4 September 2013

Tacos
cu carne tocata de vita din: carne de vita, sare, piper, boia, rosii,
usturoi, amidon, ulei, ardei gras, porumb, tacos. Ingrediente: 300 g
carne de vita sare piper 1 lingurita boia dulce 1 lingurita boia iute 2
cepe rosii 2 catei de usturoi 1 lingurita amidon 4 linguri ulei 1 ardei
gras verde 1…
Read more »
4 September 2013

Friptura
marinata de vita din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar,
cuisoare, piper negru, boabe de mustar, boabe de coriandru, nucsoara,
scortisoara, foaie de dafin, ghimbir. Ingrediente: 600 g piept de vita
600 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 3 cuisoare 3 catei de usturoi o
lingurita piper negru 1/2 lingurita…
Read more »
4 September 2013

Prajitura
cu nuca si gem din: oua, zahar, iaurt, unt, faina, gem, nuca,
bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 2
oua 200 g zahar 200 ml iaurt 200 g unt 700 g faina 500 g gem 200 g nuca 1
lingurita cu bicarbonat de sodiu 1 lingurita cu otet (zeama de…
Read more »
4 September 2013

Supă
de gulioare cu carne de porc din: gulii, carne de porc, untura, faina,
smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de
porc, impanata 2 linguri untura 1 lingura faina 100 ml smantana cativa
catei de usturoi sare 1 lingurita boia Mod de preparare: Cureţi
guliile de coajă şi le tai…
Read more »
4 September 2013

Castraveti
murati in otet din: castraveti, sare, ceapa, zahar, otet de mere, zahar
brun, seminte de mustar, seminte de telina, praf de turmeric.
Ingrediente: 1 ½ kg castraveți, feliati 1 ½ linguri de sare 1 cana
ceapa, taiata felii subțiri 1 cana de zahar 1 cana de oțet ½ cana oțet
de mere ¼…
Read more »
4 September 2013

Ciorba
de porc cu zer din: carne de porc impanata, ou, sare, piper, smantana,
ceapa, morcov, telina, tarhon in otet, cartofi, zer. Ingrediente: 800 g
carne de porc, impanata 1 ou sare piper 200 ml smantana 1 ceapa 1 morcov
1 telina tarhon in otet 5 cartofi 1/2 l zer sau lapte batut subtiat cu…
Read more »
4 September 2013

Spaghete
cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare,
paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii,
patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici
mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa
taiata felii de circa 5 mm grosime sare…
Read more »
4 September 2013

Gustari
cu mozzarella si rosii din: branza mozzarella, rosii, paine, masline,
ulei. Ingrediente: 16 felii branza mozzarella 8 felii rosii 8 felii
paine 100 g masline feliate ulei pentru tava Mod de preparare: Tava
mare a aragazului se unge cu ulei si se lasă apoi deoparte, până la
folosire. Feliile de pâine se decupează…
Read more »
4 September 2013

Omleta
cu morcovi si dovlecei din: dovlecel, morcovi, telemea, oua, unt.
Ingrediente: un dovlecel 2 morcovi fierti 100 g telemea 8 oua 100 g unt
Mod de preparare: In unt topit, se pune dovlecelul tăiat rondele fine.
Morcovii se taie bastonaşe subţiri. Ouăle se bat bine cu telul şi apoi
se adaugă brânza fă¬râmată…
Read more »
4 September 2013

Ciorba
de fasole in paine din: fasole boabe, slanina, morcov, pastarnac, ceapa
rosie, telina, otet de mere, tarhon in otet, cimbru, sare. Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe 200 g slanina alba, de pe burta 1 morcov 1
pastarnac 2 cepe rosii 1 telina mica 100 ml otet de mere tarhon in otet
cimbru sare …
Read more »
3 September 2013

Se
gaseste deseori pe marginea frumurilor prafoasa si in zonele salbatice
din tinuturile cu clima temperata. Frunzele amare ale acestei plante
sabatice se pot fierbe alături de păpădii, dar de obcei se foloseşte
rădăcina pentru a prepara bere de păpădie şi de brusture. Gustul
brusturelui este dulce-astringent, iar textura sa e lipicioasă. Ca
medicament, se…
Read more »
3 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de
zacusca: Zacusa de telina Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12
ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr
frunze de ţelina Mod de…
Read more »
3 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »
3 September 2013

Asmăţuiul
are o aromă mai delicată decât pătrunjelul şi dă o senzaţie de căldură
atunci când e mâncat crud. E foarte popular în bucătăria franceză,
făcând parte dintre ierburile culinare tradiţionale denumite fines
herbes. Originar din Europa de Sud-Est şi vestul Asiei, astăzi creşte
peste tot. A fost adus în America de Nord de către…
Read more »
3 September 2013

Retete
de prajituri si torturi: Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
Prajiturele cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare,
zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie,
fulgi de ciocolata, nutella, sare. Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2
1/4 cani faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita
sare…
Read more »
3 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de
zacusca: Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline Zacusca de
gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa,
ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg
ardei gras…
Read more »
3 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi…
Read more »
3 September 2013

Dieta
macrobiotica este solutia pentru un mod de viata sanatos, avand drept
baza o alimentatie sanatoasa. Dieta macrobiotica este de fapt un mod de
viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost
folosita pentru a vindeca unele boli, precum cancerul. Dupa numeroase
modificari si imbunatatiri, dieta a devenit un…
Read more »
3 September 2013

Prajiturele
cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun,
zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie, fulgi de
ciocolata, nutella, sare. Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2 1/4 cani
faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 1 1/4
cesti de zahar brun 1/4 ceasca zahar 1…
Read more »
3 September 2013

Scoici
în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare,
piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in
cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin
alb sec 4 lingura apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri
patrunjel tocat 1 catel de…
Read more »
3 September 2013

Taitei
cu surimi si usturoi din: paste, capere, surimi, rosii, sare, piper
alb, ulei de masline, frunze de busuioc, ulei de floarea soarelui,
usturoi, zeama de lamaie, smantana, sare. Ingrediente: 400 g paste
tagliatelle sau taitei 00 g capere 350 g surimi 4 rosii mari sare piper
alb ulei de masline frunze de busuioc, pentru…
Read more »
3 September 2013

Budinca
de branza cu vanilie din: telemea de vaca, branza de vaci, zahar, baton
de vanilie, smantana, orez, oua, stafide, unt, pesmet. Ingrediente: 400
g telemea de vaca 300 g branza dulce de vaci 400 g zahar 1/4 baton de
vanilie 3-4 linguri cu smantana 100 g orez fiert 4 oua 50 g stafide
aurii…
Read more »
3 September 2013

Hribi
trasi la tigaie din: hribi, unt, ulei, bacon, usturoi, patrunjel,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g hribi 200 g unt o lingura ulei
400 g bacon 2 catei de usturoi o legatura patrunjel o crenguta cimbru
sare piper Mod de preparare: Se spală şi se scurg ciupercile, se
curăţă şi se taie usturoiul…
Read more »
3 September 2013

Bors
de vara cu legume din: varza dulce, morcovi, ceapa, mazare, arpacas,
cartofi, bors de tarate, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varza dulce, medie
2 morcovi 2 cepe o cutie mica de mazare conservata 3 linguri arpacas
semifiert 3 cartofi un litru bors de tarate 2 linguri ulei sare Mod de
preparare: In oala de…
Read more »
3 September 2013

Piept
de curcan cu rosii din: file de piept de curcan, sare, piper, ulei de
masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii cherry, vin alb. Ingrediente: 400
g file de piept de curcan fara piele, taiat in 12 bucati sare piper 2
linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 fire de cimbru 350…
Read more »
3 September 2013

Rulada
de pui cu ardei gras si morcov din: unt, piept de pui, ardei gras,
morcov, ceapa, marar, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 1 piept de pui 1
ardei gras 1 morcov 1 ceapă mărar proaspăt sare piper Mod de
preparare: Se toacă mărunt ardeiul, morcovul și ceapa. Se încinge untul
într-o crăticioară…
Read more »
3 September 2013

Salată
grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete,
feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din
vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 500 g rondele
de calamari 1 salata romana mare 1 castravete de sera mediu, taiat felii
subtiri 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita 3…
Read more »
3 September 2013

Tartine
cu sos de hrean din: smantana, radacina de hrean, mustar dijon, otet
alb, zahar pudra, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 120 ml smantana 40 g
radacina de hrean 1 lingurita de mustar Dijon 2 lingurite de otet alb 1
lingurita zahar pudra 1 lingura de cimbru proaspat, tocat marunt sare
si piper negru proaspat macinat…
Read more »
3 September 2013

Supa
crema de ceapa cu smantana din: pesmet, ceapa, ulei, fulgi de migdale,
cartof, sare, piper, supa de legume, smantana de soia. Ingrediente: 1
lingura pesmet fin 2 cepe 3 linguri ulei 60 g fulgi de migdale 1 cartof
sare piper 900 ml supa de legume 100 ml smantana de soia Mod de
preparare:…
Read more »
3 September 2013

Creveti
in sos picant din: unt, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie,
busuioc, boia de ardei, sos iute, piper negru, patrunjel, ceapa verde,
creveti, paine. Ingrediente sos: ½ bucata unt 1/3 cana ulei de masline
3 linguri de usturoi tocat 3 linguri suc de lamaie 3 linguri busuioc 2
linguri de boia de…
Read more »
3 September 2013

Friptura
de porc cu legume din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ciuperci,
coniac, bacon afumat, carnat picant, boia dulce, sare, piper.
Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 cartofi 3 morcovi 200 g ciuperci albe
proaspete 100 ml coniac 100 g bacon afumat un carnat picant 2 linguri
ulei boia dulce sare piper Mod…
Read more »
3 September 2013

Sote
de ciuperci cu vin din: ciuperci, unt, ulei, cimbru, rozmarin, vin alb,
verdeata, sare, piper, frigarui de pui. Ingrediente: 400 g ciuperci la
cutie 25 g unt o lingura ulei o crenguta cimbru o lingurita rozmarin 200
ml vin alb sec verdeata dupa gust sare piper 4 frigarui de pui Mod de
preparare:…
Read more »
3 September 2013

Pui
la tigaie cu tarhon din: piept de pui, tarhon, unt nesarat, vin alb,
hasme, smantana, tarhon proaspat, sare, piper. Ingrediente: 4 piepti de
pui dezosati si fara piele cateva crengute de tarhon proaspat 1 lingura
de unt nesarat 235 ml de vin alb 2 hasme, decojite si tocate fin 160 ml
de smantana 2…
Read more »
3 September 2013

Prajitura
cu biscuiti si zmeura din: biscuiti de ovaz, zmeura, jeleu de zmeura,
branza de vaci, mascarpone, zahar, coaja de lamaie, gelatina, unt, sare.
Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz 200 g zmeura 1 pliculet jeleu de
zmeura 200 g branza slaba de vaci 200 g mascarpone 1 cana cu zahar 1
lingura cu coaja…
Read more »
3 September 2013

Suc
de rosii cu telina din: pasta de rosii, zahar tos, lamaie, frisca,
telina verde, lapte. Ingrediente: 50 g pasta de rosii 100 g zahar tos 1
lamaie 200 ml frisca 1 legatura telina verde 1,2 l lapte Mod de
preparare: Paste de rosii se amesteca cu lapte si frisca. Se adauga
zahar si…
Read more »
3 September 2013

Supa
crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel din: paine taraneasca,
ciuperci, cartofi, ceapa, lapte, supa din concentrat de legume, usturoi,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 paini taranesti 350 g
ciuperci albe 5 cartofi o ceapa 400 ml lapte 1/2 l supa din concentrat
de legume un catel de usturoi 2 linguri ulei sare…
Read more »
3 September 2013

Fritatta
cu bacon si cartofi din: oua, busuioc, parmezan, sare, piper, bacon,
cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ardei, branza.
Ingrediente: 8 oua 2 linguri busuioc proaspat tocat 3 linguri de
parmezan ras Sare si piper negru proaspat macinat 6 felii de bacon,
tocate 3-4 cartofi, curatati si taiati bucati 2 linguri de…
Read more »
3 September 2013

Pateuri
cu ardei din: aluat de pizza, ardei capia, ardei gras, bulion, usturoi,
boia iute, cascaval, ou, sare, ulei. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 3
ardei capia 1 ardei gras rosu 1 lingura cu bulion 3-4 catei de usturoi
1/2 lingurita cu boia iute cascaval ras ou pentru uns sare ulei Mod
de…
Read more »
3 September 2013

Cannelloni
cu ciuperci, cascaval si usturoi din: cannelloni, ciuperci, usturoi,
ceapa, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare, piper.
Ingrediente: 12 tuburi cannelloni o conserva ciuperci un catel usturoi 2
cepe 50 g unt 100 g cascaval o legatua patrunjel un cub concentrat
legume sare piper Mod de preparare: Ciupercile se trec sub un…
Read more »
3 September 2013

Conopida
cu smantana si branza din: conopida, smantana, crema de branza, marar
verde, ulei de masline, oua, parmezan, unt, pesmet, sare, piper.
Ingrediente: 1 conopida mare 3 linguri cu smantana 150 g crema de branza
1 lingura cu marar verde tocat 1 lingura cu ulei de masline 4 oua 100 g
parmezan ras unt pesmet…
Read more »
3 September 2013

Dulceaţă
de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de
lamaie, gelfix, zahar, coniac. Ingrediente: 1 kg fructe de padure
asortate sucul de la 1 lamaie 1 plic Gelfix Extra 2:1 500 g zahar 1
lingura coniac Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se
scurgă. Un sfert…
Read more »
3 September 2013

Sos
pentru gratar din: ketchup, sos worchestershire, boia iute, usturoi,
zahar tos, cimbru. Ingrediente: 300 ml ketchup 2 lingurite sos
Worchestershire 2 lingurite boia iute 1 catel de usturoi, zdrobit 2
lingurite zahar tos 2 lingurite cimbru, tocat Mod de preparare:
Incalzeste treptat ketchup-ul cu sosul Worchestershire, boiaua,
usturoiul si zaharul, amestecand continuu pana…
Read more »
3 September 2013

Stridii
cu branza Cheddar din: stridii, unt, faina, lapte, branza cheddar,
sare, piper alb. Ingrediente: 24 stridii 60 g unt 1/3 cana faina 500 ml
lapte 60 g branza cheddar rasa mare sare piper alb macinat Mod de
preparare: Incingeţi untul într-o cratiţă, fără să-1 lăsaţi să se
coloreze. Procedaţi ca pentru a prepara…
Read more »
3 September 2013

Sorbet
de zmeura si pepene din: zahar tos, zeama de lamaie, pepene verde,
zmeura, apa de trandafiri, albus. Ingrediente: 150 g zahar tos zeama de
la 2 lamai 500 g pepene verde, fara samburi 350 g zmeura proaspata sau
congelata cateva picaturi de apa de trandafiri 1 albus Mod de
preparare: Intr-un vas pe…
Read more »
3 September 2013

Pui
cu legume si lamaie din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lamaie,
ardei gras, vin, apa, mustar, concentrat vegetal, cimbru, patrunjel,
miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 – 2 kg 3-4
morcovi 10 cartofi mai mari 3-4 catei de usturoi 1 ceapa+1 lamaie 2
ardei grasi de culori diferite 100 ml…
Read more »
3 September 2013

Friptura
vegetariana din: nuci, fulgi de porumb, branza de vaci, oua, supa de
ceapa, ketchup, ulei, sos worcestershire, praf de usturoi, zahar brun.
Ingrediente: 1 1/3 cesti nuci, tocate marunt 2 cani de fulgi de porumb
200-300 g branza de vaci 4 oua 2 cani supa de ceapa 1/4 ceasca ketchup 1
lingura ulei…
Read more »
3 September 2013

Salată
de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de
portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de
masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze
de rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocala
si 1 lamaie 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2…
Read more »
3 September 2013

Snitel
cu garnitura din: piept de pui, caise uscate, cascaval, frunze de
salvie, migdale, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, mazare,
fasole pastai, morcovi, usturoi. Ingrediente: pentru snitel: 3 bucati
mai mari de piept de pui 100 g caise uscate, smochine sau alte fructe
confiate 100 g cascaval 6 frunze de salvie 50 g…
Read more »
3 September 2013

Rulada
delicioasa cu carne tocata si spanac din: carne tocata amestec, spanac,
ou, ceapa, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne
tocată amestec 500 g spanac 1 ou 2 cepe 6 căței de usturoi ulei unt sare
piper Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă cu sare. Se scurge
de apă…
Read more »
3 September 2013

Limonada
cu lavanda din: apa, zahar, lavanda, lamaie, lime, gheata, lime.
Ingrediente: 750 ml apa 4 linguri zahar 1 buchet lavanda (sau cantitatea
echivalenta de lavanda uscata) 1 lamaie 1 lime cuburi de gheata si
felii de lime pentru servit Mod de preparare: Intr-un vad fierbi apa
cu zaharul pana la topirea acestuia, lei…
Read more »
3 September 2013

Ardei
gras roşu, umplut cu carne de pui din: ardei grasi rosii, ceapa, orez,
sare, piper, piept d epui, pasta de tomate. Ingrediente: 2 ardei grasi
rosii 1/2 ceapa 1 lingura orez nefiert sare piper 1 piept de pui de
350-400 g pasta de tomate Mod de preparare: Tai bucăţi pieptul de pui,
apoi…
Read more »
2 September 2013

Legenda
spune că angelica e un leac pentru cumă, ceea ce i-a consolidat
renumele de plantă medicinală tradiţională, de protectoare împotriva
răului şi de panaceu universal. Din punct de vedere medical, angelica se
pare că are jn efect benefic asupra circulaţiei sângelui şi a
celorlalte fluide şi e folosită in tratamentul cranpelor menstruale, al
reţinerii…
Read more »
2 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Murături O
reteta de muraturi…
Read more »
2 September 2013

Retete
de prajituri: Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat Cozonac cu
nucă, coaja de lamaie si rahat din: faina, galbenusuri, ou, zahar tos,
unt, ulei, lapte dulce, drojdie de bere, coaja de lamaie, sare, nuca,
coaja de lamaie, esenta de rom, esenta de vanilie, albusuri, zahar tos,
rahat. Ingrediente: 1 kg faina de…
Read more »
2 September 2013

Retete
rapide: Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni Inghetata
delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte
integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb,
lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc
de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie…
Read more »
2 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Reteta
zilei: Gogosari umpluti cu…
Read more »
2 September 2013

Apa
de mărar, cunoscută ca poţiune carminativă, a fost folosită de-a lungul
timpului pentru calmarea colicilor şi pentru a linişti bebeluşii. In
Evul Mediu, mărarul era considerat o plantă fermecată şi, ca atare, era
folosit în combaterea vrăjitoriei. Era utilizat, din acelaşi motiv, şi
în poţiunile de dragoste. Mărarul e originar din Europa de Nord…
Read more »
2 September 2013

Rosii,
albi, zemosi, cu coaja mai tare sau moale, strugurii romanesti numara
zeci de soiuri aromate, numai bune pentru vin sau de pus pe masa.
Romania este pe locul 10 in lume ca suprafata cultivata cu vita-de-vie,
asa ca avem toate motivele sa alegem strugurii bine copti autohtoni si
sa… ii punem la munca in…
Read more »
2 September 2013

Originară
din America de Sud, această plantă a fost adusă în Europa de către
conchistadorii spanioli în secolul al XVII-lea. Aici şi-a dobândit
renumele pentru uleiurile sale parfumate, folosite pe scară largă în
cosmetice şi diverse amestecuri. Planta este folosită cu scop medical,
în cantităţi mici, pentru a alina congestia bronhiilor, indigestia,
crampele şi greaţa.…
Read more »
2 September 2013

Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
ciuperci de padure O reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din:
ciuperci de padure sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare,
boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: un…
Read more »
2 September 2013

Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta
zilei: Castraveti murati picanti…
Read more »
2 September 2013

Bauturi
racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie
din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun
în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se
mixează, iar amestecul…
Read more »
2 September 2013

Inghetata
delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte
integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb,
lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc
de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie crema
de branza 1/8 lingurita de sare 1…
Read more »
2 September 2013

Budinca
de dovlecei din: dovlecei, smantana, cascaval de oaie, rosii, oua, unt,
sare. Ingrediente: 4 dovlecei medii 500 g smantana 100 g cascaval de
oaie 3 rosii 4 oua unt sare Mod de preparare: Spală dovleceii şi
taie-i în felii groase de 1 cm. Pune-i în apă clocotită şi dă-i în 1 -2
clocote,…
Read more »
2 September 2013

Plăcintă
cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare,
patrunjel verde, smantana, oua, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g
faina 25 g drojdie zahar 100 ml lapte caldut sare pentru umplutura: 4-5
legaturi de patrunjel verde 100 g sare 300 ml smantana 2 oua sare piper
Mod de preparare: Cerni făina…
Read more »
2 September 2013

Tigaie
de pui picantă din: piept de pui, ceapa, ardei gras, rosii, morcovi,
ulei de masline extravirgin, boia dulce, sare de mare, piper negru,
patrunjel, ardei iute, lamaie. Inrgediente: 600 g piept de pui dezosat 1
ceapa 1 ardei rgas rosu 4 rosii 2 morcovi 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 linguri de boia…
Read more »
2 September 2013

Legume
picante murate din: otet de mere, zahar fin, sare, apa, morcovi, ceapa
rosie, ardei iute. Ingrediente: 370 ml otet de mere 60 g zahar fin 2
lingurite sare 450 ml apa legume: 4 morcovi 4 cepe rosii 4 ardei iuti
Mod de preparare: Se prepară zeama: se amestecă oţetul cu zahăr şi
sare,…
Read more »
2 September 2013

Mancare
de cartofi cu carnati din: cartofi, carnati de porc picanti, ceapa,
ardei gras, boia dulce, vin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg
cartofi 2-3 carnati de porc picanti 1 ceapa 1 ardei rgas 2 lingurite cu
boia dulce 1 cana cu vin rosu sau roze sare piper negru proaspat macinat
ulei Mod de…
Read more »
2 September 2013

Spaghete
cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton,
ou, spaghete, parmezan, paine. Ingrediente: 1 ceapa mica (maruntita) 1
ardei rosu (fara seminte si taiat fasii) 2 linguri ulei 400 g tomate
maruntite din conserva 2 lingurita oregano uscat 4 linguri ketchup 400 g
ton 1 ou 350 g spaghete 25…
Read more »
2 September 2013

Jeleu
de mure cu lămâie din: mure, apa, gelfix, fructoza, suc de lamaie.
Ingrediente: 1,5 kg mure 100 ml apa 1 plic gelfix 190 g fructoza 40 ml
suc de lamaie Mod de preparare: Se curăţă murele, se clătesc printr-un
jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun la…
Read more »
2 September 2013

Rulouri
de crap cu legume din: fileuri de crap, ardei capia, morcovi, ceapa
rosie, usturoi, rosii cherry, condimente pentru peste, rozmarin verde,
sos de soia, ulei din samburi de struguri, vin, piper. Ingrediente: 5
fileuri de crap 3 ardei capia 3 morcovi 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi
rosii cherry condimente pentru peste rozmarin…
Read more »
2 September 2013

Cornete
de îngheţata de menta cu ciocolata din: inghetata de vanilie, esenta de
menta, ciocolata amaruie, cornete. Ingrediente: 500 g inghetata de
vanilie cateva picaturi de esenta de menta 100 g ciocolata amaruie,
rupta bucati mici 8-10 cornete pentru servit Mod de preparare:
Scoate îngheţata din congelator cu 20 min înainte de a…
Read more »
2 September 2013

Piept
de pui marinat cu garnitură de legume din: carne de pui, ulei de alune,
coriandru, piper, sare, scortisoara, nucsoara, boia dulce, praf de
usturoi, zeama de lamaie, morcov, telina, mazare, fasole verde, pormb,
boabe de fasole, unt, varza rosie, varza alba, otet balsamic rosu.
Ingrediente: 1/2 kg carne de pui 2-3 linguri ulei de…
Read more »
2 September 2013

Supa
picanta cu bacon si legume din: bacon, cartofi, ceapa verde, faina,
lapte, supa de pui, condimente, patrunjel, cimbru, piper cayenne, pui
fript, crema de porumb, porumb, ardei iute, branza cheddar.
Ingrediente: 6 felii de bacon, tocate 4 cartofi, curatati si taiati
bucati 8 fire ceapa verde 2 linguri faina 3 cani de lapte…
Read more »
2 September 2013

Roşii
murate în oţet din: rosii cherry, ceapa, otet de vin, apa, sare, zahar,
cuisoare, boabe de piper, seminte de mustar, marar. Ingrediente: 1 kg
rosii cherry 2 cepe frantuzesti otet: 500 ml otet de vin 125 ml apa 1/2
lingura sare 1/2 lingura zahar 2 cuisoare 1 lingurita boabe de piper
rosu 1/2 lingura…
Read more »
2 September 2013

Calamari
cu sos de roşii din: inele de calamari, ulei de masline, morcov, ceapa
verde, usturoi, rosii in bulion, vin, bulion, cimbru, foaie de dafin,
boia iute, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg inele proaspete de calamari 2
linguri ulei de masline 1 morcov mare, taiat cubulete 2 fire ceapa
verde, tocate 1 ceapa medie, tocata…
Read more »
2 September 2013

Frigarui
de carnaciori cu bacon si fleica din: carnaciori picanti, bacon,
fleica, vin rosu, ceapa, usturoi, cimbru, boabe de piper, sare, piper.
Ingrediente: 200 g carnaciori picanti (de bere) 150 g bacon feliat 300 g
fleica 1 cana cu vin rosu 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 lingurita cu
cimbru 10 boabe de piper…
Read more »
2 September 2013

Mâncare
de vită cu mărar din: carne de vita, ceapa, ulei, sare, marar,
patrunjel, faina. Ingrediente: 600 g carne de vita 1 ceapa mica 30 ml
ulei sare 3 linguri mari de marar 1 legatura de patrunjel 1 lingurita de
faina Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai în bucăţele şi o
căleşti…
Read more »
2 September 2013

Shake
de banane cu portocale si mere din: banane, portocale, mere,
grapefruit, miere, lamaie, lapte. Ingrediente: cate 200 g banane,
portocale, mere si grapefruit 100 ml miere 1 lamaie 1,5 l lapte Mod de
preparare: Portocalele se desfac in felii, bananele se taie felii, iar
merele se curata de coaja si cotor si se…
Read more »
2 September 2013

Chiftele
de pui cu ghimbir si ierburi din: carne tocata de pui, ghimbir, ceapa,
paine, lapte, ou, usturoi, patrunjel verde, busuioc, bicarbonat, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui (pulpe sau piept) 1
lingura cu ghimbir ras 1 ceapa 2-3 felii de paine alba decojita 1 pahar
cu lapte 1 ou 2…
Read more »
2 September 2013

Salata
picanta de fasole cu ton din: suc de lamaie, sos de ardei iute, ulei de
masline, sare, piper, fasole, ton, ardei iute, patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie proaspat stors 1 lingura sos de
ardei iute 5 linguri ulei de masline sare si piper negru proaspat
macinat, dupa gust 1 cutie fasole…
Read more »
2 September 2013

Gem
de agrişe din: apa, zahar fin, agrise, pastaie de vanilie, sare de
lamaie. Ingrediente: 100 ml apa 700-800 g zahar fin 1 kg agrise 1
pastaie de vanilie 1 lingurita cu varf sare de lamaie Mod de
preparare: Se amestecă în apă 200 g zahăr fin şi se dă în clocot până
se…
Read more »
2 September 2013

Tartine
cu avocado si somon din: file de somon, avocado, suc de lamaie,
smantana, mustar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g file de
somon preparat la cuptor 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 150 ml
smantana 1 lingura mustar sare piper 1 legatura ceapa verde Mod de
preparare: Se toacă mărunt fileul…
Read more »
2 September 2013

Pulpe
cu cartofi la cuptor din: pulpe de pui, cartofi, ardei capia, arpagic,
usturoi, unt, sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de
pui 4 cartofi mari 2-3 ardei capia 100 g ceapa arpagic 3-4 catei de
usturoi unt sare piper negru macinat 10 boabe de piper ulei Mod de
preparare: Curăţă…
Read more »
2 September 2013

Parfe
de mure din: lapte condensat, frisca, esenta de vanilie, mure, nuga.
Ingrediente: 200 ml lapte condensat 500 ml frisca lichida 2 lingurite
esenta de vanilie 200 g mure sau zmeura 100 g nuga alba, rupta bucati
mici Mod de preparare: Tapetează cu folie adezivă o formă de chec de 1
litru. Bate frişca…
Read more »
2 September 2013

Crap
la cuptor cu rosii si lamaie din: crap, rosii, ulei, vin, lamaie, sare,
piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg crap 1 gk rosii 1 pahar ulei 1
pahar vin alb 1 lamaie sare piper partrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi aşezi într-o tavă tapetată cu felii de roşii
şi…
Read more »
2 September 2013

Cozonac
cu nucă, coaja de lamaie si rahat din: faina, galbenusuri, ou, zahar
tos, unt, ulei, lapte dulce, drojdie de bere, coaja de lamaie, sare,
nuca, coaja de lamaie, esenta de rom, esenta de vanilie, albusuri, zahar
tos, rahat. Ingrediente: 1 kg faina de patiserie 8 galbenusuri 1 ou
(pentru uns) 300 g zahar tos…
Read more »
2 September 2013

Shake
cu cafea si miez de nuca din: lapte, gem de zmeura, frisca,
galbenusuri, zahar vanilat, miez de nuca, coaja de portocala, cafea
solubila. Ingrediente: 600 ml lapte 100 g gem de zmeura 200 ml frisca 4
galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g miez de nuca putina coaja rasa de
portocale 50 g cafea…
Read more »
2 September 2013

Placinta
cu sprot din: unt, faina, zahar, sare, apa cu gheata, oua, branza
telemea, smantana, cascaval, ceapa verde, rosie, faina, sport, pasta de
ansoa, sare, piper. Ingrediente: 230 g unt foarte rece 350 g faina 1
lingura cu zahar 1 lingurita cu sare 60-100 ml apa cu gheata pentru
umplutura: 6 oua 100 g branza…
Read more »
2 September 2013

Frigarui
de pui cu sos de arahide din: piept de pui, iaurt, usturoi, unt de
arahide, otet de vin de orez, praf de curry, sare, piper. Ingrediente: 4
bucati piept de pui, dezosat Ingrediente pentru marinata: 1 ceasca
iaurt 2 catei de usturoi, taiati sferturi 2 linguri de unt de arahide 2
linguri otet de…
Read more »
2 September 2013

Inghetata
de sfecla rosie si portocala din: sfecla rosie, portocale, smantana,
iaurt, zahar tos. Ingrediente: 4 bucati sfecla rosie medie 2 portocale
medii 200 ml smantana 200 ml iaurt 1/3-1/2 cana zahar tos Mod de
preparare: Speli bine sfecla cu apă rece, tai codiţele şi cotoarele,
lăsând 1,5 «ern de la baza sfeclei şi…
Read more »
2 September 2013

Bulz
cu dovlecei si branza ricotta din: dovlecel, malai, branza ricotta,
cascaval, oua faina, unt, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 150 g malai 150 g
branza ricotta 50 g cascaval 3 oua 1 lingura cu faina 1 cub de unt sare
Mod de preparare: Pregateste o mămăligă cu textură moale. Adaugă
cubul de unt şi…
Read more »
2 September 2013

Shake
pentru diabetici din: mere, suc de lamaie, ceai, esenta de rom.
Ingrediente: 400 g mere 500 ml suc de lamaie 500 ml ceai esenta de rom
Mod de preparare: Sucul de lamaie se mixeaza cu mere rase. Se adauga
ceaiul rece si se aromatizeaza cu esenta de rom, dupa gust.
Read more »
2 September 2013

Scoici
St. Jacques cu sos de pătrunjel şi ceapă din: scoici, ulei de masline,
boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei
de masline, apa, sos tabasco, sare. Ingrediente: 8-10 scoici St.
Jacques (doar carnea) 2 linguri uei de masline 1/2 lingurita boia iute
sos: 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt…
Read more »
2 September 2013

Tort
cu lamaie din: faina, unt, apa rece, zahar, amidon, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, galbenusuri, unt, lamai, zahar fin, apa. Ingrediente: 1
ceasca faina 75 g unt 2-3 linguri apa foarte rece 1 1/2 ceasca zahar
1/4 ceasca amidon 1 1/4 ceasca zeama de lamaie 1 lingura coaja rasa de
lamaie 4 galbenusuri…
Read more »
1 September 2013

Desert
rece cu alune din: fulgi de ciocolata, alune, minibezele.
Ingrediente: 300 gr fulgi de ciocolata 1 3/4 cesti alune sarate, tocate 1
1/2 cesti minibezele Mod de preparare: Topiti fulgii de ciocolata
la microunde sau bain-marie. Transferati intr-un castron si lasati sa se
raceasca timp de 5 minute. Adauga 1 1/2…
Read more »
1 September 2013

Piept
de pui cu salsa de avocado din: piept de pui, usturoi, praf de chilli,
cumin, coariandru, cimbru, ulei, suc de limete, suc de portocala, zahar
brun, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept d epui cu piele 1
catel de usturoi pisat 1 praf de…
Read more »
1 September 2013

Calamari
prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon
de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 1
kg rondele de calamari 1 1/2 cani faina 1 1/2 cani bere 2 lingurite
amidon de porumb 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 2 catei
de usturoi, tocati 2…
Read more »
1 September 2013

Inghetata
de iaurt cu fructe de padure din: fructe de padure, iaurt, sirop,
foitaj. Ingrediente: 300 g fructe de padure congelate 450 g iaurt cu
zmeura 5 linguri sirop sau miere foitaj palmier pentru servit Mod
de preparare: Combină toate ingredientele în tocătorul electric până la
omogenizare. Toarnă într-o cutie închisă ermetic…
Read more »
1 September 2013

Paste
tortellini cu sos picant din: paste tortellini, rosii, usturoi, praf de
chili, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 250 g paste tortellini 5
rosii intregi 2 catei de usturoi praf de chili ulei sare piper oregano
Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare (ţine-le la fiert
conform indicaţiilor de pe ambalaj). între…
Read more »
1 September 2013

Bruschete
cu branza gorgonzola si pere din: paine, ulei de masline, usturoi,
pere, branza gorgonzola. Ingrediente: 1 bagheta de paine 2 linguri ulei
de masline 1 catel de usturoi 2 pere 200 g branza gorgonzola Mod de
preparare: Feliază subţire pîinea, înjumătăţeşte perele, scoate sîmburii
şi taie-le felii. Pune pîinile pe o hîrtie de…
Read more »
1 September 2013

Scoici
cu sos din: midii, piper, vermut, ceapa, usturoi, ulei de masline,
patrunjel, ceapa verde, rozmarin, tarhon, maghiran, mustar, brandy, sos
worcestershire, vin, suc de lamaie, unt, fileuri de ansoa, galbenus,
sare, piper. Ingrediente: 6 duzini de midii (sau alte scoici de
dimensiune medii) 2 lingurite piper macinat, amestecat cu un pic de
coaja de…
Read more »
1 September 2013

Inghetata
de mazare cu menta din: mazare, lapte, zahar pudra, smantana,
galbenusuri, frunze de menta. Ingrediente: 450 g mazare proaspata 180 ml
lapte 150 g zahar pudra 375 ml smantana cu 30% grasime 6 galbenusuri 20
g frunze de menta taiata marunt Mod de preparare: Fierbi 3 l de apă
cu sare. Adaugi mazărea.…
Read more »
1 September 2013

Cocktail
de rosii cu telina si gin din: rosii, telina verde, ceapa verde, miere,
gin, apa. Ingrediente: 1 kg rosii 2 legaturi telina verde 1 legatura
ceapa verde 50 ml miere 100 ml gin 1 l apa Mod de preparare: Rosiile
se decojesc si se taie sferturi. Se paseaza. Se adauga frunzele de
telina…
Read more »
1 September 2013

Snitel
umplut cu branza, usturoi si ciuperci din: piept de pui, branza topita,
usturoi, ceapa verde, oua, ciuperci, pesmet, patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 1 piept de pui maricel 4 triunghiuri de branza topita 1
catel de usturoi 2 fire de ceapa verde 2 oua 1 cutie de ciuperci pesmet
patrunjel ulei sare Mod de…
Read more »
1 September 2013

Salata
de creveti cu avocado si ardei iute din: rosii, usturoi, ardei iute,
ulei de masline, creveti, suc de limette, miere, coriandru verde, salata
verde, frunze de ruccola, avocado. Ingrediente: 3 rosii 1 catel de
usturoi 1 ardei iute tocat 100 ml ulei de masline extravirgin 320 g
creveti decorticati si fierti 1 lingura suc…
Read more »
1 September 2013

Placinta
cu portocala si lamaie din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf
de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, portocala, esenta de rom, sirop de
zahar ars, coaja de portocala. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar de
zahar 1 pachet foi de placinta (dezgheate si taiate fasii) 200 ml iaurt 1
plic praf de copt…
Read more »
1 September 2013

Pui
cu legume la cuptor din: pui, ceapa, cartofi rosii, fasole verde, ulei
de masline, supa de pui, sare, boia de ardei, piper vayenne, praf de
ceapa, cimbru, piper alb, praf de usturoi, piper negru, verdeata.
Ingrediente: 1 pui 1 ceasca ceapa tocata 5-6 cartofi rosii, tocati 2
pumni de fasole verde ulei de masline…
Read more »
1 September 2013

Rulouri
de varza cu branza din: foi de varza, branza, parmezan, lapte, unt,
patrunjel, pasta de tomate, apa, sare. Ingrediente: 12 foi de varza 1
ceasca branza 1 ceasca parmezan 1/3 ceasca lapte 2 linguri unt 1 lingura
patrunjel 1 ceasca pasta de tomate 1 ceasca apa 3 lingurite de sare
Mod de preparare:…
Read more »
1 September 2013

Salata
de avocado cu orez si ciuperci din: ciuperci, ulei, alge nori, sos de
soia, sos de chilli dulce, suc de lamaie, orez, castravete, avocado,
coriandru. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate bucati 2 linguri ulei 1
foaie de alge Nori 3 linguri sos de soia 2 lingurita sos de chilli dulce
2 linguri suc de…
Read more »
1 September 2013

Curry
de conopida cu oua din: conopida, oua, sare, patrunjel, smantana, vin,
unt, mustar, praf de chili, praf de curry, galbenus, sare, ulei.
Ingrediente: 1 conopida mare 3 oua sare patrunjel (ca decor) pentru sos:
1/2 cutie cu smantana 1/2 pahar cu vin alb 1 cub de unt 2 linguri cu
mustar 1 lingurita cu…
Read more »
1 September 2013

Risotto
cu sparanghel si lamaie din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi,
roez, supa de pui, vin alb, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie,
parmezan, sare, piper. Ingrediente: 12 linguri de ceapa maruntita 2
linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 200 g orez cu
bob mediu 750 ml zeama…
Read more »
1 September 2013

Tort
cu cirese, ciocolata si frisca din: zahar, oua, zahar vanilat, faina,
praf de copt, visine, gelatina, crema de visine, frisca, ciocolata,
frunze de lamaita, vin rosu. Inrgediente: 250 g zahar 4 oua 2 plicuri
zahar vanilat 150 g faina 1 plic praf de copt 500 g visine (400 fara
samburi) 1 plic gelatina 1…
Read more »
1 September 2013

Salata
de pui cu legume si sos din: carne de pui, rosii, ceapa rosie,
avocado, coriandru, salata verde, ananas, porumb, ulei de masline,
dressing pentru salata, maioneza, lapte, suc de lamaie. Ingrediente
pentru salata: 3 cani carne de pui, fiarta si tocata 2 rosii, cuburi 1/2
ceapa rosie, tocata 1 avocado, cuburi 1/4 cana…
Read more »
1 September 2013

Vinete
cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, ulei, zahar, faina, usturoi,
sare. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 1/2 kg rosii bine coapte 3
linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita faina 1 capatana de usturoi
sare Mod de preparare: Scurgi vinetele bine, le dai uşor prin făină
şi le prăjeşti puţin în…
Read more »
1 September 2013

Rulade
de purcel din: patrunjel, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, ulei de
masline, sare, piper, file de porc. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1
catel de usturoi 70 g fulgi de migdale sau seminte de pin prajite 70 g
parmezan ras 60 ml ulei de masline sare piper 600 g file de porc Mod
de…
Read more »
1 September 2013

Fusilli
cu alune si usturoi din: fusilli, alune de padure, usturoi, unt, sare.
Ingrediente: 400 g fusilli 250 g alune de padure 2 catei de usturoi 50 g
unt sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert in apa cu un praf de
sare. Rastoarna-le intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga.
Separat, topeste…
Read more »
1 September 2013

Shake
de mere cu telina din: mere, telina, zahar, galbenusuri, frunze de
telina, lapte. Ingrediente: 500 g mere 500 g telina 150 g zahar 3
galbenusuri 1 legatura frunze de telina 1 l lapte Mod de preparare:
Telina se curata si se da prin razatoarea mica. Merele se curata de
cotor si se taie…
Read more »
1 September 2013

Macaroane
cu carne tocata de vita din: macaroane, carne tocata de vita, ulei de
masline, usturoi, rosii, ceapa, ou, pasta de tomate, pesmet, unt, faina,
lapte, parmezan, oua, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g
carne tocata de vita 100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 6 rosii 2
cepe 1 ou…
Read more »
1 September 2013

Frigarui
de pepene cu miere din: pulpa de pepene verde, suc de portocale, miere,
suc de lamaie, rom, menta. Ingrediente: 800 g pulpa de pepene verde
fara samburi 4 linguri suc de portocale proaspat stros 5 linguri miere 2
linguri suc de lamaie 2 linguri rom 2 linguri menta tocata Mod de
preparare: Se…
Read more »
1 September 2013

Ciorba
de conopida cu morcovi si orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi,
ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare,
oase de vaca, sare de lamaie. Ingrediente: 1 conopida 2-3 linguri ulei 1
ceapa 2 morcovi 2 ardei 2-3 rosii sau pasta de tomate 1 lingura orez
2-3 linguri smantana marar patrunjel verde…
Read more »
1 September 2013

Cartofi
gratinaţi cu spanac din: spanac, cartofi, cascaval, unt, usturoi, ulei,
sare, piper, verdeturi. Ingrediente: 1 punga spanac congelat 4-5
cartofi mari 100 g cascaval (pentru graten) 1 cub de unt 2 catei de
usturoi ulei sare piper verdeturi uscate Mod de preparare: Fierbe
cartofii in coaja circa 30 de minute. Lasa-i sa se…
Read more »
1 September 2013

Mancare
de linte aromata din: linte, ulei, seminte de mustar, linte neagra,
ceapa, ardei iute, usturoi, morcovi, sare, coriandru, orez.
Ingrediente: 1/4 ceasca linte 1 lingurita ulei 1/4 lingurita semințe de
mustar 1 lingurita linte neagra 1/2 cana ceapa, tocata cateva felii
ardei iute 3 catei usturoi, feliat 2,5 cupe morcovi, tocati sare
coriandru,…
Read more »
1 September 2013

Suc
de rosii cu ceapa verde din: rosii, patrunjel verde, telina verde,
ceapa verde, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg rosii 1 legaturi
patrunjel verde 1 legatura telina verde si ceapa verde 1 lamaie 2
linguri ulei de masline Mod de preparare: Rosiile coapte si zemoase se
paseaza intr-o sita deasa, apoi se…
Read more »
1 September 2013

Penne
cu masline, rosii si ceapa verde din: penne, masline verzi, rosii
cherry, ceapa verde, vin alb, dovlecel, ardei gras, seminte de pin, ulei
de masline, sare. Ingrediente: 350 g penne 200 g masline verzi 150 g
rosii cherry 3 fire de ceapa verde 1 cescuta cu vin alb 1/2 dovlecel 1/2
ardei gras rosu…
Read more »
1 September 2013

File
de biban roşu în sos de vin alb din: praz, dovlecel, morcov, ceapa,
file de biban rosu, suc de lamaie, sare, piper, boabe de mazare, vin,
supa de peste, galbenus, unt, smantana, hasmatuchi. Ingrediente: 1 fir
subtire de praz 1 dovlecel mic 1 morcov 2 cepe frantuzesti 600 g file de
biban rosu 1…
Read more »
1 September 2013

Shake
de sfecla rosie din: sfecla rosie, morcovi, miere, lamai, lapte.
Ingrediente: 400 g sfecla rosie 200 g morcovi 100 ml miere 2 lamai 1 l
lapte Mod de preparare: Morcovii si sfecla se curata si se dau prin
razatoarea mica. Se adauga mierea si zeama de lamaie, apoi se mixeaza.
La urma,…
Read more »
1 September 2013

Tartă
de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde din: cartofi, dovlecel, parmezan,
faina, ceapa verde, marar, sare, piper, chili, ulei. Ingrediente: 2
cartofi mari 1 dovlecel 100 g parmezan ras 1 lingura rasa de faina 2
fire de ceapa verde cateva fire de marar sare piper chili putin ulei
Mod de preparare: Amesteci parmezanul…
Read more »
31 August 2013

Pere
umplute cu branza ricotta din: branza ricotta, miere, masline, caise
uscate, boia, pere, suc de mere. Ingrediente: 1/2 cana branza ricotta 1
lingura de miere 8 masline, tocate 4 caise uscate, tocate 1 varf de
cuțit de boia 2 pere 2/3 cana suc de mere Mod de preparare: Combinați
branza ricotta, mierea,…
Read more »
31 August 2013

Spaghete
cu creveti si dovlecei din: spaghete, vin, dovlecei, usturoi, ulei de
masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g creveti
nedecorticati 200 ml vin alb 2 dovlecei 3 catei de usturoi 3 linguri cu
ulei de masline busuioc sare Mod de preparare: Taie dovleceii in
rondele si rumeneste-i pe gratar sau intr-o…
Read more »
31 August 2013

Frigarui
de creveti cu sos din: rosii, castravete, usturoi, fructe de avocado,
lapte de cocos, supa de pui, suc de lamaie, sare, piper, creveti, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 2 rosii 1/2 castravete 1 catel de usturoi 2
fructe de avocado 600 ml supa de pui 200 ml lapte de cocos sucul de la 2
lamai sare…
Read more »
31 August 2013

Tocanita
de pastai cu aripioare de pui din: pasta galbene late, cartofi, rosii,
ceapa, ulei, airpioare de pui, supa de pui. Ingrediente: 500 g pastai
galbene late 3-4 cartofi noi 3 rosii 2 cepe 50 ml ulei 4-5 aripioare de
pui apa sau supa de pui Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele pentru
câteva minute…
Read more »