joi, 29 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 56

Retete culinare rapide cu poze 

 
Orez_cu_spanac_si_sos_chili_07

Reteta zilei: Orez cu spanac si sos chili

Orez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde. Ingrediente: 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte 1 buchet spanac 2 bucati alge de mare uscate 3 căni de apă 1 lingura ulei de susan Ingrediente […]
 

Pulpe de pui inabusite cu legume

Pulpe de pui inabusite cu legume din: ciocanele de pui, pasta de rosii, patrunjel, ardei gras, ceapa, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (unul roşu, unul verde) 1 ceapă 1 cană cu apă ulei piper sare Mod de preparare: Ciocănelele de pui […]
Minitortulete_cu_fructe_uscate_si_crema_de_menta

Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta

Minitortulete cu fructe uscate si crema de menta din: curmale, nuci, indulcitor, cacao, unt de cacao, caju, seminte de dovleac, menta, ulei de cocos. Ingrediente pentru blat:  100 g curmale fără sâmburi 100 g nuci 1 linguriţă îndulcitor natural din extract de stevie 1 linguriţă cacao 1 linguriţă unt de cacao Ingrediente pentru crema de […]
 

Borş cu găină de ţară

Borş cu găină de ţară: gaina, ceapa, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, radacina de telina, bors, oua, smantan, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 rădăcină ţelină 1 I borş 2 ouă 100 g smântână 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean […]

Mancare de pui cu ardei si rosii

Mancare de pui ardei si rosii din: pui, unt, ardei, rosii, ceapa, usturoi, malai, ou, marar, smantana. Ingrediente: 1 pui (1.500 g) 1 pachet unt 6 ardei 200 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g mălai 1 ou 1 legătură mărar 100 g smântână Mod de preparare: Tai puiul în 6 bucăţi, […]
 
Placintele_cu_salam_si_telemea

Plăcinţele cu salam şi telemea

Plăcinţele  cu salam şi telemea: apa, lapte, iaurt, ou, bicoarbonat, faina, sare, salam, telemea. Ingrediente: 50 ml apă caldă 50 ml lapte cald 1 iaurt mic 1 ou 1 vârf cuţit bicarbonat 400 g făină sare salam 100 g telemea   Mod de preparare: Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu fă­ina şi […]

Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao

Prajitura cu crema de lapte si glazura de cacao din: zahar, ulei, lapte, bicarbonat, faina, margarina, esenta de rom, cacao, nuca de cocos, nuca. Ingrediente pentru foi: 12 linguri zahăr 12 linguri ulei 12 linguri lapte fiert 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet făină cât cuprinde Ingrediente pentru cremă: 15 linguri zahăr 3/4 l lapte […]
 
Limba_de_porc_cu_pere_si_ceapa

Limba de porc cu pere si ceapa

Limba de porc cu pere si ceapa din: pere, limba de porc, morcov, ceapa, foi de dafin, sare, piper boabe, galbenus, telina, lamaie, praf de usturoi, ulei. Ingrediente: 2 pere 1 limba de porc (200 g) 1 morcov 2 cepe 2 foi de dafin sare piper boabe 1 galbenus fiert 1 galbenus nefiert 1/2 telina […]
Suc_de_rosii_cu_patrunjel_08

Reteta zilei: Suc de rosii cu patrunjel

Suc de rosii cu patrunjel din: rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 6 kg rosii 1 ceasca patrunjel tocat 3 linguri de sare     Mod de preparare: Se spală roșiile și elimina coaja, dati prin masina de tocat, amestecati intr-un bol mare impreuna cu sarea si patrunjelul. Omogenizati, apoi turanti in sticle. Fierbeti la bain-marie timp […]
 
Vinete_umplute_in_sos_aromat_de_rosii

Vinete rotunde umplute, in sos aromat de roşii

Vinete rotunde umplute, în sos aromat de roşii: vinete, morcov, rosii cherry, cascaval, usturoi, ardei galben, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete rotunde 1 morcov 7 roşii cherry 500 g roşii, pentru sos 50 g caşcaval ras 3 căţei de usturoi 1 ardei galben busuioc proaspăt ulei de măsline sare piper   […]

Dulceata de prune cu aroma de lamaie

Dulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie     Mod de preparare: Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat […]
 

Ciorba banateana cu carne de vitel

Ciorba banateana: carne de pui, carne de vitel, morcov, ceapa, patrunjel, piper boabe, foi de dafin, untura, faina, boia de ardei dulce, orez, oua, zmantana, bors. Ingrediente: 1 pui sau 1 kg carne de viţel ori de miel 1 morcov 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 8-10 boabe de piper 2 foi de dafin 1 […]
Pui_cu_cartofi_noi

Pui cu cartofi noi

Pui cu cartofi noi din: pui, cartofi noi, ulei, morcov, ceapa, boia de ardei iute, sare. Ingrediente:  1 pui de 2,5 kg 1 kg cartofi noi 350 ml ulei 1 morcov 1 ceapă 1 lingură boia de ardei roşu sare Mod de preparare: Cureţi puiul de tuleie şi îl pârleşti la flacăra de la aragaz. […]
 

Ciorbă de fasole verde, moldovenească

Ciorbă, de fasole verde, moldovenească: fasole verde, ceapa, rosii, smantana, lapte, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verdea 2-3 cepe 3 roşii mai mari 200 g smântână 200 ml lapte bătut sau după gust 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Căleşti împreună ceapa şi roşiile, adaugi apă şi, când fierbe, pui fasolea verde, […]
 
 
 
 
Tocanita_de_curcan_cu_rosii_10

Reteta zilei: Tocanita de curcan cu rosii

Tocanita de curcan cu rosii din: curcan, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, sos iute, fasole, fasole neagra, ardei gras, ardei iute, sare de mare, piper, zahar, praf de chili, oregano, piper cayenne, bere, cacao, scortisoara, chimion, smantana, branza cheddar, ceapa verde, avocado. Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 1 ceapa, […]
 
Salata_cu_piept_de_curcan_ceapa_verde_si_cascaval

Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval

Salata cu piept de curcan, ceapa verde si cascaval din: piept de curcan, ulei de masline, paine toast, salata verde, rosii, ridichi, ceapa verde, masline verzi, cascaval, maioneza, iaurt, usturoi, otet, condimente, patrunjel, sare. Inrgediente: 300 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2 felii de paine toast 1 salata verde mare 4 […]
Gelatina din vin

Clatite colorate

Clatite colorate din: oua, faina, apa minerala, coaja de lamaie, esenta de vanilie, dulceata de visine, zahar pudra cu vanilie, colorant alimentar. Ingrediente: 25 ouă 4 pachete făină albă 2 1/2 cutii lapte 2 sticle apă minerală coajă de lămâie 3 sticluţe esenţă de vanilie dulceaţă de vişine zahăr pudră cu vanilie colorant alimentar albastru […]
 
