Retete usoare:
Vitel cu dovleac
Vitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara Mod de preparare: Curatati carnea...
Citeste toata reteta »
Clatite cu spanac si telemea de capra
O reteta de clatite cu spanac si telemea de capra din: clatite, spanac, amestec de branza de vaci cu smantana, cascaval, ceapa, rosii, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 clatite 400 g spanac congelat 200 g amestec de branza de vaci cu smantana 100 g telemea de capra 250 g cascaval...
Citeste toata reteta »
Budinca de cacao cu sos de ciocolata
O reteta de budinca de cacao cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, lapte, unt, esenta de vanilie, miere, lapte si ciocolata neagra. Ingrediente: 50 g faina un plic cu praf de copt 2 linguri cacao 125 g zahar tos 2 oua mari 2 linguri lapte 125 g...
Citeste toata reteta »
Grand Marnier Cafe
Grand Marnier Cafe din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 10 g de zahar frisca lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezisent la fox mixam Grand Marnier-ul si cafeaua fierbinte, apoi condimentam dupa gust. Deasupra adaugam frisca semi-lichida.
Citeste toata reteta »
Tocăniţă catalană de peşte
Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peşte şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale. Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format de ingredientele...
Citeste toata reteta »
Rulada cu gem de zmeura
Rulada cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie, lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt. Ingrediente: unt, pentru uns 150g faina, plus extra pentru presarat 50g zahar tos 75g untura sucul de la 1⁄2 lamaie 75ml lapte semi-degresat 50g gem de zmeura 40g fulgi...
Citeste toata reteta »
Placinta cu pui si parmezan
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie, amestecand 2 minute, apoi pune sosul ramas, amestecand pe foc 3-4 minute. Taie marunt 2 piepti de pui, adauga-i la sos. Fierbe 200 g varza, tocata si 150 g mazare timp de 1 minute, scurge, amesteca cu puiul si pune intr-un vas termorezistent....
Citeste toata reteta »
Salata cu seminte de pin
O reteta savuroasa de Salata cu seminte de pin din: vanata, rucola, seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie apa si sare. Ingredinete: 1 vanata 200 g salata rucola 10 g seminte de pin 2 rosii pentru sos: 50 ml ulei 20 ml zeama de lamaie 3 linguri cu apa rece sare ...
Citeste toata reteta »
Supă picantă de linte
O reteta de supa picanta de linte din: linte rosie, ceapa rosie, ardei, morcov, usturoi, rosii, ulei, boia iute, sare si piper. Aceste boabe mici sunt dietetice şi au o valoare nutritivă ridicată. Mai mult, conţin amidon, ceea ce face ca mâncărurile cu linte să fie săţioase, dar şi multe fibre, de mare ajutor...
Citeste toata reteta »
Broccoli în stil indian cu iaurt picant
Broccoli în stil indian cu iaurt picant din: broccoli, sare de mare, piper, ulei de masline, seminte de chimion, seminte de fenicul, cardamom, iaurt, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: o căpăţână mare de broccoli, desfăcută în bucheţele sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 linguriţe de seminţe de...
Citeste toata reteta »
Pui cu sos cremos de tarhon
Pui cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul, vin alb, supa de pui, smantana si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei 6 bucati de piept de pui 8 felii de bacon 1 ceapa 1 bulb de fenicul 200 ml vin alb 500 ml supa concentrata de pui 4 linguri...
Citeste toata reteta »
Sendvis mediteraneean
Sendvis mediteraneean din: bagheta, vanata, branza feta, ardei capia, dovlecel, salata, rosii cherry, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 vanata 200 g branza feta 4 ardei capia 1 dovlecel 1 salata 300 g rosii cherry rozmarin sare Mod de preparare: Spală bine toate legumele, şterge-le cu un şervet sau lasă-l.e să se...
Citeste toata reteta »
Prajitura cu ciocolata si caju
O reteta delicioasa de Prajitura cu ciocolata si caju din: faina, nuci caju, lapte, zahar, ciocolata amauruie, bicarbonat, ulei, scortisoara, cacao si sare. Ingrediente: 500 g faina 100 g nuci caju 300 ml lapte 100 g zahar 200 g ciocolata maruie topita 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet 100...
Citeste toata reteta »
Evantai de vinete
Evantai de vinete din: vinete, rosii, cascaval, usturoi, busuioc, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 vinete 2 rosii 300 g cascaval 4 catei de usturoi busuioc patrunjel sare Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le în felii, pe lung, până la codiţă, însă fără s-o îndepărtezi. Aşază feliile de vânătă pe farfurie, ca un...
Citeste toata reteta »
Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră (video)
O reteta video despre cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră. De aici. Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Varza de bruxelles la cuptor
O reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza...
Citeste toata reteta »
Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă
Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 700 g ceapa 3 ardei iuti 6 catei de usturoi 3 linguri rase tarhon 75 ml vin alb sec 3 conserva (a cate...
Citeste toata reteta »
Placinta cu peste si porumb
O reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi, bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei, lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb. Ingrediente: 2 fire de praz, rondele 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi 6 felii de bacon, maruntite 400 g fileuri de...
Citeste toata reteta »
Cafe Andaluse
Cafe Andaluse din: lapte pasteurizar, praf de cacao, zahar, cafea sherry si ciocolata amara. pentru 2 cesti Ingrediente: 1/2 lapte pasteurizat 1 lingurita de praf de cacao 2 linguri de zahar 1/4 l cafea tare si fierbinte 4 cl sherry sec putina ciocolata amara razuita Mod de preparare: Fierbem laptele pasteurizat cu praful...
Citeste toata reteta »
Vitel cu dovleac si fasole verde
O reteta de Vitel cu dovleac si fasole verde din: piept de vitel, unt, fasole verde, dovleac, ceapa, faina, suc de rosii, supa de vita, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole verde 300 g dovleac 3 cepe 1 lingura faina 4 linguri suc de...
Citeste toata reteta »
Friptura de pasare cu afine si mere
O reteta delicioasa de friptura cu:carne de pasare, foi de dafin, slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă cimbru sare piper...
Citeste toata reteta »
Viţel cu ciuperci şi legume
O reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral. In...
Citeste toata reteta »
Tocanita cu carne de vitel
O reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi, patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete decojite 1 lingură bulion...
Citeste toata reteta »
Ciorba de sfecla rosie si mere
Ciorba de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de preparare: Curatati...
Citeste toata reteta »
Supa crema de ciuperci cu crutoane
Supa crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa în unt topit. Când devine translucidă, adaugă...
Citeste toata reteta »
Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars
O reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina, budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci vanilie Mod de preparare: Intr-o...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Ardei iuti murati
O reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de...
Citeste toata reteta »
Legume cu ouă
O reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa, morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii (decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa...
Citeste toata reteta »
Ardei copţi cu sos de smântână
O reteta delicioasa de ardei cu: smantana, lapte, ou, amidon, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 4 ardei mari 1 cutie cu smântână de 500 ml 1 pahar cu lapte 1 ou 1 linguriţă amidon sare piper mărar verde Mod de preparare: Coci ardeii la foc iute, îi presari cu sare şi îi acoperi cu...
Citeste toata reteta »
Porc cu ardei in sos de bere
Porc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa...
Citeste toata reteta »
Vinaigrette rosu
Vinaigrette rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel, oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper. Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii deshidratate, taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g oregano 60 ml ulei de masline 15 ml otet balsamic...
Citeste toata reteta »
Retete tv Paprika #1
TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete...
Citeste toata reteta »
Minipizza floare
Minipizza floare din: branza dulce, rosii cherry, oua, smantana, patrunjel, faina, lapte, ou, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza dulce 300 g rosii cherry 2 oua 2 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel pentru blat: 125 g branza dulce 250 g faina 4 linguri cu lapte 1 ou 1...
Citeste toata reteta »
Boquerones fritos
Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa...
Citeste toata reteta »
Supa crema de praz cu creveti
Supa crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel, telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de...
Citeste toata reteta »
Piept de porc cu radacinoase la cuptor
O reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este...
Citeste toata reteta »
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt convins că şi dvs. faceţi la...
Citeste toata reteta »
Gulii umplute cu soia
Gulii umplute cu soia din: gulii, granule de soia, orez, ceapa, ulei, suc de rosii, pasta de tomate, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 12 gulii de tomana 250 g granule de soia 80 g orez 1 ceapa mare 50 ml ulei 50 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1...
Citeste toata reteta »
Placinta cu varza si carne
O reteta de placinta cu varza si carne din: foi de placinta, varza, carne tocata de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, suc de rosii, cimbru, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1 varza 600 g carne tocata de porc 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate...
Citeste toata reteta »
Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc
O reteta de Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc din: vin, ceapa rosie, frunze de patrunjel, tahon, foaie de dafin, boabe de piper negru, broccoli, unt, sare de mare si piper negru. Este un sos franţuzesc surprinzător de delicat, care se potriveşte cu orice fel de legume verzi, precum sparanghelul, broccoli sau...
Citeste toata reteta »
Cum se prepara omleta cu spanac (video)
O reteta video despre cum se prepara omleta cu spanac, un preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Se poate servi cu parmezan ras si este perfect pentru un mic dejun in familie. Ingrediente: 100 g spinach 3 eggs 10 g butter 3 eggs 1/2 tsp ground nutmeg drizzle of vegetable...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
O reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita patrunjel uscat Mod de...
Citeste toata reteta »
Ciorba de varza cu costita
Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume...
Citeste toata reteta »
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie, usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa, patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul delicios. Ingrediente: o ceapă roşie, curăţată şi tăiată...
Citeste toata reteta »
Crema de dovleac cu smantana
Crema de dovleac cu smantana din: dovleac, ulei, smantana, ceapa, seminte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 kg cubulete de dovleac 4 linguri ulei (preferabil de dovleac) 100 ml smantana 1 ceapa rasa cat mai fin 50 g seminte decojite de dovleac sare piper nucsoara Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l...
Citeste toata reteta »
Rulada impanata cu salata de rosii
O reteta de Rulada impanata cu salata de rosii din: pulpa de vita, ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 bucata ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 catei de usturoi 1 cana cu vin 1 lingura cu mustar sare piper salata de rosii Mod de preparare: Spală...
Citeste toata reteta »
Supa de toamna
Supa de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 gaina 1 cepe 1 gulie de toamna 1 telina 2 morcovi 3-4 cartofi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 3 rosii decojite 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina) sare piper...
Citeste toata reteta »
Salată de năut cu peşte
O reteta de salata de naut cu peste din: file de peste, naut, bame, rosii cherry, fasole verde, masline, ulei de masline, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 300 g file de peste 200 g naut 100 g bame 4 rosii cherry 100 g fasole verde 100 g masline 4 linguri cu ulei de masline...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure
O reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75g zahar...
Citeste toata reteta »
Legume cu sos olandez
Legume cu sos olandez din: ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, unt si sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguta de cimbrisor 75 g unt pentru sos: 100 g iaurt mai gras 50 g mustar 50 g faina 30 g zahar 20 ml otet 75...
Citeste toata reteta »
Chec cu ghimbir
O reteta de Chec cu ghimbir din: oua, faina, lapte, unt, zahar, ghimbir, fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 2 oua 2 cani de faina 1 cana cu lapte 100 g unt 1 cana cu zahar 2 lingurite cu ghimbir proaspat ras 50 g fulgi de ciocolata 1 lingura cu...
Citeste toata reteta »
Conopida in foitaj
O reteta de Conopida in foitaj din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intindeti aluatul si decupati, cu o forma rotunda cu diametrul de circa 8-10 cm, 12 discuri de aluat. Puneti-le in...
Citeste toata reteta »
Plăcintă cu mere şi prune
O reteta delicioasa de placinta cu:lapte, unt, faina, zahar, zahra vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise, migdale. Ingrediente: 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 375 g făină de grâu 1 plic Garant pentru aluaturi 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 vârf cuţit cu sare 1 ou...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Ghiveci de legume
Ghiveci de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 500 g rosii 3 cepe 5 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Curata vinetele de coaja si taie-le in cubuleţe. Procedează la fel cu dovleceii. Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei încins până...
Citeste toata reteta »
Salata de pepene cu menta
O reteta delicioasa de salata cu:pepene rosu, pepene galben, frunze de menta, zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2-3 ceşti de ceai verde 10-15 frunze de mentă 2-3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Cureţi pepenii de coajă, îi tai în cubuleţe potrivite şi adaugi zahărul. Prepari...
Citeste toata reteta »
Retete culinare: Tarta cu fructe
O reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahra, faina, praf de copt, prune, lapte, crema de vanilie. Ingrediente: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 linguriţă rasă de praf de copt 500 g prune 125 g unt 200 ml lapte 1 pachet cremă de vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele...
Citeste toata reteta »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
O reteta de Supa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1 lingura cu zahar 2 linguri cu unt 40 g faina 200 ml smantana 150 ml cu vin nucsoara sare piper Mod de preparare: Pune la fiert un litru...
Citeste toata reteta »
Vin tonic cu mirodenii
Vin tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide, cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbrisor Mod de preparare: Pune in sticla de vin ghimbirul,...
Citeste toata reteta »
Tarta cu spanac si branza de capra
O reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu ghimbir proaspat ras 50 g...
Citeste toata reteta »
Piept de pui cu păstârnac
Piept de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul de...
Citeste toata reteta »
Peste cu masline
O reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre 1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă...
Citeste toata reteta »
Placinta cu burta
Placinta cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata, paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1,5 kg burta de vaca fiarta 0 fire de ceapa verde 4 linguri de verdeata tocata 2 felii de paine inmuiate in...
Citeste toata reteta »
Pasta de avocado cu file de somon afumat
Pasta de avocado cu file de somon afumat din: avocado, iaurt, lamaie, ou, ceapa, usturoi, ulei de masline, file de somon afumat, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lamaie 1 ou fiert 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 100 g file...
Citeste toata reteta »
Mâncare de soia cu sfeclă roşie
O reteta de Mâncare de soia cu sfeclă roşie din: soia, sfecla rosie murata, ceapa, boabe de mustar, seminte de coriandru, chimen, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia cubulete 500 g sfecla rosie murata 2 cepe mari 1 lingura boabe de mustar 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurita chimen 50...
Citeste toata reteta »
Plăcintă cu morcov şi dovlecei
Plăcintă cu morcov şi dovlecei din: oua, dovlecei, morcovi, ceapa, cascaval, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 dovlecei 2 morcovi 1 ceapa 100 g cascaval 5 linguri cu faina 4 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Amestecă ouăle cu uleiul şi făina. Pune dovleceii, morcovii şi ceapa, toate...
Citeste toata reteta »
Aripioare de pui cu sos de telina
Aripioare de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa, usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir, faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 300 ml bere 50 ml ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri otet de vin...
Citeste toata reteta »
Păstrăv la grătar cu lămâie
O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să...
Citeste toata reteta »
Salată de morcov marinat
O reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar, coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 ml ulei 3 linguri zahar 1 lingurita coriandru macinat 5 catei de usturoi 5 linguri otet din vin 1,5 lingurita sare 1 lingurita piper macinat Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan din: dovleac, pesmet, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei iute, parmeza, ulei de masline extravirgin si otet balsamic. Ingrediente: un dovleac lunguieţ mare o mână mare de pesmet ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de...
Citeste toata reteta »
Retete savuroase: Calamar umplut
Calamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală calamarii şi tamponează-i...
Citeste toata reteta »
Vinete cu chimion
Vinetele conţin foarte multă apă, potasiu, magneziu, calciu, vitami¬nele A şi C. Fiind foarte sărace în calorii (doar 10 calorii la 100g) vine¬tele sunt recomandate în curele de slăbire. Vinetele conţin multe fibre alimentare care grăbesc digestia şi ajută la detoxifierea organismului. Această legumă are şi rol calmant, inducând cu uşurinţă starea de relaxare...
Citeste toata reteta »
Muşchi cu prune
Muşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi...
Citeste toata reteta »
Ciorbă de crap cu orez
Ciorbă de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper Mod de preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si...
Citeste toata reteta »
Choc Grand Marnier
Choc Grand Marnier din: grand mariner, ciocolata fierbinte si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de ciocolata fierbinte frisca lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la foc incalzim Grand Marnier-ul, apoi completam cu ciocolata calda proaspata, si peste bautura adaugam frisca lichida batuta fin.
Citeste toata reteta »
Perisoare din cartofi la cuptor
O reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval, ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 oua 100 g cascaval 4 linguri ulei 1 legatura verdeata 1 cana suc de rosii 1 lingura faina sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă....
Citeste toata reteta »
Despre dovleac
Dovleacul este originar din America, dar în prezent se cultivă pretutindeni în lume. Peste tot devine tot mai popular, iar la supermarketuri şi în pieţe se găsesc diferite sortimente. Planta începe să crească vara, răspândindu-şi ramurile lungi pe pământ. Toamna, fructele sunt mari, dense, dulci şi delicioase. Dovleacul este extraordinar pe post de garnitură...
Citeste toata reteta »
Fulgi de palamida
Un ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil. Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului ponzu, servit împreună cu sashimi, pentru dashi, zeama din care se...
Citeste toata reteta »
Sufleu aromat cu prune
Sufleu aromat cu prune din: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 400 g prune 5 oua 70 g faina 60 g unt 1 lamaie 100 ml lapte 3 linguri cu zahar sare Mod de preparare: Pune pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe...
Citeste toata reteta »
Supa de ceapa cu orez
Supa de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de chimen, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 1 radacina patrunjel 2 morcovi 1 lingura seminte de chimen 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert,...
Citeste toata reteta »
Legume pane
O reteta de legume pane din: broccoli, conopida, vanata, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, oua, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 buchetele de broccoli 4 buchetele de conopida 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei gras 200 g fasole verde 1 legatura de patrunjel 3 oua 150 g faina ulei sare Mod de...
Citeste toata reteta »
File de pastrav cu sos de smantana
O reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Presăraţi...
Citeste toata reteta »
Desert de toamna cu mere prajite
Desert de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2 mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1 lingurita ulei +...
Citeste toata reteta »
Friptura de vita cu morcovi
O reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi din: carne de vita, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru. Ingrediente: 1Kg. carne de vita 1 masura faina alba sare si piper negru proaspat macinat 2 liguri ulei de masline 2...
Citeste toata reteta »
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
O reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2 lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si sampanie. Dati la rece si serviti.
Citeste toata reteta »
Brandade de morue
Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se înmoaie...
Citeste toata reteta »
Retete gustoase: Vărzări
Vărzări din: faina, varza murata, lapte, oua, unt, drojdie, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 1 varza murata 300 ml lapte 3-4 oua 50 ml unt topit 50 g drojdie 100 ml ulei zahar sare piper Mod de preparare: Taie varza cât mai fin, stoarce-o bine şi pune-o la călit...
Citeste toata reteta »
Cod în sos de roşii
O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le...
Citeste toata reteta »
Mere în aluat cu ciocolată
O reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată din: galbenusuri, zahar pisat, albusuri, nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere, scortisoara, zahar tos si zahar praf. Ingrediente: 8 galbenusuri 150 g zahar pisat 1 lingurita zahar vanilat 5 albusuri 50 g nuci macinate 1 lingura pesmet 150 g ciocolata de menaj unt pentru...
Citeste toata reteta »
Rulada din piept de pui
Rulada din piept de pui din: piept de pui, cascaval, bacon, ardei gras, mustar, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g cascaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu mustar 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod de preparare: Taie din...
Citeste toata reteta »
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon, praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben. Ingrediente: blat: 5 albusuri 200 g zahar 50 g nuci macinate 2 linguri amidon 2 lingurite praf de copt ornare: 500 ml frisca 150 g miez de nuca fiert in 200...
Citeste toata reteta »
Pierogi (colţunaşi) cu varză
O reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa, varza, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 230 g smantana 350 g faina 75 g unt 1 plic praf de copt pentru umplutua: 2 linguri cu unt 1 ceapa 1 varza mica sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt...
Citeste toata reteta »
Saramură
O reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile...
Citeste toata reteta »
Rulada din vita
O reteta de rulada vin vita: bere, carne de vita, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vita 1 borcan cu castraveti murati 300 g sunculita taraneasca 2 linguri cu pasta de tomate boabe de mustar sare Mod de preparare:...
Citeste toata reteta »
Prajitura din paine si prune
O reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide, scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai mare taiata in cubulete 1 kg prune 100 g stafide 1 lingura scortisoara coaja de la 1 lamaie 250 g zahar 200 ml smantana 3 linguri ulei...
Citeste toata reteta »
Scampi cu pesmet
Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte,...
Citeste toata reteta »
Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline (video)
O reteta video despre cum se prepara bruchete cu salsa de masline. De aici. Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline
Citeste toata reteta »
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper...
Citeste toata reteta »
Cocktail Banana Cup
O reteta simpla de Cocktail Banana Cup din: zahar brun, cafea, lichior de banane si lichior de cafea. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 2 cl lichior de banane 2 cl lichior de cafea Mod de preparare: Punem zaharul brun intr-o cana mare, apoi umplem pana la...
Citeste toata reteta »
Pregătirea bulionului de roşii
Alegeţi roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs. Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de...
Citeste toata reteta »
Somon în aluat
O reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac, unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1 lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile, îndepărtează pielea, sărează-...
Citeste toata reteta »