sâmbătă, 4 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 81

Retete de  mancare gustoase si rapide

Prăjitură dietetică

28 October 2010
  Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6 linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul II: 1 cană orez fiert…
Read more »
 

Sos de mărar

28 October 2010
  Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se…
Read more »

Mâncărică de cicoare

28 October 2010
  Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2 linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură smântână   Mod preparare: Cicoarea se…
Read more »

Plăcintă cu varză

28 October 2010
Plăcintă cu varză
  Ingrediente: 250 g margarină vegetală 15 g drojdie 150 g apă călduţă sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 500 g brânză dulce 1 kg varză 2-3 ouă 3-4 linguri…
Read more »

Dovlecei de vară la cuptor

28 October 2010
Dovlecei de vară la cuptor
  Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 3 cepe potrivite 2 morcovi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 50 g lapte 1 legătură mărar   Mod de…
Read more »

Budincă de orez cu ananas

28 October 2010
Budincă de orez cu ananas
  Ingrediente: 200 g orez 2 litri apă 1 cutie ananas bucăţi (300 g) 6 linguri miere sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g nucă cocos 2 ouă 200 g…
Read more »

Crap ca la moldova

28 October 2010
  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1 legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte bătut…
Read more »

Sorici umplut

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar cu…
Read more »

Găluste cu prune si migdale

28 October 2010
Găluste cu prune si migdale
  Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100 g migdale măcinate 2 linguri pesmet 250 g zahăr 2…
Read more »

Mancare de conopidă cu orez

28 October 2010
Mancare de conopidă cu orez
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 3-4 linguri ulei 100 g orez 150 g suc de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate) 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Icre false

28 October 2010
Icre false
Icre false din: gris, maioneza, pasta de tomate, ceapa, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Icre de fasole cu mustar Bruschete cu icre negre Salata de somon afumat cu…
Read more »

Dulceaţă de aguridă

28 October 2010
  Ingrediente: 1 kg boabe aguridă mai mari 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se pune apa…
Read more »

Pateu de ciuperci cu oregano

28 October 2010
Retete_1
Pateu de ciuperci cu oregano din: ciuperci, mustar dulce, cartof, drojdie, vegeta, oregano, ulei. Ingrediente: 2 cutii de 400 g ciuperci 1 linguriţă muştar dulce 1 cartof 1 linguriţă drojdie…
Read more »

Dovleac copt

28 October 2010
Dovleac copt
  Ingrediente: 1,5 kg dovleac 100 g miere 100 g nuci măcinate   Mod de preparare: Dovleacul se spală, se curăţă de seminţe, se taie cuburi şi se pune într-o…
Read more »

Salată de salată verde cu ananas si avocado

28 October 2010
Salată de salată verde cu ananas si avocado
  Ingrediente: 2 salate potrivite 1 avocado 1 legătură pătrunjel 1 ardei roşu 4 rondele de ananas ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Salata se spală…
Read more »

Pastă de morcovi I

28 October 2010
Pastă de morcovi I
  Ingrediente: 500 g morcovi 100 g brânză de vaci 100 g maioneză 1 legătură pătrunjel sare 25 g caşcaval   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi…
Read more »

Sufleu de ţelină cu orez

28 October 2010
Sufleu de ţelină cu orez
  Ingrediente:  1 kg ţelină 200 g orez 4-5 roşii bine coapte 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Orezul se alege, se spală şi se fierbe…
Read more »

Pastă de branză cu ţelină

28 October 2010
Pastă de branză cu ţelină
  Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 50 g smântână 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Brânza, smântână şi sucul de lămâie…
Read more »

Cornuleţe cu nuci

28 October 2010
Cornuleţe cu nuci
  Ingrediente: 500 g făină 200 g margarină vegetală 100 g zahăr 150 g miez de nucă măcinat 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie 1 vârf de…
Read more »

Salată de măcriş

28 October 2010
  Ingrediente: 300 g frunze de măcriş 2 roşii 2 castraveţi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se aleg, se…
Read more »

Savarină

28 October 2010
  Ingrediente pentru aluat: 400 g făină 200 g unt 25 g drojdie 3 ouă 100 ml apă sare 1 linguriţă miere Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr tos 200…
Read more »

Ciuperci cu ţelină

27 October 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_4
Ciuperci cu ţelină din: telina, ciuperci, ceapa, ulei, rosii, vegeta, patrunjel, cimbru, foaie de dafin. Ingrediente: 2 ţeline potrivite 500 g ciuperci 2 cepe 3-4 linguri ulei 1 kg roşii…
Read more »

Salată de conopidă

27 October 2010
Salată de conopidă
  Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri ulei de măsline verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 3 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Conopida…
Read more »

Ingheţată de piersici

27 October 2010
Ingheţată de piersici
  Ingrediente:  500 g piersici (sau caise) 250 g zahăr 300 g frişcă 3 linguri suc de lămâie 100 ml iaurt   Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă…
Read more »

Ingheţată cu gem de vişine

27 October 2010
  Ingrediente: 1 litru apă minerală 1 ou 3 pliculeţe zahăr vanilat sare 20 linguri făină integrală ulei pentru prăjit Pentru umplutură: dulceaţă de vişine   Mod de preparare: Oul…
Read more »

Mamaliga pe paturi

27 October 2010
  Ingrediente: mamaliga 250 g ciuperci fierte 250 g dovlecei 250 g vinete 3 bucăţi ardei gras 250 g varză tânără 250 g conopodă 300 ml bulion roşii 5 ouă…
Read more »

Salată de roşii cu branză tofu

27 October 2010
Salată de roşii cu branză tofu
  Ingrediente: 3-4 roşii proaspete 150 g brânză tofu, (sau telemea) 1 ardei gras 1 ceapă 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, se îndepărtează cotoraşul…
Read more »

Zeamă de coacăze

27 October 2010
  Ingrediente: 100 ml smântână zahăr (miere) sare 150 ml lapte dulce 1 creangă cimbru 500 g tacâmuri şi măruntaie de pasăre 1 kg coacăze pârguite   Mod de preparare:…
Read more »

Pastramă de gâscă

27 October 2010
  Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca   Mod de preparare:…
Read more »

Biluţe cu nucă si stafide

27 October 2010
Biluţe cu nucă si stafide
  Ingrediente: 300 g stafide 200 g nucă măcinată 200 g fistic 50 g nucă cocos măcinată   Mod de preparare: Stafidele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută…
Read more »

Mâncare verde

27 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet unt 3 ouă 1 pahar lapte sare piper   Mod de preparare: Un kg verdeţuri măcriş, hasmaţuchi , salată verde, untişor, podbal, lobodă.Ierburile se fierb un…
Read more »

Marmeladă de mere, gutui şi pere

27 October 2010
  Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari 4 kg pere tari 6 linguri apă 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă…
Read more »

Serbet de toporaşi

27 October 2010
  Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300 ml apă 1 lămâie   Mod de preparare: Se grije

Tocana haiduceasca

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci de pădure 200 g slănină afumată 1 ceaşcă zeamă de carne 500 g carne viţel 2 linguri untură 3 cepe 500 g carne porc 2…
Read more »
 

Ceapă de câmpina

27 October 2010
  Ingrediente: 6 cepe trupeşe 100 g miez de nuci 2 legături mărar 1 ceaşcă smântână 1 lingură untdelemn 3 felii de pâine 1 pahar lapte sare piper 1 ceaşcă…
Read more »

Salată de fructe

27 October 2010
  Ingrediente: 1 pepene mic, galben piersici ananas din conservă portocale kiwi 100 g migdale 50 g miere de albine   Mod de preparare: Fructele se spală, se taie cubuleţe…
Read more »

Salată de spanac cu avocado

27 October 2010
Salată de spanac cu avocado
  Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 3 tije de ţelină 1 avocado 2 linguri ulei de măsline sare 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Spanacul se…
Read more »

Cartofi umpluţi

27 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi potriviţi şi uniformi 250 g brânză tofu sare 2-3 linguri ulei de măsline (de preferat) 250 g măsline dietetice sparanghel sau ciuperci din conservă 3-4…
Read more »

Drob de soia granule

27 October 2010
Drob de soia granule
  Ingrediente: 200 g soia granule 4 cepe 1 chiflă graham 2 legături mărar 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei condimente  …
Read more »

Chifteluţe de dovlecei

27 October 2010
Chifteluţe de dovlecei
  Ingrediente: 1 dovlecei mijlocii 50 g telemea 1 ou 2 linguri tărâţe de grâu 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Serbet de caise

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr tos 1 kg caise foarte coapte 10-15 sâmburi de caise 1 lămâie   Mod de preparare: Se scot sâmburii, se fierb caisele împreună cu un…
Read more »

Ciuperci cu maioneză din pufuleţi

27 October 2010
Ciuperci cu maioneză din pufuleţi
  Ingrediente: 500 g ciuperci albe 3-4 căţei de usturoi 200 g maioneză din pufuleţi   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală bine, apoi se fierb în…
Read more »

Măduvioare, momiţe de viţel

27 October 2010
  Ingrediente: 200 g creier 200 g momiţe 200 g uger 200 g fudulii sare piper 200 g untură 200 g măduvioare 200 g mălai   Mod de preparare: Se…
Read more »

Cartofi noi cu mărar

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt (untdelemn) 1 legătură mărar sare 100 ml lapte bătut   Mod de preparare: Cartofii cât nuca se fierb 15 minute de…
Read more »

Piure de praz si cartofi

27 October 2010
Piure de praz si cartofi
  Ingrediente: 1 kg praz 500 g cartofi 150 g smântână nucşoară sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, îndepărtându-se o mare parte din verdeaţă, apoi se spală bine.…
Read more »

Saratele muntenesti

27 October 2010
  Ingrediente:  500 g faină 1 pachet unt 4 ouă 1 păhărel lapte 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 linguri chimen   Mod de preparare: Se amestecă întâi faina…
Read more »

Pită dulce

27 October 2010
  Ingrediente aluat: 250 g faină apă 100 ml ulei sare Ingrediente umplutura: 250 g nuci măcinate Sirop:100 ml apă ,1 lingură zahăr ,1 lingură miere ,1 lingură zahăr vanilat…
Read more »

Pastrama

27 October 2010
  Ingrediente: carne de oaie tânără sare grunjoasă cimbru mult boia piper rozmarin busuioc ienibahar   Mod de preparare: Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin…
Read more »

Tarte cu piersici

27 October 2010
Tarte cu piersici
  Ingrediente pentru aluat:  200 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 praf sare coaja de la 1 lămâie Ingrediente pentru umplutură: 300 g piersici 2…
Read more »

Sarmalute cu urda

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe 3 linguri orez 1 lingură bună de mărar 1 ml untdelemn 2 ouă piper frunze de viţă sau ştevie   Mod de preparare:…
Read more »

Chisalita domneasca

27 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri zahăr 5 ouă (gălbenuşe) 3 linguri faină 1 pahar smântână sare pătrunjel verde 1 kg de coacăze coapte (vişine, prune văratice, caise, corcoduşe coapte)   Mod…
Read more »

Găluşte cu aluat din branză cu capşune

27 October 2010
Găluşte cu aluat din branză cu capşune
  Inrgediente: 500 g brânză de vaci 250 g făină 100 g unt 3 ouă 2 pa­cheţele zahăr vanilat coajă de lămâie sare 500 g căpşune frumoase 200 g zahăr…
Read more »

Pilaf de dovlecei

27 October 2010
Pilaf de dovlecei
  Ingrediente: 250 g orez 1 morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 2-3 dovlecei cruzi 2 linguri ulei 1 legătură mărar 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Ceapa…
Read more »

Mere coapte

27 October 2010
Mere coapte
  Ingrediente:  1,5 kg mere ionatane 100 g migdale măcinate 100 g miere   Mod de preparare: Merele se spală, şi cu un dispozitiv special li se îndepărtează cotorul. Se…
Read more »

Musaca de dovlecei cu soia granule

27 October 2010
Musaca de dovlecei cu soia granule
  Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă…
Read more »

Baclava cu nuci

27 October 2010
Baclava cu nuci
  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă din comerţ Pentru umplutură: 400 g nuci măcinate 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de la 1 lămâie 50 g fistic măcinat Pentru sirop:…
Read more »

Maioneză din soia

27 October 2010
Maioneză din soia
  Ingrediente: 100 g soia boabe 3 linguri suc de lămâie 2-3 căţei de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Soia se alege, se spală în mai multe ape…
Read more »

Pască cu branză de vaci

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 8 linguri ulei 250 g lapte 2 ouă 25 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 praf sare Pentru umplutură: 700 g…
Read more »

Tarator

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g iaurt (de oi) 3 căţei usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 legătură mentă verde 1 legătură mărar verde 250 g castraveţi sare piper   Mod…
Read more »

Serbet din flori de tei

27 October 2010
  Ingrediente: 1 lamaie 500 g flori de tei 1 kg zahar   Mod de preparare: Florile se pun la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama…
Read more »

Cozonac “Maria” cu nuca

27 October 2010
Cozonac “Maria” cu nuca
  Ingrediente: 1 kg făină 500 g lapte 17 linguri ulei 3 ouă 250 g zahăr 50 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie sare Pentru…
Read more »

Fasole mexicană cu orez

27 October 2010
  Ingrediente: 2 căni fasole fiartă 1 legătură ceapă verde 1 cană orez (cu bobul lung) fiert 200 g parizer vegetal 1 avocado 1 -2 linguri suc de lămâie 200…
Read more »

Găluşte cu branză de vaci

27 October 2010
  Ingrediente: 100 g griş 5 linguri pesmet 3 ouă 2 pachete brânză de vaci (400 g) 1 legătură usturoi nucşoară 1 /2 pliculeţ praf de copt 100 g unt…
Read more »

Găluşte cu soia granule şi gulii

27 October 2010
  Ingrediente: 2 chifle graham uscate 500 ml lapte 100 g soia granule 1 linguriţă unt 1 ceapă 2 ouă 1 legătură pătrunjel 2 gulii mijlocii 1 linguriţă făină 2…
Read more »

Tort de mere

27 October 2010
Tort de mere
  Ingrediente: 1 kg mere potrivite 125 g margarina vegetală 200 g zahăr scorţişoară Pentru blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic de zahăr vanilat  …
Read more »

Covrigi cu mac

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 2 linguri miere 20 g drojdie 250 apă călduţă sare   Mod de preparare: Se frământă un alu

Paine cu seminte de dovleac

27 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină intermediară 500 ml apă călduţă 25 g drojdie 2 linguriţe miere sare 200 g seminţe de dovleac   Mod de preparare: Se prepara un aluat.…
Read more »
 

Prăjitură cu vişine si blat cu smantană

27 October 2010
Prăjitură cu vişine si blat cu smantană
  Ingrediente: 400 g făină 400 g smântână degresată 2 ouă 300 g zahăr pudră 1 praf de copt 600 g vişine sare 3 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de…
Read more »

Tocana olteneasa

27 October 2010
  Ingrediente: 200 g cârnăciori 5 tulpini de praz 2 ardei graşi 3 roşii mari, răscoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute (ciuşcă) 1 legătură mărar 1 pahar vin alb…
Read more »

Ţelină a la grec

27 October 2010
Ţelină a la grec
  Ingrediente: 1 kg ţelină 250 g roşii 2-3 cepe 3-4 linguri ulei 2 linguri făină 1 lingură zahăr 200 g smântână 1 legătură mărar   Mod de preparare: Ţelina…
Read more »

Prajitură cu prune

27 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 250 g zahăr 1 lingură unt 150 ml lapte 4 ouă 1 praf de copt 700 g prune 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr…
Read more »

Ţelină cu maioneză

27 October 2010
Ţelină cu maioneză
  Ingrediente: 1 ţelină potrivită 2 ouă 2 linguri suc de lămâie (opţional) sare   Mod de preparare: Un ou se fierbe bine şi se răceşte. Gălbenuşul se pune într-un…
Read more »

Salată de untişor si leurda

27 October 2010
  Ingrediente: 300 g untişor crud 300 g leurdă crudă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de măsline 3 linguri suc de lămâie 1 linguriţă miere sare   Mod de…
Read more »

Gaina machedoneasca

27 October 2010
  Ingrediente: 1 găină  1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc…
Read more »

Hrean cu iaurt

26 October 2010
Hrean cu iaurt
  Ingrediente: 2 bucăţi de hrean 2 linguri suc de lămâie 1 lingură de miere de albine sare 100 ml iaurt 2 linguri smântână   Mod de preparare: Hreanul se…
Read more »

Plăcintă cu branză dulce si stafide

26 October 2010
  Ingrediente pentru foi: 1 pachet margarina 150 ml apă 20 g drojdie 1 praf de sare 1 linguriţă miere făină cât cuprinde Ingrediente pentru umplutură: 700 g brânză dulce…
Read more »

Grau fiert cu fructe

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g grâu 2 mere 1 kiwi 1 portocală 100 g fulgi de cocos 100 g nucă măcinată   Mod de preparare: Grâul se alege, se spală şi…
Read more »

Cremă de usturoi

26 October 2010
Cremă de usturoi
  Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml suc de lămâie 400 g cartofi 100 ml ulei de măsline presat la rece sare   Mod de preparare:   Cartofii se…
Read more »

Gelatina din seminţe de in

26 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri seminţe de in 250 g apă sare Mod de preparare: Seminţele de in se macină şi se amestecă cu apa fiartă şi răcită. Se lasă la…
Read more »

Muştar preparat in casa

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă fulgi de porumb 2 căţei de usturoi 50 g suc de lămâie 50 ml ulei de măsline sare 1 lingură miere de albine   Mod de…
Read more »

Lapte de soia preparat in casă

26 October 2010
Lapte de soia preparat in casă
  Ingrediente: 1 cană de soia boabe 1,5 litri apă 100 g miere 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie rasă   Mod de preparare: Soia se pune la înmuiat de…
Read more »

Turtiţe din aluat nedospit

26 October 2010
Turtiţe din aluat nedospit
Turtiţe din aluat nedospit din: faina integrala, apa calduta, sare, ulei de masline, susan. Ingrediente: 500 g făină integrală 250 ml apă călduţă sare 3 linguri ulei de măsline 50…
Read more »

Paine de secară cu susan

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină de secară 500 g făină de grâu 500 ml apă 25 g drojdie 2 linguriţe miere 1 praf de sare 50 g susan   Mod…
Read more »

Salată de salată verde si castraveti

26 October 2010
Salată de salată verde si castraveti
  Ingrediente: 2 salate verzi (lăptucă) 5 castraveţi potriviţi 1 legătură mărar verde 1 iaurt sau 1 pahar smântână cu grăsime redusă 1 linguriţă vegeta 3 căţei de usturoi ras…
Read more »

Salată de spanac II

26 October 2010
Salată de spanac II
  Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de lămâie 3-4 căţei de usturoi sare 1 ou fiert   Mod de preparare: Spanacul se alege…
Read more »

Salată de papadie

26 October 2010
  Ingrediente: 400 g frunze de păpădie crude 100 g brânză de vaci 2-3 căţei de usturoi 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 morcov ras 2 linguri…
Read more »

Franzelă de casă

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g făină 500 g tărâţe de grâu 150 g miez de nucă proaspăt 2 linguri ulei de măsline 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguriţe…
Read more »

Salată de andive cu avocado si migdale

26 October 2010
Salată de andive cu avocado si migdale
  Ingrediente: 3 andive 1 morcov 10 migdale mărunţite 1 avocado 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare   Mod…
Read more »

Paine integrala de grau

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină integrală 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguriţe miere 500 ml apă călduţă   Mod de preparare: Intr-un lighean mai mare se pune…
Read more »

Salată de ridichi negre

26 October 2010
  Ingrediente: 2 ridichi negre 100 g brânză de vaci 1 salată verde mică 2-3 frunze de ţelină pătrunjel 2 linguri suc de lămâie sare 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Salată de vinete cu dovlecei

26 October 2010
Salată de vinete cu dovlecei
  Ingrediente:  3-4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la culoare) 2 dovlecei 100 ml ulei 1 lingură suc de lămâie 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de…
Read more »

Budincă de vinete

26 October 2010
Budincă de vinete
  Ingrediente pentru aluat:   200 g brânză dulce dietetică 100 g margarină 1 praf de copt făină cât cuprinde 1 praf sare 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente pentru compoziţie:…
Read more »

Sos oltenesc de iaurt

26 October 2010
  Ingrediente: 300 ml iaurt 3 fire ceapă verde 1 lingură muştar 1 roşie coaptă 1 tulpină praz 10 g sare mărar leuştean pătrunjel   Mod de preparare: Se rade…
Read more »

Praz umplut sau sarmalute de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg praz 500 g carne viţel tocată 500 ml supă vită 2 ouă 1 pahar vin alb sec sare piper 1 linguriţă miere 50 g piure ardei…
Read more »

Turta de praz

26 October 2010
  Ingrediente : 250 g faină 125 g unt 1 gălbenuş de ou pentru aluat 1 jumătate linguriţă de sare 800 g praz 50 g unt 2 gălbenuşuri de ou…
Read more »

Vinete cu aluat de cartofi

26 October 2010
Vinete cu aluat de cartofi
  Ingrediente pentru aluat:  1 kg cartofi 100 g făină 1 ou 100 g unt sare Ingrediente pentru umplutură: 3 vinete potrivite 4 roşii 150 g caşca­val 2 ouă 150…
Read more »

Varza cu marar

26 October 2010
  Ingrediente: 3 linguri untdelemn 2 morcovi sare piper paprică 1 lingură pastă roşii 2 legături de mărar 200 ml supă de pasăre 200 g iaurt 200 g carne albă…
Read more »

Ciorba olteneasca de pui

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1 pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper leuştean 200 g…
Read more »

Supă-cremă de dovlecei

26 October 2010
  Ingrediente: 700 g dovlecei tineri 2 cartofi 1 morcov 1 gălbenuş 100 g smântână 1 lingură vegeta 50 g unt 2 linguri

Supă ardelenească de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 ardei graşi roşii 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta câteva frunze tarhon 250 ml lapte   Mod de preparare:…
Read more »
 

Rulouri de dovlecei cu branză tofu

26 October 2010
Rulouri de dovlecei cu branză tofu
  Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 2-3 linguri făină 250 g brânză tofu ulei pentru prăjit scobitori   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri…
Read more »

Drob de vinete

26 October 2010
Drob de vinete
  Ingrediente: 1,5 kg vinete 5 linguri gris 4 cepe mari 1 căpăţână usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare 1 lingură vegeta 4 ouă condimente 3-4 linguri ulei…
Read more »

Salată de crudităţi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 salată verde 100 g mazăre din conservă 1 ardei 1 legă­tură ceapă verde 1 morcov ras 2 frunze de ţelină 1 avocado 2-3 linguri suc de lămâie…
Read more »

Rulouri de cartofi

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g făină 20 g unt 1 ou 200 g brânză de vaci sare verdeaţă mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se spală…
Read more »

Cartofi cu sos alb

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g făină caju 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 1 legătură pătrunjel verde 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Drob de nuci

26 October 2010
  Ingrediente: 300 g nuci măcinate 150 g fulgi de ovăz 150 g fulgi de porumb 2 cepe 2 ardei graşi 200 g brânză de vaci 1 ţelină 1 legătură…
Read more »

Mancare de năut

26 October 2010
Mancare de năut
  Ingrediente: 250 g năut 800 g roşii coapte bine 2 ardei 2 cepe 3 căţei de usturoi 1 vânătă potrivită 1 linguriţă cimbru 3-4 linguri ulei   Mod de…
Read more »

Ciorba olteneasca de vacuta

26 October 2010
  Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză…
Read more »

Musaca de telina

26 October 2010
  Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată viţel 1 pahar lapte 100 g pâine albă 100 g unt sare piper 1 ceapă 2 linguri pastă ardei gras 2 ouă 1…
Read more »

Chifteluţe de mazăre uscata

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g mazăre uscată 1 -2 cepe 4-5 căţei de usturoi 2 linguri făină de mălai 2 ouă oregano cimbru 1 lingură boia de ardei dulce ulei 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shanghai (video)

26 October 2010
Cum se prepara Cocktail  Shanghai (video)
  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml anisette 1 tsp grenadine 15 ml lemon juice ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail…
Read more »

Hrean oltenesc

26 October 2010
  Ingrediente: 4 linguri hrean ras pastă 2 mere rase 1 linguriţă sare 2 linguri morcov ras 1 lingură oţet 4 linguri sfeclă roşie rasă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Dovlecei cu paste fainoase si migdale

26 October 2010
Dovlecei cu paste fainoase si migdale
  Ingrediente: 2 căni dovlecel răzuit 1 ceapă 250 g paste făinoase fierte 200 ml suc de roşii 1 /4 cană migdale pisate 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei…
Read more »

Ciorba de peste cu zeama de varza

26 October 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 3 pătrunjel 1păstârnac 2cartofi 3 cepe 1ardei gras 3 – 4 roşii 1 litru zeamă de varză leuşean pătrunjel ţelină 2 kg peşte (de preferinţă alb…
Read more »

Sufleu de vinete

26 October 2010
Sufleu de vinete
  Ingrediente: 1 kg vinete 100 g unt 300 ml lapte soia (sau de vacă) 4 linguri făină 3 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare   Mod…
Read more »

Mancare de vinete cu verdeata

26 October 2010
  Ingrediente: 4- 5 vinete 3-4 cepe 2 morcovi 4-5 gogoşari 5-6 roşii 1/2 varză albă 4-5 linguri ulei sare verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori, morcovii…
Read more »

Burta de porc umpluta

26 October 2010
  Ingrediente: 3 burţi de porc 1 linguriţă piper pisat 2 legături groase de pătrunjel 1 morcov 3 linguri iaurt 1 căpăţână usturoi 5 cepe 2 legături groase de mărar…
Read more »

Mancare olteneasca de vinete

26 October 2010
  Ingrediente: sos românesc1 ceaşcă 500 g carne de vită 6 vinete  1 pachet unt ( 1 ceaşcă de ulei) 1 căpăţână usturoi 500 g roşii sare 1 legătură mărar…
Read more »

Tocăniţă de mazăre verde

26 October 2010
Tocăniţă de mazăre verde
  Ingrediente: 800 g mazăre 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 linguri de ulei 250 ml suc de roşii 1 lingură boia dulce 1 ceapă 2 linguri pastă ardei sau…
Read more »

Salată de vinete dietetică

26 October 2010
Salată de vinete dietetică
  Ingrediente: 3 vinete potrivite 3-4 linguri ulei (de preferat de măsline) 1 ceapă sare 1 ardei gogoşar roşu câteva măsline fără sâmburi pentru ornat   Mod de preparare: Vinetele…
Read more »

Pui la ceaun

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pui de 1 kg sare piper paprică ulei destul   Mod de preparare: Puiul scutit de tacâmuri şi măruntaie se freacă cu sare, piper şi boia. Se…
Read more »

Mancarica taraneasca

26 October 2010
  Ingrediente: 600 g carne de viţel 10 cepe 500 g pătlăgele roşii puţin piper sare 400 g carne purcel 15 ardei graşi roşii 200 g unt 1 legătură verdeaţă…
Read more »

Supă-cremă de praz

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină 1 cană de lapte de soia sau supă strecurată vegeta   Mod de preparare: Prazul se curăţă,…
Read more »

Supă-cremă de ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat 500 g ciuperci crude 3 linguri ulei de măsline 1 lingură făină sare 3 linguri smântână 1 legătură mărar suc de lămâie  …
Read more »

Varză dulce sau acră cu granule de soia

26 October 2010
Varză dulce sau acră cu granule de soia
  Ingrediente: 1-2 verze dulci sau 1,5 kg varză acră (care în prealabil a fost uşor dezacrită) 2 cepe 100 g smântână 1 lingură vegeta 1/2 ceaşcă de orez (opţional)…
Read more »

Musaca de varza

26 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar orez 1 varză 2 cepe 1 pahar untdelemn 6 ardei graşi 1 kg roşii 1 pahar smântână 500 g carne slabă de porc 1 cană supă…
Read more »

Lasagna cu spanac

26 October 2010
Lasagna cu spanac
  Ingrediente: 1 pachet paste lasagna 1 pachet spanac congelat 500 g brânză dulce 200 g sos de roşii (sau suc de roşii) 2-3 căţei usturoi 1 lingură vegeta 150…
Read more »

Pastă de ţelină cu branză

26 October 2010
Pastă de ţelină cu branză
  Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 3 linguri smântână 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie sare   Mod de preparare: Brânza se freacă bine cu…
Read more »

Mancare de mei cu fasole

26 October 2010
Mancare de mei cu fasole
  Ingrediente: 250 g mei 250 g fasole albă 2 cepe 3-4 roşii 1 lingură ulei 1 lingură vegeta 100 g brânză telemea tare şi nesărată 2 linguri fulgi de…
Read more »

Tocăniţă de mazăre uscată

26 October 2010
  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cepe potrivite 3-4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină mică maghiran 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri ulei măsline 1 lingură vegeta   Mod de…
Read more »

Spaghete cu sos si ciuperci

26 October 2010
  Ingrediente: 500 g spaghete 4 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 500 g suc de roşii 1 linguriţă vegeta 2 cutii ciuperci (300 g) cimbru 2-3…
Read more »

Pateu de linte II

26 October 2010
Pateu de linte II
  Ingrediente: 250 g linte 2 cartofi de preferinţă albi 1 lingură de muştar dulce 2-3 linguriţe suc de lămâie 150 g ulei 1-2 cepe 1

Fresh Musu

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g muşii 300 g compot de ananas   Mod de preparare: Muşii se amestecă cu compotul şi se lasă 30 de minute să se odihnească. Apoi se…
Read more »
 

Ardei cu branza

26 October 2010
  Ingrediente: 0,500 kg ardei 2 ouă 100 g telemea sau urdă 500 g untdelemn sare piper 100 ml bulion de roşii   Mod de preparare: Se taie ardeii bucăţele…
Read more »

Pizza cu ciuperci, masline si cascaval

26 October 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_3
Pizza cu ciuperci, masline si cascaval din: margarina, drojdie, iaurt, sare, faina, cascaval, ciuperci, masline, rosii, ardei capia, ceapa, vegeta.  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină 25 g drojdie 100…
Read more »

Alvita

26 October 2010
  Ingrediente umplutura: 5 albuşuri 300 g miez nucă 1 lingură zeamă de lămâie 400 g zahăr tos 300 g miere 1 plic zahăr vanilat Ingrediente foi de placinta :6-7…
Read more »

Gutui umplute

26 October 2010
Gutui umplute
  Ingrediente: 6 gutui potrivite 150 g nuci măcinate 200 g stafide 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se taie un căpăcel prin care se…
Read more »

Pastă de branză cu măsline

26 October 2010
  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 2 gălbenuşuri fierte 100 g măsline fără sâmburi 50 g margarină vegetală sare 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului…
Read more »

Ţelină pane

26 October 2010
Ţelină pane
  Ingrediente: 1-2 ţeline potrivite 2-3 ouă 3 linguri de făină 1 linguriţă vegeta sare ulei pentru prăjit condimente cimbru   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se spală, se…
Read more »

Pateu de soia boabe II

26 October 2010
Pateu de soia boabe II
Pateu de soia boabe din: soia, ceapa, morcovi, usturoi, condimente, ulei, pasta de tomate, vegeta, sare. Ingrediente: 200 g soia 2-3 cepe 2 morcovi 2-3 cartofi 5-6 căţei de usturoi…
Read more »

Şerbet de zmeură

26 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g zmeură 1/4 l apă 80 g glucoza   Mod de preparare: Zmeura zdrobită se fierbe cu apa 15 minute, apoi se strecoară prin…
Read more »

Intoarse de vinete

26 October 2010
  Ingrediente: 3 vinete mari 150 g brânză de burduf 150 g brânză de vaci 1 ardei gras 1 fir praz 6 căţei de usturoi 1 roşie sare piper 2…
Read more »

Salată de vinete cu masline

25 October 2010
Salată de vinete cu masline
  Ingrediente:  3-4 vinete 2 cepe 100 g ulei sare 7-8 măsline verdeaţă   Mod de preparare: In primul rând, vinetele se coc numai la flacără deschisă, se curăţă cât…
Read more »

Salată orientală de vară

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă mare 3 castraveţi cruzi 1 roşie 100 g măsline 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare suc de lămâie…
Read more »

Sos picant cu găluşte tofu

25 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 100 ml ulei 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă muştar 1 castravete murat 1 ceapă mică sare 1 gălbenuş Ingrediente pentru găluşte: 500 g cartofi…
Read more »

Sos de roşii cu găluşte de spanac

25 October 2010
  Ingrediente pentru sos: 1 kg roşii bine coapte 2-3 căţei de usturoi 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline nucşoară busuioc Ingrediente pentru găluşte: 400 g frunze de…
Read more »

Macaroane cu linte

25 October 2010
Macaroane cu linte
  Ingrediente: 300 g macaroane late 100 g linte roşie 200 ml supă de legume 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g soia granule 3-4 roşii 100 g porumb…
Read more »

Paste chinezeşti

25 October 2010
  Ingrediente: 250 paste făinoase în formă de spirală 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 lingură vegeta condimente 2-3 linguri ulei de…
Read more »

Budincă de broccoli

25 October 2010
Budincă de broccoli
  Ingrediente: 1 kg broccoli 4 ouă 200 g brânză dulce dietetică 150 g smântână dietetică 2-3 linguri pesmet sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Broccolii se desfac…
Read more »

Budincă de ciuperci in aluat

25 October 2010
Budincă de ciuperci in aluat
  Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de margarină vegetală 100 g smântână degresată 1 ou 1 praf de copt 350 g făină 1 praf de sare Ingrediente pentru compoziţie: 150…
Read more »

Castraveti cu smantana

25 October 2010
  Ingrediente: 2 linguri untdelemn 1 ceaşcă smântână 1 legătură mărar sare piper cimbru foi de dafin boia frunze de telină 1 kg castraveţi mari   Mod de preparare: Se…
Read more »

Placinta pripita

25 October 2010
  Ingrediente alua: 500 g faină 50 g osânză 100 g unt + 50 g pentru uns 1 ou 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sare 100 g zahăr pudră  …
Read more »

Chifteluţe de soia

25 October 2010
Chifteluţe de soia
  Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1 legătură pătrunjel condimente…
Read more »

Bors Romanesc

25 October 2010
  Ingrediente: 500 g piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1…
Read more »

Compot de visine

25 October 2010
  Ingrediente: l kg vişine frumoase 200 g zahăr 1 ceaşcă cu apă   Mod de preparare: Se pune zahărul în apă, pe foc .Se grijesc vişinile. Când a dat…
Read more »

Chiftele de cartofi

25 October 2010
Chiftele de cartofi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 linguri făină 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 1 lingură…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte rotunde

25 October 2010
  Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta…
Read more »

Salată de vinete cu maioneză

25 October 2010
Salată de vinete cu maioneză
  Ingrediente: 1,5 kg vinete 2 ouă 100 ml ulei 1 ardei gras 1 roşie sare 1 lingură suc de lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Vinetele se coc, se…
Read more »

Cartofi la cuptor

25 October 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi fierţi (în coajă) şi tăiaţi felii subţiri 1 /2 ceaşcă nuci 2 ceşti apă 1 lingură pudră de ceapă sau ceapă proaspătă tocată fin 1 lingură…
Read more »

Drob de morcovi

25 October 2010
Drob de morcovi
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 cană orez fiert 1 cană pesmet 3 cepe 4-5 lin­guri ulei 5-6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 2 ouă 1 lingură vegeta Mod de…
Read more »

Cartofi copţi

25 October 2010
  Ingrediente: 1-1,5 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 2 roşii 250 g brânză tofu sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală…
Read more »

Cartofi la cuptor cu măsline

25 October 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi 2 linguri ulei 4-5 căţei usturoi 150 g măsline dietetice sare după gust 1/4 linguriţă rozmarin 100 g migdale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul,…
Read more »

Aperitiv de cartofi

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 linguri ulei sare 1 pahar lapte de soia   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală…
Read more »

Ciuperci cu verdeaţă

25 October 2010
Ciuperci cu verdeaţă
  Ingrediente: 1 kg ciuperci crude 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente: rozmarin şi cimbru…
Read more »

Carnăciori de cartofi cu sos de roşii

25 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri făină sare cimbru 1 ceapă 1 lingură ulei de măsline 500 g suc de roşii sau 1 lingur

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro