Retete de toamna:
Chiftelute cu sos
24 October 2013
Chiftelute
cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua,
usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa,
bulion, patrunjel, zahar. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 2
felii de paine alba inmuiate in lapte 3 cartofi dati prin razatoare sare
piper 2 cepe 2 oua 5 catei de…
Read more »
Read more »
Pui cu jambon si ardei
24 October 2013
Pui
cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin
alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de
masline. Ingrediente: 1 pui 150 g jambon uscat 2 ardei grasi rosii 2
arde grasi galbeni 3 cepe 3-4 catei de usturoi 250 ml vin alb sec 1 kg
rosii…
Read more »
Read more »
Placinta cu fructe uscate
24 October 2013
Placinta
cu fructe uscate din: foi de placinta, lapte, zahar, smantana, alune de
padure, migdale, nuca de cocos, stafide aurii, scortisoara, zahar
pudra. Ingrediente: 230 g foi de placinta 800 ml lapte 180 g zahar 150
ml smantana pentru umplutura: 100 g alune de padure 100 g migdale
neprajite 100 g nuca de cocos 50…
Read more »
Read more »
Supa de zarzavat cu paste
24 October 2013
Supa
de zarzavat cu paste din: cartofi, morcovi, mazare, radacina de
pastarnac, telina, ceapa, paste, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2
cartofi 2 morcovi 200 g mazare boabe 1 radacina pastarnac 1 telina mica 2
cepe 150 g paste scurte sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu branza si legume
24 October 2013
Paste
cu branza si legume din: paste, ulei de masline, unt, telina, ceapa,
ardei rosu, usturoi, dafin, cimbru, coaja de lamaie, piper, carne de
crab, condimente pentru fructe de mare, faina, lapte, nucsoara, mustar,
branza, sos iute, pesmet, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 punga
paste 2 linguri ulei de masline 6 linguri de unt 1…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu taitei si tarhon
24 October 2013
Supa
de fasole cu taitei si tarhon din: supa de fasole, tarhon, ulei, sare,
taitei, smantana. Ingrediente: 1,5 kg supa de fasole strecurata 20 g
tarhon tocat 30 ml ulei sare 70 g taitei 100 g smantana Mod de
preparare: In zeama de la fasolea uscată fiartă, pui la fiert tăiţeii şi
îi laşi…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu branza de vaci
24 October 2013
Coltunasi
cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina,
zahar, unt, sare. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g stafide 200 g
smantana 2 oua 400 g faina 150 g zahar 100 g unt un varf de cutit de
sare Mod de preparare: Bateţi un ou cu 100ml…
Read more »
Read more »
Tocanita de vitel cu cartofi si ciuperci
24 October 2013
Tocanita
de vitel cu cartofi si ciuperci din: carne de vitel, cartofi, ciuperci,
ceapa, morcovi, sare, piper, boia, rosii, usturoi, patrunjel, ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vitel taiata cubulete 700 g cartofi 200 g
ciuperci 3 cepe 2 morcovi sare piper 1 lingurita boia iute 1 lingurita
boia dulce 3 rosii 6 catei de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta in paine
24 October 2013
Ciorba
de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei
grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi,
patrunjel, painici, ceapa verde, piper. Ingrediente: 500-700 g carne de
vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi
ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita…
Read more »
Read more »
Pere cu cremă de şofran
24 October 2013
Pere
cu cremă de şofran din: galbenusuri, zahar tos, sare, lapte, sofran,
pere, lamai, fructe confiate, nuca de cocos, ulei de masline, fidea de
orez, miere, capsuni, frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 90 g zahar tos
sare 500 ml lapte o jumatate de lingurita cu sofran 4 pere doua lamai
200 g fructe confiate 50 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de lamaie cu stafide
23 October 2013
Inghetata
de lamaie cu stafide din: smantana, zahar pudra, lapte, galbenusuri,
unt, lamaie, stafide. Ingrediente: 250 de grame de smantana 120 de
grame de zahar pudra 100 grame de lapte 3 galbenusuri de ou 5 grame de
unt 1 lamaie stafide Mod de preparare: Puneti smantana si laptele la
foc mic pentru cateva…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie cu legume
23 October 2013
Ciorba
de sfecla rosie cu legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel verde, otet de mere,
sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle potrivite ca marime 3 morcovi 3
radacini de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri suc de rosii 1
legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Dovleac cu jambon si nucsoara
23 October 2013
Dovleac
cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 800 g dovleac 400 g jambon crud-sucat 4
linguri ulei de masline 1 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de
preparare: Spălati dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi -1 în
triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul…
Read more »
Read more »
Cod cu mere şi prune
23 October 2013
Cod
cu mere şi prune din: file de cod, mere, prune, smantana, lamaie,
tarhon, sare, piper. Ingrediente: 700 g file de cod 3 mere acrisoare 4
prune 100 g unt 150 g smantana 1 lamaie 1 legatura tarhon sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi fileul, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi
ştergeţi-l cu şerveţele…
Read more »
Read more »
Cocktail Sangria cu piersici si mere
23 October 2013
Cocktail
Sangria este o bautura traditionala spaniola din vin, zahar si fructe
proaspete Ingrediente pentru 2,5 litri de Cocktail Sangria: 1500ml vin
rosu 750ml apa minerala 50ml coniac 1 lamaie 2 portocale 2 piersici 2
mere 50g zahar 1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara cuisoare Mod
de preparare: Piersicile si merele…
Read more »
Read more »
Compozitia nutritionala a vinului
23 October 2013
Vinul
reprezinta un aliment complet, de neignorat in alcatuirea unui meniu
echilibrat si sanatos. Un aliment este o substanta comestibila care
contine macro- si micronutrienti susceptibili de a contribui la nevoile
de hrana ale organismului uman. In lumina acestei definitii, vinul este
incontestabil un aliment deoarece contine macronutrienti (glucide, unele
proteine) care produc energie si…
Read more »
Read more »
Rulouri cu migdale si miere
23 October 2013
Rulouri
cu migdale si miere din: foi de placinta, pudra de migdale, zahar,
scortisoara, unt, coaja de portocala, apa de flori de portocal, albus,
ulei, miere. Ingrediente: 5 foi mari de placinta 250 g pudra de migdale
75 g zahar o lingurita scortisoara 40 g unt topit coaja unei portocale 2
linguri apa de flori…
Read more »
Read more »
Somon fume cu legume şi sos
23 October 2013
Somon
fume cu legume şi sos din: vinete, dovlecei, fenicul, somon fume, vin,
limete, capere, ulei, busuioc, menta, oregano, sare, piper. Ingrediente:
doua vinete doi dovlecei o bucata de fenicul 400 g somon fume 100 ml
vin alb sec 250 g unt doua limete o lingura cu capere ulei o lingura cu
busuioc uscat o…
Read more »
Read more »
Daca e toamna mancam prajituri cu prune
23 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Pachetele cu prune si miere Pachetele cu
prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos,
migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide,…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de salata de vinete la indemana oricui
23 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Salata
de vinete cu legume si masline Salata de vinete…
Read more »
Read more »
Pui cu sos indian
23 October 2013
Pui
cu sos indian din: pui, ulei, curry, unt, foaie de dafin, radacina de
patrunjel, ceapa, cimbru, telina, faina, sare, boia ite, cuisor, supa de
carne. Ingrediente: 1/2 pui de dimensiune mijlocie 1 lingura ulei 1
lingurita curry 25 g unt 1 foaie de dafin 1 radacina de patrunjel 2 cepe
1 crenguta de cimbru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu smantana
23 October 2013
Conopida
gratinata cu smantana din: conopida, smantana, mustar, sare, piper,
branza, pesmet. Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 1/2 ceasca
smantana 1/2 lingurita mustar 1 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper
1 cana branza maruntita 1/3 ceasca pesmet Mod de preparare: Incalziti
cuptorul la 180C. Puneti conopida intr-un castron. Intr-un alt castron
amestecati smantana…
Read more »
Read more »
Tarta glazurata
23 October 2013
Tarta
glazurata din: faina, smantana, unt, mere, galbenusuri, zahar, faina,
zahar brun, apa. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 2 linguri
smantana 100 g unt pentru umplutura: 6 mere mari 3 galbenusuri 100 ml
smantana 100 g zahar 4 linguri faina pentru glazura: 250 g zahar brun
125 ml apa Mod de preparare: Omogenizezi…
Read more »
Read more »
Paste late cu legume şi sos iute
23 October 2013
Paste
late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci,
praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate,
seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 400 g paste
late doua tije de telina 3 ardei capia 300 g ciuperci un fir de praz doi
dovlecei 3 cepe 3 rosii…
Read more »
Read more »
Prajitura aromata cu mere
23 October 2013
Prajitura
aromata cu mere din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, esenta de
vanilie, mere, compot de mere, apa. Ingrediente: pentru aluat: 100 g unt
sau margarina 150 g zahar 1 ou 300 g faina 2 linguri praf de copt 1
lingura esenta de vanilie pentru umplutura: 4 mere 50 ml compot de mere…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos
23 October 2013
Friptura
de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment
din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente: 1 kg carne de porc piper oregano 1 capatana de usturoi 1
lingura condiment din legume uscate 100 ml ulei 100 ml vin alb pentru
sos: 2 cepe mici 5-6…
Read more »
Read more »
Batoane cu rom
23 October 2013
Batoane
cu rom din: zahar pudra, faina, unt, cacao, apa, sare, zahar, rom,
migdagle. Ingrediente: 120 g zahar pudra 200 g faina 125 g unt 30 g
cacao 2 linguri apa 1 praf de sare pentru crema: 3 oua 50-100 g zahar
100 ml rom 125 g migdale macinate Mod de preparare: Framanti un…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu carne
23 October 2013
Praz
umplut cu carne din: carne de porc, praz, paine, cartof, morcov, ceapa,
usturoi, smantana, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel,
ardei capia, otet de vin. Ingrediente: 600 g carne de porc un kilogram
praz o felie de paine un cartof un morcov o ceapa 3 catei de usturoi 300
ml smantana 100 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortilla cu carne de pui si legume
23 October 2013
Tortilla
cu carne de pui si legume din: carne de pui, ceapa, usturoi, ardei
gras, sos de rosii, porumb, masline, fasole, branza, tortilla de porumb,
ceapa verde, rosii. Ingrediente: 1 kg carne de pui fiarta, cuburi 1
ceapa, tocata 1 cațel de usturoi, tocat 1/2 ceasca ardei gras rosu,
tocat 2 cutii sos de…
Read more »
Read more »
Somon cu fidea de orez
23 October 2013
Somon
cu fidea de orez din: somon, portocale, fidea de orez, capere, vin,
lamaie, faina, pudra de curry, unt, smantana, cimbru, sare, piper,
migdale. Ingrediente: 4 bucati de somon doua portocale 200 g fidea de
orez 100 g capere 250 ml vin alb demisec o lamaie o lingura cu faina 5 g
pudra de curry…
Read more »
Read more »
Mere cu sos
23 October 2013
Mere
cu sos din: mere, stafide, fulgi de ovaz, unt, lapte, zahar,
galbenusuri, esenta de vanilie, amidon de porumb. Ingrediente: 4 mere 4
linguri stafide inmuiate in rom 4 linguri fulgi de ovaz 2 linguri unt,
la temperatura camerei pentru sos: 400 ml lapte 3 linguri zahar 3
galbenusuri 1 lingura esenta de vanilie 1…
Read more »
Read more »
Retete de castraveti murati la borcan pentru iarna
23 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu
ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet,…
Read more »
Read more »
Desert cu sos
23 October 2013
Desert
cu sos din: faina, unt, smantana, mere, zahar, apa. Ingrediente: pentru
aluat: 375 g de faina 100 ml unt, la temperatura camerei 2 linguri
smantana pentru umplutura: 6 mere mari, zemoase 50 g zahar 2 linguri unt
2 mere mari, fainoase 60 ml apa Mod de preparare: Omogenizezi foarte
bine ingredientele pentru aluat…
Read more »
Read more »
Cuiburi de paste cu legume
23 October 2013
Cuiburi
de paste cu legume din: paste bicolore, morcovi, spanac, porumb, ardei
capia, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca,
migdale, fistic. Ingrediente: 400 g paste bicolore un kilogram morcovi
400 g spanac verde 200 g porumb din conserva 2 ardei capia 4 catei de
usturoi 4 rosii o ceapa 150 ml…
Read more »
Read more »
Desert cu struguri si stafide
23 October 2013
Desert
cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie,
faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri. Ingrediente:
125 g unt, la temperatura camerei 200 g zahar tos 2 oua, la temperatura
camerei coaja rasa de la 1 lamaie 400 g faina, la temperatura camerei 1
praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Ficat cu sos de rozmarin
23 October 2013
Ficat
cu sos de rozmarin din: ficat de vita, ulei, faina, lapte, rozmarin,
boia, smantana, orez, ceapa, unt, sare, condiment, foaie de dafin, boabe
de piper. Ingrediente: 500 g ficat de vita 120 ml ulei 100 g faina 400
ml lapte 1 crenguta rozmarin sau 1/2 lingura rozmarin uscat maruntit 1
varf de cutit boia…
Read more »
Read more »
Pachetele cu prune si miere
23 October 2013
Pachetele
cu prune si miere din: aluat de foitaj, prune, smochine, zahar tos,
migdale, miez de nuca, zahar vanilinat, stafide, scortisoara, anason,
cuisoare, miere, frisca. Ingrediente: doua foi aluat de foitaj 500 g
prune 300 g smochine 60 g zahar tos 100 g migdale 100 g miez de nuca
doua pliculete zahar vanilinat 50 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii
23 October 2013
Chiftele
de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne
tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi,
paine, patrunjel, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 700 de grame de
suc de rosii 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita) 200 g
de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de porc cu dovlecei
23 October 2013
Tocăniţă
de porc cu dovlecei din: carne de porc, ceapa, usturoi, rosii, ardei,
ulei, pasta de rosii, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de
porc 3 cepe potrivite 4 catei de usturoi 5 rosii 4 ardei 4 linguri ulei
2 linguri pasta de rosii 450 g broccoli sare piper Mod de preparare:
Speli…
Read more »
Read more »
Fructe cu fistic si smantana dulce
23 October 2013
Fructe
cu fistic si smantana dulce din: pere, banane, portocale, zahar brun,
scortisoara, nuci, fistic, smantana dulce. Ingrediente: 2 pere tari 2
banane 2 portocale 150 g zahar brun 2 lingurite scortisoara 50 g nuci
macinate grosier 50 g fistic macinat 150 ml smantana dulce Mod de
preparare: Intr-o crăticioară arzi zahărul, adaugi perele…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de curcan cu sos de pere
23 October 2013
Chifteluţe
de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan,
migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei,
pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata verde. Ingrediente: 400 g
carne tocata de curcan 1 ou 50 g susan 50 g migdale macinate 1 legatura
marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel cu sos picant
23 October 2013
Ficat
de viţel cu sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia,
rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 600 g file de vitel o vanata
300 g spanac verde 3 ardei capia 6 rosii un ardei iute 250 g malai un
morcov 750…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu dulceata de trandafiri
23 October 2013
Budincă
de orez cu dulceata de trandafiri din: orez, lapte, frisca, apa de
trandafiri, zahar, unt, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 125 g orez
cu bobul rotund 300 ml lapte 200 ml frica lichida 3 linguri apa de
trandafiri 80 g zahar 20 g unt 50 g dulceata de trandafiri Mod de
preparare: preincalzeste cuptorul…
Read more »
Read more »
Consumul si productia de vin din veacul al XV-lea pana in veacul al XVII-lea
22 October 2013
In
cursul acestei perioade, vinul va parcurge o noua etapa în termeni de
calitate. Apare oenologia, si aceasta noua stiinta va duce la mari
progrese, în special în vinificatie. Sterilizarea si sulfitarea
butoaielor vor fi puse la punct cu ajutorul unui sistem cunoscut sub
numele de allumettes hollandaises (chibrituri olandeze). Oprirea
fermentarii poate fi astfel…
Read more »
Read more »
Cocktail Mimosa
22 October 2013
Cocktail
Mimosa din: suc de portocale, sampanie, apa, zahar. Ingrediente
pentru 4 persoane: 300ml suc de portocale 600ml sampanie 100ml apa 6
linguri de zahar Mod de preparare: Pregatiti un sirop din apa si
zahar prin fierbere pana se topeste zaharul la foc moderat. Se toarna
sucul de portocale intr-un castron mare…
Read more »
Read more »
Retete de mancare cu vinete pe gustul tuturor
22 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Placinta cu ciuperci,
vinete si usturoi Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi din:…
Read more »
Read more »
Retete de ardei la otet
22 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Gogosari murati
Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa,…
Read more »
Read more »
Retete de castraveti murati
22 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei:
Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere si inghetata
22 October 2013
Prajitura
cu mere si inghetata din: unt, miere, oua, praf de copt, vanilie, mere,
scortisoara. Ingrediente aluat: 1/2 cana unt ½ ceasca de miere 2 oua ½
lingurita praf de copt 2 lingurite de vanilie Ingrediente umplutura: 2
kg mere, curatate, feliate 2 linguri de unt ½ lingurita scortisoara
Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Farfalle cu fructe de mare
22 October 2013
Farfalle
cu fructe de mare din: farfalle, fructe de mare, porumb, ardei capia,
masline feliate, lamaie, ghimbir, usturoi, vin, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 400 g farfalle colorate 500 g amestec fructe de mare 200 g
porumb din conserva doi ardei capia 200 g masline feliate 175 ml ulei de
masline o lamaie ghimbir ras 3…
Read more »
Read more »
Brioşe delicioase cu legume
22 October 2013
Brioşe
delicioase cu legume din: mazare, branza feta, oua, parmezan, faina,
praf de copt, ulei de masline, ardei capia, otet, zahar, marar, sare,
piper, salata verde, usturoi, castraveti verzi. Ingrediente: 100 g
mazare 100 g branza feta 3 oua 80 g parmezan 150 g faina o jumatate de
pliculet cu praf de copt 120 ml…
Read more »
Read more »
Cotlete la cuptor, cu sos de legume
22 October 2013
Cotlete
la cuptor, cu sos de legume din: cotlete de porc, ulei, vin, sare,
piper alb, morcov, telina, ardei gras, rosii, ceapa, unt, cimbru, sare.
Ingrediente: 4 cotlete de porc, fara os cate 100 ml ulei si vin alb sare
piper alb macinat pentru sosul de legume: 1 morcov mic cate 1/2 telina
si ardei…
Read more »
Read more »
Mancare de praz si sfecla
22 October 2013
Mancare
de praz si sfecla din: sunculita, oua, praz, sfecla rosie, seminte de
chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g sunculita 6 oua 4 fire de
praz 500 g sfecla rosie 1 lingurita seminte de chimen 4 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în cubuleţe şi
puneţi-le la fiert în…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu smantana si verdeata
22 October 2013
Ciorba
de vita cu smantana si verdeata din: piept de vita, rasol de vita,
ceapa, morcovi, telina, ardei gras, galbenusuri, smantana, lamaie,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de vita 1 rasol de vita
– 250 g aproximativ 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 ardei rgas 2
galbenusuri 200 ml smantana 1…
Read more »
Read more »
Placinta pufoasa cu struguri
22 October 2013
Placinta
pufoasa cu struguri din: sare, lapte, unt, ou, zahar, apa, zeama de
lamaie, faina de porumb, faina, praf de copt, vanilie, boabe de
struguri. Ingrediente: 1 praf sare 125 ml lapte 125 ml unt topit 1 ou
250 g zahar 100 ml apa 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingura faina de
porumb 250…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci
22 October 2013
Rulouri
din piept de pui, în sos de vin cu ciuperci din: piept de pui, mrocov,
ardei gras, masline, ulei de masline, ceapa, unt, ciuperci, vin,
smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui
(aproximativ 700 g) 1 morcov 1 ardei gras rosu 100 g masline 2 linguri
ulei de masline 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Beneficii pe care nu le stiai – Cafeaua
22 October 2013
Pentru
multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de
care nu isi pot incepe ziua. Consumata cu moderatie, cafeaua este extrem
de benefica pentru organismul uman. Previne imbatranirea prematura,
cancerul, diabetul si depresia. Indeparteaza depresia Cafeaua are efecte
de stimulare a starii generale. Cei care isi incep ziua cu o ceasca de…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume, cu ardei umpluţi cu brânză
22 October 2013
Ghiveci
de legume, cu ardei umpluţi cu brânză din: ceapa, vanata, ardei,
gogosari, morcov, telina, ardei iute, rosii, dovlecel, marar, telemea,
branza de burduf, ulei. Ingrediente: 2 cepe 1 vanata medie 2 ardei rosii
4 gogosari mici sau capia 1 morcov 1 bucata mica de telina 1-2 ardei
iuti 4-5 rosii coapte 1 dovlecel mic…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu cremă
22 October 2013
Mere
umplute cu cremă din: mere, frisca, ciocolata neagra, scortisoara,
zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, lamaie,
zahar candel, sos de coacaze rosii. Ingrediente: 4 mere mai mari 400 ml
frisca 400 g ciocolata neagra o lingura scortisoara 50 g zahar tos 50 g
zahar pudra doua pliculete cu zahar vanilinat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc cu legume in sos de bere
22 October 2013
Friptura
de porc cu legume in sos de bere din: faina, sare, piper negru, pulpa
de porc, ulei de masline, ceapa, morcovi, mere, usturoi, dafin, rosii,
supa de pui, bere, zagar brun, taitei noodles. Ingrediente: 1/2 cana
faina 1/2 lingurita de sare 1/8 lingurita piper negru 1 bucata pulpa
dezosata de porc , taiata…
Read more »
Read more »
Viticultura biologica si vinurile biologice
22 October 2013
VITICULTURA
BIOLOGICA – Notiunea de cultura biologica s-a nascut în Franta în 1932
si a fost reactivata în anii saizeci. Este nevoie de trei pâna la sapte
ani pentru ca un sol sa fie acceptat pentru cultura biologica, timp în
care reziduurile tratamentelor chimice din anii anteriori sa dispara
complet din pamânt. In 1966, Franta…
Read more »
Read more »
Crochete din pui si legume
22 October 2013
Crochete
din pui si legume din: carne de pui, morcov, cartof, telina, franzela,
telemea, oua, faina, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne de pui 1 morcov 1 cartof 1/2 telina 1 felie franzela 50 g telemea
2 oua 1 lingura faina 1 ceapa 1 legatura marar 150 ml ulei sare piper
…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de vaci si struguri
22 October 2013
Tarta
cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de
lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri. Ingrediente:
pentru blat: 175 g faina 20 g zahar pudra 75 g unt zeama de lamaie
pentru umplutura: 110 g zahar 200 g branza de vaci 50 ml smantana 6
galbenusuri 60 g faina…
Read more »
Read more »
Chiftelute la cuptor, cu sos de susan
22 October 2013
Chiftelute
la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde,
piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan,
sare, seminte de susan. Ingrediente: 1/2 kg carne de vita sau miel
tocata 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde piper chimen scortisoara
coriandru nucsoara 2 cartofi 2 lamai 4 linguri de susan 1…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui marinate
22 October 2013
Ciocanele
de pui marinate din: ciocanele, vin rosu sec, usturoi, sare, piper,
ulei, boia iute, boia dulce. Ingrediente: 1 kg ciocanele 200 ml vin rosu
sec 2 capatani de usturoi sare piper ulei boia iute boia dulce Mod de
preparare: Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele de bucătărie
absorbante, le dai cu ulei şi…
Read more »
Read more »
Desert cu magiun
22 October 2013
Desert
cu magiun din: faina, zahar, oua, lapte, sare, coaja de lamaie, unt,
esenta, drojdie, magiun de prune. Ingrediente: 550 g faina 90 g zahar 4
oua 150 ml lapte 1/2 lingurita de sare coaja de la o lamaie 220 g unt 1
fiola esenta 40 g drojdie 150 g magiun de prune Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortellini cu branza si legume
22 October 2013
Tortellini
cu branza si legume din: boabe de porumb, ciuperci, ulei de masline,
sare, rosii, spanac, tortellini umplute cu branza, smantana, busuioc,
parmezan, piper. Ingrediente: 1 1/ 2 cani de boabe de porumb 6
ciuperci, feliate 2 linguri ulei de masline 1/4 lingurita de sare 1
rosie, cuburi 2 cani spanac proaspat 1 pachet…
Read more »
Read more »
Trucuri pentru un stil de viata sanatos
22 October 2013
In
unele parti ale lumii, stilul de viata este unul mult mai sanatos, iar
boli precum diabetul, cancerul sau afectiunile cardiace sunt mai rar
intalnite. Alimentele proaspete, portiile de mancare moderate, grasimile
benefice si un pahar de vin rosu sunt mici secrete care fac minuni
pentru organismul uman. Iata ce trebuie sa inveti de la…
Read more »
Read more »
Galbiori cu mamaliguta
22 October 2013
Galbiori
cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi,
smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g galbiori sau ghebe
100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4 rosii 5-6 catei de usturoi 2 linguri
smantana 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Speli
ciupercile bine, sub jet de apă, şi…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu crenvurşti
22 October 2013
Aperitiv
cu crenvurşti din: aluat de foitaj, spanac, ceapa, linte, usturoi,
patrunjel, crenvursti, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
pudra de curry. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 100 g spanac o
ceapa 200 g linte un catel de usturoi o legatura de patrunjel 400 g
crenvursti 100 g masline feliate 75 ml ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si pere
22 October 2013
Prajitura
cu mere si pere din: faina, margarina, zahar, ou, sare, zahar vanilat,
apa rece, otet, mere, pere, biscuiti cu cacao, margarina, gris,
scortisoara, cuisoare, prune, piersici. Ingrediente: pentru foi: 400 g
faina 250 g margarina 1 lingura zahar 1 ou 1 praf de sare 1 pliculet
zahar vanilat 3 linguri apa rece 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pui cu măsline şi ardei copt
22 October 2013
Pui
cu măsline şi ardei copt din: piept de pui file, ardei capia, masline
negre, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, foi de dafin, ulei
de masline. Ingrediente: 200 g piept de pui file 2 ardei capia 100 g
masline negre sau kalamata 2 linguri pasta de rosii sare piper negru
macinat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu patrunjel
22 October 2013
Plachie
de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii,
ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1,5 kg
250 ml vin alb 1 kg ceapa 1 foaie dafn 700 g rosii 200 ml ulei sare
piper 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Crapul il cureti de solzi
si…
Read more »
Read more »
Jeleu de pere şi ardei
22 October 2013
Jeleu
de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb,
ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco. Ingrediente: 700 g pere 300
g ardei gras galben 150 g ceapa verde 250 ml otet din vin alb 25 g
ghimbir 1 plic zahar gelifiant 1 kg zahar sare sos tabasco Mod…
Read more »
Read more »
Supă cu scortisoara, ananas si curmale
22 October 2013
Supă
cu scortisoara, ananas si curmale din: ananas, curmale, portocale,
mere, lamaie, rozmarin, ghimbir, scortisoara, apa, amidon alimentar,
anason, zahar, frisca, inghetata de lamaie. Ingrediente: o conserva de
ananas 10 curmale 4 portocale 3 mere o lamaie o crenguta de rozmarin
ghimbir un baton de scortisoara 1,5 litri apa o lingura de amidon
alimentar o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si fasole neagra
22 October 2013
Orez
cu legume, carnati si fasole neagra din: carnati afumati, ceapa, ardei
gras, orez, supa de pui, sos worcestershire, sare, fasole neagra, branza
rasa. Ingrediente 3-4 carnati afumati, feliati 1 cana ceapa tocata 1
ardei gras verde, tocat 1 cana orez 3 cani supa de pui 1 lingurita sos
Worcestershire 1/4 linguriță de sare 1…
Read more »
Read more »
Consumul si productia de vin in secolul XX in Franta
22 October 2013
La
începutul secolului XX, productia de vin era cu 30% mai mare decât
consumul intern. Ca urmare, o lege restituie în 1906 velnicerilor
dreptul de a distila excedentele. Acesti ani de supraproductie nu
descurajeaza însa deloc fraudele. Autoritatile publice iau în 1907
masuri împotriva lor: statul îl obliga pe fiecare viticultor sa faca o
declaratie…
Read more »
Read more »
Tort cu mere, portocale si kiwi
22 October 2013
Tort
cu mere din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa rece, zahar vanilat,
coaja de lamaie, rom, portocale, kiwi, frisca. Ingrediente: 10 mere 6
linguri zahar 75 g unt pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri
faina 6 linguri apa rece 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la o
lamaie pentru sirop:…
Read more »
Read more »
Pui cu sos si oregano
22 October 2013
Pui
cu sos si oregano din: cartofi, piept de pui, praz, ardei gras, rosii,
ulei de masline, sare, oregano, cascaval, patrunjel. Ingrediente: cate 1
kg cartofi si piept de pui 1 fir de praz 1 ardei gras 2 rosii 6-7
linguri ulei de masline sare oregano sau menta 50 g cascaval 2-3 fire
patrunjel …
Read more »
Read more »
Omleta umpluta cu ciuperci
22 October 2013
Omleta
umpluta cu ciuperci din: ciuperci, usturoi, branza, ulei, sare,
patrunjel, oua, piper, ulei, busuioc. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate
marunt 2 catei de usturoi zdrobiti 100 g branza rasa 2 linguri de ulei
sare piper patrunjel tocat pentru omleta: 4 oua sare piper ulei pentru
prajit pentru decor: busuioc verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de ardei iuti, la borcan
22 October 2013
Salata
de ardei iuti, la borcan din: ardei iuti bulgaresti, sare, otet, pastai
de fasole. Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti cate 3-4 ardei
rosii, galbeni, verzi 1 lingura de sare otet cateva pastai de fasole
fideluta, galbena sau verde 1 borcan Mod de preparare: Speli toti
ardeii si fasolea. Asezi in borcan ardeii…
Read more »
Read more »
Consumul si productia de vin in secolul al XIX- lea
21 October 2013
Publicând
“Almanack gourmandîn” 1803, Grimod de la Reyniere devine într-un fel
primul critic gastronomic. El scrie despre vin: „Vinul este, în opinia
multor amatori, cel mai bun prieten al omului daca este folosit cu
masura, si cel mai mare dusman al sau daca e baut în exces. Este
camaradul vietii noastre, mângâietorul suferintelor noastre, podoaba…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure
21 October 2013
Inghetata
de nuca de cocos cu ciocolata si fructe de padure din: inghetata de
nuca de cocos, ciocolata neagra, lapte de cocos, fructe de padure.
Ingrediente: 1 cutie inghetata de nucă de cocos 1 ciocolata neagra ¼
cana lapte de cocos 2 cani de fructe de padure proaspete Mod de
preparare: Rupeti ciocolata…
Read more »
Read more »
Piept de pui in lapte de cocos
21 October 2013
Piept
de pui in lapte de cocos din: piept de pui, ulei, ceapa, curry, lapte
de cocos, supa de pui, lamaie verde, usturoi, sos de soia, zahar brun.
Ingrediente: 1 piept de pui 5 linguri ulei 1 ceapa 2 lingurite curry 250
ml lapte de cocos 200 ml supa de pui 1 lamaie verde 4…
Read more »
Read more »
Omleta cu legume, parmezan si sos
21 October 2013
Omleta
cu legume, parmezan si sos din: oua, lapte, faina, tija de telina,
boabe de mazare, parmezan, morcov, ardei gras, boabe de porumb, unt,
ulei, sare, piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: pentru omleta: 4
oua 3 linguri de lapte 1 lingura de faina pentru umplutura: 1/2 tija de
telina taiata cubulete 1 mana de boabe de…
Read more »
Read more »
Limba cu sos de rosii
21 October 2013
Limba
cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov,
ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion.
Ingrediente: 1 kg limba de vita 1 radacina de patrunjel 1 morcov 2 cepe
10 g boabe de piper 2 linguri ulei 1 lingurita faina 1 lingurita zahar 1
foaie…
Read more »
Read more »
Roşii la borcan
21 October 2013
Roşii
la borcan Ingrediente: rosii Mod de preparare: Speli cantitatea
de roşii dorită. Tai apoi roşiile în felii subţiri sau mai mari, după
cum doreşti. Pui roşiile în borcane de diverse mărimi. Cu coada unei
linguri îndeşi bine roşiile de pe margine, pentru a nu rămâne spaţiu
între ele. Capsezi borcanele şi…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in evul mediu (476-1453) in Franta
21 October 2013
Pâna
în 1414, împartasania era data la slujba sub cele doua forme: pâinea si
vinul. Tocmai de aceea trebuie mentinuta o productie viticola
importanta. Diversele invazii afecteaza culturile de vita-de-vie, chiar
daca o mare parte a navalitorilor burgunzi si vizigoti o cruta din
superstitie. Ei se tem de puterile magice ale oamenilor Bisericii, care
întretin…
Read more »
Read more »
Bomboane de ciocolata cu migdale
21 October 2013
Bomboane
de ciocolata cu migdale din: ciocolata neagra, esenta de migdale, unt,
zahar pudra, migdale, cacao. Ingrediente: 170 g ciocolata neagra 2
linguri esenta de migdale 3 linguri de unt nesarat si moale 1/2 cana
zahar pudra 1/2 cana migdale zdrobite grosier 1 lingura de cacao Mod
de preparare: Pui ciocolata la topit pe…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu ciuperci
21 October 2013
Tocanita
de pui cu ciuperci din: piept de pasare, ciuperci, rosii, ceapa, ulei,
sare, piper, condimente, patrunjel, bulion. Ingrediente: 1 kg piept de
pasare dezosat 1/2 kg ciuperci 1 kg rosii 2 cepe 50 ml ulei sare piper
condimente pentru carnea de pasare 1 legatura patrunjel 3 linguri bulion
Mod de preparare: Speli pieptul…
Read more »
Read more »
Crap cu mamaliguta
21 October 2013
Crap
cu mamaliguta din: crap, untdelemn, ceapa, usturoi, cimbru, pasta de
tomate, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 crap proaspat, de circa 750 g
3 linguri untdelemn 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1/4 lingurita cimbru
uscat maruntit 2-3 linguri pasta de tomate 1 varf de cutit zahar sare
piper negru macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole cu roşii
21 October 2013
Fasole
cu roşii din: fasole verde, ulei, rosii, sare, frunze de patrunjel,
frunze de telina, frunze de dafin. Ingrediente: 8 kg fasole verde 0,75 l
ulei 4,5 kg rosii 7 linguri sare frunze de patrunjel si de telina 6
frunze de dafin Mod de preparare: Păstăile de fasoe rupte le căleşti
în ulei, aproximativ…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci si menta
21 October 2013
Ravioli
cu nuci si menta din: ravioli, zahar, unt, nuci, frunze de menta.
Ingrediente: 1 pachet ravioli cu branza 1/2 pahar zahar 1 cubulet unt
100 g nuci frunze de menta Mod de preparare: Prepari ravioli conform
instrucţiunilor de pe ambalaj. îi pui la scurs. Opreşti un pahar din apa
în care au fiert.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in sos de rosii cu usturoi
21 October 2013
Pui
in sos de rosii cu usturoi din: carne de pui, ceapa, ardei gras,
ciuperci, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, cimbru,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 de grame de carne de pui 2
cepe 2 ardei grasi 200 de grame de ciuperci 500 de grame de sos de
rosii…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu seminte
21 October 2013
Supa
crema de dovleac cu seminte din: unt, ceapa, usturoi, faina, nucsoara,
dovleac, supa de legume, zahar, ulei de masline, paine neagra, seminte
de floarea soarelui, sare, piper negru. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa 1
catel de usturoi 1 lingura fiana un varf de cutit nucsoara rasa 350 g
dovleac – cubulete 600 ml…
Read more »
Read more »
Bomboane cu cacao si ciocolata
21 October 2013
Bomboane
cu cacao si ciocolata din: ciocolata menaj, unt, cacao, nuca, lapte,
esenta de rom. Ingrediente: 800 g ciocolata menaj 150 g unt 200 g cacao
150 g nuca zdrobita grosier 2 linguri cu lapte rece esenta de rom Mod
de preparare: Dai prin râzătoare jumătate din cantitatea de ciocolată,
iar restul o rupi…
Read more »
Read more »
Sfeclă umplută cu branza si nuci
21 October 2013
Sfeclă
umplută cu branza si nuci din: sfecla, nuci, branza telemea, iaurt,
marar, miez de nuca, hrean. Ingrediente: 4 bucati de sfecla 100 g nuci
tocate 300 g branza telemea 5 linguri iaurt cremos marar 3-4 mieji de
nuca pentru decor 2 lingurite hrean razuit Mod de preparare: Speli
bine, sub jet de apă,…
Read more »
Read more »
Nu ratati supele crema cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa crema de dovleac cu crutoane si frunze…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in lumea antica: Egipt, Grecia, Roma si Gallia
21 October 2013
VINUL
ÎN EGIPT Egiptul este cea dintâi tara din bazinul mediteraneean care a
cultivat vita-de-vie. Gasim de altminteri numeroase marturii în acest
sens în basoreliefuri. Dar consumul vinului era, se pare, limitat pentru
ca, dat fiind caracterul lui sacru, era folosit în principal la
ceremoniile religioase (vin funerar). Vinul este baut în fapt doar de…
Read more »
Read more »
Descopera retete delicioase cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos
21 October 2013
Legume
la cuptor cu sos din: broccoli, ciuperci, cartofi, ulei de masline,
scortisoara, nucsoara, struguri rosii, miere, sare, piper.
Ingrediente: 3 capete de broccoli, rupt buchețele 200-300gr ciuperci,
feliate 6 cartofi , cuburi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita
scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara macinata 2 cesti de struguri
rosii, fara samburi 1…
Read more »
Read more »
Limonada cu menta
21 October 2013
Limonada
cu menta din: lamai, zahar, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 6
lamai 8 linguri de zahar frunze de menta proaspete, bine spalate gheata
(sau 1 litru de apa rece ca gheata) Mod de preparare: Se extrage
sucul de la cele 6 lamai, se pune zaharul si se amesteca pana se
dizolva. Se…
Read more »
Read more »
Cele mai gustoase deserturi cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
Read more »
Tocanite de cartofi cu carne
21 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă din piept de curcan
Tocăniţă din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei
de masline, bulion, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Retete de sezon cu dovleac pentru cei dragi
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tocanita de vitel cu castane dulci si dovleac…
Read more »
Read more »
Retete simple si rapide de tocanita cu ficatei
21 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de ficătei
Tocăniţă de ficătei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, rosii,
usturoi, ulei, condimente si patrunjel. Ingrediente: 500…
Read more »
Read more »
5 retete cu dovleac de incercat in aceasta toamna
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Musaca de dovleac cu sunca Musaca de dovleac cu…
Read more »
Read more »
Retete apetisante de placinte cu dovleac
21 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Plăcintă de dovleac Plăcintă de dovleac din: oua, zahar,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de placinte
21 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei:
Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou,
apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de
vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de muştar
21 October 2013
Muschi
de porc cu sos de mustar din: sos de soia, vin, zahar brun, muschiluet
de porc, smantana, maioneza, mustar, ceapa. Ingrediente marinata: 1/4
ceasca sos de soia 1/4 cana vin 2 linguri de zahar brun 1 muschiulet de
porc Ingrediente sos: 1/3 cana smantana 1/3 cana maioneza 2 lingurite
mustar 2 cepe, fin…
Read more »
Read more »
Merluciu la cuptor, cu sos de roşii
21 October 2013
Merluciu
la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi,
patrunjel, piper, condiment din legume uscate. Ingrediente: 1 kg
merluciu 50 ml ulei 500 g rosii 4-5 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel piper condiment din legume uscate Mod de preparare: Speli
peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu sfecla rosie
21 October 2013
Salata
picanta cu sfecla rosie din: sfecla, nuci, prune uscate, usturoi,
hrean, sare, piper, ulei, otet, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g
sfecla 400 g nuci 150 g prune uscate 3 catei de usturoi 3 lingurite de
hrean dat prin razatoarea mica sare piper ulei otet frunze de patrunjel
Mod de preparare: Speli bine…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu sos de lamaie
21 October 2013
Antricot
de vitel cu sos de lamaie din: antricoate de vitel, unt, bacon, lamai,
faina, vin, patrunjel verde, sare, piper alb. Ingrediente: 4 antricoate
de vitel, fara os 4 linguri unt 8 felii de bacon 2 lamai 2-3 linguri
faina 1 lingura vin alb 1 legatura patrunjel verde sare piper alb
macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Chiftelute aromate cu ciuperci
21 October 2013
Chiftelute
aromate cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, usturoi, marar,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierti in coaja
500 g ciuperci 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 legatura marar faina pesmet
ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai prin
maşina de tocat. Speli ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Gogosari murati
21 October 2013
Gogosari
murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de
piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari
rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l
apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin
Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata neagra
20 October 2013
Prajiturele
cu ciocolata neagra din: oua, ciocolata neagra, zahar, unt.
Ingrediente: 3 oua 100 de grame de ciocolata neagra 100-150 de grame de
zahar 50 de grame de unt Mod de preparare: Intr-un castron topiti
ciocolata cu unt si 30 de grame de zahar la bain marie. Lasati sa se
raceasca.…
Read more »
Read more »
Tu gateste placinte delicioase, noi te ajutam cu retetele
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu ardei
copti, praz si cotlete de porc Placinta cu ardei copti, praz si cotlete
de porc din: ulei, apa minerala, praf de copt, zeama de lamaie, faina,
sare, ardei capia, praz, branza de…
Read more »
Read more »
Retete de tocanite
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vacuta cu
cartofi si telina Tocanita de vacuta cu cartofi si telina din: carne de
vita, oase de vita,…
Read more »
Read more »
Dovleacul este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti cateva retete
20 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Dovleac cu carne de vita si piersici Dovleac cu…
Read more »
Read more »
Retete gustoase de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
Read more »
Retete de placinte
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si
stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar,
margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente:
380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »
Read more »
3 retete cu poze de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de purcel cu paste
si sos de ciuperci Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din:
ciuperci asortate, muschi…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de tocanita
20 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de vinete cu rosii
si ceapa Tocanita de vinete cu rosii si ceapa din: vinete, ceapa, rosii,
ulei, usturoi, piper, sare.…
Read more »
Read more »
Retete savuroase de placinte
20 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu
dovlecei si ciuperci Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare,
drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina 1 praf de sare 10 g drojdie pentru
umplutura:…
Read more »
Read more »
Castraveciori în otet
20 October 2013
Castraveciori
în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper
boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi. Ingrediente: 8 kg
castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere
piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana
de usturoi …
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei
20 October 2013
Cartofi
umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei,
ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Ingrediente: 6
cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 catei de usturoi sare
piper ulei 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel Mod de
preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui de porc cu sos aromat
20 October 2013
Frigarui
de porc cu sos aromat din: otet de mere, zahar, ketchup, melasa,
usturoi, ardei iute, ghimbir, sare, muschi de porc, sare. Ingrediente
sos: 3/4 cana de oțet de mere 1/4 cana de zahar ¼ ceasca ketchup 3
linguri de melasa 2 linguri usturoi tocat 1 lingura ardei iute tocat 1
lingura de ghimbir…
Read more »
Read more »
Gogosi cu carnati si sos picant
20 October 2013
Gogosi
cu carnati si sos picant din: faina, cartofi, lapte, drojdie, sare, ou,
ulei, cas afumat, ceapa, ardei gras, ardei iute, suc de rosii, foi de
dafin, frunze de telina, miere, faina. Ingrediente: pentru gogosi: 600 g
faina 200 g cartofi cate 100 ml lapte si apa 30 g drojdie proaspata
sare 1 ou 200…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci, vinete si usturoi
20 October 2013
Placinta
cu ciuperci, vinete si usturoi din: apa minerala, ulei, sare, praf de
copt, ciuperci, vanata, patrunjel, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei sare 1 praf de copt
faina cuprinde pentru umplutura: 500 g ciuperci 1 vanata 1 legatura
patrunjel 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »
Read more »
Ceapă cu ardei iuţi
20 October 2013
Ceapă
cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata.
Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200
g sare neiodata Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt
ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert…
Read more »
Read more »
Bors cu fasole rosie
20 October 2013
Bors
cu fasole rosie din: fasole rosie, ceapa, ardei grasi, rosii, bors,
leustean verde, cimbru, sare, ulei. Ingrediente: 1 cutie mare (800 g)
fasole rosie fiarta 1 ceapa 2 ardei grasi 500 g rosii 500 ml bors
proaspat 1 legatura leustean verde 1 crenguta cimbru sare 2 linguri ulei
Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute coapte
20 October 2013
Chiftelute
coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov,
pastarnac, sare, piper, faina. Ingrediente: 300 g fasole uscata 2 felii
paine alba inmuiate 4-5 catei de usturoi pisati patrunjel verde tocat 1
ceapa 1 morcov 1 pastarnac sare piper faina Mod de preparare: Intr-un
bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de…
Read more »
Read more »