luni, 28 octombrie 2013

Retete de toamna #5

Retete de toamna:

Reteta zilei: Ruladă cu spanac, sunca si branza

28 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_11Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline.   Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar sare piper 50 g masline   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui…
Read more »





CHIMAY- bere belgiana

28 October 2013
CHIMAY_bere_belgiana_05Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste din Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei bauturi renumite, îmbutelierea se face, în schimb, într-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia Notre-Dame, fondata în…
Read more »





Ciorbă cu fasole şi gutui

28 October 2013
Ciorba_cu_fasole_si_gutui_03Ciorbă cu fasole şi gutui din: fasole boabe, ceapa, morcov, ardei capia, rosii, ulei, gutuie, sare, piper, leustean, concentrat de legume.   Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 ardei capia rosu 2 rosii potrivite 4-5 linguri ulei 1 gutuie…
Read more »





Cocktail-uri cu bere

28 October 2013
www.freepix4all.comSunt numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati de bere pe care le ofera piata (de la pilsner la weizen, de la bock la strong ale, pâna la cele mai…
Read more »





Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?

28 October 2013
VinEFECTE INHIBITORII Unele medicamente au ca efect inhibarea enzimei ALDH, care antreneaza o acumulare de acetaldehida (alcool nemetabolizat complet). De aici, greturi, vome, o roseata a fetei si stari de rau cu senzatie de ameteala. Anumite medicamente au aceasta proprietate, si în special sulfamidele hipoglicemiante…
Read more »





Tarte cu struguri si gem de caise

28 October 2013
Tarte_cu_struguri_si_gem_de_caiseTarte cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de caise. Ingrediente: pentru tarte: 200 g unt 2 galbenusuri 150 g zahar 300 g faina putin praf de copt stins cu…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra

27 October 2013
Prajiturele_delicioase_cu_ciocolata_neagra_07Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, faina, unt, sahar brun, ou, sare. Ingrediente: 150 de gr de ciocolata neagra 120 de gr de faina 100 gr de unt 70 de gr de zahar brun 1 lingurita de praf de copt 1 ou 1…
Read more »





Paste cu midii si rosii uscate

27 October 2013
Paste_cu_midii_si_rosii_uscatePaste cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de masline, frunza de dafin, vin alb sec, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste 300 g fasole alba pastai 400 g midii…
Read more »





Băscuţe cu carne şi telemea

27 October 2013
Bascute_cu_carne_si_telemeaBăscuţe cu carne şi telemea din: ceapa, ulei, carne tocata, zahar brun, sare, piper, boia, verdeata asortata, usturoi, aluat de foi, telemea, galbenus, chimen. Ingrediente: 1/2 ceapa tocata 1 lingura ulei 300 g carne tocata 1 lingurita zahar brun sare piper boia 1 lingura verdeata…
Read more »





Turtă de arpacaş cu legume

27 October 2013
Turta_de_arpacas_cu_legumeTurtă de arpacaş cu legume din: arpacas, faina, miez de nuca, praf de copt, unt, oua, praz, telina, ciuperci, prune uscate, sos de soia, ulei de floarea soarelui, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g arpacas fiert 150 g faina 100 g miez de nuca un…
Read more »





Gnocchi cu migdale

27 October 2013
Gnocchi_cu_migdaleGnocchi cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca, migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, menta. Ingrediente: un kilogram de cartofi 200 g faina un ou 300 g ciocolata neagra o lingura cu sare 100 ml frisca 100…
Read more »





Lipie cu branza si omleta

27 October 2013
Lipie_cu_branza_si_omletaLipie cu branza si omleta din: oua, albusuri, sare, piper, telemea, ulei de masline, marar, lipii. Ingrediente: 4 oua 4 albusuri sare piper 60 g telemea zdrobita 1 lingura ulei de masline 3 linguri marar tocat 4 lipii   Mod de preparare: Intr-un castron mare,…
Read more »





Efectele consumului excesiv de vin asupra metabolismului

27 October 2013
Vin_24Glicemia Un consum excesiv de vin (si a fontiori de whisky, gin, vodca sau rom) pe stomacul gol si neurmat de o masa risca sa provoace o hipoglicemie: alcoolul blocând neoglucogeneza, creeaza un deficit al aportului de glucoza în sânge si glicemia are tendinta sa…
Read more »





Retete delicioase cu gutui

27 October 2013
Gutui1Pentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.   Sufleu delicios de gutui Sufleu delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu…
Read more »





Retete culinare cu pere

27 October 2013
perePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Strudel cu pere, nuci si stafide Strudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare,…
Read more »





Rosii umplute cu telemea si ceapa

27 October 2013
Rosii_umplute_cu_telemea_si_ceapaRosii umplute cu telemea si ceapa din: rosii, telemea, ceapa, branza dulce de vaci, fulgi de porumb, patrunjel verde. Ingrediente: 8 rosii egale ca dimensiune 200 g telemea desarata 8 cepe mai mici putin decat rosiile 2 linguri branza dulce de vaci 100 g fulgi…
Read more »





Reteta zilei: Hamburgheri de porc cu salata de varza

27 October 2013
Hamburgheri_de_porc_cu_salata_de_varza_13Hamburgheri de porc cu salata de varza din: boia de ardei, zahar brun, boia iute, sare, usturoi, praf de mustar, piper negru, praf de ceapa, pula de porc, otet de mere, ketchup, fulgi de ardei rosu, piper alb, apa, chifle, salata de varza.   Ingrediente…
Read more »





Vinete cu carne de vită

27 October 2013
Vinete_cu_carne_de_vitaVinete cu carne de vită din: carne de vita, rosii, ulei, sare, piper, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa. Ingrediente: 700 g carne de vita 600 g rosii 120 ml ulei sare piper 1 1/2 kg vinete 100 g faina 4-5 catei de usturoi 1 legatura…
Read more »





Baclava din fidea cu fistic

27 October 2013
Baclava_din_fidea_cu_fisticBaclava din fidea cu fistic din: fidea, unt, fistic, amestec de fistic si migdale. Ingrediente: o punga fidea 250 g unt pentru umplutura: 250 g fistic macinat 150 g maestec de fistic si migdale   Mod de preparare: Se pune fideaua într-un castron si se…
Read more »





Efectul cancerigen al vinului

27 October 2013
Vin_20Bautorul zilnic si moderat al unui vin bogat în polifenoli beneficiaza de efectul antioxidant al fiavonoizilor, ceea ce se traduce printr-un puternic efect împotriva radicalilor liberi. Subiectul beneficiaza asadar de o protectie împotriva cancerului. Dar fenomenul se inverseaza când cantitatea de alcool creste: actiunea polifenolilor…
Read more »





Baclava cu nuci maruntite

27 October 2013
Baclava_cu_nuci_maruntiteBaclava cu nuci maruntite din: foi de placinta, unt, nuci maruntite, zahar, apa. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g unt topit 350 g nuci maruntite pentru sirop: 200 g zahar 400 ml apa   Mod de preparare: Foile de plăcintă se aşază pe…
Read more »





Tocana marocana cu piept de pui

27 October 2013
Tocana_marocana_cu_piept_de_puiTocana marocana cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ceapa, naut, telina, dovlecel, rosii in bulion, oregano, boia iute, supa de pui, pasta de tomate, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 linguri ulei o ceapa 100…
Read more »





Orez cu ardei copti

27 October 2013
Orez_cu_ardei_coptiOrez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri unt 2 linguri ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare

27 October 2013
Paste_cu_bacon_si_mazare_04Paste cu bacon si mazare din: bacon, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, mustar, lapte, branza, sare, piper, paste, mazare.   Ingrediente: 2 felii de bacon 1 lingura de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca ceapa tocata 2 catei de usturoi ,…
Read more »





Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola

27 October 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_feta_si_ruccolaPiept de pui umplut cu branza feta si ruccola din: piept de pui, ruccola, branza feta, piper roz, ulei de masline, seminte de pin, vin alb sec, supa de pasare. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui 2 maini de ruccola 120 g branza feta…
Read more »





Terina cu crema de ciuperci

27 October 2013
Terina_cu_crema_de_ciuperci _06Terina cu crema de ciuperci din: dovlecei, broccoli, morcovi, ciuperci, pastai de fasole, radacina de telina, telemea, crema mascarpone, oua, gelatina, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 dovlecei 1 broccoli 4 morcovi 300 g ciuperci albe de cultura 10 pastai de fasole 1/2 radacina de…
Read more »





Prajitura cu faina coapta

27 October 2013
Prajitura_cu_faina_coaptaPrajitura cu faina coapta din: faina, migdale, seminte de susan, unt, miere, scortisoara. Ingrediente: 170 g faina 250 g migdale 100 g seminte de susan 100 g unt 125 g miere o lingurita scortisoara   Mod de preparare: In tava mare de aragaz se pune…
Read more »





Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori

27 October 2013
Bors_moldovenesc_cu_cartofi_si_castravecioriBors moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors, cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte batut 1/2 litru de bors facut in casa 2 cartofi fierti 2 oua fierte 4-6 castraveciori 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Prepararea este foarte…
Read more »





Macrou picant in folie la cuptor

27 October 2013
Macrou_picant_in_folie_la_cuptorMacrou picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari 30 ml ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura plante aromatice uscate (tarhon,…
Read more »





Chec sărat cu dovlecei şi telemea

27 October 2013
Chec_sarat_cu_dovlecei_si_telemeaChec sărat cu dovlecei şi telemea din: dovlecei, ulei de masline, oua, lapte, faina, praf de copt, parmezan, cascaval, telemea, menta, piper, seminte de pin. Ingrediente: 150 g dovlecei 100 ml + 2 linguri ulei de masline 3 oua 100 ml lapte 200 g faina…
Read more »





Rahat cu fistic si migdale

27 October 2013
Rahat_cu_fistic_si_migdaleRahat cu fistic si migdale din: zahar, agar agar, apa, apa de trandafiri, colorant rosu, ulei, amidon, fistic, migdale. Ingrediente: 400 g zahar o lingura agar agar 250 ml apa 40 ml apa de trandafiri colorant rosu pentru servit: o lingurita ulei o lingurita amidon…
Read more »





Tocana de porc cu legume si cimbru

27 October 2013
Tocana_de_porc_cu_legume_si_cimbruTocana de porc cu legume si cimbru din: pulpa de porc, ceapa, morcovi, usturoi, telina, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc o ceapa 2 morcovi 2 catei usturoi o tija telina o lingurita cimbru 2 linguri ulei sare piper   Mod…
Read more »





Piept de pui cu legume, alune si ghimbir

27 October 2013
Piept_de_pui_cu_legume_alune_si_ghimbirPiept de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa, alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei rosii, mai…


Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan

27 October 2013
Salata_de_noodles_cu_legume_si_susan_10Salata de noodles cu legume si susan din: noodles, tofu, ciuperci, fasole verde, ardei rosu, ceapa verde, zahar, seminte de susan, coriandru, ulei de susan, sos de soia, tahini, unt de arahide, sirop de artar, ghimbir, usturoi.   Ingrediente: 1 pachet de noodles 1 bucata tofu, tocata 3 ciuperci 1 kg fasole verde 1 ardei…
Read more »





Tarta cu dovlecei, vinete si branza

27 October 2013
Tarta_cu_dovlecei_vinete_si_branzaTarta cu dovlecei, vinete si branza din: ulei de masline, bulgur, supa de pasare, vanata, dovlecei, sare, usturoi, oua, iaurt, piper, chimen, suc de lamaie, branza feta, ceapa verde. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3/4 cana bulgur 1 cana supa de pasare 1 vanata taiata felii 300 g dovlecei taiati felii subtiri sare 3…
Read more »





Covrigi de casa cu dovleac

27 October 2013
Covrigi_de_casa_cu_dovleacCovrigi de casa cu dovleac din: faina, sare, drojdie, ulei, pulpa de dovleac, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg faina 1 lingura de sare 2 cuburi drojdie 4 linguri ulei 200 g pulpa de dovleac 50 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună cu sarea.…
Read more »





Tocana de vita

27 October 2013
Tocana_de_vitaTocana de vita din: carne de vita, morcovi, ceapa, ciuperci, faina, pasta de tomate, foaie de dafin, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram de vita 4 morcovi 2 cepe 200 g ciuperci albe 4 linguri faina 2 lingura pasta de tomate o foaie de dafin o crenguta cimbru 4 catei usturoi 2 linguri…
Read more »





Strudel cu pere, nuci si stafide

27 October 2013
Strudel_cu_pere_nuci_si_stafideStrudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca, suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte. Ingrediente: 250 g faina 1/4 lingurita sare 4 linguri ulei 1,5 kg pere 50 g stafide 100 g frisca 1 lingura suc de lamaie 50 g zahar pudra 100 g nuci tocate 3…
Read more »





Ruladă cu spanac, sunca si branza

27 October 2013
Rulada_cu_spanac_sunca_si_branza_Ruladă cu spanac, sunca si branza din: spanac, cascaval, ou, morcovi, branza, sunca, marar, sare, piper, masline. Ingrediente: 600 g spanac 50g faina 6 oua 3 morcovi mari 200 g branza de orice fel 150 g sunca feliata marar sare piper 50 g masline   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl pui la…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac

26 October 2013
Prajiturele_cu_dovleac_05Prajiturele cu dovleac din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, unt, zahar, zahar brun, piure de dovleac, ou, esenta de vanilie, ghimbir, ienibahar.   Ingrediente: 3 ¾ cani faina 1 ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare ½ lingurita scortisoara ¼ lingurita nucsoara macinata 1 cana unt nesarat 1 cana de zahar ½…
Read more »





Tocanita de fasole si carne

26 October 2013
Tocanita_de_fasole_si_carneTocanita de fasole si carne din: fasole rosie, carne tocata de vita, ardei gras, suc de rosii, concentrat de vita, ceapa, usturoi, chimen, oregano, sos tabasco, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole rosie 500 g carne tocata de vita un ardei gras rosu 500 g suc de rosii 2-3 cepe un cub concentrat de…
Read more »





Piure cu rinichi şi sos

26 October 2013
Piure_cu_rinichi_si_sosPiure cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii uscate in ulei. Ingrediente: 500 g cartofi albi 200 ml lapte dulce 50 g unt 600 g rinichi de porc 6 rosii doi ardei capia o ceapa rosie…
Read more »





Tarta crocanta cu pere

26 October 2013
Tarta_crocanta_cu_pereTarta crocanta cu pere din: pere, vin alb, zahar, scortisoara, faina, praf de copt, sare, fulgi de cocos, unt, zahar vanilat, oua, cacao. Ingrediente: 1,5 kg pere 150 ml vin alb 500 g zahar 2 1/2 lingurite scortisoara 525 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt sare 75 g fulgi de cocos 490 g…
Read more »





Placinta cu branza si ceapa

26 October 2013
Placinta_cu_branza_si_ceapaPlacinta cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana, ou, amidon, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 bucata rotunda de aluat de foi (30 cm, refrigerat) 250 g cascaval tare 1 legatura ceapa verde 300 g smantana 1 ou 1 lingura amidon sare piper 1 lingura pesmet   Mod de preparare: Se…
Read more »





Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos

26 October 2013
Gnocchi_cu_morcovi_si_cartofi_in_sosGnocchi cu morcovi si cartofi in sos din: cartofi, morcovi, ou, faina, sare, suc de tomate, apa, ceapa, ulei de masline, usturoi, sunca de porc, sare, piper, zahar foaie de dafin, masline negre. Ingrediente: pentru gnocchi: 5 cartofi de dimensiune mijlocie 3 morcovi 1 ou faina sare pentru sos: 300 ml suc de tomate 400…
Read more »





Tarta cu nuci, pere si miere

26 October 2013
Tarta_cu_nuci_pere_si_miereTarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere. Ingrediente: blat: 200 g faina 100 g unt 50 g zahar 1 praf sare umplutura: 60 g unt 140 g zahar 50 g miere 150 g smantana dulce 2 oua 125 g nuci tocate 2 pere   Mod…
Read more »





Friptura in crusta de parmezan

26 October 2013
Friptura_in_crusta_de_parmezanFriptura in crusta de parmezan din: boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de coriandru, scortisoara, ceapa, ulei, unt, mustar, patrunjel, sare, coaja de lamaie, parmezan, muchi de vitel, spanac, fulgi de migdale, unt, salata verde, usturoi, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite boabe de piper negru 1 lingurita boabe de ienibahar 1/2 lingurita boabe de coriandru…
Read more »





Mascarpone cu ananas

26 October 2013
Mascarpone_cu_ananasMascarpone cu ananas din: branza mascarpone, branza de vaci, portocala, zahar tos, ananas, scortisoara, gelatina, fructe confiate, fulgi de porumb, menta verde, fistic. Ingrediente: 500 g branza mascarpone 200 g branza de vaci o portocala 70 g zahar tos zahar vanilinat o conserva de ananas o lingurita cu scortisoara 5 g gelatina alimentara 100 g…
Read more »





Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi

26 October 2013
Friptura_de_pui_aromata_cu_vin_si_usturoi_04Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi din: pulpe de pui, vin alb sec, usturoi, foaie de dafin, ulei, rozmarin, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cana de vin alb sec 4 catei de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 1 lingura amestec rozmarin si oregano sare piper…
Read more »





Ciorbă cu carne de miel

26 October 2013
Ciorba_cu_carne_de_miel_03Ciorbă cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate, ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper, malai, castarveti murati. Ingrediente: un kilogram de carne de miel 300 ml ulei 800 g rosii o lingura cu pasta de tomate doua cepe rosii 400 g ciuperci doua crengute de…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos

26 October 2013
Chiftelute_de_porc_in_sos_15Chiftelute de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar, nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de coacaze.   Ingrediente: 5 linguri unt nesarat 1 ½ cesti ceasca rosie , tocata 1 kg carne tocata de porc 1 1/2 lingurite sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat…
Read more »





Salata de somon cu sfecla rosie

26 October 2013
Salata_de_somon_cu_sfecla_rosieSalata de somon cu sfecla rosie din: somon afumat, sfecla rosie, ceapa, vin, ulei de masline, sirop de rodie, busuioc, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon afumat 4 sfecle rosii coapte 2 cepe mari 50 ml vin 50 ml ulei de masline 50 ml sirop de rodie 1 lingurita busuioc uscat 1 lamaie sare…
Read more »





Carne de vita cu linte

26 October 2013
Carne_de_vita_cu_linteCarne de vita cu linte din: carne de vita, linte verde, rosii, ceapa, ghimbir, boia dulce, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 500-600 g carne de vita 300 g linte verde 3 rosii 2 cepe 1 lingurita ghimbir ras 1 lingura boia dulce ulei 2 foi de dafin 1 legatura patrunjel sare…
Read more »





Rahat cu fulgi de cocos

26 October 2013
Rahat_cu_fulgi_de_cocosRahat cu fulgi de cocos din: zahar, gelatina, apa de trandafiri, zahar pudra, amidon, colorant, fulgi de cocos. Ingrediente: 450 g zahar 25 g gelatina granule 6 picaturi apa de trandafiri 2 linguri zahar pudra 2 linguri amidon 4 picaturi colorant galben 200 g fulgi de cocos   Mod de preparare: Gelatina se pune într-un…
Read more »





Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata

26 October 2013
Dovleac_umplut_cu_carne_tocata_si_verdeataDovleac umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast, vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare, carne tocata de vita, merisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici (circa 12 cm diametru) 40 g orez cu bob lung 2 felii paine toast 100 ml vin alb sec 3 cepe verzi 2…
Read more »





Marinată din legume

26 October 2013
Marinata_din_legume_03Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.   Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru marinata: 1…
Read more »





Nuga cu migdale si fistic

26 October 2013
Nuga_cu_migdale_si_fisticNuga cu migdale si fistic din: miere, migdale, fistic, zahar, albusuri, zahar vanilinat, sare, colorant, suc de lamaie. Ingrediente: 400 g miere de tei 500 g migdale 100 g fistic 250 g zahar 2 albusuri 2 pliculete zahar vanilinat un praf de sare cateva picaturi de colorant rosu sucul de la 1/2 lamaie   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon

26 October 2013
Pui_cu_ciuperci_si_bacon_11Pui cu ciuperci si bacon din: pui, ciuperci, bacon, vin, unt, ceapa verde, usturoi, smantana, ou, boia de ardei, cimbru, sare, piper.   Ingrediente : 1 pui, taiat bucati 500 de grame de ciuperci 100 de grame de bacon 50 ml vin 50 de gr de unt 5 fire de ceapa verde 3 fire usturoi…
Read more »





Nuga cu cafea

26 October 2013
Nuga_cu_cafeaNuga cu cafea din: miere, migdale, nuci, alune, boabe de cafea, cafea solubila, scortisoara. Ingrediente: un kg miere poliflora un kg amestec de migdale, nuci sau alune 100 g boabe de cafea 2 lingurite cafea solubila 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare: Intr-un vas încăpător se pune mierea la încălzit si se adună spuma.…
Read more »





Budincă de dovlecei cu branză de vaci

26 October 2013
Budinca_de_dovlecei_cu_branza_de_vaci_03O reteta delicioasa de budinca cu: dovlecei, branza de vaci, ou, faina, unt, ulei.   Ingrediente: 2 dovlecei 100 g brânză de vaci 1 ou 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 lingură ulei     Mod de preparare: Alegi dovlecei tineri, îi cureţi, îi fierbi, îi scurgi şi îi striveşti cu furculiţa. Apoi îi…
Read more »





Nuga cu alune de padure

26 October 2013
Nuga_cu_alune_de_padureNuga cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa. Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi de zahar 120 ml apa   Mod de preparare: Se pune mierea la bain-marie şi se lasă aproximativ 3/4 de oră. în momentul în care devine lichidă, se…
Read more »





Orez cu dovlecel, morcovi si ardei gras

26 October 2013
Orez_cu_dovlecel_morcovi_si_ardei_gras_06O reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare.   Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei  graşi de diferite culori (verde,  roşu şi gal­ben) 4 cepe albe 2 căni orez 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde piper măcinat ulei de…
Read more »





Desert cu fistic, nuci si susan

26 October 2013
Desert_cu_fistic_nuci_si_susanDesert cu fistic, nuci si susan din: suc de struguri rosii, faina, nuci, fistic, susan, ulei. Ingrediente: 2 l suc de struguri rosii 250 g faina 2 labusuri 250 g nuci 250 g fistic 20 g susan un pic de ulei   Mod de  preparare: Se presează struguri roşii pentru a obţine doi litri de suc…
Read more »





Rulada cu ciuperci si cascaval

26 October 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_cascavalRulada cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa, usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel, foi de placinta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure 4 oua 1 ou pentru uns aluatul 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in lapte 50 ml smantana…
Read more »





Cartofi cu sunca la cuptor

26 October 2013
Cartofi_cu_sunca_la_cuptor_04O reteta delicioasa de cartofi cu: cartofi, sunca, unt, lapte, ou.   Ingrediente: 300 g cartofi 100 g şuncă 20 g unt 100 ml lapte 1 ou     Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Apoi îi cureţi şi îi tai rondele. Sărezi bucăţile de cartofi şi le ungi cu unt…
Read more »





Halva de nuci

26 October 2013
Halva_de_nuciHalva de nuci din: nuci, unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma de lapte, zahar, cardamom. Ingrediente: 250 g nuci 150 g unt clarifiat 120 ml lapte 125 g lapte praf 100 g spuma de lapte 120 g zahar 1/4 lingurita pulbere cardamom   Mod de preparare: Nucile se zdrobesc cu sucitorul, nu foarte mărunt. Intr-o…
Read more »


Reteta zilei: Humus cu usturoi

26 October 2013
Humus cu usturoiHumus cu usturoi din: naut, suc de lamaie, tahini, usturoi, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 cutie naut 2 linguri suc proaspat de lamaie 1 lingura tahini 1 catel de usturoi, ras 1/2 lingurita sare 1/4 ulei de masline   Mod de preparare: Se scurge și se clătește nautul și se pune intr-un castron…
Read more »





Salata de vinete cu piept de pui

26 October 2013
Salata_de_vinete_cu_piept_de_pui.pngO reteta delicioasa de salata de vinete cu: ceapa, oua, lamaie, ulei, sare, usturoi, piept de pui, masline. Ingrediente: 500 g vinete 2 cepe mari 2-3 ouă 1/2 lămâie 500 ml ulei sare după gust 1 căţel de usturoi 1 piept de pui măsline pentru ornat   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi şi…
Read more »





Halva cu fructe uscate

26 October 2013
Halva_cu_fructe_uscateHalva cu fructe uscate din: curmale, unt clarifiat, nuci caju, nuci simple, migdale, cardamom. Ingrediente: 15 curmale fara sambure o lingura unt clarifiat 100 g nuci caju 100 g nuci simple 100 g migdale 1/2 lingurita pulbere cardamom   Mod de preparare: Se taie curmalele foarte mărunt. Nucile caju, nucile simple şi migdalele se mixează…
Read more »





Tocana de legume cu carnati picanti

26 October 2013
Tocana_de_legume_cu_carnati_picanti_06O reteta delicioasa de tocana cu: ceapa, ardei gras, rosii, carnati picanti, cartofi, ulei, boia dulce, sare, piper.   Ingrediente: 2 cepe mari 2- 3 ardei graşi 3 roşii (iarna pui bulion) 2-3 cârnaţi picanţi 3 cartofi mari 50 + 200 ml ulei 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa…
Read more »





Halva de amidon

26 October 2013
Halva_de_amidonHalva de amidon din: apa, zahar, lapte integral, amidon de porumb, migdale, fistic, sofran, cardamom, unt, ulei. Ingrediente: 750 ml apa 675 g zahar 250 ml lapte integral 300 g amidon de porumb 2 linguri migdale taiate 2 linguri fistic taiat putin sofran 3-4 seminte cardamom 75 g unt o lingurita ulei   Mod de…
Read more »





Pulpe de pui cu caşcaval si orez

26 October 2013
Pulpe_de_pui_cu_cascaval_si_orez.pngO reteta delicioasa de pulpe de pui cu: ceapa, orez, cascaval, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 4 pulpe de pui întregi 200 g caşcaval ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Condimentezi carnea, o usturoiezi şi o pui în cuptor la copt. Tai ceapa rondele şi o căleşti în…
Read more »





Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara

25 October 2013
Placinta_delicioasa_cu_mere_si_scortisoara_07Placinta delicioasa cu mere si scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, sare, faina, aluat de placinta.   Ingrediente: 5 mere curatate si feliate 1 cana de zahar ½ lingurita scortisoara 1 varf de cutit de sare 1 lingura faina aluat de placinta   Mod de preparare: Adaugati merele felii, zahar, scortisoara si sare intr-o cratita medie.…
Read more »





Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)

25 October 2013
Dieta_cu_suc_de_telinaDieta cu suc de telina este un mod rapid de slabire, insa nu este agresiva pentru organism. Intr-o singura saptamana de cura cu suc de telina poti slabi pana la 3 kilograme fara efort, dar pentru aceasta trebuie sa iti placa aroma acestei radacinoase senzationale. Inca din vechi timpuri telina a fost considerata o planta-minune,…
Read more »





Incepe dieta de toamna

25 October 2013
Dieta4Ai reusit sa scapi de cateva kilograme bune in timpul verii si nu vrei sa le pui inapoi odata cu sosirea toamnei? Afla cum sa incepi o dieta sanatoasa de toamna, care sa nu iti afecteze greutatea. Abundenta vitaminelor din fructele si legumele de toamna te indeamna la excese, din fericire cele mai multe fructe…
Read more »





Vinul ca medicament in evul mediu

25 October 2013
VIn_8Dupa prabusirea Imperiului Roman, lucrarile lui Hipocrat si Galenus sunt temporar uitate. Se considera ca Dumnezeu este singurul care poate vindeca un bolnav, cu conditia ca acesta sa aiba credinta. In acea epoca, doar calugarii, care sunt si viticultori (fie si numai pentru a produce vinul pentru liturghie), continua sa trateze bolnavii cu vin, în…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar

25 October 2013
Briose_cu_dovleac_topping_de_nuci_si_glazura_de_sirop_de_artar_12Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar, iaurt de vanilie, ulei de canola, oua, piure de dovleac, nuci, zahar brun, unt, zahar pudra, sirop de artar, lapte.   Ingrediente: 2 cesti faina 3 lingurite praf de copt…
Read more »





Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

25 October 2013
Castraveti_murati_cu_foi_de_dafin_si_ardei_iuteCastraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15…
Read more »





File de cod picant

25 October 2013
File_de_cod_picantFile de cod picant din: file de cod alb, ardei capia, fulgi de ardei dulci, cimbru uscat, usturoi, ghimbir, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de cod alb 4 ardei capia o lingura cu fulgi de ardei dulci o lingura cu cimbru uscat o capatana de usturoi o lingura cu…
Read more »





Conopida gratinata cu bacon

25 October 2013
Conopida_gratinata_cu_bacon_04Conopida gratinata cu bacon din: bacon, conopida, smantana, cascaval, galbenusuri, faina, sare, piper alb, frunze de telina, ulei. Ingrediente: 300 g bacon 1 conopida 200 g smantana 200 g cascaval 2 galbenusuri 1 lingura faina sare piper alb telina frunze 20 ml ulei   Mod de preparare: Fierbi conopida 10 minute în apă sărată. O…
Read more »





Blinii cu ouă si salată de varză

25 October 2013
Blinii_cu_oua_si_salata_de_varzaBlinii cu ouă si salată de varză din: iaurt, faina, praf de copt, oua, varza rosie, oua de prepelita, seminte de susan, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, ardei capia, portocala, cimbru. Inrgediente: 250 ml iaurt 200 g faina un pliculet cu praf de copt doua oua 500 g varza rosie 8 oua…
Read more »





Halva de morcovi

25 October 2013
Halva_de_morcoviHalva de morcovi din: morcovi, stafide, cardamom, zahar, unt, lapte, migdale, fistic. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g stafide 6 seminte cardamom 200 g zahar 100 g unt 850 ml lapte o lingura migdale prajite o lingura fistic prajit   Mod de preparare: Se curăţă si se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. într-o…
Read more »





Supă de dovleac cu ghimbir

25 October 2013
Supa_de_dovleac_cu_ghimbirSupă de dovleac cu ghimbir din: pulpa de dovleac, ceapa, ghimbir, supa de legume, coriandru verde, lapte de cocos, suc de lamaie, sare, piper, zahar, usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2 cm ghimbir 1 ardei iute 2 linguri ulei 750 ml supa de legume coriandru verde 400 ml lapte de cocos…
Read more »





Desert cu fistic si migdale

25 October 2013
Desert_cu_fistic_si_migdaleDesert cu fistic si migdale din: gris, unt, nuci, stafide aurii, cardamom, apa, zahar, fistic, migdale. Ingrediente: 250 g gris fin 60 g unt 40 g nuci 2 linguri stafide aurii 1/4 lingurita cardamom pentru sirop: 750 ml apa 150 g zahar pentru decor: fistic migdale   Mod de rpeparare: Intr-o tigaie uscată, pe foc…
Read more »





Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

25 October 2013
Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_04Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.   Ingrediente: 500 g de scarita afumata 3 maini de fasole pastai 5 cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ardei rosu 1 legatura de patrunjel 3 linguri bulion 2 faina…
Read more »





Supă cu somon si spaghete

25 October 2013
Supa_cu_somon_si_spagheteSupă cu somon si spaghete din: somon, fasole fava, ceapa rosie, morcov, supa, usturoi, spaghete, ciuperci, ardei iute, ardei capia, ulei de masline, limete, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente: 500 g somon 100 g fasole fava din conserva doua cepe rosii un morcov doi litri supa 4 catei de usturoi 200 g spaghete 200…
Read more »





Ruladă umplută cu cremă de castane

25 October 2013
Rulada_umpluta_cu_crema_de_castaneRuladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata. Ingrediente: 300 g faina sare 20 g drojdie 50 g zahar 150 ml lapte 30 g unt 2 galbenusuri 300 g castane comestibile decojite 1/2 borcan gem de caise 3 linguri ciocolata topita   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati

25 October 2013
Piept_de_pui_prajit_cu_garnitura_de_cartofi_gratinati_06Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati din: piept de pui, usturoi, ulei, sare, piper, boia de ardei, dafin, cartofi, ceapa, bacon, smantana, branza.   Ingrediente pentru carnea prajita: 300-400 de grame de piept de pui 1 catel de usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare piper boia de ardei foaie de…
Read more »





Andive cu spanac şi sos

25 October 2013
Andive_cu_spanac_si_sosAndive cu spanac şi sos din: andive, conopida, lapte, smantana, branza de vaci, cascaval, spanac, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, lamaie, sare, piper, miez de nuca, migdale. Ingrediente: 4 andive o conopida mica 400 ml lapte 200 ml smantana 200 g branza de vaci 100 g cascaval patrunjel 500 g spanac 3 catei de…
Read more »





Pui cu sos de struguri

25 October 2013
Pui_cu_sos_de_struguriPui cu sos de struguri din: piept de pui, unt, vin alb sec, cimbru, sare, piper, zahar, unt, amidon, supa de pui, boabe de struguri. Ingrediente: 500 g piept de pui 25 g unt 3 linguri vin alb sec 1 lingura rasa cimbru sare piper pentru sos: 1 lingura zahar 2 linguri vin alb sec…
Read more »





Supa de pui cu legume si clatite

25 October 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_clatiteSupa de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina, praz, unt, sare, oua, faina, unt. Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 5 boabe de piper 3 cuisoare 2…
Read more »





Pui cu dovleac si ciuperci

25 October 2013
Pui_cu_dovleac_si_ciuperciPui cu dovleac si ciuperci din: piept de pui, sare, piper, ulei, ciuperci de padure, pulpa de dovleac, rozmarin, vin, supa de pui. Ingrediente: 4 piepti de pui sare piper 2 linguri ulei 200 g ciuperci de padure 400 g pulpa de dovleac 2 fire de rozmarin 200 ml vin alb 600 ml supa de…
Read more »





Dovleac în caramel

25 October 2013
Dovleac_în_caramelDovleac în caramel din: unt, zahar, pulpa de dovleac, suc de ananas, ananas, felii de lamaie, piscoturi, cereale, frisca. Ingrediente: 70 g unt 3 linguri zahar 300 g pulpa de dovleac 50 ml suc de ananas felii de ananas din comot felii de lamaie ornat: piscoturi cereale frisca   Mod de preparare: Se topeşte untul…
Read more »





Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor

25 October 2013
VIn_2ÎN RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey si Pecquet asupra circulatiei sangvine si limfatice se impun cu greu. Farmacopeea epocii continua sa fie dominata de plante, dar dezvoltarea cunostintelor, deschiderea spre lume ce caracterizeaza aceasta epoca si amplul recurs la Antichitate…
Read more »





Reteta zilei: Galusti cu carne de porc si creveti

25 October 2013
Galusti_cu_carne_de_porc_si_creveti_15Galusti cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola, castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de soia, piper alb, sare, aluat.   Ingrediente: 500gr creveti, decorticati 500gr carne de porc, tocata 1 ceasca de rucola, tocata 1/2 cutie castane de apa 1/4 ceasca praz tocat…
Read more »





Miel cu legume, cimbru si scortisoara

25 October 2013
Miel_cu_legume_cimbru_si_scortisoaraMiel cu legume, cimbru si scortisoara din: carne de miel, ciuperci, vanata, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, portocale, cuisoare, vin alb sec, scortisoara, frunze de dafin, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel 500 g ciuperci o vanata doi ardei capia un ardei iute doua cepe 6 catei de usturoi doua…
Read more »





Mere umplute cu varză si sfeclă roşie

25 October 2013
Mere_umplute_cu_varza_si_sfecla_rosieMere umplute cu varză si sfeclă roşie din: mere, varza rosie, ceapa, ulei, foi de dafin, suc de mere, cimbru uscat, chimen, sfecla rosie, sare, piper. Ingrediente: 4 mere mari 1 varza rosie 1 ceapa 20 ml ulei 2 foi de dafin 200 ml suc de mere 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingurita chimen…
Read more »





Halva clasica

25 October 2013
Halva_clasicaHalva clasica din: seminte decojite de floarea soarelui, susan, miere, unt de cacal. Ingrediente: 500 g seminte decojite de floarea soarelui 120 g susan 250 ml miere 50 g unt de cacao alimentar   Mod de preparare: Seminţele de floarea-soarelui foarte bine uscate, dar nu coapte în cuptor, se râşnesc, împreună cu susanul. Apoi, pentru…
Read more »





Salată de andive cu caşcaval

25 October 2013
Salata_de_andive_cu_cascavalSalată de andive cu caşcaval din: andiva, ridichi, porumb, cascaval, otet, sos de chili, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1 andiva 2 legaturi ridichi 1 conserva de porumb (425 g) 300 g cascaval 3 linguri otet 3 linguri sos de chili sare piper 4 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat   Mod de preparare: Se…
Read more »


Ciorba de sfecla rosie cu mere

25 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_mere_02Ciorba de sfecla rosie cu mere din: sfecla rosie, supa de pui, suc de mere, cartofi, morcov, mar, foaie de dafin, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 sfecle rosii mijlocii 1 l supa de pui 150 ml suc de mere 2 cartofi 1 morcov 1 mar 1 foaie de dafin smantana sare piper ulei…
Read more »





Brioşe cu cremă şi fructe

25 October 2013
Briose_cu_crema_si_fructeBrioşe cu cremă şi fructe din: faina, sare, zahar tos, zahar vanilinat, drojdie, lapte dulce, oua, unt, frisca, coacaze rosii, zahar pudra, seminte de dovleac, sos de coacaze rosii, unt. Ingrediente: 300 g faina sare 70 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat 7 g drojdie uscata 50 ml lapte dulce 3 oua 125…
Read more »





Galuste cu cascaval in sos

25 October 2013
Galuste_cu_cascaval_in_sosGaluste cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara, ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt, smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g cartofi albi sare 3 oua circa 75 g gris piper nucsoara rasa 250 g iutari galbiori (ciuperci de padure) 250 g rosii 1 ceapa 2 catei de…
Read more »





Crema de castane preparata in casa

25 October 2013
Crema_de_castane_preparata_in_casaCrema de castane preparata in casa din: castane, lapte, zahar pudra, baton de vanilie, cacao, frisca. Castanele se crestează în X cu cuţitul, pe 2 feţe şi se coc într-o tavă la cuptor, până ce se înnegreşte coaja. Se scot din cuptor, se stropesc cu puţină apă rece, apoi se acoperă timp de 10 min.…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin

25 October 2013
Mancarica_de_pui_cu_dovleac_si_rozmarin_06Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin din: dovleac, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, supa de pui, rozmarin, sare, parmezan.   Ingrediente: ½ dovleac taiat cuburi 2-3 pulpe de pui 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca supa de pui 1 lingura rozmarin , tocat 1 lingura de sare parmezan…
Read more »





Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc

25 October 2013
Tocanita_de_cartofi_cu_morcov_si_carne_de_porcTocanita de cartofi morcov si carne de porc din: carne de porc, cartofi, ceapa, morcov, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: cateva cubulete carne de porc 200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 2-3 rosii pentru sos 75 ml de ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi legumele. Ceapa o…
Read more »





Prajiturele cu ciocolata neagra

25 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagraPrajiturele cu ciocolata neagra din: apa, margarina, zahar, sare, faina, lapte, budinca de vanilie, unt, ciocolata menaj, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 400 ml apa 100 g margarina 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 250 g faina+4 oua pentru umplutura: 500 ml lapte 1 plic budinca de vanilie 50 g unt pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »





Tarta cu legume si orez

25 October 2013
Tarta_cu_legume_si_orezTarta cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel, frunze de busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt moale 1 ou 1 praf sare 3 linguri de apa minerala 200 g faina folie de copt pentru umplutura: 100 g orez 1…
Read more »





Desert cu coaja de lamaie si scortisoara

25 October 2013
Desert_cu_coaja_de_lamaie_si_scortisoaraDesert cu coaja de lamaie si scortisoara din: lapte, apa, orez, faina de orez, zahar vanilinat, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: un litru lapte rece un litru apa 100 g orez 2 linguri faina de orez un pliculet zahar vanilinat 300 g zahar o lingurita coaja rasa de lamaie scortisoara   Mod de preparare:…
Read more »





Tocanita aromata cu carne de vitel

25 October 2013
Tocanita_aromata_cu_carne_de_vitelTocanita aromata cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, cartofi, bulion, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei, patrunjel, foaie de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vitel 4 cepe 8 cartofi 2 linguri bulion 6-7 catei de usturoi tocati 1 cana apa fierbinte sau supa de legume sare piper ulei patrunjel 1…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie

24 October 2013
Inghetata_delicioasa_de_vanilie_07Inghetata delicioasa de vanilie din: smantana, lapte, zahar pudra, galbenus de ou, vanilie.   Ingrediente: 400 de grame de smantana 300 ml de lapte 10 linguri de zahar pudra 3 galbenusuri de ou 1 bucata vanilie sau esenta de vanilie, dupa gust     Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilie  și 3 linguri…
Read more »





Tarte cu mozzarella si somon

24 October 2013
Tarte_cu_mozzarella_si_somonTarte cu mozzarella si somon din: faina, unt, apa, somon fume, branza mozzarella, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, migdale, miez de nuca, rosii uscate. Ingrediente: 150 g faina 75 g unt 50 ml apa 300 g somon fume 250 g branza mozzarella un ou 200 ml smantana 50 g cascaval o legatura de…
Read more »





Paste cu legume şi sos

24 October 2013
Paste_cu_legume_si_sosPaste cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare, piper, seminte de mac. Ingrediente: 400 g paste 400 g fasole doi morcovi 200 g porumb din conserva cimbru uscat doua cepe albe doi catei de usturoi 150 ml ulei de masline 250 ml…
Read more »





Ruladă de porc cu sos

24 October 2013
Rulada_de_porc_cu_sosRuladă de porc cu sos din: carne de porc cu sorici, carne de porc tocata, ceapa rosie, usturoi, broccoli, ardei capia, rosii, oregano, unt, marar, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: un kilogram carne de porc cu sorici 500 g carne de porc tocata o ceapa rosie 4 catei de usturoi 500 g broccoli…
Read more »





Supa-crema de orez cu verdeata

24 October 2013
Supa_crema_de_orez_cu_verdeata_03O reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua, smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar.   Ingrediente: 1,5 I zeamă de carne 200 g orez 2 ouă 1 pahar de smântână 20 g unt 200 g făină 1 lămâie sare 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar   Mod de preparare:…
Read more »





Vinul este un medicament inca din Antichitate

24 October 2013
Vin_3Istoria medicinii ne învata ca vinul, din momentul descoperirii lui, a fost inclus pe scara larga în arsenalul terapeutic. In Antichitatea greco-romana deja, apoi în Evul Mediu, în Renastere, în secolul  Luminilor care a vazut nascându-se Revolutia Industriala, vinul a fost, în medicina traditionala, un remediu curent. El si-a pastrat acest loc onorabil pâna când…
Read more »





Pui cu fructe

24 October 2013
Pui_cu_fructe.pngO reteta delicioasa de frigarui de pui cu: ulei, sare, boia, kiwi, portocale, ananas, smantana, iaurt, suc de ananas, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui ulei sare 1 praf de boia 2 kiwi 2 portocale 12 felii de ananas (din compot) 4 linguri de smântână 4 linguri iaurt 4 linguri de suc de…
Read more »





Friptura delcioasa de vita

24 October 2013
Friptura_de_vita.pngO reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare. Ingrediente: 1kg carne de vacă 2 morcovi 2 cartofi 2 păstârnaci 2 ardei graşi verdeaţă 1 foaie de dafin 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare:   Pui carnea în apă…
Read more »





Rata umpluta cu ceapa si costita

24 October 2013
Rata umplutaO reteta delicioasa de rata umpluta cu: carne de porc, oua, ceapa, costita afumata, cartofi, ulei, piper, sare, varza rosie, mere, zahar.   Ingrediente: 1 rată de 1,5 kg 300 g carne de porc 2 ouă 50 g ceapă 150 g costiţă afumată 400 g cartofi 150 ml ulei piper sare Ingrediente garnitură: 800 g…
Read more »





Sărmăluţe cu carne de curcan

24 October 2013
Sarmalute_cu_carne_de_curcan.pngO reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper, cimbru, smantana. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 verze mijlocii  murate 1 legătură ceapă verde 1 cub concentrat de legume 1 cană orez 1 legătură pătrunjel 3-4 roşii 50 ml ulei pi­per o mână…
Read more »





Piept de curcan cu sos de gogoşari

24 October 2013
Piept_de_curcan_cu_sos_de_gogosariPiept de curcan cu sos de gogoşari din: piept de curcan, gogosari, rosii, ceapa, morcov, dovlecei, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan 5 gogosari 2 rosii 2-3 cepe 1 morcov 2 dovlecei 1 morcov 2 dovlecei 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou

24 October 2013
Cotlete_de_porc_in_crusta_de_parmezan_cu_ou_07Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou din: oua, pesmet, parmezan, cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, lamaie.   Ingrediente: 2 oua 1 cana pesmet 3/4 ceasca parmezan ras 4 cotlete de porc sare si piper negru proaspat macinat 6 linguri ulei de masline felii de lamaie, pentru servire   Mod…
Read more »





Omleta cu ardei gras si file de cod

24 October 2013
Omleta_cu_ardei_gras_si_file_de_codOmleta cu ardei gras si file de cod din: oua, marar, sare, piper, smantana, ulei, patrunjel, file de cod, ardei gras, ceapa, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 oua 1 legatura marar tocat sare piper 2 linguri smantana ulei patrunjel pentru umplutura: 1 file de cod 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa…
Read more »





Chec sarat cu ardei capia si ton

24 October 2013
Chec_sarat_cu_ardei_capia_si_tonChec sarat cu ardei capia si ton din: oua, faina, ulei, sare, ton, ardei capia, zeama de lamaie, foaie de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana faina 4 linguri ulei sare, dupa gust 1 conserva de ton in suc propriu 3 ardei capia copti si curatati zeama de la 1 lamaie foaie de copt  …
Read more »





Mic dejun cu fructe de pădure

24 October 2013
Mic_dejun_cu_fructe_de_padureMic dejun cu fructe de pădure din: faina de secara, faina alba, ou, sare, miere, amestec seminte, ulei, apa, frisca, nuca de cocos, fructe de padure, zahar vanilinat. Ingrediente: 150 g faina de secara 90 g faina alba un ou un sfert de lingurita cu sare 100 ml miere 100 g amestec seminte 50 ml…
Read more »





Pui cu masline si sos de lamaie

24 October 2013
Pui_cu_masline_si_sos_de_lamaiePui cu masline si sos de lamaie din: piept de pui, ceapa, masline, lamaie, supa de legume, ardei gras, ulei, mustar, pudra de coriandru. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 cepe 200 g masline 1 lamaie 200 ml supa de legume 1 ardei gras rosu 100 ml ulei 1 lingurita mustar 1 lingurita pudra…
Read more »





Linte cu usturoi, telina si patrunjel

24 October 2013
Linte_cu_usturoi_telina_si_patrunjel_04Linte cu usturoi, telina si patrunjel din: linte, telina, usturoi, patrunjel verde, ulei, vin, sare, piper.   Ingrediente: 600 g linte fiarta 300 g telina 1 morcov 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 3 linguri ulei 3 linguri vin alb sare piper rozmarin o cana supa de legume   Mod de…
Read more »





Budinca cu miere si nuci

24 October 2013
Budinca_cu_miere_si_nuciBudinca cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2 linguri faina de orez 5 g unt o lingura apa de trandafiri pentru servit: miere nuci   Mod de preparare: Laptele si zahărul se pun pe foc si se amestecă…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si carne de porc

24 October 2013
Orez_cu_legume_si_carne_de_porc_05Orez cu legume si carne de porc din: ulei, morcovi, mazare, castane, porumb, orez fiert, carne de porc fiarta, arpagic, ulei de susan, ceapa.   Ingrediente: 1 lingura de ulei 1/2 ceasca de morcovi, cubulete 1 cana de mazare 1 cutie castane 1 cutie porumb 4-5 cani de orez fiert, rece 1 1/2 cesti carne…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata in sos

24 October 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_in_sosArdei umpluti cu carne tocata in sos din: carne tocata, ardei grasi, rosii, orez, ceapa, praz, patrunjel, marar, oua, sare, piper, foi de dafin, folie de aluminiu, ulei. Ingrediente: 1 kg carne tocata 8 ardei grasi 8 rosii 100 g orez 2 cepe 1 praz 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 oua sare piper…
Read more »





Clatite marocane

24 October 2013
Clatite_marocaneClatite marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare, ou, ulei, unt, miere. Ingrediente: o masura faina o masura gris fin 3 masuri apa calduta o lingura drojdie proaspata un plic praf de copt 1/2 lingurita sare un ou pentru prajit: ulei pentru servit: unt miere   Mod de preparare: Grişul, sarea…
Read more »





Efectele vinului asupra organismului atunci cand depunem efort fizic sau facem sport

24 October 2013
Efectele_vinului_asupra_organismului_03Vreme de secole, vinul a însotit efortul fizic al lucratorilor, întrucât exista convingerea ca el da energie si elan celui ce munceste. In septembrie 1949, un congres medical care a avut loc la Bordeaux ajungea la urmatoarea concluzie: „Lucratorul trebuie sa bea mai mult de un litru pe zi, iar intelectualul mai mult de o…
Read more »





Desert cu lapte

24 October 2013
Desert_cu_lapteDesert cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune. Ingrediente: un pachet foi de amidon (400 g amidon) un kilogram zahar 3 litri lapte 2 pliculete zahar vanilinat cateva picaturi apa de trandafiri 200 g nuci macinate pentru servit la alegere: boabele…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro