Retete de toamna:
Reteta delicioasa pentru Halloween: Biscuiti in forma de dovleac
29 October 2013
Pentru
ca Halloween-ul este aproape v-am pregatit o reteta gustoasa si draguta
de biscuiti pentru cei dragi si mai ales pentru copii. Pentru ca de
Halloween, dovleacul nu trebuie sa lipseasca, biscuitii nostri au aroma
si forma de dovleac si sunt acoperiti cu o glazura de zahar de culoare
portocalie. Ingrediente: 300g faina 100g…
Read more »
Read more »
Berea belgiana Hoegaarden
29 October 2013
Hoegaarden
este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din
Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a
căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost
redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către…
Read more »
Read more »
Dieta cu supe reci
29 October 2013
Cum
vara iti ofera o multime de legume proaspete, iti propunem o dietă
inedita, care te ajuta sa scapi de 2 kg în 7 zile. Aceasta dieta se
bazeaza pe supe racoroase, pline de vitamine. Nimic nu e mai greu pe
canicula decat sa gatesti…
Read more »
Read more »
Arta degustarii whisky-ului
29 October 2013
Nu
este usor sa te orientezi în variata gama de arome si gusturi oferite
de nenumaratele tipuri de whisky comercializate în întreaga lume.
Cunoasterea tipului de batura ales si o degustare corecta sunt în mod
sigur garantiile unei experiente placute. Momentul degustarii necesita o
abordare…
Read more »
Read more »
Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre
29 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi,…
Read more »
Read more »
Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa
29 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul
retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de
beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet…
Read more »
Read more »
Dieta frantuzeasca
29 October 2013
Bucataria
frantuzeasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din
lume. Aparent, dieta frantuzeasca pare a nu fi o dieta in adevaratul
sens al cuvantului, ci mai degraba un stil de viata sanatos.
Surprinzator este faptul ca frantuzoaicele iau de reagula cina destul…
Read more »
Read more »
Het Kapittel- marca belgiana de bere
29 October 2013
Termenul
belgian kapittel, ales de fabrica Van Eecke Brouwerij pentru berile
sale, este folosit de regula, pentru a indica ansamblul colectivităţii
constituite din călugări şi conducătorii lor ierarhici (părinţi
superiori, priori etc., potrivit ordinului căruia îi aparţin), care
trăiesc împreună în interiorul aceleiaşi mănăstiri. DEGUSTARE…
Read more »
Read more »
Beneficiile whisky-ului ca medicament
29 October 2013
In
perioada prohibitiei din SUA, whisky-ul era considerat medicament si se
permitea doar in farmacii comercializarea de whisky numai de tipul
Laphroaig pe baza de prescriptie medicala. Sunt multi cei care au
descoperit prodigioasele proprietati ale unui pahar bun de whisky.
Printre retetele cele mai…
Read more »
Read more »
Retete culinare cu vinete prajite pentru o zi obisnuita
29 October 2013
Pentru
a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe
legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu
ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa
profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Vinete cu
pui Vinete cu…
Read more »
Read more »
Metode simple de a prepara galustele cu prune
29 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Găluste cu prune si migdale Ingrediente
pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină…
Read more »
Read more »
Berea belgiana Grimbergen
29 October 2013
Fabrica
Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din
grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere
Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile
sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile
prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege…
Read more »
Read more »
Ce trebuie sa stim despre Whisky-ul american
29 October 2013
Cel
mai raspândit whisky în Statele Unite este cel straight
(„neamestecat”), care trebuie sa fie produs în proportie de cel putin
51% dintr-o singura cereala. Cel mai important tip este Bourbonul,
fabricat în Kentucky, care are drept cereala de baza porumbul. Dupa ce
au fost…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu lamaie si ciocolata
29 October 2013
Prajiturele
delicioase cu lamaie si ciocolata din: unt, faina, zahar, praf de copt,
ou, lapte, zahar vanilat, ciocolata, esenta de portocale, esenta de
lamaie, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g de
unt 200 de g de faina 50 de g…
Read more »
Read more »
Pulpa de caprioara in sos de verdeata
29 October 2013
Pulpa
de caprioara in sos de verdeata din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare,
piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie,
pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta. Ingrediente:
60 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Fleica de porc umpluta
29 October 2013
Fleica
de porc umpluta din: fleica de porc, ceapa, ulei de masline, smochine,
amestec de condiment picant, coaja de lamaie, zeama de lamaie, cimbru,
patrunjel, vin. Ingrediente: 1,5 kg fleica de porc cu sorici, crestat in
diagonala 3 linguri ceapa tocata marunt 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza, cascaval si seminte de susan
29 October 2013
Placinta
cu varza, cascaval si seminte de susan din: varza, sare, ceapa, ulei de
floarea soarelui, carnaciori, oua, smantana, piper, aluat de foi,
galbenus, seminte de susan, cascaval. Ingrediente: 450 g varza sare 1
ceapa 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 carnaciori proaspeti 2…
Read more »
Read more »
Stiuca rasol, cu sos de usturoi
29 October 2013
Stiuca
rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei
gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei,
usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g stiuca proaspata 1 morcov 1
cartof 1 ceapa 1 ardei gras verdeata 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă şi mere
29 October 2013
Tartă
cu cremă şi mere din: aluat, mere, stafide, fistic, galbenusuri, zahar
pudra, amidon, lapte. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 mere o
lingura stafide o lingura fistic pentru crema: 2 galbenusuri 40 g zahar
pudra 30 g amidon 250 ml lapte Mod de…
Read more »
Read more »
Chutney de mere si dovleac cu ardei iute
29 October 2013
Chutney
de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru,
usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru.
Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin
100…
Read more »
Read more »
Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor
29 October 2013
Dovleac
cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii,
usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin.
Ingrediente: 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati 3 linguri
ulei de masline 2 rosii tocate 1 catel…
Read more »
Read more »
File de păstrăv, cu sos de vin alb
29 October 2013
File
de păstrăv, cu sos de vin alb din: pastrav, ciuperci, vin, smantana,
ceapa, unt, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati file de
pastrav sau 3 pastravi intregi 500 g ciuperci champignon 300 ml vin alb
100 ml smantana pentru gatit 2 cepe…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu crema de cafea
29 October 2013
Biscuiti
cu crema de cafea din: unt, zahar, cafea macinata, ou, esenta de
vanilie, faina, sare, praf de copt, nuci, albus, zahar, esenta de
vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 125 g unt 120 g zahar 2 linguri
cafea macinata un ou o lingura esenta vanilie 175…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu vinegreta de lamaie
29 October 2013
Fasole
verde cu vinegreta de lamaie din: fasole verde, masline negre, zeama de
lamaie, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 400 g fasole verde 40 g
masline negre, taiate zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline 2
linguri patrunjel proaspat, tocat …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fettuccini cu smantana si parmezan
29 October 2013
Fettuccini
cu smantana si parmezan din: unt, usturoi, smantana, parmezan,
fettuccini, piper. Ingrediente: 1/2 cana unt sarat 3 catei de usturoi
proaspat, tocat 2 cani smantana 1/2- 1 cana parmezan proaspat tocat 1
pachet fettuccini, fierte 1 cana lichid de la paste parmezan și…
Read more »
Read more »
Risotto cu iaurt
29 October 2013
Risotto
cu iaurt din: orez, ceapa, unt, vermut, concentrat de pui, sare, piper,
iaurt natur, foi de busuioc. Ingrediente: 300 g orez cu bob rotund o
ceapa 25 g unt 50 ml vermut sec 2 cuburi concentrat de pui sare piper
pentru servit: 250 g…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu miez de nuca
29 October 2013
Supa
de dovleac cu miez de nuca din: dovleac, lapte, unt, nucsoara, sare,
piper, miez de nuca. Ingrediente: un kg dovleac un litru lapte 50 g unt
un praf nucsoara sare piper miez de nuca Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert cu…
Read more »
Read more »
Pui rumenit cu sos pesto
29 October 2013
Pui
rumenit cu sos pesto din: pui, pesto, telina, fenicul, vin alb sec,
coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguri
pesto 1 codita de telina, taiata bucati 1 bulb de fenicul, taiat
sferturi 250 ml vin alb sec coaja rasa…
Read more »
Read more »
Terina cu carne de vita, porc si piept de curcan
29 October 2013
Terina
cu carne de vita, porc si piept de curcan din: carne de porc, carne de
vita, piept de curcan, ceapa, bacon afumat, paine, coniac, oua, sare,
piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g carne de vita un piept de
curcan o ceapa…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere, prune si smochine
29 October 2013
Placinta
cu mere, prune si smochine din: mere, prune, zahar, smochine, mure,
smantana, crema de vanilie, inghetata, faina alba, faina integrala, unt,
zahar brun. Ingrediente: 400 g de mere, curatate si taiate in bucati
mici 400 g prune fara samburi, taiate in sferturi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor, cu sos mediteranean
29 October 2013
Pui
la cuptor, cu sos mediteranean din: pui, sare, piper, boia, ierburi de
provence, usturoi, lamaie, portocala, cimbru verde, vin, rosii, busuioc,
capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pui de
circa 1 kg sare piper boia ierburi de Provence 3-4 catei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de broccoli cu sunca si branza
29 October 2013
Budinca
de broccoli cu sunca si branza din: broccoli, sunca, branza, parmezan,
sare, ulei. Ingrediente: 1 broccoli 3-4 felii de sunca 100g branza,
maruntita 50g parmezan, ras sare ulei Mod de preparare: Rupeti
broccoli in buchetele si opariti 2-3 minute, scurgeti si…
Read more »
Read more »
Africane cu frisca si ness
29 October 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao,
zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom. Ingrediente:
1 l smântână dulce 2 ouă 50 g ness 200 g cacao 300 g zahăr pudră 300 g
nuci pisate 150 g pesmet…
Read more »
Read more »
Ciocolata calda preparata in casa
16 October 2013
Intr-o
zi racoroasa, o ciocolata calda este binevenita in canile noastre. Iata
cum o puteti prepara acasa la dumneavoastra! Ingrediente: 700ml lapte
100g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 2 linguri zahar un varf de cutit
scortisoara 1 lingura amidon Mod de preparare: Se amesteca bine cele 2
linguri de cacao cu zaharul, scortisoara si…
Read more »
Read more »
Retete sanatoase cu miez de nuca
16 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Dulceata de mere cu miez de nuca Dulceata
de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara,
coniac. Ingrediente: 2 kg…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cele mai apetisante placinte cu branza
16 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu cartofi
si branza telemea O reteta delicioasa de placinta cu: branza telemea,
cartofi, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi
de plăcintă 400 g telemea 500 g cartofi 12-14 fire…
Read more »
Read more »
Gutuia, deliciul toamnei in retete culinare
16 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Placinta cu morcov si gutui Placinta cu
morcov si gutui din: morcovi, gutui, faina, unt, ou, zahar tos, praf de
copt, lamaie, portocala, scortisoara, sare, ulei…
Read more »
Read more »
Gatiti cu noi retete usoare pentru cea mai buna tocanita!
16 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Reteta zilei: Tocanita de
porc cu legume Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa,
sare, supa de…
Read more »
Read more »
Caracteristicile si soiurile vitei-de-vie
16 October 2013
VITA-DE-VIE
Vita-de-vie este în realitate o liana din familia Vitaceae a carei
durata de viata (ca producatoare de struguri) este de circa saptezeci si
cinci de ani. Se vorbeste în mod curent despre vii batrâne daca butucii
au peste douazeci de ani, dar exista vii foarte vechi (între 60 si 80
de ani) care înca…
Read more »
Read more »
Sucuri de legume pentru sanatate
16 October 2013
Legumele
sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor.
Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase
din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece
acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate
elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca
organismul poate obtine aceste substante benefice si…
Read more »
Read more »
Retete de placinte fragede cu mere
16 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si
scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt,
mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua
200 g…
Read more »
Read more »
Tocanita cu legume, un rasfat pe care ni-l ofera toamna
16 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de ardei cu ceapa
Tocanita de ardei cu ceapa din: ceapa, ardei grasi, rosii, ulei, ardei
iute, sare. Ingrediente: 8 cepe…
Read more »
Read more »
3 retete simple de compoturi pe care le poate face oricine
16 October 2013
Pentru
ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete,
camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie
ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi
sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot
de zmeura cu menta Compot de zmeura cu menta…
Read more »
Read more »
Sfaturi pentru un somn odihnitor
16 October 2013
Multe
persoane sufera de tulburari ale somnului care se manifesta fie prin
imposibilitatea de a adormi, fie printr-un somn agitat. Un somn bun
inseamna insa sanatate curata! Iata ce trebuie sa faci ca sa ai un somn
linistit si ce trebuie sa eviti inainte de culcare: 1. Asigura-te ca
dormitorul tau este un loc linistit…
Read more »
Read more »
3 retete de tarte cu dovleac va asteapta sa le incercati
16 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac…
Read more »
Read more »
Consumul de vin in timpul sarcinii si al alaptarii
16 October 2013
Alcoolizarea
excesiva a barbatului sau a femeii sporeste riscul de sterilitate prin
leziuni ale gonadelor. Daca nu se întâmpla asa, problema alcoolizârii se
pune din momentul fecundarii; ea nu priveste doar femeia, ci si
genitorul. Daca mama nu bea, dar tatal este un bautor excesiv, nu exista
anomalii morfologice, dar exista un risc de anomalii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu branza si smantana
16 October 2013
Placinta
cu branza si smantana din: faina, apa calda, ulei, drojdie, sare,
miere, branza, iaurt, smantana, oua, patrunjel. Ingrediente pentru
aluat : 400 de grame de faina 200 ml de apa calda 50 ml ulei de floarea
soarelui 15 de grame de drojdie proaspata 1 lingurita de sare 1
lingurita de miere Ingrediente pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si suc de pere
16 October 2013
Acest
cocktail cu vodca si suc de pere poate fi servit ca aperitiv sau il
puteti consuma dupa ce ati savurat o masa copioasa. Ingrediente: 5 cl de
vodca 1 litru suc natural de pere 1 albus de ou 2 cl suc de lamaie 2 cl
sirop de zahar Mod de preparare: Se bate…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu ghebe
16 October 2013
Gogoşari
umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi,
otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin. Ingrediente:
5 kg gogosari 5 kg ghebe 2 kg ceapa 400 g telina 100 g hrean ras 100 g
morcovi 1 l otet 3 l apa 250 g zahar 200 ml ulei 70 g…
Read more »
Read more »
Desert in forma de trandafir
16 October 2013
Desert
in forma de trandafir din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt,
lapte, apa de flori de portocal, galbenus, lapte, susan. Ingrediente:
260 g faina un plic drojdie uscata o lingurita mica sare 50 g zahar 2
oua 75 g unt moale 50 ml lapte 2 linguri apa de floari de portocal
pentru copt: un…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz, cascaval si smantana
16 October 2013
Tarta
cu praz, cascaval si smantana din: faina, unt, galbenus, sare, praz,
cascaval, oua, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 250 g faina 125 g
unt un galbenus un praf sare putina apa pentru umplutura: 4 bucati praz
100 g cascaval ras 30 g unt 3 oua 200 ml lapte 200 ml smantana sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Snitele din ardei capia cu branza
16 October 2013
Snitele
din ardei capia cu branza din: branza, oua, piper, ardei capia,
costita, cascaval, ulei, pesmet. Ingrediente: 300 g branza 2 oua piper
10 ardei capia 10 felii subtiri de costita 10 felii de cascaval 100 ml
ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci bine brânza cu ouăle şi
piperul, apoi umpli ardeii cu această…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu galuste
16 October 2013
Supa
crema de rosii cu galuste din: rosii, telina, ceapa, morcovi, ardei
gras, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, busuioc, oua,
ulei, gris. Ingrediente: 2 kg rosii moi 1 telina 1 ceapa 2 morcovi 1
ardei gras 2 cartofi 1-2 linguri de ulei sare piper 1 legatura patrunjel
smantana busuioc pentru galuste: 2 oua 1…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne tocata si orez
16 October 2013
Rulouri
cu carne tocata si orez din: varza proaspata, carne tocata, orez,
usturoi, ciuperci, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: kg varza
proaspata 500 g carne tocata 100 g orez 2 catei de usturoi 4 ciuperci 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăreşti varza în apă
clocotită cu sare, apoi o clăteşti cu apă…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu vinete
16 October 2013
Gogoşari
umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de
telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2
kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de
telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe Mod de preparare:
Alegeţi vinete cu…
Read more »
Read more »
Prajitura din fidea cu fistic
16 October 2013
Prajitura
din fidea cu fistic din: fidea, fistic, unt, zahar, lamaie, apa de
flori de portocal, apa. Ingrediente: 400 g fidea 120 g fistic 150 g unt
200 g zahar 1/2 lamaie 2 linguri apa de flori de portocal 200 ml apa
Mod de preparare: Intr-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu…
Read more »
Read more »
Supa de mazare verde cu verdeata
16 October 2013
Supa
de mazare verde cu verdeata din: boabe de mazare, ceapa, morcovi, unt,
paste fainoase, verdeata, sare, piper, condiment. Ingrediente: 500 g
boabe de mazare proaspete, congelate sau din conserva 1 ceapa 2-3
morcovi 50 g unt sau 50 ml ulei 50 g paste fainoase 1 legatura verdeata
sare piper negru macinat condiment din legume…
Read more »
Read more »
Bautura racoritoare cu menta
16 October 2013
Pentru
a prepara aceasta bautura super fresh este suficient sa puneti cateva
frunze de menta intr-o sticla cu apa si sa le lasati acolo cateva ore.
Veti obtine o bautura mai mult sau mai putin aromata in functie de
cantitatea de menta pe care o veti pune in sticla si cel mai important
este faptul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bors de sfecla rosie cu carne de vita
16 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti cu carnea de vita, borsul de sfecla rosie
este o optiune sanatoasa si satioasa ce se poate prepara toamna cand
sunt tot felul de legume proaspete. Ingrediente: 400ml bors 500g carne
de vita o telina 2 morcovi o radacina de patrunjel 1 fir de praz o
jumatate…
Read more »
Read more »
Rulada cu morcov si telina
16 October 2013
Rulada
cu morcov si telina din: piept de pui, telina, morcovi, sare, piper,
cimbru, oregano, ulei, boia de ardei dulce, apa. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui 1 telina 400 g morcovi lungi si subtiri sare piper cimbru
oregano ulei boia de ardei dulce 1 cana cu apa Mod de preparare:
Cureţi pieptul de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu seminte de susan si menta
16 October 2013
Prajitura
cu seminte de susan si menta din: iaurt, ulei, gris, faina, ou, otet,
praf de copt, zahar vanilinat, sare, zahar pudra, suc de lamaie, seminte
de susan, frunzulite de menta. Ingrediente: o masura iaurt o masura si
jumatate ulei 2 masuri gris 5 masuri faina un ou o lingurita otet un
plic praf de…
Read more »
Read more »
Jambon cu salata
16 October 2013
Jambon
cu salata din: bulgur, supa de pui, ulei de masline, jambon, miere,
mar, tulpina de telina, creson, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g
bulgur 150 ml supa fierbinte de pui (preparat din jumatate de cub) 1
lingura ulei de masline, plus un strop pentru prajit 2 felii groase de
jambon 2 linguri de miere…
Read more »
Read more »
Vinete cu pui
16 October 2013
Vinete
cu pui din: pui, vinete, ceapa, faina, ulei, sare, patrunjel verde.
Ingrediente: 1 pui 3 vinete mijlocii 1 ceapa 1 lingura faina 3-4 linguri
ulei sare patrunjel verde tocat Mod de preparare: Tai vinetele pe
lungime, în sferturi, apoi fiecare sfert pe lăţime, în două. Sărezi
bucăţile şi le laşi să stea astfel…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana
16 October 2013
Supa
crema de dovleac cu patrunjel si smantana din: dovleac, supa de pasare,
lapte dulce pasteurizat, ceapa, ulei de masline, frunza de dafin,
nucsoara, ghimbir, sare, piper alb, paine toast, usturoi, seminte crude
de dovleac, smantana, frunze de patrunjel. Ingrediente: 700 g dovleac
800 ml supa de pasare 100 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Ghiveci din ceapa cu rozmarin
16 October 2013
Coaceţi
în coajă 1 kg de ceapă albă la cuptor. Lăsaţi ceapa la răcit şi apoi
curăţaţi-o şi tăiaţi-o în sferturi. E bine ca cepele să fie de aceleaşi
dimensiuni. Spălaţi şi ştergeţi de apă 2 ardei iuţi şi 4-5 rămurele de
rozmarin verde. Tăiaţi cât mai mărunt rozmarinul şi ardeiul iute şi
amestecaţi-l bine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vitel cu legume la cuptor
16 October 2013
Friptura
de vitel cu legume la cuptor din: carne de vitel, vin rosu, ciuperci,
unt, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, ardei
gras, usturoi, cimbru, boia de ardei, piper, curry, sare. Ingrediente:
800 grame carne de vitel 400 de grame de vin rosu 100 de grame de
ciuperci 20…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu cremă de cacao
16 October 2013
Tiramisu
cu cremă de cacao din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone,
frisca, piscoturi de sampanie, cacao, cafea, lichior de cafea.
Ingrediente: 4 galbenusuri 100 g zahar 120 ml vin dulce si parfumat 450 g
branza mascarpone 230 g frisca nebatuta 300 g piscoturi de sampanie
cacao neagra 300 ml cafea rece tare neindulcita 3 linguri…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu mirodenii
16 October 2013
Vin
fiert cu mirodenii din: vin rosu, apa, zahar, anason, scortisoara,
nucsoara, coaja de portocala, coaja de lamaie, suc de portocala, suc de
lamaie. Ingrediente: (Pentru 4 pana la 6 persoane) O sticla de vin rosu o
jumatate de litru apa 50g zahar o steluta de anason 1 baton de
scortisoara 1 vârf de cutit…
Read more »
Read more »
Praz cu carne si cascaval
16 October 2013
Praz
cu carne si cascaval din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte,
cascaval, ulei, sare, piper, curry, condimente. Ingrediente: 500 g carne
tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval
uscat 50 ml ulei sare piper curry condimente pentru carne Mod de
preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »
Read more »
Ciorba iute cu afumatura
16 October 2013
Ciorba
iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie,
costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute,
sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana.
Ingrediente: 100 g slanina afumata 1 ceapa mare 1 arde gras 1 rosie sau 1
lingura bulion 400 g ceafa, costita sau sunca 500 g…
Read more »
Read more »
Pui cu legume la cuptor
16 October 2013
Pui
cu legume la cuptor din: pulpe de pui, ulei de masline, morcovi, sfecla
rosie, ceapa, seminte de mac, boia de ardei dulce, supa de pui, coaja
de lamaie, smantana, patrunjel. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 lingura
ulei de masline, plus 1 lingurita pentru sos 6 morcovi, taiati in bucati
groase si lungi 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata, frisca si alune
16 October 2013
Prajitura
cu ciocolata, frisca si alune din: faina, migdale, anason, scortisoara,
unt, zahar, miere, susan, sare, ciocolata neagra, frisca, alune.
Ingrediente: un kg faina 500 g migdale o lingura anason macinat 2
linguri scortisoara 500 g unt 300 g zahar 500 g miere 500 g susan prajit
un praf sare pentru servit: 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu ceapa rosie si iaurt
16 October 2013
Salata
de castarveti cu ceapa rosie si iaurt din: castravete de sera, ceapa
rosie, iaurt, marar, sare. Ingrediente: un castravete de sera o ceapa
rosie un pahar mare de iaurt sau kefir o legatura marar sare Mod de
preparare: Ceapa se taie rondele care se desfac şi se freacă bine cu
sare. Se lasă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la cuptor
16 October 2013
Cotlete
delicioase de porc la cuptor din: apa, sare, usturoi, piper, foi dafin,
cotlete de porc, ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 3 cani
de apa rece 3 linguri de sare 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita
piper negru 1 frunza de dafin Ingrediente pentru cotletele de porc: 2- 4
cotlete de porc…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu miere
16 October 2013
Prajitura
delicioasa cu miere din: miere, unt, zahar brun, oua, faina, unt.
Ingrediente: 250 g miere 225 g unt 100 g zahar brun 3 oua 300 g faina 10
g unt pentru tava: 100 g unt Mod de preparare: Intr-un vas, se pun
untul tăiat bucăţi, zahărul jşi mierea. Se pune vasul la foc…
Read more »
Read more »
Pleurotus cu vin si smântână
16 October 2013
Pleurotus
cu vin si smântână din: ciuperci pleurotus, vin, ulei, ceapa verde,
rosii, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci
pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 rosii 2-3
linguri smantana 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ardei iute si orez
16 October 2013
Muschi
de vita cu ardei iute si orez din: pasta de curry verde, muschi de
vita, lapte de cocos, zahar brun, ardei iute, coaja de lime, fasole
verde, orez, coriandru, ceapa crocanta. Ingrediente: 2 linguri pasta
thailandeza de curry verde 250 g muschi de vita 2 lingurite de ulei 16-
ml lapte de cocos, din…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu galuste
16 October 2013
Supa
de pui cu galuste din: carne de pasare, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, cartofi, ardei capia, patrunjel, leustean, sare,
piper, oua, gris, ulei. Ingrediente: 700 g carne de pasare 1 ceapa 2
morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1/2 telina mai mica 4 cartofi de
dimensiune medie 1 ardei capia sau gras 1…
Read more »
Read more »
Plachie de vinete cu usturoi si ardei gras
16 October 2013
Plachie
de vinete cu usturoi si ardei gras din: vinete, ulei, ceapa, usturoi,
rosii, patrunjel verde, faina, aredi grasi, sare, piper. Ingrediente: 4
vinete lunguite 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1
legatura patrunjel verde 60 g faina 2 ardei rgasi sare piper Mod de
preparare: Speli vinetele, le…
Read more »
Read more »
Unt de usturoi
15 October 2013
Unt
de usturoi din: unt, usturoi, ceapa, ulei, patrunjel, piper.
Ingrediente: 250 g unt o capatana mare de usturoi o ceapa mica 1/2
lingurita ulei o legatura patrunjel piper Mod de preparare: Se lasă
untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curăţă, se
taie pe din două şi se scoate germenele…
Read more »
Read more »
Smoothie cu kiwi si castravete
15 October 2013
Smoothie
cu kiwi si castravete din: castravete, kiwi, gheata. Ingrediente: 1
castravete 3 kiwi cuburi de gheata Mod de preparare: Castravetele se
curata de coaja si se inlatura semintele. Se curata si fructele de kiwi
de coaja. Se pun intr-un blender fructele de kiwi si castravetele si se
maruntesc pana rezulta un piure.…
Read more »
Read more »
Cele mai aromate placinte in retete pentru toti
15 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta
delicioasa cu mere si scortisoara Placinta delicioasa cu mere si
scortisoara din: oua, unt, iaurt, zahar farin, faina, praf de copt,
mere, unt, zahar, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: aluat: 2 oua
200 g…
Read more »
Read more »
Vinul in religia islamica
15 October 2013
Unii
ar putea crede ca interdictia de a bea vin este inerenta religiei
islamice. Nu este asa, caci Coranul, chiar daca face aluzii la pericolul
unui consum excesiv de vin, care duce la betie, nu a interzis niciodata
vinul. Intr-o sura din Coran, se spune: „Mâncati si beti, însa nu
întreceti masura (…). Puteti bea,…
Read more »
Read more »
Tocanita cu ciuperci, alegerea perfecta intr-o zi de post
15 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Cum se prepara tocanita de
praz cu ciuperci Cum se prepara tocanita de praz cu ciuperci din: praz,
ciuperci, rosii in bulion,…
Read more »
Read more »
Top retete de placinta pentru cele mai pretentioase gusturi
15 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu mere si
stafide Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar,
margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin. Ingrediente:
380-400 g făină 100 g stafide 250 g zahăr 250 g margarină…
Read more »
Read more »
Retete de ghiveci cu orez ce trebuie incercate in aceasta saptamana
15 October 2013
Poate
ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille,
indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este
foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti
simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete
delicioase de ghiveci. Ghiveci cu orez si carne de vită O reteta de
ghiveci cu orez si…
Read more »
Read more »
La placinte inainte!
15 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Placinta cu
portocala si lamaie Placinta cu portocala si lamaie din: ulei, zahar,
foi de placinta, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, oua, lamaie,
portocala, esenta de rom, sirop de zahar ars, coaja de portocala.…
Read more »
Read more »
5 retete culinare cu dovleac
15 October 2013
Dovleacul
este la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa
stiti cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru
familie si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Supa de rosii si dovleac cu ceapa…
Read more »
Read more »
Retete de placinta cu branza pentru prietenii nostri
15 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Plăcintă cu spanac
şi feta Plăcintă cu spanac şi feta din: foi de placinta, spanac, ceapa,
branza feta, masline, oua, seminte de chimen, menta, oregano, sare,
piper, ulei de masline, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pachet…
Read more »
Read more »
Descopera 3 retete pentru pranz de tocanita din carne de porc!
15 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocăniţă de porc, cu bere
Tocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa,
usturoi, bere neagra, ketchup, morcovi,…
Read more »
Read more »
Dovleacul, vedeta toamnei in retetele culinare
15 October 2013
Dovleacul este
la mare cautare in aceasta perioada, fapt pentru care e bine sa stiti
cateva retete savuroase pe care sa le preparati cu drag pentru familie
si prieteni.Datorita gustului sau unic, dovleacul nu trebuie sa
lipseasca din meniul dumneavoastra, iar aici veti invata cum sa-l
preparati. Tarta cu dovleac si ricotta Tarta cu dovleac si ricotta din:…
Read more »
Read more »
Vinul in religia si traditia crestina
15 October 2013
O
întrebare staruie privind natura fructului sacru al paradisului
terestru. Unii pretind ca celebrul mar nu ar fi altceva decât un
strugure, pentru ca numai sucul lui fermentat poate permite accesul la
spiritul barbatului. Sarpele nu-i spune, oare, Evei: „Nu, nu veti muri!…
Dumnezeu stie câ în ziua în care veti mânca din el vi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de gutui cu nuci
15 October 2013
Gutuile,
pe care le-am astept atata timp sa-si faca aparitia, in sfarsit s-au
copt, iar primul lucru la care ne gandim este sa pregatim o dulceata
delicioasa. Gustul dulce-acrisor si parfumul gutuilor in combinatie cu
miezul crocant al nucilor dau o dulceata aromata pe care s-o savuram din
plin in sezonul rece. Ingrediente: 1,5…
Read more »
Read more »
Vin de portocale cu vanilie si scortisoara
15 October 2013
Vin
de portocale cu vanilie si scortisoara din: vin rose, alcool din
fructe, portocale, zahar, baton de vanilie, scortisoara. Ingrediente:
2,5 litri vin rose 0,750 litri alcool de fructe 3 portocale 500g zahar
1 baton de vanilie 1 baton de scortisoara Mod de preparare: Intr-un
recipient de sticla puneti vin, alcool si zahar. Adaugati…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu ceapa la borcan
15 October 2013
Dovlecei
cu ceapa la borcan din: dovlecei, ceapa, seminte de mustar, marar,
otet, foi de dafin, radacina de hrean, apa, sare grunjoasa, boabe de
piper negru, seminte de coriandru. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ceapa
1 legatura marar 1 lingurita seminte de mustar 500 ml otet 5 foi de
dafin 2 radacini de hrean…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si muguri de pin
15 October 2013
Prajitura
cu miere si muguri de pin din: oua, zahar, ulei, lapte, gris, praf de
copt, faina, unt, coaja de lamaie, miere, muguri de pin. Ingrediente: 4
oua un pahar zahar un pahar ulei un pahar lapte 2 pahare gris 2 plicuri
praf de copt 2 linguri faina 25 g unt coaja rasa a unei…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu garnitura
15 October 2013
Chiftelute
de peste cu garnitura din: carne alba de peste, ceapa, ceapa verde,
ardei iute, oua, cartof, marar, patrunjel, sare, piper, arde gras,
faina, ulei, castravete, usturoi, marar, iaurt, ridiche de luna, frunze
de salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg carne alba de peste 2 cepe 1…
Read more »
Read more »
Dulceata de mere cu miez de nuca
15 October 2013
Dulceata
de mere cu miez de nuca din: mere, stafide, miez de nuca, scortisoara,
coniac. Ingrediente: 2 kg mere 250 g stafide 150 g miez de nuca 2 kg
zahar pudra 1 lingura scortisoara 3 linguri coniac Mod de preparare:
Se pun stafidele în coniac la rehidratat cu 10-12 ore înainte de
folosire. Se…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu spanac
15 October 2013
Muschi
de vita cu spanac din: muschi de vita, ulei, ou, unt, sare, zeama de
lamaie, spanac, patrunjel. Ingrediente: 200 g muschi de vita 1 lingurita
ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura zeama de lamaie 400 g spanac 1
legatura patrunjel Mod de preparare: Fierbi muşchiul în apa în care
ai…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza si morcov
15 October 2013
Placinta
cu varza si morcov din: oua, faina, drojdie, untura, zahar, sare,
varza, morcov, bulion, ceapa, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 2
oua 500 g faina 1 cana cu lapte drojdie cat o nuca 200 g untura 1 praf
de zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 1 varza 1 morcov 3 linguri
bulion 1…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte
15 October 2013
Ciorbă
cu sfeclă roşie şi peşte din: peste, morcov, radacina de pastarnac,
ceapa, telina, ardie gras, cartofi, fasole verde, sfecla rosie, rosii,
verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 800 g peste proaspat 1 morcov 1
radacina de pastarnac 1 ceapa 1/2 telina mijlocie 2 ardei grasi 5
cartofi 200 g fasole verde 1 sfecla rosie mijlocie…
Read more »
Read more »
Desert cu fistic
15 October 2013
Desert
cu fistic din: lapte praf, fistic, lapte, unt, zahar pudra.
Ingrediente: 250 ml lapte praf 300 g fistic 4 linguri lapte 2 linguri
unt clarificat 120 g zahar pudra Mod de preparare: Boabele de fistic
se cufundă în apă clocotită pentru 30 de minute si apoi se curăţă de
pielite. Se pune fisticul…
Read more »
Read more »
Rosii coapte cu iaurt si ceapa caramelizata
15 October 2013
Rosii
coapte cu iaurt si ceapa caramelizata din: rosii, harissa, ulei de
masline, ceapa, iaurt, tahini, usturoi, cuscus, menta, patrunjel, fulgi
de migdale, naut. Ingrediente: 12 rosii pruna mari, taiate in jumatati 1
lingura harissa 3 linguri ulei de masline 3 cepe, feliate foarte
subtire 4 linguri de iaurt grecesc 1 lingura de tahini 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carnati si sos de smantana
15 October 2013
Paste
cu carnati si sos de smantana din: ardei gras, smantana, limeta,
carnati, paste, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei grasi
verzi, unul taiat cuburi 1 ceasca smantana 1 limeta 4 carnati, taiati
felii 1 pachet paste 1 1/2 cana branza mozzarella maruntita Sare si
piper proaspat macinat Mod de preparare: Coaceti cei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de migdale
15 October 2013
Prajitura
cu fulgi de migdale din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, migdale,
fulgi de migdale. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 120 g unt 120 g
zahar 2 oua 1/4 lingurita praf de copt pentru umplutura: 180 g migdale 3
oua 180 g zahar pentru decor: 200 g fulgi de migdale pentru tava:…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu sos
15 October 2013
Musaca
de vinete cu sos din: vinete, carne de porc, ceapa, grasime, oua,
patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia, sare, piper, usturoi, ou,
smantana, faina, rosii. Ingrediente: 2-3 vinete mai lungi 500 g carne de
porc 4 cepe 3 linguri grasime 2 oua 2 legaturi patrunjel 500 g rosii
300 g cascaval 6-8 ardei capia sare…
Read more »
Read more »
Varza calita cu cotlete de porc
15 October 2013
Varza
calita cu cotlete de porc din: varza, cotlete de porc, untura, marar
tocat, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 varza 6 cotlete de porc cu os
4 linguri de untura marar tocat 3 linguri bulion sare piper Mod de
preparare: Speli cotletele, le usuci, le dai cu sare si piper, le pui
intr-o tava,…
Read more »
Read more »
Vin din frunze de piersic
15 October 2013
Vin
din frunze de piersic din: frunze de piersic, zahar, vin rose, vin
rosu, alcool din fructe, alcool etilic. Ingrediente: 600g de frunze de
piersic (un castron mare) 2 kg de zahar 5 litri de vin rose 2 litri de
vin rosu 2 litri de alcool din fructe 1/2 litru de alcool etilic absolut
…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu cascaval, carne tocata si orez
15 October 2013
O
reteta delicioasa de vinete umplute cu:cascaval, orez, carne tocata,
oua, faina, pesmet alb, ulei, sare, ceapa, concentrat de legume.
Ingrediente: 800 g vinete 150 g caşcaval 150 g orez 300 g carne tocată 3
ouă 2 linguriţe concentrat de legume 100 g făină 100 g pesmet alb 200
ml ulei 2 g piper sare…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu caise
15 October 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:caise, faina, zahar, oua, zahar vanilat,
unt, praf de copt, lamie, scortisoara, lapte. Ingrediente: 500 g caise
300 g făină 300 g + 3 linguri zahăr 3 ouă 1 plic zahăr vanilat 100 g unt
1 plic praf de copt 1 lămâie scorţişoară 1 pahar lapte Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui prajite cu ierburi aromatice si usturoi
15 October 2013
Pulpe
de pui prajite cu ierburi aromatice si usturoi din: pulpe de pui,
patrunjel, oregano, coriandru, usturoi, ulei de masline, sare, fulgi de
ardei rosu. Ingrediente: 8 pulpe de pui fara piele ½ ceasca patrunjel ¼
cana oregano ¼ ceasca coriandru 2-3 catei de usturoi 1,5 linguri de
ulei de masline ½ lingurita sare…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu pateu si masline
15 October 2013
O
reteta delicioasa de oua umplute cu: oua, pateu, mustar, sare, piper,
patrunjel, masline, ardei gras rosu. Ingrediente: 10 ouă300 g pateu 200 g
muştar 1/2 linguriţă sare un vârf cuţit piper 1/2 linguriţă concentrat
de legume patrunjel masline ardei gras rosu Mod de preparare: Fierbi
ouăle bine, apoi le cureţi, le tai în…
Read more »
Read more »
Tartă cu branză si cireşe
15 October 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:biscuiti, cirese, sirop de cirese,
branza, lamaie, unt, esenta de vanilie, oua, sare. Ingrediente: 200 g
biscuiţi 200 g cireşe proaspete 5 linguri sirop de cireşe 500 g brânză
slabă 1 cană cu zahăr 1 lingură cu coajă de lămâie rasă 2 linguri cu
unt 1 linguriţă cu esenţă de…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de pui şi muguri de brad
15 October 2013
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, carne de pui, ardei gras,
patrunjel verde, lamie, ulei de masline, muguri de brad, cascaval,
sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ardei gras 1 salată verde 1 legătuţă
pătrunjel verde zeama de la 1 lămâie 50 ml ulei de măsline 100 g muguri
de brad caşcaval…
Read more »
Read more »
Gem de zmeura cu zeama de lamaie
15 October 2013
O
reteta delicioasa de gem cu: zmeura, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg
zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare Mod de preparare:
Alegi zmeură bine coaptă, proaspătă, neterciuită, o cureţi de
frunzuliţele scăpate, apoi o pui în strecurătoare şi o speli sub jet de
apă, de praf şi…
Read more »
Read more »
Bors din legume cu leustean
15 October 2013
Bors
din legume cu leustean din: ceapa, cartofi, morcovi, telina, radacina
de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, dovlecel, rosii, bors,
ulei de floarea soarelui, oua, leustean, sare. Ingrediente: 1 ceapa mare
3 cartofi de marime mijlocie 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina mica de
patrunjel 1 radacina de pastarnac cate 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Cornulete cu nuca si scortisoara
15 October 2013
Cornulete
cu nuca si scortisoara din: faina, praf de copt, unt, branza de vaci,
smantana, suc de lamaie, sare, zahar brun, nuci, scortisoara, galbenus,
lapte. Ingrediente: 350 g faina o lingurita praf de copt 220 g unt 200 g
branza de vaci 5 linguri smantana 2-3 picaturi suc de lamaie un praf
sare pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Punch din rom cu portocale si ananas
15 October 2013
Punch
din rom cu portocale si ananas din: rom alb, suc de ananas, suc de
portocale, sirop de ananas, scortisoara, zahar vanilat, cacao, sirop din
trestie de zahar, portocale. Ingrediente: 1,5 litri de rom alb 1 litru
de suc de ananas 2 litri de suc de portocale 1 litru de sirop de ananas 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Tartă cu fasole verde
15 October 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:fasole verde, morcov, carne de pasare,
iaurt, smantana, lapte, oua, faina, concentrat de legume. Ingrediente:
400 g fasole verde 2-3 morcovi 1/2 piept de pasăre (se poate şi fără) 2
linguri de iaurt 150 g smântână 1 pahar cu lapte 4 ouă 2 linguri de
făină 1 cub concentrat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bulion pentru iarna
15 October 2013
Bulion
pentru iarna Ingrediente: 4-5 kg rosii Mod de preparare: Spalati
bine rosiile. Puneti la foc mediu o oala mare cu apa, cand da in clocot
adaugati rosiile si lasati cateva minute. Scoateti din apa clocotita,
transferati in apa rece, apoi decojiti bine. Lasati sa se raceasca
jumatate de ora, apoi adaugati…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu mazare
15 October 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, orez, lamie, mazare,
patrunjel, sare, piper alb. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceaşcă orez
1/2 lămâie 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb Mod de
preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece cu sare.Apa
trebuie să acopere carnea cu…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune verzi cu sare de lamaie
15 October 2013
O
reteta delicioasa de dulceata din: prune verzi, zahar, apa, sare de
lamaie, zahar vanilat, piatra vanata. Ingrediente: 1 farfurie adâncă
plină cu vârf de prune verzi 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1/2 plic sare de
lămâie 2 plicuri zahăr vanilat piatra vanata Mod de preparare: Alegi
fructele încă neformate şi le…
Read more »
Read more »
Prajitura pufoasa din gris
15 October 2013
Prajitura
pufoasa din gris din: gris, lapte, zahar, zahar vanilinat, ou, unt,
nuca de cocos. Ingrediente: 150 g gris un litru lapte 125 g zahar un
plic zahar vanilinat 3 oua 25 g unt pentru servit: nuca de cocos Mod
de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul si, când dă în
clocot,…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu fenicul şi perişoare
15 October 2013
Ciorbă
cu fenicul şi perişoare din: bulb fenicul, ceapa, ceapa verde, morcovi,
radacina de telina, mazare, ulei, apa, smantana, galbenusuri, frunze de
patrunjel, frunze de fenicul, sare, piper, condiment din legume uscate,
carne tocata, orez, ou. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 ceapa mica 2 fire
de ceapa verde 2 morcovi 1/2 radacina de telina 100…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc la tava
15 October 2013
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu: carne tocata, orez, legume,
ulei, cimbru, boia dulce, piper, sare, ceapa, concentrat de legume.
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 500 g carne tocată 1 lingură orez 100 g
amestec legume congelate 50 ml ulei 1 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă
boia dulce 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Guacamole cu chips-uri
14 October 2013
Guacamole
cu chips-uri din: avocado, limeta, ceapa, usturoi, rosie, coriandru,
ardei iute, sare, ulei, chipsuri. Ingrediente: 1 avocado 1/2 limeta
1/2 ceapa 1 catel de usturoi 1 rosie coriandru proaspat ardei iute sare
ulei chips-uri pentru servire Mod de preparare: Taiati avocado pe
jumatate si scobiti miezul. Stoarceti niste suc de limeta peste…
Read more »
Read more »
Simbolul vinului in mitologia lumii
14 October 2013
Vinul
îsi are originile în Transcaucazia (regiune situata în sudul lantului
muntos al Marelui Caucaz) si se dezvolta apoi în India. Din tinuturile
indiene, vinul (de la cuvântul vena, care înseamna „iubit” în sanscrita)
se extinde în jurul bazinului mediteraneean, unde va face obiectul unei
trilogii divine: Osiris-Dionysos-Bachus. In Egipt, vinul este adus pe
pamânt…
Read more »
Read more »
Vin din coacaze rosii
14 October 2013
Vin
din coacaze rosii din: coacaze rosii, vin rose, alcool din fructe,
zahar. Ingrediente: 4,5 litri suc de coacaze rosii 5 litri de vin rose
2 litri de alcool din fructe 2 kg de zahar Mod de preparare:
Aranjati coacaze spalate într-o oala mare si turnati un pahar mic de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de tocanita cu pui
14 October 2013
Cand
nu mai stiti ce sa gatiti, tocanita poate fi un fel de mancare rapid si
gustos cu care nu o sa dati gres. Pentru a va bucura papilele gustative
alege una dintre retetele propuse de noi! Tocanita de pui cu cartofi
dulci si spanac Tocanita de pui cu cartofi dulci si spanac din: ulei de
floarea soarelui, ceapa,…
Read more »
Read more »
5 retete cu prune de incercat in weekend
14 October 2013
Pentru
ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele
dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si
care va fac ziua mai frumoasa. Sufleu de prune cu fulgi de migdale si
frisca Sufleu de prune cu fulgi de migdale si frisca din: prune, briose,
frisca, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, unt,…
Read more »
Read more »
Colectii de retete cu placinte usor de preparat
14 October 2013
Am
adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca
munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi. Reteta zilei:
Placintele cu piersici Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou,
apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de
vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani…
Read more »
Read more »
Slabeste pana la 6 kg in 2 saptamani (Dieta Omni)
14 October 2013
Dieta
Omni a fost conceputa de Tana Amen dupa ce a reusit sa-si rezolve
problemele de sanatate doar cu ajutorul unei alimentatii potrivite. Dupa
ce a scapat de afectiunile digestive, de infectiile recurente si chiar
de cancerul de tiroida, Tana a descoperit ca mancarea sanatoasa este
solutia. Afland cum influenteaza organismul anumite alimente, a ajuns…
Read more »
Read more »