luni, 28 octombrie 2013

Retete de toamna #6

Retete de toamna:

Chiftelute cu sos

24 October 2013
Chiftelute_cu_sosChiftelute cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua, usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa, bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2 felii de paine alba inmuiate in lapte 3 cartofi dati prin razatoare sare piper 2 cepe 2 oua 5 catei de…
Read more »





Pui cu jambon si ardei

24 October 2013
Pui_cu_jambon_si_ardeiPui cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de masline. Ingrediente: 1 pui 150 g jambon uscat 2 ardei grasi rosii 2 arde grasi galbeni 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec 1 kg rosii…
Read more »





Placinta cu fructe uscate

24 October 2013
Placinta_cu_fructe_uscatePlacinta cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800 ml lapte 180 g zahar 150 ml smantana pentru umplutura: 100 g alune de padure 100 g migdale neprajite 100 g nuca de cocos 50…
Read more »





Supa de zarzavat cu paste

24 October 2013
Supa_de_zarzavat_cu_paste_06Supa de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2 cepe 150 g paste scurte sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu branza si legume

24 October 2013
Paste_cu_branza_si_legume_06Paste cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa, ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar, branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 1 punga paste 2 linguri ulei de masline 6 linguri de unt 1…
Read more »





Supa de fasole cu taitei si tarhon

24 October 2013
Supa_de_fasole_cu_taitei_si_tarhonSupa de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare, taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g tarhon tocat 30 ml ulei sare 70 g taitei 100 g smantana   Mod de preparare: In zeama de la fasolea uscată fiartă, pui la fiert tăiţeii şi îi laşi…
Read more »





Coltunasi cu branza de vaci

24 October 2013
Coltunasi_cu_branza_de_vaci _04Coltunasi cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina, zahar, unt, sare.   Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g smantana 2 oua 400 g faina 150 g zahar 100 g unt un varf de cutit de sare   Mod de preparare: Bateţi un ou cu 100ml…
Read more »





Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci

24 October 2013
Tocanita_de_vitel_cu_cartofi_si_ciuperciTocanita de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci, ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete 700 g cartofi 200 g ciuperci 3 cepe 2 morcovi sare piper 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 3 rosii 6 catei de…
Read more »





Ciorba de vacuta in paine

24 October 2013
Ciorba_de_vacuta_in_paineCiorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g carne de vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita…
Read more »





Pere cu cremă de şofran

24 October 2013
Pere_cu_crema_de_sofranPere cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran, pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de orez, miere, capsuni, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 90 g zahar tos sare 500 ml lapte o jumatate de lingurita cu sofran 4 pere doua lamai 200 g fructe confiate 50 g…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide

23 October 2013
Inghetata_de_lamaie_cu_stafide_08Inghetata de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri, unt, lamaie, stafide.   Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de grame de zahar pudra 100 grame de lapte 3 galbenusuri de ou 5 grame de unt 1 lamaie stafide   Mod de preparare: Puneti smantana si laptele la foc mic pentru cateva…
Read more »





Ciorba de sfecla rosie cu legume

23 October 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_legume_03Ciorba de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 2 sfecle potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacini de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »





Dovleac cu jambon si nucsoara

23 October 2013
Dovleac_cu_jambon_si_nucsoaraDovleac cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4 linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Spălati dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi -1 în triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul…
Read more »





Cod cu mere şi prune

23 October 2013
Cod_cu_mere_si_prune_03Cod cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie, tarhon, sare, piper.   Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4 prune 100 g unt 150 g smantana 1 lamaie 1 legatura tarhon sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi fileul, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele…
Read more »





Cocktail Sangria cu piersici si mere

23 October 2013
Cocktail_Sangria_cu_piersici_si_mere_04Cocktail Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe proaspete   Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1 lamaie 2 portocale 2 piersici 2 mere 50g zahar 1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara cuisoare   Mod de preparare: Piersicile si merele…
Read more »





Compozitia nutritionala a vinului

23 October 2013
Compozitia_nutritionala_a_vinului_04Vinul reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la nevoile de hrana ale organismului uman. In lumina acestei definitii, vinul este incontestabil un aliment deoarece contine macronutrienti (glucide, unele proteine) care produc energie si…
Read more »





Rulouri cu migdale si miere

23 October 2013
Rulouri_cu_migdale_si_miereRulouri cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar, scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus, ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari de placinta 250 g pudra de migdale 75 g zahar o lingurita scortisoara 40 g unt topit coaja unei portocale 2 linguri apa de flori…
Read more »





Somon fume cu legume şi sos

23 October 2013
Somon_fume_cu_legume_si_sosSomon fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin, limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente: doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul 400 g somon fume 100 ml vin alb sec 250 g unt doua limete o lingura cu capere ulei o lingura cu busuioc uscat o…
Read more »





Daca e toamna mancam prajituri cu prune

23 October 2013
Prajitura_cu_prunePentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa. Pachetele cu prune si miere Pachetele cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos, migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide,…
Read more »





Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui

23 October 2013
Salata_de_vinetePentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Reteta zilei: Salata de vinete cu legume si masline Salata de vinete…
Read more »





Pui cu sos indian

23 October 2013
Pui_cu_sos_indianPui cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de carne. Ingrediente: 1/2 pui de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei 1 lingurita curry 25 g unt 1 foaie de dafin 1 radacina de patrunjel 2 cepe 1 crenguta de cimbru…
Read more »





Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana

23 October 2013
Conopida_gratinata_cu_smantana_05Conopida gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper, branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper 1 cana branza maruntita 1/3 ceasca pesmet   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C. Puneti conopida intr-un castron. Intr-un alt castron amestecati smantana…
Read more »





Tarta glazurata

23 October 2013
Tarta_glazurataTarta glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina, zahar brun, apa. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri smantana 100 g unt pentru umplutura: 6 mere mari 3 galbenusuri 100 ml smantana 100 g zahar 4 linguri faina pentru glazura: 250 g zahar brun 125 ml apa   Mod de preparare: Omogenizezi…
Read more »





Paste late cu legume şi sos iute

23 October 2013
Paste_late_cu_legume_si_sos_iutePaste late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci, praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 400 g paste late doua tije de telina 3 ardei capia 300 g ciuperci un fir de praz doi dovlecei 3 cepe 3 rosii…
Read more »





Prajitura aromata cu mere

23 October 2013
Prajitura_aromata_cu_merePrajitura aromata cu mere din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere, compot de mere, apa. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt sau margarina 150 g zahar 1 ou 300 g faina 2 linguri praf de copt 1 lingura esenta de vanilie pentru umplutura: 4 mere 50 ml compot de mere…
Read more »





Friptura de porc cu sos

23 October 2013
Retete_1Friptura de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 1 kg carne de porc piper oregano 1 capatana de usturoi 1 lingura condiment din legume uscate 100 ml ulei 100 ml vin alb pentru sos: 2 cepe mici 5-6…
Read more »





Batoane cu rom

23 October 2013
Batoane_cu_romBatoane cu rom din: zahar pudra, faina, unt, cacao, apa, sare, zahar, rom, migdagle. Ingrediente: 120 g zahar pudra 200 g faina 125 g unt 30 g cacao 2 linguri apa 1 praf de sare pentru crema: 3 oua 50-100 g zahar 100 ml rom 125 g migdale macinate   Mod de preparare: Framanti un…
Read more »





Praz umplut cu carne

23 October 2013
Praz_umplut_cu_carnePraz umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa, usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, ardei capia, otet de vin. Ingrediente: 600 g carne de porc un kilogram praz o felie de paine un cartof un morcov o ceapa 3 catei de usturoi 300 ml smantana 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume

23 October 2013
Tortilla_cu_carne_de_pui_si_legume_06Tortilla cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb, ceapa verde, rosii.   Ingrediente: 1 kg carne de pui fiarta, cuburi 1 ceapa, tocata 1 cațel de usturoi, tocat 1/2 ceasca ardei gras rosu, tocat 2 cutii sos de…
Read more »





Somon cu fidea de orez

23 October 2013
Somon_cu_fidea_de_orezSomon cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin, lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper, migdale. Ingrediente: 4 bucati de somon doua portocale 200 g fidea de orez 100 g capere 250 ml vin alb demisec o lamaie o lingura cu faina 5 g pudra de curry…
Read more »





Mere cu sos

23 October 2013
Mere_cu_sosMere cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar, galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb. Ingrediente: 4 mere 4 linguri stafide inmuiate in rom 4 linguri fulgi de ovaz 2 linguri unt, la temperatura camerei pentru sos: 400 ml lapte 3 linguri zahar 3 galbenusuri 1 lingura esenta de vanilie 1…
Read more »





Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna

23 October 2013
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarnaPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »





Desert cu sos

23 October 2013
Desert_cu_sosDesert cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri smantana pentru umplutura: 6 mere mari, zemoase 50 g zahar 2 linguri unt 2 mere mari, fainoase 60 ml apa   Mod de preparare: Omogenizezi foarte bine in­gredientele pentru aluat…
Read more »


Cuiburi de paste cu legume

23 October 2013
Cuiburi_de_paste_cu_legumeCuiburi de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, migdale, fistic. Ingrediente: 400 g paste bicolore un kilogram morcovi 400 g spanac verde 200 g porumb din conserva 2 ardei capia 4 catei de usturoi 4 rosii o ceapa 150 ml…
Read more »





Desert cu struguri si stafide

23 October 2013
Desert_cu_struguri_si_stafideDesert cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri. Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 200 g zahar tos 2 oua, la temperatura camerei coaja rasa de la 1 lamaie 400 g faina, la temperatura camerei 1 praf de copt 1…
Read more »





Ficat cu sos de rozmarin

23 October 2013
Ficat_cu_sos_de_rozmarinFicat cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin, boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 500 g ficat de vita 120 ml ulei 100 g faina 400 ml lapte 1 crenguta rozmarin sau 1/2 lingura rozmarin uscat maruntit 1 varf de cutit boia…
Read more »





Pachetele cu prune si miere

23 October 2013
Pachetele_cu_prune_si_mierePachetele cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos, migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason, cuisoare, miere, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g prune 300 g smochine 60 g zahar tos 100 g migdale 100 g miez de nuca doua pliculete zahar vanilinat 50 g…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

23 October 2013
Chiftele_de_porc_si_vita_cu_usturoi_in_sos_de_rosii_08Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare.   Ingrediente: 700 de grame de suc de rosii 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita) 200 g de…
Read more »





Tocăniţă de porc cu dovlecei

23 October 2013
Tocanita_de_porc_cu_dovleceiTocăniţă de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 3 cepe potrivite 4 catei de usturoi 5 rosii 4 ardei 4 linguri ulei 2 linguri pasta de rosii 450 g broccoli sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Fructe cu fistic si smantana dulce

23 October 2013
Fructe_cu_fistic_si_smantana_dulceFructe cu fistic si smantana dulce din: pere, banane, portocale, zahar brun, scortisoara, nuci, fistic, smantana dulce. Ingrediente: 2 pere tari 2 banane 2 portocale 150 g zahar brun 2 lingurite scortisoara 50 g nuci macinate grosier 50 g fistic macinat 150 ml smantana dulce   Mod de preparare: Intr-o crăticioară arzi zahărul, adaugi perele…
Read more »





Chifteluţe de curcan cu sos de pere

23 October 2013
Chiftelute_de_curcan_cu_sos_de_pereChifteluţe de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei, pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata verde. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan 1 ou 50 g susan 50 g migdale macinate 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire…
Read more »





Ficat de viţel cu sos picant

23 October 2013
Ficat_de_vitel_cu_sos_picantFicat de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia, rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 600 g file de vitel o vanata 300 g spanac verde 3 ardei capia 6 rosii un ardei iute 250 g malai un morcov 750…
Read more »





Budincă de orez cu dulceata de trandafiri

23 October 2013
Budinca_de_orez_cu_dulceata_de_trandafiriBudincă de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 125 g orez cu bobul rotund 300 ml lapte 200 ml frica lichida 3 linguri apa de trandafiri 80 g zahar 20 g unt 50 g dulceata de trandafiri   Mod de preparare: preincalzeste cuptorul…
Read more »





Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea

22 October 2013
Consumul_de_vin_03In cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea si sulfitarea butoaielor vor fi puse la punct cu ajutorul unui sistem cunoscut sub numele de allumettes hollandaises (chibrituri olandeze). Oprirea fermentarii poate fi astfel…
Read more »





Cocktail Mimosa

22 October 2013
Cocktail_Mimosa_04Cocktail Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar.   Ingrediente pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6 linguri de zahar     Mod de preparare: Pregatiti un sirop din apa si zahar prin fierbere pana se topeste zaharul la foc moderat. Se toarna sucul de portocale intr-un castron mare…
Read more »





Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor

22 October 2013
Retete_cu_vinetePentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi din:…
Read more »





Retete de ardei la otet

22 October 2013
Retete de ardei la otetPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa,…
Read more »





Retete de castraveti murati

22 October 2013
Retete_de_castraveti_muratiPentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_inghetata_08Prajitura cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere, scortisoara.   Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½ lingurita praf de copt 2 lingurite de vanilie Ingrediente umplutura: 2 kg mere, curatate, feliate 2 linguri de unt ½ lingurita scortisoara   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »





Farfalle cu fructe de mare

22 October 2013
Farfalle_cu_fructe_de_mareFarfalle cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia, masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec fructe de mare 200 g porumb din conserva doi ardei capia 200 g masline feliate 175 ml ulei de masline o lamaie ghimbir ras 3…
Read more »





Brioşe delicioase cu legume

22 October 2013
Briose_delicioase_cu_legumeBrioşe delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina, praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare, piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi. Ingrediente: 100 g mazare 100 g branza feta 3 oua 80 g parmezan 150 g faina o jumatate de pliculet cu praf de copt 120 ml…
Read more »





Cotlete la cuptor, cu sos de legume

22 October 2013
Cotlete_la_cuptor_cu_sos_de_legumeCotlete la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare, piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 4 cotlete de porc, fara os cate 100 ml ulei si vin alb sare piper alb macinat pentru sosul de legume: 1 morcov mic cate 1/2 telina si ardei…
Read more »





Mancare de praz si sfecla

22 October 2013
Mancare_de_praz_si_sfeclaMancare de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g sunculita 6 oua 4 fire de praz 500 g sfecla rosie 1 lingurita seminte de chimen 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în cubuleţe şi puneţi-le la fiert în…
Read more »





Ciorba de vita cu smantana si verdeata

22 October 2013
Supa si ciorbeCiorba de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de vita 1 rasol de vita – 250 g aproximativ 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2 galbenusuri 200 ml smantana 1…
Read more »





Placinta pufoasa cu struguri

22 October 2013
Placinta_pufoasa_cu_struguriPlacinta pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de struguri. Ingrediente: 1 praf sare 125 ml lapte 125 ml unt topit 1 ou 250 g zahar 100 ml apa 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingura faina de porumb 250…
Read more »





Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci

22 October 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_în_sos_de_vin_cu_ciuperciRulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov, ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui (aproximativ 700 g) 1 morcov 1 ardei gras rosu 100 g masline 2 linguri ulei de masline 1 ceapa…
Read more »





Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua

22 October 2013
CafeaPentru multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem de benefica pentru organismul uman. Previne imbatranirea prematura, cancerul, diabetul si depresia. Indeparteaza depresia Cafeaua are efecte de stimulare a starii generale. Cei care isi incep ziua cu o ceasca de…
Read more »





Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză

22 October 2013
Retete_9Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză din: ceapa, vanata, ardei, gogosari, morcov, telina, ardei iute, rosii, dovlecel, marar, telemea, branza de burduf, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 vanata medie 2 ardei rosii 4 gogosari mici sau capia 1 morcov 1 bucata mica de telina 1-2 ardei iuti 4-5 rosii coapte 1 dovlecel mic…
Read more »





Mere umplute cu cremă

22 October 2013
Mere_umplute_cu_cremaMere umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie, zahar candel, sos de coacaze rosii. Ingrediente: 4 mere mai mari 400 ml frisca 400 g ciocolata neagra o lingura scortisoara 50 g zahar tos 50 g zahar pudra doua pliculete cu zahar vanilinat…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere

22 October 2013
Friptura_de_porc_cu_legume_in_sos_de_bere_12Friptura de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii, supa de pui, bere, zagar brun, taitei noodles.   Ingrediente: 1/2 cana faina 1/2 lingurita de sare 1/8 lingurita piper negru 1 bucata pulpa dezosata de porc , taiata…
Read more »





Viticultura biologica si vinurile biologice

22 October 2013
VIn_8VITICULTURA BIOLOGICA – Notiunea de cultura biologica s-a nascut în Franta în 1932 si a fost reactivata în anii saizeci. Este nevoie de trei pâna la sapte ani pentru ca un sol sa fie acceptat pentru cultura biologica, timp în care reziduurile tratamentelor chimice din anii anteriori sa dispara complet din pamânt. In 1966, Franta…
Read more »





Crochete din pui si legume

22 October 2013
Retete_5Crochete din pui si legume din: carne de pui, morcov, cartof, telina, franzela, telemea, oua, faina, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 morcov 1 cartof 1/2 telina 1 felie franzela 50 g telemea 2 oua 1 lingura faina 1 ceapa 1 legatura marar 150 ml ulei sare piper  …
Read more »





Tarta cu branza de vaci si struguri

22 October 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_si_struguriTarta cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri. Ingrediente: pentru blat: 175 g faina 20 g zahar pudra 75 g unt zeama de lamaie pentru umplutura: 110 g zahar 200 g branza de vaci 50 ml smantana 6 galbenusuri 60 g faina…
Read more »





Chiftelute la cuptor, cu sos de susan

22 October 2013
Chiftelute_la_cuptor_cu_sos_de_susanChiftelute la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde, piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan, sare, seminte de susan. Ingrediente: 1/2 kg carne de vita sau miel tocata 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde piper chimen scortisoara coriandru nucsoara 2 cartofi 2 lamai 4 linguri de susan 1…
Read more »





Ciocanele de pui marinate

22 October 2013
Ciocanele_de_pui_marinateCiocanele de pui marinate din: ciocanele, vin rosu sec, usturoi, sare, piper, ulei, boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg ciocanele 200 ml vin rosu sec 2 capatani de usturoi sare piper ulei boia iute boia dulce   Mod de preparare: Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele de bucătărie absorbante, le dai cu ulei şi…
Read more »





Desert cu magiun

22 October 2013
Desert_cu_magiunDesert cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, esenta, drojdie, magiun de prune. Ingrediente: 550 g faina 90 g zahar 4 oua 150 ml lapte 1/2 lingurita de sare coaja de la o lamaie 220 g unt 1 fiola esenta 40 g drojdie 150 g magiun de prune   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume

22 October 2013
Tortellini cu branza si legumeTortellini cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline, sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc, parmezan, piper.   Ingrediente: 1 1/ 2 cani de boabe de porumb 6 ciuperci, feliate 2 linguri ulei de masline 1/4 lingurita de sare 1 rosie, cuburi 2 cani spanac proaspat 1 pachet…
Read more »





Trucuri pentru un stil de viata sanatos

22 October 2013
Alimente_1In unele parti ale lumii, stilul de viata este unul mult mai sanatos, iar boli precum diabetul, cancerul sau afectiunile cardiace sunt mai rar intalnite. Alimentele proaspete, portiile de mancare moderate, grasimile benefice si un pahar de vin rosu sunt mici secrete care fac minuni pentru organismul uman. Iata ce trebuie sa inveti de la…
Read more »





Galbiori cu mamaliguta

22 October 2013
Galbiori_cu_mamaligutaGalbiori cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g galbiori sau ghebe 100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4 rosii 5-6 catei de usturoi 2 linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile bine, sub jet de apă, şi…
Read more »





Aperitiv cu crenvurşti

22 October 2013
Aperitiv_cu_crenvurstiAperitiv cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi, patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pudra de curry. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100 g spanac o ceapa 200 g linte un catel de usturoi o legatura de patrunjel 400 g crenvursti 100 g masline feliate 75 ml ulei…
Read more »





Prajitura cu mere si pere

22 October 2013
Prajitura_cu_mere_si_perePrajitura cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat, apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris, scortisoara, cuisoare, prune, piersici. Ingrediente: pentru foi: 400 g faina 250 g margarina 1 lingura zahar 1 ou 1 praf de sare 1 pliculet zahar vanilat 3 linguri apa rece 1 lingura…
Read more »





Pui cu măsline şi ardei copt

22 October 2013
Pui_cu_masline_si_ardei_coptPui cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 200 g piept de pui file 2 ardei capia 100 g masline negre sau kalamata 2 linguri pasta de rosii sare piper negru macinat 1 lingurita…
Read more »





Plachie de crap cu patrunjel

22 October 2013
Plachie_de_crap_cu_patrunjelPlachie de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,5 kg 250 ml vin alb 1 kg ceapa 1 foaie dafn 700 g rosii 200 ml ulei sare piper 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Crapul il cureti de solzi si…
Read more »





Jeleu de pere şi ardei

22 October 2013
Jeleu_de_pere_si_ardeiJeleu de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco. Ingrediente: 700 g pere 300 g ardei gras galben 150 g ceapa verde 250 ml otet din vin alb 25 g ghimbir 1 plic zahar gelifiant 1 kg zahar sare sos tabasco   Mod…
Read more »





Supă cu scortisoara, ananas si curmale

22 October 2013
Supa_cu_scortisoara_ananas_si_curmaleSupă cu scortisoara, ananas si curmale din: ananas, curmale, portocale, mere, lamaie, rozmarin, ghimbir, scortisoara, apa, amidon alimentar, anason, zahar, frisca, inghetata de lamaie. Ingrediente: o conserva de ananas 10 curmale 4 portocale 3 mere o lamaie o crenguta de rozmarin ghimbir un baton de scortisoara 1,5 litri apa o lingura de amidon alimentar o…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra

22 October 2013
SONY DSCOrez cu legume, carnati si fasole neagra din: carnati afumati, ceapa, ardei gras, orez, supa de pui, sos worcestershire, sare, fasole neagra, branza rasa. Ingrediente 3-4 carnati afumati, feliati 1 cana ceapa tocata 1 ardei gras verde, tocat 1 cana orez 3 cani supa de pui 1 lingurita sos Worcestershire 1/4 linguriță de sare 1…
Read more »





Consumul si productia de vin in secolul XX in Franta

22 October 2013
VinLa începutul secolului XX, productia de vin era cu 30% mai mare decât consumul intern. Ca urmare, o lege restituie în 1906 velnicerilor dreptul de a distila excedentele. Acesti ani de supraproductie nu descurajeaza însa deloc fraudele. Autoritatile publice iau în 1907 masuri împotriva lor: statul îl obliga pe fiecare viticultor sa faca o declaratie…
Read more »





Tort cu mere, portocale si kiwi

22 October 2013
Tort_cu_mere_portocale_si_kiwiTort cu mere din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa rece, zahar vanilat, coaja de lamaie, rom, portocale, kiwi, frisca. Ingrediente: 10 mere 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie pentru sirop:…
Read more »





Pui cu sos si oregano

22 October 2013
Pui_cu_sos_si_oreganoPui cu sos si oregano din: cartofi, piept de pui, praz, ardei gras, rosii, ulei de masline, sare, oregano, cascaval, patrunjel. Ingrediente: cate 1 kg cartofi si piept de pui 1 fir de praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7 linguri ulei de masline sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire patrunjel  …
Read more »





Omleta umpluta cu ciuperci

22 October 2013
Omleta_umpluta_cu_ciuperciOmleta umpluta cu ciuperci din: ciuperci, usturoi, branza, ulei, sare, patrunjel, oua, piper, ulei, busuioc. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate marunt 2 catei de usturoi zdrobiti 100 g branza rasa 2 linguri de ulei sare piper patrunjel tocat pentru omleta: 4 oua sare piper ulei pentru prajit pentru decor: busuioc verde   Mod de preparare:…
Read more »





Salata de ardei iuti, la borcan

22 October 2013
muraturiSalata de ardei iuti, la borcan din: ardei iuti bulgaresti, sare, otet, pastai de fasole. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti cate 3-4 ardei rosii, galbeni, verzi 1 lingura de sare otet cateva pastai de fasole fideluta, galbena sau verde 1 borcan   Mod de preparare: Speli toti ardeii si fasolea. Asezi in borcan ardeii…
Read more »





Consumul si productia de vin in secolul al XIX- lea

21 October 2013
Vin_1Publicând “Almanack gourmandîn” 1803, Grimod de la Reyniere devine într-un fel primul critic gastronomic. El scrie despre vin: „Vinul este, în opinia multor amatori, cel mai bun prieten al omului daca este folosit cu masura, si cel mai mare dusman al sau daca e baut în exces. Este camaradul vietii noastre, mângâietorul suferintelor noastre, podoaba…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure

21 October 2013
Inghetata_de_nuca_de_cocos_cu_ciocolata_si_fructe_de_padure_07Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure din: inghetata de nuca de cocos, ciocolata neagra, lapte de cocos, fructe de padure.   Ingrediente: 1 cutie inghetata de nucă de cocos 1 ciocolata neagra ¼ cana lapte de cocos 2 cani de fructe de padure proaspete   Mod de preparare: Rupeti ciocolata…
Read more »





Piept de pui in lapte de cocos

21 October 2013
Piept_de_pui_in_lapte_de_cocosPiept de pui in lapte de cocos din: piept de pui, ulei, ceapa, curry, lapte de cocos, supa de pui, lamaie verde, usturoi, sos de soia, zahar brun. Ingrediente: 1 piept de pui 5 linguri ulei 1 ceapa 2 lingurite curry 250 ml lapte de cocos 200 ml supa de pui 1 lamaie verde 4…
Read more »





Omleta cu legume, parmezan si sos

21 October 2013
Omleta_cu_legume_parmezan_si_sosOmleta cu legume, parmezan si sos din: oua, lapte, faina, tija de telina, boabe de mazare, parmezan, morcov, ardei gras, boabe de porumb, unt, ulei, sare, piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: pentru omleta: 4 oua 3 linguri de lapte 1 lingura de faina pentru umplutura: 1/2 tija de telina taiata cubulete 1 mana de boabe de…
Read more »





Limba cu sos de rosii

21 October 2013
Limba _cu_sos_de_rosiiLimba cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion. Ingrediente: 1 kg limba de vita 1 radacina de patrunjel 1 morcov 2 cepe 10 g boabe de piper 2 linguri ulei 1 lingurita faina 1 lingurita zahar 1 foaie…
Read more »





Roşii la borcan

21 October 2013
muraturiRoşii la borcan   Ingrediente: rosii     Mod de preparare: Speli cantitatea de roşii dorită. Tai apoi roşiile în felii subţiri sau mai mari, după cum doreşti. Pui roşiile în borcane de diverse mărimi. Cu coada unei linguri îndeşi bine roşiile de pe margine, pentru a nu rămâne spaţiu între ele. Capsezi borcanele şi…
Read more »





Consumul de vin in evul mediu (476-1453) in Franta

21 October 2013
VinPâna în 1414, împartasania era data la slujba sub cele doua forme: pâinea si vinul. Tocmai de aceea trebuie mentinuta o productie viticola importanta. Diversele invazii afecteaza culturile de vita-de-vie, chiar daca o mare parte a navalitorilor burgunzi si vizigoti o cruta din superstitie. Ei se tem de puterile magice ale oamenilor Bisericii, care întretin…
Read more »





Bomboane de ciocolata cu migdale

21 October 2013
Bomboane_de_ciocolata_cu_migdaleBomboane de ciocolata cu migdale din: ciocolata neagra, esenta de migdale, unt, zahar pudra, migdale, cacao. Ingrediente: 170 g ciocolata neagra 2 linguri esenta de migdale 3 linguri de unt nesarat si moale 1/2 cana zahar pudra 1/2 cana migdale zdrobite grosier 1 lingura de cacao   Mod de preparare: Pui ciocolata la topit pe…
Read more »





Tocanita de pui cu ciuperci

21 October 2013
Tocanita_de_pui_cu_ciuperciTocanita de pui cu ciuperci din: piept de pasare, ciuperci, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, condimente, patrunjel, bulion. Ingrediente: 1 kg piept de pasare dezosat 1/2 kg ciuperci 1 kg rosii 2 cepe 50 ml ulei sare piper condimente pentru carnea de pasare 1 legatura patrunjel 3 linguri bulion   Mod de preparare: Speli pieptul…
Read more »





Crap cu mamaliguta

21 October 2013
Crap_cu_mamaligutaCrap cu mamaliguta din: crap, untdelemn, ceapa, usturoi, cimbru, pasta de tomate, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 crap proaspat, de circa 750 g 3 linguri untdelemn 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1/4 lingurita cimbru uscat maruntit 2-3 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit zahar sare piper negru macinat   Mod de preparare:…
Read more »





Fasole cu roşii

21 October 2013
Fasole_cu_rosiiFasole cu roşii din: fasole verde, ulei, rosii, sare, frunze de patrunjel, frunze de telina, frunze de dafin. Ingrediente: 8 kg fasole verde 0,75 l ulei 4,5 kg rosii 7 linguri sare frunze de patrunjel si de telina 6 frunze de dafin   Mod de preparare: Păstăile de fasoe rupte le căleşti în ulei, aproximativ…
Read more »





Ravioli cu nuci si menta

21 October 2013
Ravioli_cu_nuci_si_mentaRavioli cu nuci si menta din: ravioli, zahar, unt, nuci, frunze de menta. Ingrediente: 1 pachet ravioli cu branza 1/2 pahar zahar 1 cubulet unt 100 g nuci frunze de menta   Mod de preparare: Prepari ravioli conform instrucţiunilor de pe ambalaj. îi pui la scurs. Opreşti un pahar din apa în care au fiert.…
Read more »





Reteta zilei: Pui in sos de rosii cu usturoi

21 October 2013
Pui_in_sos_de_rosii_cu_usturoi_03Pui in sos de rosii cu usturoi din: carne de pui, ceapa, ardei gras, ciuperci, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, cimbru, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 500 de grame de carne de pui 2 cepe 2 ardei grasi 200 de grame de ciuperci 500 de grame de sos de rosii…
Read more »





Supa crema de dovleac cu seminte

21 October 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_seminteSupa crema de dovleac cu seminte din: unt, ceapa, usturoi, faina, nucsoara, dovleac, supa de legume, zahar, ulei de masline, paine neagra, seminte de floarea soarelui, sare, piper negru. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura fiana un varf de cutit nucsoara rasa 350 g dovleac – cubulete 600 ml…
Read more »





Bomboane cu cacao si ciocolata

21 October 2013
Bomboane_cu_cacao_si_ciocolataBomboane cu cacao si ciocolata din: ciocolata menaj, unt, cacao, nuca, lapte, esenta de rom. Ingrediente: 800 g ciocolata menaj 150 g unt 200 g cacao 150 g nuca zdrobita grosier 2 linguri cu lapte rece esenta de rom   Mod de preparare: Dai prin râzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată, iar restul o rupi…
Read more »





Sfeclă umplută cu branza si nuci

21 October 2013
Sfecla_umpluta_cu_branza_si_nuciSfeclă umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt, marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit   Mod de preparare: Speli bine, sub jet de apă,…
Read more »





Nu ratati supele crema cu dovleac

21 October 2013
Supa_crema_cu_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »





Consumul de vin in lumea antica: Egipt, Grecia, Roma si Gallia

21 October 2013
Vin_3VINUL ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »


Descopera retete delicioase cu dovleac

21 October 2013
Dovleac3Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »





Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos

21 October 2013
Legume_la_cuptor_cu_sos_07Legume la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.   Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci, feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri rosii, fara samburi 1…
Read more »





Limonada cu menta

21 October 2013
Limonada_cu_mentaLimonada cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6 lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata (sau 1 litru de apa rece ca gheata)     Mod de preparare: Se extrage sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se…
Read more »





Cele mai gustoase deserturi cu dovleac

21 October 2013
Dovleac2Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »





Tocanite de cartofi cu carne

21 October 2013
Tocana_2Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »





Retete de sezon cu dovleac pentru cei dragi

21 October 2013
Dovleac4Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati.   Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »





Retete simple si rapide de tocanita cu ficatei

21 October 2013
TocanaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocăniţă de ficătei Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »





5 retete cu dovleac de incercat in aceasta toamna

21 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »





Retete apetisante de placinte cu dovleac

21 October 2013
Placinta_de_dovleacDovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »





Retete delicioase de placinte

21 October 2013
Retete_de_placinta_3.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei: Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar.   Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »





Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar

21 October 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_mustar_06Muschi de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet de porc,  smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4 ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de porc Ingrediente sos:   1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite mustar 2 cepe, fin…
Read more »





Merluciu la cuptor, cu sos de roşii

21 October 2013
Merluciu_la_cuptor_cu_sos_de_rosiiMerluciu la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel piper condiment din legume uscate   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »





Salata picanta cu sfecla rosie

21 October 2013
Salata_picanta_cu_sfecla_rosieSalata picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi, hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel   Mod de preparare: Speli bine…
Read more »





Antricot de vitel cu sos de lamaie

21 October 2013
Antricot_de_vitel_cu_sos_de_lamaieAntricot de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai, faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb macinat   Mod de…
Read more »





Chiftelute aromate cu ciuperci

21 October 2013
Chiftelute aromate cu ciuperciChiftelute aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja 500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat. Speli ciu­percile şi le…
Read more »





Gogosari murati

21 October 2013
muraturiGogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra

20 October 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_neagra_06Prajiturele cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.   Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de zahar 50 de grame de unt       Mod de preparare: Intr-un castron topiti ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se raceasca.…
Read more »





Tu gateste placinte delicioase, noi te ajutam cu retetele

20 October 2013
Retete_de_placintaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina, sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »





Retete de tocanite

20 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi!   Tocanita de vacuta cu cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de vita, oase de vita,…
Read more »





Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete

20 October 2013
Dovleac1Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »





Retete gustoase de tocanita

20 October 2013
TocanitaCand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de floarea soarelui, ceapa,…
Read more »





Retete de placinte

20 October 2013
Retete_de_placinta_1Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente: 380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »





3 retete cu poze de tocanita

20 October 2013
Tocana_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi…
Read more »





Retete delicioase de tocanita

20 October 2013
Tocanita_1Cand nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »





Retete savuroase de placinte

20 October 2013
Retete_de_placinta_4.Am adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru umplutura:…
Read more »





Castraveciori în otet

20 October 2013
muraturi_4Castraveciori în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana de usturoi  …
Read more »





Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei

20 October 2013
Cartofi_umpluti_cu_ciuperci_si_dovleceiCartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »





Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat

20 October 2013
Frigarui_de_porc_cu_sos_aromat_12Frigarui de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa, usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare.   Ingrediente sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3 linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1 lingura de ghimbir…
Read more »





Gogosi cu carnati si sos picant

20 October 2013
Gogosi_cu_carnati_si_sos_picantGogosi cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou, ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata sare 1 ou 200…
Read more »





Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi

20 October 2013
Placinta_cu_ciuperci_vinete_si_usturoiPlacinta cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »





Ceapă cu ardei iuţi

20 October 2013
muraturi_4Ceapă cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200 g sare neiodata   Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »





Bors cu fasole rosie

20 October 2013
Supa si ciorbeBors cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g) fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »





Chiftelute coapte

20 October 2013
Chiftelute_coapteChiftelute coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov, pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina   Mod de preparare: Intr-un bol cu apă rece pui fasolea la înmu­iat de…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro