Retete culinare gustoase:
Carne de miel cu naut
Un consum moderat de bere aduce un beneficiu pentru mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi
Flan cu fructe
Peste la tigaie cu lamaie
Supa cu carne de vita, fasole pastai si cartofi
Reteta zilei: Ruladă cu spanac, sunca si branza
CHIMAY- bere belgiana
Ciorbă cu fasole şi gutui
Cocktail-uri cu bere
Ce se intampla cand asociem vinul cu medicamentele?
Tarte cu struguri si gem de caise
Reteta zilei: Prajiturele delicioase cu ciocolata neagra
Paste cu midii si rosii uscate
Băscuţe cu carne şi telemea
Turtă de arpacaş cu legume
Gnocchi cu migdale
Lipie cu branza si omleta
Retete delicioase cu gutui
Retete culinare cu pere
Rosii umplute cu telemea si ceapa
Reteta zilei: Hamburgheri de porc cu salata de varza
Vinete cu carne de vită
Baclava din fidea cu fistic
Efectul cancerigen al vinului
Baclava cu nuci maruntite
Tocana marocana cu piept de pui
Orez cu ardei copti
Reteta zilei: Paste cu bacon si mazare
Piept de pui umplut cu branza feta si ruccola
Terina cu crema de ciuperci
Prajitura cu faina coapta
Bors moldovenesc cu cartofi si castraveciori
Bors
moldovenesc cu cartofi si castraveciori din: lapte batut, bors,
cartofi, oua, castraveciori, marar, sare. Ingrediente: 1 litru lapte
batut 1/2 litru de
Macrou
picant in folie la cuptor din: medalioane de macrou, rosii, ulei de
masline, usturoi, plante aromatice, patrunjel, ardei iute, sare, piper.
Ingrediente: 4 medalioane de macrou 4 rosii mari…
Chec sărat cu dovlecei şi telemea
Rahat cu fistic si migdale
Tocana de porc cu legume si cimbru
Piept de pui cu legume, alune si ghimbir
Reteta zilei: Salata de noodles cu legume si susan
Tarta cu dovlecei, vinete si branza
Covrigi de casa cu dovleac
Tocana de vita
Strudel cu pere, nuci si stafide
Ruladă cu spanac, sunca si branza
Reteta zilei: Prajiturele cu dovleac
Tocanita de fasole si carne
Piure cu rinichi şi sos
Tarta crocanta cu pere
Placinta cu branza si ceapa
Gnocchi cu morcovi si cartofi in sos
Tarta cu nuci, pere si miere
Friptura in crusta de parmezan
Mascarpone cu ananas
Friptură de pui aromată, cu vin şi usturoi
Ciorbă cu carne de miel
Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos
Salata de somon cu sfecla rosie
Carne de vita cu linte
Rahat cu fulgi de cocos
Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata
Marinată din legume
Nuga cu migdale si fistic
Reteta zilei: Pui cu ciuperci si bacon
Nuga cu cafea
Budincă de dovlecei cu branză de vaci
Nuga cu alune de padure
Nuga
cu alune de padure din: miere, albusuri, alune de padure, zahar, apa.
Ingrediente: 500 g miere 8 albusuri 750 g alune de padure 500 g cuburi
de
O
reteta delicioasa de orez cu: dovlecei, morcovi, rosii, ardei gras,
ceapa, patrunjel verde, piper, ulei de porumb, sare. Ingrediente: 1
dovlecel 2 morcovi 5-6 roşii 3 ardei graşi…
Desert cu fistic, nuci si susan
Rulada cu ciuperci si cascaval
Cartofi cu sunca la cuptor
Halva de nuci
Reteta zilei: Humus cu usturoi
Salata de vinete cu piept de pui
Halva cu fructe uscate
Tocana de legume cu carnati picanti
Halva de amidon
Pulpe de pui cu caşcaval si orez
Reteta zilei: Placinta delicioasa cu mere si scortisoara
Slabesti 3 kilograme in 7 zile (suc de telina)
Incepe dieta de toamna
Vinul ca medicament in evul mediu
Reteta zilei: Briose cu dovleac, topping de nuci si glazura de sirop de artar
Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute
File de cod picant
Conopida gratinata cu bacon
Blinii cu ouă si salată de varză
Halva de morcovi
Supă de dovleac cu ghimbir
Desert cu fistic si migdale
Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume
Supă cu somon si spaghete
Ruladă umplută cu cremă de castane
Reteta zilei: Piept de pui prajit cu garnitura de cartofi gratinati
Andive cu spanac şi sos
Pui cu sos de struguri
Supa de pui cu legume si clatite
Pui cu dovleac si ciuperci
Dovleac în caramel
Vinul ca medicament in perioada Renasterii si in secolul Luminilor
ÎN
RENASTERE Principiile hipocratice, ca si cele ale lui Galenus, ramân
multa vreme de referinta, întrucât lucrarile unor cercetatori ca Harvey
si
Galusti
cu carne de porc si creveti din: creveti, carne de porc, rucola,
castane de apa, praz, sos de stridii, ulei de susan, usturoi, sos de
soia, piper alb, sare,…
Miel cu legume, cimbru si scortisoara
Mere umplute cu varză si sfeclă roşie
Halva clasica
Salată de andive cu caşcaval
Ciorba de sfecla rosie cu mere
Brioşe cu cremă şi fructe
Galuste cu cascaval in sos
Crema de castane preparata in casa
Reteta zilei: Mancarica de pui cu dovleac si rozmarin
Tocanita de cartofi cu morcov si carne de porc
Prajiturele cu ciocolata neagra
Tarta cu legume si orez
Desert cu coaja de lamaie si scortisoara
Tocanita aromata cu carne de vitel
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de vanilie
Tarte cu mozzarella si somon
Paste cu legume şi sos
Ruladă de porc cu sos
Supa-crema de orez cu verdeata
Vinul este un medicament inca din Antichitate
Pui cu fructe
Friptura delcioasa de vita
Rata umpluta cu ceapa si costita
Sărmăluţe cu carne de curcan
Piept de curcan cu sos de gogoşari
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de parmezan cu ou
Omleta cu ardei gras si file de cod
Chec sarat cu ardei capia si ton
Mic dejun cu fructe de pădure
Pui cu masline si sos de lamaie
Linte cu usturoi, telina si patrunjel
Budinca cu miere si nuci
Budinca
cu miere si nuci din: lapte, zahar, faina de orez, unt, apa de
trandafiri, miere, nuci. Ingrediente: 2 pahare lapte 3 linguri zahar 2
linguri