Retete pentru Masa de Paste:
Ce să mănânci înainte și după sală
Dacă mergi la fitness cu regularitate, însă nu dai prea mare importanță alimentației, faci o greșeală. Specialiștii susțin că putem obține mai multă masă musculară, forță și rezistență dacă ne alimentăm corespunzător. Bărbații, mai mult decât femeile, tind să nu dea prea mare importanță nutriției, pentru simplul fapt că li se pare complicat să o […]
How to make Cauliflower Cheese and Bacon (VIDEO)
Cauliflower Cheese and Bacon: How to make Cauliflower Cheese and Bacon: Pofta buna!
How to make Lemon and Raspberry Cake (VIDEO)
Lemon and Raspberry Cake: How to make Lemon and Raspberry Cake: Pofta buna!
How to make Mini Strawberry Pavlovas (VIDEO)
Mini Strawberry Pavlovas: How to make Mini Strawberry Pavlovas: Pofta buna!
How to make Spicy Sausage Rolls (VIDEO)
Spicy Sausage Rolls: How to make Spicy Sausage Rolls: Pofta buna!
How to make Cheesy Chicken Pasta Bake (VIDEO)
Cheesy Chicken Pasta Bake: How to make Cheesy Chicken Pasta Bake: Pofta buna!
Reteta zilei: Pui la cuptor cu coriandru
Pui la cuptor cu coriandru din: ulei de masline, usturoi, chimen, sare, piper, lamaie verde, coriandru, pulpe de pui. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 catei de usturoi, tocat ½ linguriță de chimen ½ linguriță sare piper 2 lămâi verzi ½ legatura coriandru 6 pulpe de pui Mod de preparare: Combinati uleiul de măsline, […]
Stufat cu ficat de vitel
Stufat cu ficat de vitel din: ficat de vitel, ceapa, sare, piper, unt, faina, vin, dafin, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ficat de vitel (500 g) 4-5 cepe sare piper 50 g unt î 1 lingură făină 1 pahar cu vin alb 1 foaie de dafin pătrunjel verde smântână Mod de preparare: Topeşti untul şi […]
Sarbusca (varianta)
Sarbusca din: zer, cas, smantana, ceapa, morcov, cartofi noi, verdeata. Ingrediente: 3-4 l zer de la caşul proaspăt o mână bună de caş dulce 1 cană smântână 1 ceapă 1 morcov 1 kg cartofi noi verdeaţă multă (lobodă, pătrunjel, mărar, leuştean) Mod de preparare: Morcovul şi ceapa le toci mărunt, le pui la călit în […]
Cartofi umpluti cu carne de pui si usturoi
Cartofi umpluti din: cartofi, pulpe de pui, esmet, oua, usturoi, condimente, ceapa, sare, piper, ulei, verdeata. Poate te intereseaza si: cartofi umpluti cartofi umpluti cu legume cartofi umpluti cu carne de vita Ingrediente: 10 cartofi potriviţi 400 g pulpe de pui 100 g pesmet 1 ou 2 căţei de usturoi 1/2 plic condimente […]
Prajiturica cu crema de lamaie
Prajiturica cu crema de lamaie din: oua, zahar, faina, amoniac, margarina, zahar, cacao, praf de copt, unt, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 12 linguri de zahăr 12 linguri făină amoniac Pentru foi: 400 g făină 150 g margarină 150 g zahăr 1 ou 1 lingură cacao 1 praf de copt sau amoniac, Pentru cremă: […]
Crema de zahar ars cu sampanie
Crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie. Ingrediente: 1 lapte 6 ouă 12 linguri zahăr 4 plicuri zahăr vanilat 1 lingură făină 1 ceaşcă şampanie Mod de preparare: Pui ouăle, 5 linguri zahăr, zahărul vanilat şi făina într-un castron şi amesteci cu grijă, să nu facă spumă. Torni încet […]
Supa crema de legume cu parmezan
Supa crema de legume cu parmezan din: cartofi, morcov, ceapa, telina, ardei, usturoi, rosii, unt, ulei, sare, piper, vegeta, smantana, parmezan. Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă roşie 100 g ţelină 1 ardei verde gras 2 căţei de usturoi 100 g roşii decojite 50 g unt 5o ml ulei sare piper 2 cubuleţe vegeta […]
Ciorba de telina
Ciorba de telina din: carne afumata, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, galbenus, smantana, ulei, faina, sare, cimbrisor, ardei, otet. Ingrediente: 300 g carne afumată 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 gălbenuş 200 ml smântână 2-3 linguri ulei 1 lingură făină cimbrişor sare ardei iute oţet sau zeamă de lămâie Mod de […]
Reteta desert cu smochine
Reteta desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa, sare, smochine, nuci. Ingrediente: 1 gălbenuş si susan Pentru aluat: 175 g faina 50 g zahăr 120 g unt rece 30-60 ml apă rece sare Pentru cremă: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahăr Mod de preparare: Amesteci făina […]
Retete cu Crap
Retete cu Crap: Crap cu sos cherry Crap cu sos cherry din: crap, rosii, otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, rozmarin, boia. Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 500 g roşii cherry 4 linguri cu oţet linguri cu ulei 200 ml apă 5 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 2-3 foi de dafin […]
Budinca de vinete cu ceapa
Budinca de vinete cu ceapa din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, faina, usturoi, verdeata. Ingrediente: 3-4 vinete 3 cepe 5 ardei graşi 6-8 roşii un pahar cu ulei 1 lingură cu făină 8-10 căţei de usturoi verdeaţă Mod de preparare: Speli vinetele, le ştergi şi le tai în felii groase de 1 cm, […]
Reteta zilei: Aperitive cu somon afumat si caviar
Aperitive cu somon afumat si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, piper, somon afumat, smantana, caviar, marar. Ingrediente: 6 cartofi, feliati 1 lingura ulei de masline sare de mare și piper 240gr somon afumat, felii subtiri 1/2 cana smantana 50 gr caviar marar, pentru ornat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la […]
“Miere” de galbenele
“Miere” de galbenele din: galbenele, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 mâini de gălbenele 1 l apă 1 kg zahăr 1/2 lămâie Mod de preparare: Pregăteşti blatul aşa: Florile de gălbenele le pui într-un litru de apă şi le dai în 2-3 clocote. Acoperi vasul cu un capac, îl iei de pe foc şi îl […]
Pate de pui
Pate de pui din: ficat de pui, slanina, ceapa, ciuperci, sare, piper, cimbru, usturoi. Ingrediente: 500 g ficat de pui 150 g slănină 2 cepe 200 g ciuperci sare piper boabe cimbru dafin apă 2 căţei de usturoi Mod de preparare: Tai mărunt slănina, cureţi cepele şi le tai felii subţiri, după care le […]
Cartofi la tava cu carne de ied
Cartofi la tava cu carne de ied din: cartofi albi, unt, usturoi, sare, piper, oregano, carne de miel, sau de ied, condiment vegetal. Ingrediente: 1,5 kg cartofi albi 60 g unt 2 căţei de usturoi sare piper oregano 1,5 kg carne de miel sau de ied condiment vegetal Mod de preparare: Cureţi cartofii de […]
Tarta cu crema de smantana
Tarta cu crema de smantana din: faina, smantana, unt, praf de copt, ou, zahar, mere, zeama de lamaie. Ingrediente: 400 g făină + 2 linguri făină 300 ml smântână 150 g unt 1/2 linguriţă praf de copt 1 ou 100 g zahăr 6 mere 2 pliculeţe zahăr vanilat zeamă de lămâie Mod de preparare: […]
Retete pentru ingrijirea parului
Tinctura de ardei iute Utilizare / administrare: 1/2 lingurita de tinctura diluata in 100ml apa, de 3-4 ori/zi. Indicatii Intern: antiseptic foarte bun pentru zona gatului si a cailor respiratorii superioare, antitusiv puternic si cu efect foarte rapid, carminativ bun, stimulent al secretiilor gastrice. Se recomanda intern in: guturai, gripa in faza incipienta, dureri de […]
Cod cu rosii si paste
Cod cu rosii si paste din: file de cod, rosii, taitei, usturoi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 800 g file de cod 6 rosii 500 g tăiţei 1-2 căţei de usturoi 100 g măsline 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare piper 1 lamâie Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu […]
Reteta zilei: Burta de porc cu aroma de usturoi
Burta de porc cu aroma de usturoi din: burta de porc, usturoi, vin alb, lapte, sare de mare, seminte de fenicul, condimente. Ingrediente: 300gr burta de porc 1 capatana usturoi 120ml vin alb ½ ceașcă lapte sare de mare semințe de fenicul condimente Mod de preparare: Inveliti burta de porc in prosoape de harti si […]
Tarta cu prune uscate si caramel
Tarta cu prune uscate si caramel din: faina, unt, oua, zahar, lapte, prune, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 75 g făină (până la 100 g, pentru a putea lucra aluatul) 60 g unt 1 gălbenuş 30 g zahăr pudră 1 lingură lapte Pentru umplutură: 250 g prune uscate 20 g zahăr pudră Pentru cremă: 300 ml […]
Ciuperci cu ficatei (varianta)
Ciuperci cu ficatei din: ciuperci, ceapa, morcov, ulei, marar, patrunjel, sare, rosii decojite, ficat de pasare, ardei, cartofi. Ingrediente: 200 g ciuperci albe 1 ceapă 1 morcov ulei mărar pătrunjel sare 1 cutie roşii decojite sau bulion 4 bucăţi ficat de pasăre 1 ardei gras roşu cartofi pentru piure Mod de preparare: Cureţi ciupercile […]
Cum se prepara Paste cu branzeturi la cuptor (VIDEO)
Paste cu branzeturi la cuptor: Cum se prepara Paste cu branzeturi la cuptor: Pofta buna!
Chec cu ciocolata si vanilie
Chec cu ciocolata si vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar, cacao, faina, praf de copt, sare, rom, ulei, praf de copt, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru blatul de ciocolată: 5 ouă 100 g unt 100 g ciocolată amăruie (o tabletă) 100 g zahăr 2 linguri cacao neagră 200 g făină 1 linguriţă praf de copt […]
File de crap cu sfecla rosie (varianta)
File de crap cu sfecla rosie din: file de crap, sfecla rosie, ceapa, salata, ulei de masline, otet, sare, piper. Poate te intereseaza si: File de crap cu rosii Cum se prepara File de crap in sos rosu (VIDEO) File de crap cu rozmarin si busuioc Ingrediente: 600 g file de crap 250 g […]
Retete cu Carne de Miel
Retete cu Carne de Miel: Miel cu smochine Miel cu smochine din: carne de miel, smochine, rozmarin, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 700 g carne macră de miel 10-15 smochine proaspete crenguţe de rozmarin Pentru sosul de macerat: 5 linguri ulei de măsline 3 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi […]
Cozonac din legume
Cozonac din legume din: cartofi, morcovi, mazare, fasole, spanac, margarina, faina, lapte de soia, cascaval de soia, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole verde 500 g spanac 100 g margarină 100 g făină 400 ml lapte de soia 200 g caşcaval de soia sare piper […]
Chec vegetarian
Chec vegetarian din: fulgi de ovaz, telemea, lapte, oua, praf de copt, alune, morcovi, susan, patrunjel, ceapa verde, boia, bulion. Ingrediente: 120 g fulgi de ovăz 150 g brânză telemea 400 ml lapte dulce 2 ouă 1 pachet praf de copt lingură alune măcinate morcovi lingură susan linguri pătrunjel verde 6 fire de ceapă verde […]
Retete Crap (2016)
Retete Crap: Cod în sos de roşii O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel (crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu ulei patrunjel uscat sare piper Mod de […]
Reteta zilei: Cartofi dulci cu chili
Cartofi dulci cu chili din: cartofi dulci, praf de chili, ulei de masline, sare. Ingrediente: 2 cartofi dulci 1 lingura praf de chili 2 linguri ulei de măsline ¼ linguriță de sare verdeata, pntru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati folie de aluminiu. Se spală și se curata cartofii […]
Ciuperci cu praz la cuptor
Ciuperci cu praz la cuptor din: ciuperci, sunca, praz, unt, cascaval, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 20 de ciuperci champignon (1 kg) potrivite ca mărime 100 g şuncă 50 g praz 50 g unt 50 g caşcaval 2 linguri ulei de măsline sare piper oregano Mod de preparare: Speli ciupercile şi le […]
Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez
Musaca de dovlecei cu carne de vita si orez din: carne de vita, dovlecei, rosii, oua, orez, ceapa verde, ulei, patrunjel, iaurt, cimbru, sare, condiment vegetal. Ingrediente: 300 g carne de vită 500 g dovlecei 300 g roşii 2 albuşuri 50 g orez 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei pătrunjel 3 linguri iaurt degresat […]
Salata verde cu masline
Salata verde cu masline din:salata, oua, ceapa verde, rosie, masline, ulei, lamaie, seminte de in. Ingrediente: 1 salată 1 ou 1 ceapă verde 1 roşie câteva măsline puţin ulei de măsline zeamă de lămâie 1 linguriţă seminţe de in Mod de preparare: Speli salata şi o tai fâşii late de 1 cm, adaugi oul fiert […]
Cum se prepara Somon cu sos de sampanie si suc de portocale (VIDEO)
Somon cu sos de sampanie si suc de portocale: Cum se prepara Somon cu sos de sampanie si suc de portocale: Pofta buna!
Chiftelute de vita dietetice
Chiftelute de vita dietetice din: carne de vita, cartofi, ceapa, oua, ulei, faina, patrunjel, piper. Ingrediente: 150 g carne tocată de vită 400 g cartofi 2 cepe 1 ou 3 linguri ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pătrunjel sau mărar tocat piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o toci mărunt, apoi o înăbuşi […]
How to make Fish and Potato Salad (VIDEO)
Fish and Potato Salad: How to make Fish and Potato Salad: Pofta buna!
How to make Classic Chocolate Fondant (VIDEO)
Classic Chocolate Fondant: How to make Classic Chocolate Fondant: Pofta buna!
How to make Chocolate Coffee Biscuit Cake (VIDEO)
Chocolate Coffee Biscuit Cake: How to make Chocolate Coffee Biscuit Cake: Pofta buna!
How to make Focaccia with Tomato, Feta and Basil (VIDEO)
Focaccia with Tomato, Feta and Basil: How to make Focaccia with Tomato, Feta and Basil: Pofta buna!
Reteta mancare de cartofi
Reteta mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ulei, bulion, boia, marar, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 4 linguri de ulei 3 linguri de bulion (2 roşii) boia de ardei mărar sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie bucăţi. Ceapa tăiată solzişori se căleşte în ulei, se adaugă boiaua […]
Reteta zilei: Supa de linte rosie
Supa de linte rosie din: ulei, garam masala, morcovi, ceapa, telina, mar, supa de pui, lapte de cocos, linte rosie, praf de ghimbir, sare, pui, suc de limeta felii de limeta, piper rosu coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 lingura garam masala 3 morcovi, cubulete 1 ceapa, tocata 2 tulpini de țelină, tocata […]
Supa delicioasa de vitel
Supa delicioasa de vitel din: rasol de vita, morcovi, ardei, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, frunze de telina. Ingrediente: un rasol de vită de aproximativ un kg 2 morcovi 2 ardei o ţelină mică un păstârnac o rădăcină de pătrunjel 2 legături ceapă verde sare piper negru boabe, măcinat o legătură frunze de […]
Mousse de ciocolata (varianta)
Mousse de ciocolata din: oua, zahar, lapte, faina, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de migdale, mascarpone, frisca, fulgi de ciocolata, fulgi de porumb, capsune, biscuiti. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 175 g zahăr 400 ml lapte 2-3 linguri făină un praf sare 2-3 linguri cacao un plic zahăr vanilat esenţă de migdale 200 g brânză mascarpone 200 […]
Cartofi noi cu dovlecei (varianta)
Cartofi noi cu dovlecei din: cartofi noi, dovlecei, branza topita, lapte, ou, cimbru, ulei. Ingrediente: 6 cartofi noi 2 dovlecei de mărime medie 2 triunghiuri de brânză topită 50 ml lapte 1 ou 1 vârf de cuţit de cimbru uscat 3 linguri ulei Mod de preparare: Cartofii şi dovleceii se spală foarte bine; cartofii […]
Reteta de placinta cu mac
Placinta cu mac din: faina, oua, zahar, margarina, praf de copt, lapte, mac, zahar vanilat. Ingrediente: Pentru aluat: 400 – 450 g făină albă pentru un aluat potrivit 3 gălbenuşuri 150 g zahâr 200 g margarină pentru copt şi gătit la temperatura camerei 1 pachet praf de copt 75 -100 ml lapte (cât cuprinde aluatul) […]
Supa de cartofi noi (varianta)
Supa de cartofi noi din: praz, cartofi vechi, cartofi noi, usturoi, ulei, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 tije albe de praz 4 cartofi vechi 4 cartofi noi 3 căţei de usturoi zdrobiţi 3 linguri ulei 150 ml smântână de gătit 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Prazul se taie în […]
Corn pufos cu cirese
Corn pufos cu cirese din: drojdie, lapte, faina, zahar, sare, unt, oua, cirese. Ingrediente: 1 pliculeţ drojdie uscată 350 ml lapte cald 500 g făină 225 g zahăr un vârf de cuţit subţire de sare 1 pachet de unt 4 gălbenuşuri 2 albuşuri, opţional 1/2 kg cireşe Mod de preparare: Se pregăteşte maiaua din […]
Frigarui cu carnati si ficat
Frigarui cu carnati si ficat din: carnati, ficatei de pasare, ciuperci, sare, piper, ardei, dovlecei, ceapa, rosii, ulei, bete pentru frigarui, mamaliga, grasime, rozmarin. Ingrediente: 8 cârnaţi proaspeţi 8 ficaţi de pasăre 8 ciuperci sare piper 2-3 ardei 3 dovlecei 2 cepe 3 roşii 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui beţe pentru frigărui mămăliguţă grăsime pentru […]
Cornulete cu gem si nuci
Cornulete cu gem si nuci din: faina, oua, unt, ulei, lapte, drojdie, zahar pudra, lamaie, sare, zahar vanilat, gem de prune, nuca. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 125 g unt 3 linguri ulei 200 ml lapte 25 g drojdie 100 g zahăr pudră coaja de la o lămâie sare un plic zahăr vanilat Pentru […]
Retete Crap
Retete Crap: Crap la cuptor cu nuci Crap la cuptor cu nuci din: crap, praz, ceapa, kaizer, morcov, usturoi, ulei, nuca. Ingrediente: 3 medalioane crap 2 fire praz 2 cepe 1 morcov 200 g kaizer 4-5 căţei usturoi 2 linguri ulei nucă Mod de preparare: Speli medalioanele de peşte. Le aşezi într-un vas […]
Farfale cu piept de curcan
Farfale cu piept de curcan din: piept de curcan, farfale, ciuperci, patrunjel, unt, ulei, sare, piper, vin, pesmet, cimbru. Ingrediente: 800 g piept de curcan 400 g farfale 200 g ciuperci o legătură pătrunjel 100 g unt 2-3 linguri ulei de floarea- soarelui sare piper 100 ml vin dulce o lingură pesmet cimbru uscat […]
Eclere cu crema de cappuccino
Eclere cu crema de cappuccino din: faina, oua, sare, apa, ulei, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, cappuccino, faina, sare, unt, ciocolata alba. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 ouă un praf sare 125 ml apă 75 ml ulei de floarea-soarelui Pentru cremă: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 14 linguri zahăr un plic zahăr vanilat […]
Pastrav pe pat de ceapa
Pastrav pe pat de ceapa din: pastravi, ceapa verde, usturoi, sare, piper, ulei, rosii, cimbru, marar, vin, lamai, dafin. Ingrediente: 4 păstrăvi medii 2-3 legături ceapă verde 2 fire ustroi sare piper măcinat 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 2 roşii cimbru verde şi uscat mărar verde 100 ml vin alb dulce 1-2 lămâi o foaie […]
Rosii umplute cu vinete si dovlecei
Rosii umplute cu vinete si dovlecei din: rosii, dovlecei, vinete, ulei de masline, unt, sare, piper, mozarella, usturoi. Ingrediente: 4 roşii mari sau 8 medii 2-3 dovlecei 2 vinete ulei de măsline 50 g unt sare piper negru şi roşu 200 g mozarella 3-4 fire usturoi Mod de preparare: Se spală roşiile, se şterg […]
Salata de varza de Bruxelles (varianta)
Salata de varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, ceapa, nuci, sare, piper, ulei, unt. Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 2-3 cepe roşii 150 g nuci sare piper 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui 25 g unt Mod de preparare: Se curăţă varza, se spală si se pune să fiarbă în apă cu sare, […]
Melcisori simpli
Melcisori simpli din: faina, drojdie, sare, oua, unt, ulei, lapte, lamaie, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă sare 2 ouă un ou pentru uns 120 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 150 ml lapte cald coaja de la o lămâie 125 g zahăr un plic zahăr vanilat Mod […]
Cartofi noi cu file de peste
Cartofi noi cu file de peste din: cartofi noi, fileuri de pastrav, ulei, faina, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 fileuri de păstrăv 6 linguri ulei 2 linguri făină 2 căţei de usturoi tocaţi zeama de la o lămâie câteva fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se […]
Remediu natural pentru reducerea colesterolului
Rețeta tradițională Amish vindecă mai multe boli și consolidează sistemul imunitar. Amestecul de ingrediente prin proprietățile lor ajută la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale ridicate. Acestea sunt două dintre afecțiunile cu care multă lume se confruntă astăzi. Cauzele care duc la creșterea colesterolului sunt alimentația, stresul, greutatea corporală, nivelul de activitate, vârsta și sexul, […]
Frigarui aperitiv
Frigarui aperitiv din: cascaval, carnaciori, masline, castraveti murati, ardei capiam, struguri, sunca, bete pentru frigarui, ulei, portocala. Ingrediente: 150 g caşcaval 150 g cârnăciori 10 măsline 3 castraveţi muraţi un ardei capia 20 boabe struguri 150 gşuncă beţe pentru frigărui 2 linguri ulei • o portocală Mod de preparare: Se taie cubulete caşcavalul şi […]
Vitel cu cartofi noi
Vitel cu cartofi noi din: rasol de manzat, cartofi noi, ulei, unt, vin alb, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată rasol de mânzat 1 kg cartofi noi 1/2 l ulei 50 g unt 100 ml vin alb sec 1 crenguţă de rozmarin 1 vârf de cuţit subţire de rozmarin uscat sare piper Mod de […]
Pandispan cu cirese
Pandispan cu cirese din: faina, praf de copt, oua, sare, zahar, lamaie, vanilie, cirese. Ingrediente: 125 g faina 1 linguriţă praf de copt 6 ouă 1 vârf de cuţit subţire de sare 225 g zahăr 2 linguri suc de lămâie coaja rasă de la o lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie 300 g cireşe curăţate […]
Reteta de pui cu legume
Reteta de pui cu legume din: cartofi, mazare, supa de carne, unt, sare, piper, pui, vin, rosii, usturoi, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 600 g mazăre boabe 1 ceaşcă supă de carne 50 g unt sare piper 2 pui 1 ceaşcă vin alb sec 8 roşii coapte bine 1 căpătână usturoi cimbru Mod de […]
Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa
Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa din: cartofi noi, ridichi, ceapa verde, sare, mustar, ceapa, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2 legături de ridichi 1 legătură ceapă verde sare Pentru sos: 3 linguriţe de muştar fin 1 ceapă mică veche, albă 2 linguri ulei 1 lingură oţet Mod de preparare: […]
Retete cu Peste (2016)
Retete cu Peste: Chifteluţe de peşte Chifteluţe de peşte Ingrediente: 600 g peşte alb o felie de pâine făină o jumătate de ceapă doi căţei de usturoi două ouă 3 castraveţi verzi 450 ml iaurt 100 g pesmet 50 g griş 150 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin sare, piper ulei salată verde […]
Reteta zilei: Piure de conopida cu cimbru
Piure de conopida cu cimbru din: conopida, supa de pui, sare, unt, cimbru, piper. Ingrediente: 1 conopida, rupta in buchetele 1 cană supa de pui 1 linguriță de sare 3 linguri de unt nesarat, taiat bucăți 1 linguriță cimbru proaspat tocat piper negru proaspăt măcinat, dupa gust Mod de preparare: Într-o oală mare, se aduce […]
Reteta cartofi umpluti
Reteta cartofi umpluti din: cartofi, ciuperci, lapte, cascaval, ceapa, faina, margarina, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 12-14 cartofi potriviţi 250 g ciuperci proaspete 200 ml lapte 150 g caşcaval 2 cepe 1 lingură făină 3 linguri margarina 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii in coajă 15-20 de minute, îi scurgi, ii […]
Pui cu cirese si cartofi noi
Pui cu cirese si cartofi noi din: cartofi noi, ceapa, telina, boia, copane, ulei, cimbru, portocale, sare, piper, cirese, ciresata. Ingrediente: 5 copane de pui mari 500 g cartofi noi 200 g ceapă mică 1 ţelină mică 2 linguri ulei 1 linguriţă boia iute 2 linguriţe praf de cimbru sucul de la 2 portocale mari, […]
Cum se prepara Tocanita poloneza (VIDEO)
Tocanita poloneza: Cum se prepara Tocanita poloneza: Pofta buna!
Cornuri cu sunca
Cornuri cu sunca din: faina, lapte, oua, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 250 ml lapte călduţ 1 ou 100 g unt 1 cubulet drojdie 1 vârf cuţit de sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 1 ou pentru uns cornurile 1 lingură unt pentru uns tava […]
How to make The Perfect Bloody Mary (VIDEO)
The Perfect Bloody Mary: How to make The Perfect Bloody Mary:
Reteta zilei: Pere in sirop de rodie
Pere in sirop de rodie din: suc de rodie, zahar, suc de lamaie, scortisoara, cuisoare, pere, seminte de rodie. Ingrediente: 1 1/2 cani suc de rodie 3/4 cană zahar 3 linguri suc proaspăt de lămâie 2 batoane de scorțișoară 6 cuisoare 4 pere, curatae si taiate in jumatate 1/2 cană seminte de rodie Mod de […]
Ciorba de fasole verde cu visine
Ciorba de fasole verde cu visine din: fasole verde, zer, ceapa, zarzavat, visine, ulei, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 l zer acrişor 1 ceapă zarzavat pentru ciorbă 1 mână de vişine 1-2 linguri de ulei boia de ardei condiment vegetal sare cimbru Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi în […]
Supa de mazare cu castravete
Supa de mazare cu castravete din: mazare, cartof, ceapa, zeama de legume, unt, castraveti, oua, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 250 g mazăre congelată 1 cartof mare tăiat felii 1/2 ceapă tăiată fideluţă 1 l zeamă concentrată de legume 50 g unt 1 castravete curăţat de coajă şi de seminţe 2 gălbenuşuri 150 ml smântână […]
Salata taraneasca cu cascaval
Salata taraneasca cu cascaval din: oua, ardei capia, cascaval, bacon, marar, salate, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 ouă 1 ardei capia 100 g caşcaval 200 g bacon 1 legătură mărar 2 salate medii sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi salata şi o speli în câteva ape, apoi o laşi la scurs […]
Varza calita cu mamaliga
Varza calita cu mamaliga din: varza, bulion, rosii, cimbru, dafin, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 varză mare 1 lingură bulion sau 3 roşii decojite 1 crenguţă cimbru 1 foaie de dafin sare ulei piper boabe Mod de preparare: Tai varza mărunt şi o freci cu sare. Varza tocată o pui să fiarbă înăbuşit cu […]
Musaca de vinete fara carne
Musaca de vinete fara carne din: vinete, ceapa, rosii, pasta de rosii, oua, smantana, faina. Ingrediente: 4 sau 6 vinete (în funcţie de mărime) 1 ceapă mai mare 2 roşii curăţate de pieliţe 1 lingură pastă de roşii 2 ouă 100 g smântână puţină făină Mod de preparare: Coci o parte dintre vinete, le […]
Varza dulce calita 1
Varza dulce calita din: varza dulce, bulion, ulei, mara, boia, piper, sare. Ingrediente: 1 varza dulce 2 linguri bulion 4 linguri ulei 1 legătură de mărar boia piper sare Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă şi se freacă cu sare. Se căleşte în ulei încins, mestecându-se mereu. După ce s-a înmuiat se adaugă […]
Chiftelute de dovlecel
Chiftelute de dovlecel din: dovlecei, oua, branza, faina, sare, marar. Ingrediente: 4 dovlecei mai mici 3 ouă 300 g brânză rasă 3 linguri făină sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Dai dovleceii prin râzătoare (cu coajă şi seminţe dacă sunt mai cruzi, iar dacă nu, îi cureţi), îi sărezi şi îi laşi timp […]
Clatite umplute cu carne si ciuperci
Clatite umplute cu carne si ciuperci din: carne tocata, ciuperci, ardei, rosii, ulei, sare, piper, cascaval, oua, apa minerala, faina, ceapa, marar. Ingrediente: Pentru umplutură: 500 g carne tocată 400 g ciuperci 1 ardei gras roşu sau verde 3 roşii 3 linguri ulei sare piper 100 g caşcaval Pentru clătite: 3 ouă 1 pahar apă […]
Reteta prajitura cu foi
Reteta prajitura cu foi din: oua, lapte, ulei, zahar, faina, amoniac, margarina, amidon, rom, nuca de cocos. Ingrediente: Pentru foi: 1 ou 8 linguri lapte 8 linguri ulei 8 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă făină cât cuprinde Pentru cremă: 1.250 ml lapte 3 ouă 15 […]
Retete Peste (2016)
Retete Peste: Ciorbă de peşte Ciorbă de peşte Ingrediente: un kilogram de peşte 4 cartofi doi morcovi 5 roşii un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 300 ml borş două linguri de ulei de floareea-soarelui o legătură de pătrunjel sare oţet Preparare: Rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovii se curăţă de […]
Reteta focaccia
Reteta focaccia din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, rozmarin. Ingrediente: 500 g făină 1 cană apă călduţă 7 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 3 linguri ulei de măsline 1 praf de sare de mare rozmarin mărunţit Mod de preparare: Într-un bol, cerni făina şi faci o gropiţă la […]
Desert cu fructe
Desert cu fructe din: oua, zahar, ulei, faina, vanilie, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 18 linguri zahăr 18 linguri ulei 20 linguri făină coaja rasă de la o lămâie 2 esenţe de vanilie 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni (sau alte fructe) Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare împreună […]
Cum se prepara Salata de ardei copti (VIDEO)
Salata de ardei copti: Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 1-2 ardei iuţi 4-5 căţei de usturoi frunze de pătrunjel sare oţet de vişine ulei de măsline Cum se prepara Salata de ardei copti: Pofta buna!
Salata picanta cu paste
Salata picanta cu paste din: paste, rosii cherry, masline, unt, pulpa de rosii, ceapa, cascaval, ardei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 400 g paste penne 4-5 roşii cherry 7-8 măsline neare (fără sâmburi) 50 g unt 5 linguri pulpă de roşii (conservă) 1 ceapă 50 g caşcaval 1 ardei iute sare piper 2-3 frunze de busuioc […]
Surimi, specialitatea japoneza
Venite din Ţara Soarelui Răsare, adică din Japonia, surimi sunt nişte batoane preparate din carne de peşte aromate, folosite ca ingredient principal în multe preparate asiatice. In Japonia, printre preparatele tradiţionale se numără celebrele sushi cu surimi, dar se pregătesc şi salate cu surimi şi orez sau cu varză şi morcovi. Sunt delicioşi tăiaţi fideluţă […]
Budinca cu bacon
Budinca cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, smantana, telemea, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 1 ceapa potrivita 250 g bacon (sau şuncă presată) 2 linguri smântână 2 linguri telemea de oi rasă pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de […]
Inghetata de banane cu nuci
Inghetata de banane cu nuci din: nuci, zahar, banane, zeama de lamaie, frisca, albus, sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g nuci 300 g zahăr 2 banane 2 linguriţe zeamă lămâie 300 ml frişca lichidă 2 albuşuri sos de ciocolată pentru decor Mod de preparare: Caramelizezi 200 g zahăr cu trei linguri de apă fără […]
Frigarui cu cartofi natur
Frigarui cu cartofi natur din: piept de pui, ardei, ceapa, rosii, sare, rozmarin, piper, cartofi, cascaval, mascarpone, marar, usturoi, unt, bete pentru frigarui. Ingrediente: 600 g piept de pui 4 ardei 2-3 cepe 4 roşii sare o crenguţă rozmarin piper 800 g cartofi 150 gcaşcaval 2-3 linguri brânză mascarpone o legătură mărar 1-2 fire usturoi […]
Rulouri cu pui si telina
Rulouri cu pui si telina din: aluat foitaj, file de pui, ceapa, usturoi, smantana, telina, curry, cascaval, sare, piper, ulei, susan. Ingrediente: 1 pachet aluat de foitaj 350 g file de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml smântână dulce 200 g ţelină 1/4 linguriţă curry 200 g caşcaval sare piper 1-2 linguri […]
Cum se prepara Banane cu fulgi de cocos (VIDEO)
Banane cu fulgi de cocos: Cum se prepara Banane cu fulgi de cocos: Pofta buna!
Tagliatelle cu somon si busuioc
Tagliatelle cu somon si busuioc din: paste, somon, ulei, usturoi, vin, smantana, busuioc. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 200 g somon afumat 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 50 ml vin alb sec 400 g smântână frunze de busuioc proaspăt Mod de preparare: Pui apă la fiert cu o lingură de […]
Cartofi cu capere
Cartofi cu capere din: cartofi, somon, capere, smantana, lamaie, otet, ulei, marar, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g somon afumat 1 lingură capere 150 ml smântână pentru gătit (nefermentată) 1 lămâie 1 lingură oţet din vin roşu ulei de măsline 1 legătură mărar 1 rădăcină de hrean sau hrean ras la […]
Reteta vinete umplute cu carne de vita
Reteta vinete umplute cu carne de vita din: vinete, carne de vita, ceapa, ulei, telemea, mustar, usturoi, pasta de tomate, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete tinere lunguieţe şi subţiri 350 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 lingură ulei 50 g telemea de oi rasă 1 linguriţă muştar de Diion 2 linguri […]
Miel cu smochine
Miel cu smochine din: carne de miel, smochine, rozmarin, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 700 g carne macră de miel 10-15 smochine proaspete crenguţe de rozmarin Pentru sosul de macerat: 5 linguri ulei de măsline 3 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă rozmarin uscat (sau verde tocat) sare […]
10 Mancaruri cu peste
Mancaruri cu peste: Tocăniţă de legume cu peşte Tocăniţă de legume cu peşte din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, morcov, cimbru, pasta de tomate, fasole, vin alb, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi un morcov un fir […]
Reteta zilei: Gratin de varza de bruxelles
Gratin de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, piper, pesmet, branza, smantana lichida. Ingrediente: 2 kg varza de bruxelles, taiata in jumatati 3 linguri unt topit sare piper negru 1 cană pesmet 1/4 cană branza rasa 1 1/4 cani smântână lichida Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 200C. Puneti verzele […]
Chiftele de cartofi cu tarhon
Chiftele de cartofi cu tarhon din: cartofi, faina, unt, amestec ierburi, ou, lapte, seminte de anason, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviţi 3 linguri făină 4 linguri unt 3 linguri amestec ierburi aromate (pătrunjel, tarhon, rozmarin) 1 ou 2 linguri lapte 1 linguriţă seminţe de anason sare piper smântână Mod de preparare: Fierbi cartofii […]
Frigarui picante cu mustar
Frigarui picante cu mustar din: piept de pui, seminte de dovleac, mustar, iaurt, praf de curry, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 2 linguri seminţe de dovleac muştar picant cu bobiţe Pentru sosul marinat: 200 g iaurt gras 1 lingură praf de curry 3 căţei de usturoi 1/2 lămâie stoarsă sare […]
Cotlet de porc cu legume asortate
Cotlet de porc cu legume asortate din: cotlet de porc, broccoli, ceapa, dovlecei, ciuperci, vin alb, ulei, piper, sare, cimbru. Ingrediente: un kg cotlet de porc 400 g broccoli 4-5 cepe (mai mici) 2 dovlecei 200 g ciuperci 200 ml vin alb dulce 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru verde şi uscat […]
Cum se prepara Cerb in crusta de alune (VIDEO)
Cerb in crusta de alune: Cum se prepara Cerb in crusta de alune: Pofta buna!
Retete Snitele
Retete Snitele Reteta zilei: Snitele de porc in crusta de pesmet Snitele de porc in crusta de pesmet din: porc, oua, sare, piper, pesmet, faina, ulei. Ingrediente: 4 bucati carne de porc 2 oua sare și piper 6 linguri pesmet 3 linguri de faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Bateti snitelele pe ambele […]
Ardei cu orez
Ardei cu orez din: ardei, rosii, orez, ceapa, ulei, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei graşi 4-5 roşii 500 g orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se […]
Reteta zilei: Sangria cu fructe de padure
Sangria cu fructe de padure din: capsuni, afine, zmeura, vin alb, suc de portocala, gheata- un cocktail usor de preparat si deosebit de savuros. Ingrediente: 1 cană de căpșuni ¼ cană de afine ½ ceasca zmeura ½ sticla vin alb 1 portocala stoarsa 6 cani cuburi de gheata Mod de preparare: Se pregatesc fructele. Se […]
Supa de mazare si cartofi noi
Supa de mazare si cartofi noi din: cartofi noi, mazare, morcov, pastarnac, ceapa, bulion, ulei, orez, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici 500 g păstăi de mazăre 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 lingură bulion 1 lingură ulei 2 linguri orez 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi […]
Reteta tortellini
Reteta tortellini din: tortellini, smantana, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g tortellini 400 ml smântână 300 g ciuperci champignon 2 căţei de usturoi 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai felii subţiri şi le căleşti în unt până se înmoaie şi scade […]
Salata de paste cu surimi
Salata de paste cu surimi din: paste, surimi, maioneza, oua, bacon, ceapa, patrunjel, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 400 g paste spirale 400 g surimi 200 g maionezâ 4 ouă 100 g bacon 1 ceapă pătrunjel verde sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu un praf de sare şi o […]
Tarta pescareasca
Tarta pescareasca din: faina, ulei de masline, oua, otet, surimi, smantana, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 75 ml ulei de masline 1 ou 1 lingurita otet sare Pentru umplutura: 200 g smantana 200 g surimi 50 g cascaval 3 oua 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: […]
Inghetata cu susan
Inghetata cu susan din: oua, zahar, frisca, seminte de susan, esenta de vanilie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar brun 600 ml frişca lichidă 200 g seminţe de susan 1 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare: Prăjeşti bine semintele de susan într-o tigaie fără ulei şi le laşi sa se răcească. Frişca o […]
Cartofi cu oregano
Cartofi cu oregano din: cartofi, sunca, oua, ciuperci, telemea, ceapa, usturoi, ulei, smantana, masline, oregano, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi 150 g şuncă 2 ouă 4-5 ciuperci 100 g telemea de oi 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri smântână 5-6 măsline negre fără sâmburi 1 vârf […]
Reteta inghetata cu fructe de padure
Reteta inghetata cu fructe de padure din: branza de vaci, fructe de padure, frisca, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 250 g brânză de vaci grasă 2 căni fructe de pădure 300 ml frişcă lichidă 5 linguri zahăr pudra 4 linguri zahăr tos 1 linguriţă esenţă de vanilie Mod de preparare: Pui fructele într-un vas, […]
Cartofi noi cu cas
Cartofi noi cu cas din: cartofi, cas, smantana, ceapa verde. Ingrediente: 10 cartofi noi 100 g caş 2 linguri smântână 2 codiţe de ceapă verde Mod de preparare: Speli cartofii cu tot cu coajă, îi crestezi la mijloc pe lungime şi îi ungi cu ulei. îi pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]
7 Mancaruri cu peste
Mancaruri cu peste: Ciorba de perisoare de peste Ciorba de perisoare de peste din: peste, ardei gras, morcov, ceapa verde, paine, rosii, orez, patrunjel, oua, bors, sare. Poate te intereseaza si Ciorba de perisoare cu legume Ingrediente: 500 g peşte fără oase 1 ardei gras l morcov 1 fir de ceapă verde 2 felii […]
Friptura cu sos picant
Friptura cu sos picant din: piepti de pui sau 1 piept de curcan, oua, mustar, ulei, castraveciori murati. Ingrediente: 2 piepti de pui sau 1 piept de curcan 10 ouâ muştar 150 g ulei castraveciori muraţi Mod de preparare: Fierbe piepţii de pui sau cărniţa de curcan, apoi aşază carnea pe o farfurie şi tai-o […]
Reteta zilei: Vinete pane in sos de rosii
Vinete pane in sos de rosii din: ou, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet, pasmezan, vanata, ulei de masline, mozzarella, sos de rosii, paste. Ingrediente: 1 ou 1 lingurita oregano uscat 1 lingura cimbru uscat 1 lingura busuioc proaspat tocat 1 lingurita sare 1 linguriță de piper negru ¾ ceasca pesmet ¼ cană parmezan ras […]
Prajitura cu morcovi si mascarpone
Prajitura cu morcovi si mascarpone din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, morcov, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, frisca, gelatina, lamaie, bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr tos 200 g făină 1 plic zahăr vanilat 120 g morcov ras 1 plic praf de copt cu şofran 50 ml ulei Pentru cremă: […]
Cum se prepara Salau in sos de vin (VIDEO)
Salau in sos de vin: Cum se prepara Salau in sos de vin: Pofta buna!
Drob cu fistic
Drob cu fistic din: carne de vita, ficat de pui, ceapa, paine, lapte, oua, ienibahar, fistic, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne vită 300 g ficat de pui 3 cepe 5 felii de pâine 150 ml lapte 5 ouă 1/2 linguriţă ienibahar 2 linguri fistic sare piper Mod de preparare: Se spală ficatul în […]
Pasca speciala
Pasca speciala din: faina, oua, zahar pudra, margarina, praf de copt, lamaie, branza de vacim smantana, esenta de vanilie, lamaie, gris, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr pudră 100 g margarină 1 plic praf de copt 5 linguri zahăr pudră 5 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie Pentru umplutură: […]
Muschiulet de miel cu sos de portocale
Muschiulet de miel cu sos de portocale din: muschiulet de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin, portocale, smantana, coniac. Ingrediente: 1 kg muschiuleţ de miel 2 linguri ulei de masline 30 g unt sare piper 2 buc rozmarin 3 buc usturoi tocat mărunt 200 ml vin alb sec 2 portocale, putina coaja […]
Coronita de migdale
Coronita de migdale din: faina, drojdie, zahar, vanilie, lapte, unt, stafide, rom, migdale, lamaie, portocala, sare, ou, zahar pudra. Ingrediente: 750 g făină 1 cub (42 g) drojdie proaspăta 200 g zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie 375 ml lapte 4 ouă 100 g unt 100 g stafide 2 linguri rom 50 g migdale feliate […]
Reteta zilei: Mic dejun cu carnati de curcan si oua
Mic dejun cu carnati de curcan si oua din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, rosii, psto, oua, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline ½ cana ceapa cuburi 3 catei de usturoi tocat 2-3 carnati de curcan, doar carnea 2 cesti rosii cuburi ¼ cană pesto 6 oua ¼ cană parmezan ras […]
Reteta de melcisori cu nuca
Melcisori cu nuca din: faina, drojdie, zahar, ulei, lapte, oua, ulei, sare, turta dulce, zahar vanilat, nuca, ou, unt, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 plic drojdie uscată 100 g zahăr 200 ml lapte 2 ouă 4 linguri ulei sare Pentru umplutură: 200 g turtă dulce 2 plicuri zahăr vanilat 50 g […]
Chai masala
Chai masala din: apa, lapte, ceai, zahar vanilat, cardamom, anason, cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, ghimbir. Ingrediente: 1 cană apă 1 cană lapte gras 2 linguriţe ceai negru (verde) 2 plicuri zahăr vanilat 1 cardamom verde 1/2 steluţă anason 3 cuişoare 1 nucşoară 1 bucăţică scorţişoară de 5 cm câteva boabe de piper 1 vârf linguriţă […]
Placinta cu spanac proaspat si telemea
Placinta cu spanac proaspat si telemea din: faina, margarina, drojdie, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 150g margarina 1 tub de drojdie 150 ml apă sare 1 linguriţă oţet Pentru umplutură: 5 ouă fierte 4 ouă crude +1 ou de uns 300 g spanac proaspăt 200 g […]
Ciuperci cu sos garam masala
Ciuperci cu sos garam masala din: ciuperci, rosii in bulion, ceapa, ardei gras, porumb, pasta de ghimbir, usturoi, ardei iute, chili, garam masala, curcuma, ulei, sare, coriandru. Ingrediente: 250 g ciuperci 250 g roşii în bulion cuburi 1 ceapă tăiată julien 1 ardei gras roşu, tăiat cuburi 100 g boabe porumb (conservă) 1/2 linguriţă pastă de […]
Piept de curcan umplut cu prune uscate
Piept de curcan umplut cu prune uscate din: piept de curcan, prune uscate, cuisoare, ceapa verde, unt, pesmet, sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g prune uscate 4 cuişoare 1 legătură de ceapă verde 150 g unt 25 g pesmet sare Mod de preparare: Scoate sâmburii de la prune, taie-le felii şi pune-le […]
Salata de peste cu legume (varianta)
Salata de peste cu legume din: file de ansoa, praz, ardei gras, cartofi, rosie, castraveti, ulei, otet, dafin, ulei, sare. Ingrediente: 200 g file de anşoa 1 fir de praz 1 ardei gras 3 cartofi 1 roşie 2 castraveţi acri 50 ml ulei 2 linguriţe cu oţet 2 foi de dafin ulei sare Mod […]
5 Mancaruri cu peste
Mancaruri cu peste: Peste in stil mediteranean(cu orez si telina) Peste in stil mediteranean(cu orez si telina) din: ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb sec, supa de legume, rosii, frunze de dafin, sare, piper, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline 2 linguri de migdale taiate […]
Reteta zilei: Paste cu vita si sos de smantana
Paste cu vita si sos de smantana din: unt, ciuperci, ceapa, usturoi, vita, sare, piper, boia, supa de vita, smantana lichida, paste, smantana, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri de unt 240 gr ciuperci feliate 1 cană de ceapă cuburi 3 catei de usturoi tocat 1 kg carne tocata de vita 1 lingurita sare 1 linguriță […]
Garam masala
Garam masala din: cuisoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucsoara, scortisoara. Ingrediente: câte 1 lingură de cuişoare, seminţe de chimion, boabe de coriandru 4 foi de dafin 6 păstăi de cardamom 12 boabe de piper 2 nuci de nucşoară măcinată 1 rulou de scorţişoară (4 cm) Mod de preparare: Răzuieşti nucşoara, apoi zdrobeşti cu […]
Reteta de cotlete de miel cu legume
Reteta de cotlete de miel cu legume din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, ulei, mustar, lamaie, morcovi, sparanghel, sare, ceapa, unt. Ingrediente: 800 g cotlet de miel 2 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru proaspăt 4 linguri ulei de măsline 2 linguriţe muştar zeama de la 1/2 lămâie 1 legătură morcovi 250 g sparanghel sare 1 […]
Guguluf de sarbatoare
Guguluf de sarbatoare din: sunca de pui, usturoi, patrunjel, cimbru, drojdie, zahar, lapte, bagheta, oua, gris, maghiran, ienibahar, nucsoara. Ingrediente: 500 g şuncă de pui afumată 3 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 5-6 frunze de cimbru 30 g drojdie uscată 1/2 linguriţă zahăr 150 ml lapte 1/2 baghetă 7 ouă 200 g gris 1/2 […]
Cum se prepara Ciorba radauteana (VIDEO) (varianta)
Ciorba radauteana: Ingrediente: 1 piept de pui de circa 1 kg 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1/2 ţelină 200 g smântână 4 gălbenuşuri 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare boabe de piper 3 linguri oţet Cum se prepara Ciorba radauteana:
Tort aperitiv cu sunca
Tort aperitiv cu sunca din: sunca, salam, branza, lapte, smantana, ardei, paine, unt, ceapa, masline, maioneza, gelatina, piper, frisca, castraveti, busuioc, patrunjel, sare. Ingrediente: 200 g şuncă presată 100 g salam uscat 500 g brânză de vaci scursă bine 5 linguri smântână groasă 150 ml lapte dulce 1 ardei gras roşu 1 pâine toast albă […]
Reteta zilei: Biscuiti cu afine uscate
Biscuiti cu afine uscate din: faina, unt, zahar pudra, sare, praf de copt, lapte, oua, afine uscate. Ingrediente: 360 g făină 113 g unt rece, cuburi 70 g zahăr pudră ½ linguriță de sare 28 g praf de copt 250 ml lapte integral 2 oua 180 g afine uscate Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la […]
Reteta indiana: Pui tandoori
Pui tandoori din: ciocanele de pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, piper cayenne, cardamom, cuisoare, piper, sare, ulei, boia dulce. Ingrediente: 16 ciocănele de pui 250 ml iaurt zeama de la o lămâie mare 1 usturoi 1 lingură de ghimbir tocat câte 1 lingură de chimion şi de coriandru, măcinate 1/2 lingură piper de […]
Canapele cu verdeata
Canapele cu verdeata din: paine, oua, maioneza, verdeata, sare. Ingrediente: 4 felii de pâine 4 ouă 3 linguri de maioneză verdeaţă (de preferat asmăţui) sare Mod de preparare: Ouăle se fierb tari. Pâinea se prăjeşte în toaster. Ouăle fierte se decojesc, se taie cubuleţe şi se mixează uşor cu maioneza, apoi cu verdeaţa tocată fin. Crema […]
Biscuiti cu unt
Biscuiti cu unt din: faina, unt, zahar, ou. Ingrediente: 240 g făină 170 g unt rece 70 g zahăr 1 gălbenuş Mod de preparare: In robotul de bucătărie se amestecă făina şi untul, apoi se adaugă zahărul, gălbenuşul şi se amestecă până se leagă aluatul. Variantă: se freacă (între degete) untul cu făina, apoi se […]
Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze
Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze din: ficat de pui, ceapa, usturoi, unt, piper, vin, sare, gelatina rosie, jeleu de coacaze, salata, rosie, otet, ulei, ciuperci, patrunjel, alune. Ingrediente: 400 g ficat 150 g ceapă 1 căţel usturoi 150 g unt piper negru 200 ml vin alb sare 3 foi gelatină roşie […]
Mere caramelizate cu smantana
Mere caramelizate cu smantana din: mere, lamaie, portocala, zahar, smantana, miere. Ingrediente: mere coajă de lămâie coajă de portocală zahăr smântână miere Mod de preparare: Am folosit mere din soiul Golden. Sunt bune şi altele, dar acestea se pătrund parcă mai repede. Am mai folosit zeamă de lămâie, coajă de lămâie verde şi coajă […]
Minicosulete aromate
Minicosulete aromate din: smochine, branza de capra, ricotta, smantana, unt, faina, ou, sare. Ingrediente: 2-3 smochine 75 g brânză de capră 125 g brânză ricotta 1 lingură cu smântână Pentru aluat: 130 g unt 175 g făină 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Intr-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Adaugă untul […]
Pasta de avocado cu somon
Pasta de avocado cu somon din: avocado, iaurt, lamaie, ou, ceapa, usturoi, ulei de masline, somon, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lămâie 1 ou fiert 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură cu ulei de măsline 100 g fâşii de somon mărar sare piper Mmod de […]
Reteta ciuperci marinate
Reteta ciuperci marinate din: ciuperci, apa, vin, otet, ceapa, usturoi, ulei, pasta de tomate, busuioc. Ingrediente: 300 g ciuperci, în funcţie de mărime se taie în jumătăţi sau sferturi 100 ml apă 100 ml vin alb o lingură zeamă de lămâie o lingură otet o ceapă mică 1 un usturoi o frunză de dafin o […]
Retete de Snitele (2016)
Retete de Snitele: Reteta zilei: Snitel ardelenesc O reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare Mod de […]
Desert cu pepene si frisca
Desert cu pepene si frisca din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, pepene. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 120 g zahăr 120 g făină 20 g cacao Pentru crema de cacao: 300 ml frişcă lichidă 20 g cacao 20 g zahăr pudră Pentru crema: 200 ml frişcă lichidă 1 pachet zahăr vanilat Pentru decor: 50 […]
Maioneza de mustar
Maioneza de mustar din: mustar, ulei, otet. Ingrediente: 3 linguri de muştar 100 ml ulei oţet Mod de preparare: Muştarul se subţiază cu puţin oţet, apoi se adaugă treptat uleiul, frecând încontinuu. La acest sos se poate adăuga o linguriţă de zahăr. Pofta buna!
Supa de perisoare de curcan
Supa de perisoare de curcan din: piept de curcan, orez, ceapa, paine, ou, morcovi, telina, parmezan, patrunjel, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 3 linguri cu orez fiert 2 cepe 2 felii de pâine 1 ou 2 morcovi 1 ţelină 50 g parmezan 1 rădăcină de pătrunjel mărar sare Mod de preparare: Fierbe o […]
Cum se prepara Salată cu spanac și somon afumat (VIDEO)
Salată cu spanac și somon afumat: Cum se prepara Salată cu spanac și somon afumat: Pofta buna!
Reteta prajitura cu iaurt
Reteta prajitura cu iaurt din: piscoturi, mantana, iaurt, zahar, gelatina, cacao, kiwi, portocala, bezele. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 2 căni smântână 1 cană iaurt gras 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pliculeţ gelatină 2-3 linguri zahăr 1 lingură cacao 1 kiwi 1 portocală 1 pungă mică bezele albe Mod de preparare: Amesteci smântână cu iaurtul, […]
Turnulete cu peste (varianta)
Turnulete cu peste din: cartofi, file de peste alb, smantana, unt, spanac, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 400 g file de peşte alb 200 g smântână 100 g unt 500 g spanac 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Stropeşte fileurile de peşte cu zeamă de lămâie, înveleşte-le în folie de aluminiu […]
Salata in castravete
Salata in castravete din: castravete, mere, avocado, chimen, baco, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 castravete 2 mere roşii 1 avocado bine copt 1 bucată de chimen dulce 175 g bacon, tăiat în feliuţe ulei de măsline extra virgin sare piper mărar Mod de preparare: Se taie castravetele pe lungime în felii de grosime […]
Briose umplute
Briose umplute din: ardei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, rozmarin, faina, unt, apa calda, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 350 g şuncă de Praga 150 g caşcaval 1 gălbenuş pătrunjel rozmarin Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt 1 ceşcuţă cu apă caldă sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă şunca de Praga, ardeiul […]
Maioneza de usturoi
Maioneza de usturoi din: usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi ulei zeamă de lămâie (oţet) sare Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare. Se adaugă puţin câte puţin uleiul, zeama de lămâie şi sarea. Pofta buna!
Reteta terina cu branza
Reteta terina cu branza din: paine, branza de vaci, unt, pere, nuci, patrunjel, coacaze, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine toast neagră 700 g brânză de vaci 100 g unt 2 pere 10 nuci mari 1/2 legătură pătrunjel 200 g coacăze albe pentru decor sare piper Mod de preparare: Mai întâi se prepară compoziţia de brânză. […]
Prajitura aromata cu cafea
Prajitura aromata cu cafea din: oua, lapte, unt, zahar, faina, cacao, cafea, praf de copt, branza, esenta de vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 100 ml lapte 150 g unt 200 g zahăr 350 g făină 50 g cacao 2 linguri cafea solubilă 1 praf de copt Pentru cremă: 200 g brânză dulce 100 g […]
Cum se prepara Somn la tigaie cu morcovi (VIDEO)
Somn la tigaie cu morcovi: Cum se prepara Somn la tigaie cu morcovi: Pofta buna!
Salata de orez cu sos de mustar
Salata de orez cu sos de mustar din: piept de curcan, orez, stafide, caise confiate, sofran, unt, ceapa verde, supa, mustar, ulei, oua, otet, smantana, zahar pudra. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 cană cu orez basmati 100 g stafide 2-3 caise confiate 1 linguriţă cu şofran 25 g unt 1 fir de ceapă verde […]
Limonada cu menta si miere
Limonada cu menta si miere din: apa minerala, miere, lamai, menta, gheata. Ingrediente: 500 ml apă minerală 2 linguriţe miere zeama de la 2 lămâi verzi căteva frunze de mentă 8 cuburi de gheaţă Modd de preparare: Se freacă bine zeama de la o lămâie cu mierea, se adaugă apa minerală rece şi frunzele […]
Musaca cu peste
Musaca cu peste din: peste, cartofi, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, telina, rosii, patrunjel, pesmet, salvie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mic 5-6 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 cutie cu mazăre 400 g fasole verde păstăi 1 ţelină 3-4 roşii 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu pesmet 2-3 frunze de salvie […]
Perisoare de curcan in sos alb
Perisoare de curcan in sos alb din: smantana, lapte, unt sau margarina, faina, piept de curcan, orez, ou, ceapa, patrunjel, dafin, sare, piper. Ingrediente: 350 ml smântână dulce 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 2 linguri cu făină Pentru perisoare: 500 g piept de curcan 2 linguri cu orez 1 ou 1 ceapă […]
Retete de Snitele de Pui
Retete de Snitele de Pui: Snitele de pui cu arahide Snitele de pui cu arahide din: cartofi, pulpe de pui dezosate, arahide, oua, faina, fasole verde, ceapa, ulei, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 4 pulpe de pui dezosate 150 g arahide nesarate 2 oua 1 lingurita faina 800 g fasole […]
Reteta zilei: Midii cu coriandru
Midii cu coriandru din: midii, unt, ulei, usturoi, ceapa, vin alb, supa, sare, piper, smantana, coriandru, lamaie. Ingrediente: 450g midii 2 linguri unt 1 lingura ulei 3 catei de usturoi tocat 1 ceapă tocată 140 ml vin alb 60 ml supa ½ linguriță de sare piper negru 45 ml smantana coriandru tocat lamaie feliata Mod […]
Turnulete cu zmeura
Turnulete cu zmeura din: zmeura, gelatina, esenta de vanilie, lapte, iaurt, zahar, lime, frisca, menta. Ingrediente: 400 g zmeură 6 foi gelatină 2 esenţe de vanilie 200 ml lapte 200 g iaurt gras 75 g zahăr 2 lime (lămâi verzi) 300 ml frişcă frunze de mentă Mod de preparare: Speli zmeura şi o laşi să […]
Tarta cu peste si ciuperci
Tarta cu peste si ciuperci din: mamaliga, unt, oua, sare, ciuperci, peste afumat, piure de rosii, busuioc, piper, condimente pentru peste. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g mămăligă 100 g unt 3 ouă sare Pentru umplutură: 300 g ciuperci 250 g peşte afumat 300 g piure de roşii busuioc verde piper condimente pentru peşte Mod […]
Tiramisu la pahar (varianta)
Tiramisu la pahar din: smantana, piscoturi, oua, zahar, oua, mascarpone, vin, esenta de rom, cafea, cacao. Ingrediente: 200 ml smântână dulce 450 g pişcoturi 4 ouă 125 g zahăr 500 g mascarpone 125 ml vin dulce 4 fiole cu esenţă de rom 500 ml cafea preparată 50 g cacao Mod de preparare: Parfumează cafeaua cu […]
Cum se prepara Salata de cruditati cu iaurt (VIDEO)
Salata de cruditati cu iaurt: Cum se prepara Salata de cruditati cu iaurt: Pofta buna!
Reteta mici de casa
Reteta mici de casa din: carne de vita, carne de porc, ardei, usturoi, bicarbonat, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (de la ceafă) 500 g carne de porc 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bicarbonat 1 legătură pătrunjel verde 50 g cimbru uscat sare piper Mod de preparare: […]
Paste cu soia
Paste cu soia din: paste, soia, ceapa, ulei, pasta de toamna, hrean, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste 1/2 pachet soia cuburi 2 cepe potrivit de mari 100 ml ulei 200 g pastă de tomate 1 lingură hrean ras 3 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele şi se […]
Reteta zilei: Cartofi copti si aromati
Cartofi copti si aromati din: cartof, ulei de masline, oregano, praf de usturoi, sare, piper, parmezan, patrunjel. Ingrediente: 1 cartof 1 lingura ulei de masline 1 linguriță oregano uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță de sare piper proaspăt macinat 1 lingura parmezan ras pătrunjel proaspăt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. […]
Paste bicolore
Paste bicolore din: spaghete de orez, rosii, usturoi, ceapa, busuioc, ciuperci, sare, piper, ulei, smantana, gorgonzola, unt, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete de orez 1 cutie cu roşii tăiate 3-4 căţei de usturoi 1 ceapa mica 3-4 frunze de busuioc 200 g ciuperci conservate sare piper ulei 200 g smântână 100 g brânză gorgonzola 50 […]
Desert cu pere si cereale
Desert cu pere si cereale din: fulgi de cereale, compot de pere, iaurt, rodie. Ingrediente: 100 g fulgi de cereale 1 compot mare de pere 200 ml iaurt gros 1 fruct de rodie Mod de preparare: Se repartizează compotul de pere (fructe şi zeamă), în mod egal, în pahare înalte, umplându-le doar pe jumătate. Se […]
Reteta gazpacho de castraveti
Reteta gazpacho de castraveti din: castraveti, ardei, ceapa, usturoi, ulei, masline, branza de oi, iaurt, sare, piper, menta, gheata. Ingrediente: 500 g castraveţi proaspeţi 1 ardei gras verde 1 ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură măsline verzi tocate mărunt 2 linguri brânză de oi rasă 1 cană iaurt […]
Rulouri de curcan cu sos picant
Rulouri de curcan cu sos picant din: piept de curcan, cartofi, unt, ciuperci, ardei iuti, otet, usturoi, zahar. Ingrediente: 1 piept de curcan 500 g cartofi dulci fierţi 50 g unt 400 g ciuperci 200 g ardei iuţi 100 ml oţet alb 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă cu zahăr Mod de preparare: Taie […]
Rosii umplute cu ton si masline
Rosii umplute cu ton si masline din: rosii, ton, ciuperci, castravete, masline, maioneza, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 roşii potrivite 2 cutii ton bucăţi 2 ciuperci (champignon) 1 castravete proaspăt 10 măsline negre (fără sâmburi) 2-3 linguri maioneză 1 fir de ceapă verde câteva fire de pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: […]
Ciorba ucraineana
Ciorba ucraineana din: morcovi, ceapa, cartofi, sfecla, varza, patrunjel, telina, rosii, ulei, leustean, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapă 2 cartofi potriviţi 2 sfecle mici 1 felie de varză albă 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb mic de ţelină 3-4 roşii bine coapte (sau 200 ml pulpă de roşii din conservă) 2 linguri ulei […]
Ciuperci umplute cu arahide
Ciuperci umplute cu arahide din: ciuperci, ceapa, arahide, marar, ulei, sare, piper, salata. Ingrediente: 8-10 ciuperci mari champignon 3 fire de ceapă verde 150 g arahide 1 legătură de mărar verde 1 lingură ulei de măsline sare piper salată verde pentru decor Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se scot codiţele, având grijă să rămână […]
Marchiza de ciocolata
Marchiza de ciocolata din: ciocolata neagra, unt, zahar, cacao, oua, frisca, crema de menta. Ingrediente: 300 g ciocolata neagra 150 g unt 150 g zahăr tos 6 linguriţe cu cacao 6 ouă 450 ml frişcă lichidă 300 g cremă de mentă Mod de preparare: Pune ciocolata la topit în bain-marie, la foc mic. Amestecă […]
Retete de Snitele de Soia
Retete de Snitele de Soia: Snitele de soia cu ou si pesmet Snitele de soia cu ou si pesmet din: şniţele de soia deshidratate, condimente de supa, oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit. Ingrediente: o pungă şniţele de soia deshidratate o linguriţă condimente de supă 2 ouă făină pesmet ulei pentru prăjit Mod de […]
Budinca de macrou
Budinca de macrou din: macrou, masline, ardei gras, ceapa, rosii, smantana, oua, unt, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 bucăţi de macrou 200 g măsline 1 ardei gras 1 ceapă 2 roşii 200 g smântână 2 ouă 100 g unt 1 lingură cu pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Taie ceapa şi ardeiul […]
Praz cu rosii si lamaie
Praz cu rosii si lamaie din: praz, rosii, lamaie, zahar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 7 roşii 1 lămâie zahăr ulei sare piper Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie bucăţi de 5 cm lungime, se pune într-o cratiţă împreună cu coaja de la o lămâie, 4 linguri de […]
Cardamomul, mirodenia indiana
Venite din îndepărtata Indie, semintele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor usor mentolată. Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust lămâios şi care este utilizat doar pentru deserturi; şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură […]
Cum se prepara Ardei copti pentru iarna (VIDEO)
Ardei copti pentru iarna: Ingrediente: 2 kg ardei capia roşu 1-2 ardei iuţi sare oţet din vin ulei de porumb sau de floarea soarelui Cum se prepara Ardei copti pentru iarna: Pofta buna!
Limonada cu visine
Limonada cu visine din: lamai, zahar, apa minerala, menta, suc de visine, visine, gheata. Ingrediente: 3 lămăi 50 g zahăr 700 ml apă minerală câteva frunze de mentă pentru decor 120 ml suc concentrat de vişine 100 g vişine 1 cană cuburi de gheaţă Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se amestecă zeama […]
Plachie de peste
Plachie de peste din: peste, ciuperci, ceapa, rosii, ardei grasi, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper, cimbru, boia. Ingrediente: 3-4 peşti măricei 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 3 roşii 2 ardei graşi 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de […]
Reteta desert cu visine
Reteta desert cu visine din: faina, zahar, margarina, praf de copt, cacao, smantana, sare, nuca de cocos, visine, lapte, unt, nes. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 150 g zahăr 150 g margarina 1 pliculeţ praf de copt 1/2 linguri cacao 200 g smântână Pentru umplutură: 6 albuşuri praf de sare 250 g zahăr 150 […]
Reteta ardei capia umpluti
Reteta ardei capia umpluti din: ardei capia, sunca, un, branza, telemea, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 6 ardei capia galbeni mari 250 g şuncă 150 g unt 400 g brânză cremoasă 100 g telemea de oi sau de capră 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 1/2 ceapă 1 linguriţă pătrunjel […]
Mancare de praz
Mancare de praz din: praz, ulei, rosii, lamaie, patrunjel, faina, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 4 linguri ulei 5-6 roşii zeamă de lămâie 1 legătură de pătrunjel 1 lingură de făină 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele, se pune într-o cratiţă […]
Salata florentina
Salata florentina din: paine, rosii, ardei, ceapa, ulei, busuioc, masline, usturoi, otet, sare, piper. Ingrediente: 5 felii de pâine albă 2-3 roşii 1 ardei gras (verde) 1 ceapa rosie 4 linguri ulei de masline 4-5 frunzuliţe de busuioc verde 150 g măsline maronii 1 catel de usturoi 2 linguri oţet de vin alb sare piper […]
Ciocanele la cuptor
Ciocanele la cuptor din: smantana, ciocanele, nuca, unt, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 ml smântână dulce 4-6 ciocănele 150 g nucă 20 g unt 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură rasă de făină ulei sare piper Mod de preparare: Condimentează ciocănelele de pui cu sare şi piper şi rumeneşte-le […]
Cum se prepara Salată de dovleac (VIDEO)
Salată de dovleac: Cum se prepara Salată de dovleac: Pofta buna!
Terina cu telemea
Terina cu telemea din: telemea, smantana, branza, ardei, ceapa, mazare, gelatina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 300 g telemea de oaie 250 ml smântână groasă 200 g brânză de vaci scursă bine 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras galben 4 codiţe de ceapă verde 100 g boabe de mazăre 10 g […]
Pizza cu branzeturi
Pizza cu branzeturi din: smantana, cascaval, mozzarella, parmezan, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare. Ingrediente: 100 ml smântână dulce 100 g caşcaval 100 g mozzarella 50 g parmezan Pentru aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă 50 ml ulei sare Mod de preparare: Frământă un aluat […]
Reteta tiramisu
Reteta tiramisu din: piscoturi, zahar, cacao, oua, mascarpone, cafea. Ingrediente: 400 g pişcoturi de şampanie 250 g cremă mascarpore 4 ouă 4 linguri zahăr 3 ceşcuţe cafea concentrată 2 linguri cu vârf cacao Mod de preparare: Mai întâi freci spumă gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi crema de brânză mascarpone şi omogenizezi bine amestecul. Baţi spumă […]
Pastrav infasurat in bacon
Pastrav infasurat in bacon din: pastrav, bacon, usturoi, ulei, zeama de lamaie, boia, ghimbir, rozmarin. Ingrediente: 3 păstrăvi potriviţi 300 g bacon 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie boia de ardei dulce ghimbir ras rozmarin Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi îl freci cu ulei, […]
Retete de Snitele de Porc
Retete de Snitele de Porc: Snitele de porc cu sos Snitele de porc cu sos din: file de porc, patrunjel, cimbru, sare, piper, faina, ou, lapte, malai, ulei, iaurt, ulei de masline, mustar, sare. Ingrediente: snitele: 400 g file de porc 4 fire patrunjel 5 fire cimbru sare piper 3-4 linguri faina de grau […]
Reteta zilei: Gratin de rosii
Gratin de rosii din: unt, faina sare, piper alb, lapte, apa, salata verde, rosii, oua, branza rasa. Ingrediente: 4 linguri unt 3 linguri faina 1 lingurita sare 1/4 linguriță piper alb 1 1/2 cani lapte 3 linguri de apă 3-4 cani salata verde tocata 3 roșii, taiate in jumatate, transversal 6 oua 1 1/4 cani […]
Ardei iuti umpluti (varianta)
Ardei iuti umpluti din: anghinare, rucola, branza feta, ardei iuti. Ingrediente: anghinare rucola branza feta ardei iuti Mod de preparare: Toacă fin 3 inimi de anghinare şi o mână de rucola. Amestecă-le cu 2 linguri de brânză feta fărâmiţată. Foloseşte amestecul pentru a umple 20 de ardei iuţi mici muraţi. Pofta buna!
Frigarui marinate cu peste
Frigarui marinate cu peste din: ulei, lamaie, ceapa, boia, dafin, salvie, peste spada, creveti, sare, patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei de măsline 100 ml zeamă de lămâie 1 ceapă roşie tăiată mărunt 1 linguriţă de boia 2 frunze de dafin 8-10 frunze de salvie tocate mărunt 1,2 kg peşte spadă 200 g creveţi curăţaţi […]
Cacik (varinata)
Cacik din: branza de vaci, castravete, ceapa, usturoi, branza de oaie, sare, piper, menta sau spanac. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 1 castravete 3 cepe 3 căţei de usturoi 175 g brânză de oaie sare piper proaspăt măcinat cca 10 frunze proaspete de mentă sau de spanac Mod de preparare: Brânza de vaci […]
Cum se prepara Puisori la cuptor cu ghimbir (VIDEO)
Puisori la cuptor cu ghimbir: Cum se prepara Puisori la cuptor cu ghimbir: Pofta buna!
Frigarui de ton cu sos Chermoula
Frigarui de ton cu sos Chermoula din: ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, sofran, sos Harissa, ulei, lamaie, ton, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă 1/2 de legătură de coriandru si de linguriţă de chimion măcinat 1/2 de linguriţă de şofran măcinat 1/2 de linguriţă […]
Reteta zilei: Desert cu lapte si banane
Desert cu lapte si banane din: grau, lapte, vanilie, zahar brun, sirop de artar, miere, banana, nuci. Ingrediente: ½ ceasca grau fiert ½ ceașcă lapte ¼ linguriță esenta de vanilie ½ linguriță de zahăr brun, sirop de arțar sau miere 1 banana 2 linguri nuci tocate Mod de preparare: Adăugați graul și laptele intr-un bol […]
Somon salbatic cu sos de miere si mustar
Somon salbatic cu sos de miere si mustar din: zahar, sare, piper, coriandru, ienupar, somon salbatic, marar, mustar cu boabe, miere, otet, vin, ulei, sare, piper, unt, salata verde. Ingrediente: 1 lingură de zahăr 1 lingură de sare grunjoasă 4 boabe de piper 4 boabe de coriandru 5 boabe de ienupăr fileuri de somon sălbatic cu piele, […]
Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete
- bere
- bucatarie
- ceai
- cocktail
- condimente
- conserve si muraturi
- cum se prepara
- despre
- sanatate
- sosuri
- stiati ca
- timp liber
- vinul
- whisky