Frigarui
de creveti cu usturoi si ardei iute din: tepuse, creveti, usturoi,
ardei iute, ulei, sos picant. Ingrediente: 8 tepuse din lemn, inmuiate
in apa 24 bucati creveti uriasi proaspeti 2 catei de usturoi, tocat 1
ardei iute, tocat 3 linguri ulei 4 linguri sos picant Mod de
preparare: Pune ţepuşele la înmuiat şi…
30 August 2013

Friptura
marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi,
rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen.
Ingrediente: 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata
patrunjel proaspat, tocat pentru presarat pentru marinata: 3 catei de
usturoi, zdrobit 4 linguri rozmarin, tocat 4 linguri ulei de masline…
Read more »
30 August 2013

O
reteta delicioasa de tort cu: faina, oua, zahra, zahar vanilat, praf de
copt, ulei, lapte, piure de dovleac, nuci, scortisora, coaja de
portocala, zahar, fistic, rodie, frunze de menta. Ingrediente aluat: 12
linguri făină 5 ouă 10 linguri de zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf
de copt 6 linguri ulei 6 linguri lapte…
Read more »
30 August 2013

O
reteta delicioasa de paine cu: faina, paine, dovleac, drojdie, unt,
lapte, zahar, sare, zahar vanilat, seminte de dovleac decojite.
Ingrediente: 400 g făină 200 g dovleac copt şi pasat 7 g drojdie uscată
50 g unt topit 100 ml lapte cald 100 g zahăr 1/2 linguriţă de sare 1
pliculeţ zahăr vanilat 100 g…
Read more »
30 August 2013

V-aţi
fi gândit vreodată că atunci când mâncăm în pijamale sau în haine
lejere, de casă, avem tendinţa să mâncăm mai mult decât dacă am sta la
masa îmbrăcaţi în haine “de oraş”? Explicaţia este simplă şi logică: un
tricou larg ne face să credeam că avem o talie mai subţire decât în
realitate şi…
Read more »
30 August 2013

Salata
cu peste afumat si castraveti murati din: cartofi, ulei, boia, sare,
smantana, branza de vaci, peste afumat, castraveti murati, piper, sare.
Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri cu ulei boia dulce si iute sare 300 ml
smantana 200 g branza de vaci 2 fileuri de peste afumat 1-2 castarveti
murati piper alb sare Mod…
Read more »
30 August 2013

O
reteta delicioasa de desert cu: oua, faina, praf de copt, lamie, zahar
vanilat, mere, biscuiti, zahar pudra. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri făină
10 linguri zahăr 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 2-3 pliculeţe
zahăr vanilat 6 mere acrişoare 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau
populari zahăr pudră pentru decor …
Read more »
30 August 2013

O
reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, coaja de portocala, sare,
faina, suc de portocale, praf de copt, branza de vaci, frisca lichida,
intaritor frisca, portocala, esenta de portocala, budinca de vanilie,
banuti de ciocolata. Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană zahăr coaja rasă de
la o portocală 1 praf de sare 350 g…
Read more »
30 August 2013

Burrito
din: tortilla, omleta, cartofi, legume, carne, coriandru, avocado.
Ingrediente: 4-5 Tortilla umplutura dupa preferinta (omleta, cartofi,
legume sote sau carne) Topping-uri: coriandru tocat si avocado Mod de
preparare: Incalziti tortilla aproximativ 10 secunde pe fiecare parte
intr-o tigaie fierbinte. Imprastiati o cantitate mica de umplutura in
centru. Adaugati orice sos sau topping…
Read more »
30 August 2013

Supa
de avocado cu ceapa rosie din: avocado, marar, ceapa rosie, alune de
padure, lapte batut, otet de vin rosu, sare. Ingrediente: 3 fructe de
avocado 3 linguri marar tocat 1 ceapa rosie tocata 3 linguri alune de
padure, nesarate, prajite si tocate 500 ml lapte batut rece 1 lingura
otet de vin rosu sare…
Read more »
30 August 2013

Frigărui
vegetariene cu legume şi tofu din: dovlecei, tofu afumat, parmezan,
rosii cherry, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet de mere, zahar,
apa, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g tofu marinat 40 g
parmezan ras salata: 250 g rosii cherry 1 ceapa 1 lingura ceapa verde
tocata 1 lingura ulei de masline 2…
Read more »
30 August 2013

Salata
cu cartofi, branza feta si ceapa rosie din: cartofi, branza feta,
masline, ceapa rosie, ceapa verde, iaurt, mustar, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza feta 100 g masline 1
ceapa rosie 2 fire de ceapa verde pentru sos: 250 g iaurt grecesc 1
lingurita cu mustar 1-2 linguri…
Read more »
30 August 2013

Pesto
de busuioc din: busuioc, usturoi, nuci de pin, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 100 g busuioc 1 catel de usturoi, zdrobit 40 g
nuci de pin, rumenite usor 30 g parmezan 100 ml ulei de masline Mod de
preparare: Pune toate ingredientele şi mărunţeşte-le în tocătorul
electric până obţii o pastă. Adaugă ulei…
Read more »
30 August 2013

Frigarui
de branza cu legume din: cascaval, ardei gras, dovlecel, ulei de
masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, lipii. Ingrediente: 250 g
cascaval, taiat cuburi 1 arde gras galben, taiat in 12 bucati 1 dovlecel
mic, taiat in 12 felii 5 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 3
catei de usturoi, zdrobit…
Read more »
30 August 2013

O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, oua, sare, lamaie,
dovleac, branza de vaci, ghimbir, nucsoara, scortisoara, zahar pudra,
menta. Ingrediente aluat: 300g făină 200g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1
praf de sare coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 300 g piure
dedovleac 250 g brânză de vaci 3 ouă…
Read more »
30 August 2013

Ardei
umpluti cu orez si legume din: ulei de masline, usturoi, ardei, ceapa,
ardei iute, morcovi, orez brun, coriandru, praf de chili, chimen, boia
de ardei, sare, piper, rosii, fasole neagra, branza, porumb.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 1/2 ceasca
ardei verde, tocat 1/2 cana ceapa tocata 1…
Read more »
30 August 2013

Salata
de cuscus cu stafide si ardei gras din: cuscus, apa, unt, rosie, ardei
gras, naut, stafide, patrunjel verde, menta, sare, lapte, unt, amidon,
cascaval, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu cuscus 1 cana cu
apa 1 lingura cu unt 1 rosie 1 ardie gras galben 1 arde gras rosu 1/2
conserva cu naut…
Read more »
30 August 2013

Suc
de zmeura cu lamaie din: lamai, zahar, zmeura, gheata. Ingrediente: 8
lamai, plus felii extra pentru servit 200 g de zahar fin, lus extra
pentru gust 140 g de zmeura, plus extra pentru servit cuburi de gehata,
pentru servit Mod de preparare: Taie în fâşii coaja de la lămâi, cu
un instrument…
Read more »
30 August 2013

Scoici
cu usturoi si ardei iute din: scoici, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, vin alb, ardei iute, foaie de dafin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
scoici 3 linguri ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 catei de
usturoi, tocati marunt 1 lingura faina 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana apa
1 ardei iute,…
Read more »
30 August 2013

Gogosi
pudrate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, sare, lapte, zahar
vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 1 kg faina
150 g unt 6 oua 40 g drojdie 250 g zahar 1 lingurita rasa de sare 1
pahar lapte 1 zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom
ulei…
Read more »
30 August 2013

O
reteta delicioasa de tort cu: mere, faina, zahar, unt, oua, stafide,
nuci, praf de copt, condimente, vin alb dulce. Ingrediente: 1,5 kg mere
ionatane 450 g făină 225 g zahăr 200 g unt 4 ouă 200 g stafide aurii 150
g nuci 1 praf de copt 1 linguriţă cu amestec de condimente
(scorţişoară, coriandru,…
Read more »
30 August 2013

Supa
mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie din: ulei de
masline, usturoi, pudra de chilli, bulion, supa de pasare, rosii, boabe
de porumb, boabe de fasole rosie, sare, piper, tortillas, patrunjel, suc
de limette. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1
lingurita pudra de chilli 500…
Read more »
30 August 2013

Salata
de pui cu sparanghel si mango din: piept de pui, cartofi, usturoi,
ghimbir, sos de soia, sparanghel, ulei, mango, mix de salata, ulei,
mustar de dijon, coaja de portocala, suc de portocala, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 6-7 cartofi fierti 1 catel de usturoi
zdrobit 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingura cu…
Read more »
30 August 2013

Pui
picant cu salata verde din: usturoi, condiment cajun, boia iute, praf
de chilli, oregano, zeama de lamaie, ulei de masline, pui. Ingrediente: 3
catei de usturoi, zdrobit 1 lingura condiment Cajun 4 linguri boia iute
1 lingurita praf de chilli 1 lingura oregano zeama de la 1 lamaie 5
linguri ulei de masline 1,5-2…
Read more »
30 August 2013

Ardei
jalapeno murati din: apa, otet, sare, seminte de marar, usturoi, ardei
iute jalapeno. Ingrediente: 4 cesti apa 2 cani oțet 1/3 cana sare 1/2
lingurita seminte de marar 1/8 lingurita usturoi, tocat 1 kg ardei iute
jalapeno Mod de preparare: Se spala și feliaza ardeii jalapeno. Se
prepara saramura: fierbeti apa,…
Read more »
30 August 2013

Zmeurata
cu miere din: zmeura, miere, zeama de lamaie, gheata, apa. Ingrediente:
600 g zmeura 3 linguri miere 3 linguri zeama de lamaie 2 cani cuburi de
gheata 2 pahare de apa plata sau minerala Mod de preparare: Amesteci
fructele cu miere, le zdrobeşti şi le laşi la scurs într-o
strecurătoare timp de 2…
Read more »
30 August 2013

Caracatiţe
la grătar din: caracatita, ulei de masline, lamaie, sare, piper,
oregano, usturoi, lamaie. Ingrediente: 500 g caracatita mici 1/4 cana
ulei de masline 1 lamaie 2 lingurite sare 1 lingura piper macinat 2
linguri oregano proaspat, tocat marunt, sau 1 lingura oregano uscat 1
catel de usturoi, bine zdrobit 2 lamai pentru sevit …
Read more »
30 August 2013

Berbecut
la gratar cu salsa de rosii si busuioc din: muschiulti de berbecut,
ulei de masline, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa
rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, otet de vin rosu. Ingrediente: 8
muschiuleti de berbecut 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi
100 g masline negre sare piper salsa: 8…
Read more »
30 August 2013

Salata
cu carne de vita si valeriana din: carne de vita, amidon, valeriana,
ardei gras, seminte de pin, frunze de rucola, crutoane, ulei, ghimbir,
usturoi, sos de soia, apa, zahar brun. Ingrediente: 500 g carne de vita 2
linguri cu amidon 300 g valeriana 1 ardei gras rosu seminte de pin
frunze de rucola crutoane…
Read more »
30 August 2013

Ton
la gratar din: patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi,
ulei de masline, file de ton, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri
patrunjel proaspat, tocat zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de
usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline 4×150 g file de ton 250-300 g
rosii cherry Mod…
Read more »
29 August 2013

Mousse
de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, tofu, esenta de vanilie.
Ingrediente: 1 ciocolata neagra, maruntita 1 bucata tofu 1 lingura
esenta de vanilie Mod de preparare: Topiti ciocolata la main marie
sau in cuptorul cu microunde. Cu ajutorul blenderului procesati tofu
pana la omogenizare. Adaugati ciocolata topita si vanilia si…
Read more »
29 August 2013

Salata
de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus din: patrunjel verde, cuscus,
ceapa rosie, rosii, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare. Ingrediente: 3 legaturi mari de patrunjel verde 50 g cuscus 1
ceapa rosie 2 rosii frunze de rucola pentru sos: 60 ml zeama de lamaie 2
linguri cu ulei de…
Read more »
29 August 2013

Orez
prăjit cu creveţi din: ulei, ceapa verde, ciuperci, ghimbir, chili,
creveti, suc de limeta, limetta, sos de soia, coriandru verde.
Ingrediente: 2 linguri ulei 4 cepe verzi 200 g ciuperci Champignon 1
lingura ghimbir ras 1 lingurita chili 300 g creveti 500 g orez basmati
fiert sucul de la 1 limeta 1 limetta taiata…
Read more »
29 August 2013

Carnaciori
la gratar din: carnaciori de porc, ulei de masline, sos. Ingrediente:
12 bucati carnaciori proaspeti de porc 2 linguri ulei de masline sos
pentru gratar Mod de preparare: Infige cârnăciorii pe 6 ţepuşe
metalice şi fixează-i cu scobitori. Unge-i cu ulei şi frige-i la
grătarul încins la temperatură potrivită 7 min pe fiecare…
Read more »
29 August 2013

Salata
cu hering marinat si cartofi din: hering marinat, sfecla rosie, oua,
piper alb, sare, iaurt, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 300 g hering
marinat 3 cartofi fierti 1 sfecla rosie 1-2 oua fierte piper alb sare
pentru sos: 300 g iaurt 2 linguri cu ulei 1/2 lingurita cu mustar fin
sare piper alb Mod…
Read more »
29 August 2013

Milkshake
de ciocolata cu lapte din: lapte, ciocolata, zahar. Ingrediente: 400 ml
lapte 200 g ciocolată 2 lingurițe de zahăr Mod de preparare: Se
topește ciocolata pe baie de abur. Se adaugă laptele și zahărul și se
mixează foarte bine. Se toarnă în pahare și se servește. Milkshake de
ciocolata cu lapte …
Read more »
29 August 2013

Bors
cu carnati si legume din: ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia,
slaninuta afumata, carnat babic, orez, cartofi, bors, patrunjel,
leustean, sare. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 telina mica 1 morcov 1 ardei
capia 150 g slaninuta afumata 200 g carnat babic 100 g orez 2 cartofi 1
l bors patrunjel leustean sare Mod…
Read more »
29 August 2013

Caracatiţe
picante cu roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
caracatita, vin alb, rosii, ketchup, busuioc, paine taraneasca.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus un pic pentru stropit 3
catei de usturoi, tocati marunt 2 ardei iuti mici, rosii, fara samburi
si tocati 400 g caracatite mici 3 linguri plus 1…
Read more »
29 August 2013

Tortellini
cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi,
rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac
si ricotta, parmezan, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3
felii de sunca uscata, impanata 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 g rosii
cherry sare piper 200 ml suc de…
Read more »
29 August 2013

Aripioare
de pui cu lamaie si cimbru din: miere, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, cimbru, aripioare de pui, maioneza. Ingrediente: 75 ml miere
zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2-3 linguri cimbru, maruntit 700 g
aripioare de pui 150 ml maioneza Mod de preparare: Combină mierea,
zeama şi coaja rasă de…
Read more »
29 August 2013

Salata
cu porumb, avocado si ceapa rosie din: stiuleti de porumb, zeama de
lamaie, sos picant, sos pentru gratar, avocado, salata verde, ceapa
rosie, seminte de dovleac, cimbru. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb
zeama de la 2 lamai 1 lingurita sos picant 1 lingura sos pentru
preparate la gratar 1 lingura zahar 2 bucati avocado,…
Read more »
29 August 2013

Pui
cu sos de arahide pe pat de orez din: ulei, usturoi, ghimbir, piept de
pui, lapte de cocos, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, sos
sriracha, suc de limeta, coriandru, orez. Ingrediente: 1 lingura de
ulei 2 catei de usturoi, pisat 1 bucatica ghimbir, ras 1 kg piept de pui
fara…
Read more »
29 August 2013

Linguine
cu file de cod si ardei cayenne din: linguine, file de cod, ceapa
rosie, ardei cayenne, sos de rosii, vin alb, rosii cherry, ulei de
masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g linguine 400 g file de cod 1
ceapa rosie 1 ardei cayenne 150 ml vin alb sec 100 ml sos de rosii 100…
Read more »
29 August 2013

Rasol
de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi,
radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline,
samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de biban 5 cartofi 3 morcovi 1 radacina de telina
2 fire de telina verde 3 rosii 50 g fasole verde…
Read more »
29 August 2013

Salata
cu friptura de vita si varza din: carne de vita, varza, ardei gras, suc
de limeta, zahar brun, sos de peste, ulei, sos de soia, ghimbir,
usturoi. Ingrediente: 600 g carne de vita 1 varza chinezeasca 1 ardei
gras/gogosar rosu pentru sos: 1 1/2 linguri cu suc de limeta 1 lingurita
cu zahar brun…
Read more »
29 August 2013

Sos
de cartofi dulci din: cartofi dulci, zeama de lamaie, usturoi, chilli,
iaurt natur, chipsuri picante. Ingrediente: 3 cartofi dulci zeama de la 1
lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit un praf de chilli 150 ml iaurt natur
chipsuri picante Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180
C. Dă cartofii dulci la cuptor,…
Read more »
29 August 2013

Tagliatelle
cu somon afumat, smantana si rodie din: tagliatelle, somon afumat,
rodie, smantana, vin alb, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250
g tagliatelle 150 g somon afumat 1 rodie 120 ml smantana de gatit 50 ml
vin alb demidulce 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline sare Mod de
preparare: Taie rodia…
Read more »
29 August 2013

Friptura
de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt,
suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 8 felii
de muschi de porc (circa 75 g fiecare) sare piper verde si negru,
proaspat pisat 2 linguri ulei 4 linguri unt topit sucul de la 1 lamaie 2
linguri parmezan…
Read more »
29 August 2013

Salata
de pui cu legume si maioneza din: piept de pui, ceapa rosie, usturoi,
crengute de cimbru, ceapa verde, telina, patrunjel, maioneza, iaurt,
nuci, sare, piper. Ingrediente pentru pui: 1 1/2 kg piept de pui
dezosat, fara piele 1/2 ceapa rosie 1 catel de usturoi cateva crengute
de cimbru proaspat Ingrediente pentru salata: 3/4 ceasca…
Read more »
29 August 2013

Salată
Caesar cu şniţel de pui si mozzarella din: sunca afumata, mozzarella,
salata creata, frunze de spanac, muguri de pin, piept de pui, oua,
faina, pesmet, sare, piper alb, ulei, maioneza, iaurt, ansoa, zeama de
lamaie. Ingrediente: 150 g sunca afumata mozzarella salata creata frunze
de spanac muguri de pin pentru snitel: 1 piept de…
Read more »
29 August 2013

Midii
in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine
taraneasca, piper, sare. Ingrediente: 750 g midii in cochilii 4 linguri
patrunjel tocat 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri ulei de
masline 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi 2
lingurite piper negru macinat sare, dupa gust …
Read more »
29 August 2013

Friptura
de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi,
miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry,
hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan. Ingrediente: 2 bucati muschi
de vita 3 linguri sos de soia 2 catei de usturoi 1 lingura miere 2
linguri otet 3 linguri…
Read more »
29 August 2013

Amestec
de alune picante din: amestec de alune, zeama de lamaie, zahar tos,
condimente picante, praf de chilli, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g
amestec de alune zeama de la 1 lamaie 3 linguri zahar tos 2 linguri
amestec condimente picante 1 lingurita praf de chilli 1 lingurita sare
grunjoasa Mod de preparare: Rumeneşte uşor…
Read more »
29 August 2013

Salata
picanta cu somon afumat si crutoane din: somon afumat, amestec de
salata, rosii cherry, ceapa rosie, crutoane, otet, sos de soia, pudra de
chili, ulei, faina, apa, usturoi, chimen, miere. Ingrediente: 400 g
somon afumat 300 g amestec salata 200 g rosii cherry 1 ceapa rosie
crutoane otet sos de soia pentru sos picant:…
Read more »
29 August 2013

Coktail
Margarita de grapefruit din: zeama de lamaie, sare, zeama de grapefruit
roz, tequila, sirop de zahar. Ingrediente: zeama de la 1 lamaie 1
lingurita sare 100 ml zeama de grapefruit roz 50 ml tequila 2 linguri
sirop de zahar Mod de preparare: Unge buza paharului de Martini cu
zeamă de lămâie şi apoi…
Read more »
29 August 2013

Humus
delicios din: conserve de naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de
masline extravirgin, suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de
coriandru. Ingrediente: 2×400 g conserve de naut, scurs de apa 2 catei
mari de usturoi, tocati mare 3 linguri de iaurt gras 3 linguri pasta de
susan 3 linguri ulei de masline…
Read more »
29 August 2013

Suc
de spanac cu morcov si lamaie din: spanac, morcov, lamaie. Ingrediente:
1/2 kg spanac 1 morcov 1/2 lămâie Mod de preparare: Se curăță
morcovul și se stoarce în storcătorul pentru rădăcinoase. Sucul obținut
se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se curăță și se spală
spanacul. Se pune în blender…
Read more »
29 August 2013

File
de cod cu sos de iaurt din: file de cod, ulei, scortisoara, cardamom,
cuisoare, frunze de dafin, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de turmeric,
pudra de chimen, praf de chili, iaurt, ardei iute, sare, piper, orez
basmati. Ingrediente: 600 g file de cod ulei de gatit 1 bucata de
scortisoara 4 pastai cardamom 3…
Read more »
29 August 2013

Salata
de paste cu branza cheddar si rosii cherry din: paste fusilli, branza
cheddar, broccoli, conopida, rosii cherry, masline, ulei de masline,
otet alb, patrunjel verde, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, ardei
iute, oregano. Ingrediente: 300 g paste fusilli 250 g branza cheddar 3-4
buchetele de broccoli 2-3 buchetele de conopida 200 g rosii cherry…
Read more »
29 August 2013

O
reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata,
ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 150 g
unt 200 g făina 5 ouă 250 g zahăr 100 g alune nesărate 50 g ciocolată 3
linguriţe ness 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 linguriţă pudră de
scorţişoară…
Read more »
29 August 2013

O
reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca
lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze. Ingrediente: 5 oua 5
linguri ulei 250 g zahăr 250 g făină 3-4 linguriţe ness Ingrediente
umplutură : 250 g frişca lichidă 250 g ciocolată albă de menaj 3
linguriţe ness 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau…
Read more »
29 August 2013

O
reteta delicioasa de chec aperitiv cu: ficatei de pui, ceapa, usturoi,
paine, orez, oua, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g
ficăţei de pui 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri
orez 4 ouă pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi
ficăţeii, îi speli în apă…
Read more »
29 August 2013

Salata
cu piept de pui si legume din: piept de pui, telina apio, ceapa, ardei
gras, mar, masline verzi, nuca, salata creata, boabe de piper, foaie de
daifn, maioneza, iaurt, miere, zeama de lamaie, chili, sare, piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 2 fire de telina apio 2-3 fire de ceapa 1
ardei gras…
Read more »
28 August 2013

Ceaiurile
fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament
naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a
doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale
beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni,
ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in…
Read more »
28 August 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
ghebe O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din:
ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare,
piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe…
Read more »
28 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Retete pentru iarna: Muraturi
asortate Muraturi asortate din:…
Read more »
28 August 2013

Cand
66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie
sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de
aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari
despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe
zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie…
Read more »
28 August 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
smochine O reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine,
ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe
piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt…
Read more »
28 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase Conserve…
Read more »
28 August 2013

Denumit
de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele
plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze
natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu,
B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea
diverselor afectiuni ale organismului. Un studiu australian efectuat pe
un esantion de 95…
Read more »
28 August 2013

Unele
persoane se ingrasa chiar daca maninca putin, in timp ce altele nu
reusesc sa creasca in greutate in pofida faptului ca maninca foarte
mult. Totul tine de metabolismul fiecaruia…iar dieta bogata in proteine
vrea sa te ajute sa slabesti mincind putin si sanatos. Pe aceasta linie a
metabolismului, s-au incercat numeroase diete, printre care…
Read more »
28 August 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca
preparata in casa Zacusca de morcovi si mere O reteta delicioasa de
zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei,
otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg
mere…
Read more »
28 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »
28 August 2013

Ceaiul
verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in
urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale
naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia
Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat,
frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti,…
Read more »
28 August 2013

Arpagicul
face pane diu familia allium, care cuprinde, de asemenea, ceapa,
usturoiul fi – surpriză! – crinul. A fost descoperit pentru prima dată
cu peste 5 000 de ani în urmă în China. Arpagicul creşte cam peste tot
în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase, cum sunt
Siberia, Suedia şi America de Nord. Romanii au…
Read more »
28 August 2013

Desert
cu mere si scortisoara din: aluat, mere, lamaie, scortisoara, miere,
unt. Ingrediente: 250-275 g aluat 2 mere 1/2 lamaie 1/2 lingurita de
scortisoara 3 lingurite miere 25-30g unt Mod de preparare: Se curata
merele si se taie felii. Se presara putina zeama de lamaie. Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga…
Read more »
28 August 2013

Salata
cu verdeturi si oua din: castraveti, oua, ceapa, marar, creme fraiche,
maioneza, lapte batut, otet de vin rosu, usturoi, sos worchershire,
mustar, ceapa, seminte de telina, sare. Ingrediente: 4 castraveti
cornison 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa 1 legatura de marar pentru
sos: 4 linguri creme fraiche 100 g maioneza 2 linguri cu…
Read more »
28 August 2013

Placinta
cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure,
biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina alba 75 g unt 6 linguri zahar 1 praf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie pentru umplutura: 500 g mure 100 g zahar
100…
Read more »
28 August 2013

Muschiulet
de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare,
piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin
alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura. Ingrediente: 500 g
muschi de porc sare piper 1 legatura verdeata asortata 50 g crema de
branza de vaci 1 lingura pesmet 125 g…
Read more »
28 August 2013

Sarmale
cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon,
ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel.
Ingrediente: 500-700 g carne tocata de porc 1 varza mica (diametru in
jur de 20 cm) 250 g bacon feliat 1 ceapa alba 1/2 cana cu orez 1 ou 2
cutii cu…
Read more »
28 August 2013

Salata
cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola,
mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper,
smantana, tarhon uscat. Ingrediente: 300 g amestec salata 100 g branza
gorgonzola 3 mere ionatane 2-3 fire telina apio 1 ceapa rosie mica 150 g
nuca zeama de lamaie sare piper pentru sos:…
Read more »
28 August 2013

O
reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa,
chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200
ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de
pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:…
Read more »
28 August 2013

O
reteta delicioasa de chec cu:zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie,
sare. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 2 pere 5 ouă 125 g unt topit 1
lămâie 1 praf de sare Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de
coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe.…
Read more »
28 August 2013

Lipie
cu ciuperci si carne de pui din: ulei de masline, ciuperci, usturoi,
lipii, branza brie, piept de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 200 g ciuperci Champignon brune 2 catei de
usturoi 4 lipii mari 200 g branza brie 2 piepti de pui fara os sare
piper 4 fire oregano…
Read more »
28 August 2013

Pui
cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui,
frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de
fenicul, ierburi proaspete. Ingrediente: 1,5kg pui Saie şi piper negru
proaspăt măcinat 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru 2
funze de dafin 1 bulb mare de fenicul,…
Read more »
28 August 2013

Ceaiul,
consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de
tumori pe creierşi de accident vascular cerebral, potrivit Simon
Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează
dailymail.co.uk. CercetătorulSimon Gibbons spune că,pentru a avea efecte
maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi
ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru a permite…
Read more »
28 August 2013

O
reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci,
unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 250 ml lapte 500 g ciuperci champignon
mici 10 g unt 1 morcov mare 1 cartof mare 1 fir de praz pătrunjel verde
50 ml…
Read more »
28 August 2013

Gem
de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen,
scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 1 1/2 kg rosii
tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc de lamaie 1 lingura de ghimbir
proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4 lingurita de scortisoara
1/8 de ligurita cuisoare 1 lingurita de…
Read more »
28 August 2013

Nuga
cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri,
fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 420 g
zahar pudra 300 g sirop de glucoza 60 ml apa 300 g miere 3 albusuri 120
g fistic prajit 300 g alune de padure 200 g migdale prajite 4-5 foi de
napolitana…
Read more »
28 August 2013

Milkshake
cu capsune si banane din: lapte, banana, capsune. Ingrediente: 300 ml
lapte 1 banană 10 căpșune Mod de preparare: Se curăță banana de
coajă și se pune în blender. Se spală căpșunele, se curăță de codițe și
se adaugă peste banană. Se toarnă și laptele. Se mixează toate foarte
bine și se…
Read more »
28 August 2013

Rulouri
de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza
feta, menta, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 vinete mici, lunguiete
ulei pentru uns 2 polonice de sos de rosii 2 linguri parmezan razuit
pentru umplutura: 150 g branza feta 3 frunze menta 1 fir de patrunjel
piper Mod de preparare: Tai codiţa…
Read more »
28 August 2013

Supa
de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana,
suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel
de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper 250 g file de peste (de
exemplu crap, salau,…
Read more »
28 August 2013

Somon
marinat in suc de citrice din: file de somon, zeama de portocale, zeama
de grapefruit, lamaie, vin alb, otet de din alb, ceapa, marar, zahar,
telina, ulei de masline, frunze de cicoare, boabe de piper rosu, sare.
Ingrediente: 1 kg file de somon foarte proaspat 100 ml zeama de
portocale 100 ml zeama de…
Read more »
28 August 2013

Foi
de napolitana cu zahar ars din: foi napolitane, unt, zahar, apa.
Ingrediente: un pachet foi napolitane 450 g unt 300 g zahar 250 ml apa
Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pun zahărul şi apa şi se
lasă până ce se formează un sirop gros. Se adaugă untul şi se amestecă
pentru…
Read more »
28 August 2013

Castraveti
murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei
rosu, usturoi. Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2
linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de
usturoi, curațați si zdrobiti Mod de preparare: Scurgeti sucul
muraturilor si puneti feliile de…
Read more »
28 August 2013

Napolitana
cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri,
faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata
neagra, frisca, unt. Ingrediente: un pachet foi de napolitane 150 ml
lapte 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 25 g faina 10 g amidon 200 ml
frisca lichida o pastaie de vanilie pentru glazura:…
Read more »
28 August 2013

Dulceata
de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1
kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat Mod de
preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă
clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de
seminţe. Pui…
Read more »
28 August 2013

Ciuperci
gratinate cu mozzarella din: bagheta, ulei de masline, usturoi, unt,
rozmarin, ciuperci, savlie, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 8
felii de bagheta 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 40 g unt
300 g ciuperci 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 2 bile de mozzarella
(100 g fiecare) sare piper …
Read more »
28 August 2013

Hamsii
in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din
vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2
linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet
din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit
Mod…
Read more »
28 August 2013

Savarine
insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta,
frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 15 g
drojdie proaspata un ou 200 ml lapte sare o lingura zahar 30 ml ulei
pentru sirop: 250 g zahar 350 ml apa esente dupa gust pentru servit:
frisca gem de capsune Mod…
Read more »
28 August 2013

Cocktail
Pina Colada cu rom si ananas din: suc de ananas, rom, lapte de cocos,
fulgi de gheata, ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 120 ml rom
alb 100 ml lapte de cocos 8 linguri fulgi de gheaţa 2 felie de ananas
Mod de preparare: Sucul de ananas se amestecă cu romul și…
Read more »
28 August 2013

Friptura
suculenta din: muschiulet de porc, ceapa alba, ulei, sare. Ingrediente:
un muschiulet de porc 3 cepe albe 100 ml ulei sare Mod de preparare:
Pe fundul unui vas de cuptor se face un pat de ceapă tăiată rondele.
Carnea bine spălată se trece prin ulei şi se aşază peste ceapă. în tavă
se…
Read more »
28 August 2013

Tarta
delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou,
bicarbonat, cacao neagra, apa, unt. Ingrediente: 3 linguri miere 3
linguri cu zahar 3 linguri cu lapte 50 g unt 350 g faina 1 ou 1
lingurita rasa cu bicarbonat pentru crema: 2 linguri cu varf de cacao
neagra 6 linguri cu apa 3…
Read more »
28 August 2013

Noodles
de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.
Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa
minerala Amidon Mod de preparare: Combinati faina si amestecati
usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar
usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.…
Read more »
28 August 2013

Desert
cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea
instant, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra
(minim 80% cacao) 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 lingurite de cafea
instant 50 g cacao esenta de rom (optional) Mod de preparare: Pune
într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi,…
Read more »
28 August 2013

Ciuperci
cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina,
supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet,
ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare. Ingrediente: 400 g ciuperci de
padure asortate 3 linguri unt 2 linguri faina 750 ml supa de ciuperci 1
ceapa 200 ml smantana dulce 200 ml smantana…
Read more »
28 August 2013

Cocktail
Martini cu capsune din: martini, capsune, frunze de menta. Ingrediente:
400 ml Martini 100 g căpșune frunze de mentă Mod de preparare: Se
spală fructele și se taie felii. Se pun în băutură, odată cu câteva
frunze de mentă. Se toarnă în pahare și se adaugă gheață. Cocktail
Martini cu capsune …
Read more »
28 August 2013

Salata
cu pastai, rubarba si migdale din: fasole galbena, rubarba, migdale,
rucola, suc de portocala, ulei de masline cu aroma de lamaie, sare de
mare, mozzarella. Ingrediente: 250 g fasole galbena pastai 1 tija de
rubarba, feliata subtire 50 g migdale decojite 125 g rucola sucul de la 1
portocala 3-4 linguri ulei de masline…
Read more »
28 August 2013

Tartar
de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa,
ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry,
frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte
proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata
foarte marunt 4 linguri ceapa de…
Read more »
27 August 2013

Se
crede că usturoiul provine din Asia. Vechii egipteni venerau usturoiul
fi îfi hrăneau sclavii cu el pentru a-i menţine in formă. Usturoiul a
fost principalul condiment al bucătăriei mediteraneene timp de sute de
ani. Cu o aromă puternică, având proprietăţi antiseptice, antibiotice şi
antifungice, merge de minune atât în farmacie, cât şi în bucătărie.…
Read more »
27 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: …
Read more »
27 August 2013

Programeaza-ti
mesele Seteaza un cronometru la 20 de minute si reinventeaza-te ca o
persoana care mananca incet. Acesta ar trebui sa fie unul dintre
principalele obiceiuri pentru a slabi fara a trece printr-o dieta
complicata. Savureaza fiecare muscatura, mancatul intr-un ritm mai lent
declanseaza hormonii care iti lasa impresia ca esti satul. Mancatul “pe
fuga”…
Read more »
27 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi: Muraturi asortate cu…
Read more »
27 August 2013

Sucuri
si smoothies: Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos Cocktail Kamikaze cu
nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata
si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas
23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie Mod de
preparare: Se…
Read more »
27 August 2013

Senzatia
de foame nu este deloc placuta, nu e sanatoasa si poate ingreuna
pierderea in greutate. Dar, ca sa slabesti, nu trebuie neaparat sa
urmezi un plan strict de dieta si cea mai buna strategie este sa consumi
alimente satioase pe tot parcursul zilei. E mult mai eficient sa te
concentrezi mai degraba pe ce…
Read more »
27 August 2013

Dieta
este un component important al starii de sanatate. Educatia
nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in
mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie
substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature. Varietatea,
echilibrul si moderatia sunt componentele de baza ale dietei sanatoase.
Alimentatia unui om sanatos se bazeaza pe…
Read more »
27 August 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca:
Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si ardei copti din:
fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin,
piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob…
Read more »
27 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve…
Read more »
27 August 2013

Bauturi
racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie
din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun
în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se
mixează, iar amestecul…
Read more »
27 August 2013

Retete
rapide: Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola
Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de
masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute,
piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt,
faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine. …
Read more »
27 August 2013

Salate:
Salata de vinete cu iaurt Salata de vinete cu iaurt din: vinete,
sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente:
2 vinete (circa 300 g fiecare) sare piper 120 ml ulei de masline sucul
de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2 linguri cu varf iaurt gras sau
smantana…
Read more »
27 August 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi:…
Read more »
27 August 2013

Grisine
din: faina, apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, sare, ulei,
seminte de susan. Ingrediente: 1/2 ceasca de faina 3/4 cana de apa
calda 1 lingurita miere 1 pachet drojdie uscata 1 1/2 cana faina 3
linguri ulei de masline 1 1/2 lingurite sare Ulei seminte de susan,
semințe de mac, cimbru tocat,…
Read more »
27 August 2013

Cocktail
Orange Juice cu fulgi de gheata din: portocale, fulgi de gheata.
Ingrediente: 4 portocale fulgi de gheață Mod de preparare: Se
storc portocalele și se amestecă cu fulgii de gheață. Se pune în pahare
și se sevește proaspăt.
Read more »
27 August 2013

Salata
de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de
lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente: 2 vinete (circa 300 g fiecare) sare
piper 120 ml ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2
linguri cu varf iaurt gras sau smantana Mod de preparare: Se spală
vinetele,…
Read more »
27 August 2013

Sarlota
cu vanilie si struguri din: lapte batut, lapte, gelatina, zahar, zahar
vanilat, afine, struguri, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 400 ml
lapte batut 100 ml lapte fierbinte 6 foi gelatina 3-4 linguri cu zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 200 g afine 200 g struguri 200 ml frisca
lichida ciocolata alba Mod de preparare:…
Read more »
27 August 2013

Salata
mexicana cu sos din: fasole rosie, boabe de porumb, ardei gras, rosii,
avocado, chimion, coriandru, chili, usturoi, suc de portocale, suc de
limeta, ceapa, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie
fasole rosie boabe 1 cutie mica boabe porumb 1-2 castraveti 1 ardei
gras verde 1 ardei gras rosu 2 rosii 1…
Read more »
27 August 2013

Vinete
cu ceapa si branza din: vanata, rosie, ceapa, chimen, sare, branza,
unt, ulei. Ingrediente: 1 vanata potrivita 1 rosie 1 ceapa 1 lingurita
de chimen macinat sare 400 g branza (dulce, telemea si de burduf, in
parti egale) 1 lingura unt 1 lingura ulei Mod de preparare: Feliezi
vânata în lung, cât de…
Read more »
27 August 2013

Cocktail
Martini din: martini, lamaie, gheata. Ingrediente: 200 ml Martini 1
lămâie gheata Mod de preparare: Se toarnă băutura în cupe, se adaugă
gheață și se ornează cu rondele de lămâie. Cocktail Martini
Read more »
27 August 2013

Salata
cu surimi si avocado din: batoane surimi, avocado, usturoi, ulei,
lamaie, galbenus, mustar, ulei, iaurt, sare, lamaie. Ingrediente: 10
batoane surimi 1-2 avocado 1 catel de usturoi ulei lamaie pentru sos: 1
galbenus fiert 1 galbenus crud 1/2 lingurita mustar 200 ml ulei 125 ml
iaurt sare lamaie Mod de preparare: Taie batoaneleîn…
Read more »
27 August 2013

Desert
cu nectarine din: foaie de aluat, migdale, zahar cu aroma de
scortisoara, nectarine, zahar pudra, inghetata de vanilie. Ingrediente: 1
foaie de aluat fraged decongelat (daca este cazul) 2 linguri de migdale
pisate 2 lingurite de zahar cu aroma de scortisoara 4 nectarine mari
taiate in jumatati si curatate de samburi zahar pudra pentru…
Read more »
27 August 2013

Creveti
cu legume pe pat de orez fiert din: ulei, usturoi, creveti, zahar,
castarvete, ceapa rosie, ardei, morcov, orez, supa, otet, sos de rpune,
piper alb, faina de porumb. Ingrediente: ulei de gătit 3 catei de
usturoi, tocat 400 g de creveti, decojiti 2 lingurite de zahar 1/2
castravete, curatat 1/2 ceapa rosie, curatata…
Read more »
27 August 2013

Vinete
cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei
iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper.
Ingrediente: 2 vinete (circa 500 g) 1 morcov sare 1 dovlecel (200 g) 1
ceapa mica 2 ardei iuti rosii 4 rosii uscate conservate in ulei 1 fir
cimbru 200 g tofu 4…
Read more »