miercuri, 26 iunie 2013

Retete pentru tine #44

Retete:

Reteta zilei: Tofu marinat in sos picant cu legume crocante

27 June 2013
Tofu_marinat_in_sos_picant_cu_legume_crocante_11Tofu marinat in sos picant cu legume crocante din: tofu, sos de soia, sos de ardei iute, pasta de ghimbir, pasta de usturoi, praf de turmeric, ulei, ardei gras, ceapa, sos de rosii, ceapa verde.   Ingrediente: 1 cutie de tofu 2 linguri de sos de soia 4 lingurite de sos de ardei iute 2…
Read more »





Salata cu fasole si peste afumat

27 June 2013
Salata_cu_peste_afumat.pngO reteta delicioasa de salata cu: salata verde, naut, fasole, ceapa rosie, castraveti verzi, peste afumat, rosii cherry, lamaie, ulei, piper, patrunjel. Ingrediente: o salată verde o conser­vă de năut o conservă de fasole o ceapă roşie un castravete verde 4 bucăţi peşte afumat 200…
Read more »





Avat cu legume

27 June 2013
Avat_cu_legumeAvat cu legume din: avat, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, verdeata, vin, sare, plante aromatice. Ingrediente: 1 avat de 1 1/2 kg 1 kg cartofi 150 g ceapa 2 morcovi 150 ml ulei 1 legatura verdeata 200 ml vin sare plante aromatice (tarhon, cimbru)   Mod…
Read more »





Bulz ciobănesc cu afumătură

27 June 2013
Retete_5O reteta delicioasa de bulz cu: mamaliga, kaizer, branza de burduf, cascaval, oua. Ingrediente: 100 g de mămăligă 50 g kaizer 50 g brânză de burduf 30 g caşcaval un ou ochi   Mod de preparare: Se aşază pe fundul unei forme 20 g brânză…
Read more »





Ciorbă de fasole cu afumătură si legume

27 June 2013
Ciorba_de_fasole_cu_afumatura.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: fasole alba, ceapa, morcov, albitura, telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare. Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ceapă 300 g morcov 100 g albitură 200 g ţelină 200 g ardei verde şi roşu 3…
Read more »





Piept de pui cu ciuperci si galuste

27 June 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperci_si_galustePiept de pui cu ciuperci si galuste din: galbenusuri, unt, smantana, faina, sare, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, piept de pui, ciuperci, smantana, lapte, cimbru, parmezan, verdeata. Ingrediente: galuste: 2 galbenusuri 2 linguri cu varf unt 200 ml smantana 400 g faina sare pui cu…
Read more »





Sufleu de conopida cu branza

27 June 2013
Sufleu_de_conopida_cu_branzaSufleu de conopida cu branza din: conopida, pesmet, ulei de masline, oua, smantana, branza cu mucegai, faina, sare, piper, patrunjel, cascaval. Ingrediente: 1 conopida 50 g pesmet 2 linguri ulei de masline 3 oua mari 150 ml smantana 100 g branza cu mucegai, rasa 2…
Read more »





Pui cu bere, scortisoara si curry

27 June 2013
Pui_cu_bere_scortisoara_si_curryPui cu bere, scortisoara si curry din: pulpe de pui, cartofi, bere, scortisoara, cuisoare, curry, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 kg cartofi 1 sticla (500 g) bere 1 baton de scortisoara 2 cuisoare 1/2 lingurita curry sare piper ulei…
Read more »





Mazăre cu afumătură

27 June 2013
Mazare_cu_afumatura.pngO reteta delicioasa de mazare: ceapa, carne afumata, bulion, sare, ulei, marar. Ingrediente: două cepe două cutii cu mazăre o jumătate de kg de carne afumată o lingură de bulion sare ulei mărar   Mod de preparare: Se pun la fiert două căni de apă.…
Read more »





Ciorbă de berbecuţ

27 June 2013
Ciorba_de_berbecut.pngO reteta delicioasa de ciorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare, piper, coriandru, frunze de telina. Ingrediente: 600 g carne de berbecuţ 300 g fasole verde doi ardei graşi 4 roşii o lingură cu…
Read more »





Macrou cu ceapa si lamaie

27 June 2013
Macrou_cu_ceapa_si_lamaieMacrou cu ceapa si lamaie din: file de macrou, ceapa, lamai, mustar, ulei, oua, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de macrou 4 cepe 2 lamai 1 lingura mustar 100 ml ulei 2 oua fierte 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Pipote marinate, cu seminte de susan

27 June 2013
Pipote_marinate_cu_seminte_de_susanPipote marinate, cu seminte de susan din: pipote de pui, sos de soia, ceapa, ardei gras, seminte de susan, zeama de lamaie, ulei de seminte de susan, ardei iute. Ingrediente: 500 g pipote de pui 1/4 pahar sos de soia 2 cepe 1 ardei gras…
Read more »





Cremă de mango cu ananas

27 June 2013
Crema_de_mango_cu_ananas.pngO reteta delicioasa de crema cu: lapte, zahra, amidon, galbenus, ananas, mango, coacaze rosii, sare, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic. Ingrediente: un litru de lapte dulce 180 g zahăr tos o lingură cu amidon alimentar 6 gălbenuşuri un ananas proaspăt două bucăţi de mango…
Read more »





Ciorbă cu carne de porc si legume

27 June 2013
Ciorba_cu_carne_de_porc.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de porc, morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, mazare, telina, ardei gras, bors, ulei, sare, piper, smantana. Ingrediente: 700 g carne de porc doi morcovi 4 cartofi două cepe 3 căţei de usturoi 200 g mazăre o felie de ţelină…
Read more »





Reteta zilei: Smoothie de banane cu unt de arahide

27 June 2013
Smoothie_de_banane_cu_unt_de_arahide_04Smoothie de banane cu unt de arahide din: banane, unt de arahide, zahar, lapte.   Ingrediente: 2 banane 3-4 lingurite unt de arahide zahar 1, 1/2 ceasca lapte     Mod de preparare: Feliati si congelati bananele. Apoi, intr-un blender, adaugati toate ingredientele si procesati…
Read more »





File de crap cu legume

27 June 2013
File_de_crap_cu_legumeFile de crap cu legume din: file de crap, ulei, morcov, radacina de pastarnac, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati file de crap 150 ml ulei 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu 1 ceapa 1 legatura patrunjel…
Read more »





Supa de varza noua cu afumatura

27 June 2013
Supa si ciorbeSupa de varza noua cu afumatura din: varza noua, afumatura, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, ulei, bulion, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 1 varza noua 400 g afumatura 2 cepe 1 morcov mare 1 radacina patrunjel 30 g orez 100 ml ulei 2 linguri…
Read more »





Pulpa de vitel cu fasole

27 June 2013
Pulpa_de_vitel_cu_fasolePulpa de vitel cu fasole din: pulpa de vitel, fasole, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g pulpa de vitel (bucata intreaga) 600 g fasole grasa 1 ceapa mare 50 ml ulei 2 fire usturoi verde 1 legatura patrunjel sare piper   Mod…
Read more »





Broccoli pane cu piure si salata

27 June 2013
Broccoli_pane_cu_piure_si_salataBroccoli pane cu piure si salata din: cartofi, lapte, unt, broccoli, oua, sare, piper, faina, salata verde, otet de mere, ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi de dimensiune mijlocie 100-150 ml lapte dulce pasteurizat 4 linguri unt 1 broccoli proaspat 2 oua sare piper 1-2…
Read more »





Bors de verdeturi cu orez

27 June 2013
Bors_de_verdeturi_cu_orezBors de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare. Ingrediente: 6-7 legaturi verdeturi: loboda, stevie, leurda 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 lingurita cimbru 50 g orez 1 l bors 1 legatura leustean sare  …
Read more »





Retete zilei: Dulceata de cirese albe

26 June 2013
Dulceata_de_cirese_albe_19Dulceata de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi. Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este usor de realizat. Urmati cu atentie pasii…
Read more »





Peste la cuptor cu legume si masline

26 June 2013
Peste_la_cuptor_cu_legume_si_maslinePeste la cuptor cu legume si masline din: dorada, rosii, pasta de tomate, ceapa, ulei de masline, vin alb, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua dorade de aproximativ 250 g fiecare 4 rosii mari 3 linguri de pasta de tomate 2 cepe 2 linguri ulei de…
Read more »





Cartofi cu broccoli

26 June 2013
Cartofi_cu_broccoliCartofi cu broccoli din: cartofi, broccoli, ulei de masline, praf de usturoi, apa, sare, piper, marar. Ingrediente: 6-7 cartofi 200 g broccoli 2 linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi apa sare piper marar   Mod de preparare: Se pun cartofii întregi la…
Read more »





Ardei umpluti cu orez si ciuperci

26 June 2013
Ardei_umpluti_cu_orez_si_ciuperciArdei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ciuperci, orez, ceapa verde, ulei, sare, piper, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei grasi 300 g ciuperci 500 g orez 1 legatura de ceapa verde putin ulei pentru calit sare piper patrunjel sos:…
Read more »





Salata de creveti cu morcov

26 June 2013
Salata_de_creveti_cu_morcovSalata de creveti cu morcov din: creveti, morcov, ridichi, salata verde, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg creveti congelati 1 morcov 2-3 ridichi 2 buchete de salata verde 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Crevetii se decongelează şi se fierb cu putină sare…
Read more »





Friptura de vita picanta

26 June 2013
Friptura_de_vita_picantaFriptura picanta din: muschi de vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu, cimbru, chimen, oregano, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de vita 200 ml ulei 1/2 lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita…
Read more »





Peste cu legume si mamaliga la cuptor

26 June 2013
Peste_cu_legume_si_mamaliga_la_cuptorPeste cu legume si mamaliga la cuptor din: pastravi, ceapa, ceapa verde, rosie, gogosar, ulei de masline, sare, piper, lamaie, malai, usturoi. Ingrediente: 2 pastravi intregi eviscerati 1 ceapa uscata 1 ceapa verde (numai frunzele) 1 rosie mare 1 gogosar rosu mare ulei de masline…
Read more »





Pui tandoori cu limeta

26 June 2013
Pui_tandoori_cu_limetaPui tandoori cu limeta din: pulpe de pui, piept de pui, sare, piper, iaurt, otet de vin alb, ulei de arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, boia dulce, curcuma, praf de chilli, limeta. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 piepti de pui sucul de la…
Read more »





Supa din maruntaie de pasare

26 June 2013
Supa_din_maruntaie_de_pasareSupa din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, sare, ceapa, morcovi, radacini de patrunjel, telina, unt, faina, piper, nucsoara, galbenus, lapte, taitei, patrunjel. Ingrediente: 500 g maruntaie de pasare (pipote, ficatei, inimioare) sare 2 cepe 100 g morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina…
Read more »





Salata cu rosii, ardei gras si branza feta

26 June 2013
Salata_cu_rosii_ardei_gras_si_branza_fetaSalata cu rosii, ardei gras si branza feta din: rosii, castraveciori, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet din vin rosu, branza feta, masline, oregano, frunze de salata, sare, piper. Ingrediente: 2 rosii medii 2-3 castraveciori 1 ardei gras (sau bucati de ardei de…
Read more »





Ceafa de porc cu sos picant

26 June 2013
Ceafa_de_porc_cu_sos_picantCeafa de porc cu sos picant din: ceafa de porc, untura, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, capere, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati ceafa de porc de circa 150 g fiecare 2 linguri untura sau untdelemn 2 ardei grasi verzi 1 ceapa mare 4 rosii…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu capsuni si crema de branza

26 June 2013
Bruschete_cu_capsuni_si_crema_de_branza_07Bruschete cu capsuni si crema de branza din: bagheta, capsune, frunze de busuioc, frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, crema de branza, piper.   Ingrediente: 1 bagheta, feliata 12 capsuni, taiate bucati 6 frunze de busuioc, tocat 5 frunze de menta, tocata 1/4…
Read more »





FIle de salau cu legume

26 June 2013
FIle_de_salau_cu_legumeFile de salau cu legume din: file de salau, ardei gras, fasole verde, morcovi, ceapa verde, sare, piper, busuioc, felii de lamaie. Ingrediente: 350 g file de salau 2 ardei grasi rosii 150 g fasole verde 3 morcovi micuti 1 ceapa verde (numai frunzele) sare…

Chiftelute de cartofi cu crenvurşti

26 June 2013
Chiftelute_de_cartofi_cu_crenvurstiChiftelute de cartofi cu crenvurşti din: cartofi, crenvursti, unt, cascaval, galbenusuri, oua, patrunjel, malai, faina, nucsoara, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g crenvursti 1 lingura unt 80 g cascaval 2 galbenusuri 2 oua 1 legatura patrunjel cate 3 linguri malai si faina 1 varf de cutit nucsoara 4-5 linguri pesmet sare…
Read more »





Pui umplut cu migdale

26 June 2013
Pui_umplut_cu_migdalePui umplut cu migdale din: pui, sare, chifle, lapte, oua, unt, sunca, migdale, piper, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 2 pui mici sare 4 chifle vechi de-o zi 250 ml lapte 3 oua 25 g unt 100 g sunca 70 g migdale nesarate piper nucsoara 1 legatura patrunjel (curatat si tocat)   Mod de preparare: Se spală…
Read more »





Hamburger vegetarian

26 June 2013
Hamburger_vegetarianHamburger vegetarian din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran, boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g faina seitan (gluten de grau) 275 ml supa de legume 5 linguri ulei 2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3 lingurite boia dulce piper sare pentru decor: rosii…
Read more »





Salata cu broccoli, ceapa rosie si stafide

26 June 2013
SalateSalata cu broccoli, ceapa rosie si stafide din: broccoli, ceapa rosie, seminte de floarea soarelui, stafide, branza feta, iaurt, suc de lamaie, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3-4 broccoli (in functie de dimensiune) 1 ceapa rosie mica sau 2-3 fire ceapa verde 1/4 ceasca seminte de floarea soarelui 1/2 ceasca stafide 1/2 ceasca branza feta taiata…
Read more »





Patrav prajit cu malai

26 June 2013
Patrav_prajit_cu_malaiPatrav prajit cu malai din: pastravi, malai, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 5-6 pastravi mijlocii 3 linguri de malai ulei sare piper lamaie   Mod de preparare: Pestele se curăţă, se sărează şi se lasă să stea timp de 30 de min. Apoi se usucă într-un prosop de hârtie, se dă prin mălai şi se…
Read more »





Reteta zilei: Noodles cu sos pesto, nuci si parmezan

26 June 2013
Noodles_cu_sos_pesto_nuci_si_parmezan_07Noodles cu sos pesto, nuci si parmezan din: nuci de pin, parmezan, usturoi, sare de mare, ulei de masline, apa, salata creata, busuioc, noodles.   Ingrediente pentru sosul pesto: ¼ ceasca nuci de pin, prajite ¼ cana parmezan, ras 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite sare de mare 6 linguri ulei de masline ¼…
Read more »





Bruschete cu sos picant

26 June 2013
Bruschete_cu_sos_picant.pngO reteta delicioasa de bruschete cu: bruschete, cartofi, rosii, ceapa, ardei gras, ulei, usturoi, coriandru, foi de dafin, rozmarin, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 500 groşii 2 cepe 2 ardei graşi 25 ml ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2linguriţă cu coriandru 1 foaie de dafin 1/2 lingurita cu rozmarin 50ml vin 1 linguriţă…
Read more »





Parjoale cu salata

26 June 2013
Parjoale_cu_salataParjoale cu salata din: ceapa, piept de pasare, ou, patrunjel, sare, piper, rosii cherry, paine ciabatta, masline, ulei de masline, usturoi, aceto balsamico alb. Ingrediente: 1 ceapa 400 g piept de pasare tocat 1 ou 2 linguri patrunjel tocat sare piper salata: 400 g rosii cherry 2 cepe rosii 1 paine ciabatta 150 g masline…
Read more »





Chec cu stafide si ciocolata

26 June 2013
Chec_cu_stafide_si_ciocolata.pngO reteta delicioasa de chec cu: ulei, zahar, apa, otet, faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, stafide, lamaie, ciocolata neagra, sare. Ingrediente: 100 ml ulei 1 cană cu zahăr 1 cană cu apă rece 1 lingură cu oţet 1/2 căni cu făină 1 linguriţă cu bicarbo­nat de sodiu 1/2 linguriţă cu praf de copt…
Read more »





Orez cu inele de calamar

26 June 2013
Orez_cu_inele_de_calamarOrez cu inele de calamar din: calamar, orez salbatic, suc de rosii, ulei de masline, otet de mere, foaie de dafin, sare, piper, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamar 300 g orez salbatic 7 linguri suc de rosii ulei de masline otet de mere 1 foaie de dafin sare piper 1 lamaie…
Read more »





Placinta cu spanac si branza

26 June 2013
Placinta_cu_spanac_si_branzaPlacinta cu spanac si branza din: faina, ou, ulei de masline, sare, spanac, telemea de vaca, ceapa, unt, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: foi: 300 g faina 1 ou 15 ml ulei de masline 150 ml apa 1/2 lingurita sare umplutura: 1 kg spanac proaspat 250 g telemea vaca 1 ceapa 2 linguri unt 2…
Read more »





Chiftele si verdeata

26 June 2013
Chiftele_cu_verdeata.pngO reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, ceapa, faina,supa de legume, usturoi, marar, patrunjel, nucsoara, ulei, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 4 linguri cu făină 1 cană cu supă de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit  de nucşoară ulei sare   Mod…
Read more »





Costita de porc cu sos brun

26 June 2013
Costita_de_porc_cu_sos_brunCostita de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 costita de porc pentru sosul brun: 125 ml vin rosu 2 linguri boia dulce 250 ml supa de legume 7 g faina 25…
Read more »





Paste cu somon si spanac

26 June 2013
Paste_cu_somon.pngO reteta delicioasa de paste cu: file de somon afumat, spanac, ulei de masline, unt, smantana dulce, ricotta, parmezan, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g file de somon afumat 300 g spanac congelat sau proaspăt ulei de măsline Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml smântână dulce 1 lingură cu ricotta 50…
Read more »





Reteta zilei: Orez basmati cu legume prajite in sos de soia

26 June 2013
Orez_basmati_cu_legume_prajite_in_sos_de_soia_07Orez basmati cu legume prajite in sos de soia din: orez basmati, morcov, ardei gras, varza, mazare, ulei, sos de soia, sos de ardei iute, sare.   Ingrediente: 1.5 cesti orez basmati 1 morcov, tocat 1/2 ardei gras, tocat varza, tocata 1/4 ceasca de mazare 1 lingura de ulei 4 lingurite de sos de soia…
Read more »





Cotlet la tava cu legume

26 June 2013
Cotlet_la_tava_cu_legumeCotlet la tava cu legume din: cotlete de porc, usturoi, ulei, sare, piper, ardei, praz, rosii, morcov, dovlecel, patrunjel. Ingrediente: 3 cotlete de porc 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper cate 1 ardei rosu, galben si verde 1 fir praz 2 rosii 1 morcov 1 dovlecel 1 legatura patrunjel   Mod de…
Read more »





Ochiuri pe pat de tortilla

26 June 2013
Ochiuri_pe_pat_de_tortilla.pngO reteta delicioasa de ochiuri cu: oua, foi de tortilla, carne, ardei gras, rosii, ceapa rosie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 foi de tortilla 4 ouă 400 g carne 1 ardei gras 2 roşii 1 ceapă roşie pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie ardeiul, roşiile şi ceapa cubuleţe şi trage-le în…
Read more »





Mancare scazuta de vita

26 June 2013
Mancare_scazuta_de_vita.pngO reteta delicioasa de mancare cu :pulpa de vita, vin zahar, carofi, faina, morcovi, ceapa, fasole verde, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpă de vită 100 ml vin 20 g zahăr 500 g cartofi mici 1 lingură cu făină 2 morcovi 1 ceapă 1 cutie cu fasole verde…
Read more »





Frigarui Kebap din carne de berbecut

26 June 2013
Frigarui_Kebap_din_carne_de_berbecut Figarui Kebap din carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar fin, iaurt, inimi de salata verde. Dacă se folosesc ţepuşe din lemn pentru frigărui, acestea se vor lăsa la înmuiat cca…
Read more »





Pui cu iaurt si mustar

26 June 2013
Pui_cu_iaurt_si_mustarPui cu iaurt si mustar din: carne de pui, margarina, miere, mustar, iaurt, faina, sare, condimente, orez salbatic, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept, aripi sau pulpe) 50 g margarina 2-3 linguri miere 1 lingura mustar 200 g iaurt 1-2 linguri faina sare condimente pentru carne de pasare 300 g orez salbatic 500…
Read more »





Cum se prepara supa de peste cu taitei (video)

25 June 2013
Cum_se_prepara_supa_de_peste_cu_taiteiRetete video: Cum se prepara supa de peste cu taitei
Read more »





Despre peste si fructe de mare

25 June 2013
Despre_peste_si_fructe_de_mareCumpăraţi fileuri sau medalioane de peste proaspăt care au carnea fermă, elastică şi par umede. Pielea trebuie să fie lucioasă şi viu colorată. Ochii peştelui întreg nu trebuie să fie înfundaţi şi tulburi, iar corpul trebuie să fie ferm şi elastic la atingere. Peştele proaspăt are un miros moderat. Cel cu miros puternic trebuie evitat,…
Read more »





Cum se prepara muschi de vita cu ciuperci de padure (video)

25 June 2013
Cum_se_prepara_muschi_de_vita_cu_ciuperci_de_padureRetete video:   Cum se prepara muschi de vita cu ciuperci de padure
Read more »





Cum se prepara Cotlete de miel cu legume (video)

25 June 2013
Cum_se_prepara_Cotlete_de_miel_cu_legumeRetete video: Cum se prepara Cotlete de miel cu legume
Read more »





Cum se prepara crema de zahar ars (video)

25 June 2013
Cum_se_prepara_crema_de_zahar_arsRetete video: Cum se prepara crema de zahar ars
Read more »





Cum alcatuim un meniu corect

25 June 2013
RestauranteDeLux.roCu siguranţă trebuie să ne orientăm spre reţetele pe care le-am mai făcut şi cu care ne putem mândri în fata invitaţilor. Mesele ar trebui planificate să conţină reţete cu o varietate mare de alimente, texturi şi gusturi pentru a satisface pe toată lumea. Verificaţi dacă printre invitaţi sunt persoane ce tin un regim vegetarian…
Read more »





Cum se prepara Eclere (video)

25 June 2013
Cum_se_prepara_EclereRetete video: Cum se prepara Eclere
Read more »





Cum se prepara platica neagra cu mazare (video)

25 June 2013
Cum_se_prepara_platica_neagra_cu_mazareRetete video: Cum se prepara platica neagra cu mazare Vezi mai multe video din blog
Read more »





Reteta zilei: Compot de visine

25 June 2013
Compot_de_visine_15E luna visinelor asa ca nu ratati ocazia sa preparati compot de visine pentru ca stim ca iubiti aceste fructe si ar fi pacat sa nu duceti gustul lor usor acrisor si parfumat pana tarziu in iarna.   Ingrediente: visine zahar apa     Mod de preparare: Visinele se spala foarte bine si se pun,…
Read more »





Midii cu sos de patrunjel

25 June 2013
Midii_cu_sos_de_patrunjelMidii cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline, patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici decorticate 50 ml vin alb ulei de masline 1 legatura patrunjel verde 1 rosie 1 lingura de telina rasa 1 catel de usturoi 1 ceapa mica sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Ardei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia

25 June 2013
Ardei_umpluti_cu_ciuperci_rosii_si_branza_de_soiaArdei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia din: ardei grasi, ulei de masline, ceapa rosie, vanata, ciuperci, rosii cherry, sos de ciuperci, busuioc, suc de lamaie, sare, piper, lamaie, branza de soia. Ingrediente: 4 ardei grasi (rosu, verde, galben, portocaliu) 6 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie mica taiata in rondele o…
Read more »





Placinta de spanac cu soia

25 June 2013
Placinta_de_spanac_cu_soiaPlacinta de spanac cu soia din: foi de placinta, spanac, soia, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 g spanac 200 g soia cu cea mai mica granulatie 1 ceapa mica sare piper ulei pentru uns foile   Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se scurge de apă.…
Read more »





Orez cu fructe de mare

25 June 2013
Orez_cu_fructe_de_mareOrez cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina, ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute, coriandru, suc de rosii. Ingrediente: 500 g orez cu bob lung 1 ceapa mica 2 catei de usturoi sofran 2 tije subtiri de telina ulei de masline vin alb…
Read more »

Portofele din piept de curcan

25 June 2013
Portofele_din_piept_de_curcanPortofele din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare, rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1 kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper sare pentru umplutura: 3 rosii potrivite cimbru busuioc 400 g cascaval sare piper pentru garnitura: 3 dovlecei potriviti 3 rosii mari pentru piure: 4 cartofi…
Read more »





Midii cu sos de rosii

25 June 2013
Midii_cu_sos_de_rosiiMidii cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii. Ingrediente: 1,5 kg midii negre 2 linguri de patrunjel proaspat tocat 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie tocata marunt 6 catei de usturoi zdrobiti 400 g rosii tocate 425 g suc de rosii   Mod…
Read more »





Placinta cu soia si ciuperci

25 June 2013
Placinta_cu_soia_si_ciuperciPlacinta cu soia si ciuperci din: foi de palcinta, ciuperci, soia, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g foi plăcintă (obişnuite, nu foetaj) 250 g ciupeci 200 g soia cu cea mai mică granulatie 1 ceapă mare sare piper ulei   Mod de preparare: Se fierbe soia conform instrucţiunilor şi se scurge de apă. Ciupercile…
Read more »





Aperitive cu somon si branza

25 June 2013
Aperitive_cu_somon_si_branzaAperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza veche de oaie piper   Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi tai în patru. îi…
Read more »





Paste cu ficatei de pui

25 June 2013
Paste_cu_ficatei_de_puiPaste cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt. Ingrediente: 250 g papardelle 500 g ficatei de pui 1 ceapa mica usturoi salvie uscata maruntita 1/2 legatura patrunjel verde sare piper negru macinat 1 lingura ulei 5 linguri de vin alb dulce 25 g…
Read more »





Chiftelute de vitel cu salata

25 June 2013
Chiftelute_de_vitel_cu_salataChiftelute de vitel cu salata din: ceapa, usturoi, carne tocata de vita, boia, maghiran, chimen, piper, sare, bob, dovlecei, ulei de masline, ardei iute, usturoi, boabe de porumb, sare, piper, otet de vin alb. Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 600 g carne tocata de vita 2 lingurite boia 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fructe de mare

25 June 2013
Supa_de_fructe_de_mare_08Supa de fructe de mare din: carnat, fenicul, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin alb, supa de pui, rosii, somon, midii, creveti, piper, patrunjel, lamaie, sare, ulei de masline, paine.   Ingrediente: 1 carnat maruntit 2 cesti fenicul fin tocat 1 ceasca ceapa tocata marunt 4 catei de usturoi, zdrobit 2 linguri pasta de tomate…
Read more »





Icre de peste

25 June 2013
Icre_de_pesteIcre de peste din: icre, ulei de masline, lamaie, apa minerala. Ingrediente: 50 g icre 1/4 ulei de masline 1-2 linguri de lamaie 4-5 linguri apa minerala   Mod de preparare: Icrele proaspete se sărează puţin şi se lasă 2-3 zile la frigider. Când le pregătim se pun într-un castron cu o linguriţă de zeamă…
Read more »





Mancarica de dovlecei cu carne

25 June 2013
Mancarica_de_dovlecei_cu_carneMancarica de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion, ulei, boabe de piper rosi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 cepe sau 10 fire ceapa verde 150 g carne tocata de pui sau vita 1/2 legtura marar 1 lingurita bulion 50 ml ulei cateva boabe de piper rosu piper negru macinat…
Read more »





Desert cu migdale si caspuni

25 June 2013
Desert_cu_migdale_si_caspuniDesert cu migdale si caspuni din: lapte, businca de vanilie, zahar, frisca, capsuni, menta, unt, ou, lichior de migdale, faina, migdale. Ingrediente: 500 ml lapte plic praf de businc de vanilie 4 lingurite zahar 300 ml frisca 500 g caspuni 1 fir de menta pentru fursecuri cu migdale: 125 g unt 1/2 ceasca zahar 1…
Read more »





Ciorba de miel a la grec cu legume

25 June 2013
Ciorba_de_miel_a_la_grec_cu_legumeCiorba de miel a la grec cu legume din: carne de miel, smantana, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel verde, galbenusuri de ou, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 500 g smantana 2 morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel verde 4 galbenusuri de ou…
Read more »





Pui cu mere si visine

25 June 2013
Retete_3Pui cu mere si visine din: piept de pui, mere, visine, untua, ulei, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 4 mere 300 g visine 150 g untura de gaina sau gasca 50 ml ulei 3-4 fire de tarhon sare piper   Mod de preparare: Incingeţi într-o tigaie untura şi prăjiţi la foc…
Read more »





Paine cu rosii uscate

25 June 2013
Paine_cu_rosii_uscatePaine cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare, busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 300 ml apa fierbinte 1 lingurita zahar 450 g faina 1 lingurita sare 2 lingurite de busuioc uscat 2 lingurite bulion 12 rosii uscate 1 lingurita ulei de masline   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt

25 June 2013
Paste_cu_ton_la_gratar_si_sos_pesto_cu_iaurt_06Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie, ton, ulei de canola, rosii cherry, oua.   Ingrediente: 1 punga macaroane Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi 1/2 ceasca frunze busuioc 1/2 ceasca frunze menta 1/2 ceasca…
Read more »





Hamsie prajita cu avocado si sos de usturoi

25 June 2013
Hamsie_prajita_cu_avocado_si_sos_de_usturoiHamsie prajita cu avocado si sos de usturoi din: hamsii, ulei, usturoi, avocado, sos de rosii, maioneza vegetala, apa, sare. Ingrediente: 1 kg hamsii (sau sport eviscerat) 200 ml ulei 1 capatana de usturoi 3-4 avocado 100 ml sos de rosii maioneza vegetala 100 ml apa sare   Mod de preparare: Hamsiile se curăţă şi…
Read more »





Picior de miel a la grec

25 June 2013
Picior_de_miel_a_la_grecPicioar de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 picioare de miel (partea inferioara) 4-6 lamai 1 lingurita oregano 3-6 cartofi 1/2 cana ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Dă drumul cuptorului să se încălzească la 200°C. Aşază într-o tavă (pref.…
Read more »





Negresa cu inghetata

25 June 2013
Negresa_cu_inghetataNegresa cu inghetata din: unt, zahar, cacao, zahar vanilat, oua, faina, sare, unt, zahar brun, esenta de vanilie, bicarbonat, faina, fulgi de ciocolata, sare, inghetata caramel, inghetata de vanilie, biscuiti cu cacao, sos de ciocolata, fructe. Ingrediente: blat 1: 200 g unt 250 g zahar 75 g cacao 2 lingurite zahar vanilat 2 oua mari…
Read more »





Frigarui de somon

25 June 2013
Frigarui_de_somonFrigarui de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi 35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse pentru frigarui   Mod de preparare: Ubeul de măsline se amestecă cu sucul de…
Read more »





Farfalle cu pesto si bacon

25 June 2013
Farfalle_cu_pesto_si_baconFarfalle cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1 ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100 g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana 100 g parmezan cateva frunze proaspete de busuioc pentru ornat…
Read more »





Salata cu cas de vaca, spanac si capsuni

25 June 2013
Salata_cu_cas_de_vaca_spanac_si_capsuniSalata cu cas de vaca, spanac si capsuni din: spanac, capsuni, cas de vaca, gem de caspuni, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 200 g capsuni 100 g cas de vaca pentru vinegreta: 2 lingurite gem de capsuni 1 lingura otet balsamic 4 linguri ulei de masline sare piper…
Read more »





Chifteluţe cu ardei şi ciuperci

25 June 2013
Chiftelute_cu_ardei_si_ciuperciChifteluţe cu ardei şi ciuperci din: carne de manzat, ou, ceapa, ciuperci, ardei grasi, franzela uscata, ulei, portocala, patrunjel verde, boia dulce, piper, sare, miere. Ingrediente: 300 g carne de manzat 1 ou 1 ceapa mica 100 g ciuperci champignon 2 ardei grasi rosii mici 100 g franzela uscata 2 linguri ulei 1/2 portocala 1/2…
Read more »





Tarta umpluta cu cirese

25 June 2013
Tarta_umpluta_cu_cireseTarta umpluta cu cirese din: ou, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, cirese, gelatina, faina. Ingrediente: pentru aluat: 60 ml apa calduta un ou 125 ml lapte 350 g faina 250 g unt un plic drojdie uscata o lingurita sare 25 g zahar pentru umplutura: 1,5 kg cirese bine coapte 160 g zahar o lingurita gelatina…
Read more »





Reteta zilei: Sos barbeque de casa

25 June 2013
Sos_barbeque_de_casa_05Sos barbeque de casa din: ardei jalapeno, ardei serrano, ardei poblano, sos adobo, usturoi, ketchup, zahar brun, melasa, mustar, pasta de tomate, praf de ceapa, sos worcestershire.   Ingrediente: 3 ardei jalapeno 1 ardei iute serrano ½ ardei iute poblano 2 ardei in sos adobo 4 catei de usturoi 7 cupe ketchup 1 ¾ cani…
Read more »





Roşii umplute cu orez şi mărar

25 June 2013
Retete_1Roşii umplute cu orez şi mărar din: rosii, orez, ceapa, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii medii 1 ceasca orez 1 ceapa medie 2-3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le „capace” în zona codiţei şi scobiţi-le ca să scoateţi partea cu seminţe.…
Read more »





File de peste la gratar

25 June 2013
File_de_peste_la_gratarFile de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou) 250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare ulei busuioc sau patrunjel pentru decor   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se şterge şi se…
Read more »





Prajitura pufoasa cu cirese

25 June 2013
Prajitura_pufoasa_cu_ciresePrajitura pufoasa cu cirese din: cirese, faina, zahar pudra, zahar vanilinat, oua, lapte, unt, sare. Ingrediente: 750 g cirese bine coapte 100 g faina 90 g zahar pudra un plic zahar vanilinat 6 oua 250 ml lapte 20 g unt pentru tava un praf sare   Mod de preparare: Cireşele se spală, li se scot…
Read more »





Paste cu carne de vitel

25 June 2013
Paste_cu_carne_de_vitelPaste cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel, supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 500 g carne de vitel tocata 200 ml supa de pasare 50 g parmezan ras sare 20…
Read more »





Cordon bleu cu garnitura de cartofi noi

25 June 2013
Cordon_bleu_cu_garnitura_de_cartofi_noiCordon bleu cu garnitura de cartofi noi din: piept de pui, branza topita, sunca, ou, pesmet, cartofi, sare, piper, usturoi verde, ulei, unt. Ingrediente: 4 felii piept de pui 4 felii branza topita 4 felii sunca presata 1 ou 4-5 linguri pesmet 1 kg cartofi mici sare piper usturoi verde sau rozmarin 150 ml ulei…
Read more »





Reteta zilei: Gem de capsuni

24 June 2013
Reteta_zilei_Gem_de_capsuni_07Gem de capsuni din: capsuni, zahar, mar, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 1/4 cani capsuni 2/3 cana zahar 1 mar ras 1 lingura suc de lamaie     Mod de preparare: Intr-o cratita medie puneti la foc capsunile, zaharul si marul. Fierbeti timp de 20 de minute, amestecati constant. Adaugati apoi sucul de lamaie…
Read more »





Dorada in crusta de sare

24 June 2013
Dorada_in_crusta_de_sareDorada in crusta de sare Ingrediente: dorada sare     Mod de preparare: Peştele trebuie curăfăt bine de intestine, spălat şi şters cu un prosop uscat. Il aşezăm apoi în tavă, pe un pat de sare grunjoasă, şi îl îmbrăcăm cu sarea rămasă. Il introducem la cuptor timp de 30-40 de min (până când sarea…
Read more »





Focaccia cu masline

24 June 2013
Focaccia_cu_maslineFocaccia cu masline din: faina, sare, drojdie uscata, ulei de masline, apa calda, masline, ulei de masline, ceapa, sare, cimbru. Ingrediente: aluat: 350 g faina 1/2 lingurita sare 7 g drojdie uscata 2 linguri ulei de masline 250 ml apa calda 100 g masline verzi sau negre (fara samburi) topping: 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Creveti cu sos de rosii

24 June 2013
Creveti_cu_lamaie_masline_si_usturoiCreveti cu sos de rosii din: creveti decorticati, rosii, usturoi, coriandru, apa, ulei de masline, rosii uscate, sare, piper, chimen. Ingrediente: 400 g creveti decorticati (congelati) 4 rosii un catel de usturoi 1 lingura de coriandru tocat fin 100 ml apa 4 linguri de ulei de masline rosii uscate sare piper chimen   Mod de…
Read more »





Bruschete cu rosii si rondele de masline

24 June 2013
Bruschete_cu_rosii_si_rondele_de_maslineBruschete cu rosii si rondele de masline din: chifle, usturoi, margarina, cascaval de post, busuioc, rosii decojite, bulion, masline negre, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 4 chifle 4 capatani de usturoi 2 lingurite de margarina cascaval de post busuioc proaspat rosii decojite 1 lingurita bulion masline negre taiate rondele sare…
Read more »

Bagheta cu usturoi si ierburi aromate

24 June 2013
Bagheta_cu_usturoi_si_ierburi_aromateBagheta cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3 catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper   Mod de preparare: Amestecaţi margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de aprox.…
Read more »





Creveti cu lamaie, masline si usturoi

24 June 2013
Creveti_cu_lamaie_masline_si_usturoiCreveti cu lamaie, masline si usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, masline, sare. Ingrediente: 1/2 kilogram de creveti ulei de masline 5-6 catei de usturoi patrunjel zeama de la 1-2 lamai masline negre sare dupa gust   Mod de preparare: Crevetii se fierb în apă clocotită aproximativ 10 min, apoi…
Read more »





Focaccia cu ceapa si usturoi

24 June 2013
Focaccia_cu_ceapa_si_usturoiFocaccia cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina, sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi. Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 300 ml apa fierbinte 450 g faina 2 lingurite sare 3 linguri busuioc 2 linguri ulei de masline 450 g ceapa rosie si alba taiata inele 4 catei…
Read more »





Foi cu crema de nuci

24 June 2013
Foi_cu_crema_de_nuciFoi cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala, bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…
Read more »





Bruschete cu rosii si usturoi

24 June 2013
Bruschete_cu_rosii_si_usturoiBruschete cu rosii si usturoi din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, busuioc, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 capatani de usturoi 4 linguri ulei de masline busuioc proaspat 300 g rosii cherry proaspete 4 rosii uscate sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi roşiile cherry în jumătăţi, iar roşiile uscate în bucăţele…
Read more »





Salata cu varza, oua si porumb

24 June 2013
Salata_cu_varza_oua_si_porumbSalata cu varza, oua si porumb din: varza chinezeasca, ardei, ceapa verde, oua, porumb, lamai, ulei de masline, sare, piper, leurda. Ingrediente: 1 varza chinezeasca de dimensiune mijlocie 1 ardei rosu 1 ardei gralben 2 legaturi ceapa verde 2-3 oua 1 cutie (200 g) de porumb 2 lamai 2-3 linguri ulei de masline sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

24 June 2013
Friptura_de_porc_cu_rozmarin_si_sote_de_ceapa_rosie_05Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa rosie.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4 lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf de usturoi 2 lingurite de sare 1…
Read more »





Placinta delicioasa cu cirese

24 June 2013
Placinta_delicioasa_cu_ciresePlacinta delicioasa cu cirese din: aluat, ou, lapte, cirese, zahar pudra, menta. Ingrediente: 400 g aluat foitaj pentru uns: un ou 2 linguri lapte pentru umplutura: 750 g cirese zahar pudra frunzulite menta   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se scoate de la frigider si se lasă să ajun­gă la temperatura camerei. Se întinde…
Read more »





Ciuperci umplute cu branza de capra

24 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_branza_de_capraCiuperci umplute cu branza de capra din: ciuperci, zeama de lamaie, ulei de masline, branza de capra, smantana, usturoi, verdeturi proaspete, cascaval, bacon, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci alb medii, cat mai egale 1/2 lamaie (zeama) 3 linguri ulei de masline 150 g branza grasa de capra sau bivolita 3 linguri smanatna 1 catel de…
Read more »





Dovlecei umpluti cu carne

24 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carneDovlecei umpluti cu carne din: dovlecei, ulei, carne tocata de porc, rosii, ceapa verde, patrunjel, usturoi, masline, oregano, morcov, ou, apa, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 6 linguri ulei 400 g carne tocata de porc 5 rosii 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 4 catei usturoi pisati 100 g masline fara samburi 2…
Read more »





Mojito

24 June 2013
Mojito_09Mojito din: rom, suc de limetta, apa minerala, frunze de menta, zahar brun.   Ingrediente: 60 g rom cubanez 30 ml suc de limetta 120 ml apa minerala 6 frunze de menta 2 lingurite zahar brun     Mod de preparare: Se aşază într-un pahar zahă­rul, frunzele de mentă şi se stropesc cu suc de…
Read more »





Ciorba de legume de vara cu corcoduse

24 June 2013
Ciorba_de_legume_de_vara_cu_corcoduseCiorba de legume de vara cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor.…
Read more »





Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii

24 June 2013
Retete_1Ardei umpluţi cu salată de vinete şi roşii din: ardei gras, vinete, ceapa, rosii, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei gras 1 kg vinete 1 ceapa medie 500 g rosii 150 ml ulei sare   Mod de preparare: Spălaţi ardeii, tăiaţi-le un „capac”, curăţaţi-i de cotoare şi seminţe. Tocaţi mărunt ceapa sau daţi-o pe răzătoarea…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor

24 June 2013
Sandwich_cu_legume_la_cuptor_05Sandwich cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic, branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi, rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza feta 1 bagheta   Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…
Read more »





Paste cu ansoa si broccoli

24 June 2013
Paste_cu_ansoa_si_broccoliPaste cu ansoa si broccoli din: paste integrale, broccoli, ansoa in ulei, stafide, usturoi, ulei extravirgin de masline, ardei iute. Ingrediente: 150 g paste integrale 200 g broccoli 1 cutie (200 g) ansoa in ulei 1-2 linguri stafide 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei extravirgin de masline optional, 1 ardei iute   Mod de…
Read more »





Prajitura cu crema de nuci si fructe

24 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_nuci_si_fructePrajitura cu crema de nuci si fructe din: nuci, zahar brun, apa, oua, cacao, zahar vanilat, unt, nuci, galbenusuri si fructe de sezon. Ingrediente: blat: 250 g nuci macinate 200 g zahar, de preferat, brun 100 ml apa 7 oua 3 linguri cacao 1 lingurita zahar vanilat crema: 200 g unt 400 g zahar 300…
Read more »





Oua umplute cu piept de pui

24 June 2013
Oua_umplute_cu_piept_de_puiOua umplute cu piept de pui din: oua, piept de pui, maioneza, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 1/2 piept de pui 4 linguri maioneza 2 linguri smantana patrunjel sare piper   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert ouăle şi carnea. Apoi, ouăle, după ce sunt fierte tari, se trec…
Read more »





Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie

24 June 2013
Salate_3Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin, sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc proaspat 100 g seminte de pin…
Read more »





Tarta cu crema de cafea

24 June 2013
Tarta_cu_crema_de_cafeaTarta cu crema de cafea din: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, zahar, galben, zahar vanilat, ciocolata amara. Ingrediente: aluatul: 250 g faina 25 g amidon 150 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte rece zahar vanilat crema: 500…
Read more »





Rulouri de castraveţi cu brânză Feta

24 June 2013
Rulouri_de_castraveti_cu_brânza_FetaRulouri de castraveţi cu brânză Feta din: castraveti, branza feta, chimen, ulei de masline, piper. Ingrediente: 4 castraveti potriviti 250 g branza Feta 1 lingurita rasa chimen macinat 1 lingura ulei de masline piper   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi usuci şi îi tai fâşii cu ajutorul cuţitului econom. Zdrobeşti cu furculiţa brânza Feta…
Read more »





Cuscus cu menta

24 June 2013
Cuscus_cu_mentaCuscus cu menta din: cuscus, ardei gras, castarvete, ceapa verde, usturoi, ceapa rosie, menta, patrunjel, sare, piper, otet, ulei. Ingrediente: 300 g cuscus instant 1 ardei gras rosu 1 castravete lung 2 cepe verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie 3 linguri menta tocata 1 lingura patrunjel tocat sare piper 3 linguri otet 3…
Read more »





Paste cu porumb, pui si ceapa

24 June 2013
Paste_cu_porumb_pui_si_ceapaPaste cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana, porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase, de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1 ceapa rosie sare piper negru macinat 2…
Read more »





Reteta zilei: Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti

24 June 2013
Chifle_de_cartofi_umplute_cu_salata_de_creveti_09Chifle de cartofi umplute cu salata de creveti din: creveti decorticati, coaja de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper, chifle de cartofi, unt nesarat.   Ingrediente: 260 g creveti decorticati 150 g creveti tigru decorticati coaja de la 1/2 de limeta 1 1/2 linguri de sare 1 1/2 linguri de maioneza…
Read more »





Tort cu umplutura de carne tocata

24 June 2013
Tort_cu_umplutura_de_carne_tocataTort cu umplutura de carne tocata din: branza dulce, lapte, praf de copt, faina, ulei, ou, patrunjel, sare, kaizer, usturoi, carne tocata de vita, ulei, tomate, pasta de tomate, praz, smantana, sare, piper, oregano, patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 125 g branza dulce 4 linguri lapte 1/2 plic praf de copt 250 g faina 5 linguri…
Read more »





Ruladă de curcan cu busuioc

24 June 2013
Rulada_de_curcan_cu_busuiocRuladă de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g piept de curcan fara piele 4 felii sunca 500 g cartofi mici fierti in coaja 12 rosii cherry 4 linguri ulei de masline sare piper 4 fire de busuioc   Mod de preparare:…
Read more »





Rondele pane

24 June 2013
Rondele_paneRondele pane din: dovlecei, oua, faina, pesmet, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 3 dovlecei mari 2 oua 150 g faina 150 g pesmet boia sare piper ulei   Mod de preparare: Tai rondele dovleceii. Baţi ouăle cu boia, sare şi piper după gust. Dai rondelele prin făină, le treci prin ouăle bătute, apoi prin pes­met…
Read more »





Sangria cu busuioc şi căpşuni

24 June 2013
Sangria_cu_busuioc_si_capsuniSe taie jumătăţi 500 g căp­şuni. Se taie cuburi 1 măr. Se amestecă într-un bol 300 g frunze de busuioc proas­pete cu 150 g zahăr. Se toarnă 750 ml vin alb şi 250 ml suc de struguri albi. Se amestecă bine până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă fructele şi se com­pletează eventual cu apă…
Read more »





Tort cu frisca si capsuni

24 June 2013
Tort_cu_frisca_si_capsuniTort cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 7 linguri apa 2 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 plic de zahar vanilat un praf de sare pentru crema:…
Read more »





Cum se prepara Budinca de lamaie (video)

23 June 2013
Cum_se_prepara_Budinca_de_lamaieRetete video: Cum se prepara Budinca de lamaie
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie

23 June 2013
Desert_rece_cu_crema_de_branza_si_napolitane_cu_crema_de_lamaie_06Desert rece cu crema de branza si napolitane cu crema de lamaie din: napolitane cu crema de lamaie, crema de branza, smantana, lamai.   Ingrediente: 1 pachet napolitane cu crema de lamaie 1 cutie crema de branza 1 pahar de smantana 3 lamai       Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie adaugati napolitanele…
Read more »





Creveti cu chilli

23 June 2013
Creveti_cu_chilliCreveti cu chilli din: creveti decorticati, ulei de masline, chilli, rosii cherry, patrunjel, boia de ardei, ulei, sare, piper, lamaie, usturoi. Ingrediente: 500 g creveti decorticati ulei de masline un chilli rosu 3-4 rosii cherry sau rosii uscate 1 legatura patrunjel boia de ardei ulei sare piper lamaie usturoi   Mod de preparare: Crevetii se…
Read more »





Prajitura cu crema de trufe

23 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_trufePrajitura cu crema de trufe din: faina, amidon, zahar, unt, oua, ciocolata neagra, miez de nuca, praf de copt, lapte, galbenusuri, unt, esenta de vanilie, sos de ciocolata, zmeura. Ingrediente: pentru blat: 60 g faina 40 g amidon pentru prajitura 50 g zahar 50 g unt 3 oua 100 g ciocolata neagra 100 g miez…
Read more »





Ciuperci umplute cu orez si creveti

23 June 2013
Ciuperci_umplute_cu_orez_si_crevetiCiuperci umplute cu orez si creveti din: ciuperci, orez, creveti decorticati, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 ciuperci 50 g orez 12 creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia ulei sare piper   Mod de preparare: Crevefii decorticati se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 min, se scot,…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro