marți, 3 septembrie 2013

Retete rapide #94

Retete rapide:

Briose cu iaurt si afine

24 August 2013
Briose_cu_iaurt_si_afineBriose cu iaurt si afine din: faina, zahar pudra, oua, unt, iaurt, praf de copt, afine, sare. Ingrediente: 200 g faina 150 g zahar pudra 2 oua 120 g unt moale un pahar mic iaurt un plic praf de copt 200 g afine spalate 3 linguri zahar pentru fructe sare   Mod de rpeparare: Afinele…
Read more »





Salata de cruditati si castane

24 August 2013
Salata_de_cruditati_si_castaneSalata de cruditati si castane din: morcovi, telina, patrunjel, mere, lamai, alune de padure, castane, miez de nuca, galbenusuri, otet de vin, unt, miere, sare, piper, marar. Ingrediente: doi morcovi o telina mica o radacina de patrunjel doua mere 3 lamai 100 g alune de padure 200 g castane fierte 50 g miez de nuca…
Read more »





Zacusca din patlagele verzi

24 August 2013
Zacusca_din_patlagele_verziZacusca din patlagele verzi din: patlagele verzi, gogosari rosii, ceapa, patlagele rosii, boabe de piper, sare, foi de dafin, untdelemn, zahar. Ingrediente: 5 kg patlagele verzi 3 kg gogosari rosii 3 kg ceapa 3 kg patlagele rosii sare 2 linguri boabe de piper 8-10 foi de dafin 1 l untdelemn optional, zahar   Mod de…
Read more »





Cheese cake cu fructe de pădure

24 August 2013
Cheese_cake_cu_fructe_de_padureCheese cake cu fructe de pădure din: branza ricotta, zahar pudra, esenta de vanilie, oua, biscuiti, unt, suc de lamaie, coaja de lamaie, fructe de padure. Ingrediente: 500 g branza ricotta 125 g zahar pudra o lingurita esenta vanilie 2 oua 260 g biscuiti sfaramiciosi 160 g unt moale sucul si coaja unei lamai pentru…
Read more »





Supă de găluşti cu caş

24 August 2013
Supa_de_galusti_cu_casSupă de găluşti cu caş din: dovlecei, cartofi, ceapa, ardei grasi, radacina de patrunjel, telina, varza, rosii, patrunjel, sare, piper, gulie, orez, cas, oua, faina, unt, sare. Inrgediente: 2 dovlecei 3 cartofi 3 cepe 2 ardei grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina 1 varza mica 4 rosii sau suc de rosii 1/2 legatura de…
Read more »





Salata de paste cu rucola si rosii uscate

24 August 2013
Salata_de_paste_cu_rucola_si_rosii_uscateSalata de paste cu rucola si rosii uscate din: orzo, busuioc, ulei de masline extravirgin, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii uscate, rucola. Ingrediente: 350 g de orzo sau alt tip de paste scurte 20 g busuioc 4 linguri ulei de masline extravirgin 25 g de parmezan, dat pe razatoarea mica, plus extra pentru…
Read more »





Reteta zilei: Minipizza cu mamaliga si rosii cherry

24 August 2013
Minipizza_cu_mamaliga_si_rosii_cherry_09Minipizza cu mamaliga si rosii cherry din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper, busuioc, bacon, mamaliga, sos de rosii, mozzarella.   Ingrediente: 2 cesti rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2 linguri de busuioc proaspat (tocat) 4 felii de…
Read more »





Inghetata cu sos de zmeura

24 August 2013
Inghetata_cu_sos_de_zmeuraInghetata cu sos de zmeura din: zmeura, apa, zahar, galbenusuri, pastaie de vanilie, zahar, lapte, frica, zmeura. Ingrediente: pentru sos: 250 g zmeura 100 ml apa 50 g zahar pentru inghetata: 4 galbenusuri o pastaie de vanilie 90 g zahar 300 ml lapte 200 ml frisca lichida pentru servit: zmeura   Mod de preparare: Pentru…
Read more »





Macrou copt, cu legume şi tarhon

24 August 2013
Peste_10Macrou copt, cu legume şi tarhon din: fileuri de macrou, zucchini, arde gras, ceapa rosie, morcov, ulei, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de macrou 1 zucchini mic, taiat julien 1 ardei gras rosu, mai mic, taiat fasii subtiri 1/4 cana ceapa rosie, taiata pestisori 1 morcov, taiat julien 1 lingura ulei 2 linguri…
Read more »





Strudel cu sunca

24 August 2013
Strudel_cu_suncaStrudel cu sunca din: aluat, smantana, sunca, galbenusuri, ardei grasi, susan. Ingrediente: un pachet aluat foitaj congelat 5-6 linguri smantana 300 g sunca, dupa gust 2 galbenusuri 2 ardei grasi rosii 4-5 linguri susan neprajit   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se întinde pe masa din bucătărie si se lasă la decongelat. După ce…
Read more »





Sos de ardei capia

24 August 2013
Sos_de_ardei_capiaSos de ardei capia din: patlagele rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, busuioc, piper, tulpina de telina, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg patlagele rosii 1 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei capia rosii 500 g ceapa 2 legaturi busuioc 1/2 lingurita piper negru macinat 1 tulpina de telina cu frunze 3…
Read more »





Fresh de grapefruit cu miere

24 August 2013
Fresh_de_grapefruit_cu_miereFresh de grapefruit cu miere din: grapefruit, mandarine, miere. Ingrediente: 2 fructe grapefruit 2 mandarine 1 linguriță miere     Mod de preparare: Se storc fructele și se amestecă cu mierea. Se toarnă în pahare. Se servește proaspăt.    
Read more »





Reteta zilei: Prajitura Rigo-Jancsi

23 August 2013
Prajitura_Rigo_Jancsi_20Prajitura Rigo- Jancsi este o minunatie dulce care va invita s-o savurati de indata ce-i aruncati o privire. Desi este o prajitura de casa are aspectul prajiturilor de cofetarie asa ca puteti s-o pregatiti si intr-o zi speciala din viata dumneavoastra pentru ca va lasa o impresie deosebita.   Ingrediente: pentru un blat: 6 oua…
Read more »





Pizza cu spanac si mozzarella

23 August 2013
Pizza_cu_spanac_si_mozzarellaPizza cu spanac si mozzarella din: drojdie, faina, sare, apa, zahar, ulei, spanac, mozzarella. Ingrediente: pentru aluat: un plic drojdie uscata 500 g faina o lingurita sare 250 ml apa calduta o lingurita zahar o lingurita ulei pentru umplutura: 500 g spanac decongelat 200 g mozzarella   Mod de preparare: Pentru aluat, într-un vas, se…
Read more »





Fusilli cu sos de rosii si busuioc

23 August 2013
Fusilli_cu_sos_de_rosii_si_busuiocFusilli cu sos de rosii si busuioc din: paste fusilli, ceapa, ulei, suc de rosii, rosii cherry, ricotta, parmezan, frunze de busuioc. Ingrediente: o puga de paste fusilli o ceapa mica o lingura ulei 150 ml suc de rosii 5-6 rosioare cherry 3 linguri ricotta 3 linguri parmezan cateva frunze busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Pui cu orez si sofran

23 August 2013
Pui_cu_orez_si_sofranPui cu orez si sofran din: orez, copane de pui, piept de pui, vin, ceapa, ardei gras, usturoi, mazare, lamaie, sofran, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob rotund 2 copane si pieptul unui pui 200 ml vin sec o ceapa un ardei rgas verde 2 catei de usturoi 100 g mazare…
Read more »





Supa alba de legume

23 August 2013
Supa_alba_de_legumeSupa alba de legume din: cartofi, morcovi, praz, radacina de telina, verdeata, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 2 bucati albe de praz o felie radacina de telina verdeata, dupa gust o lingura ulei sare   Mod de preparare: In oala de fiert supa, se încinge mai întâi uleiul şi se că­leşte prazul tăiat…
Read more »





Salata cu bacon si fasole

23 August 2013
Salata_cu_bacon_si_fasoleSalata cu bacon si fasole din: bacon, otet de xeres, ardei copti, fasole alba, spanac. Ingrediente: 12 felii de bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g spanac   Mod de preparare: Incinge o tigaie şi…
Read more »





Tocanita cu ficat

23 August 2013
Tocanita_cu_ficatTocanita cu ficat din: ficat de pui, ardei grasi, cartofi, ceapa, concentrat de pui, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o tavita ficat de pui 2 ardei grasi de culouri diferite 4 cartofi o ceapa mare un cub concentrat de pui 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei sare piper   Mod de…
Read more »





Castraveti cu usturoi si ardei iute

23 August 2013
Castraveti_cu_usturoi_si_ardei_iuteCastraveti cu usturoi si ardei iute din: castraveti, usturoi, ardei iute, zahar, tulpina de telina, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 3 kg castraveti 250 g usturoi 15 ardei iuti 6 linguri zahar 2-3 tulpini de telina cu frunze 1 lingura cu sare grunjoasa 1 l apa   Mod de preparare: Speli legumele şi tulpini­le de ţelină.…
Read more »





Cannelloni cu brânză si verdeata

23 August 2013
Cannelloni_cu_brânza_si_verdeataCannelloni cu brânză si verdeata din: paste cannelloni, branza de vaci, telemea, ceapa verde, smantana, verdeata. Ingrediente: 8 tuburi de paste cannelloni 350 g branza de vaci 100 g telemea sarata o legatura ceapa verde pentru copt: un pahar mare de smantana pentru servit: verdeata   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert numai…
Read more »





Salata cu ou si cartofi

23 August 2013
Salata_cu_ou_si_cartofiSalata cu ou si cartofi din: cartofi, oua, fasole verde, costita afumata, masline, frunze de spanac, usturoi, ulei de masline, otet, mustar de dijon, capere, crutoane. Ingrediente: 750 g cartofi 3 oua 200 g fasole verde, curatata 6 felii de costita afumata sau bacon 100 g masline negre cu sau fara samburi, dupa rpeferinte 100…
Read more »





Sos dulce acrisor cu ienibahar

23 August 2013
Sos_dulce_acrisor_cu_ienibaharSos dulce acrisor cu ienibahar  din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar, piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg rosii 750 g ceapa 250 ml otet din vin 250 g zahar 1 lingura piper negru macinat 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 lingura de sare 2 linguri boabe de mustar 3-4…
Read more »





Reteta zilei: Varza murata

23 August 2013
Varza_murata_07Varza murata din: varza, sare, seminte de chimen.   Ingrediente: 1 varza 1 1/2 linguri de sare 1 linguri de seminte de chimen (optional, pentru aroma)       Mod de preparare: Se indeparteaza frunzele exterioare ale verzei, se taie in sferturi, apoi se toaca marunt. Transferati intr-un castron mare si adaugati sare. Cu ajutorul…
Read more »





Paste gratinate cu sos alb

23 August 2013
Paste_gratinate_cu_sos_albPaste gratinate cu sos alb din: paste, broccoli, conopida, unt, faina, apa, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: o punga paste cateva buchetele broccoli cateva buchetele conopida pentru sos: 125 g unt 45 g faina 50 ml apa clocotita sare piper nucsoara   Mod de preparare: In două vase cu apă şi un praf de sare se…
Read more »





Dorada cu mustar si lamaie

23 August 2013
Peste_10Dorada cu mustar si lamaie din: doarada, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper alb. Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cana zeama de lamaie 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana mustar de Dijon 3 linguri marar proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 1 lingura…
Read more »





Supă cu pui şi legume

23 August 2013
Supa_cu_pui_si_legumeSupă cu pui şi legume din: piept de pui, naut, ardei capia, morcov, telina, ceapa verde, usturoi verde, boabe de porumb, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: doi piepti de pui 100 g naut doi ardei capia un mrocov o telina mica o legatura ceapa verde usturoi verde 100 g boabe de…
Read more »





Fresh de rodii cu miere

23 August 2013
Fresh_de_rodii_cu_miereFresh de rodii cu miere din: miere, rodii. Ingrediente: 50 g miere 2 rodii coapte   Mod de preparare: Se desfac rodiile și se scot semințele. Se pun în blender odată cu mierea și se pasează. Se toarnă în pahare și se servește proaspăt. Fresh de rosii cu miere  
Read more »





Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie

23 August 2013
Sos_de_ardei_cu_usturoi_si_ceapa_rosieSos de ardei cu usturoi si ceapa rosie din: ardei, rosii coapte, usturoi, suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa rosie, frunze de coriandru. Ingrediente: 2 ardei rosii, taiati in jumatate pe lungime 6 rosii coapte, curatate de seminte 1 catel de usturoi, zdrobit sucul de la 1 lime 1…
Read more »





Cartofi cu ciuperci si marar

23 August 2013
Cartofi_cu_ciuperci_si_mararCartofi cu ciuperci si marar din: cartofi, faina, ciuperci, unt, ou, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 300 g cartofi 25 g făină 300 g ciuperci 100 g unt 1 ou ulei mărar proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se decojesc imediat și se dau pe răzătoarea mare. Li se…
Read more »





Reteta zilei: Sushi cu ton

23 August 2013
Sushi_cu_ton_09Sushi cu ton din: foi de alge marine, sare de mare, ulei de susan, ton, sos de soia, praz, coriandru, seminte de susan negru.   Ingrediente: 1 pachet foi de alge marine sare de mare ulei de susan 1 bucata ton, taiat cuburi 1 lingura de sos de soia 2 fire praz, taiat felii subtiri…
Read more »





Omleta cu rosii cherry cu busuioc

23 August 2013
Omleta_cu_rosii_cherry_cu_busuiocOmleta cu rosii cherry cu busuioc din: unt, oua, rosii cherry, busuioc, lapte, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 6 ouă 10 roșii cherry 2-3 crenguțe busuioc proaspăt 2 -3 linguri lapte sare piper   Mod de preparare: Roșiile se opăresc în apă clocotită, se decojesc și se toacă mărunt. Untul se încinge într-o tigaie…
Read more »





Paste cu carne de pui si rosii

23 August 2013
Paste_cu_carne_de_pui_si_rosiiPaste cu carne de pui si rosii din: paste penne, piept de pui, ciuperci, ardie grasi, dovlecel, rosii, cascaval, sare, piper, verdeata. Ingrediente: o punga de paste penne 300 g piept de pui 150 g ciuperci pleurotus 2 ardei grasi de culori diferite un dovlecel cateva rosii mici 200 g cascaval sare piper verdeata  …
Read more »

Friptura de porc cu bacon

23 August 2013
Friptura_de_porc_cu_baconFriptura de porc cu bacon din: cotlete de porc, bacon, cartofi, sare, piper, rozmarin, usturoi, supa de legume. Inrgediente: 1 kg cotlet de porc 150 g bacon 1 kg cartofi sare piper rozmarin 1 capatana de usturoi 200 ml supa de legume   Mod de preparare: Cureţi de pieliţe şi speli cotletul. Il ştergi şi…
Read more »





Supă-cremă de cartofi cu bacon

23 August 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_baconSupă-cremă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, lapte, unt, bacon, cascaval, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe albe potrivite 1 l lapte 50 g unt 300 g bacon 250 g cascaval sare piper busuioc, pentru decor   Mod de preparare: Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare. Cureţi…
Read more »





Papanaşi cu dulceaţă de afine

23 August 2013
Papanasi_cu_dulceata_de_afinePapanaşi cu dulceaţă de afine din: branza dulce de vaca, faina, zahar, bicarbonat, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, smantana, dulceata de afine, ulei. Ingrediente: 500 g branza dulce de vaca 400 g faina 100 g zahar 10 g bicarbonat 2 pliculete zahar vanilat 2 oua coaja rasa de la o lamaie 500 ml smantana…
Read more »





Salata cu oua de prepelita si rucola

23 August 2013
Salata_cu_oua_de_prepelita_si_rucolaSalata cu oua de prepelita si rucola din: sparanghel, fenicul, ulei de masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale, rucola, capere, sunca de parma, patrunjel, ciabatta. Ingrediente: 2 legaturi de sparanghel, cu partea lemnoasa inlaturata 3 capatani mici de fenicul, taiate in felii subtiri ulei de masline 2 linguri otet de…
Read more »





Fresh de portocale

23 August 2013
Fresh_de_portocaleFresh de portocale din: portocale, fructul pasiunii, frunze de menta. Ingrediente: 2 portocale 2 bucăți fructul pasiunii frunze de mentă   Mod de preparare: Se curăță fructele pasiunii, se taie cuburi și se pasează în blender. Se adaugă sucul de portocale și se mai mixează puțin. Se toarnă în pahare, se adaugă felii de portocală…
Read more »





Sos pentru iarna

23 August 2013
Sos_pentru_iarnaSos pentru iarna din: rosii, ardei capia, frunze de telina, otet, zahar, ardei iute, busuioc uscat, piper negru, cimbru, sare. Ingrediente: 10 kg rosii carnoase 2 kg ardei capia 1 legatura frunze de telina 9 frunze de dafin 350 ml otet 350 – 400 g zahar 2-3 linguri ardei iuti uscati si rasniti 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Ceapa caramelizata

23 August 2013
Ceapa_caramelizata_08Ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline, sare.   Ingrediente: 3-5 kg ceapa 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de sare       Mod de preparare: Curatati si feliati ceapa subtire. Transferati intr-o cratita mare. Adaugati ulei de masleine si sare. Puneti capacul si gatiti cateva ore la foc mic. Amestecati din cand…
Read more »





Paste cu tocană de ton

23 August 2013
Paste_cu_tocana_de_tonPaste cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 320 g paste scurte 300 g ton 1/2 lingura capere 2 fileuri de ansoa, taiate bucatele 5 rosii 5 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb sec 2 catei…
Read more »





Muraturi cu fructe

23 August 2013
Muraturi_cu_fructeMuraturi cu fructe din: mere acrisoare, pere, struguri, conopida, patlagele verzi, radacina de hrean, boabe de mustar, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 500 g mere acrisoare 500 g pere tari 1 kg struguri albi si negri 1 conopida de dimenisuni mijlocii 500 g patlagele verzi 1 radacina de telina cu frunze 2-3 radacini groase de hrean…
Read more »





Plăcintă cu brânză şi mălai

23 August 2013
Placinta_cu_brânza_si_malaiPlăcintă cu brânză şi mălai din: faina, unt, apa, drojdie, smantana, branza telemea, branza de burduf, oua, lamaie, malai, sare, legume de sezon. Ingrediente: 500 g faina un pachet unt 250 ml apa 20 g drojdie 150 ml smantana 500 g branza telemea 200 g branza de burduf 5 oua o lamaie 100 g malai…
Read more »





Cartofi umpluţi cu somon afumat

23 August 2013
Cartofi_umpluti_cu_somon_afumatCartofi umpluţi cu somon afumat din: somon afumat, cartofi, ceapa verde, smantana, maioneza, crema de hrean, sare, piper. Ingrediente: 125 g somon afumat 4 cartofi de copt, mari 1/2 cana ceapa verde tocata 1/2 cana smantana cu continut redus de grasime sau iaurt simplu 3 linguri maioneza 3 linguri crema de hrean sare piper  …
Read more »





Legume pentru supe sau ciorbe

23 August 2013
Legume_pentru_supe_sau_ciorbeLegume pentru supe sau ciorbe din: morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei, ceapa alba, frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc, telina, sare grunjoasa neiodata. Ingrediente: cate 300 g morcovi, patrunjel, telina, gulii, pastarnac, varza, rosii, ardei verde si ceapa alba cate 1 legatura frunze de patrunjel verde, leustean, busuioc si telina 2 linguri…
Read more »





Dieta cu 1000 de calorii pe zi

22 August 2013
Dieta4Dieta cu 1000 de calorii pe zi contine aproximativ 65 grame de proteine (25%), 30 grame de lipide (30%) si 110 grame de glucide (45%), care trebuie repartizate la cele 3 mese principale zilnice astfel: Mic dejun: lapte degresat (200 ml), 2 iaurturi mici sau 200 grame brinza de vaci, 30 grame piine sau 2…
Read more »





Diete: Dieta Rina de 90 zile (principiile unei diete disociate)

22 August 2013
Dieta3Dieta Rina este una dintre cele mai in voga regimuri alimentare ale momentului. Este vorba de o dieta disociata , cu o durata de 90 zile, creata de un medic sportiv, ce garanteaza ca vei slabi intre 15 si 20 kilograme. Popularitatea dietei Rina se datoreaza faptului ca ea chiar functioneaza, este usor de urmat…
Read more »





Diete: Dieta Paleo

22 August 2013
Dieta2Dieta paleo este cel mai sănătos mod de alimentaţie care se bazează pe fondul genetic al corpului omenesc. Alimentele rafinate şi prelucrate pe care le consumăm frecvent reprezintă cauza bolilor şi dezechilibrelor din organismul nostru, cauzând deopotrivă şi creşterea în greutate, dar şi probleme precum infertilitate sau depresie. Paleodieta (dieta paleolitică) susţine astfel consumul de…
Read more »





Diete: Dieta ketogenica

22 August 2013
Dieta1Chiar daca este una dintre cele mai controversate diete, Dieta ketogenica are milioane de sustinatori in intreaga lume si s-a dovedit a fi extrem de eficienta in lupta impotriva kilogramelor in plus. Aceasta dieta este axata pe consumul alimentelor bogate in proteine si reducerea sau eliminarea carbohidratilor (legume, fructe, cereale, dulciuri). In acest fel depozitele…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura delicioasa cu fructe

22 August 2013
Prajitura_delicioasa_cu_fructe_10Prajitura delicioasa cu fructe din: unt, zahar brun, fructe, ierburi proaspete, faina, praf de copt, sare, oua, vanilie.   Ingrediente pentru topping: 3 linguri de unt nesarat 1/4 cana de zahar brun 2-3 cani de fructe, dupa preferinta 3-4 linguri ierburi proaspete, tocate Ingrediente pentru blat: 12 linguri unt nesarat, la temperatura camerei 3/4 ceasca…
Read more »





Fresh de piersici cu miere si lamaie

22 August 2013
Fresh_de_piersici_cu_miere_si_lamaieFresh de piersici cu miere si lamaie din: miere, piersici, lamaie. Ingrediente: 50 g miere 4 piersici proaspete 1 lămâie   Mod de preparare: Se stoarce lămâia. Sucul obținut se amestecă cu mierea. Se spală fructele, se decojesc, se scoate sâmburele și se taie bucăți. Se pasează în blender odată cu sucul de lămâie. Se…
Read more »





Pizza cu dovlecei şi carpaccio

22 August 2013
Pizza_cu_dovlecei_si_carpaccioPizza cu dovlecei şi carpaccio din: dovlecei, ardei capia, carcaccio de vita, ceapa verde, masline, rosii, apa, zahar tos, drojdie, faina, ulei de masline, cascaval, sare, piper, oregano. Ingrediente: un dovlecel doi ardei capia 300 g carpaccio de vita o legatura ceapa verde 100 g masline feliate doua rosii 300 ml apa zahar tos 7…
Read more »





Dovlecei marinati

22 August 2013
Dovlecei_marinatiDovlecei marinati din: dovlecei, usturoi, apa, otet, sare, piper, zahar, morcovi, rosii. Ingrediente: 10 dovlecei tineri, spalati si taiati dupa preferinta 3 capatani de usturoi, curatati si tocati 250 ml apa 150 ml otet sare piper boabe 3 linguri zahar 3 morcovi, curatati si taiati rondele 4 rosii, spalate si taiate cuburi   Mod de…
Read more »





Dovlecei la cuptor

22 August 2013
Dovlecei_la_cuptorDovlecei la cuptor din: cartofi dulci, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, seminte de floarea soarelui, semnte de in, ulei de masline, cimbru, sare, piper, ceapa verde, usturoi verde. Ingrediente: doi cartofi dulci doi dovlecei 4 rosii o ceapa 4 catei de usturoi 50 g seminte de floarea soarelui 25 g seminte de in 100 ml ulei…
Read more »





Placinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata

22 August 2013
Placinta_haiduceasca_cu_ficat_de_vita_si_carne_tocataPlacinta haiduceasca cu ficat de vita si carne tocata din: lapte, aluat, ficat de vita, carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui, ou, sare, piper. Ingrediente: 300 ml lapte 500 g aluat foitaj 200 g ficat de vită sau de porc 200 g carne tocată de vită 2-3 linguri pesmet 2 căței…
Read more »





Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos

22 August 2013
Cocktail_Kamikaze_cu_nuca_de_cocosCocktail Kamikaze cu nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas 23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in shaker, se agita și se strecoara…
Read more »





Omleta cu mazare si somon afumat

22 August 2013
Omleta_cu_mazare_si_somon_afumatOmleta cu mazare si somon afumat din: ulei de masline, somon afumat, mazare, oua, ceapa verde, capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 30 ml ulei de măsline 200 g somon afumat 250 g mazăre din conservă 6 ouă ceapă verde capere sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Se taie ceapa verde mărunt și 100…
Read more »





Merluciu gratinat

22 August 2013
Peste_6Merluciu gratinat din: fileuri de merluciu, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, rosii, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fileuri de merluciu 1 legatura patrunjel 100 ml ulei de masline 3 linguri otet din vin alb 8 rosii medii, taiate jumatati 4-5 linguri pesmet sare si piper   Mod de preparare: Curăţaţi cu…
Read more »





Vinete cu ton si capere

22 August 2013
Vinete_cu_ton_si_capereVinete cu ton si capere din: vinete, sare, ulei de masline, piper negru, ton, vin, capere, lime. Ingrediente: 2 vinete mari sare 2 linguri ulei de măsline Piper negru 1 conservă de ton (în ulei) 100 ml vin alb sec 60 g capere 1 lime   Mod de preparare: Vinetele se spală și se taie…
Read more »





Salata de vinete in otet

22 August 2013
Salata_de_vinete_in_otetSalata de vinete in otet din: vinete, otet, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 8 vinete 32 linguri otet 8 capatani de usturoi 400 ml ulei sare piper patrunjel, optional   Mod de preparare: Speli vinetele şi le ştergi. Le tai rondele de grosime potrivită, le dai cu sare şi le laşi să iasă zeama…
Read more »





Reteta zilei: Piept de rata cu legume la cuptor

22 August 2013
Piept_de_rata_cu_legume_la_cuptor_22Pentru o cina speciala va recomandam sa gatiti o reteta rafinata de piept de rata cu legume la cuptor. Un piept de rata aromat langa cativa cartofi cu morcovi si arpagic va fi o incantare culinara pe masa dumneavoastra.   Ingrediente: 6-700g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi…
Read more »





Orez cu legume şi carne de pui

22 August 2013
Orez_cu_legume_si_carne_de_puiOrez cu legume şi carne de pui din: piept de pui, morcovi, ardei grasi, telina, usturoi, amidon, sos de soia, otet de orez, ghimbir, ulei de masline, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: doua piepturi de pui doi morcovi doi ardei grasi o telina mica 5 catei de usturoi o conserva amidon sos de soia 50…
Read more »





Tocană de ciuperci pentru iarna

22 August 2013
Tocana_de_ciuperci_pentru_iarnaTocană de ciuperci pentru iarna din: ciuperci, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, sare, zahar. Ingrediente: 2 kg ciuperci, de preferinta ghebe 15 ardei 15 gogosari 1 kg ceapa 4 kg rosii 200 ml ulei 5-6 foi de dafin sare zahar   Mod de preparare: Speli ghebele şi le fierbi în apă cu…
Read more »





Hummus cu pasta de susan si usturoi

22 August 2013
Hummus_cu_pasta_de_susan_si_usturoiHummus cu pasta de susan si usturoi din: pasta de susan, naut, lamaie, usturoi, ulei de masline, apa minerala, sare, piper alb. Ingrediente: 150 ml tahini (pastă de susan) 400 g năut din conservă 1 lămâie 2 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline ½ ceașcă apă minerală sare piper alb   Mod…
Read more »





Salata cu creveti si taitei

22 August 2013
Salata_cu_creveti_si_taiteiSalata cu creveti si taitei din: taitei cu ou, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, suc de lime, coaja de lime, sos dulce de ardei iute, frunze de spanac, alune caju. Ingrediente: 3 cuiburi de taitei cu ou 1/2 castravete mare 1 legatura ceapa verde, taiata in felii subtiri 100 g de rosii cherry,…
Read more »





Ardei umpluti cu varza rosie

22 August 2013
Ardei_umpluti_cu_varza_rosieArdei umpluti cu varza rosie din: ardei grasi, varza, morcovi, otet, sare, apa, piper boabe, cimbru. Ingrediente: 5 kg ardei grasi 3 verze mijlocii 1 kg morcovi 1 l otet 3 linguri cu sare pentru muraturi 3 linguri apa 1 lingurita piper boabe cimbru uscat   Mod de preparare: Tai cotoarele ardeilor, le scoti semintele,…
Read more »

Cartofi umpluţi cu şuncă sau salam

22 August 2013
Retete_10Cartofi umpluţi cu şuncă sau salam din: cartofi, salam picant, ceapa, verdeata, unt, smantana, sare, piper, rosie. Ingrediente: 12 cartofi mijlocii 300 g salam picant sau sunca 2 cepe verdeata tocata 1 lingura cu unt 1 cana cu smantana sare piper macinat 1 rosie   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi, îi goliţi de…
Read more »





Reteta zilei: Pui la rotisor

22 August 2013
Pui_la_rotisor_10Pui la rotisor din: pui, sare, zahar brun, ceapa rosie, usturoi, coriandru, piper, sos barbeque.   Ingrediente: 1 pui de aproximativ 4 kg 3/4 ceasca de sare 1/2 cana de zahar brun 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1/2 cana coriandru Piper negru proaspat macinat Sos barbeque   Mod de preparare: Spalati bine puiul…
Read more »





Sos din legume pentru iarna

22 August 2013
Sos_din_legume_pentru_iarnaSos din legume pentru iarna din: gogosari, rosii, ceapa, morcovi, usturoi, radacina de patrunjel, zahar, foi de dafin, radacina de telina, ardei iute, sare de mare, cimbru, marar, ienibahar, scortisoara, cuisoare, bulion, otet. Ingrediente: 10 gogosari 10 rosii 7 cepe 7 morcovi 5 catei de usturoi 4 radacini de patrunjel cu tot cu frunze 4…
Read more »





Supa de vita cu legume si galuste

22 August 2013
Supa_de_vita_cu_legume_si_galusteSupa de vita cu legume si galuste din: rasol de vita, ceapa, morcov, telina, pastarnac, oua, gris, sare, piper. Ingrediente: 1 ½ kg de rasol cu os cu măduvă 2 cepe 2 morcov 1 țelină 1 păstârnac 2 ouă 3-4 linguri de griș sare piper   Mod de prepaare: Se curăță și se spală legumele.…
Read more »





Fresh de pepene galben cu mandarine

22 August 2013
Fresh_de_pepene_galben_cu_mandarineFresh de pepene galben cu mandarine din: pepene galben, mandarine. Ingrediente: 1 pepene galben 4 mandarine       Mod de preparare: Se storc mandarinele. Se curăță pepenele și se taie cuburi. Se pune în blender odată cu sucul de mandarine și se pasează. Se pune în pahare și se ornează cu bucăți de pepene.…
Read more »





Cartofi cu fenicul

22 August 2013
Cartofi_cu_feniculCartofi cu fenicul din: cartofi, rozmarin, ardei iute, fenicul, lamaie, smantana, usturoi, castarveti, uleid e masline, sare, piper, apa minerala. Ingrediente: un kilogram cartofi noi doua crengute de rozmarin un ardei iute o bucata de fenicul o lamaie 300 ml smantana 6 catei de usturoi 2 castraveti verzi 100 ml ulei de masline sare piper…
Read more »





Peşte în stil mexican

22 August 2013
Peste_10Peşte în stil mexican din: fileuri de peste, ulei de masline, ceapa, ardei iute, usturoi, boia dulce, chimen, rosii, zeama de lime. Ingrediente: 4 bucati fileuri de peste (macrou, cod, merluciu, pangasius, calcan etc) 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, taiata pestisori 3 ardei iuti, curatati de seminte, tocati marunt 3 catei de…
Read more »





Ciorba de fasole verde cu rosii felii

22 August 2013
Supa si ciorbeCiorba de fasole verde cu rosii felii din: fasole pastai, rosii, ardei, ceapa, cimbru, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 1 kg fasle pastai 500 g rosii 1 ardei 1 ceapa 1 crenguta de cimbru ulei verdeata tocata sare   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea şi o spălaţi, o rupefi bucăţi de 2-3 cm şi o puneţi…
Read more »





Muşchi de porc cu dovlecei si alune de padure

22 August 2013
Muschi_de_porc_cu_dovlecei_si_alune_de_padureMuşchi de porc cu dovlecei si alune de padure din: muschi de porc, usturoi, vin alb, cartof dulce, morcovi, ceapa, usturoi verde, alune de padure, rosii, ardei capia, sare, piper, patrunjel, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: un kilogram muschi de porc 4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec un cartof dulce un dovlecel…
Read more »





Vinete marinate cu ceapă

22 August 2013
Vinete_marinate_cu_ceapaVinete marinate cu ceapă din: vinete, ceapa, ulei, sare, otet, ramurele de cimbru. Ingrediente: 2 kg vinete 1 1/2 kg ceapa 200 ml ulei 30 g sare 1 l otet cateva ramurele de cimbru sau rozmarin   Mod de preparare: Alegi vinete tinere, nu prea mari, lungi şi subţiri, care nu au prea multe seminţe.…
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii

22 August 2013
Dovlecei_la_gratar_cu_mozzarella_si_rosii_10Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii din: sos vinaigrette, busuioc, condimente, dovlecei, mozzarella, rosii.   Ingrediente vinegreta de busuioc: 1/2 ceasca sos vinaigrette 3 linguri busuioc proaspat tocat Ingrediente marinata: 1/3 cana sos vinaigrette 1 lingurita busuioc uscat 1/2 lingurita condimente dupa gust Ingrediente: 8 felii de dovlecei 8 felii de mozzarella proaspata 8…
Read more »





Vinete umplute cu carne si cascaval

22 August 2013
Vinete_umplute_cu_carne_si_cascavalVinete umplute cu carne si cascaval din: vinete, carne tocata de curcan, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, oregano, morcovi, ou, apa, sare, piper, smantana, cascaval, ardei gras, ardei capia, frunze de menta, marar. Ingrediente: 4 vinete potrivite 400 g carne tocata de curcan 2 cepe 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi pisati 200 g ciuperci 1…
Read more »





Paste cu piept de pui, morcovi si mazare

22 August 2013
Paste_cu_piept_de_pui_morcovi_si_mazarePaste cu piept de pui, morcovi si mazare din: paste, piept de pui, mazare, cascaval, pesmet, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 300 g piept de pui 100 g boabe mazăre 300 g cașcaval 30 g pesmet 2 morcovi sare piper   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulețe. Se pune la…
Read more »





Macrou cu tocana de legume

22 August 2013
Macrou_cu_tocana_de_legumeMacrou cu tocana de legume din: fileuri de macrou, ulei de masline, ceapa, vinete, zucchini, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, cimbru, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 6 fileuri mari de macrou 2 linguri ulei de masline 1 1/2 cani ceapa tocata mare 500 g vinete cu coaja, taiate cuburi de circa 3 cm 250 g…
Read more »





Castraveţi bulgăreşti dulci-acrisori

22 August 2013
Castraveti_bulgaresti_dulci_acrisoriCastraveţi bulgăreşti dulci-acrisori din: castraveti cornison, sare grunjoasa, zahar, otet din vin, ceapa, boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar. Ingrediente: 1/2 kg castraveti cornison 1 lingurita de sare grunjoasa 1 lingurita zahar 100 ml otet din vin 1 ceapa cateva boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lingurita boabe de mustar…
Read more »





Rulada din piept de pui cu busuioc

22 August 2013
Rulada_din_piept_de_pui_cu_busuiocRulada din piept de pui cu busuioc din: piept de pui file, ardei capia, ou, cascaval, sunca de praga, busuioc verde, ceapa verde, boia dulce, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 1 piept de pui file 1 ardei capia mic 1 ou 100 g cascaval 100 g sunca de praga 3 fire busuioc verde 2 fire…
Read more »





Dieta: Regimul Raw-Vegan pentru slabit

21 August 2013
Dieta1O noua „moda” nutritionala a cuprins Romania. Este vorba de alimentatia raw-vegan, concept deloc nou, care se bazeaza pe consumul exclusiv de alimente de origine vegetala, pregatite fara un tratament termic prealabil. Adeptii spun ca aceasta alimentatie este sanatoasa si ca te face sa te simti bine. Eventual, si sa traiesti mai mult. Inamicii spun…
Read more »





Diete: Dieta cu grapefruit

21 August 2013
Dieta5Dieta cu grapefruit reprezinta o arma simpla de ardere a grasimilor datorita cantitatii ridicate de betacaroten care ajuta la echilibrarea cantitatii de colesterol din organism. In timpul acestei diete persoana poate consuma orice alimente isi doreste, fapt ce elimina stresul cauzat de eliminarea unor alimente din meniul zilnic. Aceasta dieta trebuie urmata timp de 12…
Read more »





Mananca sanatos si scapa de celulita

21 August 2013
Retete_1Celulita nu este un termen medical, ea reprezinta doar o modificare a pielii (in special in zona coapselor, soldurilor, feselor sau abdomenului) cauzata de depunderea grasimii la nivel subcutanat. Se asociaza cu kilogramele in plus, dar nu este obligatoriu ca unde exista grasime in exces sa fie prezenta si celulita. Si femeile subponderale se pot…
Read more »





Diete: Dieta cu miere si scortisoara

21 August 2013
MiereMierea si scortisoara sunt recunoscute pentru beneficiile aduse sanatatii, datorita valorilor nutritionale. Au aparut tot felul de discutii despre dieta cu miere si scortisoara, unele persoane sustinand ca nu au sesizat nicio schimbare dupa ce au urmat aceasta dieta, in timp ce altele o recomanda cu entuziasm pentru pierderea in greutate. In realitate, cu toate…
Read more »





Inghetata de casa- desertul irezistibil al pofticiosilor

21 August 2013
Inghetata_8Inghetata: Inghetata de ceai verde Inghetata de ceai verde din: galbenusuri, ceai verde, zahar, baton de vanilie, frisca, zahar praf, lapte, apa fierbinte. Ingrediente: 2 galbenusuri 2 linguri pulbere de ceai verde 1 lingura zahar 1 baton de vanilie 350 ml frisca batuta din smantana proaspata 50 g zahar praf 300 ml lapte 4 linguri…
Read more »





Meniu #18

21 August 2013
Retete_3Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Bauturi racoritoare ideale pentru copii

21 August 2013
Bauturi_racoritoare_3Bauturi racoritoare:   Fresh de avocado cu portocala Fresh de avocado cu portocala din: avocado, portocala, gheata. Ingrediente: 1 avocado 1 portocală cuburi de gheață       Mod de preparare: Se curăță fructul de avocado și se taie cuburi. Se stoarce portocala. Se pun în blender sucul de portocale, cuburile de avocado și 2-3…
Read more »





Dieta 3 Hours (solutia pentru gurmanzi si pofticiosi)

21 August 2013
Dieta3Daca nu te poti abtine de la ciocolata sau unt, de la friptura si omleta, dieta 3 Hours este perfecta pentru tine! Nu, nu este vorba de 3 ore magice in care slabesti miraculos, ci de un program de slabit ce se bazeaza pe un orar strict. Jorge Cruise, antrenor de fitness si initiatorul aceste…
Read more »





Dieta la menopauza (alimentatia si varsta)

21 August 2013
Dieta2Instalarea menopauzei implica aparitia unei game diverse de probleme de sanatate, de la afectiuni de ordin psihologic pana la probleme dermatologice, metabolice si osoase (osteoporoza fiind una dintre cele mai frecvente manifestari). Exista unele afectiuni asociate menopauzei care nu pot fi evitate si a caror aparitie este consecinta dezechilibrului hormonal caracteristic perioadei. Alte manifestari insa,…
Read more »





Retete de cocktail pentru vacanta

21 August 2013
Cocktailuri_19Cocktailuri: Cocktail Mojito cu rom Cocktail Mojito cu rom din: rom, lime, zahar brun, frunze de menta, gheata, apa minerala. Ingrediente: 50 ml rom 1 lime 3 lingurite zahar brun 7-8 frunze de menta Gheata pisata Apa minerala   Mod de preparare: Intr-un bol strivesc 2 frunze de menta peste care se toarna apoi zaharul,…
Read more »





Meniu #17

21 August 2013
Retete_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Regim de ingrasare

21 August 2013
Rdl_1Dulciuri, minerale, vitamine, bere, vin, siropuri si pastile pentru stimularea poftei de mancare. Acestea sunt principalele ingrediente ale unui regim de ingrasare, recomandat persoanelor sanatoase, dar slabe din nastere. “Cei care se decid sa tina o dieta de acest tip trebuie sa adauge treptat in regimul lor alimentar un surplus de calorii”, explica dr. Dan…
Read more »





Iata care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand tii o cura de slabire (8 motive pentru care cura de slabire esueaza)

21 August 2013
Dieta1Sa tii o dieta nu este cel mai usor lucru din lume. Tocmai de aceea ar fi de dorit ca rezultatele obtinute in urma acesteia sa fie pastrate toata viata. Totusi, situatiile in care persoane care au slabit se ingrasa la scurt timp dupa ce revin la alimentatia normala sunt frecvente. Si atunci, unde gresesc…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu legume calde

21 August 2013
Salata_cu_legume_calde_05Salata cu legume calde din: salata mixta, dovlecel, ciuperci, rosie, ulei de masline, piper, otet balsamic, praf de usturoi.   Ingrediente: 2 cani de salata mixta 1 dovlecel mic, ras 5 ciuperci, feliate 1 rosie, tocata Ulei de masline piper 1 lingurita otet balsamic un varf de cutit de praf de usturoi   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu glazura de ciocolata

21 August 2013
Prajitura_cu_glazura_de_ciocolata_19Prajitura cu glazura de ciocolata din: unt nesarat, zahar, faina, praf de copt, sare, oua, vanilie, lapte batut, pudra de cacao, smanana, ciocolata neagra.   Ingrediente 1/2 cana unt nesarat, la temperatura camerei 1 cana de zahar 1 3/4 cani de faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita de sare 3 oua 1…
Read more »





Cocktail Mojito cu rom

21 August 2013
Cocktail_Mojito_cu_romCocktail Mojito cu rom din: rom, lime, zahar brun, frunze de menta, gheata, apa minerala. Ingrediente: 50 ml rom 1 lime 3 lingurite zahar brun 7-8 frunze de menta Gheata pisata Apa minerala   Mod de preparare: Intr-un bol strivesc 2 frunze de menta peste care se toarna apoi zaharul, romul si se amesteca bine.…
Read more »





Paste cu carne de vita si busuioc

21 August 2013
Paste_cu_carne_de_vita_si_busuiocPaste cu carne de vita si busuioc din: paste, carne de vita, vin rosu, rosii, morcovi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 g paste 600 g carne de vită-pulpă 300 ml vin roșu 4 roșii 2 morcovi ulei busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea cuburi și se prăjește 3-4 minute…
Read more »

Hering marinat cu smantana, castraveciori murati si cartofi

21 August 2013
Hering_marinat_cu_smantana_castraveciori_murati_si_cartofiHering marinat cu smantana, castraveciori murati si cartofi din: smantana, hering marinat, cartofi, castraveciori murati, castraveciori proaspeti, frunze de salata, marar, sare. Ingrediente: 100 g smântână 2 bucăți hering marinat-întreg 4 cartofi noi 2 castraveciori murați 2 castraveciori proaspeți frunze de salată mărar proaspăt sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii nedecojiți, în apă…
Read more »





Supa de vita cu rozmarin si cimbru

21 August 2013
Supa_de_vita_cu_rozmarin_si_cimbruSupa de vita cu rozmarin si cimbru din: rasol de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, telina, rozmarin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 4 morcovi 4 cartofi 2 bucăți păstârnac 2 țeline rozmarin cimbru sare   Mod de preparare: Se pune rasolul la fiert în 3 litri de apă. Se fierbe două ore, după…
Read more »





Gogosari cu hrean

21 August 2013
Gogosari_cu_hreanGogosari cu hrean din: gogosari, otet din vin, zahar, boabe de mustar, boabe de piper, boabe de coriandru, radacina de hrean. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 l otet din vin 500 h zahar cate 1 lingura boabe de mustar si piper 1 lingura boabe de coriandru 5-6 radacini de hrean   Mod de preparare: Cureţi,…
Read more »





Plăcintă cu arpacaş şi verdeaţă

21 August 2013
Placinta_cu_arpacas_si_verdeataPlăcintă cu arpacaş şi verdeaţă din: faina, apa, drojdie uscata, arpacas, branza de vaci, branza telemea, oua, fenicul, ceapa verde, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, sare, piper. Ingrediente: 500 g faina apa 7 g drojdie uscata 100 g arpacas 300 g branza de vaci 100 g branza telemea 3 oua un fenicul o…
Read more »





Clatite umplute cu urda

21 August 2013
Clatite_umplute_cu_urdaClatite umplute cu urda din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar, sare, unt, smantana. Ingrediente: 2 oua 14 linguri cu faina 1 l apa minerala 2 linguri cu ulei 1 praf de sare 250 g urda 2-3 legaturi de marar sare 2 linguri cu unt 2-3 linguri cu smantana sau iaurt (pentru umplutura)…
Read more »





Varza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc

21 August 2013
Varza_cu_costita_afumata_chimen_si_ceafa_de_porcVarza cu costita afumata, chimen si ceafa de porc din: varza, ulei, seminte de chimen, costita afumata, marar, bulion, cimbru, piper, sare, rosii, ceapa de porc, ardei iute. Ingrediente: 1 varza mare 3 linguri ulei 1 lingura seminte de chimen 200 g costita afumata 1 legatura marar 1 lingura bulion cimbru piper boabe si macinat…
Read more »





Cocktail Margarita cu zmeura

21 August 2013
Cocktail_Margarita_cu_zmeuraMargarita cu zmeura din: tequila, piure de zmeura, triplu sec, gheata. Ingrediente: 30 ml tequila alba 120 ml piure de zmuera 23ml triplu sec 1 cana gheata   Mod de preparare: Combinati la blender pana la omogenizare toate ingredientele. Decorati cu zmeura proaspata si serviti. Cocktail Margarita cu zmeura
Read more »





Iepure marinat cu măsline

21 August 2013
Iepure_marinat_cu_maslineIepure marinat cu măsline din: carcasa de iepure, suc de rosii, coriandru, busuioc, maghiran, piper, oregano, sare, usturoi, masline negre, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, coaja de portocala, amestec de condimente, piper alb. Ingrediente: 1-1,5 kg carcasa de iepure 200 ml suc de rosii cu pulpa amestec de condimente (coriandru, busuioc, maghiran,…
Read more »





Reteta zilei: Vita picanta pe pat de fidea de orez

21 August 2013
Vita_picanta_pe_pat_de_fidea_de_orez_10Vita picanta pe pat de fidea de orez din: sos sriracha, sos de soia, otet balsamic, otet de orez, sos de chili dulce, carne de vita, sare, piper negru, amidon, zahar brun, ardei iute rosu, usturoi, ghimbir, praz, ardei gras, arahide, fidea de orez.   Ingrediente: 2 linguri sos sriracha 2 linguri de sos de…
Read more »





Gogosari copti

21 August 2013
Gogosari_coptiGogosari copti din: gogosari, zahar, sare grunjoasa, ulei, otet, crengute de visin. Ingrediente: 3 kg gogosari circa 150 g zahar si sare grunjoasa aproximatic 150 ml ulei si otet crengute de visin   Mod de preparare: Alegi gogoşarii sănătoşi, bine copţi, roşii, pe cât posibil, de dimensiuni apropiate. îi speli, îi ştergi cu un şervet…
Read more »





Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi

21 August 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_garnituraPiept de pui umplut cu garnitura din: piept de pui, ciuperci, cascaval, albus, morcovi, marar, piper alb, sare, ulei, cartofi, seminte de susan, sare, boia de ardei iute. Ingrediente: 1 piept de pui 150 g ciuperci champignon conservate in saramura 25 g cascaval 1 albus 2 morcovi 1 lingurita cimbru 1 legatura maar piper alb…
Read more »





Fresh de pepene cu lamaie

21 August 2013
Fresh_de_pepene_cu_lamaieFresh de pepene cu lamaie din: miez de pepene verde, lamaie. Ingrediente: 600 g miez de pepene verde 1 lămâie   Mod de preparare: Se pune miezul de pepene în blender și se adaugă sucul de lămâie. Se pasează și se toarnă în pahare. Se servește proaspăt. Fresh de pepene cu lamaie    
Read more »





Piept de pui în sos de smântână cu ciuperci

21 August 2013
Retete_1Piept de pui în sos de smântână cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa rosie, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept d epui 200 g ciuperci din conserva 1 ceapa rosie 1 cutie mica de smantana lichida ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pieptul de pui îl…
Read more »





Ardei umpluţi cu praz şi peşte

21 August 2013
Ardei_umpluti_cu_praz_si_pesteArdei umpluţi cu praz şi peşte din: file de salau, ardei grasi, orez, praz, morcov, bulion, rosii, concentrat de legume, marar verde, suc de rosii, sare, piper, ulei, usturoi. Ingrediente: 800 g file de salau sau cozi de stiuca 14-16 ardei grasi diferit colorati 1 cana de orez cu bobul rotund 2 fire de praz…
Read more »





Ciorbiţă de pui cu broccoli

21 August 2013
Ciorbita_de_pui_cu_broccoliCiorbiţă de pui cu broccoli din: aripi de pui, mazare, fasole rosie, ceapa, morcov, ardei, radacina de patrunjel, dovlecel, vinete, broccoli, patrunjel verde, sare, bors, piper, busuioc, tarhon, ardei iute. Ingrediente: 6 aripi de pui 50 g boabe mazare uscata 100 g boabe fasole rosie ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ardei 70…
Read more »





Reteta zilei: Salata de rosii cherry cu fasole verde si sos de menta

21 August 2013
Salata_de_rosii_cherry_cu_fasole_verde_si_sos_de_menta_09Salata de rosii cherry cu fasole verde si sos de menta din: fasole verde, rosii cherry, branza de capra, menta, ceapa, otet, ulei de masline, sare, piper, seminte de mustar.   Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 cana de rosii cherry 1 bucata branza de capra Ingrediente sos de menta: 6 frunze de menta, felii…
Read more »





Parfait cu vişine

21 August 2013
Parfait_cu_visineParfait cu vişine din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, dulceata de visine, fructe confiate, inghetata de fructe, inghetata de vanilie, frunze de menta. Ingrediente: 3 oua 3 linguri zhar 2 linguri faina 1 pliculet zahar vanilat (pentru foaia de rulada) pentru umplutura: dulceata de visine fructe confiate 500 ml inghetata de fructe 500 ml inghetata…
Read more »





Ficat de vita la gratar cu busuioc si oregano

21 August 2013
Ficat_de_vita_la_gratar_cu_busuioc_si_oreganoFicat de vita la gratar cu busuioc si oregano din: ficat de vita, unt, maghiran, busuioc, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare   Mod de preparare: Speli ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tai în felii groase de 1,5-2 cm…
Read more »





Salata cu varza, branza si maioneza

21 August 2013
Salata_cu_varza_branza_si_maionezaSalata cu varza, branza si maioneza din: varza lba, morcov, ceapa rosie, maioneza, iaurt, mustar de dijon, chives, cheddar. Ingrediente: 1 varza alba de aproximativ 400 g 1 morcov, ras pe razatoarea mare 1 ceapa rosie, taiata in jumatate, apoi in felii subtiri 3 linguri maioneza de buna calitate 3 linguri iaurt natural light 1…
Read more »





Rulouri cu şuncă si caşcaval

21 August 2013
Rulouri_cu_sunca_si_cascavalRulouri cu şuncă si caşcaval din: dovlecei, vanata, ceapa verde, branza de vaci, parmezan, sunca, rosii, ulei de masline, cimbru, piper alb, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mici (400 g) 1 vanata mica (200 g) 3 fire de ceapa verde 200 g branza de vaci 100 g parmezan 200 g sunca felii subtiri 3 rosii 5…
Read more »





Creveţi cu sos de unt şi pătrunjel

21 August 2013
Creveti_cu_sos_de_unt_si_patrunjelCreveţi cu sos de unt şi pătrunjel din: creveti, lamaie, unt, sare, piper, patrunjel, rucola. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 1 lamaie 1/2 pachet unt sare piper 1 legatura patrunjel 200 g rucola pentru slaata (optional)   Mod de preparare: Pui untul la topit, iar când sfârâie adaugi creveţii. Condimentezi şi laşi preparatul la foc…
Read more »





Supa cu perisoare

21 August 2013
Supa_cu_perisoare.pngO reteta delicipoasa de supa cu: morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, leustean verde, patrunjel verde, sare, piper, carne tocata, oua, orez, paine, ulei. Ingrediente: 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstărnac 1 felie de ţelină 1 ceapă leuştean verde frunze de pătrunjel verde sare piper Ingrediente  perişoare : 400 g carne…
Read more »





Hering cu chili si mustar

21 August 2013
Peste_10Hering cu chili si mustar din: heringi, unt, boia iute, mustar de dijon, zeama de lamaie, zahar brun, sare. Ingrediente: 4 heringi medii 1 lingura unt 1 lingurita boia iute 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita zahar brun sare dupa gust   Mod de preparare: Curăţaţi peştii de intestine…
Read more »





Placinta cu ficat si carne

21 August 2013
Placinta_cu_ficat_si_carnePlacinta cu ficat si carne din: ulei, apa, sare, faina, ficat de vita, ceapa, carna de vita, morcovi, marar, cimbru, sare, orez, faina, ulei. Ingrediente: Pentru aluat 50 ml ulei 100 ml apă 1 praf de sare făină cât cuprinde Pentru umplutură 1 kg ficat de vită 3 cepe 3 ouă 200 g carne slabă…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu anghinare si sos de rosii

21 August 2013
Paste_cu_anghinare_si_sos_de_rosii_07Paste cu anghinare si sos de rosii din: rosii uscate, smantana, lapte, anghinare, farfalle, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 1 borcan rosii uscate la soare in ulei 1 ceasca smantana 1 1/2 cana lapte 1 borcan anghinare, uscate si tocate 1 pachet farfalle 1/2 cana de patrunjel proaspat tocat parmezan ras sare     Mod de…
Read more »





Placinta cu piept de pui

21 August 2013
Placinta_cu_pui.pngO reteta delicioasa de placinta cu: piept de pui, ceapa, foi de placinta, ciuperci, rosii, ulei, oua, smantana, rozmarin, unt, sare, piper Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 1 pachet foi de plăcintă 500 g ciuperci champignon 2 roşii 3 linguri ulei 4 ouă 1 lingură smântână 1 linguriţă rozmarin uscat 50 g…
Read more »





Frigarui de creveti cu boia

21 August 2013
Frigarui_de_creveti_cu_boiaFrigarui de creveti cu boia din: pasta de rosii, creveti, boia iute, zaha brun, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 ml pastă de roșii 400 g creveți 20 g boia iute 25 g zahăr brun ulei de măsline suc de lămâie sare piper   Mod de preparare: Creveții se curăță și…
Read more »





Bors taranesc de vacuta

21 August 2013
Bors_taranesc_de_vacuta.pngO reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia, rosii, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei…
Read more »





Conopida cu iaurt si pesmet

21 August 2013
Conopida_cu_iaurt_si_pesmetConopida cu iaurt si pesmet din: pesmet, iaurt gras, ulei, unt, ou, conopida, sare. Ingrediente: 200 g pesmet 150 g iaurt gras 50 ml ulei 30 g unt 1 ou 1 conopidă sare   Mod de preparare: Conopida se desface buchețele. Se fierb în apă cu sare timp de 5-6 minute. Se lasă la scurs.…
Read more »





Vinete italienesti

21 August 2013
Vinete_italienesti.pngO reteta delicioasa de vinete cu: piure de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, busuioc uscat, mozzarela, parmezan. Ingrediente: 6 cani piure de  roşii 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 2 linguri ulei de măsline sare busuioc uscat 3 vinete mozzarela parmezan   Mod de preparare: Tai vinetele felii subţiri, pe lung, le pui…
Read more »





Reteta zilei: Hering marinat si salata de cartofi cu migdale

20 August 2013
Hering_marinat_si_salata_de_cartofi_cu_migdale_05Hering marinat si salata de cartofi cu migdale din: hering, marar, apa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, piper, boabe de ienibahar, cartofi, unt, ceapa, usturoi, migdale, sumac, ulei de masline, suc de lamaie, ceapa verde, piper, sare.   Ingrediente varianta 1: 5 bucati hering, curatat, filetat si inmuiat in apa timp de 12…
Read more »





Meniu #16

20 August 2013
Retete_5Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Descopera care sunt beneficiile prunelor pentru sanatatea ta si a familiei!

20 August 2013
Prune1Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii – da, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Haideti sa descoperim…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro