marți, 3 septembrie 2013

Retete rapide #92

Retete rapide:

Salata de pepene galben cu sunca si masline

31 August 2013
Salata_de_pepene_galben_cu_sunca_si_maslineSalata de pepene galben cu sunca si masline  din: pepene galben, orez, sunca, masline, capere, ardei iute, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pepene galben 200 g orez 150 g sunca 100 g masline verzi 1 lingurita cu capere 1 ardei iute pentru sos: 2 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu…
Read more »





Stridii cu usturoi si sos

31 August 2013
Stridii_cu_usturoi_si_sosStridii cu usturoi si sos din: stridii, unt, usturoi, pesmet, ceapa, spanac, patrunjel, sos tabasco, pernod, sare, piper alb, sare grunjoasa, ulei de masline, parmezan, patrunjel, felii de lamaie. Ingrediente: 24 stridii 4 linguri unt 2 catei de usturoi, taiati feliute 1/3 cana pesemt 2 linguri ceapa tocata marunt 2 cani spanac fraged, doar frunze,…
Read more »





Dovlecei pane cu bere

31 August 2013
Dovlecei_pane_cu_bereDovlece pane cu bere din: dovlecei, faina, ulei, sare, piper, faina, bere, ou, sare, praf de copt. Ingrediente: 2 dovlecei mici cateva linguri de faina ulei pentru prajit sare piper pentru aluat: 150 g faina alba 200 ml bere 1 ou sare 1 varf cutit de praf de copt   Mod de preparare: Tai dovleceii…
Read more »





Tartine cu castravete, brânză si somon

31 August 2013
Tartine_cu_castravete_brânza_si_somonTartine cu castravete, brânză si somon din: castravete, somon afumat, branza, patrunjel, marar, lamaie, sare. Ingrediente: 1 castravete lung 100-150 g somon afumat 100 g branza proaspata patrunjel proaspat marar 2 felii de lamaie sare dupa gust   Mod de preparare: Tai castravetele în rondele. Amesteci brânza cu mărarul tocat mărunt şi condimentezi cu sare…
Read more »





Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos de iaurt

31 August 2013
Salata_de_paste_cu_legume_si_sos_de_iaurt_15Salata de paste cu legume si sos de iaurt din: avocado, iaurt, lapte batut, suc de lamaie, usturoi, coriandru, ardei iute, chimen, paste, fasole neagra, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, porumb.   Ingrediente: 2 avocado 3 linguri iaurt 1/2 cana lapte batut 2-3 linguri suc de lamaie 2 catei de usturoi, pisat 1/2 cana…
Read more »





Salată de vară cu piept de pui

31 August 2013
Salata_de_vara_cu_piept_de_puiSalată de vară cu piept de pui din: piept de pui, dovlecei, salata verde, spanac, rucola, rosii, ridichi rosii, ardei, parmezan, usturoi, masline, iaurt, ulei de masline, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g piept de pui 20 g dovlecei 20 g salata verde 20 g spanac 20 g rucola 50 g rosii 20 g ridichi rosii…
Read more »





Salata cu crenvursti si ardei gras

31 August 2013
Salata_cu_crenvursti_si_ardei_grasSalata cu crenvursti si ardei gras din: crenvursti, branza, ardei gras, castarvete, arpagic, ceapa verde, otet din vin alb, ulei, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g crenvursti 100 g branza emmental 1 ardei gras rosu 1 castarvete lungi mic 1 legatura arpagic 1 legatura mare de ceapa verde pentru sos: 2 linguri otet din vin…
Read more »





Salsa cu ansoa si capere

31 August 2013
Salsa_cu_ansoa_si_capereSalsa cu ansoa si capere din: fileuri de ansoa, capere, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 1 lingura capere, scurse de lichid si zdrobite 1 catel de usturoi, zdrobit zeama de la 1 lamaie 100 ml ulei de masline 1 lingurita mustar de Dijon…
Read more »





Salata de creveti cu avocado si busuioc

31 August 2013
Salata_de_creveti_cu_avocado_si_busuiocSalata de creveti cu avocado si busuioc din: creveti, usturoi, ulei de masline, mustar, salata verde, avocado, busuioc, piper, ulei de masline. Ingrediente: 300 g creveti 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 2 linguri de mustar 1 salata verde 2 fructe de avocado jumatate de legatura de busuioc taiat marunt piper negru…
Read more »





Piept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana

31 August 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperci_cascaval_si_smantanaPiept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, piept de pui, cascaval, smantana, lapte, cartofi, ceapa, ulei de masline, faina, condimente pentru pui, curry, verdeturi, sare de mare. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g piept de pui 200 g cascaval 200 g smantana 300 ml lapte 2 cartofi 2 cepe (una alba, una…
Read more »





Cârnăciori cu sos picant preparaţi pe grătar

31 August 2013
Cârnaciori_cu_sos_picant_preparati_pe_gratarCârnăciori cu sos picant preparaţi pe grătar din: carnaciori, ulei de masline, ceapa, usturoi, chili, rosii decojite, bulion, sos worcester, tabasco, zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 8 carnaciori 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 praf chili macinat 150 g rosii decojite din conserva 2 lingurite bulion 1…
Read more »





Supa crema cu branza feta si pecorino

31 August 2013
Supa_crema_cu_branza_feta_si_pecorinoSupa crema cu branza feta si pecorino din: cartofi, morcov, ceapa, lapte, branza feta, branza pecorino, cascaval, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 morcov 1 ceapa 1/2 cana cu lapte 100 g branza feta 50 g branza pecorino sau branza de oaie 50 g cascaval 3-4 cani cu apa ulei sare   Mod…
Read more »





Salata de fasole neagra

31 August 2013
Salata_de_fasole_neagraSalata de fasole neagra din: fasole boabe, usturoi, ardei iute, boabe de rodie, nuca, ceapa rosie, patrunjel verde, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva de fasole boabe 1 catel de usturoi pisat 1 ardei iute tocat 3 linguri cu boabe de rodie 3 linguri cu nuca tocata marunt 1 ceapa rosie tocata…
Read more »





Reteta zilei: Hummus delicios

31 August 2013
Hummus_delicios_04Hummus delicios din: naut, ulei de masline, sos tahini, suc de lamaie, usturoi, sare, piper negru, chipsuri. Ingrediente: 1 cutie naut 3 linguri ulei de masline 3 linguri de sos tahini 1 1/2 linguri de suc de lamaie 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru fin chipsuri, legume crude…
Read more »





Fructe de mare preparate la grătar

31 August 2013
Fructe_de_mare_preparate_la_gratarFructe de mare preparate la grătar din: ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, usturoi, fructe de mare, oregano, piper. Ingrediente: 60 ml ulei de masline extravirgin 1 1/2 suc de lamaie 1/2 lingurita sare 1 catel de usturoi 450 g fructe de mare 2 fire oregano piper negru macinat   Mod de preparare:…
Read more »





Smoothie de piersici cu suc de portocala si crema de vanilie

31 August 2013
Smoothie_de_piersiciSmoothie de piersici cu suc de portocala si crema de vanilie din: piersici, zmeura, suc de portocale, crema de vanilie. Ingrediente: 400 g de piersici din compot 100 g zmeura, plus cateva bucati pentru ornat 100 ml suc de portocale 150 g crema de vanilie, plus extra pentru servit   Mod de preparare: Scurge şi…
Read more »





Păstrăv cu legume si sos

31 August 2013
Pastrav_cu_legume_si_sosPăstrăv cu legume si sos din: pastrav, ceapa, broccoli, ceapa verde, rosii cherry, vin alb, otet de mere, frunze de busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 – 450 g pastrav 1 ceapa tocata fin 150 g broccoli 4 fire de ceapa verde 4 rosii cherry 1 ceasca cu vin alb…
Read more »





Vinegreta de lamaie

31 August 2013
Vinegreta_de_lamaieVinegreta de lamaie din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, ulei de masline, piper. Ingrediente: zeama si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri miere 100 ml ulei de masline 1 lingurita piper negru zdrobit   Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un borcan cu capca, potriveste gustul de sare si agita pentru…
Read more »





Salata cu peste, calamar si creveti

31 August 2013
Salata_cu_peste_calamar_si_crevetiSalata cu peste, calamar si creveti din: sardine, inele de calamar, creveti decorticati, faina, amidon, gris, praf de copt, chili, ulei, sare, piper, zeama de lamaie, galbenus, usturoi. Ingrediente: 200 g sardine 200 g inele de calamar 200 g creveti decorticati 200 g faina 60 g amidon 2 linguri cu gris 1 lingurita cu praf…
Read more »





Reteta zilei: Piersici umplute cu migdale si ovaz

30 August 2013
Piersici_umplute_cu_migdale_si_ovaz_07Piersici umplute cu migdale si ovaz din: piersici, migdale, zahar, unt, ovaz, scortisoara, sare, crema de smantana.   Ingrediente: 4 piersici 1/3 ceasca migdale intregi 1/4 ceasca de zahar 3 linguri unt nesarat rece 1/4 ceasca ovaz 1/8 lingurita scortisoara sare crema de smantana sau frisca pentru servire   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C.…
Read more »





Rulade de dovlecei umplute cu pastă de năut

30 August 2013
Rulade_de_dovlecei_umplute_cu_pasta_de_nautRulade de dovlecei umplute cu pastă de năut din: conserva de naut, boabe de naut, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, dovlecei, sare, ulei de masline, verdeata. Ingrediente: 1/2 conserva de naut 1 lingura boabe de naut din conserva (cu tot cu zeama) 1-2 lingura suc de lamaie 1 lingura pasta de susan (tahini)…
Read more »





Salata de creveti cu rosii si ardei gras

30 August 2013
Salata_de_creveti_cu_rosii_si_ardei_grasSalata de creveti cu rosii si ardei gras din: creveti decorticati, rosii cherry, ardei grasi, usturoi, ulei de masline, branza feta, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 600 g rosii cherry 3 arde grasi copti 3 catei de usturoi feliati 3 linguri cu ulei de masline 100 g branza…
Read more »





Frigarui de creveti cu usturoi si ardei iute

30 August 2013
Frigarui_de_creveti_cu_usturoi_si_ardei_iuteFrigarui de creveti cu usturoi si ardei iute din: tepuse, creveti, usturoi, ardei iute, ulei, sos picant. Ingrediente: 8 tepuse din lemn, inmuiate in apa 24 bucati creveti uriasi proaspeti 2 catei de usturoi, tocat 1 ardei iute, tocat 3 linguri ulei 4 linguri sos picant   Mod de preparare: Pune ţepuşele la înmuiat şi…
Read more »





Friptura marinata de miel la gratar

30 August 2013
Friptura_marinata_de_miel_la_gratarFriptura marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen. Ingrediente: 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata patrunjel proaspat, tocat pentru presarat pentru marinata: 3 catei de usturoi, zdrobit 4 linguri rozmarin, tocat 4 linguri ulei de masline…
Read more »





Tort aromat cu fistic si rodie

30 August 2013
Tort_aromat.pngO reteta delicioasa de tort cu: faina, oua, zahra, zahar vanilat, praf de copt, ulei, lapte, piure de dovleac, nuci, scortisora, coaja de portocala, zahar, fistic, rodie, frunze de menta. Ingrediente aluat: 12 linguri făină 5 ouă 10 linguri de zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt 6 linguri ulei 6 linguri lapte…
Read more »





Paine dulce

30 August 2013
Paine_dulce.pngO reteta delicioasa de paine cu: faina, paine, dovleac, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, zahar vanilat, seminte de dovleac decojite. Ingrediente: 400 g făină 200 g dovleac copt şi pasat 7 g drojdie uscată 50 g unt topit 100 ml lapte cald 100 g zahăr 1/2 linguriţă de sare 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g…
Read more »





Trucuri inedite pentru slăbire eficientă şi fără efort. (Mirosul de vanilie taie pofta de dulce)

30 August 2013
Dieta3V-aţi fi gândit vreodată că atunci când mâncăm în pijamale sau în haine lejere, de casă, avem tendinţa să mâncăm mai mult decât dacă am sta la masa îmbrăcaţi în haine “de oraş”? Explicaţia este simplă şi logică: un tricou larg ne face să credeam că avem o talie mai subţire decât în realitate şi…
Read more »





Salata cu peste afumat si castraveti murati

30 August 2013
Salata_cu_peste_afumat_si_castraveti_muratiSalata cu peste afumat si castraveti murati din: cartofi, ulei, boia, sare, smantana, branza de vaci, peste afumat, castraveti murati, piper, sare. Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri cu ulei boia dulce si iute sare 300 ml smantana 200 g branza de vaci 2 fileuri de peste afumat 1-2 castarveti murati piper alb sare   Mod…
Read more »





Pufoasa cu mere

30 August 2013
Pufoasa_cu_mere.pngO reteta delicioasa de desert cu: oua, faina, praf de copt, lamie, zahar vanilat, mere, biscuiti, zahar pudra. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri făină 10 linguri zahăr 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 2-3 pliculeţe zahăr vanilat 6 mere acrişoare 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau populari zahăr pudră pentru decor  …
Read more »





Deliciu cu portocale

30 August 2013
Deliciu_cu_portocale.pngO reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, coaja de portocala, sare, faina, suc de portocale, praf de copt, branza de vaci, frisca lichida, intaritor frisca, portocala, esenta de portocala, budinca de vanilie, banuti de ciocolata. Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană zahăr coaja rasă de la o portocală 1 praf de sare 350 g…
Read more »





Reteta zilei: Burrito

30 August 2013
Burrito_05Burrito din: tortilla, omleta, cartofi, legume, carne, coriandru, avocado.   Ingrediente: 4-5 Tortilla umplutura dupa preferinta (omleta, cartofi, legume sote sau carne) Topping-uri: coriandru tocat si avocado   Mod de preparare: Incalziti tortilla aproximativ 10 secunde pe fiecare parte intr-o tigaie fierbinte. Imprastiati o cantitate mica de umplutura in centru. Adaugati orice sos sau topping…
Read more »





Supa de avocado cu ceapa rosie

30 August 2013
Supa_de_avocado_cu_ceapa_rosieSupa de avocado cu ceapa rosie din: avocado, marar, ceapa rosie, alune de padure, lapte batut, otet de vin rosu, sare. Ingrediente: 3 fructe de avocado 3 linguri marar tocat 1 ceapa rosie tocata 3 linguri alune de padure, nesarate, prajite si tocate 500 ml lapte batut rece 1 lingura otet de vin rosu sare…
Read more »





Frigărui vegetariene cu legume şi tofu

30 August 2013
Frigarui_vegetariene_cu_legume_si_tofuFrigărui vegetariene cu legume şi tofu din: dovlecei, tofu afumat, parmezan, rosii cherry, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet de mere, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g tofu marinat 40 g parmezan ras salata: 250 g rosii cherry 1 ceapa 1 lingura ceapa verde tocata 1 lingura ulei de masline 2…
Read more »

Salata cu cartofi, branza feta si ceapa rosie

30 August 2013
Salata_cu_cartofi_branza_feta_si_ceapa_rosieSalata cu cartofi, branza feta si ceapa rosie din: cartofi, branza feta, masline, ceapa rosie, ceapa verde, iaurt, mustar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza feta 100 g masline 1 ceapa rosie 2 fire de ceapa verde pentru sos: 250 g iaurt grecesc 1 lingurita cu mustar 1-2 linguri…
Read more »





Pesto de busuioc

30 August 2013
Pesto_de_busuiocPesto de busuioc din: busuioc, usturoi, nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 100 g busuioc 1 catel de usturoi, zdrobit 40 g nuci de pin, rumenite usor 30 g parmezan 100 ml ulei de masline   Mod de preparare: Pune toate ingredientele şi mărunţeşte-le în tocătorul electric până obţii o pastă. Adaugă ulei…
Read more »





Frigarui de branza cu legume

30 August 2013
Frigarui_de_branza_cu_legumeFrigarui de branza cu legume din: cascaval, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, lipii. Ingrediente: 250 g cascaval, taiat cuburi 1 arde gras galben, taiat in 12 bucati 1 dovlecel mic, taiat in 12 felii 5 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 3 catei de usturoi, zdrobit…
Read more »





Tarta cu branza si menta

30 August 2013
Tarta_cu_branza.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, oua, sare, lamaie, dovleac, branza de vaci, ghimbir, nucsoara, scortisoara, zahar pudra, menta. Ingrediente aluat: 300g făină 200g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 praf de sare coajă rasă de lămâie   Ingrediente umplutură: 300 g piure dedovleac 250 g brânză de vaci 3 ouă…
Read more »





Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez si legume

30 August 2013
Ardei_umpluti_cu_orez_si_legume_05Ardei umpluti cu orez si legume din: ulei de masline, usturoi, ardei, ceapa, ardei iute, morcovi, orez brun, coriandru, praf de chili, chimen, boia de ardei, sare, piper, rosii, fasole neagra, branza, porumb.   Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 1/2 ceasca ardei verde, tocat 1/2 cana ceapa tocata 1…
Read more »





Salata de cuscus cu stafide si ardei gras

30 August 2013
Salata_de_cuscus_cu_stafide_si_ardei_grasSalata de cuscus cu stafide si ardei gras din: cuscus, apa, unt, rosie, ardei gras, naut, stafide, patrunjel verde, menta, sare, lapte, unt, amidon, cascaval, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu cuscus 1 cana cu apa 1 lingura cu unt 1 rosie 1 ardie gras galben 1 arde gras rosu 1/2 conserva cu naut…
Read more »





Suc de zmeura cu lamaie

30 August 2013
Suc_de_zmeura_cu_lamaieSuc de zmeura cu lamaie din: lamai, zahar, zmeura, gheata. Ingrediente: 8 lamai, plus felii extra pentru servit 200 g de zahar fin, lus extra pentru gust 140 g de zmeura, plus extra pentru servit cuburi de gehata, pentru servit     Mod de preparare: Taie în fâşii coaja de la lămâi, cu un instrument…
Read more »





Scoici cu usturoi si ardei iute

30 August 2013
Scoici_cu_usturoi_si_ardei_iuteScoici cu usturoi si ardei iute din: scoici, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, vin alb, ardei iute, foaie de dafin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici 3 linguri ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 lingura faina 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana apa 1 ardei iute,…
Read more »





Gogosi pudrate

30 August 2013
Gogosi_pudrateGogosi pudrate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, sare, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 1 kg faina 150 g unt 6 oua 40 g drojdie 250 g zahar 1 lingurita rasa de sare 1 pahar lapte 1 zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom ulei…
Read more »





Tort cu nuci

30 August 2013
Tort_cu_nuci.pngO reteta delicioasa de tort cu: mere, faina, zahar, unt, oua, stafide, nuci, praf de copt, condimente, vin alb dulce. Ingrediente: 1,5 kg mere ionatane 450 g făină 225 g zahăr 200 g unt 4 ouă 200 g stafide aurii 150 g nuci 1 praf de copt 1 linguriţă cu amestec de condimente (scorţişoară, coriandru,…
Read more »





Supa mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie

30 August 2013
Supa_mexicana_cu_carne_de_pui_porumb_si_boabe_de_fasole_rosieSupa mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie din: ulei de masline, usturoi, pudra de chilli, bulion, supa de pasare, rosii, boabe de porumb, boabe de fasole rosie, sare, piper, tortillas, patrunjel, suc de limette. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1 lingurita pudra de chilli 500…
Read more »





Salata de pui cu sparanghel si mango

30 August 2013
Salata_de_pui_cu_sparanghel_si_mangoSalata de pui cu sparanghel si mango din: piept de pui, cartofi, usturoi, ghimbir, sos de soia, sparanghel, ulei, mango, mix de salata, ulei, mustar de dijon, coaja de portocala, suc de portocala, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 6-7 cartofi fierti 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingura cu…
Read more »





Pui picant cu salata verde

30 August 2013
Pui_picant_cu_salata_verdePui picant cu salata verde din: usturoi, condiment cajun, boia iute, praf de chilli, oregano, zeama de lamaie, ulei de masline, pui. Ingrediente: 3 catei de usturoi, zdrobit 1 lingura condiment Cajun 4 linguri boia iute 1 lingurita praf de chilli 1 lingura oregano zeama de la 1 lamaie 5 linguri ulei de masline 1,5-2…
Read more »





Reteta zilei: Ardei jalapeno murati

30 August 2013
Ardei_jalapeno_murati_07Ardei jalapeno murati din: apa, otet, sare, seminte de marar, usturoi, ardei iute jalapeno.   Ingrediente: 4 cesti apa 2 cani oțet 1/3 cana sare 1/2 lingurita seminte de marar 1/8 lingurita usturoi, tocat 1 kg ardei iute jalapeno     Mod de preparare: Se spala și feliaza ardeii jalapeno. Se prepara saramura: fierbeti apa,…
Read more »





Zmeurata cu miere

30 August 2013
Zmeurata_cu_miereZmeurata cu miere din: zmeura, miere, zeama de lamaie, gheata, apa. Ingrediente: 600 g zmeura 3 linguri miere 3 linguri zeama de lamaie 2 cani cuburi de gheata 2 pahare de apa plata sau minerala   Mod de preparare: Amesteci fructele cu miere, le zdrobeşti şi le laşi la scurs în­tr-o strecurătoare timp de 2…
Read more »





Caracatiţe la grătar

30 August 2013
Peste_10Caracatiţe la grătar din: caracatita, ulei de masline, lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, lamaie. Ingrediente: 500 g caracatita mici 1/4 cana ulei de masline 1 lamaie 2 lingurite sare 1 lingura piper macinat 2 linguri oregano proaspat, tocat marunt, sau 1 lingura oregano uscat 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lamai pentru sevit  …
Read more »





Berbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc

30 August 2013
Berbecut_la_gratar_cu_salsa_de_rosii_si_busuiocBerbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc din: muschiulti de berbecut, ulei de masline, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, otet de vin rosu. Ingrediente: 8 muschiuleti de berbecut 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 100 g masline negre sare piper salsa: 8…
Read more »





Salata cu carne de vita si valeriana

30 August 2013
Salata_cu_carne_de_vita_si_valerianaSalata cu carne de vita si valeriana din: carne de vita, amidon, valeriana, ardei gras, seminte de pin, frunze de rucola, crutoane, ulei, ghimbir, usturoi, sos de soia, apa, zahar brun. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 linguri cu amidon 300 g valeriana 1 ardei gras rosu seminte de pin frunze de rucola crutoane…
Read more »





Ton la gratar

30 August 2013
Ton_la_gratarTon la gratar din: patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi, ulei de masline, file de ton, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri patrunjel proaspat, tocat zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline 4×150 g file de ton 250-300 g rosii cherry   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Mousse de ciocolata neagra

29 August 2013
Mousse_de_ciocolata_neagra_12Mousse de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, tofu, esenta de vanilie.   Ingrediente: 1 ciocolata neagra, maruntita 1 bucata tofu 1 lingura esenta de vanilie       Mod de preparare: Topiti ciocolata la main marie sau in cuptorul cu microunde. Cu ajutorul blenderului procesati tofu pana la omogenizare. Adaugati ciocolata topita si vanilia si…
Read more »





Salata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus

29 August 2013
Salata_de_patrunjel_cu_ceapa_rosie_si_cuscusSalata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus din: patrunjel verde, cuscus, ceapa rosie, rosii, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3 legaturi mari de patrunjel verde 50 g cuscus 1 ceapa rosie 2 rosii frunze de rucola pentru sos: 60 ml zeama de lamaie 2 linguri cu ulei de…
Read more »





Orez prăjit cu creveţi

29 August 2013
Orez_prajit_cu_crevetiOrez prăjit cu creveţi din: ulei, ceapa verde, ciuperci, ghimbir, chili, creveti, suc de limeta, limetta, sos de soia, coriandru verde. Ingrediente: 2 linguri ulei 4 cepe verzi 200 g ciuperci Champignon 1 lingura ghimbir ras 1 lingurita chili 300 g creveti 500 g orez basmati fiert sucul de la 1 limeta 1 limetta taiata…
Read more »





Carnaciori la gratar

29 August 2013
Carnaciori_la_gratarCarnaciori la gratar din: carnaciori de porc, ulei de masline, sos. Ingrediente: 12 bucati carnaciori proaspeti de porc 2 linguri ulei de masline sos pentru gratar   Mod de preparare: Infige cârnăciorii pe 6 ţepuşe metalice şi fixează-i cu scobitori. Unge-i cu ulei şi frige-i la grătarul încins la temperatură potrivită 7 min pe fiecare…
Read more »





Salata cu hering marinat si cartofi

29 August 2013
Salata_cu_hering_marinat_si_cartofiSalata cu hering marinat si cartofi din: hering marinat, sfecla rosie, oua, piper alb, sare, iaurt, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 300 g hering marinat 3 cartofi fierti 1 sfecla rosie 1-2 oua fierte piper alb sare pentru sos: 300 g iaurt 2 linguri cu ulei 1/2 lingurita cu mustar fin sare piper alb   Mod…
Read more »





Milkshake de ciocolata cu lapte

29 August 2013
Milkshake_de_ciocolata_cu_lapteMilkshake de ciocolata cu lapte din: lapte, ciocolata, zahar. Ingrediente: 400 ml lapte 200 g ciocolată 2 lingurițe de zahăr   Mod de preparare: Se topește ciocolata pe baie de abur. Se adaugă laptele și zahărul și se mixează foarte bine. Se toarnă în pahare și se servește. Milkshake de ciocolata cu lapte    …
Read more »





Bors cu carnati si legume

29 August 2013
Bors_cu_carnati_si_legumeBors cu carnati si legume din: ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slaninuta afumata, carnat babic, orez, cartofi, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 telina mica 1 morcov 1 ardei capia 150 g slaninuta afumata 200 g carnat babic 100 g orez 2 cartofi 1 l bors patrunjel leustean sare   Mod…
Read more »





Caracatiţe picante cu roşii şi busuioc

29 August 2013
Peste_10Caracatiţe picante cu roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, caracatita, vin alb, rosii, ketchup, busuioc, paine taraneasca. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus un pic pentru stropit 3 catei de usturoi, tocati marunt 2 ardei iuti mici, rosii, fara samburi si tocati 400 g caracatite mici 3 linguri plus 1…
Read more »





Tortellini cu parmezan si busuioc

29 August 2013
Tortellini_cu_parmezan_si_busuiocTortellini cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi, rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac si ricotta, parmezan, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 felii de sunca uscata, impanata 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 g rosii cherry sare piper 200 ml suc de…
Read more »





Aripioare de pui cu lamaie si cimbru

29 August 2013
Aripioare_de_pui_cu_lamaie_si_cimbruAripioare de pui cu lamaie si cimbru din: miere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, cimbru, aripioare de pui, maioneza. Ingrediente: 75 ml miere zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2-3 linguri cimbru, maruntit 700 g aripioare de pui 150 ml maioneza   Mod de preparare: Combină mierea, zeama şi coaja rasă de…
Read more »





Salata cu porumb, avocado si ceapa rosie

29 August 2013
Salata_cu_porumb_avocado_si_ceapa_rosieSalata cu porumb, avocado si ceapa rosie din: stiuleti de porumb, zeama de lamaie, sos picant, sos pentru gratar, avocado, salata verde, ceapa rosie, seminte de dovleac, cimbru. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb zeama de la 2 lamai 1 lingurita sos picant 1 lingura sos pentru preparate la gratar 1 lingura zahar 2 bucati avocado,…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu sos de arahide pe pat de orez

29 August 2013
Pui_cu_sos_de_arahide_pe_pat_de_orez_20Pui cu sos de arahide pe pat de orez din: ulei, usturoi, ghimbir, piept de pui, lapte de cocos, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, sos sriracha, suc de limeta, coriandru, orez.   Ingrediente: 1 lingura de ulei 2 catei de usturoi, pisat 1 bucatica ghimbir, ras 1 kg piept de pui fara…
Read more »





Linguine cu file de cod si ardei cayenne

29 August 2013
Linguine_cu_file_de_cod_si_ardei_cayenneLinguine cu file de cod si ardei cayenne din: linguine, file de cod, ceapa rosie, ardei cayenne, sos de rosii, vin alb, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g linguine 400 g file de cod 1 ceapa rosie 1 ardei cayenne 150 ml vin alb sec 100 ml sos de rosii 100…
Read more »





Rasol de biban cu legume asortate

29 August 2013
Rasol_de_biban_cu_legume_asortateRasol de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi, radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline, samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de biban 5 cartofi 3 morcovi 1 radacina de telina 2 fire de telina verde 3 rosii 50 g fasole verde…
Read more »

Salata cu friptura de vita si varza

29 August 2013
Salata_cu_friptura_de_vita_si_varzaSalata cu friptura de vita si varza din: carne de vita, varza, ardei gras, suc de limeta, zahar brun, sos de peste, ulei, sos de soia, ghimbir, usturoi. Ingrediente: 600 g carne de vita 1 varza chinezeasca 1 ardei gras/gogosar rosu pentru sos: 1 1/2 linguri cu suc de limeta 1 lingurita cu zahar brun…
Read more »





Sos de cartofi dulci

29 August 2013
Sos_de_cartofi_dulciSos de cartofi dulci din: cartofi dulci, zeama de lamaie, usturoi, chilli, iaurt natur, chipsuri picante. Ingrediente: 3 cartofi dulci zeama de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit un praf de chilli 150 ml iaurt natur chipsuri picante   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Dă cartofii dulci la cuptor,…
Read more »





Tagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie

29 August 2013
Tagliatelle_cu_somon_afumat_smantana_si_rodieTagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie din: tagliatelle, somon afumat, rodie, smantana, vin alb, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle 150 g somon afumat 1 rodie 120 ml smantana de gatit 50 ml vin alb demidulce 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline sare   Mod de preparare: Taie rodia…
Read more »





Friptura de porc cu piper si lamaie

29 August 2013
Friptura_de_porc_cu_piper_si_lamaieFriptura de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt, suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 8 felii de muschi de porc (circa 75 g fiecare) sare piper verde si negru, proaspat pisat 2 linguri ulei 4 linguri unt topit sucul de la 1 lamaie 2 linguri parmezan…
Read more »





Reteta zilei: Salata de pui cu legume si maioneza

29 August 2013
Salata_de_pui_cu_legume_si_maioneza_06Salata de pui cu legume si maioneza din: piept de pui, ceapa rosie, usturoi, crengute de cimbru, ceapa verde, telina, patrunjel, maioneza, iaurt, nuci, sare, piper. Ingrediente pentru pui: 1 1/2 kg piept de pui dezosat, fara piele 1/2 ceapa rosie 1 catel de usturoi cateva crengute de cimbru proaspat Ingrediente pentru salata: 3/4 ceasca…
Read more »





Salată Caesar cu şniţel de pui si mozzarella

29 August 2013
Salata_Caesar_cu_snitel_de_pui_si_mozzarellaSalată Caesar cu şniţel de pui si mozzarella din: sunca afumata, mozzarella, salata creata, frunze de spanac, muguri de pin, piept de pui, oua, faina, pesmet, sare, piper alb, ulei, maioneza, iaurt, ansoa, zeama de lamaie. Ingrediente: 150 g sunca afumata mozzarella salata creata frunze de spanac muguri de pin pentru snitel: 1 piept de…
Read more »





Midii in sos de piper

29 August 2013
Midii_in_sos_de_piperMidii in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine taraneasca, piper, sare. Ingrediente: 750 g midii in cochilii 4 linguri patrunjel tocat 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri ulei de masline 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi 2 lingurite piper negru macinat sare, dupa gust  …
Read more »





Friptura de vita cu sos de hribi

29 August 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_de_hribiFriptura de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi, miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry, hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan. Ingrediente: 2 bucati muschi de vita 3 linguri sos de soia 2 catei de usturoi 1 lingura miere 2 linguri otet 3 linguri…
Read more »





Amestec de alune picante

29 August 2013
Amestec_de_alune_picanteAmestec de alune picante din: amestec de alune, zeama de lamaie, zahar tos, condimente picante, praf de chilli, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g amestec de alune zeama de la 1 lamaie 3 linguri zahar tos 2 linguri amestec condimente picante 1 lingurita praf de chilli 1 lingurita sare grunjoasa   Mod de preparare: Rumeneşte uşor…
Read more »





Salata picanta cu somon afumat si crutoane

29 August 2013
Salata_picanta_cu_somon_afumat_si_crutoaneSalata picanta cu somon afumat si crutoane din: somon afumat, amestec de salata, rosii cherry, ceapa rosie, crutoane, otet, sos de soia, pudra de chili, ulei, faina, apa, usturoi, chimen, miere. Ingrediente: 400 g somon afumat 300 g amestec salata 200 g rosii cherry 1 ceapa rosie crutoane otet sos de soia pentru sos picant:…
Read more »





Coktail Margarita de grapefruit

29 August 2013
Coktail_Margarita_de_grapefruitCoktail Margarita de grapefruit din: zeama de lamaie, sare, zeama de grapefruit roz, tequila, sirop de zahar. Ingrediente: zeama de la 1 lamaie 1 lingurita sare 100 ml zeama de grapefruit roz 50 ml tequila 2 linguri sirop de zahar   Mod de preparare: Unge buza paharului de Martini cu zeamă de lămâie şi apoi…
Read more »





Humus delicios

29 August 2013
Humus_deliciosHumus delicios din: conserve de naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de coriandru. Ingrediente: 2×400 g conserve de naut, scurs de apa 2 catei mari de usturoi, tocati mare 3 linguri de iaurt gras 3 linguri pasta de susan 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Suc de spanac cu morcov si lamaie

29 August 2013
Suc_de_spanac_cu_morcov_si_lamaieSuc de spanac cu morcov si lamaie din: spanac, morcov, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 morcov 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se curăță morcovul și se stoarce în storcătorul pentru rădăcinoase. Sucul obținut se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se curăță și se spală spanacul. Se pune în blender…
Read more »





Reteta zilei: File de cod cu sos de iaurt

29 August 2013
File_de_cod_cu_sos_de_iaurt_06File de cod cu sos de iaurt din: file de cod, ulei, scortisoara, cardamom, cuisoare, frunze de dafin, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de turmeric, pudra de chimen, praf de chili, iaurt, ardei iute, sare, piper, orez basmati.   Ingrediente: 600 g file de cod ulei de gatit 1 bucata de scortisoara 4 pastai cardamom 3…
Read more »





Salata de paste cu branza cheddar si rosii cherry

29 August 2013
Salata_de_paste_cu_branza_cheddar_si_rosii_cherrySalata de paste cu branza cheddar si rosii cherry din: paste fusilli, branza cheddar, broccoli, conopida, rosii cherry, masline, ulei de masline, otet alb, patrunjel verde, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, ardei iute, oregano. Ingrediente: 300 g paste fusilli 250 g branza cheddar 3-4 buchetele de broccoli 2-3 buchetele de conopida 200 g rosii cherry…
Read more »





Chec cu alune

29 August 2013
Chec_cu_alune.pngO reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata, ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 150 g unt 200 g făina 5 ouă 250 g zahăr 100 g alune nesărate 50 g ciocolată 3 linguriţe ness 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 linguriţă pudră de scorţişoară…
Read more »





Desert cu ness

29 August 2013
Desert_cu_ness.pngO reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze. Ingrediente: 5 oua 5 linguri ulei 250 g zahăr 250 g făină 3-4 linguriţe ness Ingrediente umplutură : 250 g frişca lichidă 250 g ciocolată albă de menaj 3 linguriţe ness 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau…
Read more »





Chec aperitiv cu ficatei de pui

29 August 2013
Chec_aperitiv.pngO reteta delicioasa de chec aperitiv cu: ficatei de pui, ceapa, usturoi, paine, orez, oua, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g ficăţei de pui 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri orez 4 ouă pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi ficăţeii, îi speli în apă…
Read more »





Salata cu piept de pui si legume

29 August 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_legumeSalata cu piept de pui si legume din: piept de pui, telina apio, ceapa, ardei gras, mar, masline verzi, nuca, salata creata, boabe de piper, foaie de daifn, maioneza, iaurt, miere, zeama de lamaie, chili, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 fire de telina apio 2-3 fire de ceapa 1 ardei gras…
Read more »





Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri

28 August 2013
Ceai6Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in…
Read more »





3 retete de zacusca preparata ca la mama acasa

28 August 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de ghebe O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe…
Read more »





3 moduri de preparare a muraturilor

28 August 2013
muraturi_1Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Retete pentru iarna: Muraturi asortate Muraturi asortate din:…
Read more »





Ceaiul si secretele sale

28 August 2013
Ceai5Cand 66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie…
Read more »





3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa

28 August 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!   Zacusca de smochine O reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine, ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt…
Read more »





Intampina iarna cu muraturi si conserve de casa

28 August 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase Conserve…
Read more »





Ceai: Ceaiul negru, remediu pentru hipertensiune

28 August 2013
Ceai13Denumit de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu, B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea diverselor afectiuni ale organismului. Un studiu australian efectuat pe un esantion de 95…
Read more »





Diete: Dieta bogata in proteine

28 August 2013
Dieta3Unele persoane se ingrasa chiar daca maninca putin, in timp ce altele nu reusesc sa creasca in greutate in pofida faptului ca maninca foarte mult. Totul tine de metabolismul fiecaruia…iar dieta bogata in proteine vrea sa te ajute sa slabesti mincind putin si sanatos. Pe aceasta linie a metabolismului, s-au incercat numeroase diete, printre care…
Read more »





Zacusca preparata in casa

28 August 2013
ZacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!   Zacusca preparata in casa Zacusca de morcovi si mere O reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg mere…
Read more »





Lumea conservelor de casa

28 August 2013
muraturi_5Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »





Beneficiile ceaiului verde

28 August 2013
Ceai3Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti,…
Read more »





Despre Arpagic (Allium schoenoprasum)

28 August 2013
Despre_arpagicArpagicul face pane diu familia allium, care cuprinde, de asemenea, ceapa, usturoiul fi – surpriză! – crinul. A fost descoperit pentru prima dată cu peste 5 000 de ani în urmă în China. Arpagicul creşte cam peste tot în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase, cum sunt Siberia, Suedia şi America de Nord. Romanii au…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu mere si scortisoara

28 August 2013
Desert_cu_mere_si_scortisoara_07Desert cu mere si scortisoara din: aluat, mere, lamaie, scortisoara, miere, unt.   Ingrediente: 250-275 g aluat 2 mere 1/2 lamaie 1/2 lingurita de scortisoara 3 lingurite miere 25-30g unt   Mod de preparare: Se curata merele si se taie felii. Se presara putina zeama de lamaie. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga…
Read more »





Salata cu verdeturi si oua

28 August 2013
Salata_cu_verdeturi_si_ouaSalata cu verdeturi si oua din: castraveti, oua, ceapa, marar, creme fraiche, maioneza, lapte batut, otet de vin rosu, usturoi, sos worchershire, mustar, ceapa, seminte de telina, sare. Ingrediente: 4 castraveti cornison 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa 1 legatura de marar pentru sos: 4 linguri creme fraiche 100 g maioneza 2 linguri cu…
Read more »

Placinta cu mure si migdale

28 August 2013
Placinta_cu_mure_si_migdalePlacinta cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure, biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina alba 75 g unt 6 linguri zahar 1 praf de sare coaja rasa de la 1/2 lamaie pentru umplutura: 500 g mure 100 g zahar 100…
Read more »





Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza

28 August 2013
Muschiulet_de_porc_cu_verdeata_si_crema_de_branzaMuschiulet de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare, piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura. Ingrediente: 500 g muschi de porc sare piper 1 legatura verdeata asortata 50 g crema de branza de vaci 1 lingura pesmet 125 g…
Read more »





Sarmale cu carne de porc si piure

28 August 2013
Sarmale_cu_carne_de_porc_si_piureSarmale cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon, ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: 500-700 g carne tocata de porc 1 varza mica (diametru in jur de 20 cm) 250 g bacon feliat 1 ceapa alba 1/2 cana cu orez 1 ou 2 cutii cu…
Read more »





Salata cu branza gorgonzola si mere

28 August 2013
Salata_cu_branza_gorgonzola_si_mereSalata cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola, mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper, smantana, tarhon uscat. Ingrediente: 300 g amestec salata 100 g branza gorgonzola 3 mere ionatane 2-3 fire telina apio 1 ceapa rosie mica 150 g nuca zeama de lamaie sare piper pentru sos:…
Read more »





Ficatei cu orez la cuptor

28 August 2013
Ficatei_cu_orez_la_cuptor.pngO reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa, chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200 ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare:…
Read more »





Chec delicios cu pere

28 August 2013
Chec_cu_pere.pngO reteta delicioasa de chec cu:zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 2 pere 5 ouă 125 g unt topit 1 lămâie 1 praf de sare   Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe.…
Read more »





Lipie cu ciuperci si carne de pui

28 August 2013
Lipie_cu_ciuperci_si_carne_de_puiLipie cu ciuperci si carne de pui din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, lipii, branza brie, piept de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g ciuperci Champignon brune 2 catei de usturoi 4 lipii mari 200 g branza brie 2 piepti de pui fara os sare piper 4 fire oregano…
Read more »





Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi

28 August 2013
Pui_cu_catei_de_usturoi_si_verdeturiPui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui, frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de fenicul, ierburi proaspete. Ingrediente: 1,5kg pui Saie şi piper negru proaspăt măcinat 1  mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru 2  funze de dafin 1 bulb mare de fenicul,…
Read more »





Care sunt beneficiile ceaiului

28 August 2013
Ceai1Ceaiul, consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creierşi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează dailymail.co.uk. CercetătorulSimon Gibbons spune că,pentru a avea efecte maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru a permite…
Read more »





Salata calda cu ciuperci si ficatei de pui

28 August 2013
Salata_calda_cu_cioperci.pngO reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci, unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 250 ml lapte 500 g ciuperci champignon mici 10 g unt 1 morcov mare 1 cartof mare 1 fir de praz pătrunjel verde 50 ml…
Read more »





Reteta zilei: Gem de rosii

28 August 2013
Gem_de_rosii_07Gem de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute.   Ingrediente: 1 1/2 kg rosii tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc ​​de lamaie 1 lingura de ghimbir proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4 lingurita de scortisoara 1/8 de ligurita cuisoare 1 lingurita de…
Read more »





Nuga cu napolitane

28 August 2013
Nuga_cu_napolitaneNuga cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri, fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 420 g zahar pudra 300 g sirop de glucoza 60 ml apa 300 g miere 3 albusuri 120 g fistic prajit 300 g alune de padure 200 g migdale prajite 4-5 foi de napolitana…
Read more »





Milkshake cu capsune si banane

28 August 2013
Milkshake_cu_capsune_si_bananeMilkshake cu capsune si banane din: lapte, banana, capsune. Ingrediente: 300 ml lapte 1 banană 10 căpșune     Mod de preparare: Se curăță banana de coajă și se pune în blender. Se spală căpșunele, se curăță de codițe și se adaugă peste banană. Se toarnă și laptele. Se mixează toate foarte bine și se…
Read more »





Rulouri de vinete cu branza

28 August 2013
Rulouri_de_vinete_cu_branzaRulouri de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza feta, menta, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 vinete mici, lunguiete ulei pentru uns 2 polonice de sos de rosii 2 linguri parmezan razuit pentru umplutura: 150 g branza feta 3 frunze menta 1 fir de patrunjel piper   Mod de preparare: Tai codiţa…
Read more »





Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde

28 August 2013
Supa_de_rosii_cu_galuste_de_peste_si_patrunjel_verdeSupa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana, suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper 250 g file de peste (de exemplu crap, salau,…
Read more »





Somon marinat in suc de citrice

28 August 2013
Retete_1Somon marinat in suc de citrice din: file de somon, zeama de portocale, zeama de grapefruit, lamaie, vin alb, otet de din alb, ceapa, marar, zahar, telina, ulei de masline, frunze de cicoare, boabe de piper rosu, sare. Ingrediente: 1 kg file de somon foarte proaspat 100 ml zeama de portocale 100 ml zeama de…
Read more »





Foi de napolitana cu zahar ars

28 August 2013
Foi_de_napolitana_cu_zahar_arsFoi de napolitana cu zahar ars din: foi napolitane, unt, zahar, apa. Ingrediente: un pachet foi napolitane 450 g unt 300 g zahar 250 ml apa     Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pun zahărul şi apa şi se lasă până ce se formează un sirop gros. Se adaugă untul şi se amestecă pentru…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati picanti

28 August 2013
Castraveti_murati_picanti_08Castraveti murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei rosu, usturoi.   Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2 linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de usturoi, curațați si zdrobiti       Mod de preparare: Scurgeti sucul muraturilor si puneti feliile de…
Read more »





Napolitana cu ciocolata

28 August 2013
Napolitana_cu_ciocolataNapolitana cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri, faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata neagra, frisca, unt. Ingrediente: un pachet foi de napolitane 150 ml lapte 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 25 g faina 10 g amidon 200 ml frisca lichida o pastaie de vanilie pentru glazura:…
Read more »





Dulceata de rosii

28 August 2013
Dulceata_de_rosiiDulceata de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de seminţe. Pui…
Read more »





Ciuperci gratinate cu mozzarella

28 August 2013
Ciuperci_gratinate_cu_mozzarellaCiuperci gratinate cu mozzarella din: bagheta, ulei de masline, usturoi, unt, rozmarin, ciuperci, savlie, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de bagheta 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 40 g unt 300 g ciuperci 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 2 bile de mozzarella (100 g fiecare) sare piper  …
Read more »





Hamsii in sos de menta

28 August 2013
Hamsii_in_sos_de_mentaHamsii in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit   Mod…
Read more »





Savarine insiropate

28 August 2013
Savarine_insiropateSavarine insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta, frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 15 g drojdie proaspata un ou 200 ml lapte sare o lingura zahar 30 ml ulei pentru sirop: 250 g zahar 350 ml apa esente dupa gust pentru servit: frisca gem de capsune Mod…
Read more »





Cocktail Pina Colada cu rom si ananas

28 August 2013
Cocktail_Pina_Colada_cu_rom_si_ananasCocktail Pina Colada cu rom si ananas din: suc de ananas, rom, lapte de cocos, fulgi de gheata, ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 120 ml rom alb 100 ml lapte de cocos 8 linguri fulgi de gheaţa 2 felie de ananas   Mod de preparare: Sucul de ananas se amestecă cu romul și…
Read more »





Friptura suculenta

28 August 2013
Friptura_suculentaFriptura suculenta din: muschiulet de porc, ceapa alba, ulei, sare. Ingrediente: un muschiulet de porc 3 cepe albe 100 ml ulei sare   Mod de preparare: Pe fundul unui vas de cuptor se face un pat de ceapă tăiată rondele. Carnea bine spălată se trece prin ulei şi se aşază peste cea­pă. în tavă se…
Read more »





Tarta delicioasa cu cacao

28 August 2013
Tarta_delicioasa_cu_cacaoTarta delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou, bicarbonat, cacao neagra, apa, unt. Ingrediente: 3 linguri miere 3 linguri cu zahar 3 linguri cu lapte 50 g unt 350 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu bicarbonat pentru crema: 2 linguri cu varf de cacao neagra 6 linguri cu apa 3…
Read more »





Reteta zilei: Noodles de casa

28 August 2013
Noodles_de_casa_12Noodles de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.   Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa minerala Amidon       Mod de preparare: Combinati faina si amestecati usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.…
Read more »





Desert cu ciocolata si cacao

28 August 2013
Desert_cu_ciocolata_si_cacaoDesert cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea instant, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (minim 80% cacao) 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 lingurite de cafea instant 50 g cacao esenta de rom (optional)   Mod de preparare: Pune într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi,…
Read more »





Ciuperci cu smantana si galuste delicioase

28 August 2013
Ciuperci_cu_smantana_si_galuste_delicioaseCiuperci cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina, supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet, ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare. Ingrediente: 400 g ciuperci de padure asortate 3 linguri unt 2 linguri faina 750 ml supa de ciuperci 1 ceapa 200 ml smantana dulce 200 ml smantana…
Read more »





Cocktail Martini cu capsune

28 August 2013
Cocktail_Martini_cu_capsuneCocktail Martini cu capsune din: martini, capsune, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml Martini 100 g căpșune frunze de mentă     Mod de preparare: Se spală fructele și se taie felii. Se pun în băutură, odată cu câteva frunze de mentă. Se toarnă în pahare și se adaugă gheață. Cocktail Martini cu capsune  …
Read more »





Salata cu pastai, rubarba si migdale

28 August 2013
Salata_cu_pastai_rubarba_si_migdaleSalata cu pastai, rubarba si migdale din: fasole galbena, rubarba, migdale, rucola, suc de portocala, ulei de masline cu aroma de lamaie, sare de mare, mozzarella. Ingrediente: 250 g fasole galbena pastai 1 tija de rubarba, feliata subtire 50 g migdale decojite 125 g rucola sucul de la 1 portocala 3-4 linguri ulei de masline…
Read more »





Tartar de somon pe felii de castravete

28 August 2013
Peste_10Tartar de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa, ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry, frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata foarte marunt 4 linguri ceapa de…
Read more »





Despre Usturoi (Allium sativum)

27 August 2013
Despre_usturoiSe crede că usturoiul provine din Asia. Vechii egipteni venerau usturoiul fi îfi hrăneau sclavii cu el pentru a-i menţine in formă. Usturoiul a fost principalul condiment al bucătăriei mediteraneene timp de sute de ani. Cu o aromă puternică, având proprietăţi antiseptice, antibiotice şi antifungice, merge de minune atât în farmacie, cât şi în bucătărie.…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro