luni, 10 iunie 2013

Retete pentru tine #22

Retete:

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata

10 June 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolata_14Tort cu crema de ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, zahar brun, oua, galbenus de ou, esenta de vanilie, smantana, lapte, fulgi de ciocolata, zahar pudra, smantana.   Ingrediente aluat: 2 bucati unt 2 1/4 cani de faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 1/2 lingurița de sare 1 Cupa +…
Read more »





Salata de ruccola cu capere si crutoane

10 June 2013
Salata_de_ruccola_cu_capere_si_crutoaneSalata de ruccola cu capere si crutoane din: ruccola, ardei capia, ulei de masline, capere, lamaie, sare, piper, ierburi aromatice, crutoane. Ingrediente: 300 g ruccola 2 ardei capia 30 g capere 3 linguri ulei de masline 1 lingura de lamaie sare piper ierburi aromatice crutoane…
Read more »





Caracatita cu ulei de masline si lamaie

10 June 2013
Caracatita_cu_ulei_de_masline_si_lamaieCaracatita cu ulei de masline si lamaie din: lamaie, usturoi, caracatita, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 lamaie 6 catei de usturoi 1 caracatita 100 ml vin alb ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine caracatiţa, o porţionăm şi…
Read more »





Supa de spanac cu parmezan

10 June 2013
Supa_de_spanac_cu_parmezanSupa de spanac cu parmezan din: spanac, unt, oua, parmezan, concentrat de pui. Inrgediente: 800 g spanac 30 g unt 2 oua 2 linguri parmezan ras 1,4 l supa din concentrat de pui   Mod de preparare: Se spală foarte bine spanacul şi se taie…
Read more »





Spaghete cu rosii cherry, masline si capere

10 June 2013
Spaghete_cu_rosii_cherry_masline_si_capereSpaghete cu rosii cherry, masline si capere din: spaghete, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuioc, capere, masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g spaghete 200 g rosii cherry, taiate in jumatqate 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 legatura mica…
Read more »





Frigarui de legume aromate

10 June 2013
Frigarui_de_legume_aromateFrigarui de legume aromate din: ardei gras, zucchini, ciuperci, conopida, rosii cherry, broccoli, ceapa rosie, vanata, cimbru, frunze de rozmarin, usturoi, sare, piper. Serviţi ca garnitură, stropite cu oţet balsamic, cu sos barbecue sau cu sosul dumneavoastră preferat. Puteţi adăuga pe frigărui şi bucăţi de…
Read more »





Ardei grasi umpluti cu branza de capra

10 June 2013
Ardei_grasi_umpluti_cu_branza_de_capraArdei grasi umpluti cu branza de capra din: ardei grasi, usturoi, branza telemea de capra, ulei de masline, miere, sare. Ingrediente: 10-12 ardei grasi micuti 5 catei de usturoi 500 g branza telemea de capra 100 ml ulei de masline 20 ml miere sare   Mod…
Read more »





Sandvici cu somon afumat, sfecla rosie si marar

10 June 2013
Sandvici_cu_somon_afumat_sfecla_rosie_si_mararSandvici cu somon afumat, sfecla rosie si marar din: paine neagra, avocado, zeama de lamaie, sfecla rosie, somon afumat, smantana, sos iute de hrean, ceapa, marar. Ingrediente: 4 felii groase, dar mici de paine neagra 1 avocado copt, curatat de coaja si cu samburele indepartat…
Read more »





Salata de penne cu rosii cherry si fasole verde

10 June 2013
Salata_de_penne_cu_rosii_cherry_si_fasole_verdeSalata de penne cu rosii cherry si fasole verde din: penne, usturoi, rosii cherry, fasole verde, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g penne 2 catei usturoi 200 g rosii cherry 200 g fasole verde (conserva) 5 linguri ulei de masline sare…
Read more »





Placinta cu rubarba si branza de vaci

10 June 2013
Placinta_cu_rubarba_si_branza_de_vaciPlacinta cu rubarba si branza de vaci din: aluat de foi, braqnza de vaci, baton de vanilie, amidon, zahar, ou, rubarba, galbenus, lapte, jeleu de caise. Ingrediente: 350 g aluat de foi (refrigerat) 400 g branza de vaci miezul de la un baton de vanilie…
Read more »





Dovlecei umpluti cu varza alba

10 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_varza_albaDovlecei umpluti cu varza alba din: dovlecei, varza alba, rosii, ulei, vin alb, smantana, sare, cimbru, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 250 g varza alba 4 rosii 2 linguri ulei 50 ml vin alb 150 g smantana degresata sare cimbru piper   Mod de preparare: Cureti…
Read more »





Flan de spanac

10 June 2013
Flan_de_spanacFlan de spanac din: spanac, oua, smantana, sare, piper, oua de prepelita. Ingrediente: 400 g spanac 2 oua 200 ml smantana sare piper pentru garnitura: 4 oua de prepelita   Mod de preparare: Intr-un castron, se bat ouăle bine si se amestecă cu smântână. Se…
Read more »





Somn dulce picant

10 June 2013
Peste_6Somn dulce picant din: bucati de somn, ketchup, otet din vin, hrean, zahar brun, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de somn marinata: 1/3 cana ketchup 4 linguri otet din vin rosu 3 linguri hrean ras 1 lingura zahar brun 2 catei de usturoi,…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu branza feta si coriandru

10 June 2013
Pachetele_cu_branza_feta_si_coriandru_03Pachetele cu branza feta si coriandru din: branza feta, foi de placinta, oua, coriandru, ulei de masline, piper si sare.   Ingrediente: branza feta foi de placinta 2 oua, ușor batute coriandru, tocat ulei de masline piper si sare dupa gust     Mod de…
Read more »





Rulouri de pui cu bacon, cascaval si broccoli

10 June 2013
Rulouri_de_pui_cu_bacon_cascaval_si_broccoliRulouri de pui cu bacon, cascaval si broccoli din: bacon, piept de pui, cascaval, broccoli, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 felii de bacon 1 piept de pui dezosat 300 g cascaval 300 g broccoli marar proaspat ulei sare piper   Mod de preparare: Punem…
Read more »





Supa de napi si fasole verde

10 June 2013
Supa_de_napi_si_fasole_verdeSupa de napi si fasole verde din: napi, morcovi, praz, tulpina de telina, pastai de fasole verde, frunze de salata, patrunjel, asmatui, sare, piper. Ingrediente: 300 g napi 150 g morcovi 1 fir de praz 1 tulpina de telina 150 g pastai de fasole verde…
Read more »





Spaghete cu calamar, scoici si creveti

10 June 2013
Spaghete_cu_calamar_scoici_si_crevetiSpaghete cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar, creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii 4 catei de usturoi 400 g scoici 300 g calamar 300 creveti mici 200 g spaghete 100 ml vin alb ulei de masline…
Read more »





Briose cu rubarba si migdale

10 June 2013
Briose_cu_rubarba_si_migdaleBriose cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale, lapte. Ingrediente: 450 g rubarba 300 g faina 3 lingurite praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 g migdale…
Read more »





Budinca cu branza si ceapa verde

10 June 2013
Budinca_cu_branza_si_ceapa_verdeBudinca cu branza si ceapa verde din: lapte, oua unt, pesmet, boia, sare, lapte, faina, unt, branza roquefort, branza de vaci, ou, masline umplute cu ardei, ceapa verde. Ingrediente: 200 ml lapte 2 oua 1 lingurita cu unt 1 lingura cu pesmet boia sare pentru…
Read more »





Salata de valeriana cu sos de portocale

10 June 2013
Salata_de_valeriana_cu_sos_de_portocaleSalata de valeriana cu sos de portocale din: amestec de valeriana si rucola, ardei gras, ridichi, oua, masline, portocale, mustar de dijon, unt, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g amestec de valeriana si ruccola 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 1…
Read more »





Frigărui de creveţi cu ardei şi ceapă

10 June 2013
Frigarui_de_creveti_cu_ardei_si_ceapaFrigărui de creveţi cu ardei şi ceapă din: creveti, ardei gras, ceapa, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, usturoi, ghimbir, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 4-5 creveti mari de persoana 1 ardei gras 1 ceapa marinata: 1/4 cana sos de soia 1 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui cu sos de grapefruit

10 June 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_grapefruit_09Piept de pui cu sos de grapefruit din: piept de pui, sare, unt nesarat, suc de grapefruit, coaja de grapefruit, smantana, crema de branza, vin, piper alb, zahar, sare.   Ingrediente: 4 bucati piept de pui Sare 4 linguri unt nesarat ½ ceasca suc de…
Read more »





Supa de salata cu ciuperci

10 June 2013
Supa_de_salata_cu_ciuperciSupa de salata cu ciuperci din: telina, radacina de patrunjel, frunze de telina, leustean, salata creata, ardei grasi, ciuperci, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 telina mica 2 radacini de patrunjel 1 legatura frunze de telina 1 legatura leustean 1 salata creata 2…
Read more »





Placinta cu carne de vita, fasole rosie si cartofi

10 June 2013
Placinta_cu_carne_de_vita_fasole_rosie_si_cartofiPlacinta cu carne de vita, fasole rosie si cartofi din: seminte de chimion, sos picant de rosii, fasole rosie, cartofi, unt, cheddar, chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 lingura seminte de chimion 300 g sos picant de rosii 500 g carne de vita tocata, fara grasime 1…
Read more »





Salata de quinoa cu ardei

10 June 2013
Salata_de_quinoa_cu_ardeiSalata de quinoa cu ardei din: quinoa, ardei gras, feta, mazare, castravete, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g quinoa cate 1 ardei gras rosu si galben 100 g feta 50 g mazare congelata 1 castravete lung 5…
Read more »





Carnati cu piure

10 June 2013
Carnati_cu_piureCarnati cu piure din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, carnati, sos de ardei iute, zeama de lime, zahar brun, frunze de cimbru, usturoi, piure de rosii. Ingrediente: pentru piure: cate 500 g de cartofi si cartofi dulci, taiati in cuburi 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Tarta cu rubarba si bezea

10 June 2013
Tarta_cu_rubarba_si_bezeaTarta cu rubarba si bezea din: rubarba, ghimbir, unt, zahar, ou, faina, zahar pudra, sare. Ingrediente: 250 g rubarba 15 g ghimbir confiat 80 g unt moale 70 g zahar 1 ou 100 g faina 1 lingurita zahar pudra sare   Mod de preparare: Se…
Read more »





Salata de penne cu legume

10 June 2013
Salata_de_penne_cu_legumeSalata de penne cu legume din: penne, rosii, masline negre, rosii uscate, porumb, busuioc, frunze de ruccola, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 225 g penne 4 rosii 50 g masline negre taiate rondele 20 g rosii uscate…
Read more »





Cannelloni cu carne tocată si sos de legume

10 June 2013
Cannelloni_cu_carne_tocata_si_sos_de_legumeCannelloni cu carne tocată si sos de legume din: ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, legume deshidratate, oregano, sare, piper, mozzarella, carne tocata mixta, ou, cannelloni. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb de fenicul 1 chifla…
Read more »





Cartofi cu linte rosie si ardei iute

10 June 2013
Retete_1Cartofi cu linte rosie si ardei iute din: cartofi, ulei de floarea soarelui, seminte de chimion, seminte de mustar negru, turmeric, ceapa, usturoi, ardei iute, linte rosie, rosie, supa de legume, naut, coriandru. Ingrediente: 2 cartofi 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1/2 lingurita…
Read more »





Salata de vinete fripte

10 June 2013
Salata_de_vinete_fripteSalata de vinete fripte din: vinete, mozzarella, rosii uscat, ceapa, patrunjel, seminte de susan, nuci, mustar, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de arahide. Ingrediente: 200 g vinete 150 g cas sau mozzarella 30 g rosii uscate sau 2 rosii proaspete 1 ceapa rosie…
Read more »





Piept de curcan cu porumb si ciuperci

10 June 2013
Piept_de_curcan_cu_porumb_si_ciuperciPiept de curcan cu porumb si ciuperci din: file de curcan, ciuperci, boabe de porumb, ardei gasi, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de curcan 300 g ciuperci champignon 300 g boabe de porumb dulce 2 ardei grasi rosii 1…
Read more »





Lapte cu banane si migdale

10 June 2013
Lapte_cu_banane_si_migdaleLapte cu banane si migdale din: lapte degresat, migdale, banane, miere. Ingrediente 1/2 l lapte degresat 100 g migdale 3 banane 30 g miere   Mod de preparare: Opăreşti migdalele, le cureţi de coaja subţire care acoperă miezul sâmburilor. Macini fin migdalele. Alegi banane bine

Reteta zilei: Salata de sfecla cu cartofi si morcovi

9 June 2013
Salata_de_sfecla_cu_cartofi_si_morcovi_08Salata de sfecla cu cartofi si morcovi din: sfecla, cartofi, morcovi, castraveti murati, ceapa, varza murata, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 sfecla 3-4 cartofi 2 morcovi 2 castraveti murati, tocati 1/2 ceapa, tocata 3/4 varza murata, tocata ulei de masline sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se fierb sfecla,…
Read more »





Salata de morcovi cu miez de nuca

9 June 2013
Salata_de_morcovi_cu_miez_de_nucaSalata de morcovi cu miez de nuca din: morcovi, lamaie, miez de nuca, frunze de rucola, miere, ulei de masline. Ingrediente: 4 morcovi 1 lamaie miez de nuca frunze de rucola miere ulei de masline   Mod de preparare: Radem morcovii curăţaţi pe răzătoarea mare sau îi tocăm în robotul de tocat legume. Dizolvăm o…
Read more »





Somon teriyaki

9 June 2013
Somon_teriyakiSomon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 1500 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingura zahar     Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirlnul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20…
Read more »





Suc de cirese si capsune

9 June 2013
Suc_de_cirese_si_capsuneSuc de cirese si capsune din: capsune, cirese, lichior de fructe. Ingrediente: 300 g capsune 300 g cirese 50 g lichior de fructe   Mod de preparare: Spălăm căpşunele şi le îndepărtăm codiţele. Scoatem sâmburii cireşelor spălate. Punem fructele în blender, turnăm lichiorul de fructe şi pasăm. Turnăm sucul în pahare şi ornăm cu căpşune.…
Read more »





Salata de mazare (Pasta)

9 June 2013
Salata_de_mazareSalata de mazare din: mazare, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 400 g mazare (conserva) 3-4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper patrunjel busuioc   Mod de preparare: Se spală mazărea, se dă într-un clocot, se scurge şi se pune în blender. Se subţiază puţin câte puţin cu…
Read more »





Pulpe de pui cu ciupeci si masline

9 June 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciupeci_si_maslinePulpe de pui cu ciupeci si masline din: ulei de masline, ciuperci, pulpe de pui, passata de rosii, supa de pui, masline kalamata, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300 g ciuperci, taiate in jumatate 4 pulpe d epui, fara piele 500 g passata de rosii cu usturoi si ierburi 1 cub pentru supa…
Read more »





Barcute din oua umplute cu creier

9 June 2013
Barcute_din_oua_umplute_cu_creier.pngO reteta delicioasa de barcute cu:mustar, oua, creier de porc, unt, busuioc verde, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 1-2 linguriţe muştar oua 1 creier de porc 100 g unt busuioc verde (merge şi cel uscat la plic) sare piper salată verde şi frunze de pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Fierbi ouăle timp de…
Read more »





Salata de legume cu maioneza vegetala

9 June 2013
Salata_de_legume_cu_maioneza_vegetalaSalata de legume cu maioneza vegetala din: cartofi, morcovi, telina, castraveciori murati, mzare, maioneza vegetala, mustar. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi un sfert de telina 4 castraveciori murati 200 g mazare la conserva maioneza vegetala mustar   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, morcovii şi telina şi se pun la fiert întregi. După ce au…
Read more »





Orez prajit cu creveti, broccoli si mazare

9 June 2013
Orez_prajit_cu_creveti_broccoli_si_mazareOrez prajit cu creveti, broccoli si mazare din: ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, broccoli, pasta verde de curry, orez, mazare, germeni de fasole, busuioc, sos de peste. Ingrediente: 1 lingura de ulei de floarea soarelui 1 ardei rosu, curatat de seminte, taiat in sferturi, iar apoi in fasii pe diagonala 5 cepe verzi, partea…
Read more »





Prajitura cu stafide, cacao si glazura

9 June 2013
Prajitura_cu_stafide.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar pudra, lapte, cacao, bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, cacao, bicarbonat. Ingrediente blat: 5 oua 250 g zahar pudra 8 linguri lapte 1 lingura cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 200 g faina 50 g nuca tatiata Ingrediente cremă: 1 margarină 200 g…
Read more »





Crema de avocado si curmale

9 June 2013
Crema_de_avocado_si_curmaleCrema de avocado si curmale din: curmale, miere, zahar vanilat, avocado, cacao, lapte de soia, fructe. Ingrediente: 200 g curmale 2 linguri miere 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura avocado mare 4 linguri cacao 250 ml lapte de soia fructe pentru decor   Mod de preparare: Rehidratezi in laptele de soia curmalele fara samburi. Dupa…
Read more »





Somon cu verdeţuri

9 June 2013
Peste_8Somon cu verdeţuri din: somon, zeama de lime, ghimbir, mustar de dijon, ulei, marar, busuioc, salata. Ingrediente: 2 bucati somon 2 linguri zeama de lime 1 lingurita ghimbir proaspat ras 2 lingurite mustar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri marar tocat 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 punca amestec fructe de salata (circa…
Read more »





Salata de fasole verde cu usturoi

9 June 2013
Salata_de_fasole_verde_cu_usturoiSalata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, fasole galbena, ulei de masline, otet, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g fasole verde 200 g fasole galbena (proaspata sau din conserva) 5 linguri ulei de masline 1 lingura otet 3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat 1 legatura de patrunjel   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza feta

9 June 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_feta_07Piept de pui umplut cu branza feta din: piept de pui, branza feta, coriandru, pesmet, otet balsamic, ulei.   Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui branza feta 1/3 buchet de coriandru, tocat 1/2 cana pesmet 2 linguri otet balsamic 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se amesteca branza feta si coriandrul tocat.…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si zahar vanilat

9 June 2013
Prajitura_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, cacao, otet, faina, praf de copt, amidon, lapte, esenta de vanilie, lapte, margarina, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 6 ouă 150 g zahăr 30 g cacao 2 linguri oţet 70 g făină 1 praf de copt   Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 150 g…
Read more »





Spaghete cu sos de ciuperci

9 June 2013
Spaghete_cu_sos_de_ciuperciSpaghete cu sos de ciuperci din: spaghete, ciuperci, ceapa, usturoi verde, ulei, frunze de busuioc, sare, oregano, piper. Ingrediente: 300 g spaghete, fara, ou, dpa preferinta integrale 400 g ciuperci champignon 200 ml suc de rosii care 1 fir de ceapa si de usturoi verde 1 lingura ulei cateva frunze de busuioc sare oregano piper…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

9 June 2013
Fulgi_de_nea.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, bicarbonat, faina, cacao, ulei, unt, lapte, zahar vanilat, ciocolata de menaj, nuca de cocos. Ingrediente blat: 8 ouă 400 g zahăr 1/2 linguriţă bicarbonat stins 250g faina 3 linguri cacao 2 linguri ulei   Ingrediente crema: 200 g unt 150 g zahar 2 linguri faina 300ml lapte…
Read more »





Salata de fasole boabe asortata

9 June 2013
Salata_de_fasole_boabe_asortataSalata de fasole boabe asortata din: fasole tarcata, otet, zahar, ulei, ceapa rosie, apa, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole tarcata (din conserva) 50 ml otet 20 g zahar 30 ml ulei o ceapa rosie 100 ml apa 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Se prepara sosul, astfel:…
Read more »





Dovlecei cu menta

9 June 2013
Dovlecei_cu_mentaDovlecei cu menta din: dovlecei, ulei de masline, frunze de menta, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mici ulei de masline frunze de menta sare   Mod de preparare: Spalam dovleceii si ii taiem rondele de jumatate de centimetru. Incingem o tigaie intinsa de teflon si picuram putin ulei. Prajim rondelele de dovlecel, cate doua minute pe…
Read more »





Tort cu piersici, mango si frisca

9 June 2013
Tort_fulg_de_nea.pngO reteta delicioasa de tort cu: blat, unt, sare, zahar, faina, oua, gelatina, amidon, piersici, mango, esenta de vanilie, scortisoara, frisca lichida, rom, ciocolata amaruie, fructe. Ingrediente: blat de aluat opărit 125 g unt 1 praf sare 1 praf zahăr 200 g făină 5 ouă Ingrediente umplutura de fructe: 6 foi gelatină (sau 10 g…
Read more »





Cartofi cu bacon afumat si branza Cheddar

9 June 2013
Cartofi_cu_bacon_afumat_si_branza_CheddarCartofi cu bacon afumat si branza Cheddar din: cartofi, ulei de masline, ceapa, bacon afumat, oua, lapte, smantana, cheddar, rucola. Ingrediente: 650 g de cartofi noi mici 1 lingurita ulei de masline 2 salote sau cepe mici, feliate subtire 200 g felii groase de bacon afumat, tocate 4 oua mari 300 ml de lapte 170…
Read more »





Salata de cruditati cu maioneza vegetala

9 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_maioneza_vegetalaSalata de cruditati cu maioneza vegetala din: morcovi, mere, ardei, ceapa verde, maioneza vegetala, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 mere 2 ardei 3 fire de ceapa verde 1 lingura de maioneza vegetala sare piper   Mod de preparare: Morcovii si merele se rad pe razatoarea mare, ardeiul se taie julien, iar ceapa rondele. Se…
Read more »





Pulpă de viţel cu sos de smantană şi vin

9 June 2013
Retete_7.jpgO reteta delicioasa de pulpa de vitel cu: vin rosu, smantana, faina, lamaie, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură de făină 1/2 lămâie 100 g untură sare piper   Mod de preparare: Speli pulpa de viţel şi o tai în felioare egale. Baţi…
Read more »





Plăcintă cu pui, sparanghel si mazare

9 June 2013
Retete_1O reteta delicioasa de placinta cu: carne de pui, oua, faina, unt, smantana, praf de copt, sare, rosii, ceapa, sparanghel, mazare, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ouă 400 g făină 150 g unt 200 g smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă sare Ingrediente umplutură: 1 bucată piept de pui 2 roşii 1…
Read more »





Supă de pui cu tarhon

9 June 2013
Supa si ciorbeO reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, tarhon, ceapa, cartofi, morcov, ardei, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 3 cartofi 1 morcov 1 ardei 1 rădăcină de pătrunjel 2 foi de dafin 1-2 fire tarhon sare piper Mod de preparere: Tai puiul bucăţi şi îl pui…
Read more »





Reteta zilei: Mini pizza cu blat de mamaliga

9 June 2013
Mini_pizza_cu_blat_de_mamaliga_08Mini pizza cu blat de mamaliga din: malai, parmezan, mozzarella, carnati, ciuperci, ceapa rosie, rosii deshidratate, sare, piper, frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 cana malai 1/2 cana parmezan ras proaspat 1 cana branza mozzarella maruntita 1/2 cana carnati 1/2 ceasca ciuperci feliate 1/2 ceasca felii de ceapa rosie 1/2 cana rosii deshidratate Sare și…
Read more »





Burgeri de miel cu tzatziki

9 June 2013
Burgeri_de_miel_cu_tzatzikiBurgeri de miel cu tzatziki din: bulgur, carne macra de miel, chimion, usturoi, ulei, chifle de burger, castarvete, iaurt, menta. Ingrediente: 25 g bulgur 500 g carne macra de miel, tocata cate 1 lingurita de chimion macinat, coriandru macinat si paprika afumata 1 catel de usturoi, zdrobit bine (optional) ulei, pentru uns chifle mari de…
Read more »





Tarta cu sunca

9 June 2013
Tarta_cu_sunca.pngO reteta delicioasa de tarta cu: tarta, faina, margarina, ou, apa, sare, lapte, smantana, sunca, castraveti, cascaval. Ingrediente aluat: 250 g făină 150 g margarina 1 ou 2 linguri apă sare după gust Ingrediente umplutura: 50 g făină dizolvată  in 1/4 litru de lapte 2 linguri smântână 3 ouă 150 g şuncă tăiată cubuleţe 3…
Read more »





Macrouri în stil marocan

9 June 2013
Peste_6Macrouri în stil marocan din: fileuri de macrou, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, paprika, chimen, seminte de coriandru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri zeama de lamaie 2 lingurite paprika 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita seminte de coriandru macinate 1 lingurita praf…
Read more »





Ciuperci cu surimi

9 June 2013
Ciuperci_cu_surimiCiuperci cu surimi din: ciuperci, batoane de surimi, sare, piper, marar, ulei, unt, lamai. Ingrediente: 600 g ciuperci cu palarie mare 500 g batoane de surimi sare piper 1 legatura marar 2 linguri ulei 30 g unt 2 lamai   Mod de preparare: Speli ciupercile, le cureţi şi le îndepărtezi codiţele. Opăreşti batoanele de surimi…
Read more »





Mousse de ciocolata si capsune

9 June 2013
Mousse_de_ciocolata_si_capsuneMousse de ciocolata si capsune din: oua, ciocolata, coniac, frisca, capsune. Ingrediente: 4 oua 400 g ciocolata 50 ml coniac frisca capsune   Mod de preparare: Topim ciocolata pe baie de abur. Luăm de pe foc şi adăugăm coniacul şi gălbenuşurile pe rând, amestecând continuu. Batem albuşurile spumă tare şi le încorporăm în ciocolată. Punem…
Read more »





Aperitiv cu fasole si ciuperci

9 June 2013
Aperitiv_cu_fasole_si_ciuperciAperitiv cu fasole si ciuperci din: ciuperci, fasole, usturoi, sare de mare, patrunjel verde, ulei de masline. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 250 g fasole alba boabe 2 catei de usturoi sare de mare patrunjel verde 100 ml ulei de masline   Mod de preparare: Cu o seară înainte de preparare, pui fasolea să se…
Read more »





Salata de fasole batuta

9 June 2013
Salata_de_fasole_batutaSalata de fasole batuta din: fasole boabe, morcovi, foi de dafin, ceapa, ulei, usturoi, boia de ardei, sare, piper. Ingrediente: 600 g fasole boabe 2 morcovi potriviti 2 foi de dafin 1 ceapa 3 linguri de ulei 4 catei de usturoi o lingura boia de ardei sare piper   Mod de preparare: Se alege fasolea,…
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu capsuni

8 June 2013
Placinta_cu_capsuni_10Placinta cu capsuni din: aluat de placinta, capsuni, zahar, amidon, jeleu.   Ingrediente: 1 aluat placinta copt 1,5-2 kg de capsuni 1 cana de zahar 2 linguri amidon 1 pachet de jeleu     Mod de preparare: Intr-un castron combinati 1 cana de zahar cu 2 linguri de amidon. Se amesteca bine si se adauga…
Read more »





Salata de dovlecei cu ruccola

8 June 2013
Salata_de_dovlecei_cu_ruccolaSalata de dovlecei cu ruccola din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, avocado. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare piper 1/2 avocado   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi se taie rondele.…
Read more »





Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin

8 June 2013
Rulouri_cu_dovlecei_cascaval_si_muguri_de_pinRulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin       Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim mugurii de…
Read more »





Scoici cu sos de rosii

8 June 2013
Scoici_cu_sos_de_rosiiScoici cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare piper   Mod de…
Read more »





Salata de dovlecei cu ierburi aromatice

8 June 2013
Salata_de_dovlecei_cu_ierburi_aromaticeSalata de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi…
Read more »





Savarina cu capsune

8 June 2013
Savarina_cu_capsuneSavarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie   Mod…
Read more »





Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi

8 June 2013
Salata_de_ciuperci_marinate_cu_ceapa_rosie_si_usturoiSalata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci, patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2 legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline 1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt 1 catel de usturoi sare…
Read more »





Supa crema de porumb cu ardei iute

8 June 2013
Supa_crema_de_porumb_cu_ardei iuteSupa crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt si se…
Read more »





Foitaj cu cirese

8 June 2013
Foitaj_cu_cireseFoitaj cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar farin, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 ou 400 g cirese 200 g unt 300 g faina 120 ml lapte zahar vanilat zahar farin suc de lamaie sare   Mod de preparare: Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii. Frecăm 100 g…
Read more »





Salata de castraveti cu marar

8 June 2013
Salata_de_castraveti_cu_mararSalata de castraveti cu marar din: castraveti, usturoi, marar, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 3 catei de usturoi 1 legatura de marar 4 linguri ulei 1 lingura de otet sare piper   Mod de preparare: Castraveţii se spală şi se taie rondele subţiri. Separat se amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul zdrobit, sarea,…
Read more »





Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel

8 June 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_crutoane_de_paine_si_frunze_de_patrunjelSupa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »





Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez

8 June 2013
Carne_de_pui_in_sos_cu_garnitura_de_orez_10Carne de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia, ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez.   Ingrediente: 1/2 cana de faina 6-8 pulpe de pui 1/3 cupa sos barbeque 1/3 ceasca de miere 2/3 cupa gem de…
Read more »





Rulouri cu prosciutto

8 June 2013
Rulouri_cu_prosciuttoRulouri cu prosciutto din: oua, prosciutto, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 6 felii prosciutto 40 g unt marar proaspat sare piper   Mod de preparare: Omogenizăm ouăle în mixer cu sare şi piper. Adăugăm mărarul tocat. Topim untul într-o tigaie întin­să. Când s-a încins, turnăm ouăle. După ce s-a rumenit, întoarcem cu grijă,…
Read more »





Orez cu sos si chiftele de curcan

8 June 2013
Orez_cu_sos_si_chiftele_de_curcanOrez cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru, orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei. Ingrediente: cate 2 linguri de unt si faina 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat fin 2 tulpini…
Read more »





Salata de paste cu sos

8 June 2013
Salata_de_paste_cu_sosSalata de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola, galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare. Ingrediente: 400 g paste tip penne 100 g rosii cherry 5 fire sparanghel cateva frunze de rucola pentru sos: 4 galbenusuri 250 g unt 1 lamaie piper alb sare   Mod de preparare: Spală sparanghelul, îndepărtează par­tea lemnoasă…
Read more »





Dovlecei umpluti cu tofu

8 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_tofuDovlecei umpluti cu tofu din: dovlecel, branza tofu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 300 g branza tofu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spălăm dovlecelul şi îl tăiem rondele de câte 5-10 cm. Scoatem miezul. Presărăm sare pe miezul de dovlecel şi lăsăm câteva minute să elimine apa.…
Read more »





Supa crema de mazare cu patrunjel

8 June 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjelSupa crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »





Penne cu creveti si mazare

8 June 2013
Penne_cu_creveti_si_mazarePenne cu creveti si mazare din: penne integrale, creveti decorticati, busuioc, ulei extravirgin de masline, mazare, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g penne integrale 250 g creveti decorticati 3 fire busuioc proaspat 5 linguri ulei extravirgin de masline 250 g mazare noua 1 ceapa rosie 3 caei de usturoi sare…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu carne de vita picanta

8 June 2013
Tortilla_cu_carne_de_vita_picanta_08Tortilla cu carne de vita picanta din: carne tocata de vita, sos iute, chimen, usturoi, praf de ceapa, piper negru, sare, apa, foi de tortilla, salata de cruditati.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/2 – 3/4 ceasca sos iute 2 linguri chimen 2 linguri praf de usturoi 2 linguri praf de ceapa…
Read more »





Salata cu avocado, creveti si rosii cherry

8 June 2013
Salata_cu_avocado_creveti_si_rosii_cherrySalata cu avocado, creveti si rosii cherry din: salata verde, avocado, rosii cherry, ceapa, creveti, maioneza, ketchup, zeama de lamaie. Ingrediente: 1/4 salata verde, rupta in bucati 1 avocado mare, curatat de coaja si de sambure si taiat in felii 8 rosii cherry, taiate in jumatati 1 salota sau ceapa mica, feliata subtire 200 g…
Read more »





Paste cu varza si kaizer

8 June 2013
Paste_cu_varza_si_kaizer.pngO reteta delicioasa de paste cu: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6 cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un vârf de cuţit de cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbi varza cam 30 de…
Read more »





Salata in straturi cu peste afumat

8 June 2013
Salata_in_straturi_cu_peste_afumat.pngO reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa, peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză   Mod de preparare: Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Ta ceapa peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu…
Read more »





Ficat cu garnitura de cartofi natur

8 June 2013
Ficat_ca_la_Roma.pngO reteta delicioasa de ficat cu: ceapa, ulei, ceapa verde, castraveti murati, capere, otet, faina, bulion, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 2 linguri codiţe de ceapă verde (rondele) 200 g castraveţi muraţi 100 g capere 50 g oţet 100 g făină 100 ml bulion 50 g…
Read more »





Mancare taraneasca de pui

8 June 2013
Mancare_taraneasca_de_pui.pngO reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper, ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui sare piper 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben) 200 g ceapă mică (de arpagic) 100 g…
Read more »





Cartofi crocanţi cu susan

8 June 2013
Cartofi_crocanti_cu_susan.pngO reteta delicioasa de cartofi cu: ulei, seminte de susan, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 100 g  seminţe de susan sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în 4, pe lungime. Ii fierbi 10 minute în apă cu puţină sare, îi scurgi de apă, îi…
Read more »





Plăcintă cu cartofi si branza telemea

8 June 2013
Placinta_cu_cartofi.pngO reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire ceapă verde 1 ceaşcă de ulei 3 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi toci mărunt şi îi amesteci cu ceapa…
Read more »





Peşte la cuptor cu sos de roşii

8 June 2013
Peste_la_cuptor_cu_sos_de_rosii.pngO reteta delicioasa de peste la cuptor cu: masline, capere, rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel. Ingrediente: 2-3 peşti de orice fel, file  sau întreg 100 g măsline negre  fără sâmburi capere 1 conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi oregano pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu carne de crab si legume

8 June 2013
Salata_cu_carne_de_crab_si_legume_03Salata cu carne de crab si legume din: oua, castravete, carne de crab, ceapa verde, porumb, maioneza, sare, piper.   Ingrediente: 5 oua, tocate 1 castravete, tocat carne de crab fiarta si tocata 2 fire de ceapa verde, tocata 1 cutie porumb 3 linguri de maioneza Sare si piper, dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »





Pilaf de pasare in aluat

8 June 2013
Pilaf_de_pasare_in_aluat.pngO reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare, faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa 300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare   Mod de…
Read more »





Piept de pui cu sos si garnitura de orez

8 June 2013
Retete.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare piper busuioc boia dulce   Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…
Read more »





Chiftelute umplute

8 June 2013
Chiftelute_umplute.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, suc de rosii, branza topita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc sau de vită 4 ouă fierte tari suc de roşii 2 triunghiuri de brânză topită sare piper marar ulei   Mod de preparare: Faci o tocatura obisnuita de chiftele,…
Read more »





Cremsnit dietetic

8 June 2013
Cresmit_dietetic.pngO reteta delicioasa de cresmit cu: faina, ulei, zahar, lapte, oua, lamaine, praf de copt, zahar  vanilat, sare, gelatina. Ingrediente aluat: 300 g făină 1oo ml ulei 100 g zahăr 30 ml lapte sau iaurt 2 ouă 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet 1/2 pachet praf de copt 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 vârf…
Read more »





Tocăniţă poloneză

8 June 2013
Retete_6O reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, morcovi, carnati, ceapa, apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 3 morcovi 3 cârnaţi 1 ceapă mare 11 apă 2 linguri ulei 200 g smântână 1 gulie 200 g brânză topită 1 fir de praz pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

eteta zilei: Placinta cu capsuni

8 June 2013
Placinta_cu_capsuni_10Placinta cu capsuni din: aluat de placinta, capsuni, zahar, amidon, jeleu.   Ingrediente: 1 aluat placinta copt 1,5-2 kg de capsuni 1 cana de zahar 2 linguri amidon 1 pachet de jeleu     Mod de preparare: Intr-un castron combinati 1 cana de zahar cu 2 linguri de amidon. Se amesteca bine si se adauga…
Read more »





Salata de dovlecei cu ruccola

8 June 2013
Salata_de_dovlecei_cu_ruccolaSalata de dovlecei cu ruccola din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, avocado. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare piper 1/2 avocado   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi se taie rondele.…
Read more »





Rulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin

8 June 2013
Rulouri_cu_dovlecei_cascaval_si_muguri_de_pinRulouri cu dovlecei, cascaval si muguri de pin din: dovlecei, cascaval, muguri de pin. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g cascaval 50 g muguri de pin       Mod de preparare: Spălăm dovleceii şi îi tăiem fâşii. Le frigem pe grătar, atât cât să se rumenească. Incingem o tigaie de teflon şi prăjim mugurii de…
Read more »





Scoici cu sos de rosii

8 June 2013
Scoici_cu_sos_de_rosiiScoici cu sos de rosii din: scoici, rosii, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici-midii 10 rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 4 catei de usturoi zeama de lamaie ulei de masline boia de ardei dulce busuioc uscat sare piper   Mod de…
Read more »





Salata de dovlecei cu ierburi aromatice

8 June 2013
Salata_de_dovlecei_cu_ierburi_aromaticeSalata de dovlecei cu ierburi aromatice din: dovlecei verzi, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, otet, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 3 dovlecei verzi 2 rosii medii 1 ceapa mica 4 catei de usturoi cateva fire de patrunjel 4 linguri ulei 1 lingura otet sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Dovleceii se spală şi…
Read more »





Savarina cu capsune

8 June 2013
Savarina_cu_capsuneSavarina cu capsune din: oua, lamaie, zahar, faina, pesmet, frisca, dulceata de capsune, capsune, apa, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: blatul: 6 oua 1 lamaie 120 g zahar 30 g faina 100 g pesmet umplutura: 500 g frisca dulceata de capsune capsune proaspete siropul: 400 ml apa 300 g zahar esenta de vanilie   Mod…
Read more »





Salata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi

8 June 2013
Salata_de_ciuperci_marinate_cu_ceapa_rosie_si_usturoiSalata de ciuperci marinate cu ceapa rosie si usturoi din: ciuperci, patrunjel, suc de lamaie, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon (cat mai mici) 1/2 legatura patrunjel dressing: suc de lamaie 80 ml ulei de masline 1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt 1 catel de usturoi sare…
Read more »





Supa crema de porumb cu ardei iute

8 June 2013
Supa_crema_de_porumb_cu_ardei iuteSupa crema de porumb cu ardei iute din: porumb, ceapa, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva porumb boabe 1 ceapa supa de legume ulei zeama de lamaie 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt si se…
Read more »





Foitaj cu cirese

8 June 2013
Foitaj_cu_cireseFoitaj cu cirese din: ou, cirese, unt, faina, lapte, zahar vanilat, zahar farin, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 1 ou 400 g cirese 200 g unt 300 g faina 120 ml lapte zahar vanilat zahar farin suc de lamaie sare   Mod de preparare: Spălăm cireşele, le scoatem sâmburii şi tăiem felii. Frecăm 100 g…
Read more »





Salata de castraveti cu marar

8 June 2013
Salata_de_castraveti_cu_mararSalata de castraveti cu marar din: castraveti, usturoi, marar, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 400 g castraveti 3 catei de usturoi 1 legatura de marar 4 linguri ulei 1 lingura de otet sare piper   Mod de preparare: Castraveţii se spală şi se taie rondele subţiri. Separat se amestecă uleiul cu oţetul, usturoiul zdrobit, sarea,…
Read more »





Supa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel

8 June 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_crutoane_de_paine_si_frunze_de_patrunjelSupa crema de morcovi cu crutoane de paine si frunze de patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg morcovi 3 cartofi 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac sare 2 linguri cu ulei patrunjel frunze   Mod de preparare: Se pun la fiert, în…
Read more »





Reteta zilei: Carne de pui in sos cu garnitura de orez

8 June 2013
Carne_de_pui_in_sos_cu_garnitura_de_orez_10Carne de pui in sos cu garnitura de orez din: faina, pulpe de pui, sos barbeque, miere, gem de portocale, suc de portocale, sos de soia, ghimbir, ardei, amidon, seminte de susan, orez.   Ingrediente: 1/2 cana de faina 6-8 pulpe de pui 1/3 cupa sos barbeque 1/3 ceasca de miere 2/3 cupa gem de…
Read more »





Rulouri cu prosciutto

8 June 2013
Rulouri_cu_prosciuttoRulouri cu prosciutto din: oua, prosciutto, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 6 felii prosciutto 40 g unt marar proaspat sare piper   Mod de preparare: Omogenizăm ouăle în mixer cu sare şi piper. Adăugăm mărarul tocat. Topim untul într-o tigaie întin­să. Când s-a încins, turnăm ouăle. După ce s-a rumenit, întoarcem cu grijă,…
Read more »





Orez cu sos si chiftele de curcan

8 June 2013
Orez_cu_sos_si_chiftele_de_curcanOrez cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru, orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei. Ingrediente: cate 2 linguri de unt si faina 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat fin 2 tulpini…
Read more »





Salata de paste cu sos

8 June 2013
Salata_de_paste_cu_sosSalata de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola, galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare. Ingrediente: 400 g paste tip penne 100 g rosii cherry 5 fire sparanghel cateva frunze de rucola pentru sos: 4 galbenusuri 250 g unt 1 lamaie piper alb sare   Mod de preparare: Spală sparanghelul, îndepărtează par­tea lemnoasă…
Read more »





Dovlecei umpluti cu tofu

8 June 2013
Dovlecei_umpluti_cu_tofuDovlecei umpluti cu tofu din: dovlecel, branza tofu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel mare 300 g branza tofu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spălăm dovlecelul şi îl tăiem rondele de câte 5-10 cm. Scoatem miezul. Presărăm sare pe miezul de dovlecel şi lăsăm câteva minute să elimine apa.…
Read more »





Supa crema de mazare cu patrunjel

8 June 2013
Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjelSupa crema de mazare cu patrunjel din: mazare, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg de mazare 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »





Penne cu creveti si mazare

8 June 2013
Penne_cu_creveti_si_mazarePenne cu creveti si mazare din: penne integrale, creveti decorticati, busuioc, ulei extravirgin de masline, mazare, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie. Ingrediente: 150 g penne integrale 250 g creveti decorticati 3 fire busuioc proaspat 5 linguri ulei extravirgin de masline 250 g mazare noua 1 ceapa rosie 3 caei de usturoi sare…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu carne de vita picanta

8 June 2013
Tortilla_cu_carne_de_vita_picanta_08Tortilla cu carne de vita picanta din: carne tocata de vita, sos iute, chimen, usturoi, praf de ceapa, piper negru, sare, apa, foi de tortilla, salata de cruditati.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/2 – 3/4 ceasca sos iute 2 linguri chimen 2 linguri praf de usturoi 2 linguri praf de ceapa…
Read more »





Salata cu avocado, creveti si rosii cherry

8 June 2013
Salata_cu_avocado_creveti_si_rosii_cherrySalata cu avocado, creveti si rosii cherry din: salata verde, avocado, rosii cherry, ceapa, creveti, maioneza, ketchup, zeama de lamaie. Ingrediente: 1/4 salata verde, rupta in bucati 1 avocado mare, curatat de coaja si de sambure si taiat in felii 8 rosii cherry, taiate in jumatati 1 salota sau ceapa mica, feliata subtire 200 g…
Read more »





Paste cu varza si kaizer

8 June 2013
Paste_cu_varza_si_kaizer.pngO reteta delicioasa de paste cu: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6 cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un vârf de cuţit de cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbi varza cam 30 de…
Read more »





Salata in straturi cu peste afumat

8 June 2013
Salata_in_straturi_cu_peste_afumat.pngO reteta delicioasa de salata cu: morcov, cartofi, sfecla rosie, ceapa, peste afumat, maioneza. Ingrediente: 2-3 morcovi 4-5 cartofi 2 sfecle roşii 4-5 cepe 1 peşte afumat (macrou) maioneză   Mod de preparare: Fierb morcovii, cartofii, sfecla şi razi pe răzătoarea mare. Ta ceapa peştişori şi o freci cu puţină sare, apoi o stropeşti cu…
Read more »





Ficat cu garnitura de cartofi natur

8 June 2013
Ficat_ca_la_Roma.pngO reteta delicioasa de ficat cu: ceapa, ulei, ceapa verde, castraveti murati, capere, otet, faina, bulion, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 2 linguri codiţe de ceapă verde (rondele) 200 g castraveţi muraţi 100 g capere 50 g oţet 100 g făină 100 ml bulion 50 g…
Read more »





Mancare taraneasca de pui

8 June 2013
Mancare_taraneasca_de_pui.pngO reteta delicioasa de mancare taraneasca cu: carne de pui, sare, piper, ardei gras, ceapa, costita, ulei, ciuperci, amidon, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1,2 kg sau 2 bucăţi piept de pui sare piper 2 ardei graşi sau kapia roşii (sau combinat cu galben) 200 g ceapă mică (de arpagic) 100 g…
Read more »





Cartofi crocanţi cu susan

8 June 2013
Cartofi_crocanti_cu_susan.pngO reteta delicioasa de cartofi cu: ulei, seminte de susan, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 100 g  seminţe de susan sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi tai în 4, pe lungime. Ii fierbi 10 minute în apă cu puţină sare, îi scurgi de apă, îi…
Read more »





Plăcintă cu cartofi si branza telemea

8 June 2013
Placinta_cu_cartofi.pngO reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea, cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire ceapă verde 1 ceaşcă de ulei 3 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi toci mărunt şi îi amesteci cu ceapa…
Read more »





Peşte la cuptor cu sos de roşii

8 June 2013
Peste_la_cuptor_cu_sos_de_rosii.pngO reteta delicioasa de peste la cuptor cu: masline, capere, rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel. Ingrediente: 2-3 peşti de orice fel, file  sau întreg 100 g măsline negre  fără sâmburi capere 1 conservă de roşii decojite în suc 2 linguri de ulei de măsline usturoi oregano pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu carne de crab si legume

8 June 2013
Salata_cu_carne_de_crab_si_legume_03Salata cu carne de crab si legume din: oua, castravete, carne de crab, ceapa verde, porumb, maioneza, sare, piper.   Ingrediente: 5 oua, tocate 1 castravete, tocat carne de crab fiarta si tocata 2 fire de ceapa verde, tocata 1 cutie porumb 3 linguri de maioneza Sare si piper, dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »





Pilaf de pasare in aluat

8 June 2013
Pilaf_de_pasare_in_aluat.pngO reteta delicioasa de pilaf cu: rasol de pasare, orez, unt, supa, sare, faina, ulei. Ingrediente: rest de rasol sau friptură de pasăre de circa 300 g 200 g orez 50 g unt 3 ceşti supă sare Ingrediente aluat: 250 g făină 250 g unt 1 lingură ulei 1 ceşcuţă apă sare   Mod de…
Read more »





Piept de pui cu sos si garnitura de orez

8 June 2013
Retete.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, ceapa, smantana, sare, piper, busuioc, boia dulce. Ingrediente: 1-2 bucăţi piept de pui 400-500 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 cepe mici 200 g smântână sare piper busuioc boia dulce   Mod de preparare: Tai pieptul de pui, îl condimentezi şi îl prăjeşti pe grătarul…
Read more »





Chiftelute umplute

8 June 2013
Chiftelute_umplute.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de porc, oua, suc de rosii, branza topita, sare, piper, marar, ulei. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc sau de vită 4 ouă fierte tari suc de roşii 2 triunghiuri de brânză topită sare piper marar ulei   Mod de preparare: Faci o tocatura obisnuita de chiftele,…
Read more »





Cremsnit dietetic

8 June 2013
Cresmit_dietetic.pngO reteta delicioasa de cresmit cu: faina, ulei, zahar, lapte, oua, lamaine, praf de copt, zahar  vanilat, sare, gelatina. Ingrediente aluat: 300 g făină 1oo ml ulei 100 g zahăr 30 ml lapte sau iaurt 2 ouă 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet 1/2 pachet praf de copt 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 vârf…
Read more »





Tocăniţă poloneză

8 June 2013
Retete_6O reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, morcovi, carnati, ceapa, apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 3 morcovi 3 cârnaţi 1 ceapă mare 11 apă 2 linguri ulei 200 g smântână 1 gulie 200 g brânză topită 1 fir de praz pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Inghetata de rodie

7 June 2013
Inghetata_de_rodie_06Inghetata de rodie din: smantana, suc de rodie, zahar, esenta de vanilie.   Ingrediente: 2 cesti smantana 2 cesti de suc ​​de rodie 1/2 cana de zahar 1 lingurita esenta de vanilie       Mod de preparare: Am amestecat toate ingredientele: smantana, zaharul, sucul de rodie si esenta de vanilie. Am pus intr-un recipient…
Read more »





Tort de ciocolata cu menta

7 June 2013
Tort_de_ciocolata_cu_mentaTort de ciocolata cu menta din: migdale, curmale, stafide, pudra de cacao, nuci, sare, extract de vanilie, apa, caju, frunze de menta, sirop de artar, ulei de menta, ulei de cocos. Ingrediente: 3 cani de migdale 2 cani de curmale fara samburi 2 treimi de cana de stafide jumatate de cana de pudra de cacao…
Read more »





Muraturi coreene – Kimchi

7 June 2013
Muraturi_coreeneMuraturi coreene din: varza chinezeasca, sare de mare, otet de orez, pasta de chili, usturoi, praf de ardei iute, ghimbir, ceapa verde. Ingrediente: un kilogram de varza chinezeasca 2 linguri de sare de mare o treime de cana de otet de orez 3 linguri de pasta de chili o lingura de usturoi pisat 2 linguri…
Read more »





Tarta cu spanac si ceapa verde

7 June 2013
Tarta_cu_spanac_si_ceapa_verdeTarta cu spanac si ceapa verde din: spanac, ceapa verde, foi de placinta, ou, seminte de mac, unt, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 4 cepe verzi 4 fire usturoi verde 1 pachet foi de placinta 1 ou 30 g seminte de mac 200 g unt ulei sare   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm…
Read more »





Supa de linte cu spanac

7 June 2013
Supa_de_linte_cu_spanacSupa de linte cu spanac din: linte, frunze de spanac, cartofi, ceapa, usturoi, ulei, sare, lamai. Ingrediente: 150 g linte 250 g frunze tinere de spanac 3 cartofi 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 2 linguri ulei sare 2 lamai   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui să…
Read more »





Aripioare picante cu rozmarin

7 June 2013
Aripioare_picante_cu_rozmarinAripioare picante cu rozmarin din: aripioare, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 8 aripioare boia de ardei dulce boia de ardei iute ulei rozmarin proaspat sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocoteşte apa, punem aripioarele şi le fierbem…
Read more »





Tort de ciocolata cu fructe de padure

7 June 2013
Tort_de_ciocolata_cu_fructe_de_padureTort de ciocolata cu fructe de padure din: nuci, curmale, pudra de cacao, scortisoara, ulei de cocos, suc de mere, fructe de padure, ciocolata neagra, avocado, sirop de agave, sare. Ingrediente: o cana si jumatate de nuci 15 curmale fara samburi 5 linguri de pudra de cacao o lingurita de scortisoara 3 linguri de ulei…
Read more »





Salata de pui cu sos

7 June 2013
Salata_de_pui_cu_sosSalata de pui cu sos din: piept de pui, fasole boabe neagra, rosii, ceapa verde, sare, vin, vermut, amidon, zeama de lamaie, zahar, patrunjel, tarhon. Ingrediente: 1 piept de pui 1 cutie cu fasole boabe neagra 2 rosii galbene 1 legatura de ceapa verde sare pentru sos: 1 cescuta cu vin alb 1 lingura cu…
Read more »





Păstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie

7 June 2013
Pastrav_crocant_cu_verdeturi_si_lamâiePăstrăv crocant, cu verdeţuri şi lămâie din: pastravi, ulei de masline, sare, piper alb, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 pastravi curatati ulei de masline sare si piper alb, dupa gust 1 legatura mare de patrunjel 1/2 legatura marar 3-4 lamai unt   Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi…
Read more »





Spaghete cu scoici si usturoi

7 June 2013
Spaghete_cu_scoici_si_usturoiSpaghete cu scoici si usturoi din: scoici, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin, spaghete, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg scoici mici proaspete (vongole) 4 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 100 ml vin alb 400 g spaghete sare piper 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare:…
Read more »





Supa crema de conopida cu legume

7 June 2013
Supa_crema_de_conopida_cu_legumeSupa crema de conopida cu legume din: conopida, ceapa, telina, arde gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg conopida 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul, ardeiul…
Read more »





Reteta zilei: Supa crema de conopida

7 June 2013
Supa_crema_de_conopida _06Supa crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, conopida, supa de legume, lapte, ceapa verde.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 5 cesti buchetele conopida 1/2 lingurita de coriandru 2 cani de supa de legume 1 cana de lapte 1 fir ceapa verde, tocata     Mod de preparare: Intr-o…
Read more »





Salata de cruditati cu stafide

7 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_stafideSalata de cruditati cu stafide din: sfecla rosie, morcovi, ceapa verde, lamaie, stafide, marar, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 morcovi 1 varza rosie 4 cepe verzi 1 lamaie 25 g stafide marar proaspat ulei de masline sare   Mod de preparare: Coacem sfecla roşie în cuptor, timp de 60 minute. După…
Read more »





Ciorba de copane de pui cu broccoli

7 June 2013
Ciorba_de_copane_de_pui_cu_broccoliCiorba de copane de pui cu broccoli din: ciocanele, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovi, broccoli, conopida, ardei, ceapa, fasole verde, mazare, bulion, leustean, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciocanele fara piele cate 2 radacini de patrunjel si de pastarnac 2 morcovi cate 100 g buchetele de broccoli si conopida…
Read more »





Tarta de lamaie

7 June 2013
Tarta_de_lamaieTarta de lamaie din: amestec de migdale si caju, curmale, unt, faina de hrisca, scortisoara, lapte de soia, pastaie de vanilie, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sirop de agave, galbenusuri, ou, amidon de porumb. Ingrediente: 200 g de amestec de migdale si caju 10 curmale fara samburi 175 g unt de la frigider 50…
Read more »





Salata de paste cu ton, mango si ridichi

7 June 2013
Salata_de_paste_cu_ton_mango_si_ridichiSalata de paste cu ton, mango si ridichi din: ton in suc propriu, morcov, ridichi, mango, lamaie, rosii cherry, masline verzi, mazare, paste, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva cu ton in suc prorpiu 1 morcov 6 ridichi 1 fructe mango 1 lamaie 10 rosii cherry 50 g masline verzi 50 g mazare…
Read more »





Supa de legume si cuscus

7 June 2013
Supa_de_legume_si_cuscusSupa de legume si cuscus din: cuscus, morcov, mazare, ceapa, ardei gras, radacina de patrunjel, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente: 100 g cuscus 1 morcov 100 g mazare 2 cepe 1 ardei rgas 1 radacina de patrunjel 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei de masline sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele.…
Read more »





Salată cu tăiţei, carne de pui şi legume

7 June 2013
Salata_cu_taitei_carne_de_pui_si_legumeSalată cu tăiţei, carne de pui şi legume din: pulpe de pui, dovlecel, ardei gras, rosii, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper, oua, faina, sare. Ingrediente: 300 g pulpe de pui dezosate si fara piele 1 dovlecel mic 1 ardei rgas rosu 500 g rosii mici 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui cu paste al dente si sos de legume

7 June 2013
Piept_de_pui_cu_paste_al_dente_si_sos_de_legume_11Piept de pui cu paste al dente si sos de legume din: piept de pui, ulei de masline, sparanghel, usturoi, rozmarin, paste, ardei, amidon, supa de pui, vin.   Ingrediente: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura ulei de masline 1 buchet sparanghel 2 linguri de usturoi 1 crenguta de rozmarin, tocat 1 cutie…
Read more »





Pasta de avocado si ton

7 June 2013
Pasta_de_avocado_si_tonPasta de avocado si ton din: ton in suc propriu, avocado, branza dulce degresata, smantana degresata, mustar, piper, seminte de in, seminte de susan. Ingrediente: 1 conserva (100 g) ton in suc propriu 1 avocado 200 g branza dulce degresata 2 linguri smantana degresata 1 lingura mustar piper cate 1 lingura seminte de in si…
Read more »





Tarta cu nuci caju

7 June 2013
Tarta_cu_nuci_cajuTarta cu nuci caju din: nuci, curmale, carne de nuc de cocos, sare, caju, sirop de agave, ulei de cocos, zeama de lamaie, extract de vanilie. Ingrediente: jumatate de cana de nuci jumatate de cana de curmale fara samburi un sfert cana de carne de nuca de cocos un varf de sare 3 cani si…
Read more »





Supa crema de ciuperci cu legume

7 June 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_legumeSupa crema de ciuperci cu legume din: ciuperci, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg ciuperci 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă, ceapa, felina, păstârnacul,…
Read more »





Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii

7 June 2013
Retete_1Salată de calamari fripţi cu vinegretă de roşii din: rondele calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, zahar, ulei de masline, sare, piper, ruccola, zeama de lamaie. Ingrediente: 24-28 de rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingrita…
Read more »





Supa crema de fulgi de ovaz

7 June 2013
Supa_crema_de_fulgi_de_ovazSupa crema de fulgi de ovaz din: morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, frunze de varza, ou, lapte, fulgi de ovaz, ulei de masline, patrunjel, apa. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapa 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 telina 2 cartofi 2-3 frunze de varza cruda 1 ou 1 pahar lapte 4-5 linguri…
Read more »





Pasta de bob

7 June 2013
Pasta_de_bobPasta de bob din: bob, ceapa, patrunjel, chimen, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 250 g bob sau fasole boabe decojita 3 cepe 1 legatura patrunjel 1 lingurita chimen macinat 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita coriandru macinat   Mod de preparare:…
Read more »





Piersici la gratar cu mascarpone

7 June 2013
Piersici_la_gratar_cu_mascarponePiersici la gratar cu mascarpone din: piersici, mascarpone, rom, frunze de menta. Ingrediente: 4 pierisici mari 400 g mascarpone 100 ml rom frunze de menta   Mod de preparare: Spălăm bine piersicile, le tăiem în jumătăţi şi scoatem sâmburele. Punem jumătăţile de piersică pe grătarul bine încins, cu partea tăiată în jos. Le frigem atât…
Read more »





Coşuleţe cu legume, pui şi ouă de prepeliţă

7 June 2013
Cosulete_cu_legume_pui_si_oua_de_prepelitaCoşuleţe cu legume, pui şi ouă de prepeliţă din: foi de placinta, piept de pui, amestec de legume, broccoli, oua de prepelita, albus, untdelemn. Ingrediente: 3 foi de placinta 300 g piept de pui dezosat si fara piele 200 g amestec mexican de legume 200 g buchetele proaspete de broccoli 6 oua de prepelita 1…
Read more »





Reteta zilei: Suc de ghimbir

7 June 2013
Suc_de_ghimbir_05Suc de ghimbir din: lamaie, ghimbir, apa, drojdie, zahar.   Ingrediente: 1 lamaie 1 bucata de ghimbir ras apa 1/4 lingurita de drojdie 1 cana de zahar     Mod de preparare: Intr-un recipent adaugati ghimbirul ras, stoarceti sucul de lamaie, adaugati 1 cana de zahar si putina apa. Adaugati 1/4 lingurita de drojdie. Se…
Read more »





Tarta cu avocado

7 June 2013
Tarta_cu_avocadoTarta cu avocado din: migdale, nuca de cocos, curmale, apa, ulei de ocos, avocado, sirop de agave, zeama de limeta, extract de vanilie, stevia, unt de cocos, coaja de limeta. Ingrediente: o treime de cana de migdale un sfert de cana de carne de nuca de cocos 2 curmale fara samburi o lingurita de apa…
Read more »





Supa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac

7 June 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_ardei_gras_si_pastarnacSupa crema de broccoli cu ardei gras si pastarnac din: broccoli, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, morcov, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg broccoli 1 ceapa 1 telina mica 1 ardei gras 1 pastarnac 1 morcov sare 2 linguri cu ulei patrunjel   Mod de preparare: Se pun la fiert, în 2 l de apă,…
Read more »





Salata cu ciuperci si sfecla rosie

7 June 2013
Salata_cu_ciuperci_si_sfecla_rosieSalata cu ciuperci si sfecla rosie din: ciuperci, sfecla rosie, usturoi, ceapa, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 500 g sfecla rosie 1 capatana de usturoi 1 ceapa 1 lingura otet 50 ml ulei de masline sau de susan zeama de la 1 lamaie sare 1…
Read more »





Legume la gratar cu rozmarin

7 June 2013
Legume_la_gratar_cu_rozmarinLegume la gratar cu rozmarin din: vanata, dovlecei, ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry, usturoi, lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 vanata 2 dovlecei 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) 1 ceapa rosie 8 rosii cherry 5-6 catei de usturoi 1 lamaie ulei de masline rozmarin proaspat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Hering in sos provensal

7 June 2013
Hering_in_sos_provensalHering in sos provensal din: hering, ierburi de provence, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg hering congelat sau alt peste proaspat 1 lingurita ierburi de Provence 50 ml ulei de masline 1 lamaie   Mod de preparare: Cureţi peştele de cap şi intestine, îl speli bine şi îl pui într-un castron. Amesteci uleiul de…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro