Ciorbe pentru Craciun:
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon
Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon Mod de preparare: Se alege fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se fierbe fasolea 20...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de năut cu coriandru verde
Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 4 roşii 250 g costiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde Mod de preparare: Fasolea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,...
Citeste toata reteta »
Ciorba de salata verde cu zer acru
Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de dovlecei cu pui
Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se...
Citeste toata reteta »
Ciorbă cu hering
Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat...
Citeste toata reteta »
Ciorba de ardei umpluti
Ingrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si...
Citeste toata reteta »
Ciorba de gogosari
Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care...Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele Mod de preparare: Fasolea şi năutul se...
Citeste toata reteta »
Ciorba americana de fasole si arahide
Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate...Citeste toata reteta »
Ciorbă delicioasa cu carne de porc
O reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi 500 g roşii 300 g ciuperci două conserve...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o lămâie 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar smântână iaurt Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de curcan cu tăiţei
Ingrediente: 700 g carne de curcan două cepe un ou un morcov o jumătate de ţelină un păstârnac 5 roşii un ardei iute 300 ml borş doi căţei de usturoi mărar sare piper făină apă Mod de preparare: Carnea de curcan se taie în bucăţele. Cepele se curăţă, se spală şi se...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de legume cu ulei de masline
Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină două cepe doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Varza albă se spală, se...
Citeste toata reteta »
Acreală cu lobodă
Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare. Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert într-un litru de apă cu sare. în acest timp speli loboda, ceapa verde şi...
Citeste toata reteta »
Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită
Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smântână sare 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează....Citeste toata reteta »
Borş cu varză şi conopidă
Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smântână 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai...
Citeste toata reteta »
Ciorba de porc cu zeamă de varză
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să...Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...Citeste toata reteta »
Ciorba de burta
Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in...Citeste toata reteta »
Ciorbă cu morcovi şi cuşcuş
Ingrediente: 500 g roşii doi morcovi o jumătate de ţelină două cepe doi dovlecei 200 g cuşcuş 125 ml ulei de măsline 500 ml borş sare piper pătrunjel mărar iaurt smântână Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Cepele se curăţă...
Citeste toata reteta »
Ciorba de carnati
Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g smântână verdeaţă după gust Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să fiarbă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fierbe apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii...
Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole cu carnati si tarhon
Ingrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust Mod de preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă din Tara Moţilor
Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în...
Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi
Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe...
Citeste toata reteta »
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana
Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă din Tara Oaşului
Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare...
Citeste toata reteta »
Ciorba de stevie cu smantana
Ingrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 ceapă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după 15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa...
Citeste toata reteta »
Ciorbă cu perişoare din pate de soia
Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă pisată 1 ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de perişoare din peşte (cod)
Ingrediente: 300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1 felie de pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou Mod de preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l laşi deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati
Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper Mod de preparare: Speli usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi făina...
Citeste toata reteta »
Ciorba de gaina cu taietei
Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de potroace de pasare
Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două linguri de orez zeamă de varză leuştean sare Mod de preparare: Se fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins
Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare Mod de preparare: Speli fasolea, o rupi bucati si o pui la fiert in 2 l de apa clocotita cu sare. Cureţi morcovul, ceapa şi ardeiul...
Citeste toata reteta »
Borş de pui şi ardei iute
Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare piper leuştean smântână mălai Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de porc cu zeamă de murături
Ingrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă , rece cu sare pentru două ore...
Citeste toata reteta »
Ciorba cu sunca afumata
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua...
Citeste toata reteta »
Ciorbă cu ciolan afumat si măsline
Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de mere masline pentru decor Mod de preparare: Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul...
Citeste toata reteta »
Bors cu hribi uscati
Ingrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană borş verdeaţă sare Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o...Citeste toata reteta »
Ciorba de porc cu smantana si usturoi
Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de legume si crutoane
O retete de ciorba cu mazare, paste, ciuperci, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, pasta de ardei dulce, ulei de masline, cimbru, frunza de dafin, sare, piper si paine neagra. Ingrediente: 500 g mazăre 200 g paste spirală 400 g ciuperci 4 roşii doi ardei graşi un morcov două cepe o lingură de pastă de...
Citeste toata reteta »
Supa simpla de perisoare
O retete simpla de supa de perisoare cu ceapa, cartof, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, carne tocata de pui, carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, si orez. Ingrediente: 2 litri apa sare o ceapa un cartof un morcov o telina mica o radacina de pastarnac si una de patrunjel carne tocata de pui si...
Citeste toata reteta »
Ciorbă cu fidea şi bacon
O reteta de ciorba cu fidea, bacon, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un morcov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de dovlecei umpluţi
O reteta de ciorba de dovlecei umpluti, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, pastarnac, lamaie, ou, patrunjel si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 dovlecei 1 morcov 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1/4 păstârnac 1/2 ţelină 1/2 lămâie 1 ou 1 gălbenuş 1 lingură orez 1 felie de pâine 1...
Citeste toata reteta »
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita
O reteta de ciorba de salata verde cu ceapa, telina, albitura, costita afumata sau kaizer, jumari de ou, smantana, sare si otet dupa gust. Ingrediente: supă 2 1 ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g salată verde 2-3 buc costiţă afumată sau kaizer 150 g 2 ouă smântână 100 g sare oţet după...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole verde
O reteta de ciorba de fasole verde, morcovi, ceapa, unt, otet, zahar, rosii, faina, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 2 morcovi 1 ceapă 80 g unt 1 linguriţă oţet 1 linguriţă zahăr 3 roşii 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, fasolea...
Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole alba cu tarhon
O reteta de ciorba de fasole cu tarhon si ceapa, morcovi, telina, albitura, usturoi, costita afumata, rosii, pasta de tomate, sare, otet si marar sau patrunjel. Ingrediente: fasole albă 400 g; ceapă 60 g; morcov 100 g; ţelină şi albitură 100 g; tarhon 25 g; usturoi 25 g; costiţă afumată (opţional) 100 g; roşii...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de păstăi acrită cu aguridă si prune verzi
O reteta de ciorba de pastai galbene, agurida, prune verzi, cartofi, ceapa verde, morcovi, marar si leustean. Ingrediente : 3-4 cartofi 300 g păstăi galbene 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 1 mână de aguridă (struguri necopţi) 5-6 prune verzi 1 legătură mărar 1 legătură leuştean sare piper Mod de preparare: Cureţi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă ardelenească de văcuţă
O reteta de ciorba de vacuta ardeleneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, ardei gras, varza alba, rosii, oua, faina, sare, sare de lamaie si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei gras 50...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de tarhon cu coaste
O reteta de ciorba de tarhon cu coaste afumate, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g smîntînă Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de ciuperci şi kaizer
O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata. Ingrediente: 500 g ciuperci 300 g kaizer o ceapă albă o ceapă roşie un morcov un ardei gras 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui o lămîie sare piper pătrunjel Mod...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole cu fidea
O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga Ingrediente: 300 g fasole albă boabe o ceapă un morcov un sfert de ţelină 100 ml ulei de floarea-soarelui 4 roşii 250 ml borş 100 g fidea...
Citeste toata reteta »
Borş cu caltaboş
Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. După ce a fiert caltaboşul se adaugă borşul deja dat în clocot, pătrunjelul...Citeste toata reteta »
Ciorba de cartofi cu zer
Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel leuştean sare 500 ml zer de oaie 2 ouă întregi 3 linguri smântână Mod de preparare: Fierbi morcovul, pătrunjelul rădăcină şi păstârnacul în 2 l apă cu sare. Cureţi cartofii şi îi pui în oală la fiert. După ce...Citeste toata reteta »
Ciorbă cu leuştean
O reteta delicioasa de ciorba cu leustean din: carne de pui, mazare, fasole verde, ceapa, morcovi, bors de putin, sare, piper si leustean. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g mazăre 100 g fasole verde două cepe doi morcovi un litru borş de putină sare piper o legătură mare de leuştean Mod...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de conopidă cu măruntaie
Ingrediente: 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi) 1 conopidă mică 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 1 gălbenuş 1 lingură smântână sare de lămâie sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu...
Citeste toata reteta »
Ciorba de varza murata cu galuste
Ingrediente zeama: 2 kg varză murată 300 ml zeamă de varză murată 2-3 linguri mărar 1 ceapă albă cimbru smântână după gust sare 1 cub concentrat de pui 1 lingură pastă de ardei sau 2 ardei kapia tocaţi prin maşină sau mărunt tăiaţi Ingrediente găluşte: 250 g carne tocată (după gust ori porc, ori...
Citeste toata reteta »
Ciorbă cu găluşte de peşte
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui un ardei iute mic leuştean sare piper făină Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,...
Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole cu afumatura si fidea
Ingrediente: 300 g fasole albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 2 cepe albe 300 g afumătură de orice fel (costiţă, cârnaţi , ori una, ori alta, ori amândouă) 1 cutie de roşii în bulion mujdei din 2 căţei de usturoi 100 g fidea cimbru oţet Mod de preparare: Pui...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de coadă de vacă
O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 linguri oţet piper...Citeste toata reteta »
Ciorba de peste Clarias
O reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper Mod de preparare: Cureţi de coajă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de peste cu hribi
O reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi uscaţi 2 l zeamă de varză piper Mod de preparare: Pui zeama de varză în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă dreasă de legume
O reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de pasăre a la grec
O reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare, telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o legatura mica de patrunjel verde. Ingrediente: carne de pasăre 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 30 ml orez...Citeste toata reteta »
Ciorbă de fasole ca in Bucovina
O reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat, albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si otet. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 cârnat afumat 100 g kaizer albitură 1 morcov 1 ceapă mujdei 50 g fidea 150 g roşii în bulion sare cimbru oţet ...Citeste toata reteta »
Bors bucovinean
O reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare. Ingrediente: 1,5 kg oase 400 g morcovi 300 g ceapă 600 g sfeclă 200 g ardei gras 100 g ţelină 500 varză albă 100 ml ulei 600 g roşii 2 l borş 2...Citeste toata reteta »
Ciorba de crap cu patrunjel si leustean
O reteta de ciorba de crap cu morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 g...Citeste toata reteta »
Borş pescăresc cu verdeata
O reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare, leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură 200 g ardei gras 100...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de dovlecei cu carne
O reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc...
Citeste toata reteta »
Ciorba de dovlecei cu orez
O reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura, orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g orez 50 g dovlecei 400 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare şi sare de...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de burtă traditionala
O reteta traditionala de ciorba de burta cu rasol de vita, burta de cita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Ingrediente: burtă de vită 1,2 kg un rasol (picior) de vită ceapă 100 g morcov 100 g ţelină 100 g usturoi 50 g smântână 300 g...
Citeste toata reteta »
Ciorba de viţel bănăţeană
O reteta simpa de vitel cu ceapa, morcov, telina si albitura, faina, ulei, cartofi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, mazare sau fasole verde, sare de lamaie si paturnjel sau leustean. Ingrediente: carne de viţel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 100 ml o lingură de...Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc
O reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi...
Citeste toata reteta »
Ciorba de fasole boabe cu cimbru
O reteta de ciorba de fasole boabe cu cimbru, ceapa, morcov, frunze de telina, pulpa de rosii si sare. Se serveste atat calda cat si rece. Ingrediente: 300 g boabe de fasole o ceapă 2 morcovi două frunze de ţelină o ramură de cimbru 200 ml pulpă de roşii sare Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de porc ţărănească
O reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi 150 g varză albă 150...
Citeste toata reteta »
Ciorba de miel cu legume si patrunjel
O reteta de ciorba de miel cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, tarhon, ceapa verde, smantana, galbenus de ou, sare, sare de lamaie si patrunjel Ingrediente: carne de miel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml orez 50 g tarhon 25 g ceapă verde...Citeste toata reteta »
Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce
O reteta de ciorba de cartofi cu costita, morcov, telina sau albitura, tarhon, ceapa, faina, boia dulce, otet sau sare si patrunjel sau marar verde. Ingrediente: morcov 50 g ţelină sau albitură 100 g cartofi 400 g tarhon 15 g costiţă 100 g ceapă 60 g o lingură de faină o linguriţă de boia...
Citeste toata reteta »
Ciorbă ardelenească de lobodă cu albitura si smantana
O reteta de ciorba ardeleneasca de loboda cu ceapa, telina, albitura, morcov, orez, tarhon, ou, faina, sare, si otet dupa gust. Ingrediente: ceapă 100 g ţelină şi albitură 100 g morcov 60 g orez 50 g lobodă 400 g tarhon 25 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare knorr oţet...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de miel cu salată
O reteta de ciorba din coaste de miel, salata, ceapa verde, patrunjel, leustean, usturoi verde, oua, ulei si otet se serveste fierbinte. Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 salate 3 legături ceapă verde 2 legături pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură usturoi verde 3 ouă ulei oţet sare Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Ciorba de pui cu rosii si fidea
O reteta absolut delicioasa de ciorba de pui cu rosii si fidea din: carne de pui, ceapa, morcov, telina, orez, ardei gras, rosii, knorr, fidea si o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne de pui 500 g ceapa 60 g morcov 60 g telina 60 g orez 50 g ardei gras 100 g rosii proaspete...Citeste toata reteta »
Ciorbă de linte
O reteta de ciorba de linte galbena, costita afumata, ceapa, usturoi, cimbru, otet si sare. Ingrediente: 350 g linte galbenă 150 g costiţă afumată 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru oţet sare Mod de preparare: Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă, de...
Citeste toata reteta »
Borş de fasole grasă
O reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat, bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde. Ingrediente: 300 g fasole grasă, galbenă 5 linguri zarzavat tăiat cubuleţe 1,5 l borş 4 linguri bulion de roşii o ceapă un ardei iute sare leuştean verde Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Ciorba de legume cu suc de rosii si paste
O reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi, dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel, telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2 ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3 morcovi patrunjel telina frunze un...
Citeste toata reteta »
Ciorbă cu carne de porc si prune uscate
O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smântână 40 g unt...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de porc cu tarhon
O reteta de ciorba din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 75 g orez 2 linguri bulion 2 linguri tarhon uscat sau 1 legătură tarhon verde 1 lămâie...
Citeste toata reteta »
Ciorbita de legume cu porumb
O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorbita de legume cu porumb din: morcovi, ceapa, cartofi, piper, telina, frunze de telina, paturnjel, boabe de porumb, boabe de mazare, smantana, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 morcovi o ceapa cartofi piper o telina mica frunze de telina patrunjel boabe de porumb...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de roşii cu bame
O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii, ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat. Ingrediente: o jumătate de kg de roşii două legături de ceapă verde sau o ceapă mare 3 linguri de orez 300 g bame o lingură de sare două linguri de...
Citeste toata reteta »
Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana
O reteta de ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana din: ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, dovlecei, praz, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors sau zeama de varza, ou, smantana, sare si leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de ciocănele cu leustean
O ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean Ingrediente: picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 60 ml...Citeste toata reteta »
Bors cu sfeclă si carne de vită
O reteta de bors de sfecla si carne de vita din: ceapa carne de vita, morcov, telina si albitura, ulei, ardei gras, varza alba, sfecla rosie, cartofi, rosii, bors, smantana, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei...Citeste toata reteta »
Ciorbă cu gogosar murat
O reteta de ciorba de gogosar murat, ceapa, usturoi, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel + frunzele 2 linguri suc de roşii 2-3 foi de dafin 5-6 cartofi 1 gogoşar murat 1 cană borş sau 3...
Citeste toata reteta »
Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat
O reteta de ciorba de peste din: patrunjel, peste, morcov, telina, ceapa, praz, usturoi, rosii, ardei gras, fasole rosie, boabe de porumb, pasta de tomate, marar, rozmarin si ulei. Ingrediente: un kilogram de peşte pătrunjel un morcov un sfert de ţelină o ceapă un fir de praz usturoi 4 roşii un ardei gras 100...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors
O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr...Citeste toata reteta »
Borş Moldovenesc
O reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi knorr după gust pătrunjel verde...
Citeste toata reteta »
Ciorba de porc cu legume si agurida
O reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g praz...
Citeste toata reteta »
Bors de legume delicios
O reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g fasole congelata 100 g fasole boabe...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de batal cu legume
O reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare, bors si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de berbec 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi 150 g varză albă...Citeste toata reteta »
Bors de cartofi si carnati de casa
O reteta de bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi dafin 1 lingură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 morcov 2 linguri pastă tomate 4 linguri...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de văcuţă cu legume
O reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei...
Citeste toata reteta »