Retete de toamna:
Diluarea si filtrarea, faze care completeaza procesul de productie a whisky-ului
28 October 2013
La
finalul procesului de maturare, care este precedat de adaugarea de apa
demineralizata – cu scopul de a scadea gradatia de alcool, dar si de a
evita ca învechirea sa se produca mai încet tinând pline butoaiele mai
mult decât e necesar – butoaiele sunt sondate pentru a controla stadiul
lor si continutul. Desi gradatia…
Read more »
Read more »
Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia
28 October 2013
Fabrica
Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan
Moortgat, la Breendonk. La sfârşi¬tul Primului Război Mondial,
întreprin¬derea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene.
Astfel, în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin
utilizarea unui tip…
Read more »
Read more »
5 retete cu gutui la doar un click distanta
28 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Budinca din malai cu stafide si gutui
Budinca din malai cu stafide si gutui…
Read more »
Read more »
Invata acum sa prepari retete cu nuci
28 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Halva de nuci Halva de nuci din: nuci,
unt clarifiat, lapte, lapte praf, spuma…
Read more »
Read more »
Dieta cu salate
28 October 2013
Vrei
sa-ti prepari un meniu delicios, care sa te ajute in acelasi timp sa
slabesti? Alege salatele de vara! Ele trebuie sa contina vegetale
variate, cantitati moderate de proteine si, pentru gust, sosuri aromate
si fara calorii. Combinatia dintre legumele proaspete şi carnea slaba,
de…
Read more »
Read more »
Berea belgiana Floreffe
28 October 2013
Fabrica
Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant),
profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le
potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe
şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea
produselor culinare şi a berilor excelente…
Read more »
Read more »
Distilarea, etapa a procesului de productie a whisky-ului
28 October 2013
Pentru
distilarea whisky-ului de malt scotienii folosesc un pot still,alambic
cu distilare discontinua, care este încalzit pâna la punctul de fierbere
al alcoolului (mai jos decât cel al apei). Vaporii mai usori se ridica
în gâtul recipientului, în timp ce aceia mai grei cad înapoi…
Read more »
Read more »
Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna
28 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu…
Read more »
Read more »
Retete simple si pline de gust cu ardei copti
28 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Orez cu…
Read more »
Read more »
Dieta energizanta
28 October 2013
Iarna
ziua este atat de scurta incat n-ai cum sa stai afară suficient de mult
ca sa-ti faci stocul de vitamina D. Consecinta? Te simţi obosita,
uneori chiar depresiva şi asta te indeamna sa mananci mai mult, ca sa te
simti in forma. Solutia este…
Read more »
Read more »
Faza de invechire in procesul de productie a whisky-ului
28 October 2013
Distilarii
îi urmeaza faza de învechire, care influenteaza în mod determinant
gustul final al whisky-ului; în realitate moleculele aromatice ale
bauturii, interactioneaza cu cele ale lemnului din butoaiele în care
lichidul este lasat sa matureze, finisând caracteristicile organoleptice
ale produsului cu mirosuri si arome specifice.…
Read more »
Read more »
Berea belgiana De Koninck
28 October 2013
Fabrica
De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea
de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei,
tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile
prestabilite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a
principalelor produse…
Read more »
Read more »
Retete delicioase cu vinete
28 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Musaca
de vinete cu…
Read more »
Read more »
Retete delicioase cu pere
28 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Desert cu pere Desert cu pere din: pere,
miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece,…
Read more »
Read more »
Ai vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o dietă?
28 October 2013
Ai
vrea să scapi de kilogramele în plus, dar nu te încântă ideea să ții o
dietă. Nici nu trebuie. Încearcă întâi să-ți schimbi obiceiurile
alimentare și vezi ce se întâmplă. Sunt mari șanse să ai parte de o
surpriză plăcută. Dacă vrei să declari…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata de casa
28 October 2013
Ciocolata
de casa din: lapte praf, zahar, apa, unt, cacao. Ingrediente: 250 gr
de lapte praf 300 gr de zahar 100 ml apa 100 gr de unt 40 de grame de
cacao fructe uscate Mod de preparare: Se amesteca apa cu zahar si…
Read more »
Read more »
Salata de creveti si cartofi cu broccoli
28 October 2013
Salata
de creveti si cartofi cu broccoli din: cartofi noi, broccoli, zahar,
mustar, otet, ulei de soia, ceapa, creveti, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g cartofi noi 400 g broccoli 1 praz zahar 1 lingura
mustar 4 linguri otet 6 linguri ulei de soia 2…
Read more »
Read more »
Medalion de somon cu piersici in sos
28 October 2013
Medalion
de somon cu piersici in sos din: medalion de somon, piersici, suc de
lamaie, suc de portocala, zahar brun, unt, ulei de masline, coriandru
verde, patrunjel, sare, piper, vin alb, vin ars. Ingrediente: 2 bucati
medalion somon (aproximativ 200 g fiecare) 2 piersici mari…
Read more »
Read more »
Chiftele cu cartofi
28 October 2013
Chiftele
cu cartofi din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, piper, ulei, ciuperci,
unt, smantana, marar. Ingrediente: 7 cartofi mari 3 cepe un ou 3
linguri faina sare piper ulei pentru prajit pentru sos: 200 g ciuperci
2-3 linguri faina 30 g unt 40 ml apa…
Read more »
Read more »
Baclava cu fructe uscate
28 October 2013
Baclava
cu fructe uscate din: foi de placinta, smochine, fructe de goji, apa de
flori de portocal, unt. Ingrediente: un pachet foi de placinta 200 g
smochine 200 g fructe de goji 2 linguri apa de flori de portocal 100 g
unt Mod de…
Read more »
Read more »
Terină de porc cu măsline
28 October 2013
Terină
de porc cu măsline din: ceafa de porc, ceapa, usturoi, supa de pui, suc
de rosii, masline verzi, capere, cimbru, oua, pesmet, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 800 g ceafa ce porc fara os 2 cepe 2 catei de
usturoi 300 ml supa de pui…
Read more »
Read more »
Rulouri de piept de pui cu sos
28 October 2013
Rulouri
de piept de pui cu sos din: file de piept de pui, ciuperci, ardei
capia, morcov, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, oregano,
ceapa, branza camembert, lapte, unt, nucsoara, sare, piper. Ingrediente:
pentru rulouri: 800 g file de piept de pui 250…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu mustar
28 October 2013
Friptura
de porc cu mustar din: pulpa de porc, mustar cu boabe, faina, ulei,
apa, sare, piper, miex de legume, cartofi, marar. Ingrediente: un kg
pulpa de porc 4 linguri mustar cu boabe o lingura cu faina 2 linguri
ulei 1/2 l apa sare piper…
Read more »
Read more »
Etape ale procesului de productie a whisky-ului: maltarea, mashing si fermentatia
28 October 2013
Procesul
de productie a whisky-ului se desfasoara în mod general (si în special
pentru whisky-urile de malt, care se obtin din anumite cereale maltate)
în cinci faze: prima consta în prepararea cerealelor, denumita si
maltare sau malting, care la rândul sau se subdivide în infuzie,…
Read more »
Read more »
Traditia berii in Belgia si Luxemburg
28 October 2013
BELGIA
Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei
caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor
centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în spate o
traditie rafinata. Aceasta tara de dimensiuni reduse ocupa o pozitie de
prim-plan printre…
Read more »
Read more »
Pate de ficat de rata
28 October 2013
Pate
de ficat de rata din: ficat de rata, unt, usturoi, ceapa, coniac,
cimbru, smantana, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficat de rata 220 g
unt 2 catei de usturoi 2 cepe mici 4 linguri coniac o lingurita cimbru 2
linguri smantana sare piper pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de mazare cu carnaciori de curcan
28 October 2013
Supa
de mazare cu carnaciori de curcan din: ulei de masline, carnati de
curcan, ceapa, usturoi, cimbru, oregano, mazare, supa de pui, apa, ardei
gras rosu, ardei gras verde, sare, piper, otet. Ingrediente: 4
lingurite ulei de masline 4 carnati de curcan, feliati 1…
Read more »
Read more »
Crema de ciocolata neagra
28 October 2013
Crema
de ciocolata neagra din: oua, zahar, zahar vanilinat, ciocolata neagra,
lapte. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar un plic zahar vanilinat 100 g
ciocolata neagra 500 ml lapte Mod de preparare: Se pune laptele la
fiert cu zahărul şi zahărul vanilinat. Intre timp,…
Read more »
Read more »
Piure cu ciuperci şi broccoli
28 October 2013
Piure
cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci,
ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia,
broccoli, sos de soia, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mai mari
100 g unt 250 ml lapte 500 g amestec de ciuperci…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu struguri si nuci
28 October 2013
Pui
umplut cu struguri si nuci din: pui, struguri albi, miez de nuca, vin,
condimente cajun, condimente, morcovi, ulei de masline, foaie de dafin,
cimbru verde, usturoi, busuioc verde, sare de mare, piper mozaic.
Ingrediente: 1 pui 300 g struguri albi sau negri 150…
Read more »
Read more »
Crema caramel cu migdale
28 October 2013
Crema
caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri,
migdale. Ingrediente: 500 ml lapte o lamaie 225 g zahar 3 oua 2
galbenusuri 2 linguri apa calda pentru servit: 50 g migdale Mod de
preparare: Laptele şi coaja rasă de lămâie se fierb…
Read more »
Read more »
Aperitiv delicios cu ciuperci
28 October 2013
Aperitiv
delicios cu ciuperci din: cartofi, faina, sare, oua, ciuperci, ulei.
Ingrediente: 10 cartofi 2 linguri faina sare pentru umplutura: 3 oua 3
linguri ciuperci o lingurita ulei Mod de preparare: Cartofii se curăţă
de coajă, după care se taie cuburi şi se pun…
Read more »
Read more »
Tulburari cauzate de consumul excesiv de vin
28 October 2013
TULBURARI
NEUROLOGICE ÎN EXCESUL ALCOOLIC Intensificarea durerilor de cap
Persoanele hipersensibile pot avea cefalee dupa ce beau vin. Aceasta se
datoreaza unor substante chimice care se gasesc în vin în cantitate mai
mare sau mai mica: histamina, tiramina, dar mai ales sulfiti si uneori
metanol.…
Crap cu mamaliguta
21 October 2013
Crap
cu mamaliguta din: crap, untdelemn, ceapa, usturoi, cimbru, pasta de
tomate, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 crap proaspat, de circa 750 g
3 linguri untdelemn 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1/4 lingurita cimbru
uscat maruntit 2-3 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit zahar sare
piper negru macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole cu roşii
21 October 2013
Fasole
cu roşii din: fasole verde, ulei, rosii, sare, frunze de patrunjel,
frunze de telina, frunze de dafin. Ingrediente: 8 kg fasole verde 0,75 l
ulei 4,5 kg rosii 7 linguri sare frunze de patrunjel si de telina 6
frunze de dafin Mod de preparare: Păstăile de fasoe rupte le căleşti
în ulei, aproximativ…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci si menta
21 October 2013
Ravioli
cu nuci si menta din: ravioli, zahar, unt, nuci, frunze de menta.
Ingrediente: 1 pachet ravioli cu branza 1/2 pahar zahar 1 cubulet unt
100 g nuci frunze de menta Mod de preparare: Prepari ravioli conform
instrucţiunilor de pe ambalaj. îi pui la scurs. Opreşti un pahar din apa
în care au fiert.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in sos de rosii cu usturoi
21 October 2013
Pui
in sos de rosii cu usturoi din: carne de pui, ceapa, ardei gras,
ciuperci, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, cimbru,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 de grame de carne de pui 2
cepe 2 ardei grasi 200 de grame de ciuperci 500 de grame de sos de
rosii…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu seminte
21 October 2013
Supa
crema de dovleac cu seminte din: unt, ceapa, usturoi, faina, nucsoara,
dovleac, supa de legume, zahar, ulei de masline, paine neagra, seminte
de floarea soarelui, sare, piper negru. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa 1
catel de usturoi 1 lingura fiana un varf de cutit nucsoara rasa 350 g
dovleac – cubulete 600 ml…
Read more »
Read more »
Bomboane cu cacao si ciocolata
21 October 2013
Bomboane
cu cacao si ciocolata din: ciocolata menaj, unt, cacao, nuca, lapte,
esenta de rom. Ingrediente: 800 g ciocolata menaj 150 g unt 200 g cacao
150 g nuca zdrobita grosier 2 linguri cu lapte rece esenta de rom Mod
de preparare: Dai prin râzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată,
iar restul o rupi…
Read more »
Read more »
Sfeclă umplută cu branza si nuci
21 October 2013
Sfeclă
umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt,
marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci
tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de
nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit Mod de preparare: Speli
bine, sub jet de apă,…
Read more »
Read more »
Nu ratati supele crema cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in lumea antica: Egipt, Grecia, Roma si Gallia
21 October 2013
VINUL
ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a
cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest
sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru
ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la
ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »
Read more »
Descopera retete delicioase cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos
21 October 2013
Legume
la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline,
scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.
Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci,
feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita
scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri
rosii, fara samburi 1…
Read more »
Read more »
Limonada cu menta
21 October 2013
Limonada
cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6
lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata
(sau 1 litru de apa rece ca gheata) Mod de preparare: Se extrage
sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se
dizolva. Se…
Read more »
Read more »
Cele mai gustoase deserturi cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
Read more »
Tocanite de cartofi cu carne
21 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan
Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei
de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Retete de sezon cu dovleac pentru cei dragi
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »
Read more »
Retete simple si rapide de tocanita cu ficatei
21 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de ficătei
Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii,
usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »
Read more »
5 retete cu dovleac de incercat in aceasta toamna
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »
Read more »
Retete apetisante de placinte cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de placinte
21 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei:
Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou,
apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de
vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar
21 October 2013
Muschi
de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet
de porc, smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4
ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de
porc Ingrediente sos: 1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite
mustar 2 cepe, fin…
Read more »
Read more »
Merluciu la cuptor, cu sos de roşii
21 October 2013
Merluciu
la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi,
patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg
merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel piper condiment din legume uscate Mod de preparare: Speli
peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu sfecla rosie
21 October 2013
Salata
picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi,
hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g
sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de
hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel
Mod de preparare: Speli bine…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu sos de lamaie
21 October 2013
Antricot
de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai,
faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate
de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri
faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb
macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Chiftelute aromate cu ciuperci
21 October 2013
Chiftelute
aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja
500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet
ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin
maşina de tocat. Speli ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Gogosari murati
21 October 2013
Gogosari
murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de
piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari
rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l
apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin
Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra
20 October 2013
Prajiturele
cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.
Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de
zahar 50 de grame de unt Mod de preparare: Intr-un castron topiti
ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se
raceasca.…
Read more »
Read more »
Tu gateste placinte delicioase, noi te ajutam cu retetele
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei
copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete
de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina,
sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »
Read more »
Retete de tocanite
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vacuta cu
cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de
vita, oase de vita,…
Read more »
Read more »
Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete
20 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
Read more »
Retete de placinte
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si
stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar,
margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente:
380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »
Read more »
3 retete cu poze de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste
si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din:
ciuperci asortate, muschi…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii
si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii,
ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »
Read more »
Retete savuroase de placinte
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu
dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare,
drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Castraveciori în otet
20 October 2013
Castraveciori
în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper
boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg
castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere
piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana
de usturoi …
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei
20 October 2013
Cartofi
umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei,
ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6
cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare
piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel Mod de
preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat
20 October 2013
Frigarui
de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa,
usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare. Ingrediente
sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3
linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1
lingura de ghimbir…
Read more »
Read more »
Gogosi cu carnati si sos picant
20 October 2013
Gogosi
cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou,
ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de
dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g
faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata
sare 1 ou 200…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi
20 October 2013
Placinta
cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de
copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt
faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura
patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »
Read more »
Ceapă cu ardei iuţi
20 October 2013
Ceapă
cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200
g sare neiodata Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt
ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »
Read more »
Bors cu fasole rosie
20 October 2013
Bors
cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors,
leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g)
fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors
proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute coapte
20 October 2013
Chiftelute
coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov,
pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii
paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina Mod de preparare: Intr-un
bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la cuptor cu morcovi si sos
20 October 2013
Pulpe
de pui la cuptor cu morcovi si sos din: pulpe de pui, morcovi, ceapa,
ulei de floarea soarelui, caju, frunze de coriandru, miere, sos dulce de
ardei iute, coaja de portoca,a, zeama de lime, coaja de lime, otet din
orez, piure de rosii, ghimbir. Ingrediente: 8 pulpe de pui 300-400 g de
morcovi tineri…
Read more »
Read more »
Piept de pui in foitaj
20 October 2013
Piept
de pui in foitaj din: foitaj, piept de pui, ou, branza de oaie,
smantana, rosii, ulei, sare, piper, ou, salata verde, rucola.
Ingrediente: pentru aluat: 1 pachet foitaj pentru umplutura: 1 piept de
pui 1 ou 200 g branza de oaie zdrobita cu furculita 50 g smantana 2
rosii ulei sare piper pentru decor:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita
20 October 2013
Salata
de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de
vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana,
guacamole. Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri
condimente, dupa preferinta 4 cesti salata verde tocata 2 cani de rosii
tocate 1 cana branza cheddar, rasa iaurt sau…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere caramelizate
20 October 2013
Prajitura
cu pere caramelizate din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina,
zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar. Ingrediente: blat: 125 ml sirop
gros de zahar sau miere 125 ml lapte 1 ou 1 lingura ghimbir proaspat
ras 550 g faina 50 g zahar tos 1 lingurita bicarbonat 50 g unt un varf
de cutit…
Read more »
Read more »
Mancarica de fasole cu legume si cod
20 October 2013
Mancarica
de fasole cu legume si cod din: fasole, ceapa, morcovi, bulion, ulei,
sare, piper, patrunjel, usturoi, fileuri de cod, zeama de lamaie.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 4 linguri bulion ulei
sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 2 fileuri de cod
zeama de la o lamaie…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi si cartofi
20 October 2013
Supa
de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry,
cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana.
Ingrediente: 1 ceapa de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita de curry pudra 3 cartofi dulci mari 3 morcovi mari 2 cani
supa de pui sare piper 100 g crutoane…
Read more »
Read more »
Fasole batuta cu usturoi
20 October 2013
Fasole
batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei,
sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 1/2 lingurita boia 3 catei
de usturoi pisati 2 linguri bulion ulei sare Mod de preparare: Ţii
fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de
mai multe ori.…
Read more »
Read more »
Sufleu delicios de gutui
20 October 2013
Sufleu
delicios de gutui din: gutui, zahar, unt, galbenus, rachiu de mere,
cuisoare, zahar praf. Ingrediente: 450 g cubulete de gutui 3 linguri
zahar 30 g unt 1 galbenus 2 albusuri 1 lingura rachiu de mere 2 cuisoare
1 lingura zahar praf Mod de preparare: Porniţi cuptorul şi ungeţi cu
unt o formă de…
Read more »
Read more »
Cornete cu branza si ceapa verde
20 October 2013
Cornete
cu branza si ceapa verde din: aluat foitaj, ulei, branza de oaie, ceapa
verde, unt, patrunjel, branza camembert, ridichi de luna. Ingrediente: 1
pachet de aluat foitaj ulei pentru umplutura: 300 g branza de oaie 50 g
unt moale 1 legatura de ceapa verde cateva fire de patrunjel tocat 200 g
branza camembert 1…
Read more »
Read more »
Ardei capia muraţi, cu usturoi
20 October 2013
Ardei
capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa,
zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar. Ingrediente: 1 kg
ardei capia rosii 2 capatani de usturoi 800 ml otet 1 lingura de sare
200 ml apa 150 g zahar 2 linguri piper boabe 6 foi de dafin 2 linguri
seminte…
Read more »
Read more »
Tarta cu stafide si mere
20 October 2013
Tarta
cu stafide si mere din: faina, zahar, unt, galbenusuri, apa, lapte,
mere, stafide, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: aluat: 150 g
faina 100 g zahar 170 g unt rece, taiat in cubulete 2 galbenusuri batute
cu 2 linguri apa sare umplutura: 100 g faina 75 g zahar 50 ml ulei 50
ml lapte 800…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de piept de pui cu fasole si rosii
20 October 2013
Mancarica
de piept de pui cu fasole si rosii din: ulei, piept de pui, ardei gras,
ceapa, paprika, oregano, chimen, praf de usturoi, piper rosu, fasole
neagra, fasole alba, rosii, supa de pui, porumb. Ingrediente 1 lingura
de ulei vegetal 1 kg piept de pui fara piele, taiat cuburi 1 ceasca
ardei gras, tocat…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu legume si afumatura
20 October 2013
Ciorba
de fasole cu legume si afumatura din: fasole boabe, morcovi, pastarnac,
boia, bulion, telina, sare, cimbru, piper, ciolan afumat, tarhon.
Ingrediente: 700 g fasole boabe 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 lingurita boia
1 pahar de bulion 1 telina sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon
tocat Mod de rpeparare: Pui fasolea la…
Read more »
Read more »
Coltunasi la cuptor
20 October 2013
Coltunasi
la cuptor din: oua, faina, apa, carne de curcan, ciuperci, ceapa, sare,
piper, ulei, supa de legume, unt. Ingrediente: pentru aluat: 6 oua
faina cat cuprinde 5-6 linguri de apa pentru umplutura: 500 g carne de
curcan, taiata cubulete 200 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa sare piper 3
linguri de ulei 1 cana…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu orez si marar
20 October 2013
Supa
crema de dovlecei cu orez si marar din: ceapa, ulei, dovlecei, cartofi,
orez, lapte, galbenus, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 1 ceapa
mare 2 linguri ulei 2 dovlecei de dimensiune medie 3 cartofi 2 linguri
orez 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 galbenus sare piper 1 legatura
marar verde Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si gutui
20 October 2013
Tarta
cu mere si gutui din: faina, unt, sare, lapte, gutui, unt, zahar tos,
scortisoara, mere, zeama de lamaie, faina, galbenus, zahar brun.
Ingrediente: pentru crusta (foaie) 250 g faina 250 g unt rece din
frigider, taiat cubulete 1 lingurita de sare 125 ml lapte rece pentru
umplutura: 2 gutui mari 50 g unt 50…
Read more »
Read more »
Mamaliga coapta cu cascaval si bacon
20 October 2013
Mamaliga
coapta cu cascaval si bacon din: malai, sare, unt, cascaval, branza
telemea, oua, bacon, sare, piper. Ingrediente: 300 g malai o lingurita
sare o lingura unt 300 g cascaval 200 g branza telemea 6 oua 2-3 felii
bacon sare piper Mod de preparare: Se prepară mămăliga: se pun la
fiert 2,5 I apă…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de tocanite
19 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de porc, cu bere
Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa,
usturoi, bere neagra, ketchup,…
Read more »
Read more »
Retete de placinta cu mere
19 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ceapa,
cimbru si mere Placinta cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt,
ceapa, cimbru, mere. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde
cu grosimea 5 mm 50 g de unt nesarat,…
Read more »
Read more »
Retete cu gutui pe placul familiei tale
19 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Supă de pui cu gutui Supă de pui cu gutui
din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt,
ou, cimbru, patrunjel verde, sare.…
Read more »
Read more »
Tocanite cu carne sau legume
19 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vita cu legume si
rozmarin Tocanita de vita cu legume si rozmarin din: carne de vita,
faina, concentrat de vita,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciocolata cu frisca
19 October 2013
Ciocolata
cu frisca din: lapte praf, zahar, cacao, sare, lapte, gheata, frisca,
ciocolata. Ingrediente: 1/3 cana lapte praf 1/3 cana de zahar 1/4
ceasca de cacao 1 varf de cuțit de sare 1 cana de lapte 3 cesti de
gheata frisca ciocolata Mod de preparare: Se amesteca laptele praf,
zahar, cacao și sare…
Read more »
Read more »
Dovlecei în otet
19 October 2013
Dovlecei
în otet din: dovlecei, zahar, sare, otet, crengute de marar.
Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare otet
crengute de marar Mod de preparare: Speli dovleceii, îi tai felii,
după care îi pui în borcane, cu o lingurita de sare si 1 lingurita de
zahar pentru fiecare borcan. Aşezi crenguţe…
Read more »
Read more »
Chiftelute prajite cu garnitura de cartofi
19 October 2013
Chiftelute
prajite cu garnitura de cartofi din: carne de curcan, ceapa de porc,
ceapa, oua, cartofi, praz, marar, patrunjel, sare, piper, paine, ulei,
faina. Ingrediente: 500 g carne de curcan 500 g ceafa de porc 2 cepe 2
oua 3 cartofi 1 praz (numai partea alba) 1 legatura marar 1 legatura
patrunjel sare piper 300…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata si orez
19 October 2013
Ardei
umpluti cu carne tocata si orez din: ardei, carne tocata, orez, ceapa,
ou, rosii, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper.
Ingrediente: 12 ardei 700 g carne tocata (amestec porc si vita) 1/2
pahar orez 2 cepe 1 ou 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 1
praz, numai partea alba…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si lamaie
19 October 2013
Prajitura
cu prune si lamaie din: prune, iaurt, oua, zahar pudra, faina, ulei,
zahar vanilat, praf de copt, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 500 g
prune 250g iaurt 5 oua 300 g zahar pudra 500 g faina 125 ml ulei 1
lingurita zahar vanilat 1 linguita praf de copt 1 lingurita coaja rasa
de lamaie…
Read more »
Read more »
Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc
19 October 2013
Placinta
cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf
de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de
capra, cotlete de porc fara os, sare, piper, busuioc. Ingrediente:
pentru aluat: 15 linguri ulei 15 linguri apa minerala 1 praf de copt
stins cu zeama de lamaie faina…
Read more »
Read more »
Prune in aluat de foitaj
19 October 2013
Prune
in aluat de foitaj din: lamai, aluat, prune, unt, migdale, galbenus,
zahar, zahar praf. Ingrediente: 6 lamai 500 g aluat de foitaj 200 g
prune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 400 g
zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Se topeşte untul şi se
amestecă cu…
Read more »
Read more »
Salata de dovleci si morcovi
19 October 2013
Salata
de dovleci si morcovi din: dovlecel, morcovi, mix de salata, rosii,
sparanghel, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, unt, ulei.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 morcovi 1 pachet mix de salata 4 rosii 2-3
bucati de sparanghel sare piper ulei de masline zeama de la o lamaie 1
lingura de unt 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de ardei copti cu busuioc
19 October 2013
Supa
de ardei copti cu busuioc din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii,
usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg
ardei (rosii, galbeni, portocalii) 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina 2-3 rosii
1 catel de usturoi 1-2 bborcanele iaurt busuioc 1 lingurita unt sare
otet balsamic Mod de preparare: Coci ardeii, ii…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu ciuperci
19 October 2013
Rulada
de carne cu ciuperci din: cotlet de porc, ciuperci, bacon, sare, piper,
cimbru, usturoi, ulei. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 400 g
ciuperci 10 felii bacon sare piper cimbru 6 catei usturoi 2 linguri ulei
pentru calit 1 lingura ulei pentru uns tava Mod de preparare: Tai
cotletul în aşa…
Read more »
Read more »
Musaca de dovleac cu sunca
19 October 2013
Musaca
de dovleac cu sunca din: dovleac, sunca, smantana, marar, cascaval,
sare, piper, otet, ulei, pesmet, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg dovleac
curatat 100 g sunca presata 1 cutie smantana (circa 200g) 1 legatura
marar 200 g cascaval sare piper 1 lingura otet 1 lingura ulei 1 lingura
pesmet 2-3 catei de usturoi Mod de…
Read more »
Read more »
Tort delicios cu struguri
19 October 2013
Tort
delicios cu struguri din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac,
lapte, frisca, oua, boabe de struguri. Ingrediente: 250 g unt 300 g
zahar 6 oua 350 g faina 4 linguri seminte de mac 3 linguri lapte crema:
350 g zahar 375 ml lapte 650 g frisca 7 oua ornare: 500 g boabe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mic dejun delicios cu oua si sunca
19 October 2013
Mic
dejun delicios cu oua si sunca din: apa, smantana, usturoi, unt, sare,
piper, gris, cascaval, oua, sunca, ceapa verde, lapte. Ingrediente: 1
2/3 cani de apa 1 cana de smantana 2 catei de usturoi, pisat 2 linguri
de unt 1 lingurita de sare 1/4 lingurita piper 2/3 ceasca gris 1 1/4
cesti cascaval…
Read more »
Read more »
Cornete cu fistic si caramel
19 October 2013
Cornete
cu fistic si caramel din: cornete inghetata, crema de branza, frisca,
fistic, topping de caramel, sare. Ingrediente: 4 cornete inghetata 150 g
crema de branza 100 ml frisca lichida o mana fistic crud, curatat
topping de caramel un praf sare Mod de preparare: Bateţi frişca,
până se întăreşte. Frecaţi crema de brânză…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu sunca
19 October 2013
Supa
crema de praz cu sunca din: cartofi, praz, usturoi, ulei, smantana,
margarina, supa de radacinoase, sare, piper, sunca. Ingrediente: 4
cartofi 2 fire de praz 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 100 ml smantana
pentru frisca 2 linguri unt sau margarina 500 ml supa de radacinoase
sare piper 100 g sunca Mod…
Read more »
Read more »
Macarons de ciocolată
19 October 2013
Macarons
de ciocolată din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri, cacao,
ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 95 g faina de migdale 155+50 g
zahar pudra 3 albusuri o lingurita cacao pentru umplutura: 50 g
ciocolata neagra 50 ml frisca lichida Mod de preparare: Făina de
migdale şi cele 155 g zahăr pudră se amestecă şi…
Read more »
Read more »
Cocos in vin cu bacon si ciuperci
19 October 2013
Cocos
in vin cu bacon si ciuperci din: cocos, vin rosu, bacon, ciuperci, supa
de vita, coniac, ceapa, morcovi, usturoi, cimbru, foi de dafin,foi de
patrunjel, piper boabe, faina, sare, piper macinat. Ingrediente: un
cocos de 2,5-3 kg un litru de vin rosu 250 g bacon 250 g ciuperci albe
500 ml supa de vita…
Read more »
Read more »
Scoici marinăreşti
19 October 2013
Scoici
marinăreşti din: scoici, vin, ceapa, patrunjel, usturoi, piper.
Ingrediente: 2 kg scoici 300 ml vin alb 2 cepe mici o legatura patrunjel
4 catei de usturoi piper Mod de preparare: Se spală scoicile bine
închise (cele deschise deja se aruncă) în mai multe ape pentru a
înlătura nisipul. La nevoie, cu gingăşie, se…
Read more »
Read more »
Buchet de mere cu nuca si coaja de lamaie
19 October 2013
Buchet
de mere cu nuca si coaja de lamaie din: oua, zahar praf, zeama de
lamaie, ghimbir, nuci, coaja de lamaie, unt, faina, praf de copt, lapte,
vanilie, scortisoara, mere. Ingrediente: blatul: 6 oua 6 linguri zahar
praf 3 linguri zeama de lamaie 1 lingura cubulete de ghimbir 2 linguri
nuci zdrobite 1 lingurita coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza cu smochine si ceapa caramelizata
19 October 2013
Pizza
cu smochine si ceapa caramelizata din: aluat de pizza, smochine, ceapa
caramelizata, carnati, mozzarella, arpagic. Ingrediente: 1 aluat
pentru pizza 1 ceasca smochine din conserva 1 ceasca ceapa caramelizata
2-3 carnați, feliati 2 cesti branza mozzarella maruntita Arpagic feliat
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Intindeti aluatul intr-o
tava rostunda.…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu legume si orez
19 October 2013
Supa
de rosii cu legume si orez din: rosii, ceapa, morcov, telina, radacina
de patrunjel, ulei de masline, zahar, sare, piper, orez. Ingrediente: 2
kg rosii bine coapte 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de
patrunjel sau pastarnac 2 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar sare
piper 2 linguri orez …
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu iaurt si menta
19 October 2013
Salata
de vinete cu iaurt si menta din: vinete, iaurt grecesc, maioneza,
usturoi, zeama de lamaie, menta, sare, ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 2 vinete mari 200 ml iaurt grecesc o lingura maioneza un
catel usturoi zeama de la o lamaie o lingurita menta uscata sare 2
linguri ulei de floarea soarelui Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui marinat
19 October 2013
Piept
de pui marinat din: piept de pui, sare, piper, busuioc, lamaie, ulei de
masline extavirgin. Ingrediente: 2 bucati piept de pui sare piper o
mana busuioc proaspat o lamaie 100 ml ulei de masline extravirgin Mod
de preparare: Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi stropiti-l
cu utin ulei de masline.…
Read more »
Read more »
Desert cu pere
19 October 2013
Desert
cu pere din: pere, miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa,
sare. Ingrediente: 4 pere 4 lingurite miere 2 cuisoare pentru aluat: 250
g faina 5 linguri ulei presat la rece 50 ml apa un praf sare Mod de
preparare: Perele curăţate de coajă se pun la fiert cu două cuişoare şi…
Read more »
Read more »
Chiftele delicioase la cuptor
19 October 2013
Chiftele
delicioase la cuptor din: carne de vita, cimbru, pudra de ceapa, pudra
de usturoi, ou, faina. Ingrediente: 400 g carne de vita o lingurita
cimbru 1/2 lingurita pudra de ceapa 1/2 lingurita pudra de usturoi un ou
o lingura faina Mod de preparare: Carnea macră se toacă de două ori
piin maşina de…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa, cimbru si mere
19 October 2013
Placinta
cu ceapa, cimbru si mere din: cartofi, unt, ceapa, cimbru, mere.
Ingrediente: 800 g cartofi, taiati in felii rotunde cu grosimea 5 mm 50 g
de unt nesarat, plus 25 g (optional) 2 cepe mari, taiate in jumatati si
feliate subtire o mana mica de cimbru 2 mere Mod de preparare: Adu
la…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu sardine si rosii
19 October 2013
Tarta
delicioasa cu sardine si rosii din: faina, unt, apa, ulei, ceapa,
rosii, oua, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt 3-4
linguri cu apa 12 sardine in ulei 2 cepe mari 3 rosii 3 oua 2 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Frământaţi un aluat din făină, unt
şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de legume
19 October 2013
Tocanita
de legume din: ardei copt, vanata, ceapa, morcov, rosii, suc de rosii,
ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1 kg de
ardei copt 1 vanata coapta 3 cepe 1 morcov ras 4 rosii 250 de grame de
suc de rosii ulei de măsline sare piper boia de ardei Mod…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de morcovi cu crutoane
19 October 2013
Supa
delicioasa de morcovi cu crutoane din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei,
sare, piper, crutoane. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 2 cartofi 4
linguri ulei sare piper pentru servit: crutoane Mod de preparare:
Intr-o oală de fiert supa, se încinge uleiul si se căleşte ceapa tăiată
mărunt. După ce a devenit translucidă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Dulceata de castraveti cu lamaie
19 October 2013
Dulceata
de castraveti cu lamaie din: castraveti, lamai, zahar. Ingrediente: un
kg castraveti mici 6 lamai un kg zahar Mod de preparare: Castraveţii
se spală si se taie sau se trec prin râzătoare. Lămâile se spală foarte
bine. Coaja de la două lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul celor două
se presează.…
Read more »
Read more »
Porc cu alune si cimbru
19 October 2013
Porc
cu alune si cimbru din: muschiulet de porc, alune de padure, mere,
cimbru, frunza de dafin, vin, unt, ulei de masline, zahar, sare, piper.
Ingrediente: 1 muschiulet de porc de 800 g 150 g alune de padure 4 mere 1
crenguta de cimbru 1 frunza de dafin 150 ml vin alb 60 g unt…
Read more »
Read more »
Supa crema cu telemea de oaie si masline verzi
19 October 2013
Supa
crema cu telemea de oaie si masline verzi din: cartof, ceapa, masline
verzi, usturoi, ulei de masline, boia iute, frunze de busuioc, oua,
telemea uscata de oaie, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1
cartof mare 2 cepe 150 g masline verzi 6 catei de usturoi 2 linguri ulei
de masline 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Paste cu pui si fasole pastai
19 October 2013
Paste
cu pui si fasole pastai din: spaghete, piept de pui, fasole pastai,
supa de pui, ulei, boia, sare. Ingrediente: o punga spaghete sau alte
paste un piept intreg de pui 200 g fasole pastai 100 ml supa de pui 2
linguri ulei o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust sare Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata
18 October 2013
Prajitura
cu aluat de biscuiti si umplutura de branza cu ciocolata din: cacao,
branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, faina, biscuiti, unt, apa
minerala, ciocolata neagra, margarina, lapte. Ingrediente : 3 linguri
de cacao 750 gr de branza proaspata de vaci 3 oua 300 gr de zahar zahar
vanilat 200 gr de faina…
Read more »
Read more »
Legume delicioase la cuptor
18 October 2013
Legume
delicioase la cuptor din: vinete, dovlecei, rosii, marar, ulei presat
la rece, sare, rosii. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 4-5 rosii bine
coapte marar un pic de ulei presat la rece un praf sare pentru sos: 2
rosii bine coapte Mod de preparare: Vinetele, rosiile si dovleceii si
spala bine si se taie…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar
18 October 2013
Salată
de fasole boabe cu ceapa rosie cu gogosar din: fasole boabe, gogosar,
ceapa rosie, patrunjel, bicarbonat, frunze de salata, suc de lamaie,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe un gogosar o ceapa
rosie o legatura patrunjel un varf cutit bicarbonat 2-3 frunze salata
sucul unei lamai 2-3 linguri ulei sare piper …
Read more »
Read more »