vineri, 3 februarie 2012

Retete pentru weekend

Retete pentru weekend

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Retete pentru weekend #2

Baba ghanoush

Retete pentru weekend #2

Baba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in nordul Africii si chiar in sudul Asiei. Este un sos usor condimentat, care se serveste impreuna cu o paine nedospita, de exemplu lipia. In mod obisnuit, pentru preparare se folosesc vinete, care se cresteaza…

Read more »

Mere cu bezea

Retete pentru weekend #2

O retetea de mere cu bezea din: mere, zahar pudra, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Curăţaţi merele şi le scoateţi miezul (cel mai uşor faceţi acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Daţi 2 mere pe răzătoare şi…

Read more »

Pulpe de pui cu fasole şi ceapă roşie

Retete pentru weekend #2

O reteta de pulpe de pui cu fasole si ceapa rosie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole uscata, bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 g bulion (de casa) 200 ml vin rosu 200 ml supa…

Read more »

Muşchi de vită Wellington

Retete pentru weekend #2

O reteta de muschi de vita Wellington din: muschi de vita, aluat foitaj, unt, ulei, ou, faina, ciuperci, ceapa, usturoi, pesmet, piept de pui, cimbru, salvie, seminte de mac, sare si piper. Ingrediente: 800 g musch ide vita 300-400 aluat foitaj 100 g unt 100 ml ulei 1 ou 2 linguri faina 250 g…

Read more »

Mâncare de văcuţă cu prune

Retete pentru weekend #2

O reteta de mancare de vacuta cu prune din: carne de vaca, ulei, faina, pasta de tomate, zahar, prune uscate si sare. Ingrediente: 750 g carne de vaca 125 ml ulei 50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g prune uscate sare Mod de preparare: Tai carnea în…

Read more »

Cocktail Green Monkey

Retete pentru weekend #2

O reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl Bold Grune Banane 2 cl Curacao albastru 4 cl suc de portocale 4 cl frisca lichida Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoare…

Read more »

Supă-cremă picantă cu iaurt

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de supa crema picanta cu iaurt din: iaurt, ceapa verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute. Ingrediente: pentru supa-cremă: 500 g iaurt 1 ceapă verde mai mare 2 tije de ţelină 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de…

Read more »

Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4 felii cascaval ardei…

Read more »

Cârnaţi pe varză cu sos de hrean

Retete pentru weekend #2

O retete de carnati pe varza cu sos de hrean din: carnati de porc afumati, untura, varza murata, varza cruda, ceapa, boabe de piper, sare, hrean, miere, msutar si foaie de dafin. Ingrediente: 8 carnati de porc afumati 2 linguri untura 1 varza murata 1 varza cruda 1 ceapa boabe de piper sare hrean…

Read more »

Gravlax

Retete pentru weekend #2

Gravlax ilustreaza modul scandinav de preparare a somonului. Fileurile de peste sunt conservate intr-un amestec de sare, piper alb, zahar si marar si se taie in felii pentru a fi servite cu un sos dulce-acrisor din mustar, zahar si marar. Desi se crede adesea ca se face din somon afumat, el este conservat, de…

Read more »

Paste cu broccoli si sos de brânză

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de paste cu broccoli si sos de branza din: oua, paste tagliatelle, sare de mare, smantana, fontina, parmezan, broccoli, oregano si cimbru. Ingrediente: 4 oua mari 400 g paste (tagliatelle) sare de mare pentru sosul de branza 250 ml smantana grasa 150 g fontina sau alta branza care se topeste, taiata…

Read more »

Cocktail Smith & Wesson

Retete pentru weekend #2

O reteta simpla de Cocktail Smith & Wesson din: amaretto, tequilla, suc de caise, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl Amaretto 4 cl tequilla 4 cl suc de caise zahar limeta Mod de preparare: Mixam bine tequilla si sucul de caise in shaker cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi…

Read more »

Painici umplute cu peste

Retete pentru weekend #2

O reteat delicioasa de painici umplute cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucăţi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 2 linguriţe cu zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă…

Read more »

Tocăniţă de pui si fasole albă

Retete pentru weekend #2

O reteta de tocanita de pui si fasole alba din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata Mod de…

Read more »

Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata de ierburi pe bruschetta cu rosii din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare de mare, piper, paine, usturoi, zeama de lamaie, rucolla, tarhon, fenicul, menta si verdeturi aromatice. Ingrediente: 3 sau 4 rosii coapte, de culori diferite, tocate mare ulei de măsline extravirgin otet balsamic sare de mare…

Read more »

Foi cu miere şi cremă de lămâie

Retete pentru weekend #2

O reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra, unt, alune, miere si lamaie. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 400 g făină 40 g zahăr pudră 60 g unt moale 2 linguri alune fin măcinate 3 linguri de miere pentru cremă: 3 lămâi mari 3 ouă 250 g…

Read more »

Limba cu sos de vin

Retete pentru weekend #2

O reteta de limba cu sos de vin din: limba de vaca, ceapa, morcov, slanina afumata, vin, supa, spaghete, rosii, branza, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 limba de vaca 3-4 cepe 1 morcov 100 g slaninuta afumata 2 pahare de vin 1 pahar cu supa 300 g spaghete rosii branza 3-4 linguri unt…

Read more »

Piept de pui cu sos curry

Retete pentru weekend #2

O reteta de piept de pui cu sos curry din: iaurt, pudra de curry, ulei, piept de pui, unt, ceapa, migdale sau alune, concentrat de pui si patrunjel. Ingrediente: 500 g iaurt, bine inchegat 3 linguri pudra de curry amestecata cu 3 linguri ulei 3 bucati piept de pui, taiat cuburi mici 50 g…

Read more »

Peste in sos de smantana

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de peste cu: unt, mustar, smantana, miere, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 500 g file de pangasius Ingrediente sos: 50 g unt 50 g muştar 200 ml smântână dulce 1 lingură cu miere de albine 1 lămâie busuioc sare Mod de preparare: Taie fileurile de peşte pe jumătate. Condimentează-le cu sare şi…

Read more »

Ospat

Retete pentru weekend #2

O reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricot de porc, carnaciori, ceapa, sare si chimen. Ingrediente: 250 g spata de porc uscata 750 g varza acra 250 g antricot de porc 4 carnaciori 1 ceapa sare chimen Mod de preparare: Tai varza acră fideluţă şi o fierbi înăbuşit împreună…

Read more »

Cum se prepara salata de paste (video)

Retete pentru weekend #2

O reteta video despre cum se prepara salata de paste, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara salata de paste

Read more »

Salată de grepfrut cu morcovi

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata de grepfrut cu morcovi din: grepfrut, morcovi, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, sare, oua si patrunjel verde. Ingrediente: 2 grepfruturi mari 3 morcovi mijlocii 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie piper sare 2 ouă câteva frunze de pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbeţi…

Read more »

Supa de rosii cu crenvursti

Retete pentru weekend #2

O reteta de Supa de rosii cu crenvursti din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, usturoi, supa, boabe de fasole rosie, boabe de fasole alba, sare, piper, nucsoara, scortisoara, praf de chili, cimbru, zahar si crenvursti. Ingrediente: 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 50 ml rosii pasate 2 catei de usturoi 250…

Read more »

Cocktail Dark Barfly

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de Cocktail Dark Barfly din: cointreau, apricot brandy, sirop de grenadina si anisette. Ingrediente: 2 cl Cointreau 2 cl Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadina 3 stropi de Anisette Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shakaer cu cuburi de gheata, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail….

Read more »

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata cu linte si ardei copti, cu cimbrisor din: ardei gras, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, linte, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi, curatat, fara samburi 1 ardei gras galben sau portocaliu taiat in sferturi, curatat, fara samburi 2 cepe rosii…

Read more »

Painici umplute cu carne de vita

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de painici umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de vită 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de usturoi pătrunjel 2 roşii Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 75 g unt 350 ml bere blondă 1…

Read more »

Borş de perişoare

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa, morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar, leustean, ulei, bors, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de vita 2 cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 cartof mare sau 2 mici 2 oua 1 felie paine 1…

Read more »

Painici umplute cu ciuperci

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, sare, faina, drojdie. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 2 ardei graşi ulei sare Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 1 cană cu apă călduţă 1 pliculeţ cu drojdie uscată 1 linguriţă cu sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina proaspăt…

Read more »

Painici umplute cu legume

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de painici umplute cu: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 ţelină 2 linguri cu lapte pătrunjel sare 1 ceapă Ingrediente aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1…

Read more »

Rulada din carne de porc

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de rulada cu carne de porc, pasta de tomate, ardei gras, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt, sare. Ingrediente: 500 g muşchi file de porc 50 g pastă de tomate 500 g ardei graşi de diferite-culori 1 ceapă ulei 150 g fasole păstăi Ingrediente umplutura: 2 cartofi 2 morcovi 4…

Read more »

Supa de linte cu carne de vitel

Retete pentru weekend #2

O reteta de supa de linte cu carne de vitel din: linte, carne de vitel, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingediente: 300 g linte 250 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura ulei sare piper verdeata, dupa gust Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Mere caramelizate

Retete pentru weekend #2

Se prepară caramelul: se amestecă într-o crăticioară, pe plită, la foc moale, 100 g unt, 200 ml frişca lichidă, 50 g zahăr, 50 g miere. Se lasă să se întărească puţin, până ce devine maronie această compoziţie. Se pregătesc între timp merele: se curăţă de cotoa­re cu un instrument special şi se înfig pe…

Read more »

Salată de fasole verde

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei grasi, rosii, mustar, usturoi, otet de mere, marar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 căţei de usturoi 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 2…

Read more »

Pate au foie de canard

Retete pentru weekend #2

Pateurile din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in orice caz, rafinat. In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din comert, este in…

Read more »

Pizza cu sunca

Retete pentru weekend #2

O reteta de Pizza cu sunca din: faina, drojdie, sare, zahar, jambon, parmezan, cimbru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 pachetel de drojdie uscate 1 lingurita sare 250 ml apa calduta 1 lingurita de zahar pentru topping: 200 g jambon uscat 200 g parmezan ras 1/2…

Read more »

Paste cu sunca de curcan

Retete pentru weekend #2

O reteta de paste cu sunca de curcan din: ceapa uscata, ceapa verde, sare, piper, ulei, suc de rosii, paste tagliate si sunca de curcan. Ingrediente: 1 ceapa uscata 1 ceapa verde sare piper ulei 500 g rosii sau suc de rosii 400 g pasta tagliate 200 g sunca de curcan sau kaiser …

Read more »

Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata picanta cu curcan, portocale si nasturel din: coaja de portocala, zeama de portocala, miere, mustar dijon, carne macra de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, frunze de nasturel, portocale si rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o portocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de…

Read more »

Cartofi umpluti cu carnati

Retete pentru weekend #2

O reteta de cartofi umpluti cu carnati din: cartofi, carnati, ceapa, smantana, marar sau patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi potriviti ca marime 3-4 carnati subtiri afumati 2 cepe 200 g smantana marar sau patrunjel sare si piper Mod de preparare: Cureti cartofii de coaja si ii scobesti de la un…

Read more »

Friptura de curcan cu legume si dovleac

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de friptura de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei, dovleac, ceapa, batond e vanilie, cimbru, miere, boia, coaja de lamaie si supa de legume. Ingrediente: 1 kg piept de curcan sare piper 4 linguri de ulei 1 dovleac (1 kg) 250 g ceapa 1 baton de vanilie…

Read more »

Reteta zilei: Sufleu de dovlecei

Retete pentru weekend #2

O reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras, ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2 lingurite amidon de porumb sare piper Mod de preparare: Dovleceii taiati cubulete se calesc in…

Read more »

Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata din: cartofi, fasole, rosii, frunze de spanac, pesto, sare, piper, lamaie, usturoi si patrunjel. Gremolata este un amestec aromat de coajă de lămâie, usturoi picant şi pătrunjel gustos. Salata se poate servi caldă sau rece, lângă o porţie de pâine cu coajă, pentru…

Read more »

Budincă de orez cu stafide şi caise

Retete pentru weekend #2

O reteta de budinca de orez cu stafide si caise din: caise, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte semidegresat, zahar tos, gem de caise si crengute de menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fara samburi 50 g stafide 1 lamaie 75 fulgi de orez 750 ml lapte semidegresat 50 g zahar tos 8 linguri…

Read more »

Cocktail Brasilian Macho

Retete pentru weekend #2

O reteta simpla de Budincă de orez cu stafide şi caise din: pitu cachaca, limeta si ginger ale. Ingrediente: 6 cl Pitu Cachaca limeta Ginger Ale Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Taiem o lamaie in patru bucati si stoarcem zeama ei in pahar. Adaugam si…

Read more »

Pate de ficat de pui cu crostini

Retete pentru weekend #2

Se spală şi se şterg 300 g ficăţei de pui; se îndepărtează grăsimea şi pieliţele. Se toacă 100 g castane (fierte, împachetate la vacuum). Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se încing 4 linguri unt şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ficăţeii şi se prăjesc 2-3 min. Se adaugă…

Read more »

Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar

Retete pentru weekend #2

O reteta de Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar din: mustar cu boabe, miere, sos de soia si cartofi noi. Ingrediente: 1 lingură muştar cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură sos de soia de culcare deschisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă Mod de preparare: Se încinge grillul…

Read more »

Friptură de gâscă în sos de mere

Retete pentru weekend #2

Se încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g migdale măcinate, ma­ghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară, curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din…

Read more »

Salată de dovlecei cu iaurt

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de salata de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ulei, otet de mere, marar, ceapa, rosie, masline, iaurt, piper si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri ulei 3 linguri oţet de mere 1 legătură mărar 1 ceapă 1 roşie 50 g măsline 250 g iaurt piper sare Mod de preparare: Spălaţi…

Read more »

Tarta cu branza si pere

Retete pentru weekend #2

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă 150 g brânză de vaci, 75 g za­hăr, 6 linguri de ulei, 1 ou, 1 plic de zahăr vanilinat şi un praf de sare. Se adaugă 300 g făină şi 3 linguriţe de praf de copt şi se fră­mântă aluatul. Se întinde o foaie rotundă (0…

Read more »

Supă de legume cu chiftelute de cartofi

Retete pentru weekend #2

O reteta de supa de legume cu chiftelute de cartofi din: morcovi, telina, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei, boabe de fasole alba, sare, piper, cartofi albi, nucsoara si ulei. Ingrediente: 2 morcovi 2 fire ţelină verde 2 dovlecei 4 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 1,5 l supă 2 conserve…

Read more »

Cocktail Duchess

Retete pentru weekend #2

O reteta simpla de Cocktail Duchess din: pernod, vermut sec, sifon si limeta. Ingrediente: 2 cl Pernod 2 cl vermut sec 2 cl sifon o felie de limeta Mod de preparare: Ingredientele se amesteca usor peste gheata intr-un pahar de bar, iar bautura se serveste in shot-uri. Se decreaza cu felii de limeta.

Read more »

Triunghiuri cu struguri

Retete pentru weekend #2

O reteta de triunghiuri cu stuguri din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, crema de branza, galbenusuri, zahar pudra, struguri, lichior de migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente: pentru blat: 6 ouă 5 linguri făină 6 linguri zahăr un plic zahăr vanilat coaja de la o lămâie un praf sare…

Read more »

Sărmăluţe de varză creată

Retete pentru weekend #2

O reteta de sarmalute de varza creata din: varza creata, sare, piper, ceapa verde, usturoi, ulei, carne tocata, suc si coaja de lamaie, zahar, cimbru, bacon si vin alb. Ingrediente: 8 frunze mari de varză creaţă sare piper 1 legătură de ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei 600 g carne…

Read more »

Ciorba de varza acra

Retete pentru weekend #2

O reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov, pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza. Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de vita 1/4 carne…

Read more »

Tocanita cu piper

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de tocanita cu piper din: carne slaba de vita, ceapa, slanina, ardei gras, rosie, piper si vin. Ingrediente: 600 g carne slaba de vita 1 ceapa mare 150 g slanina afumata 1 ardei gras 1 rosie piper macinat 100 ml vin Mod de preparare: Tai carnea şi slănina în fâşii…

Read more »

Cârnăciori la cuptor cu varză

Retete pentru weekend #2

O reteta de carnaciori la cuptor cu varza din: cartofi, varza creata, sare, praz, carnaciori, ulei, ceapa, supa de carne, smantana, branza topita, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g cartofi 400 g varză creaţă sare 300 g praz 4 cârnăciori proaspeţi 30 ml ulei 1 ceapă 200 ml supă de carne 200 ml smântână…

Read more »

Foie gras

Retete pentru weekend #2

Termenul foie gras (ficat gras) se refera la ficatul de gasca sau rata indopata. Daca pasarea este indopata, ficatul acesteia isi mareste volumul de cateva ori fata de dimensiunile normale. Ficatul astfel obtinut se vinde sub diferite forme: intreg, crud si conservat, semipreparat sau preparat sub forma de pateu, la bucata, ambalat in vid…

Read more »

Lemon pie

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de lemon pie din: faina, zahar, galbenus, sare, unt, oua, zahar, lapte, suc de lamaie, coaja de lamaie si amidon. Ingrediente: blat: 250 g făină 75 g zahăr 1 gălbenuş 1 praf sare 125 g unt rece in plus: 5 ouă 180 g zahăr 400 ml lapte condensat îndulcit 150 ml…

Read more »

Supă de praz, cartofi si dovleac

Retete pentru weekend #2

O reteta de supa de praz, cartofi si dovleac din: praz, orez, cartof, dovleac, parmezan, supa concentrata de legume, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 fir de praz 100 g orez 1 cartof mare 300 g dovleac (pulpa) 50 g parmezan supă concentrată de legume 1 căţel de usturoi…

Read more »

Minipizza cu sos de rosii

Retete pentru weekend #2

O reteta de minipizza cu sos de rosii din: faina, drojdie, apa calduta, vin alb, ulei de masline, suc de rosii, sare, mozarella, porumb si sunca. Ingediente: pentru coca: 250 g faina 10 g drojdie proaspata 125 ml apa calduta 30-40 vin alb 1 lingurita ulei de masline 100 g suc de rosii un…

Read more »

Macaroane cu pui şi varză

Retete pentru weekend #2

O retetea de macaroane de pui cu varza din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, varza creata, paste, cimbru, smantana, lapte, supa, cascaval, cury si alune. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1 lingură de ulei sare piper 1 varză creaţă (cca 800 g) 250 g paste (de exemplu, macaroane)…

Read more »

Tort de bezea cu vişine

Retete pentru weekend #2

O reteta de tort de bezea cu visine din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, amidon, frisca, zahar pudra si compot de visine. Ingrediente: bezea: 4 albuşuri 1 linguriţă suc de lămâie 150 g zahăr pudră 1 linguriţă amidon umplutură: 250 g frişca 1 plic praf întăritor de frişcă 75 g zahăr pudră 1…

Read more »

Supa deasa de naut cu cereale si legume

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de supa deasa de naut cu cereale si legume din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina verde, rosii decojite, supa concentrata de legume, patrunjel, busuioc si salvie verde. Ingrediente: 1/2 cana de naut uscat 1.2 cana de boabe de orz sare piper 1/2 ceasca de linte 2…

Read more »

Desert cu pepene galben

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de desert cu pepene galben din: pepene galben, cafea, zahar si miez de nuca. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 ½ kg 3 linguri cafea măcinată 400 g zahăr 100 g miez de nucă Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în jumătate, îl curăţaţi de sâmburi şi coajă şi tăiaţ miezul…

Read more »

Salată de conopidă

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de salata de conopida din: conopida, masline, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, mustar si sare. Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 100 g rondele de măsline 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 50 ml ulei de măsline zeama de la 1 lămâie mare 2 linguri muştar sare Mod de preparare:…

Read more »

Brioşe cu struguri

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de briose cu struguri din: unt, fulgi de migdale, galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde, sare, cafea instant, struguri si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 150 g fulgi de migdale 8 gălbenuşuri 250 g zahăr pudră 275 g făină 1-2 plicuri zahăr vanilat coaja de la…

Read more »

Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

Retete pentru weekend #2

O retete de supa crema de dovleac cu creveti si jambon afumat din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, frunze de salvie, cartofi, sare, piper, cozi de creveti, jambon afumat si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 600 g dovleac (pulpa) 2 cepe 20 g unt 6 linguri ulei de măsline extravirgin 3 frunze de…

Read more »

Salată de mere cu iaurt

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata de mere cu iaurt din: mere, iaurt, miere, nuci, coaja de portocala si visine. Ingrediente: 500 g mere 200 g iaurt 1 lingură miere 2–3 linguri nuci măcinate 1 linguriţă coajă de portocală câteva vişine din dulceaţă Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă şi le tăiaţi felii subţiri….

Read more »

Bruschetta

Retete pentru weekend #2

Bruschetta provine din Italia, iar la inceputul anilor ’90, cand Occidentul a inceput sa fie tot mai interesat de bucataria mediteraneeana, s-a raspandit peste tot. Bruschetta consta dintr-o felie lunga de paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline extravirgin, peste care se pot pune o multime de alte ingrediente. Unele…

Read more »

Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de supa crema de morcovi si cimbru cu cozi de creveti din: morcovi, cartof, unt, ceapa alba, cozi de creveti, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 1 cartof mediu 40 g unt 1/2 ceapă albă 16 cozi de creveţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin…

Read more »

Piure gratinat garnisit cu chifteluţe

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de piure gratinat garnisit cu chiftelute din: cartofi albi, sare, lapte, piper, nucsoara, unt, rosii, ceapa, carne tocata, boia dulce, ulei si cascaval. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare 150-200 ml lapte piper nucşoară rasă 30 g unt 3 roşii 1 ceapă 400 g carne tocată mixtă boia dulce 3 linguri…

Read more »

Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer

Retete pentru weekend #2

O reteta de pizza nemteasca cu cartofi, ceapa si kaizer din: aluat de pizza, ulei de masline, smantana, oua, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, kaizer afumat, cartofi si chimen. Ingrediente: 500 g aluat de pizza congelat 1 lingura ulei de masline 200 g smantana 2 oua 1 catel de usturoi sare piper 2 cepe…

Read more »

Pulpă de porc cu alune

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune, ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 100 g alune sărate decojite 2 cepe 1–2 linguri sos de soia 1 linguriţă scorţişoară măcinată 2–3 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare Mod…

Read more »

Cocktail Campari Maracuja

Retete pentru weekend #2

O reeta simpla de Cocktail Campari Maracuja din: campari si suc de maracuja. Ingrediente: 3 cl Campari suc de maracuja Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste trei cuburi de gheta, apoi completam cu suc de maracuja rece.

Read more »

Bocadillo con tomate

Retete pentru weekend #2

Bocadillo este un fel de sandvici spaniol, care se poate manca pe strada, ca gustare, dar poate aparea si in meniurile tavernelor spaniole. Painea folosita pentru bocadillo este o franzela alba cu coaja crocanta, asemanatoare baghete frantuzesti. Pentru a fi umpluta, aceasta se taie in doua. Bocadillo este foarte cunoscut in toata Spania si…

Read more »

Cum se prepara Tofu Stir Fry (video)

Retete pentru weekend #2

O reteta video despre cum se prepara tofu stir fry, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Tofu Stir Fry

Read more »

Salată caldă de somon şi cartofi

Retete pentru weekend #2

O reteta de salata calda de somon si cartofi din: somon, cartofi albi, fasole verde, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ierburi aromatice, boabe de piper rosu, boabe de piper alb si sare. Ingrediente: 450 g somon proaspăt 3 cartofi albi 150 g fasole verde 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie…

Read more »

Rulade de vită umplute cu şuncă

Retete pentru weekend #2

O reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si vin rosu. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa 6 felii de carne de vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g) sare piper 4 lingurite mustar…

Read more »

Muşchi de porc cu prune

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de muschi de porc cu: prune, gem de prune, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant…

Read more »

Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac

Retete pentru weekend #2

O reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei, ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de dafin 1 lingurita boia dulce…

Read more »

Salată de cartofi cu copane de pui

Retete pentru weekend #2

O reteta de Salată de cartofi cu copane de pui din: ceapa, supa, otet de vin alb, piper, mustar iute, copanele de pui, oua, boia, faina, pesmet, grasime, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapă cca 125 ml supă 3-4 linguri oţet de vin alb piper 1 linguriţă muştar iute 4 copănele de…

Read more »

Desert cu papaya

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de desert cu papaya din: fructe de papaya, pastaie de vanilie, zeama de limeta, zahar, mac, frisca, branza dulce, paine neagra, unt si frunze de menta. Ingrediente: 1 fruct de papaya 1 păstaie de vanilie 2 linguri zeamă de limete 7 linguri zahăr 2 linguri mac măcinat 200 ml frişcă lichidă…

Read more »

Cocktail Zorro

Retete pentru weekend #2

O reteta simpla de Cocktail Zorro din: tequilla, bols triple sec, curacao albastru, suc de grepfrut, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Bols Triple Sec 1 cl Curacao albastru 4 cl suc de grepfrut tonic o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita bine, cu exceptia tonicului, cu…

Read more »

Pizza de cartofi cu roşii cherry si mozzarella

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de pizza de cartofi cu rosii cherry si mozzarella din: cartofi albi, rosii cherry, patrunjel, busuioc, usturoi, faina, praf de copt, unt, sare, grasime vegetala, mozzarella si piper. Ingrediente: 800 g cartofi albi 300 g roşii cherry 2 linguri ceapă verde tocată 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri busuioc 1 căţel…

Read more »

Roşii umplute gratinate

Retete pentru weekend #2

O reteta de rosii umplute gratinate din: rosii, ton in ulei, dovlecei, usturoi, ulei de masline, migdale, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 250 g ton în ulei 2 dovlecei medii spre mari 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri migdale 1 legătură pătrunjel 1/2 ardei…

Read more »

Salata de portocale si sparanghel

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de salata de portocale si sparanghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 250 g sparangehl curatat si taiat in bucati de 5 cm 2 portocale mari 2 rosii taiate in 8 salata verde taiata fasii 2 linguri ulei de masline 1/2…

Read more »

Rulada din carne de vita

Retete pentru weekend #2

O reteta gustoasa de rulada din:carne de vita, bere, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vită 1 borcan cu castraveţi muraţi 300 g şunculiţă ţărănească 2 linguri cu pastă de tomate boabe de muştar sare Mod de preparare: Taie carnea de…

Read more »

Sufleu aromat

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de sufleu cu: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar, sare. Ingrediente: 400 g prune 5 ouă 70 g făină 60 g unt 1 lămâie 100 ml lapte 3 linguri cu zahăr sare Mod de preparare: Pune pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să…

Read more »

Placinta cu somon

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua, orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde, chimen, anason, sare. Ingrediente: 300 g file de somon (crud sau afumat) 2 foi de aluat foitaj (500 g) 3 ouă + 1 ou pentru uns 1 cană cu orez 1 ceapă 1 lingurita…

Read more »

Supa cu coltunasi

Retete pentru weekend #2

O reteta de supa cu coltunasi din: supa concentrata din carne de pasare, patrunjel, piper, smantana, faina, oua, branza de vaci si sare. Ingrediente: 2,5-3 l de supa concentrata din carne de pasare patrunjel verde piper 100 g smantana pentru coltunasi: 70 g faina 2 oua 120 g branza de vaci sare Mod…

Read more »

Rulada din piept de pui

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de rulada din: carne de pui, cascaval, bacon, mustar, ardei gras rosu, ardei gras verde, busuioc, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g caşcaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu muştar 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod de preparare:…

Read more »

Rulada din carne amestec

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de rulada cu: carne tocata, masline, cartofi, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocată 150 g măsline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapă 3 ouă 2 felii de pâine 4 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă bine…

Read more »

Cartofi la tigaie cu carne de vita

Retete pentru weekend #2

O reteta de cartofi la tigaie cu carne de vita din: cartofi rosii, ceapa, carne de vita, rosii cherry, maghiran, ulei, sare, piper, chimen, untura si bacon. Ingrediente: 600 g cartofi rosii fierti in coaja in ziua precedenta 1 ceapa 250 g carne de vita fiarta 150 g rosii cherry 2 fire maghiran 1…

Read more »

Cocktail Green Show

Retete pentru weekend #2

O reteta simpla de Cocktail Green Show din: curacao albastru, chartreuse, suc de kiwi, suc de grepfrut si sifon. Ingrediente: 1 cl Curacao albastru 1 cl Chartreuse 2 cl suc de kiwi 5 cl suc de grepfrut sifon Mod de preparare: Ingredientele alcoolice si sucurile de fructe se agita bine cu gheata intr-un…

Read more »

Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de clatite cu cocos umplute cu frisca si ananas din: ananas, frisca, zahar, faina, lapte de cocos, zahar pudra, oua, margarina si suc de ananas. Ingrediente: 6 rondele de ananas (conservă) 250 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr aluat: 75 g făină 150 g lapte de cocos 1 linguriţă zahăr pudră…

Read more »

Legume cu sos olandez

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de legume cu sos:ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, apa, sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguţă de cimbrişor 75 g unt Ingrediente sos: 100 g iaurt mai gras 50 g muştar 50 g făină 30 g zahăr 20 ml oţet 75…

Read more »

Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan

Retete pentru weekend #2

O reteta de Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan din: praz, ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, cartofi rosii, smantana, oua, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 2 fire praz 200 g ciuperci Champignon 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel tocat sare piper 500 g cartofi roşii 200 g smântână 2…

Read more »

Rulada impanata

Retete pentru weekend #2

O reteta gustoasa de rulada din: carne de vita, ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 bucată de ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 căţei de usturoi 1 cană cu vin 1 lingură cu muştar sare piper Mod de preparare: Spală carnea, şterge-p cu un şervet curat şi tai-o…

Read more »

Chec cu ghimbir

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de chec cu: ghimbir, oua, faina, lapte, unt, zahar, fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ouă 2 căni cu făină 1 cană cu lapte 100 g unt 1 cană cu zahar 2 linguriţe cu ghimbir proaspăt ras 50 g fulgi de ciocolată 1 linguriţa cu bicarbonat 1…

Read more »

Tartă cu spanac

Retete pentru weekend #2

O reteta gustoasa de tarta cu spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, margarina, praf de copt, sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g brânză de capră 150 g smântână 2 ouă 1 linguriţă cu ghimbir proaspăt ras 50 g caşcaval Ingrediente aluat: 350 g făină 3 linguri…

Read more »

Pui marocan

Retete pentru weekend #2

O reteta delicioasa de pui marocan din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe mici de pui 2 cepe 2 legături frunze de ţelină 1 ardei gras 2 roşii 1 lingură seminţe de chimen 100…

Read more »