miercuri, 3 iunie 2015

Retete de Mancare # 91 (2015)

Retete de mancare:

 

Leusteanul

19 January 2011
Leusteanul
  Se crede ca leusteanul este originar din Persia si ca a fost aclimatizat, cu multa vreme în urma, mai întâi în sudul Europei. E utilizat în gastronomie înca din…
Read more »
 

Nuga cu alune şi migdale

19 January 2011
Nuga cu alune şi migdale
  Ingrediente: 250 g alune 250 g migdale 550 g zahăr tos 600 ml miere 3 albuşuri 200 ml apă o sticluţă cu esenţă de migdale două foi de vafe…
Read more »

Pui cu ciuperci şi praz

19 January 2011
Pui cu ciuperci şi praz
  Ingrediente: două piepturi de pui două fire de praz 500 g ciuperci 500 ml vin alb demisec sos de soia pudră de curry ghimbir ras zahăr brun doi căţei…
Read more »

Plinici cu ton şi pătrunjel

19 January 2011
Plinici cu ton şi pătrunjel
  Ingrediente: două conserve de ton în ulei 900 g făină 200 ml apă 200 ml lapte dulce 200 g parmezan 35 g drojdie două ouă o linguriţă de zahăr…
Read more »

Fidea cu cremă şi portocale

19 January 2011
Fidea cu cremă şi portocale
  Ingrediente: 8 cuburi de fidea un litru lapte dulce 350 g zahăr tos 100 g făină 3 ouă 500 ml frişcă două pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g nucă…
Read more »

Orez cu legume şi carne

19 January 2011
Orez cu legume şi carne
  Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g carne de pui un morcov o ceapă doi căţei de usturoi 200 g mazăre două linguri de pastă de tomate 4…
Read more »

Somon la cuptor cu praz

19 January 2011
Somon la cuptor cu praz
  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt…
Read more »

Vinete cu fenicul şi cuşcuş

19 January 2011
Vinete cu fenicul şi cuşcuş
O reteta de vinete cu fenicul, ciuperci, cuscus, ardei capia, ardei gras, sos de soia, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si marar. Servim cu sos de smantana…
Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea

19 January 2011
Prăjitură cu cremă de cafea
  Ingrediente: 6 ouă 180 g făină 280 g zahăr tos 200 g unt 350 g miezuri de nucă două linguri de pudră de cacao două linguri de cafea granulată…
Read more »

Frigărui de pui cu fasole

19 January 2011
Frigărui de pui cu fasole
  Ingrediente: două piepturi de pui 4 ardei graşi 250 g fasole albă uscată un fir de praz 5 roşii un ardei iute mic două linguriţe de boia dulce ulei…
Read more »

Jamie Oliver in America 1 (video)

19 January 2011
Jamie Oliver in America 1 (video)Read more »

Legume cu pui si pudra de scortisoara

19 January 2011
Legume cu pui si pudra de scortisoara
  Ingrediente: două piepturi de pui 200 g mazăre 100 g porumb boabe doi morcovi 300 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi pudră de scorţişoară jumătate de lămîie…
Read more »

Bhappa Doi

19 January 2011
Bhappa Doi
  preparat specific indian Ingrediente: o cană de iaurt o con­servă de 400 g lapte condensat 5 migdale 10 boabe de fistic 5 stafide două căni de apă   Mod…
Read more »

Prăjitură cu smochine şi nuci

19 January 2011
Prăjitură cu smochine şi nuci
  Ingrediente: un pachet de foitaj 5 smochine proaspete 5 ouă 350 g zahăr tos 100 g ami­don alimentar un litru lapte dulce 200 g unt 300 ml frişcă 4…
Read more »

Macrou cu mazăre

19 January 2011
Macrou cu mazăre
  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de…
Read more »

Orez cu legume si sos de soia

19 January 2011
Orez cu legume si sos de soia
  Inrgediente: 200 g orez un morcov o ceapă 100g mazăre 100 g po­rumb boabe 300 g ciuperci 2 ardei capia două linguri de sos de soia 400 g salată…
Read more »

Prajitura cu branza dulce si mere

19 January 2011
Prajitura cu branza dulce si mere
Prajitura cu branza dulce si mere din: oua, apa, zahar, ulei, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, branza de vaci, ou, smantana, zahar, unt, mere, vanilie, scortisoara. Poate…
Read more »

Paste cu parmezan şi sos

19 January 2011
Paste cu parmezan şi sos
  Ingrediente: 500 g spaghete o vînătă un dovlecel doi ardei graşi roşii 6 roşii pastă de tomate 3 căţei de usturoi o ceapă roşie o ceapă allbă o linguriţă…
Read more »

Pui cu salvie şi legume

19 January 2011
Pui cu salvie şi legume
  Inrgediente: două piepturi de pui două fire de praz doi ardei graşi doi morcovi două linguri de sos de soia salvie sare piper ulei de măsline o portocală un…
Read more »

Mititei sirbeşti – Cevapcici

19 January 2011
Mititei sirbeşti – Cevapcici
  preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe galbene mari, curăţate…
Read more »

Mămăligă din mei – Escudilla de mijo

19 January 2011
  preparat specific spaniol Ingrediente: 500 g mei un litru zeamă de carne de vită 100 g ceafă de porc afumată sau o bucată de caltaboş 100 g brînză sărată,…
Read more »

Compot de struguri

19 January 2011
Compot de struguri
  Ingrediente:  un kg boabe de struguri 200 g zahăr două pliculeţe cu zahăr vanilinat pahare de apă două-trei cuişoare   Mod de preparare: Intr-o oală se pune la fiert…
Read more »

Legume mexicane

19 January 2011
  Ingrediente: un morcov mazăre fină un ardei roşu o ceapă boabe de porumb o roşie descojită câteva ciu­perci tăiate felii condimente şi plante aromatice (busuioc, oregano, cimbru, curry, chile,…
Read more »

Prajitura scotiana

19 January 2011
  Ingrediente: 200 g alune 200 g. migdale 200 g ciocolată 400 g zahăr 200 g unt 200 g făină 500 ml lapte 12 albuşuri umplutura: 200 g cioco­lată 200…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu carne tocata de pui

18 January 2011
Orez_cu_carne_tocata_de_pui_07
Orez cu carne tocata de pui din: orez, carne tocata de pui, ceapa, curry, sare, piper, frunze de salvie, patrunjel, esenta de rom. Ingrediente:  orez carne tocata de pui ceapa…
Read more »

Ton la cuptor – Tonno infornato

18 January 2011
  Ingrediente: o bucată de ton de aproxi­mativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare   Mod de preparare: Spală bine…
Read more »

Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)

18 January 2011
Cum se prepara: Salata de legume cu nuca si spanac (video)Read more »

Punci de portocale

18 January 2011
Punci de portocale
  Ingrediente: zeama de la 10 portocale coaja de la 3 portocale 500 g zahăr 200 ml apă doi litri de vin alb 500 ml rom o sticlă de şampanie…
Read more »

Calamar umplut cu legume

18 January 2011
Calamar umplut cu legume
  Ingrediente: 8 tuburi de calamar 3 căţei de usturoi 150 g crutoane din paine de secară două ouă o legătură de pătrunjel 200 g morcovi, 300 g fasole verde…
Read more »

Sos Huancaina

18 January 2011
O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă…
Read more »

Salată de calamar cu sos alb

18 January 2011
Salată de calamar cu sos alb
  Ingrediente: 8 calamari mici 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de…
Read more »

Tortellini cu sfeclă roşie

18 January 2011
Tortellini cu sfeclă roşie
Ingrediente: 500 g făină 6 ouă un kg spanac o ceapă doi căţei de usturoi 250 g brînză de vaci oregano cimbru sare piper 500 g sparanghel 250 g sfeclă…
Read more »

Fileuri de hering cu legume

18 January 2011
Fileuri de hering cu legume
  Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe

Pithale

18 January 2011
O reteta de pithale din: faina besan, seminte de mustar, sofran, ulei, ardei chilli, usturoi, ceapa, rosie si sare. preparat specific indian Ingrediente: o jumătate de cană de făină besan…
Read more »
 

Tarte cu nectarine

18 January 2011
  Ingrediente: 250 g făină 500 ml lapte dulce două linguri de amidon 250 g zahăr tos 120 g unt un ou 7 nectarine o jumătate de lămîie 4 pliculeţe…
Read more »

Salată de paste, naut si pui

18 January 2011
Salată de paste, naut si pui
  Ingrediente: 300 g tăiţei un piept de pui 100 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 100 g seminţe de susan 100 g caşcaval o legătură de pătrunjel…
Read more »

Aperitiv cu mozzarella şi prune

18 January 2011
Aperitiv cu mozzarella şi prune
  Ingrediente: 350 g făină de secară 150 g făină de grîu 120 g seminţe de floarea-soarelui 500 g seminţe de susan 50 g seminţe de in 300 ml apă…
Read more »

Cannoli

18 January 2011
Cannoli_11
Cannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala. Ingrediente: aluatul: 150 g făină 30 g…
Read more »

Pizza cu ansoa

18 January 2011
Pizza cu ansoa
  Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 20 g drojdie 4 linguri de ulei de măsline zahăr sare 4 căţei de usturoi 200 g fileuri de anşoa capere două…
Read more »

Dulceata de mere

18 January 2011
Dulceata de mere
  Ingrediente:  2,5 kg mere dulci 125 ml apă scorţişoară (baton)   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi se taie…
Read more »

Ruladă cu gem de coacăze

18 January 2011
Ruladă cu gem de coacăze
  Ingrediente: 600 g făină 200 ml lapte 3 ouă 150 ml ulei 200 g zahăr tos 25 g drojdie 50 g fistic 50 g migdale o lămîie o linguriţă…
Read more »

Midii umplute – Cozze ripiene

18 January 2011
Midii umplute – Cozze ripiene
  Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano   Mod de…
Read more »

Aperitiv cu anşoa şi caşcaval

18 January 2011
Aperitiv cu anşoa şi caşcaval
  Ingrediente: 200 g făină 100 g caşcaval 100 g parmezan 75 g măsline verzi fără sîmburi două ouă 100 g unt un borcănel anşoa picant un vîrf de linguriţă…
Read more »

Medalion de crap cu piure

18 January 2011
Medalion de crap cu piure
  Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două…
Read more »

Clătite cu garnitură de mazăre

18 January 2011
Clătite cu garnitură de mazăre
  Ingrediente: 130 g făină 150 ml lapte dulce 150 ml apă minerală două ouă o ceapa 300 g ciuperci 200 g mazăre 50 g parmezan 100 ml smîntînă sare…
Read more »

Cuşcuş cu carne de oaie

18 January 2011
Cuşcuş cu carne de oaie
  Ingrediente: 500 g cuşcuş 800 g came de oaie 3 cepe 3 căţei de usturoi doi morcovi 4 ardei capia două roşii doi dovlecei 100 ml ulei de măsline…
Read more »

Pacheţele cu nuci şi cafea

18 January 2011
Pacheţele cu nuci şi cafea
  Ingrediente: 600 g făină 75 g unt o linguriţă de oţet de mere 200 ml apă 150 g miezuri de nucă două linguri de miere o lingură de cafea…
Read more »

Leche Asada

18 January 2011
Leche Asada
  preparat specific peruan  Ingrediente: un litru lapte dulce o pungă de lapte praf o ceaşcă de zahăr o linguriţă de vanilie 8 ouă bătute spumă un sfert de ceaşcă…
Read more »

Chiftele cu piept de pui şi sos

18 January 2011
Chiftele cu piept de pui şi sos
  Ingrediente: 600 g piept de pui ceapă verde 3 căţei de usturoi o jumătate de morcov mărar două felii de pîine 3 ouă o lingură de pesmet 100 g…
Read more »

Tartă cu fructe de pădure si glazura de fructe

18 January 2011
  Ingrediente: 500 g făină 350 g zahăr tos sare 200 g unt 5 oua 250 ml iaurt gras 50 ml apă rece o limetă două linguri de amidon 500…
Read more »

Clătite mexicane

18 January 2011
  Ingrediente: un piept de pui mare dezosat sau carne de vita doi ardei graşi o cutie de porumb fiert o cutie de ciuperci tăiate o ceapă condimente (sare, piper,…
Read more »

Borş cu caltaboş

18 January 2011
  Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a…
Read more »

Flori cu brînză de capră

18 January 2011
Flori cu brînză de capră
  Ingrediente: 150 g orez 200 g ciuperci 100 g brînză de capră o legătură de mărar 3 ouă 3 linguri de ulei de măsline o salată verde o ceapă…
Read more »

Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle

18 January 2011
  Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr   Mod…
Read more »

Prăjitură cu marmeladă

18 January 2011
  Ingrediente: 220 g unt 200 g zahăr un ou coajă rasă de lămîie praf de copt 500 g făină 450 g marmeladă 50 g nuci măcinate 4 linguri de…
Read more »

Cum se prepara: Farfalle cu branza telemea, nuci, marar si busuioc (video)

17 January 2011
Cum se prepara: Farfalle cu branza telemea, nuci, marar si busuioc (video)Read more »

Reteta zilei: Fasole verde cu vita

17 January 2011
Fasole_verde_cu_vita_11
Fasole verde cu vita din: pulpa de vitel, apa, sare, fasole verde, morcov, telina, ceapa, ulei, sare, patrunjel, pasta de rosii. Ingrediente:   pulpa de vitel sau manzat apa sare fasole…
Read more »

Frigărui cu vită marinată

17 January 2011
Frigărui cu vită marinată
  Ingrediente: două vinete 600 g carne de vită 200 ml vin alb sec o ceapă 3 căţei de ustu­roi rozmarin 200 g roşii cherry o rodie 200 ml iaurt…
Read more »

Sos mexican

17 January 2011
Sos mexican
  Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper…
Read more »

Peste cu salată

17 January 2011
Peste cu salată
  Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline…
Read more »

Tortellini cu sos de brînză

17 January 2011
  Ingrediente: 500 g tortellini 500 g broccoli 100 g brînză cu mucegai 100 ml smîntînă 100 ml iaurt gras sos Worcester pastă de ardei iute 50 g alune 50…
Read more »

Scoarta de copac cu nuca (desert)

17 January 2011
Scoarta de copac cu nuca (desert)
  Ingrediente: 500 g făină o linguriţă de bicarbonat de sodiu 1.250 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui 275 g zahăr tos sare o linguriţă de pudră de scorţişoară…
Read more »

Cocktail Roy Rogers

17 January 2011
Cocktail Roy Rogers
  Ingrediente: 200 ml cola 10 ml sirop de rodii o cireaşă pentru decorare   Mod de preparare: Cola şi siropul de rodii se toarnă într-un pahar înalt, fără picior,…
Read more »

Antricoate de miel cu usturoi

17 January 2011
Antricoate de miel cu usturoi
  Ingrediente: 8 antricoate de miel 250 g cuşcuş 75 ml ulei de măsline 6 căţei de usturoi doi ardei graşi o cutie de bere blondă o lămîie un ardei…
Read more »

Salată de vară cu chifteluţe

17 January 2011
Salată de vară cu chifteluţe
O reteta delicioasa de salata de vara cu chiftelute din: rosii, salata verde, branza de capra, cartofi, oua, faina, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, ulei, otet de mere, castraveti…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 52 (video)

17 January 2011
 
 

Tacos cu carne tocata

17 January 2011
O reteta de tacos cu carne tocata, bere, ceapa, porumb dulce, mazare dulce, varza si smantana. Ingrediente: 500 g carne tocată 300 ml bere o ceapă mare tăiată mărunt 100…
Read more »
 

Tambli

17 January 2011
Tambli_04
O reteta de tambli cu ardei chile rosii, catei de usturoi, nuca de cocos, tamarins, sare si apa. preparat specific indian Ingrediente: 4-5 ardei chile roşii 3-4 căţei de usturoi…
Read more »

Ceviche de Pescado

17 January 2011
O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat…
Read more »

Plăcintă cu brînză dulce

17 January 2011
Plăcintă cu brînză dulce
  Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 150 ml apă un pliculeţ praf de copt sare 700 g brînză de vaci 5 ouă 270 g zahăr tos 50 g…
Read more »

Desert cu banane

17 January 2011
Desert cu banane
  Ingrediente: 800 g îngheţată de vanilie 4 banane 300 g ciocolată neagră 100 g ciocolată albă 80 g unt 80 g zahăr brun două pliculeţe cu zahăr vanilinat o…
Read more »

Tocăniţă de cartofi cu peşte

17 January 2011
Tocăniţă de cartofi cu peşte
Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată…
Read more »

Porc Chile Verde

17 January 2011
Porc Chile Verde
  Ingrediente: 8 bucati de chiles o lin­gură de chimen persan două linguriţe de ulei vegetal 250 g ceapă tăiată două kg carne de porc 3 căţei de usturoi 4…
Read more »

Curry de orez cu scoici

17 January 2011
Curry de orez cu scoici
  Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline…
Read more »

Supă cremă de sfeclă

17 January 2011
Ingrediente: o sfeclă roşie jumătate de ţelină 28 g unt sărat două căni de supă de legume sare piper negru smântână   Mod de preparare: Sfecla se fierbe pe jumă­tate,…
Read more »

Cocktail Greta Garbo

17 January 2011
  Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă   Mod de preparare: Se introduc toate…
Read more »

Coşuleţe cu legume

17 January 2011
Coşuleţe cu legume
  Ingrediente: două vinete doi ardei graşi un dovlecel o ceapă 300 g roşii 300 g făină 150 ml apă 10 g drojdie o lingură de lapte dulce ulei de…
Read more »

Mazăre cu rinichi de porc

17 January 2011
Mazăre cu rinichi de porc
  Ingrediente: 500 g rinichi de porc 100 g unt o ceapă doi căţei de usturoi 450 g mazăre un ardei gras roşu 50 g alune o lingură de miere…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu legume

17 January 2011
Dovlecei umpluţi cu legume
  Ingrediente: 4 dovlecei 200 g orez o conservă de fasole neagră 200 g fasole verde doi ardei graşi roşii un fir de praz doi căţei de usturoi 100 g…
Read more »

Ratatouille simplu

17 January 2011
Ratatouille simplu
  Ingrediente: 4 ardei graşi două cepe 4 roşii 600 g vi­nete 450 g dovle­cei 4 linguri de ulei de măsline o linguriţă de sare o linguriţă de piper negru…
Read more »

Pui cu salată de varză şi nucă

17 January 2011
Pui cu salată de varză şi nucă
  Ingrediente: un pui 700 g varză 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două fire de busuioc verde o lămâie doi ardei graşi roşii doi ardei graşi galbeni…
Read more »

Cartofi ca la Bistriţa

17 January 2011
Cartofi ca la Bistriţa
  Ingrediente: un kg şi jumătate de cartofi ulei 250 g ceapă sare piper zeamă de carne sau de oase   Mod de preparare: Se taie felii cartofii curăţaţi de…
Read more »

Mîncare ardelenească de fasole verde

17 January 2011
  Ingrediente: un kg fasole verde 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion 100-150 g slănină sau costiţă afumată 4 linguri ulei 4-5 căţei de usturoi două linguriţe de făină…
Read more »

Pilaf de legume cu peşte

17 January 2011
Pilaf de legume cu peşte
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 250 g orez doi morcovi o legătură de ceapă verde 200 g boabe de porumb o ţelină 250 g mazăre muştar cu seminţe două…
Read more »

Supă de pui cu paste

17 January 2011
Ingrediente: un pui o ţelină un fir de praz un morcov o cutie cu roşii in suc propriu 250 g paste mici 50 ml ulei de măsline 300 g bacon…
Read more »

Supă sănătoasă de legume

17 January 2011
Supă sănătoasă de legume
Ingrediente: două mere, descojite şi tocate o ceapă mare tocată spray pentru copt o jumătate de linguriţă de condimente 700 g broccoli (ori conopidă sau morcovi) o conservă de supă…
Read more »

Sote de ficat de porc

17 January 2011
  Ingrediente: un kg ficat de porc 5 cepe două linguri de bulion o lingură de pastă de ardei gras 200 ml ulei o lingură de făină 100 ml vin…
Read more »

Arroz con Pollo

16 January 2011
Arroz_con_Pollo_10
Arroz con Pollo din: piept de pui, usturoi, ceapa, ulei de masline, orez, supa de pui, coriandru, mazare, ardei iuti, sare, piper. preparat specific peruan Ingrediente: 8 piepţi de pui…
Read more »

Plăcintă cu dovlecei

16 January 2011
Plăcintă cu dovlecei
Ingrediente: 250 g aluat fraged congelat 300 g dovlecei 200 g brânză dulce (de vaci) 2 ouă 100 g caşcaval 3 roşii 2 căţei de ustu­roi sare piper ulei  …
Read more »

Brioşe cu ciocolată

16 January 2011
Brioşe cu ciocolată
  Ingrediente: 200 g struguri albi 200 g ciocolată albă 4 ouă 125 ml ulei, 200 g zahăr tos 250 g făină o linguriţă de pudră de scorţişoară două flori…
Read more »

Paste cu brânză, legume si fructe de mango

16 January 2011
Paste cu brânză, legume si fructe de mango
  Ingrediente: 400 g paste cu brânză două gulii două fructe de mango doi morcovi o legătură de ceapă verde 300 g fasole mange-tout o ţelină ulei de măsline sare…
Read more »

Ciorba de cartofi cu zer

16 January 2011
Ciorba de cartofi cu zer
Ingrediente:  300 g cartofi 1 mor­cov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 lin­guri smântână   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu mere şi gem

16 January 2011
Prăjitură cu mere şi gem
  Ingrediente: 500 g mere 250 g unt 4 ouă 300 g zahăr 200 ml lapte dulce 400 g făină praf de copt zahăr vanilinat un borcan cu gem de…
Read more »

Legume gratinate cu cârnaţi

16 January 2011
Legume gratinate cu cârnaţi
  Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti doi morcovi o ţelină mai mare 6 bucăţi de porumb baby două fructe de mango 500 g broccoli 200 g ciuperci pleurotus o ceapă ulei…
Read more »

Rulouri cu surimi

16 January 2011
Rulouri cu surimi
  Ingrediente: 150 g orez pentru sushi 150 g batoane de surimi două linguri de oţet de orez o linguriţă de zahăr tos o linguriţă de sare o jumătate de…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca

16 January 2011
Tocăniţă de ciuperci cu ţelină si miez de nuca
Ingrediente: 800 g ciuperci doi cartofi o ţelină 200 g miezuri de nucă ulei de măsline două linguri de sos de soia sare piper o frunză de dafin 8 boabe…
Read more »

Sos de muştar Dijon

16 January 2011
Sos_de_mutar_Dijon
Sos de muştar Dijon din: unt, hasma, vin alb, supa bruna, smantana, mustar dijon. Ingrediente:    20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300…
Read more »

Spumă de frişcă cu fructe

16 January 2011
Spumă de frişcă cu fructe
  Ingrediente: 400 ml frişcă un plic cu budincă de vanilie instant 400 ml lapte dulce 100 g zmeură 4 piersici 200 g physalis două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja…
Read more »

Vită cu usturoi la cuptor

16 January 2011
  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 4 roşii pastă de tomate 6 căţei de usturoi 2 ardei capia roşii 2 ardei capia verzi 300

Piaţa de ceai indoneziană

16 January 2011
Piaţa de ceai indoneziană
  Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea…
Read more »
 

Baghetă cu pui şi măsline

16 January 2011
Baghetă cu pui şi măsline
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de…
Read more »

Ciorbă cu leuştean

16 January 2011
Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100…
Read more »

Fasole albă cu sos iute

16 January 2011
Fasole albă cu sos iute
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline,…
Read more »

Lasagna cu legume

16 January 2011
Lasagna cu legume
  Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi…
Read more »

Paste cu sos de roşii

16 January 2011
Paste cu sos de roşii
  Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de…
Read more »

Scoici umplute

16 January 2011
Scoici umplute
  Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie…
Read more »

Cocktail Whiskey Sling

16 January 2011
Cocktail Whiskey Sling
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie  …
Read more »

Lipie aromată

16 January 2011
Lipie aromată
  Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu  zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri…
Read more »

Dulceata de piersici si pepene galben

16 January 2011
Dulceata de piersici si pepene galben
Ingrediente :  600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie   Mod de…
Read more »

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

16 January 2011
Orez cu sos de mango şi fasole neagră
  Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chi­mion…
Read more »

Supa Francine

16 January 2011
  Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lin­gură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper…
Read more »

Melc cu cireşe şi ciocolată

16 January 2011
Melc cu cireşe şi ciocolată
  Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată…
Read more »

Vinete umplute cu legume

16 January 2011
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »

Prajitura cu prune

16 January 2011
Prajitura cu prune
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »

Minitarte cu ciocolată şi prune

16 January 2011
Minitarte cu ciocolată şi prune
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt…
Read more »

Coasta de porc la cuptor

16 January 2011
Coasta de porc la cuptor
  Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel   Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană…
Read more »

Cartofi scazuti cu costita

16 January 2011
Cartofi scazuti cu costita
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1…
Read more »

Crevete în sos alb

16 January 2011
Crevete în sos alb
  Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce…
Read more »

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval

16 January 2011
Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care…
Read more »

Arancini cu mazăre şi carne

16 January 2011
Arancini_cu_mazare_si_carne
Arancini cu mazăre şi carne din: orez, unt, oua, rosii, carne de porc, mazare, alune, pesmet, ulei de floarea soarelui, busuioc, sare, piper, rosii cherry. Poate te intereseaza si Cum…
Read more »

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

16 January 2011
Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
Ingrediente:  800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de…
Read more »

Orez cu dovlecei

15 January 2011
Orez cu dovlecei
  Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet   Mod de preparare: Tai dovleceii…
Read more »

Reteta zilei: Pui pe sticla cu condimente

15 January 2011
Pui_pe_sticla_cu_condimente_06
Pui pe sticla cu condimente din: pui, sare, piper, condimente.   Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment     Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se…
Read more »

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

15 January 2011
Ciorbă de conopidă cu măruntaie
  Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână…
Read more »

Salată de legume cu sos de muştar

15 January 2011
Salată de legume cu sos de muştar
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare   Mod de preparare: Cureţi conopida,…
Read more »

Muşchi de porc cu sfeclă

15 January 2011
Muşchi de porc cu sfeclă
  Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare…
Read more »

Tradiţiile ceaiului in Malaiezia şi Thailanda

15 January 2011
Tradiţiile ceaiului in Malaiezia şi Thailanda
  In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului…
Read more »

Chec cu tuica

15 January 2011
Chec cu tuica
  Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică…
Read more »

Sote picant din carne de vita

15 January 2011
Sote picant din carne de vita
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute…
Read more »

Sos cremă de ciuperci

15 January 2011
Sos cremă de ciuperci
  Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă…
Read more »

Săraţele cu alune şi migdale

15 January 2011
Săraţele cu alune şi migdale
  Ingrediente: 500 g fă­ină 300 ml apă o lin­gură de ulei de măsli­ne 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi că­ţei de usturoi…
Read more »

Somon delice cu icre negre

15 January 2011
Somon delice cu icre negre
  Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată

Piaţa de ceai indoneziană

16 January 2011
Piaţa de ceai indoneziană
  Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea…
Read more »
 

Baghetă cu pui şi măsline

16 January 2011
Baghetă cu pui şi măsline
O reteta simpla si delicioasa de bagheta cu pui si masline din: piept de pui, faina, oua, drojdie, zahar tos, unt, lapte, masline, sare, piper, marar, muraturi si sos de…
Read more »

Ciorbă cu leuştean

16 January 2011
Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100…
Read more »

Fasole albă cu sos iute

16 January 2011
Fasole albă cu sos iute
O reteta delicioasa de fasole alba cu sos iute din: fasole morcov, telina, ceapa verde, usturoi, boia iute, ardei capia, rosii, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei de masline,…
Read more »

Lasagna cu legume

16 January 2011
Lasagna cu legume
  Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g) 900 g broccolii tocat două linguriţe de ulei de măisline 4 dovlecei medii tocaţi o ceapă medie tocată doi…
Read more »

Paste cu sos de roşii

16 January 2011
Paste cu sos de roşii
  Ingrediente: 450 g paste o ceapă 3 linguri de ulei sare piper 780 g roşii din conservă 500 g roşii proaspete 4 linguri de parmezan ras 8 frunze de…
Read more »

Scoici umplute

16 January 2011
Scoici umplute
  Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie…
Read more »

Cocktail Whiskey Sling

16 January 2011
Cocktail Whiskey Sling
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie  …
Read more »

Lipie aromată

16 January 2011
Lipie aromată
  Ingrediente: 300 g făină albă 380 g făină integrală 600 ml apă 25 g drojdie o linguriţă cu  zahăr tos sare 3 linguriţe cu cimbru tocat 50 g muguri…
Read more »

Dulceata de piersici si pepene galben

16 January 2011
Dulceata de piersici si pepene galben
Ingrediente :  600 g piersici coapte 400 g miez de pepene galben copt 500 g zahăr 300 ml suc de lămâie coaja rasă de la 1 lămâie   Mod de…
Read more »

Orez cu sos de mango şi fasole neagră

16 January 2011
Orez cu sos de mango şi fasole neagră
  Ingrediente: o lingură de ulei de măs­line două cepe mari tocate un morcov mare tocat fin 3 căţei de usturoi pisaţi un sfert de linguriţă de pudră de chi­mion…
Read more »

Supa Francine

16 January 2011
  Ingrediente: o ceapă mare tocată un cartof mediu o lin­gură de ulei de rapiţă doi morcovi două căni de ţelină tocată 200 g broccoli 3/4 cană de mazăre piper…
Read more »

Melc cu cireşe şi ciocolată

16 January 2011
Melc cu cireşe şi ciocolată
  Ingrediente: 500 g făină 250 ml iaurt două ouă zahăr vanilinat 80 g zahăr tos jumătate de linguriţă cu sare 50 g unt 25 g drojdie 200 g ciocolată…
Read more »

Vinete umplute cu legume

16 January 2011
O reteta de vinete umplute cu, orez, boabe de porumb, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei capia rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »

Prajitura cu prune

16 January 2011
Prajitura cu prune
Ingrediente : 6 ouă 250 g prune 125 g zahăr 250 g făină 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »

Minitarte cu ciocolată şi prune

16 January 2011
Minitarte cu ciocolată şi prune
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 500 g prune un ou două plicuri cremă de ciocolată instant 600 ml lapte dulce praf de copt…
Read more »

Coasta de porc la cuptor

16 January 2011
Coasta de porc la cuptor
  Ingrediente: 1,5 coastă de porc 200 ml vin roşu 1/2 I borş 1 lingură Delikat căpăţână usturoi ulei pătrunjel   Mod de preparare: In borş amestecat cu o cană…
Read more »

Cartofi scazuti cu costita

16 January 2011
Cartofi scazuti cu costita
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 costita de porc 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 gulie mică 1 linguriţă Delikat 2 foi de dafin 1…
Read more »

Crevete în sos alb

16 January 2011
Crevete în sos alb
  Ingrediente: 400 g crevete decorticate 100 g pesmet 30 g făină două ouă 300 ml smîntînă o legătură de mărar doi căţei de usturoi o linguriţă cu boia dulce…
Read more »

Sandvis pane de dovlecel si caşcaval

16 January 2011
Sandvis pane de dovlecel si caşcaval
Ingrediente: 1 dovlecel 100 g caşcaval 2 ouă 3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Speli dovlecelul şi-l tai rondele subţiri. Tai şi caşcavalul felii subţiri, care…
Read more »

Arancini cu mazăre şi carne

16 January 2011
Arancini_cu_mazare_si_carne
Arancini cu mazăre şi carne din: orez, unt, oua, rosii, carne de porc, mazare, alune, pesmet, ulei de floarea soarelui, busuioc, sare, piper, rosii cherry. Poate te intereseaza si Cum…
Read more »

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval

16 January 2011
Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval
Ingrediente:  800 g cartofi mici 1 ceapă 1 lingură ulei 300 g carne tocata 40 g margarină 40 g făină 2 linguri praf de curry 375 ml de supă de…
Read more »

Orez cu dovlecei

15 January 2011
Orez cu dovlecei
  Ingrediente: 4-5 dovlecei 1 ceapă 1 ceaşcă de orez fiert 1 legătură pătrunjel verde 4 ouă 100 g caşcaval ras sare piper pesmet   Mod de preparare: Tai dovleceii…
Read more »

Reteta zilei: Pui pe sticla cu condimente

15 January 2011
Pui_pe_sticla_cu_condimente_06
Pui pe sticla cu condimente din: pui, sare, piper, condimente.   Ingrediente: 1 pui sare piper alte condiment     Mod de preparare: Se spala si se curata puiul, se…
Read more »

Ciorbă de conopidă cu măruntaie

15 January 2011
Ciorbă de conopidă cu măruntaie
  Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână…
Read more »

Salată de legume cu sos de muştar

15 January 2011
Salată de legume cu sos de muştar
Ingrediente: 1/2 kg conopidă 1/2 kg cartofi 1/2 kg fasole verde 1/2 kg ardei gras 1/2 kg morcovi 4-5 roşii oţet muştar ulei sare   Mod de preparare: Cureţi conopida,…
Read more »

Muşchi de porc cu sfeclă

15 January 2011
Muşchi de porc cu sfeclă
  Ingrediente: 800 g muşchi de porc un borcan sfeclă roşie murată o ceapă roşie 4 mor­covi 200 ml vin alb demisec zahăr tos ardei iute jumătate de lămîie sare…
Read more »

Tradiţiile ceaiului in Malaiezia şi Thailanda

15 January 2011
Tradiţiile ceaiului in Malaiezia şi Thailanda
  In Malaiezia şi Tailanda oamenii beau ceaiul la fel ca în China, deşi, datorită influenţei occidentale, unii adaugă lapte, zahăr sau lămâie. Trăsătura cea mai distinctivă a băutului ceaiului…
Read more »

Chec cu tuica

15 January 2011
Chec cu tuica
  Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr tos 1 cană de făină 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă 1 pliculeţ praf de copt 1 pahar de ţuică…
Read more »

Sote picant din carne de vita

15 January 2011
Sote picant din carne de vita
Ingrediente: 500 g carne de vită 60 g unt (sau ulei) 3 cepe 300 g castraveciori muraţi 1 lingură bulion 1/2 kg cartofi 1 legătură pătrunjel sare piper boia iute…
Read more »

Sos cremă de ciuperci

15 January 2011
Sos cremă de ciuperci
  Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă…
Read more »

Săraţele cu alune şi migdale

15 January 2011
Săraţele cu alune şi migdale
  Ingrediente: 500 g fă­ină 300 ml apă o lin­gură de ulei de măsli­ne 15 g drojdie 50 g alune 50 g migdale feliate o ceapă doi că­ţei de usturoi…
Read more »

Somon delice cu icre negre

15 January 2011
Somon delice cu icre negre
  Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro