Retete de Revelion:
Bame cu ardei iute
O reteta delicioasa de bame cu: unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, otet, sare, piper, cimbru, busuioc, orez. Ingrediente: 100 g unt două cepe roşii 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă cu fulgi de ardei iute 800 g bame 4 roşii o lingură...
Citeste toata reteta »
Mămăligă de cartofi
O reteta gustoasa de mamaliga cu: cartofi, malai, faina, sare. Ingrediente: un kilogram cartofi 250 g mălai 150 g făină sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se spală, se taie mărunt şi se pun la fiert cu puţină sare. Când au fiert, se scurge trei sferturi din apă şi se pun din...
Citeste toata reteta »
Deserturi gustoase
Deserturi gustoase: Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g...
Citeste toata reteta »
Sos de zmeură, căpşuni sau fragi
O reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura, capsuni sau grafi 250 ml vin alb 4 galbenusuri 200 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după...
Citeste toata reteta »
Salată de prosciutto şi pepene
O reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto, frunze de busuioc si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pepene mic galben 1 pepene mic portocaliu 1 tava de prosciutto di Parma 12 frunze de busuioc ulei de masline zeama de lamaie Mod de preparare: Cu o lingură cureţi mijlocul de la...
Citeste toata reteta »
Rosii coapte cu busuioc
O reteta de rosii coapte cu busuioc din: rosii, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g rosii de gradina, bine coapte 1 lingurita frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 2/150 C. Spala bine rosiile, taie-le in jumatati...
Citeste toata reteta »
Tortilla cu dovlecei
O reteta de tortilla cu dovlecei din: ulei, ceapa, dovlecei, cartofi, oua si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 dovlecei, taiati felii subtiri 350 g cartofi noi, taiati felii 6 oua, batute 50 g parmezan Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie non-adeziva. Caleste ceapa 5 min. Adauga dovleceii...
Citeste toata reteta »
Tort de bezea cu zmeura
O reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 4 linguri zmeura congelata, sfaramata 400 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra 400 g zmeura 75 g biscuiti sfaramati 6...
Citeste toata reteta »
Cocktail Yusmalis
O reteta de cocktail yusmalis din: cognac, vermut si grand marnier. Ingrediente: 3 cl cogniac 1,5 cl vermut 1,5 cl grand marnier Mod de preparare: Ingredientele se amesteca si se servesc intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu o cireasa.
Citeste toata reteta »
Dulceaţă de dude negre şi agrişe
O reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise, zahar, miere si lamaie. Ingrediente: 1, 5 kg dude negre 500 g agrise bine coapte 1 kg zahar 2 linguri miere 1 lamaie Mod de preparare: Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite imediat. Fierbeţi un sirop...
Citeste toata reteta »
Salata de dovlecei cu cimbru
O reteta de salata de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, cimbru, suc si coaja de lamaie, ulei si fenicul. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati rondele subtiri o jumatate de lamaie, sucul si coaja 1 lingura cimbru uscat 3 linguri ulei 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri Mod de preparare: Incinge jumatate din ulei...
Citeste toata reteta »
Pangasius cu susan
O reteta de pangasius cu susan din: file de pangasius, oua, faina, susan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de pangasius 3 oua 3 linguri faina 2 linguri susan 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ungeţi tava cu ulei, de preferat, ulei de măsline. Aşezaţi peştele porţionat potrivit în...
Citeste toata reteta »
Salată caldă cu cartofi si cârnati
O reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline, ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1 lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6 carnati gata prajiti, taiati felii 2...
Citeste toata reteta »
Sztrapacska cu cireşe
O reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana, pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g cirese 3 cartofi mai mari 2 dl smantana pesmet zahar vanilat sare ulei scortisoara zahar pudra Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin...
Citeste toata reteta »
Budinca cu gem si fructe rosii
O reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 50 g unt, inmuiat 150 g gem de zmeura 250 g fructe rosii – dupa preferinta 3 oua 300...
Citeste toata reteta »
Pui în crustă de mirodenii
O reteta de pui in crusta de mirodenii din: unt, usturoi, piept de pui, pesmet, faina, oua, boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 4 catei de usturoi, zdrobiti 6 bucati piept de pui, fara os si piele 200 g pesmet 4 linguri faina 2 oua, batute 1...
Citeste toata reteta »
Peşte pregătit greceşte
O reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou, bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara pielita) 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1 ou 125 ml bere 80 ml...
Citeste toata reteta »
Placinta cu branza si stafide
O reteta de placinta cu branza si stafide din: foi de placinta, branza de vaci, telemea, oua, zahar, zahar vanilat, gris, lamaie, ulei si stafide. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza de vaci 250 g telemea 3 oua 2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri gris 1 lamaie 100...
Citeste toata reteta »
Paste carbonara cu legume
O reteta de paste carbonara cu legume din: spaghetti, ceapa, ulei, sunca, sparanghel, patrunjel, usturoi, galbenusuri, concentrat vegetal, parmezan si pesmet. Ingrediente: 250 g spaghetti sau tagliatelle 1 ceapa tocata marunt 1 lingura ulei 100 g sunca 150 g sparanghel 150 ml smantana 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 2...
Citeste toata reteta »
Tarta cu fructe rosii
O reteta de tarta cu fructe rosii din: faina, migdale, zahar pudra, unt, esenta de migdale, oua, coaja de lamaie, frisca, midon, zahar tos, coacaze rosii, zmeura, capsuni si inimioare de ciocolata alba. Ingrediente: 200 g faina 75 g migdale macinate 40 g zahar pudra 100 g unt cateva picaturi esenta de migdale 3...
Citeste toata
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)
O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Plăcintă cu legume
O reteta de placinta cu legume din: vanata, dovlecel, ceapa verde, ardei gras, unt, pesmet, ulei, sare, piper, oua, branza, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras 1 lingura unt 2 linguri pesmet ulei sare piper pentru crema: 3 oua 100 g branza nesarata 200 g...
Citeste toata reteta »
Rulouri de aluat cu carnaţi
O reteta delicioasa de rulouri cu: faina, ulei de masline, ou, lapte dulce, drojdie uscata, ceapa, usturoi, carnati semi-afumati, cimbru, sare, piper. Ingredient: 250 g făină 100 ml ulei de măsline un ou 200 ml lapte dulce 4 g drojdie uscată o ceapă un căţel de usturoi 4 cârnaţi semia- fumaţi o linguriţă cu...
Citeste toata reteta »
Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc
O reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete, ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli 2 vinete mici 300 g ricotta 100 g smantana 70 ml ulei de masline 6-7 frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper Mod...
Citeste toata reteta »
Punci Domenico
O reteta de punci domenico din: cappuccino, votca, lichior de plante madicinale, zahar, frisca, ciocolata si cirese. Ingrediente: 4 plicuri de cappuccino granule 2 paharele de lichior cu votca 2 paharele de lichior cu lichior de plante medicinale 1 lingurita de zahar 1 cutie de frisca lichida 2 funze de ciocolata 4 cirese ...
Citeste toata reteta »
Supa de cartofi dulci si nuca de cocos
O reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute, pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si chimion. Este o supa delicioasa! Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete 2 linguri ulei...
Citeste toata reteta »
Salată picantă cu bulgur
O reteta delicioasa de salata cu: bulgur, apa, pasta de tomate, pasta de ardei, fulgi de ardei, chimen, sare, piper, lamie, ulei de masline, ceapa verde, rosii, patrunjel, menta, salata verde. Ingrediente: 500 g bulgur o cană şi jumătate cu apă o lingură cu pastă de tomate o linguriţă cu pastă de ardei o...
Citeste toata reteta »
Kataif dulce cu nuci
O reteta delicioasa de kataif cu: ulei, lapte, nuci, migdale, fistic, oua, paste de kataif, zahar tos, apa, suc de lamaie. Ingrediente: un pahar cu ulei un pahar cu lapte dulce rece 100 g amestec de nuci, migdale, fistic 3 ouă 5 rotocoale de paste de kataif 400 g zahăr tos 750 ml apă...
Citeste toata reteta »
Penne cu ton
O reteta de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, ulei de masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 300 g ton in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de ansoa 2 linguri capere...
Citeste toata reteta »
Miel cu orez
O reteta delicioasa de miel cu: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare. Ingrediente: 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe două căni de orez 4 căni de supă sau apă două cepe 700 g unt 40 g stafide 40 g seminţe de pin 200 g...
Citeste toata reteta »
Legume murate umplute
O reteta delicioasa de legume murate: ardei gras verde, varza alba, radacina de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosii, usturoi, patrunjel, otet, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verz varză medie albă o rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel o...
Citeste toata reteta »
Prăjitură cu nuci şi ananas
O reteta delicioasa de prajitura cu: aluat foitaj, lapte dulce, budinca de vanilie, zahar tos, unt, nuci, alune de padure, zahar pudra, sare, ananas confiat, esenta de rom, ulei. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau...
Citeste toata reteta »
Supe delicioase
Supe delicioase : Supa Tom Yum Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente,...
Citeste toata reteta »
Cupe cu sorbet de mango si zmeura
O reteta de cupe cu sorbet de mango si zmeura din: zahar tos, zmeura, zeama de lamaie, albusuri, mango si lamaie. Ingrediente: 300 g zahar tos 500 g zmeura 4 linguri zeama de lamaie 2 albusuri 2 mango, doar pulpa 1 lamaie, doar zeama Mod de preparare: Fierbe un sirop din 200 g...
Citeste toata reteta »
Vinete cu paste scoici
O reteta de vinete cu paste scoici din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, paste si verdeata. Ingrediente: 2 vinete, taiate cuburi 1 ceapa usturoi 1 conserva rosii 400 g paste scoici verdeta (patrunjel, busuioc) Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, le scurgi apoi de apă şi le amesteci cu verdeaţa...
Citeste toata reteta »
Prăjitură cu kiwi
O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte dulce, amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei 120 ml lapte dulce o linguriţă cu amoniac sare 500 g făină 50 g cacao două pliculeţe zahăr...
Citeste toata reteta »
Tartine cu vinete
O reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de...
Citeste toata reteta »
Pui Shanghai cu piure
O reteta delicioasa de shanghai cu:piept de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte dulce, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi dovlecei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce...
Citeste toata reteta »
Crochete de cod cu legume
O reteta delicioasa de crochete din:file de cod, ardei capia, mazare, porumb, morcovi, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morcov 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos de roşii...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porcini
O reteta de risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan. Ingrediente 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute. 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci...
Citeste toata reteta »
Salau in frunze de varza creata
O reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1 lingurita mustar 2...
Citeste toata reteta »
Tagliatelle cu jambon si usturoi
O reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti...
Citeste toata reteta »
Supa de legume cu bacon
O reteta de supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper...
Citeste toata reteta »
Sandvisuri cu carnati
Frige 15 minute la gratar 500 g carnati proaspeti, curatati de pielita si aplatizati usor, cu 1 ceapa rosie, taiata felii, intorcand din cand in cand pana se rumenesc. Rumeneste 4 chifle albe sau felii de paine groase. Unge 4 linguri maioneza, presara gogosari murati taiati felii, adauga carnati, ceapa si serveste. Sandvisuri cu...
Citeste toata reteta »
Sufleu de piersici
O reteta de sufleu de piersici din: suc de piersici, zahar praf, albusuri si faina. Ingrediente: 250 ml suc proaspat stors de piersici 100 g zahar praf 10 albusuri 2 linguri faina Mod de preparare: zahărul cu sucul de piersici, 10 minute, apoi adăugaţi spuma obţinută din baterea albuşurilor. Amestecaţi pentru omogenizare şi...
Citeste toata reteta »
Grog de ciocolata
O reteta de grog de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, scortisoara, lapte, rom, frisca, scortisoara, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 100 g zahar 1/4 l apa 3 linguri de ciocolata instant 2 batoane de scortisoara 1/4 lapte 1/16 l rom 1 cutie frisca lichida scortisoara pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar...
Citeste toata reteta »
Tartă cu carnaţi şi ceapă
Preincălzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intinde aluatul in formă si dă 20min la cuptor orb. Indepărtează folia, boabele si dă iar la cuptor 10min. Prăjeşte 6-7min 150g costiţă si 500g cârnaţi, curăţaţi de pieliţă si tăiaţi, cu 1 lingură mustar cu boabe întregi. In alt vas, prajeste 2 cepe tăiate julien în 15...
Citeste toata reteta »
Ghiveci cu orez si carne de vită
O reteta de ghiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vaca, orez, ceapa verde, ardei, patrunjel, marar, morcovi, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vaca 150 g orez 2-3 cepe (verzi) ardei rosii patrunjel si marar verde 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Fettuccine cu urda si spanac
O reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce....
Citeste toata reteta »
Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un...
Citeste toata reteta »
Pui cu piure de roşii uscate
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g...
Citeste toata reteta »
Cartof cu hering şi creveţi
O reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu...
Citeste toata reteta »
Ciuperci pleurotus cu sos alb
O reteta delicioasa de ciuperci cu: usturoi verde, masline, branza tofu cu ardei, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei...
Citeste toata reteta »
Carnati, dovleac si cartofi la cuptor
O reteta de carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: carnati, cartofi, dovleac, ulei de masline, mustar si rucola. Ingrediente: 600 g carnati proaspeti 500 g cartofi 350 g dovleac, taiat cuburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura mustar de Dijon 50 g rucola Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C....
Citeste toata reteta »
Rulouri picante de şalău
O reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura) Mod de preparare: Cureti cartofii şi îi tai...
Citeste toata reteta »
Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras
O reteta de cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g rosii in bulion...
Citeste toata reteta »
Peste in sos de rosii
O reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa, ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6 fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare piper Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei, apoi scoateţi-l...
Citeste toata reteta »
Mini briosa de vara
Mini briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri, lichior de zmeura, cozonac si frisca. Ingrediente: 175 g zahar tos 600 g amestec de fructe rosii proaspete sau congelate cateva picaturi de apa de trandafiri 4 linguri lichior de zmeura 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 6 linguri...
Citeste toata reteta »
Farfalle cu telina si bacon
O reteta de farfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon, rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle 3 tulpini de telina 300 g bacon 4 rosii 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 2-3 fire de busuioc 2-3 linguri parmezan sare piper Mod...
Citeste toata reteta »
Chifteluţe de carne cu năut
O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert...
Citeste toata reteta »
Rulouri cu ceapa si dovlecei
O reteta de rulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g foi de placinta 3-4 legaturi ceapa verde 1 dovlecel 100 ml ulei 100 g orez 1 lingurita piper proaspat macinat 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Pui la gratar, cu portocala
O reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson. Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat orizontal 1 lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente 1...
Citeste toata reteta »
File de peşte cu parmezan
O reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un ardei capia o ceapă...
Citeste toata reteta »
Sos foarte picant
O reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei...
Citeste toata reteta »
Mancare de legume
O reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii, porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi 200 g mazăre 200 g fasole verde un morcov un ardei gras două cepe roşii doi ardei iuţi 300 g ciuperci 3 roşii...
Citeste toata reteta »
Tortelloni cu branzeturi si jambon
O reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou, marar, sare si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline un varf de lingurita de sare umplutura: 100 g branza de burduf 50 g...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles
O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Prăjitură cu portocale
O reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de ştevie cu carne
O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne...
Citeste toata reteta »
Pizza cu legume şi salată verde
O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci...
Citeste toata reteta »
Salată cu somon
O reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan...
Citeste toata reteta »
Paste cu sos de carne si cimbru
O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă...
Citeste toata reteta »
Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat
O reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de...
Citeste toata reteta »
Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentă
O reteta de salata de fructe cu lamai, miere si menta din: pepene, capsune, piersici, nectarine, para, boabe de struguri, menta, suc de lamaie, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 4 ceşti cu pepene roşu, tăiat cuburi 2 ceşti cu căpşune tăiate felii 2 piersici mari, tăiate felii 2 nectarine mari, tăiate felii 1...
Citeste toata reteta »
Ciorba de pui à la grec
O reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri...
Citeste toata reteta »
Inghetata cu nuci, alune si mure
O reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta. Ingrediente: 30-40 samburi de nuca prajiti 10-20 alune nesarate, prajite 100 g branza dulce (de vaca) 150 ml smantana dulce, grasa putina coaja de lamaie rasa 10 linguri zahar 50...
Citeste toata reteta »
Iahnie de fasole cu carnati picanti
Intr-un vas larg, prajeste 250 g chorizo afumati, curatati de pielita. Adauga 1 ceapa tocata, 2 codite de telina tocate, 1 ardei gras taiat felii, 2 catei de usturoi, taiti felii. Fierbe pana cand se patrund. Stinge cu 150 ml vin rosu, o conserva de 400 g rosii in bulion, zdrobite, o conserva de...
Citeste toata reteta »
Sos bolognez cu salvie si rozmarin
Sos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2...
Citeste toata reteta »
Ciorbe delicioase
Ciorbe delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1...
Citeste toata reteta »
Rulouri cu carnati
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in 4 o foaie de aluat cumparat. Pastreaza la rece pana cand prepari umplutura. Amesteca 300 g carnati proaspeti cu 1 ceapa taiata, 1 lingura mustar cu boabe intregi si 1 lingura rosii deshidratate. Portioneaza in 4 si pune pe fiecare parte de aluat, apoi ruleaza. Unge marginile...
Citeste toata reteta »
Piept de porc picant cu nectarine
O reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia...
Citeste toata reteta »
Turta cu chimen
O reteta de turta cu chimen din: urda, telemea, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g urda proaspata 300 g telemea desarata 4 oua 1 lingura mustar 1 lingurita hrean 2 linguri seminte de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri faina sare piper Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Frigarui cu legume
O reteta de frigarui cu legume din: ceafa de porc, ardei gras, ceapa, cimbru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 1 lingurita cimbru uscat maruntit 50 ml ulei 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper...
Citeste toata reteta »
Sos quattro formaggi
O reteta de sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval de oaie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental 100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita) sare piper Mod de preparare: Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de...
Citeste toata reteta »
Retete pentru weekend #20
Retete pentru weekend Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii O reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei...
Citeste toata reteta »
Cotlete cu legume la gratar
O reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit...
Citeste toata reteta »
Pui la cuptor, in stil frantuzesc
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 4 buc. copane de pui sau ciocănele, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 500 g cartofi tăiaţi bucăţi, 1 bulb de fenicul tăiat sferturi, 2 linguri ulei de măsline, câteva frunze de oregano rupte, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 100 ml vin alb sec. Asezonează şi dă...
Citeste toata reteta »
Salata de vara cu telemea
O reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de busuioc, boabe de piper si sare. Ingrediente: 8 rosii 2 castraveti 2 cepe rosii 350 g telemea 50 g masline 4-5 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic sau zeama de...
Citeste toata reteta »
Fasole grasa cu piept de porc
O reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole, ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de porc 1 kg fasole grasa 100 ml ulei 100 ml vin alb sec 1 ceapa 1 lingura boia de ardei 1 lingurita...
Citeste toata reteta »
Pulpa de oaie
O reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de ardei dulce 50...
Citeste toata reteta »
Tartine la cuptor cu pui
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas rezistent, aşază 4 buc. piept de pui şi unge cu 6 linguri pastă de măsline verzi şi presară 100 g brânză sfărâmată. Adaugă 1 lămâie, tăiată sferturi, 75 ml vin alb sau vermut. Dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară câteva frunze de mentă,...
Citeste toata reteta »
Supă de salată verde cu iaurt
O reteta de supa de salata verde cu iaurt din: salata verde, ceapa, morcov, ulei, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g salata verde 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 400 ml iaurt 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Căliţi în ulei ceapa şi...
Citeste toata reteta »
Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verde
O reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7 pipere 1 lingura boia de ardei...
Citeste toata reteta »
Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
O reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 50 g prune două ouă 100 g...
Citeste toata reteta »
Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar
O reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc, vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 2 vinete 300 g ciuperci 500 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 lingura boia de ardei dulce...
Citeste toata reteta »
Tarta cu nectarine
O reteta de tarta cu nectarine din: nectarine, faina, margarina, zahar, gelatina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 8 nectarine 250 g faina 200 g margarina 300 g zahar 2 foi gelatina 2 pliculete zahar vanilat un varf cutit de sare Mod de preparare: Tăiaţi 4 nectarineîn jumătăţi de rondele, iar pe celelalte 4...
Citeste toata reteta »
Rizoto cu ciuperci si pui
Prăjeşte 1 ceapă tocată in 25 g unt, 5 min. Adaugă 300 g orez pentru rizoto şi stinge cu 125 ml vin roşu şi 900 ml supă de pui. Fierbe 15 min. Adaugă 200 g sos de ciuperci pentru rizoto amestecă pe foc 5 min. Amestecă 2 buc. piept de pui cu 2 linguri...
Citeste toata reteta »
Zamă de frecaţei
O reteta de zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper. Ingrediente: aluat: 4 oua 500 g faina 50-100 ml lapte 2 linguri untura sare zama: 1 ceapa 2 cartofi 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1...
Citeste toata reteta »
Retete pentru gratar: Aripioare picante
O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 50 ml ulei de samburi de strugure 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri...
Citeste toata reteta »
Punci de cafea si oua
O reteta de punci de cafea si oua din: lichior de cocos, fulgi de cocos, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar si cafea. Ingrediente: 4 linguri de lichior de cocos 3 linguri de fulgi de cocos 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 50 g zahar 3 cesti de cafea tare si fierbinte Mod de...
Citeste toata reteta »