, hrean, mustar, fileuri de peste, supa sau vin alb. Ingrediente: 4 cartofi 4 cepe verzi 4 lingurite unt sare piper 2 lingurite cu hrean ras (de la borcan) 4 lingurite mustar 4 fileuri de peste...
Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie, un preparat vegetarian, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie
Reteta zilei: Rulada de pui
O reteta delicioasa de rulada de pui din: piept de pui, sare, apa si boia. Ingrediente: 2 piept de pui 2 linguri cu varf de sare 100 ml apa 3 linguri boia Mod de preparare: Piepturile de pui se taie pe jumatate, se freaca bine cu sare, se pun intr-un castron si se...
Placinta cu nuci
O reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana, faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra. Ingredinete: 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 150 g unt 1 lingură smântână 300 g făină 1 lingură rom 1 plic praf de copt...
Paste cu dovleac si ruccola
O reteta de paste cu dovleac si ruccola din: pulpa de dovleac, zahar pudra, ulei, paste, ruccola, piper, masline, mozzarella, ulei din seminte de dovleac si sare. Ingrediente: 450 g pulpă de dovleac 2 linguri de zahăr pudră 2 linguri de ulei 400 g paste (de ex. linguine) 100 g ruccola piper 60 g...
Pui cu măsline şi curcuma
O reteta de pui cu masline si curcuma din: pui, masline, lime, curcuma, supa concentrata de legume, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 20 măsline cu sâmburi 2 lime 1 linguriţă rasă curcuma 200 ml supă concentrată de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de...
Supa cu perisoare, telina si varza creata
O reteta de supa cu perisoare, telina si varza creata din: morcovi, telina verde, patrunjel, varza creata, praz, ceapa, carne tocata, ulei, supa de pasare, paste scurt, sare, piper, cimbru, patrunjel, sos de soia si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 3 fire de telina verde 1 radacina de patrunjel 1/4 varza creata 1...
Pogăcele
O reteta de pogacele din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, ou, jumari de porc, sare grunjoasa, seminte de chimen si piper. Ingrediente: 700 g faina 1 lingura drojdie uscate sau 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 250 ml lapte cald 100 ml ulei 1 ou 500 g jumari de porc sau de gasca...
Plăcintă cu lămâie
O reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala. Ingrediente: 200 g unt 70 g zahar 240 g faina 3 lingurite cu coaja rasa de lamaie pentru crema: 60 g faina 1 lamaie 2 portocale 4 oua 220 g zahar...
Tortillas cu pui si guacamole
O reteta delicioasa de tortillas cu pui si guacamole din: file de piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, ulei, supa, ardei iute, usturoi, sare, boia de ardei, patrunjel, avocado, suc de limette, germeni de porumb, tortillas si cascaval cheddar. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei...
Cocktail After Diner
O reteta simpla de Cocktail After Diner din: bold triple sec, apricot brandy si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bold Triple Sec 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de bar intr-o...
Roşii umplute în stil african
O reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii, lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta, patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g bulgur 8 roşii 1 lămâie 14 fir de praz 3 linguri ulei de măsline extravirgin 6-8 fire de civetă (sau...
Tarta rapida din branzeturi
O reteta delicioasa de tarta rapida din branzeturi din: branza telemea, cascaval, smantana, oua, fileuri de hering afumat, sparanghel, ardei gras, unt si sare. Ingrediente: 150 g branza telemea 100 g cascaval 200 g smantana 3 oua 2 fileuri de hering afumat 2 fire de sparaghel 1 ardei gras 1 lingura cu unt sare...
Okonomiyaki
Okonomiyaki sunt niste gustari japoneze asortate, de tip fast-food, insemnand in traducere aproximativa gratar cu de toate. Intai se prepara o clatita prajita, facuta din faina, ou si apa, peste care se pune de obicei yam ras si varza, ce formeaza baza unei umpluturi care difera in functie de gusturile si imaginatia fiecaruia. La...
Retete delicioase: Ştiucă umplută
O reteta de stiuca umpluta din: stiuca, ulei, ceapa, miez de paine inmuiat in lapte, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie sau nucsoara rasa si vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 ou sare piper...
Sos Nam prik
Nam prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de neconceput ca la masa, alaturi de celelalte feluri de mancare, sa nu pui si un bol de nam prik, la fel cum fac americanii cu ketchupul. Nam prik se foloseste pentru a cufunda...
Cuşcuş cu tocană de legume şi carne de berbec
O reteta delicioasa de cuscus cu tocana de legume si carne de berbec din: cuscus, carne de berbec, naut, morcovi, ceapa alba, coriandru, pulpe de rosii, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 450 g pulpă slabă de berbec (sau de vită) 180 g năut 3...
Tartă cu ficăţei
O reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru blat: 500 g făină 1 ou mare 5–6 linguri smântână sare pentru umplutură: 500 g ficăţei de pasăre fierţi în apă cu sare 300 g...
Trigoane cu carne tocată
O reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta, ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir, curcuma, sare si piper. Ingrediente: 20 foi subţiri de plăcintă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) 1 ou pentru umplutură: 500...
Tartă cu urdă si verdeaţă
O reteta de tarta cu urda si verdeata din: ceapa, usturoi, maghiran, cimbru, ulei de masline, aluat, boabe de fasole, oua, urda, sare, piper, boia de ardei si albus. Ingrediente: 200 g ceapa 1 catel de usturoi 1/4 legatura de maghiran 10 fire de cimbru 2 linguri de ulei de masline 450 g aluat...
Specialitate la cuptor
O reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt, branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si sare. Ingrediente: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare pentru garnitură: 4–5 roşii bine coapte 100...
Cuşcuş cu legume înăbuşite
O reteta delicioasa de cuscus cu legume inabusite din: cuscus, ceapa, ulei de masline extravirgin, dovlecei, morcovi, mazare, linte, usturoi, curcuma, chimen, sups concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 dovlecei 4 morcovi 1 50 g mazăre 300 g linte 2 căţei...
Şniţel de soia cu sos picant
O reteta de snitel de soia cu sos picant din: snitele de soia, concentrat de legume, condiment, ulei, faina, bere, gogosari, ardei grasi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, susan, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 cub concentrat de legume 1 lingură condiment din legume uscate 150 ml ulei 5...
Flori de mar
O reteta delicioasa de flori de mar din: aluat de foitaj, mere, unt, zahar brun, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foitaj 3 mere 100 g unt 50 g zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2 lingurite cu zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un castron, freacă untul...
Supa de linte cu piept de pui
O reteta delicioasa de supa de linte cu piept de pui din: ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de masline, file de piept de pui, curcuma, chimen, foi de dafin, rosii decojite, linte rosie, supa de pui, sare, piper, suc de limetta si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de usturoi...
Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci
O reteta de sarmale cu pasat, soia si ciuperci din: varza murata, pasat, ciuperci, soia, ceapa, morcov, gogosar, ulei, suc de rosii, sare, boia, piper, cimbru si marar. Inrgediente: 3–4 verze murate mici 300 g păsat 300 g ciuperci 100 g granule de soia 3 cepe 1 morcov 1 gogoşar 150 ml ulei 500...
Crocantele fructate
O reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale, bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de rom, esenta de migdale si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g zahar 130 g migdale 1/2 pliculet cu bicarbonat 4 oua 100 g stafide 1 pliculet cu zahar vanilat 1 lingura cu coaja...
Cotlete de miel in crusta de branza
Cotlete de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare piper ulei unt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C. Cotletele de...
Picioicare
O reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 ml lapte cald 1 lingurita zahar 450 – 500 ml apa calda 200 ml ulei pentru aluat 500 g cartofi 5 cepe mari 200 ml ulei pentru umplutura sare piper ulei...
Tajine de pui cu lămâie şi măsline
O reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui, masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pui 500 g măsline verzi, fără sâmburi 1 lămâie 3 căţei de usturoi 1/2 pahar cu apă 2 linguri coriandru tocat mărunt 1 linguriţă curry...
Supa de broccoli cu dovlecei
O reteta de supa de broccoli du dovlecei din: broccoli, dovlecei, smantana, ceapa, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 broccoli 2 dovlecei 100 ml smantana lichida 2 ceapa 3 linguri cu unt 1 legatura de marar sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o in putin unt topit. Adauga broccoli desfact in...
Tartă cu castane
O reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra, smantana, praf de chili si fulgi de ardei. Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 5 oua 40 g zahar pudra sare piper 6 smochine proaspete 18 castane (la vid) 250 g cascaval...
Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie
O reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara, stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g cuşcuş 500 g carne de oaie 3 cepe 1 legătură de coriandru 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1...
Portofele cu branza
O reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 2 linguri cu zahar pudra 1 ou pentru aluat: 500 g faina 275 apa calduta 1 pliculet cu drojdie uscata 1 lingura cu zahar 4 linguri cu ulei sare...
Pulpa de porc cu cartofi
O reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800 g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit....
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
O reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml) ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra...
Pate de gasca
O reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de gasca 1 cana cu lapte 4 galbenusuri 150 g unt 3 foi de dafin sare piper boabe Mod de preparare: Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l...
Cocktail Blue Day
O reteta simpla de Cocktail Blue Day din: Curacao albastru, votca si orange bitter. Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 3 cl votca o picatura de Orange Bitter Mod de prepara: Votca, Curacao-ul albastru si Orange Bitteru-ul se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, dupa care se toarna in cupa de cocktail....
Strudel cu branza si afine
O reteta de strudel cu branza si afine din: foaie de aluat, branza de vaci, telemea, mascarpone, zahar, zahar brun vanilat, oua, afine si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 1 felie foaie de aluat 300 g branza de vaci 100 g telemea 2 linguri cu mascarpone 400 g zahar 1 pliculet cu zahar brun...
Cum se prepara sos de ciocolata (video)
O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos fara conservanti. Cum se prepara sos de ciocolata
Ghiveci cu boabe de fasole
O reteta de ghiveci cu boabe de fasole din: fasole rosie, fasole alba, busuioc, praz, dovlecel, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, otet balsamic, pasta harissa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 consere de boabe de fasole rosie (420 ml) 2 conserve de boabe de fasole alba (420 ml) 1/2 legatura...
Tarta cu praz si somon afumat
O reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana, sare, piper, nucsoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 ceasca de faina 1 ceasca de fulgi de ovaz 1/2 lingurita de sare cu verdeturi 150 g unt 30 g...
Aperitiv cu branză şi spanac
O reteta delicioasa de aperitiv cu: aluat, oua, telemea de oaie, spanac, smantana, sare, nuca, patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 5 ouă 250 g telemea de oaie 250 g spanac 4 linguri smântână sare 2-3 linguri pesmet rumenit 3 linguri nucă măcinată un gălbenuş pentru uns pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru...
Ruladă de curcan pe pat de legume
O reteta delicioasa de rulada de curcan cu: bacon afumat, ciuperci, cascaval, sare, piper boabe, oua, unt, ulei, pesmet, ardei gras, morcov, foi de dafin, vin alb dulce. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g bacon afumat 300 g ciuperci o ceapă mică 100 g caşcaval sare piper boabe 1-2 ouă 50 g...
Muschi de vita cu cuscus
O reteta gustoasa de muschi de vita cu: sare, piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet, cuscus, unt, dovlecei, morcovi, usturoi, gogosari. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare piper cimbru 100 ml vin roşu 3-4 linguri ulei de măsline o lingură zahăr 3-4 linguri oţet aromatic 300 g cuşcuş 50 g...
Chiftele cu sos de roşii
O reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită tocată 3 căţei de usturoi 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 500 ml apă 150 g pastă de tomate...
Cocktail Campari Estivo
O reteta simpla de Cocktail Campari Estivo din: campari, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 3 cl Campari vin alb sec apa minerala Mod de preparare: Punem multe cuburi de ghata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam apoi Campari-ul, apoi completam pana la jumatatate cu vin alb sec si apoi cu apa...
Chec cu lămâie şi fructe de pădure
O reteta de chec cu lamaie si fructe de padure din: albusuri, zeama de lamaie, zahar fin, apa, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina si fructe de padure. Ingrediente: 7 albusuri de oua mari (1 cana) 1 lingurita de zeama de lamaie 1 ceasca + 2 linguri de zahar...
Rulada de pui cu sos de branza
O reteta delicioasa de rulada de pui cu: ciuperci, unt, mascarpone, ceapa, patrunjel, pesmet, smantana, crema de branza, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 piepţi de pui 100 g mascarpone 2-3 legături ceapă o legătură pătrunjel 4 linguri pesmet Ingrediente sos: 100 ml smântână o lingură unt cu sare 100 g cremă...
Bezele cu zmeura
O reteta delicioasa de bezele cu: zmeura, oua, zahar, zahar vanilat, ricotta. Ingrediente bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr un plic zahăr vanilat esenţă de zmeură Ingrediente cremă: 200 g cremă de brânză ricotta 4 gălbenuşuri 200 g zahăr 400 g zmeură proaspătă Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat...
Tort cu aromă de cafea
O reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua, sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de migdale, ciocolata. Ingrediente foi de tort: 200 g unt 150 g zahăr pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie de copt Ingrediente crema de cafea:...
Curry de cartofi şi lime şi sos de iaurt cu castraveţi
O reteta de curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti din: ulei de floarea soarelui, seminte de mustar, ardei iuti, frunze de curry, ceapa, coriandru, cartofi, lapte de cocos, paine sau lipie, iaurt, coaja si zeama de lamaie, castraveti si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau...
Vinegreta de anghinare
Anghinarele (Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora este nevoie de eel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata. Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in varful unei tulpini groase. Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele...
Friptura de miel cu vin
O reteta de friptura de miel cu vin din: supa de carne, vin alb, costita afumata, morcov, ceapa, unt, carne de miel, sare, piper, cimbru si boia de ardei dulce. Ingrediente: supă de carne 1 ceasca vin alb 1 pahar costiţă afumată 100 g morcov 1 ceapă 1 unt 100 g carne de miel...
Supă de vin cu ştrudele de legume prăjite
O reteta de supa de vin cu strudele de legume prajite din: unt, galbenus, smantana, ceapa, vin alb, supa concentrata, sare, piper, faina, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, cartof, telina, morcov, usturoi, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 20 g unt 1 gălbenuş 2 linguri smântână 2 cepe mici 1 pahar vin alb...
Deserturi: Chec aperitiv
O reteta delicioasa de chec aperitiv cu:chec, oua, marar, ceapa verde, sare, piper negru, cascaval, unt, carne de vita, faina. Ingrediente: 6 ouă 2 legături mărar o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 100 g caşcaval ras 75 g unt 200 g piept de vită afumat 4 linguri făină Mod de preparare: Se...
Blini cu smantana si caviar
In traditia ortodoxa rusa, in timpul postului Pastelui, credinciosii nu au voie sa manance carne, insa pot consuma unt, lapte si oua. Acestea sunt tocmai ingredientele de baza ale unor clatite aurii, simbol al soarelui. Din mainile unui maestru bucatar priceput, aceste clatite, denumite blini, ies atat de fragede incat se topesc in gura....
Bucătăria Araba
Deseori vorbim despre bucătăria arabă fară să ţinem cont că aceasta închide în ea multiple tradiţii şi culturi. Şi în cazul bucătăriei arabe, istoria, societatea şi modul de viaţă se reflectă în gastronomie. Când vorbim despre bucătăria arabă, ne gândim la desen şi la beduini, la climă toridă şi la ţinuturi neospitaliere, unde condiţiile...
Amandină
O reteta de amandina din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, praf de copt, zahar, ciocolata calda, esenta rom, galbenusuri, unt si cacao. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar 30 ml ulei 20 g cacao 8 linguri faina 1 praf de copt pentru sirop: 400 ml apa 200 g zahar 2 pliculete ciocolata...
Rulouri de pui cu măsline verzi
O reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui, masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui sau curcan 200 g măsline verzi 1 căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran busuioc cimbru...
Supa Zocigleveş
O reteta de supa Zocigleveş din: ceapa, morcovi, gulie, cartofi, ardei rgas, pasta de fasole verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 gulie 3 cartofi 1 ardei gras 100 g pastai de fasole verde 4 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le după plac,...
Sos de foie grass
O reteta de sos de foie grass din: foie grass, lapte, lichior de arahide, piper, oregano, faina si sare. Ingrediente: 125 gr de foie gras 300 ml de lapte 2 lingurite de licior de arahide 3 gr de piper negru macinat 3 gr de oregano 5 gr de sare 15 gr de faina ...
Pie cu dovleac
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca 50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1 ou, un praf de sare, 1 lingură...
Cocktail Golden Girl
O reteta simpla de Cocktail Golden Girl din: apricot brandy, votca, suc de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 2 cl votca 6 cl suc de portocale cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de bar intr-u n pahar...
Budincă de pui cu ceapă şi migdale
O reteta delicioasa de budinca de pui cu ceapa si migdale din: pui, foi de placinta, ceapa, oua, ulei de arahide, margarina, migdale, praf de scortisoara, sofran, ghimbir, coriandru, sare, piper alb si frunze de rucola. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 12 foi de plăcintă, foarte subţiri 5 cepe albe 4 ouă 4...
Ciorbă de legume (Harira)
O reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 200 g carne de berbec 150 g linte 100 g morcovi 90 g orez 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 cepe 1,5 l apa 4 rosii 1/2 lamaie...
Legume aromate
O reteta de legume aromate din: ulei de masline, sparanghel, mazare, praz, sos de soia si miere. Ingrediente: 1-1/2 lingurita cu ulei de masline 750 g bete de sparanghel, curatate si taiate in bucati de circa 5 cm 1 lingura apa 250 g mazare pastai, cu captele taiate si atele indepartate 3 tulpini de...
Sărmăluţe în frunze de gulie
O reteta de sarmalute in frunze de gulie din: frunze de gulie, piept de pui, kaizer, ceapa, bulion, orez, piper si boia. Ingrediente: 15-20 frunze de gulie 2 bucăţi piept de pui 150 g kaizer 2 legături mărar 3 cepe mari 2 linguri bulion 100 g orez piper boia Mod de preparare: Curăţaţi...
Burger de curcan
O reteta de burger de curcan din: lapte, faina, drojdie, ulei, sare, carne de curcan, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, frunze de menta, cimbru, rosii, varza, zeama de lamaie, ketchup, maioneza si mustar. Ingrediente: pentru 8 chifle: 200 ml lapte 350 g faina 25 g drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 475...
Sunca de Parma
Cea mai cunoscuta sunca cruda italieneasca (numita si prosciutto crudo) provine din zonele rurale din preajma orasului Parma. Ca si serrano din Spania, prosciutto di Parma este o sunca uscata sarata, maturata mai multe luni de zile. Se serveste cruda, taiata in felii subtiri cat foaia de hartie, ca aperitiv. Dupa ce a fost...
Rulouri cu piure
O reteta de rulouri cu piure din: file de porc, ou, faina, morcovi, cartofi, ulei, alune, sos de rosii cu busuioc, sare si piper. Ingrediente 800 g file de porc 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc sare...
Cocktail Banana Fun
O reteta simpla de Cocktail banana fun din: bols grune banane, suc de banane, limonada banane si cirese. Ingediente: 4 cl Bols Grune Banane 3 cl suc de banane limonada bucati de banane cirese Mod de preparare: Turnam lichiorul de banane in paharul pestru bauturi lungi, peste cateva cuburi de gheata, apoi adaugam...
Supă de linte cu păstârnac
O reteta delicioasa de supa de linte cu pastarnac din: linte rosie, pastarnac, ceapa, usturoi, foid e dafin, ulei, faina, marar, sare si piper. Păstârnacul, foarte hrănitor, este bogat în vitaminele B, A, E şi C, conţine amidon, zaharuri, pectină, lipide, săruri minerale, mai ales potasiu şi magneziu. Conţine foiaţi care ajută la formarea...
Cuib cu mandarine
O reteta delicioasa de cuib de mandarine din: ricotta, crema de branza, mascarpone, ou, zahar, zahar vanilat, stafide, migdale, zeama de mandarine, mandarine, fulgi de migdale, siropd e zmeura si sirop de caramel. Ingrediente: 250 g ricotta 200 g crema de branza 100 g mascarpone 4 oua 50 g zahar 4 linguri cu zahar...
Ruladă de carne cu hrean
O reteta de rulada de carne cu hrean din: carne de vita, carne de porc, hrean, morcov, pastarnac, unt, oua, patrunjel, ceapa, ulei, otet, curry, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 5 rădăcini de hrean 1 morcov 1 păstârnac 300 g unt 8 ouă 1 legătură...
Placinta cu ciuperci
O reteta delicioasa de placinta cu: margarina, faina, ulei, iaurt, sare, ciuperci, ceapa verde, marar, pesmet, oua. Ingrediente aluat: un pachet margarină 500 g făină un praf sare 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui un iaurt Ingrediente umplutură: sare 500 g ciuperci piper 2 legături ceapă verde o legătură mărar 2-3 linguri pesmet 2 ouă...
Chec cu fructe deshidratate
O reteta delicioasa de chec cu: fructe deshidratate, coniac, oua, unt, zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g fructe deshidratate 200 ml coniac 3 ouă 225 g unt 220 g zahăr 260 g făină 1 portocală 1 lămâie 1 pliculeţ cu praf de copt sare Mod de preparare: Intr-un castron,...
Reteta zilei: Tochitura dacica
6 February 2012
O reteta de tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuoc. Ingrediente: 800g carne de porc 500g ficat de pui 5 carnati 4 cepe rosii 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ardei iute...
Supă de năut cu coriandru şi curcuma
O reteta de supa de naut ci coriandru si curcuma din: naut, dovlecei, ceapa, supa concentrata de legume, coriadnru, curcuma, chimen, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut boabe 3 dovlecei 1 ceapă mică 2 l apă sau supă concentrată de legume 1 lingură coriandru 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă chimen sare piper ...
Cocktail Blue Sky
O reteta simpla de Cocktail Blue Sky din: tequilla, campari cordial, curacao si sifon. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Campari Cordial 2 cl Curacao sifon Mod de preparare: Mixam bine in mixerul electric tequilla, Campari Cordial si Curacao cu 3 linguri de gheata zdrobita, dupa care completam cu sifon.
Salata cu somon si ceapa
O reteta delicioasa de salata cu: somon, ceapa rosie, cartofi, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi verde. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe roşii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de măsline sare piper oţet balsamic 2 fire usturoi verde Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă...
Tarta de lamaie si bezea
O reteta delicioasa de tarta de lamie cu bezea, aluat, zahar, unt, oua, amidon, apa. Ingrediente: 175 g aluat fraged 2 lămâi 75 g zahăr 25 g unt 3 gălbenuşuri 2 linguri cu amidon 150 ml apă Ingrediente bezea: 2 albuşuri 100 g zahăr Mod de preparare: Intinde aluatul într-o formă detaşabilă unsă şi...
Tort cu crema de ricotta
O reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta, smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina. Ingrediente: 1 foaie pandispan cu cacao 100 g cereal, musli 300 g ciocolata menaj pentru sirop: 100 g zahar 150 ml apa 4 linguri rom/coniac...
Omletă cu fructe de mare
O reteta delicioasa de omleta cu:fructe de mare, caracatita, scoici, oua, sare, boia iute, ulei de masline. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe de mare congelate (caracatiţă, scoici) 4 ouă sare boia iute 4 linguri ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Se decongelează cocktailul de fructe de mare şi se pune la fiert...
Supă de morcovi cu zeamă de portocale
O reteta de supa de morcovi cu zeama de portocale din: morcovi, portocale, ceapa, ulei de masline extravirgin, telina, patrunjel, chimion, coriandru, nucsoara, smantana, vin alb, apa si sare. Ingrediente: 500 g morcovi 2 portocale 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 tijă de ţelină 2 linguri pătrunjel tocat chimion, coriandru ghimbir...
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
O reteta delicioasa de caracatita cu: ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g caracatiţă congelată 4-5 ardei capia mari 1 ceapă l lingură de făină 3 linguri de sos de soia...
Cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya (video)
O reteta video despre cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 slab baby back ribs 2 1/2 quarts cold water 1/2 cup rice vinegar 6 cloves crushed garlic 1/2 onion, chopped 2 tbsp kosher salt (less if using fine salt)...
Conopidă în sos alb
O reteta delicioasa de conopida cu sos alb,unt, oua, cascaval, smantana, faina, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă 6 linguri cu unt sau margarină 3 gălbenuşuri 200 g caşcaval 4 linguri cu smântână 2 linguri cu făină sare 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în apă rece. Pune-o...
Minitort de clatite
O reteta delicioasa de minitort de caltite cu: faina, lapte, oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte, sare. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 3 ouă 6 linguri cu zahăr 3 linguriţe cu unt 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 2 pliculeţe cu praf de copt 200...
Sote de conopidă cu morcovi
O reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin alb, patrunjel, boia, sare. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu supă de legume 3 linguri cu vin alb 1 legătură de pătrunjel boia sare Mod de preparare: Curăţă morcovii, taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i...
Salată chakchouka
O reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei de arahide, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 800 g ardei gras verde 1,2 kg roşii 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1/2 lingură boia iute sare piper Taie ardeii în jumătate, pe lungime şi...
Supă de varză şi cartofi
O reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa, morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, paine toast, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză 1 cartof alb mare 1/4 dovleac cu coaja verde 1 ceapă albă 1 morcov 2 1 supă concentrată de legume 4 linguri ulei...
Prajitura cu mascarpone
O reteta de Prajitura cu mascarpone din: foid e pandispan, mascarpone, frisca, zahar fin, gem de caise, ciocolata de menaj. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan 250 g mascarpone 50 ml frisca 3 linguri cu zahar fin 1 borcan cu gem de caise 100 g ciocolata menaj neagra 100 g ciocolata menaj alba...
Dieta Slim
In aceasta dieta nu conteaza cantitatea alimentelor, nici caloriile, conteaza doar echilibrul intre portiile care constituie mesele dumneavoastra. Se vor respecta cele 3 mese:mic dejun, pranz, cina O unitate alimentara reprezinta: - un aliment natural: un fruct, un iaurt; - un aliment asezonat: o salata cu sos light; - o mancare gatita Fiecare masa...
Şuncă Serrano
Sunca serrano ocupa un loc de cinste intre nenumaratele feluri de carne conservata care se prepara in Europa, alaturi de sunca de Parma si cea de Bayonne. Pentru serrano se foloseste pulpa din spate, de la diferite specii de porc din rasa Marele Alb. Carnea se sareaza, pentru a elimina umezeala, apoi este agatata...
Pilaf copt cu ciuperci
O reteta de pilaf copt cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, sare, ciuperci, vin alb, orez, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1/2 ceapa medie, taiata marunt 1/2 lingurita de sare 450 g de ciuperci feliate 1/3 cana de vin alb 1-1/2 cana de orez cu bobul lung...
Cocktail Accent
O reteta simpla de Cocktail Accent din: tequilla, sirop de grenadina, amaretto, sirop de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl sirop de grenadina 1 cl Amaretto 1 cl sirop de limeta sifon Mod de preparare: Se mixeaza in paharul de mixare ingredientele alcoolice si siropul de limeta, apoi se toarna...
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
O reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1 lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc...
Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogonele
O reteta de salata de fasole cu praz si gogonele din: fasole rosie, praz, ardei iute, gogonel acre, ulei de masline, otet de mere, sare si piper Ingrediente: 500 g fasole rosie 4 fire de praz 1 ardei iute 4 gogonele acre 5 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere sare piper...
Prajitura aromata
O reteta de prajitura aromata din: oua, zahar, faina, praf de copt, smantana dulce, branza de vaci, zahar, foi de gelatina, esenta de lamaie, compot de visine si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua 125 g zahar 4 linguri cu faina 1 pliculet cu praf de copt pentru crema: 200 ml smantana dulce 500...
Salată de morcovi cu chimen
O reteta delicioasa de salata de morcovi cu chimen din: morcovi dulci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi dulci 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă chimen 1 legătură pătrunjel proaspăt sare piper ...
Şarlotă cu brânză şi zmeură
O reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar, apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar vanilat si zmeura. Ingrediente: 1 foaie (blat subţire) de pandişpan Pentru sirop: 100 g zahăr 150 ml apă 4 linguri cu rom sau coniac pentru sarlota: 200 ml lapte 2 ouă...
Bucataria Marocana
Deşi nu se bucură încă de aprecierea meritată, din pricina necunoaşterii ei de către europeni, bucătăria marocană este totuşi printre cele mai bogate şi variate din Africa şi una dintre cele mai imaginative din lume. Acest lucru este datorat, în primul rând, abundenţei de materii prime şi, în al doilea rând, puternicului melanj social...
Cocktail Grand Fruit
O reteta simpla de Cocktail Grand Fruit din: grand marnier, suc de portocale, suc de grepfrut si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 8 cl suc de portocale 8 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul cu gheata si cu sucurile de...
Supă de praz şi cartofi
O reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina, ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 2 cartofi medii 1 fir de praz 2 felii de slănină 2 linguri ulei de măsline extravirgin 500 ml apă supă...
Taitei cu nuci
O reteta de taitei cu nuci din: nuci, zahar pudra, zahar vanilat, unt si taitei de casa. Ingrediente: 200 g nuci 200 g zahar pudra 1 praf de zahar vanilat 1 lingurita unt 1 punga taitei de casa Mod de preparare: Tăiţeii fierţi, bine scurşi de apă, îi treci prin untul topit. Pe...
Placinta crocanta cu sunca
O reteta de placinta crocanta cu sunca din: unt, praf de copt, faina, branza de vaci, sunca de praga, branza gouda, smantana, ou, galbenusuri, sare, piper, boia, zahar, parmezan si pesmet. Ingrediente: 150 g unt 1-1/2 lingurita praf de copt 150 g faina 150 g branza de vaci 250 g sunca de Praga feliata...
Salată de mango cu ton
O reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, ceapa verde, castravete, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole neagra boabe. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 roşie 1 castravete 4 fire ceapă verde sos vinegrette frunze de salată 50 g brânză feta 1 cutie fasole neagră boabe...
Reteta zilei: Ciorba de porc
O reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc, morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1 pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2 oua bors sare Mod...
Ruladă cu peşte
O reteta delicioasa de rulada cu peste din: sunca presata, dovlecei, vinete si file de peste. Ingrediente: 300 g şuncă presată tăiată felii subţiri 3 dovlecei tăiaţi felii subţiri pe lung şi prăjiţi 2 vinete tăiate pe lung felii subţiri şi prăjite 1/2 kg file peşte prăjit Mod de preparare: Într-o tavă de...
Rasol de viţel cu sos de tarhon
O reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g smântână 1 legătură de tarhon Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert în...
Placinta Jamaicana
Aceasta placinta coapta pe amandoua partite, cu margini ondulate si umplutura savuroasa, este originara din Jamaica, asa cum spune si numele, dar se prepara in multe alte insule din zona Caraibilor, de unde s-a raspandit pe tot continentul nord-american, devenind foarte populara. Asemanatoare ca aspect cu pateurile din Anglia sau cu empanada din America...
Borş de crap
O reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez. Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare piper leustean...
Inele cu vişine
O reteta de inele cu visine din: apa, ulei, sare, faina, oua, frisca, visine si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml apă 3 linguri ulei 1 praf de sare 150 g făină 5 ouă 1 lingură ulei 1 lingură făină pentru tavă pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă 250 g vişine 50 g...
Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura de miel in suc de rodie, un preparat delicios, rapid si gustos. Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie
Pui la cuptor cu măsline şi cartofi
O reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi, masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie. Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline negre (fără sâmburi) 4 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 fir...
Jambon cu glazura de rodie
O reteta de jambon cu glazura de rodie din: jambon si suc de rodie. Ingrediente: 3 kg de jambon feliat 1-1/2 cana de su de rodie Mod de preparare: Scoate jambonul din frigider cu aproximativ 40 de minute înainte de preparare. încălzeşte cuptorul la 170°C. Toarna sucul de rodie într-o oală mică şi...
Cocktail Batida
O reteta simpla de Cocktail Batida din: pitu, lime juice, miere si limeta. Ingredient 5 cl Pitu 4 cl Lime Juice 1 lingurita de miere o felie de limeta Mod de preparare: Mixam cu un mixer electric Pitu, Lime Juice si miere pana cand mierea se dizolva total, apoi adaugam gheata si mixam...
Retete de post: Ciuperci umplute
O reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, cuscus, morcov, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de cultura 300 g cuscus 1 morcov 1 ceapa 1/2 telina 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi morcovul, ceapa şi ţelina şi tocaţi-le mărunt, apoi puneţi-...
Tartă cu prune uscate
O reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt faina sare pentru crema: 700 g prune uscate fara samburi 200 g marmelada 1 galbenus 1/2 esenta de rom Mod de preparare: Aluat: Freci untul la temperatura...
Supa Tom Yum cu carne de curcan
O reteta de Supa Tom Yum cu carne de curcan din: supa de pui, lemongrass, ghimbir, usturoi, carne de curcan, ciuperci shiitake, lapte de cocos, zeama de lamaie, sos de peste si coriandru. Ingrediente: 5 cani de supa de pui saraca in sodiu 1 tulpine de lemongrass, maruntita 2,5 bucata de ghimbir proaspat, curatata...
Placinta cu carne si masline
O reteta de placinta cu carne si masline din: ceapa, usturoi, masline, patrunjel, bacon, cascaval, ulei, carne tocata, coaja de lamaie, cimbru, sare, piper, nucsoara, faina, lapte si aluat de foi. Ingredinete: 1 ceapa 1 cateld e usturoi 150 g masline umplute cu ardei 1 legatura de patrunjel 50 g bacon 100 g cascaval...
Salată de verdeţuri
O reteta de salata de verdeturi din: ulei de masline, otet de vin rosu, mustar cu boabe, piper negru, ardei gras si verdeturi. Ingrediente: 1/4 cana de ulei de masline 2 linguri de otet din vin rosu 1-1/2 lingura de mustar cu boabe intregi 1/4 lingurita de piper negru 1 ardei gras galben, taiat...
Retete de post: Varză călită cu orez
O reteta delicioasa de varza calita cu orez din: varza acra, mere, orez, ardei iute, ulei, sare si piper. Ingediente: 1 varza acra 2 mere 200 g orez 1/2 ardei iute 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbeţi orezul în 800ml apă cu sare. Tocaţi varza cât mai mărunt şi căliţi-o...
Desert din fructe crude
O reteta de desert din fructe crude din: pere, piersici, miere, frisca, nuci si lamaie. Ingrediente: 4 pere frumoase 6 piersici 2 linguri miere 1 pahar frişcă 1 pumn nuci măcinate 1/2 lămâie Mod de preparare: Curăţaţi perele şi le tăiaţ bucăţele. Curăţaţi piersicile, le scoateţi sâmburii şi le tăiaţi bucăţele. Amestecaţi perele...
Plăcintă cu paste si ciuperci
O reteta delicioasa de placinta cu paste si ciuperci din: aluat, ciuperci, paste, ulei, usturoi, ceapa, rosii in bulion, busuioc, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 800 ciuperci de cultura 400 g paste scurte 4 linguri ulei 5 catei de usturoi 1 ceapa 400 g rosii in bulion cateva fire...
Supa germana cu praz
O reteta de supa germana cu praz din: praz, cartofi, iaurt, lapte, faina, piper, supa de oase, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,7 kg praz 300 g cartofi 400 g iaurt 1 l lapte 50 g faina 1 praf piper 2 l supa de oase 1 legatura patrunjel 1/2 lingurita sare Mod de preparare:...
Reteta zilei: Chec cu fructe confiate
O reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua, faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta...
Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)
O reteta video despre cum se prepara sos de branza pentru broccoli, un dressing perfect pentru broccoli, foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de branza pentru broccoli
Porc cu pere si cartofi
O reteta delicioasa de porc cu pere si cartofi din: fleica de porc, pere, cartofi, cimbru verde, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fleica de porc 4 pere mari 6 cartofi mari cateva fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Puneti cartofii...
Retete pentru Valentine’s Day
Va prezentam o serie de retete pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarta cu dovleac si nuci O reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri,...
Crochete de curcan
O reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane si gem de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de lapte batut redus...
Cocktail Berryrosso
O reteta simpla de Cocktail Berryrosso din: vermut rosu, votca, suc de portocala si piure de capsuni. Ingrediente: 4 cl vermut rosu 2 cl votca 4 cl suc de portocale 1 lingurita de piure de capsuni Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de...
Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă
O reteta de supa groasa de fasole pestrita si conopida din: conopida, fasole pestrita, ulei de masline extravirgin, ansoa, patrunjel, foaie de dafin, ardei iute, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 500 g conopidă 200 g fasole pestriţă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 file de anşoa în ulei 1 legătură de pătrunjel 1 foaie...
Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere
O reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran, zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici sare 1/2 lingurita boabe de piper 1 lingurita...
Tarta cu dovleac si nuci
O reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte, faina, sare, dovleac, zahar, nuci, albusuri, pesmet si miere. Ingrediente: 125 g unt sau margarina 100 g zahar pudra 2 galbenusuri 2-3 linguri de lapte 1 cana de faina 1/2 lingurita sare pentru umplutura: 1/2 dovleac ras (2 cani) 1...
Friptura de vita in sos de stafide
O reteta de friptura de vita in sos de stafide din: zarzavat de supa, ceapa, vin rosu, frunze de ienupar, enibahar, boabe de piper, foi de dafin, cuisoare, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, faina, turta dulce, supa de vita, zahar si stafide. Ingrediente: 1 legătură de zarzavat de supă 2 cepe 500...
Tapenade
Cele mai multe dintre maslinele cultivate in bazinul Mediteranei sunt folosite pentru fabricarea uleiului, dar unele ajung si in aceasta pasta puternic condimentata. Tapenade isi are originea in regiunea Provence. Numele vine de la tapeno, capere in dialectul provensal. De altfel, aproape intotdeauna tapenade contine si capere, dar nu ele sunt ingredientul de baza....
Îngheţată de caise cu mascarpone
O reteta de ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahăr 100 ml lapte 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilinat 400 g mascarpone Mod de preparare: Într-o cratiţă asezată pe bain-marie, amestecaţi ouăle cu zahărul si laptele până când...
Pommes dauphinoises
O reteta de Pommes dauphinoises din: cartofi, morcovi, smantana, lapte integral, usturoi, parmezan, unt, cimbru, sare, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 -10 cartofii medii 2 morcovi 300ml smântână grasă 300ml lapte integral 1 căţel de usturoi 200g parmezan ras 100 – 150g unt câteva fire de cimbru sare, nucşoară, piper, proaspăt măcinate Mod...
Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţi
O reteta delicioasa de musca cu gogonele si gogosari murati din: carne tocata, ou, carnati afumati, cartofi, gogosari murati, sare, piper, cimbrisor, smantana, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec porc si vita 1 ou 300 g carnati afumati 8 cartofi 4 gogonele murate 6-8 felii gogosari murati sare piper macinat 1...
Salată cu nuci
Se pun pe farfurii 250 g frunze tinere de spanac. Se decojesc, se curăţă de cotoare şi se taie felii 2 pere; se stropesc cu 2 linguri de suc de lămâie. Se repartizează peste frunzele de spanac, urmate de 2 linguri de nuci tocate şi 50 g parmezan ras. Se prepară o vinegretă din...
Supa de morcovi cu ghimbir
O reteta de supa de morcovi cu ghimbir din: ghimbir, morcovi, supa de legume, branza de vaci, sare, piper si un mar. Ingrediente: 1 bucata cat o nuca de ghimbir proaspat 500 g morcovi 700 ml supa de legume 200 g branza de vaci sare piper 1 mar mic Mod de preparare: Se...
Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii
O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de miel, paine inmuiata in lapte, oua, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de susan, rosii, dovlecei, supa de zarzavat, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 felie de paine inmuiata in lapte 2 oua...
Pui cubanez cu masline si capere
O reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa, usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii, capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g ardei grasi rosii copti 80 g masline umplute cu ardei 4 fileuri...
Placinta cu rinichi de porc
O reteta de placinta cu rinichi de porc din: rinichi de porc, carne de porc, morcovi, mar, ulei, otet, vin rosu, aluat de foitaj, ou, sare, enibahar, boia iute si piper. Ingrediente: 600 g rinichi de porc 250 g carne de porc cu grasime 2 morcovi 1 mar 4 linguri ulei 1 lingura otet...
Supa de sfecla
O reteta de supa de sfecla din: sfecla, ceapa, cartofi, usturoi, branza feta, ulei, smantana, marar, sare, piper si castravete. Ingrediente: 1 rădăcină de sfeclă 1 ceapă mărişoară 1 cartof mare sau 2 mici 2 căţei de usturoi 100 g brânză feta 1 lingură ulei 1 lingură de smântână câteva fire de mărar sare...
Salată de dovlecei
O reteta delicioasa de salata de dovlecei din: dovlecei, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 3 dovlecei mici cu floare 1 lingură oţet de mere 1–2 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Alegeţi dovlecei mici, cu floare, îi spălaţi şi îi puneţi...
Gratin de dovleac
Se taie cuburi pulpa de la 1 dovleac (cca 1 kg). Se taie mărunt 1 legătură de ceapă verde. Se toacă 2 căţei de usturoi. Intr-o cratiţă se încing 1 lingură de ulei şi 1 lingură de unt. Se călesc ceapa verde şi usturoiul; se pune dovleacul; se căleşte puţin. Se condimentează cu 1/2...
Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere
O reteta de rulade de curcan umplute cu ficatei si mere din: ficatei de pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, piept de curcan, bacon, salvie, ceapa, faina, supa si vermut. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1 ceapa 3 mere 3 linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 4 felii subtiri de...
Baba ghanoush
Baba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in nordul Africii si chiar in sudul Asiei. Este un sos usor condimentat, care se serveste impreuna cu o paine nedospita, de exemplu lipia. In mod obisnuit, pentru preparare se folosesc vinete, care se cresteaza...
Mere cu bezea
O retetea de mere cu bezea din: mere, zahar pudra, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Curăţaţi merele şi le scoateţi miezul (cel mai uşor faceţi acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Daţi 2 mere pe răzătoare şi...
Pulpe de pui cu fasole şi ceapă roşie
O reteta de pulpe de pui cu fasole si ceapa rosie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole uscata, bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 g bulion (de casa) 200 ml vin rosu 200 ml supa...
Muşchi de vită Wellington
O reteta de muschi de vita Wellington din: muschi de vita, aluat foitaj, unt, ulei, ou, faina, ciuperci, ceapa, usturoi, pesmet, piept de pui, cimbru, salvie, seminte de mac, sare si piper. Ingrediente: 800 g musch ide vita 300-400 aluat foitaj 100 g unt 100 ml ulei 1 ou 2 linguri faina 250 g...
Mâncare de văcuţă cu prune
O reteta de mancare de vacuta cu prune din: carne de vaca, ulei, faina, pasta de tomate, zahar, prune uscate si sare. Ingrediente: 750 g carne de vaca 125 ml ulei 50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g prune uscate sare Mod de preparare: Tai carnea în...
Cocktail Green Monkey
O reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl Bold Grune Banane 2 cl Curacao albastru 4 cl suc de portocale 4 cl frisca lichida Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoare...
Supă-cremă picantă cu iaurt
O reteta delicioasa de supa crema picanta cu iaurt din: iaurt, ceapa verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute. Ingrediente: pentru supa-cremă: 500 g iaurt 1 ceapă verde mai mare 2 tije de ţelină 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de...
Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati
O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4 felii cascaval ardei...
Cârnaţi pe varză cu sos de hrean
O retete de carnati pe varza cu sos de hrean din: carnati de porc afumati, untura, varza murata, varza cruda, ceapa, boabe de piper, sare, hrean, miere, msutar si foaie de dafin. Ingrediente: 8 carnati de porc afumati 2 linguri untura 1 varza murata 1 varza cruda 1 ceapa boabe de piper sare hrean...
Gravlax
Gravlax ilustreaza modul scandinav de preparare a somonului. Fileurile de peste sunt conservate intr-un amestec de sare, piper alb, zahar si marar si se taie in felii pentru a fi servite cu un sos dulce-acrisor din mustar, zahar si marar. Desi se crede adesea ca se face din somon afumat, el este conservat, de...
Paste cu broccoli si sos de brânză
O reteta delicioasa de paste cu broccoli si sos de branza din: oua, paste tagliatelle, sare de mare, smantana, fontina, parmezan, broccoli, oregano si cimbru. Ingrediente: 4 oua mari 400 g paste (tagliatelle) sare de mare pentru sosul de branza 250 ml smantana grasa 150 g fontina sau alta branza care se topeste, taiata...
Cocktail Smith & Wesson
O reteta simpla de Cocktail Smith & Wesson din: amaretto, tequilla, suc de caise, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl Amaretto 4 cl tequilla 4 cl suc de caise zahar limeta Mod de preparare: Mixam bine tequilla si sucul de caise in shaker cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi...
Painici umplute cu peste
O reteat delicioasa de painici umplute cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucăţi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 2 linguriţe cu zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă...
Tocăniţă de pui si fasole albă
O reteta de tocanita de pui si fasole alba din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de...
Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii
O reteta de salata de ierburi pe bruschetta cu rosii din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare de mare, piper, paine, usturoi, zeama de lamaie, rucolla, tarhon, fenicul, menta si verdeturi aromatice. Ingrediente: 3 sau 4 rosii coapte, de culori diferite, tocate mare ulei de măsline extravirgin otet balsamic sare de mare...
Foi cu miere şi cremă de lămâie
O reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra, unt, alune, miere si lamaie. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 400 g făină 40 g zahăr pudră 60 g unt moale 2 linguri alune fin măcinate 3 linguri de miere pentru cremă: 3 lămâi mari 3 ouă 250 g...
Limba cu sos de vin
O reteta de limba cu sos de vin din: limba de vaca, ceapa, morcov, slanina afumata, vin, supa, spaghete, rosii, branza, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 limba de vaca 3-4 cepe 1 morcov 100 g slaninuta afumata 2 pahare de vin 1 pahar cu supa 300 g spaghete rosii branza 3-4 linguri unt...
Piept de pui cu sos curry
O reteta de piept de pui cu sos curry din: iaurt, pudra de curry, ulei, piept de pui, unt, ceapa, migdale sau alune, concentrat de pui si patrunjel. Ingrediente: 500 g iaurt, bine inchegat 3 linguri pudra de curry amestecata cu 3 linguri ulei 3 bucati piept de pui, taiat cuburi mici 50 g...
Peste in sos de smantana
O reteta delicioasa de peste cu: unt, mustar, smantana, miere, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 500 g file de pangasius Ingrediente sos: 50 g unt 50 g muştar 200 ml smântână dulce 1 lingură cu miere de albine 1 lămâie busuioc sare Mod de preparare: Taie fileurile de peşte pe jumătate. Condimentează-le cu sare şi...
Ospat
O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricot de porc, carnaciori, ceapa, sare si chimen. Ingrediente: 250 g spata de porc uscata 750 g varza acra 250 g antricot de porc 4 carnaciori 1 ceapa sare chimen Mod de preparare: Tai varza acră fideluţă şi o fierbi înăbuşit împreună...
Cum se prepara salata de paste (video)
O reteta video despre cum se prepara salata de paste, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara salata de paste
Salată de grepfrut cu morcovi
O reteta de salata de grepfrut cu morcovi din: grepfrut, morcovi, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, sare, oua si patrunjel verde. Ingrediente: 2 grepfruturi mari 3 morcovi mijlocii 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie piper sare 2 ouă câteva frunze de pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbeţi...
Supa de rosii cu crenvursti
O reteta de Supa de rosii cu crenvursti din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, usturoi, supa, boabe de fasole rosie, boabe de fasole alba, sare, piper, nucsoara, scortisoara, praf de chili, cimbru, zahar si crenvursti. Ingrediente: 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 50 ml rosii pasate 2 catei de usturoi 250...
Cocktail Dark Barfly
O reteta delicioasa de Cocktail Dark Barfly din: cointreau, apricot brandy, sirop de grenadina si anisette. Ingrediente: 2 cl Cointreau 2 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadina 3 stropi de Anisette Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shakaer cu cuburi de gheata, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail....
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru
O reteta de salata cu linte si ardei copti, cu cimbrisor din: ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, linte, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi, curatat, fara samburi 1 ardei gras galben sau portocaliu taiat in sferturi, curatat, fara samburi 2 cepe rosii...
Painici umplute cu carne de vita
O reteta delicioasa de painici umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de vită 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi pătrunjel 2 roşii Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 75 g unt 350 ml bere blondă 1...
Borş de perişoare
O reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa, morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de vita 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 cartof mare sau 2 mici 2 oua 1 felie paine 1...
Painici umplute cu ciuperci
O reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, sare, faina, drojdie. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 2 ardei graşi ulei sare Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 1 cană cu apă călduţă 1 pliculeţ cu drojdie uscată 1 linguriţă cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt...
Painici umplute cu legume
O reteta delicioasa de painici umplute cu: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 ţelină 2 linguri cu lapte pătrunjel sare 1 ceapă Ingrediente aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1...
Rulada din carne de porc
O reteta delicioasa de rulada cu carne de porc, pasta de tomate, ardei gras, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt, sare. Ingrediente: 500 g muşchi file de porc 50 g pastă de tomate 500 g ardei graşi de diferite-culori 1 ceapă ulei 150 g fasole păstăi Ingrediente umplutura: 2 cartofi 2 morcovi 4...
Supa de linte cu carne de vitel
O reteta de supa de linte cu carne de vitel din: linte, carne de vitel, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingediente: 300 g linte 250 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei sare piper verdeata, dupa gust Mod de preparare: Se taie...
Mere caramelizate
Se prepară caramelul: se amestecă într-o crăticioară, pe plită, la foc moale, 100 g unt, 200 ml frişca lichidă, 50 g zahăr, 50 g miere. Se lasă să se întărească puţin, până ce devine maronie această compoziţie. Se pregătesc între timp merele: se curăţă de cotoare cu un instrument special şi se înfig pe...
Salată de fasole verde
O reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei grasi, rosii, mustar, usturoi, otet de mere, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 căţei de usturoi 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 2...
Pate au foie de canard
Pateurile din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in orice caz, rafinat. In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din comert, este in...
Pizza cu sunca
O reteta de Pizza cu sunca din: faina, drojdie, sare, zahar, jambon, parmezan, cimbru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 pachetel de drojdie uscate 1 lingurita sare 250 ml apa calduta 1 lingurita de zahar pentru topping: 200 g jambon uscat 200 g parmezan ras 1/2...
Paste cu sunca de curcan
O reteta de paste cu sunca de curcan din: ceapa uscata, ceapa verde, sare, piper, ulei, suc de rosii, paste tagliate si sunca de curcan. Ingrediente: 1 ceapa uscata 1 ceapa verde sare piper ulei 500 g rosii sau suc de rosii 400 g pasta tagliate 200 g sunca de curcan sau kaiser ...
Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel
O reteta de salata picanta cu curcan, portocale si nasturel din: coaja de portocala, zeama de portocala, miere, mustar dijon, carne macra de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, frunze de nasturel, portocale si rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o portocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de...
Cartofi umpluti cu carnati
O reteta de cartofi umpluti cu carnati din: cartofi, carnati, ceapa, smantana, marar sau patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi potriviti ca marime 3-4 carnati subtiri afumati 2 cepe 200 g smantana marar sau patrunjel sare si piper Mod de preparare: Cureti cartofii de coaja si ii scobesti de la un...
Friptura de curcan cu legume si dovleac
O reteta delicioasa de friptura de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei, dovleac, ceapa, batond e vanilie, cimbru, miere, boia, coaja de lamaie si supa de legume. Ingrediente: 1 kg piept de curcan sare piper 4 linguri de ulei 1 dovleac (1 kg) 250 g ceapa 1 baton de vanilie...
Reteta zilei: Sufleu de dovlecei
O reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras, ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2 lingurite amidon de porumb sare piper Mod de preparare: Dovleceii taiati cubulete se calesc in...
Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata
O reteta de salata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata din: cartofi, fasole, rosii, frunze de spanac, pesto, sare, piper, lamaie, usturoi si patrunjel. Gremolata este un amestec aromat de coajă de lămâie, usturoi picant şi pătrunjel gustos. Salata se poate servi caldă sau rece, lângă o porţie de pâine cu coajă, pentru...
Budincă de orez cu stafide şi caise
O reteta de budinca de orez cu stafide si caise din: caise, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte semidegresat, zahar tos, gem de caise si crengute de menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fara samburi 50 g stafide 1 lamaie 75 fulgi de orez 750 ml lapte semidegresat 50 g zahar tos 8 linguri...
Cocktail Brasilian Macho
O reteta simpla de Budincă de orez cu stafide şi caise din: pitu cachaca, limeta si ginger ale. Ingrediente: 6 cl Pitu Cachaca limeta Ginger Ale Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Taiem o lamaie in patru bucati si stoarcem zeama ei in pahar. Adaugam si...