Retete de Craciun:
Merluciu cu cartofi
O reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi, curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de vin alb...
Citeste toata reteta »
Cocktail Old City
O reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake & strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se foloseste garnish de lamaie verde.
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura
O reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de...
Citeste toata reteta »
Tortilla cu legume la grătar şi feta
O reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar, amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1 lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli, usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si...
Citeste toata reteta »
Ghiveci de dovleac si vinete
O reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12 stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar...
Citeste toata reteta »
Terci de ovaz cu banane si capsuni
O reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150...
Citeste toata reteta »
Chifteluţe de porumb
O reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru...
Citeste toata reteta »
Punch Claret
O reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de lamaie 8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Mixam ingredientele cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la jumatate cu gheata.
Citeste toata reteta »
Ardei iuţi umpluţi
O reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei (conserva) 5-6 capere desarate 200 ml...
Citeste toata reteta »
Paella cu pui si chorizo
O reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din...
Citeste toata reteta »
Budincă de porumb în stil tex mex
O reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2 linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in cubulete 1 lingura praf de chilli...
Citeste toata reteta »
Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole
O reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 castravete mare 80 g...
Citeste toata reteta »
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale
O reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline...
Citeste toata reteta »
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă
O reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi...
Citeste toata reteta »
Rasol in sos cu rozmarin
O reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu, ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciuperci 1-2 crenguţe...
Citeste toata reteta »
Amestec de arome picante
O reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper Mod de preparare: Curăţă morcovii,...
Citeste toata reteta »
Dulceaţă de dovleac cu cardamom
O reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa Mod de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de...
Citeste toata reteta »
Tortilla
O reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în...
Citeste toata reteta »
Fettuccine Alfredo
In Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte...
Citeste toata reteta »
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben
O reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură...
Citeste toata reteta »
Supă de gulii cu crutoane
O reteta de supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma, supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2 lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii paine 1...
Citeste toata reteta »
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară
O reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin, scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu 500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare 2 foi de...
Citeste toata reteta »
Spaghetti marinara
Spaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano....
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Rata cu portocale
O reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale, zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1 lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de...
Citeste toata reteta »
Salată crocantă cu gulii
O reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi, ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2 ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1 lingură apă rece...
Citeste toata reteta »
Desert cu gem de afine
O reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua, coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine. Ingrediente: 200 g faina 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahar 4 oua coaja rasa de lamaie 1 praf de sare 1 praf de copt gem...
Citeste toata reteta »
Salată de pui cu brânză de capră şi fructe
O reteta de salata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui, boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie, ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g sunca de pui 200 g boabe de struguri albi si negri 2 pere...
Citeste toata reteta »
Punch Bombay
O reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 4...
Citeste toata reteta »
Legume în wok cu chifteluţe şi orez
O reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi (cca. 275 g) 1...
Citeste toata reteta »
Friptură de primăvară
O reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura. Ingrediente: 1,5 – 2 kg de cartofi 8-10 felii de carne de porc 1 ardei gras 2-3 rosii 500 ml smantana 400 ml lapte sare untura sau unt pentru uns tava Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Portocale în caramel cu cremă de sherry
O reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai...
Citeste toata reteta »
Legume prăjite cu sos iute de usturoi
O reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi, ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli 300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei...
Citeste toata reteta »
Prajitura cu gem acrisor
O reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si fructe uscate. Ingrediente: 5 oua 200 g zahar 200 ml ulei 300 g faina coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 800 g...
Citeste toata reteta »
Piure de spanac cu smântână
O reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte, sare, smantana, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 75 g unt 50 g faina 1/4 l lapte sare 100 g smantana 1 lingurita zeama de lamaie putin piper Mod de preparare: Cureti spanacul, îl speli în mai...
Citeste toata reteta »
Capsuni in ciocolata si fistic
O reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată provenită de la boabele de...
Citeste toata reteta »
Fasole cu ardei dulci
O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit...
Citeste toata reteta »
Cartofi noi gratinaţi cu legume
O reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana, fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara, oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2 ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata...
Citeste toata reteta »
Dulceaţă de caise şi migdale
O reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale, zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat (circa 2 cm) Mod de preparare: Pentru prepararea acestei dulceţi, ai grijă să alegi...
Citeste toata reteta »
Chiftelute in sos de rosii
O reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa, usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente:...
Citeste toata reteta »
Ştevie scăzută cu ciuperci
O reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci, concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureti si speli...
Citeste toata reteta »
Saltimbocca de pui cu salata de roşii
O reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui, sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb, rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri...
Citeste toata reteta »
Retete culinare gustoase
Retete culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci O reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la...
Citeste toata reteta »
Dulceaţă de cireşe cu lichior
O reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese Mod de preparare: Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din...
Citeste toata reteta »
Spaghetti all’aglio e olio
Aceasta este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine scurse de apă. Pe deasupra...
Citeste toata reteta »
Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită
O reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt, ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1 lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi tăiate sare de mare...
Citeste toata reteta »
Sparanghel cu sos
O reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele în dreptul treimii...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Prăjitură cu morcovi
O reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri, frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu...
Citeste toata reteta »
Dulceaţă de piersici şi lămâie
O reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar, scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa subţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie...
Citeste toata reteta »
Salata de cirese cu pancetta
O reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta, cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare...
Citeste toata reteta »
Punch de cirese
O reteta simpla de Punch de cirese din: cirese, suc de portocale, vin rosu, suc de cirese, zeama de lamaie si portocale. Ingrediente: 100 g cirese 0,5 l de suc de portocale 1 sticla de vin rosu 0,5 l de suc de cirese 3 picaturi de zeama de lamaie bucata de portocala Mod...
Citeste toata reteta »
Supa de portocale si morcov
O reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine...
Citeste toata reteta »
Pacheţele picante de varză roşie
O reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie, ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru, scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne...
Citeste toata reteta »
Retete internationale: Crema catalana
O reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb, coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2 linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja rasă fin de la 1 portocală...
Citeste toata reteta »
Salata de castraveti si capsuni
O reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar, menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni, castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3...
Citeste toata reteta »
Budincă de cartofi şi pui
O reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de unt 5 fire de marar verde Mod de preparare: Pui cartofii la fiert...
Citeste toata reteta »
Gulii călite
O reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen, apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite. Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen 100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin Mod de preparare: Se decojesc guliile şse îndepărtează...
Citeste toata reteta »
Jeleu de mere
O reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie Mod de preparare: Există numeroase varietăţi de mere, pentru această reţetă fiind indicate cele cu pulpa mai...
Citeste toata reteta »
O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita...
Citeste toata reteta »
Croissant cu sos de cirese proaspete
O reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă...
Citeste toata reteta »
Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)
O reteta video despre cum se prepara chiftelute de cartofi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatois. Cum se prepara chiftelute de cartofi Pofta buna!
Citeste toata
Somon afumat la cald cu salată de untisor
O reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este...
Citeste toata reteta »
Omleta cu capsuni
O reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2 linguri de unt Mod...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de urzici ca în Ardeal
O reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce (sau...
Citeste toata reteta »
Ficăţei de pui la capac
O reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei 80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1...
Citeste toata reteta »
Peste la cuptor in crusta de susan
O reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare, iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1...
Citeste toata reteta »
Sos Supreme
O reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar. Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui fierbinte 400 ml...
Citeste toata reteta »
Tarta cu sparaghel si blat de foi
O reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g cascaval piper sare Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor...
Citeste toata reteta »
Varză înăbuşită cu mere si chimen
O reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa, chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci. Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1 lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura otet de mere 2 mere rosii...
Citeste toata reteta »
Branza Brie in tarte cu cirese
O reteta de branza brie in tarte cu cirese din: foi de placinta, branza brie, cirese si sos dulce de chili. Ingrediente: foi de plăcintă 125 g brânză brie 250 g cireşe 30 ml sos dulce de chili Mod de preparare: Fiecare foaie de plăcintă se taie în pătrăţele de 5 centimetri. Se...
Citeste toata reteta »
Tort cu ciocolată albă
O reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe. Ingrediente: 9 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de faina 1 esenta de vanilie 1 praf de copt 1 praf de sare pentru sirop: 200 g zahar 500-600 ml apa...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Gulii umplute
O reteta de gulii umplute din: gulii, ceapa, ulei, carne tocata, supa de legume, ou, chimen, orez si cascaval. Ingrediente: 8 gulioare 1 ceapa 2 linguri ulei 500 g carne tocata 1 l supa de legume 1 ou 1 lingura chimen 180 g orez fiert 4 linguri cascaval Mod de preparare: Se spala...
Citeste toata reteta »
Sirop caramel cu portocale
Puneţi zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi, amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel...
Citeste toata reteta »
Bame cu cartofi
O reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4 catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Papricaş de pui
O reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si patrunjel. Ingrediente: 200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 ou sare...
Citeste toata reteta »
Costite aromate cu glazura de portocale
O reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr...
Citeste toata reteta »
Sos Mornay
O reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de cuţit de nucşoară măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu,...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Tarta cu ananas
O reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt Mod de preparare: Se amesteca...
Citeste toata reteta »
Cocktail French Martini
O reteta simpla de Cocktail French Martini din: absolut raspberry, vodca si sweet and sour. Ingrediente: 20 ml Absolut Raspberry 20 ml Vodca 40 ml Sweet and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake and strain si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte.
Citeste toata reteta »
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă
O reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare Mod de preparare: Cureţi urzicile de codiţe,...
Citeste toata reteta »
Salata cu portocale si masline
O reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru, ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale. Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2 linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie Mod...
Citeste toata
Coaste de miel cu salicornia
O reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie. Salicornia se găseşte la...
Citeste toata reteta »
Farfalle cu ciuperci
O reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat...
Citeste toata reteta »
Sos Beurre fondue
O retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 ml apă vin alb sec sau supă de pui 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit zeamă de lămâie, după gust Mod de preparare: Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec...
Citeste toata reteta »
Minipizza cu spanac
O reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina. Ingrediente: 500 g aluat de foi 150 g baby spanac 6 fleii mari de sunca de Praga 2 catei de usturoi 2 linguri apa sare piper 250 g mozzarella faina Mod de...
Citeste toata reteta »
Supă de sparanghel şi mazăre
O reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui, cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte,...
Citeste toata reteta »
Sarmale cu urdă
O reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde 1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta tomate concentrat de...
Citeste toata reteta »
Salata crocanta cu rucola si rodie
O reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200 gr rucola sare piper Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata rodia si separa samburii...
Citeste toata reteta »
Sosuri
Cateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari! Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos...
Citeste toata reteta »
Bors de ouă cu stevie
O reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie. Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1 legatura...
Citeste toata reteta »
Plăcintă de peste cu praz şi creveţi
O reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz, patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile...
Citeste toata reteta »
Tortellini cu prosciutto
Aceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, carne...
Citeste toata reteta »
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant
O reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi 1 mar rosu de...
Citeste toata reteta »
Crochete de caşcaval cu salată asortată
O reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou, cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon, zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru crochete: 500 ml lapte 100 g gris 1 ou 100 g cascaval ras sare...
Citeste toata reteta »
Cartofi umpluţi copţi în coajă
O reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci, dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon...
Citeste toata reteta »
Creveti in sos de portocale
O reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco. Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie 150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos de rosii (sau...
Citeste toata reteta »
Cocktail Cafe Acapulco
O reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1 lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior) cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Dizolvam cafeaua instant si...
Citeste toata reteta »
Supa de stevie cu ou
O reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde, leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata salata verde 500 g...
Citeste toata reteta »
Spaghetti alla carbonara
Acest sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de piper negru, măcinat destul de mare, care...
Citeste toata reteta »
Oua coapte cu ciuperci de padure
O reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii mari, curăţate şi tocate mărunt...
Citeste toata reteta »
Sos de capere
O reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu...
Citeste toata reteta »