miercuri, 22 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 25

Retete culinare cu poze 

Salată de ardei copţi

  Ingrediente: 10 ardei 3 linguri ulei 1 lingură oţet piper sare   Mod de preparare: Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe grătar sau pe o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi). Se coc bine pe toate părţile, fără să se ardă. După ce s-au copt, […]

Gem de rabarbar cu nuci

  Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt   Mod de preparare: Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai cubuleţe de circa 1,5 cm. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în […]
 

Cartofi noi cu sos picant

  Căleşti 1 ceapă tocată mărunt şi 2 căţei de usturoi zdrobiţi în 2 linguri de ulei ţ timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi 1 linguriţă de boia de ardei iute, 400 g roşii tăiate cubuleţe şi 1 lingură de bulion. Potriveşti de sare şi piper şi le fierbi la foc mic până […]

Dovlecei cu maioneza

Iei 2-3 dovlecei mai mari, îi cureţi de coajă şi de sâmburi, îi razi pe răzătoarea mai maie şi îi pui la fiert. Când sunt moi îi scoţi şi îi scurgi foarte bine. Faci o maioneză din 2 gălbenuşuri (unul fiert ş unul crud), ulei, muştar, sare, zeamă de lămâie. Cureţi şi aureşti în ulei […]
 

Ciulama de dovlecel

  Cureţi un dovlecel mai mare de coajă şi seminţe. Il tai cuburi şi îl pui la fiert cu apă şi puţină sare. Când a fiert, îl strecori şi îl pasezi bine. îl amesteci cu 3-4 linguri de făină şi subţiezi compoziţia cu 500 ml lapte dulce. Separat căleşti în ulei 2 cepe tăiate mărunt […]

Salată de andive simpla

  Ingrediente: 600 g andive 1 lămiie 4 linguri de ulei piper sare   Mod de preparare: Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sînt amare), li se taie rădăcina şi cu vîrful unui cuţit se curăţă frunzele de puncte negre (atunci cînd există). Se taie andivele in lung pentru a desface toate foile […]
 

Prajitura cu suc de rosii

  Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă   Mod de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe care o împărţi in 4 foi pe care le coci pe dosul tăvii tapetate cu făină. Pentru cremă: 1 […]

Salată de buchet de legume II

  Ingrediente: sparanghel fasole verde mazăre verde carote sos vinegretă   Mod de preparare: In centrul unui platou rotund se aranjează o legătură de sparanghel, fiert in prealabil şi asortat in aşa fel încît să rimlnă nutnai partea fragedă. Sparanghelul se aşază cu virfurile în sus, astfel ca firul din centru să fie mai înalt, […]
 

Salată de buchet de legume I

  Ingrediente: diferite legume sos vinegretă   Mod de preparare: Se poate aranja un platou cu diferite legume fierte şi crude, intercalate în aşa fel, încît să prezinte un aspect cît mai plăcut. In centrul unui platou oval se aranjează cîteva buchete de conopidă fiartă, in stingă şi in dreapta felii de sfeclă fiartă, iar […]

Cartofi noi cu cimbru

  Ingrediente: cartofi noi ulei cimbru mujdei de usturoi supă de găină   Ingrediente: Cartofii îi cureţi, îi tai rondele şi îi căleşti în ulei fierbinte împreună cu cimbrul şi mujdeiul de usturoi şi presari sare şi piper după gust. Adaugi supa de găină şi laşi să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie cartofii. […]
 

Fasole verde cu smantana si carne de porc

  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1 legătură pătrun­jel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1 lingură de făină 2 legături de ceapă sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui untul să se topească şi apoi carnea tăiată cubuleţe. Adaugi ceapa […]

Supa de dovlecei

  Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2 cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii pasezi şi îi pui în apa în care au fiert, apoi îi dai din nou […]
 
Afinata

Afinata

Afinata din: afine, zahar, alcool. Ingrediente: 5 kg afine 3 kg zahăr 5 l alcool (cât mai tare)   Mod de preparare: Pui afinele într-un borcan, presari peste zahărul şi le laşi la rece o săptămână. Torni alcoolul peste, scuturi un pic borcanul şi îl aşezi într-un loc răcoros pentru 40 de zile, agitându-l din […]

Placinta cu carne

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă din comerţ 1 kg carne (care poate fi 1/2 kg carne de porc, 3/2 kg carne de vită sau pipote de pui) 1 pachet de margarină 5-6 ouă 3-4 linguri smântână 1 căniţă apă minerală 1-2 legături mărar 4-5 cepe potrivite câteva boabe de piper 2-3 linguri ulei […]
 

Papanasi fierti

  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de zahăr   Mod de preparare: Amesteci toate ingredien­tele. Pui într-o oală apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe. Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul prea puternic, deoarece […]

Somn umplut cu ciuperci

  Ingrediente: un somn de aproximativ 2 kg o cutie ciuperci 1 ou 2 cepe 1 linguriţă pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion un pahar de vin alb condimente de peşte sare piper 2-3 foi de dafin o ceaşcă de apă cimbru 2-3 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Cureţi somnul şi […]
 

Salată de conopidă cu sos vinegretă

  Ingrediente: conopidă sos vinegretă   Mod de preparare: Se fierbe conopida, se răceşte şi se des­face în bucheţele mici. Se pune într-o salatieră, turnindu-se deasupra un sos vinegretă.   Pofta buna!
 

Conopida cu sos alb

  Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 2 linguri făină 6-700 ml lapte 200 g caşcaval sare piper alb măcinat mărar 1/2 dintr-un ardei salată verde   Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi conopida desfăcută în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o aşezi […]

Salată de pasăre cu mere

  Ingrediente: 200 g carne de pasăre 1 kg cartofi 100 g mere 100 g ţelină 200 g maioneză 50 g muştar 50 g coniac 2 g piper 100 g aspic sare ouă fierte tari   Mod de preparare: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi curăţaţi, merele cură­ţate, ţelina crudă şi carnea de pasăre […]
 

Coroana de orez

  Ingrediente: 1 cană de orez 2 căni de supă 100 g caşcaval ras 1 fir de ceapă verde 1 cutie de ciu­perci 2-3 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 1 morcov ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti orezul în ulei câteva minute, apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a fiert […]

Musaca de clatite si carne de vitel

  Ingrediente: 7-8 clătite 500 g carne de vită 3-4 cepe 2 linguri ulei 2 ouă verdeaţă nucşoară 2 linguri smântână   Mod de preparare: Carnea tocată o înăbuşi cu ceapa tăiată mărunt în 2 linguri de ulei, o treci încă o dată prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu 2 ouă, verdeaţa tăiată, […]
 

Cornuri cu parizer si telemea

  Ingrediente: 1 kg făină 400 ml lapte 1 pacheţel drojdie 100 ml ulei 2 ouă 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 500 g parizer 250 g telemea 1 ou piper   Mod de preparare: Faci o maia din drojdie şi o ceaşcă lapte şi o laşi să crească puţin. O adaugi peste făină, apoi pui […]

Supa de mere

  Ingrediente: 1/5 kg mere 11 apă 2 linguri de făină 100 g zahăr tos coajă de lămâie   Mod de preparare: Tai merele în felioare potrivit de groase şi le pui în apă împreună cu coaja de lămâie. Le laşi să se fiarbă bine, le treci prin sită, iar piureul rezultat îl pui la […]
 

Mazare cu pui

  Ingrediente: 1 pui 1 kg mazăre 2-3 linguri făină 3 linguri bulion 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei puiul tăiat bucăţi potrivite, apoi adaugi mazărea şi 2 căni cu apă. Le laşi să fiarbă, apoi pui bulionul şi făina desfăcută în apă. Potriveşti de sare şi piper […]
 

Fasole la cuptor

  Ingrediente: 500 g carne de porc fiartă 100 g untură 4-5 roşii sau 100 g bulion 500 g cartofi cruzi tăiaţi felii 1 kg fasole fiartă 1 linguriţă sare piper o legă­tură mărar şi una de pătrunjel   Mod de preparare: Pregăteşti o tavă de la cuptor, o ungi cu utură şi pui un […]

Ciorba de fasole pastai galbena

  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 legătură de ceapă verde 2 ardei graşi 1 kg roşii de gătit ulei 2 linguri de făină 1 gălbenuş o jumătate de legătură de mărar, la fel de pătrunjel 100 g smântână   Ingrediente: Cureţi, speli şi tai în bucăţele mai mici păstăile de fasole şi le pui […]
 

Taitei cu masline

  Ingrediente: 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 ardei verde 1/2 kg roşi decojite şi tăiate felii mici sare piper 1/2 kg melcişori ( ssu tăieţei laţi sau spaghete) verdeaţă   Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece şi le fierbi 5 minute, după care le […]

Bors de sfecla

  Ingrediente: 750 ml apă 1 sfeclă mijlocie 2-3 cartofi 1 ceapă mică pătrunjel cimbru după gust 3/2 l borş   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai tăieţei şi o laşi 5 minute cu puţină sare. O storci uşor şi o pui la fiert cu ceapa tăiată mărunt. După ce s-a înmuiat adaugi cartofii […]
 

Omleta cu cartofi fierti

  Spală bine cartofii şi pune-i la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au fiert, îi cureţi şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separat baţi bine ouăle, amesteci cu cartofii, adaugi sare şi piper şi torni omleta în tigaia cu uleiul încins. Dacă vrei, la masă poţi servi omleta cu brânză telemea […]

Rulada de ficat

  Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 1 felie de pâine 1 ou frunze de pătrun­jel 3 cepe ulei 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel vin alb 2 linguri smântână sare   Mod de preparare: Alegi carnea bucată întreagă, de sub coaste. O baţi bine cu ciocanul de şniţele fără s-o rupi şi […]

Salata norvegiana

  Ingrediente: 5 ouă 150 g telemea (de vaci, de oaie după preferinţă) 200 g smân­tână o lămâie mică un castravete crud (iarna merge şi cel acru) 3-4 roşii 2 mere 50 g miez nucă (sau alune) o ţelină mică (sau 1/2 dintr-o ţelină mare) o salată verde pentru decor   Mod de preparare: Cureţi […]

Ciorba de praz cu bors

  Ingrediente: 2 fire de praz o morcov păstârnac 1/2 litru borş leuştean roşii din sticlă   Mod de preparare: Cureţi prazul şi-l tai rondele, ceapa mărunt, morcovul îl treci pe răzătoarea mare iar păstârnacul îl tai bucăţele mici. Pui toate legumele să se călească puţin în ulei şi când au devenit sticloase torni apă […]
 

Supa de mere

  Ingrediente: 1/2 kg mere coajă de lămâie 1 l apă 60 g făină de amidon 100 g zahăr tos   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi şi le tai în felii. Fiecare felie o cureţi de seminţe şi căsuţa lor. Pui feli­ile în apă împreună cu coaja de lămâie, lăsându-le să fiarbă la […]
 

Gem de cirese albe

  Speli şi cureţi de sâmburi cireşele bine coapte. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de mare în care vei face gemul şi torni deasupra lui 1 pahar de apă. Pui pe foc şi laşi să fiarbă puţin, până se dizolvă bine zahărul. Apoi adaugi fructele. Gemul îl fierbi cu tablă dedesubt, pe ochiul de […]

Budinca de varza noua cu ciuperci

  Ingrediente: 1 varză nouă (cam de 1 kg) 100 g unt 6 ouă 1 cutie ciuperci sare piper mărar ceapă verde   Mod de preparare: Varza o tai în patru şi o fierbi în apă cu sare. După ce s-a răcit, o tai fideluţă, adaugi 3 gălbenuşuri, untul topit, apoi 3 albuşuri bătute spumă […]
 

Conopida in aluat de clatite

  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 300 g făină 500 ml lapte 3 ouă 40 g unt sare ulei   Ingrediente: Din făină, ouă, lapte şi sare prepari un aluat de clătite pe care-l laşi să se odihnească la rece timp de 30 de minute. Conopida o fierbi în apă cu sare. O desfaci în bucheţele […]

Mancare cu ardei gras si cas de oaie

  Ingrediente: 2 kg roşii 1 kg ardei gras 1/2 kg caş de oaie 1 ceşcuţă ulei 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel piper şi puţină sare   Mod de preparare:  Roşiile le decojeşt şi le tai mărunt sau le dai pe râzătoare. Ardeii îi tai fâşii şi îi prăjeşti în uleiul încins, adaugi ustu­roiul […]
 

Budinca de fasole verde

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 ouă 1 lin­gură de făină 3 linguri de lapte 2 linguri de unt sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi o fierbi. O scur­gi şi o aşezi într-o formă unsă cu unt. Separat baţi ouăle ca pentru omletă, cu făină şi lapte sau smân­tână şi potriveşti de […]
 

Ciorba ardeleneasca de rabarbăr

  Ingrediente: 1-2 codiţe de rabarbăr (fără frunze, căci sunt toxice) 2-3 cepe potrivite 6-8 linguri ulei 2 l de supă 4 ouă 5-6 felii de şuncă (kaizer) boia dulce piper 1 cutie suc de roşii 1 legătură leuştean sau tarhon 1 pahar smântâna condimente sare   Mod de preparare: Codiţele de rabarbăr le tai […]

Mancare de fasole verde cu pui

  Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g carne de pui 300 g roşii verdeaţă de sezon 60 ml ulei 30 g ceapă sare după gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o fierbi cu puţină apă, apoi o scurgi de apa în care a fiert şi o clăteşti cu apă rece. O […]
 

Rasol de vita cu ardei copti

O reteta simpla de rasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de supa, cartofi, varza si sare. Ingrediente: 1,250 kg carne zarzavat de supă 6 cartofi mijlocii 1/4 varză sare   Mod de preparare: Pui rasolul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte ori e nevoie. […]

Drob de vinete

  Ingrediente: 2 kg vinete 5 linguri griş 5 ouă 3-4 cepe 2 legături de mărar 2 legaturi de pătrunjel 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă şi le tai cubuleţe. într-o oală cu 2 l de apă clocotită şi 1 linguriţă de sare, vei pune vinetele şi le […]
 

Peste cu spanac

  Ingrediente: 750 g peşte curăţat de oase (sau poţi folosi file) 600 g spanac 5 linguri ulei 3 cepe tăiate mărunt 1 legătură mărar tocat mărunt 3 linguri mentă tocată mărunt sare piper măcinat 70 ml vin alb sec   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi mici şi laşi să se […]

Dulceata de visine

  Ingrediente: 1 kg zahăr 800 g vişine fără sâmburi   Mod de preparare: Pui în cratiţa pentru dulceaţă, alternativ, un strat de vişine curăţate şi unul de zahăr până termini toată can­titatea. Aşezi cratiţa pe aragaz, la foc foarte slab, până se topeşte zahărul, mişcând-o din când în când. Dai apoi focul iute şi […]
 

Oua tari cu sos grecesc

  Ingrediente: 4 ouă 50 ml ulei 2-3 linguri apă 1/2 linguriţă sare un vârf de cuţit de piper 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Ouăle fierte tari sau cleioase, curăţate de coajă, le tai în sferturi şi le aşezi cu gălbenuşul în sus, în cerc, pe salatieră. Uleiul, sarea, apa şi […]
Retete_RestauranteDeLux.ro_5

Saleuri cu smantana

Saleuri cu smantana din: unt, lapte, smantana, oua, sare, drojdie, zahar, faina, mac. Ingrediente: 500 g unt (margarină) 500 ml lapte dulce 100 g smântână 4 ouă 2 linguri sare 1 cub drojdie (50 g) 1 lingură zahăr făină cât cuprinde mac pentru ornat   Mod de preparare: Frămânţi toate ingredientele la un loc până […]
 

Mancare de mazare

  Ingrediente: 1 bor­can mazăre 3-4 linguri făină 1/2 l lapte 1 lingură pastă de tomate ulei sare tarhon boia (dulce sau picantă)   Mod de preparare: In uleiul fierbinte pui făina (rântaş), pasta de tomate, boiaua şi stingi cu lapte. Adaugi mazărea spălată bine, pui sare şi o laşi să scadă. La sfârşit adaugi […]

Omleta cu cascaval ras

  Ingrediente: 8 ouă 40 g făină 200 ml lapte 50 g caşcaval ras 30 g unt sare   Mod de preparare: Ouăle, sparte într-o farfurie adâncă, le baţi bine cu furculiţa. Adaugi, puţin câte puţin, făina, cu grijă, să nu facă cocoloaşe, şi subţiezi cu lapte. La sfârşit pui caşcavalul ras şi sarea necesară. […]
 

Supa de telina

  Ingrediente: 400 g ţelină rădăcină 400 g cartofi 50 g margarină sau unt 1 pahar smântână 200 g brânză telemea sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ţelina şi cartofii în cubuleţe mici şi le rumeneşti într-o cratiţă cu margarina sau untul. După ce s-au aurit, torni apă caldă cât să le acopere […]

Salata de varza, morcov si salam

  Ingrediente: 500 g varza dulce 3 mor­covi 1 salată verde 2 legături mărar 300 g salam oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai varza fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu salamul tăiat cubuleţe potrivite, adaugi […]
 

Salata de porumb cu ciuperci

  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 cutie porumb 1 ou, ulei 1 lămâie 1 lingură ketchup sare   Mod de preparare: Faci maioneză din gălbenuşul de ou crud pe care-l freci cu ulei şi adaugi zeama de lămâie după gust. Tai ciupercile mărunt şi le adaugi în maioneză o dată cu boabele de porumb şi […]

Sufleu cu cartofi si carne tocata

  Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 3 linguri ulei condimente piper 1 kg cartofi 250 ml supă de carne 200 g smântână 150 g caşcaval 2 ouă 1 linguriţă unt 500 g varză acră tocată   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ustu­roiul şi le tai cubuleţe. Prăjeşti carnea […]
 

Pui muntenesc cu sos

  Ingrediente: 1 pui 4 roşii (sau 4 linguri bulion, sau pastă de tomate) 1 lingură condimente 250 ml ulei 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli în două ape clo­cotite. Pui uleiul într-o cratiţă, apoi puiul şi adaugi puţină apă, astfel încât să fiarbă înăbuşit […]

Portofele de carne cu legume

  Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 morcovi 4-5 cartofi 1-2 pumni de mazăre condimente ulei   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi tai cubuleţe mici. Ii pui împreună cu mazărea într-un vas termorezistent, adaugi condimente, puţin ulei şi apă cât să le acopere. Le laşi la cuptor până scade apa şi legumele se fierb. […]
 

Galuste cu gem

    Ingrediente: 1/2 kg cartofi făinoşi 2 ouă 200 g făină gem pesmet zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi un praf […]

Conopida cu sos de smantana

  Ingrediente: 1 conopidă margarină (circa 200 g) 1/4 l lapte 200 g smântână pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi conopida desfăcută în bucheţele în apă cu sare. Cât fierte conopida faci un sos alb din margarină, lapte şi ţăină în care vei pune conopida fiartă. Amesteci uşor, sa nu sfărâmi conopida, şi pui totul […]
 

Vinete grecesti

  Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 lingură făină 3 căpăţâni de usturoi 500 g roşii 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Alegi vinete mijlocii, le tai felii, le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare şi le ţii 20 de minute sub o greutate. Le scurgi, le dai prin […]

Tocana de vitel

  Ingrediente: 200 g carne de viţel 1 lingură ulei 3 cepe 2 roşii 2 ardei graşi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le înăbuşi, împreună cu ceapa tăiată peştişori, în puţină apă şi ulei. Stingi cu supă de carne şi laşi la foc mic 30 de minute, după […]
 

Supa de peste

  Ingrediente: 900 g crap fără cap şi coadă 200 g icre şi lapţi de crap 500 g cap de crap 250 g ceapă roşie 20 g boia de ardei iute 150 g smântână 10 g ardei iute 20 g sare 1 lămâie 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa rondele, iar […]

Sarmale in foi de gulii

  Ingrediente: 200 g orez o ceapă tocată mărunt o legătură mărar ulei sare piper frunze de gulii   Mod de preparare: Alegi bine orezul, îl speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei. După ce s-a aurit ceapa pui şi orezul […]

Vinete umplute cu ciuperci

  Ingrediente: 2 vinete o ceapă 1/2 cutie de ciuperci pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei suc de roşii   Mod de preparare: Tai vinetele în lung, pe jumă­tate şi cu o linguriţă le scobeşti cu grijă să nu iei toată pulpa. Apoi aşezi vinetele scobite într-o cratiţă şi le fierbi pe jumătate. […]

Cum se prepara Cocktail Miss Belle (video)

  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml orange liqueur 2 tsp dark creme de cacao ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Miss Belle
 

Dovlecei cu sos de rosii

  Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 3-4 morcovi 5-6 roşii 2-3 linguri ulei 1-2 linguriţe făină sare mărar   Mod de preparare: Ceapa şi ardeiul le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă doar cu puţină apă şi sare. Morcovul îl tai rondele şi îl pui cu ceapa şi ardeiul să se înăbuşe. […]

Salata de varza cu costita afumata

  Ingrediente: 500 g varza dulce 3 mor­covi 1 salată verde 2 legături mărar 300 g salam oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai varza fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu salamul tăiat cubuleţe potrivite, adaugi […]
 

Supa-crema de mazare

  Ingrediente: 1 kg mazăre nouă 1 legătură mărar verde 1 ceapă sare 3 linguri smântână 50 g unt 3 l apă crutoane   Mod de preparare:  Mazărea şi ceapa tocată le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert, le treci prin sită şi amesteci pasta cu apa în care […]

Desert de capsune

  Ingrediente: 1 budincă de căpşune 200 ml lapte 500 g căpşune 1 plic frişcă   Mod de preparare: Fierbi budinca de căpşune cu laptele, apoi o împărţi cât e caldă în boluri. în fiecare bol pui căpşune, apoi le ornezi cu frişcă şi o căpşună pentru decor. Desert de capsune Pofta buna!
 

Oua murate

    Fierbi 10-15 ouă la toc mic, ca să nu crape. După fierbere le ţii în apă rece, după care le decojeşti şi le înţepi uşor cu o scobitoare din loc în loc. Le aşezi într-un borcan de 2-3 kg şi peste ele torni următoarea saramură, făcută astfel: pui 1,5 I apă la fiert […]

Galuste mari

  Ingrediente: 1 kg făină drojdie cât o nucă 2 cepe ulei 1 varza acră mare costiţă slănină cârnaţi afumaţi sare boia piper   Mod de preparare: Dintr-un kilogram de făină pregăteşti un aluat de pâine pe care-l laşi la dospit. Intre timp toci ceapa mărunt, o pui la călit într-o teratiţă cu diametrul mai […]
 

Cum se prepara Cocktail Batida Morango (video)

  Ingrediente: 50 ml cachaca 5 very ripe strawberries 3 tsp sugar 1 cups (250ml) crushed ice or ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 blender 1 wooden pestle 1 wine glass 1 knife 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Batida Morango

Vitel cu ciuperci

  Ingrediente: 750 g carne de viţel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 linguriţă bulion 1 ceapă mică 1 pahar de vin roşu sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de viţel în bucăţele potrivite ca mărime. Le prăjeşti într-o tigaie, cu o lingură de […]
 

Salata de falafel

  Ingrediente falafel: 1 conservă de 400 g năut scurs de apă ceapă tocată mărunt 2-3 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă chimen linguriţă coriandru 1 lingură suc de lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt 1 lingură cim­bru 100 g pesmet ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 4 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 1-2 […]

Macrou cu lamaie

  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 1 lămâie mai mare puţin unt piper măcinat sare pătrunjel şi mărar verde   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl laşi o oră în apă rece. Il usuci într-un prosop de hârtie. Lămâia o tai în felii mai  groase. Cu o felie de lămâie ştergi peştii pe toate […]
 

Vinete cu cascaval

  Ingrediente: 3 vinete mijlocii 3 cepe 3-4 roşii 1 ou fiert tare 100 g caşcaval 150 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai cuburi şi le prăjeşti pe toate părţile în 100 ml ulei. Separat faci un sos din ceapa tăiată mărunt şi roşiile opărite, decojite şi tăiate cubuleţe […]

Saleuri cu branza de vaci

  Ingrediente: 250 g margarină 250 g brânză de vaci 250 g făină albă 1 linguriţă rasă sare 1 ou pentru uns mac pentru presărat   Mod de preparare: Fărâmiţezi cu o furculiţă într-un castron brânza de vaci şi pui margarina (care a stat la temperatura camerei). Amesteci cu o lingură de lemn. In continuare […]
 

Cartofi razuiti la cuptor

  Ingrediente: 8 cartofi mari 2 cepe potrivite ulei 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii amesteci cu ceapa călită în ulei încins şi du ouăle crude bătute bine. Pui sare şi piper după gust. Torni compoziţia, care este moale, în tavă şi o coci […]

Prajitura cu struguri

  Ingrediente: 5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană făină 1 ceaşcă cu ulei 2 struguri   Mod de preparare: Separi gălbenu­şurile de albuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul până devin ca o bezea, după care adaugi gălbe­nuşurile amestecate separat cu uleiul şi făina. Torni compoziţia în tavă şi o bagi în cuptor. Când prinde […]
 

Fursecuri mentolate

  Ingrediente: 150 g miere de albine 150 ml ulei bun 200 g făină 1 pachet praf de copt 2 ouă 1 lingură margarină (la pachet) 15 picături ulei de mentă   Mod de preparare: Baţi spumă mierea cu ouăle şi insişti pentru o cât mai bună omogenizare, apoi adaugi trep­tat uleiul, amestecând bine. Pui […]

Ciorba de pui cu orez

  Intr-o oală pui la fiert aproximativ 2 l apă cu măruntaiele unui pui (aripi, spate, gheare, gât, cap, pipotă, inimă) şi spumezi bine. Separat, rumeneşti, în 100 ml ulei, 2-3 morcovi raşi, stingi cu 1/2 l apă şi adaugi pătrunjel, păstârnac, o ţelină mică, un gogoşar, o felie de gulie, două cepe mici, toate […]
 

Castraveti murati

  Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l apă 2 l oţet 400 g zahăr 300 g sare 2 pachete conservant foi de dafin frunze de ţelină usturoi hrean morcovi crestaţi (în formă de floare, pen­tru aspect, sau tăiaţi în lung şi crestaţi lateral) mărar şi boabe de piper   Mod de oreparare: Speli castraveţii, aşezi […]

Zacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte

  Ingrediente: 1 kg fasole boabe crudă sau 800 g fasole boabe uscată 5 kg gogoşari amestecaţi cu ardei 2 kg morcovi 3 kg ceapă 1-2 l bulion 1 l ulei sare boabe de piper foi de dafin   Mod de preparare: Căleşti toate ingredientele pe rând, astfel: morcovii daţi pe râzătoare, gogoşarii şi ardeii […]
 

Marmelada din must si dovleac

  Ingrediente: must de struguri, dovleac tăiat felii   Mod de preparare: Pui la fiert mus­tul într-un vas încăpător. După circa 15 minute, când marme­lada este aproape gata, adaugi feliile de dovleac alb, de 2 cm grosime, lei vasul de pe foc atunci când dovleacul e fiert iar marmelada a căpătat consistenţă. Marmelada o torni […]

Tort de castane

  Ingrediente: 350 g piure de castane 250 g ciocolată amară 150 g unt 200 g smântână castane comestibile fierte în sirop   Mod de preparare: Pui smântână într-un vas, adaugi cioco­lată ruptă în bucăţi şi laşi la foc mic, amestecând uşor. După ce s-a topit ciocolata iei vasul de pe foc şi mai amesteci […]
 

Cotlet de porc la gratar

  Ingrediente: 1,5-2 kg cotlet de porc 150 g untură (ulei) 100 g făină 500 ml lapte 2 ouă 100 g smântână 100 g caşcaval 1 kg cartofi piper pesmet sare   Mod de preparare: Cureţi cotletul de grăsime, îl speli şi îl sărezi. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi tai cuburi mari. Razi caşcavalul. […]

Supa de aripi cu smantana

  Ingrediente: 500 g aripi pui 1 morcov 1 ceapă 1 ardei 1 roşie 100 g smântână 1 ou sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Aripile le speli şi le cureţi bine. într-o cratiţă de 3 I căleşti morcovul, ceapa, ardeiul şi roşia cu un praf de sare şi 50 ml ulei. […]
 

Mancare de gutui cu pui

  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3-4 gutui 3 linguri de unt sau ulei 2 linguri zahăr 1/2 pahar cu vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Speli puiul şi-l tai în sfer­turi. Ceapa o toci şi o pui în untul fierbinte împreună cu puiul. Acoperi vasul şi îl […]

Cum se prepara Cocktail Havana (video)

  Ingrediente: 25 ml light rum 1 tsp lemon juice 25 ml pineapple juice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail Havana
 

Zacusca

  Ingrediente: 10 kg vinete (necurăţate) 7,5 kggogoşari roşii ceapă (necurăţată) 2 I bulion 1,5 I ulei foi de dafin piper boabe sare după gust   Mod de preparare: Vinetele coapte şi curăţate, le laşi să se scurgă, după care le treci prin maşina de tocat carne. Gogoşarii spălaţi bine îi goleşti de seminţe, îi […]

Marmelada de dovleac turcesc

  Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovlea­cul tăiat şi când intră scobitoarea uşor în el este gata. Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac – 1 kg […]
 

Zacusca din vinete si gogosari

  Ingrediente: 3 kg ceapă 5 kg vinete 5 kg gogoşari roşii 1,5 l ulei 1,5 l bulion 1 pliculeţ boabe piper câte­va foi de dafin 2 pliculeţe conservant sare după gust   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa şi gogoşarii, după care le treci prin maşina de tocat – mai întâi ceapa, într-un […]

Dulceata de struguri

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină vârf cu struguri curăţaţi de coajă şi de sâmburi vanilie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Strugurii cei mai buni pentru dul­ceaţă sunt cei din soiul Afuz-Ali sau.cei pentru stafide (aceştia din urmă nu au sâmburi, dar sunt mici). Legi bine siropul (1 kg zahăr şi […]
 

Pasta de gogonele

  Laşi în strecurătoare până a doua zi 3 kg gogonele verzi date prin maşina de tocat carne. Adaugi 1/2 kg hrean măcinat, 1-1/2 bor­cane muştar (borcan de 450 g), 3 linguri zahăr, 300 g ulei, sare după gust, 15 aspirine pisate. Toată compoziţia o freci cu o lingură de lemn, apoi o pui în […]

Ciulama cu branza

  Ingrediente: 5 linguri ulei 2 ceşcuţe făină 2 căni lapte brânză după gust   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, adaugi făina şi amesteci încontinuu până se omogenizează. Adaugi laptele şi laşi să dea în clocot până se îngroaşă, amestecând încontinuu. Pui brânza (să nu fie prea sărată) şi o iei […]

Taitei cu smantana

  Fierbi tăieţeii în apă multă sărată. Amesteci într-un castron smântână cu 70 g caşcaval ras, sare şi boia. Aşezi într-o formă jumătate din can­titatea de margarină, răstorni tăieţeii scurşi şi îi accoeri cu cealaltă jumătate din cantitatea ce margarină, lăsând să se topească la foc moderat, amestecând cu o furculiţă. Adaugi smântână amestecată deja […]

Conserve de gogosari copti

  Coci pe plită 2-3 kg gogoşari, îi laşi să se înăbuşe Într-o oală cu capac, apoi îi cureţi de pieliţe. Sub jet de apă le îndepărtezi codiţele şi sâmburii, după ce ai curăţat întreaga cantitate; îi laşi la scurs până a doua zi. A doua zi, îi introduci în borcane, adaugi apă cât să-i […]
 

Hrean conservat

  Ingrediente: 2/3 hrean 1/3 măr sare zahăr oţet de mere miere   Mod de preparare: Pui hreanul şi mărul ras, apoi sare şi zahăr după gust, în puţină apă rece, apoi le fierbi la foc mic 30 de minute. După aceea adaugi oţe­tul de mere, sare şi miere, tot după gust. Pui totul în […]

Vin de portocale

  Pui 1 l vin alb bun la fiert timp de 5 minute împre­ună cu miezul de la 2 portocale bine curăţate de coaja albă. Iei de pe foc şi când vinul este căl­duţ adaugi 500 g zahăr făcut sirop (nu trebuie să fie legat, ci doar ssă fie dizolvat zahărul). Amesteci bine, îl pui […]
 

Supa-crema de cartofi si praz

  Ingrediente: 1/2 kg praz 1 mor­cov mic 1/2 kg cartofi pătrunjel verde tocat 50 g unt 50 g caşcaval ras crutoane sare   Mod de preparare: Tai bucăţi legumele spălate, curăţate (6 praz doar partea albă) şi le pui la fiert în 2 l de apă. După ce au fiert le pasezi prin sire […]

Dulceata de gutui rase

  Ingrediente: 1 kg gutui 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie   Mod de preparare: Gutuile le ştergi bine de puf, le cureţi de coajă, le dai pe răzătoarea mare. Legi siropul din zahăr şi apă, dar numai pe jumătate, pui gutuile rase şi zeama de lămâie. O fierbi la foc iute, pentru […]
 

Castraveciori bulgaresti

  Pregăteşti borcane de 800 g, pe care le speli şi le laşi să se usuce. Aşezi castraveciorii spălaţi în fiecare borcan, le adaugi o ceapă de mărime mijlocie tăiată în patru, feliuţe subţiri de hrean tă­iate pe lungime, 5-6 boabe de piper. Pui şi o ceşcuţă de oţet, o lin­guriţă de zahăr, o linguriţă […]

Alivenci

  Ingrediente:  300 g mălai 5-6 ouă 200 g zahăr 200 g brânză de vacă sau telemea sau altă brânză drojdie cât o nucă 2 prafuri de copt 1 cană lapte acru 400 ml lapte dulce 200 g smântână sare după gust 250 g frăină 2-3 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Incălzeşti puţin […]
 

Sos de cartofi

  Ingrediente: cartofi ulei piper făină sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi tai felii potrivit de groase şi le pui la fiert într-o oală cu apă sărată. Când sunt fierţi îi pasezi chiar în apa în care au fiert, fără să iei oala de pe foc. Faci un rântaş din ulei […]

Conopida cu pui

  Ingrediente: 1 pui 1 conopidă de 250 g 3 cepe 3 roşii 2 guri de făină 3 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Rupi conopida în bucăţele şi o căleşti în ulei împre­ună cu ceapa şi roşiile tăiate. Puiul se rumeneşte separat, la cuptor. Intr-o cratiţă aşezi carnea şi […]
 

Zacusca de gogosari

  Irgrediente: 10 kg gogoşari (copţi şi curăţaţi) 4 kg vinete (coapte şi scurse) 2 kg morcov (fiert) 2 kg ceapă (tocată prin maşină) 1,5 l ulei foi de dafin sare 400 g bulion   Mod de preparare: Intr-o oală de tuci pui uleiul la încins, apoi adaugi, în ordine, ceapa, morco­vul, gogoşarii şi vinetele […]

Ghiveci marinat

  Ingrediente: 1/2 kg gogonele 2 kg gogoşari 1/2 kg ceapă 1/2 kg morcov 100 g zahăr 100 ml ulei 100 ml oţet piper apă foi dafin   Mod de preparare: Toci mărunt toate legumele sau le dai prin maşina de tocat. Pui sare după gust, laşi până a doua zi, când adaugi un litru […]
 

Gogosari cu mustar

  Ingrediente:  3 kg gogoşari 1 cană zahăr 1 cană ulei 1 cană oţet 400 g muştar   Mod de preparare: Muştarul, zahărul, uleiul şi oţetul le pui pe foc până când se leagă ca o pastă. Peste pasta formată adaugi gogoşarii tăiaţi felii subţiri şi sare, piper, foi de dafin, după gust. Laşi gogoşarii […]

Marmelada de struguri cu gutui

  Ingrediente: 1 kg struguri negri 1 kg gutui 250-300 g zahăr la 1 kg amestec   Mod de preparare: Foloseşti struguri negri, care se coc târziu, îi speli, desprinzi boabele şi le fierbi împreună cu gutuile curăţate de coajă şi tăiate felii subţiri, până devin moi. Le treci prin sită şi adaugi 250- 300 […]
 

Vin de morcov

  1 kg morcov dat prin maşină îl amesteci cu 750 g zahăr şi cu 10 l apă rece în care ai dizol­vat 20 g drojdie de bere. Pui compoziţia într-un borcan pe care îl acoperi cu un săculeţ de nisip. După 8 zile mai adaugi 750 g zahăr şi după alte 8 zile încă […]

Supa pasata de spanac

  Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 2 morcovi 600-700 g spanac suc de lămâie 1 dovlecel (facultativ) smântână sare nucşoară   Mod de preparare: Cartofii, ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt îi căleşti în puţin ulei, după care adaugi apă şi laşi să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a fi gata, pui şi spanacul […]
 

Sufleu de broccoli si gulii

  Ingrediente: 2 ceşti orez fiert 1 cutie de roşii decojite 4 linguri caşcaval ras 500 g broccoli 400 g gulii sare 2 linguri unt (margarină) 1 ceapă 1 ardei gras roşu puţină zeamă concentrată de legume sau 1 cub de condimente cu apă 2 gălbenuşuri 200 g smântână încă 100 g caşcaval ras puţină […]

Cum se prepara Cocktail Triad (video)

  Ingrediente: 15 ml anejo rum 15 ml sweet vermouth 15 ml amaretto 120 ml ginger ale 1 lemon twist ice cubes 1 shot measure 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Triad
 
Retete_RestauranteDeLux.ro_4

Legume cu orez

Legume cu orez din: dovlecei, conopida, morcovi, ardei, potumb, orez, ceapa, condimente, margarina. Ingrediente: 600-800 g legume fierte-dovlecei, conopida, morcovi, ardei, porumb 100 g orez 1 ceapa condimente 50 g ulei sau margarina Mod de preparare: Rumeneste putin in ulei orezul si ceapa, adauga 1/2 l din apa in care au fiert legumele si presara […]

Savarina cu aluat de paine

  Ingrediente aluat: 250 g făină cernută proaspătă 1 pachet frişcă 15 g drojdie 200 ml lapte 25 g zahăr 1 ou 30 ml ulei coajă de lămâie   Mod de preparare: Inmoi droj­dia în puţin lapte călduţ, freci deasupra zahărul cu oul, adaugi uleiul, coaja de lămâie, apoi laptele şi făina. Faci un aluat […]
 

Sos alb cu marar

  Ingrediente: 100 ml lapte 10 g făină 5 g unt (margarină) mărar   Mod de preparare: Pui făina la rumenit fără grăsime, după care adaugi laptele fiert. Laşi să fiarbă 15 minute, ames­tecând mereu. Adaugi mărarul spălat şi tocat şi, înainte de servire, untul (margarina) tăiat bucăţele.   Pofta buna!

Patravi cu masline

  Ingrediente: 4 păstrăvi potriviţi 100 g măs­line negre fără sâmburi pătrunjel 4 linguri ulei 1/2 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Cureţi bine peştii, îi speli şi îi pui într-o tavă. Umpli fiecare peşte cu pătrunjel tocat amestecat cu măsline, ulei, vin alb, sare şi piper. Dai la cuptor pentru 35-40 […]
 

Cum se prepara Cocktail Fruit Rum Frappe (video)

  Ingrediente: 25 ml light rum 15 ml creme de bananes Half tsp creme de cassis 15 ml orange juice Half cups crushed ice 1 shot measure 1 blender 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Fruit Rum Frappe

Salata de limba de vaca

  Cureţi de zgârciuri şi nervuri limba de vacă şi o pui la fiert în apă cu sare, foi de dafin şi boabe de piper negru. Cât e caldă îi scoţi cu un cuţit ascuţit pieliţa care o înveleşte. Apoi o laşi să se răcească în apa în care a fiert, acoperită cu capac. Rece, […]
 

Scordolea de peste

  Pui să fiarbă în coajă cam 1,5-2 kg cartofi. îi cureţi fierbinţi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci bine piureul cu aproape 100 ml ulei, sare, oţet după gust şi usturoi pisat. Dacă este prea consis­tent, subţiezi piureul cu lapte. O bucată de peşte cam de 1 kg (ştiucă, somn, crap etc.) […]

Chiftele de vinete

  Ingrediente: 2 vinete mari 3-4 linguri cu vârf de făină mujdei de usturoi din 3-4 căţei 1 ceapă mare sau două mai mici mărar piper ulei 3-4 felii de pâine   Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de coajă, le treci prin maşina de tocat împreună cu pâine înmuiată în apă şi […]
 

Salata de vinete cu mujdei de usturoi

  Ingrediente: 1 kg vinete 2 ardei graşi 2 roşii mari 3 cepe 150 ml ulei 7-8 căţei usturoi 100 g măsline 100 g brânză telemea sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Coci vinetele, le toci şi le laşi deoparte. Separat tai mărunt ceapa, pe care o căleşti în ulei. Adaugi vinetele şi […]

Bors de peste

  Pui la fiert într-o oală cartofi tăiaţi mai mărunt, cepe (cât mai multe) tăiate în patru, un morcov tăiat rondele. Când zarzavatul este aproape fiert adaugi capetele de peşte (în general, din capete iese borşul delicios). Le laşi la fiert până când ies ochii peştelui. După ce dai focul mic adaugi roşiile curăţate de […]
 

Pogacele de conopida

  Ingrediente 1 conopidă mare 200 g carne friptă sau şuncă 1 ou 1 ingură smântână 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel 1-2 linguri făină ulei   Mod de preparare: Bucheţelele de conopidă bine spălate le fierbi în apă sărată. Le scurgi şi le pasezi cu furculiţa. Adaugi carnea sau şunca tăiată bucăţele mici, oul, […]

Orez cu pui si legume

  Ingrediente: 1 pui 2-3 cepe 2 mor­covi, 1/2 pungă de orez 2 ardei 3 roşii (sau bulion) frunze de dafin piper   Mod de preparare: Prăjeşti puiul tăiat bucăţele, după care adaugi ceapa şi ardeiul tăiate mărunt şi mor­covul tăiat rondele, roşiile tăia­te cubuleţe şi le căleşti. După aceasta adaugi ore­zul spălat foarte bine, […]
 

Bors romanesc cu smantana

  Ingrediente: 500 g piept de vită 1 os mare 1 cu măduvă 2 cepe 1 morcov 1/4 varză 1 rădăcină pătrunjel 1 sfeclă roşie 1 păstârnac 1 ţelină 4-5 cartofi 1 litru borş sare piper boabe 1 cană smântână leuştean proaspăt mărar pătrunjel ţelină 3 roşii (2 linguri bulion)   Mod de preparare: Pui […]

Sufleu de broccoli si gulii

  Ingrediente: 2 ceşti orez fiert 1 cutie de roşii decojite 4 linguri caşcaval ras 500 g broccoli 400 g gulii sare 2 linguri unt (margarină) 1 ceapă 1 ardei gras roşu puţină zeamă concentrată de legume sau 1 cub condimente cu apă 2 gălbenuşuri 200 g smântână 100 g caşcaval ras puţină margarină pentru […]

Dulceata de pastai

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg fasole verde grasă 1 lingură zeamă de lămâie 1 praf de vanilie sau 1/2 baton vanilie 3 pahare apă   Mod de preparare: Alegi fasolea lată, tânără şi de un verde frumos. O cureţi de aţe şi desfaci păstaia în două, in lung. Speli fasolea şi o fierbi […]

Cum se prepara Cocktail Sidecar (video)

  Ingrediente: some some ice cubes 25 ml lemon juice 50 ml brandy 25 ml cointreau small dash egg white 1 half tulip glass 1 cocktail shaker 1 cocktail strainer 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure Cum se prepara Cocktail Sidecar
 

Bors de dovlecei

  Pui la fiert 2 dovlecei (curăţaţi şi tăiaţi feii) şi 1/2 ceaşcă de orez. Separat, pui la fiert borşul împreună cu ceapă tocată mărunt şi leuştean. Când a fiert borşul, îl torni peste dovlecei. Potriveşti de sare şi piper, presari mărarşi pătrunjel. Bors de dovlecei Pofta buna!

Salata de conopida picanta

  Ingrediente: 1 conopidă mare sau 2 mici 3-4 linguri ulei 2-3 linguri oţet 1-2 linguriţe muştar sare piper negru mărar   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, o speli bine şi o pui la fiert în apă clocotită sărată, având grijă să nu fiarbă prea mult deoarece se sfărâmă. Când este […]
 

Ciorba secuiasca

  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc (sau plămâni de porc) 3 mor­covi 4 cartofi 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe mai mari 3 lin­guri de ulei piper sare o frunză de dafin 1/2 linguriţă chimen 1 lingură condimente 1 linguriţă boia 2 roşii   Mod de preparare: Tai carnea (plămânii) în cuburi […]

Sos de marar cu galuste de paine

  Ingrediente sos: 1 legătură mărar lapte făină sare zahăr oţet ulei Pentru găluşte ai nevoie de: crutoane de pâine prăjite în cuptor 2 ouă făină   Mod de preparare: In uleiul încins pui mărarul tocat fin, 2-3 linguri făină şi lapte cât cuprinde pentru a se face un sos mai gros. Adaugi sarea, zahărul […]
 

Ciorba de sarmale cu varza noua

  Faci sarmale în mod obişnuit, din carne tocată, ceapă crudă şi călită şi condimente. Impătureşti sarmalele şi le aşezi în oală astfel: toci varza crudă şi o aşezi pe fundul oalei cu mărar proaspăt şi cimbru. Pui 2-3 rânduri de sar­male şi deasupra pui din nou varză tocată mărunt, mărar şi cim­bru. Torni apă […]

Pulpa de pui in sos de vin alb

  Ingrediente: 3 pulpe de pui 250 ml vin alb demisec piper măcinat 2 foi de dafin 2 linguriţe condimente 3 linguri pastă de tomate 500 ml apă usturoi (după gust)   Mod de preparare: Aşezi pulpele într-o tavă, le condimentezi cu piperul şi condimentele, pui foile de dafin, adaugi vinul şi apa şi dai […]
 

Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin

  Dintr-un kilogram de carne de porc (pulpă), 1 pahar de orez, 1 ceapă mărişoaiă călită în ulei, o lingură plină cu bulion, sare şi piper după gust faci sărmăluţe mici învelite în foi de varză murată. Apoi iei câte o foaie mare de varză, o tai ca un pătrat şi în ea pui câte […]

Cruşon de pepene galben

  Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin   Mod de preparare: Tai pepenele în cuburi mici şi le phi într-un castron. După 30 de minute, peste bucăţile de pepene torni 1/4 l vin. După alte câteva minute adaugi romul şi restul de vin. Dai vasul […]
 

Sufleu de carne tocata cu cartofi

  Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapă mijlocie 1 lingură ulei 300 g carne tocată sare piper boia dulce 40 g unt (sau margarină) 40 g făină 375 ml supă instant 200 g smântână 75 g caşcaval ras   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii în coajă circa 20 de minute. Cureţi ceapa şi […]

Pizza cu blat de cartofi

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 200 g brânză sau caşcaval 200 g piept de pasăre fiert sau prăjit cârnaţi salam muşchi şuncă presată 4 ouă sare piper puţin mărar 300 ml ulei   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi îi pui într-o tigaie cu ulei, astfel încât să-i acopere. îi laşi la […]
 
Ciulama

Ciulama de pui, de vita sau de porc

Tai canea în bucăţi mici, pentru a se prăji bine. Toci şi căleşti 3-4 cepe şi 3 ardei în 100 ml ulei, pui bucăţile de came tăiate mărunt sau tucăţi de costiţă şi câmaţi, pe care le prăjeşti până se înmoaie bine. Presari sare, piper şi boia, pui 2-4 roşii tăiate feliuţe (sau bulion şi […]

Sos de marar

  Ingrediente: 2 iaurturi- mici 2 lin­guri cu vârf de mărar tocat fin 1 căţel de usturoi pisat piper sare zeamă de lămâie după gust   Mod de preparare: Baţi iaurtul cu usturoi, sare, lămâie, piper şi la urmă adaugi mă­rarul. Serveşti cu cartofi noi fierţi, rasol de pasăre sau viţel. Sos de marar Pofta […]
 

Sos cu branza de vaci

  Ingrediente: 250 g brânză de vaci 2 roşii decojite tocate cubuleţe 2 crenguţe tarhon tocat 1 legătură pătrunjel tocat fin 3 codiţe ceapă verde (sau o jumătate de ceapă uscată) 3-4 frunzuliţe de mentă zeama de la 1/2 lămâie sare piper după gust 3 linguri smântână   Mod de preparare: Amesteci brânza cu verdeţurile […]

Vinete marinate cu usturoi

  Ingrediente: 2-3 vinete 5 ardei graşi de diferite culori (poţi folosi foarte bine şi gogoşari) 1 legătură mare mărar 1 legătură mare pătrunjel 5-6 căţei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele le speli bine şi le tai rondele cu tot cu coajă. Le sărezi şi le pui la scurs. Ardeii îi tai fâşiuţe, […]
 

Dulceata de boabe de soc

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină cu vârf de boabe de soc coapte bine (negre), vanilie zeamă de lămâie   Mod de preparare: Alegi cu grijă boabele de soc negre, le speli, le scurgi într-o strecurătoare în care le alternezi cu zahăr. Le laşi 2-3 ore la rece şi le pui la […]

Cum se prepara Cocktail To Be Or Not To Be (video)

  Ingrediente: 50 ml gin 10 ml triple sec 10 ml carpano punt e mes 25 ml cranberry juice 1 dash of lemon juice 1 orange Some ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer Cum se prepara Cocktail To Be Or Not To Be
 

Clatite cu legume

  Ingrediente: Umplutura: 1 ţelină mică 150 g morcov 1 ceapă 1 pătrun­jel 50 g caşcaval ras sare piper 1 cub condimente 1 legătură frunze pătrunjel 2 ouă puţin pes­met 2 linguri făină 1 pumn de varză tăiată mărunt (circa 100 g)   Mod de preparare: Razi pe râzătoare morcovul, pătrunjelul si ţelina şi le […]

Mancare de cartofi cu conopida

  Ingrediente: 1 kg cartofi 750 g conopidă 4o0 g smântână 3 ouă 50 g unt sare piper pesmet   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă. în apă sărată cu puţin oţet fierbi bucheţelele de conopidă bine curăţate şi spălate. Cureţi cartofi ferţi şi îi tai rondele. Amesteci ouăle cu smân­tână, sare şi verdeaţă. […]
 

Ciorba radauteana

  Pui la fiert în apă cu sare o găină mărişoară (preferabil de casă pentru că e mai gustoasă), o pungă de piept de pui (în funcţie şi de cantitatea de ciorbă pe care vrei s-o faci), 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de ţelină. Când carnea este aproape […]

Inghetata de pepene galben

  Ingrediente: 2-3 pepeni galbeni, potrivit de mari 500 ml frişcă lichidă 100 ml lichior zahar farin coajă de portocală   Mod de preparare: Tai cuburi mici miezul de la pepeni şi adaugi frişca bătută şi lichiorul. Amesteci puţin, pui şi coaja de portocală şi, după gust, zahărul farin. Dai la congelator. Ornează cu frişcă, […]
 

Vitel la tava

  Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel unt 200 ml bulion de carne (sau o supă fioarte concen­trată din cuburi) sare piper   Mod de preparare: Cureţi pulpa, o speli şi o usuci cu un prosop de hârtie sau un şervet curat de bucătărie. O sărezi, dai cu un praf de piper şi o aşezi […]

Tochitura moldoveneasca

  Ingrediente: carne de porc cu puţină grăsime ficat cărnaţi o ceapa ouă mălai brânză telemea   Mod de preparare: Cureţi si tai ceapa pe care o pui la călit. După ce a devenit sticloasă adaugi carnea tăiată bucă­ţele mici. Laşi să se prăjească toate foarte bine în ulei şi când sunt gata torni peste […]
 

Sos brun cu busuioc

  Ingrediente: 10 ml ulei 20 g pastă de bulion usturoi busuioc zahăr sare   Mod de preparare: Pasta de bulion o vei dilua cu apă călduţă şi adaugi uleiul, usturoiul tăiat mărunt, zahăr şi sare după gust. îi pui la fiert şi laşi să dea două-trei clocote. La urmă adaugi praf de busuioc uscat […]

Salată a la rus

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 100 g fasole verde 300 g maioneză 50 g muştar 1 g piper sare ouă fierte tari   Mod de preparare: Serveşte deseori la pregătirea preparatelor reci cu ouă, peşte, carne. Morcovii şi cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se taie în […]
 

Sos scordolea grecesc

  Ingrediente: 1 căpăţînă usturoi 200 g miez de pîine muiat în lapte 200 g nuci 200 g ulei oţet piper sare   Mod de preparare: Se pisează usturoiul, se adaugă miezul de pîine albă muiat în lapte rece şi bine stors, nucile date prin maşină. Se toarnă deasupra puţin cîte puţin ulei, ca la.maioneză. […]

Musaca de vinete cu smantana

  Ingrediente: 400 g carne fără os 150 ml ulei 2 cepe 300 g roşii 1,5 kg vinete 1 ou 6 linguri smântână 3 linguri caşcaval ras sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de tocat, ceapa o tai mărunt si împre­ună cu carnea o pui la prăjit în ulei pentru […]
 
Supa si ciorbe

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti din: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, sare, piper, boia. O pregăteşti astfel: Cureţi şi speli foarte bine 10 ardei graşi, nu prea mari. Ii laşi să se scurgă, între timp faci umplutura. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 250 g orez 4 morcovi 4 cepe mijlocii sare piper boia   Mod de […]

Compot de dovlecei

  Cureţi de coajă 4,5 kg dovlecei, îi tai , cuburi şi îi pui în 250 ml oţet, să nu-şi schimbe culoarea. Ii ţii 3 ore. Fierbi 3 l de apă cu 1 kg zahăr, 2-3 lămâi cu coaja dată prin răzătoarea mică, iar miezul tăiat mărunt şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat. După trei […]
 

Salata de conopida dulce

  Ingrediente: 1 conopidă de mărime medie 1 lingură lapte dulce 15 g sare 100 g maioneză 1 ou întreg fiert tare pătrunjel verde   Mod de preparare: Bucheţelele de conopidă fiete, răcite, le aranjezi pe o farfurie, acoperindu-le cu maioneză. Garniseşti cu albuşul şi gălbenuşul fiert tare dat prin sită şi presări cu pătrunjel […]

Vinete, ardei si rosii la tava

  Ingrediente: 6 vinete 12 ardei graşi 10 roşii mari 8 legături verdeaţă 2 căpăţâni usturoi sare ulei   Mod de preparare: Cureţi toate legumele şi aşezi într-o tavă un rând de roşii tăiate felii, un rând de verdeaţă tocată, un rând de vinete coapte ca pen­tru salată şi curăţate, un rând de ardei tăiaţi […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro