marți, 7 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 89

Retete de  mancare gustoase si rapide

Ghiveci cu zacuscă

4 October 2010
Ghiveci cu zacuscă
  Ingrediente: 1 borcan (400 g) de zacuscă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 gulie 2 cepe mari 2-3 cartofi 3 linguri pastă de tomate sare piper ulei 1/2 kg…
Read more »
 
4 October 2010
Friptură de miel în pergament
  Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg 150 ml ulei 2 lămâi 1 căpăţână ustu­roi sare piper 1 kg cartofi noi 1 legătură mărar   Mod de…
Read more »

Sandvişuri săţioase

4 October 2010
  Ingrediente: 8 felii de pâine 100g unt 1 cutie conservă de sardele în ulei 100g şuncă tip Praga 100g sa­lam crud uscat 3 castraveciori muraţi în saramură 1 gogoşar…
Read more »

Hribi cu smantana

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg hribi  4 cepe 100 g ulei   Mod de preparare: Adăugăm hribii tocaţi, peste ceapă, şi lăsăm să fiarbă câteva clocote. Turnăm apoi 200 g de smântână…
Read more »

Budinca de ciuperci

4 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci curăţate 2 dovleci tăiaţi cubuleţe 2 legături de ceapă verde   Mod de preparare: Se toacă toate şi se pun în cratiţă cu ulei, sare, piper,…
Read more »

Crochete de peşte

4 October 2010
  Ingrediente: 600g file de crap 4 felii franzelă 50ml lapte 2 ouă 1 linguriţă boia de ardei dulce 2 linguri făină 3 linguri pesmet 1lămâie 200ml ulei leg. pătrunjel…
Read more »

Ciorbă de stavrid

3 October 2010
  Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel…
Read more »

Reţete de post: Salată cu mazare si murături

3 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi 1 borcan de 400 g cu mazăre măsline castraveţi muraţi gogoşari în oţet sare maioneză din pufuleţi 2-3 linguri muştar dulce   Mod…
Read more »

Supă-cremă de viţel cu chimen si găluşte de ficat

3 October 2010
  Ingrediente: 2-3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 250 g carne de viţel (cu os) sare piper 1 lin­gură unt 1/2 legătură pătrunjel 100 g ficat de viţel 1 gălbenuş…
Read more »

Ciorbă de ied

3 October 2010
O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de…
Read more »

Ciorbă din drob de miel

3 October 2010
  Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă…
Read more »

Reţete de post: Pastă de ţelină

3 October 2010
  Ingrediente: 1-2 cartofi 1 ceapă 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina de coajă, o pui la fiert în apă cu puţină sare, iar cartofii…
Read more »

Reţete de post: Orez cu chimen si mazăre

3 October 2010
  Ingrediente: 200 g orez 1 cutie mazăre 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă chimen sare piper ulei   Mod de preparare: Pui chimenul la călit în ulei…
Read more »

Budincă de ficat

3 October 2010
  Ingrediente: 6 bucăţi ficat de pasăre 1 legătură de ceapă verde 2 ouă 1 lingură de ulei sare piper un vârf de cuţit de nucşoară   Mod de preparare:…
Read more »

Icre la cuptor

3 October 2010
  Ingrediente: 3 cepe potrivite ulei 2 linguri pastă de tomate 350-400 g icre de caras sau de crap 1 pahar lapte 5 ouă 1 linguriţă sare piper 3-4 legături…
Read more »

Paine mozaic

3 October 2010
  Ingrediente: o pâine lungă sau rotundă 2-3 cartofi 20 de măsline (fără sâmburi) 2-3 castraveciori în oţet sau muraţi 1/2 sfeclă fiartă 1/2 scrumbie fără oase (tăiată fâşii) puţin…
Read more »

Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză

3 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1 ţelină potrivită zarzavat de ciorbă  2- 3 linguri condiment tip Vegeta 1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă…
Read more »

Rulouri cu şuncă

3 October 2010
Rulouri cu şuncă
  Ingrediente: 100 g şuncă slabă (de Praga) 2 cartofi fierţi 1 morcov fiert puţină mazăre fiartă 3 linguri sos alb 2-3 frunze de salată şi un pic de pătrunjel…
Read more »

Drob de miel in aluat

3 October 2010
  Ingrediente  aluat: 150 g făină 1 ou, untură sau unt pentru uns tava Ingrediente umplutură: 1/2 kg măruntaie de miel 2 ouă 1 lingură smântână 1 felie de pâine…
Read more »

Macrou la cuptor

3 October 2010
Macrou la cuptor
  Ingrediente: 1 macrou 2-3 cartofi 1 lămâie ulei sare piper foi de dafin 1 salată 1 gogoşar în oţet 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 castravete acru  …
Read more »

Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez

3 October 2010
  Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină 1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri bulion 2…
Read more »

Colac mare

3 October 2010
Colac mare
  Ingrediente: 1 kg făină 5 ouă 200 g zahăr 2 căni lapte 100 ml ulei 50 g drojdie 1 praf de sare   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu…
Read more »

Papricaş de pui

3 October 2010
Papricaş de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 2 lingurite boia dulce 1 ou 1 lingura unt 3-4 linguri faina sare piper ulei 1 legatura patrunjel verde   Mod de…
Read more »

Reţete de post: Supă de morcovi cu usturoi

3 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de chimen 1 lămâie 4 linguri ulei 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 1 l apă în…
Read more »

Retete de post: Ciorbă de bob

3 October 2010
  Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1 praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frun­ze…
Read more »

Coroniţă de cozonac

3 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 300 g zahăr 2 ouă + 3 gălbenuşuri 30 g drojdie 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocale 1 esenţă…
Read more »

Aripioare de pui cu masline

3 October 2010
Aripioare de pui cu masline
  Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui 300 g măsline 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 2 linguri pasta de tomate 2 lin­guri pastă de ardei sare piper cimbru…
Read more »

Reţete de post: Paste cu mere

3 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg mere, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură de margarină, zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apă cu sare şi când…
Read more »

Reţete de post: Musaca de paste fainoase cu soia

3 October 2010
  Ingrediente: 400 g paste o pungă cu soia granule 2-3 linguri de bulion 2 cepe 1 morcov 1 fir de praz sare piper foi de dafin usturoi ulei condiment…
Read more »

Şarlotă de afine

3 October 2010
Şarlotă de afine
  Ingrediente: 9 pişcoturi de şampanie 200 g afine de la congelator (zmeură sau căpşune) 600 g brânză de vaci 200 g zahăr 2 ouă 100 g smântână 200 g…
Read more »

Reţete de post: Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine

3 October 2010
Reţete de post: Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine
Bulgaraşi de biscuiţi cu vişine din: biscuiti, nuci, apa, cacao, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, visine, nuca de cocos, zahar. Poate te intereseaza si: Salam de biscuiti de…
Read more »

Reţete de post: Prajitură glazurată

3 October 2010
  Ingrediente: 2 căni făină 1 cană zahăr 5 linguri gem 1 linguriţă bicarbonat (stins cu puţin oţet) 1 cană sifon (sau apă minerală) 3 linguri cacao 1 ceaşcă ulei…
Read more »

Salată de somon cu orez

3 October 2010
Salată de somon cu orez
  Ingrediente: 100 g somon 2-3 buchetele de conopidă 50 g orez 1-2 linguri smântână 1 legătură mărar sare 1 linguriţă condi­ment

Budincă de orez cu stafide

3 October 2010
Budincă de orez cu stafide
  Ingrediente: 1 cană de orez 1/2 cană stafide 3 linguri miere 1 cană cu lapte răzătură de lămâie un pliculeţ zahăr vanilat un praf de sare   Mod de…
Read more »
 

Reţete de post: Plăcintă cu spanac

3 October 2010
Reţete de post: Plăcintă cu spanac
  Ingrediente aluat: 1 kg faina 50 g drojdie 1 cească ulei sare apa calda zahar Ingrediente umplutură: 1 kg spanac (congelat sau din conservă) 2 cepe 1 legătură mărar…
Read more »

Tort de nucă si budincă

3 October 2010
Tort de nucă si budincă
O reteta delicioasa de tort de nuca si budinca din: oua, margarina, zahar, cacao, nuci, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, gelatina, lapte, budinca de vanilie, zahar, frisca…
Read more »

Reţete de post: Drob de morcovi

3 October 2010
Reţete de post: Drob de morcovi
  Ingrediente: 1 cană de orez 3 morcovi 3 linguri de pesmet 2 cepe 3 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru pătrunjel   Mod de preparare:…
Read more »

Sarmale dietetice

3 October 2010
Sarmale dietetice
  Ingrediente: 1 varză murată nesărată 1/2 kg carne de vită (sau de pasăre) 1 ceapă mare 1 ceaşcă orez 1 praf de piper 2 linguri bulion   Mod de…
Read more »

Borş de lobodă

3 October 2010
Borş de lobodă
  Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2…
Read more »

Prăjitură cu nucă

2 October 2010
Prăjitură cu nucă
  Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 5 linguri lapte 25 g untură sare Ingrediente umplutură: 300 g nuci 100 g ciocolată de menaj 85 g unt 3…
Read more »

Pui cu tarhon

2 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 6-8 legaturi de tarhon 2 linguri de faina 2-3 linguri de ulei bulion sare   Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita…
Read more »

Găluşte de mălai si griş cu gem de prune

2 October 2010
Găluşte de mălai si griş cu gem de prune
  Ingrediente: 1 ceaşcă de griş 1/2 ceaşcă mălai 1/2 ceaşcă făină 4 căni apă 4 linguri zahăr 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau…
Read more »

Salată Mazurca

2 October 2010
  Ingrediente: 6 oua 300 g. zahar pudra 300 g. faina 200 g. nuci 100 g. stafide unt pentru uns   Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate…
Read more »

Roşii umplute cu ficat de miel

2 October 2010
Roşii umplute cu ficat de miel
  Ingrediente: 12 roşii mijlocii 500 g ficat de miel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g unt, 1 legătură pătrunjel 2…
Read more »

Sote de pui cu ciuperci

2 October 2010
  Ingrediente: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml supa de pui 350 g. ciuperci 125 g. rosii 1 lg. ulei de masline 1 legatura de ceapa verde…
Read more »

Salată andaluză

2 October 2010
  Ingrediente: 300 g. rosii 2 castraveti mici 1 ridiche de iarna potrivita 2 oua 100 ml. untdelemn patrunjel verde si marar otet dupa gust piper sare Mod de preparare:…
Read more »

Crochete din carne de miel

2 October 2010
Crochete din carne de miel
  Ingrediente: 250 g carne de miel fără os 1 ceapă 2 linguri unt sau margarină 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri pesmet 100 ml ulei 1 cub condiment…
Read more »

Reţete de post: Mucenici moldoveneşti

2 October 2010
Reţete de post: Mucenici moldoveneşti
  Ingrediente: 500 g făină 5-6 linguri zahăr 1 şi 1/2 cană apă 500 g nucă măcinată 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă coajă de lămâie 1 esenţă de rom…
Read more »

Pizza cu de toate

2 October 2010
Pizza cu de toate
  Ingrediente: 200 g făină 1 ou drojdie cat o nucă 1/2 pahar lapte sare 1/2 linguriţă zahăr Ingrediente umplutură: 200 g ciuperci din conservă 100 g caşcaval sau telemea…
Read more »

Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline

2 October 2010
Reţete de post: Mancare de ciuperci cu masline
  Ingrediente: 1/2 kg ciuperci proaspete sau dn conservă 100 g măsline 2 cepe 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile sau…
Read more »

Cocktail Pink Lady

2 October 2010
Cocktail Pink Lady
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2/3…
Read more »

Cascaval de casa

2 October 2010
  Ingrediente: 100 g unt 500 g brânză de vaci 1 l de lapte 1 ou 1 linguriţă de sare 1 vârf de cuţit de bicarbonat secărică Mod de preparare:…
Read more »

Turtite de portocale

2 October 2010
  Ingrediente: 200 g unt sau margarina 200 g făină 100 g portocale confiate coajă rasă de portocală 2 ouă 3 gălbenuşuri vanilie 100 g zahăr 150 g şerbet de…
Read more »

Salată de fasole cu sos de vin

2 October 2010
  Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras…
Read more »

Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)

2 October 2010
Cum se prepara Cocktail A La Bomba (video)
  Ingrediente: 2 tsp sugar 2 lime wedges 30 ml gold tequila 30 ml Cointreau 50 ml of pineapple juice 50 ml of orange juice 2 dashes of grenadine syrup…
Read more »

Salată de spanac

2 October 2010
  Ingrediente 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa…
Read more »

Plăcintă cu ceapa, ciuperci si marar

2 October 2010
  Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust   Mod de preparare: In movilita…
Read more »

Reţete de post: Salată de gogonele

2 October 2010
Reţete de post: Salată de gogonele
  Ingrediente: 1/2 kg gogonele murate 1/2 kg morcovi 2 bucăţi păstâmac 1 ţelină potrivită 4-5 cepe 150 g zahăr 200 ml oţet 1/2 l apă 250 ml ulei 1…
Read more »

Rulada cu cascaval

2 October 2010
  Ingrediente: 500 ml de lapte 1 linguriţă de sare 100 g margarină sau 100 ml ulei 5 oua 300 g cascaval   Mod de preparare: Se pune totul la…
Read more »

Oua cu sos de maioneza

2 October 2010
  Ingrediente: 10 ouă fierte 1 căpăţână de salată verde 1 cutie de ton ulei 2 gălbenuşuri sare piper hrean lămâie se rad pe răzătoare, un gălbenuş fiert 400 g…
Read more »

Varzări

2 October 2010
Varzări
  Ingrediente: 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei sare Ingrediente umplutură: 1 varză acră mică 1 linguriţă condiment  piper sare ulei nucşoară cimbru 1 linguriţă zahăr 1…
Read more »

Cascaval

2 October 2010
  Ingrediente: 2 l lapte dulce 1kg brânză de vaci 400 g brânză de oi frământată 2 ouă 300 g unt sau margarină 1 lingură de bicarbonat Mod de preparare:…
Read more »

Bulete din cascaval

2 October 2010
  Ingrediente: 400 ml apă 200 ml ulei 400 g făină 10 ouă 200 g caşcaval 200 g ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu…
Read more »

Reţete de post: Supă cremă de legume

2 October 2010
Reţete de post: Supă cremă de legume
  Ingrediente: 2 ţeline mici 3 cartofi 1 ceapă ardei roşii dovlecei (de la congelator) 1-2 linguri pătrunjel tocat (conge­lat sau uscat, sau verde) sare   Mod de preparare: Pui…
Read more »

Rulada cu sunca si parmezan

2 October 2010
  Ingrediente: 100 g unt 80 g făină 500 ml de lapte 5 ouă şuncă 2 linguri smântână parmezan Mod de preparare: Se pun la topit într-o cratiţă 50 g…
Read more »

Reteta zilei: Orez cu carnati si verdeata

1 October 2010
Orez_cu_carnati_si_verdeata_05
Orez cu carnati si verdeata din: ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, telina, ardei gras, ardei iute, fasole, rosii, supa de pui,

Pastă de somon

1 October 2010
Pastă de somon
Ingrediente: 100 g somon afumat 2-3 linguri smantana 1 lamaie cateva fire de marar sare Mod de preparare: Tai marunt somonul, ii indepartezi oasele, il stropesti cu putina zeama de…
Read more »
 

Ciorbă de dovlecei cu orez

1 October 2010
Ciorbă de dovlecei cu orez
  Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii…
Read more »

Crap pane în sos de hrean

1 October 2010
  Ingrediente: 800g file de crap 100g făină 2 ouă 150g pesmet 250ml ulei 1lămâie sare piper Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml smântână ,1 leg. ceapă verde ,2…
Read more »

Rulada cu pate de ficat

1 October 2010
  Ingrediente: 250 ml lapte 1 linguriţă de sare 60 g caşcaval 60 g unt sau margarină 60 g făină 6 ouă 2 cuti cu pate de ficat gogosar murat…
Read more »

Rulouri cu macrou

1 October 2010
  Ingrediente: 8fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde 2 portocale 1 lingură orez 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150ml ulei leg. pătrunjel sare piper…
Read more »

Frigărui de somn

1 October 2010
  Ingrediente: 800g file de somn 2 fire de praz 4 roşii mari 2 linguri sos de soia 2 linguri zeamă de lămâie 200ml vin alb sec 2 căţei de…
Read more »

Pasta de urda dulce

1 October 2010
  Ingrediente: 300 g urdă 150 g unt sare piper 1 legătură de mărar tocat mărunt Mod de preparare: Se amestecă bine şi se bate cu mixerul timp de 5…
Read more »

Budinca din paine si cascaval

1 October 2010
  Ingrediente: franzela 4 oua 400g smantana 2 legaturi usturoi verde 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Ungem o tavă de teflon cu unt, apoi aşezăm un rând…
Read more »

Sarmale in foi de varză fierte in untură

1 October 2010
Sarmale in foi de varză fierte in untură
  Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar ulei bulion 500 g untură topită cimbru sare piper Vegeta sau alt condiment…
Read more »

Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)

1 October 2010
Mncarica_rece_cu_ciuperci_soia_si_masline
Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline: din: ceapa, ciuperci, masline, soia, ulei, vin alb, foi ded afin, sare, piper, delikat, patrunjel. Poate te intereseaza si Retete delicioase de post…
Read more »

Rulada cu prune uscate si muschi file

1 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg muşchi file de porc 300 g prune uscate 300 g costiţă afumată 500 g ciuperci tocate mărunt sare piper cimbru boia dulce 100 ml ţuică 200…
Read more »

Pizza cu ciuperci

1 October 2010
Pizza cu ciuperci
  Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou drojdie cât o nucă 1/2 pahar lapte sare Ingrediente umplutură: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 100 g caşcaval 100 g…
Read more »

Turtă de ciocolată

1 October 2010
  Ingrediente: 200 g unt 150 g miere 150 g zahăr 8 g scorţişoară şi cuişoară 3 ouă 3 gălbenuşuri puţin praf de copt 120 g ciocolată de menaj rasă…
Read more »

Oua de prepelita cu castraveti

1 October 2010
  Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 2 gălbenuşuri de găină 2 gogoşari muraţi 4 castraveţi muraţi 500 ml ulei sare piper delicat   Mod de preparare: Punem ouăle de prepeliţă…
Read more »

Sarmale cu urda

1 October 2010
  Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul se…
Read more »

Branza topita

1 October 2010
  Ingrediente: 2 l de lapte 2 kg brânză de vaci 6 ouă 400 g unt 800 g smântână sare piper delicat 3 linguriţe de bicarbonat Mod de preparare: Se…
Read more »

Omletă cu peşte afumat

1 October 2010
  Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lin­gură mălai 150ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de…
Read more »

Sandvisuri cu oua de prepelita

1 October 2010
  Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă 8 felii de pâine prăjită 1 lingură de muştar 100 g unt sare piper zeamă de la1/2 de lămâie   Mod de preparare: Punem…
Read more »

Omleta dulce cu nectarine

1 October 2010
  Ingrediente: 5 ouă 4 nectarine 6 linguri de zahăr 2 linguri de făină 100 ml smântână 1 plic de praf de copt 1 pahar de lapte 120 g unt…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)

1 October 2010
Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)
  Ingrediente: 45 ml tequila 15 ml sloe gin 10 ml sweet vermouth 1 lime wedge Ice cubes 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer…
Read more »

Ochiuri domino la tava

1 October 2010
  Ingrediente: 8 ouă 4 cartofi mari 1 ceapă 200 g costiţă 1 pahar de lapte 20 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie…
Read more »

Tartă de Botoşani

1 October 2010
  Ingrediente: 350 g grîu 1 l lapte 150 g nuci vanilie scorţişoară 2 linguri pesmet de casă 60 g unt coajă de lămîie rasă 4 ouă 250 g piersici…
Read more »

Oua cu sos picant

1 October 2010
  Ingrediente: 4 ouă fierte tari 1 ardei iute 4 roşii 2 căţei de usturoi 50 ml ulei 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de oţet din vin alb sare…
Read more »

Unt cu patrunjel si lamaie

1 October 2010
  Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămâie piper sare Mod de preparare: Se toacă mărunt pătrunjelul verde, se bate într-o piuliţă şi se amestecă cu unt spumos.Se adaugă…
Read more »

Crap cu sos şi caşcaval

1 October 2010
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg l/2 pahar oţ et 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1pahar ulei l kg roşii 1pahar smântână 200g caşcaval 1lingură unt topit 50g…
Read more »

Rulada aperitiv

1 October 2010
  Ingrediente: 500 ml lapte    100 g unt sau margarină 1 linguriţă de sare 150 g făină 5 ouă Mod de preparare: Laptele, sarea şi untul se pun la fiert…
Read more »

Ardei capia umpluti cu branza

1 October 2010
  Ingrediente: 5-6 ardei capia 500 g brânză 250 g margarină sare piper biovegetal mărar patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotor, se umplu cu pastă din brânză,…
Read more »

Păstrăv în sos de vin roşu

1 October 2010
  Ingrediente: 4 păstrăvi (250g/buc.) 100rnl vin roşu 250ml oţet de vin roşu 200ml supă de legume 1 morcov mare 1 ceapă mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1linguriţă…
Read more »

Reteta zilei: Gem de prune cu aroma de lamaie

30 September 2010
Gem_de_prune_cu_aroma_de_lamaie_03
Gem de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 3 kg prune, înjumătățite, fără sâmburi 3 cesti de zahăr 1/2 ceasca suc de lămâie  …
Read more »

Macrou cu ciuperci

30 September 2010
Ingrediente: l kg macrou 400g ciuperci l50ml ulei 2 linguri făină 150g caşcaval 1 cană vin alb 200g smântână 3 gălbenuşuri l lămâie sare piper   Mod de preparare: Peştele…
Read more »

Plăcintă cu carne în aluat dospit

30 September 2010
Plăcintă cu carne în aluat dospit
  Ingrediente: 600 g făină drojdie cât o nucă 1 ou 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă apă călduţă 2-3 linguri zahăr Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g piept de…
Read more »

Macrou afumat cu maioneză

30 September 2010
  Ingrediente: 1 macrou afumat 500g cartofi fierţi în coajă 1 ou 250g maio­neză 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă miere 8-10 măsline 1 leg. pătrunjel verde sau mărar to­cat…
Read more »

Ciorbă cu scăricică afumată

30 September 2010
Ciorbă cu scăricică afumată
  Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de

Chec aperitiv

30 September 2010
Chec aperitiv
  Ingrediente: 300 g şuncă presată sau parizer 300 g caşcaval 6 ouă 4 linguri pline cu vârf cu făină 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Freci…
Read more »
 

Mucenici muntenesti

30 September 2010
Mucenici muntenesti
  Ingrediente: 500 g făină  1 cană apa sare 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3-4 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală zahăr scorţişoară nucă măcinată…
Read more »

Ştiucă în sos de roşii

30 September 2010
  Ingrediente: 1ştiucă (circa lkg) 400 g roşii 1 lingură bulion 1ceapă mare 50g unt l lingură zahăr 2 căiei de usturoi leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Rulndă cu gem

30 September 2010
Ingrediente: 150 g zahăr 120 g făină 6 ouă vanilie 30 g unt 250 g gem de căpşuni,caise   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile şi cu vanilia,…
Read more »

Peşte îmbrăcat în felii de castraveţi

30 September 2010
  Ingrediente: 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă) 30ml ulei de floarea soarelui 2 foi de dafin 2 ardei întregi 1lămâie 300ml vin alb 25g gelatină 4 castraveţi sare piper…
Read more »

Sarmale cu stafide

30 September 2010
Sarmale cu stafide
  Ingrediente: 1 varză murată 1 cană orez 1/2 cană stafide 2 cepe mari 1 lingură bulion ulei sare piper cim­bru 1 legătură mărar   Mod de preparare: Speli bine…
Read more »

Pricomigdale

30 September 2010
Ingrediente: 430 g migdale 400 g zahăr 40 g făină 5-6 albuşuri vanilie  Mod de preparare: Albuşurile se amestecă la cald cu zahărul şi cu vanilia. Cînd începe să facă…
Read more »

Crap pane cu pastă de usturoi

30 September 2010
  Ingrediente: 800 g file de crap căpăţână de usturoi 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet 200 g smântână 200 ml ulei lămâie sare pipei Mod de preparare:…
Read more »

Crap cu vin şi arpagic

30 September 2010
  Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu 500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Supă de gulii (de post)

30 September 2010
Supă de gulii (de post)
  Ingrediente: 1 gulie 1/2 lingură făină 1 pahar ulei 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă boia Vegeta sau Delikat   Mod de preparare: Cureţi gulia şi ceapa, le…
Read more »

Păstrăv înfăşat

30 September 2010
  Ingrediente: 4 păstrăvi 12 bureţi arpagic 2 mere 4 ramuri de mentă pentru decor sucul unei lămâi 12 felii subţiri de şuncă afumată sau bacon 450g paste 1lingură ulei…
Read more »

Ruladă cu ciocolată festivă

30 September 2010
  Ingrediente: 120 g zahăr 120 g făină 30 g unt 6 ouă vanilie 600 g cremă de tort de ciocolată 250 g zahăr pentru sirop 1/2 păhărel rom 100…
Read more »

Peşte marinat

30 September 2010
  Ingrediente: 4 peşti (crapi) 4-5 cepe 2-3 lin­guri oţet de vin 2-3 linguri maio­neză 1 linguriţă boabe de muştar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de…
Read more »

Supă – cremă de peşte cu iaurt

30 September 2010
  Ingrediente: 500g file de peşte 2 morcovi 1ţelină mică rădăcină depăstârnac 2 cepe 4 cartofi 1lămâie 100 ml ulei 300g iaurt un vârf de cuţit boia de ardei iute…
Read more »

Salată a la russe

30 September 2010
Salată a la russe
  Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1/2 ţelină 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 păstârnac mic o mână de mazăre o mână de fasole verde (de la congelator) 2 ouă…
Read more »

Prăjitură Lido

30 September 2010
  Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr 250 g nuci sau migdale 8 ouă vanilie 30 g făină 1 păhărel lichior de cireşe 300 g şerbet de cafea 50…
Read more »

Budincă de sardele şi cartofi

30 September 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 lin­guri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350g roşii 500g sardele sau 4 cutii conserve 2 lin­guriţe…
Read more »

Salam de biscuiţi cu nuca de cocos

30 September 2010
Salam de biscuiţi cu nuca de cocos
  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1/2 kg rahat 1 şi 1/2 pachet margarină 1 sticluţă esenţă de rom 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de portocale 1 plic zahăr vanilat…
Read more »

Salată de fructe cu dulceată

30 September 2010
  Ingrediente: 2 mere 2 pere 2 portocale 2 man­darine 2 banane 1 grapefruit 1 lămâie 2 kiwi 1 cutie de compot de ananas 50 g stafide 50 g dulceaţă…
Read more »

Macrou cu legume la cuptor

30 September 2010
  Ingrediente: 8 bucăţi macrou 200g morcov 200g conopidă 200g gulii 200g ţelină 100g caşcaval 4 ouă 100g unt l leg. pătrunjel sare pipei   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Piersici Orşova

30 September 2010
  Ingrediente: 750g piersici (6 piersici) 80 g griş vanilie 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici 80 g stafide 2 linguri rom 4 foi gelatină 3/4 l lapte…
Read more »

Şalău gratinat

30 September 2010
  Ingrediente: l kg file de şalău 200g caşcaval 20g smântână 2 ariei graşi medii 2 cepe medii 2 cătei de us­turoi 2 lămâi 50ml ulei 50g unt 1 lingură…
Read more »

Fursecuri cu nucă (de post)

29 September 2010
Fursecuri cu nucă (de post)
  Ingrediente: 1 pachet margarină 3 linguri pline cu vârf cu zahăr pudră 1 cană cu nucă sare zahăr pudră 1 cană făină   Mod de preparare: Pui nuca într-o…
Read more »

Alivancă

29 September 2010
  Ingrediente: 500 ml lapte bătut 250 ml lapte dulce 500 g brânză de vaci 8 linguri făină de porumb 5 linguri făină de grâu 6 ouă 400 g zahăr…
Read more »

Gogonele murate umplute cu carne de porc

29 September 2010
  Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 kg gogonele murate 75 ml ulei 1 ceapă 100 g orez 400 g iaurt 3 ouă cimbru sare piper mărar  …
Read more »

Medalion de somn cu ceapă

29 September 2010
  Ingrediente: 1 somn mic (1,5 kg) 2 cepe mari 70 ml ulei 4 căţei de usturoi foaie de dafin linguriţă boia de ardei dulce 4 roşii mijlocii 200ml vin…
Read more »

Cum se bea Scotch Whisky (video)

29 September 2010
Cocktail2
 Video: Cum se bea Scotch Whisky
Read more »

Heringi marinaţi

29 September 2010
Heringi_marinati
Heringi marinaţi din: heringi, vin alb sec, otet, ceapa, morcov, usturoi, sare grunjoasa, piper boabe, foi de dafin, cimbru, cardamom, salvie. Poate te itnereseaza si Salata cu peste marinat Ingrediente:…
Read more »

Supă-cremă cu chimen

29 September 2010
Supă-cremă cu chimen
  Ingrediente: 4-5 morcovi mari 4 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2 linguri chimen 1 lingură făină condiment tip ulei   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le…
Read more »

Peşte cu legume

29 September 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 200g cono­pidă 2 morcovi mari 4 castraveţi 150ml vin alb sec 2 linguri făină 3 linguri oţet leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi…
Read more »

Ruladă de somon cu urdă şi andive

29 September 2010
  Ingrediente: 400g file de somon afumat 300g urdă proaspătă 500g andive lămâie l00ml ulei de măsline 1leg. mărar linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »

Crap cu coacăze

29 September 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de crap 200g coacăze ceapă medie 2 căţei usturai 50g unt lingură zahăr 15 ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras sare…
Read more »

Salată de garizi

29 September 2010
  Ingrediente: 500 g de cartofi 5 ouă fierte ceşcuţă cu capere ceaşcă cu maioneză oţet sare pătrunjel   Mod de prepar

Salată de Algarve

29 September 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei) 300 g fileu de somon proaspăt 1 păhărel vin alb l00 g miezuri de scoici…
Read more »
 

File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

29 September 2010
  Ingrediente: 8 fileuri de păstrăv 250g ciuperci 250g spanac 300ml supă de pui (cub) I00g unt 1 ceapă mică 2 linguri mălai 150g smântână u n vârf de cuţit…
Read more »

Fursecuri Alice

29 September 2010
  Ingrediente: 280 g alune sau nuci 250 g zahăr 1 lingură cacao 80 g făină scorţi­şoară coajă de lămîie 2 linguri smîntînă 2 ouă Mod de preparare: Alunele sau…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Border Crossing (video)

29 September 2010
Cocktailuri_4
Retete video: Ingrediente: 50 ml tequila 2 tsp lime juice 1 tsp lemon juice 120 ml cola 1 lime wedge Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1…
Read more »

Crochete de curcan

29 September 2010
Crochete de curcan
  Ingrediente: 250 g carne de curcan de pe aripi 1 morcov 2 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 100 g ciuperci 3 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă…
Read more »

Mere invelite

29 September 2010
  Amesteci 400 g făină cu 250 g margarină. Faci apoi un amestec din zeama unei lămâi mici, 1 linguriţă de sare şi 70 ml apă pe care-l adaugi peste…
Read more »

Magdalene

29 September 2010
  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 110 g făină 80 g unt vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu ouăle şi cu vanilia se bat la baie de apă…
Read more »

Cremă de zahăr ars

29 September 2010
Ingrediente: 3/4 l lapte 120 g zahăr 250 g zahăr pentru caramele 4 ouă 3 gălbe­nuşuri vanilie un vîrf de sare   Mod de preparare: Laptele se fierbe 3-4 minute…
Read more »

Reţete de post: Fursecuri cu gem si nucă

29 September 2010
  Ingrediente: 800 g făină 400 g margarină 100 ml apă clocotită amestecată cu 5 linguri oţet 1 praf de sare 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie…
Read more »

Salată de crudităţi cu iaurt şi smântână

29 September 2010
Salată de crudităţi cu iaurt şi smântână
  Ingrediente: 1/2 varză 1/2 ţelină 2 mere 150 g caşcaval 2 ouă 100 ml ulei 1 lingură smântână 1 lingură iaurt 1 linguriţă muştar sare piper   Mod de…
Read more »

Şarlotă de portocale

29 September 2010
  Ingrediente: 1/4 l lapte 3-4 portocale 150 g zahăr 250 g zahăr pentru sirop puţină vanilie 3-4 foi gelatină (20 g) 150 g pişcoturi de şampanie 350 g frişcă…
Read more »

Budincă de nuci

29 September 2010
  Ingrediente: 150 g nuci curăţate 80 g făină 70 g unt 5 ouă 1 1/2 pahar lapte coajă de lămiie 150 g zahăr 3 g scorţişoară pisată   Mod…
Read more »

Piftie de crap

29 September 2010
  Ingrediente: 1 crap măricel (circa 3 kg) 3 cepe potrivite 2 morcovi mari rădăcină pătrunjel 1păstârnac 6 căţei de usturoi 2 pliculeţe ge­latină (20g) 3-4 foi de dafin 1…
Read more »

Cremă de căpşuni

29 September 2010
  Ingrediente: 500 g căpşuni 3 ouă 4 foi gelatină 175 g zahăr 1 praf vanilie 200 g frişcă bătută plus 150 g pentru decor   Mod de preparare: Ouale…
Read more »

File de şalău cu măsline

29 September 2010
  Ingrediente: 800g file de şalău 1 ceapă mij­locie 2 roşii medii 100g măsline negre 150ml vin alb sec 150ml ulei (pref. măsline) 2 căţei de us­turoi 500ml supă de…
Read more »

Ciorbă de ştevie congelată

29 September 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1 lingură pastă de ardei 1 cartof potrivit 2 cepe zarzavat pentru ciorbă după gust 1 lingură condiment puţină fidea 2-3 linguri ulei 3-4 linguri ştevie…
Read more »

Batog de crap cu sos de ţelină

29 September 2010
  Ingrediente: 800g batog de crap 1 ceapă mică 400ml lapte 4 tulpini de ţelină 1 foaiede dafin 200g smântână 1 kg ceapă verde 400g cartofi 1 lingură făină 10…
Read more »

Crema de mere

29 September 2010
O reteta simpla de crema de mere din: mere ionatane, baton de vanilie, gelatina, frisca si zahar. Ingrediente: 750 g mere ionatane 1/2 baton vanilie 3-4 foi gelatina 250 g…
Read more »

Checsuri cu miere de albine

29 September 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr praf 200 g unt sau 150 g untură 4 ouă 5 linguri de miere de albine încălzită şi răcită 1 vârf de…
Read more »

Macrou pane cu sos de muştar

29 September 2010
  Ingrediente: 8 bucăţi macrou 600g cartofi mai mici 100g unt 3 ouă căpăţănă usturoi 350ml ulei 2-3 linguri făină 200g pesmet 1 linguriţă cimbru leg. pătrunjel 150g măsline sare…
Read more »

Bavarez cu vanilie

29 September 2010
  Ingrediente: 1/4 1 lapte 1/2 baton vanilie 150 g zahăr 4-5 foi gelatină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g frişca   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul…
Read more »

Şalău roşcat

29 September 2010
  Ingrediente: 1 kg file şalău (cod sau merluciu) l/2 cană făină l/2 cană lapte 3-4 linguri ulei l00g unt 100 ml ulei 2 linguri­ţe boia iute l/4 linguriţă cimbru…
Read more »

Fursecuri fragede

29 September 2010
  Ingrediente: 375 g făină 250 g unt 150 g zahăr pudră 2 ouă vanilie 100 g nuci sau migdale   Mod de preparare: Pe o planşetă de tăiţei se…
Read more »

Bavarez cu ciocolată

29 September 2010
  Ingrediente: 1/4 l lapte 1 plic de vanilie 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 4 ouă 3-4 foi gelatină (20 g) 300 g frişcă bătută 200 g…
Read more »

Plachie de crap

29 September 2010
  Ingrediente: l,5kg file de crap l kg ceapă 2 ardei graşi 5-6 roşii 10 boabe pi­per 2,3 foi dafin 5 ml ulei 1lin­gură făină sare piper   Mod de…
Read more »

Indiene de ciocolată

29 September 2010
  Ingrediente: 5 ouă 1 plic vanilie 120 g făină 100 g zahăr 400 g şerbet de ciocolală 250 g frişcă 100 g gem   Mod de preparare: Zahărul, gălbenuşurile…
Read more »

Biscuiţi cu nucă

28 September 2010
  Ingrediente: 3 căni de făină 1 cană zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 cană de nuci mărunţite 1/2 cană miere 1/2 cană apă   Mod…
Read more »

Roşii umplute cu peste

28 September 2010
  Ingrediente: 8 roşii potrivite 300g file de păstrăv 2 cepe 1 lămâie (zeama) 1 plic gelatină (lOg) 1\5ml vin alb 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »

Varză de Bruxelles gratinată

28 September 2010
  Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 11/2 pahar lapte 150 g unt 3 linguri de smîn­tînă sare 3/4 linguri de făină 60 g caşcaval şvaiţer sau parmezan Mod de…
Read more »

Budincă de vanilie

28 September 2010
  Ingrediente: 100 g stafide sultanine 50 g stafide negre 100 g fisticuri 2 linguri coniac sau lichior 80 g fructe confiate 2 ouă 112 lingură făină trei sferturi din…
Read more »

Cartofi gratinaţi cu varza murată

28 September 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 1 varză murată ulei 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Pui uleiul într-o tigaie la încins, adaugi chimenul şi laşi să…
Read more »

Bezele de ciocolată

28 September 2010
  Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr pudră 2 linguri cacao vanilie   Mod de preparare: Se prepară la fel ca bezeaua de vanilie. Se bat la rece sau la…
Read more »

Budincă de cireşe si vişine

28 September 2010
  Ingrediente: 700 g cireşe 700 g vişine 200 g zahăr 3/4 pahar lapte 100 g unt vailie 1 lingură făină scorţişoară 3 ou

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro