Retete pentru Masa de Paste:
Salata orientala cu naut
Salata orientala cu naut din: vinete, naut, chimen, boia, miere, ulei, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 400 g năut din conservă 1 ceapă 1 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă miere ulei coriandru zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Scurgi năutul şi-l treci printr-un jet de apă. Speli […]
Conopida in aluat
Conopida in aluat din: conopida, usturoi, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 conopidă mică 4-6 căţei de usturoi 4 linguri făină sare 1 cană ulei Mod de preparare: Desfaci în bucheţele mici conopida şi o speli sub jet de apă rece. O pui la fiert în apă clocotită şi adaugi un vârf de sare. Intre […]
Tocanita de ciuperci cu vin
Tocanita de ciuperci cu vin din: ciuperci, ceapa, rosii, vin, usturoi, smantana, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 750 g ciuperci 4 cepe 4 roşii 100 ml vin alb 5-6 căţei de usturoi 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai fâşii. Cureţi şi tai cepele, […]
Chec dietetic cu alune si cacao
Chec dietetic cu alune si cacao din: alune, unt, indulcitor, ciocolata fara zahar, sare, cacao, coniac, faina, praf de copt, vanilie, cafea. Ingrediente: 200 g alune crude 250 g unt 200 g îndulcitor Sly 4 ouă 100 g ciocolată amăruie Sweet&Safe, fără zahăr, cu stevia 1 praf de sare 2 linguri pudră de cacao 3 […]
Gulas de vita cu carnati
Gulas de vita cu carnati din: rosii, boia, carne de vita, carnati, ulei, ceapa, cartofi, morcovi, ardei, bulion, zahar, seminte de chimen, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g roşii cuburi boia dulce boia iute 500 g carne de vită 200 ml supă de legume 200 g cârnaţi ulei 1 ceapă 6 cartofi 2 morcovi 1 […]
Chiftele de porc
Chiftele de porc: Reteta zilei: Chiftele de porc cu sos de chili Chiftele de porc cu sos de chili din: orez, frunze de limeta, carne de porc, ghimbir, lemongrass, coriandru, ceapa, fulgi de chili, sos de peste, sos de soia, suc de lamaie, zahar, ulei. Ingrediente: 5 linguri orez 2 frunze de limeta 450 […]
Reteta tarta cu capsuni
Reteta tarta cu capsuni din: unt, faina, malai, zahar, oua, sare, capsuni, amidon, gem de capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g unt 220 g făină 30 g mălai sau griş 2 linguri zahăr 2 ouă 1 praf de sare Pentru umplutură: 600 g căpşuni congelate 2 linguriţe amidon 2 linguriţe zahăr 2-3 linguri gem de […]
Reteta dulceata de agrise
Reteta dulceata de agrise din: agrise, gelifiant cu fructoza. Ingrediente: 1 kg agrişe 1 pachet Gelifiant cu fructoză Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe, le speli bine, le scurgi şi le cântăreşti. Le tai mărunt şi le pui într-o oală, la foc mic, împreună cu Gelifiantul cu fructoză Dietetic. Din momentul în care fierbe […]
Carnati cu fasole picanta
Carnati cu fasole picanta din: carnati, ceapa, usturoi, fasole, pasta de ardei, telina, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 cârnaţi de vită 1 ceapă roşie 3-4 căţei de usturoi 1 conservă de fasole albă 2 linguri pastă de ardei 1/2 tijă ţelină 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr ulei 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: […]
Cum se prepara Pâine prăjită cu ciocolată și banane (VIDEO)
Pâine prăjită cu ciocolată și banane: Cum se prepara Pâine prăjită cu ciocolată și banane:
Reteta cornulete cu bors
Reteta cornulete cu bors din: faina, drojdie, ulei, bors, gem, zahar. Ingrediente: 750 g făină 30 g drojdie 1 pahar ulei 1/2 pahar borş gem zahăr pudră Mod de preparare: Faci o cocă din ulei, borş, drojdie şi făină şi frămânţi bine. Din aluatul obţinut, întinzi o foaie, nu foarte groasă, pe care o […]
Placinta cu branza si sunca
Placinta cu branza si sunca din: faina, unt, sare, branza de vaci, feta, oua, spanac, pesmet, sunca, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 200 g unt 1 praf sare 250 g brânză de vaci Pentru umplutură: 100 g brânză feta 2 ouă 200 g spanac 2-3 linguri pesmet 200 g şuncă felitată […]
Prajitura in stil italian
Prajitura in stil italian din: zahar, miere, migdale, alune, nuci, fructe uscate, faina, praf de copt, cacao, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar pudra. Ingrediente: 200 g zahăr 1 pahar miere lichidă 250 g amestec de migdale, alune şi nuci 100 g fructe uscate 180 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară […]
Salata cu maioneza
Salata cu maioneza din: cartofi, mazare, ciuperci, morcovi, castraveti, mar, mustar, ulei, sare. Ingrediente: 6 cartofi fierţi în coajă 1/2 cană mazăre din conservă 500 g ciuperci tăiate 3 morcovi fierţi în coajă 2 castraveţi acri 1 măr Pentru maioneză: 1 gălbenuş fiert 1 linguriţă muştar 100 ml ulei sare zeamă de lămâie Mod […]
Salata de vara cu tarhon
Salata de vara cu tarhon din: ardei grasi, mazare, orez, ulei, otet sau zeama de lamaie, mustar, oua, rosii, tarhon, sare. Ingrediente: 5 ardei graşi 200 g mazăre 2 linguri orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă fierte tari 4 roşii tarhon sare Mod de […]
Reteta de placinta cu mere
Reteta de placinta cu mere din: faina, unt, smantana, oua, praf de sare, praf de copt, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 650 g făină 200 g unt 4 linguri smântână 3 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură praf de copt esenţă de vanilie Pentru umplutură: 2 kg […]
File de caprioara cu mere
File de caprioara cu mere din: file de caprioara, ienibahar, scortisoara, ulei, mere, unt, zahar, calvados, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de căprioară 3 boabe de ienibahar 1 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguri de ulei 2 mere 160 g unt 1 lingură de zahăr brun 3 linguri de calvados sare piper 250 ml fond […]
Cum se prepara Burgeri de post facuti in casa (VIDEO)
Burgeri de post facuti in casa: Cum se prepara Burgeri de post facuti in casa: Pofta buna!
Supa de vita cu ciuperci
Supa de vita cu ciuperci din: carne de vita, verdeata, sare, boabe de piper, nucsoara, cartofi, vin, salote, usturoi, ciuperci, unt, pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 legătură de verdeaţă pentru supă sare 1 linguriţă de boabe de piper negru 1 frunză de dafin nucşoară 4 cartofi 300 ml supă cremă […]
Cozonac nemtesc cu migdale
Cozonac nemtesc cu migdale din: stafide, afine, migdale, rom, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 175 g stafide 100 g afine uscate 100 g migdale 100 ml rom 100 ml lapte 500 g făină 5 g drojdie uscată 100 g zahăr 200 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă […]
File de crap cu rosii
File de crap cu rosii din: file de crap, sare, piper, salote, ulei, telina, vin, busuioc, usturoi, rosii, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de crap fără piele 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper 4 şalote 2 linguri de ulei de rapiţă 250 g tije de ţelină (apio) 250 ml vin alb 1 legătură de busuioc […]
Prajitura fina cu smantana
Prajitura fina cu smantana din: faina, zahar, bicarbonat, oua, smantana, caju. Ingrediente: Pentru blat: 500 g făină 200 g unt 250 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 2 ouă 500 g smântână Pentru cremă: 1 kg smântână cu 30% grăsime 150 g zahăr 200 g caju sfărâmat Mod de preparare: Pentru blat, mixezi ouăle cu […]
Retete Chiftelute (2016)
Retete Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de pui cu ou si paine prajita Chiftele de pui cu ou si paine prajita din: carne tocata de pui, ceapa, mere, ou, salvie, sirop de artar, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ou, paine prajita, fresh de portocale. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 ceapa, […]
Reteta zilei: Piure de cartofi cu verdeata
Piure de cartofi cu verdeata din: usturoi, ulei de masline, cartofi, lapte de soia, sare de mare, salata verde, piper, ceapa verde. Ingrediente: 6 catei de usturoi 3 lingurițe de ulei de măsline 2 kg cartofi, cuburi 4 căni de lapte de soia 2 lingurițe de sare de mare 4 căni salata verde tocata 1 […]
Canapeuri cu stridii afumate
Canapeuri cu stridii afumate din: stridii afumate, paine de secara, smantana, sare, piper, tarhon. Ingrediente: 20 de stridii afumate din borcan 7 felii subţiri de pâine de secară 150 g smântână sare piper negru proaspăt măcinat 20 de frunzuliţe de tarhon Mod de preparare: Se lasă stridiile la scurs într-o sită, apoi se usucă […]
Frigarui de fructe cu zabaione
Frigarui de fructe cu zabaione din: zahar brun, unt, mar, ananas, oua, zahar, Campari, ulei, hartie de copt. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun 1 linguriţă de unt 1 măr cca 1/4 ananas proaspăt 4 gălbenuşuri 4 linguri de zahăr 4 linguri de Campari ulei hârtie de copt Mod de preparare: Zahărul brun se […]
Cotlet de miel la cuptor cu zucchini
Cotlet de miel la cuptor cu zucchini din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, zucchini, maghiran, ulei, pesmet. Ingrediente: 12 cotlete de miel s cca 75 g sare piper 3 căţei de usturoi 1 ceapă 4 roşii 2 zucchini mici 1-2 linguri de maghiran tocat 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de […]
Cum se prepara Pastrav meuniere (VIDEO)
Pastrav meuniere: Cum se prepara Pastrav meuniere: Pofta buna!
Rasol cu sos
Rasol cu sos din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunje, ceapa, oua, otet, ulei, zahar, verdeturi. Ingrediente: sare 800 g rasol 2 morcovi mari 1 praz 175 g ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 10 ouă 2 linguri de oţet de vin 250 ml ulei de rapiţă zahăr mix de verdeţuri (mărar, creson, pătrunjel, […]
How to Make Classic Chicken Noodle Soup (VIDEO)
Chicken Noodle Soup: How to Make Classic Chicken Noodle Soup: Pofta buna!
SLĂNINA DE PORC E SĂNĂTATE CURATĂ!
Acuzată ani la rând că e un adevărat pericol pentru inimă și pentru cei care au probleme cu colesterolul, slănina de porc e pe cale să recâștige inimile românilor, mari amatori de șunculiță, mai ales în perioada de Sărbători și mai ales în zona rurală. Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari […]
How to make Batter and fry chicken wings (VIDEO)
Batter and fry chicken wings: How to make Batter and fry chicken wings: Pofta buna!
Arsuri ale pielii
Alifie din sunatoare Alifia sau uleiul de sunatoare, aplicate local, sunt utile in special pentru vindecarea arsurilor si a terminatiilor nervoase afectate. Este folosita in multiple scopuri: iritatii, taieturi etc. Prepararea alifiei : 1 parte sunatoare( frunze si flori) 1 parte frunze de tataneasa 1 parte flori de galbenele Mod de utilizare: se aplica pe zona afectata […]
How to make Frozen Cranberry Salad (VIDEO)
Frozen Cranberry Salad: How to make Frozen Cranberry Salad: Pofta buna!
Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure
Smoothie de fructe de padure din: iaurt, apa cu nuca de cocos, banane, afine, capsuni, esenta de vanilie, spanac. Ingrediente: 1 cana iaurt 2 cani de apa cu nucă de cocos, rece 2 banane 2 cesti afine congelate 2 cani căpșuni 1 lingura esenta de vanilie 2 cani spanac Mod de preparare: Se pun ingredientele […]
Chec italian cu crema de branza
Chec italian cu crema de branza din: fructe uscate, nuci, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza, alccol sau compot. Ingrediente: 400 g fructe uscate, după dorinţă 250 g nuci sfărâmate 500 g unt 500 g zahăr 8 ouă 620 g făină 1/2 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe de ghimbir ras 500 g cremă de […]
Reteta bors
Reteta bors din: ceapa, patrunjel, morcovi, untura, varza, pasta de tomate, sfecla, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe 1/2 de rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 25 g untură 250 g varză albă 600 ml supă de vită 2 linguri de pastă de tomate 1 borcan de sfeclă roşie 1 linguriţă de zahăr 3 linguri de […]
Pricomigdale umplute
Pricomigdale umplute din: migdale, zahar pudra, oua, zahar, cacao, lapte, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: 130 g migdale măcinate 200 g zahăr pudră 4 albuşuri 50 g zahăr 1 lingură pudră de cacao Pentru umplutură: 75 ml lapte 100 g ciocolată neagră 50 g unt Mod de preparare: Pentru umplutură, torni laptele fiert peste ciocolata sfărâmată […]
Mini-cosulete umplute
Mini-cosulete umplute din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta, mango, pere, lamaie, merisoare sau coacaze, zahar, otet, ulei, sare, piper, ardei. Ingrediente: 100 ml lapte 75 g unt 125 g făină 4-5 ouă 150 g brânză picantă 1/2 de mango 2 pere 2 linguri de zeamă de lămâie 50 g merişoare sau coacăze (congelate) 1 […]
Frigarui cu cirese si pepene
Frigarui cu cirese si pepene din: inghetata, cirese, piersica, pepene galben, kiwi, frisca, rom, nuca. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 125 g cireşe 1 piersică 1/2 de pepene galben mic 1 kiwi 125 ml frişca 2-4 linguri de rom cca 100 g miez de nucă Mod de preparare: Ingheţata se iasă la înmuiat. […]
Terina cu legume
Terina cu legume din: morcovi, branza de vaci, iaurt, oua, patrunjel, sare, piper, zucchini, broccoli. Ingrediente: 1 morcov 250 g brânză de vaci 150 g iaurt 150 g creme fraiche 4 ouă 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt sare piper 200 g felii de morcov opărite 200 g felii de zucchini opărite 200 g bucheţele de […]
Reteta cheesecake
Reteta cheesecake din: paine, zahar, unt, crema de branza, lamaie, oua, unt. Ingrediente: 9 felii de pâine prăjită albă uscată 140 g zahăr 50 g unt 500 g cremă de brânză 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie 1 lingură de zeamă de lămâie 5 ouă unt pentru formă zahăr pudră Mod de preparare: […]
Coaste de porc cu sos tabasco
Coaste de porc cu sos tabasco din: coaste de porc, zahar, otet, mustar, ketchup, usturoi, sos tabasco, sare, piper. Ingrediente: 1,75 kg coaste de porc 2 linguri de zahăr brun 4 linguri de otet balsamic 4 linguri de muştar cu seminţe 250 ml ketchup 3 căţei de usturoi sos Tabasco sare piper Mod de preparare: […]
Retete Chiftelute
Retete Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele cu carne de vita si legume Chiftele cu carne de vita si legume din: spanac, unt, ceapa, ciuperci, lapte, telina, patrunjel, carne de vita, faina, usturoi, usturoi, sare, piper, nucsoara, oua, ulei de cocos, sos de rosii. Ingrediente: 1 kg spanac, tocat 1 lingura unt 1/2 cana ceapa, […]
Salata de peste cu maioneza
Salata de peste cu maioneza din: ceapa, telina, ardei, morcov, peste, iaurt, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ceapă 1/2 ţelină 1 ardei gras 1 morcov 1 file de peşte alb marinat 2-3 linguri iaurt sare piper zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa şi ardeiul gras, dai prin râzătoare ţelina şi […]
Tort cu orez expandat
Tort cu orez expandat din: orez, cicolata, galbenus, zahar, frisca, branza de vaci, esenta de vanilie, visine. Ingrediente: Pentru blat: 70 g orez expandat 100 g ciocolată Pentru umplutură: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 200 ml frişca lichidă 250 g brânza de vaci cremoasă 1 esenţă de vanilie 200 g vişine Mod de preparare: […]
Supa crema de ciuperci cu conopida
Supa crema de ciuperci cu conopida din: conopida, ciuperci, ceapa, cartofi, pastarnac, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/4 conopida 15-20 ciuperci 1 ceapă 2-3 cartofi potriviţi 1 păstârnac 4-5 căţei de usturoi 150 g smântână sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli bine conopida, după ce ai desfăcut-o în bucheţele, o […]
Cum se prepara Salata verde cu carne de pui (VIDEO)
Salata verde cu carne de pui: Ingrediente: 300 g piept de pui frunze de salată verde 1 ardei gras roşu 1 ceapă roşie 1 cană frunze de pătrunjel 1 lingură capere scurse 1 căţel de usturoi 1 lingură muştar de Dijon 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguri vin Cum se prepara […]
Mini-cosulete cu branza
Mini-cosulete cu branza din: lapte, unt, faina, oua, branza picanta. Ingrediente: 100 ml lapte 75 g unt 125 g făină 4-5 ouă 125 g brânză picantă proaspăt rasă Mod de preparare: Laptele se amestecă cu 75 ml de apă şi cu untul. Se adaugă deodată toată făina şi se amestecă până când se formează […]
Crostini cu pastrav somonat
Crostini cu pastrav somonat din: fileuri de pastrav somonat, salota, marar, lamaie, praz, morcvo, telina, fenicul, ienibahar, piper, boabe de mustar, paine, unt, creme fraiche, hrean. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv somonat 1 şalotă 5 beţe de mărar zeama şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie netratată 2 linguri de praz tăiat fin cate 1 lingură […]
Frigarui chinezesti de pui cu sos
Frigarui chinezesti de pui cu sos din: piept de pui, sos de soia, sherry, ulei de susan, zahar, piper, alune, ulei vegetal, salote, usturoi, ardei iute, sare, pasta de crab, lamaie, zahar brun, tahir, ajvar, zahar. Ingrediente: 400g file de piept de pui 4 linguri de sos de soia 2 linguri de sherry 2 linguri […]
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques
Paine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu. Ingrediente: 1 baghetă mică 4-5 linguri de ulei de măsline 2 ciuperci champignon 2 şalote 5-7 roşii uscate în ulei 250 g scoici Saint-Jacques din conservă 2 linguriţe de făină 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt […]
Rapsodie de primavara
Rapsodie de primavara din: piept de pui, pasta de masline, orez, spanac, rosii, ardei, morcovi, telina, parmezan, unt, usturoi, ule, sare, piper, sticksuri din spanac, otet, spaghete. Ingrediente: 100 g de piept de pui 50 g de pastă de măsline 100 g de orez 100 g de spanac 4 roşii cherry 100 g ardei 100 […]
Frigarui exotice cu fructe
Frigarui exotice cu fructe din: stafide, portocale, ghimbir, mar, para, banana, struguri, frisca, cardamom, anason, ghimbir confiat. Ingrediente: 50 g stafide mari 1 lingură de suc de portocale 1 bucăţică de cca 0,5 cm de ghimbir proaspăt 1 măr dulce 1 pară 1 banană 150 g struguri 200 ml frişcă 1 vârf de cuţit de cardamom […]
Salata cu legume si banane
Salata cu legume si banane din: sparanghel, cartofi, telina, banane, rosii, maioneza, iaurt, smantana, lamaie, sare, piper, zahar, patrunjel. Ingrediente: 300 g vârfuri de sparanghel fierte 250 g cartofi fierţi în coajă 100 g ţelină fiartă 2 banane 4 roşii 60 g maioneză 150 g iaurt natural 125 ml smântână pentru gătit zeama de la 1/2 […]
Cum se prepara Pastrav cu sos de smantana (VIDEO)
Pastrav cu sos de smantana: Cum se prepara Pastrav cu sos de smantana: Pofta buna!
Tort de spuma cu mure
Tort de spuma cu mure din: glazura, bezele, mure, zahar, smantana, migdale. Ingrediente: 150 g glazură uşor amăruie 8 bezele (congelate) 750 g mure coaja şi sucul de la o portocală netratată 200 g zahăr 200 ml smântână pentru gătit 1 lingură de migdale tocate mărunt Mod de preparare: Glazura mărunţită se topeşte la […]
Terina cu sparanghel
Terina cu sparanghel din: morcovi, sparanghel, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200 g morcovi subţiri curăţaţi 500 g sparanghel alb curăţat 500 g sparanghel verde curătat 2 ouă 2 gălbenuşuri 100 g caşcaval 2 linguri de creme double sare piper Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Morcovii şi sparanghelul se fierb […]
Prajituri-ravas
Prajituri-ravas din: faina, migdale, sare, albus, zahar, unt, ulei de migdale. Ingrediente: 150 g făină 50 g migdale măcinate 1 priză de sare 3 albuşuri 250 g zahăr 100 g unt 3 picături de ulei de migdale zahăr pudră Mod de preparare: Se scriu urări pe bileţele mici de hârtie. Cuptorul se preîncalzeşte la […]
Aripioare de pui cu sos tabasco
Aripioare de pui cu sos tabasco din: aripioare de pui, sos tabasco, sare, piper, faina, ketchup, boia, usturoi, patrunjel, salvie. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 75 ml sos Tabasco 2 linguriţe de sare 2 linguriţe de piper mărunţit 1 vârf de cuţit de piper 3 linguri de făină 2 linguri de ketchup 2 linguriţe […]
Retete Chiftele (2016)
Retete Chiftele: Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos de soia Chiftele de curcan cu sos de soia din: carne tocata de curcan, ou, ceapa verde, patrunjel, coriandru, sos de soia, ulei de susan, zahar brun,apa, vin de orez, ghimbir. Ingrediente chiftele: 1 1/2 kg carne tocata de curcan 1 ou 4-5 fire de […]
Reteta zilei: Sufleu de branza cu piure de cartofi
Sufleu de branza cu piure de cartofi din: piure de cartofi, ceapa verde, ou, lapte, branza albastra, paine, patrunjel, unt. Ingrediente: 3 cesti piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate 1 ou 1/3 cana lapte 240 gr brânză albastră, fărâmițata 2 felii de pâine 1/4 cana patrunjel proaspat 1 lingura unt, tăiat în cuburi mici […]
Peste cu ciuperci si ceapa verde
Peste cu ciuperci si ceapa verde din: crap, ciuperci, ulei, ceapa, apa, usturoi, lamaie. Ingrediente: 4 medalioane de crap 300 g ciuperci 4 linguri ulei 1 ceapă verde 100 ml apă 4-5 căţei de usturoi lămâie Mod de preparare: Prăjeşti uşor, în ulei, medalioanele câte 2-3 minute pe fiecare parte, le scoţi şi aşezi […]
Reteta budinca de peste
Reteta budinca de peste din: file de peste, cartofi, smantana, unt, cascaval, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 cartofi 200 g smântână 50 g unt 150 g caşcaval sare piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie Mod de preparare: Tai fileurile de peşte bucăţi şi le […]
Supa crema de conopida cu morcovi
Supa crema de conopida cu morcovi din: conopida, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcov, sare, piper, cascaval, crutoane, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 2 căţei usturoi 1 morcov sare frunze de ţelină piper ulei 200 g caşcaval crutoane Mod de preparare: Desfaci în bucheţele conopida şi o speli sub jet, […]
Cum se prepara Friptura de cerb cu ciuperci si smantana (VIDEO)
Friptura de cerb cu ciuperci si smantana: Cum se prepara Friptura de cerb cu ciuperci si smantana: Pofta buna!
Briose sarate
Briose sarate din: faina, lapte, ulei, oua, drojdie, cascaval, costita, ou, rosie, sare. Ingrediente: 370 g făină 270 ml lapte 70 ml ulei 2-3 ouă 40 g drojdie 80 g caşcaval 150 g costiţă afumată 1 ou, pentru uns 1 roşie sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ (păstrezi o lingură din el), […]
Ce trebuie să știi înainte să mergi la sală
Dacă ești un „virgin“ într-ale mersului la sală, află că fitnessul nu se face după ureche și este cu atât mai eficient atunci când respectă niște reguli. Pe multe le știi, unele sunt de bun simț, iar altele chiar își protejează sănătatea. Sedentar? Încălzește-ți șoldurile! Ei bine, da, oricât ai fi de fit, și cu […]
Cât de des e recomandat să ne spălăm pe cap
“De câte ori e bine să ne spălăm pe cap?” – o întrebare destul de frecvent dezbătută, care nu pare să aibă un răspuns concludent. Din fericire, medicii specialiști Curtis Schwartz și Janet Windisch au câteva răspunsuri referitor la această problemă de îngrijire personală, precum și la produsele pe care ar trebui să le folosim […]
How to make Sweet Potato Balls (VIDEO)
Sweet Potato Balls: How to make Sweet Potato Balls: Pofta buna!
How to make Baked Ham with Apricot-Mustard Glaze (VIDEO)
Baked Ham with Apricot-Mustard Glaze: How to make Baked Ham with Apricot-Mustard Glaze: Pofta buna!
Reteta zilei: Noodles cu usturoi
Noodles cu usturoi din: noodles, usturoi, ceapa verde, unt, sos de soia, zahar brun, ulei de susan, sos de stridii. Ingrediente: 240gr noodles 4 catei de usturoi ½ legatura de ceapa verde 4 linguri de unt 2 lingurițe de sos de soia 2 linguri de zahăr brun 1 linguriță ulei de susan 2 linguri sos […]
Piept de rata cu marinada de portocale
Piept de rata cu marinada de portocale din: ghimbir, ardei, cardamom, piper, suc de portocale, sos de soia, ulei, pipet de rata, sare, coniac. Ingrediente: 1 bucată de ghimbir proaspăt de circa 1 cm 2 ardei iuţi 1 priză de cardamom măcinat piper 100 ml suc de portocale proaspăt stoarse 1 linguriţă de sos de […]
Fructe de padure cu inghetata
Fructe de padure cu inghetata din: zmeura, mure, coacaze, capsuni, inghetata, galbenus, zeama de lamaie, zahar, vin spumant. Ingrediente: 200 g zmeură 200 g mure 200 g coacăze roşii 200 g căpşuni 500 ml îngheţată de vanilie 3 gălbenuşuri 1 lingură de zeamă de lămâie 3-4 linguri de zahăr 175 ml de vin spumant sec […]
Aripioare de pui cu miere
Aripioare de pui cu miere din: lamai, miere, sos de chilli, usturoi, sare, piper, ardei, aripioare de pui. Ingrediente: 2 lămâi 1/2 linguri de miere 250 ml sos chilli 3 căţei de usturoi 3-4 ardei iuţi sare piper 20 de aripioare de pui Mod de preparare: Lămâile se storc, iar zeama se amestecă cu mierea […]
Cartofi wedges cu sos
Cartofi wedges cu sos din: cartofi, sare, piper, unt, salote, ulei, muraturi, maioneza, iaurt, mustar, hrean. Ingrediente: 20 de cartofi sare 2 linguri de unt 3 şalote 2 linguri de ulei 1 borcan de murături asortate (cca 360 g) 200 g maioneză 150 g iaurt natural 1 lingură de muştar 1 linguriţă de hrean proaspăt ras, […]
Salata indiana
Salata indiana din: cartofi, rosii, ananas, banane, zeama de lamaie, porumb, otet, ulei, mustar, sare, piper, boia, zahar, smantana. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 300 g roşii cărnoase 1 ananas proaspăt 2 banane zeama de la 2 lămâi 1 conservă mică de porumb 2 linguri de oţet de vin 3 linguri de ulei […]
Reteta bomboane
Reteta bomboane din: zahar, praf efervescent cu aromă de fructe. Ingrediente: 6 linguri de zahăr 6 linguri de praf efervescent cu aromă de fructe Mod de preparare: Zahărul şi praful efervescent se amestecă cu grijă şi se încălzesc încet într-o tigaie mică cu fund dublu. Se amestecă continuu, cu mişcări lente. Când masa a devenit […]
Carnati in aluat
Carnati in aluat din: foietaj, carnaciori, faina, galbenus, ketchup, ardei. Ingrediente: 300 g foietaj congelat 8 cârnăciori făină pentru suprafaţa de lucru 1 gălbenuş pentru uns aluatul 125 ml ketchup 1/2 ardei gras verde Mod de preparare: Foietajul se dezgheaţă. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Cârnăciorii se taie oblic în jumătăţi. Aluatul se […]
Prajitura de dovleac cu seminte de pin
Prajitura de dovleac cu seminte de pin din: unt, pulpa de dovleac, oua, zahar, sare, faina, praf de copt, seminte de pin. Ingrediente: 150 g unt 300 g pulpă de dovleac 4 ouă 200 g zahăr 1 pachet de zahăr vanilat sare 300 g făină 1 pachet de praf de copt 100 g seminţe de […]
Retete de Chiftelute (2016)
Retete de Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, nuca, ceapa verde, coriandru, piper alb, sare, zahar, condimente pentru pui, ou, ulei. Ingrediente: 2 cartofi curatati si taiati cuburi mici 1 cățel de usturoi 2 cepe rosii […]
Peste pane in pesmet
Peste pane in pesmet din: file de peste, lamaie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Tai fileurile de peşte şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Baţi ouăle, adaugi sare şi piper […]
Budinca de cirese (varianta)
Budinca de cirese din: cirese, franzela, oua, unt, zahar, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg cireşe 500 g franzelă 4 ouă 2 linguri unt 200 g zahăr 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Speli cireşele şi le cureţi de codiţe şi sâmburi. Cureţi franzela de coajă o înmoi în apă rece, o storci şi […]
Ciorba de peste cu praz
Ciorba de peste cu praz din: peste, telina, morcovi, ceapa, praz, ardei, orez, lamaie, sare, patrunjel, mazare, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi Mod de preparare: Speli şi […]
Cum se prepara Piept de pui umplut cu branzeturi (VIDEO)
Piept de pui umplut cu branzeturi: Cum se prepara Piept de pui umplut cu branzeturi: Pofta buna!
Reteta ardei umpluti cu crema de branza
Reteta ardei umpluti cu crema de branza din: ardei, crema de branza, rozmarin, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei capia 250 g cremă de brânză 1 vârf rozmarin 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Amesteci crema de brânză cu rozmarinul şi mărarul tocat, sărezi şi piperezi după gust. Speli ardeii, le tai […]
Biscuiti sfaramiciosi
Biscuiti sfaramiciosi din: ou, zahar, untura, praf de copt, faina, zahar pudra, nuca, lamaie. Ingrediente: 1 ou 100 g zahăr 5 linguri untură 1/2 linguriţă praf de copt 320 g făină 100 g zahăr pudră 50 g nucă măcinată 1 lingură zeanţă de lămâie Mod de preparare: Baţi oul cu zahărul, adaugi untura la […]
Clatite cu dovleac
Clatite cu dovleac din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, mustar, sare, piper, scortisoara, zahar, otet, faina, lapte, oua, unt, ulei. Ingrediente: 400 g pulpă de dovleac 300 g roşii cărnoase 3 cepe mari 2 căţei de usturoi 1 linguriţă de praf de muştar sare 1 linguriţă de piper negru 1 baton de scorţişoară 200 g zahăr […]
Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara
Varza rosie la cuptor cu anason si scortisoara din: anason, scortisoara, cadamom, varza rosie, usturoi, ceapa, mar, zahar, vin, unt. Ingrediente: 1 stea de anason 1 baton de scorţişoară 5 păstăi de cardamom 1 varză roşie mică (circa 900g) 1 căţel de usturoi 2 cepe mari, tocate 1 măr verde, coaja şi cotorul îndepărtate, tocat […]
Melcisori parfumati
Melcisori parfumati din: faina, lapte, ulei, drojdie, zahar, otet, visine, scortisoara, oua. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte 100 ml ulei 25 g drojdie 1 esenţă de vanilie 150 g zahăr 1 lingură oţet Pentru umplutură: 400 g vişine 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 ouă Mod de preparare: Pui peste făină […]
Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru
Cartofi la cuptor cu usturoi si cimbru din: cartofi, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg de cartofi 5 căţei de usturoi 3 crenguţe de cimbru 3 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180°C. Decojeşte cartofii şi taie-i în cuburi. Pune usturoiul, cimbrul şi uleiul într-o tavă mare şi […]
Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata
Varza de Bruxelles glazurata cu ceapa caramelizata din: unt, ceapa, varza de Bruxelles, zahar, vin. Ingrediente: 25g de unt 2 cepe roşii, tăiate în semiluni 700g varză de Bruxelles 1 lingură de zahăr 2 linguriţe de vin roşu Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mare cu fundul gros, apoi adaugă ceapa. Căleşte-le la […]
Cum se prepara Parfe de cafea (VIDEO)
Parfe de cafea: Ingrediente: 8 gălbenuşuri 180 g zahăr 110 ml apă 200 ml frişcă lichidă 1 lingură cafea solubilăPentru servire: fructe ciocolată frişcă Cum se prepara Parfe de cafea: Pofta buna!
Chiftele cu bacon si portocale
Chiftele cu bacon si portocale din: bacon sau pancetta, unt, ceapa, usturoi, portocala, pesmet, salvie, alune de padure, ou. Ingrediente: 150g de bacon sau pancetta, gata tăiat în cuburi 75g de unt 2 cepe, tocate fin 1 căţel de usturoi, zdrobit coaja rasă de la 1 portocală 200g de pesmet proaspăt (sau firimituri de pâine […]
Radacinoase si mere la cuptor
Radacinoase si mere la cuptor din: pastarnac, morcov, ulei, miere, coriandru, mere. Ingrediente: 12 păstârnaci mici, coaja îndepărtată, tăiaţi în jumătate pe lungime 600g de morcovi mici 3 linguri ulei de măsline 2 linguri de miere 2 linguri seminţe de coriandru, zdrobite 4 mere roşii, cotorul îndepărtat, tăiate în sferturi Mod de preparare: Incinge […]
Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon
Quiche cu ceapa caramelizata, Cheddar si bacon din: unt, ceapa, cimbru, aluat de tarta, bacon, smantana, lapte, oua, nucsoara, Cheddar. Ingrediente: 25g de unt 2 cepe mari, tăiate pe jumătate şi feliate subţire 1 lingură frunze de cimbru, plus câteva crenguţe 350g aluat de tartă din comerţ făină, pentru presărat 200g de bacon afumat, tăiat […]
Parfait de ciocolata si castane
Parfait de ciocolata si castane din: ciocolata, piure de castane, biscuiti, potocale, smantana. Ingrediente: 200g de ciocolată cu lapte, topită şi răcita 500g de piure de castane îndulcit 100g de biscuiţi amaretti, fărâmiţaţi grosier 2 portocale, decojite, membranele îndepărtate, tocate grosier, plus coaja de la 1 portocală 450ml de smântână pentru frişcă, bătuta până obţii […]
Crostini cu friptura de vita
Crostini cu friptura de vita din: file de vita, ulei de masline, mustar, crema de branza, chives, sos de hran, branza cu mucegai, rucola, bagheta. Ingrediente: 750g file de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă de muştar pudră 300g cremă de brânză 2 linguri de chives, tocate fin 1 lingură cu vârf sos […]
Reteta zilei: Sos cu branza cheddar
Sos cu branza cheddar din: unt, faina, lapte, cheddar, sare, praf de chili. Ingrediente: 2 linguri unt 2 linguri de făină 1 cană lapte 180 gr cheddar, mărunțită ¼ linguriță de sare ¼ linguriță praf de chili Mod de preparare: Se adauga untul si faina intr-o cratita de sos, amestecati bine impreuna timp de 30 […]
15 Retete de Sandwich-uri
Retete de Sandwich-uri Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza albastra, maioneza, piper. Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1 rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2 linguri de maioneza ½ lingurita piper […]
Carnati inveliti in bacon si salvie
Carnati inveliti in bacon si salvie din: bacon sau pancetta, salvie, carnati de porc. Ingrediente: 16 felii subţiri de bacon sau pancetta 16 frunze de salvie 16 cârnaţi proaspeţi groşi de porc Mod de preparare: Incinge cuptorul la 190°C. Pune o felie de bacon pe un tocător şi aşază deasupra o frunză de salvie, […]
Sos de clementine, merisoare si Porto
Sos de clementine, merisoare si Porto din: merisoare, clementine, vin Porto, scortisoara, cardamom, zahar. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sos Alioli Cum se prepara sos Alfredo Sos de iaurt Ingrediente: 450g de merişoare, dezgheţate coaja rasă şi zeama de la 2 clementine 2 linguri de vin Porto 1 baton de scorţişoară 3 păstăi […]
Cum se prepara Prajitura cu branza de vaci si bezea (VIDEO)
Prajitura cu branza de vaci si bezea: Cum se prepara Prajitura cu branza de vaci si bezea: Pofta buna!
Hummus cu chipsuri si tortilla
Hummus cu chipsuri si tortilla din: naut, tahini, usturoi, chimion, ulei, lamaie, patrunjel, menta, sumac, muguri de pin, rodie, branza feta, tortilla. Ingrediente: Pentru hummus: 2 conserve de 250g de năut, boabele scurse şi clătite 4 linguri de tahini 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe pudră de chimion 5 linguri ulei de măsline extravirgin […]
How to make Scalloped Potatoes (VIDEO)
Scalloped Potatoes: How to make Scalloped Potatoes: Pofta buna!
Muzica, ajutor prețios în tratarea bolii Alzheimer
Muzica, fie interpretată, fie numai ascultată, este benefică pentru pacienții cu demență, în stadiile inițiale ale bolii, scrie passionsante.be, pe baza unui articol apărut în Journal of Alzheimer’s Disease. Mai multe studii realizate în ultimul timp au ajuns la această concluzie: muzica poate contribui la menținerea capacităților cognitive, emoționale sau sociale a persoanelor care suferă […]
How to make Thin and Crisp Water Crackers (VIDEO)
Thin and Crisp Water Crackers: How to make Thin and Crisp Water Crackers: Pofta buna!
How to Make Simple Syrup (VIDEO)
Simple Syrup: How to Make Simple Syrup
Care este cea mai mare greşeală în îngrijirea tenului
Curăţarea tenului înainte de culcare este un pas esenţial în rutină de îngrijire a pielii, mai ales în cazul în care am purtat machiaj peste zi. Aşa cum o noapte pierdută se recuperează în zece de somn, la fel se întâmplă şi în cazul tenului agresat de produsele de machiaj, praf, impurităţi, sebum, atunci când […]
How to make Chicken with Honey Mustard Dipping Sauce (VIDEO)
Chicken with Honey Mustard Dipping Sauce: How to make Chicken with Honey Mustard Dipping Sauce: Pofta buna!
How to make Cup Brownie Cheesecake (VIDEO)
Cup Brownie Cheesecake: How to make Cup Brownie Cheesecake: Pofta buna!
How to make Cheddar Cheese Ball (VIDEO)
Cheddar Cheese Ball: How to make Cheddar Cheese Ball: Pofta buna!
How to make Garlic Roasted Potatoes (VIDEO)
Garlic Roasted Potatoes: How to make Garlic Roasted Potatoes: Pofta buna!
How to make Topped Cream Cheese Cupcakes (VIDEO)
Topped Cream Cheese Cupcakes: How to make Topped Cream Cheese Cupcakes: Pofta buna!
Tratamente naturiste pentru par
Contra caderii parului 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon. Contra caderii parului […]
Reteta zilei: Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat
Cotlete de porc in crusta de pesmet aromat din: cotlete de porc, lapte batut, pesmet, sare, patrunjel, praf de usturoi, marar, piper, ulei. Ingrediente: 4 cotlete de porc fără os ½ cana lapte bătut 1 cană de pesmet 1 linguriță de sare 1 linguriță pătrunjel uscat ¼ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță mărar uscat […]
Chilli de vita
Chilli de vita din: ardei iuti uscati, usturoi, ulei, otet, chimion, oregano, pulpa sau rasol de vita, rosii, rosii tocate, scortisoara, ardei, ciocolata amaruie, zahar, fasole. Ingrediente: 50g de ardei iuţi uscaţi, lăsaţi la înmuiat în apă clocotită 1-2 ore 4 căţei de usturoi, tocaţi grosier 3 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de […]
Barcute de salata cu creveti
Barcute de salata cu creveti din: maioneza, ketchup, sos Worchestershire, lamaie, pudra de ardei iute, rosii, ceapa, sos Tabasco, salata, creveti, carne de crab, chives Ingrediente: Pentru sosul Marie Rose: 4 linguri de maioneză 3 linguri de Ketchup 2 linguriţe de sos Worchestershire coaja şi zeama de la 1 lămâie un praf pudră de ardei […]
Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza
Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza din: foi de lasagna, ulei, vinete, ceapa, usturoi, conserve de rosii, pasta de tomat, zahar, ardei iute, busuioc, sos de soia, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, lapte, faina, unt, branza maturata, mustar. Ingrediente: 12-16 foi proaspete de lasaqna Pentru sosul de rosii si vinete: 4 linguri ulei de […]
Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere
Chifle umplute cu ceapa si branza Guyere din: faina, drojdie, zahar, ulei, unt, ceapa, branza Gruyere, cimbru. Ingrediente: 500g de făină, plus extra pentru presărat 1 plic de 7g de drojdie uscată un praf de zahăr 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe un cub de unt 2 cepe, feliate subţire 140g de brânză Gruyere, […]
Tarta impletita cu fructe
Tarta impletita cu fructe din: faina, aluat foitaj, mere, merisoare, scortisoara, condimente pentru prajituri, zahar, lamaie, fructe confiate, ou. Ingrediente: făină, pentru presărat 500g de aluat foitaj 2 mere verzi, coaja şi cotorul îndepărtate, tăiate în cuburi mici 140g de merişoare (decongelează-le înainte de a le folosi) 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă amestec de […]
Wedges picanti de cartofi dulci
Wedges picanti de cartofi dulci din: chimiopn, ardei iute, sumac, cimbru, rozmarin, usturoi, lamaie, ulei de masline, cartofi dulci. Ingrediente: câte 2 linguriţe de chimion pudră, fulgi de ardei iute şi sumac 2 linguri frunze de cimbru, tocate grosier 2 linguri frunze de rozmarin, tocate grosier 3 căţei de usturoi coaja şi zeama de la […]
Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice
Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]
Retete Chiftele
Retete Chiftele: Reteta zilei: Chiftele de cartofi Chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de usturoi, pudra de ceapa, oregano, marar, sare, piper, ulei, patrunjel. Poate te intereseaza si: Chiftele de peste cu cartofi Chiftele de cartofi cu boia dulce Chiftele de cartofi cu marar si patrunjel Ingrediente: 2 kg cartofi, decojiti 1 […]
Placinta de spanac cu urda si marar
Placinta de spanac cu urda si marar din: faina, apa, margarina, otet, oua, sare, spanac, marar, urda, oua, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 200 ml apă 100 g margarină 1 lingură oţet 2 gălbenuşuri sare Pentru umplutură: 1 kg spanac 1 legătură mărar 500 g urdă 2 ouă 50 g smântână Mod […]
Sos de paine cu ciabatta si mascarpone
Sos de paine cu ciabatta si mascarpone din: ceapa, cuisoare, dafin, piper, lapte integral, ciabatta, unt, mascarpone, nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă, tăiată pe jumătate 3 cuişoare 1 foaie de dafin 5 boabe de piper negru 1 litru de lapte integral 1 ciabatta (circa 270g) 25g de unt 2 linguri de brânză mascarpone un praf de […]
Cum se prepara Morun cu sos de ceapa (VIDEO)
Morun cu sos de ceapa: Cum se prepara Morun cu sos de ceapa: Pofta buna!
Placinta cu gem de gutui
Placinta cu gem de gutui din: ulei, zahar, lapte, ou, praf, faina, gris, gem de gutui. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri lapte 1 ou mare 1 plic praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat făină cât cuprinde 2 linguri griş gem de gutui proaspăt făcut zahăr pudră, pentru ornat Mod […]
Somon in crusta de ierburi
Somon in crusta de ierburi din: file de somon, ierburi, lamaie, mazare, lapte, smantana, unt, cartof, scortisoara, muguri de pin, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 plic de ierburi de Provence 1 lămâie 200 g mazăre 1 ceapă mică 200 ml lapte 200 ml smântână lichidă 50 g unt 1 cartof dulce 1/4 […]
Reteta tort cu crema de zahar ars
Reteta tort cu crema de zahar ars din: oua, zahar, faina, ulei, lapte, smantana, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 1 cană zahăr pudră 1 cană făina 4 linguri ulei sare Pentru crema de zahăr ars: 1 l lapte 8 ouă 13 linguri zahăr coajă rasă de lămâie Pentru decor: 200 g […]
Carnati cu ceapa
Carnati cu ceapa din: pulpa de porc, slanina, piper, cimbru, ceapa, mate de porc, sare, piper. Ingrediente: 10 kg pulpă de porc 2 kg slănină tare 50 g piper 50 g cimbru uscat 15 cepe albe potrivite sare boia maţe de porc Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat pulpa de porc, slănina […]
Prajitura cu frisca si cirese
Prajitura cu frisca si cirese din: foitaj, faina, compot de cirese, amidon, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, intaritor de fructe. Ingrediente: 300 g foitaj făină 600 g compot de cireşe 2 linguri amidon alimentar 2 linguri zahăr pudră 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 1 plic întăritor de fructe Mod de preparare: Intinzi […]
Placinta cu gem de capsuni
Placinta cu gem de capsuni din: faina, osanza, galbenus, zahar, sare, otet, apa minerala, gem de capsuni. Ingrediente: 1 1/2 kg făină 300 g osânză 3 gălbenuşuri 3 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură zahăr 2 linguri oţet apă minerală Pentru umplutură: gem de căpşuni zahăr pudră Mod de preparare: Din osânză […]
Sos pentru friptura de curcan
Sos pentru friptura de curcan din: faina, supa, vin Marsala. Ingrediente: 2 linguri de făină cuburi pentru 700ml supă de găină sau supă de curcan preparată in casă 2 linguri de vin Marsala (opţional) Mod de preparare: Indepărtează aproape toată grăsimea de curcan din tava în care a fost copt, cu excepţia a circa […]
Cum se prepara Sufleu la borcan (VIDEO)
Sufleu la borcan: Cum se prepara Sufleu la borcan: Pofta buna!
Prajitura cu ness si cacao
Prajitura cu ness si cacao din: oua, zahar, ulei, cacao, ness, esenta de vanilie, faina, lapte, unt. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 2 căni zahăr 1/2 cană ulei 1 linguriţă cacao 1 linguriţă ness esenţă de vanilie 1 1/2 cană făină Pentru cremă: 500 ml lapte 3 linguriţe ness 3 linguri făină 250 g unt […]
Chec aperitiv cu masline si ardei
Chec aperitiv cu masline si ardei din: oua, crema de branza, sare, piper, masline, ardei, salam, faina, praf de copt, patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 175 g cremă de brânză sare piper 100 g salam 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde măsline negre 1 1/2 cană făină 1 plic praf de copt pătrunjel verde tocat […]
Reteta traditionale: Piftie de porc
Piftie de porc din: ureche de porc, carne macra, ciolan afumat, genunchi de vita, sorici, picior de porc, ceapa, morcov, telina, dafin, usturoi, piper, coriandru, sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macră 1 ciolan afumat de porc 1 genunchi de vită 1/2 kg şorici 1 picior de porc 1 ceapă 1 morcov […]
Ceafa in vin
Ceafa in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg ceafă de porc 5-6 căţei de usturoi câteva frunzuliţe de rozmarin 1 pahar cu vin alb 2 cepe ulei de măsline boia dulce sare piper Mod de preparare: Spală bine bucata de carne şi şterge-o […]
10 Retete de Sandwich-uri simple si gustoase
Retete de Sandwich-uri simple si gustoase: Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar Sandwich picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute, pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei copt, salata, rosie. Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 […]
Reteta zilei: Piure de linte
Piure de linte din: linte rosie, usturoi, sare, turmeric, lapte de cocos, apa. Ingrediente: 2 cani linte rosie 1 cățel de usturoi ½ linguriță sare ½ linguriță turmeric 1 cutie lapte de cocos 1½ căni de apă Mod de preparare: Se clateste lintea foarte bine pana cand apa este curata. Tocati usturoiul si se adauga […]
Retete traditionale: Caltabos cu orez si carne
Caltabos cu orez si carne din: ficat, inima, plaman, rinichi, carne, ceapa, orez, sare, piper, ulei, mat, dafin, cimbru. Ingrediente: 1/2 ficat 1/2 inimă 1 plămân 1 rinichi 1 kg carne mai grasă 3-4 cepe 3 linguri cu orez sare piper ulei maţ de la intestinul gros 2-3 frunze de dafin 1 linguriţă cu cimbru […]
Piftie de vita
Piftie de vita din: oase de vitel, carne de vita, ceapa, telina, usturoi, ienibahar, morcovi, gogosar, vin, sare. Ingrediente: 2 kg oase de viţel 2 kg carne de vită fără grăsime 1 ceapă 1 ţelină 6 căţei de usturoi boabe de ienibahar 2 morcovi gogoşar pentru decor 100 ml vin alb sec sare Mod […]
Gaina umpluta cu castane
Gaina umpluta cu castane din: gaina sau pui, maruntaie de pui, ceapa, castane, ciuperci, zahar, lapte, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 găină mai mică sau un pui mare măruntaie de pui 2 cepe 20 castane 200 g ciuperci din conservă 1 lingură cu zahăr 2-3 linguri cu lapte sare ulei piper negru măcinat piper negru […]
Cozonac cu fructe confiate (varianta)
Cozonac cu fructe confiate din: faina, zahar pudra, margarina, crema de branza, oua, rom sau coniac, lamaie, cardamon, nucsoara, praf de copt, stafide, nuci, portocala glasata, margarina. Ingrediente: 500 g făină 175 g zahăr pudră 175 g margarină 250 g cremă de brânză 2 ouă 50 ml rom sau coniac coaja rasă de la o […]
How to make Chicken Thighs with Light Buffalo Sauce (VIDEO)
Chicken Thighs with Light Buffalo Sauce: How to make Chicken Thighs with Light Buffalo Sauce: Pofta buna!
How to make Cheeseburger Sloppy Joes (VIDEO)
Cheeseburger Sloppy Joes: How to make Cheeseburger Sloppy Joes: Pofta buna!
How to make Deviled Ham and Cheese (VIDEO)
Deviled Ham and Cheese: How to make Deviled Ham and Cheese: Pofta buna!
How to Make Chocolate-Bacon Shot Glasses (VIDEO)
Chocolate-Bacon Shot Glasses: How to Make Chocolate-Bacon Shot Glasses:
Reteta zilei: Smoothie de banana cu fructe de padure
Smoothie de banana cu fructe de padure din: banana, fructe de padure, iaurt, suc de rodie, miere. O reteta de smoothie usoar de preparat, sanatos si gustos, cu care puteti incanta copiii. Ingrediente: 1 banane inghetata, taiata felii 1 cană fructe de pădure congelate 1/2 cană iaurt 1/2 cana suc de rodie 4 lingurite de […]
Pulpa cu varza
Pulpa cu varza din: pulpa de porc cu sorici, varza, morcovi, vin, chimen, coriandru, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc cu şorici 1 varză albă 1-2 morcovi 1 pahar cu vin alb chimen coriandru măcinat ulei de măsline sare de mare piper măcinat Mod de preparare: Taie […]
Muschi de porc in sos vanatoresc
Muschi de porc in sos vanatoresc din: muschi de porc, sunculita afumata, ceapa, usturoi, dafin, pasta de tomate, piper, sare, paprika, ciuperci, vin, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi porc 200 g şunculiţă afumată 2 cepe medii 1 căpăţână de usturoi 2-3 foi de dafin 4 linguri cu pastă de tomate piper alb […]
Tort de ciocolata cu visine
Tort de ciocolata cu visine din: cacao, zahar, lapte, unt, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, sare, ciocolata, smantana, gelatina, visine. Ingrediente: Pentru blat: 35 g cacao 180 g zahăr 160 ml lapte 150 g unt moale 3 ouă 220 g făină 1 vârf cuţit bicarbonat 1 linguriţă praf de copt 1 praf sare Pentru […]
Acadele de ciocolata alba
Acadele de ciocolata alba din: ciocolata alba, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată alba două linguri de bombonele colorate 12 beţisoare de acadele, pentru decorat Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 forme similare pe foi […]
Ciorba cu carne afumata
Ciorba cu carne afumata din: zeama de varza, morcovi, carne afumata, cartofi, telina, patrunjel, ou, leusten, apa, sare. Ingrediente: 1 1/2 l zeamă de varză 500-700 g carne afumată 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină micuţă 1 legătură de pătrunjel 1 ou leuştean 2-3 l apă sare Mod de preparare: Pune apă rece la […]
Placinta cu dovleac si nuci
Placinta cu dovleac si nuci din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 50 ml ulei 1 linguriţă cu oţet 200 ml apă minerală Pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahăr 200 g nucă mărunţită 1 linguriţă cu scorţişoară zahăr pudră Mod […]
Terina de porc si pui cu chutney de agrise
Terina de porc si pui cu chutney de agrise din: file de porc, piept de pui, bacon, ceapa, ou, coniac, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 700 g file de porc 4 piepţi de pui fără piele 250 g bacon cu fâşii de grăsime 2 cepe mici 1 ou, bătut 45 ml coniac 7 g sare 3 […]
Prajitura cu ciocolata in patru straturi
Prajitura cu ciocolata in patru straturi din: biscuiti Oreo, unt, ciocolata, oua, zahar, faina, crema de vanilie, vanilie, gelatina, smantana. Ingrediente: Pentru crusta: 300g de biscuiţi Oreo, crema îndepărtată 100g de unt, topit Pentru stratul de negresa: 100g de unt 140g de ciocolată amăruie, tocată, plus extra pentru decor 2 ouă medii 140g de zahăr […]
Acadele de ciocolata
Acadele de ciocolata din: ciocolata, praf de chilli, bombonele. Ingrediente: 140 g de ciocolată neagră 1 vârf linguriţă de praf de chilli bombonele 12 beţisoare de acadele, pentru decorat Mod de preparare: Se decupează o formă de ou cam de 6 cm lungme şi se foloseşte ca şablon pentru a desena cam 10-12 […]
10 Retete de Sandwich-uri
Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich cu rosii uscate si mascarpone Sandwich cu rosii uscate si mascarpone din: rosii uscate, branza mascarpone, unt, paine. Ingrediente: 6-7 rosii uscate 2 linguri branza mascarpone 1 lingura unt 2 felii de paine Mod de preparare: Intr-un blender procesati rosiile cu branza mascarpone pana se […]
Friptura de porc picanta, cu cidru
Friptura de porc picanta, cu cidru din: ceapa, morcovi, telina, salvie, ulei de masline, bacon, dafin, carne de porc, scortisoara, faina, pasta de tomate, paprika, supa de pui sau de porc, cidru. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată în bucăţi mai mari 2 morcovi, tăiaţi în felii subţiri 2 tulpini de ţelină, feliate 6 frunze […]
Reteta limonada
Reteta limonada din: lamai, lime, zahar, menta, apa, gheata. Ingrediente: 3 lămâi 1 lime 200 g zahăr 5-6 frunze de mentă proaspătă 4 pahare apă plata 1 pahar apă minerală cuburi de gheaţă Mod de preparare: Amesteci apa plată cu zahărul, pe foc mic, până se dizolvă zahărul. După 2-3 clocote, laşi siropul la răcit. […]
Tarta cu ciocolata si inghetata
Tarta cu ciocolata si inghetata din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao, oua, lapte, smantana, coaja de portocala. Ingrediente: 250 g de ciocolată 2 ouă, plus 1 albuş (rămas de la aluat) 140 g de zahăr fin 85 g de unt topit 85 g de făină obişnuită puţină cacao pentru servit Pentru aluat: 350 g […]
Cum se prepara Paste cu prosciutto şi mazăre (VIDEO)
Paste cu prosciutto şi mazăre: Cum se prepara Paste cu prosciutto şi mazăre: Pofta buna!
Patratele cu fistic
Patratele cu fistic din: fistic, ciocolata, zahar, unt, faina, lapte, smantana. Ingrediente: 140 g fistic decojit 200 g de ciocolată cu lapte 200 g de zahar fin 200 g de unt foarte moale 200 g de făină cu agent de creştere 100 ml de lapte 150 ml de smântână Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la […]
Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat
Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat din: cartofi, ceapa, usturoi, faina, ou, unt, ulei de masline, crema de branza, ierburi aromatice, pasta de hrean, somon afumat, macrou afumat, lamai. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 ceapă, rasă, iar zeama în exces stoarsă 1 căţel de usturoi, ras fin 25g de făină 1 ou,bătut […]
Trandafiri in foitaj
Trandafiri in foitaj din: aluat foitaj, mere, zahar, scortisoara, unt, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 aluat foitaj 2 mere roşii zahăr scorţişoară 30 g unt topit zeamă de lămâie Mod de preparare: Tai merele felii subţiri, după ce le-ai scos sâmburii, le pui într-o oală cu apă şi puţină zeamă de lămâie, apoi le […]
Piept de rata cu sos de coacaze
Piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet balsamic, vin, coniac, sirop de coacaze rosii, miere, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 2 linguri cu unt 100 ml oţet balsamic 200 ml vin roşu 50 ml coniac 60 ml sirop de coacăze roşii 1 lingură cu miere piper sare […]
Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba din: faina, unt, zahar, ou, sare, rubarba, smantana, zahar, faina, scortisoara. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt topit 20 g unt pentru formă 1 lingură zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit sare Pentru umplutură: 500 g rubarbă 150 g smântână 50 g zahăr 2 linguri cu făină 1/4 linguriţă scorţişoară […]
Cozonac cu mere
Cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar, dorjdie, unt, ulei, sare, mere, unt, scortisoara, lamaie Ingrediente: 600 g făină 2 ouă 250 ml lapte 2 linguri cu zahăr 10 g drojdie uscată 2 linguri cu unt topit 4 linguri cu ulei 1/2 linguriţă cu sare Pentru umplutura: 1 kg mere 100 g zahăr 50 […]
Rulouri de carne cu hrean si ceapa
Rulouri de carne cu hrean si ceapa din: piper, cuisoare, ulei, carne de vita, unt, ceapa, sare, zahar, otet, crema de branza, hrean, rucola. Ingrediente: 1 lingură rasă cu boabe de piper negru 1/2 linguriţă de cuişoare 1 lingură cu ulei de măsline 500 g carne de vită foarte bună 15 g unt 2 cepe, […]
Cum se prepara Ciuperci pleurotus la gratar (VIDEO)
Ciuperci pleurotus la gratar: Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de vişine sucul de la 1/2 lămâie 1 linguriţă sare un praf de piper alb 1-2 linguriţe oţet balsamic opţional – sos de chili pentru servire Cum se prepara Ciuperci pleurotus la gratar: Pofta buna!
Prajitura cu fistic si miere
Prajitura cu fistic si miere din: unt, zahar, miere, fulgi de ovaz, fistic, caise. Ingrediente: 140 g de unt 140 g de zahăr brun 2 linguri de miere 175 g fulgi de ovăz 75 g de fistic mărunţit 140 g de caise Mod de preparare: Se pun 140 g de unt, 140 g de […]
Tarta cu branza si sparanghel
Tarta cu branza si sparanghel din: faina, unt, nuci, sparanghel, branza, smantana, oua, piper, forme de tarte. Ingrediente: Pentru aluat: 125 g făină 60 g unt nesărat 50 g nuci măcinate Pentru umplutura: 16 suliţe de sparanghel 100-125 g brânză roquefort 142 ml smântână grasă 2 ouă medii piper negru măcinat 4 forme de tarte […]
Prajitura cu ceai si miere
Prajitura cu ceai si miere din: nectarine, caise, stafide, ceai, unt, miere, zahar pudra, coaja de citrice, scortisoara, condimente pentru prajituri, sare, coniac, oua, faina, praf de copt, nuci pecan, fondant. Ingrediente: 120 g nectarine uscate, mărunţite 120 g caise uscate, mărunţite 100 g stafide 2 ceşti cu ceai tare fierbinte Earl Grey 250 g […]
Tarta cu spanac si branza de capra
Tarta cu spanac si branza de capra din: faina, praf de copt, oua, unt, smantana, sare, spanac, branza de capra, marar, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 ou 100 g unt 150 g smântână 1 praf de sare Pentru umplutură: 500 g spanac 300 g brânză de capră 3 […]
Retete de Chiftelute
Retete de Chiftelute: Reteta zilei: Chiftele de porc cu verdeata Chiftele de porc cu verdeata din: paine, lapte, apa, porc, ceapa, usturoi, patrunjel, ou coriandru, scortisoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceasca paine, cuburi ½ ceasca de lapte sau apa 1.5 kg carne de porc ¼ ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, […]
Reteta zilei: Supa crema de legume cu crutoane
Supa crema de legume cu crutoane din: unt, ceapa usturoi, morcovi, telina, vin alb, broccoli, supa de pui, sare, piper, smantana, branza, nucsoara, paine, unt topit. Ingrediente pentru supa: 3 linguri unt nesărat 2 cepe tocate 4 catei de usturoi, zdrobit 2 morcovi, tocati 1 tulpină telina, tocata 1/2 cana vin alb 1 broccoli, rupt […]
Aperitive cu icre de cod
Aperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare. Ingrediente: 200 g icre de cod 1 lămâie 1 limetă 300 ml ulei de floarea-soarelui 250 g făină 300 ml lapte 3 ouă 12 g drojdie 20 g unt sare Mod de preparare: Pentru a pregăti […]
Guacamole cu tortillas
Guacamole cu tortillas din: tortillas, ulei de malsine, avocado, su de lime, ceapa, coriandru. Ingrediente: 4 tortillas ulei de masline 2 avocado suc de lime 1 ceapa verde o legătură de coriandru Mod de preparare: Se taie 4 tortillas de grâu în triunghiuri mici, se ung cu puţin ulei de măsline şi se coc […]
Popcorn cu branza
Popcorn cu branza din: popcorn, unt, parmezan, boia iute. Ingrediente: popcorn 75 g de unt 75 g de parmezan un praf de boia iute Mod de preparare: Se prepară o pungă de popcorn de 100 g la microunde sau 100 g de boabe de porumb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se topesc […]
Cum se prepara Salata de vara cu sos de avocado (VIDEO)
Salata de vara cu sos de avocado: Cum se prepara Salata de vara cu sos de avocado: Pofta buna!
Tort cu ciocolata si ghimbir
Tort cu ciocolata si ghimbir din: unt, ciocolata, cacao, vin de ghimbir, zahar, oua, migdale, ghimbir, gem de ghimbir, smantana. Ingrediente: 250 g de unt, tăiat cubuleţe, plus extra pentru uns cacao 350 g de ciocolată neagră tocată 2 linguri vin de ghimbir 140 g de zahăr fin 100 g de zahăr brun 5 ouă, […]
Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon
Mix de porc cu vita in crusta de bacon din: ulei de masline, ceapa, usturoi, porc, vita, oua, cimbru, condimente, otet balsamic, pesmet, bacon. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6 căței de usturoi tocat 1 kg carne tocata de porc 1 kg de carne de vită tocata 2 oua […]
Coaste cu miere si orez
Coaste cu miere si orez din: coaste de porc, boabe de mustar, piper, coriandru, lamaie, miere, fasole, orez, ceapa, ardei gras, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g coaste de porc 1 lingură cu boabe de muştar 1 lingură cu piper negru boabe 1 lingură cu boabe de coriandru 3 linguri cu miere zeama de la […]
Prajiturele cu ananas
Prajiturele cu ananas din: aluat de vanilie, oua, ulei, lapte, ananas, cirese glasate. Ingrediente: 1 pachet cu aluat de vanilie pentru prăjituri 3 ouă 200 ml ulei 250 ml lapte 9 rondele de ananas, mici, subţiri 75 g cireşe glasate Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180°C şi unge cu ulei 9 forme pentru brioşe. Aşază în […]
Budinca de cartofi (varianta)
Budinca de cartofi din: cartofi, smantana, telemea de oaie, unt, pesmet, oua, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg smântână 100 g telemea rasă de oaie 1 lingură cu unt 1 lingură cu pesmet 8 ouă sare Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. Când sunt gata, îi cureţi de […]
Salata de ridichi marinate
Salata de ridichi marinate din: ridichi, suc de portocala, miere, ulei cu chilli, rodie, menta, seminte de dovleac. Ingrediente: 1 legătură de ridichi sucul de la 1 portocală 1 linguriţă de miere ulei cu chilli 3 linguri seminţe de dovleac rodie 1 mână frunze de mentă Mod de preparare: Se taie în felii 1 […]
Tort cu ceai
Tort cu ceai din: ceai, lapte, ciocolata, unt, migdale, oua, zahar, cacao, creme fraiche. Ingrediente: conţinutul de la 2 pliculeţe de ceai 100 ml de lapte fierbinte 150 g de ciocolată neagră (cu 78% cacao) 200 g de unt tăiat cubuleţe 140 g de migdale măcinate 6 ouă separate 200 g de zahăr fin cacao […]
Briose cu pesto
Briose cu pesto din: faina, praf de copt, oregano, sare, lapte batut, ou, pesto, parmezan, mozzarella. Ingrediente: 280 g de făină 1 lingură de praf de copt 1 lingură de oregano 1 linguriţă de sare 225 ml de lapte bătut 1 ou 2 linguri de pesto roşu 50 g de parmezan ras 75 g de […]
Desert cu mar si mascarpone
Desert cu mar si mascarpone din: mere, scortisoara, zahar, mascarpone, frisca, biscuiti. Ingrediente: 500 g de mere 1 linguriţă de scorţişoară 40 g de zahăr fin 250 g de mascarpone 250 ml de frisca 80 g de biscuiţi cu nucă (sau digestivi) Mod de preparare: Se rad merele, cu coajă cu tot (dar se […]
Muschi de vita cu sos de ciuperci
Muschi de vita cu sos de ciuperci din: muschi de vita, cartofi, rozmarin, usturoi, ulei de masline, ierburi, rosii, masline, ciuperci, unt, smantana, noodles, otet balsamic. Ingrediente: 200 g muşchi de vită 3 cartofi rozmarin verde 6 g de usturoi 20 ml ulei de măsline 1 lingură ierburi de Provence 10 g de roşii uscate […]
7 Retete de Sandwich-uri
Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi Sandwich cu burta de porc caramelizata si muraturi din: zahar, apa, burta de porc, ceapa, ulei, usturoi, sos de peste, piper, bagheta, morcovi si ridiche alba murate. Ingrediente sos caramel: 3 linguri zahăr 2 linguri de apă Ingrediente burta de porc: […]
Retete traditionale: Slanina fiarta cu usturoi si boia
Slanina fiarta cu usturoi si boia din: slanina impanata, sare, usturoi, piper, dafin, boia. Ingrediente: 1 kg de slănină împănată cu carne (de la piept) sare grunjoasă 1 1/2 căpăţână de usturoi piper boabe 2 frunze de dafin boia Mod de preparare: Sărează bine slănina şi las-o câteva ore bune aşa, poate chiar de […]
Lichior de salcam
Lichior de salcam din: floare de salcam, alcool dublu rafinat, zahar tos, lapte, lamaie. Ingrediente: 500 g floare de salcâm (proaspăt culeasă) 1 l alcool dublu rafinat 1 kg zahăr tos 1 l lapte 1 lămâie Mod de preparare: Intr-un borcan de 5 l torni alcoolul, laptele, zahărul, florile de salcâm tocate, lămâia tăiată […]
Bezea cu visine
Bezea cu visine din: faina, margarina, galbenus, zahar, praf de copt, esenta de vanilie, visine, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 300-400 g făină 150 g margarină 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie Pentru umplutura de vişine: 150 g zahăr 500 g vişine 1 esenţă de vanilie 1 plic […]
Carnati semiuscati
Carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia, vin, usturoi, mate, sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 500 g kaizer afumat 1 linguriţă cu ienibahar 1 linguriţă cu cimbru 1 linguriţă cu piper 1 linguriţă cu coriandru 2 linguri cu boia dulce 200 ml vin roşu […]
Cum se prepara Crochete de salau (VIDEO)
Crochete de salau: Cum se prepara Crochete de salau: Pofta buna!
Carne in untura
Carne in untura din: carne impanata, carne afumata, slanina, zeama de varza, telina. Ingrediente: 2 kg carne împănată 2 kg carne afumată (ciolan afumat) 2 kg slănină 1 ceaşcă de zeamă de varză 3 frunze de ţelină Mod de preparare: Taie slănina (fără şorici) în bucăţele şi pune-o la topit într-un ceaun mare şi […]
Reteta traditionala: Toba
Toba din: stomac de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi, carne grasa de porc, splina, ficat, urechi, slanina, vin, boia, dafin, sare, piper. Ingrediente: stomac de porc 1 mână bună de şorici feliat 1 limbă de porc 1 inimă 2 rinichi 500 g carne grasă de porc 1 splină 300 g ficat […]
Prajitura cu mousse de cafea
Prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, zahar pudra, nuci, migdale prajite,ciocolata, coniac. Ingrediente: 3 ouă 6 linguri cu zahăr 5 linguri cu făină 2 linguri cu cacao 1 plic cu praf de copt esenţă de vanilie Pentru mousse: 1 lingură cu cafea instant […]
Retete traditionale: Lebar
Lebar din: mate de porc, ficat de porc, splina, plaman, oua, unt, usturoi, dafin, vin, sare, piper. Ingrediente: maţe groase de porc 1 kg ficat de porc 2 spline 1 plămân 1 ou 100 g unt 4 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 pahar cu vin piper sare Mod de preparare: Pune […]
Reteta serbet de zmeura
Reteta serbet de zmeura din: zahar, zmeura, lamaie. Ingrediente: 1 kg zahâr 1 kg zmeura 1/2 lămaie sau sare de lâmaie Mod de preparare: Pune la fiert zmeura curăţată de codiţe, cu atata apă încat strecurată să rămînă un pahar şi jumătate de zeamă limpezită. Toarnă această zeamă împreună cu zahărul într-o cratiţă […]
Zmeurata
Zmeurata din: zeama de lamaie, zmeura, gheata, miere, apa. Ingrediente: 600 g zmeura 3 linguri zeamă de lămâie 2 căni cuburi de gheaţă 3 linguri miere 2 pahare apă plată (sau minerală) Mod de preparare: Amesteci fructele cu mierea, le zdrobeşti şi le laşi la scurs într-o strecurătoare, circa două ore. Separat, amesteci gheaţa […]
Tort Boema
Tort Boema din: oua, apa, zahar, nuca, cacao, faina, oua, lamaie, esenta de rom, cacao, frisca, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 4 linguri cu apă 10 linguri cu zahăr 5 linguri cu nucă măcinată 2 linguri cu cacao 5 linguri cu făină Pentru bezea: 7 albuşuri 14 linguri cu zahăr 1 lingură cu zeamă […]
Tort cu ricotta
Tort cu ricotta din: oua, zahar, nuci, esenta de rom, sare, cacao, cafea solubila, ricotta, frisca, lapte, lamaie, grlatina, gem de fructe, compot de pere. Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă 140 g zahăr tos 150 g nuci măcinate 70 g făină 1 fiolă cu esenţă rom 30 g cacao sare 1 lingură cu cafea solubilă […]
Cum se prepara File de salau cu portocale si lamaie (VIDEO)
File de salau cu portocale si lamaie: Cum se prepara File de salau cu portocale si lamaie: Pofta buna!
Cartofi cu branza de capra la cuptor
Cartofi cu branza de capra la cuptor din: cartofi, ulei de masline, branza de capra, chives. Ingrediente: 750 g cartofi mici, spălaţi foarte bine (sau baby potatoes) 2 linguri cu ulei de măsline 250 g brânză de capră chives proaspăt, tăiat mărunt, pentru decor Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în coajă […]
Clatite pufoase cu gem
Clatite pufoase cu gem din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, unt, fructe, zahar, apa. Ingrediente: 200 g de făină 1 linguriţă praf de copt 1 vârf de sare 1 ou 300 ml de lapte 1 lingură de unt topit 1 mână de fructe congelate 3 linguri de zahăr 100 ml de apă […]
Salata de conopida cu migdale
Salata de conopida cu migdale din: conopida, ulei de masline, ceapa, otet, miere, stafide, marar, fulgi de migdale, spanac. Ingrediente: 1 conopidă desfăcută în bucheţele 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată subţire 3 linguriţe oţet 1 lingură şi jumătate de miere 3 linguri de stafide 1 legătură mică de mărar tocat 3 […]
Omuleti de turta dulce
Omuleti de turta dulce din: unt, zahar, miere, mix condimente, zahar vanilat, faina, smantana, ou, praf de copt, sare. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr 200 ml miere mix condimente (câte un praf de scorţişoară, cuişoare, nucşoară, ienibahar) 4 plicuri cu zahăr vanilat 500 g făină 200 ml smântână dulce 1 ou 1/2 plic cu […]
5 Retete de Sandwich-uri
Retete de Sandwich-uri: Reteta zilei: Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi Sandwich-uri cu sunca, branza si muraturi din: ciabatta, mustar, muraturi, sunca, carne de porc, branza, unt. Ingrediente: 1 paine ciabatta 30gr muștar 4 felii de muraturi 8 felii de sunca 6 felii carne de porc prăjită 4 felie de brânză 30gr de unt […]
Reteta zilei: Mancare cu carnati si dovleac
Mancare cu carnati si dovleac din: ulei de masline, carnati, usturoi, rosii, sare de mare, dovleac ricotta, busuioc, parmezan, piper, mozzarella. Ingrediente sos: 1 lingura ulei de masline 4-5 carnati, felii subțiri 2 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii intregi sare de mare Ingrediente: 1/2 dovleac, ras 1 cană brânză ricotta ¼ cană busuioc […]
Cocktail cu suc de portocale
Cocktail cu suc de portocale din: suc de portocale, sampanie. Ingrediente: 200 ml suc de portocale proaspăt stors 100 ml de şampanie Mod de preparare: Amestecă sucul de portocale cu şampania de la gheaţă şi savurează cocktailul dimineata sau seara.
Budinca cu nucsoara si ghimbir
Budinca cu nucsoara si ghimbir din: unt, lapte, oua, zahar, biscuiti, coaja de lamaie, nucsoara, ghimbir, lemon. Ingrediente: unt, pentru uns vasul 600 ml de lapte 4 ouă 8 linguri de zahăr 75 g de biscuiţi măcinaţi (sau pişcoturi) coaja rasă de la 1 lămâie 1/2 linguriţă de nucşoară 1/2 linguriţă de ghimbir lemon curd […]
Cum se prepara File de salau cu sos de lamaie si smantana (VIDEO)
File de salau cu sos de lamaie si smantana: Cum se prepara File de salau cu sos de lamaie si smantana: Pofta buna!
Pulpa invelita in slanina
Pulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 4-5 fâşii mai groase de slănina 500 ml vin alb zeama de la o lămâie sare piper proaspăt măcinat 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat 3-4 fire de rozmarin Mod de preparare: Spală […]
Reteta zilei: Paste cu vita picanta
Paste cu vita picanta din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vita, praf de chili, chimen, oregano, piper rosu, rosii, ardei iute, supa de vita, paste, masline, cheddar, ceapa verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 cățel de usturoi 1 kg carne de vita tocata 1 lingura praf de chili ½ lingurita de […]
Ficat in sos de vin
Ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g ficat de porc 3 cepe 300 ml de vin roşu 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 fire de ceapă verde sare piper ulei Mod de preparare: Taie cepele în sferturi […]
Salata de orez, castravete si pastrav
Salata de orez, castravete si pastrav din: orez, ardei, castravete, pastrav afumat, portocala, marar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 150 g orez basmati 1 ardei roşu, tăiat în sferturi şi curăţat de coajă 1/2 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat în felii subţiri 125 g păstrăv afumat, fărâmiţat coaja şi zeama de […]
Conopida cu mirodenii
Conopida cu mirodenii din: conopida, ulei de masline, seminte de chimion, praf de curry. Ingrediente: conopida 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă feliată 2 linguriţe de seminţe de chimion 1 linguriţă de praf de curry Mod de preparare: Se rupe conopida în bucheţele, apoi se pune într-o tavă şi se amestecă cu […]
Retete rapide: Budinca de lamaie
Budinca de lamaie din: crema de lamaie, unt, zahar pudra, oua, faina, praf de copt, sare, lamaie, limeta. Ingrediente: 250 ml (1 cană) cremă de lămâie gata preparată 250 g unt moale 180 ml (1/2 cană) cu zahăr pudră 5 ouă 375 g (1 1/2 căni) făină 2 linguri cu praf de copt puţină sare coaja […]
Pachetele cu ceapa, branza si sunca
Pachetele cu ceapa, branza si sunca din: ceapa verde, cascaval, sunca, ou. Ingrediente: 4 cepe verzi tocate 100 g de caşcaval ras 100 g de şuncă tocată 1 ou bătut 1 foaie de aluat de foitaj Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amesteca 4 cepe verzi tocate, 100 g […]
Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete
- bere
- bucatarie
- ceai
- cocktail
- condimente
- conserve si muraturi
- cum se prepara
- despre
- sanatate
- sosuri
- stiati ca
- timp liber
- vinul
- whisky