30 May 2013

Paella
de marisco din: ceapa, usturoi, ulei de masline, kaizer afumat, ardei
gras, supa de pasare, praf de sofran, orez, mazare, fructe de mare,
creveti, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura
ulei de masline 120 g kaizer afumat 1 ardei gras rosu 1 l supa de pasare
1 praf de sofran…
Read more »
30 May 2013

Bruschete
cu sunca si rosii din: usturoi, ulei de masline, paine, sunca, rosii
cherry, sare, piper, ardei gras, otet de vin rosu, frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 8 felii paine
alba 4 felii sunca (taiate fasii) 8 rosii cherry 1 ardei gras galben
sare piper 1/2 lingura…
Read more »
30 May 2013

Crap
fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare,
piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin
rosu, ulei. Ingrediente: 4 bucati de crap (150-200 g fiecare) 1
lingurita sos tabasco sare piper proaspat macinat sos picant: 4-5 ardei
capia rosii, mari 4 rosii mari 2 linguri…
Read more »
30 May 2013

Salata
de ton cu paste din: paste fusilli, ton, ceapa, ardei verde, boabe de
porumb, sare, piper, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic,
usturoi. Ingrediente: 250 g paste fusilli o cutie de ton scursa de
lichid jumatate de ceapa tocata jumatate de ardei verde tocat un sfert
de cana de boabe de porumb…
Read more »
30 May 2013

Ciorbă
de cartofi cu verdeaţă din: cartofi, ceapa, morcov, leustean,
patrunjel, stevide, loboda, urzici, ceapa verde, orez, pasta de tomate,
bors, ulei, sare. Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapa mare 1 morcov 1
legatura leustean 1 legatura patrunjel 1 legatura stevie 1 legatura
loboda 1 legatura urzici 2 cepe verzi 3 linguri cu orez 2…
Read more »
29 May 2013

Potasiul
este un mineral care se gaseste in multe alimente. Acesta ajuta inima
sa bata regulat, contribuie la mentinerea echilibrului de lichide in
organism si permite functionarea corecta a muschilor si a nervilor.
Corpul uman are nevoie in mod natural de potasiu, pentru a desfasura mai
multe functii, printre care si contractia corespunzatoare a muschilor…
Read more »
29 May 2013

Cand
se poate incepe o dieta sanatoasa? O alimentatie sanatoasa inseamna
consumarea a diferite alimente apartinand grupurilor alimentare de baza:
proteine, precum carnea, ouale si legumele; lactate; fructe si legume;
cereale, precum painea si pastele fainoase; grasimi si dulciuri. Desi
pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un regim adecvat
fiecarui individ. Uneori…
Read more »
29 May 2013

Chiftelute
grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi,
rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza
feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.
Ingrediente: 1 kg de carne de vita, tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2
catei de usturoi, tocat 1 rosie tocata 1 lingurița scorțișoara…
Read more »
29 May 2013

Retete video: Cum se prepara Pui Teriyaki Cum se prepara Pui Teriyaki
Read more »
29 May 2013

Supa
de praz cu linte din: praz, ceapa, usturoi, linte, grau, supa de
legume, telina, morcov, rosii, frunze de dafin, cimbru, sare, piper,
ulei de masline. Ingrediente: 2 tulpini de praz feliate o ceapa tocata
un catel de usturoi zdrobit o cana de linte un sfert de cana de grau 9
cani de supa de…
Read more »
29 May 2013

Retete video: Cum se prepara Creme brulee de ciocolata Cum se prepara Creme brulee de ciocolata
Read more »
29 May 2013

Sarmalute
in frunza de varza din: frunze de varza murata, hrisca, nuca, morcovi,
ceapa, rosii, patrunjel, nucsoara, cimbru, ulei de masline presat la
rece, sare, piper. Ingrediente: 10 frunze de varza murata un castronel
de hrisca si jumatate de castronel de nuca hidratate peste noapte 2
morcovi dati pe razatoare sau tocati marunt o ceapa…
Read more »
29 May 2013

Salata
de ton cu tofu din: ceapa verde, tofu, ton, rosii, muraturi, usturoi,
ulei de susan, sos de soia, sare, piper. Ingrediente: 3 legaturi de
ceapa verde o cutie de tofu taiata bucati si scursa 2 cutii de ton in
suc propriu scurse 2 rosii cubulete un sfert de cana de muraturi 4 catei
de…
Read more »
29 May 2013

Supa
de dovlecei cu ardei iute si crutoane din: ardei gras, dovlecel, ceapa,
usturoi, ulei de masline, supa de legume, apa, boabe de porumb,
patrunjel, marar, ardei iute. Ingrediente: 200 g ardei gras verde 600 g
dovlecei taiati cubulete o ceapa tocata fin 3 catei de usturoi zdrobiti 2
linguri de ulei de masline 2…
Read more »
29 May 2013

Spuma
de cafea cu felii de banana din: lapte, oua, zahar, cafea, esenta de
vaniie, sare, banane. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 40 g zahar 2
linguri cafea preparata cateva picaturi de esenta de vanilie un praf
sare 2 banane Mod de preparare: Se fierbe laptele şi, între timp, se
freacă bine gălbenuşurile…
Read more »
29 May 2013

Piure
de conopida cu usturoi din: conopida, caju, usturoi, sare de mare,
ardei iute, rozmarin proaspat, drojdie inactiva. Ingrediente: o capatana
de conopida o cana de caju 5 catei de usturoi sare de mare dupa gust un
ardei iute curatat sau nu de seminte, dupa preferinte o lingurita de
rozmarin proaspat tocat 3 linguri de…
Read more »
29 May 2013

Peste
cu mustar din: pesti, bacon, mustar, ulei. Ingrediente: 4 pesti 4 felii
mari bacon 4 linguri mustar o lingura ulei Mod de preparare: Peştii
se spală foarte bine şi se lasă la scurs. Apoi, se taie transversal.
Muştarul şi uleiul se freacă şi se ung peştii. Se îmbracă în bacon. Se
frig peştii…
Read more »
29 May 2013

Pui
marinat si fript din: pui, sos de soia, miere, ulei, usturoi, ceapa,
cimbru, sare, piper. Ingrediente: un pui 100 ml sos de soia 3 linguri
miere 2 linguri ulei 2 catei de usturoi o ceapa o lingura cimbru sare
piper Mod de preparare: Se spala si se curata puiul. Intr-un vas, se
amesteca…
Read more »
29 May 2013

Salata
de scrumbie marinata cu mar din: scrumbii marinate, tarhon, ulei de
masline, cartofi, otet de vin, bulb de fenicul, mere, ceapa, sare,
piper, frunze de salata. Ingrediente: 2 scrumbii marinate feliate 2
lingurite de tarhon proaspat ulei de masline 750 g cartofi 2 linguri de
otet de vin un bulb de fenicul 2 mere…
Read more »
29 May 2013

Retete video: Cum se prepara curry cu dovleac si peste: Cum se prepara curry cu dovleac si peste
Read more »
29 May 2013

Farfalle
cu ciuperci si rucola din: farfalle, sos, unt, ulei de masline, ceapa,
usturoi, ciuperci champignon, smantana, frunze de rucola, cimbru verde,
sare, piper. Ingrediente: 500 g farfalle sos 60 g unt o lingurita de
ulei de masline o ceapa mica tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 4
ciuperci champignon feliate 150 ml smantana pentru…
Read more »
29 May 2013

Pizza
cu blat de lipie si legume sotate din: sparanghel, cartof, ceapa, ulei
de masline, sare, sos pesto, lipii, mozzarella, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 1 cartof mare, copt, racit
și taiat felii 1 ceapa, feliata 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita
sare 3/4- 1 cana sos pesto 4 lipii…
Read more »
29 May 2013

Supa
de dovleac copt cu crutoane din: paine de secara, sirop de artar, ulei
de masline, paprika, dovleac, usturoi, ceapa de apa, chimion, ulei de
masline, supa de legume, pasta de chili. Ingrediente: pentru crutoane: 4
felii de paine de secara taiate in cuburi o lingura de siropd e artar 2
linguri de ulei de…
Read more »
29 May 2013

Piept
de pui cu dovlecei si broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei
capia, dovlecei, rosii, ceapa, condimente pentru pui, verdeturi
italiene, curry, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 500 g broccoli 5 ardei capia 3 dovlecei 3 rosii 1 ceapa condimente
pentru pui verdeturi italiene curry ulei de masline sare…
Read more »
29 May 2013

Retete video: Cum se prepara pui cu fasole, carnati si varza creata
Read more »
29 May 2013

Rulade
cu cascaval si ananas din: muschi de porc, sare, piper, sunca de praga,
cascaval, rondele de ananas, germeni de porumb, smantana vegetala, sos
exotic, cascaval. Ingrediente: 3 felii de muschi de porc (circa 500g)
sare piper 3 felii sunca de Praga 3 felii cascaval 1 conserva rondele de
anans 2 linguri ulei de germeni…
Read more »
29 May 2013

Salata
de farfale cu peste din: otet balsamic alb, rosii, ulei de masline,
sare, piper, farfale, tahon, mazare, unt, file de peste, salata verde.
Ingrediente: 2 linguri otet balsamic alb 4 rosii 4 linguri ulei de
masline sare piper 200 g farfale 2 fire tarhon 250 g mazare 1 lingura
unt 250 g file de…
Read more »
29 May 2013

Antricot
în stil asiatic, cu sos de usturoi şi ghimbir din: antricoate de vita,
sos de soia, usturoi, ghimbir, zahar brun, seminte de susan, ulei de
susan, usturoi, piper, galbenusuri, ulei de masline, zeama de lamaie,
ghimbir, zahar. Ingrediente: 6 antricoate de vita, fara os, de circa
2,5-2 cm grosime marinata: 2/3 cana sos de…
Read more »
29 May 2013

Sfecla
cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece,
sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie. Ingrediente: o sfecla medie 6
dovlecei 3 linguri de ulei de masline presat la rece sare dupa gust
pentru pesto: o mana de nuci 2 maini de busuioc 3 linguri de ulei de
masline presat…
Read more »
29 May 2013

Salata
greceasca cu lamaie si oregano din: castravete, ardei verde, rosii
cherry, masline, ceapa rosie, lamaie, branza feta, ulei de masline,
sare, piper, oregano. Ingrediente: 1/2 castravete, fara samburi, tocat
1/2 ardei verde, tocat 1 cana roșii cherry, taiate jumatati 1/4 ceasca
masline 1/4 ceapa roșie, taiata felii subțiri 1 lamaie Branza feta
feliata…
Read more »
29 May 2013

Salata
de sardine cu avocado din: sardine in suc propriu, avocado, germeni,
spanac, ceapa de apa, capere, seminte de dovleac, ulei de masline, otet
de vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: o cutie de sardine in suc
propriu un avocado copt cubulete jumatate de cana de germeni o mana de
spanac jumatate de ceapa de apa…
Read more »
29 May 2013

Cotlete
cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime,
cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac. Ingrediente:
4 cotlete mari fara os 4 linguri otet balsamic 2 linguri zeama de lime 3
lingurite cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper
proaspat macinat 4 piersici mari, decojite, taiate in…
Read more »
29 May 2013

Cartofi
cu varza din: cartofi fainosi, sare, unt nesarat, varza, ceapa verde,
smantana. Ingrediente: 4 cartofi fainosi taiati cuburi sare dupa gust
jumatate de pachet de unt nesarat trei cani de varza fasii 3 cepe verzi
tocate o cana de lapte sau smantana Mod de preparare: Puneţi cartofii
la fiert cu sare din belşug…
Read more »
29 May 2013

Salata
de pepene cu ruccola si parmezan din: ruccola, pepene, parmezan, otet
balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g ruccola 1
pepene mic (circa 4 kg) 80 g parmezan 4 linguri otet balsamic 7 linguri
ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se curăţă pepenele şi
pulpa se taie în triunghiuri.…
Read more »
29 May 2013

Supa
delicioasa de rosii din: ulei de masline, ceapa, rosii, cartofi, pasta
de tomate, tarhon, zahar, concentrat de legume. Ingrediente: 50 ml ulei
de masline 200 g ceapa 2 kg rosii 1 kg rosii decojite (conserva) 100 g
cartofi 500 g pasta de tomate 30 g tarhon 50 g zahar 20 g concentrat de
legume…
Read more »
29 May 2013

Paste
de dovlecei cu pesto de busuioc din: dovlecei, frunze de busuioc, ulei
de in, pasta miso, drojdie inactiva, usturoi, sare, nuci. Ingrediente:
pentru paste: 4 dovlecei pentru pesto de busuioc: jumatate de dovlecel
taiat cubulete 2 maini de frunze de busuioc o lingura de ulei de in o
lingurita de pasta miso o lingurita…
Read more »
29 May 2013

Pad
Thai din: ardei gras, morcovi, dovlecei, frunze de busuioc, ceapa
verde, patrunjel, caju, paprika, piper cayenne, sare marina, usturoi,
zeama de limeta, nuca de cocos, apa, unt de migdale, sirop de agave.
Ingrediente: un ardei gras cubulete 2 morcovi dati pe razatoare 6
dovlecei o mana de frunze de busuioc cateva fire de ceapa…
Read more »
29 May 2013

Salata
de vara cu legume din: dovlecel, vanata, morcov, bulb de fenicul, praz,
ardei gras, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, zahar,
sare, piper, otet balsamic alb. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata 1
morcov 1 bulb fenicul 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1
ardei gras galben 1 ceapa…
Read more »
29 May 2013

Suc
de mere cu salata si ghimbir din: mere, salata creata, lamaie, ghimbir.
Ingrediente: 6 mere 1 salata creata 1 lamaie 1 lingurița de ghimbir
ras Mod de preparare: Taiati merele bucati. Puneti in storcator
jumatate din cantitatea de mere. Adaugat salata creata rupta bucati si
ghimbirul. Adaugati restul de mere, iar…
Read more »
29 May 2013

Pui
cu parmezan la cuptor din: oua, faina, piept de pui, parmezan,
firimituri de paine, unt, rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 2 oua batute usor 1/2 faina alba 4 jumatati de
piept de pui dezosate (180 g fiecare) 1/4 parmezan ras 1/4 cana
firimituri de paine uscata 1 lingura de unt…
Read more »
29 May 2013

Salata
de macrou afumat din: zeama de lamaie, hrean, macrou, frunze de salata,
castarvete, ceapa, rosii cherry, ardei rgas, tulpina de telina, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: zeama a 2 lamai 2 lingurite de hrean
ras 2 fileuri de macrou afumat cateva frunze de salata rupte in bucati
un castravete feliat o ceapa de…
Read more »
29 May 2013

Aripioare
picante cu salata de varza din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi,
sare, ceapa, chili, suc de lamaie, faina, boia, nucsoara, cimbru, ulei.
Ingrediente: 16-20 de aripioare de pui 500 ml lapte batut 1 catel de
usturoi 3 lingurite sare 1 praf ceapa uscata 1 lingurita de chili 1,5
lingura suc de lamaie 200…
Read more »
29 May 2013

Oua
cu sfecla din: oua, sfecla rosie, pesmet, faina, ou, sare, piper, otet,
ulei. Ingrediente: 2 oua fierte tari 1 sfecla rosie 1 cana de pesmet 2
linguri de faina 1 ou crud sare piper otet ulei Mod de preparare:
Ouăle fierte tari le cureţi de coajă. Sfecla o fierbi sau o coci la…
Read more »
29 May 2013

Supa
de castane coapte din: conopida, usturoi, ceapa, castane coapte, frunze
de dafin, cimbru uscat, supa de legume, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 2 conopida 3 catei de usturoi o ceapa feliata o cana de
castane coapte 2 frunze de dafin o lingura de cimbru uscat 6 cani supa
de legume ulei de masline…
Read more »
28 May 2013

Biscuiti
cu ciocolata si alune din: faina, praf de copt, sare, unt nesarat,
zahar, ulei de alune, esenta de vanilie, alune prajite, pudra de cacao,
crema de ciocolata. Ingrediente: 1 cana plus 2 linguri de faina ½
lingurita praf de copt un praf de sare ½ ceasca unt nesarat, la
temperatura camerei ⅓ cana…
Read more »
28 May 2013

Salata
picanta de pui din: piept de pui, ghimbir, piper sichuan, zahar, ulei
de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, telina, praz, coriandru,
seminte de susan. Ingrediente: un kilogram de piept de pui dezosat fara
piele, taiat in fasii de cinci centimetri cu grosimea de 1,5 centimetri
doua felii de ghimbir proaspat doua…
Read more »
28 May 2013

Budinca
de dovleac cu spanac din: spanac, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de
masline, rosii, dovleac, oua, patrunjel. Ingrediente: o legatura mare de
spanac jumatate de ceapa tocata 4 catei de usturoi zdrobiti o mana de
busuioc tocat o lingura de ulei de masline o cutie de rosii cuburi un
dovleac taiat cuburi 2 oua cateva…
Read more »
28 May 2013

Hrisca
cu legume din: hrisca, seminte de floarea soarelui, ardei capia, ardei
iute, rosie, telina, patrunjel, ulei de masline presat la rece, sos de
soia, sare, piper. Ingrediente: un bol de hrisca si o mana de seminte de
floarea soarelui hidratate peste noapte 2 ardei capia taiati cubulete
mici cateva fire de ceapa verde un…
Read more »
28 May 2013

Aripioare
marinate din: aripioare de pui, miere, ardei iute, sare, suc de lamaie,
ghimbir, sos de soia, ulei de arahide, legume. Ingrediente: 16
aripioare de pui 2 linguri miere 1 ardei iute tocat sare sucul de la 1
lamaie 1 lingurita ghimbir proaspat ras 6 linguri sos de soia 5 linguri
ulei de arahide 2…
Read more »
28 May 2013

Supa
rece de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, frunze de menta,
apa, sare, zeama de lamaie, migdale prajite. Ingrediente: 2 castraveti
mari tocati cubulete 2 cani de iaurt grecesc sau un iaurt gros 2 catei
de usturoi zdrobiti o mana de frunze de menta (puteti folosi o
combinatie de menta cu marar) o cana de…
Read more »
28 May 2013

Salata
de creveti cu sparanghel din: sparanghel, creveti, ulei de masline,
usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
sparanghel 200 g creveti prefierti un sfert de cana de ulei de masline
un catel de usturoi pisat o lingura de zeama de lamaie o lingura de
patrunjel tocat sare si piper dupa…
Read more »
28 May 2013

Snitele
cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin din: cartofi rosii, usturoi,
sare, piper, ulei de masline, rozmarin, lamaie, muschi de porc, faina,
mustar, sunca uscata, salvie, unt. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1
catel de usturoi sare piper 4 linguri ulei de masline 2 fire de rozmarin
1/2 lamaie 4 felii foarte subtiri de…
Read more »
28 May 2013

Crema
de linte din: ulei de masline, chimion, seminte de mustar, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, praf de curry, pasta de tomate, linte,
scortisoara, apa, lapte de cocos, sare de mare. Ingrediente: o lingura
ulei de masline 2 lingurite de chimion 2 lingurite de seminte de mustar o
ceapa tocata marunt o lingurita de ghimbir…
Read more »
28 May 2013

Omleta
cu spanac, pe canapea de orez din: orez, unt, oua, spanac, smantana,
sare, lapte. Ingrediente: 1 ceasca orez 2 linguri unt 4 oua 1/2 kg
spanac 1 lingura smantana sare 1/2 pahar lapte Mod de preparare:
Fierbi orezul în apă cu sare, fără să pui capac. După ce s-a înmuiat, îl
clăteşti cu…
Read more »
28 May 2013

Guacamole
delicios din: avocado, rosie, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde,
zeama de lamaie, sare, piper cayenne, ulei de masline presat la rece.
Ingrediente: 2 fructe de avocado o rosie taiata cubulete jumatate de
ardei gras cubulete un fir de ceapa verde tocata un fir de usturoi verde
tocat zeama de lamaie sare dupa gust…
Read more »
28 May 2013

Tort
Tiramisu cu capsuni din: piscoturi, unt, capsuni, gelatina, mascarpone,
branza de vaci, zahar, zahar vanilat, lichior de migdale, frisca, pudra
de cacao. Ingrediente: 370 g piscoturi 150 g unt 500 g capsuni 6 goi
gelatina 500 g mascarpone 500 g branza de vaci 100 g zahar 2 plicuri
zahar vanilat 2 linguri lichior de…
Read more »
28 May 2013

Cheeseburger
cu ceapa sote din: ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, vin rosu,
hamburgeri, praf de usturoi, piper negru, sare, branza, chifle.
Ingrediente pentru ceapa sote: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, taiate
felii subtiri 2 lingurite de sare 1 lingurita de piper negru ½ ceasca de
vin roșu Ingrediente pentru burger: 2…
Read more »
28 May 2013

Supa
groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion,
turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru,
paprika. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o lingurita si jumatate
de seminte de mustar jumatate de lingurita de chimion jumatate de
lingurita de turmeric 2 cepe verzi tocate un ardei iute tocat…
Read more »
28 May 2013

Muschiulet
marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata,
muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de
masline, otet de vin. Ingrediente: 3 1/2 cani apa 1/4 cana sare 1/4 cana
zahar 1/4 cana otet din vin 1 cana cuburi de gheata 3 muschiuleti de
porc mai mari…
Read more »
28 May 2013

Friganele
cu bacon si sirop de artar din: bacon, unt, paine, oua, sirop de artar.
Ingrediente: 4 felii bacon fara sorici 60 g unt taiat cubulete 4 felii
paine dospita de 2 cm 3 oua batute usor 1/4 cana (60 ml) sirop de artar
Mod de preparare: Frigi baconul intr-o tigaie de dimensiuni medii,…
Read more »
28 May 2013

Dovlecei
umpluti cu pasta de nuci caju din: dovlecei, morcov, telina, ciuperci,
hrisca, semitne de canepa, marar, frunze de busuioc, zeama de lamaie,
ulei de masline presat la rece, sare, piper, caju, suc de portocale,
samburi de fistic. Inrgediente: 2 dovlecei jumatate de morcov jumatate
de telina mica 4 ciuperci champignon 2 linguri hrisca inmuiata…
Read more »
28 May 2013

Aripioare
de pui umplute din: aripioare de pui, sare, piper, boia, ulei,
galbenusuri, branza de vaci, usturoi, sare, piper, cascaval, busuioc,
oregano, patrunjel, supa de pasare si unt. Ingrediente: 16 aripioare de
pui sare piper 1 lingurita boia 1 lingurita ulei umplutura: 2
galbenusuri 200 g branza de vaci 3 catei de usturoi zdrobiti sare…
Read more »
28 May 2013

Chili
de ciuperci cu telina si migdale din: ciuperci champignon, tulpina de
telina, ceapa, ardei gras, migdale, morcov, rosii uscate, apa, ulei de
masline, sos de soia nepasteurizat, usturoi, oregano, pudra de chili,
chimion, otet de cidru de mere, sirop de agave, piper cayenne, caju,
zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ciuperci champignon jumatate de…
Read more »
28 May 2013

Suc
delicios de pepene galben din: pepene galben, zahar. Ingrediente: 1
pepene galben 3 linguri zahar Mod de preparare: Taiați pepenele in
doua jumatați si scoateti semintele. Dati la blender si apoi strecurati
pentru a indeparta pulpa. Puneti intr-un recipient si adaugati zahar.
Amestecati si dati la frigider. Serviti simplu sau cu pulpa.…
Read more »
28 May 2013

Salata
de creveti cu mango din: sos de peste, zahar brun, miere, zeama de
limeta, usturoi, ardei iute, creveti decorticati, fructe de mango,
avocado, ceapa, patrunjel. Ingrediente: pentru dressing: 4 linguri sos
de peste 2 linguri de zahar brun 2 linguri de miere 2 linguri de zeama
de limeta 2 catei de usturoi zdrobiti 2…
Read more »
28 May 2013

Ciorba
de varza cu unt de arahide din: ulei de masline, ceapa, ghimbir,
usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, varza, cartof dulce, morcovi,
rosii, supa de legume, unt de arahide, paste. Ingrediente: o lingura
ulei de masline o ceapa tocata o lingura de ghimbir ras 4 catei de
usturoi pisati o lingurita de fulgi…
Read more »
27 May 2013

Salata
de quinoa cu dovlecei, vinete si ciuperci din: quinoa, dovlecei,
vinete, ciuperci, ardei copti, ceapa rosie, ulei de masline, sare,
piper, sos de soia, oregano, ardei iute. Ingrediente: 150 g quinoa 200 g
dovlecei 200 g vinete 5 ciuperci 1 morcovi 4 ardei copti 1 ceapa rosie
ulei de masline sare piper pentru sos:…
Read more »
27 May 2013

Pateuri
cu pui, legume si branza din: foi de aluat de placinta, ulei de
masline, carne de pui, sos picant, morcovi, ardei iute, branza albastra,
sos de branza albastra. Ingrediente: 20 de foi de aluat de placinta
1/4 ceasca ulei de masline 2 cesti carne de pui tocata 1/2 ceasca sos
picant 1/2 cana…
Read more »
27 May 2013

Supa
de linte cu dovlecei din: linte, frunza de dafin, apa, ulei, telina,
morcovi, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, supa de legume, patrunjel,
branza gruyere. Ingrediente: o cana de linte spalata bine o frunza de
dafin 4 cani de apa 3 linguri de ulei 2 tulpini de telina tocate 2
morcovi 2 cepe tocate 3 catei…
Read more »
27 May 2013

Placinta
cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci,
smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt
gras. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza proaspata de vaci 2
linguri smantana 10 oua 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri
de gris 100 g stafide sare…
Read more »
27 May 2013

Salata
cu portocale, avocado si rosii din: portocale, avocado, rosii, masline,
ceapa, patrunjel, ulei de masline, sare, lamaie si piper. Ingrediente: 2
portocale 1 avocado 2 roșii 10 măsline 1 ceapă albă pătrunjel verde
ulei de măsline sare lămâie piper alb Mod de preparare: Curătă
portocala de coajă si pielite. Feliază apoi fructul și…
Read more »
27 May 2013

Tort
de ciocolata cu capsuni din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar pudra,
sare, faina, migdale, galbenusuri, amidon, capsuni si dulceata de
capsuni. Ingrediente: blat: 4 oua 60 g ciocolata amaruie 40 g unt 80 g
zahar pudra sare 80 g faina 40 g migdale macinate in plus: 400 g frisca
125 g ciocolata amaruie 2…
Read more »
27 May 2013

Salata
delicioasa cu fructe de mare din: vin, sare, piper, frunze de dafin,
ceapa, telina, ardei gras, rosii, ceapa verde, creveti, scoici,
calamari, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cani de apa
o cana de vin alb sare si piper dupa gust 3 frunze de dafin o ceapa
tocata 2 tulpini de…
Read more »
27 May 2013

Paste
cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de
sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi,
ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de
broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste 50 g unt 210 g carne de
crab 20 g…
Read more »
27 May 2013

Supa
de legume cu galuste si verdeturi din: unt, oua, sare, praf de copt,
marar, patrunjel, pudra de usturoi granulat, piper, gris, supa de
legume, morcovi, telina, ceapa. Ingrediente: un sfert de pachet de un 2
oua sare dupa gust o lingurita praf de copt cateva fire de marar tocate
cateva fire de patrunjel tocate…
Read more »
27 May 2013

Ceviche
din: file de peste, creveti, scoici, zeama de limeta, rosii, ardei
gras, ceapa verde, ardei iute, avocado, patrunjel, sare, piper, ulei de
masline. Ingrediente: jumatate de kilogram de file de peste cu carnea
tare (halibut sau cod) 200 g creveti decorticati feliati 100 g scoici
feliate 3 cani de zeama de limeta o cana…
Read more »
27 May 2013

Lapte
batut aromat din: iaurt, apa, ardei iute, ghimbir, coriandru, frunze de
curry, sare, amestec de ceapa si usturoi, lamaie, ulei, boabe de
mustar. Ingrediente: 1 ceasca iaurt 4-5 cesti de apa 2 ardei iuti
verzi 1 lingurita ghimbir tocat 1 lingurita coriandru tocat 1 crenguta
frunze de curry Sare 1 varf de cutit…
Read more »
27 May 2013

Supa
de porumb cu avocado din: rosie, boabe de porumb, usturoi, nuci,
seminte de canepa, sos de soia, avocado, sare, piper, marar.
Ingrediente: o rosie o treime de cana de boabe de porumb 3 catei de
usturoi o mana de nuci o lingurita de seminte de canepa 2 lingurite de
sos de soia o cana…
Read more »
27 May 2013

Paste
cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana,
sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml
supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml
smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g…
Read more »
27 May 2013

Caltite
cu seminte de chia din: faina de grau, ovaz, lapte vegetal, ou, capena,
miere, praf de copt, sare, semine de chia, sirop de artar. Chia sau
Salvia hispanica este o plantă din familia mentei. Frunzele acestei
plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte
utilizate, pentru că au un conţinut nutriţional ridicat.…
Read more »
27 May 2013

Salata
italieneasca cu crutoane din: usturoi, ciabatta, rosii, castraveti,
dovlecei, frunze de busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic.
Ingrediente: 2 catei de usturoi cateva felii de ciabatta taiate cubulete
3 rosii cubulete 2 castraveti cubulete o ceapa de apa tocata un
dovlecei cubulete o mana de frunze de busuioc tocate jumatate de
lingurita de…
Read more »
27 May 2013

Supa
de mere cu morcovi din: morcov, mar, ghimbir, pasta de tahini, apa
filtrata, hasma, zeama de lamaie, sare de mare, seminte de susan.
Ingrediente: un morcov mare curăţat de coajă şi tocat în bucăţele mici
un măr mare curăţat de cotor şi tăiat bucăţele o bucată de ghimbir de
aproximativ 3 centimetri curăţat de…
Read more »
26 May 2013

Salata
de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei,
ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan,
dressing, condimente, piper. Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel,
taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii
2 linguri ulei de masline sare și piper negru macinat dupa gust…
Read more »
26 May 2013

Tocanita
de calamari din: calamari, ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi,
sos de rosii, lichior de ananson, vin rosu, sos, sare, piper, patrunjel,
fenicul. Ingrediente: un kg calamari 4 linguri de ulei de masline o
ceapa tocata un bulb de fenicul tocat 3 catei de usturoi pisati jumatate
de borcan de sos (arrabbiata) 1/4 cana…
Read more »
26 May 2013

Tartine
cu cremă de căpşuni din: unt, oua, zahar, faina, amidon, gelatina,
capsuni, suc de lamaie, frica. Ingrediente: 50 g unt 4 oua 200 g zahar
75 g faina 50 g amidon 7 foi gelatina 600 g capsuni 2 linguri suc de
lamaie 500 g frisca Mod de preparare: Se tapetează o tavă cu…
Read more »
26 May 2013

Panzanella
cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei
de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon.
Ingrediente: o mana de masline kalama cu samburii scosi 3 linguri otet
de vin o lingura de capere scurse sare si piper dupa gust 3 linguri ulei
de masline felii de paine…
Read more »
26 May 2013

Zabaione
cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de
lamaie, capsuni. Ingrediente: 4 galbenusuri 80 g zahar pudra 1/2
lingurita amidon 150 ml vin rosu dulce 1 lingurita suc de lamaie capsuni
pentru desert Mod de preparare: Intr-o oala se incalzeste apa la 80C.
Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund…
Read more »
26 May 2013

Antricoate
cu oţet balsamic şi smochine din: vinegreta de otet balsamic, gem de
smochine, antricoate de vitel, sare, piper, branza cu verdeturi si
usturoi, unt. Ingrediente: 2/3 cana vinegreta de otet balsamic (1 parte
otet balsamic, 3 parti ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, un
pic de zahar brun) 1/4 cana dulceata sau gem…
Read more »
26 May 2013

Supa
de ceapa cu branza Gruyere din: ceapa, hasme, unt, ulei de masline, vin
rosu, sherry, supa de legume, piper, sare, ciabatta, branza gruyerre,
arpagic. Ingrediente: 4 cepe medii feliate subtire 4 hasme feliate un
sfert de pachet de unt o lingura de ulei de masline o cana de vin rosu o
lingurita de sherry…
Read more »
26 May 2013

Tocanita
de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de
masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute,
patrunjel, lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de peste cu carne tare
(halibut sau doc), taiat bucati 3 catei de usturoi tocati 4 linguri de
zeama de limeta sare si piper…
Read more »
26 May 2013

Salata
verde cu sunca, parmezan si pesto din: patrunjel, usturoi, migdale,
ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, salata verde, sunca,
parmezan. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 2 linguri
migdale prajite 100 ml ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie sare
piper 4 capatani mici salata verde 200 g sunca…
Read more »
26 May 2013

Paste
cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei
de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1
cutie ton bucati o limeta o legatura de patrunjel 3 linguri de ulei de
masline sare si piper dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pastele
conform instrucţiunilor de pe…
Read more »
26 May 2013

Supa
crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa
de legume, smantana, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g sparanghel
verde 4 linguri unt 3 linguri faina 1 l supa de legume 50 ml smantana
sare 1 praf nucsoara Mod de preparare: Sparanghelul se spală sub jet
de apă rece şi se decupează…
Read more »
26 May 2013

Baghete
la gratar cu ierburi aromatice din: unt, marar, terhon, patrunjel,
oregano, piper, suc de lamaie, ceapa verde, bagheta. Ingrediente: 1/2
cana unt 1 lingurita marar uscat 1/4 lingurita de tarhon uscat 1
lingurita patrunjel uscat 1/4 linguri oregano uscat 1/2 lingurita piper
negru macinat 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 linguri…
Read more »
26 May 2013

Tacos
de peste din: tortillas, fileuri de peste, avocado, ceapa, salata,
salsa, guacamole, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, zeama de
limeta. Ingrediente: 4 tortillas (lipii mexicane) 2 fileuri de peste cu
carne alba tare un ardei gras feliat un avocado feliat o ceapa de apa
feliata subtire cateva foi de salata crocanta salsa guacamole…
Read more »
26 May 2013

Budinca
de orez cu capsuni din: lapte, zahar tos, sare, lamaie, baton de
vanilie, coaja de lamaie, orez, gem de capsuni, capsuni, esenta de
migdale, frisca, foid e gelatina, ciocolata, menta. Ingrediente 700 ml
lapte de 1,5 grasime 100 g zahar tos un varf de cutit de sare 1 lamaie 1
baton de vanilie (miezul…
Read more »
26 May 2013

Rulada
cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema
de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare,
piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza
de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne
tocata 1 ou sare…
Read more »
26 May 2013

Supa
de broccoli cu branza si crutoane din: paine integrala, unt, mustar,
sare, ceapa, cartof, supa de legume, usturoi, broccoli, branza cheddar,
paprica. Ingrediente: 3 cani de paine integrala taiata cuburi un sfert
de pachet de unt o lingura si jumatate de mustar sare dupa gust o ceapa
tocata un cartof mare cuburi 2 catei…
Read more »
26 May 2013

Spaghete
cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa,
rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline
4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii
cuburi 200 ml vin alb sec 500…
Read more »