marți, 7 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 88

Retete de  mancare gustoase si rapide

Carne de porc cu ananas

7 October 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de…
Read more »
 

Tort cu alune

7 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60…
Read more »

Sufleu de morcovi si branza de vaci

7 October 2010
Sufleu de morcovi si branza de vaci
  Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină 1/2 ou crud 10 g marga­rină 5 ml ulei 2 g sare   Mod…
Read more »

Gogoşi umplute

7 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcina­tă ulei…
Read more »

Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi

7 October 2010
Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml de ulei   Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul,…
Read more »

Rulouri de pui cu spanac si caşcaval

7 October 2010
Rulouri de pui cu spanac si caşcaval
  Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1 cub de condiment concen­trat tip Knorr   Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl…
Read more »

Tartă cu afine

7 October 2010
  Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele…
Read more »

Miel cu praz si măsline

7 October 2010
Miel cu praz si măsline
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măs­line 3 linguri vin alb puţin ulei sare   Mod…
Read more »

Peşte cu legume la cuptor

7 October 2010
Peşte cu legume la cuptor
  Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1…
Read more »

Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi

7 October 2010
  Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline ne­gre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lin­gură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi 4-5…
Read more »

Rulouri din piept de pasare

7 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Varză roşie cu vin

7 October 2010
  Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt

7 October 2010
  Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1…
Read more »

Friptura de vacuta la tava

7 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin   Mod…
Read more »

Piept de curcan cu zarzavat in aspic

7 October 2010
Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1  morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi   Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu…
Read more »

Tort de ananas

7 October 2010
  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g…
Read more »

Ştiucă în sos de stafide

7 October 2010
  Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare…
Read more »

Crap cu vin negru

7 October 2010
Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu…
Read more »

Gaina umpluta

7 October 2010
Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru…
Read more »

Piept de pui

7 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii…
Read more »

Cosulet cu piept de pui

7 October 2010
Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ   Mod de preparare: Orezul se căleşte…
Read more »

Sufleu de zmeură

7 October 2010
  Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod…
Read more »

Ostropel cu carne de miel

6 October 2010
Ostropel cu carne de miel
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet…
Read more »

Miel cu mazare

6 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar  …
Read more »

Cozonac cu stafide

6 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom…
Read more »

Reteta zilei: Smoothie de banane si unt de arahide

6 October 2010
Smoothie_de_banane_si_unt_de_arahide_07
Smoothie de banane si unt de arahide din: banana, unt de arahide, ciocolata neagra, miere, esenta de vanilie, sare de mare, migdale, kefir, ulei de nuca de cocos. Ingrediente: 1…
Read more »

Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)

6 October 2010
Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5 ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice cubes…
Read more »

Clatite cu carne de pasare

6 October 2010
Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină…
Read more »

Carne de pui cu ciuperci

6 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână   Mod…
Read more »

File de cod cu cartofi si telina

6 October 2010
Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1…
Read more »

Tartă cu afine

6 October 2010
  Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă   Mod de preparare: Afinele…
Read more »

Tocinei cu zahar si smantana

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare   Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm…
Read more »

Ostropel de pui

6 October 2010
Ostropel de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 1 morcov 1/2 ţelină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină 1 linguriţă oţet 3-4 căţei de

Taitei de casa II

6 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 linguriţă de sare 1 lingură de ulei 100 ml de apă minerală 400–450 g făină albă   Mod de preparare: Se frământă bine un aluat omogen,…
Read more »
 

Tocinei cu branza

6 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare   Mod…
Read more »

Peşle înăbuşit cu fennel şi curry

6 October 2010
  Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb fen­nel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare grunjoasă piper…
Read more »

Retete delicioase: Crap cu sos de rosii

6 October 2010
Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină…
Read more »

Salata verde cu jumari

6 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă de lămâie, după…
Read more »

Taitei de casa I

6 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare   Mod de preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de…
Read more »

Tarta cu spanac

6 October 2010
Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara piper sare 1 lingura faina    Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită cu spanacul…
Read more »

Spaghete cu sos de smantana

6 October 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în…
Read more »

Piept de miel umplut

6 October 2010
  Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte   Mod de preparare:…
Read more »

Reţete de post: Varză acră cu ciuperci

6 October 2010
  Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200  g ciuperci 1 pahar suc de roşii 2-3 linguri ulei piper   Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o…
Read more »

Pilaf de orez cu boabe de porumb

6 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb   Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se…
Read more »

Iepure la cuptor

6 October 2010
  Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de…
Read more »

Papanasi de mamaliga

6 October 2010
Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit  …
Read more »

Mazare cu maioneza

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud  2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă cu puţină…
Read more »

Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia

6 October 2010
  Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măci­nată…
Read more »

Cocos cu sos de vin

6 October 2010
Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt   Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi…
Read more »

Sufleu de vanilie

6 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi   Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10…
Read more »

Reţete de post: Pilaf cu urzici

6 October 2010
  Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2…
Read more »

Pulpă de miel umplută

6 October 2010
  Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste mărun­taiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de…
Read more »

Salata Rodica

6 October 2010
Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1 castravete 200 g maioneză   Mod de preparare: Se aşează în castron, în rânduri:…
Read more »

Gulii umplute cu sos de smnatana

6 October 2010
Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr   Ingrediente sos…
Read more »

Drob de vinete

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns…
Read more »

Musaca de soia cu vinete

6 October 2010
Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin…
Read more »

Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere

6 October 2010
  Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tul­pini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru…
Read more »

Angemaht de miel

6 October 2010
Angemaht de miel
Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui…
Read more »

Ficat de rata cu mere

6 October 2010
Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi   Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc…
Read more »

Masline marinate

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei   Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează…
Read more »

Crochete din cartofi cu branza de vaci

6 October 2010
Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare   Mod de preparare:…
Read more »

Clatite umplute cu sos de ardei

6 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper…
Read more »

Paste cu soia si sos de roşii

6 October 2010
Paste cu soia si sos de roşii
  Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel…
Read more »

Creveti cu ficat de gasca

6 October 2010
Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie   Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm…
Read more »

Supa de pui cu paste fainoase

6 October 2010
Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de…
Read more »

Retete gustoase: Crap umplut

6 October 2010
Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jum

Borş cu perişoare de peşte

6 October 2010
  Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş…
Read more »
 

Crap în folie cu ciuperci

6 October 2010
  Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de…
Read more »

Meniu afrodisiac

6 October 2010
Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup…
Read more »

Friptură de miel

6 October 2010
Friptură de miel
  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »

Cartofi frantuzesti cu carnaciori

6 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt   Mod de preparare: Ungem o tavă…
Read more »

Salata orientala

6 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov fiert…
Read more »

Salata nemteasca

6 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de şuncă tăiată fideluţă 200 g…
Read more »

Budinca de telina

6 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua   Mod de preparare: Se unge vasul cu…
Read more »

Scrumbii la cuptor

6 October 2010
  Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se…
Read more »

Peşte cu legume la cuptor

5 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă…
Read more »

File de păstrăv

5 October 2010
  Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g mazăre ver­de 200g fasole verde 200g migda­le sărate ulei sare piper curry   Mod de preparare: Se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)

5 October 2010
Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)
  Ingrediente: 270 ml cranberry juice 4 tbsp chocolate syrup 4 tbsp coconut cream few ice cubes 1 glass 1 liquorice straw 2 spoons
Read more »

Plăcintă de crap

5 October 2010
  Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g roşii l leg.…
Read more »

Miel cu ciuperci

5 October 2010
  Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină…
Read more »

Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci

5 October 2010
  Ingrediente: l kg peşte  400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml ulei 1lingură oţet de mere sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine, se…
Read more »

Şalău cu mujdei verde

5 October 2010
  Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lap­te bătut (sau iaurt) 2 leg. usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Păstrăv cu pesmet si susan

5 October 2010
Păstrăv cu pesmet si susan
  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 2 linguri susan sare ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Hering afumat pe turtiţe de cartofi

5 October 2010
  Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi…
Read more »

Blanchetă de miel

5 October 2010
  Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare…
Read more »

Salata de varza cu sunca

5 October 2010
Ingrediente: 500 g varză 200 g şuncă 1 ardei 1 gogoşar 2 ouă 100 g măsline 3 roşii 100 g brânză telemea ulei oţet sare piper 1linguriţă de zahăr  …
Read more »

Tagliatelle cu file de peşte

5 October 2010
  Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 lin­guri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii…
Read more »

Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar

5 October 2010
  Ingrediente: 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan) 1 si 1/2 ceaşcă ulei 4 cepe tăiate mărunt 5 cartofi 1 morcov 1 ceaşcă suc de roşii…
Read more »

Sos de rosii III

5 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 de linguriţă de enibahar 3 linguri de muştar 1 linguriţă de piper 250 g zahăr 1 lingură de sare un sfert de oţet Mod de…
Read more »

Reţete de post: Musaca de piure de cartofi cu ciuperci

5 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură de bulion sare piper pătrunjel pesmet   Mod de preparare: Toci ciupercile şi cepele, apoi…
Read more »

Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez

5 October 2010
  Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le…
Read more »

Farffale cu somon şi mazăre

5 October 2010
  Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre ver­de fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l…
Read more »

Pulpă de miel in aluat

5 October 2010
  Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g…
Read more »

Pască umplută cu branză si budinca

5 October 2010
Pască umplută cu branză si budinca
  Ingrediente: 750 g brânză de vaci 6 linguri zahăr pudră 2 linguri smântână 5 ouă 1 lingură griş 3 linguri făină coajă de lămâie stafide 1 lingură margarină 1…
Read more »

Reţete de post: Piure de urzici

5 October 2010
Reţete de post: Piure de urzici
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei   Mod de preparare: Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi…
Read more »

Supa crema

5 October 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g…
Read more »

Salată de peşte cu şampanie

5 October 2010
  Ingrediente: 400g file de peşte 1 morcov 1 dovlecel 50g unt 1 file anşoa 125ml şampanie 75ml smântână sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Se pune la…
Read more »

Reţete de post: Sarmale de post cu nuci

5 October 2010
  Ingrediente: 5-6 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 ţelină mică 1/2 kg orez 1 pahar ulei 3 cartofi 1 pahar de suc de roşii 100 g nuci date…
Read more »

File de peste cu smantana

5 October 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2 linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă v

Reţete de post: Musaca de cartofi cu zacuscă

5 October 2010
  Ingrediente: 6-8 cartofi 1 borcan zacuscă de ghebe (sau ciuperci sau vinete, ce ai) 2 lin­guri ulei 2 linguri margarină piper 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă…
Read more »
 

Reţete de post: Ghebe cu maioneză de pufuleti

5 October 2010
  Ingrediente: 500 g ghebe ulei condiment tip Vegeta usturoi maioneză de post din pufuleţi muştar sare   Mod de preparare: Desărezi ghebele sau le decongelezi, le fierbi bine şi…
Read more »

Ciorbă de burtă de miel

5 October 2010
  Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel…
Read more »

Salată cu murături si păstrav afumat

5 October 2010
Salată cu murături si păstrav afumat
  Ingrediente: 100 g file de păstrăv afumat 3 cartofi 2 morcovi 1 castravete acru 1 gogoşar din oţet 2-3 fire de ceapă verde sare   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Bors de miel cu lobodă

5 October 2010
Bors de miel cu lobodă
  Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3…
Read more »

File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb

5 October 2010
  Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit 800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri zeamă de…
Read more »

Sufleu de zmeură

5 October 2010
  Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt   Mod…
Read more »

Macrou a la Napoli

5 October 2010
  Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3 linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Salata din oua de prepelita cu ciuperci

5 October 2010
Ingrediente: 24 ouă de prepeliţă 1gălbenuş de găină crud 1 linguriţă de muştar 1 gogoşar murat pentru decor 1 cutie de ciuperci 2 cepe tocate peştişori 100 ml de vin…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)

5 October 2010
Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)
  Ingrediente: 2 tsp sea salt 1 lime wedge 50 ml gold tequila 15 ml Cointreau Juice of 1/2 a lime Ice cubes 2 tsp sea salt 1 lime wedge…
Read more »

Supa Chinezeasca

5 October 2010
Ingrediente: 1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute…
Read more »

Salata de telina

5 October 2010
Ingrediente: 200 g ţelină rasă 200 g măr ionatan 50 g maioneză sare piper zeamă de lămâie   Mod de preparare: Ţelina rasăşi mărul se ţin câteva minute în apă…
Read more »

Sos de rosii II

5 October 2010
Ingrediente: 4 kg roşii 2 kg gogoşari 3 linguri de zahăr 3 linguri de sare 3 linguri de Vegeta aspirine   Mod de preparare: Roşiile curăţate de pieliţe şi rase…
Read more »

Reţete de post: Chiftele de soia marinate

5 October 2010
Reţete de post: Chiftele de soia marinate
  Ingrediente chiftele: 1 pachet de soia granule (100 g) 1 ceapa 1 morcov 2-3 cartofi 2-3 linguri pesmet 1 catel usturoi sare cimbru piper oregano 1 lingurita condiment Ingrediente…
Read more »

Salată de şalău cu smântână

5 October 2010
  Ingrediente: 800g şalău 300g cartofi 150g morcovi 100g mazăre 100g fasole verde 2 ouă 100ml idei 2-3 lin­guri zeamă de lămâie 1linguriţă muştar 300g smântână 1leg. pătrunjel sare piper…
Read more »

Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde

5 October 2010
Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde
O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente:…
Read more »

Ciorbă pescărească la ceaun

5 October 2010
  Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg…
Read more »

Salata de pui cu legume

5 October 2010
Ingrediente: 350 g salată verde 2 morcovi 2 fire de ţelină 1 ceapă 400 g piept de pasăre 6 linguri de ulei 3 linguri de oţet sare pătrunjel 2 linguri…
Read more »

Rulouri de stavrizi ă la Russe

5 October 2010
  Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori…
Read more »

Salata de dovlecei cu smantana

5 October 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 2 linguri de zeamă de lămâie sau puţin oţet pătrunjel mărar verde 1 lingură de ulei 1 cană de smântână   Mod de preparare: Se curăţă dovleceii…
Read more »

Şalău pane cu mujdei

5 October 2010
  Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină 2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt un vârf de cuţit praf…
Read more »

Hribi cu usturoi

5 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 catei usturoi 4 linguri smantana Mod de preparare: Hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la călit…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)

4 October 2010
Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)
  Ingrediente: 25 ml Raspberry liqueur 10 ml Blackberry liqueur 50 ml gold tequila 50 ml apple juice 25 ml fresh squeezed lemon juice 25 ml cranberry juice 4 ice…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu afine si zmeura

4 October 2010
Prajitura_cu_afine_si_zmeura_15
Prajitura cu afine si zmeura din: zahar, faina, praf de copt, sare, unt nesarat, ou, amidon, afine, zmeura, coaja de lamaie, suc de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar…
Read more »

Ciorbă ca-n Delta Dunării

4 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 mor­covi…
Read more »

Sufleu de mere

4 October 2010
  Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu semin­ţele,…
Read more »

Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi

4 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2-3 linguri margarină 1/2 kg cartofi sare piper 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Cu o seară înainte să găteşti, scoţi spanacul din congelator…
Read more »

Ciorbă de peşte cu slănină

4 October 2010
  Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afu­mată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin…
Read more »

Colţunaşi cu brânză si dulceaţă

4 October 2010
Colţunaşi cu brânză si dulceaţă
  Ingrediente aluat:  250 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 200 g brânză de vaci 1 ou sare 1 borcan de dulceaţă 100 g smântână 2…
Read more »

Rulada de spanac umplută cu şuncă

4 October 2010
Rulada de spanac umplută cu şuncă
  Ingrediente foia de ruladă: 1 kg spanac 6 ouă 6 linguri de făină Ingrediente umplutură: 200 g şuncă 150 g caşcaval 2 ouă 400 g smântână sos alb pe…
Read more »

Salata de cruditati

4 October 2010
Ingrediente: 1 roşie 1 pară 3-4 ridichi roşii 1 conservă mică de linte 1 măr jumătate de ţelină rasă   Mod de preparare: Se taie toate fideluţe para şi mărul…
Read more »

Crap gătit chinezeşte

4 October 2010
  Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei 1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă…
Read more »

Salata de cruditati cu sos de smantana

4 October 2010
Ingrediente: 1telină 200 brocolli 1morcov 2 roşii 3castraveţi pătrunjel 100g smântână miere după gust sare piper alb măcin

Salata berlineza

4 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 2 bucăţi de ardei verde 2 bucăţi de ardei roşu 2 cepe 200 g şuncă 3 ouă fierte 200 g caşcaval 200 g măsline verdeaţă…
Read more »
 

Sos remulat

4 October 2010
IMG_9272
Sos remulat din: maioneza, castraveti murati, oua, patrunjel, tarhon, piper, mustar, otet, sare. Ingrediente: 700 g maioneză 300 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 3 legături de pătrunjel 300 g…
Read more »

Şalău pe pat de spanac

4 October 2010
  Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper   Mod…
Read more »

Miel la cuptor

4 October 2010
Miel la cuptor
  Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 lin­guriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1…
Read more »

Sufleu de caise

4 October 2010
  Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri com­poziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie   Mod de preparare: Caisele se…
Read more »

Sos picant de iarna

4 October 2010
Sos picant de iarna din: rosii, gogosari rosii, ardei capia, radacina de telina, ceapa, otet, ulei, zahar, chimion, piper, sare, ardei iute. Ingrediente: 5 kg rosii 20 gogosari rosii 5…
Read more »

Salata de ciuperci cu maioneza

4 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 borcan de maioneză 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi tocaţi 1 piept de pasăre tocat sare piper 1 lingură de muştar 100 g măsline…
Read more »

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

4 October 2010
  Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ţelină

4 October 2010
Reţete de post: Mancare de ţelină
  Ingrediente: 3 ţeline 2 cepe 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai felii şi…
Read more »

Unt negru

4 October 2010
Ingrediente: 200 g unt 200 g măsline sare spanac   Mod de preparare: Frunzele de spanac, uşor opărite şi scurse de apă, se trec prin sită, se freacă cu untul…
Read more »

Salată de crudităţi cu păstrăv afumat

4 October 2010
Salată de crudităţi cu păstrăv afumat
  Ingrediente: 1/2 ridiche neagră 1 morcov 1 măr 150 g file de păstrăv afumat sare piper 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi ridichea, morcovul şi mărul, le speli…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci si mazare

4 October 2010
  Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazăre 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei condiment tip Maggi sare boabe de piper 1-2 foi de dafin 1…
Read more »

Budincă de tăietei cu brânză de vaci

4 October 2010
Budincă de tăietei cu brânză de vaci
  Ingrediente: 250 g tăieţei 400 g brânză de vaci 2 ouă 4 linguri de zahăr 100 g stafide răzătură de lămâie un praf de sare margarină cât o nucă…
Read more »

Sos de rosii I

4 October 2010
Ingrediente: 6 kg roşii 8 ardei roşii 8 cepe 2 rădăcini de ţelină 3 linguri de oţet 4 linguri de muştar 250 g zahăr sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorba de fasole

4 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei…
Read more »

Sos pentru vanat

4 October 2010
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 3 cepe tocate fin 1 telina 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei 250 ml de vin roşu   Mod de preparare: Se…
Read more »

File de merlucius cu sos alb şi porumb dulce

4 October 2010
  Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smân­tână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat Mod de…
Read more »

Sos de usturoi si cartofi

4 October 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 100 ml ulei de măsline 1/2 de lingură de zeamă de lămâie 1 cartof fiert în coajă sare piper verdeaţă pentru decor  …
Read more »

Salata asortata

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 gogoşari roşii 1 ardei verde 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 legătură de ridichi 100 g măsline sare delicat piper…
Read more »

Aperitiv de şalău, somn sau cod

4 October 2010
  Ingrediente: l kg peşte (file) 300g morcovi 150g ceapă 300g mazăre 300g arpagic 100g măsline 300g cas­traveţi acri 200ml ulei de măsline 60g bulion 100ml vin sare piper Mod…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)

4 October 2010
Cum se prepara Cocktail Time Killer (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 150 ml Mexican beer Half tsp salt 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or…
Read more »

Ciorba de conopida cu afumatura

4 October 2010
Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă…
Read more »

Sos de smantana

4 October 2010
Ingrediente: 300 g smântână 100 g muştar sare Mod de preparare: Se amestecă bine smântâna cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de…
Read more »

Salată de fasole verde cu ton

4 October 2010
  Ingrediente: 600g fasole verde congelată 300g ton în ulei (conservă) 200g măsline negre fără sâmburi 50ml ulei de măsline 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se decongelează…
Read more »

Rulouri cu hamsii

4 October 2010
  Ingrediente: 500g hamsii sărate  2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet   Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină,…
Read more »

Drob de pui

4 October 2010
Drob de pui
  Ingrediente: 300 g pipote şi inimi de pui 200 g ficăţei de pui 3 ouă 1 legătură ceapă verde 2-3 fire usturoi verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Scrumbie la grătar cu sos de smântână

4 October 2010
  Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele se…
Read more »

Bors Rusesc

4 October 2010
Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1…
Read more »

Salata cu branza

4 October 2010
Ingrediente: 250 g caş dulce 200 g şuncă tocată 2 castraveţi muraţi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de ridichi 2 căţei de usturoi 1 roşie sare piper zahăr…
Read more »

Trigoane cu migdale sau nuci

4 October 2010
  Ingrediente: 400 g făină 250 g migdale 150 g unt 250 g zahăr 80 g miere vanilie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se prepară foaia de ştrudel …
Read more »

Sos de ardei

4 October 2010
Ingrediente:  100 g unt 2 cepe 2 ardei 1 cană de supă de carne 2 linguri de smântână 1 lingură de făină sare piper busuioc după gust   Mod de…
Read more »

Rulada chec cu ciuperci

4 October 2010
Ingrediente: 300g bureti 50-60 margarina 1 ceapa mica 100g cascaval sau pranza 3 linguri de făină de grâu 4 gălbenuşuri 100 g smântână   Mod de preparare: Se taie ceapa…
Read more »

Hribi cu sos tomat

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 2 căţei de usturoi 200 g unt 200 ml sos de roşii sare piper   Mod de preparare: Top

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro