Retete de Revelion:
Vinegretă clasică
O reteta de vinegreta clasica din: mustar de dijon, otet de vin alb si ulei de masline. Vinegretă clasică poate fi utilizată pentru a acri orice tip de salată şi legumă. Aici este prezentată cu un amestec de salate. Ingrediente: 2 linguri mustar de Dijon 50 ml otet de vin alb 200 ml ulei...
Citeste toata reteta »
Tagliatelle cu sos pesto
O reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline 100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa sare grunojasa piper proaspat...
Citeste toata reteta »
Cartofi noi în coajă cu ceapă verde
O reteta de cartofi noi in coaja cu ceapa verde din: cartofi noi, ceapa verde, unt, apa si sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi o legătură de ceapă verde 1 lingură cu unt 1 ceaşcă cu apă sare Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă...
Citeste toata reteta »
Tagliatelle bolognese
O reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1...
Citeste toata reteta »
Cocktail racoritor cu votca
Ingrediente pahar amesteca 25 ml votca cu limonada proaspata preparata in casa, adauca cuburi de gheata si zeama de grepfrut rosu.
Citeste toata reteta »
Aripioare picante
Intr-un bol, combină 3 linguri unt topit, 4 linguri sos picant de roşii, 1 lingură boia, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper negruşi 1 linguriţă de miere. Adaugă 1 kg aripioare – circa 12 bucăţi – amestecă şi lasă la marinat cel puţin 1 oră. Aşază aripioarele în tava de copt şi dă la...
Citeste toata reteta »
Paste cannelloni
O reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan. Ingrediente: sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat parmezan pentru ras deasupra 500...
Citeste toata reteta »
Mancare de conopida – broccoli
O reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup de rosii, zahar si hasmatuchi. Ingrediente: 750 g conopida 500 g broccoli sare 1 lingurita seminte de mustar 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 lingurite ulei de soia 1 limeta...
Citeste toata reteta »
Salata de vara cu cus-cus
O reteta de salata de vara cu cus-cus din: cus-cus, rosii, frunze de rucola, ardei gras, ceapa, morcov, masline, telemea de capra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g cus-cus 3 rosii mari 1 legatura frunze de rucola, spanac tanar, macris, etc. 1 ardei gras rosu 2 cepe 1...
Citeste toata reteta »
Cum se prepara samosa
Formaţi câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de 12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri. Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi îndoiţi semicercul şi uniţi marginile...
Citeste toata reteta »
Paste linguine delicioase cu crab
O reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja...
Citeste toata reteta »
Cum se prepara Prajitura de ciocolata cu zmeura (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura de ciocolata cu zmeura din: faina, zahar, cacao, praf de copt, unt, oua, lapte, zmeura, nuci si coaja de portocala. Ingrediente: 350 g faina alba 255 g zahar extrafin 55 g cacao 3 lingurite praf de copt 85 g unt 2 oua 175 ml lapte 155...Citeste toata reteta »
Creveti tandoori
O reteta de creveti tandoori din: creveti, zeama de lamaie, sare de mare, ulei vegetal, unt, lamaie, iaurt, usturoi, ghimbir, boia de ardei iute, garam masala si seminte de chimion indian. Un tandoor este un cupotr de lut folosit în India pentru a găti mâncarea la temperaturi foarte mari. Desigur că nu face parte...
Citeste toata reteta »
Paste fusilli cu cârnati
O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600...
Citeste toata reteta »
Chiftelute vegetale cu harissa
Intr-un vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1 ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute. Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert, 1-2 linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat....
Citeste toata reteta »
Pui si dovlecei marinati la gratar
O reteta de pui si dovlecei marinati la gratar din: piept de pui, dovlecei, ulei, vin alb, ceapa, telina, usturoi, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 700 g piept de pui 4 dovlecei potrivit 50 ml ulei 50 ml vin alb sec 1 ceapa 1 telina mica 2 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat...
Citeste toata reteta »
Paste linguine delicioase cu calamar
O reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta. Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi...
Citeste toata reteta »
Sosuri: Sos Remoulade
O reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul, curcanul şi carnea de vită. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 60 ml lapte 250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata,...
Citeste toata reteta »
Costite de miel cu sos picant
O reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare. Ingrediente: 1 kg costite de miel sare piper sosul: 4 rosii mari 1 lingura miere 2 catei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de preparare: Tăiaţi...
Citeste toata reteta »
Cocktail Lemon Tea
O reteta simpla de Cocktail Lemon Tea din: ceai, apa, lamai, zahar si rachiu. Ingrediente: 5 lingurite de ceai englezesc 3/4 l apa 5 lamai 150 g zahar 2 pahare de rachiu (Weinbrand) Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai si facem infuzie 3-5 minute. Spalam si curatam lamaile, punem coaja in...
Citeste toata reteta »
Cocktail Wild Flowers
O reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese, iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie de iaurt natur 1 sampanie piccolo Mod de preparare: Mixam laptele, gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu sampanie. Punem deasupra cate...
Citeste toata reteta »
10 retete culinare
10 retete culinare: Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici. Pui cu măsline şi cartofi O...
Citeste toata reteta »
Vinegretă de zmeură
O reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Cotlete de porc cu miere si fructe
O reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare...
Citeste toata reteta »
Gnocchi alla sorrentina
O reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan 3-4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu piper...
Citeste toata reteta »
Arroz con coco
Arroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi...
Citeste toata reteta »
Paste cu carne de raţă
O reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin....
Citeste toata reteta »
Rulouri cu ciocolata alba si caise
Intr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt şi...
Citeste toata reteta »
Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri
O reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest preparat cu ceapa, usor...
Citeste toata reteta »
Lasagne cu peşte
O reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită....
Citeste toata reteta »
Omletă cu cimbru
O reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4 lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6 lingurite unt 8-12 masline negre Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Sos de ciuperci
O reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2...
Citeste toata reteta »
Ceai de maracuja cu inghetata
O reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam...
Citeste toata reteta »
Chiftele de cartofi
O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţinut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn)...
Citeste toata reteta »
Tagliatelle alla carbonara
O reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri, cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati pieptul...
Citeste toata reteta »
Sos pesto pentru paste
O retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si putin...
Citeste toata reteta »
Chiftelute cu sos picant
Combină 500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru. Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând. Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam...
Citeste toata reteta »
Samosa cu năut şi curry
O reteta de samosa cu naut si curry din: faina, sare de mare, unt, ulei vegetal, boia de ardei iute, garam masala, chimion, curcuma, ceapa, usturoi, ghimbir, naut, mazare si zeama de lamaie. Consumate in mod traditionale ca gustari în India, pateurile samosa se servesc acum adesea şi la restaurant, ca aperitive. De obicei,...
Citeste toata reteta »
Tagliatelle all-arrabbiata
O reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute, usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Incingeţi...
Citeste toata reteta »
Cuşcuş
Cuşcuş este un aliment de bază în bucătăria nord-africană, fiind considerat mâncarea naţională a Marocului. El constă din mici granule de grâu dur, care se acoperă cu un strat fin de făină şi se fierb la abur. Pentru a forma aceste granule, grâul dur şi făina se stropesc cu puţină apâ sărată, apoi se...
Citeste toata reteta »
Lasagne cu dovleac prăjit
O reteta de lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii...
Citeste toata reteta »
Supă rece cu morcovi şi ghimbir
O reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi, supa de pui, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare 6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1 centimetru...
Citeste toata reteta »
Costine alla nonna
O reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 4 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 500 ml vin rose 500 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lamaie...
Citeste toata reteta »
Arroz a la tumbada
Gastronomia de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare, este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau cu risotto, incluzând diferite fructe de mare (creveţi,...
Citeste toata reteta »
Vinegretă de castravete
O reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb, mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă clasică. Delicioasă la păstrăv afumat. Ingrediente: o jumătate de castravete, circa 100 g 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguriţe de muştar de Dijon 100 ml ulei light pentru...
Citeste toata reteta »
Pita cu dovlecei si urda
O reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana, dovlecei, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 200 g urda 2 linguri unt 200 ml smantana 4 dovlecei 1 legatura marar sare piper chimen Mod de preparare: Faceti un aluat idn faina, unt, urda...
Citeste toata reteta »
Pui Madras
O reteta de pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam masala si frunze de coriandru. Acesta este omniprezentul curry din meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry...
Citeste toata reteta »
Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si miere
Preincălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt, aşază 1,2 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi sferturi, împreună cu 2 cepe mici, curăţate de coajă şi tăiate sferturi, şi 4 căţei de usturoi intregi. Stropeşte cu 4 linguri ulei de floarea soarelui şi amestecă pentru a se unge uniform. Presară sare...
Citeste toata reteta »
Turte prajite
O reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda, malai si sare. Ingrediente: 1,5 l lapte 1 l apa 200 g unt sau untura 250 g branza de burduf 50 g urda sarata 500 g malai sare Mod de preparare: Puneti la fiert laptele amestecat cu apa şi adăugaţi...
Citeste toata reteta »
Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran
O reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din: cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb, paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi...
Citeste toata reteta »
Retete pentru weekend #14
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Hominy grits Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din...
Citeste toata reteta »
Tilapia la cuptor
O reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare, piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g sare de mare şi piper negru 2 linguri de ulei...
Citeste toata reteta »
Retete internationale: Arroz con pollo
Orice masă la care se serveşte această mâncare cubaneză populară se poate transforma într-un adevărat festin. Dacă se foloseşte orezul de tip Valencia, cu bobul scurt (un bun înlocuitor al acestuia fiind orezul italian arborio), mâncarea va semăna foarte mult cu paella spaniolă. Spre deosebire de paella, însa, care se găteşte în cuptor şi...
Citeste toata reteta »
Pui rumenit la cuptor
O reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura...
Citeste toata reteta »
Sos gribiche
O reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate. încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb. Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură ceapă verde mărunţită...
Citeste toata reteta »
Ceai cu sampanie
O reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim...
Citeste toata reteta »
Placinte cu telemea proaspata
O reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să obţineţi...
Citeste toata reteta »
Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe
O reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt, parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru...
Citeste toata reteta »
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti
O reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din: cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si zahar tos. Ingrediente: 2 cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi sare demare şi piper negru 3 linguri de ulei vegetal,...
Citeste toata reteta »
Mancare de ceapă cu smantana
O reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei, lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă...
Citeste toata reteta »
Halva cu morcovi si nucă de cocos
O reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate...
Citeste toata reteta »
Minestrone cu legume de vară
O reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole verde, busuioc si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 fire de praz, tocate fin 2 tulpini de ţelină, tocate fin 2 dovlecei, tăiaţi în sferturi pe lungime, apoi tocaţi...
Citeste toata reteta »
Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă
O reteta de ravioli cu pecorino, cartofi si menta din: aluat de paste, cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de brânză pecorino (brânză...
Citeste toata reteta »
Hotdogs cu sos dulce de chilii
O reteta de Hotdogs cu sos dulce de chilii din: carnati, ceapa, sos dulce de chilli si chifle. Ingrediente: 4 carnati grosi (picanti, daca iti plac) 2 cepe – rosii, albe sau una din fiecare 4 linguri sos dulce de chilli 2 linguri pasta de tomate 4 chifle pentru hotdogs Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Parjoale de ovaz cu salata de porumb
O reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt, supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua, mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia de ardei dulce, tabasco si...
Citeste toata reteta »
Vinegretă â l’ancienne
O reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei. Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături de o salată de cartofi cu arpagic. Ingrediente: o lingură de muştar cu seminţe întregi 50 ml oţet de vin...
Citeste toata reteta »
Paste cu ricotta, busuioc si masline negre
O reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o...
Citeste toata reteta »
Kulfi cu scortisoară
O reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia...
Citeste toata reteta »
Coaste de porc şi sos de chives
O reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde. Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe de susan (opţional) pentru sos:...
Citeste toata reteta »
Jambalaya
Originară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul...
Citeste toata reteta »
Ciuperci cu ceapa verde şi usturoi
O reteta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi din: mazare, ciuperci, ulei de masline, feta, usturoi, patrunjel, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mazare boabe 6 palarii de ciuperci mari 3 linguri ulei de masline 40 g feta, sfaramata 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura patrunjel proaspat, tocat coaja rasa...
Citeste toata reteta »
Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici
O reteta simpla de Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici din: lapte, suc de maracuja, zeama de lamaie, lichior de piersici, sorbet de lamaie, carambola si lamaita. Ingrediente: 3/8 l lapte 1/8 l suc de maracuja zeama unei jumatati de lamaie 1 paharel de lichior de piersici 250 ml sorbet de...
Citeste toata reteta »
Morzello catanzarese
O reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g burta prefiarta 200 g ficat de vita 200 g plaman de vita 1 rinichi de vita 1...
Citeste toata reteta »
Dhal
O reteta de dhal din: linte, apa, frunze de curry, rosii, curcuma, boia de ardei iute, sare de mare, unt, panch phoran si ardei iute. Mancare de linte picanta sau dhal este un preparat indian comun şi se corsumă de obicei ca garnitură, cu orez sau pâine. Boabele şi mirodeniile alese variază de a...
Citeste toata reteta »
Conopida cu branza si patrunjel
Opareste 1 conopida, desfacuta buchete, pana cand se patrunde. Intr-un vas mic, pune pe foc 300 ml lapte, 25 g unt si 25 g faina. Amesteca si lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1 nucsoara razuita si 50 g cascaval razuit, amesteca si tine pe foc pana cand cascavalul se topeste....
Citeste toata reteta »
Biryani cu miel
O reteta de biryani cu miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, fulgi de migdale, ulei vegetal, sare de mare, piper, apa, seminte de chimion, seminte de coriandru, scortisoara, seminte de cardamom, boabe de piper, orez basmati, unt, curcuma, frunza de dafin, cuisoare si anason stelat. Biryani este un preparat compus...
Citeste toata reteta »
Fasole verde cu unt si migdale
Fierbe in apa cu sare 400 g fasole verde, curatata de codite 5-6 minute, pana cand se patrunde. Intre timp, intr-un cas incinge 30 g unt si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, si 25 g fulgi de migdale. Scurge fasolea de lichid si adauga in vas.Amesteca pentru a se unge uniform si serveste....
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza
O reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai, lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana parmezan sare,...
Citeste toata reteta »
Vinegretă de citrice
O reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă chinezească. Ingrediente: zeama şi coaja rasă fin de la o portocală zeama şi coaja rasă fin...
Citeste toata reteta »
Zuppa sarda di pane
O reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 500 ml supa de legume 800 g suc de rosii 50 ml ulei de masline 1 ceapa 4-5 frunze de busuioc 50...
Citeste toata reteta »
Lipie de legume
O reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei de plante, mozzarella si usturoi verde. Ingrediente: 100 g faina integala 125 ml lapte 4 oua sare 1 lingurita ulei de masline 125 g ciuperci Champignon 2 rosii 150 g mazare...
Citeste toata reteta »
Inghetata de fructe cu branza
O reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2 lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri suc de lamaie...
Citeste toata reteta »
Friptură de vită cu sos chimichurri
O reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata. Ingrediente: 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier 1/2 lingurita de oregano, proaspat sau uscat 2 catei de usturoi 1...
Citeste toata reteta »
Raviolini cu telină si cimbru
O reteta de raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac, oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru, usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50 ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare de ţelină, curăţată şi...
Citeste toata reteta »
Chiftelute de crab
O reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina, mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii, ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 500 g de carne de crab albă 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt 1 tulpină de ţelină, curăţată şi tocată mărunt 1 lingură...
Citeste toata reteta »
Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru
O reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină,...
Citeste toata reteta »
Mini tarte cu crema de lamaie si bezea
O reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8 mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2 lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Sos de mărar
O reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar, ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine, sau la orice alt peşte afumat. Ingrediente: o lingură cu vârf de muştar integral o lingură cu...
Citeste toata reteta »
Orez cu sofran
Şofranul este cel mai scump condiment din lume, o uncie de şofran costând mai mult decât una de aur. Şofranul este obţinut din pistilurile galben-portocalii ale micii brânduşe purpurii (Crocus sativus). De la fiecare floare se obţin doar trei pistiluri, care se culeg cu mâna şi apoi sunt lăsate să se usuce. însă, pentru...
Citeste toata reteta »
Desert cu sos de lamaie si fructe
O reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta din smantana...
Citeste toata reteta »
Dovleac gratinat cu parmezan
O reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac, curatat si taiat felii 500 g cartofi noi, taiati felii 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii 50 g parmezan razuit 300 ml smantana 150 ml supa limpede de pui...
Citeste toata reteta »
Paste ravioli cremoase cu ou
O reteta de paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere, deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în ravioli — arată superb. Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză ricotta...
Citeste toata reteta »
Prajitura cu branza si fructe
O reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt, zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze. Ingrediente: 350 g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati 150 g unt 100 g zahar umplutura: 750 g de branza de...
Citeste toata reteta »
Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie
O reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din: cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon. Ingrediente: 300 g de cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa si zeama de la 1...
Citeste toata reteta »
Dressing de brânză cu mucegai
O reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de faţă. Ingrediente: 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele Roquefort sau Stilton sunt ideale) 80 ml...
Citeste toata reteta »
Burgeri din pui cu ghimbir
O reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli. Ingrediente: 1 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat 2 fire de ceapă verde,...
Citeste toata reteta »
Frappe de ciocolata
O reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Focaccia
O reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de măsline rozmarin tocat Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4 cana de apa...
Citeste toata reteta »
La pignolata siciliana
O reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa un varf de cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu...
Citeste toata reteta »
Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola
O reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi, ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii, paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt, rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O...
Citeste toata