Tarte_cu_fenicul

Tarte cu fenicul

Tarte cu fenicul din: faina, unt, oua, lapte, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente pentru aluat:  300 g făină 150 g unt 2 ouă 1 lingură lapte rece cimbru si busuioc uscat 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: fenicul caramelizat roşii uscate brânză camembert Mod de preparare: Pregatesti aluatul, amesteci făina cu sarea şi untul, frământând […]

Prajitura cu prune si aroma de lamaie

Prajitura cu prune si aroma de lamaie din: prune, oua, zahar, ulei, lapte, smantana, zahar vanilat, faina, praf de copt, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 4 ouă 200 g zahăr 8 linguri ulei 100 ml lapte 50 ml smântână 1 plic zahăr vanilat 400 g făină 1 plic praf de copt coaja rasă […]
 
Suc_de_rosii_de_casa

Suc de rosii de casa

Suc de rosii de casa din: rosii, ardei capia, gogosari, sare, ulei. Ingrediente: 10 kg roşii 3 kg ardei capia sau gogoşari sare ulei     Mod de preparare: Dai roşiile prin maşina de separat sucul de roşii de coji şi seminţe. Ardeii sau gogoşarii îi speli, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi […]

Inghetata cu rodii si migdale

Inghetata cu rodii si migdale din: foi de napolitana, zahar pudra, oua, rodii, sirop de zmeura, zeama de lamaie, esenta de migdale, fistic. Ingrediente: 2 foi de napolitană 200 g zahăr pudră cu gust de vanilie 4 ouă 400 g rodii coapte 50 ml sirop de zmeură zeama de la 1/2 lămâie 1 sticluţă esenţă […]
Hot_dog_11

Reteta zilei: Hot dog

Hot dog din: pasta de tomate, otet de mere, miere, zahar brun, sos sriracha, apa, praf de usturoi, sare, castravete, mango, ceapa rosie, coriandru, suc de lamaie, cremwursti de vita, arahide. Ingrediente pentru sos: 1 cutie pasta de tomate 2 linguri plus 1 lingurita otet de mere 1 lingura de miere 2 linguri de zahăr […]

Sarlota cu nuci, migdale si stafide

Sarlota cu nuci, migdale si stafide din: unt, oua, zahar, branza de vaci, zahar vanilat, nuci, migdale, stafide, faina de cartofi. Ingrediente: 50 g unt 4 ouă 150 g zahăr 400 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 50 g nuci sau migdale măcinate 50 g stafide 75 g făină de cartofi Mod de […]
 
Placinta_de_vinete_cu_urda

Placinta de vinete cu urda

Placinta de vinete cu urda din: vinete, faina, ulei de masline, unt, smantana, urda, cascaval, marar, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente:  3 vinete 3 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 100 g unt 200 g smântână 200 g urdă 100 g caşcaval tăiat cubuleţe 2 legături mărar tăiat fin 2 ouă 50 g pesmet […]

Desert cu lapte si mac

Desert cu lapte si mac din: oua, lapte, vanilie, faina, seminte de mac, zahar. Ingrediente: 4 ouă 1 I lapte 1 baton vanilie 1 lingură făină 20 g seminţe de mac 200 g zahăr     Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Torni puţin lapte şi amesteci bine pentru a obţine consistenta […]
 
Aperitiv_cu_vinete_si_usturoi

Aperitiv cu vinete si usturoi

Aperitiv cu vinete si usturoi din: vanata, usturoi, ulei de floarea soarelui, paine, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 1 vanata 4-5 catei de usturoi ulei de floarea soarelui 8 felii de paine 2-3 fire patrunjel verde sare   Mod de preparare: Tai vânătă felii nu foarte groase şi le fierbi 5 minute în apă cu sare. […]

Placinte cu nuci si stafide

Placinte cu nuci si stafide din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, smantana, nuci, cacao, apa, esenta de rom, stafide. Ingrediente pentru aluat: 500 ml lapte 1 cub drojdie făină cât cuprinde zahăr sare smântână Ingrediente pentru umplutură: 100 g nuci 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 ml apă esenţă de rom 100 g stafide […]
 
Biscuiti_cu_glazura

Biscuiti cu glazura

Biscuiti cu glazura din: oua, unt, margarina, zahar, coaja de portocala, praf de copt, nuci, migdale, faina, ciocolata de menaj, smantana. Ingrediente:   4 ouă 250 g unt sau margarină 20 g zahăr coaja rasă de la 1/2 portocală 1 linguriţă praf de copt 150 g nuci sau migdale măcinate făină cât cuprinde Ingrediente pentru […]

Ierburi aromate, congelate in ulei de masline

Cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Le speli bine, le lasi să se scurgă pe un şervet de bumbac, după care le mărunţesti. Aşezi ierburile în tăviţele special destinate obţinerii gheţii şi torni ulei de măsline sau ulei de palmier. Introduci tăviţele în congelator, iar după ce se solidifică, scoti cuburile de ulei aromat si […]
 
Budinca_cu_rosii_si_sunca

Budinca cu rosii si sunca

Budinca cu rosii si sunca din: unt, usturoi, paine, rosii, ardei, sunca, lapte, supa de pui, oua, cascaval, nucsoara, sare, piper. Ingrediente:  25 g unt moale 1 căţel de usturoi, zdrobit 10 felii de pâine albă, mai veche 2 roşii 1 ardei 50 g şuncă 200 ml lapte sau supă de pui 2 ouă 70 […]
Coaste_de_miel_in_crusta_de_pesmet_aromat_04

Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet aromat

Coaste de miel in crusta de pesmet aromat din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline. Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura mustar de Dijon 75g brânză 1 legatura mix de cimbru și rozmarin 1 felie pâine neagră Piper negru ulei de masline     Mod de […]
 
Supa_de_gaina_cu_galuste_si_patrunjel

Supa de gaina cu galuste si patrunjel

Supa de gaina cu galuste si patrunjel din: gaina, zarzavat, oua, ulei, gris, sare, piper boabe, patrunjel. Ingrediente:  1 găină zarzavat pentru supă, dupa preferinta 3 ouă 1 lingură ulei 8-9 linguri griş sare piper boabe pătrunjel Mod de preparare: Găina foarte bine curăţată şi spălată o pui la fiert. Când dă în clocot, iei […]

Dovlecei congelati

Dovleceii pot fi păstraţi pentru iarnă şi congelaţi. Alegi dovlecei tineri, proaspeţi şi sănătoşi, pe care îi speli, le tai codiţele şi îi tai pe lungime, în 5-6 bucăţi fiecare. Ambalezi în pungi cât foloseşti la o ciorbă sau la o mâncare. Congelezi dovleceii şi iarna îi decongelezi în frigider, cu 12 ore înainte de […]
 

Rosii deshidratate, conservate in ulei de masline

Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi roşiile într-un singur strat şi le presari cu oregano uscat şi mărunţit şi cu puţină sare grunjoasă. Introduci tava în cuptor, la foc mic, cu uşa […]
 
Sandwichuri_cu_sunca_branza_si_muraturi_05

Reteta zilei: Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi

Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi din: ciabatta, mustar, muraturi, sunca, carne de porc, branza, unt. Ingrediente: 1 paine ciabatta 30gr muștar 4 felii de muraturi 8 felii de sunca 6 felii carne de porc prăjită 4 felie de brânză 30gr de unt   Mod de preparare: Feliati ciabatta, ungeti cu mustar, unt si adaugati […]
 

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna din: fasole verde, ardei capia, ardei iute, rosii coapte, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi. Ingrediente: 3 kg fasole verde 2 kg ardei capia 2 ardei iuţi 5 kg roşii coapte sare piper 500 ml ulei 1 kg ceapă 2 căpăţâni de usturoi   Mod de preparare: Speli roşiile şi le […]
Rulouri_de_dovlecei_si_vinete

Rulouri de dovlecei si vinete

Rulouri de dovlecei si vinete din: vanata, dovlecel, pastai de fasole, mazare, ciuperci, ou, ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, faina, otet. Ingrediente: pentru umplutura: 1 vanata 1 dovlecel 100 g pastai de fasole 100 g mazare boabe 100 g ciuperci 1 ou 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi marar si patrunjel tocat […]
 

Fructe de padure in miere

Fructe de padure in miere din: fructe de padure, miere de salcam. Ingrediente: 450 g fructe de padure 900 g miere de salcam     Mod de preparare: Speli fructele şi le ştergi bine de apă, apoi le scoţi codiţele. Le pui în borcane, apoi torni mierea. Laşi fructele şi mierea timp de 3 zile, […]

Chiftele de pui in crusta de susan

Chiftele de pui in crusta de susan din: pui, pesmet, ceapa, morcovi, patrunjel, oua, cimbru, piper, sare, susan, ulei. Ingrediente: 800 g carne de pui tocată 3 linguri pesmet 2 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 2 ouă cimbru piper sare 150 g susan 250 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa şi […]
 
Mancarica_de_legume_cu_verdeata

Mancarica de legume cu verdeata

Mancarica de legume cu verdeata din: ceapa, ardei grasi, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, patrunjel, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 ardei grasi 600 g fasole verde 500 g dovlecei 6 cartofi potriviti 4 rosii mari 1 legatura patrunjel sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Speli bine toate legumele. Toci […]

Compot delicios de prune rosii

Compot delicios de prune rosii din: prune rosii, zahar, apa, aspirina. Ingrediente: prune roşii, tari 1 kg zahăr 1 l apă aspirină   Mod de preparare: Prunele spălate bine le pui în borcane. Separat, pui apa şi zahărul la fiert, până se topeşte zahărul, formându-se ca un sirop. Pui în fiecare borcan câte o aspirină, […]
 
Tarta_cu_rosii_16

Reteta zilei: Tarta cu rosii

Tarta cu rosii din: faina, sare grunjoasa, unt, apa cu gheata, smantana, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, oua, parmezan. Ingrediente aluat: 2 cani de faina 1 linguriță de sare grunjoasă 3/4 cană unt nesărat, cuburi 3 linguri de apă cu gheață 2 linguri de smântână rece Ingrediente umplutura: 1 ceapa, tocata marunt 3 […]

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna din: dovlecel, fasole pastai, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 1 dovlecel 4-5 kg fasole păstăi sare grunjoasă apă     Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe, iar fasolea o speli în mai multe ape. Faci o saramură din apă şi sare, la 1 litru de apă pui […]
 
Mazare_cu_ficatei_de_pui_si_cimbru

Mazare cu ficatei de pui si cimbru

Mazare cu ficatei de pui si cimbru din: mazare, ficatei de pui, ulei, ceapa, morcov, zahar, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g mazare noua 400 g ficatei de pui 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingurita zahar 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 1 legatua […]

Salata de pastai pentru iarna

Salata de pastai pentru iarna din: pastai, ardei gras, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 kg păstăi 10 ardei graşi 10 roşii 1 mână de pătrunjel verde tocat mărunt sare piper 600 ml ulei   Mod de preparare: Torni uleiul în cratiţă şi aşezi un rând de păstăi. Peste păstăi presari ardei gras tăiat […]
 
Prajitura_frageda_cu_piersici

Prajitura frageda cu piersici

Prajitura frageda cu piersici din: piersici, zahar, faina, unt, oua, faina de migdale. Ingrediente: 6 piersici 300 g zahar 150 g faina 60 g unt 4 oua 50 g faina de migdale   Mod de preparare: Pe foc se pun 150 g zahăr si 4 linguri de apă si se lasă să se caramelizeze. Intre […]

Zacusca cu pastai si usturoi

Zacusca cu pastai si usturoi din: pastai, ceapa, morcovi, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg păstăi 2 kg ceapă 1 kg morcovi 2 căpăţâni usturoi 400 g bulion 500 ml ulei sare şi piper, după gust Mod de preparare: Fierbi păstăile până se înmoaie puţin, ceapa tăiată solzişori o căleşti în 300 ml […]
 
Prajitura_rasturnata_cu_piersici

Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici din: faina, unt, praf de copt, suc de piersici, oua, zahar, piersici, zahar, apa. Ingrediente: 125 g faina 125 g unt un plic praf de copt 150 ml suc de piersici 2 oua 125 g zahar 6 piersici bine coapte pentru caramel: 150 g zahar 2 linguri apa   Mod de […]

Zacusca de legume cu bulion

Zacusca de legume cu bulion din: vinete, ardei capia, gogosari, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, frunze de dafin, sare. Ingrediente: 3 kg vinete 1 kg ardei capia 1 kg gogoşari 500 g ceapă 300 g bulion 750 ml ulei 20-25 boabe de piper 4-5 frunze de dafin 3 linguri sare Mod de preparare: Coci […]
 
Piept_de_pui_cu_fasole_verde_si_ceapa_verde

Piept de pui cu fasole verde si ceapa verde

Piept de pui cu fasole verde si ceapa verde din: piept de pui dezosat, fasole verde pastai, ceapa verde, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, suc de rosii, smantana, piper negru, sare de mare. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 600 g fasole verde pastai 4 fire de ceapa verde 1 capatana de […]
Desert_cu_mere_si_sirop_de_artar_10

Reteta zilei: Desert cu mere si sirop de artar

Desert cu mere si sirop de artar din: cereale de ovaz, cardamom, nucsoara, ghimbir, seminte de susan, seminte de in, seminte de dovleac, mere, sare, sirop de artar, apa clocotita. Ingrediente: 1 cana cereale de ovăz 1 lingurita cardamon 1 lingurita nucsoara ½ linguriță ghimbir 1 lingura seminte de susan prajite 1 lingura de seminte […]
Legume_cu_kaizer_si_cabanos_la_cuptor

Legume cu kaizer si cabanos la cuptor

Legume cu kaizer si cabanos la cuptor din: cartofi, dovlecei, vinete, morcovi, ceapa, usturoi, radacina de telina, mazare, radacina de patrunjel, ardei grasi, kaizer, cabanos, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 cartofi 1 dovlecel 2 vinete 2 morcovi 2 cepe mari 1 capatana de usturoi 1 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 borcan […]

Rosii congelate pentru ciorba

Alegi 10-12 roşii sănătoase şi bine coapte, de dimensiune mijlocie. Le speli şi le pui în punguţe, apoi le aşezi în congelator, pe o tăviţă de plastic. Iarna, faci ciorbă de roşii gustoase: dai roşiile pe răzătoarea mare, fără să le dezgheţi, căci, dacă se dezgheaţă, se înmoaie şi nu mai pot fi date pe […]
 
Vinete ateniene

Aperitiv de vinete cu usturoi si avocado

Aperitiv de vinete cu usturoi si avocado din: vinete, ceapa, usturoi, avocado, sare, rosii. Ingrediente: 350 g vinete coapte 2 cepe potrivite 2 catei de usturoi 1 avocado mare sare 2 rosii     Mod de preparare: Coci vinetele, le cureti si le pui intr-un castron, apoi le pasezi. Toci mărunt ceapa şi usturoiul şi […]
Tarta_cu_piersici_si_nuci

Tarta cu piersici si nuci

Tarta cu piersici si nuci din: ou, zahar, faina, unt, zahar pudra, ou, faina de migdale, piersici, miez de nuca. Ingrediente: un ou 100 g zahar 200 g faina 100 g unt pentru crema: 100 g zahar pudra un ou 40 g unt 125 g faina de migdale pentru garnisit: 4-6 piersici 100 g miez […]
 
Paste_cu_sos_si_parmezan

Paste cu sos si parmezan

Paste cu sos si parmezan din: rosii, ceapa, vin alb sec, ulei, paste, parmezan, sare, piper, usturoi. Ingrediente: un kg rosii de gatit o ceapa alba 100 ml vin alb sec 2 linguri ulei o punga paste parmezan pentru servit sare piper 2-3 catei usturoi   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul, se […]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarmale_cu_carne_de_vita_si_bacon_23

Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita si bacon

Sarmale cu carne de vita si bacon din: orez, apa, margarina, sare, carne de vita, ceapa, supa de rosii, varza, bacon, piper. Ingrediente: 3 căni de orez cu bob scurt 6 cesti de apa 3/4 cani margarina (împărțită în 1/2 ceașcă și 1/4 ceașcă) 1 linguriță de sare 1 kg carne de vită, tocata 1 […]
 

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline pentru iarna

Aperitiv cu gogosari, vinete si masline pentru iarna din: vinete, gogosari, otet, zahar, masline, usturoi, suc de rosii, ulei, dafin, piper boabe, sare. Ingrediente: 3 kg vinete 2 kg gogoşari 500ml oţet 2-3 linguri zahăr 1/2 kg măsline 1 căpăţână usturoi 1,5 l suc de roşii 100 ml ulei foi dafin piper boabe sare, după […]

Salata de legume coapte pentru iarna

Salata de legume coapte pentru iarna din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 kg vinete 5 kg ardei gras 5 kg ardei capia 150 g zahăr 250 g ulei 250 ml oţet sare piper 3-4 căpăţâni usturoi Ingrediente sos: 200 ml ulei 150 g zahăr 250 ml oţet […]
 
Rulada_de_curcan_cu_ciuperci

Rulada de curcan cu ciuperci

Rulada de curcan cu ciuperci din: piept de curcan, ciuperci, usturoi, ulei, nucsoara, sare, piper, furnze de salvie, supa de pui. Ingrediente: un piept de curcan o conserva mica ciuperci feliate un catel de usturoi 5 linguri ulei nucsoara sare piper 12-15 frunze de salvie 250 ml supa de pui   Mod de preparare: Carnea […]

Salata de gogonele pentru iarna

Salata de gogonele pentru iarna din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, hrean, morcovi, zahar, sare, conservant, otet, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 6 kg gogonele 5 cepe 1 căpăţână de usturoi 5 ardei iuţi 2 rădăcini de hrean 3 morcovi 700 g zahăr 4 linguri cu sare 1 1/2 pliculeţ conservant 1 l oţet […]
 
Ciorba_de_legume_acrita_cu_corcoduse

Ciorba de legume acrita cu corcoduse

Ciorba de legume acrita cu corcoduse din: dovlecel, morcov, cartofi, ardei gras, fasole pastai, marar, sare. Ingrediente: un dovlecel un morcov 2-3 cartofi o ceapa un ardei gras o mana fasole pastai o legatura marar pentru servit sare pentru acrit: 300 g corcoduse   Mod de preparare: Corcoduşele se pun la fiert cu apă şi […]
Tort_cu_ciocolata_neagra_si_iaurt

Tort cu ciocolata neagra si iaurt

Tort cu ciocolata neagra si iaurt din: ulei de rapita, sfecla rosie, zahar brun, faina, praf de copt, pudra de cacao, iaurt, esenta de vanilie, zahar pudra, ciocolata neagra, lapte. Ingrediente:  100ml ulei de rapiţă, plus extra pentru uns 175g de sfeclă roşie vidată 175g de zahăr brun 200g de făină amestecată cu 1 lingură […]
Pui_cu_cimbru_si_coaja_de_lamaie_10

Reteta zilei: Pui cu cimbru si coaja de lamaie

Pui cu cimbru si coaja de lamaie din: pui, sare de mare, cimbru, grasime de gasca, unt nesarat, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 1 pui Sare de mare 5 crengute de cimbru proaspăt 2 borcane de grăsime de gâscă 150 unt nesărat Coaja rasa de la 1 lamaie   Mod de preparare: Transati puiul. Așezați […]
Dovlecei_gratinati_cu_telemea_si_cascaval

Dovlecei gratinati cu telemea si cascaval

Dovlecei gratinati cu telemea si cascaval din: dovlecei, telemea, oua, cascaval, rosii, ulei. Ingrediente: 4 dovlecei 350 g telemeea 2 oua 100 g cascaval cateva rosii de gatit 2 linguri ulei   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi se pun la fiert în apă cu sare şi se lasă 10 minute. Apoi se scurg. Telemeaua se […]
 
Desert_cu_smochine_uscate

Desert cu smochine uscate

Desert cu smochine uscate din: smochine uscate, ulei de cocos, miere, sirop de agave, fulgi de ovaz, merisoare, stafide,, caise uscate, nuci. Ingrediente:  140g de smochine uscate, moi, tocate grosier 75g ulei de cocos 6 linguri de miere sau sirop de agave 300g fulgi de ovăz câte 50g de merişoare uscate şi stafide, tocate grosier […]

Tartă cu prune, branză dulce şi glazură de lămaie

Tartă cu prune, brânză dulce şi glazură de lămâie: faina, ou, zahar, unt, prune, branza de vaci, smantana, pesmet, zahar pudra, lamaie. Ingrediente blat: 400 g făină 1 ou 100 g zahăr 200 g unt de la rece Ingrediente umplutură: 1,5 kg prune sau piersici 500 g brânză de vaci 125 g zahăr 2 linguri […]
 
Ardei_umpluti_orientali

Ardei umpluti orientali

Ardei umpluti orientali din: ardei, carne tocata de vita, orez, ceapa verde, ulei, rosii, bors, scortisoara, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei de culori diferite 250 g carne tocata de vita 4 linguri orez o legatura ceapa verde 2 linguri ulei 4 rosii 500 ml bors un paf scortisoara un praf nucsoara sare piper   […]
Omleta_cu_cartofi_si_ceapa

Omleta cu cartofi si ceapa

Omleta cu cartofi si ceapa din: cartofi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 cepe albe o legatura patrunjel 6 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie cartofii în rondele fine, la fel şi ceapa. Se pun rondelele de cartofi şi ceapa la prăjit într-o […]
 

Prăjitură cu aluat ras

Prăjitură cu aluat ras: oua, ulei, zahar, praf de copt, faina, dulceata, nuci. Ingrediente: 2 ouă 2 căni ulei 1 cană zahăr 1 plic praf de copt 500 g făină 400 g dulceaţă acrişoară 100 g nuci sau alune   Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, până vei obţine o cremă al­bicioasă. Adaugi uleiul […]
Medalioane_de_porc_in_sos_de_galbiori

Medalioane de porc in sos de galbiori

Medalioane de porc in sos de galbiori din: iutari, ceapa, unt, vin alb sec, cimbru, rozmarin, supa de carne, suc de lamaie, sare, piper, verdeata, medalioane de porc, bacon, ulei. Ingrediente: 300 g iutari galbiori 1 ceapa mica 80 g unt 60 ml vin alb sec 2 fire de cimbru 1 fir de rozmarin 200 […]
 
Prajitura_cu_ciocolata_alba_si_frisca

Prăjitură cu ciocolată albă si frisca

Prăjitură cu ciocolată albă si frisca: oua, zahar, faina, ulei, cacao, ciocolata alba, frisca lichida, margarina, eugenii, lapte. Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură ulei Ingrediente blatul maro: 4 ou 4 linguri zahăr 2 linguri făina 2 linguri cacao 1 lingură ulei Ingrediente crema abă: 200 g ciocolată albă […]
Rosii_verzi_pane_06

Reteta zilei: Rosii verzi pane

Rosii verzi pane din: ou, lapte batut, faina, malai, sare, piper, rosii verzi, ulei, sare de mare. Ingrediente: 1 ou, bătut ușor 1/2 cană lapte bătut 1 cană făină 1 cană mălai 1 linguriță sare 1 lingurita piper proaspăt măcinat 3 roșii verzi, felii ulei, pentru prajit sare de mare, pentru gust Mod de preparare: […]
 
Salata cu rosii castraveti si marar

Salată de fasole boabe cu praz si telina

Salată de fasole boabe cu praz si telina: fasole boabe, praz, lamaie, sare, piper, ulei de masline, telina verde, smantana. Ingrediente: 500 g fasole 3 fire praz suc de lămâie sare piper ulei de măsline câteva fire de ţelină verde 200 g smântână   Mod de preparare: Pentru ca fasolea să fiarbă mai repede, cu […]

Chec cu fructe roşii şi cappuccino

Chec cu fructe roşii şi cappuccino: oua, zahar, ulei, cappuccino de ciocolata, praf de copt, zahar vanilat, faina, cirese, zmeura, visine. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr 4 linguri ulei 4 linguri cap­puccino de ciocolată 1 linguriţă praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 200 g făină 300 g fructe roşii (cireşe, vişine, zmeură)   […]
 
Supa_ardeleneasca_de_agrise

Supă ardelenească de agrişe

Supă ardelenească de agrişe: agrise, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, orez, smantana, ou, unt, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 250 g agrişe 1 ceapă 1 morcov 1 bucăţică de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură orez 100 g smântână 1 ou 25 g unt 1/2 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi […]

Dulceata de nectarine

Dulceata de nectarine din: zahar, apa, nectarine, lamaie, bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 kg zahar 3 pahare apa 50 g nectarine 1/2 lamaie 1 lingurita bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Speli nectarinele şi le laşi timp de 1/2 oră în 1 1/2 l apă rece, în care ai dizolvat bicarbonatul de sodiu. Această […]
 
Sirop_de_zmeura_cu_sare_de_lamaie

Sirop de zmeură cu sare de lamaie

Sirop de zmeură cu sare de lamaie: zmeura, sare de lamaie, zahar. Ingrediente: 2 kg zmeură 1 pliculeţ cu sare de lămâie zahăr     Mod de preparare: Pui zmeura curăţată într-un borcan mai mare de sti­clă, adaugi 2,5 l de apă şi sarea de lămâie. Laşi borcanul la soare 2-3 zile, până ce zmeura […]
 
 
 
 
 
 
 
 
Sote_de_legume_la_cuptor_08

Reteta zilei: Sote de legume la cuptor

Sote de legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, sare de mare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1-2 cepe, tăiate felii subțiri 2 rosii medii, felii 2 dovlecei, feliati 2 cartofi, feliati Sare de mare și piper proaspăt măcinat 1 lingura frunze de cimbru proaspat 2 […]
Ciuperci_cu_usturoi_si_coriandru

Ciuperci cu usturoi si coriandru

Ciuperci cu usturoi si coriandru din: seminte de susan, ardei iute, usturoi, ciuperci, faina de orez, faina de grau, coriandru, vin alb, sos teriyaki. Ingrediente: 2 linguri seminte de susan alb prajite fara adaos de grasime 2 linguri seminte de susan negru 1 ardei iute rosu tocat 1 ardei iute verde tocat 2 catei de […]
Compot_de_pere_dulce_acrisor

Compot de pere dulce acrisor

Compot de pere dulce acrisor din: pere, apa, zahar, otet balsamic, cuisoare, conservant. Ingrediente: 2 kg pere mici, nu foarte moi apa cat cuprinde 10 linguri zahar otet balsamic cuisoare 1 varf de cutit conservant   Mod de preparare: Alegi pere mici, sănătoase, care să nu fie lovite şi pătate şi să provină dintr-un soi […]
Placinta_cu_mere_pere_si_fulgi_de_migdale

Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale

Placinta cu mere, pere si fulgi de migdale din: mere, pere, lamaie, sirop de agave, scortisoara, nucsoara, ienibahar, amidon, foi de placinta, ulei de rapita, fulgi de migdale, crema de vanilie, iaurt, unghetata de vanilie. Ingrediente:  6 mere 4 pere coapte zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 3 linguri sirop de agave 1 […]
 
Gem_de_rosii_cu_aroma_de_vanilie

Gem de roşii, cu aromă de vanilie

Gem de roşii, cu aromă de vanilie din: rosii, zahar, lamaie, pastaie de vanilie. Ingrediente: 2 kg rosii 1 kg zahar 1 lamaie 1 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, care au mai puţine seminţe. Speli roşiile, le laşi să se scurgă şi le crestezi în vârf, în formă de […]
Lasagna_cu_linte_si_conopida

Lasagna cu linte si conopida

Lasagna cu linte si conopida din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, linte, amidon, rosii, ketchup, oregano, supa de legume, conopida, lapte de soia, nucsoara, foi de lasagna. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 1 morcov, tocat 1 tulpină de ţelină Apio, tocată 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 conserve a […]
 
Dulceata_de_pepene_cu_ghimbir

Dulceata de pepene cu ghimbir

Dulceata de pepene cu ghimbir din: miez de pepene galben, zahar, radacina de ghimbir, lamaie. Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 600 g zahar 100 g radacina proaspata de ghimbir 1 lamaie   Mod de preparare: Decojeşti rădăcina de ghimbir şi o tai în cubuleţe fine. Tai miezul de pepene în cubuleţe mai mari, […]
Paste_cu_carne_tocata_07

Reteta zilei: Paste cu carne tocata

Paste cu carne tocata din: ulei de masline, pancetta, ceapa, usturoi, morcov, telina, carne de vita, carne de porc, lapte, vin alb, rosii, frunze de dafin, oregano, praf de ardei iute, sare, piper, smantana, parmezan, paste. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 50g pancetta, fin tocata 1 ceapa, tocata marunt 1 cățel de usturoi, tocat […]
 
Tocana_de_porc_cu_garnitura_de_conopida

Tocana de porc cu garnitura de conopida

Tocana de porc cu garnitura de conopida din: muschi de porc, pudra de curry, otet de vin rosu, ulei de rapita, ceapa, ghimbir, fenicul, chimion, rosii, linte rosie, vanata, supa de legume, conopida, coriandru. Ingrediente:  400g muşchi de porc fără grăsime, tăiat în cuburi 2 linguri pudră de curry 2 linguri oţet din vin roşu […]
Peste_cu_legume_la_aburi

Peste cu legume la aburi

Peste cu legume la aburi din: portocala, sos de soia, otet, peste, ghimbir, ulei de susan, ceapa verde, usturoi, ardei rosu, germeni de fasole. seminte de susan. Ingrediente:  coaja rasă şi zeama de la 1 portocală 1 lingură sos de soia (cu puţină sare) 2 linguriţe oţet din vin alb sau oţet din orez 2 […]
 
Compot pentru iarna din mere

Compot de mere cu scortisoara

Compot de mere cu scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, stafide, sare. Ingrediente: 3 kg mere 500 g zahar 1/2 bastonas de scortisoara optional, 200 g stafide aurii si brune 1 varf de cutit de sare   Mod de preparare: Intr-o oală cu volumul de 10 litri, pui la’fiert circa 4 litri de apă împreună cu […]
Paste_cu_ciuperci_si_nuca

Paste cu ciuperci si nuca

Paste cu ciuperci si nuca din: prosciutto, ulei de rapita, ceapa rosie, usturoi, spaghete, ciuperci, tarhon, cimbru, miez de nuca, patrunjel. Ingrediente:  90g de prosciutto 1 linguriţă ulei de rapiţă 2 cepe roşii, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire 6 căţei de usturoi, tocaţi 175g de spaghete din grâu integral 400g de ciuperci champignon, tocate […]
 
Panna_Cotta_cu_sos

Panna Cotta cu sos

Panna Cotta cu sos din: foi de gelatina, baton de vanilie, zahar, frisca, mure, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 8 foi de gelatina 1 baton de vanilie 80 g zahar 600 ml frisca 400 g mure 4 linguri suc de lamaie 2 linguri miere   Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în apă rece. Se […]
Placinte_cu_legume

Placinte cu legume

Placinte cu legume din: linte rosie, praz, telina, supa de legume, vin rosu, pasta de rosii, cimbru, fasole alba, crema de branza, broccoli. Ingrediente pentru linte:  100g de linte roşie 2 fire de praz, tocat 4 tulpini de ţelină Apio, tocata 1 cub pentru supă de legume 150ml vin roşu 3 linguri cu vârf pastă […]
 
Lichior_de_gutui

Lichior de gutui

Lichior de gutui din: gutui, apa, alcool, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 kg gutui 1 1/2 l apa 500 ml alcool 1/2 kg zahar 2 batoane de scortisoara   Mod de preparare: Speli bine gutuile, frecându-le la suprafaţă, ca să îndepărtezi puful. Tai gutuile în felii, cu tot cu coajă şi sâmburi. Le pui într-o crăticioară […]
Piept_de_pui_cu_sos_si_salata

Piept de pui cu sos si salata

Piept de pui cu sos si salata din: unt de arahide, usturoi, chimion, coriandru, paprika, ou, piept de pui, otet de mere, ulei de rapita, salata, castravete, morcov, ceapa, coriandru. Ingrediente pentru pui:  2 linguri unt de arahide fără zahăr 1 căţel de usturoi, ras câte 1/2 linguriţă de chimion măcinat, coriandru şi paprika afumată […]
 
Burgeri_de_quinoa_04

Reteta zilei: Burgeri de quinoa

Burgeri de quinoa din: quinoa, branza cheddar, branza de vaci, morcov, oua, faina, ceapa, verde, arpagic, zahar, piper, chimen, sare, praf de usturoi, ulei de masline, sos tzatziki, ceapa verde, legume. Ingrediente: 2 cani de quinoa fiarta 3/4 cană brânză cheddar tocata 1/2 ceasca branza de vaci 1 morcov, ras fin 3 oua 3 linguri […]

Despre indicele glicemic

Despre indicele glicemic CE ÎNSEAMNĂ IG SCĂZUT? Abrevierea este pentru Indice Glicemic – rata la care organismul transformă carbohidraţii din mâncare în energie, sub formă de glucoză. Alimentele cu un IG scăzut, precum lintea, fasolea, pastele, cerealele integrale, nucile şi seminţele, eliberează energie mai lent, ceea ce previne creşterile sau scăderile bruşte ale zahărului din […]
 
Jeleu_de_menta

Jeleu de menta

Jeleu de menta din: frunze menta, gelfix, zahar, apa, zeama de lamaie, colorant alimentar verde. Ingrediente: 1 farfurie adanca de frunze de menta 1 plic Gelfix 3:1 350 g zahar 1 l apa 3 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa optional, cateva picaturi de colorant alimentar verde   Mod de preparare: Speli frunzele de mentă, […]
Mozzarella_cu_sfecla_si_castravete

Mozzarella cu sfecla si castravete

Mozzarella cu sfecla si castravete din: sfecla rosie, castarvete, ceapa, mozzarella, otet de vin alb, mustar, zahar, piper, ierburi asortate, ulei de masline. Ingrediente: 4 sfecle rosii mici fierte 1 castarvete 1 ceapa 300 g mozzarella 3 linguri otet de vin alb mustar zahar sare piper ierburi asortate (patrunjel, busuioc) 3 linguri ulei de masline […]
 

Gem de pepene galben cu vanilie

Gem de pepene galben cu vanilie din: pepene galben, pastaie de vanilie, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 1/2 pepene galben 1 pastaie de vanilie 600 g zahar 1 lamaie     Mod de preparare: Tai pepenii în jumătate, îi cureţi de seminţe şi îi tai apoi în felii pe care le decojeşti. Tai în cubuleţe miezul […]
Pui_cu_ardei_si_verdeata

Pui cu ardei si verdeata

Pui cu ardei si verdeata din: pulpe de pui, ardei grasi, ceapa, unt, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe intregi de pui 4 ardei grasi de culori diferite 2 cepe 150 g unt o legatura patrunjel un praf boia sare piper   Mod de preparare: Pulpele se curăţă, se porţio- nează şi se pun […]
 

Cum se prepara Foietaj cu spanac (video)

Foietaj cu spanac: Ingrediente: făină (200 gr.) apă (120 ml.) ulei de măsline sare piper ceapă verde urzici spanac mărar busuioc semințe de dovleac ricotta Cum se prepara Foietaj cu spanac:
 
 
 
 
 
Cum_se_prepara_Lasagna_Vegetariana

Cum se prepara Lasagna Vegetariana (video)

Lasagna Vegetariana: Cum se prepara Lasagna Vegetariana:
Placinte_cu_carne_de_vita_08

Reteta zilei: Placinte cu carne de vita

Placinte cu carne de vita din: aluat de placinta, ulei de masline, ceapa rosie, carne de vita, ardei rosu, condimente chinezesti, ghimbir, usturoi, ardei iute, rosii, supa de vita, sos de soia, zahar brun, coriandru, faina, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente: 1 kg aluat de placinta 1 lingura ulei de măsline 1 ceapa rosie, […]
Gem_acrisor_de_sfecla_rosie

Gem acrisor de sfecla rosie

Gem acrisor de sfecla rosie din: sfecla rosie, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg sfecla rosie 750 g zahar 150 ml apa 2 lamai     Mod de preparare: Speli bine sfecla, o aşezi într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie cerată şi o pui la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ […]
 
Ardei_cu_crenvursti_si_oua

Ardei cu crenvursti si oua

Ardei cu crenvursti si oua din: oua, ardei, crenvursti, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 2 ardei 4 crenvursti 100 ml suc de rosii o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Ardeii se taie fâşii care se călesc uşor în ulei, timp de 10 minute, si apoi se reparti-zează în […]
Lipie_cu_avocado_rosii_si_creveti

Lipie cu avocado, rosii si creveti

Lipie cu avocado, rosii si creveti din: avocado, lime, sos tobasco, rosie, ceapa verde, lipie tortilla, creveti, coriandru. Ingrediente:  1 avocado, tocat zeama de 1/2 lime sos tobasco 1 rosie, tocata 1 ceapa verde 1 lipie tortilla 100gr creveti, gatiti coriandru   Mod de preparare: Pune avocado într-un bol cu zeama de lime, sosul Tabasco, […]
 
Chorizo_cu_naut_si_conopida

Chorizo cu naut si conopida

Chorizo cu naut si conopida din: conopida, ulei de masline, chorizo, usturoi, rosii, naut, chili, busuioc, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 300 g conopida 2 linguri ulei de masline 100 g Chorizo 4 catei de usturoi 2 rosii 400 g naut fiert sau din conserva 1/2 lingurita chili 2 fire busuioc 2 fire patrunjel 1 lamaie   […]
Desert_cu_crema_de_branza_si_dulceata_de_zmeura

Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura

Desert cu crema de branza si dulceata de zmeura din: unt, zahar brun, oua, banane, lamaie, pasta de vanilie, lapte batut, faina, praf de copt, chimion, bicarbonat, ricotta, portocale, zmeura. Ingrediente pentru banana bread:  140gde unt, moale 140g de zahăr brun 2 ouă 2-3 banane foarte coapte coaja rasă de la 1/2 lămâie 1 linguriţă […]
 
Medalioane_de_purcel_cu_taitei_si_sos_de_struguri

Medalioane de purcel cu taitei si sos de struguri

Medalioane de purcel cu taitei si sos de struguri din: struguri, file de porc, sare, piper, ulei, vin rosu, supa de carne, scortisoara, cuisoare, taitei, zahar, unt, faina. Ingrediente: 400 g struguri rosii 400 g struguri negri 1 muschi file de porc (circa 600 g) sare piper 2 linguri ulei 150 ml vin rosu 200 […]
Sos_barbeque_12

Reteta zilei: Sos barbeque

Sos barbeque din: ketchup, apa, otet, ulei, ceapa, sos worcestershire, zahar brun, seminte de mustar, oregano, dafin, sare, piper, chili. Ingrediente: 1 ceasca ketchup 1/2 cana apă 1/4 oțet de vin 2 linguri de ulei 2 linguri de ceapă tocată 2 linguri de sos Worcestershire 1 lingura zahar brun 1 lingurita semințe de muștar 1 […]
 
Cartofi_gratinati_cu_pancetta

Cartofi gratinati cu pancetta

Cartofi gratinati cu pancetta din: cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, pancetta, branza gruyere, patrunjel, oua, rosii cherry si ciuperci coapte. Ingrediente:  800g de cartofi 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 2 căţei de usturoi 75g de pancetta (sau bacon), tocată în cubuleţe 50g de brânză Gruyere, rasă 1 legătură mică de […]

Dulceata de gutui cu miez de nuca

Dulceata de gutui cu miez de nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 1/4 kg gutui 200 g miez de nuca 1 kg zahar 500 ml apa 2 lamai mari sau 3 lamai mici 1/2 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Fierbi apa împreună cu zahărul şi […]
 
Cannelloni_umplute_cu_dovleac

Cannelloni umplute cu dovleac

Cannelloni umplute cu dovleac din: dovleac, ulei de masline, salvie, ceapa, usturoi, ricotta, zahar, nuca, mascarpone, lapte, nucsoara, parmezan, cannelloni. Ingrediente:  1kg de dovleac (cântărit după curăţarea de coajă şi seminţe) – 400g tocat în cuburi, iar 600g tăiat în bucăţi mai mari 4 linguri ulei de măsline 2 cepe, tocate 15 frunze mari de […]
Dulceata_de_pere_si_gutui

Dulceata de pere si gutui

Dulceata de pere si gutui din: pere, gutui, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 2 kg pere de toamna mai necoapte 2 kg gutui 2 kg zahar 1/2 l apa 1 lamaie   Mod de preparare: Speli fructele, frecând gutuile la suprafaţă până rămân fără puf. Tai fructele în cubuleţe, îndepărtând căsuţa cu seminţe a perelor şi […]
 

Sufleu de conopida cu usturoi si mozzarella

Sufleu de conopida cu usturoi si mozzarella din: bacon, ceapa rosie, conopida, ulei, unt, usturoi, faina, lapte, salvie, mozzarella, paine toast. Ingrediente: 100 g bacon 1 ceapa rosie 1 conopida medie ulei sos bechamel: 2 linguri unt 4 catei de usturoi 2 linguri faina 300 ml lapte 2 linguri salvie 150 g mozzarella paine toast […]
Conopida_cu_usturoi_si_curry

Conopida cu usturoi si curry

Conopida cu usturoi si curry din: ulei, ceapa, usturoi, pasta de curry, linte rosie, supa de legume, bulion, conopida, coriandru verde, iaurt, lipii. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri pasta de curry 200 g linte rosie 750 ml supa de legume 2 linguri bulion 500 g conopida 1 legatura […]
 
Dulceata_de_piersici_si_dovlecei

Dulceata de piersici si dovlecei

Dulceata de piersici si dovlecei din: piersici, dovlecei, zeama de lamaie, zahar, gelifiant. Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg dovlecei tineri 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 2 kg zahar 2 plicuri gelifiant 1:1   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi decojeşti şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, le […]
Salata_cu_taietei_de_orez_si_vita

Salata cu taitei de orez si vita

Salata cu taitei de orez si vita din: vita, ardei iute, usturoi, sos de stridii, lime, taietei de orez, morcovi, germeni de fasole, menta, arahide. Ingrediente:  500g carne tocată de vită 2 ardei roşii iuţi, 1 tocat fin, celălalt feliat subţire 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 100ml sos de stridii 3 limes, zeama de la […]
 
Pui_la_gratar_cu_lamaie_verde_08

Reteta zilei: Pui la gratar cu lamaie verde

Pui la gratar cu lamaie verde din: sos de soia, suc de lamaie, usturoi, chimen, boia de ardei, oregano, piper, ulei, pui, lamaie verde. Ingrediente sos: 1/3 ceasca sos de soia 2 linguri suc de lămâie proaspăt 5 catei de usturoi 2 lingurite de chimen măcinat 1 lingurita boia de ardei 1/2 lingurita oregano uscat […]
Ciocanele_de_pui_in_crusta_crocanta

Ciocanele de pui, in crusta crocanta cu usturoi

Ciocanele de pui, in crusta crocanta cu usturoi din: iaurt, mustar, sirop de artar, sos tabasco, sare, piper, ciocanele de pui, fulgi de porumb, usturoi, boia de ardei, ulei. Ingrediente: 150 g iaurt 1 lingurita mustar 1 lingurita sirop de artar 1/2 sos tabasco sare piper 8 ciocanele de pui 100 g fulgi de porumb 100 […]
 
Marmelada_de_piersici_si_ananas

Marmelada de piersici si ananas

Marmelada de piersici si ananas din: ananas, piersici, zeama de lamaie, zahar, plic gelifiant. Ingrediente: 1 ananas mare, de circa 1 kg 1 kg piersici zeama de la 2 lamai 500 g zahar 1 plic gelifiant 2:1   Mod de preparare: Cureţi ananasul de coajă şi de partea lemnoa-să din mijloc. Pentru ca această operaţiune […]
Mititei cu ardei iute si cimbru

Mititei pentru gratar

Mititei pentru gratar din: carne de vita, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g carne de vita din zona cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 captana usturoi sare   Mod de preparare: Treci de trei […]
 
Salata_de_cartofi_cu_verdeata_si_sunca_afumata

Salata de cartofi cu verdeata si sunca afumata

Salata de cartofi cu verdeata si sunca afumata din: cartofi rosii, sare, sunca afumata, merisoare, alune, patrunjel, frunze de menta, suc de lamaie, otet de mere, mustar cu boabe, ulei, piper, zahar. Ingrediente: 800 g cartofi rosii sare 350 g sunca afumata (taiate in felii groase) 80 g merisoare uscate 50 g alune decojite 2 […]
Piure_de_conopida_cu_spanac_si_cod

Piure de conopida cu spanac si cod

Piure de conopida cu spanac si cod din: lapte, foid e dafin, ceapa, fileuri de cod, spanac, conopida, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 foi de dafin 1 ceapa 4 fileuri de cod 300 g spanac 2 capatani de conopida 200 ml smantana 1 lingura unt sare piper   Mod de preparare: […]
 
 
 
Clatite_cu_afine_05

Reteta zilei: Clatite cu afine

Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf, sare, lapte batut, ou, ulei, afine. Ingrediente: ¾ cană făină ¾ cană mălai ¼ cana de zahar ¾ linguriță praf de copt ¼ lingurita de sare 1 ½ cesti lapte bătut 1 ou 2 linguri de ulei 1 ceasca de afine   Mod de preparare: Se încălzește […]
 
Orez_cu_sos_de_portocala

Orez cu sos de portocala

Orez cu sos de portocala din: orez basmati, orez salbatic, fenicul, ulei de masline, portocale, coriandru. Ingrediente:  200g mix de orez basmati şi sălbatic 1 bulb mare de fenicul, tăiat în două, apoi în felii 1 lingură ulei de măsline 2 portocale mari 1 mână mică de coriandru, tocat     Mod de preparare: Fierbe […]
Ardei_umpluti_cu_carne_de_vita

Ardei umpluti cu carne de vita

Ardei umpluti cu carne de vita din: ulei, ceapa, usturoi, vita, rosii, oregano, supa de vita, ketchup, ardei gras, mozzarella, busuioc. Ingrediente:  puţin ulei 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi 500g carne tocată de vită 2 conserve x 400g de roşii tocate câteva fire de oregano, frunzele desprinse, sau 1 lingură de oregano […]
 
Chiftele la tava cu carne tocata si nuca

Chiftele de vita cu sos de ciuperci

Chiftele de vita cu sos de ciuperci din: vita, ulei, ceapa rosie, usturoi, ciuperci, pasta de rosii, boia dulce, faina, supa de vita, smantana, patrunjel, orez, piure de cartofi, tagliatelle. Ingrediente:  500g carne tocată de vită puţin ulei 1 ceapă roşie, feliată 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 200g de ciuperci, feliate 2 linguri pastă de […]
Pateuri_picante_cu_vita

Pateuri picante cu vita

Pateuri picante cu vita din: ulei, ceapa, usturoi, cartof, turmeric, pasta de rosii, cimbru, sos iute, aluat, ou, salata verde. Ingrediente:  puţin ulei 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 250g carne tocată de vită 1 cartof, tăiat în cuburi 2 linguriţe de turmeric 2 linguri pastă de roşii câteva fire de cimbru 2 […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro